Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 10/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 10/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete"

Átírás

1 Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének a közterületek használatáról szóló 10/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelete Kisunyom Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény 54. (5) bekezdésében, valamint a mozgóképről szóló évi II. törvény 37. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A rendelet célja, hogy Általános rendelkezések a) meghatározza a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának rendjére vonatkozó szabályokat, figyelemmel a helyi adottságokra, a műemlékvédelmi, községrendezési, közlekedésbiztonsági szempontokra; b) megállapítsa az eltérő használatért fizetendő közterület használati díj mértékét és fizetésének módját. 2. (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed valamennyi természetes és jogi személyre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre, akik állandó vagy ideiglenes jelleggel a község területén tartózkodnak, tevékenykednek. (2) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed Kisunyom község közigazgatási területén Kisunyom Község Önkormányzatának (továbbiakban: önkormányzat) tulajdonában álló és az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletekre. (3) Egyéb ingatlanoknak a közhasználatra átadott területrészére a képviselő-testület által jóváhagyott külön szerződés szerint a közterületre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. (4) Az önkormányzat tulajdonában álló közutak, járdák nem közlekedési célú igénybevételével kapcsolatos eljárásra a közutak igazgatásáról szóló 19/1994. (V. 31.) KHVM rendelet (továbbiakban: KHVM r.) rendelkezéseit kell alkalmazni. Az ezek használatáért fizetendő igénybevételi díjakat e rendelet 2. melléklete alapján kell megállapítani. 3. (1) E rendelet alkalmazása során a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (továbbiakban: Ket.) rendelkezései szerint kell eljárni. (2) A közterület használati szerződésre a Ket. hatósági szerződésre vonatkozó szabályait kell alkalmazni.

2 (3) Közterület-használati szerződés a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 11. (10) bekezdésében foglaltak alapján csak természetes személynek vagy az Nvt. alapján átláthatónak minősülő szervezettel köthető. (4) A közterület használati szerződés megkötése tárgyában a polgármester önkormányzati hatósági jogkörben jár el. 4. (1) Közterület használati szerződést kell kötni: a) a közterület fölé 10 cm-en túl benyúló üzlethomlokzat (portál), kirakatszekrény, üzleti védőtető (előtető), ernyőszerkezet, hirdető-berendezés (fényreklám), továbbá cég- és címtábla elhelyezésére; b) mobil árusító és egyéb fülke, pavilon elhelyezésére; c) önálló hirdető berendezések, figyelmeztető és tájékoztató táblák elhelyezésére; d) alkalmi- és mozgó árusításra; e) vendéglátó-ipari előkert céljára; f) kitelepülés céljára; g) mutatványos tevékenység céljára; h) 90 napot meghaladó építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag és törmelék elhelyezésére; i) kiállítás, sport- és kulturális rendezvények céljára; j) zöldfelület igénybevételére; k) javító, szolgáltató tevékenység végzéséhez. 5. (1) Nem kell közterület használati szerződést kötni: a) a közút, járda és zöldterület építésével, javításával és fenntartásával kapcsolatos közterület igénybevételhez; b) az úttartozékok és a közúti közlekedés szervezését és irányítását szolgáló berendezések elhelyezéséhez; c) a közterületen, illetve az alatt vagy felett elhelyezett postai, távközlő hálózatok, valamint közműves berendezések, létesítmények, közművezetékek és tartozékaik elhelyezéséhez, hibaelhárítása érdekében végzett munkához; d) az önkormányzat és szervei, intézményei rendezvényeinek alkalmával az e rendezvényekhez kapcsolódó közterület használathoz; e) az élet-és balesetveszély elhárításához szükséges időtartamot meg nem haladó munkálatok elvégzéséhez; f) a fegyveres- és rendészeti szervek, mentők, tűzoltók, vízügyi szolgálat közterületi létesítményeiért; g) a közszolgáltató szervezetek ezen tevékenységével összefüggő közterület használatára; h) szállított tüzelőanyag 10 napig közterületen történő tárolásához; i) az árusító saját házi kertjében, kiskertjében termesztett zöldség- és gyümölcs árusításához az alábbi feltételek együttes fennállása esetén: ia) 1 m2-nél nem nagyobb terület elfoglalásával, ib) a gyalogos- és járműforgalom zavarása nélkül, ic) közegészségügyi, környezetvédelmi és köztisztasági követelmények betartásával; id) a zöldség és gyümölcs érésének, betakarításának időszakában.

