20. szám június hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "20. szám 2015. június hírmondó"

Átírás

1 20. szám június hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Elindult a nyár, elindult a pályázati szezon. Tudni kell, hogy az idei évben jelentős pénzösszegek kerülnek elkülönítésre a pályázatok kiírására, melyek számos lehetőséget kínálnak a hazai vállalkozások felvirágoztatására. A GINOP, vagyis a Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Program keretében, a mikro-, kis és középvállalkozások is egyaránt több témakörben számíthatnak gazdaságfejlesztési pályázatokra. Nagy lehetőség számukra, idén az elsők közt megjelent kapacitásbővítő pályázati kiírás, melynek célja, hogy támogassa a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának az erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházásokat, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatást és a helyi gazdaság megerősítését. Lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A pályázatok benyújtásában már egy egységes informatikai rendszer, a FAIR segít nekünk. Ennek és a GoodWill szakértőinek segítségével az Ön számára is könnyebb a támogatások lehívása, hiszen egyetlen, személyre szabott felület segítségével tudjuk kezelni a pályázatokhoz, projektekhez kapcsolódó különböző feladatokat. Az idén is számos lehetőséget kínálunk minden pályázni vágyó számára, hogy friss és napra kész információkat nyújtsunk számunkra a megjelenő pályázatokkal kapcsolatosan. Ennek érdekében az év második felében is elindítottuk újabb fórumsorozatunkat, melynek részleteiről júniusi számunkban olvashatnak. Mind ezen kívül beszámolunk azon eseményekről is, melyeken vállalkozásunk is részt vehetett, valamint szó esik referenciáinkról, és a Münchenben megrendezésre került Intersolar 2015 kiállításról készült beszámolónkról, melyet szeretnénk Önöknek bemutatni. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos A pályázati időszak szempontjából szeretném felhívni a figyelmüket a szabad vállalkozási zónák fontosságára. Azok a vállalkozások, melyek a szabad vállalkozási zónák területén végzik tevékenységüket, kiemelt előnyben részesülhetnek a pályázatok elbírálásakor. GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ info@gwconsulting.hu Web:

3 Pályázati hírek Kapacitásbővítésre fel! A hosszú, pályázat nélküli időszak most véget ért, hiszen várhatóan az idén a kormány a KKV szektorban közel 70 pályázati kiírást fog közzétenni, több mint 900 milliárd forint értékben! A nyár első hónapjától nem csak a KKV-k piacra jutását támogató pályázat nyújtható be, de júliustól már a kapacitásbővítő kiírásokra is pályázhatnak a cégek. Mit érdemes tudni a kapacitásbővítő pályázatokról? A két pályázatot akár egymás testvérének is nevezhetjük, hiszen mindkettő célja, hogy támogassa a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának az erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházásokat, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítését. Lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A nagytestvér - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GI- NOP ) A pályázat benyújtható: július 9-től A pályázat címében nem véletlen szerepel a termelés szó, hiszen csak az ehhez kapcsolódó fejlesztések valósíthatóak meg. A projekt keretében kizárólag a pályázati felhívás 1. számú mellékletében foglalt, TEÁOR besorolás szerinti feldolgozóipari tevékenységek fejleszthetőek, így például cukorgyártás, tea és kávé feldolgozása, textilkikészítés és papírgyártás. A kiírás támogatja a gyártáshoz kapcsolódó, új eszközök beszerzését, anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzését, új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházást, információs technológia-fejlesztést, új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzését, valamint, ha megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatunk, akkor egyéb tevékenységeket is támogat, mint például a munkakörülmények, minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtését segítő eszközök beszerzését.

4 Pályázati hírek Szükséges továbbá, hogy a vállalkozás legalább 1 éve működjön, és legyen legalább 1 bejelentett alkalmazottja. A projekt területi korlátozása, hogy nem támogathatóak a közép- magyarországi régió területén megvalósuló projektek. A támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint, a támogatás mértéke pedig akár 50% is lehet! A kistestvér - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP ) A pályázat benyújtható: július 9-től A kiírás a fenti pályázat támogatható tevékenységeit tartalmazza, kiegészítve azzal, támogatja még továbbá az online megjelenést, hiszen a pályázat benyújtásakor a honlappal nem rendelkező támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezéséig kialakítja saját honlapját. rövidebb működéssel rendelkező cégek is. A pályázat a szabad vállalkozási zónák cégeinek tevékenységtől függetlenül is elérhető. A testvérével ellentétben itt már pályázhatnak újonnan alakuló, egy évnél Ezen kiírás esetében is igaz, hogy nem támogathatóak a közép- magyarországi régió területén megvalósuló projektek. A támogatás összege minimum 5 millió forint, maximum 50 millió forint, a támogatás mértéke maximum 50% lehet!

5 Innováció SMART CITY KONFERENCIA KAPOSVÁRON! június 30-án Kaposváron került megrendezésre Smart City- az okos város című konferenciánk. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a települési energetikai Smart City stratégiák jelentőségét, hasznosságát, valamint beszámoljunk európai elterjedéséről. A rendezvény fényét emelte, hogy elfogadta meghívásunkat az osztrák Strem község polgármestere Bernhard Deutsch is, aki az önfenntartás osztrák példáját a Güssing-modellen keresztül mutatta be a meghívott polgármesterek számára Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében. A konferencia Szita Károly - Kaposvár polgármesterének nyitóbeszédével vette kezdetét. Polgármester Úr elmondta, hogy Kaposvár energiastratégiáját annak rendelték alá, hogy a város energetikailag függetleníteni tudja magát, ezzel megőrizve a közszolgáltatások olcsóságát, minőségét és biztonságát. Célunk az, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkával szeretné megteremteni önmaga és családja boldogulását. A konferencián Kaposvár polgármestere nemcsak személyes élményiről beszélt, hanem olyan célokat és szempontokat vázolt fel, melyek mindannyiunk jövőjét érintik. Beszédében arra is kitért, hogy a város követendő példát mutat más városok számára. A konferencián Baranyák Zoltán cégünk Smart City szakértője is előadást tartott a Smart City cselekvési terv kidolgozásának részleteiről, és az okos város jövőbeli elterjedéséről és hasznosságáról. Az előadás sorozatot Törös Gréta szakmai igazgatónk, pályázatokról szóló előadása követte. A prezentáció során bemutatásra kerültek az idei évben kiírásra kerülő gazdasági, és vidékfejlesztési pályázatok, melyek számos lehetőséget kínálnak a településvezetők, és a vállalkozások ügyvezetői számára. Összességében elmondható, hogy az eseményt nagy érdeklődés övezte, és bízunk benne, hogy a rendezvényünk ösztönző hatással bírt a meghívott településvezetőkre.

6 Rendezvényeink Rendezvények, melyeken júniusban megjelentünk június 3. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében került megrendezésre ebben a hónapban is rendezvényünk, melyen Lehoczky Tibor vezető pályázatíró és csoportvezető tartott előadást. Az eseményen kis csoportokban vehettek részt a jelentkezők, így mindenkinek alkalma nyílt kérdésének feltételére akár a megjelenő pályázatokkal, akár egyéb a pályázati területet érintő témákkal kapcsolatban. Az előadás célzottan a GINOP pályázati lehetőségek bemutatását szolgálta, de nagy örömünkre szolgál, hogy interaktív résztvevőket ismerhettünk meg június 10. Megtisztelő számunkra, hogy a KKV-Ház Zrt. által megrendezett KKV- csúcstalálkozón vállalkozásunk is részt vehetett Veszprémben. A kerekasztal beszélgetésen Lehoczky Tibor, vezető pályázati tanácsadó kollégánk is szót kapott, K+F pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan. Nagy örömmel említhetjük, hogy a jövőben a KKV-Ház Zrt. rendezvényeinek kizárólagos partnerei leszünk. A rendezvényről készült szakmai cikket az alábbi linken bővebben is elolvashatja: június 11. A Goodwill Consulting Kft. és a Goodwill Energy Kft. is képviseltethette magát a Hajdú Zrt. által szervezett budapesti energetikai konferencián, melynek a FUGA Budapesti Építészeti Központ adott helyet. Rostás Krisztián pályázati tanácsadó kollégánk beszámolt a jelenlévőknek a várható energetikai korszerűsítést támogató pályázatokról, és bemutatta az aktuális pályázati lehetőségeket is. Gyurcsovics Márk energetikai szakmérnök a napelemes és egyéb megújuló energiaforrások pályázatban való előfordulását tárta a közönség elé. A konferencia végén a konzultációs időszakban a jelenlévők számára tanácsadással is szolgáltak kollégáink június 22. A GINOP Kapacitásbővítés és piaci megjelenést célzó pályázatok megjelenése arra az elhatározásra juttatott minket, hogy fórumsorozatot indítunk Magyarország több településére beleértve a szabad vállalkozási zónákat is. Júniusban négy az ország különböző régióiban fekvő településeken tartottunk Pályázati felkészítő workshopot az érdeklődő cégvezetőknek. Első állomásunk Mátészalka volt, ahol nagy számban jelentek meg a pályázni kívánó vállalkozásvezetők. Júliusban Sárospatakon és Kisújszálláson tervezzük a megjelenést.

