WWF kutatás a hazai nagyvállalatok körében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WWF kutatás a hazai nagyvállalatok körében"

Átírás

1 WWF Magyarország 1141 Budapest Álmos Vezér útja 69./a Tel: wwf.hu Összefoglaló január 14. WWF kutatás a hazai nagyvállalatok körében Néhány alapadat a WWF-ről: Alapítás éve: 1961 Központ: Gland, Svájc 5400 munkatárs világszerte Több mint 5 millió támogató 1300 folyamatban lévő természetvédelmi projekt világszerte, melyekre évi félmilliárd eurót fordítunk. A WWF egy globális, multikulturális, politikai pártoktól független szervezet. A WWF célja hogy megállítsa bolygónk élővilágának pusztulását, és egy olyan jövőt építsen fel, amelyben az emberiség harmóniában él a természettel. A WWF Magyarország: A WWF 1991-től van jelen Magyarországon, 1998-től kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. Hazánkban erdővédelmi, klímavédelmi, vízvédelmi, és fajvédelmi projekteket irányít. Szeretnénk jobban megismerni partnereinket A WWF hatékony, mindkét fél számára értékes vállalati együttműködéseket szeretne kialakítani. Ennek érdekében megkérdeztük az üzleti szféra képviselőit. Kíváncsiak voltunk a véleményükre a környezet és természetvédelem fontosságáról, szerettük volna megismerni a WWF-ről kialakított képüket, társadalmi szervezetekkel szemben támasztott igényeiket, és azt, hogy számukra melyek a legvonzóbb együttműködési, és támogatási formák. A 2009 őszén összesen 31 interjút készítettünk a 100 legnagyobb hazai vállalat vezetőivel, ismert véleményformáló üzletemberekkel és a WWF támogatói körével. Interjúalanyaink között szinte minden iparág képviselője jelen volt. WWF World Wide Fund For Nature (also known as World Wildlife Fund)

2 Newsbreakers Communications CSR tevékenység A beszélgetések során nyilvánvalóvá vált, hogy minden interjúalanyunk foglalkozik valamilyen szinten a társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható működés kérdéskörével. Vállalati szótárukban szerepelnek a CSR, CR, fenntarthatóság fogalmak, többségük azonban csak néhány éve kezdett eltervezetten foglalkozni a témával. Partnereink egyetértettek abban, hogy egy kiforrott, a vállalat minden működési területét átható stratégia kialakítása a legjobb szándék ellenére is több éves folyamat. Érdekel-e bárkit, ha egy vállalat zöld? Az interjúk egyik számunkra igen tanulságos meglepetése az volt, hogy több beszélgetőtársunk is úgy vélte, a hazai fogyasztók szokásait és márkaválasztásukat egyáltalán nem befolyásolja, hogy egy vállalat vajon tesz-e erőfeszítéseket a környezetéért vagy sem. Nem fogékonyak a zöld termékekre, a kínálat ezen a téren egyelőre nagyobb, mint kereslet. A CSR tevékenység célcsoportja ezért elsősorban nem a fogyasztó, hanem a hatóságok, a vállalati partnerek, a kormányzati szervek és a munkavállalók. Mi a WWF-nél hiszünk abban, és teszünk is érte, hogy ez változzon.

3 A mostani fiatalok a következő évek fogyasztói Partnereink 90%-a elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja a gyerekeknek, fiataloknak szóló szemléletformáló programokat. Mi is nyitni szeretnénk feléjük, hisz ahogy partnereinknél ők lesznek a jövő remélhetőleg tudatos - fogyasztói, úgy a WWF számára ők lesznek a jövő eszmei és anyagi támogatói. Hatékony elérésük érdekében a hagyományos kommunikációs csatornák mellett új, on-line csatornákon is kommunikálunk, webes ismeretterjesztő játékokat fejlesztünk, blogolunk, twitterelünk, erősítjük jelenlétünket a közösségi oldalakon, és szeretnénk a mobiltelefonok képernyőit is meghódítani. Nyilvánosság, elismerés Interjúalanyaink közül sokan jelezték a nyilvánosság és elismerés iránti igényüket. Tudjuk, hogy a médiába egy jótettel bekerülni nagyon nehéz hacsak a jótékonykodó maga nem vásárolja meg hozzá a felületeket. Mi ezen a területen is igyekszünk segíteni, illetve viszonozni partnereink támogatását, hisz egy nonprofit brand fogadtatása az újságíróknál sokszor kedvezőbb, mint egy nagyvállalaté. Együttműködésünk bemutatásához a saját kommunikációs eszközeink felhasználása mellett többféle lehetőséget biztosítunk, például: közös sajtóközlemények kiadását, PR cikkek elhelyezését, közös sajtótájékoztatót, vagy a WWF-nek átadott médiafelületeken az együttműködés hirdetését. Mindemellett szeretnénk egy olyan elismerést kidolgozni, létrehozni, amellyel azokat a vállalatokat tüntetjük ki, amelyek önmagukhoz képest a legtöbbet fejlődtek bizonyos környezeti paraméterekben. Milyenek a civilek a vállalatok szemében? A civil szféra megítélése meglehetősen vegyes. Csak néhány az elhangzott jelzők közül: értelmes, szűk látókörű, léhűtő, hiteles, nem hiteles, fontos, öncélú, amatőr. Azt gondoljuk, hogy ez a vegyes kép nem csupán abból adódik, hogy a nonprofit szektor valóban sokszínű, inkább abból, hogy a felek nem nagyon ismerik egymás működését, motivációját, céljait. Érzékelhető egyfajta bizalmatlanság az interjúalanyaink véleményéből. Mi a WWF-nél szeretnénk a vállalati partnereinknek segíteni, ha bármely civil szervezettel való együttműködésen gondolkodnak, hisz belülről látjuk a civil szférát, amelynek fejlődéséhez, magunkat is beleértve, szeretnénk hozzájárulni minden rendelkezésünkre álló eszközzel. Honnan tudjam, hogy megbízhatóak-e? Interjúalanyaink mindegyike rendkívül fontosnak tartja az átlátható, ellenőrizhető megbízható működést. A WWF-nek, kiemelkedően közhasznú szervezetként kötelessége nyilvánossá tenni pénzügyi beszámolóját, közhasznúsági jelentését. Ez azonban a vállalati partnerek számára nem ismerős dokumentum és nem ismerős forma, ezért szeretnénk a WWF International-hez hasonlóan itthon is auditáltatni működésünket egy nagy könyvvizsgáló céggel, és a hazai civil szervezetek közt elsőként elkészítjük saját GRI jelentésünket 2010-ben.

4 Hogyan látják a WWF-et? A WWF-et elsősorban a nemzetközi brand által sugallt benyomások alapján ítélik meg, ezért idén szeretnénk hatékonyabban eljuttatni a hazai tevékenységünkről szóló információkat a vállalati szektor döntéshozóihoz. Ennek érdekben növeljük a megjelenéseinket, fejlesztjük a holnapunkat, a WWF Magazint, az elektronikus hírlevelünket, és aktívabban használjuk a CSR médiumokat. Együttműködési formák civil szervezetekkel A leggyakoribb együttműködési formák a szponzoráció és az adományozás. Egyetlen interjúalanyunk említette csupán, hogy vett már igénybe civil szervezettől szolgáltatást. A WWF is kínál partnereinek például CO 2 kibocsátás-csökkentésre vonatkozó tanácsadást, munkatársi edukációt, munkatársak bevonódást támogató projekteket, közös kommunikáció lehetőségeket, vagy ügykapcsolt marketinghez védjegyhasználatot. Azt azonban szeretnénk, ha a vállalatok nem tekintenék a civil szervezeteket egyszerűen egy piaci árnál olcsóbb szolgáltatónak. Hisz a civil szervezetek kezében a szolgáltatás csak egy eszköz céljaik eléréséhez, illetve az ahhoz való forrásteremtéshez. További együttműködési lehetőségek: Pénzügyi Természetbeni Önkéntes munka & HR Ügykapcsolt marketing Termék és szolgáltatás Dolgozói önkéntes munka Szponzoráció Berendezés, gépjármű, Secondment (szakértők számítógépek másodállásban) Stratégiai hosszú távú Irodai kellékek, pl. internet Tanácsadás, konzultáció együttműködés Payroll giving (bérfelajánlás) Létesítmények rendelkezésre Adományszervezéshez segítség, bocsátása (konferenciaterem, pl. kontaktok szállítóeszközök) Munkahelyi adományozás Hirdetési felület, promóció A szervezet munkájába történő bekapcsolódás, pl. kuratórium Adomány/támogatás és sok egyéb. A többség nem ismerte a payroll giving (bérlistás adományozás) formát, amellyel a vállalat egy rendkívül egyszerű adományozási módot biztosít munkatársainak, annak érdekében, hogy a cég által támogatott célokhoz, ha kívánnak, ők is hozzájárulhassanak. Ez a forma lehetőséget ad arra is, hogy a vállalat számára egyik legfontosabb célcsoport, a munkatársak véleményét is figyelembe vegye az adományozással kapcsolatos döntéseinél.

5 A CSR és a jótett befektetés Tudjuk, hogy egy profitorientált vállalat nem önzetlenül jótékonykodik.. Számára az adományozás, a támogatás, a CSR tevékenység is befektetés. Mi azon vagyunk, hogy a velünk való együttműködés mindkét fél számára értéket teremtsen: valós természetvédelmet, munkatársak bevonását, gyermekeik oktatását, közös kommunikációt, eredményeket termelő, sikeres együttműködést. Mi bízunk abban, hogy a jelenlegi gazdasági, társadalmi környezetben is fejleszteni tudjuk a vállalati kapcsolatainkat, annak érdekében, hogy évről évre többet tehessünk bolygónk élővilágának megóvásáért. Terveink a mélyinterjú-sorozat tanulságainak megosztására A WWF vállalta, hogy az érintettek beleegyezése nélkül nem hozza nyilvánosságra az interjúk során elhangzottakat. Így jelenleg nem mutathatjuk be azokat az elgondolkodtató és tanulságos üzeneteket, amelyek véleményünk szerint mind a non-profit, mind a profitorientált szféra számára támogatást jelenthetnének törekvéseik hatékonyabban megvalósításához. Ezért kérjük a résztvevők hozzájárulását ahhoz, hogy bővebben is bemutathassuk az interjúkat. Hiszen éppen az eredeti megfogalmazások bizonyították, hogy mennyire színesen és változatosan lehet a felelős működéshez közelíteni. Ez a sokszínűség véleményünk szerint okot ad a reményre, hiszen a megkérdezettek többsége saját piacán tesz fel érvényes kérdéseket és keres adekvát válaszokat a társadalmi-természeti környezettel való harmónia megteremtésére. További információ: Dakó Andrea WWF kommunikációs és marketing igazgató Telefon: Márta Krisztina vállalati kapcsolattartó Telefon: Köszönjük a Newsbrakers Communication-nek, hogy pro bono támogatásként, lehetetlennek tűnő határidővel vállalta és elvégezte nekünk a vállalati mélyinterjú-sorozatot.

Magyar Adományozói Fórum. Vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának kommunikációja 2011 (TOP 200+pénzügyi szektor)

Magyar Adományozói Fórum. Vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának kommunikációja 2011 (TOP 200+pénzügyi szektor) Magyar Adományozói Fórum Vállalatok társadalmi befektetési gyakorlatának kommunikációja 2011 (TOP 200+pénzügyi szektor) A kutatás céljai 2 Kétségtelen, hogy a kommunikáció elválaszthatatlan része a CSR

Részletesebben

A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere. - 4. háttértanulmány -

A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere. - 4. háttértanulmány - A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere - 4. háttértanulmány - 1 Szerzők: Prókai Orsolya szakmai vezető Erdős Judit Szerepi Anna Erika A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

A ZÖLD CIVIL SZERVEZETEK KOMMUNIKÁCIÓJA

A ZÖLD CIVIL SZERVEZETEK KOMMUNIKÁCIÓJA BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK nappali tagozat public relations szakirány A ZÖLD CIVIL SZERVEZETEK KOMMUNIKÁCIÓJA Készítette: Nagy Andrea Budapest,

Részletesebben

bcsdh Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság előmozdításához

bcsdh Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság előmozdításához Felelős vállalatirányítás Etikus működés Alapértékek tisztelete Környezeti felelősségvállalás Partnerség az érintett és érdekelt felekkel Átlátható működés Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság

Részletesebben

Szociálisan érzékeny vállalatok a Habitat For Humanity Magyarország CSR kutatása

Szociálisan érzékeny vállalatok a Habitat For Humanity Magyarország CSR kutatása Szociálisan érzékeny vállalatok a Habitat For Humanity Magyarország CSR kutatása Egy olyan program részesének lenni, ami a szegény társadalmi rétegek felzárkóztatásán dolgozik,és társadalomformáló hatása

Részletesebben

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ VÁLLALATI INTERJÚK AZ ADOMÁNYOZÁSRÓL ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2011.

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ VÁLLALATI INTERJÚK AZ ADOMÁNYOZÁSRÓL ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2011. ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS KUTATÁSI BESZÁMOLÓ VÁLLALATI INTERJÚK AZ ADOMÁNYOZÁSRÓL NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2011. SZEPTEMBER A KUTATÁS A BATORY FOUNDATION TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSULT

Részletesebben

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK ALAP/LEVELEZŐ TAGOZAT MARKETINGKOMMUNIKÁCIÓ SZAKIRÁNY KÖRNYEZETTUDATOSSÁG VIZSGÁLATA A HAZAI KISVÁLLALKOZÁSOK KÖRÉBEN Készítette:

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. NAPPALI tagozat. PUBLIC RELATIONS szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK. NAPPALI tagozat. PUBLIC RELATIONS szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK NAPPALI tagozat PUBLIC RELATIONS szakirány PR AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN A MAGYARORSZÁGON JELENLÉVŐ NAGYVÁLLALATOK CSR TEVÉKENYSÉGE

Részletesebben

A GSZT CSR-munkacsoport 2010. első féléves szektoráttekintő

A GSZT CSR-munkacsoport 2010. első féléves szektoráttekintő A GSZT CSR-munkacsoport 2010. első féléves szektoráttekintő anyaga a gazdasági, a civil és az állami szféra tevékenységéről a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának előmozdítása szempontjából - munkaanyag-

Részletesebben

A magyar civil szervezetek részvétele az európai uniós Strukturális Alapokra vonatkozó operatív programok tervezésében és végrehajtásában

A magyar civil szervezetek részvétele az európai uniós Strukturális Alapokra vonatkozó operatív programok tervezésében és végrehajtásában A magyar civil szervezetek részvétele az európai uniós Strukturális Alapokra vonatkozó operatív programok tervezésében és végrehajtásában Zárótanulmány a kérdőívek és interjúk feldolgozása alapján A kutatást

Részletesebben

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net

Összeállította: Zsíros Viktória. Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net 1 Összeállította: Zsíros Viktória Elérhetőségek: tel.: 06/ 30/406-3287 e-mail: tf@szimbiozis.net Jóváhagyta: Jakubinyi László Alapítvány elnöke Miskolc, 2011,január 20 2 Tartalomjegyzék I. Bevezetés I/1.

Részletesebben

Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében?

Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében? Vasné Dr. Egri Magdolna Vajda Márta - Danó Györgyi Kutatási jelentés: Elterjeszthető-e a marketingszemlélet a civil szervezetek életében? 2014. március Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 A kutatásról...3

Részletesebben

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány -

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány - Hálózati kommunikáció - 2. háttértanulmány - Szerzők: Prókai Orsolya szakmai vezető Erdős Judit Szerepi Anna Erika A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001 kódszámú "Rehabilitáció - Érték - Változás

Részletesebben

5 Részletes stratégia

5 Részletes stratégia 5 Részletes stratégia 5.1 Világos célok, erős szervezet o Egységes és világos célok, a hálózati működést szolgáló szervezeti felépítés 0 5.1.1 Célok: Egy érdekvédelmi szervezet számára nincs fontosabb

Részletesebben

Konferencia összefoglaló

Konferencia összefoglaló Konferencia összefoglaló Büszkén mutatjuk be Fundraising 2014 konferenciánk eredményeit, amelyet 2014 március 20-21-én rendeztünk Budapesten. Bár a konferencián eredetileg 60 fő részvételére számítottunk,

Részletesebben

h/aamű/aameload/uzlatgk/gat/inftend/kihivasok*.ppt 1

h/aamű/aameload/uzlatgk/gat/inftend/kihivasok*.ppt 1 Corporate Social Responsibility Dr. Csáfor Hajnalka főiskolai docens Eszterházy Károly Főiskola Vállalkozás-gazdaságtan Tanszék hcsafor@ektf.hu 2010. november 27. Tartalom A CSR fogalma és értelmezése

Részletesebben

Általános helyzetértékelés

Általános helyzetértékelés 1 Bevezető A civil szektor jelentős utat járt be Magyarországon a rendszerváltás óta, így rengeteg értékes tudás halmozódott fel, aminek megfelelő feldolgozása a szektor fennmaradásának és továbblépésének

Részletesebben

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Public Relations szakirány A TUDATOS FOGYASZTÁS MAGYARORSZÁGI NÉPSZERŰSÍTÉSE A TUDATOS VÁSÁRLÓK EGYESÜLETÉNEK

