A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2008. (...) FVM. r e n d e l e t e

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2008. (...) FVM. r e n d e l e t e"

Átírás

1 A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.../2008. (...) FVM r e n d e l e t e a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekről szóló 91/2003. (VII. 31.) FVM rendelet módosításáról A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló évi XXXI. törvény 7. -ának (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, valamint a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 162/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. -ának a) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva a 91/2003. (VII. 31.) FVM rendeletet (a továbbiakban: R.) a következők szerint módosítom: 1. A rendelet 2. (1) bekezdés az alábbi ponttal egészül ki: j) Élelmiszerbiztonságért-Díj. Az R. a következő 2/A -szal egészül ki: 2. 2/A. Miniszteri elismerések adományozására a miniszter vagy megbízottja által történő átadással ünnepélyes keretek között az alábbi alkalmakkor kerülhet sor: a) március 15-e, b) Pedagógusnap (június 6.), c) Köztisztviselők napja (július 1.), d) augusztus 20-a, e) kiemelkedő szakmai alkalom, vagy a kitüntetésre javasolt személyével kapcsolatos esemény, évforduló. vft.

2 2 Az R. 3. (1) és (3) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek: (1) A díjakkal járó jutalom összege személyenként a mindenkori köztisztviselői illetményalap ötszöröse, intézmény, szervezet esetében tizenötszöröse. Miniszteri Dicséret elismerés esetén a köztisztviselő a mindenkori köztisztviselői illetményalap négyszeresének megfelelő összegű pénzjutalomban részesíthető. (3) A 2. (1)-(2) bekezdésében felsorolt díjak, illetve elismerések (a továbbiakban együtt: miniszteri elismerés) adományozására javaslatot a minisztériumi részleg vezetője, a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter felügyelete, irányítása alá tartozó központi hivatalok vezetői, intézmények, gazdálkodó, szakmai, tudományos és társadalmi szervezetek, egyesületek, kamarák, önkormányzatok és magánszemélyek terjeszthetnek elő. Az előterjesztési határidőket az 1. számú melléklet tartalmazza. 3. Az R. a következő 3/A. -szal egészül ki: 4. 3/A. A 2. (1)-(2) bekezdésében meghatározott díjak adományozására a beérkezett javaslatok alapján - a miniszter által kijelölt, a minisztérium vezetőiből, vezető beosztású köztisztviselőiből és szükség szerint az adott szakterület elismert szakembereiből létrehozott bírálóbizottság tesz javaslatot. 5. Az R. 4. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) A miniszteri elismerésben részesültek nevét érdemeik egyidejű feltüntetésével a Hivatalos Értesítőben, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Értesítőben, valamint a minisztérium honlapján közzé kell tenni. 6. Az R. 5. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (2) Az elismerésre méltatlanná vált személytől a miniszter a díjat visszavonja. A visszavonást a Hivatalos Értesítőben, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Értesítőben, valamint a minisztérium honlapján közzé kell tenni.

3 3 7. Az R. 6. -a (2) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg a eredeti szövegének jelölése (1) bekezdésre változik: (2) Az 1. számú mellékletben meghatározott éves keretszámokon felül csak kivételesen indokolt esetben kerülhet sor díj vagy más elismerés adományozására. 8. Az R. 1. és 2. számú mellékletei helyébe e rendelet 1. és 2. számú mellékletei lépnek. 9. Ez a rendelet a kihirdetését követő 8. napon lép hatályba. Budapest, január Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter

4 4 1. számú melléklet a / (.) FVM rendelethez A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter által alapított díjak és más elismerések adományozásának feltételei és szabályai 1. a) A FASCHING ANTAL-DÍJ a földmérés, a földügy, a térképészet és térinformatika terén kiemelkedő elméleti, gyakorlati és tudományos tevékenység elismeréséül, március 15-e alkalmából adományozható: - a szakterület jelentős fejlődését szolgáló tudományos, kutatási és műszaki fejlesztési tevékenységért; - kiemelkedően eredményes irányító vagy operatív tevékenységért; - szakemberek oktatása, továbbképzése terén végzett kiemelkedő munkásságért. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. Évente 3 díj kerülhet kiadásra. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, 105 mm átmérőjű, 12 mm vastag, az egyik oldalán középen dr. Fasching Antal balra néző domborművű arcképe FASCHING ANTAL emlékérem alapítva 1970-ben körirattal, a másik oldalán az adományozott neve és az adományozás évszáma, vésett felirattal. A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Fasching Antal-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani az adományozást megelőző év december 15-ig. A Bizottság a javaslatát január 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 2. a) A NAGYVÁTHY JÁNOS-DÍJ a gyakorlati oktatás terén végzett kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréséül, pedagógusnap alkalmából adományozható, annak a - tangazdaságnak, tanüzemnek, termelőüzemnek, gyakorló és bemutató gazdaságnak, élelmiszer-ipari társaságnak, magántermelőnek, valamint oktatási intézménynek, amely a gyakorlati oktatáshoz legalább 10 év óta korszerű feltételeket biztosít, és a termelés (oktatás) kiemelten magas színvonalú; - személynek, aki legalább 5 éve kiemelkedő munkát végez a gyakorlati oktatás fejlesztéséért; - pedagógusnak, üzemi gyakorló szakembernek, magánvállalkozónak, aki legalább 5 éve kiemelkedő munkát végez a gyakorlati oktatás területén, tanítványainak gyakorlati ismerete, készsége átlagon felüli. Évente összesen 6 díj (gazdálkodó szervezeteknek, illetve oktatási intézményeknek 2, személyeknek 4) adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. (A gazdálkodó szervezet, illetve oktatási intézmény a díjat személyi jutalmazásra is felhasználhatja.) b) Az emlékplakett bronzból készül, négy sarkán lekerekített négyzet alakú, 77x77 mm nagyságú, 4 mm vastag. Egyik oldalán Nagyváthy János domborművű arcképe, Nagyváthy János felirattal, kalásszal és tollal; a másik oldalán a Szorgalmatos mezei gazda jelképet kifejező két álló férfialak, az egyik kalászokat és könyvet tartva kezében, háttérben mezőgazdasági település látképével.