3 j) az önkormányzat által létesített, illetve más hatósági eljárásban engedélyezett közcélú, közterületi létesítmények és köztárgyak elhelyezésére (tömegközlekedési várakozóhelység, szobor, díszkút, emlékmű, pad, figyelmeztető és tájékoztató táblák stb.) k) az önkormányzat által kihelyezett hirdető berendezésekre és az ezeken elhelyezett, előzetesen bejelentett hirdetményekre; l) az önkormányzat érdekében végzett építési, felújítási munkák során elfoglalt közterületekre; m) a humanitárius és karitatív célok érdekében végzett tevékenység során elfoglalt közterületre; 6. (1) Nem köthető közterület használati szerződés: a) tűz- és robbanásveszélyes tevékenység gyakorlására, az engedélyezett tűzijáték rendezése kivételével; b) közterületen nem árusítható termékek forgalmazásához; c) a közút és járda felületének reklám céljára történő használatához; d) olyan tevékenység gyakorlására, amely a környezetre káros hatással lenne, közbiztonságot, egészséget veszélyeztetné, illetve a közerkölcsöt sértené; e) olyan reklámtábla, hirdetőtábla és egyéb berendezés elhelyezésére, amely a közlekedés biztonságát veszélyezteti, rontja a községképet; f) hirdetmény, hirdető berendezés elhelyezésére középületek falain, közterületek berendezési tárgyain, buszvárókban, közterületeken álló fákon, emlékműveken, szobrokon. (2) Megtagadható a közterület használati megállapodás megkötése, ha a kért közterület-használat: a) a lakosság nyugalmának túlzott mértékű zavarásával járna, b) veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot, c) a közterület rendeltetésszerű használatának indokolatlan mértékű zavarásával járna, d) sértené a településképet, gátolná a települési esztétikai követelmények érvényesülését, e) a természeti és az építészeti környezet túlzott megterhelésével járna, f) veszélyeztetné a közegészségügyi előírások érvényesülését, g) indokolatlanul korlátozná a település közlekedését, h) a kereskedelempolitikai és turisztikai érdekek indokolatlan mértékű sérelmével járna. A közterület használati szerződés 7. (1) A közterület használat iránti kérelmet az 1. melléklet szerinti tartalommal a közterületet használónak kell benyújtania. (2) Közterület használati szerződés csak ideiglenes jelleggel meghatározott időtartamra vagy meghatározott feltétel bekövetkeztéig köthető. A meghatározott időre szóló közterület használat legrövidebb időtartama 1 nap, leghosszabb időtartama 5 év lehet.

4 (3) Amennyiben a szerződés érvényét veszti, a közterületet használó köteles az eredeti állapotot minden kártalanítási igény nélkül saját költségén helyreállítani. (4) A közterület használati szerződés nem pótolja a jogszabályokban előírt egyéb hatósági, illetve szakhatósági engedélyek, megállapodások beszerzését. (5) Reklám- és tájékoztató tábla, hirdető berendezés elhelyezése iránti kérelméhez csatolni kell a tábla méreteit és megjelenését bemutató terveket, vagy fotókat, továbbá szükség esetén az építési vagy elvi építési engedélyt. 8. (1) A közterület használati szerződésnek tartalmaznia kell a Ket. 76. (2a) bekezdésén kívül: a) A közterület használat célját, időtartamát, helyének és módjának, illetve egyéb feltételeinek pontos meghatározását; b) Utalást arra, hogy a szerződés nem mentesíti a használót a jogszabályokban előírt egyéb szükséges hatósági, szakhatósági engedélyek beszerzése alól; c) A szerződés érvényének megszűnése, vagy annak visszavonása esetére az eredeti állapot kártalanítási igény nélküli helyreállításának kötelezettségét; d) Díjfizetési kötelezettség esetén a díj mértékét, fizetésének módját; e) Amennyiben vannak, a közterület használattal járó járulékos költségek (áram, víz stb) viselésének és megfizetésének módját; f) A közterület használat időtartama alatt jelentkező szükséges állagmegóvási, karbantartási és tisztántartási kötelezettség előírását; g) Az esetleges szerzői jogdíj megfizetésére irányuló kötelezettség teljesítésére szóló felhívást; h) Az 1 évnél hosszabb időtartamra szóló szerződések esetén annak kikötését, hogy a közterület használat díja tárgyév április 1- től a KSH által előző évre kimutatott infláció mértékével automatikusan megemelkedik. i) A közterület megállapodástól eltérő használatának jogkövetkezményeit. A közterület használati díj mértéke, fizetésének módja 9. (1) A közterület használatáért díjat kell fizetni. A fizetendő díj mértékét e rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (2) A 6 hónapnál rövidebb időtartamra szóló közterület használat díját a szerződéskötéssel egy időben, egy összegben, az ennél hosszabb időtartam esetén a szerződésben foglaltak szerint kell megfizetni. (3) A használó a díjat a közterület tényleges használatára, illetve a közterületen lévő létesítmény tényleges üzemeltetésére tekintet nélkül köteles megfizetni. (4) A létesítményekkel elfoglalt közterület nagyságának meghatározásánál a létesítmény m2-ben számított területét, továbbá a hozzá tartozó területen túlnyúló szerkezet (ponyva, tető stb.) területét együttesen kell figyelembe venni. (5) Hirdetőtábla, hirdető berendezés esetén annak hirdetőfelületét kell számításba venni.

5 (6) A közterület használati díjak évi, havi, vagy napidíjak. A díj szempontjából minden megkezdett hónap, nap, m2 egésznek számít. (7) A közterület használója a közterület használati díjat mindaddig köteles megfizetni, amíg a használat megszűnését követően az eredeti állapotot helyre nem állította. A közterület használati szerződés megszűnése, a jogellenes használat következményei 10. (1) A közterület használati megállapodás érvénye megszűnik: a) a megállapodásban meghatározott idő elteltével, vagy feltétel bekövetkeztével; b) ha a használónak a közterületen folytatott tevékenységre való jogosultsága megszűnik; c) a jogosult halálával, vagy jogi személy illetve jogi személyiséggel nem rendelkező társaság esetén annak jogutód nélküli megszűnésével; d) a közterület használatát és rendjét érintő jogszabályok olyan mértékű megváltozásával, amely a szerződés visszavonását indokolja; e) a megállapodásban, illetve a közterület használattal összefüggő tevékenységre vonatkozó jogszabályokban foglaltak megsértése miatti rendkívüli visszavonással; f) a jogosult részéről történő felmondással. (2) Aki közterületet a szerződéstől eltérő módon használ, köteles a hatóság felhívására a jogellenes használatot haladéktalanul megszüntetni, illetve kötelezhető a közterület eredeti állapotának kártalanítás nélküli helyreállítására. (3) Az önkormányzat a közterület eredeti állapotának helyreállítását a kötelezettséget elmulasztó költségére elvégeztetheti, amennyiben az a felhívásban megjelölt határidőre nem végzi el, illetve az azonnali helyreállítást élet-és balesetveszély, a közrend és közbiztonság fenntartása indokolja. A közterület filmforgatási célú használata 11. (1) A közterület filmforgatási célú igénybevételére a rendelet szabályait az ebben az alcímben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. (2) A közterület filmforgatási célú használatához szükséges hatósági szerződés jóváhagyásával kapcsolatos hatáskört a polgármester gyakorolja. (3) A filmforgatási célú igénybevétel vasárnap és ünnepnap kivételével naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat és a 15 napot nem haladhatja meg. A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület használatát az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően annyi időtartamban kell újra biztosítani, ameddig a filmforgatás akadályozott volt.

6 (4) A hatósági szerződés abban az esetben hagyható jóvá, ha a kérelmező a hatósági szerződésben a következő feltételek teljesítését vállalja: a) a filmforgatás során folyamatosan biztosítja az érintett lakóingatlanok megközelíthetőségét és a település területén, valamint az azon áthaladó közlekedést nem lehetetleníti el, b) a lakosság tájékoztatását a filmforgatással kapcsolatos lényeges információkról és az esetleges forgalomkorlátozásokról, c) az igénybe vett közterület folyamatos tisztán tartását és az eredeti állapot helyreállítását, a keletkezett hulladék elszállításáról való gondoskodást, d) a filmforgatással összefüggésbe hozható esetleges károk megtérítését, beleértve a harmadik személy által az önkormányzat felé érvényesített kárt is. (5) Amennyiben a hatósági szerződés megküldésének időpontjában az érintett közterületre vonatkozóan érvényes közterület használati szerződés van, a hatósági szerződés jóváhagyását meg kell tagadni. 12. (1) A közterület filmforgatási célú használatának díja e rendelet 2. számú mellékletétől eltérően a használat célja szerint: a) forgatási helyszín 200 Ft / m 2 / nap; b) technikai kiszolgálás 150 Ft / m 2 / nap; c) stáb parkolás 100 Ft / m 2 / nap. (2) Mentes a díj fizetése alól a közérdekű célt szolgáló filmalkotás. Közérdekű célnak minősül az önkormányzat, önkormányzat intézménye és az önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság által, vagy annak érdekében, valamint oktatási, tudományos és ismeretterjesztő célok érdekében végzett filmforgatás. A közérdekű célt a polgármester igazolja a kérelem benyújtását követően. Záró rendelkezések 13. (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni. Kisunyom, augusztus 25. Pásztor László polgármester Horváth Zoltánné jegyző Kihirdetési záradék: A rendelet augusztus 27. napján kihirdetésre került. Horváth Zoltánné jegyző

7 1. melléklet a 10/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelethez KÉRELEM KÖZTERÜLET RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁHOZ 1./ Természetes személy vonatkozásában kérelmező neve: (leánykori név is):... anyja neve:... születési helye, ideje:... állandó lakhelyének címe:... adóazonosító száma:... levelezési címe (amennyiben lakóhelyével nem azonos):. 2./ Jogi személy esetében cég megnevezése:... levelezési cím (székhely):... adószám:... bankszámlaszám:... kapcsolattartó neve, telefonszáma:... 3./ A közterület-használat helye (igénybe venni kívánt közterület pontos meghatározása, egyértelmű leírással vagy helyszínrajzzal), az igénybe venni kívánt közterület nagysága m2-ben: / Közterület-használat célja * : - mobil fülke vagy pavilon elhelyezése, - reklám-, hirdető-, figyelmeztető-, tájékoztatótábla vagy előtető elhelyezése, - állvány, törmelék, építőanyag-tárolás, tüzelőanyag-tárolás, - alkalmi- és mozgóárusítás, - idény jellegű árusítás, - javító-szolgáltató tevékenység, - vendéglátó-ipari előkert létesítése, - kitelepülés, - mutatványos tevékenység, - kiállítás, sport- és kulturális rendezvények, zöldfelület igénybevétele, - filmforgatás célú használat, - egyéb:... 5./ Közterület használat időtartama:. év.. hó.naptól. év.. hó.napig 6./ Ha a közterület-használat célja alkalmi- vagy mozgóbolti árusítás: - az alkalmi árusítás és a mozgó bolt megállási helye:... - az alkalmi árusítás és a mozgó bolti értékesítés időpontja:... 7./ A közterület-használati díjat * : egy összegben negyedévente félévente (6 hónapnál rövidebb időtartam esetén) átutalással/postai úton * kívánom megfizetni.

8 8. A kérelemhez mellékelni kell: j) a kérelmező által folytatni kívánt tevékenység gyakorlására való jogosultság hitelt érdemlő igazolását, k) zöldterület, közpark használata esetén a terület helyreállítására vonatkozó nyilatkozatot, l) forgalmat befolyásoló közterület-használat esetén egy M = 1 : 1000, vagy M = 1 : 500-as méretarányú forgalomszabályozási tervet, a rendőrség hozzájárulását valamint az érintett útvonalon tömegközlekedést lebonyolító szervezetek hozzájárulását. m) közterületen történő felépítmény elhelyezése esetén a felépítmény konkrét helyének megállapítására alkalmas, lehetőleg szakember által készített M=1:500-as (esetleg M=1:1000-es) méretarányú helyszínrajzot, illetve a megjelenést ábrázoló tervet vagy fényképet, e) kulturális rendezvény, vásár, mutatványos tevékenység, vagy egyéb, több ember részvételével járó hasonló rendezvény esetében a terület takarítására vonatkozó nyilatkozatot, f) rendezvények esetén a résztvevők tervezett létszámát, valamint a rendezvényhez telepíteni tervezett illemhelyek külön megjelölve az akadálymentesítettek darabszámát, g) a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben engedélyhez kötött termék árusítására, vagy más ilyen tevékenység folytatására vonatkozó kérelemhez, az ezen engedélyek, bizonyítványok, stb. meglétéről szóló nyilatkozatot. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek. Kisunyom,. év.. hó.. nap... kérelmező aláírása

9 NYILATKOZAT a közterület-használati engedély kérelemhez Nyilatkozatot tevő személy adatai: 1./ Természetes személy vonatkozásában kérelmező neve: (leánykori név is):... anyja neve:... születési helye, ideje:... állandó lakhelyének címe:... adóazonosító száma:... 2./ Jogi személy esetében cég megnevezése:... levelezési cím (székhely):... a nyilatkozatot tevő neve, minősége a képviselt vállalkozásban:... Alulírott, a közterület-használati kérelmem benyújtásával egyidejűleg az alábbi nyilatkozatot teszem: Tudomásul veszem, hogy közterületen engedélyhez kötött tevékenységet csak érvényes közterület-használati engedéllyel és az abban foglaltak szerint folytatok. Személyes felelősséget vállalok arra, hogy a vállalkozás szüneteltetése vagy megszűnése, valamint a közterület-használati engedély lejárta, illetve megvonása esetén a közterület-használatot haladéktalanul megszüntetem és az eredeti állapotot helyreállítom, a reklámhordozót eltávolítom. Az általam használt zöldterületet, közparkot a terület használata után helyreállítva adom vissza. Kulturális rendezvény, vásár, mutatványos tevékenység, vagy egyéb, több ember részvételével járó hasonló rendezvény esetében a területet tisztán, hulladéktól mentesen kitakarítva adom vissza. Nyilatkozom, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben engedélyhez kötött termék árusítására, vagy más ilyen tevékenység folytatásához szükséges engedélyekkel, bizonyítványokkal rendelkezem. Nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet a nemzeti vagyonról szóló évi CXCVI. törvény értelmében átláthatónak minősülő szervezetnek minősül. (Csak jogi személy kérelmező esetén releváns.) Kisunyom,. év.. hó.. nap.. * A megfelelő rész aláhúzandó aláírás

