AIESEC Magyarország Az év HR csapata pályázat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AIESEC Magyarország Az év HR csapata - 2010 pályázat"

Átírás

1 AIESEC Magyarország Az év HR csapata pályázat Humán innováció témában

2 AIESEC bemutató Az AIESEC a világ 3. legnagyobb non-profit szervezete, mely egyedülálló módon kapcsolja össze a hallgatókat és vállalatokat. Tevékenysége a nemzetközi szakmai gyakorlaton alapul, mely során lehetőséget biztosít a felsőoktatásban tanuló diákoknak szakmai gyakorlatot szerezni, valamint innovatív és költséghatékony megoldásokat kínál többek között menedzsment, információtechnológiai és mérnöki területeken tevékenykedő vállalatok számára is. Szervezetünk lehetőséget ad a világ 110 országának felsőoktatásában tanuló hallgatóinak, hogy felfedezzék és fejlesszék a bennük rejlő képességeket, készségeket, találkozzanak egymással, miközben olyan projektekben vegyenek részt, amelyek pozitív hatással vannak a gazdaságra és a társadalomra. Mindeközben a célunk, hogy tagjaink az így megszerzett tapasztalatok, ismeretek és élmények segítségével a jövő felelős vezetőivé váljanak. Tagjaink számára évente vezetői pozíciót és több mint 470 konferenciát kínálunk. Minden évben fiatal vesz részt a Szakmai Gyakorlati Programunkban, mely lehetőséget kínál, hogy egy másik kultúrában éljenek és dolgozzanak. AIESEC Magyarország Az AIESEC 1972 óta tevékenykedik Magyarországon, mely idő alatt folyamatosan növelte eredményességét és tagjai számát. Jelenleg 12 helyi és egy nemzeti irodát üzemeltet az ország számos pontján. Éves szinten több mint 500 taggal, 100 vezetői pozícióval és 250 gyakorlati programmal segíti a magyar diákok fejlődését es év A válság évei az AIESEC-re is hatással voltak. Eleinte a realizált gyakorlatcsere programok számának visszaesését prognosztizáltuk, ám innovatív megoldásainknak köszönhetően a 2010-es évben 40%-os emelkedést tudhatunk magunk mögött, valamint támogatóinktól kapott összegben is szignifikáns növekedés mutatkozik.

3 HUMÁN RENDSZEREK Az AIESEC szervezetének hatékony működését és alaptevékenységét támogató tehetség menedzsment rendszerek és fejlesztések bevezetése, eredményes használata kulcsfontosságú volt az irodákban. A 2010-es év célja az volt, hogy egy olyan integrált és minden irodában egységesen felépített rendszer jöjjön létre, amely kiterjed a tervezési folyamatra, a megfelelő emberek érdeklődésének felkeltésére (attraction), az elkötelezettség kiépítésére, a folyamatos fejlesztés biztosítására és az előrelépést biztosító folyamatokra is. Az első lépés az alapvető HR folymatok egységesítése volt. Ennek köszönhetően mindenhol egységes indukciós folyamatot alakítottunk ki: KIVÁLASZTÁS Jelentkezési lap Személyes interjú és értékelés Assessment Center INDUKCIÓ Táborok, informális programok Csapat és projekt munka Országos konferencia FEJLESZTÉS Funkcionális képzés Tréningek, szimulációk Mentoring Az egységes folyamatokat a helyi irodák a helyi realitásokra szabva alakították ki, ezzel biztosítva a megfelelő hatékonyságot és könnyebb használatot. Így egyaránt a közel 100 fős és a 20 fős irodánk is képes volt ezen alapvető folyamatokat a megfelelő szinten kivitelezni. Emellett a vezetőink folyamatosan képzéseket és tanácsokat kaptak, hogyan használják a HR folyamatainkat. Ennek megfelelően minden tagunk rendelkezik állásleírással, mely tartalmazza a pontos feladatköröket és felelősségeket, közösen meghatározott célokat és fejlődési lehetőségeket, amit minden negyedévben egy személyes vezetői értékelésen számba vesznek, illetve a személyes és szakmai célkitűzések szerint módosítják a további előrelépésekkel. Az eredményes egyéneket, csapatokat, irodákat mind ezen értékelések és a tervek teljesülése alapján díjazzuk. Díjakat többféle szinten és területen illetve időszakokra bontva adunk: évente, félévente. A köztes időszakokban különböző szakmai kampányokkal ösztönözzük az egyes entitásokat, hogy minél sikeresebbek legyenek, melyek végén mindig valamilyen különleges elismerésben részesülnek. Ezek mind az éves terveket hivatottak támogatni, mely következtében az ambíció növelése is cél.

4 Emellett a tudásmenedzsment különböző elemeivel tartjuk fent a már megszerzett tudást és információt. Ez irodákon belül elérő szinteken jelentett IT fejlesztéseket, alkalmazások használatát, online rendszerünk használatát, illetve a tudás pozícióról pozícióra való örökítését a transition (tudásátadás) alkalmak során. Újítások Ahhoz hogy a fent említett folyamatokat egységesen tudja kezelni a szervezet, szükség volt arra, hogy ezzel egy szakmailag is felkészült csapat foglalkozzon. Az országos vezetőség kezdeményezésével így összesen 3 ember fejlesztette a tehetség menedzsment területét. Így megfelelő erőforrás volt a már említett alapvető folyamatok alakítására és a tagság fejlesztésére is, valamint új projektek indítására. Így került sor arra is, hogy az alapvető munkaszervezési folyamatok mellett fókusz legyen egy egységes közös nyelv kialakítása a humán fejlesztések alapjaként. Ehhez egy 4 fős csapat alakult, hogy kialakítsa azt a kompetencia modellt, amely alkalmazkodik a nemzetközi trendekhez, illetve országos és helyi szinten is megállja a helyét. A modell célja, hogy objektívebbé és láthatóbbá váljon a terület és aktívan hozzájáruljon az eredmények és hatékonyság növeléséhez. Így összeállított kompetencia-térkép 5 fő kompetenciát és 25 általános kompetenciát tartalmaz, melyeket hatékonyan lehet az egyes szerepkörök és funkcionális területek igényeire szabni. Az implementáció során sor kerül az egyes kompetenciák rendszerekbe integrálására, illetve ezek mérésére kialakított online felület létrehozására. A hatékony munka mellett fontosnak tartottuk azt is, hogy mérjük a tagjaink elégedettségét is. Ehhez olyan felmérés készült, mely minőségben is mérte, hogyan értékelik az egyének azokat a lehetőségeket, melyek elérhetőek a számukra, illetve a belső működési rendszert is. Ez egy olyan visszajelzési rendszer volt, mely a kommunikáció, kezdeményezések, vezetés kvalitását is mérte. A fejlesztések mentén további innovációnak számít az online képzések és tréningek bevezetése. Ezek mind azt szolgálták, hogy a tagjaink minél szélesebb körének elérhetővé tegyünk több fejlesztési lehetőségeket és tudást. Ennek köszönhetően mind a földrajzi és anyagi háttér, mint felmerülő probléma megoldásra került. Természetesen ezek az alkalmak nem helyettesítették a személyes készségfejlesztést.

5 HUMÁN FEJLESZTÉSEK, PROGRAMOK A már fent említett újítások mellett külön szerepet kapnak a humán fejlesztések, és programok, melyek főként a vezetőfejlesztés, képzési terek és kompetenciafejlesztés köré csoportosulnak. Ezeknek az ötvözete és kialakítása mind országos mind irodai szinteken megjelent eseményekkel. Vezetőfejlesztés Vezetőink megválasztása után elsődleges lépés mindig, hogy megfelelő tudással és készséggel lássuk el őket általános vezetési és menedzsment témakörökben. Erre építve kezdhetik el így munkájukat, amivel célunk, hogy mindig magasabb szintről kezdhessék tevékenységüket, mint elődjeik, ezzel is biztosítva a szervezeti tudás kontinuitását. Emellett minden vezető rendelkezik egy személyes coach-csal illetve mentorral, akik mind személyesen, mind szakmailag támogatják őket abban, hogy terveik megvalósulhassanak. Ez a folyamatos konzultáció és visszajelzés lehetőséget ad arra, hogy tudatosan fejlődjenek, illetve oldjanak meg vezetői kihívásokat. Személyes fejlesztésükhöz külső partnereink segítettek abban, hogy különböző tesztekkel is támogassuk a minél tisztább képet magukról, illetve vezető társaikról. Erre építve könnyebben érthetőbbé vált számukra, hogy milyen erősségeikre érdemes építeni, illetve hogyan figyeljenek gyengeségiek legyőzésére. A funkcionális vezetőinket az egész országban közös csapatba szervezéssel és támogatással látjuk el. A közös találkozók alkalmával olyan témákat és új kezdeményezések beszélhetnek meg akár workshop-ok keretében melyek segítik őket a helyi irodájuk fejlesztésében, területük eredményességében. A tagság és vezetők mobilitását belső csereprogramokkal támogattuk. Ezek a lehetőségek mind erőforrásban, mind pedig tapasztalatban is segítették a fogadó irodákat, még a résztvevők konkrét eredményeket is tudtak elérni egyes funkcionális területeken. Képzési terek Egy éven belül többféle lehetőség is nyílik arra, hogy különböző alkalmakkal fejlesszük a tagjainkat. A legnagyobb nemzeti eseményeink, a konferenciák, melyek