5 5 A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Nagyváthy János-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani az adományozás évében március 20-ig. A Bizottság a javaslatát április 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 3. a) Az UJHELYI IMRE-DÍJ a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, valamint az agrárszakoktatás területén végzett kiemelkedő teljesítmény elismeréséül, március 15-e alkalmából adományozható: - az ágazat területén alkalmazott - példa értékű - új eljárásokat, korszerű módszereket megvalósító termelőknek, illetve az elterjesztésében sikeresen dolgozóknak, az élelmiszeripar területén a technikai fejlesztésben, a korszerű gyártási eljárások alkalmazásában, új gyártmányok kidolgozásában és bevezetésében elért kimagasló eredmények elismeréseként. Évente 12 díj adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. b) Az emlékplakett bronzból készül, 80 mm átmérőjű, 5 mm vastag. Egyik oldalán középen Ujhelyi Imre domborművű profilképe, bal oldalon UJHELYI IMRE, jobb oldalon domborművű felirattal. A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve az Ujhelyi Imredíj Bizottságnak címezve kell benyújtani az adományozást megelőző év december 15- éig. A beérkezett javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály azonnal, de legkésőbb december 17-éig átadja a Bizottság részére. A Bizottság a javaslatát január 17-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 4. a) A FLEISCHMANN RUDOLF-DÍJ a hazai növénynemesítés terén kiemelkedő értékű gyakorlati és elméleti munkát végzők tevékenysége elismeréséül, augusztus 20- a alkalmából adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. Évente 3 díj adományozható. b) Az emlékplakett bronzból készül, kerek 80 mm átmérőjű, 4 mm vastag, egyik oldalán Fleischmann Rudolf domborművű arcképe, alatta -1950, felette Fleischmann Rudolf emlékplakett körirattal, a másik oldalán mikroszkópon keresztül fektetett búzakalász dombormű Kiváló Magyar Növénynemesítő Munkáért körirattal. A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Fleischmann Rudolf-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani május 15-ig. A Bizottság a javaslatát június 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 5. a) A TOLNAY SÁNDOR-DÍJ az állategészségügyi oktatás, kutatás, gyakorlati és operatív tevékenység elismeréséül, augusztus 20-a alkalmából adományozható. Évente összesen 3 díj (intézménynek 1, személynek 2) adományozására van mód. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár.

6 6 b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, 100 mm átmérőjű, 10 mm vastag, az egyik oldalán dr. Tolnay Sándor jobbra néző domborművű arcképe, ettől jobbra Tolnay Sándor dr. felirat, balra születésének, illetőleg halálának éve szerepel. A másik oldalon Tolnay Sándor szakmai díj felirat és az adományozás évszámának vésett felirata kerül elhelyezésre. A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Tolnay Sándor-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani május 15-ig. A beérkezett javaslatokat a Humánpolitikai Főosztály azonnal, de legkésőbb május 17-éig átadja a Bizottság részére. A Bizottság javaslatát június 17-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 6. a) Az ARANYKOSZORÚS GAZDA-DÍJ, illetve az ARANYKOSZORÚS GAZDAASSZONY-DÍJ azoknak az egyéni gazdálkodóknak, vállalkozóknak, valamint a szakoktatás területén dolgozóknak adományozható, akik a szántóföldi növénytermesztés, kertészet, állattenyésztés, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás vagy más agrárágazati tevékenység területén kimagasló eredményeket értek el, elsősorban a jövedelmezőség és minőség javítása, új típusú gazdálkodási szerkezet kialakítása és a célszerű vállalkozási formák meghonosítása szempontjából. Az adományozásra augusztus 20-a alkalmából kerül sor, évente összesen 20 db díj adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, felülete bronzpatinázott-aranyozott, 80 mm átmérőjű, 4 mm vastag. Egyik oldalán Aranykoszorús Gazda, illetve Aranykoszorús Gazdaasszony felirat található kör alakban. Fölötte nemzetiszín szalaggal átkötött búzakalász-koszorú helyezkedik el az adományozás évének bevésésével. Másik oldalán a Magyar Köztársaság babérkoszorúval övezett címere A Magyar Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériuma körfelirattal. A javaslatokat a megyei szakigazgatási hivatalokhoz kell benyújtani április 15-ig. A megyei szakigazgatási hivatalok a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Humánpolitikai Főosztályához (továbbiakban: Központ) továbbítják javaslatukat április 20-ig. A Központ az összesített javaslatot a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve az Aranykoszorús Gazda/Gazdaasszony-díj Bizottságnak címezve továbbítja május 15-ig. A Bizottság a javaslatát június 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 7. a) A PRO SILVA HUNGARIAE-DÍJ ( Magyar Erdőkért díj ) azoknak adományozható, akik az erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás és vadászat, az erdészeti természet- és környezetvédelem, az erdészeti alaptevékenységhez csatlakozó elsődleges fafeldolgozás, valamint a fa- és fatermékek, az erdei termékek kereskedelme terén huzamos időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, illetve a magyar erdők, a magyar erdőgazdálkodás érdekében kifejtett tevékenységük során kimagasló érdemeket szereztek, a tudományok művelése, a szakoktatás, a szakirodalom és a szakmai ismeretterjesztés, az államigazgatás, a szakszolgálati

