Ikt.szám: /2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság december 9-én megtartott üléséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ikt.szám: 3670-12/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. december 9-én megtartott üléséről"

Átírás

1 Ikt.szám: /2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság december 9-én megtartott üléséről Helyszín: Eger, Kossuth L. u. 28. sz. épület tárgyalója Jelen vannak: a bizottság elnöke Császár Zoltán a bizottság tagja Lombeczki Gábor a bizottság tagja Baranyi Zoltán szakértő Szarvák Zsolt szakértő Tóth István képviselő Rátkai Attila főépítész Bögös-Andor Viktória Főépítészi Csoport Tuza Róbert Városüzemeltetési Iroda vezetője Cserged Csaba Városüzemeltetési Iroda Kovács Erika Városüzemeltetési Iroda Bori Attila Városüzemeltetési Iroda Dr. Nagy-Holló Eszter Jogi Csoport vezetője Szűcs Tamás Vagyongazdálkodási Csoport vezetője Serfőző János Vagyongazdálkodási Csoport Dr. Szemes Gabriella Jogi Csoport Dr. Márton Erik Jogi Csoport Kormos Gyula Hm-i Építész Kamara Koltai Ottó Egri Civil Kerekasztal S. Vasi Ildikó Pro-Terra Kft. Verebély-Papp Tibor Pro-Terra Kft. Könczey Gábor Pro-Urbe Kft. Zombori Gergely Pro-Urbe Kft. Hoór Kálmán tervező Pókné Lukicza Szilvia jegyzőkönyvvezető Tárgy: Bizottsági ülés napirendi pontjai. Elnök úr tisztelettel köszönti a bizottság tagjait és megjelent vendégeket. Bizottság tagjai a meghívóban szereplő napirendeket kézhez kapták.

2 Császár Zoltán képviselő úr más elfoglaltsága miatt később érkezik az ülésre. Egy kiosztásos anyagot sürgősséggel kérnek fölvenni a napirendek közé Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete a közterületek rendeltetéstől eltérő használatának szabályozásáról szóló 14/2009. (III. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról, amit 18. sorszámmal javasol megtárgyalni. A bizottság négy egyhangú igen szavazattal elfogadta a napirendeket, és a sürgősségi előterjesztés tárgyalását. Megállapítja, hogy a bizottság négy fővel, határozatképesen jelen van. 1. napirendi pont: Tájékoztató az Eger intermodális közösségi közlekedési központ létesítése tárgyú részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészült anyagáról Könczey Gábor Ismertetést tartott az intermodális közösségi közlekedési központ létesítésének megvalósíthatósági tanulmány változásairól. Említette a Tervező úr, hogy új szempontként vizsgálták az intermodális csomópont elhelyezésének a lehetőségét, ahol egy szempontrendszer alapján történt egyfajta értékelés. Ezeket a szempontrendszereket hallhatná a bizottság újból? Könczey Gábor Ismételten felsorolja a szempontrendszerek értékelését. Császár Zoltán Képviselő úr megérkezett a bizottsági ülésre. A szempontok, amik felsorolásra kerültek, azonos súllyal esnek a megítélés szempontjából latba? Könczey Gábor Nem. Azt kell látni, hogy mi a fontosabb. Lehet környezetvédelmi súlyozással ellátni, akkor arra felé billen el a kérdés, lehet üzemeltetési oldalról, akkor nyilván azok a negatívumok, pozitívumok játszanak jelentős szerepet. Bizonyos értelemben mindig szubjektívek maradnak, mutatják a fő tendenciákat. Igen, erre utalt, hogy annyira sok zöld szerepel az egyik kiválasztott helyszín mellett, hogy azt valószínűleg semmilyen súlyozással nem lehetne eltéríteni a másik területek irányába. Könczey Gábor Azért nem mentek bele az ilyen súlyozásokba, mert úgy érezték, hogy elég sok érv szól emellett a helyszín mellett.

3 Szarvák Zsolt A Barkóczy úton a reggeli, délutáni órákban katasztrofális a közlekedési helyzet. Ha meghagyják ezt a 40 %-nyi forgalmat, nem tartják meg ugyan ezt a helyzetet ezzel? Az ábrákon nagyon jól látható a buszok parkolása, mozgása. A gyalogosok mozgását nem látja tisztán. Amennyiben a fűrészfogas rendszerre esik a választás, az Ady Endre utcából, hogy fognak beközlekedni az emberek? Ezt nem látja tisztán egyiknél sem. Könczey Gábor Itt gyalogátkelőhelyek vannak, és a kerékpáros megközelítés helyszínei. Az Ady Endre utcán végig jön egy járda, az összegyűlő forgalom ott jöhet át biztonságos körülmények között. Szarvák Zsolt A Barkóczy utca forgalma, hogy fog alakulni? Könczey Gábor Az a kérdés merült föl, hogy nem lesz-e ugyan az a helyzet, mint ma. Mostani helyzet szerint, ha egy busz megáll az utasok leszállása céljából, a következő érkező buszról nem lehet leszállni. Most megkétszerezték ezt a kapacitást. Még az is problémát okoz, hogy szemben van a Bank parkoló. Megemlítik az anyagukban, hogy ha a városnak van valamilyen ráhatása, akkor a végén egy fordulót építtessen, és így kiküszöbölhető a torlódás. Ami még fontos, hogy a buszok végközlekedésével kapcsolatosan egyoldali, esetleg kétoldali buszsávot javasoltak. Ez egy nagyon határeset, mert 3 méteres sávok férnek ki, kb. ezeken a szakaszokon, délen viszont szélesíteni kellene, de viszonylag ott nagy fák vannak. Szarvák Zsolt Az utcának van-e ekkora áteresztő képessége? Könczey Gábor Igen, van. Szarvák Zsolt Most jelenleg három sáv van egymás mellett. Az egyik egy beközlekedő sáv, a másik oldalon van a kétirányú kiközlekedés. Ezt megosztani egy buszsávval, érdekes lesz. Könczey Gábor Ezt nem kötelező megcsinálni, ez egy olyan megvalósíthatósági tanulmány, ami próbált bizonyos funkciókat elhelyezni és ezeknek feltárni a hátrányait, és előnyeit is. Ezzel járna, ha hagynák a jelenlegi forgalmi rendet. Hangsúlyozza, akkor is ennek a buszpályaudvarnak a felső beközlekedő kivezető forgalma 40 %-ra csökken.

4 Szarvák Zsolt Véleménye szerint még ettől is kisebbre kellene tenni az ott lévő autóbusz forgalmat. Könczey Gábor Az egésznek az az értelme, hogy a délről érkező járatokat nyolc állás kell, hogy fogadja. Egyébként ezt jelölte meg a Volán is, és a számítások szerint is ennyire van szükség. Szarvák Zsolt Nem biztos, hogy a turista buszoknak is ott kellene megállni. Könczey Gábor Lehet, hogy nem ott kellene megállni. Féltek attól, hogy ki és mit fog szólni, azért, hogy elköltöztették az intermodális csomópontot, de még is ott marad. Ha ez itt megszűnne, a turistabuszok számára adhatnának valami lehetőséget itt, és egyéb turista funkcióknak is. Ezért volt ez a gondolat. Szarvák Zsolt A strandnál is megállnak a turistabuszok, és sok esetben nem tartják be a parkolási időt. Könczey Gábor Itt kicsit más a helyzet, mert ha ott marad, oda más nem tud beállni. Ez a hely, egy cső. Tóth István Számára szimpatikus a harmadik változat, az előnyét abban látja, hogy végre megoldódik a Hadnagy utcának a forgalma. Kényelmesebb lesz a közlekedés, nem lesz torlódás. Az előző egyeztetésen elhangzott egy olyan változat is, hogy az Ady Endre út alsó végét vizsgálják meg az intermodális csomópont helyszínéül. Ezzel szemben most jó távoli alternatívákat hoztak. Furcsának találja, hogy ez nem lett vizsgálva. Logikusnak találná, ha az Ady Endre utca alsó végén lenne az intermodális csomópont, akkor a délről érkező autóbuszok oda érkeznének be. Ezzel szemben most az ismertetésen pont fordítva hallhatták. Nem tudja, hogy ez a Volán kérése-e, hogy a délről érkező távolsági buszok fölmennének a régi buszmegállóba, az északról jövők viszont lejönnek az intermodális csomópontra. Ezzel egy plusz megnövekedett forgalom jelenik meg a Deák Ferenc úton, az Árpád úton, illetve a Vörösmarty úton. Kéri, vegyék figyelembe, hogy a délről érkező autóbuszok az intermodális csomópontra érkezzenek. Egernek nem mindegy, hogy milyen forgalom megy keresztül a városon, az elkövetkezendő időszakban. Kérdése, hogy így az Ady Endre úton a közlekedés egyirányú lenne, bizonyos szakaszon? Könczey Gábor Két megoldás van. Az egyik, az Ady Endre út teljesen a mai formájában megmarad, erre kijönnek a buszok, amelyek a Kertész utca felől érkeznek. Véleményük viszont, hogy az Ady Endre útnak a funkcióját pont azért, hogy kettéválasszák a buszos mozgásokat és egyéb mozgásokat degradálnák némileg, tehát ezen a ponton

5 megszakítanák. Egy visszafordulási lehetőség lenne, illetve a korábbi megfelelő szélességgel rendelkező utcán ki lehet menni az Ady Endre útról keleti irányba. Itt pedig a járdaszintre emelt átjáróval lehetne már kimenni. A buszok ezt a felületet vennék igénybe. Tóth István képviselő úr kérésére, hogy hová érkezzenek az autóbuszok, az alábbi választ tudja adni. A probléma az, hogy van egy mai kialakult állapot. Úgy döntöttek a tárgyalások során, hogy a délről jövők hátrányosabb helyzetben vannak, ezeket valamilyen technikával vigyék föl. Célszerű lenne azt a megszerzett jogot, állapotot fenntartani, hogy eljuttassák őket átszállás nélkül a városközpontig. Ehhez képest visszalépést jelentene, hogy ha őket vissza akarnák szállítani. Ezt hívják egy átlagolt módszernek, amikor a déli följebb megy, az északi lejjebb jön. Több kerületet lehet elérni átszállás nélkül. Az egyeztetéseken végül is emellett a megoldás mellett kötöttek ki. Tóth István Negatívumnak tudja tekinteni. Az Ady Endre utca gyakorlatilag egy zsákutcává változna dél felől nézve a Sas út irányából. Kényszeresen át fog majd térni a közlekedés a Mocsáry Lajos utcára, amelynek a keresztmetszetei és méretei ennél szűkebbek. Az Ady Endre utca aránylag jó közlekedhető, a Mocsáry Lajos utca sokkal kevésbé. Az utcában két személygépkocsi igen nehezen halad el egymás mellett, ráadásul az utca padka nélküli, árkokkal. Könczey Gábor Ebben van igazság. Nem véletlen, hogy volt ilyen változat is, és van olyan változat is. Véleménye szerint a problémákat még körbe lehet járni sokszor. A Mocsáry Lajos utca szélesítése egyébként is logikus dolog. Koltai Ottó A Volán érdekei nem biztos, hogy azonosak az utazók érdekeivel. Felmérést készítettek Eger lakosságának véleményéről, amiben a Volán képviselője is részt vett. Kérdés volt, hogy mi a legvonzóbb szempont a tömegközlekedésnél az utazóközönség részéről. Meghatározott a Volán képviselője hét választási lehetőséget. Meglepő volt számára a válaszok átlaga. Pl.: A kevés átszállás kérdésre összesen 9 % válaszolt. Nem a Volán érdekeit kell követni, hanem a jövő érdekeit. Abban pedig biztos, hogy a legfontosabb az autóbusz közlekedés és a kerékpáros közlekedés Eger vonatkozásában. Kiderült a tájékoztató meghallgatása kapcsán, hogy számos kérdés merült fel, amelyek még pontosításra szorulnak. Van olyan határidő, ami köti a tervezőket az anyag elkészítésében? Bori Attila

6 A részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészült, erről most egy tájékoztató került a bizottság elé. Az elkészült dokumentum tervezési alapként szolgál a jövőben megtervezendő intermodális csomópont kialakításához. Tehát, ez egy nem végleges tanulmány, hanem munkaanyagként szolgáló anyag. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta a tájékoztatót. 2. napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének rendelet - tervezete Eger Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról az Eger, Délkeleti külterület Bolyki pincészet és környezetére vonatkozó Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv készítése kapcsán, valamint Eger város Településszerkezeti Tervének módosítása (II. forduló) (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Rátkai Attila Az anyag azért van a bizottság előtt, mert az államigazgatási eljárás lezárásáról a közgyűlés felhatalmazása alapján Polgármester úr dönthet. Abban az esetben olyan észrevételek merülnek fel, amik nem egyértelműek az anyag szempontjából, tehát vitás kérdés van, akkor az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság foglal állást, és ez alapján alakítja ki, aztán Polgármester úr zárja le az államigazgatási eljárást. Ebben az esetben ez történt. A Bolyki pincészet Szabályozási Tervének szabályozásával kapcsolatban merültek föl lakossági észrevételek. Az észrevételekről a tervezők több alternatívát dolgoztak ki. Ezt szeretnék most bemutatni, javaslatot tenni, hogy melyiket tartják szakmailag elfogadhatónak. S. Vasi Ildikó Tervezői ismertetést tartott. Az minden érintett magántulajdonnal bír, bérlemény is van bármelyik irányba? S. Vasi Ildikó A tulajdoni lapjukat nem ismervén, csak azt látták, hogy az aláíró lapon ki milyen helyrajzi számot írt alá. Nem tudhatják, hogy tulajdonosok, vagy ott használók. Esetleg érint-e önkormányzati tulajdont? Serfőző János

7 28009 hrsz-ú terület önkormányzati tulajdon. A korábbi változatban az út tengelyéhez képest mindkét irányban nagyjából ugyan annyi lett volna a terület igénybevétele. Korábban ez volt? S. Vasi Ildikó Az alsó szakaszon igen, a felső szakaszon csak északkeleti irányba, a középső törésszakaszán pedig csak délnyugati irányba történt. Most kettő módosítási javaslat volt. Egy 01 és 02-es verzió számmal ellátva. Most melyikről beszélnek? S. Vasi Ildikó Most a 01-es számmal ellátottról beszélnek. Nem teljes hosszon kétirányú, tehát tengely szimmetrikus szabályozás, az északi szakaszán meghagyva, csak északkeleti irányú. Tehát ott egy 4 m-es sáv a hrsz-ú telket érintően, a többi, a következő szakaszon tengely szimmetrikus, majd a déli szakaszon szintén csak egy irányba szabályozva a nyugati oldalára. A Kistályai út csatlakozási pontjától a megközelítési pontig végig 8 m lenne? S. Vasi Ildikó Nem, a Kistályai úttól 10 m. Tóth István Nem érti, hogy a városnak ehhez az útépítéshez, illetve útszélesítéshez milyen érdeke fűződik. Bolyki úr volt a rendezési terv módosításnak a kezdeményezője. Láthatjuk, hogy talán az ő érdekeit szolgálja az útnak a megépítése és megvalósulása. Hiszen az ingatlan tulajdonosok, akik ott kiskerttel rendelkeznek, aláírásokkal kifejtették, hogy ők ezt igazán nem kérik, és nem örülnek neki. Zavarja nyugalmukat, illetve a kiskert használatukat a megépült útszélesítéssel járó forgalom. A jelenlegi úton is meg tudják közelíteni az ingatlanjaikat. A déli útnak a jelenlegi szélessége, ami a legkritikusabb milyen széles? S. Vasi Ildikó Szabályozott formájában 6 m. Tóth István Nem, mert volt a helyszínen. A jelen pillanatban hány méter? Jelen pillanatban alkalmatlan a közlekedésre, kétirányú forgalomra. Kinek az érdeke, hogy ott út épüljön, és milyen finanszírozásban fog majd a kisajátítás megtörténni? A kisajátításokból hosszadalmas pereskedések is lesznek, mert nem fogják hagyni az

8 emberek. Majd és Ft-ért kell kisajátítani. Van erre fejlesztési keret, mikor az utcákat nem tudják leaszfaltozni? Tuza Róbert Irodánk nem foglalkozik sem az útszélesítéssel sem utak tervezésével. Úgy vette ki a Bolyki úr szavaiból, hogy teljes egészében egy adás-vétel során kívánja lebonyolítani. Rátkai Attila Ez a terület mind a szabályozás szerint, mind jelenlegi használata szerint egy mezőgazdasági terület. Ezen a területen mezőgazdasági művelés folyik. Így számára nem érthető az a felvetés, hogy kinek a nyugalmát zavarja a forgalom, ami egy mezőgazdasági terület kiszolgálására irányul. Mezőgazdasági területen van a Bolyki pincészet is, a pincészethez tartozó forgalom is ezt szolgálja. A Szabályozási Terv egy jogi keret, a jelenlegi állapotban úgy gondolja, hogy van mit javítani az utak áteresztő képességén. A megvalósítás nem a Szabályozási Terv feladata, nem beruházási programról van szó, csak egy jogi lehetőségről. Kormos Gyula Az előírás kizárja a piros cserép használatát. A településrendezési szerződés ebben az esetben mit jelent? Ki köti kivel és mire? S. Vasi Ildikó A Bányaudvar szabályozásról van szó. Ahol úgy gondolták, hogy a már kialakult állapotánál fogva és az oda illősség tekintetében a meredekebb hajlásszögű, tehát egy klasszikusabb beépítést mutató épületforma nem illik ide, hiszen ott van egy megkezdett építési forma, építészeti karakter. A fehér kőfalak, a kő színe az, ami nem teszi kívánatossá ebben az együttesben a piros cserép használatát. Császár Zoltán Véleménye szerint a tervező a legjobbat hozta ki az egészből, amit csak ki lehetett hozni. Tóth István képviselő úr véleményével egyetért. Kérdése, hogy fog történni a kisajátítás, ha az ottani telektulajdonosok ragaszkodnak a területeikhez? Az összeget a város fogja fizetni? Milyen összegről beszélhetünk? Kormos Gyula Mit jelent ez a kijelentés: Akkor lehet beruházni, ha a településrendezési szerződésben foglaltakat teljesítették. Rátkai Attila A Szabályozási Terv készítés egy beépítési tanulmány alapján készült, ami a megbízóval történt egyeztetés alapján készült el. Arra épül a Szabályozási Terv. Úgy gondolja, hogy azok a korlátozások, amik itt elhangzottak azok az egész tervezési folyamatban ismertek lesznek. A közműfejlesztésre vonatkozik az a településfejlesztési szerződés kötése, ha van olyan beruházás, ami közműfejlesztést igényel, akkor nem városi finanszírozásban valósul meg, hanem a tulajdonos finanszírozásában és a várossal kötött településfejlesztési szerződés alapján készülhet el.

9 A kisajátítást ki kezdeményezheti? Tuza Róbert Ezzel kapcsolatban nem végzett semmiféle munkát. Tóth István A 23356/2 hrsz-ú ingatlannál az út szélesítéshez kellene ebből az ingatlanból egy bizonyos területet kisajátítani. Emellett viszont van egy önálló épület. Teljesen az épület telekhatáráig lenne a kisajátítás. Véleménye szerint ez a szerzett jogokat sérti. Itt egy autókereskedés működik, nem szívesen fog lemondani az 1-2 méteres területről. S. Vasi Ildikó Ez nem a mostani szabályozás kérdése. A délkeleti városrészről szóló szabályozás készítése jelölte meg, ebben változást nem is kívánnak tenni. Ennek az autókereskedésnek a működése egy csoda volt a részére. A járdát és a külső szabadon álló területet is használják a működésük biztosításaként, lánccal lekordonozva, ne hogy véletlenül valaki sértse az ő működésüket. Érzése szerint ez már nem az ő területe. Úgymond az amúgy is szűkös kanyarból elvett egy olyan funkcióra területet, ami kifejezetten az ő gazdasági tevékenységét szolgálja. Épület 3 méteres előkert nélkül nem is épülhetne meg. Már az is furcsa volt a számára, hogy az épület miért került oda a kanyarba, olyan közel. Az a 1,5-2 méter, ami a kanyar biztonságosabbá tételéhez kellett a kiszerkesztéskor, nem hogy az ő funkcióját sérti, hanem az ő léte gondolja, hogy sérti az ottani út használatot. Nem azt jelenti, hogy az autókereskedésnek a funkcióját kérdőjelezi meg, hanem a működésének a közterületre való kiterjeszkedését. Tóth István Tervező asszony azt mondja, hogy nincs meg a 3 méter előkert. Előkertje van, neki az épület mögött tulajdonjoga van. Véleménye szerint a bővítéskor fog eltűnni az előkert, amit a Tervező asszony hiányol. Ha ki fogják sajátítani, akkor pedig nulla előkertje lesz az épülethez a bejáráshoz. S. Vasi Ildikó Az építést kérdőjelezte meg, hogy hogyan épült oda anélkül, hogy betartotta volna az előkert minimumot. Szarvák Zsolt Meglévő állapotról van szó. S. Vasi Ildikó Meg lehet kérdőjelezni, hogy a funkció oda való-e. Tóth István Úgy gondolja, hogy bizonyos szempontból egyes ingatlan tulajdonosokat próbálnak ellehetetleníteni azért az egy ingatlan tulajdonosért, aki birtokolja a felső három ingatlant.

10 Egyenlőre csak egy Szabályozási Terv módosításáról kell dönteni a bizottságnak nem kisajátításról az útépítés kapcsán. A területnek a feltárását ez az út lehetőség a későbbiekben véleménye szerint maradéktalanul lehetővé teszi. Az, hogy ez érdeksérelmekkel jár, nem vitatható. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az alábbiak szerint módosítja Eger MJV 279/2004. (VI.24.) Kgy. határozattal elfogadott, majd azt módosító 180/2011. (IV.28) Kgy. határozattal elfogadott DK-i Városrészre szóló Településszerkezeti tervét: 1. A 0634/18 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt idegenforgalmi területbe kerül (Kid jelöléssel). 2. A 0634/19 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K- Mü jelöléssel). 3. A 0640/19 hrsz. telek különleges beépítésre nem szánt pincés idegenforgalmi központok különleges területből (PI jelöléssel) és borvidéki kertes mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K-Mü jelöléssel). 4. A Településszerkezeti Terven helyi értékvédelmi területként ( he vonallal) jelölt terület kis mértékben megnövekszik a tufafalak tetejének védelme érdekében. 5. A tervezett területfelhasználási változások következtében a 9/2007. (IV.3.) ÖTM rendelet szerinti biológiai aktivitásérték egyenleg -4,5 BAÉ. Az pont szerinti területfelhasználási változásokat megelőzően Eger MJV közigazgatási területén a 612/2012 (X.25.) és a 455/2013 (VIII.29.) KGY határozatok szerint a biológiai aktivitásérték egyenlege +423,7 volt. E többletet figyelembe véve jelen módosítást követően Eger közigazgatási területén a biológiai aktivitásérték egyenlege +419,2. 6. Jelen határozat 1. (rajzi) mellékletét képezi a TSZT/2011/DK_m3 jelű Településszerkezeti terv módosítása című tervlap. A határozat a tervlappal együtt érvényes, azzal együtt alkalmazandó. Eger MJV Településszerkezeti Terve a határozat 1. mellékletén megjelölt területre vonatkozó részei hatályukat vesztik. A módosítás indoka: Területfejlesztési szándék A hasznosítás feltétele: A fejlesztéssel összefüggő a településrendezési szerződésben meghatározottak teljesítése.

11 Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Rátkai Attila Főépítész A Főépítészi Csoport vezetője Határidő: január 30. II.A Bizottság támogatja Eger MJV Helyi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 27/2008.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelet-tervezet Közgyűlés elé terjesztését az Eger, Délkeleti külterület Bolyki pincészet és környezetére vonatkozó Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv kapcsán. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 4 igen 1 ellen szavazattal elfogadta. 129/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozati javaslat elfogadását: I. Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az alábbiak szerint módosítja Eger MJV 279/2004. (VI.24.) Kgy. határozattal elfogadott, majd azt módosító 180/2011. (IV.28) Kgy. határozattal elfogadott DK-i Városrészre szóló Településszerkezeti tervét: 1. A 0634/18 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt idegenforgalmi területbe kerül (Kid jelöléssel). 2. A 0634/19 hrsz. telek korlátozott funkciójú mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K- Mü jelöléssel). 3. A 0640/19 hrsz. telek különleges beépítésre nem szánt pincés idegenforgalmi központok különleges területből (PI jelöléssel) és borvidéki kertes mezőgazdasági területből, különleges beépítésre szánt mezőgazdasági üzemi területbe kerül (K-Mü jelöléssel). 4. A Településszerkezeti Terven helyi értékvédelmi területként ( he vonallal) jelölt terület kis mértékben megnövekszik a tufafalak tetejének védelme érdekében. 5. A tervezett területfelhasználási változások következtében a 9/2007. (IV.3.) ÖTM rendelet szerinti biológiai aktivitásérték egyenleg -4,5 BAÉ. Az pont szerinti területfelhasználási változásokat megelőzően Eger MJV közigazgatási területén a 612/2012 (X.25.) és a 455/2013 (VIII.29.) KGY határozatok szerint a biológiai aktivitásérték egyenlege +423,7 volt. E