6 lehetőséget adnak mind stratégiai, mind gyakorlati fejlesztésekre. Az elmúlt évben hat nagyobb kb fő részvételével tartottunk konferenciát, mely közt nemzetközi illetve szakmai partnereink is fontos szerepet kaptak az egyre inkább újszerű, trendeket követő előadások, térningek és képzések megtartásában. Konferenciáink a tagság számára mindig egy felkészítést jelentenek a következő időszakra, illetve a közösséget is építik és motiválják őket céljaik elérésében. Az irodák helyi szinten is egy olyan képzési tervet alkottak az év elején, mely az összes tagsági szintnek megfelelő programot ad és felkészíti őket mind a szervezet céljaiból, alapműködéséből, a funkciók történelméből / tapasztalataiból, aktuális rendszereiről és a szervezet tevékenységében betöltött szerepéről. Online platformunk lehetőséget ad olyan GCP-k helyi szintű alkalmazására, amivel könnyebben fedezhetik fel önállóan az újdonságokat. Kompetenciafejlesztés A már említett új kompetencia modell fejlesztése mellett, már egy-egy pioneer irodánk nemcsak a kiválasztás során alkalmazta e rendszert, hanem biztosított a tagjai számára olyan lehetőségeket is, amelyek a fejlesztést is erre a rendszerre építette. Külső szakmai partner bevonásával és támogatásával így olyan Development Centereket valósítottak meg, amely a vezetőfejlesztést is támogatták. Tréningjeinket különböző témákra építve a résztvevők személyes kompetenciáik fejlesztésére alkalmaztuk. Többek közt szerepelt kommunikációs, erőforrás kezelés, időhatékonyság, asszertivitás vagy csapatvezetési kompetenciák fejlesztése is.

7 VÁLSÁG ÁLTAL GENERÁLT SIKEREK Toborzás Külső kommunikáció A válság nem csak a vállalati világra volt hatással, hanem a felsőoktatásban tanulók körében is általános félelmet okozott, melynek központi kérdése a jövőben fellelhető állások számára, minőségére és a diploma értékére összpontosult. Emiatt az AIESEC a 2010-es évben felülvizsgálta célcsoportjai felé kommunikált üzeneteit. Az így kialakított kép rámutat arra, hogy az AIESEC-ben való munka hozzájárul későbbi lehetőségeik bővítéséhez. Az AIESEC-hez jelentkezők száma éves szinten 30%-kal növekedett. Szervezetünk ezek mellett 2010-ben új helyi iroda nyitása mellett döntött, melynek megvalósítása nagyban hozzájárult ahhoz, hogy éves tervezett célszámainkat elérjük. Belső innovációk A különös helyzetre való tekintettel megnöveltük azon képzéseinknek számát, melyek a többek között válsággal kapcsolatos országos piaci trendeket mutatják be, így biztosítva az AIESEC-es tevékenység sikerességét és tagjaink tájékozottságát. Emellett tagi kritériumrendszerünket is átalakítottuk, jobban a külső környezethez igazítottuk. Ennek eredményeképp megszületett az úgynevezett önkéntes program és bizonyos vezetői pozíciók flexibilissé tétele. Eme projekt megvalósításában az egész felső vezetés részt vett, melyet eredményességét tekintve sikerként könyveltünk el. A es év sikermutatóinak alakulása: Sikermutatók Szakmai gyakorlati programok Taglétszám Betöltött vezetői pozíciók

8 ÖSSZEGZÉS Az AIESEC-en belül kitüntetett szerepe van a HR területnek. Akár legújabb tagjainkról, akár tapasztaltabb vezetőkről van szó, mindenki ismeri a szervezeten belüli HR rendszereket és azok szerepét az eredményességben. A terület elfogadottságához nagyban hozzájárul a folyamatos elszámoltatás, mely alól a HR sem kivétel. A HR céljai mindig összhangban vannak a szervezeti célokkal, és tisztán van definiálva, hogy egyes funkciók hogyan járulnak hozzá a sikerességhez. A 2010-es év mind az AIESEC, mind a szervezeten belüli HR számára pozitívan zárult, tervezett céljait túlszárnyalva. Az eredmények fenntarthatónak tűnnek, hiszen eddig a 2011-es évben a sikertörténet folytatódni látszik.

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program

TARTALOM. ÁROP 1.2.18 Szervezetfejlesztési Program TARTALOM 1. BEVEZETŐ... 4 2. A CAF MODELL JELENTŐSÉGE, FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE... 5 3. A CAF MODELL GYAKORLATI ALKALMAZÁSÁNAK MENETE... 7 4. AZ ADOTTSÁGOK ÉRTÉKELÉSE... 9 1. KRITÉRIUM: VEZETÉS... 10 1.1.

Részletesebben

A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere. - 4. háttértanulmány -

A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere. - 4. háttértanulmány - A munkaerő-piaci szolgáltató szervezetek hálózatának tevékenységrendszere - 4. háttértanulmány - 1 Szerzők: Prókai Orsolya szakmai vezető Erdős Judit Szerepi Anna Erika A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001

Részletesebben

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026 TARTALOM 1. A PROJEKT ELŐZMÉNYEI 3. oldal 1 1.1. A PROJEKTET MEGVALÓSÍTÓ SZERVEZET BEMUTATÁSA 3. oldal 1.2. A PROJEKT IRÁNTI SZÜKSÉGLET BEMUTATÁSA 4. oldal 2. A PROJEKT BEMUTATÁSA 5. oldal 2.1. A PROJEKT

Részletesebben

A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája 2007-2017. Dr. Czike Klára F. Tóth András

A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája 2007-2017. Dr. Czike Klára F. Tóth András A magyarországi önkéntesség fejlesztési stratégiája 2007-2017 Dr. Czike Klára F. Tóth András TARTALOMJEGYZÉK I. HÁTTÉR...3 1. A stratégia indokoltsága...3 2. Kutatási eredmények, az önkéntesség hazai helyzete...5

Részletesebben

CAF 2013 modell FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN Szervezeti önértékeléshez kapcsolódó módszertani útmutató

CAF 2013 modell FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN Szervezeti önértékeléshez kapcsolódó módszertani útmutató CAF 2013 modell FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN Szervezeti önértékeléshez kapcsolódó módszertani útmutató 2013. április 30. Készítette: A 6/A. Minőségmenedzsment CAF 2013 modell módszertani kézikönyve munkacsoport

Részletesebben

Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina

Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina Bokodi Márta - Jankóné Lindmayer Anna - Kopornyik Zoltán - Krepelka Ágnes - Sárosi Béla - Strehli-Klotz Georgina Záró tanulmány a rendvédelmi vezetővé/mestervezetővé képzés eszköz és módszertanának gyakorlati

Részletesebben

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt

2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt 2014. az emberi erőforrás fejlesztés és a működési stabilitás megalapozásának éve volt Beszámoló, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány 2014. évben végzett szakmai munkájáról A Civil Centrum Alapítvány

Részletesebben

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány -

Hálózati kommunikáció. - 2. háttértanulmány - Hálózati kommunikáció - 2. háttértanulmány - Szerzők: Prókai Orsolya szakmai vezető Erdős Judit Szerepi Anna Erika A háttértanulmány a TÁMOP 5.3.8-11/A1-2012-0001 kódszámú "Rehabilitáció - Érték - Változás

