CSEPEL-SZIGETI VÍZ-CSÖPPEK projekt

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CSEPEL-SZIGETI VÍZ-CSÖPPEK projekt"

Átírás

1 CSEPEL-SZIGETI VÍZ-CSÖPPEK projekt május 06. Készítette: Hölgye Attila elnök VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület Klemencz Henrik ügyvivő Duna-Régió Vízi Turisztikai Szövetség

2 Tartalom I. Alapmodell, alapítók II. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK általános operatív céljai III. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK regionális központja III. 1 III.2 III.4 III.5 III.6 III.7 Vízi sportok oktatása, elsősorban kenu iskolaként Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenu edzővel A vízi evezős sportok megismertetése a működési területen lévő általános és középiskolai diákokkal, akár helyi és területi versenyek szervezése A működési területen kívülről túrák szervezése Elsősegély-nyújtási, vízi elsősegély-nyújtási oktatások Az önkormányzati intézményekkel együttműködve közös vízi programok szervezése, illetve lehetőség szerint a helyi hagyományőrzés segítése A turisztikai forgalom-növekedéssel párhuzamosan létrehozandó egy operatív vízimentő bázis III.8 Egyéb szolgáltatások III.9 Társadalmi hatások III.10 A vízi bázis pénzügyi összefoglalója IV. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK központi bázisának rövid összefoglalója V. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK működési rendje VI. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK tagjai, szervezetei: VII. Pénzügyi, gazdasági környezet

3 I. Alapmodell, alapítók Alapmodell: - Klemencz Henrik DR-VTSZ alelnök, - Szigetközi Víz-csöppek, Helyi szerveződés alapítók: - Duna Régió Vízi Turisztikai Szövetség, - VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület, - Szigethalmi Önkormányzat, - Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus, - Szigethalmi Városi Szabadidőközpont, - Szigethalom Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat további tervezett, vagy tárgyalás alatt álló együttműködések: - Dunai Vízirendészeti Kapitányság, - Szufla, - Kis-Duna Sportegyesület, - TE II. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK általános operatív céljai: A Csepel-szigeti régió vízi és szárazföldi turisztikai fejlődése, a vízi kultúra életben tartása, fejlesztése, népszerűsítése, népi mesterségek megőrzésének elősegítése, környezet és a természet védelme, a hálózat által érintett települések fejlődése, az ott élő polgárok életminőségének javítása. Cél a régióban és annak vonzáskörzetében lévő iskolák tanulóinak és tanárainak lehetőséget teremteni arra, hogy megismerhessék környezetüket, az élővilágot, illetve az ebben a környezetben elérhető sportokat (elsősorban vízi sportok, kerékpározás, lovaglás, futás) és mindezeket az iskolai tanórák (és az új Köznevelési Törvényben megfogalmazott mindennapos testnevelés) keretén belül lehetőleg a saját környezetén belül minél magasabb szinten űzzék, űzhessék. Kiemelendően fontos cél az együttműködés megteremtése, a közös gondolkodás, a hálózat működésében érintett területek egyensúlyba hozása, mint például a turizmus, környezetvédelem, hagyományőrzés. III. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK regionális központja A regionális központot a Szigethalmi Önkormányzat tulajdonát képező Duna-szigeti üdülő és bázis látná el.

4 A központ tervezett főbb funkciói: III. 1 Vízi sportok oktatása, elsősorban kenu iskolaként Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenu edzővel A Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus a VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület önálló szakosztályaként a vízi telepen kenu iskolát kíván nyitni. Az iskolához szükséges hajókat, és evezős növendékeit az edző hozza, illetve a VÍZ-CSÖPPEK csapata azon fog dolgozni, hogy az iskolás korosztályból aktív sportolókat lehessen kinevelni. Ezért a projekt szerves részét képezi, hogy a gyermekek megismerhessék, kipróbálhassák az evezős vízi sportokat. A kenu iskola elindításához szükséges anyagi forrást a Magyar Kajak-Kenu Szövetség biztosítja. Az edző elképzelése szerint még az idei évben legalább két edzőtábort szeretne tartani a már meglévő növendékeinek, illetve egyeztetés alatt van további két vízi tábor szervezése, amely célcsoportja a VÍZ-CSÖPPEK területén élő gyermekek. III.2 A vízi evezős sportok megismertetése a működési területen lévő általános és középiskolai diákokkal, akár helyi és területi versenyek szervezése A vízi bázis elindításában a VIZEK ŐRE és partnerei arra törekednek, hogy minél több iskolai diák megismertethesse az evezős vízi sportokat, lehetőséget biztosítson arra, hogy akár alkalomszerűen, akár rendszeresen kipróbálhassák azokat, illetve a KLIK által propagált kihelyezett tornaórákon gyakorolhassák a választott evezős sportokat. III.3 Regionális turisztikai INFOPONT központ létrehozása A vízi bázison kívánjuk létrehozni az INFOPONT-ot, amely összegyűjti a régióban található szabadidő sportolási lehetőségeket, és segítséget nyújt azok közötti el igazódásban. Igény szerint tanácsadással segít kiválasztani a megfelelő sportágat, illetve dátum szerint rendezi a meghirdetett programokat, összességében a civil szervezetek programjainak koordinálását segíti. Az INFOPONT rendes működési időben szolgálatszerűen 8:00 20:00 óra közötti ügyelettel fog működni, amelyet elektronikusan, illetve telefonon is el lehet érni. A meghirdetett információs telefonszám a későbbiekben tárgyalt operatív vízi-mentés riasztási és vízi segélykérő telefonszám is lesz egyben.

5 III.4 A működési területen kívülről túrák szervezése A Duna-Régió Vízi Turisztikai Szövetség közösségében található vízi túra-szervező társulások propagálják a Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK turisztikai értékeit, lehetőségeik szerint vízi túrákat szerveznek. A DR-VTSZ célja, hogy az álltaluk létrehozott víz-csöppek segítsék egymás munkáját, hírdessék egymás programjait, rendezvényeit, vízi és szabadidő sport lehetőségeit. III.5 Elsősegély-nyújtási, vízi elsősegély-nyújtási oktatások Elsősorban a Szigethalmi önkormányzat közintézményeivel, másod sorban igény szerint a környező települések közintézményeivel együttműködve a VIZEK ŐRE el szeretné indítani az elsősegély-nyújtás, illetve a vízi balesetek elkerülését célzó vízi elsősegély-nyújtás oktatását. Sajnos Magyarországon csak nehezen elérhetőek ezen képzések, illetve sok esetben annyira felületesek, hogy a szerzett tudást a polgár nem tudja, nem meri alkalmazni. A VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület megfelelő referenciával és képzési környezettel rendelkezik ilyen oktatások szervezésére, lebonyolítására. Itt az egyszerűen elsajátítható és alkalmazható oktatáson felül lehetőség nyílik nemzetközileg is elismert bizonyítvány megszerzésére is. Regionális oktatóközpontként a diákok vízi biztonsági oktatásán felül felnőtt elsősegélynyújtási, vízi elsősegély-nyújtási oktatást kíván szervezni, ezen felül a Duna Régió Vízi Turisztikai Szövetséggel közösen vízi élet biztonságának fenntartásához létfontos és kapcsolódó oktatásokat is tervez szervezni. (túravezető, vízi elsősegély-nyújtó, edzők vízi elsősegély-nyújtó, stb ) III.6 Az önkormányzati intézményekkel együttműködve közös vízi programok szervezése, illetve lehetőség szerint a helyi hagyományőrzés segítése Fentebb említett célkitűzés, a vízi sportok minél szélesebb körű megismertetése, így fontos, hogy a működési területen lévő önkormányzatokkal közösen vízi programok valósuljanak meg. A vízi programok megismertetéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a báziskén működő vízi telepet is megismerhessék a polgárok, így reményeink szerint minél több önkormányzati és civil program is megvalósul a vízi telepen. A VÍZ-CSÖPPEK tervei szerint a későbbiekben ezen programokat lehetőségeihez mérten támogatni szeretné. A hagyomány őrzés tekintetében a DR-VTSZ létrehozta a Mentsük meg a gátőrházakat programját, amely a felső Dunai Vízügyi Igazgatóságok támogatásával indult útnak. A szövetség jó kapcsolatokat ápol a Duna Múzeummal, így segítséget tud nyújtani a többek között a hajózás múltját bemutató kiállítások szervezésével, akár vízi kúltúrházként.

6 III.7 A turisztikai forgalom-növekedéssel párhuzamosan létrehozandó egy operatív vízi-mentő bázis A VIZEK ŐRE vízi-mentő Egyesület a Magyar Hajóipari Klaszter alapító tagjaként 2010-ben létrehozta a Dunai biztonsági és mentési projektet. Bár a projekt a technikai feltételek hiányában sajnos nem valósult meg, azonban szükségszerű egy operatív, gyors reagálású vízimentő szolgálat felállítása, hiszen a Ráckevei-Soroksári Dunaágon a nyári időszakban jelentős mennyiségű vízen járó van, azonban biztonságukról senki sem gondoskodik. Az említett Duna szakaszon jelenleg a Dunai Vízirendészeti Kapitányság járőr hajója lát el szolgálatot, azonban az egy hajó nem elégséges a Dunaág teljes szakaszára. A BM-OKF Pest Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az operatív vízi-mentő szolgálat elindítását elvben támogatja, ugyanis a jelenleg szolgálatot ellátó tűzoltóságok mellett, azok támogatásával egy bekövetkezett vízi esemény kezelésekor a vízi-mentő szolgálat azonnal meg tudja kezdeni a feladat ellátását, így a beavatkozás hatékonyabbá válik. Az Egyesület egyedüli vízi-mentő szolgálatként vízi telephely hiányában eddig nem tudta ilyen szolgálat elindítását, azonban a vízi bázis működtetése lehetőséget adhat, hogy a nyári időszakban 24 órás vízi-mentő szolgálat működjön. A vízi-mentő szolgálat anyagi finanszírozását az eredeti projekt anyag szerint a hozzá tartozó Assistance szolgálat fedezi. III.8 Egyéb szolgáltatások A vízi telep hasznosítása kapcsán felmerült igény evezős hajók tárolására, illetve lehetőséget kell biztosítani evezősök kölcsönzésére. Ennek díjait úgy tervezzük, hogy a VÍZ-CSÖPPEK tagszervezetek tagjainak, és a szigethalmi lakosok részére kedvezményt biztosítunk. Díjazás ellenében biztosítani tudunk túravezetést, illetve igény szerint motorcsónakos biztosítást, evezős hajókarbantartást, javítást is. III.9 Társadalmi hatások A vízi turizmus felélesztése, a tervezett vendég-éjszakák mennyiségének növekedése segíti a helyi szféra megismertetését, illetve a gazdasági vállalkozások, kapcsoltan pedig a települések fejlődését.

7 Fontos, hogy a vízi bázis működtetését ellátó szervezet, a VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület jogállás szerint közhasznú, így gazdasági tevékenységet kizárólag az Egyesület céljainak elérésére fordítja. A fentiek tekintetében elkerülhetetlen a gazdasági tevékenység folytatása, így ennek megfelelően Szigethalom város részére számolható iparűzési adó-bevétel fog keletkezni. Ezen felül az Egyesület a vízi telep fejlesztési tervét úgy kívánja kialakítani, hogy a gazdasági tevékenységekből befolyt összeg egy részét igény szerint- az Önkormányzatok segítségével civilszervezetek támogatására, illetve helyi városi, és a VÍZ-CSÖPPEK működési területén lévő szabadidő-sporttal kapcsolatos közösségi rendezvényeket támogatására fordítson. III.10 A vízi bázis pénzügyi összefoglalója Számításaink szerint a Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK regionális bázisául szolgáló szigethalmi vízitelep sajját forrásokból hosszú távon fenntartható az alábbiak tekintetében. Meghatározzuk a működési időszak első öt évi tervét oly módon, hogy: - a 0.-ik évben (2014) - elindítjuk a kenu iskolát, amelyet felszerelését teljes mértékben a MKKSZ finanszíroz, a rá eső rezsi költséget az iskola bevételeiből finanszírozzuk, - az INFOPONT kialakítását pályázati összegből finanszírozzuk, - az állagmegóváshoz, szükséges karbantartáshoz szükséges forrásokat a vízi túrák, táborok bevételeiből finanszírozzuk, illetve rendelkezésre állítunk tervezetten forintot az egyéb működéshez szükséges forrásokra, - stratégiai együttműködéseket alakítunk ki állami és civil szervezetekkel. - az 1. évben (2015) - szervezzük és elindítjuk a vízi Assistance szolgáltatást, amely a későbbiekben fedezi az operatív vízi-mentő szolgálat működtetését. Ebben az évben számítunk pályázati lehetőségekre, illetve a Magyar Hajóipari Klaszter támogatására, - vízi túrák, oktatások, programok szervezésével lehetővé tesszük az iskolások lakosok vízi evezős sportok megismerését, ennek költségeit a turisztikai bevételekből finanszírozni tudjuk. Ebben az évben szeretnénk a vezetékes gázt rendezni, illetve az ezt követő évben pályázni szeretnénk megújuló energiahordozók hasznosítására.

8 -a 2. évtől (2016) - a vízi bázis éves mérlegét ekkorra pozitívnak tervezzük, ennek megfelelően az önkormányzatok és civil szerveződések felé minimális, de éves szinten növekvő anyagi támogatást tervezünk biztosítani a víz-csöppek céljaival azonos közösségi kezdeményezések támogatására. IV. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK központi bázisának rövid összefoglalója Mindezeket összegezve a DR-VTSZ a VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesülettel és partnereivel, mint Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK Szigethalmon egy olyan központ létrehozását szeretné, amely a városi tulajdonú ingatlan kihasználtságát növeli, otthont ad helyi programoknak, a meglévő kezdeményezések ismertségét erősíti, betekintést, lehetőséget ad a vízi élet teljes körű megismerésére, hosszú távon stabil anyagi és erkölcsi lehetőséget nyújt a városnak, illetve oktatásokkal, turizmussal, szabadidő-sportokkal, teszi vonzóvá és élhetővé a települést, illetve a régiót. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK tervezett területi kiterjedése: - Szigethalom, - Szigetcsép, - Tököl, - Halásztelek, - Szigetszentmiklós, - Dunaharaszti, - Szigetszentmárton, - Szigetbecse, - esetleg Soroksár, Csepel

9 V. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK működési rendje A Csepel-szigeti VIZCSÖPPEK a Duna-Régió Vizi Turisztikai Szövetség által tervezett, és a jelenleg alapmodellnek számító Szigetközi Víz-csöppek működési rendjét veszi alapul. Értékelhető irányelv lehet, hogy a már meglévő szabadidősport szervezetek regionálisan kapcsolódjanak egymáshoz, illetve átjárhatóságot hozzanak létre a különböző sportágak között. megvalósulhat így a gyermekek útkeresése, illetve, hogy a számára valóban fontos szabadidősportot végezhesse. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK működésének koordinálását a már meghatározott, és még kialakuló célok kihasználhatóságának érdekében a DRVTSZ és a VIZEK ŐRE végzi a régióban élők segítségével. Mivel a VÍZ-CSÖPPEK önállóan nem jogi személyiségű, így törvény által meghatározott működési rendje nincs. Azonban célszerű egy működési szabályzatot, illetve adott esetben egy etikai kódexet megfogalmazni, amely útmutatással szolgál a helyi VÍZ-CSÖPPEK dinamikus működéséhez. Az alapítók és a jövőben részt vevők elfogadják a helyi VÍZ-CSÖPPEK célkitűzéseit, az összehívott megbeszéléseken részt vesznek, és munkájukkal segítik a helyi VÍZ-CSÖPPEK munkájának sikerességét. Megbeszélést egyébként bármelytag összehívhat, ennek kötött formája jelenleg nincs. A döntéshozatali mechanizmus a megbeszélésen megjelent tagok többségének elfogadásán vagy visszautasításán alapul. Alapvető elv, hogy a működés rugalmas legyen, ne legyen szükség bürokratikus megbeszélésekre. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK alapítóinak egyéni célkitűzései: Az együttműködő önkormányzatok, annak szervezetei, illetve az együttműködő civil szerveződések önállóan fogják megfogalmazni. VI. A Csepel-szigeti VÍZ-CSÖPPEK tagjai, szervezetei: A helyi víz-csöppnek bárki tagja lehet, aki a szerveződés céljaival egyetért, és segíti azok megvalósulását. Új tag beválasztásához a meglévő tagok kétharmadának támogatása szükséges. Minden új belépő tag írásos csatlakozó nyilatkozattal fogadja el a helyi víz-csöppek iránti elkötelezettségét. A víz-csöppek minden tagjának egyforma jogai és kötelezettségei vannak, a döntéseken való részvétel önkéntes.

10 VII. Tagi státusok: - Alapító tagok, ötletgazdák, - Rendes tagok: településeken működő civil szervezetek, szerveződések, önkormányzatok A régióban működő egyéb, illetve más civil szervezettel a VIZCSÖPPEK (hálózat) Stratégiai együttműködés -t köt. VIII. Pénzügyi, gazdasági környezet A Csepel-szigeti VIZCSÖPPEK hálózat önállóan nem rendelkezik saját pénzügyi renddel, azt a tagszervezetek önállóan bonyolítják. Lehetőséget kell és lehet biztosítani közös pályázatokon való indulással, akár konzorciális alapon. Miután a helyi víz-csöppek nem önálló gazdasági szerv, így gazdasági tevékenységet annak tagszervezetei végeznek. Szabályzóként célszerű alkalmazni, hogy a tagszervezetek, a vízcsöppek által nyújtott lehetőségekből származó bevételek egy bizonyos részét a víz-csöppek fejlesztésére, esetlegesen további programok szervezésére illik fordítani. Ez alól kivételt képez a VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület oly módon, hogy a szigethalmi bázis fenntartásáért, annak anyagi kötelezettségeiért az Egyesület vállal felelősséget, mint jogi személyiséggel rendelkező szervezet. Hölgye Attila VIZEK ŐRE Vízi-mentő Egyesület elnök

SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK

SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK ALAPÍTÓ OKIRAT SZIGETKÖZI VÍZ-CSÖPPEK KÖZÉP-SZIGETKÖZI TURISZTIKAI HÁLÓZAT ÉS HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS - 2013-1. oldal ELŐSZÓ Hálózat: több tagból álló, egymással összeköttetésben lévő együtt gondolkodó

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 11275/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása érdekében a 2015-2016.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉS. Balatonfüred, 2015. november 28.

KÖZGYŰLÉS. Balatonfüred, 2015. november 28. KÖZGYŰLÉS Balatonfüred, 2015. november 28. Bejárható Magyarország Program előzménye Kormány 1184/2013 (IV.9.) határozata alapján A Bejárható Magyarország program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb

Részletesebben

Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Magyar Kajak-Kenu Szövetség Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2014 Moszkva PROGRAMTERVEK BESZÁMOLÓK TÉMA

Részletesebben

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013

Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club Alapszabálya 2013 1/5 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Esztergomi Vitézek Rögbi, Atlétikai és Football Club (a továbbiakban: sportegyesület) az

Részletesebben

társadalmi bázisának szélesítése 2008.11.07

társadalmi bázisának szélesítése 2008.11.07 A társadalmi bázisának szélesítése 2008.11.07 A víz rejtett bölcsessége Masaru Emoto, japán professzor láthatóvá teszi a víz által tárolt információkat mágneses rezonanciaanalizáló készülékkel (MRA). A

Részletesebben

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában

Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Iskolai testnevelés és diáksport az önkormányzati politikában Dr. Gémesi György Nemzeti Sportszövetség elnöke Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF), 1123 Budapest Alkotás u. 44. AULA

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA. Tanácsnok. J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA. Tanácsnok. J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Tanácsnok J A V A S L A T a kerület testnevelési és sportkoncepciójának jóváhagyására Készítette: Németh Szilárd sport tanácsnok Előterjesztő: Németh Szilárd

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6/2003. (IV.7.) KT. sz. rendelete az önkormányzat testnevelés és sport feladatairól, a helyi testnevelés és sporttevékenység támogatásáról Sarkadkeresztúr

Részletesebben

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról

Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének. 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 25/2005.(XII.12.) rendelete a sportról Kőröshegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. (2) bekezdésének

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Szám: 26181/2016. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város középtávú gyermek és ifjúsági koncepciójában foglaltak rövid távú megvalósítása

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja

Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról. 1. A rendelet célja Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2014. (IV. 11.) önkormányzati rendelete a sportról Segesd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában,

Részletesebben

Előterjesztés. - a Közgyűléshez

Előterjesztés. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATJ\LA KULTURÁLIS OSZTÁLY 4400 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-524/535 E-MAIL: KULTURAlIS@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: KULT- 40-1/2015.

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének. 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete. A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 21/2012.(VI.27.) önkormányzati rendelete A város közművelődési feladatainak és ellátásának feltételeiről Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a muzeális intézményekről,

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása

Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása Székesfehérvár Megyei Jogú Város sportéletének bemutatása A székesfehérvári sportélet kiemelt területei Iskolai sport Szabadidősport Fogyatékkal élők sportja Idősek sportja Utánpótlás-nevelés Verseny-

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Öreglak Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2/2004. (I. 30.) számú rendelete a sportról (egységes szerkezetben a módosításra kiadott 13/2009. (IX. 18.) számú rendelettel) Öreglak Község Önkormányzata

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015

SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu SÁRKÁNYHAJÓ SZAKÁG PROGRAMJA 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI ÉV: 2015

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések

Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. 12/2002. (IX.30.) számú. R e n d e l e t e. a helyi közművelődésről. Általános rendelkezések Lepsény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 12/2002. (IX.30.) számú R e n d e l e t e a helyi közművelődésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2010. (VI.29.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Az Önkormányzat helyi sporttevékenységgel kapcsolatos feladatairól és kötelezettségeiről,

Részletesebben

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON

FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON FOGYATÉKOS DIÁKOK SPORTJA ÉS SZABADIDŐS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEI MAGYARORSZÁGON Egy kis számtan Magyarország lakossága: 10.000.000 ember 600.000 fogyatékkal élő felnőtt ember 80.000 fogyatékkal élő diák

Részletesebben

A civil vízimentés múltja, jelene és jövője a Balatonon

A civil vízimentés múltja, jelene és jövője a Balatonon A civil vízimentés múltja, jelene és jövője a Balatonon Előadó: Bagyó Sándor a VMSZ elnöke A kezdetek 1988 Keszthely: A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei szervezetének keretein belül Alapítók: vitorlázók,

Részletesebben

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK?

MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? Összhang a tájban MERRE TOVÁBB NATÚRPARKOK? A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Kiss Gábor Tervszerű fejlesztés széleskörű együttműködéssel 2013. október Négyoldalú együttműködési

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatai Biharnagybajom Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011. (II. 21.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat testnevelési és sport feladatainak végrehajtásáról Biharnagybajom Községi Önkormányzat

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: KÖRNYÉSZ Oktató, Környezeti Nevelő és Hagyományőrző közhasznú Egyesület 2011.03.15. 1 I. Általános kiegészítések 1.Az Egyesület bemutatása elnevezése: KÖRNYÉSZ Oktató,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Rábaközi Tájtermék Klaszter tagjai között (a továbbiakban Tagok) az alábbi feltételekkel: Az együttműködési megállapodás megkötésének célja, hogy a klaszter

Részletesebben

A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI

A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI A SZABADIDŐSPORT TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEI Dr. Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár előadása alapján Sport egy életen át MET, MSTT és NYOSZ konferencia dr. Géczi Mariann EMMI Sportért Felelős Államtitkárság

Részletesebben

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól

Bag Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete. az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2011. (III.30.) rendelete az önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól Bag Nagyközség Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 24-i ülésére Előterjesztés 13. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 24-i ülésére Tárgy: Polyák Imre Sportcsarnok világítási rendszerének felújítása pályázat keretében Az előterjesztést

Részletesebben

13/2000. (V. 18.) RENDELETE

13/2000. (V. 18.) RENDELETE ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2000. (V. 18.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TESTNEVELÉS ÉS SPORT, AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA NEVELÉS, A HELYI TESTNEVELÉS ÉS SPORTTEVÉKENYSÉG TÁMOGATÁSÁRÓL

Részletesebben

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06

Szervezetünk a Gerecse Natúrpark tagja. Írta: tea április 17. szerda, 06:06 Felismerve, hogy a Gerecse tágabb térségében fellelhető számos természeti és építészeti-kulturális érték, hagyomány megőrzéséhez, fenntartható fejlesztéséhez olyan térségi szintű, járásokon is átívelő,

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2003. (XI.27.) rendelete a sportról Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2000. évi CXLV. törvény 61. (1) és

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól

Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzat 15/2004. (IX.16.) számú rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről és a muzeális

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, 2014. augusztus 25. J a v a s l a t Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban című ÁROP-1.A.3.- 2014. pályázat benyújtására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH.

Részletesebben

INTÉZMÉNY NEVE HELYSZÍN TEVÉKENYSÉG egészségügyi terület

INTÉZMÉNY NEVE HELYSZÍN TEVÉKENYSÉG egészségügyi terület egészségügyi terület Magyar Rákellenes Liga i Alapszervezete rendezvények szervezési feladatainak segítése, havi hírlevelek kihordása az alapszervezeti tagok részére, kézműves foglalkozások Magyar Vöröskereszt

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK NOVEMBER 30-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja: Visegrádi Önkormányzat 11/2001. (IX. 27.) ör. rendelete a város közművelődési feladatairól és ellátásának feltételeiről [Egységes szerkezetben a 4/2014. (III.21.) Ökt. rendelettel] Visegrád Város Önkormányzatának

Részletesebben

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Köztisztasági fürdök és mosodák létrehozása, működtetése Célterület azonosító: 1 019 100 1. A projekt

Részletesebben

2013. február 6. 1/2013.(II.05.) sz. Felsőtárkány Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének

2013. február 6. 1/2013.(II.05.) sz. Felsőtárkány Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. február 6. Határozat: Tárgy: 1/2013.(II.05.) Felsőtárkány Község Önkormányzatával megkötött Együttműködési Megállapodás módosítási javaslatának elfogadása 2/2013.(II.05.) Felsőtárkány Roma Nemzetiségi

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ Sukoró (Velencei-tavi kajak-kenu versenypálya, 2015. május 29-31. 1 2014/2015. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1.

Részletesebben

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015

KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség KAJAK PÓLÓ FELKÉSZÜLÉSI PROGRAM 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999. (VII.21.) számú rendelete a helyi Közművelődésről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított

Részletesebben

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 7/2007. /V.7./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL 2 Zomba község Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

VIZI SÁRKÁNYOK. Hajdúnánás Városi Önkormányzat I. HAJDÚNÁNÁSI ISKOLÁK ÉS BARÁTI TÁRSASÁGOK SÁRKÁNYHAJÓ BAJNOKSÁGA

VIZI SÁRKÁNYOK. Hajdúnánás Városi Önkormányzat I. HAJDÚNÁNÁSI ISKOLÁK ÉS BARÁTI TÁRSASÁGOK SÁRKÁNYHAJÓ BAJNOKSÁGA Hajdúnánás Városi Önkormányzat VIZI SÁRKÁNYOK I. HAJDÚNÁNÁSI ISKOLÁK ÉS BARÁTI TÁRSASÁGOK SÁRKÁNYHAJÓ BAJNOKSÁGA A verseny célja: Megismertetni a vízi sportok egyik csapatépítő ágával a tanuló ifjúságot

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2012. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk a 2012/13-as tanévben is, hogy minél

Részletesebben

Balatonhenye település Önkormányzati Képviselő-testületének. 4/2002. ( VI. 14.) számú ör. 1 R E N D E L E T E. a helyi közművelődésről

Balatonhenye település Önkormányzati Képviselő-testületének. 4/2002. ( VI. 14.) számú ör. 1 R E N D E L E T E. a helyi közművelődésről Balatonhenye település Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2002. ( VI. 14.) számú ör. 1 R E N D E L E T E a helyi közművelődésről 1 2 Balatonhenye település Önkormányzati Képviselő-testülete a kulturális

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete. a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2008. (XI.17.) rendelete a sportról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról

Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2009.(IV.03.) számú képviselő-testület rendelete a sportról Sand Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az egyetemes emberi kultúra és a nemzeti kultúra

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tervezet 5.0 AZ EURÓPAI BIZOTTSÁGHOZ BENYÚJTOTT VÁLTOZAT Összefoglaló Prioritás A prioritás vonatkozó specifikus céljai: A prioritáshoz kapcsolódó

Részletesebben

2006 os operatív célok 1.

2006 os operatív célok 1. 2006 2016. Hol tartunk? 2006 os operatív célok 1. a meglévő értékek megőrzése (szellemiség, eredményesség) hagyományőrzés VB, EB éves évfordulók nevelőedzők erkölcsi és anyagi elismerésének javítása szinten

Részletesebben

Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016

Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016 Az egyszerűsített éves beszámoló mérlege (adatok ezer forintban) előző év 2016 előző év helyesbítése tárgyév 2017 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) A. Befektetett eszközök 1 629 022 1 879 286 I. Immateriális javak 34

Részletesebben

A Kormány nevében mellékelten benyújtom a Wacław Fełczak Alapítványról szóló törvényjavaslatot.

A Kormány nevében mellékelten benyújtom a Wacław Fełczak Alapítványról szóló törvényjavaslatot. Iromány száma: T/17784. Benyújtás dátuma: 2017-10-10 17:15 Miniszterelnökség Parlex azonosító: K4KBTV2X0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó: Dr.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL

BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL BESZÁMOLÓ A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL A Fővárosi Bíróság 55. szám alatt nyilvántartásba vette a Magyar Diáksport Szövetséget az 1997.évi CLVI.tv.22. /3 / bekezdése alapján 1998. január 1-től kiemelkedően

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01

Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. LEADER kritériumok. Célterület kód: 580a01 Célterület kód: 580a01 Nemzetiségi hagyományok ápolása, civil szervezetek eszközbeszerzésének támogatása adottságokon alapul, vagy újszerűsége, témája miatt fontos a települések fejlődése szempontjából

Részletesebben

Közhasznúsági Melléklet. Ifjúsági Unió Pécs

Közhasznúsági Melléklet. Ifjúsági Unió Pécs Közhasznúsági Melléklet 2015 Ifjúsági Unió Pécs Szűkebb régiónk meghatározó civil szervezeteként arra törekszünk, hogy a fiatal korosztály tagjainak lehetőséget teremtsünk egy minőségibb életmód megismerésére,

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 31/2013. (X.31.) és a 29/2018.(VI.27.) Ör-rel módosított 20/2012. (IV.26.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012.

KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tanulj tőlünk- Tanulunk tőled! TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-140 KOMMUNIKÁCIÓS TERV 2012. A kommunikáció tervezése része a TÁMOP 3.1.7 projekt szakmai tervezésének. A szakmai feladatok alapján

Részletesebben

Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4.

Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4. Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület 8960 Lenti, Bottyán J. utca 3. II/4. 2010. évi Közhasznúsági jelentése 1 Négy Kos Hagyományőrző és Íjász Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 1. E rendelet hatálya kiterjed

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 1. E rendelet hatálya kiterjed Budapest főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2010. (V.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat testnevelés és sportfeladatairól, a helyi testnevelés és a sporttevékenység

Részletesebben

CSEPEL TÖRTÉNETE. Összeállította: Cser Károlyné

CSEPEL TÖRTÉNETE. Összeállította: Cser Károlyné CSEPEL TÖRTÉNETE Összeállította: Cser Károlyné 2012 Jelen füzet kiadását Csepel 300 éves évfordulója alkalmából Budapest Csepel Önkormányzata támogatta CSEPEL TÖRTÉNETE Rövid segédanyag a Nagycsaládosok

Részletesebben

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról

50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete. A sportról 50/2004. (XI.18.) Dabas Város Önkormányzati Rendelete A sportról Dabas Város önkormányzatának Képviselő-testülete a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55 (6) bekezdése felhatalmazása alapján a kötelező

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2011. évi munkaterve Elfogadta: A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a 2011. február 17-i ülésén 1 Jelen dokumentum a Nyugat-dunántúli Regionális

Részletesebben

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC

Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Készítette: Kiss András Operatív igazgató, KEMAFI Sz-Sz-B megyei Civil Információs Centrum Kerekes Tímea irodavezető, CIC Civil Információs Centrum általában az Emberi Erőforrás Minisztérium szakmai partnere

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének 2005. május 30- i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Iroda alapító okiratának módosítása Előadó:

Részletesebben

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből

Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 26-án megtartott rendes nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/2010 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. január 26-án megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Minőségi Egyesület létrehozása a régióban

Minőségi Egyesület létrehozása a régióban Minőségi Egyesület létrehozása a régióban Pongrácz Balázs GYMSKIK Minőségirányítási vezető Cél Régiónk vállalkozásainál, szervezeteinél minőség- és kiválósági fejlesztési kérdések sora vár megoldásra.

Részletesebben

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS Neumayer Éva http://www.ofi.hu/sh45 A Zöld Óvoda céljai Fenntarthatóságra nevelés Környezettudatos szemlélet kialakítása Egészséges életmód Természettel való kapcsolat

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

A STRATOSZ közhasznú társadalmi szervezet évi közhasznúsági jelentése

A STRATOSZ közhasznú társadalmi szervezet évi közhasznúsági jelentése A STRATOSZ közhasznú társadalmi szervezet 2008. évi közhasznúsági jelentése 1) Számviteli beszámoló A jelentés részét képező, ahhoz mellékelt számviteli beszámolót, amely a hatályos számviteli,- és adójogszabályoknak

Részletesebben

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (XI. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (XI. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (XI. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

ADATLAP Sárbogárd Város Önkormányzata SPORTCÉLÚ TÁMOGATÁSAIHOZ. A pályázat típusa, kódszáma (az Önkormányzat tölti ki): I. A (pályázó) szervezet

ADATLAP Sárbogárd Város Önkormányzata SPORTCÉLÚ TÁMOGATÁSAIHOZ. A pályázat típusa, kódszáma (az Önkormányzat tölti ki): I. A (pályázó) szervezet Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2005. (II. 14.) K t r. s z. rendelete a sportról Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestülete /továbbiakban: Képviselőtestület/ a Sportról szóló

Részletesebben

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM

MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MAGYARORSZÁG- SZLOVÁKIA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 Közzététel dátuma: 2008. október 15. A pályázati felhívás hivatkozási száma: 2008/01 1 Pályázati felhívás hivatkozási

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS

A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS INTÉZMÉNYI SPORTSZAKMAI FEJLESZTÉSI PROGRAM A SZOLNOKI FŐISKOLA SPORTSZOLGÁLTATÁSAINAK FEJLESZTÉSE (2013. OKTÓBER 10-2015. JÚNIUS 30.) SZAKMAI MEGVALÓSULÁS ELŐADÓ: H. SZŰCS LÁSZLÓ PROJEKTMENEDZSER 2015.

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ikt. szám: 1811/2011. Javaslat a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére térítésmentes helyiséghasználat biztosítására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarjáni

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Civil Koncepciója Bevezető Magyarország Kormánya stratégiai célként fogalmazta meg az önkormányzatok és a civil szervezetek együttműködésének erősítését. Az

Részletesebben

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1.

I. rész. Általános rendelkezések, alapelvek 1. Hatályos: 2009. január 30. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 42/2004.(V.26.) rendelete az Önkormányzat sportfeladatairól és a sporttevékenység támogatásáról (módosításokkal egységes

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014

ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2013-2014 I.CÉL: A fenntarthatóság pedagógiájában a környezettudatos gondolkodás, életmód kialakítása, elmélyítése, együttműködve a város önkormányzatával, a szülői házzal, társadalmi

Részletesebben

OKKAL MÁS OKKAL IFJÚSÁGI EGYESÜLET 2001. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

OKKAL MÁS OKKAL IFJÚSÁGI EGYESÜLET 2001. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE OKKAL MÁS OKKAL IFJÚSÁGI EGYESÜLET 2001. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 6. Bírósági bejegyzés száma: 1822 Adószám: 18554731-1-09 Számlaszám: 61200247-10019652 Az Okkal

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 33/2017. (X. 9.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról *

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 33/2017. (X. 9.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 33/2017. (X. 9.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Belváros-Lipótváros Önkormányzatának 16/2003. (V.15.) rendelete a 20/2004. (IV.19.) rendelettel és a 15/2008. (III.19.) rendelettel és a 21/2009. (VI. 02.) rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének április 24-i ülésére III-4. Készítette: dr. Kormányos László jegyző ELŐTERJESZTÉS Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április 24-i ülésére Tárgy: A Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Művelődési

Részletesebben

Forrásteremtés, Forrásszervezés. Civilek és az Önkéntesség

Forrásteremtés, Forrásszervezés. Civilek és az Önkéntesség Forrásteremtés, Forrásszervezés Civilek és az Önkéntesség Ifjúsági civil szervezetek forrásteremtési lehetőségei Alapfogalmak o Forrásteremtés vagy forrásszervezés o Projekt o Projektmenedzsment o Civil

Részletesebben

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadási év, 2014 A perkátai Győry-kastély parkja fenntartható hasznosítása Győry kastély és Perkáta Perkáta település Fejér megyében

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 22389/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat az EFOP-1.3.5-16. kódszámú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című pályázati konstrukció keretében

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2016. (II.2.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat sporttal kapcsolatos feladatairól és a helyi sport támogatásáról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben