Ikt.szám: /2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság december 9-én megtartott üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ikt.szám: 3670-12/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. december 9-én megtartott üléséről"

Átírás

1 Ikt.szám: /2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság december 9-én megtartott üléséről Helyszín: Eger, Kossuth L. u. 28. sz. épület tárgyalója Jelen vannak: a bizottság elnöke Császár Zoltán a bizottság tagja Lombeczki Gábor a bizottság tagja Baranyi Zoltán szakértő Szarvák Zsolt szakértő Tóth István képviselő Rátkai Attila főépítész Bögös-Andor Viktória Főépítészi Csoport Tuza Róbert Városüzemeltetési Iroda vezetője Cserged Csaba Városüzemeltetési Iroda Kovács Erika Városüzemeltetési Iroda Bori Attila Városüzemeltetési Iroda Dr. Nagy-Holló Eszter Jogi Csoport vezetője Szűcs Tamás Vagyongazdálkodási Csoport vezetője Serfőző János Vagyongazdálkodási Csoport Dr. Szemes Gabriella Jogi Csoport Dr. Márton Erik Jogi Csoport Kormos Gyula Hm-i Építész Kamara Koltai Ottó Egri Civil Kerekasztal S. Vasi Ildikó Pro-Terra Kft. Verebély-Papp Tibor Pro-Terra Kft. Könczey Gábor Pro-Urbe Kft. Zombori Gergely Pro-Urbe Kft. Hoór Kálmán tervező Pókné Lukicza Szilvia jegyzőkönyvvezető Tárgy: Bizottsági ülés napirendi pontjai. Elnök úr tisztelettel köszönti a bizottság tagjait és megjelent vendégeket. Bizottság tagjai a meghívóban szereplő napirendeket kézhez kapták.

2 Császár Zoltán képviselő úr más elfoglaltsága miatt később érkezik az ülésre. Egy kiosztásos anyagot sürgősséggel kérnek fölvenni a napirendek közé Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának szabályozásáról szóló 14/2009. (III. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról, amit 18. sorszámmal javasol megtárgyalni. A bizottság négy egyhangú igen szavazattal elfogadta a napirendeket, és a sürgősségi előterjesztés tárgyalását. Megállapítja, hogy a bizottság négy fővel, határozatképesen jelen van. 1. napirendi pont: Tájékoztató az Eger intermodális közösségi közlekedési központ létesítése tárgyú részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészült anyagáról Könczey Gábor Ismertetést tartott az intermodális közösségi közlekedési központ létesítésének megvalósíthatósági tanulmány változásairól. Említette a Tervező úr, hogy új szempontként vizsgálták az intermodális csomópont elhelyezésének a lehetőségét, ahol egy szempontrendszer alapján történt egyfajta értékelés. Ezeket a szempontrendszereket hallhatná a bizottság újból? Könczey Gábor Ismételten felsorolja a szempontrendszerek értékelését. Császár Zoltán Képviselő úr megérkezett a bizottsági ülésre. A szempontok, amik felsorolásra kerültek, azonos súllyal esnek a megítélés szempontjából latba? Könczey Gábor Nem. Azt kell látni, hogy mi a fontosabb. Lehet környezetvédelmi súlyozással ellátni, akkor arra felé billen el a kérdés, lehet üzemeltetési oldalról, akkor nyilván azok a negatívumok, pozitívumok játszanak jelentős szerepet. Bizonyos értelemben mindig szubjektívek maradnak, mutatják a fő tendenciákat. Igen, erre utalt, hogy annyira sok zöld szerepel az egyik kiválasztott helyszín mellett, hogy azt valószínűleg semmilyen súlyozással nem lehetne eltéríteni a másik területek irányába. Könczey Gábor Azért nem mentek bele az ilyen súlyozásokba, mert úgy érezték, hogy elég sok érv szól emellett a helyszín mellett.

3 Szarvák Zsolt A Barkóczy úton a reggeli, délutáni órákban katasztrofális a közlekedési helyzet. Ha meghagyják ezt a 40 %-nyi forgalmat, nem tartják meg ugyan ezt a helyzetet ezzel? Az ábrákon nagyon jól látható a buszok parkolása, mozgása. A gyalogosok mozgását nem látja tisztán. Amennyiben a fűrészfogas rendszerre esik a választás, az Ady Endre utcából, hogy fognak beközlekedni az emberek? Ezt nem látja tisztán egyiknél sem. Könczey Gábor Itt gyalogátkelőhelyek vannak, és a kerékpáros megközelítés helyszínei. Az Ady Endre utcán végig jön egy járda, az összegyűlő forgalom ott jöhet át biztonságos körülmények között. Szarvák Zsolt A Barkóczy utca forgalma, hogy fog alakulni? Könczey Gábor Az a kérdés merült föl, hogy nem lesz-e ugyan az a helyzet, mint ma. Mostani helyzet szerint, ha egy busz megáll az utasok leszállása céljából, a következő érkező buszról nem lehet leszállni. Most megkétszerezték ezt a kapacitást. Még az is problémát okoz, hogy szemben van a Bank parkoló. Megemlítik az anyagukban, hogy ha a városnak van valamilyen ráhatása, akkor a végén egy fordulót építtessen, és így kiküszöbölhető a torlódás. Ami még fontos, hogy a buszok végközlekedésével kapcsolatosan egyoldali, esetleg kétoldali buszsávot javasoltak. Ez egy nagyon határeset, mert 3 méteres sávok férnek ki, kb. ezeken a szakaszokon, délen viszont szélesíteni kellene, de viszonylag ott nagy fák vannak. Szarvák Zsolt Az utcának van-e ekkora áteresztő képessége? Könczey Gábor Igen, van. Szarvák Zsolt Most jelenleg három sáv van egymás mellett. Az egyik egy beközlekedő sáv, a másik oldalon van a kétirányú kiközlekedés. Ezt megosztani egy buszsávval, érdekes lesz. Könczey Gábor Ezt nem kötelező megcsinálni, ez egy olyan megvalósíthatósági tanulmány, ami próbált bizonyos funkciókat elhelyezni és ezeknek feltárni a hátrányait, és előnyeit is. Ezzel járna, ha hagynák a jelenlegi forgalmi rendet. Hangsúlyozza, akkor is ennek a buszpályaudvarnak a felső beközlekedő kivezető forgalma 40 %-ra csökken.

4 Szarvák Zsolt Véleménye szerint még ettől is kisebbre kellene tenni az ott lévő autóbusz forgalmat. Könczey Gábor Az egésznek az az értelme, hogy a délről érkező járatokat nyolc állás kell, hogy fogadja. Egyébként ezt jelölte meg a Volán is, és a számítások szerint is ennyire van szükség. Szarvák Zsolt Nem biztos, hogy a turista buszoknak is ott kellene megállni. Könczey Gábor Lehet, hogy nem ott kellene megállni. Féltek attól, hogy ki és mit fog szólni, azért, hogy elköltöztették az intermodális csomópontot, de még is ott marad. Ha ez itt megszűnne, a turistabuszok számára adhatnának valami lehetőséget itt, és egyéb turista funkcióknak is. Ezért volt ez a gondolat. Szarvák Zsolt A strandnál is megállnak a turistabuszok, és sok esetben nem tartják be a parkolási időt. Könczey Gábor Itt kicsit más a helyzet, mert ha ott marad, oda más nem tud beállni. Ez a hely, egy cső. Tóth István Számára szimpatikus a harmadik változat, az előnyét abban látja, hogy végre megoldódik a Hadnagy utcának a forgalma. Kényelmesebb lesz a közlekedés, nem lesz torlódás. Az előző egyeztetésen elhangzott egy olyan változat is, hogy az Ady Endre út alsó végét vizsgálják meg az intermodális csomópont helyszínéül. Ezzel szemben most jó távoli alternatívákat hoztak. Furcsának találja, hogy ez nem lett vizsgálva. Logikusnak találná, ha az Ady Endre utca alsó végén lenne az intermodális csomópont, akkor a délről érkező autóbuszok oda érkeznének be. Ezzel szemben most az ismertetésen pont fordítva hallhatták. Nem tudja, hogy ez a Volán kérése-e, hogy a délről érkező távolsági buszok fölmennének a régi buszmegállóba, az északról jövők viszont lejönnek az intermodális csomópontra. Ezzel egy plusz megnövekedett forgalom jelenik meg a Deák Ferenc úton, az Árpád úton, illetve a Vörösmarty úton. Kéri, vegyék figyelembe, hogy a délről érkező autóbuszok az intermodális csomópontra érkezzenek. Egernek nem mindegy, hogy milyen forgalom megy keresztül a városon, az elkövetkezendő időszakban. Kérdése, hogy így az Ady Endre úton a közlekedés egyirányú lenne, bizonyos szakaszon? Könczey Gábor Két megoldás van. Az egyik, az Ady Endre út teljesen a mai formájában megmarad, erre kijönnek a buszok, amelyek a Kertész utca felől érkeznek. Véleményük viszont, hogy az Ady Endre útnak a funkcióját pont azért, hogy kettéválasszák a buszos mozgásokat és egyéb mozgásokat degradálnák némileg, tehát ezen a ponton

5 megszakítanák. Egy visszafordulási lehetőség lenne, illetve a korábbi megfelelő szélességgel rendelkező utcán ki lehet menni az Ady Endre útról keleti irányba. Itt pedig a járdaszintre emelt átjáróval lehetne már kimenni. A buszok ezt a felületet vennék igénybe. Tóth István képviselő úr kérésére, hogy hová érkezzenek az autóbuszok, az alábbi választ tudja adni. A probléma az, hogy van egy mai kialakult állapot. Úgy döntöttek a tárgyalások során, hogy a délről jövők hátrányosabb helyzetben vannak, ezeket valamilyen technikával vigyék föl. Célszerű lenne azt a megszerzett jogot, állapotot fenntartani, hogy eljuttassák őket átszállás nélkül a városközpontig. Ehhez képest visszalépést jelentene, hogy ha őket vissza akarnák szállítani. Ezt hívják egy átlagolt módszernek, amikor a déli följebb megy, az északi lejjebb jön. Több kerületet lehet elérni átszállás nélkül. Az egyeztetéseken végül is emellett a megoldás mellett kötöttek ki. Tóth István Negatívumnak tudja tekinteni. Az Ady Endre utca gyakorlatilag egy zsákutcává változna dél felől nézve a Sas út irányából. Kényszeresen át fog majd térni a közlekedés a Mocsáry Lajos utcára, amelynek a keresztmetszetei és méretei ennél szűkebbek. Az Ady Endre utca aránylag jó közlekedhető, a Mocsáry Lajos utca sokkal kevésbé. Az utcában két személygépkocsi igen nehezen halad el egymás mellett, ráadásul az utca padka nélküli, árkokkal. Könczey Gábor Ebben van igazság. Nem véletlen, hogy volt ilyen változat is, és van olyan változat is. Véleménye szerint a problémákat még körbe lehet járni sokszor. A Mocsáry Lajos utca szélesítése egyébként is logikus dolog. Koltai Ottó A Volán érdekei nem biztos, hogy azonosak az utazók érdekeivel. Felmérést készítettek Eger lakosságának véleményéről, amiben a Volán képviselője is részt vett. Kérdés volt, hogy mi a legvonzóbb szempont a tömegközlekedésnél az utazóközönség részéről. Meghatározott a Volán képviselője hét választási lehetőséget. Meglepő volt számára a válaszok átlaga. Pl.: A kevés átszállás kérdésre összesen 9 % válaszolt. Nem a Volán érdekeit kell követni, hanem a jövő érdekeit. Abban pedig biztos, hogy a legfontosabb az autóbusz közlekedés és a kerékpáros közlekedés Eger vonatkozásában. Kiderült a tájékoztató meghallgatása kapcsán, hogy számos kérdés merült fel, amelyek még pontosításra szorulnak. Van olyan határidő, ami köti a tervezőket az anyag elkészítésében? Bori Attila

6 A részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészült, erről most egy tájékoztató került a bizottság elé. Az elkészült dokumentum tervezési alapként szolgál a jövőben megtervezendő intermodális csomópont kialakításához. Tehát, ez egy nem végleges tanulmány, hanem munkaanyagként szolgáló anyag. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta a tájékoztatót. 2. napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelet - tervezete Eger Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról az Eger, Délkeleti külterület Bolyki pincészet és környezetére vonatkozó Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv készítése kapcsán, valamint Eger város Településszerkezeti Tervének módosítása (II. forduló) (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Rátkai Attila Az anyag azért van a bizottság előtt, mert az államigazgatási eljárás lezárásáról a közgyűlés felhatalmazása alapján Polgármester úr dönthet. Abban az esetben olyan észrevételek merülnek fel, amik nem egyértelműek az anyag szempontjából, tehát vitás kérdés van, akkor az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság foglal állást, és ez alapján alakítja ki, aztán Polgármester úr zárja le az államigazgatási eljárást. Ebben az esetben ez történt. A Bolyki pincészet Szabályozási Tervének szabályozásával kapcsolatban merültek föl lakossági észrevételek. Az észrevételekről a tervezők több alternatívát dolgoztak ki. Ezt szeretnék most bemutatni, javaslatot tenni, hogy melyiket tartják szakmailag elfogadhatónak. S. Vasi Ildikó Tervezői ismertetést tartott. Az minden érintett magántulajdonnal bír, bérlemény is van bármelyik irányba? S. Vasi Ildikó A tulajdoni lapjukat nem ismervén, csak azt látták, hogy az aláíró lapon ki milyen helyrajzi számot írt alá. Nem tudhatják, hogy tulajdonosok, vagy ott használók. Esetleg érint-e önkormányzati tulajdont? Serfőző János

7 28009 hrsz-ú terület önkormányzati tulajdon. A korábbi változatban az út tengelyéhez képest mindkét irányban nagyjából ugyan annyi lett volna a terület igénybevétele. Korábban ez volt? S. Vasi Ildikó Az alsó szakaszon igen, a felső szakaszon csak északkeleti irányba, a középső törésszakaszán pedig csak délnyugati irányba történt. Most kettő módosítási javaslat volt. Egy 01 és 02-es verzió számmal ellátva. Most melyikről beszélnek? S. Vasi Ildikó Most a 01-es számmal ellátottról beszélnek. Nem teljes hosszon kétirányú, tehát tengely szimmetrikus szabályozás, az északi szakaszán meghagyva, csak északkeleti irányú. Tehát ott egy 4 m-es sáv a hrsz-ú telket érintően, a többi, a következő szakaszon tengely szimmetrikus, majd a déli szakaszon szintén csak egy irányba szabályozva a nyugati oldalára. A Kistályai út csatlakozási pontjától a megközelítési pontig végig 8 m lenne? S. Vasi Ildikó Nem, a Kistályai úttól 10 m. Tóth István Nem érti, hogy a városnak ehhez az útépítéshez, illetve útszélesítéshez milyen érdeke fűződik. Bolyki úr volt a rendezési terv módosításnak a kezdeményezője. Láthatjuk, hogy talán az ő érdekeit szolgálja az útnak a megépítése és megvalósulása. Hiszen az ingatlan tulajdonosok, akik ott kiskerttel rendelkeznek, aláírásokkal kifejtették, hogy ők ezt igazán nem kérik, és nem örülnek neki. Zavarja nyugalmukat, illetve a kiskert használatukat a megépült útszélesítéssel járó forgalom. A jelenlegi úton is meg tudják közelíteni az ingatlanjaikat. A déli útnak a jelenlegi szélessége, ami a legkritikusabb milyen széles? S. Vasi Ildikó Szabályozott formájában 6 m. Tóth István Nem, mert volt a helyszínen. A jelen pillanatban hány méter? Jelen pillanatban alkalmatlan a közlekedésre, kétirányú forgalomra. Kinek az érdeke, hogy ott út épüljön, és milyen finanszírozásban fog majd a kisajátítás megtörténni? A kisajátításokból hosszadalmas pereskedések is lesznek, mert nem fogják hagyni az

8 emberek. Majd és Ft-ért kell kisajátítani. Van erre fejlesztési keret, mikor az utcákat nem tudják leaszfaltozni? Tuza Róbert Irodánk nem foglalkozik sem az útszélesítéssel sem utak tervezésével. Úgy vette ki a Bolyki úr szavaiból, hogy teljes egészében egy adás-vétel során kívánja lebonyolítani. Rátkai Attila Ez a terület mind a szabályozás szerint, mind jelenlegi használata szerint egy mezőgazdasági terület. Ezen a területen mezőgazdasági művelés folyik. Így számára nem érthető az a felvetés, hogy kinek a nyugalmát zavarja a forgalom, ami egy mezőgazdasági terület kiszolgálására irányul. Mezőgazdasági területen van a Bolyki pincészet is, a pincészethez tartozó forgalom is ezt szolgálja. A Szabályozási Terv egy jogi keret, a jelenlegi állapotban úgy gondolja, hogy van mit javítani az utak áteresztő képességén. A megvalósítás nem a Szabályozási Terv feladata, nem beruházási programról van szó, csak egy jogi lehetőségről. Kormos Gyula Az előírás kizárja a piros cserép használatát. A településrendezési szerződés ebben az esetben mit jelent? Ki köti kivel és mire? S. Vasi Ildikó A Bányaudvar szabályozásról van szó. Ahol úgy gondolták, hogy a már kialakult állapotánál fogva és az oda illősség tekintetében a meredekebb hajlásszögű, tehát egy klasszikusabb beépítést mutató épületforma nem illik ide, hiszen ott van egy megkezdett építési forma, építészeti karakter. A fehér kőfalak, a kő színe az, ami nem teszi kívánatossá ebben az együttesben a piros cserép használatát. Császár Zoltán Véleménye szerint a tervező a legjobbat hozta ki az egészből, amit csak ki lehetett hozni. Tóth István képviselő úr véleményével egyetért. Kérdése, hogy fog történni a kisajátítás, ha az ottani telektulajdonosok ragaszkodnak a területeikhez? Az összeget a város fogja fizetni? Milyen összegről beszélhetünk? Kormos Gyula Mit jelent ez a kijelentés: Akkor lehet beruházni, ha a településrendezési szerződésben foglaltakat teljesítették. Rátkai Attila A Szabályozási Terv készítés egy beépítési tanulmány alapján készült, ami a megbízóval történt egyeztetés alapján készült el. Arra épül a Szabályozási Terv. Úgy gondolja, hogy azok a korlátozások, amik itt elhangzottak azok az egész tervezési folyamatban ismertek lesznek. A közműfejlesztésre vonatkozik az a településfejlesztési szerződés kötése, ha van olyan beruházás, ami közműfejlesztést igényel, akkor nem városi finanszírozásban valósul meg, hanem a tulajdonos finanszírozásában és a várossal kötött településfejlesztési szerződés alapján készülhet el.

9 A kisajátítást ki kezdeményezheti? Tuza Róbert Ezzel kapcsolatban nem végzett semmiféle munkát. Tóth István A 23356/2 hrsz-ú ingatlannál az út szélesítéshez kellene ebből az ingatlanból egy bizonyos területet kisajátítani. Emellett viszont van egy önálló épület. Teljesen az épület telekhatáráig lenne a kisajátítás. Véleménye szerint ez a szerzett jogokat sérti. Itt egy autókereskedés működik, nem szívesen fog lemondani az 1-2 méteres területről. S. Vasi Ildikó Ez nem a mostani szabályozás kérdése. A délkeleti városrészről szóló szabályozás készítése jelölte meg, ebben változást nem is kívánnak tenni. Ennek az autókereskedésnek a működése egy csoda volt a részére. A járdát és a külső szabadon álló területet is használják a működésük biztosításaként, lánccal lekordonozva, ne hogy véletlenül valaki sértse az ő működésüket. Érzése szerint ez már nem az ő területe. Úgymond az amúgy is szűkös kanyarból elvett egy olyan funkcióra területet, ami kifejezetten az ő gazdasági tevékenységét szolgálja. Épület 3 méteres előkert nélkül nem is épülhetne meg. Már az is furcsa volt a számára, hogy az épület miért került oda a kanyarba, olyan közel. Az a 1,5-2 méter, ami a kanyar biztonságosabbá tételéhez kellett a kiszerkesztéskor, nem hogy az ő funkcióját sérti, hanem az ő léte gondolja, hogy sérti az ottani út használatot. Nem azt jelenti, hogy az autókereskedésnek a funkcióját kérdőjelezi meg, hanem a működésének a közterületre való kiterjeszkedését. Tóth István Tervező asszony azt mondja, hogy nincs meg a 3 méter előkert. Előkertje van, neki az épület mögött tulajdonjoga van. Véleménye szerint a bővítéskor fog eltűnni az előkert, amit a Tervező asszony hiányol. Ha ki fogják sajátítani, akkor pedig nulla előkertje lesz az épülethez a bejáráshoz. S. Vasi Ildikó Az építést kérdőjelezte meg, hogy hogyan épült oda anélkül, hogy betartotta volna az előkert minimumot. Szarvák Zsolt Meglévő állapotról van szó. S. Vasi Ildikó Meg lehet kérdőjelezni, hogy a funkció oda való-e. Tóth István Úgy gondolja, hogy bizonyos szempontból egyes ingatlan tulajdonosokat próbálnak ellehetetleníteni azért az egy ingatlan tulajdonosért, aki birtokolja a felső három ingatlant.

10 Egyenlőre csak egy Szabályozási Terv módosításáról kell dönteni a bizottságnak nem kisajátításról az útépítés kapcsán. A területnek a feltárását ez az út lehetőség a későbbiekben véleménye szerint maradéktalanul lehetővé teszi. Az, hogy ez érdeksérelmekkel jár, nem vitatható. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az alábbiak szerint módosítja Eger MJV 279/2004. (VI.24.) Kgy. határozattal elfogadott, majd azt módosító 180/2011. (IV.28) Kgy. határozattal elfogadott DK-i Városrészre szóló Településszerkezeti tervét: 1. A 0634/18 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt idegenforgalmi területbe kerül (Kid jelöléssel). 2. A 0634/19 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K- Mü jelöléssel). 3. A 0640/19 hrsz. telek különleges beépítésre nem szánt pincés idegenforgalmi központok különleges területből (PI jelöléssel) és borvidéki kertes mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K-Mü jelöléssel). 4. A Településszerkezeti Terven helyi értékvédelmi területként ( he vonallal) jelölt terület kis mértékben megnövekszik a tufafalak tetejének védelme érdekében. 5. A tervezett területfelhasználási változások következtében a 9/2007. (IV.3.) ÖTM rendelet szerinti biológiai aktivitásérték egyenleg -4,5 BAÉ. Az pont szerinti területfelhasználási változásokat megelőzően Eger MJV közigazgatási területén a 612/2012 (X.25.) és a 455/2013 (VIII.29.) KGY határozatok szerint a biológiai aktivitásérték egyenlege +423,7 volt. E többletet figyelembe véve jelen módosítást követően Eger közigazgatási területén a biológiai aktivitásérték egyenlege +419,2. 6. Jelen határozat 1. (rajzi) mellékletét képezi a TSZT/2011/DK_m3 jelű Településszerkezeti terv módosítása című tervlap. A határozat a tervlappal együtt érvényes, azzal együtt alkalmazandó. Eger MJV Településszerkezeti Terve a határozat 1. mellékletén megjelölt területre vonatkozó részei hatályukat vesztik. A módosítás indoka: Területfejlesztési szándék A hasznosítás feltétele: A fejlesztéssel összefüggő a településrendezési szerződésben meghatározottak teljesítése.

11 Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Rátkai Attila Főépítész A Főépítészi Csoport vezetője Határidő: január 30. II.A Bizottság támogatja Eger MJV Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelet-tervezet Közgyűlés elé terjesztését az Eger, Délkeleti külterület Bolyki pincészet és környezetére vonatkozó Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv kapcsán. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 4 igen 1 ellen szavazattal elfogadta. 129/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozati javaslat elfogadását: I. Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az alábbiak szerint módosítja Eger MJV 279/2004. (VI.24.) Kgy. határozattal elfogadott, majd azt módosító 180/2011. (IV.28) Kgy. határozattal elfogadott DK-i Városrészre szóló Településszerkezeti tervét: 1. A 0634/18 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt idegenforgalmi területbe kerül (Kid jelöléssel). 2. A 0634/19 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K- Mü jelöléssel). 3. A 0640/19 hrsz. telek különleges beépítésre nem szánt pincés idegenforgalmi központok különleges területből (PI jelöléssel) és borvidéki kertes mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K-Mü jelöléssel). 4. A Településszerkezeti Terven helyi értékvédelmi területként ( he vonallal) jelölt terület kis mértékben megnövekszik a tufafalak tetejének védelme érdekében. 5. A tervezett területfelhasználási változások következtében a 9/2007. (IV.3.) ÖTM rendelet szerinti biológiai aktivitásérték egyenleg -4,5 BAÉ. Az pont szerinti területfelhasználási változásokat megelőzően Eger MJV közigazgatási területén a 612/2012 (X.25.) és a 455/2013 (VIII.29.) KGY határozatok szerint a biológiai aktivitásérték egyenlege +423,7 volt. E

12 többletet figyelembe véve jelen módosítást követően Eger közigazgatási területén a biológiai aktivitásérték egyenlege +419,2. 6. Jelen határozat 1. (rajzi) mellékletét képezi a TSZT/2011/DK_m3 jelű Településszerkezeti terv módosítása című tervlap. A határozat a tervlappal együtt érvényes, azzal együtt alkalmazandó. Eger MJV Településszerkezeti Terve a határozat 1. mellékletén megjelölt területre vonatkozó részei hatályukat vesztik. A módosítás indoka: Területfejlesztési szándék A hasznosítás feltétele: A fejlesztéssel összefüggő a településrendezési szerződésben meghatározottak teljesítése. Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Rátkai Attila Főépítész A Főépítészi Csoport vezetője Határidő: január napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendeletének módosítására (az egri 6449/1 hrsz-ú ingatlan 6 m2 területű részének törzsvagyonból történő kivonása), valamint előterjesztés az új kórházépület jogi helyzetének rendezéséhez szükséges telekalakításról (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Szűcs Tamás Ismertette az előterjesztést. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: A Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi rendelettervezet és határozati javaslat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati

13 rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1. (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező egri belterületi 6449 /1 hrsz-on nyilvántartott 2011 m 2 térmértékű ingatlan 6 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Változás előtti Változás utáni Cím Helyrajzi szám terület terület Fürdő utca 6449/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az M-Eg-08/2011. munkaszámú vázrajz alapján hozzájárul - az egri belterületi 6427/12 hrsz-ú, 4 ha 9177 m 2 térmértékű, kivett Strandfürdő, pavilonok megnevezésű ingatlan 10 m 2 nagyságú részének a

14 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, és ahhoz, hogy így az ingatlan területe 9167 m 2 -re csökkenjen, - az egri belterületi 6449/1 hrsz-ú ingatlan törzsvagyoni körből kivont 6 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, amelyek következtében az egri belterületi 6427/11 hrsz-ú ingatlan területe 6108 m 2 -re növekszik, az önkormányzat tulajdoni hányada 4116/6108-re nő, a Magyar Állam tulajdoni hányada pedig 1992/6108-re változik. A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a 6427/11 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezése érdekében szükséges nyilatkozatokat megtegye, és a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel az erre vonatkozó megállapodást aláírja. Felelős: Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából: Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Határidő: április 30. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta. 130/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi rendelet-tervezet és határozati javaslat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1.

15 (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező egri belterületi 6449 /1 hrsz-on nyilvántartott 2011 m 2 térmértékű ingatlan 6 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Változás előtti Változás utáni Cím Helyrajzi szám terület terület Fürdő utca 6449/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (2) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az M-Eg-08/2011. munkaszámú vázrajz alapján hozzájárul - az egri belterületi 6427/12 hrsz-ú, 4 ha 9177 m 2 térmértékű, kivett Strandfürdő, pavilonok megnevezésű ingatlan 10 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, és ahhoz, hogy így az ingatlan területe 9167 m 2 -re csökkenjen, - az egri belterületi 6449/1 hrsz-ú ingatlan törzsvagyoni körből kivont 6 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, amelyek következtében az egri belterületi 6427/11 hrsz-ú ingatlan területe 6108 m 2 -re növekszik, az önkormányzat tulajdoni hányada 4116/6108-re nő, a Magyar Állam tulajdoni hányada pedig 1992/6108-re változik. A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a 6427/11 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezése érdekében szükséges nyilatkozatokat megtegye, és a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel az erre vonatkozó megállapodást aláírja. Felelős: Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából: Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Határidő: április 30.

16 4. napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.(II.24.) önkormányzati rendeletének módosítása (az egri 0767/70 hrsz-ú ingatlan 658 m² területű részének törzsvagyonból történő kivonása) a 832/2012.(XII.20.) számú Közgyűlési határozat végrehajtása. (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Serfőző János decemberében a közgyűlés határozatával elfogadta egy nem használt út megnevezésű ingatlanrésznek az értékesítését. Ezeknek az előkészítő munkái folytak mostanáig. Ahhoz, hogy a Járási Földhivatalhoz a változási vázrajzot be tudják adni, ahhoz a közvagyonból ki kell vonniuk ezt az ingatlanrészt. Ezzel a döntéssel hajtják végre a decemberi határozatot. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1.

17 (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező Eger, külterületi 0767/70 hrsz-on nyilvántartott 1854 m 2 térmértékű ingatlan 658 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Cím Helyrajzi szám Változás előtti terület Változás utáni terület Eger, külterület 0767/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Szűcs Tamás csoportvezető és Dr. Bánhidy Péter irodavezető Határidő: március 31. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta. 131/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. január 23-i ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. január 23-i ülésén elhangzottakról 2636-1/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. január 23-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Dr. Csarnó Ákos elnök Dr. Misz Mihály tag Pál

Részletesebben

Ikt.szám: 3670-2/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. február 18-án megtartott üléséről

Ikt.szám: 3670-2/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. február 18-án megtartott üléséről 1 Ikt.szám: 3670-2/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. február 18-án megtartott üléséről Helyszín: Eger, Dobó István tér 2. I. sz. tárgyaló Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Gál János. Zeleiné Ács Ildikó

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Gál János. Zeleiné Ács Ildikó 215 JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007. március 29-i nyílt ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Bányász Róbert, Bodnár Pál, Csákvári Antal, Császár Zoltán, Deák Boldizsár,

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 04-én a Városháza Dísztermében megtartott soron következő nyílt ülésének:

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 04-én a Városháza Dísztermében megtartott soron következő nyílt ülésének: 257 Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 04-én a Városháza Dísztermében megtartott soron következő nyílt ülésének: a.) tárgysorozata, b.) jegyzőkönyve, c.) határozata: 59-70-ig.