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24

TARTALOMJEGYZÉK. o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4. o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek. o 6. fejezet: Képzés o 24 2 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető o 1. fejezet: Önkéntesek a szervezetben o 4 o 2. fejezet: Az önkéntesekre vonatkozó szervezeti irányelvek és az önkéntes szerződés o 8 o 3. fejezet: Önkéntesek toborzása o 12

Részletesebben

Brüsszel, 2002. február 20. 6365/02 EDUC 27. Forrás: A Tanács. Elõzõ dokumentum száma: 5828/02 EDUC 17

Brüsszel, 2002. február 20. 6365/02 EDUC 27. Forrás: A Tanács. Elõzõ dokumentum száma: 5828/02 EDUC 17 EURÓPAI TANÁCS Brüsszel, 2002. február 20. 6365/02 EDUC 27 AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYE Forrás: A Tanács Elõzõ dokumentum száma: 5828/02 EDUC 17 Javaslat száma: 11762/01 EDUC 102 - COM (2001) 501 final Tárgy:

Részletesebben

HUMÁN INNOVÁCIÓ A MAGYAR POSTA ZRT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSÉBEN

HUMÁN INNOVÁCIÓ A MAGYAR POSTA ZRT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSÉBEN HUMÁN INNOVÁCIÓ A MAGYAR POSTA ZRT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSÉBEN A Belső Értékelő Központ ( BÉK ) munkájának és fejlesztéseinek bemutatása A Magyar Posta Zrt. hazánk több mint 140 éve ismert és elismert

Részletesebben

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat

Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat Magyar Public Relations Szövetség CSR Best Practice 2014 pályázat A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalása 2014. május 31. A pályázott kategória: Nemzetközi cég magyar nagyvállalata Pályázati anyag

Részletesebben

Készült a BUDAPEST ESÉLY szellemi műhelyében. Írta és szerkesztette: Csapó Gábor Garadnay Timea Koltai Luca

Készült a BUDAPEST ESÉLY szellemi műhelyében. Írta és szerkesztette: Csapó Gábor Garadnay Timea Koltai Luca A KIADVÁNY A TÁRSADALMILAG FELELŐS VÁLLALKOZÁS MUNKÁLTATÓI DIMENZIÓIVAL FOGLALKOZIK. A módszertan az FKFSZ Kht. megbízásából az EQUAL közösségi kezdeményezés keretein belül, a Magyar Kormány és az Európai

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Szerző: Kovács Anikó Készült: Az NPM Új Közmenedzsment Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaság, valamint a PDCA

Részletesebben

Az érték bennünk van! A RÉV projekt eredménykommunikációs kiadványa

Az érték bennünk van! A RÉV projekt eredménykommunikációs kiadványa Az érték bennünk van! A RÉV projekt eredménykommunikációs kiadványa Az eredménykommunikációs kiadvány megjelenését az Új Széchenyi Terv és az Európai Unió támogatta a TÁMOP-5.3.8-11/A1/2012-0001 kódszámú,

Részletesebben

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz Oktatás és képzés 1. Az oktatási politika helye az EU jogrendszerében 1.1 Az oktatás és az acquis Az európai

Részletesebben

Budapest Bank Törõdés Napja

Budapest Bank Törõdés Napja Budapest Bank Törõdés Napja Vállalat neve: Budapest Bank Zrt. Vállalat bemutatása: A Budapest Bank az egyik legelsõ hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre. A magyar bankpiac egyik meghatározó

Részletesebben

Közszolgálati életpálya és emberi erőforrás gazdálkodás

Közszolgálati életpálya és emberi erőforrás gazdálkodás Közszolgálati életpálya és emberi erőforrás gazdálkodás Szabó Szilvia Az emberi erőforrás fejlesztés humánfolyamata a közszolgálatban ( Közszolgálati Humán Tükör 2013 résztanulmány) ISBN 978-615-5269-46-2

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2014. évi beszámolója Bevezető... 2 Szolgáltatási területek... 3 I. Általános információs szolgáltatások... 3 II. Személyes információs-, tanácsadási

Részletesebben

HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac

HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 31. nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2011 Impresszum Szerkesztette: Kardos Anita Kiadványszerkesztő: Vilimi Kata Kiadja: Tempus Közalapítvány,

Részletesebben

nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata

nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2013 HOPPÁ Disszeminációs füzetek 40. A 2011-es kiadás bővített változata nemzetközi mobilitás és munkaerőpiac 2013 impresszum Szerkesztette: Kardos Anita Kiadványszerkesztő:

Részletesebben

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani:

3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: 3+ Megmutatni Megmozgatni Megtartani: Ifjúsági civil szervezetek humánerőforrásfejlesztése TARTALOM Bevezetés 3 Képzések 4 Szakmai gyakorlat 9 Bemutató projektek 10 Esetek, helyzetek 16 Hatása az Egyesekre

Részletesebben

5 Részletes stratégia

5 Részletes stratégia 5 Részletes stratégia 5.1 Világos célok, erős szervezet o Egységes és világos célok, a hálózati működést szolgáló szervezeti felépítés 0 5.1.1 Célok: Egy érdekvédelmi szervezet számára nincs fontosabb

Részletesebben

,,Adaptation of Transit Model

,,Adaptation of Transit Model ,,Adaptation of Transit Model HUHR/1001/2.1.2/0004 számú program Főpályázó: Humán Innovációs Csoport Nonprofit Kft. 7900 Szigetvár, Szabadság út 2. Telefon: +36(73)/414-715 Mobil:+36(20)/260-5933 e-mail:humaninnovacio@gmail.com

Részletesebben

Az év HR csapata 2009. HR Innováció témában

Az év HR csapata 2009. HR Innováció témában Az év HR csapata 2009 HR Innováció témában TARTALOM Cégbemutató...1 A HR csapat...2 Innovációink...2 Toborzás-kiválasztás területe...3 Új munkavállaló belépésével kapcsolatban...3 Kompenzáció és egyéb

Részletesebben

Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke A záró tanulmány megírásának célja, felépítése

Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke A záró tanulmány megírásának célja, felépítése Tartalom Előszó 4 1 Előszó Mindenik embernek a lelkében dal van És a saját lelkét hallja minden dalban És akinek szép a lelkében az ének, Az hallja a mások énekét is szépnek. Babits Mihály: Második ének

Részletesebben

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026 TARTALOM 1 BEVEZETÉS 3. oldal 1. A STRATÉGIA - ALKOTÁS JELENTŐSÉGE 5. oldal 2. A CONTACT NKFT STRATÉGIÁJÁNAK KIALAKÍTÁSÁT 7. oldal MEGELŐZŐ LÉPÉSEK 2.1. A STRATÉGIAI TERVEZÉS FOLYAMATÁNAK LÉPÉSEI 7. oldal

Részletesebben

Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. A Műszaki Kar általános bemutatása... 3 1.2. A Műszaki Kar működési környezete... 5 1.3. Kari célrendszer... 8 1.4.

Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. A Műszaki Kar általános bemutatása... 3 1.2. A Műszaki Kar működési környezete... 5 1.3. Kari célrendszer... 8 1.4. Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. A Műszaki Kar általános bemutatása... 3 1.2. A Műszaki Kar működési környezete... 5 1.3. Kari célrendszer... 8 1.4. A Műszaki Kar szervezetfejlesztési folyamata... 9 2.

Részletesebben

A 2006 UTÁNI EURÓPAI OKTATÁSI, KÉPZÉSI ÉS IFJÚSÁGÜGYI PROGRAMOK JÖVŐBELI KIDOLGOZÁSA NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓS ANYAG

A 2006 UTÁNI EURÓPAI OKTATÁSI, KÉPZÉSI ÉS IFJÚSÁGÜGYI PROGRAMOK JÖVŐBELI KIDOLGOZÁSA NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓS ANYAG EURÓPAI BIZOTTSÁG Oktatási és Kulturális Főigazgatóság A 2006 UTÁNI EURÓPAI OKTATÁSI, KÉPZÉSI ÉS IFJÚSÁGÜGYI PROGRAMOK JÖVŐBELI KIDOLGOZÁSA NYILVÁNOS KONZULTÁCIÓS ANYAG Európai Bizottság Oktatási és Kulturális

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés (Kovács P.) 4.

Tartalomjegyzék. 1. Bevezetés (Kovács P.) 4. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés (Kovács P.) 4. 2. Partnerség az Európai Unióban (Farsang Z.) 7. 2.1. A partnerség elve 7. 2.2. A partnerség megjelenése a szabályozásban 8. 2.3. A partnerség szintjei 9. 2.4.

Részletesebben