JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosítására

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosítására"

Átírás

1 Előterjesztő:Szitka Péter polgármester Készítette.DrPiskóthy László főtanácsos JAVASLAT a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosítására Kazincbarcika, 2014 június 27

2 Tisztelt Képviselő-testület! 2014 január hó 1 napjától hatályos a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet, (továbbiakban: Rendelet). Az elmúlt több mint öt hónap tapasztalatai és a kapcsolódó rendeleteken ma végrehajtott módosítások szükségessé teszik e rendelet módosítását is. 1. A közterület fogalmát jelenleg másként fogalmazzák meg a különböző jogterületek, s ez zavart okoz a közösség számára megnyitott s így közterületként funkcionáló magánterületeken elkövetett jogsértések megítélésében (pld. a garázsboltok előtti szeszesital fogyasztás, zaklató árusítás megítélése). Ezért a Rendelet pontjában eddig alkalmazott közterület fogalmat módosítani, bővíteni szükséges. Az új értelmező rendelkezés szerint: közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is. 2. A közterület engedély nélküli használatát a Rendelet 13. -a szankcionálja, ez viszont nem terjed ki a fenntartott parkolók jogellenes elfoglalására. Városunkban az orvosoknak munkájuk megkönnyítéséhez fix parkolóhelyeket biztosítunk, melyeket sajnálatos módon - annak ellenére, hogy ezek külön is megjelölésre kerülnek - nem minden állampolgár vesz figyelembe, s beparkolnak a fenntartott helyekre. Az ilyen magatartások jelenleg nem szankcionálhatóak, ezért e Rendelet kiegészül az alábbi új szakasszal: 13/A. Kizárólagos parkolás szabályainak megsértése A közterületet engedély nélkül használja, aki a kizárólagos használatra fenntartott és ekként megjelölt parkolóhelyre - a használatra jogosult előzetes írásbeli engedélye nélkül - leparkol. Az ilyen cselekményt elkövetővel szemben a jelen rendelet szerinti joghátrányok alkalmazhatóak. 3. A mai napon került elfogadásra a közterületek rendjéről szóló rendelet módosítása, mely tiltja közterületen az engedély nélküli faültetést.

3 Erre figyelemmel a jelen Rendelet 14. a) pontja (engedély nélkül fát kivág) kiegészül az engedély nélkül fát ültet elkövetési magatartással. 4. Sajnálatos módon a város lakosságának egy része nem tartja tiszteletben a zöldterületre, gyepfelületre vonatkozó tiltó rendelkezéseket, mondván, hogy ezek nem terjednek ki olyan területre amelyről már kipusztult a fű. Ugyanakkor viták forrása volt, hogy mi tekintendő gyepfelületnek illetve miben különbözik ez a zöldterülettől, zöldfelülettől. A rendelkezéseink alóli kibúvás megakadályozása céljából az eddig használt zöldfelület, gyepfelület és zöldterület megkülönböztetés helyett a jövőben egységes zöldterület fogalmat használ majd a rendelet. A Rendelet 14. d) pontja hatályát vesztik, s helyébe az alábbi új d) pont lép: d) zöldterületen járművel, kerékpárral nem az erre a célra kijelölt utakon közlekedik, az ilyen területre gépi meghajtású vagy állati erővel vontatott járművel behajt illetve azt ott tisztítja, javítja ;vagy a terület fenntartását akadályozó tevékenységet folytat. Az értelmező rendelkezéseket kiegészítjük azzal, hogy a rendelet alkalmazásában zöldterület: az állandó növényzettel fedett közterület, amely a település klimatikus viszonyainak megőrzését, javítását, ökológiai védelmét, a pihenést és a testedzést vagy a díszítő funkcióját szolgálja. Továbbá a növényzet nélküli földes, murvás stb. közterület, ami a fenti funkciónak tesz eleget, de a korábbi növényzetét károsító hatások már kipusztították. 5. Beköszöntött a nyári kánikula, ami azzal is jár, hogy a közterületeken lévő kutakat, rendeltetésüktől eltérő célokra is használják. Gondoljunk itt a közkutakból történő autómosásra, szőnyegmosásra, ló fürdetésre. Ugyanakkor a szökőkutak üzembe helyezésével előfordulhat,hogy ezeket egyesek fürdőkádként használják, ami nem festene jól a felújított belvárosban. Mindezeket szankcionálandó a Rendelet 16. -a kiegészül egy új bekezdéssel: A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást tanúsít, aki a közkutakat rendeltetésüktől eltérően nem ivás és főzés céljára használja, különösen aki ott gépjárművet, állatot, nem ruházati célokat szolgáló textíliát mos. Hasonló jogsértő magatartást követ el aki a szökőkutakat egyéni céljaira használja. 6. Több éve problémát okoznak a kutyatartók, akik semmibe veszik az előírásokat s kutyáikat póráz nélkül, bárhol a városban szabadon engedik, játszóterekre beviszik. A jelenlegi rendelet finomítása szükséges, mivel a szájkosár és póráz együttes használatát nem minden sétáltatott kutya esetében tudjuk megkövetelni.

4 Egyértelmű, hogy a kistestű ölebek nem veszélyesek a lakosságra, viszont nemcsak a nagytestű kutyák a jellemüknél fogva agresszívek, a felnőttek s gyerekek biztonságát veszélyeztetőek, hanem egyes közepes termetű kutyák is, ezeket viszont nem szabad hagyni szájkosár nélkül közlekedni. A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010 (II.26) Korm.r a tartalmaz némi segítséget e kérdésben, viszont a szájkosár kötelezővé tételében nem ad tág mozgásteret a helyi jogalkotónak. A Rendelet 19. (2) bekezdés helyébe ezért az alábbi rendelkezés lép: Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet ebet csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes és biztosítania tudja, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen. A jellemzően agresszív fajtájú kutyák és fajtájuktól függetlenül agresszív magatartást tanúsító kutyák esetén közterületen szájkosár használata kötelező. Az e rendelkezéseket megsértők a közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartást valósítanak meg. 7. Jogtechnikai okból átszerkesztésre kerül a 21. és 22.. A 21. új címe : Házszám és utcanév táblák elhelyezése. A jelenlegi 21. sorszámozása 21. (1) bekezdésre módosul és a kiegészül az alábbi (2) bekezdéssel (ez a korábbi 22. szövegezése) (2)A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartást valósít meg, aki utcanév táblát eltávolít. A Rendelet új 22. -a: Városi címer és lobogó használatára vonatkozó szabályok megsértése Megvalósítja a közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértését, aki a városi címer és lobogó alkotásáról és használatáról, valamint az épületek, közterületek fellobogózásáról szóló rendeletben foglaltakat megsérti. A következő pár hónapban az alaprendeletek módosításával egyidejűleg e rendelet további módosítását is tervezzük. Kazincbarcika, 2014 június 27

5 Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének../2014 (..) rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet módosításáról Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011 évi CLXXXIX törvény 143. (4) bekezdés d.) pontjában kapott felhatalmazás alapján a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 36/2013 (XII.19) rendelet (továbbiakban:rendelet) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja: (1) A Rendelet pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 1. közterület: a tulajdonos személyétől, illetve a tulajdonformától függetlenül minden olyan közhasználatra szolgáló terület, amely mindenki számára korlátozás nélkül vagy azonos feltételek mellett igénybe vehető, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom elől el nem zárt részét is. (2) A Rendelet 12. kiegészül az alábbi 4.ponttal: 4. zöldterület: az állandó növényzettel fedett közterület, amely a település klimatikus viszonyainak megőrzését, javítását, ökológiai védelmét, a pihenés és a testedzést vagy a díszítő funkcióját szolgálja. Továbbá a növényzet nélküli földes, murvás stb. közterület, ami a fenti funkciónak tesz eleget, de a korábbi növényzetét károsító hatások már kipusztították. A Rendelet kiegészül az alábbi 13/A -al: 2. 13/A. Kizárólagos parkolás szabályainak megsértése A közterületet engedély nélkül használja aki a kizárólagos használatra fenntartott és ekként megjelölt parkolóhelyre a használatra jogosult előzetes írásbeli engedélye nélkül leparkol. Az ilyen cselekményt elkövetővel szemben a jelen rendelet szerinti joghátrányok alkalmazhatóak. (1) A Rendelet 14. a) pontja kiegészül az alábbi rendelkezéssel: 3.

6 engedély nélkül fát ültet, (2) A Rendelet 14. d) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: d) zöldterületen járművel, kerékpárral nem az erre a célra kijelölt utakon közlekedik, az ilyen területre gépi meghajtású vagy állati erővel vontatott járművel behajt illetve azt ott tisztítja, javítja ;vagy a terület fenntartását akadályozó tevékenységet folytat. 4. A Rendelet 16. jelenlegi szövegezésének számozása (1) bekezdésre módosul, s a 16. kiegészül az alábbi (2) bekezdéssel: (2) A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartást tanúsít, aki a közkutakat rendeltetésüktől eltérően nem ivás és főzés céljára használja, különösen aki ott gépjárművet, állatot, nem ruházati célokat szolgáló textíliát mos. Hasonló jogsértő magatartást követ el aki a szökőkutakat egyéni céljára használja. A Rendelet 19. (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 5. (2) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet, ölebek kivételével,csak pórázon lehet vezetni. Közterületen ebet csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes és biztosítania tudja, hogy az eb sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen. A jellemzően agresszív fajtájú kutyák és fajtájuktól függetlenül agresszív magatartást tanúsító kutyák esetén közterületen szájkosár használata kötelező. Az e rendelkezéseket megsértők a közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartást valósítanak meg. 6. (1)A Rendelet 10. címének megnevezése Házszám és utcanév táblák elhelyezése megnevezésre módosul. (2) A Rendelet 21. jelenlegi szövegének számozása (1) bekezdésre módosul, s a 21. kiegészül az alábbi (2) bekezdéssel: (2) A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartást valósít meg, aki utcanév táblát eltávolít. 7. A Rendelet új 22. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

7 22. Városi címer és lobogó használatára vonatkozó szabályok megsértése Megvalósítja a közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértését,aki a városi címer és lobogó alkotásáról és használatáról, valamint az épületek, közterületek fellobogózásáról szóló rendeletben foglaltakat megsérti. 8. (1) Jelen rendelet 2014 július hó 1 napján lép hatályba. (2) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a Rendelet a 14. e) és f) pontja hatályát veszti. Kazincbarcika, Szitka Péter polgármester Dr.Szuromi Krisztina jegyző A rendelet kihirdetve: Dr. Szuromi Krisztina jegyző

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartások fogalma

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartások fogalma Kazincbarcika Város Önkormányzata képviselő-testületének 36/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről Kazincbarcika

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartások fogalma

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartások fogalma Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének /0. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről Kazincbarcika Város

Részletesebben

(egységes szerkezetben a 12/2016. (III.10.), 21/2018.(X.9) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések

(egységes szerkezetben a 12/2016. (III.10.), 21/2018.(X.9) önkormányzati rendeletekkel) 1. Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/2015. (IX.24.) önkormányzati rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben

Részletesebben

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va

Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 2. oldal (3) A bírságot megállapító határozat ellen fellebbezésnek va Helyi joganyagok - Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/ 1. oldal Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2018. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (Egységes

Részletesebben

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete. 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2013. (I. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata 19/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete a közterület elnevezés, átnevezés, és a házszámozás rendjéről

Kazincbarcika Város Önkormányzata 19/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete a közterület elnevezés, átnevezés, és a házszámozás rendjéről Kazincbarcika Város Önkormányzata 19/2015. (V. 22.) önkormányzati rendelete a közterület elnevezés, átnevezés, és a házszámozás rendjéről Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető

JAVASLAT. alpolgármester. önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető Előterjesztő: Készítette: Klimon István alpolgármester Vincze Csaba önkormányzati rendészet vezetője dr. Battyányi Anita jogi szakreferens, mb. osztályvezető JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (II.21.), 10/2014.(III.27.), 21/2014.(IX.19.) önkormányzati rendeletekkel módosított

Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (II.21.), 10/2014.(III.27.), 21/2014.(IX.19.) önkormányzati rendeletekkel módosított Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014 (II.21.), 10/2014.(III.27.), 21/2014.(IX.19.) önkormányzati rendeletekkel módosított 12/2013. (VI.27.) számú önkormányzati rendelete a közösségi

Részletesebben

12/2013. (IV.15.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege

12/2013. (IV.15.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, VALAMINT EZEK MEGSZEGÉSÉNEK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL SZÓLÓ a 38/2013. (IX.06.), 51/2013. (XI.04.), 52/2013.

Részletesebben

JAVASLAT. egyes önkormányzati rendeletek módosítására

JAVASLAT. egyes önkormányzati rendeletek módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Piskóthy László jogi szakreferens JAVASLAT egyes önkormányzati rendeletek módosítására Kazincbarcika, 2014. június 27. Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről Mélykút Város Önkormányzat

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 57/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete

Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete Tápióság Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (V.31.) önkormányzati rendelete az egyes tiltott, közösségellenes magatartások szabályozásáról, valamint a szabálysértési tényállást tartalmazó

Részletesebben

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete

Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Abony Város Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete

Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete Abony Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról (egységes szerkezetben a 12/2015. (V. 06.), 18/2015.

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (VII. 10.) Önkormányzati Rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól, és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Balatonkenese

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012.(IX.14.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012.(IX.14.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2012.(IX.14.) önkormányzati rendelete A közigazgatási bírsággal sújtható tiltott, közösségellenes magatartásokról és a közigazgatási bírság kiszabásának

Részletesebben

1. Eljárási szabályok. Módosította a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet május 25. napjától hatályos 2

1. Eljárási szabályok. Módosította a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet május 25. napjától hatályos 2 Egységes szerkezetben a 12/2019. (V.24.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2016. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól

Részletesebben

Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016. (. ) önkormányzati rendelete

Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016. (. ) önkormányzati rendelete Dióssi Csaba polgármester úr részére Dunakeszi Város Polgármesteri Hivatala Székhelyén Tárgy: Dunakeszi Város Önkormányzatának a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló./2016.

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány Az állattartásról szóló önkormányzati rendelet módosítása

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány Az állattartásról szóló önkormányzati rendelet módosítása 1. Napirend az állattartásról szóló önkormányzati rendelet módosítása 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány Az állattartásról szóló önkormányzati rendelet módosítása Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzatának 13/2012(XI. 01) önkormányzati rendelete az egyes tiltott, közösségellenes magatartásról.. Mágocs Város Önkormányzati Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól

Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete. a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata./2016. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól Dunakeszi Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.

Részletesebben

A R.) 3. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A R.) 3. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 1 Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének.../2014. (III. 20.) sz. rendelete a Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 22/1994. (VI.13.) sz. rendelet módosításáról

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 4699/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Javaslat a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 31/2015. (IX.24.) önkormányzati

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 20/2013. (IX.25.) Kt.sz. rendelete közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok megsértésének következményéről Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének 25/2012. (V. 31.) 1 önkormányzati rendelete 2 a tiltott, közösségellenes magatartásra vonatkozó egyes önkormányzati rendelkezések megállapításáról,

Részletesebben

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete június 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Vecsés Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. június 25-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: Javaslat Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közösségi együttélés

Részletesebben

Tiltott, közösségellenes magatartás

Tiltott, közösségellenes magatartás Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (V.22.) önkormányzati rendelete az egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati rendeletek

Részletesebben

Őr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.26..) önkormányzati rendelete ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.

Őr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.26..) önkormányzati rendelete ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Őr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.26..) önkormányzati rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről Őr Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról

a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a tiltott, közösségellenes magatartás elkövetőjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló önkormányzati

Részletesebben

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (VI. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (VI. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ARNÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (VI. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL ÉS EZEK MEGSZEGÉSÉNEK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL Arnót Község Önkormányzat

Részletesebben

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti.

(2) A Rendelet 3. (4) bekezdése hatályát veszti. A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (II.24.) önkormányzati rendelete Ferencvárosi Közterület-felügyelet szervezetéről és feladatairól szóló 3/2014. (I.

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és megsértésük jogkövetkezményeiről Tolna Város Önkormányzatának

Részletesebben

egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról

egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról [a tervezet a Képviselő-testület 2012. március 27. napján tartandó ülésén kerül megtárgyalásra] Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2012. (...) önkormányzati rendelete egyes tiltott,

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (...) önkormányzati rendelete

Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (...) önkormányzati rendelete Rimóc Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. (...) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Rimóc Község Önkormányzat

Részletesebben

Vonatkozó jogszabály:

Vonatkozó jogszabály: A közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartással összefüggő önkormányzati hatósági eljárás lefolytatása és a közigazgatási bírság kiszabása Vonatkozó jogszabály: A közigazgatási hatósági

Részletesebben

Páka Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2014. (VII.31.)önkormányzati rendelete

Páka Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2014. (VII.31.)önkormányzati rendelete Páka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (VII.31.)önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztása, megszegése jogkövetkezményeiről Páka

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben

Részletesebben

I. Fejezet 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. Fejezet 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (VI.25.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Nagyfüged Községi

Részletesebben

(4) Az eljárás lefolytatására a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános

(4) Az eljárás lefolytatására a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013.(V.15.) sz. önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályaival kapcsolatos egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Részletesebben

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2010. (VI. 29.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben a 9/2011.(V. 17.), 24/2012.(X.30.) számú önkormányzati rendelettel az üzletek éjszakai

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete

Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete Tiszaföldvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(III.30.) önkormányzati rendelete a közterületen való Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet

Részletesebben

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2012.(VIII.31.) sz. önkormányzati rendelete

Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 11/2012.(VIII.31.) sz. önkormányzati rendelete Piliscsaba Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(VIII.31.) sz. önkormányzati rendelete a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásával kapcsolatos egyes önkormányzati

Részletesebben

Önkormányzati tájékoztató

Önkormányzati tájékoztató Önkormányzati tájékoztató Tájékoztatjuk a Község Lakosságát, hogy a képviselő-testület a 2015. március 25-én tartott ülésén megalkotta a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló 9/2015.(III.26.)

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(III.31.) RENDELETE

Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(III.31.) RENDELETE Szigethalom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014.(III.31.) RENDELETE a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben a 7/2014.(IV.30.),

Részletesebben

19/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről

19/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Polgár Város Önkormányzat

Részletesebben

Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k. 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete

Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k. 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete Tiszaszőlős Községi Önkormányzat képviselő-testű leténe k 4/2015. (IV. 01.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásánakjogkövetkezményeiről Tiszaszőlős

Részletesebben

módosításokkal egységes szerkezetben 1. Általános rendelkezések 2. A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartások

módosításokkal egységes szerkezetben 1. Általános rendelkezések 2. A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartások Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IV. 29.) önkormányzati rendelete A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről módosításokkal

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat egyes önkormányzati rendeletek módosítására és hatályon kívül helyezésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére. Javaslat egyes önkormányzati rendeletek módosítására és hatályon kívül helyezésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 e-mail: wintermantel.zsolt@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület részére Tárgy:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Borsodszentgyörgy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 25-i ülésére Tárgy: Egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról szóló rendelet-tervezet Előadó: Németh

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a közterület használati díj felülvizsgálata

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a közterület használati díj felülvizsgálata 4. Napirend közterület használati díj felülvizsgálata - előterjesztés 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a közterület használati díj felülvizsgálata Tisztelt Képviselő-testület! A képviselő-testület

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartások. A közösségi együttélés szabályai

A rendelet hatálya. A közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartások. A közösségi együttélés szabályai Karád Község Képviselő-testületének 1/2015. (I.28.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Karád Község Önkormányzata az Alaptörvény

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE Készült a 2012. május 30-i képviselő-testületi ülésre! Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat az egyes önkormányzati rendeletek szabálysértési

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2013. (VII. 19.) rendelete a közterület használat szabályairól és díjáról. Szátok Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET április 25-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2019. április 25-i ülésére Iktató szám: 61/2019. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: a közösségi együttélés alapvető

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015.(VI.18.) önkormányzati rendelete (A10) a közterület-felügyeletről Balkány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (egységes szerkezetben

Részletesebben

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól

Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól Csólyospálos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 8/2004.(VI.25.) KT. számú rendelete az állattartás szabályairól (8/2012.(V.31.) rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) Csólyospálos

Részletesebben

A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések

A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések A jegyzőkönyv mellékletét képező előterjesztések 3.napirend Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az egyes tiltott, közösségellenes magatartásokról és ehhez kapcsolódóan

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterület használati díj felülvizsgálata

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterület használati díj felülvizsgálata 4. Napirend a közterület használati felülvizsgálata - előterjesztés 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány A közterület használati felülvizsgálata Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2016. (XI.16.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő Előterjesztő: önkormányzati képviselő Iktatószám: 9494/2009. Tárgy: Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. a közösségi együttélés alapvet szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeir l

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. a közösségi együttélés alapvet szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeir l MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 21/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvet szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeir l (egységes szerkezetben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület május 21-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 50. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2009. május 21-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 1-én tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 1-én tartandó ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÜGYRENDI, ETIKAI, KÖZRENDVÉDELMI ÉS NEMZETISÉGI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város

Részletesebben

(2) A R. 13. (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A R. 13. (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: Törökbálint Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (II. 12.) önkormányzati rendelete az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatályba lépésével összefüggő egyes önkormányzati

Részletesebben

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről.

MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E. a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. MARTFŰ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2002.(IV.26.) SZ. Kt. R E N D E L E T E a Közterület-felügyelet szervezetéről és működéséről. 2 Martfű Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, ÉS EZEK ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL

A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, ÉS EZEK ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL Pázmándfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2015 (I.26.) önkormányzati rendelete A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, ÉS EZEK ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL Pázmándfalu Község

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Ikt.szám: 131/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Egyes szabálysértési tárgyú rendelkezéseket megállapító önkormányzati

Részletesebben

/Egységes szerkezetben a 8/2015. (III.26.) önkormányzati rendelettel./

/Egységes szerkezetben a 8/2015. (III.26.) önkormányzati rendelettel./ Mogyoród Nagyközség Önkormányzata 28/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről /Egységes szerkezetben a 8/2015. (III.26.)

