KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA"

Átírás

1 KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA Néhány gondolat pedagógiai munkánkról Pedagógiai hitvallásunk a testi, szellemi egyensúly, a harmonikus személyiségfejlesztés. Az irányvonalat elődeink jó érzékkel meghatározták, mi ezeket a mai napig követjük. Specialitásainkat megtartottuk, hisz a testi nevelés és az igényes nyelvoktatás időszerűsége nem kérdéses. Kínálatunkat igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten bővíteni is. Délelőttjeinket nem csak a kötelező tanórák töltik ki: diákjaink rendszeresen vesznek részt múzeumi foglalkozásokon, illetve a Természetvédelmi Hivatal oktató projektjeiben. Nagy siker tanulóink körében az erdei iskola, mely a hagyományos tanítási modellen túlmutatva munkáltat, közel visz a természethez, és közösséget épít ben iskolánk elnyerte az Öko-iskola címet. Projektjeinkkel a környezettudatos nevelést szolgáljuk. Az egészségnevelés és a környezeti nevelés, a szelektív iskolai hulladékgyűjtés és a papírgyűjtés minden évfolyam hangsúlyos feladata. Évente két alkalommal, tanév elején és félévváltáskor tanulás-módszertani napokat szervezünk, melyek keretén belül igyekszünk koncentráltan, ám játékos formában bevezetni diákjainkat a sikeres tanulás rejtelmeibe. Kiemelkedő jelentőségűek a magyar, német és angol nyelvi heteink. Tanulóink házi, városi, területi tanulmányi és sportversenyek rendszeres résztvevői. Rendszeresen eljutunk a Simonyi magyar nyelvi verseny országos döntőjébe, a sportban atlétikából érünk el országos dobogós helyezéseket. A tanulási nehézséggel küzdőket gyógypedagógus fejlesztőtanár segíti napi rendszerességgel. Tanév végén minden évfolyamon házi kompetenciamérést tartunk, alsóban domináns az anyanyelvi és matematikai, felsőben ezek mellett az idegen nyelvi és a kémiai képességmérés.

2 A délutáni idősávban az alsósoknak napközit, a felsősöknek tanulószobát, valamint gyógytestnevelést, színjátszó kört, kosárlabda- és atlétikafoglalkozásokat kínálunk iskolai szervezésben. A 3-4. osztályosok szakköri szinten ismerkedhetnek az informatika alapjaival. A 7-8. évfolyamosok ECDL-tanfolyamon vehetnek részt, melyet záróvizsga követ. Matematikából és németből lehetőség nyílik fejlesztésre, korrepetálásra. Az érdeklődő diákok részt vehetnek a rajz- és a környezetvédő bioszféra szakkör munkájában. A DMTK szakosztályai is gazdagítják délutáni programjainkat: van lehetőség birkózásra, kézi- és kosárlabdázásra. Külső szervezésben tanulhatnak diákjaink labdarúgást. A történelmi egyházak is jelen vannak diákjaink nevelésében-oktatásában: tanulóink katolikus, református és evangélikus hitoktatás közül választhatnak. Pedagógusaink mindent elkövetnek, hogy hasznos programok sokaságával tegyék izgalmassá gyerekeink hétköznapjait. Ősszel rendkívül sikeres a Giliceavató, a terménynap és a Márton-napi lámpás felvonulás, amit évek óta itt, az iskola környezetében tartunk kis szeretetvendégséggel egybekapcsolva. Télen elmaradhatatlan vendég a Mikulás, lelkesen készülünk a karácsonyi hangversenyünkre, kézműves foglalkozást tartunk, és diákjaink az utolsó decemberi tanítási napon istentiszteleten vehetnek részt. A farsangi karnevál osztatlan siker minden évben, melyet egy szombati napon a szülők és a családtagok széles érdeklődése kísér. A tavaszt osztálykirándulásokkal, környezetvédelmi rendezvényekkel, sport- és gyermeknappal ünnepeljük. Diákjaink rendszeresen eljutnak külföldre is. Évente 1-2 alkalommal kirándulunk Ausztriába, sport- és kézműves tábort szervezünk az ország különböző településein, és nyelvi tábort Karintia hegyei közt. Oktató-nevelő munkánk eredményességét jelzi, hogy az utóbbi években 8. osztályt végzett tanulóink %-a gimnáziumban és szakközépiskolában tanult tovább. Specialitások: Felmenő rendszerben a 2011/12-es tanévtől kezdődően fél osztályban emelt szintű németnyelv-oktatás osztályban heti 2, 4. osztálytól heti 5 órában. Felmenő rendszerben a 2011/12-es tanévtől fél osztályban általános tantervű oktatás 1-3. osztályban; 4. osztálytól emelt szintű angolnyelv-oktatás heti 5 órában. Évfolyamonként egy osztályban emelt szintű testnevelés oktatása heti 5 órában, 4. osztálytól heti 3 óra kötelező angollal. Kötelező úszásoktatás az 1. és 2. évfolyamokon az emelt szintű testnevelést választóknak. Szülői igény esetén 1-2. osztályban a nem testnevelés specialitást választók számára is megszervezzük az úszásoktatást. Nyelvoktatás: A 2011/2012-es tanévtől a felső tagozaton kifutó rendszerben évfolyamonként egy osztályban hagyományos nyelvoktató formában nemzetiségi német nyelv oktatása heti 5 órában. Emelt óraszámú németnyelv-oktatás 1. osztálytól. Angolnyelv-oktatás emelt óraszámban 4. osztálytól. Angolnyelv-oktatás alap óraszámban (heti 3 óra) 4. osztálytól.

3 A fejlesztésekről Az ezredforduló utáni évek jelentős megújulást hoztak ben az akkori Sportminisztériumhoz nyújtottunk be pályázatot. Az elnyert támogatásból és az Önkormányzat jelentős hozzájárulásával elkészült atlétikapályánk, mely egy bitumenes kézilabdapályából (streetball-palánkokkal ellátva), két távolugróhelyből és egy négysávos, gumiburkolatú 200 méteres futókörből áll decemberében átadták iskolánk új tornacsarnokát, mely a Beruházás a 21. századi iskolába fenntartói hitelprogram keretében valósult meg. A küzdőtér szabvány kosárlabdapálya méretű. Ezzel a két létesítménnyel gyakorlatilag valóban 21. századi színvonalon teljesülnek a testi nevelés feltételei. A kötelező eszközfejlesztésére biztosított önkormányzati keretösszegből a szaktantermek létrehozásra volt az elsődleges dolgunk ben kiépítettük nyelvi laborunkat, 2006-ban természettudományi, majd 2007-ben technika szaktantermünket. Rendelkezünk interaktív táblákkal, laptopokkal, kihelyezett és hordozható projektorokkal. Minden tantermünkben biztosított a korlátlan internet-hozzáférés.

4 Fejlesztéseink közalapítványunk támogatásával: 2006-ban: az iskolarádió korszerűsítése, számítógép-konfiguráció a természettudományi terembe, nyílászárók cseréje, a kültéri foglalkoztató tetőcseréje, csöpögtetőrendszer kiépítése ben: interaktív tábla vásárlása ban: fényszűrő ablakfóliázás 4 teremben, audiovizuális eszközök, iskolabútorok vásárlása ben: kicseréltük a földszinti beépített szekrényeinket, fényszűrő ablakfóliázás 2 teremben ben: beépített szekrények cseréje az I-II. emeleten ben: OSB falburkolat, szaletli javítása, kültéri padok, asztalok vásárlása. Közalapítványunk: Alapítvány a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskoláért Számlaszám: ; Adószám: A 2012 szeptemberében induló első osztályok: 1. a osztály: emelt szintű testnevelés Osztályfőnök: Bordi Zsoltné Testnevelő: Kovácsné Tarr Kornélia Bordi Zsoltné Edit 1980 óta tanít az iskolában, ahol több éve az alsós munkaközösség vezetője is. Az 1-4. osztályig tartó felmenő rendszer bevezetésével lehetősége nyílt a gyermekek alaposabb megismerésére, s ezáltal jobban tudja segíteni töretlen fejlődésüket óta elsősorban a saját osztályában fejlesztő pedagógusi feladatokat is ellát (felzárkóztatás, készségfejlesztés). Tanítványaival rendszeresen részt vesz városi, ill. területi versenyeken, fontosnak tartja a tehetséggondozást is. A sok közös program által jó osztályközösség kovácsolódik, s a szülők is barátibb viszonyba kerülnek egymással. A tanítást nem munkának, hanem szolgálatnak tekinti: megismerni egy kis embert, és megajándékozni őt a tudás rejtelmeivel. A 4 együtt töltött év után is figyelemmel kíséri tanítványai sorsát.

5 1. b osztály: emelt szintű német / általános tantervű Osztályfőnök: Zsigmond Béláné A német nyelv tanára: Komáromi Katalin Zsigmond Béláné Erika tanulmányait a Zsámbéki Tanítóképző Főiskolán végezte ének-zene szakkollégiumon. Később számítástechnikai szoftverüzemeltető végzettséget is szerzett óta tanít az iskolában. Számos tanfolyamon, akkreditált továbbképzési programon vett részt, az évek során sok feladatkört ellátott az iskolában. Pedagógiai hitvallása az egészséges, boldog, önálló életmódra való nevelés, a tudás mint érték megszerzése, megbecsülése. Bízik abban, hogy a szülőkkel összefogva a gyermekek saját akaratukból partnerré válnak. Célja, hogy diákjai a tanulmányaikat szorgalmasan, eredményesen végezzék. Érezzék magukat jól iskolánkban, tanuljanak meg okosan dönteni, céltudatosak legyenek az elhatározásaikban. Így belőlük egy új, egyéniségekkel teli, a világ változásaira rendkívül fogékony generáció válik majd. Az induló első osztályokban tanító pedagógusok teljesebb bemutatkozása, illetve a leendő elsős német- és testnevelőtanár bemutatkozása is olvasható honlapunkon: Iskolánk nyílt napja: április 16. hétfő A nap programja: b magyar Zsigmond Béláné I. / b matematika Bordi Zsoltné I. / b matematika Zsigmond Béláné I. / b magyar Bordi Zsoltné I. / b német Komáromi Katalin I. / a testnevelés Kovácsné Tarr Kornélia tornacsarnok igazgatói tájékoztató, konzultáció tornaterem A testnevelés órán játékos foglalkozást is tartunk. Kérjük, a gyerekek hozzanak sportcipőt. Mindenkit szeretettel várunk! "Nulladik" szülői értekezlet: május 08. (kedd)18 00 Giliceavató: augusztus 30-án, csütörtökön 16-tól 18 óráig játékos foglalkozás egy kis eszemiszommal egybekötve, az első osztályt kezdőknek.

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA A Hunyadi János Általános Iskola hivatalos alapítási éve 1906, ekkor kezdte meg működését a Fő út 69. szám alatti, akkori katolikus elemi iskola. 2006-ban színvonalas rendezvénysorozattal

Részletesebben

SULIHÍVOGATÓ. Újvárosi Általános Iskola

SULIHÍVOGATÓ. Újvárosi Általános Iskola SULIHÍVOGATÓ Újvárosi Általános Iskola 6500 Baja, Oltványi u. 14. e-mail: titkarsag@uamk-baja.koznet.hu Tel./ fax.: 79/325-229 web: www.uamk-baja.koznet.hu 2013/2014 tanévi beiskolázási programok: Újvárosban:

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1055 Budapest Szalay u. 10-14 Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 1055 Budapest Szalay u. 10-14 Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata INTÉZMÉNYI ADATOK Az intézmény neve: Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Rövid neve: Kaposvári Általános Iskola Székhelye: 7400 Kaposvár, Fő u. 44. Tagintézmények neve: Benedek Elek Tagiskola

Részletesebben

alán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mel- lékesen elsajátított,

alán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mel- lékesen elsajátított, T alán a legnagyobb pedagógiai téveszme az a vélemény, hogy az ember csak azt tanulja meg, amit megtanítanak neki. A mintegy mel- lékesen elsajátított, tartós attitűdök, kedvtelések és ellenszenvek gyakran

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Badacsonytomaj, 2015. március Tisztelettel: Krisztin N. Lászlóné igazgató

Tisztelt Szülők! Badacsonytomaj, 2015. március Tisztelettel: Krisztin N. Lászlóné igazgató Tisztelt Szülők! Gyermekük hamarosan betölti a bűvös életkort, iskolás lesz. Önök is, gyermekük is örömteli várakozással, izgalommal, s talán némi szorongással néznek a jövendő és az első tanévnyitó elébe.

Részletesebben

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető

Kedves Szülők! Sikeres iskolaválasztást kívánok magam és munkatársaim nevében! Bondor Mária intézményvezető 2015 Kedves Szülők! Fontos és nehéz döntés előtt állnak azok a szülők, akiknek ez év tavaszán kell választaniuk hová, melyik iskolába írassák gyermeküket. Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten kilenc

Részletesebben

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet

Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet 2010 Kiadja: Pesterzsébet Önkormányzata Pesterzsébeti Pedagógiai Intézet A kiadvány internetes változata www.pepint.hu címen olvasható Illusztráció: Ady Endre Általános Iskola, Stromfeld Aurél Általános

Részletesebben

Pályázat. a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. igazgatói állására

Pályázat. a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat. igazgatói állására Pályázat a Zimándy Ignác Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatói állására A pályázat kiírója: Törökbálint Város Önkormányzata 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79. Pályázó: Palkóné

Részletesebben

Hajós Alfréd Általános Iskolában

Hajós Alfréd Általános Iskolában JÓ GYAKORLATOK A KOMPETECIAFEJLESZTÉSBEN Esettanulmány a HEFOP 3.1.3 pályázat megvalósításáról a Hajós Alfréd Általános Iskolában Gödöllő, Légszesz utca 10. Készítette: Papp Ágnes Szerkesztette: Kerber

Részletesebben

Pályázat a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola intézményvezetői beosztásának ellátására

Pályázat a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola intézményvezetői beosztásának ellátására Pályázat a Budapest III. Kerületi Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola intézményvezetői beosztásának ellátására Parcz Ildikó Budapest, 2015. március 30. Tartalom 1. Bevezetés 2. Célmeghatározás 3.

Részletesebben

DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2010/2011-es tanév

DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2010/2011-es tanév DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2010/2011-es tanév Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2010/2011-es tanév Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Összeállították a Polgármesteri

Részletesebben

DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2011/2012-es tanév

DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2011/2012-es tanév DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 2011/2012-es tanév Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata DEBRECENI ISKOLÁBA HÍVOGATÓ 201 /201 -es tanév Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Összeállították a Polgármesteri

Részletesebben

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola INTÉZMÉNYI PORTFÓLIÓ

Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola INTÉZMÉNYI PORTFÓLIÓ Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola INTÉZMÉNYI PORTFÓLIÓ Szerzők: dr. Gera Tibor főigazgató Eitler József főigazgató-helyettes Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató Dobos János

Részletesebben

2013/2014. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL FENNTARTOTT BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK, MŰKÖDTETETT ÁLTALÁNOS ISKOLÁK, KÖZÉPISKOLÁK,

2013/2014. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL FENNTARTOTT BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK, MŰKÖDTETETT ÁLTALÁNOS ISKOLÁK, KÖZÉPISKOLÁK, I R Á N Y T Ű S Z Ü L Ő K N E K A Z I N T É ZM É N Y V Á L A S Z T Á S H O Z 2013/2014. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL FENNTARTOTT BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK, MŰKÖDTETETT ÁLTALÁNOS ISKOLÁK, KÖZÉPISKOLÁK,

Részletesebben

Pályázat. A Budapest XXI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezető beosztás ellátására. Készítette: Mikus Judit. 2015.

Pályázat. A Budapest XXI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezető beosztás ellátására. Készítette: Mikus Judit. 2015. Pályázat A Budapest XXI. Kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezető beosztás ellátására Készítette: Mikus Judit 2015. március Alulírott Mikus Judit az Emberi Erőforrások Minisztere által kiírt,

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 1.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 1. SASHEGYI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM PEDAGÓGIAI PROGRAM 1. OM: 035289 Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium Budapest XII. Meredek utca 1. OM azonosító: 035289

Részletesebben

AZ ALGYŐI FEHÉR IGNÁC ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Készítette: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Nevelőtestülete 2011.

AZ ALGYŐI FEHÉR IGNÁC ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA. Készítette: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Nevelőtestülete 2011. AZ ALGYŐI FEHÉR IGNÁC ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Készítette: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Nevelőtestülete 2011. 2 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 4. 2. Az iskolai munka feltételei 16. NEVELÉSI

Részletesebben

JÓKAI MÓR NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Tájékoztató 2015/2016-os tanév

JÓKAI MÓR NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Tájékoztató 2015/2016-os tanév JÓKAI MÓR NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA Tájékoztató 2015/2016-os tanév JÓKAI MÓR NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA Kedves Szülők! 1125. Budapest, Diana u. 4. Igazgató: Hellnerné Nádor Ildikó 06-1-395-81-67

Részletesebben

Domokos Pál Péter Általános Iskola

Domokos Pál Péter Általános Iskola PÁLYÁZAT a Domokos Pál Péter Általános Iskola 1119 Budapest, Sopron út 50. intézményvezetői beosztás betöltésére Azonosító szám: 2015-06-14 Budapest, 2015.03.28. Készítette: Kovácsné Tapolcsányi Júlia

Részletesebben

ASZÓDI EVANGÉLIKUS PETÔFI GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító: 032 582 BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

ASZÓDI EVANGÉLIKUS PETÔFI GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító: 032 582 BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ ASZÓDI EVANGÉLIKUS PETÔFI GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM OM azonosító: 032 582 BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Iskolánk küldetésnyilatkozatából A közel 290 éves aszódi evangélikus gimnázium rövid története Az Aszódi

Részletesebben

Pályázat. a Karácsony Sándor Általános Iskola igazgatói állására. Készítette: Zádorvölgyiné Szabó Ildikó

Pályázat. a Karácsony Sándor Általános Iskola igazgatói állására. Készítette: Zádorvölgyiné Szabó Ildikó Pályázat a Karácsony Sándor Általános Iskola igazgatói állására Készítette: Zádorvölgyiné Szabó Ildikó Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 2. Helyzetelemzés 5 2.1. Személyi feltételek 5 2.2. Tanulói adatok

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014.

PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014. Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 1;. Tel./fax.: 59/321-312; e-mail: kossuth.kisujszallas@baptistaoktatas.hu PEDAGÓGIAI PROGRAM 2014. TARTALOMJEGYZÉK Preambulum...

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus, Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola MUNKATERV 2014-2015.

Kossuth Lajos Evangélikus, Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola MUNKATERV 2014-2015. Kossuth Lajos Evangélikus, Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola 3525 Miskolc, Dayka G. u. 4. Tel.: 46/509-120; Tel./fax: 46/345-830 www.klevai.hu MUNKATERV 2014-2015. 1 A Kossuth

Részletesebben

2015. PÁLYÁZAT a VESZPRÉMI DÓZSA GYÖRGY NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA. intézményvezető beosztás ellátására.

2015. PÁLYÁZAT a VESZPRÉMI DÓZSA GYÖRGY NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA. intézményvezető beosztás ellátására. 2015. PÁLYÁZAT a VESZPRÉMI DÓZSA GYÖRGY NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA intézményvezető beosztás ellátására Tartalom 1. Bevezető gondolatok... 3 2. Helyzetelemzés és fejlesztési elképzelések...

Részletesebben

MUNKATERV 2014/2015. TANÉV

MUNKATERV 2014/2015. TANÉV 2821 Gyermely, Iskola u. 10-12. Tel.: 34/570-010; Fax: 34/370-305 E-mail:gyermelyiiskola@gmail.com gaborzsuzs@gmail.com MUNKATERV 2014/2015. TANÉV Készítette: Gábor Zsuzsanna igazgató A munkatervet jóváhagyó

Részletesebben

BECSENGETÉS. Dunaharaszti Város Önkormányzatának óvoda- és iskolaválasztást segítő tájékoztató kiadványa. Dunaharaszti, 2011.

BECSENGETÉS. Dunaharaszti Város Önkormányzatának óvoda- és iskolaválasztást segítő tájékoztató kiadványa. Dunaharaszti, 2011. BECSENGETÉS Dunaharaszti Város Önkormányzatának óvoda- és iskolaválasztást segítő tájékoztató kiadványa 2011 Dunaharaszti, 2011. március 1 Köszöntöm Önöket abból az alkalomból, hogy 2011-ben is kézbe vehetik

Részletesebben

Alapító szerv neve és címe: Körmend Város Önkormányzata; 9900 Körmend, Szabadság tér 7.

Alapító szerv neve és címe: Körmend Város Önkormányzata; 9900 Körmend, Szabadság tér 7. Tartalomjegyzék 1.Bevezetés... 1 2. Intézményünk arculata, jellemzői... 2 2. 1. A beszámolási időszak jelentősebb eseményei, adatok... 6 2. 2. Szakmai, módszertani rendezvényeink, tevékenységeink, eredményeink...

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó 2014/15. TANÉV OM 037767 KIK 123001

B E S Z Á M O L Ó 2014/15. TANÉV OM 037767 KIK 123001 KLIK Érdi Tankerület 123001 Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola 2440 Százhalombatta, Damjanich út 24. OM azonosító: 037767 Tel/Fax: 06-23-354-192, 06-23-359-845 E-mail: titkarsag@egyesiskola.hu weboldal:

Részletesebben

INTÉZMÉNYVEZETŐI PÁLYÁZAT A GALAMBOKI ÁLTALÁNOS ISKOLA VEZETÉSÉRE

INTÉZMÉNYVEZETŐI PÁLYÁZAT A GALAMBOKI ÁLTALÁNOS ISKOLA VEZETÉSÉRE INTÉZMÉNYVEZETŐI PÁLYÁZAT A GALAMBOKI ÁLTALÁNOS ISKOLA VEZETÉSÉRE AZONOSÍTÓSZÁM: 2014-06-30 Készítette: Szólák László 2014. április 11. Tartalom Előszó... 2 Szakmai önéletrajz... 3 1. A 2009-2014-es vezetői

Részletesebben

Pályázat. a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola. Intézményvezető. beosztás ellátására. Készítette: Szabóné Szél Julianna

Pályázat. a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola. Intézményvezető. beosztás ellátására. Készítette: Szabóné Szél Julianna Pályázat a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola Intézményvezető beosztás ellátására Készítette: Szabóné Szél Julianna megbízott igazgató Tartalomjegyzék PÁLYÁZATI NYILATKOZAT...3 Szakmai Önéletrajz...4

Részletesebben