7 Rendezvényeink június 23. A pályázati felkészítő workshop második állomása Szeged, ahol elmondhatjuk, hogy érdeklődő és interaktív fórum kerekedett, nagy örömünkre. Szintén június 23-án, a Piac & Profit konferenciáján cégcsoportunk több előadóval is képviseltette magát. Törös Gréta szakmai igazgatónk, Madarász András értékesítési igazgatónk, Torma Erzsébet vezető pályázati tanácsadó, és Lakatos Imre energetikai szakmérnök is egy-egy oldalról mutatta be az új rendszer és pályázati ciklus várható lehetőségeit. A konferencián nagy érdeklődés mutatkozott a GINOP-on belül megjelenő pályázatokról, hiszen ezek aktualitása megkérdőjelezhetetlen június 24. A Pécsett tartott fórumunkon egy partnerünk a Libra Zrt. is felszólalt és bemutatta szolgáltatásait. A vállalkozás fő foglalkozási területe a pénzügyi és számvitelei rendszerek telepítése és oktatása. Minden sikeres vállalkozás kel, hogy rendelkezzen valamiféle vállalatirányítási rendszerrel, de várhatóan ezek fejlesztésére vagy beszerzésére pályázat is meg fog jelenni a következő ciklusban június 25. Az Arany Szarvas Fogadó adott helyet ismét a Goodwill Consulting Kft. Győrben megrendezésre kerülő Pályázati felkészítő workshopjának, ahol energetikai és pályázati lehetőségek is bemutatásra kerültek szakembereinknek köszönhetően. Az előadások végeztével a résztvevők kérdéseiket is feltehették, melyeket a kollégák szakszerűen megválaszoltak. Lehetőséget biztosítottunk a tanácsadásra is, melynek keretén belül területi képviselőnkkel akár személyes konzultációs időpontot is egyeztethettek a pályázni vágyók.

8 Pályázati hírek Hamarosan tanyafejlesztési pályázat indul az ország kiemelt területein! Rendkívül kedvező pályázati lehetőségek nyílnak hamarosan a tanyás térségek lakóinak a Tanyafejlesztési Program keretén belül. A program célja, hogy elősegítse a tanyák és tanyás térségek gazdasági, infrastrukturális, valamint elektromos hálózatának fejlődését. A kiemelten támogatott pályázaton indulhatnak tanyás térségek önkormányzatai, önkormányzati konzorciumok, őstermelők, egyéni vagy családi vállalkozók, illetve magánszemélyek is. A konstrukció során tanyás térségnek tekinthető Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása és Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járásának települései. Fontos elmondani, hogy a tanyafejlesztési program keretén belül négy különböző célterületen pályázhatnak az érdeklődők. A célterületeket leginkább a pályázók köre szerint választhatjuk szét. Önkormányzatok, őstermelők, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és akár tanyán élő magánszemélyek számára is elérhető a konstrukció. A maximum támogatási intenzitás akár a 100%-ot is elérheti, ezért érdemes időben készülni a pályázatra. Legfontosabb támogatási területek közé sorolhatjuk (célterülettől függően változhat): Villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések Tanyasi lakóépület felújítása Tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése Tanyai termékek feldolgozását biztosító feldolgozó kapacitások létesítése, fejlesztése Állatállomány kialakítása, bővítése Egészséges ivóvíz beszerzéséhez szükséges létesítmények beszerzése Tanyagazdaságok energetikai megújítása Ingyenes pályázati konzultáció igénylése a 06/ as telefonszámon, vagy a info@gwconsulting.hu címen!

9 Külföldi megjelenésünk Intersolar Europe - München Mint arról korábban már hírt adtunk, Június között került megrendezésre Münchenben a világ legnagyobb napenergia hasznosítással foglalkozó kiállítása az Intersolar. A kiállítás immár nem csak látogatóként volt érdekes a számunkra, hanem azért is, mert az általunk forgalmazott lapos tetős napelem tartó az Aerocompact standjánál kiállítóként is részt vehettünk. Kiállítás: Míg korábban főleg az energiatermelés volt a kiállítás középpontjában, addig az idei rendezvényen már minden megtalálható volt, ami csak összefüggésbe hozható a napenergiával: megoldások a megtermelt napenergia hasznosítására, napelemes rendszerek hálózatba illesztését segítő megoldások és az energiatárolás. Utóbbi ees Europe ( ees mint, electrical energy storage) néven egy külön rendezvényként, de az Intersolarral együtt, egy helyen került megrendezésre. A figyelem eltolódása a termelésről nem véletlenszerű, hiszen a világon csak az elmúlt évben 40 GWp új napelemes rendszer került megépítésre. Ilyen növekedési sebesség mellett már figyelmet kell szentelni a napenergia, mint megújuló energiaforrás bizonytalan rendelkezésre állására és a probléma kezelésének fontosságára. Egyik ilyen kezelési mód az akkumulátoros energiatároló rendszerek használata, melyek ára ez elmúlt 1 év alatt 26%-al csökkent. Lehetőség van az ugyancsak egyre terjedő elektromos autók akkumulátorának hálózati energiatárolóként való használatára is (V2G Vehicle to Grid), amit a kiállításon egy Nissan Leaf-el szemléltettek. Ez a megoldás azért figyelemreméltó, mert így az energiatárolás költsége nagyot csökkenhet, hisz az autóval együtt megvásárolt és az elektromos autó költségének jelentős részét okozó akkumulátorunkat két feladatra is felhasználhatjuk. További fontos megoldás a fogyasztók ütemezése és ütemezhetővé tétele, mely csökkenti a hálózat terhelését és így javítja a napelemes rendszerek hálózatba illeszthetőségét. Ehhez elengedhetetlen a fogyasztók mérése és az ez alapján történő akár automatikus beavatkozás, ami egyre fontosabbá teszi az okos mérési technológia terjedését.

10 Külföldi megjelenésünk Itt még meg kell említeni a különböző megújuló energiaforrások együttes alkalmazásának ingadozáscsökkentő hatását is, melyre azonban a kiállítás nem tért ki. Aerocompact stand: Az idei kiállításon került bemutatásra az Aerocompact új, 2.0-ra keresztelt lapos tetős tartórendszere, mely gyakorlatilag az első verzió tökéletesítése. A standnál mindkét lapos tetős rendszer, a D-i és a K-Ny-i tájolású is kiállításra és bemutatásra került. A változásokat a következőkben összegezzük: - ugyanaz a ballaszttartó tálca használható K-Ny-i és D-i tájolású rendszer esetén is - új terheléselosztó ballaszttartó tálca is válaszható a leterheléshez, hogy a tetőre kisebb pontszerű terhelés jusson - a K-Ny-i rendszer köztes tartó talpa új kialakítást kapott, melynek köszönhetően a talpak többféleképpen is leterhelhetővé váltak, ugyanazon ballaszttartó tálcával - az összes talp magasításra került, hogy a lapos tető kisebb nagyobb egyenetlenségei ne okozzanak gondot a telepítésnél - új napelem leszorító kerül alkalmazásra, mely javítja a napelem keret és a tartószerkezet közötti elektromos kapcsolatot, így segíti annak biztonságosabb földelését - a D-i rendszernél elérhetővé vált egy magasabb téli napállásnál alkalmazható, kisebb árnyéktérrel rendelkező kivitel is, ami az egyenlítőhöz közelebbi területeken növeli a tetőfelületek kihasználását