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendelet-tervezet

Előterjesztés. Tárgy: a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendelet-tervezet Előterjesztés Tárgy: a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendelet-tervezet Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének november 25-én tartandó ülésére. Tisztelt képviselő testület!

Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének november 25-én tartandó ülésére. Tisztelt képviselő testület! HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Városi Önkormányzat képviselő testületének 2011.

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelete a közterületnév és településrész-név megállapításának, valamint a házak számozásának, emléktáblák elhelyezésének

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018.(XI.23.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Dozmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 14/2013.(X.30.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: a közterületnév és településrész-név megállapításának, valamint

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E. az Újpesti Közterület-felügyeletről Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének /2009. (...) számú R E N D E L E T E az Újpesti Közterület-felügyeletről (T E R V E Z E T) Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések 1.

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések 1. Dunabogdány Község Önkormányzata 4/2014. (III. 5.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Dunabogdány Község Önkormányzatának

Részletesebben

címzetes főjegyző Tárgy: Közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. rendelet módosítása

címzetes főjegyző Tárgy: Közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző Készítette: Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda, Városüzemeltetési Iroda Iktatószám: 01/35358-4/2013. Tárgy: Közterület-használat

Részletesebben

Önkormányzati rendeletalkotás

Önkormányzati rendeletalkotás KAPUVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9330 KAPUVÁR, Fő tér 1. GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE : 96/596-001, Fax: 96/596-005 E-mail: jegyzo@kapuvar.hu. napirendi pont Tárgyalja: ÜKB Önkormányzati rendeletalkotás A.) Rendeletalkotás

Részletesebben

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete. a tiltott közösségellenes magatartásokról

Algyő Nagyközség Önkormányzat. Képviselő-testületének. 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete. a tiltott közösségellenes magatartásokról Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2012. (XI.12.) Önkormányzati rendelete a tiltott közösségellenes magatartásokról / egységes szerkezetben / Hatályon kívül helyezve: 2012. december

Részletesebben

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete

KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2016. (IV.29.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés szabályairól, és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Kisvárda Város Önkormányzata

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések 1 Tápiószele Város Önkormányzata 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Tápiószele Város Önkormányzata az Alaptörvény

Részletesebben

Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól

Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól 1 Tószeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2013. (VI.27.) önkormányzati rendelete a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól Tószeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések 1. (5) 3

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések 1. (5) 3 Dunabogdány Község Önkormányzata 4/2014. (III. 5.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (Egységes szerkezetben a 17/2017. (XII.

Részletesebben

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2013. (IX. 04.) számú rendelete

Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 15/2013. (IX. 04.) számú rendelete Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2013. (IX. 04.) számú rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Egységes szerkezetben a 3/2014.

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 24/2013. (IX. 23.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/57/8/2014. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 25-i ülésére Tárgy: A közterületek használatáról

Részletesebben

1. A rendelet célja és hatálya

1. A rendelet célja és hatálya Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (. ) önkormányzati rendelete a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályozásáról Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 13 /2012.(VI.29.) KT. R e n d e l e t e. A tiltott, közösségellenes magatartásokról

Szentlőrinc Városi Önkormányzat 13 /2012.(VI.29.) KT. R e n d e l e t e. A tiltott, közösségellenes magatartásokról Szentlőrinc Városi Önkormányzat 13 /2012.(VI.29.) KT. R e n d e l e t e A tiltott, közösségellenes magatartásokról Szentlőrinc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Budakalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések Budakalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, ÉS EZEK ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL Budakalász Város

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 36/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (Egységes

Részletesebben

Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 20/2002. (VII. 2.) 1 ök.

Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének. 20/2002. (VII. 2.) 1 ök. Budapest, Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 9 20/2002. (VII. 2.) 1 ök. rendelete a helyi környezet védelméről a 29/2002. (IX. 30.) 2 ök. rendelettel,

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2008. (XII.2.) számú rendelete* (Egységes szerkezetben)

Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2008. (XII.2.) számú rendelete* (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2008. (XII.2.) számú rendelete* (Egységes szerkezetben) Zamárdi város zöldfelületeinek hasznosításáról és védelméről** Zamárdi Város Képviselő- testülete

Részletesebben