VAMAV KFT ÉVNYÍTÓ RENDEZVÉNY 2014.ÉV Budapest, január 23. A debreceni 2-es villamosprojekt megvalósításának üzemeltetői tapasztalatai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VAMAV KFT ÉVNYÍTÓ RENDEZVÉNY 2014.ÉV Budapest, 2014. január 23. A debreceni 2-es villamosprojekt megvalósításának üzemeltetői tapasztalatai"

Átírás

1 Ez a kép most nem jeleníthető meg. VAMAV KFT ÉVNYÍTÓ RENDEZVÉNY 2014.ÉV Budapest, január 23. A debreceni 2-es villamosprojekt megvalósításának Előadó: Pongor Csaba DKV Zrt. műszaki igazgatója

2 1. Az előadás összeállításának szempontjai: Az értékelés üzemeltetői szemszögből készült és személyes, szubjektív véleményeket is tartalmaz. A nagyprojekt két projektből áll, most csak infrastruktúra kivitelezésről beszélünk. Az egyes szakaszokról csak néhány, fontosabb szempontot emelek ki, a részletes elemzés mélyebb vizsgálatokat igényel.

3 2. Megvalósíthatósági tanulmány, a projekt részleteinek összeállítása: Az RMT összeállításakor még nem állt fel a PME (Projekt Megvalósítási Egység) és nem volt életben a Mérnök szerződése. A diszpozíciók, illetve a projektelemek összeállítása hiányos volt, a projekt során többször változott, illetve változtatni kellett. (Hunyadi utcai autóbuszsáv; Mester utcai parkoló átépítése; Petőfi téri végállomási koncepció intermodális csomópont kérdése; Debrecen Plaza előtti aluljáró megvalósítása; a villamos javítócsarnok és a tárolóhely összeépítése, festőműhely kérdései; karbantartó gépek beszerzése; stb.)

4 3. Tervezések folyamatai: a.) Engedélyes tervek: ConstReál Kft. - Diszpozíciók meghatározása nem volt teljes körű. - Tervezők a budapestieknek nem volt helyismeretük, a debrecenieknek pedig ilyen típusú projektekben szerzett tapasztalatuk. - Pályázati forrás felhasználása időzavarba kerültünk. - DKV Zrt. részéről tanácsadó szakértő bevonása a munkába (keretszerződés). - Az engedélyes tervekhez képest jelentősen megváltozott a kiviteli tervek tartalma.

5 b.) Kiviteli szintű tendertervek,közbeszerzési eljárás: EUROUT Kft. a Mérnökszervezet bekapcsolódott a projekt munkájába. FŐMTERV Zrt. váltás történt a terveket készítő csapatban. A kiviteli tervek készítése nyertes ajánlattevő, a kiviteli szerződésben rögzítésre került a FIDIC sárgakönyv szerinti folyamatszabályozás. Műszaki követelményrendszer minőségi javulás a diszpozíciók meghatározásában. Megrendelő, mérnök, tervező, szakértő korrekt, megfelelő munkakapcsolat alakult ki. ConstReál Kft. FŐMTERV Zrt. jogi- és pénzügyi viták alakultak ki (tervek tulajdon joga dwg fájlok és geodéziai adatok átadása; külön megállapodásban kellett rendezni.

6 c.) Kiviteli tervek, FŐMTERV Zrt.: FŐMTERV Zrt. az ATK Konzorcium alvállalkozója lett. A Kivitelező megszűrte a Megrendelő műszaki követelményeit, nehézkessé vált a diszpozíciók egyeztetése. A Vállalkozónak állandóan olcsósítási javaslatai voltak. A szerződés módosításakor újabb jogi- és pénzügyi viták alakultak ki. Irreális tervkészítési határidő vállalása sok konfliktus forrásává vált. Tervellenőr intézménye több projektnél nem került alkalmazásra, nagyban lassította a folyamatokat. Tervek nyilvántartásai, tervmódosítások nyomon követése sok problémával megvalósított feladat; nem az aktuális verziók használatából adódó problémák. Együttműködés a kiviteli tervek során szakmai viták, konstruktív munka, jó emberi kapcsolatok.

7 4. Kivitelezés: A debreceni 2-es villamosprojekt megvalósításának ATK Konzorcium részfolyamatokra történő szétbontás elve: a részfolyamatok megvalósítását külön-külön versenyeztették. - Volt olyan vállalkozás, aki 3 nap után levonult az építési területről. - Egy részfolyamatot akár több alvállalkozó is végzett, különböző helyszíneken. - Referencia nélküli alvállalkozók bevonása a kivitelezésbe (ideiglenes végállomás kialakítása, földkábel fektetések). Konzorciumi tagok közötti szinte napi szintű jogi-; pénzügyi- és szakmai viták. Szerződésmódosítás, ATK Konzorcium Kft. a szakmában ismert, Megrendelő elvárásainak is megfelelő alvállalkozók bevonása; megfelelő referenciákkal rendelkező vállalkozások (VIV, SIEMENS, MAUMIK, BAUVIV, DUNAGÉP, stb.). Helyi Debrecenhez szorosan kötődő cég vette át a vezető szerepet a kivitelezésben. Tulajdonosok közötti jogi-; pénzügyi- és szakmai viták szintén vannak, viszont átrendeződtek a szerepek.

8 Amikkel többet kellett (kell) foglalkoznunk: - Organizáció: telephelyi működés, menetrendszerinti villamos- és trolibusz forgalom, CAF jelenléte, ütemezett (vagy nem ütemezett) egymásra épülő kivitelezés. - Vontatási földkábelek fektetése: közmű alagút, Mikszáth Kámán utcai áramátalakító 1-es vonalra történő rátáplálása, több alvállalkozó, hiányzó kábelek,félbehagyott munkát másnak kellett folytatnia, elvermert földkábelek,körforgalom építés, telephelyen a munkaterület többszöri korlátozása, CAF járműszállítások- Ispotály utca. - Villamosremíz mennyezet: alkalmazandó rendszer kiválasztása, tetőszerkezet megerősítése a felsővezetékrendszer felfüggesztése érdekében.

9 - Blaháné utcai áramátalakító: a távvezérelhetőségének a másik két áramátalakítóval egyenértékű szinten történő megvalósítása. - Közös szakaszon a megmaradó felsővezetéktartó oszlopok statikai megerősítése. - Villamospálya megépítése: az építési módról történő vita; a végleges pályaszerkezetekben történő megállapodás; a füves pálya pályaszerkezetének eldöntése, automatikus öntözőrendszer megvalósítása; a füves pálya hossza; az úsztatott pályaszerkezetek esetén a zaj- és rezgéscsillapító gumilemez típusa; edzett fejű sínek alkalmazásának feltételei; a villamospálya építését végző kivitelezőkben történő megállapodás (min. 5 vállalkozás dolgozott a pálya megvalósításán); CAF által okozott pályahibák javítása. - CAF által szállított technológia berendezések telepítése és üzembehelyezése hibát követtünk el, hogy a berendezések szállítása a járműtenderben lett kiírva, míg ezek telepítései és üzembehelyezésük pedig az infratenderben.

10 5. Összegzés, tanúságok: Diszpozíciók, projektelemek meghatározása Az utólagos igények megfogalmazása és megvalósítása minden szinten problémák forrása. Miért nem látta előre a Megrendelő? A projektet megvalósító megrendelői intézményeket időben fel kell állítani. (PME, Mérnökszervezet, Tanácsadók)

11 Közbeszerzési eljárás - A mérnöki költségvetéstől lényegesen alacsonyabb vállalási ár előrevetítette a projekt pénzügyi nehézségeit. - Nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni a megfelelő referenciák megkövetelésére és azoknak bírálati szempontként való alkalmazására. - FIDIC, vagy nem FIDIC; sárga, vagy piros FIDIC szerinti eljárásrend vagy a magyar jogszabályi keretek között megkötött vállalkozási szerződés a Ptk. irányelvei, keretei alapján? Minden fajta követelés kezelése bürokratikusan és lassan valósul meg a projekt során. A claim-menedzsment nem megfelelően működik, aránytalanul nagy teher hárul a mérnökszervezetre. - Mindenképpen kell kötbérterhes részhatáridőket, a hozzájuk rendelt műszaki tartalommal együtt kitűzni. - Akár konzorcium, akár jogi személyiségű vállalkozás a kivitelező az együttműködésüket szabályzó szerződést, vagy okiratot valós, teljes terjedelmében csatolni kell a vállalkozási szerződéshez.

12 Tervezés folyamata - A háromlépcsős tervezés engedélyes; kiviteli szintű tender; kiviteli tervek bonyolult, sok egyeztetést igénylő, drága folyamatot eredményeztek. - A két tervezői csoport által készített tervekről ConstReál, FŐMTERV jogi- és pénzügyi viták alakultak ki, többlet költség keletkezett. - A tervellenőr tevékenysége bonyolította a tervezési munkát, célszerű lett volna ezt a folyamatot elhagyni. - A FŐMTERV az ATK Konzorcium alvállalkozója volt, amely szakmai vitákat eredményezett a tervezésnél, illetve további jogi problémák keletkeztek a vállalkozási szerződés módosítása során. - A tervezési folyamat megtervezése és a tervek nyilvántartásai több esetben generáltak problémát. Az egész folyamat túl bürokratikus lett.

13 Kivitelezés A debreceni 2-es villamosprojekt megvalósításának - Az ATK Konzorcium által alkalmazott részfolyamatokra való bontás és ezeknek a folyamatoknak a versenyeztetése nem hozta meg a várt eredményt. Megfelelő szakmai tapasztalatok referenciák nélkül nem lehet ilyen szintű projektben megfelelő kivitelezést végrehajtani. A szakmában elismert, megfelelő referenciákkal rendelkező társaságokat kell alkalmazni. - Jogi, szakmai, pénzügyi szempontokból is sok problémát jelentettek előbb a konzorciumi tagok, most pedig a tulajdonosok között kialakult viták. - Az alvállalkozók vállalási díjának nem megfelelő időben történő kifizetése, a kifizetendő összegek korlátozási, illetve a szerződéses árról történő utólagos tárgyalások nagyban befolyásolták az eredeti vállalkozási szerződés nem teljesítését. Előrelépést az engedményezés intézményének bevezetése jelentett.

14 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Jelentés a 2-es villamos beruházásról

Jelentés a 2-es villamos beruházásról Jelentés a 2-es villamos beruházásról A Közgyűlés a 281/2012. (XII.13.) határozattal felkérte a Tulajdonosi Bizottságot, hogy készítsen jelentést a 2-es villamos beruházás projektjéről, és az elvégzett

Részletesebben

Közlekedési építmények szakterület TANANYAG. a jogosultsági beszámolóra (vizsgára) felkészüléshez

Közlekedési építmények szakterület TANANYAG. a jogosultsági beszámolóra (vizsgára) felkészüléshez Közlekedési építmények szakterület TANANYAG a jogosultsági beszámolóra (vizsgára) felkészüléshez Építészeti-műszaki tervezők, építésügyi műszaki szakértők, műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara javaslata az 1731/2013. (X.11) Kormányhatározat végrehajtására Vezetői Összefoglaló 2013. október 29.

Magyar Mérnöki Kamara javaslata az 1731/2013. (X.11) Kormányhatározat végrehajtására Vezetői Összefoglaló 2013. október 29. MMK Választmányi ülés 2013. november 8-9. Előterjesztés címe: MMK javaslat az 1731/2013. (X.11) Kormányhatározat végrehajtására Előterjesztő: Barsiné Pataky Etelka elnök Készítette: Éhn József Magyar Mérnöki

Részletesebben

A projekt szervezeti felépítése, az egyes szervezeti egységek feladatai. A Projektszervezet bemutatása

A projekt szervezeti felépítése, az egyes szervezeti egységek feladatai. A Projektszervezet bemutatása A projekt szervezeti felépítése, az egyes szervezeti egységek feladatai A Projektszervezet bemutatása Miskolci város villamosvasút fejlesztésének projektgazdája a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Építési, tervezési szerződés, többletmunka, pótmunka Kitekintéssel az új Polgári Törvénykönyv szabályaira

Építési, tervezési szerződés, többletmunka, pótmunka Kitekintéssel az új Polgári Törvénykönyv szabályaira DR. PAPP FERENC Építési, tervezési szerződés, többletmunka, pótmunka Kitekintéssel az új Polgári Törvénykönyv szabályaira Nincs könnyű helyzetben, aki építési és tervezési szerződést készül megkötni. Miért

Részletesebben

JELENTÉS az ISPA támogatásból megvalósított közlekedésfejlesztési programok ellenőrzéséről

JELENTÉS az ISPA támogatásból megvalósított közlekedésfejlesztési programok ellenőrzéséről JELENTÉS az ISPA támogatásból megvalósított közlekedésfejlesztési programok ellenőrzéséről 0530 2005. július 2. Államháztartás Központi Szintjét Ellenőrző Igazgatóság 2.1. Teljesítmény Ellenőrzési Főcsoport

Részletesebben

HU-Budapest: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 181-276764 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Szolgáltatás