11 Referenciáink A nyár elején lezárult KEOP kivitelezéseink Napelemes rendszer kialakítása Törökszentmiklóson Törökszentmiklós Város Önkormányzata a Goodwill Consulting Kft. segítségével sikeresen nyert el Ft összegű támogatást a KEOP /N/14 es számú pályázati kiíráson, amelyet arra használt fel, hogy a városháza és a művelődési ház épületét napelemes rendszerrel szerelje fel. A fotovoltaikus rendszerek a nap energiáját közvetlenül alakítják át elektromos energiává. Az önkormányzat egyik célja az volt, hogy csökkentse működési költségeit. Előreláthatólag az új rendszer kialakításával éves szinten KWh-val fog csökkeni a fogyasztás mértéke. Másik céljuk, hogy növeljék a megújuló energiafelhasználást, valamint, hogy csökkenteni tudják az üvegházhatású gázok kibocsátását. A tervek szerint a változtatások eredményeként a mutatók éves szinten 0,0621 GWh/év megújuló energiafelhasználás növekedését, és 58,051 t/év üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését fogják mutatni. A rendszer átadására július második hetében fog sor kerülni. Közvilágítás fejlesztés Ostoroson Manapság egyre inkább nő az igény a korszerű és környezetkímélő energetikai megoldások iránt. Ezt felismerve, Ostoros Község Önkormányzata úgy döntött, hogy cégünk segítségével pályázatot nyújt be a KEOP-5.5.0/K/14 Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című kiírásra. A pályázat benyújtása sikeres volt, így az önkormányzat Ft összegű támogatást nyert el. A projekt elsődleges céljai között szerepelt a korszerű és energiatakarékos közvilágítási rendszer kialakítása, az éves költségek tartós leszorítása és egy környezetkímélő rendszer fenntartása. Annak eredményeként, hogy átalakították a közvilágítást és lecserélték a lámpatesteket, növekedhet a közbiztonság, biztonságosabbá válhat a forgalmasabb útszakaszokon való közlekedés, valamint a fényszennyezés mértéke is csökkenhet. A környezettudatos szemléletmód terjesztésével az önkormányzati projekt példamutató értékeket közvetít a környező lakosok és más önkormányzatok számára. A fejlesztés eredményeként több mint a felére csökkenhet a világítási villamos- energiafelhasználás, és az üveghatású gázok kibocsátása érezhetően mérséklődni fog.

12 Partnerünk bemutatkozik BestLED Hungary Kft. A BEST LED széleskörű európai és távol-keleti kapcsolatrendszerrel rendelkező gyártó-független világítástechnikai tervező, forgalmazó és kivitelező vállalkozás. Kizárólag az ügyfeleink igényeinek megfelelő javaslatokat dolgozunk ki és keressük meg hozzá a leghatékonyabb megoldást ahelyett, hogy néhány kiemelt gyártó szűkebb termékköréreakarnánk feltétlenül rábeszélni partnereinket. Filozófiánk: Nem termékeinkhez keresünk vevőt, hanem ügyfeleink igényeihez kínálunk megoldást. Tervezéstől a kivitelezésig A BESTLED teljes körű megoldást kínál partnerei részére. A tervezésen túl támogatást nyújtunk a fényforrások kiválasztásában is, annak beszerzésével és igény szerint kivitelezésével együtt. Széleskörű partnerhálózatunkon keresztül a termékfejlesztés folyamatos követésével mindig a legkorszerűbb megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek. Csúcsminőségű LED fényforrások Azoknak, akik a kompromisszumok nélküli legjobb fényforrásokat igénylik, szintén megtalálják nálunk az igényeiknek megfelelő fényforrást. Ha kíváncsi ezekre, látogasson el hozzánk és többek közt megtekintheti azokat a fényforrásokat is, melyeket a Buckingham palotába, Ritz Carlton és Four Seasons hotelekbe, vagy az Eiffel torony díszvilágítására választottak. Minőség és megbízhatóság Az ajánlott termékek kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség, ezért csak hosszú élettartamú (>= óra) LED fényforrásokat ajánlunk. LED fényforrásainkra jellemzően 3-5 év garanciát adunk, ami hosszabb, mint a megtérülési idő, így az általunk szállított megoldások garantált megtakarítást jelentenek. Megoldások Önkormányzatoknak A BESTLED aktív szerepet vállal önkormányzatok energiahatékonysági fejlesztéseiben is. Különbözõ megoldásokat kínálunk közvilágításra, intézmények besõ világítására és sport létesítmények gazdaságos világítására egyaránt. Megoldásainkkal jellemzõen 50-70% világítási energia megtakarítás érhetõ el, amely legtöbbször a világítás színvonalának látványos növekedésével is jár. BESTLED referenciák Aréna Plaza McDonald s üzletek Dockyard és Benetton üzletek Erdõkertesi, Radnóti iskolák CBA és Biohair üzletek Mirelite Mirsa Zrt. Műfüves futballpályák MLSZ program keretében Pécs Plaza, Savaria Plaza, Balaton Plaza Zalaegerszeg Önk. parkolóháza EZ parkolóházak

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP-1.2.2-15 1. A pályázat alapvető célja A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának

Részletesebben

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA

GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZAT CÉLJA: A KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE Támogatás célja: A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP-1.2.1-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Támogatás célja GINOP-1.2.1-15 A hazai ipar fejlesztése érdekében Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKVk

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

A évi tanyafejlesztési pályázatok aktualitásai

A évi tanyafejlesztési pályázatok aktualitásai A 2016. évi tanyafejlesztési pályázatok aktualitásai Dr. Szabó Mátyás Agrárfejlesztési Főosztály főosztályvezető Földművelésügyi Minisztérium 2016. május 17. A 2016. évi Tanyafejlesztési Program indító

Részletesebben

társulásai; 5) tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése esetén:

társulásai; 5) tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése esetén: PÁLYÁZAT Program neve Támogatás szakmai iránya Program kódja Megvalósítandó cél Kedvezményezettek Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Program Az alföldi tanyák, valamint tanyás térségek megőrzése

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-16 Pályázat célja A hazai ipar fejlesztése érdekében a pályázat célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak. támogatása GINOP-1.2.2-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak. támogatása GINOP-1.2.2-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak Támogatás célja támogatása GINOP-1.2.2-15 A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése,

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-15 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg szabad vállalkozási

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP )

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP ) 6720 Szeged, Arany J. u. 7. VI. em. 601.; +36(62) 424-361; iroda@nariz.hu; www.nariz.hu A pályázat célja Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1-16) Kiemelt iparágakban

Részletesebben

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen 12 ezer milliárd forintos keret 513 Mrd Ft kapacitásbővítés 146 Mrd Ft informatika 581 Mrd Ft innováció 160 Mrd Ft energetika

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

Tanyafejlesztési Program 2016

Tanyafejlesztési Program 2016 Tanyafejlesztési Program 2016 Háda Attila Elemér Főosztályvezető-helyettes Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály 2016. április 27. Homokháti tanyák ivóvíz ellátásáért projekt-záró értékelése,

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP portfólió Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív

Részletesebben

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás intézményrendszere NGM IRÁNYÍTÓ

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kisés középvállalkozások számára (GOP-2009-2.1.1/B; KMOP-2009-1.2.1/B) Alapvető cél és háttér információ TERVEZET A

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

Könnyűipari vállalkozások számára is elérhető aktuális pályázatok. Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/

Könnyűipari vállalkozások számára is elérhető aktuális pályázatok. Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/ Könnyűipari vállalkozások számára is elérhető aktuális pályázatok Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/ VEKOP-1.3.1-16 - Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Pályázati kód

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft.

Részletesebben

RÉSZLETES KIVONAT. GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Készült: június 10. Verzió: 1.

RÉSZLETES KIVONAT. GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Készült: június 10. Verzió: 1. RÉSZLETES KIVONAT GINOP 1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Készült: 2015. június 10. Verzió: 1.0 ÖSSZEGZÉS A Felhívás célja a kiemelt iparágakban működő mikro-,

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1.

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1. GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.11.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló beruházások esetében:

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, 2017. július 10-ig lehetséges. Támogatás célja A hazai ipar fejlesztése

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

TANYAFEJLESZTÉS 2015. -kivonat- Támogatás vehető igénybe

TANYAFEJLESZTÉS 2015. -kivonat- Támogatás vehető igénybe TANYAFEJLESZTÉS 2015 -kivonat- Támogatás vehető igénybe 1. a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez (1. célterület), 2. a tanyák

Részletesebben

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 2016. nov.5-től Keretösszeg: 21 Mrd Ft min 5m Ft max 25m Ft Támogatás intenzitás: max 50% - új eszközök beszerzése - eszközökhöz kapcsolódó

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely

Alapvető cél. Pályázók köre. Méret. Székhely Gazdaságfejlesztési Operatív Program Környezetközpontú technológia fejlesztés című pályázati konstrukció összefoglalása (GOP-2009-2.1.4./K) Alapvető cél A konstrukció célja, hogy a vállalkozások technológiai

Részletesebben

Tanyafejlesztési Program

Tanyafejlesztési Program Tanyafejlesztési Program F Ö L D M Ű V E L É S Ü G Y I M I N I S Z T É R I U M 2015 szeptember Oldal 2 T A N Y A F E J L E S Z T É S I P R O G R A M Tanyás térségek, tanyagazdaságok fejlesztése A tanya

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK Hauser Richárd tanácsadó A bemutatásra kerülő pályázati felhívások GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.1-2015. Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.1-2015. Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.1-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése 1. Alapvető cél A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP-1.2.2-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP-1.2.2-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása GINOP-1.2.2-15 A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Energetikai pályázatok 2012/13

Energetikai pályázatok 2012/13 Energetikai pályázatok 2012/13 Összefoglaló A Környezet és Energia Operatív Program keretében 2012/13-ban 8 új pályázat konstrukció jelenik meg. A pályázatok célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

Tanyafejlesztési Program

Tanyafejlesztési Program Tanyafejlesztési Program F Ö L D M Ű V E L É S Ü G Y I M I N I S Z T É R I U M 2016 május Oldal 2 T A N Y A F E J L E S Z T É S I P R O G R A M Tanyás térségek, tanyagazdaságok fejlesztése A tanya a magyar

Részletesebben

PROJECT ZONE Szociális Szövetkezet 6723 Szeged, Brüsszeli krt. 21. www.project-zone.hu projectzone@project-zone.hu +36 20 503 5883

PROJECT ZONE Szociális Szövetkezet 6723 Szeged, Brüsszeli krt. 21. www.project-zone.hu projectzone@project-zone.hu +36 20 503 5883 Pályázat neve Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása A felhívás kódszáma GINOP-1.2.2-15 Beadás kezdete 2015. 07. 09. Beadási határidő 2017. 07. 10. Támogatás célja

Részletesebben

A Tanyafejlesztési Program

A Tanyafejlesztési Program A Tanyafejlesztési Program V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Földművelésügyi Minisztérium 2016. május 17. A 2016. évi Tanyafejlesztési Program indító

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel

Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel portfólió Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-1.2.6-8.3.4-16 A pályázat célja Az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődésének,

Részletesebben

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET-

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET- Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP-2011-2.1.1/B) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges. Támogatás célja Az Új Széchenyi

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től forráskimerülésig, de legkésőbb 2017. július 10-ig lehetséges. Támogatás

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, lehetséges. Támogatás célja A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének,

Részletesebben

Pályázati összefoglaló

Pályázati összefoglaló Pályázati összefoglaló Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel GINOP-1.2.6-8.3.4-16 Célja: Jelen felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu

Cooper Center Irodaház Fax: (1) 288-8533 1135 Budapest, Lehel út 61. III. / 302-305. E-mail: info@prospera.hu GINOP-2015-1.2.1 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése - Ügyféltájékoztató - TERVEZET I. A TÁMOGATÁS CÉLJA A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen felhívás célja a hazai

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológiafejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben (GOP

Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológiafejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben (GOP Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológiafejlesztés a hátrányos helyzetű kistérségekben (GOP-2009-2.1.1/C) Alapvető cél és háttér információ A komplex technológiai fejlesztésen,

Részletesebben

ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN

ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN Kirizs Tibor 1 ALAP KÉRDÉSEK PÁLYÁZATOK KAPCSÁN: KINEK ÉRDEMES PÁLYÁZNI? PÁLYÁZÓK: mikro-, kis- és középvállalkozások - GYÁRTÁSI

Részletesebben

GINOP

GINOP ÉLELMISZERIPARI KOMPLEX BERUHÁZÁSOK TÁMOGATÁSA KOMBINÁLT HITELTERMÉKKEL GINOP-1.2.6-8.3.4-16 A Felhívás és a Hitelprogram együttes célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő támogatás

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAM TAPASZTALATAI Szarvas, szeptember 5.

TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAM TAPASZTALATAI Szarvas, szeptember 5. TANYAFEJLESZTÉSI PROGRAM TAPASZTALATAI 2011-2014 Szarvas, 2014. szeptember 5. Szabó Tibor, szaktanácsadó Kecskeméti Főiskola Területi Szaktanácsadó Központ Tanyafejlesztési Program A Vidékfejlesztési Minisztérium

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP-1.2.2-16 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 21 Mrd forint. A

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Európai Uniós támogatások pályázati roadshowja Széchenyi 2020 GINOP Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak ismertetése Kerekes Gábor irodavezető Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. Gajdos-Sztankó Gabriella Pályázati referens sztanko.gabriella@prospera.hu Budapest, 2016.11.08.

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása: 2015. július 9-től - 2017. július 10-ig. Támogatás összege: min. 5 millió Ft, max.

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése (GOP-2010-2.1.1/A) Alapvető cél és háttér információ A növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és

Részletesebben

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, Kis- és

Részletesebben

33. szám - Április hírmondó

33. szám - Április hírmondó 33. szám - Április hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy ez a tavaszi időjárás változik, úgy történnek változások a pályázatok világában is. Hiszen módosult

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, 2017. július 10-ig lehetséges. Támogatás célja A Felhívás célja

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság u. 49/a

Részletesebben

PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP 1.2.2-15

PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP 1.2.2-15 PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁSAINAK TÁMOGATÁSA GINOP 1.2.2-15 LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A pályázat célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) A módosított VEKOP ÉFK-ban keretemeléssel érintett felhívások: 1011/2016. (I. azonosító jele

Részletesebben

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

GINOP A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén Pályázat benyújtása A támogatási kérelmek benyújtása 2017. december 6-án 9 órától 2018. február 15-én 12 óráig lehetséges.

Részletesebben

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE GINOP-1.2.1-16 A rendelkezésre álló forrás összege: A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 18 Mrd forint. A támogatott

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap

Részletesebben

1. Technológia és infrastrukturális beruházások

1. Technológia és infrastrukturális beruházások AKTUÁLIS ÉS VÁRHATÓ PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK NAGYVÁLLALATOKNAK A 2009-2010 ÉVEKBEN 1. Technológia és infrastrukturális beruházások Technológia fejlesztés I. Támogatás mértéke: max. 30% Támogatás összege:

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21.

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Új Széchenyi Terv Kitörési pontok Gyógyító Magyarország Egészségipari Program Zöldgazdaság-fejlesztési Program Otthonteremtési

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE GINOP 1.2.1-15

PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE GINOP 1.2.1-15 PÁLYÁZAT MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TERMELÉSI KAPACITÁSAINAK BŐVÍTÉSE GINOP 1.2.1-15 LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A pályázat célja a KKV-k termelési kapacitásainak fejlesztése, versenyképességük javítása

Részletesebben

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ GAZDASÁGFEJLESZTÉS 2014-2020 MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ PÁLYÁZATOK A KKV SZEKTORBAN? DR. GORDOS TAMÁS PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG PROGRAMIRODA VEZETŐ BUDAPEST, 2016. OKTÓBER 27. TARTALOM 2014-2020 programozási

Részletesebben

A Tanyafejlesztési Program

A Tanyafejlesztési Program A Tanyafejlesztési Program Háda Attila osztályvezető Földművelésügyi Minisztérium, Agrárfejlesztési Főosztály 2015. április 23. HELYI TERMÉK-HAGYOMÁNY, HÁLÓZAT AVAGY FIATAL KUTATÓK VIDÉKEN, MEZŐTÚR A Program

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.2-2015. Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.2-2015. Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása 1. Alapvető cél PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-1.2.2-2015 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása

Részletesebben

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 Aktuális KEOP pályázatok, várható kiírások ismertetése Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat melléklete 1331/2012.(IX.07.) Korm. Határozat

Részletesebben

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Tisztelt Vállalkozó! A csatolt sajtószemle a kkv-k napi működését érintő fontos változásokat, gyakorlati tudnivalókat tartalmaz. Dorog, 2015. július 20. Üdvözlettel:

Részletesebben

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel!

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Nagyobb támogatottság, nagyobb versenyképesség! Glósz és Társa innováció menedzsment www.glosz.hu Innováció

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 3. Az első

Részletesebben

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA

ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA ENERGETIKAI BEAVATKOZÁSOK A HATÉKONYSÁG ÉRDEKÉBEN SZABÓ VALÉRIA TARTALOM I. HAZAI PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 1. KEHOP, GINOP 2014-2020 2. Pályázatok előkészítése II. ENERGIA HATÉKONY VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS LEHETŐSÉGEK

Részletesebben

Mikro-, kis-és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

Mikro-, kis-és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Mikro-, kis-és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása

Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-1.2.5-15 4 milliárd Ft 25 100 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók köre Területi szűkítés

Részletesebben