12 többletet figyelembe véve jelen módosítást követően Eger közigazgatási területén a biológiai aktivitásérték egyenlege +419,2. 6. Jelen határozat 1. (rajzi) mellékletét képezi a TSZT/2011/DK_m3 jelű Településszerkezeti terv módosítása című tervlap. A határozat a tervlappal együtt érvényes, azzal együtt alkalmazandó. Eger MJV Településszerkezeti Terve a határozat 1. mellékletén megjelölt területre vonatkozó részei hatályukat vesztik. A módosítás indoka: Területfejlesztési szándék A hasznosítás feltétele: A fejlesztéssel összefüggő a településrendezési szerződésben meghatározottak teljesítése. Felelős: dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Rátkai Attila Főépítész A Főépítészi Csoport vezetője Határidő: január napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendeletének módosítására (az egri 6449/1 hrsz-ú ingatlan 6 m2 területű részének törzsvagyonból történő kivonása), valamint előterjesztés az új kórházépület jogi helyzetének rendezéséhez szükséges telekalakításról (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Szűcs Tamás Ismertette az előterjesztést. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: A Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi rendelettervezet és határozati javaslat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati

13 rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1. (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező egri belterületi 6449 /1 hrsz-on nyilvántartott 2011 m 2 térmértékű ingatlan 6 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Változás előtti Változás utáni Cím Helyrajzi szám terület terület Fürdő utca 6449/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az M-Eg-08/2011. munkaszámú vázrajz alapján hozzájárul - az egri belterületi 6427/12 hrsz-ú, 4 ha 9177 m 2 térmértékű, kivett Strandfürdő, pavilonok megnevezésű ingatlan 10 m 2 nagyságú részének a

14 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, és ahhoz, hogy így az ingatlan területe 9167 m 2 -re csökkenjen, - az egri belterületi 6449/1 hrsz-ú ingatlan törzsvagyoni körből kivont 6 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, amelyek következtében az egri belterületi 6427/11 hrsz-ú ingatlan területe 6108 m 2 -re növekszik, az önkormányzat tulajdoni hányada 4116/6108-re nő, a Magyar Állam tulajdoni hányada pedig 1992/6108-re változik. A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a 6427/11 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezése érdekében szükséges nyilatkozatokat megtegye, és a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel az erre vonatkozó megállapodást aláírja. Felelős: Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából: Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Határidő: április 30. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta. 130/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi rendelet-tervezet és határozati javaslat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1.

15 (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező egri belterületi 6449 /1 hrsz-on nyilvántartott 2011 m 2 térmértékű ingatlan 6 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Változás előtti Változás utáni Cím Helyrajzi szám terület terület Fürdő utca 6449/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (2) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Határozati javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az M-Eg-08/2011. munkaszámú vázrajz alapján hozzájárul - az egri belterületi 6427/12 hrsz-ú, 4 ha 9177 m 2 térmértékű, kivett Strandfürdő, pavilonok megnevezésű ingatlan 10 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, és ahhoz, hogy így az ingatlan területe 9167 m 2 -re csökkenjen, - az egri belterületi 6449/1 hrsz-ú ingatlan törzsvagyoni körből kivont 6 m 2 nagyságú részének a 6427/11 hrsz-ú ingatlanhoz csatolásához, amelyek következtében az egri belterületi 6427/11 hrsz-ú ingatlan területe 6108 m 2 -re növekszik, az önkormányzat tulajdoni hányada 4116/6108-re nő, a Magyar Állam tulajdoni hányada pedig 1992/6108-re változik. A Közgyűlés felhatalmazza a Polgármestert, hogy a 6427/11 hrsz-ú ingatlan telekhatár-rendezése érdekében szükséges nyilatkozatokat megtegye, és a tulajdonosi jogokat gyakorló Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel az erre vonatkozó megállapodást aláírja. Felelős: Dr. Kovács Luca Jegyző megbízásából: Szűcs Tamás vagyongazdálkodási csoportvezető Határidő: április 30.

16 4. napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012.(II.24.) önkormányzati rendeletének módosítása (az egri 0767/70 hrsz-ú ingatlan 658 m² területű részének törzsvagyonból történő kivonása) a 832/2012.(XII.20.) számú Közgyűlési határozat végrehajtása. (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Serfőző János decemberében a közgyűlés határozatával elfogadta egy nem használt út megnevezésű ingatlanrésznek az értékesítését. Ezeknek az előkészítő munkái folytak mostanáig. Ahhoz, hogy a Járási Földhivatalhoz a változási vázrajzot be tudják adni, ahhoz a közvagyonból ki kell vonniuk ezt az ingatlanrészt. Ezzel a döntéssel hajtják végre a decemberi határozatot. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1.

17 (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező Eger, külterületi 0767/70 hrsz-on nyilvántartott 1854 m 2 térmértékű ingatlan 658 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Cím Helyrajzi szám Változás előtti terület Változás utáni terület Eger, külterület 0767/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (1) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Szűcs Tamás csoportvezető és Dr. Bánhidy Péter irodavezető Határidő: március 31. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta. 131/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság javasolja Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének az alábbi határozat elfogadását: RENDELET-TERVEZET Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló

18 6/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Magyarország Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a következőket rendeli el. Módosuló rendelkezések 1. (1) Az 6/2012. (II.24.) Vagyonrendelet 3. mellékletét képező utak között felsorolt törzsvagyon részét képező Eger, külterületi 0767/70 hrsz-on nyilvántartott 1854 m 2 térmértékű ingatlan 658 m 2 térmértékű területét a törzsvagyoni körből kivonja. Cím Helyrajzi szám Változás előtti terület Változás utáni terület Eger, külterület 0767/ m m 2 Záró rendelkezések: 2. (2) Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti. Habis László Dr. Kovács Luca Eger Megyei Jogú Város Polgármestere Eger Megyei Jogú Város Jegyzője Felelős: Dr. Kovács Luca jegyző megbízásából Szűcs Tamás csoportvezető és Dr. Bánhidy Péter irodavezető Határidő: március napirendi pont: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének rendelet-tervezete a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításáról (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Császár Zoltán

19 Amit kihúztak a szövegből, az már a rendeletben nem fog szerepelni? Kovács Erika Ez benne van a törvényben, vagy a kormányrendeletben és ezért nem szabályozzák külön a helyi rendeletben. Tóth István Hogy tudják biztosítani, hogy a város területén lévő temetőknek ún. gazégetés, ne okozzon problémát? Kovács Erika A temetők felügyeletét az illetékes Kormányhivatal Járási Hivatala látja el. A temetőkkel kapcsolatos bejelentéseket a felügyeleti szervnél lehet megtenni. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: A bizottság támogatja a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításának Közgyűlés elé terjesztését. Szavazás. Megállapítja, hogy a bizottság 5 egyhangú igen szavazattal elfogadta. 132/2013. (XII. 09.) sz. döntés Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság támogatja a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX.15.) önkormányzati rendelet módosításának Közgyűlés elé terjesztését. 6. napirendi pont: Előterjesztés a VM Eger Kft hirdetési célú közterület hasznosító társasággal kötött szerződés módosításáról (Az előterjesztés a jegyzőkönyv mellékletét képezi) Dr. Nagy-Holló Eszter Ismertette az előterjesztést. Szarvák Zsolt Kimutatást szeretne kérni a kiadott reklámfelületekről és az illegális kihelyezésekről. Dr. Nagy-Holló Eszter

20 A Társaságnak van egy általunk is hozzáférhető programja, amit frissítenek naponta a bérelt reklámfelületekről. Lehet kérelmezni, hogy abba valaki beletekinthessen. A nem engedélyezett reklámtáblák kihelyezéséről Cserged Csaba a Városüzemeltetési Irodáról helyszíneléseket folytat, majd jelenti a Főépítészi Csoport felé, és a VM Eger Kft. el jár azokkal szemben. Szarvák Zsolt Tehát stabil, megbízható adataik nincsenek, ami közzétehető? Dr. Nagy-Holló Eszter Ami nyilvános, olyan nincs. Rendelkezésre állnak, csak a hozzáférés nem mindenki számára érhető el. És kik számára biztosított? A bizottság számára biztosított? Dr. Nagy-Holló Eszter Tanácsnok úr, vagy a bizottsági tag bemegy a Vagyongazdálkodási Csoportra és segítenek a kollégák. Kinyomtatni nem lehet, mert nagyon nagy terjedelmű az anyag, de betekintés céljára lehetséges. A szerződésben szerepel, hogy minden év március 31-ig beszámol az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságnak a Kft. a munkákról. A bizottság arra kíváncsi, hogy hol van nem legálisan elhelyezett plakát kihelyezve. Újra lendületet kaptak ezek a plakátok. Dr. Nagy-Holló Eszter Pl. ha ÉMÁSZ oszlopra, vagy elektromos szekrényre helyeznek el plakátot, azt az ÉMÁSZ távolíttatja el. Ez nem az önkormányzat és a közterület hasznosítónak a feladata. Szavazásra teszi fel az alábbi döntési javaslatot. Döntési javaslat: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a határozat mellékletét képező hirdetési célú közterület hasznosító feladatok ellátására kötött szerződés módosítását, és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására. Felelős: Habis László polgármester Határidő: december 31.

. napirend. Tisztelt Közgyűlés!

. napirend. Tisztelt Közgyűlés! . napirend Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelet-tervezete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodásról szóló 6/2012. (II. 24.) rendeletének módosítására (az egri 6663 hrsz.-ú

Részletesebben

/ ( IV... ) 45/2011. (IX.27.)

/ ( IV... ) 45/2011. (IX.27.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének.../2012. (IV...) önkormányzati rendelete önkormányzati ingatlanok vagyoni jellegének megváltoztatásáról szóló 45/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Tanulmányterv - Derecske TRT 2014. 1.sz. módosítás Szilágyi Lajos vállalkozó érdekében történő Településrendezési tervezési feladatok

Tanulmányterv - Derecske TRT 2014. 1.sz. módosítás Szilágyi Lajos vállalkozó érdekében történő Településrendezési tervezési feladatok C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email:

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 1 Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016. 10. 20. Javaslat a Hamburger Hungária Kft. vételi ajánlatának elbírálására és az önkormányzat gazdálkodásának

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 24-i ülésére. Vállalkozási, Mezőgazdasági, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza 1658 hrsz-ú zsákutca értékesítése Az előterjesztést készítette: Papp Gézáné műszaki ügyintéző Előterjesztő:

Részletesebben

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS

EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS RENDELETEINEK ÉS HATÁROZATAINAK TÁRA 2014. október 30. 14. szám H A T Á R O Z A T O K 541/2014. (X.30.) közgyűlési hat. - tól 544/2014. (X.30.) közgyűlési hat. az Agria Humán Közhasznú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. 2966-11/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2009. szeptember 15-én megtartott Pénzügyi Bizottsági ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: Orosz Lászlóné Jékli Sándor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag

JEGYZŐKÖNYV. szakértő külső tag Iktatószám: 5956-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Alpolgármester Úr irodájában 2012. június 28-án a Rendkívüli Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea

JEGYZŐKÖNYV. Juhászné dr. Krecz Erzsébet. Dr. Szalóczi Ilona. Tóthné Gyöngy Andrea 740-4/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. február 20.-án a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság elnöke

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 15-i ülésére 8. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. december 15-i ülésére Tárgy: A Lajosmizse külterületén elhelyezkedő, 0394/59 helyrajzi szám alatti ingatlannal Az előterjesztést

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére

14. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 31-i rendes ülésére Tárgy: Ingatlanvásárlási igények Előterjesztő: Szabó Loránd

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. július 21-én megtartott soron kívüli képviselőtestületi üléséről. Jelen vannak:boldog István polgármester Enyedi Ferencné képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges.

A kapubehajtó létesítéséhez a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevétele szükséges. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1756-1/2017. Javaslat a településrendezési eszköz módosításának előkészítésére, valamint a Salgótarján belterület 6082 hrsz.-ú ingatlan igénybevételére

Részletesebben

Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV

Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV Iktsz: 526-12/2007. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. számú tanácskozó termében 2007. június 27-én a Jogi és Ügyrendi Bizottság nyílt ülésén elhangzottakról. Jelen vannak:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület február 2-ai ülésére. Tárgy: A Balatonfüred 5494 és 5496 hrsz-ú ingatlanok belterületbe vonása BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017 Előkészítő: Melléklet: Dr. Szőke Szabolcs kérelem másolata,

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u.17-19. 92/502-106, fax: 92/311-4 74 Email: inayor@zalaegerszeg.hu napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁG Szám: 5/2015 TKB J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. május 27-én, (szerdán)

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám:1131-26/2016. Javaslat a Salgótarján észak déli irányú kerékpárút II./A ütemmel érintett ingatlanok terület és tulajdonjog rendezéséhez kapcsolódó előzetes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről

ELŐTERJESZTÉS. Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről napirend ELŐTERJESZTÉS Állami tulajdonú ingatlanok térítésmentes önkormányzati tulajdonba adása iránti kérelemről Az állami vagyonról szóló 2007. CVI. törvény 36. (2) c) pontja megteremtette a lehetőséget

Részletesebben

1.) Új kereskedelmi-szolgáltató gazdasági terület kijelölése: (jelen tanulmány témája!)

1.) Új kereskedelmi-szolgáltató gazdasági terület kijelölése: (jelen tanulmány témája!) C Í V I S T E R V VÁROSTERVEZŐ ÉS ÉPÍTÉSZ IRODA BETÉTI TÁRSASÁG Levelezési cím: 4031 Debrecen, Derék utca 245 Iroda: 4025 Debrecen, Széchenyi utca 8 sz. Tel:(30) 9818-172, Tel/fax: (52) 531-732 Email:

Részletesebben

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról

Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról 7809-11 /2010. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú Város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2010. augusztus 18-i ülésén elhangzottakról Jelen vannak: elnök Demeter Ervin tag Karacs Rudolf tag Dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: Zirc, Alkotmány és Állomás utca között megépült gyalog- és kerékpárút telekhatárrendezése Előadó:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 20-án 16 órakor a Községháza tárgyalótermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület!

ioo/ tof5 Tisztelt Képviselő-testület! ioo/ tof5 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2015. május 13. napján tartandó Kt. ülésre Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Beszámoló a IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-705, Fax: (36)523-779, E-mail: kovacs.luca@ph.eger.hu 2439-11/2011. Beszámoló a 2011. IV. negyedévben lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet Helvécia Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező helvéciai 1136.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1195-3/2017. Javaslat az Új központi temetőnél kialakított járdával érintett ingatlanok önkormányzati tulajdonba vételéhez kapcsolódó döntések meghozatalára

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2016.09.22. Javaslat a dunaújvárosi 2976/18 helyrajzi számon nyilvántartott, kivett épület, udvar megnevezésű, természetben

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől

Tata Város Polgármesterétől Tata Város Polgármesterétől Tata, Kossuth tér 1. 2890 (+36 34) 588 611 (+36 34) 586 480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I/1-181/2012 Előterjesztés Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 22-én 8.00 órakor tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 1572-6/2017. Javaslat a Salgótarján, észak déli irányú kerékpárút III. ütemével érintett 3064/1 hrsz.-ú ingatlanból kialakuló 3064/5-6 hrsz.-ú ingatlanok

Részletesebben

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről

Összefoglaló. a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről 03-3/63-5/2015. Összefoglaló a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság 2015. február 24-én, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendes üléséről Jelen vannak: Oszoli Dénes a Bizottság

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Iktatószám: 17-1/10/2015. Helyszín: Időpont: a Polgármesteri Hivatal III. emelet 301. számú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat hivatali helyisége

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat hivatali helyisége A KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: Krs/996-13/2019. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. július 23. napján 14:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Előterjesztések A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2010. augusztus 11. napján tartott üléséről

Előterjesztések A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2010. augusztus 11. napján tartott üléséről Előterjesztések A Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2010. augusztus 11. napján tartott üléséről Napirend 1. Balatonbozsoki lakosok kérelme forgalomcsillapító sziget kialakítására vonatkozóan

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Hesz Henriette több pontból álló kérelmet nyújtott be a Képviselő-testület felé:

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása. Hesz Henriette több pontból álló kérelmet nyújtott be a Képviselő-testület felé: RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Vargáné Fodor Rita a

Részletesebben

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról

Előterjesztés. a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról Előterjesztés a bicskei 1276 hrsz-ú ingatlan állami tulajdonba adásáról 1. előterjesztés száma: 245/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő személy

Részletesebben

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre.

Fentieket ismeretében a Tisztelt Bizottság elé terjesztem a kérelmet megvitatásra és döntésre. Nyílt ülésen kerül tárgyalásra A Bizottság saját hatáskörébe tartozó döntések: 1. Napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület közterület-használati kérelme a Várpark területére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről

JEGYZŐKÖNV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete 112/2014.(VI.17.) számú határozata a Képviselő-testület 2014. június 17-i ülés hitelesítőiről JEGYZŐKÖNV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. június 17-i rendkívüli üléséről Az ülés helye: Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti díszterme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete április 28-i ülésére Tárgy: Telekhatár rendezési ügyek Sorszám: IV/5 Előkészítette: Dr. Tari Béla aljegyző Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási osztály Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal módja: Minősített

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsági ülésén a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.) 2017. április 27.-én

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. október 30-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K Ikt. sz.: IV. 305-2/2007. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Előadó: Varga Máté K ALJEGYZŐJE Békéscsaba, Szent István tér 7. Mell.: rendelettervezet, bizottságok állásfoglalása Hiv. SZ: Postacím: 5601 Pf. 112.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére 3. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 9-i rendkívüli ülésére Tárgy: Dombó-Coop Zrt. területszerzési igénye a Szent Gellért

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 4-én megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésén meghozott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\

\((D<\\/-,~ C-.l~ Jf:(\ NvíREGVHAZA MEGVEI JOG Ú VAROS POLGARMESTERI HIVATALA VAGVONGAZoALKooAslOSZTALV 440' NvfREGVHÁZA, KOSSUTH TtR 1. PF.: 8~. TELEFON: +36 4> 5>1"540; FAX: +36 4> 524"541 E-MAIl.!VAGYONGAZDALKODA5@NVIREGVHAZA.HU

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALPOLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 212/2015/09.10. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 49. k) pontja alapján minősített többség szükséges

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSFEJLESZTÉSI, VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS JOGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Iktatószám: 17-1/10/2016. Helyszín: a Polgármesteri Hivatal III. emelet 301. számú tárgyalójában

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740. Abony, Kossuth tér 1. 2/13/2007. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. április 11-i rendkívüli üléséről.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2013. december 16. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁROSSTRATÉGIAI ÉS VÁROSMARKETING BIZOTTSÁGA 2016. november 17-én 10,00 órai kezdettel megtartott rendes nyilvános üléséről Az ülés helye: VMJV Polgármesteri Hivatalának (Veszprém,

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat +Belváros-Lipótváros V. ker. Önkormányzat a A Tárgy:napirend 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a kiküldött 27/2015 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja, azzal a módosítással,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Tömörd Község Önkormányzat 12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tömörd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-án 11 00 órakor megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat Tárgya: száma: 96/2016.(IX.07.) Önkormányzati feladatellátást szolgáló

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. augusztus 29-i ülésére Tárgy: 3144/26 és a

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: /2013

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: /2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: 2047-16 /2013 Javaslat Salgótarján, külterületi 040 helyrajzi számú ingatlan 980 m2 területrészének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Debrecen, 2013. augusztus hó

TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV. Debrecen, 2013. augusztus hó LENGYEL ÉPÍTÉSZ MŰTEREM KFT. 4027 Debrecen, Egyetem sgt. 21. 1/2. Telefon / fax: (52) 425 428, (52) 532 896 E-mail: lengyel @ lengyelepitesz.t-online.hu Debrecen, 41. számú vrk. Debrecen-Nagykereki vasútvonal

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13253/2013. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Tisztelt Közgyűlés! A Salgó Vagyon Kft

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

Törzsszám: FI-9/ január

Törzsszám: FI-9/ január DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK a Debrecen, 4814.számú út 0807/1 hrsz-ú erdő beépítésre szánt terület határa 0805/7 hrsz-ú és a 0805/4 hrsz-ú beépítésre nem szánt terület által

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. július 8-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT

Tornyospálca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 26-ai nyilvános ülésének TÁRGYSOROZAT Tornyospálca Községi Önkormányzat 2012. szeptember 26-ai nyilvános ülésének a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ i: 451-454/2012. d./ rendelete: -- TÁRGYSOROZAT Megnyitó és napirendi pontok tárgyalására

Részletesebben

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására J a v a s l a t az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Beke Imre polgármester. Boros Lajosné, Juhász Sándor, Korcsmáros Sándor, Ludmanné Papp Ilona, Réz Szilárd képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 18-án de. 7,30 órakor a Nádudvari Polgármesteri Hivatal hivatalai helyiségében a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésének alkalmából. Jelen vannak:

Részletesebben

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv

Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/ sz. Jegyzőkönyv Csörög Község Önkormányzat 2135 Csörög, Akácfa utca 30. Szám: 11/2017. 11.sz. Jegyzőkönyv Készült: Csörög Község Polgármesteri Hivatal (2135 Csörög, Akácfa utca 30.) hivatalos helyiségében 2017. szeptember

Részletesebben

. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész ELŐTERJESZTÉS

. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész ELŐTERJESZTÉS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/501-003 E-mail: polghiv@marcali.hu Fax: 85/501-055 Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész. számú

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta.

ÖSSZEFOGLALÓ. Megállapítja, hogy a Bizottság egybehangzó 4 igen szavazattal az előterjesztések zárt ülésen történő tárgyalását elfogadta. 03-3/15-26/2016. ÖSSZEFOGLALÓ Készült a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2016. szeptember 15-ei, a Városháza I. emelet 126. számú helyiségében megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: dr. Csizmadia

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-7/2007. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 96/2007. (IX. 28.) közgyűlési határozata önkormányzati kötvény

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M12-5/2016-OTÉK JELZŐSZÁMÚ MÓDOSÍTÁSÁHOZ 2016. SZEPTEMBER HÓ ALÁÍRÓLAP

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Bizottság az ülés napirendjét 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, az alábbi határozatot hozta:

JEGYZŐKÖNYV. A Bizottság az ülés napirendjét 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, az alábbi határozatot hozta: KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében

GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4 csoportos bölcsőde elhelyezése érdekében 2019. február GÖD VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA Göd, Jávorka utcai 4

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez -

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez - NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NViREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-5 00 FAX: -+36 42524-501 E-MAIL.POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VAGY/629/2016. Ügyintéző:

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő testület február 17-i nyilvános ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselő testület február 17-i nyilvános ülésére 12. napirend Ügyiratszám: 14/242/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő testület 2017. február 17-i nyilvános ülésére Tárgy: A Tapolca 1967/2 helyrajzi számú ingatlan (volt mentőállomás) önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. december 5. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-132 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó Előterjesztés A Képviselő-testület 2017. december 13-i ülésére

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Borkai Zsolt polgármester előterjesztése. Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS 9021 Győr, Városház tér 1.. napirendi pont Borkai Zsolt polgármester előterjesztése Tájékoztató a bizottságok és a településrészi önkormányzatok átruházott hatáskörben hozott határozatairól

Részletesebben

Ikt.szám: 3670-11/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. november 4-én megtartott üléséről

Ikt.szám: 3670-11/2013. JEGYZŐKÖNYV. Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. november 4-én megtartott üléséről 1 Ikt.szám: 3670-11/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2013. november 4-én megtartott üléséről Helyszín: Eger, Kossuth L. u. 28. sz. épület tárgyalója Jelen vannak:

Részletesebben

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná.

Az előterjesztő javasolja, hogy a Képviselő-testület a hrsz-ú ingatlant minősítse át üzleti vagyonná. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a 2016. szeptember 14. napján tartandó Kt. ülésre! Készítette: Handelné Kiscelli Ágnes vagyonhasznosítási ügyintéző Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. szerinti egyszerűsített eljáráshoz DEBRECEN, 2018. JÚNIUS HÓ 1 2 BEREKFÜRDŐ

Részletesebben

TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ

TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 30-AI RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM:. MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: AZ EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TULAJDONÁBAN ÁLLÓ VAGYONNAL

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. május

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Előterjesztői kiegészítés a Kgy. 12. sz. Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései megnevezésű napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! A

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról

JEGYZŐKÖNYV. Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Iktatószám: 4794-13/2009. JEGYZŐKÖNYV Készült Eger Megyei Jogú város Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2009. december 09-i nyílt ülésén elhangzottakról Jelen vannak: Karacs Rudolf Dr. Megyesi Melinda

Részletesebben

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV.

Békés 3736/12 helyrajzi számú. területre. Minősített többség Pénzügyi Bizottság. Döntéstől függően Tárnok Lászlóné jegyző nyílt vagy zárt ülés MŐtV. Sorszám: A Prevail Co. Kft. vételi ajánlata a 1 Békés 3736/12 helyrajzi számú 1). területre Döntéshozatal módja: Véleményező bizottság: Minősített többség Pénzügyi Bizottság Tárgyalás módja: Előkészítette:

Részletesebben

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai

Pályázati felhívás. Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Pályázati felhívás Berhida, 06/205, 06/206, 06/231 és 06/232 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére. I. Pályáztató adatai Ajánlatkérő neve: Berhida Város Önkormányzata Ajánlatkérő címe: 8181 Berhida,

Részletesebben