Részletesebben

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV. a csatolt jelenléti ív szerintiek

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV. a csatolt jelenléti ív szerintiek Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Elnökétől 3300 Eger, Dobó tér 2. JEGYZŐKÖNYV 5110-7/2012. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2012. május 16-án megtartott Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság

Részletesebben

Jegyzőkönyv. a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről 1 Jegyzőkönyv a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 01.23. Jelen vannak: A bizottság részéről: Csathó Csaba

Részletesebben

könyvvizsgáló TŰZKÉV - ügyvezető

könyvvizsgáló TŰZKÉV - ügyvezető 1 Iktatószám: 11019-18/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2011. november 16-án a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Dr. Balázs Árpád polgármester Csorba Ottó, Gömbös Katalin,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről iktató szám: 6238-13/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 04. 17. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2013. június 25-én 9,00 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal kis

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2014. október 30-án megtartott n y í l t ü l é s é r ő l.

JEGYZŐKÖNYV. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2014. október 30-án megtartott n y í l t ü l é s é r ő l. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2014. október 30-án megtartott n y í l t ü l é s é r ő l. Jelen vannak: Bátori István János, Bognár Ignác, Császár Zoltán, Földvári

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA R E N D E L E T E K EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2013. június 27.. szám R E N D E L E T E K 17/2013. (VI.28.) önk. rendelet Eger Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság rendkívüli nyílt üléséről iktató szám: 6238-14/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság rendkívüli nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 04. 25. Jelen

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében.

9. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. május 18. napján pénteken, 16 órakor Rétság Város Polgármesteri Hivatalának 121. számú hivatalos helyiségében. Jelen vannak: dr.katona Ernő alpolgármester dr. Szájbely

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. május 27-ei ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. május 27-ei ülésén. Jegyzőkönyv Készült: a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2013. május 27-ei ülésén. Jelen vannak: a részéről: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Halász Péter Stumpf

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 20-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 20-i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 709-13/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. szeptember 27-én megtartott n y í l t ü l é s é r ő l.

JEGYZŐKÖNYV. Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. szeptember 27-én megtartott n y í l t ü l é s é r ő l. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2012. szeptember 27-én megtartott n y í l t ü l é s é r ő l. Jelen vannak: Bognár Ignác, Dr. Csarnó Ákos, Csathó Csaba, Csákvári Antal, Császár

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. szeptember 16-án 9.00 órai kezdettel tartott üléséről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. szeptember 16-án 9.00 órai kezdettel tartott üléséről J EGYZŐ KÖNYV A közgyűlés üléséről hangfelvétel készült. Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2010. szeptember 16-án 9.00 órai kezdettel tartott üléséről Zalaegerszeg,

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2014. szeptember

Részletesebben

EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA

EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA 7. évf. 1. szám 2014. január Habis László évértékelője Kókuszmúzeum az ethnofil új lemeze egri lány a broadwayn Interjú Kovács Klaudiával 1 TV

Részletesebben

Készült: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 20-án 9:00 órai kezdettel tartott üléséről

Készült: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 20-án 9:00 órai kezdettel tartott üléséről A közgyűlés üléséről hangfelvétel készült. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012. december 20-án 9:00 órai kezdettel tartott üléséről Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. november 28-án (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. november 28-án (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. november 28-án (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Vasemberház Díszterem Nagykanizsa, Erzsébet tér

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. július 18-án 13:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. július 18-án 13:00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A közgyűlés üléséről hangfelvétel készült. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Jelen vannak: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2013. július 18-án 13:00 órai kezdettel tartott rendkívüli

Részletesebben

lebonyolítása körében a következő jogokat biztosítja:

lebonyolítása körében a következő jogokat biztosítja: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2008. február 28-án (Csütörtök) 13.00 órakor tartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Medgyaszay Ház Nagykanizsa,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. március 27-én 14.00 órakor kezdődött nyilvános üléséről. Jelen vannak: Dr. Sóvágó László polgármester, Dr.

Részletesebben

2./ Javaslat Polgár város településrendezési eszközeinek felülvizsgálatára Előterjesztő: Tóth József polgármester

2./ Javaslat Polgár város településrendezési eszközeinek felülvizsgálatára Előterjesztő: Tóth József polgármester Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 3176-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V, mely készült 2015. március 26-án 14.00 órai kezdettel Polgáron, a Polgármesteri Hivatal Kovács Istvánné termében

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------- Füzesgyarmat Város Önkormányzat K é p v i s e lő- testülete 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-058, 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Szám: 1/1-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. február 27-én (szerda) 10.11 órai kezdettel megtartott soros nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzat Répcelak 596-25/2011. szám J e g y z ő k ö n y v Répcelak Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. december 15-én 17.30 órakor a Polgármesteri Hivatalban megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

1 Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 24-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről

1 Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 24-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 24-én a Városháza tanácskozótermében megtartott testületi üléséről Jelen vannak: Fürjes Pál, Fazekas Zoltán, Boda István,

Részletesebben