7 7 felügyeleti, az egyesületi, ellenszolgáltatás nélküli, szakmai közhasznú, közérdekű munka terén a rendelet 1. -ában meghatározott szakmai területekre irányulóan kimagasló, elismerésre méltó tevékenységet fejtettek ki. Az adományozásra minden év március 15-e és augusztus 20-a alkalmából kerül sor, mindkét alkalommal 3-3 díj adományozható. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, felülete bronzpatinázott, 80 mm átmérőjű, 10 mm vastag. Az egyik oldalát a Magyar Köztársaság tölgykoszorúval keretezett állami címere díszíti. A másik oldalon a Pro Silva Hungariae felirat olvasható, a szakmai jelleget kifejező, sematikus ábrázolású fák között elhelyezve. Az emlékplakett peremére a díjazott neve kerül bevésésre. Március 15-i adományozáshoz: - A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Pro Silva Hungariae-díj Bizottságnak címezve az adományozást megelőző év december 15-ig kell benyújtani. - A Bizottság a javaslatát január 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. Augusztus 20-ai adományozáshoz: - A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Pro Silva Hungariae-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani május 15-éig. - A Bizottság a javaslatát június 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 8. a) KOVÁCS BÉLA-DÍJ adományozható mindazoknak, akik kiemelkedő agrárágazati tevékenységük mellett sokat tettek a tulajdon sérthetetlenségén alapuló korszerű magángazdasági, illetve a mezőgazdasági termelők eredményesebb munkáját elősegítő szolgáltató típusú szövetkezeti szervezeti formák elterjesztéséért. Évente 4-10 díj adományozható, augusztus 20-a alkalmából. b) A díjjal Kovács Béla arcképével díszített oklevél és jutalom jár. A javaslatokat a megyei szakigazgatási hivatalokhoz kell benyújtani április 15-ig. A megyei szakigazgatási hivatalok a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Humánpolitikai Főosztályához (továbbiakban: Központ) továbbítják javaslatukat április 30-ig. A Központ az összesített javaslatot a Kovács Béla-díj Bizottságnak címezve a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve május 15-ig továbbítja. A Bizottság a javaslatát június 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 9. a) A PRO ALIMENTIS HUNGARIÆ-DÍJ (Magyar Élelmiszerekért díj) az élelmiszeripar terén kiemelkedő elméleti, gyakorlati és tudományos tevékenység elismeréséül, március 15-e alkalmából - évente 3 díj - adományozható - a szakterület jelentős fejlődését szolgáló tudományos, kutatási és műszaki fejlesztési tevékenységért, - kiemelkedően eredményes irányító vagy operatív tevékenységért, - szakemberek oktatása, továbbképzése terén végzett kiemelkedő munkásságért.

8 8 A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, 120 mm átmérőjű, 10 mm vastag. Egyik oldalán csendélet, fölötte Pro Alimentis Hungariae felirattal, másik oldalán felső részen A Magyar Köztársaság földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterétől felirat alatt a magyar címer található. A javaslatokat a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztályra megküldve a Pro Alimentis Hungariae-díj Bizottságnak címezve kell benyújtani az adományozást megelőző év december 15-ig. A Bizottság a javaslatát január 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 10. a) Az ÉLELMISZERBIZTONSÁGÉRT-DÍJ az élelmiszeripar területén kiemelkedő elméleti, gyakorlati és tudományos tevékenység elismeréséül, augusztus 20-a alkalmából évente 3 díj adományozható - a szakterület jelentős fejlődését szolgáló tudományos, kutatási, oktatási, fejlesztési, ellenőrzési tevékenységért, - a szakterület gyakorlati megvalósításában elért kiemelkedő tevékenységért, az élelmiszerláncban működő vállalkozásnál történt példaszerű alkalmazásért. A díjjal emlékplakett, az adományozást igazoló okirat és jutalom jár. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, 120 mm átmérőjű, 10 mm vastag. Egyik oldalán Vas Károly arcképe, fölötte Élelmiszerbiztonságért felirattal, másik oldalának felső részén A Magyar Köztársaság földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterétől felirat, alatta a magyar címer található. c) Felterjesztés helye és ideje: A javaslatokat az adományozás évében május 15-ig az Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály címére kell benyújtani, amely továbbítja azokat az Élelmiszerbiztonságért- Díj Bizottság számára. A Bizottság a díjazottakra tett javaslatát június 15-ig adja át a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztálynak. 11. a) A Virágos Magyarországért versenyben kiemelkedő tevékenyég elismeréséül minden év őszén 2 db emléktábla adományozható a versenyben kiemelkedő eredményt elért egy város és egy község önkormányzata részére. b) Az emléktábla rézből készül, téglalap alakú 60x40x0,2 cm nagyságú, 1x1 cm-es kerettel, körben virágdíszítéssel. A Virágos Magyarországért versenyben elért kiváló eredményért, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (az adományozott település, valamint az adományozás évének feltüntetésével) felirattal. A felirat vésett betűkkel készül. 12. a) A mező- és erdőgazdasági faalapanyag-feldolgozóipar, vadgazdálkodás, élelmiszeripar, földmérés és földügy, mezőgazdasági vízgazdálkodás, a térségi együttműködés elősegítése, a társadalom, a gazdaság és környezet összehangolt fejlesztése, valamint a vidékfejlesztés terén végzett kiemelkedő tevékenységért, március 15-e, augusztus 20-a, nyugállományba vonulás, gazdálkodó szervezetek jubileuma alkalmából, évente 150 Miniszteri Elismerő Oklevél adományozható. b) A felterjesztés helye és ideje:

9 9 A javaslatokat az adományozás időpontját megelőzően 2 hónappal kell a Kitüntetési Bizottsághoz benyújtani a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály címére. c) A kitüntetettnek a munkáltatói döntés alapján e címen külön jutalom adható. 13. a) Miniszteri Dicséret a minisztérium munkatársainak elismeréséül szolgál a hivatali munka kimagasló és lelkiismeretes ellátásáért. Az elismerés a Köztisztviselők Napja, illetve nyugállományba vonulás alkalmából adományozható. Az elismeréssel oklevél és a mindenkori köztisztviselői illetményalap négyszeresének megfelelő külön jutalom adható. Az elismerésben évente 25 fő részesülhet. b) A felterjesztés helye és ideje: A javaslatokat az adományozás időpontját megelőzően 2 hónappal kell a Kitüntetési Bizottsághoz benyújtani a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály címére. 14. a) Minden év március 15-e, augusztus 20-a alkalmából Életfa emlékplakett adományozható a mező- és erdőgazdaság, faalapanyag-feldolgozóipar, vadgazdálkodás, élelmiszeripar, földmérés és földügy, mezőgazdasági vízgazdálkodás, valamint a vidékfejlesztés területén végzett lelkiismeretes és becsületes munka, életút elismeréséül mindazoknak, akiket két különböző helyről (pl. volt munkahely és szakmai kamara, helyi önkormányzat, szakmai egyesület stb.) egybehangzó ajánlással javasolnak. A javaslatok a születési év kerek évfordulója alkalmából tehetők, az évfordulót megelőző vagy követő nyolc hónapon belül. Az Életfa emlékplakett fokozatai: - bronz: 70 éves korban - évente 30 db, - ezüst: 80 éves korban - évente 15 db, - arany: 90 éves korban évente igény szerint, - gyémánt: 100 éves korban évente igény szerint adományozható. b) Az emlékplakett bronzból készül, kör alakú, felülete patinázott, 100 mm átmérőjű, 10 mm vastag; A plakett szélén a fokozatnak megfelelő színű körgyűrű található. Egyik oldalán az életfa stilizált képe, a körgyűrűben Életfa emlékplakett és a fokozat megjelölése felirat szerepel. Másik oldalán a magyar címer, az adományozás éve és az adományozott neve található, gravírozva. A körgyűrűben a felirat: A Magyar Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszterétől. Az emlékplaketthez az adományozást igazoló, a fokozatnak megfelelő oklevél jár. A javaslatokat - a március 15-i adományozáshoz január 15-ig, - az augusztus 20-i adományozáshoz június 15-ig, kell benyújtani a Kitüntetési Bizottsághoz a Humánpolitikai és Igazgatási Főosztály címére. A javaslathoz mellékelni kell a javasolt személy közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatát, melyben hozzájárul a személyes adatai kezeléséhez.

10 10 2. számú melléklet a /2008. (.) FVM rendelethez (MINTA) JAVASLAT... díj, illetve elismerés adományozására a../ ( )FVM rendelet alapján A javaslatot tevő (szervezet) neve: Címe: A kapcsolattartó neve, elérhetősége (telefonszám, , fax): A javasolt személy neve:... Lakcíme:... Értesítési címe, elérhetősége (telefonszám, , fax):.. Születési helye, év, hó, nap:... Anyja neve:... Állampolgársága: Munkahelye (nyugdíj mellett vállalt munka esetén is):... Beosztása (foglalkozása):... Tudományos fokozata:... TAJ szám (személyek esetében):... Adóazonosító szám (személyek esetében):... Átutalási szám (intézmények, szervezetek, személyek esetében egyaránt:..... Eddigi kitüntetései (évszámmal):... Az átadásra javasolt időpont:... év... hó... nap. A díj, illetve elismerés adományozásának alkalma (állami ünnep, nyugállományba vonulás, egyéb):..... (A javaslat indokolása, életút bemutatása a túloldalon/külön oldalon.)..., hó... nap.... a javaslattevő aláírása

A vidékfejlesztési miniszter 58/2012. (VI. 25.) VM rendelete a vidékfejlesztési miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekrõl

A vidékfejlesztési miniszter 58/2012. (VI. 25.) VM rendelete a vidékfejlesztési miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekrõl 12028 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 76. szám A vidékfejlesztési miniszter 58/2012. (VI. 25.) VM rendelete a vidékfejlesztési miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekrõl Magyarország

Részletesebben

A földművelésügyi miniszter 25/2015. (V. 27.) FM rendelete a földművelésügyi miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekről

A földművelésügyi miniszter 25/2015. (V. 27.) FM rendelete a földművelésügyi miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekről 6540 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2015. évi 72. szám A földművelésügyi miniszter 25/2015. (V. 27.) FM rendelete a földművelésügyi miniszter által adományozható díjakról és más elismerésekről Magyarország

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. ./2007. (.) GKM rendelete

A gazdasági és közlekedési miniszter. ./2007. (.) GKM rendelete A gazdasági és közlekedési miniszter./2007. (.) GKM rendelete a gazdasági és közlekedési miniszter által adományozható elismerésekről A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter.../2007. (...) SZMM. r e n d e l e t e

A szociális és munkaügyi miniszter.../2007. (...) SZMM. r e n d e l e t e Szociális és Munkaügyi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály, Jogi Főosztály 17173- /2007/SZMM A szociális és munkaügyi miniszter.../2007. (...) SZMM r e n d e l e t e a szociális és munkaügyi miniszter

Részletesebben

MUNKAANYAG A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A külügyminiszter../2008. (..) KüM rendelete. a külügyminiszter által adományozható elismerésekről

MUNKAANYAG A MINISZTÉRIUM ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI. A külügyminiszter../2008. (..) KüM rendelete. a külügyminiszter által adományozható elismerésekről A külügyminiszter./2008. (..) KüM rendelete a külügyminiszter által adományozható elismerésekről A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló 1991. évi XXXI. törvény 10. (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás

Részletesebben

Az Egyetemen kezdeményezô vezetô. Fôhatósági felterjesztési határidô és cím. A rektor, a dékán, illetve más munkáltatói joggal rendelkezô vezetô

Az Egyetemen kezdeményezô vezetô. Fôhatósági felterjesztési határidô és cím. A rektor, a dékán, illetve más munkáltatói joggal rendelkezô vezetô Az oktatók, kutatók és más közalkalmazottak részére adományozható állami, kitüntetések adományozás elôkészítésének összefoglaló táblázata A kitüntetés megnevezése és pénzdíjazása Adományozó és évente adott

Részletesebben

31/2002. (XI. 30.) BM rendelet

31/2002. (XI. 30.) BM rendelet - 1-31/2002. (XI. 30.) BM rendelet a Szolgálati Jel, Bátorság Érdemjel kitüntető cím és a Miniszteri Díj alapításáról szóló 6/1992. (V. 5.) BM rendelet módosításáról A Magyar Köztársaság kitüntetéseiről

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2014. (IX. 5.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Ötvöskónyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (VIII.04.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a város érdekében végzett munka elismeréséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zalaszentgyörgy község Önkormányzati Képviselőtestületének 5./2006. (V.03.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaszentgyörgy Község Önkormányzati Képviselőtestülete

Részletesebben

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A

A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A A M A G Y A R K Ö Z T Á R S A S Á G H I V A T A L O S L A P J A Budapest, 2003. július 31., csütörtök 92. szám I. kötet TARTALOMJEGYZÉK 10/2003. (VII. 31.) FMM r. A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról 25/2006. (XII. 5.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 2/2007.

Részletesebben

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete

A belügyminiszter. /2014. ( ) BM rendelete A belügyminiszter /2014. ( ) BM rendelete a belügyminiszter által alapított és adományozott elismerésekről szóló 37/2012. (VIII. 2.) BM rendelet módosításáról Magyarország címerének és zászlajának használatáról,

Részletesebben

2013. május 31. -i módosítást követően egységes szerkezetben

2013. május 31. -i módosítást követően egységes szerkezetben Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő Testületének 10/2001.(IV.13.) Ör.sz. rendelete a helyi kitüntető címek, díjak alapításáról és adományozásáról. 2013. május 31. -i módosítást követően egységes

Részletesebben

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Z Á H O N Y VÁROS Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2004. /III.1./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat által adományozható elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Részletesebben

IV. fejezet Makó Város Nívódíja

IV. fejezet Makó Város Nívódíja Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelete a kitüntető cím, emlékplakett, kitüntető díjak és elismerő oklevél alapításáról, valamint adományozásuk rendjéről

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 8/2016.(VII.06.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi kitüntető díjak adományozásáról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE

ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE ÚJHARTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK kitüntetések alapításáról és adományozásáról szóló 10/2018.(VII.18.) RENDELETE Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Zalaboldogfa község Önkormányzati Képviselőtestületének 7/2006. (VI.19.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaboldogfa Község Önkormányzati Képviselőtestülete

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a Képviselő-testület által adományozható kitüntetésekről és díjakról 25/2006. (XII. 5.) ÖR. sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 2/2007.

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2013 (...) számú rendelete a helyi kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország címerének és

Részletesebben

Előterjesztő: Javaslat

Előterjesztő: Javaslat Előterjesztő: Készítette: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály Javaslat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és az adományozás rendjéről

Részletesebben

SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról

SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról - 1 - SOLTSZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2010. ( ) rendelete a Soltszentimréért Díj alapításáról és adományozásáról Soltszentimre Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÁLTAL ALAPÍTOTT ÉS ADOMÁNYOZOTT DÍJAK, ELISMERÉSEK RENDSZERE A Magyar Hadtudományi Társaság (továbbiakban Társaság, illetve MHTT) tagságát képviselő küldöttértekezlet felhatalmazása

Részletesebben

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1..

Díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapítása 1.. Csabacsüd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2004. (V.26.) KT.számú rendelete a községi díszpolgári cím, valamint emlékplakett alapításáról és adományozásáról. Csabacsüd Nagyközség Képviselő-testülete

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (V.2.) önkormányzati rendelete. Helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (V.2.) önkormányzati rendelete. Helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (V.2.) önkormányzati rendelete Helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Mezőkövesd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 155/2017.

Az előterjesztés száma: 155/2017. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 155/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2012 (V.31.) rendelete

NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 8/2012 (V.31.) rendelete NYÍRPAZONY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 8/2012 (V.31.) rendelete A DÍSZPOLGÁRI CÍM, A TELEPÜLÉSI KITÜNTETŐ DÍJAK ÉS ELISMERÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL SZÓLÓ RENDELET TERVEZETÉRE Nyírpazony Község

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete. Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről

Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete. Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről Kacsóta Községi Önkormányzat 13/2009. (IX.9.) KT. Rendelete Kacsóta község kitüntető címeinek, díjának alapításáról és adományozásuk rendjéről Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete - a helyi

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011. (XII. 9.) önkormányzati rendelet a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/ (VI. 10.) rendelete. a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról. I.

TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/ (VI. 10.) rendelete. a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról. I. TAKSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/20015. (VI. 10.) rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről 1. II. Fejezet AZ ÁLLAMI KITÜNTETÉSEK

Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről 1. II. Fejezet AZ ÁLLAMI KITÜNTETÉSEK 2011. évi CCII. törvény Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről 1 Az Országgyűlés Magyarország címerének és zászlajának használatát a nemzeti jelképek alkotmányjogi

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) sz. önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapítására és adományozására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 7 /1998. ( IX.21.) valamint. 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított

Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 7 /1998. ( IX.21.) valamint. 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított Hantos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7 /1998. ( IX.21.) valamint 9/2012.(XI.15.) önkormányzati rendeleteivel módosított 6 /1998.( VIII.24.) számú rendelete Pro Civitate Hantos kitüntetés

Részletesebben

I.Fejezet DÍSZPOLGÁRI CÍM l..

I.Fejezet DÍSZPOLGÁRI CÍM l.. Murakeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2002. (XI. 29.) számú rendelete a díszpolgári cím, valamint kitüntető díj alapításáról és adományozásáról Murakeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. Ferencváros Díszpolgára cím

1. A rendelet célja. 2. Ferencváros Díszpolgára cím Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a ferencvárosi kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről Budapest Főváros IX.

Részletesebben

A 15/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelet.

A 15/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelet. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete a kitüntetések, elismerő címek, díszpolgári cím adományozásáról Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

RENDELETTERVEZET. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete

RENDELETTERVEZET. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete RENDELETTERVEZET Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2016. ( ) önkormányzati rendelete Az önkormányzati kitüntetésekről és adományozásuk rendjéről Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: Kitüntető cím és díj alapításáról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben

12/2014. ( ) Kgy. rendelet

12/2014. ( ) Kgy. rendelet 12/2014. (04. 28.) Kgy. rendelet A nevelési, közművelődési, kulturális területen dolgozók illetve a város közszolgálatáért végzett munka elismerésének szabályozásáról A Magyarország címerének és zászlajának

Részletesebben

I. Fejezet. Díszpolgári cím

I. Fejezet. Díszpolgári cím PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2004. (III. 26.) r e n d e l e t e kitüntetések, elismerő címek, díszpolgári cím adományozásáról * Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. 1 1/A. 3. Sásd Város Önkormányzata 1997. július 1. napjától Sásd Városért Ifjúsági Díj -at alapít. Díszpolgári cím

1. 1 1/A. 3. Sásd Város Önkormányzata 1997. július 1. napjától Sásd Városért Ifjúsági Díj -at alapít. Díszpolgári cím Sásd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010.(IV.21.) számú önkormányzati rendelete a díszpolgári cím, a kitüntető díjak, valamint Sásd aranykönyvének alapításáról szóló 4/1994. (VIII.20.) számú

Részletesebben

Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről

Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Szabályzat a Magyar Kormánytisztviselő Kar által alapított díjakról és a díjadományozás rendjéről Elfogadva: 2014. szeptember 8-án a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének 1/2014 (IX.08.)

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak. 3. Kistelek Város Díszpolgára cím

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak. 3. Kistelek Város Díszpolgára cím Kistelek Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (XI. 11.) önkormányzati rendelete Kistelek Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, díjainak alapításáról és adományozásuk rendjéről Kistelek Város

Részletesebben

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról

13/2000. (VI.16.) rendelete. Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról BERHIDA VÁROS 1 ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÕ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. (VI.16.) rendelete Berhida Önkormányzat által alapított kitüntetõ címekrõl, díjakról Berhida Város Önkormányzata Képviselõ-testülete a módosított

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY 143. szám

MAGYAR KÖZLÖNY 143. szám MAGYAR KÖZLÖNY 143. szám MAGYARORSZÁG HIVATALOS LAPJA 2014. október 18., szombat Tartalomjegyzék 31/2014. (X. 18.) NGM rendelet A nemzetgazdasági miniszter által adományozható elismerésekről szóló 1/2013.

Részletesebben

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2007.(IV.11.) számú rendelete

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2007.(IV.11.) számú rendelete NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.11.) számú rendelete A DÍSZPOLGÁRI CÍM ÉS EGYÉB KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL, ADOMÁNYOZÁSÁRÓL Nagyhalász Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet - a nemzeti fejlesztési miniszter á 2. oldal a) Miniszteri Elismerés, b) Kiváló Bányász kitüntető cí

Magyar joganyagok - 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet - a nemzeti fejlesztési miniszter á 2. oldal a) Miniszteri Elismerés, b) Kiváló Bányász kitüntető cí Magyar joganyagok - 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet - a nemzeti fejlesztési miniszter á 1. oldal 3/2014. (I. 31.) NFM rendelet a nemzeti fejlesztési miniszter által adományozható elismerésekről Magyarország

Részletesebben

1/1991. (II.05.) Karcag Városi Önkormányzati rendelet

1/1991. (II.05.) Karcag Városi Önkormányzati rendelet 1/1991. (II.05.) Karcag Városi Önkormányzati rendelet a díszpolgári cím, valamint a Pro Urbe díj, a Karcagért Emlékérem 1 és a Karitatív tevékenységért díj 2, valamint a Karcag Város Közszolgálatáért díj

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2010. (VIII. 18.) önkormányzati rendelete

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2010. (VIII. 18.) önkormányzati rendelete TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2010. (VIII. 18.) önkormányzati rendelete az elismerő címek és helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről (módosítással egybefoglalva

Részletesebben

Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete

Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete Nagylók Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2006. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2006. (II.16.) önkormányzati rendelete (egységes szerkezetben) a kitüntetések alapításáról és

Részletesebben

Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2016. (IX..) önkormányzati rendelete Enying Város kitüntetéseinek és elismeréseinek adományozásáról

Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2016. (IX..) önkormányzati rendelete Enying Város kitüntetéseinek és elismeréseinek adományozásáról Enying Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2016. (IX..) önkormányzati rendelete Enying Város kitüntetéseinek és elismeréseinek adományozásáról Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX.24.) 1 önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 2 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország címerének

Részletesebben

1/7. 35/2013. (XII. 23.) önkormányzati rendelet 1. a) pontja. Hatályos: január 1-jétől.

1/7. 35/2013. (XII. 23.) önkormányzati rendelet 1. a) pontja. Hatályos: január 1-jétől. Cegléd Város Önkormányzatának a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 38/2003. (XII. 31.) Ök. rendelete a 3/2007. (II. 22.) Ök. rendelet, a 2/2012. (II. 23.) és a 35/2013.

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat. az Önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és elismerő címekről

Dévaványa Város Önkormányzat. az Önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és elismerő címekről Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014.(I.31.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által adományozható kitüntetésekről és elismerő címekről (módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja:

A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 1. (6) bekezdése alapján a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi rendeletet alkotja: Nógrád Megye Közgyűlésének 14/1991. (XI. 14.) Kgy. rendelete a megyei közgyűlés által alapított kitüntető címről és díjakról [A 31/1999. (IV. 01.) Kgy., a 6/2000. (II. 23.) Kgy., a 11/2000. (V. 21.) Kgy.,

Részletesebben

10/1997. (IV.10.)Makó ör. kitüntető cím, emlékplakett, kitüntető díjak és elismerő oklevél alapításáról, valamint adományozásuk rendjéről 1

10/1997. (IV.10.)Makó ör. kitüntető cím, emlékplakett, kitüntető díjak és elismerő oklevél alapításáról, valamint adományozásuk rendjéről 1 10/1997. (IV.10.)Makó ör. kitüntető cím, emlékplakett, kitüntető díjak és elismerő oklevél alapításáról, valamint adományozásuk rendjéről 1 Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 37/1995. (XI. 2.) számú rendelete a Díszpolgári cím, a Budakesziért Emlékérem, a Budakeszi Oktatásügyért Díj, valamint a Budakeszi Egészségügyért Díj

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről A 10/2012. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításával (*) egységes szerkezetbe

Részletesebben

PTE MIK Vezetői Értekezlet PTE MIK Kari Tanács

PTE MIK Vezetői Értekezlet PTE MIK Kari Tanács PTE MIK SZMSZ. 5. sz. melléklet Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar Kitüntetési Szabályzata Véleményezte: Jóváhagyta: PTE MIK Vezetői Értekezlet 2019.04.09. PTE MIK Kari Tanács 2019.04.16.

Részletesebben

Csenger Város Önkormányzat Képviselő- Testületének. 9/2015.(VII.24.) önkormányzati rendelete

Csenger Város Önkormányzat Képviselő- Testületének. 9/2015.(VII.24.) önkormányzati rendelete Csenger Város Önkormányzat Képviselő- Testületének 9/2015.(VII.24.) önkormányzati rendelete Csenger Város Díszpolgári cím, a Csenger Szolgálatáért érdemérem és a Csengerért kitüntető cím alapításáról és

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak

1. A rendelet célja. 2. A képviselő-testület által alapított kitüntető címek, díjak Kistelek Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. (X.02.) önkormányzati rendelete Kistelek Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, díjainak alapításáról és adományozásuk rendjéről Kistelek Város

Részletesebben

(4) A Megyei Közgyűlés a Tolna megyében végzett kiemelkedő szociális munka elismerésére Kiemelkedő Szociális Munkáért elismerő címet adományozhat.

(4) A Megyei Közgyűlés a Tolna megyében végzett kiemelkedő szociális munka elismerésére Kiemelkedő Szociális Munkáért elismerő címet adományozhat. 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 8/1993. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzat kitüntető díjainak alapításáról és - a módosításokkal egységes szerkezetben - 1 Tolna Megye Közgyűlése

Részletesebben

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E

NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E NYÍRBÁTOR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2003. (II.20.) ÖKT. számú R E N D E L E T E városi kitüntetés és elismerés alapításáról, adományozásáról A többször módosított 1990 évi LXV. törvény

Részletesebben

Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság díjai 2016

Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság díjai 2016 A Jendrassik Lóránd Emlékérme Fokozatai Bronz: magyar, külföldi Ezüst: magyar 1984 (1983. Október 10., alapítás dátuma) Elnyerés feltételei Bronz fokozat: Elismerésben részesíthető olyan magyar, feddhetetlen

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az állami, minisztériumi szintű kitüntetések évi adományozására vonatkozó javaslatok megtételének módjáról és határidejéről

TÁJÉKOZTATÓ. az állami, minisztériumi szintű kitüntetések évi adományozására vonatkozó javaslatok megtételének módjáról és határidejéről SEMMELWEIS EGYETEM Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság Dr. Reichert Péter főigazgató Iktatószám: 112517/KEEGF/2017 TÁJÉKOZTATÓ az állami, minisztériumi szintű kitüntetések 2019. évi adományozására

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA MISKOLC, 2012. A MISKOLCI EGYETEM EGÉSZSÉGÜGYI KAR KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA Kari Tanácsának 7/2012. sz. határozata Oldalszám: 1 melléket Változat

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 27-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat. /egységes szerkezet/

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat. /egységes szerkezet/ 1 Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat 7/2009./VI. 29./Ör. rendelettel módosított 1/2005. /I.31./Ör. rendelete /egységes szerkezet/ a helyi kitüntető címek, díjak és elismerések alapításáról és adományozásának

Részletesebben

MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE

MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE MEDGYESEGYHÁZA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 10/2001. (III.28.) Ök. RENDELETE a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről Élve a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 3/2002.(II.4.) r e n d e l e t e 1 az önkormányzati elismerésekről és a tiszteletbeli polgár cím adományozásáról

A Mohácsi Önkormányzat 3/2002.(II.4.) r e n d e l e t e 1 az önkormányzati elismerésekről és a tiszteletbeli polgár cím adományozásáról A Mohácsi Önkormányzat 3/2002.(II.4.) r e n d e l e t e 1 az önkormányzati elismerésekről és a tiszteletbeli polgár cím adományozásáról (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 22/2011.(VI.27.), 15/2007.(V.29.),

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007.(XI.12.) számú rendelete. a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről I.

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007.(XI.12.) számú rendelete. a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről I. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2007.(XI.12.) számú rendelete a kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről Élve a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 1.

Részletesebben

SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL

SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL SZABÁLYZAT A MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA ÁLTAL ADOMÁNYOZHATÓ DÍJAKRÓL, ELISMERÉSEKRŐL A kamara küldöttgyűlése elfogadta 2017. április 28-án Hatályba lépett 2017. május 15-én A Magyar Könyvvizsgálói Kamara

Részletesebben

1.. a./ Bugac Község Díszpolgára b./ Bugac Községért Kitüntetés c./ Bugac Község Polgármesterének kitüntető díja. Bugac Község Díszpolgára 2..

1.. a./ Bugac Község Díszpolgára b./ Bugac Községért Kitüntetés c./ Bugac Község Polgármesterének kitüntető díja. Bugac Község Díszpolgára 2.. BUGAC ÉS BUGACPUSZTAHÁZA KÖZSÉGEK KÖZÖS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/1997. /VII. 1. / sz. RENDELETE A KITÜNTETŐ DÍJAK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁRÓL (Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Módosítások:

Részletesebben

Örvényes Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2012. (III.07.) számú RENDELETE

Örvényes Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 4/2012. (III.07.) számú RENDELETE Örvényes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012. (III.07.) számú RENDELETE a díszpolgári cím adományozásáról Örvényes Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Kitüntetési Szabályzat

Kitüntetési Szabályzat Kitüntetési Szabályzat 2016. június 30. TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 A Szabályzat hatálya... 3 Kitüntetések alapítása... 3 A kitüntetések típusai... 3 A kitüntetési felterjesztések alapelvei...

Részletesebben

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/20 10. (VII. 20.) számú rendelete. Az Önkormányzat által adományozható elismerésekről

Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/20 10. (VII. 20.) számú rendelete. Az Önkormányzat által adományozható elismerésekről Szajol Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/20 10. (VII. 20.) számú rendelete Az Önkormányzat által adományozható elismerésekről Szajol Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, a Magyar Köztársaság

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 ----------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A évi Ybl Miklós-díj hirdetménye

A évi Ybl Miklós-díj hirdetménye A 2019. évi Ybl Miklós-díj hirdetménye A Miniszterelnökség a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján felhívást tesz közzé

Részletesebben

1. PÁPA VÁROS DÍSZPOLGÁRA cím alapítása. (3) A díszpolgári címmel pénzjutalom, a polgármester és a jegyző által aláírt díszoklevél és plakett jár.

1. PÁPA VÁROS DÍSZPOLGÁRA cím alapítása. (3) A díszpolgári címmel pénzjutalom, a polgármester és a jegyző által aláírt díszoklevél és plakett jár. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 27/2014. (XI.20.) önkormányzati rendelete a díszpolgári cím és az egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről Pápa Város Önkormányzatának

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/1993. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 12/1993. (IV.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/1993. (IV.1.) számú r e n d e l e t e emlékérem alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben a 49/2003. (X.29.) számú rendelettel) Nyíregyháza

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eljárási rendje az arany- ezüst- és bronz koszorús mestercím adományozásával kapcsolatban

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eljárási rendje az arany- ezüst- és bronz koszorús mestercím adományozásával kapcsolatban A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara eljárási rendje az arany- ezüst- és bronz koszorús mestercím adományozásával kapcsolatban A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés

Részletesebben

Díszpolgári cím. (2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható.

Díszpolgári cím. (2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 38/2011 (X.28) önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról módosította: 63/2011. (XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Pásztó Város önkormányzat Képviselő-testülete 20/2006./VII.28./ számú rendelete a városi önkormányzat által alapított kitüntető címről és díjakról

Pásztó Város önkormányzat Képviselő-testülete 20/2006./VII.28./ számú rendelete a városi önkormányzat által alapított kitüntető címről és díjakról Pásztó Város önkormányzat Képviselő-testülete 20/2006./VII.28./ számú rendelete a városi önkormányzat által alapított kitüntető címről és díjakról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e. Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről

Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e. Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről Balatonrendes Község Képviselő-testület 9/2010. (VIII.03.) r e n d e l e t e Egyes kitüntetések alapításáról és adományozás rendjéről A település önkormányzata a település gazdasági gyarapodását, továbbfejlődését,

Részletesebben

5/2016. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM. A kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

5/2016. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM. A kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 7/2016. (VI. 27.) önkormányzati rendelet 8/2016. (VI. 27.) önkormányzati rendelet A kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által fenntartott közoktatási, egészségügyi

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018.(V.08.)

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018.(V.08.) MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018.(V.08.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról Mátészalka Város Önkormányzata

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 22/2014.(XI.6.) önkormányzati RENDELETE

Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 22/2014.(XI.6.) önkormányzati RENDELETE Lőrinci Város Önkormányzat Képviselő-testülete 22/2014.(XI.6.) önkormányzati RENDELETE A Díszpolgári Cím, valamint egyes kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről Lőrinci Város Önkormányzata

Részletesebben

1. Megyei kitüntető díjak és cím. a) a megye rangját emelő, fejlődését elősegítő kiemelkedő tevékenység elismerésére Pro Comitatu Baranya;

1. Megyei kitüntető díjak és cím. a) a megye rangját emelő, fejlődését elősegítő kiemelkedő tevékenység elismerésére Pro Comitatu Baranya; A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2011. (V. 6.) önkormányzati rendelete a kitüntető díjak alapításáról és adományozásáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

II. Elismerő cím Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele. Kitüntető díjak 2.

II. Elismerő cím Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele. Kitüntető díjak 2. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (IV. 27.) rendelete kitüntető díjak és elismerő címek alapításáról, valamint adományozásának szabályairól Kazincbarcika Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2016. (IX.23.) önkormányzati rendelete a Pro Publico díj és Pápa Város Tiszteletbeli Követe cím alapításáról és adományozásának rendjéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (IX. 07.) önkormányzati rendelete az önkormányzati kitüntetésekről és elismerő címekről Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

DEBRECENI EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR KITÜNTETÉSEK ÉS DÍSZOKLEVELEK ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJE

DEBRECENI EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR KITÜNTETÉSEK ÉS DÍSZOKLEVELEK ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJE DEBRECENI EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI KAR KITÜNTETÉSEK ÉS DÍSZOKLEVELEK ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJE A Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar (továbbiakban: Kar)

Részletesebben

A SEMMELWEIS EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A SEMMELWEIS EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 106/2010. (XI. 25.) szenátusi határozat A SEMMELWEIS EGYETEM SZABÁLYZATA AZ EGYETEMI KITÜNTETÉSEK ADOMÁNYOZÁSÁRÓL A Semmelweis Egyetem Szenátusa a Szervezeti és Működési Szabályzat 9. (6) bekezdés q) pontjában

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntetésekről

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete. A helyi kitüntetésekről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2015. (IV.30.) önkormányzati rendelete A helyi kitüntetésekről Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben)

Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat 63/2013. (XII.13.) számú rendelete a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról (egységes szerkezetben) Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

KITÜNTETÉSI SZABÁLYZAT

KITÜNTETÉSI SZABÁLYZAT KITÜNTETÉSI SZABÁLYZAT Edutus Egyetem Szenátusa által 79/2018. (aug. 31.) számú határozatával egységes szerkezetben elfogadva. Kiadás száma Módosítás száma Határozat száma Hatályos 1. kiadás 79/2018. (aug.

Részletesebben