Részletesebben

A TESCO GLOBAL ÁRUHÁZAK ZRT. 2012/2013. ÉVI VÁLLALATI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉSE

A TESCO GLOBAL ÁRUHÁZAK ZRT. 2012/2013. ÉVI VÁLLALATI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉSE A TESCO GLOBAL ÁRUHÁZAK ZRT. 2012/2013. ÉVI VÁLLALATI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI JELENTÉSE TARTALOMJEGYZÉK TESCO-GLOBAL ÁRUHÁZAK ZRT. 2013 Vezérigazgatói köszöntő 5 Jelentésünkről 8 1 Működési környezetünk 9

Részletesebben

Társadalmi felelősségvállalás az egészségügyben

Társadalmi felelősségvállalás az egészségügyben Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Kar Társadalmi felelősségvállalás az egészségügyben Készítette: Győrffy Katalin Zsófia Budapest, 2006 3 Tartalomjegyzék Bevezetés... 6. oldal Kifejtés

Részletesebben

Civil Helyzetjelentés az Észak-magyarországi régióból. Nonprofit kutatás 2005.

Civil Helyzetjelentés az Észak-magyarországi régióból. Nonprofit kutatás 2005. Civil Helyzetjelentés az Észak-magyarországi régióból Nonprofit kutatás 2005. Civil Helyzetjelentés az Észak-magyarországi régióból Nonprofit kutatás, 2005. Szerzők: 1., 2., és 4. fejezet Molnárné Hegymegi

Részletesebben

társadalmi vállalkozás

társadalmi vállalkozás A társadalmi vállalkozások ökoszisztémája közösség felelősség társadalmi hatás üzlet szükséglet motíváció fenntarthatóság vállalkozás kettős cél küldetés kreativitás finanszírozás megvalósíthatóság érték

Részletesebben

Az önkormányzatok egyes feladatainak megvalósítása a civil szervezetek által

Az önkormányzatok egyes feladatainak megvalósítása a civil szervezetek által Az önkormányzatok egyes feladatainak megvalósítása a civil szervezetek által Bevezető... 2 1. Az önkormányzatok és a civil szervezetek közötti együttműködés általános jellemzői... 2 1.1 Az együttműködést

Részletesebben

Fiatalos lendülettel Kanizsáért

Fiatalos lendülettel Kanizsáért Szeretem Kanizsát! 1 2007. december 2007. december 2 Szeretem Kanizsát! Szeretem Kanizsát! 3 Fiatalos lendülettel Kanizsáért 2007. december A Kreatív Klub tavaly májusban karolta fel a Szeretem Kanizsát!

Részletesebben

Loyalty. a vállalati újság? Efficiency & Magyarországon. Hogyan térül meg az üzemi lapba fektetett pénz? Miről szóljon

Loyalty. a vállalati újság? Efficiency & Magyarországon. Hogyan térül meg az üzemi lapba fektetett pénz? Miről szóljon A Régió Lapkiadó belső vállalati újságokat (üzemi lapokat) bemutató kiadványa Loyalty Efficiency & A belső PR szerepe a cégek életében Vállalati magazinok Magyarországon Kommunikáció környezettudatosan

Részletesebben

Társadalmi felelősségvállalási jelentés Szerencsejáték Zrt.

Társadalmi felelősségvállalási jelentés Szerencsejáték Zrt. Tartalomjegyzék 1 FELELŐS JÁTÉKSZERVEZÉS, KÖZSZOLGÁLATI SZEREPVÁLLALÁS 2 BEVEZETŐ 4 JELENTÉSTÉTELI ELVEINK 5 1. TEVÉKENYSÉGÜNK 6 2. KÜLDETÉSÜNK ÉS ÉRTÉKEINK 8 3. VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI STRUKTÚRA 9 4. FELELŐS

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci hálózatok működésére

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci hálózatok működésére Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci hálózatok működésére Szerző: Dr. Szabó Gyula A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001 kódszámú "Rehabilitáció - Érték - Változás

Részletesebben

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV A CIVILSZERVEZETEKNEK TÖRTÉNŐ ADOMÁNYOZÁSRÓL ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS

KUTATÁSI BESZÁMOLÓ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV A CIVILSZERVEZETEKNEK TÖRTÉNŐ ADOMÁNYOZÁSRÓL ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS ADOMÁNYOZÁS KUTATÁS KUTATÁSI BESZÁMOLÓ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍV A CIVILSZERVEZETEKNEK TÖRTÉNŐ ADOMÁNYOZÁSRÓL NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2011. JÚLIUS A KUTATÁS A BATORY FOUNDATION

Részletesebben