HU-Budapest: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 181-276764 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Szolgáltatás 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:276764-2010:text:hu:html HU-Budapest: Mérnöki tervezési szolgáltatások 2010/S 181-276764 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES

Részletesebben

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint Az ISO 9001-es szabvány 4. fejezete: általános követelménye, hogy a szervezetnek meg kell határoznia, milyen folyamatokra van szükség a minőségirányítási

Részletesebben

DOKUMENTÁCIÓ SZOLGÁLTATÁS BESZERZÉSÉHEZ

DOKUMENTÁCIÓ SZOLGÁLTATÁS BESZERZÉSÉHEZ Paks Város Önkormányzata 7030 Paks, Dózsa Gy. u. 55-61. Magyarország Tel: +36 75 500 526 Fax: +36 75 519 082 E-mail:hum.ferenc@paks.hu DOKUMENTÁCIÓ SZOLGÁLTATÁS BESZERZÉSÉHEZ Megbízási szerződés a KEOP-1.2.0/09-11-2011-0013

Részletesebben

A SZERZŐDÉS SZÁMA: 64 SZERZŐDÉS

A SZERZŐDÉS SZÁMA: 64 SZERZŐDÉS A SZERZŐDÉS SZÁMA: 64 SZERZŐDÉS RIGYÁC TELEPÜLÉS SZENNYVÍZELVEZETÉSE II. ÜTEM NAGYKANIZSA AGGLOMERÁCIÓ CSATORNAHÁLÓZAT ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP FEJLESZTÉSE CÍMŰ, KEOP-1.2.0/2F- 2008-0004 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. Készítette: CEU Tender Kft. 2012. december 18.

ÚTMUTATÓ. Készítette: CEU Tender Kft. 2012. december 18. ÚTMUTATÓ tartalékkeret felhasználásának módjáról, lehetőségeiről a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (Kbt.) és a kapcsolódó jogszabályok tükrében Készítette: CEU Tender Kft. 2012. december

Részletesebben

Dokumentum: DOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉSI MUNKÁKHOZ

Dokumentum: DOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉSI MUNKÁKHOZ Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Magyarország Tel: +36 63510360 Fax: +36 63510332 E-mail: kvitars@szentes.hu Dokumentum: DOKUMENTÁCIÓ ÉPÍTÉSI

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR

MISKOLCI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR MISKOLCI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR VIZSGÁLATI MÓDSZER ELMÉLETI MEGALAPOZÁSA ÉS KIDOLGOZÁSA A KÉSZTERMÉK RAKTÁROZÁSI TEVÉKENYSÉG KISZERVEZÉSÉRE Ph.D. értekezés Készítette: Tamás Péter okleveles

Részletesebben

SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND előzetes javaslat 1

SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND előzetes javaslat 1 SZAKMASPECIFIKUS BERUHÁZÁSI ELJÁRÁSREND 1 1 Összeállította a CsMÉK erre a célra kijelölt munkacsoportja, a MÉK és CsMÉK háttéranyagainak felhasználásával, a BAZMÉK-nek a szegedi TET ülésen felvetett javaslat

Részletesebben

Közbeszerzési útmutató 2. segédlet. FIDIC szerződéses feltételek szerinti mérnöki feladatok

Közbeszerzési útmutató 2. segédlet. FIDIC szerződéses feltételek szerinti mérnöki feladatok Közbeszerzési útmutató 2. segédlet FIDIC szerződéses feltételek szerinti mérnöki feladatok Tartalom Az építési beruházásokra vonatkozó szabályok, mintadokumentumok a FIDIC 3 szerződéses feltételek szerinti

Részletesebben

JELENTÉS. a kiemelt turisztikai célú beruházások ellenőrzéséről a helyi önkormányzatoknál. 0823 2008. augusztus

JELENTÉS. a kiemelt turisztikai célú beruházások ellenőrzéséről a helyi önkormányzatoknál. 0823 2008. augusztus JELENTÉS a kiemelt turisztikai célú beruházások ellenőrzéséről a helyi önkormányzatoknál 0823 2008. augusztus 3. Önkormányzati és Területi Ellenőrzési Igazgatóság 3.2. Szabályszerűségi és Teljesítmény

Részletesebben

MH: 750-7 /302 / 2009.

MH: 750-7 /302 / 2009. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE MH: 750-7 /302 / 2009. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Melléklet: 9 darab Melléklet: 9 db J A V A S L A T A Miskolc Holding Zrt. hatáskörébe tartozó szolgáltatások

Részletesebben

JELENTÉS. a 4-es metró beruházási folyamatának ellenőrzéséről. 1023 2010. szeptember

JELENTÉS. a 4-es metró beruházási folyamatának ellenőrzéséről. 1023 2010. szeptember JELENTÉS a 4-es metró beruházási folyamatának ellenőrzéséről 1023 2010. szeptember 2. Államháztartás Központi Szintjét Ellenőrző Igazgatóság 2.1. Teljesítmény Ellenőrzési Főcsoport Iktatószám: V-2001-112/2010.

Részletesebben

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben Projekt azonosító száma: HUSK/1101/1.6.1./0300 Projekt rövid neve: CROSSEDU Projekt címe: Gazdasági szakemberek képzése országhatáron átnyúló távoktatási hálózatban / Cezhraničné diaľkové štúdium ekonomických

Részletesebben

A kivitelezési és tervezési szerződések új magánjogi szabályozásának társadalmi gazdasági hatásai

A kivitelezési és tervezési szerződések új magánjogi szabályozásának társadalmi gazdasági hatásai Dr. Barta Judit A kivitelezési és tervezési szerződések új magánjogi szabályozásának társadalmi gazdasági hatásai Bevezető Az épített környezet éppoly fontos a civilizált társadalom számára, mint a természetes

Részletesebben

AFFIRMATIVE INTEGRATED ENERGY DESIGN ACTION AIDA IEE/11/832/SI2.615932

AFFIRMATIVE INTEGRATED ENERGY DESIGN ACTION AIDA IEE/11/832/SI2.615932 AFFIRMATIVE INTEGRATED ENERGY DESIGN ACTION AIDA IEE/11/832/SI2.615932 D3.2: Közel nulla energiaigényű középületek tervezésére kiírt közbeszerzési pályázatok esettanulmányok Beadási határidő 2013.09.13.

Részletesebben

Az új városvezetés. a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei. 2011. augusztus

Az új városvezetés. a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei. 2011. augusztus Az új városvezetés a rend és a fejlődés szolgálatában az első 10 hónap eredményei 2011. augusztus Kiadja: Budapest Főváros Önkormányzata Felelős kiadó: Tarlós István Felelős szerkesztő: dr. György István

Részletesebben

Céghírek. Ovit Híradó 2014/6.

Céghírek. Ovit Híradó 2014/6. Céghírek Évértékelô beszélgetés Gopcsa Péter vezérigazgató úrral Tisztelt Vezérigazgató Úr! Kérem, értékelje az MVM OVIT Zrt. 2014-es évét gazdasági szempontból. Várhatóan mennyire sikerül teljesíteni

Részletesebben

HU-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2012/S 199-327945. Tervpályázati kiírás

HU-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2012/S 199-327945. Tervpályázati kiírás 1/10 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:327945-2012:text:hu:html HU-Budapest: Építészeti tervezési szolgáltatások 2012/S 199-327945 Tervpályázati kiírás A tervpályázati

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 4/2014. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. március 26. napján megtartott R E N D E S K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban 1 Fertőd Város

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.316/13/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

KONCEPCIONÁLIS JAVASLAT

KONCEPCIONÁLIS JAVASLAT MINISZTERELNÖKSÉG KONCEPCIONÁLIS JAVASLAT az Európai Unió 2014 tavaszán elfogadott közbeszerzési tárgyú új irányelveinek hazai jogba történő átültetésére és új közbeszerzési törvény elfogadására 2014.

Részletesebben

Tematikus tanácsadás nyertes pályázóknak. Szakmai előadás segédanyaga (kivonat) Csak a közbeszerzési törvénnyel együtt használandó! 2006. május 03.

Tematikus tanácsadás nyertes pályázóknak. Szakmai előadás segédanyaga (kivonat) Csak a közbeszerzési törvénnyel együtt használandó! 2006. május 03. Tematikus tanácsadás nyertes pályázóknak Szakmai előadás segédanyaga (kivonat) Csak a közbeszerzési törvénnyel együtt használandó! 2006. május 03. Előadó: közbeszerzési oktató okleveles építészmérnök hivatalos

Részletesebben

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület Projektmenedzsment Somogy megyei civil szervezetek fejlesztése A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg. Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás 1) Az ajánlatkérő neve: címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Paks Város Önkormányzata Postai cím: Dózsa Gy. u. 55-61. Város/Község: Paks Kapcsolattartási pont(ok):

Részletesebben