10 2. melléklet a 10/2014. (VIII.28.) önkormányzati rendelethez KÖZTERÜLET- HASZNÁLATI DÍJAK Mobil árusító és egyéb fülke, pavilon elhelyezése Közterület fölé 10 cm-en túl benyúló portál, kirakatszekrény, üzleti védőtető (előtető vízszintes vetülete m 2 ben), ernyőszerkezet, hirdető-berendezés (fényreklám), cég- és címtábla, minden megkezdett m 2 után Önálló hirdető berendezés, figyelmeztető és tájékoztató tábla Építési munkával kapcsolatos állvány, törmelék, építőanyag, stb. 90 napot meghaladó tárolása közterületen Tüzelőanyag 10 napot meghaladó tárolása közterületen Alkalmi- és mozgó árusítás - rendszeresen (heti vagy ennél gyakoribb) - alkalmi jellegű Idény jellegű árusítás 1 m 2 nél nagyobb közterületen Javító és szolgáltató tevékenység közterületen Vendéglátó ipari előkert - állandó jellegű (6 hónapot meghaladó) - szezonális jellegű Kitelepülés Mutatványos tevékenység (körhinta, céllövölde, dodgem) Kiállítás, sport- és kulturális rendezvények céljára, illetve zöldfelület igénybevételére, amennyiben a rendező belépő díjat nem szed Kiállítás, sport- és kulturális rendezvények céljára, illetve zöldfelület igénybevételére, amennyiben a rendező belépő díjat szed 200,- Ft/m 2 /hó 1200,- Ft/ m 2 /hó 100,- Ft/ m 2 /hó 800,- Ft/ m 2 /hó 300,-Ft/m2/hó 1800,- Ft m2/hó 50,- Ft/ m 2 /hó 1000,- Ft m 2 /hó 100,- Ft/ m 2 /nap 800,- Ft/ m 2 /nap 4000,-Ft/ hó 1500,-Ft/ m 2 /nap 100,- Ft/ m 2 /nap 500,- Ft/ m 2 /nap 100,- Ft/ m 2 /nap 500,- Ft/ m 2 /nap 200,- Ft/m2/hó 1000,- Ft/ m2/hó 15,- Ft/m2/nap 500,- Ft/ m2/nap 50,-Ft/m2/nap 1000,- Ft/ m2/nap 250,- Ft/ m 2 /nap 1000,- Ft/ m2/nap ingyenes 200,- Ft/ m 2 /nap 500,- Ft/ m2/nap A díjak az Áfa-t nem tartalmazzák

11

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Vál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(XII.14.) önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő testületének 11/2013. (VII.25.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e

Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2005. (IX. 20.) Hö. r e n d e l e t e a község közterületeinek használatáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület az épített

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008 (IV.18.) Ör. sz. rendelete. A közterület-használat szabályozásáról (egységes szerkezetben)

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008 (IV.18.) Ör. sz. rendelete. A közterület-használat szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008 (IV.18.) Ör. sz. rendelete A közterület-használat szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vezseny Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések TENGELIC KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2004(V.29.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról a módosításáról szóló 18/2004.(XII.22.), 22/2006.(XII.13.), 12/2009. (VIII.19.)

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2013.(VII.12.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról

BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 9/2013.(VII.12.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról BAKONYPÖLÖSKE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013.(VII.12.) önkormányzati rendelete a közterület-használatáról Bakonypölöske Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról

Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról Perőcsény Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.27.) sz.rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/

Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/ Ipolytölgyes Községi Önkormányzat Képviselő-Testületének 6/2002. (VI.4.) sz.rendelete a közterületek használatáról /egységes szerkezetben/ A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16..(1) bekezdésében

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról Csengőd Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése és

Részletesebben

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról (a 61/2008. (XII.29.) Önk., a 32/2009.

Részletesebben

Galambok Község Önkormányzatának 10/1994./IX./Rendelete a közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról

Galambok Község Önkormányzatának 10/1994./IX./Rendelete a közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról Galambok Község Önkormányzatának 10/1994./IX./Rendelete a közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. LXV. törvény 16 -./l/ bekezdésében

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A közterület igénybevétele, a közterület-használati engedély

1. Általános rendelkezések. 2. A közterület igénybevétele, a közterület-használati engedély Kékcse Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015.(VI.10.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő közterületek használatáról, rendjéről, és a közterülethasználati díjakról Kékcse

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról -

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - A Képviselő-testület: GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - Az 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdése

Részletesebben

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2002 (XII.12.) rendelete. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11/2002 (XII.12.) rendelete. a közterületek használatáról. Általános rendelkezések CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2002 (XII.12.) rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16 /2012.(VI.29.) Önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és közterület használati díjakról Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2013. (VII. 19.) rendelete a közterület használat szabályairól és díjáról. Szátok Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Cserszegtomaj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2005.(IX.21.) egységes szerkezetbe foglalt rendelet a közterületek használatáról szóló 8/2000.(III.30.) sz. rendeletének módosításáról A helyi

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2008.(VII.07.) rendelete a közterület-használatról Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat 1/2010. (I.29.) rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kistótfalu Község Képviselő-testületének 12/2004.(IV.20.) számú önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról és díjakról (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) Kistótfalu község

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 23/2013. (VII.12.) önkormányzati r e n d e l e t e

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének. 23/2013. (VII.12.) önkormányzati r e n d e l e t e Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2013. (VII.12.) önkormányzati r e n d e l e t e a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 33/2010. (IX.14.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2014.(II.5.) önkormányzati rendelete A közterületek filmforgatási célú használatáról.

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1/2014.(II.5.) önkormányzati rendelete A közterületek filmforgatási célú használatáról. Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(II.5.) önkormányzati rendelete A közterületek filmforgatási célú használatáról. Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a mozgóképről

Részletesebben

Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről

Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről Biharnagybajom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2018. (IX. 28.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről és feltételeiről Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 5/2012. (III.28.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Gelse Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés

Részletesebben

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013. (VII. 29. ) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005. (XII.14.) önkormányzati rendelete 1 A közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról. 1 Módosította a 7/2008

Részletesebben

TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben)

TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) TARD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6 / 2003. (V. 23.) sz. RENDELETE a közterületek használatáról (egységes szerkezetben) A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata a közterület használatáról az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya

Pilisszentkereszt Község Önkormányzata a közterület használatáról az alábbi rendeletet alkotja. A rendelet hatálya Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának 8/1995. (VI. 27.) sz. rendelete a KÖZTERÜLET HASZNÁLATÁRÓL /a 14/1995. (XI. 1.),valamint a 6/1998. (V. 29.) sz. rendeletmódosításokkal egységes szerkezetben/ Pilisszentkereszt

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2000. (X. 3.) sz. Kt. rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Neszmély Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (XII.1.) önkormányzati rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 25/2013. (IX.12.) önkormányzati rendelete a közterülethasználat szabályairól és díjairól

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 25/2013. (IX.12.) önkormányzati rendelete a közterülethasználat szabályairól és díjairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 25/2013. (IX.12.) önkormányzati rendelete a közterülethasználat szabályairól és díjairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL 1.. A rendelet hatálya

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL 1.. A rendelet hatálya DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 9/2008. (VII. 03.) rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS A HASZNÁLATI DÍJAK MÉRTÉKÉTŐL A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 16.. /1/ bek. alapján Dunaegyháza

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015 (VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Tar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról

GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület-használatáról Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 14/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a közterület rendjéről és használatáról

Sajólászlófalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 14/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a közterület rendjéről és használatáról Sajólászlófalva Község Önkormányzata képviselő-testületének 14/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a közterület rendjéről és használatáról Sajólászlófalva Község Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről. Epöl Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2003.(III.28.) Ökt. rendelete a közterületek használatáról és a közterületek rendjéről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2008. (X.2.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Balatongyörök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2007. (X. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete. A közterület-használat engedélyezéséről 1

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete. A közterület-használat engedélyezéséről 1 Nyékládháza Város Önkormányzatának 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete A közterület-használat engedélyezéséről 1 (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya alá

Részletesebben

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2018.(III.01.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Cserszegtomaj Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya Nagyhegyes Község közigazgatási területén elhelyezkedő közterületekre terjed ki. Értelmező rendelkezések Nagyhegyes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2009. ( IX. 17.) önkormányzati rendelete a közterület igénybe vételének és használatának szabályairól Nagyhegyes Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

a közterület-használatról.

a közterület-használatról. BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 10/2004. (VI.30.) RENDELETE a 8/2007. (VII.25.) számú, a 8/2008.(VII. 18.), 13/2009. (VII. 01.), 7/2011.(V.24.) számú módosító rendelettel egységes szerkezetben a közterület-használatról.

Részletesebben

3/2011. (VI. 9.) Hidegkút Község Önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

3/2011. (VI. 9.) Hidegkút Község Önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól 3/2011. (VI. 9.) Hidegkút Község Önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE. A közterületek használatáról. Általános rendelkezések

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE. A közterületek használatáról. Általános rendelkezések SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/2004. (XII.31.) számú RENDELETE A közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére.. napirendi pont

Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére.. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 11-i nyílt ülésére. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A közterületek használatáról szóló önkormányzati

Részletesebben

GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról

GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete. a közterület-használatáról GANNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2013.(VII.16.) önkormányzati rendelete a közterület-használatáról Ganna Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL DAD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2005. (XI.29.) számú rendelete A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL 2 Dad községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL

AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Egységes szerkezetbe foglalva: 2010. január 28. 2 AZ ATKÁRI ÖNKORMÁNYZAT 9/2004. (IV.14.) R E N D E L E T E A KÖZTERÜLETEK

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.16.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. 1. Általános rendelkezések

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.16.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. 1. Általános rendelkezések Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (VIII.16.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Bóly Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

a.) az ingatlan-nyilvántartásban közterületként (pl. járda, tér, közpark) nyilvántartott belterületi földrészletekre,

a.) az ingatlan-nyilvántartásban közterületként (pl. járda, tér, közpark) nyilvántartott belterületi földrészletekre, *10*11 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 26/1995.(VIII.31.) önkormányzati rendelete A közterület használatról *11 Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete eredeti jogalkotói hatáskörében

Részletesebben

SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e. a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben)

SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e. a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben) SZOMOLYA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 27.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatáról (Egységes szerkezetben) A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete. A közterület-használat engedélyezéséről 1

Nyékládháza Város Önkormányzatának. 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete. A közterület-használat engedélyezéséről 1 Nyékládháza Város Önkormányzatának 6/1991.(VII. 30.) sz. rendelete A közterület-használat engedélyezéséről 1 (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya alá

Részletesebben

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) Az 1990.

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2008.(VI.26.) rendelete a közterületek használatáról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008.(V.30.) Kt. rendelete

Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008.(V.30.) Kt. rendelete Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008.(V.30.) Kt. rendelete a közterületek használatáról 2013. szeptember 30-i módosítást követően Egységes szerkezetben Zákányszék Község Önkormányzatának

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról

KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról KOZÁRMISLENY VÁROSÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú rendelete a közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 15/2006. (XI.22.) Ök. sz., a 3/2008. (II.18.) Ök. sz., a 16/2009. (X.01.)

Részletesebben

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2006. (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2006. (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2006. (XII. 27.) rendelete A közterületek használatáról Kékkút község Önkormányzata Képviselő-testülete Az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL BARBACS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(V.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁNAK RENDJÉRŐL Barbacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról.

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. 30/2002. (XII.11.) Ök. sz. rendelet a közterületek használatáról LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 30/2002.(XII.11.) számú önkormányzati rendelete a közterületek használatáról. A helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat. 25/2007.(XII.17.) számú rendelete. a közterület használat szabályairól

Bekecs Községi Önkormányzat. 25/2007.(XII.17.) számú rendelete. a közterület használat szabályairól Bekecs Községi Önkormányzat 25/2007.(XII.17.) számú rendelete a közterület használat szabályairól Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990.

Részletesebben

15./ Sárrétudvari Nagyközségi Önkormányzat 6/2005. /IV. 28./ Ör. rendelete a közterület használat szabályairól.

15./ Sárrétudvari Nagyközségi Önkormányzat 6/2005. /IV. 28./ Ör. rendelete a közterület használat szabályairól. 15./ Sárrétudvari Nagyközségi Önkormányzat 6/2005. /IV. 28./ Ör. rendelete a közterület használat szabályairól. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44./A (2) bekezdésében

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.10.) rendelete a közterületek használatáról Jászkisér Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról

Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról Hatályos! Bükkösd Község Önkormányzatának 11/2003(VII.31)sz. rendelete a közterület használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 5/2007.(III.28.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A közterület használatról Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2008./X.31./rendelete. a közterületek használatának rendjéről. (egységes szerkezet)

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2008./X.31./rendelete. a közterületek használatának rendjéről. (egységes szerkezet) Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2008./X.31./rendelete a közterületek használatának rendjéről (egységes szerkezet) 1 Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2008./X.31./rendelete

Részletesebben

Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009.(I.30.) rendelete. a közterületek használatáról

Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009.(I.30.) rendelete. a közterületek használatáról Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009.(I.30.) rendelete a közterületek használatáról Hort Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján

Részletesebben

MUCSONY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 17/2008./V.26./sz.rendelete

MUCSONY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE. 17/2008./V.26./sz.rendelete MUCSONY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 17/2008./V.26./sz.rendelete A közterület használatának engedélyezéséről és használatbavételi díjairól Mucsony Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete

Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete Kaposfő Község Önkormányzatának 1/2002.(III.12.) Rendelete A közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel

Részletesebben

(4) A rendelet hatálya nem terjed ki a Harangos téri piac- és vásár, a Május 1 téri piaci helyhasználat szabályaira.

(4) A rendelet hatálya nem terjed ki a Harangos téri piac- és vásár, a Május 1 téri piaci helyhasználat szabályaira. Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2012. (XI.30.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályozásáról szóló 28/2004. (VI.02) önkormányzati rendelet módosításáról Kiskunhalas

Részletesebben

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/ (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/ (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/ 2006. (XII. 27.) rendelete A közterületek használatáról Kékkút község Önkormányzata Képviselő-testülete Az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2005.(XII.14.) önkormányzati rendelete 1

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének. 13/2005.(XII.14.) önkormányzati rendelete 1 Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(XII.14.) önkormányzati rendelete 1 A közterületek használatáról és a közterület használati díj megállapításáról. 1 Módosította a 7/2008.

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról

Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatáról Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Bodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete. a közterületek használatáról 1. Általános rendelkezések

Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete. a közterületek használatáról 1. Általános rendelkezések Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2007. (XI. 09.) rendelete a közterületek használatáról 1 Balatonederics Települési önkormányzat képviselő-testülete a településen lévő közterületek

Részletesebben

HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: JÚLIUS 1.

HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: JÚLIUS 1. HATÁLYOSSÁG ÁLLAPOTA: 2008. JÚLIUS 1. SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELÕ- TESTÜLETÉNEK 19/2008.(VII.01.) SZÁMÚ RENDELETE A KÖZTERÜLETEK RENDJÉRÕL ÉS HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 17/2000.(IX.8.) SZÁMÚ RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Részletesebben

Jegyző: - Tisztelt Képviselő-testület!

Jegyző: - Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés képviselő-testületi ülésre Nagykovácsi, 2011. január 26. Előterjesztő:. Előadó: Dr. Zakály Erzsébet igazgatási előadó. Melléklet: Rendelet tervezet Véleményezi: PB E- 5 Polgármester:.. Jegyző:

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL SZÓLÓ 6/2003.(I. 30.) KT. SZ. RENDELETÉNEK A 32/2003.(XII. 18.) RENDELETTEL, A 32/2004.(X. 28.) RENDELETTEL, A 23/2005.(X.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról szóló többször módosított 4/2003.(III. 24.) számú rendelet módosításáról

ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról szóló többször módosított 4/2003.(III. 24.) számú rendelet módosításáról Pusztavacs Községi Önkormányzat Jegyzőjétől : 2378 Pusztavacs, Béke tér 10., Pf.: 17. : 06-29/315-101; 315-122; 515-370 Tisztelt Képviselőtestület! I. 1.) Előzmények: ELŐTERJESZTÉS A közterületek használatáról

Részletesebben

Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról

Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról Kópháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8 /2008. (IX.12) rendelete a közterület használatáról Kópháza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete a közterület-használati díjakról Szederkény községi Önkormányzat Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16..

Részletesebben

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

Mozgóbolt, felvásárló 1500 Ft/nap

Mozgóbolt, felvásárló 1500 Ft/nap Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2014. (III.27. ) önkormányzati rendelete a közterület rendeltetésétől eltérő használatáról és a használat engedélyezéséről Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG 13/2001.(XI.28.) SZ. RENDELETE. A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL egységes szerkezetben

HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG 13/2001.(XI.28.) SZ. RENDELETE. A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL egységes szerkezetben HÉVÍZGYÖRK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK a 15/2006.(XI.29.)sz., a 7/2008. (VII.1.) sz. a 19/2011.(XII.21.),a 12/2012.(V.30.)sz., és a 17/2012.(IX.5.)sz. rendeletekkel módosított 13/2001.(XI.28.)

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A..(2) bekezdésében és a helyi

Részletesebben

KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE. a közterületek használatáról

KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE. a közterületek használatáról KOZÁRMISLENY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 7/2003. (IV.23.)Ök.sz. számú RENDELETE a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.. (1). bekezdésében és a 16. (1) bekezdésében

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról Egységes szerkezetben Módosítva a 19/2013. (VII. 15.) önkormányzati rendelettel bezárólag Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 29/2012. (X. 19.) önkormányzati rendelete a közterületek

Részletesebben

Fülöpszállás Községi Önkormányzat 10/2003.(XI.7.) rendelete. ( a módosításokkal egységes szerkezetben 2008.06.25.)

Fülöpszállás Községi Önkormányzat 10/2003.(XI.7.) rendelete. ( a módosításokkal egységes szerkezetben 2008.06.25.) 1 Fülöpszállás Községi Önkormányzat 10/2003.(XI.7.) rendelete a közterület rendeltetésétől eltérő célú használatának általános szabályairól ( a módosításokkal egységes szerkezetben 2008.06.25.) Fülöpszállás

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE a közterületek és a Bánki-tó használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2015.(VIII.28.) önkormányzati rendelete. A közterület használatáról

Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2015.(VIII.28.) önkormányzati rendelete. A közterület használatáról Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2015.(VIII.28.) önkormányzati rendelete A közterület használatáról Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016.(XII. 22.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatának rendjéről

Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016.(XII. 22.) önkormányzati rendelete. a közterületek használatának rendjéről Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2016.(XII. 22.) önkormányzati rendelete a közterületek használatának rendjéről Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben