20. szám június hírmondó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "20. szám 2015. június hírmondó"

Átírás

1 20. szám június hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Elindult a nyár, elindult a pályázati szezon. Tudni kell, hogy az idei évben jelentős pénzösszegek kerülnek elkülönítésre a pályázatok kiírására, melyek számos lehetőséget kínálnak a hazai vállalkozások felvirágoztatására. A GINOP, vagyis a Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Program keretében, a mikro-, kis és középvállalkozások is egyaránt több témakörben számíthatnak gazdaságfejlesztési pályázatokra. Nagy lehetőség számukra, idén az elsők közt megjelent kapacitásbővítő pályázati kiírás, melynek célja, hogy támogassa a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának az erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházásokat, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatást és a helyi gazdaság megerősítését. Lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A pályázatok benyújtásában már egy egységes informatikai rendszer, a FAIR segít nekünk. Ennek és a GoodWill szakértőinek segítségével az Ön számára is könnyebb a támogatások lehívása, hiszen egyetlen, személyre szabott felület segítségével tudjuk kezelni a pályázatokhoz, projektekhez kapcsolódó különböző feladatokat. Az idén is számos lehetőséget kínálunk minden pályázni vágyó számára, hogy friss és napra kész információkat nyújtsunk számunkra a megjelenő pályázatokkal kapcsolatosan. Ennek érdekében az év második felében is elindítottuk újabb fórumsorozatunkat, melynek részleteiről júniusi számunkban olvashatnak. Mind ezen kívül beszámolunk azon eseményekről is, melyeken vállalkozásunk is részt vehetett, valamint szó esik referenciáinkról, és a Münchenben megrendezésre került Intersolar 2015 kiállításról készült beszámolónkról, melyet szeretnénk Önöknek bemutatni. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos A pályázati időszak szempontjából szeretném felhívni a figyelmüket a szabad vállalkozási zónák fontosságára. Azok a vállalkozások, melyek a szabad vállalkozási zónák területén végzik tevékenységüket, kiemelt előnyben részesülhetnek a pályázatok elbírálásakor. GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ Web:

3 Pályázati hírek Kapacitásbővítésre fel! A hosszú, pályázat nélküli időszak most véget ért, hiszen várhatóan az idén a kormány a KKV szektorban közel 70 pályázati kiírást fog közzétenni, több mint 900 milliárd forint értékben! A nyár első hónapjától nem csak a KKV-k piacra jutását támogató pályázat nyújtható be, de júliustól már a kapacitásbővítő kiírásokra is pályázhatnak a cégek. Mit érdemes tudni a kapacitásbővítő pályázatokról? A két pályázatot akár egymás testvérének is nevezhetjük, hiszen mindkettő célja, hogy támogassa a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának az erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházásokat, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítését. Lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A nagytestvér - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GI- NOP ) A pályázat benyújtható: július 9-től A pályázat címében nem véletlen szerepel a termelés szó, hiszen csak az ehhez kapcsolódó fejlesztések valósíthatóak meg. A projekt keretében kizárólag a pályázati felhívás 1. számú mellékletében foglalt, TEÁOR besorolás szerinti feldolgozóipari tevékenységek fejleszthetőek, így például cukorgyártás, tea és kávé feldolgozása, textilkikészítés és papírgyártás. A kiírás támogatja a gyártáshoz kapcsolódó, új eszközök beszerzését, anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzését, új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházást, információs technológia-fejlesztést, új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzését, valamint, ha megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatunk, akkor egyéb tevékenységeket is támogat, mint például a munkakörülmények, minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtését segítő eszközök beszerzését.

4 Pályázati hírek Szükséges továbbá, hogy a vállalkozás legalább 1 éve működjön, és legyen legalább 1 bejelentett alkalmazottja. A projekt területi korlátozása, hogy nem támogathatóak a közép- magyarországi régió területén megvalósuló projektek. A támogatás összege minimum 50 millió forint, maximum 500 millió forint, a támogatás mértéke pedig akár 50% is lehet! A kistestvér - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP ) A pályázat benyújtható: július 9-től A kiírás a fenti pályázat támogatható tevékenységeit tartalmazza, kiegészítve azzal, támogatja még továbbá az online megjelenést, hiszen a pályázat benyújtásakor a honlappal nem rendelkező támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a projekt befejezéséig kialakítja saját honlapját. rövidebb működéssel rendelkező cégek is. A pályázat a szabad vállalkozási zónák cégeinek tevékenységtől függetlenül is elérhető. A testvérével ellentétben itt már pályázhatnak újonnan alakuló, egy évnél Ezen kiírás esetében is igaz, hogy nem támogathatóak a közép- magyarországi régió területén megvalósuló projektek. A támogatás összege minimum 5 millió forint, maximum 50 millió forint, a támogatás mértéke maximum 50% lehet!

5 Innováció SMART CITY KONFERENCIA KAPOSVÁRON! június 30-án Kaposváron került megrendezésre Smart City- az okos város című konferenciánk. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a települési energetikai Smart City stratégiák jelentőségét, hasznosságát, valamint beszámoljunk európai elterjedéséről. A rendezvény fényét emelte, hogy elfogadta meghívásunkat az osztrák Strem község polgármestere Bernhard Deutsch is, aki az önfenntartás osztrák példáját a Güssing-modellen keresztül mutatta be a meghívott polgármesterek számára Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében. A konferencia Szita Károly - Kaposvár polgármesterének nyitóbeszédével vette kezdetét. Polgármester Úr elmondta, hogy Kaposvár energiastratégiáját annak rendelték alá, hogy a város energetikailag függetleníteni tudja magát, ezzel megőrizve a közszolgáltatások olcsóságát, minőségét és biztonságát. Célunk az, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkával szeretné megteremteni önmaga és családja boldogulását. A konferencián Kaposvár polgármestere nemcsak személyes élményiről beszélt, hanem olyan célokat és szempontokat vázolt fel, melyek mindannyiunk jövőjét érintik. Beszédében arra is kitért, hogy a város követendő példát mutat más városok számára. A konferencián Baranyák Zoltán cégünk Smart City szakértője is előadást tartott a Smart City cselekvési terv kidolgozásának részleteiről, és az okos város jövőbeli elterjedéséről és hasznosságáról. Az előadás sorozatot Törös Gréta szakmai igazgatónk, pályázatokról szóló előadása követte. A prezentáció során bemutatásra kerültek az idei évben kiírásra kerülő gazdasági, és vidékfejlesztési pályázatok, melyek számos lehetőséget kínálnak a településvezetők, és a vállalkozások ügyvezetői számára. Összességében elmondható, hogy az eseményt nagy érdeklődés övezte, és bízunk benne, hogy a rendezvényünk ösztönző hatással bírt a meghívott településvezetőkre.

6 Rendezvényeink Rendezvények, melyeken júniusban megjelentünk június 3. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében került megrendezésre ebben a hónapban is rendezvényünk, melyen Lehoczky Tibor vezető pályázatíró és csoportvezető tartott előadást. Az eseményen kis csoportokban vehettek részt a jelentkezők, így mindenkinek alkalma nyílt kérdésének feltételére akár a megjelenő pályázatokkal, akár egyéb a pályázati területet érintő témákkal kapcsolatban. Az előadás célzottan a GINOP pályázati lehetőségek bemutatását szolgálta, de nagy örömünkre szolgál, hogy interaktív résztvevőket ismerhettünk meg június 10. Megtisztelő számunkra, hogy a KKV-Ház Zrt. által megrendezett KKV- csúcstalálkozón vállalkozásunk is részt vehetett Veszprémben. A kerekasztal beszélgetésen Lehoczky Tibor, vezető pályázati tanácsadó kollégánk is szót kapott, K+F pályázati lehetőségekkel kapcsolatosan. Nagy örömmel említhetjük, hogy a jövőben a KKV-Ház Zrt. rendezvényeinek kizárólagos partnerei leszünk. A rendezvényről készült szakmai cikket az alábbi linken bővebben is elolvashatja: június 11. A Goodwill Consulting Kft. és a Goodwill Energy Kft. is képviseltethette magát a Hajdú Zrt. által szervezett budapesti energetikai konferencián, melynek a FUGA Budapesti Építészeti Központ adott helyet. Rostás Krisztián pályázati tanácsadó kollégánk beszámolt a jelenlévőknek a várható energetikai korszerűsítést támogató pályázatokról, és bemutatta az aktuális pályázati lehetőségeket is. Gyurcsovics Márk energetikai szakmérnök a napelemes és egyéb megújuló energiaforrások pályázatban való előfordulását tárta a közönség elé. A konferencia végén a konzultációs időszakban a jelenlévők számára tanácsadással is szolgáltak kollégáink június 22. A GINOP Kapacitásbővítés és piaci megjelenést célzó pályázatok megjelenése arra az elhatározásra juttatott minket, hogy fórumsorozatot indítunk Magyarország több településére beleértve a szabad vállalkozási zónákat is. Júniusban négy az ország különböző régióiban fekvő településeken tartottunk Pályázati felkészítő workshopot az érdeklődő cégvezetőknek. Első állomásunk Mátészalka volt, ahol nagy számban jelentek meg a pályázni kívánó vállalkozásvezetők. Júliusban Sárospatakon és Kisújszálláson tervezzük a megjelenést.

7 Rendezvényeink június 23. A pályázati felkészítő workshop második állomása Szeged, ahol elmondhatjuk, hogy érdeklődő és interaktív fórum kerekedett, nagy örömünkre. Szintén június 23-án, a Piac & Profit konferenciáján cégcsoportunk több előadóval is képviseltette magát. Törös Gréta szakmai igazgatónk, Madarász András értékesítési igazgatónk, Torma Erzsébet vezető pályázati tanácsadó, és Lakatos Imre energetikai szakmérnök is egy-egy oldalról mutatta be az új rendszer és pályázati ciklus várható lehetőségeit. A konferencián nagy érdeklődés mutatkozott a GINOP-on belül megjelenő pályázatokról, hiszen ezek aktualitása megkérdőjelezhetetlen június 24. A Pécsett tartott fórumunkon egy partnerünk a Libra Zrt. is felszólalt és bemutatta szolgáltatásait. A vállalkozás fő foglalkozási területe a pénzügyi és számvitelei rendszerek telepítése és oktatása. Minden sikeres vállalkozás kel, hogy rendelkezzen valamiféle vállalatirányítási rendszerrel, de várhatóan ezek fejlesztésére vagy beszerzésére pályázat is meg fog jelenni a következő ciklusban június 25. Az Arany Szarvas Fogadó adott helyet ismét a Goodwill Consulting Kft. Győrben megrendezésre kerülő Pályázati felkészítő workshopjának, ahol energetikai és pályázati lehetőségek is bemutatásra kerültek szakembereinknek köszönhetően. Az előadások végeztével a résztvevők kérdéseiket is feltehették, melyeket a kollégák szakszerűen megválaszoltak. Lehetőséget biztosítottunk a tanácsadásra is, melynek keretén belül területi képviselőnkkel akár személyes konzultációs időpontot is egyeztethettek a pályázni vágyók.

8 Pályázati hírek Hamarosan tanyafejlesztési pályázat indul az ország kiemelt területein! Rendkívül kedvező pályázati lehetőségek nyílnak hamarosan a tanyás térségek lakóinak a Tanyafejlesztési Program keretén belül. A program célja, hogy elősegítse a tanyák és tanyás térségek gazdasági, infrastrukturális, valamint elektromos hálózatának fejlődését. A kiemelten támogatott pályázaton indulhatnak tanyás térségek önkormányzatai, önkormányzati konzorciumok, őstermelők, egyéni vagy családi vállalkozók, illetve magánszemélyek is. A konstrukció során tanyás térségnek tekinthető Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása és Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járásának települései. Fontos elmondani, hogy a tanyafejlesztési program keretén belül négy különböző célterületen pályázhatnak az érdeklődők. A célterületeket leginkább a pályázók köre szerint választhatjuk szét. Önkormányzatok, őstermelők, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és akár tanyán élő magánszemélyek számára is elérhető a konstrukció. A maximum támogatási intenzitás akár a 100%-ot is elérheti, ezért érdemes időben készülni a pályázatra. Legfontosabb támogatási területek közé sorolhatjuk (célterülettől függően változhat): Villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések Tanyasi lakóépület felújítása Tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése Tanyai termékek feldolgozását biztosító feldolgozó kapacitások létesítése, fejlesztése Állatállomány kialakítása, bővítése Egészséges ivóvíz beszerzéséhez szükséges létesítmények beszerzése Tanyagazdaságok energetikai megújítása Ingyenes pályázati konzultáció igénylése a 06/ as telefonszámon, vagy a címen!

9 Külföldi megjelenésünk Intersolar Europe - München Mint arról korábban már hírt adtunk, Június között került megrendezésre Münchenben a világ legnagyobb napenergia hasznosítással foglalkozó kiállítása az Intersolar. A kiállítás immár nem csak látogatóként volt érdekes a számunkra, hanem azért is, mert az általunk forgalmazott lapos tetős napelem tartó az Aerocompact standjánál kiállítóként is részt vehettünk. Kiállítás: Míg korábban főleg az energiatermelés volt a kiállítás középpontjában, addig az idei rendezvényen már minden megtalálható volt, ami csak összefüggésbe hozható a napenergiával: megoldások a megtermelt napenergia hasznosítására, napelemes rendszerek hálózatba illesztését segítő megoldások és az energiatárolás. Utóbbi ees Europe ( ees mint, electrical energy storage) néven egy külön rendezvényként, de az Intersolarral együtt, egy helyen került megrendezésre. A figyelem eltolódása a termelésről nem véletlenszerű, hiszen a világon csak az elmúlt évben 40 GWp új napelemes rendszer került megépítésre. Ilyen növekedési sebesség mellett már figyelmet kell szentelni a napenergia, mint megújuló energiaforrás bizonytalan rendelkezésre állására és a probléma kezelésének fontosságára. Egyik ilyen kezelési mód az akkumulátoros energiatároló rendszerek használata, melyek ára ez elmúlt 1 év alatt 26%-al csökkent. Lehetőség van az ugyancsak egyre terjedő elektromos autók akkumulátorának hálózati energiatárolóként való használatára is (V2G Vehicle to Grid), amit a kiállításon egy Nissan Leaf-el szemléltettek. Ez a megoldás azért figyelemreméltó, mert így az energiatárolás költsége nagyot csökkenhet, hisz az autóval együtt megvásárolt és az elektromos autó költségének jelentős részét okozó akkumulátorunkat két feladatra is felhasználhatjuk. További fontos megoldás a fogyasztók ütemezése és ütemezhetővé tétele, mely csökkenti a hálózat terhelését és így javítja a napelemes rendszerek hálózatba illeszthetőségét. Ehhez elengedhetetlen a fogyasztók mérése és az ez alapján történő akár automatikus beavatkozás, ami egyre fontosabbá teszi az okos mérési technológia terjedését.

10 Külföldi megjelenésünk Itt még meg kell említeni a különböző megújuló energiaforrások együttes alkalmazásának ingadozáscsökkentő hatását is, melyre azonban a kiállítás nem tért ki. Aerocompact stand: Az idei kiállításon került bemutatásra az Aerocompact új, 2.0-ra keresztelt lapos tetős tartórendszere, mely gyakorlatilag az első verzió tökéletesítése. A standnál mindkét lapos tetős rendszer, a D-i és a K-Ny-i tájolású is kiállításra és bemutatásra került. A változásokat a következőkben összegezzük: - ugyanaz a ballaszttartó tálca használható K-Ny-i és D-i tájolású rendszer esetén is - új terheléselosztó ballaszttartó tálca is válaszható a leterheléshez, hogy a tetőre kisebb pontszerű terhelés jusson - a K-Ny-i rendszer köztes tartó talpa új kialakítást kapott, melynek köszönhetően a talpak többféleképpen is leterhelhetővé váltak, ugyanazon ballaszttartó tálcával - az összes talp magasításra került, hogy a lapos tető kisebb nagyobb egyenetlenségei ne okozzanak gondot a telepítésnél - új napelem leszorító kerül alkalmazásra, mely javítja a napelem keret és a tartószerkezet közötti elektromos kapcsolatot, így segíti annak biztonságosabb földelését - a D-i rendszernél elérhetővé vált egy magasabb téli napállásnál alkalmazható, kisebb árnyéktérrel rendelkező kivitel is, ami az egyenlítőhöz közelebbi területeken növeli a tetőfelületek kihasználását

11 Referenciáink A nyár elején lezárult KEOP kivitelezéseink Napelemes rendszer kialakítása Törökszentmiklóson Törökszentmiklós Város Önkormányzata a Goodwill Consulting Kft. segítségével sikeresen nyert el Ft összegű támogatást a KEOP /N/14 es számú pályázati kiíráson, amelyet arra használt fel, hogy a városháza és a művelődési ház épületét napelemes rendszerrel szerelje fel. A fotovoltaikus rendszerek a nap energiáját közvetlenül alakítják át elektromos energiává. Az önkormányzat egyik célja az volt, hogy csökkentse működési költségeit. Előreláthatólag az új rendszer kialakításával éves szinten KWh-val fog csökkeni a fogyasztás mértéke. Másik céljuk, hogy növeljék a megújuló energiafelhasználást, valamint, hogy csökkenteni tudják az üvegházhatású gázok kibocsátását. A tervek szerint a változtatások eredményeként a mutatók éves szinten 0,0621 GWh/év megújuló energiafelhasználás növekedését, és 58,051 t/év üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését fogják mutatni. A rendszer átadására július második hetében fog sor kerülni. Közvilágítás fejlesztés Ostoroson Manapság egyre inkább nő az igény a korszerű és környezetkímélő energetikai megoldások iránt. Ezt felismerve, Ostoros Község Önkormányzata úgy döntött, hogy cégünk segítségével pályázatot nyújt be a KEOP-5.5.0/K/14 Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című kiírásra. A pályázat benyújtása sikeres volt, így az önkormányzat Ft összegű támogatást nyert el. A projekt elsődleges céljai között szerepelt a korszerű és energiatakarékos közvilágítási rendszer kialakítása, az éves költségek tartós leszorítása és egy környezetkímélő rendszer fenntartása. Annak eredményeként, hogy átalakították a közvilágítást és lecserélték a lámpatesteket, növekedhet a közbiztonság, biztonságosabbá válhat a forgalmasabb útszakaszokon való közlekedés, valamint a fényszennyezés mértéke is csökkenhet. A környezettudatos szemléletmód terjesztésével az önkormányzati projekt példamutató értékeket közvetít a környező lakosok és más önkormányzatok számára. A fejlesztés eredményeként több mint a felére csökkenhet a világítási villamos- energiafelhasználás, és az üveghatású gázok kibocsátása érezhetően mérséklődni fog.

12 Partnerünk bemutatkozik BestLED Hungary Kft. A BEST LED széleskörű európai és távol-keleti kapcsolatrendszerrel rendelkező gyártó-független világítástechnikai tervező, forgalmazó és kivitelező vállalkozás. Kizárólag az ügyfeleink igényeinek megfelelő javaslatokat dolgozunk ki és keressük meg hozzá a leghatékonyabb megoldást ahelyett, hogy néhány kiemelt gyártó szűkebb termékköréreakarnánk feltétlenül rábeszélni partnereinket. Filozófiánk: Nem termékeinkhez keresünk vevőt, hanem ügyfeleink igényeihez kínálunk megoldást. Tervezéstől a kivitelezésig A BESTLED teljes körű megoldást kínál partnerei részére. A tervezésen túl támogatást nyújtunk a fényforrások kiválasztásában is, annak beszerzésével és igény szerint kivitelezésével együtt. Széleskörű partnerhálózatunkon keresztül a termékfejlesztés folyamatos követésével mindig a legkorszerűbb megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek. Csúcsminőségű LED fényforrások Azoknak, akik a kompromisszumok nélküli legjobb fényforrásokat igénylik, szintén megtalálják nálunk az igényeiknek megfelelő fényforrást. Ha kíváncsi ezekre, látogasson el hozzánk és többek közt megtekintheti azokat a fényforrásokat is, melyeket a Buckingham palotába, Ritz Carlton és Four Seasons hotelekbe, vagy az Eiffel torony díszvilágítására választottak. Minőség és megbízhatóság Az ajánlott termékek kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség, ezért csak hosszú élettartamú (>= óra) LED fényforrásokat ajánlunk. LED fényforrásainkra jellemzően 3-5 év garanciát adunk, ami hosszabb, mint a megtérülési idő, így az általunk szállított megoldások garantált megtakarítást jelentenek. Megoldások Önkormányzatoknak A BESTLED aktív szerepet vállal önkormányzatok energiahatékonysági fejlesztéseiben is. Különbözõ megoldásokat kínálunk közvilágításra, intézmények besõ világítására és sport létesítmények gazdaságos világítására egyaránt. Megoldásainkkal jellemzõen 50-70% világítási energia megtakarítás érhetõ el, amely legtöbbször a világítás színvonalának látványos növekedésével is jár. BESTLED referenciák Aréna Plaza McDonald s üzletek Dockyard és Benetton üzletek Erdõkertesi, Radnóti iskolák CBA és Biohair üzletek Mirelite Mirsa Zrt. Műfüves futballpályák MLSZ program keretében Pécs Plaza, Savaria Plaza, Balaton Plaza Zalaegerszeg Önk. parkolóháza EZ parkolóházak

18. szám 2014. december/2015. január hírmondó

18. szám 2014. december/2015. január hírmondó 18. szám 2014. december/2015. január hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Az ünnepek után sokszor nehéz újra felvenni a munka fonalát, éppen ezért a január olykor

Részletesebben

20. szám 2015. március hírmondó

20. szám 2015. március hírmondó 20. szám 2015. március hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Cégvezetőként elmondhatom, hogy a március hónap várakozásokkal teli volt számunkra, hiszen izgatottan

Részletesebben

21. szám 2015. április hírmondó

21. szám 2015. április hírmondó 21. szám 2015. április hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ismét eltelt egy év. Mintha csak tegnap lett volna, hogy cégünk a GoodWill Consulting Kft. 10.

Részletesebben

19. szám 2015. február hírmondó

19. szám 2015. február hírmondó 19. szám 2015. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Tartalom: Beköszöntött a tavasz, mely megfényesíti cégünk fennállásának közelgő 11. születésnapját.

Részletesebben

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting.

GoodWill Consulting Kft. 1162 Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/1-321-1173, Fax: 06/1-413-1461 E-mail: info@gwconsulting.hu Web: www.gwconsulting. Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Több olyan pillanat is volt már életem során, amikor büszke voltam vállalatom működésére, munkavállalóink hozzáállására, kitartására, és a közösen elért eredményeinkre,

Részletesebben

7. szám 2014. január hírmondó

7. szám 2014. január hírmondó 7. szám 2014. január hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Tisztelt Partnerünk! Jelen lapszámmal a Goodwill Hírmondó 7. számát köszönthetjük. Örömmel tölt el, hogy számos pozitív visszajelzés érkezik

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 4. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Nők a tudomány és gazdaság világából PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 4. szám 1 HITELESFORRÁS Eva M Szabo Photography Nők a tudomány és gazdaság világából Adósságátvállalás Győrben Varga Mihály: A magyar gazdaság erősödik Széchenyi Kártya Program

Részletesebben

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

5. szám 2013. november. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 5. szám 2013. november hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Ügyfelünk! A Goodwill Hírmondó novemberi számában a nonprofit szervezetekre kívánunk fókuszálni. A civil szervezetek

Részletesebben

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

11. szám 2014. május. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 11. szám 2014. május hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Cégvezetőként nap, mint nap tapasztalom milyen fontos az üzleti életben a diverzifikáció. Kollégáimmal rengeteget dolgozunk

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása: 2015. július 9-től - 2017. július 10-ig. Támogatás összege: min. 5 millió Ft, max.

Részletesebben

8. szám 2014. február hírmondó

8. szám 2014. február hírmondó 8. szám 2014. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Cégünk mindig is törekedett rá, hogy a kezdeti fiatalos lendületet szem előtt tartva egy olyan csapatot

Részletesebben

2012. októberi hírek

2012. októberi hírek 2012. októberi hírek Pályázati hírek Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Beszállítói tevékenységet végző vállalkozások kedvező feltételekkel pályázhatnak Telephelyfejlesztés

Részletesebben

9. szám 2014. március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is!

9. szám 2014. március. hírmondó. Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is! 9. szám 2014. március hírmondó Kiengedjük a szellemet a palackból! Kövessen minket a facebookon is! Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Tartalom: Ügyvezetői köszöntő 1. oldal Talán Ön is

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

2011. májusi hírek. Pályázati lehetőségek Alkalmazottak számának növelése bértámogatással!

2011. májusi hírek. Pályázati lehetőségek Alkalmazottak számának növelése bértámogatással! 2011. májusi hírek Pályázati lehetőségek Alkalmazottak számának növelése bértámogatással! Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése Hírek Bemutatjuk új stratégiai partnerünket, a Contact

Részletesebben

2012. májusi hírek. Kedvező hitelkonstrukciók mikro- és kisvállalkozásoknak országosan

2012. májusi hírek. Kedvező hitelkonstrukciók mikro- és kisvállalkozásoknak országosan 2012. májusi hírek Pályázati Hírek Még mindig vásárolhat ingatlant csupán 10% önerővel és akár napelemes beruházást is megvalósíthat - kombinált támogatás segítségével Munkahelyi képzések 100%-os támogatással

Részletesebben

hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

hírmondó Kövessen minket a facebookon is! hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Kedves Partnerünk! Lassan megint őszbe fordul az idő, elkezdődik az iskola és újra bekapcsolódunk a hétköznapok nyugodt folyásába. Ugyanakkor növekvő várakozás

Részletesebben

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 3. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Alternatív hajtású járművek

HITELESFORRÁS. 2.évfolyam / 3. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Alternatív hajtású járművek PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 3. szám 1 HITELESFORRÁS Alternatív hajtású járművek Magyar termékek népszerűsítése Volánbusz új járművei Az összefogás ereje 10 milliárd az onkológiai központoknak 2 3 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, lehetséges. Támogatás célja A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének,

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, 2017. július 10-ig lehetséges. Támogatás célja A Felhívás célja

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak. támogatása GINOP-1.2.2-15

Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak. támogatása GINOP-1.2.2-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak Támogatás célja támogatása GINOP-1.2.2-15 A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése,

Részletesebben

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken.

Felelősség és fejlesztések. HMVTA: Egy szívverés egy forint. Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti településeken. heves megyei pénzvilág a MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYa 2014. október 5. évfolyam 10. szám Felelősség és fejlesztések HMVTA: Egy szívverés egy forint Kiépült a szennyvízhálózat a Tarna-menti

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15)

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP-1.2.1-15) A pályázatok benyújtása 2015. július 9-től, 2017. július 10-ig lehetséges. Támogatás célja A hazai ipar fejlesztése

Részletesebben

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia.

2013. november. 1118 Budapest, Maléter Pál u. 4/G Tel.: +36-1/319 2707 Fax: +36-1/319 2702 e-mail: vanessia@vanessia.hu Internet: www.vanessia. 2013. november Pályázati hírek 2013 decemberében újra élelmiszeripari pályázat! Módosítás a telephelyfejlesztés, ipartelepítés megvalósítását támogató felhívásban Több mint 13 milliárd forint falusi turizmusra

Részletesebben

FELHÍVÁS. A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A felhívás címe:

FELHÍVÁS. A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A felhívás címe: FELHÍVÁS A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása A felhívás kódszáma:

Részletesebben

FELHÍVÁS. A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A felhívás címe:

FELHÍVÁS. A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására. A felhívás címe: FELHÍVÁS A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására A felhívás címe: Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása A felhívás kódszáma:

Részletesebben

ENERGIA HÍRLEVÉL. I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap. Tartalom. konferencia és kiállítás

ENERGIA HÍRLEVÉL. I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap. Tartalom. konferencia és kiállítás ENERGIA HÍRLEVÉL Az ENEREA Észak-Alföldi Regionális Energia Ügynökség Nonprofit Kft. havi kiadványa II. évf. 4. szám, 2010. április I. Észak-Alföldi Önkormányzati Energia Nap konferencia és kiállítás Napjainkban

Részletesebben

2007. februári hírek

2007. februári hírek 2007. februári hírek Ötmilliárd euró jut vidékfejlesztésre EMVA ismertetése Gépberuházások támogatása - EMVA Pénzeső Az INTERREG Közösségi Kezdeményezés Forráskiegészítő MFB-hitel Hasznos tanácsok hiteles

Részletesebben

HITELESFORRÁS MERCEDES. 2.évfolyam / 2. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Országos pszichiátriai ellátás

HITELESFORRÁS MERCEDES. 2.évfolyam / 2. szám PÁLYÁZATI MAGAZIN. HITELES FORRÁS www.palyazatisajtokozlemenyek.hu. Országos pszichiátriai ellátás PÁLYÁZATI MAGAZIN 2.évfolyam / 2. szám 1 HITELESFORRÁS Országos pszichiátriai ellátás Népegészségügyi mutatók élén MERCEDES Zárult a Tudásfórum További rezsicsökkentés várható Orbán Viktor WHO-Díjat kapott!

Részletesebben