Vendégváró fürdőváros. Vízi világ Kaposváron

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vendégváró fürdőváros. Vízi világ Kaposváron"

Átírás

1 Vendégváró fürdőváros Vízi világ Kaposváron

2 Tisztelt látogatók, kedves vendégeink! Kaposvár az elmúlt években felkerült a hazai turizmus térképére. Mindez egy nagyon tudatos, az itt élő emberek elhatározásán alapuló döntésnek tudható be. Elterveztük, hogy a Dél-Dunántúl kommersz turisztikai kínálatát messze felülmúlva olyan várost építünk, amely vonzó az itt élőknek és a hozzánk érkező vendégeknek is. Erőfeszítésünket számos elismeréssel jutalmazta a szakma, számunkra mégis az a legnagyobb érték, hogy Kaposvár az Önök szavazatával lett az Év települése 2008-ban. Az azóta eltelt időszakban is folytattuk a munkát, csaknem 6 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottunk végre. Ezek jelentős része a turisták által is érzékelhető beruházás. Patinás épületeink renoválásával, újabb sétálóövezetek, szökőkutak kialakításával, köztéri szobrok átadásával megújítottuk városközpontunkat. Belefogtunk fürdőnk országos jelentőségű fejlesztésébe, s a kultúrának is fellegvárakat emeltünk. A korszerű infrastruktúra megteremtése mellett a tartalomról sem feledkeztünk meg: olyan fesztiválokat hoztunk létre, amelyek évről évre egyre több vendéget vonzanak Kaposvárra. Ma már az ország minden táján ismerik a Festők Városa Hangulatfesztivált. Az is köztudott, hogy Kaposvár rendezi nyaranta a nemzetközi ifjúsági focifesztivált ben pedig egy olyan rangos eseménnyel rukkoltunk elő, amely városunk nevét csaknem százmillió zenebarát előtt tette ismertté és elismertté szerte Európában. A Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál tavalyi sikere garancia arra, hogy a következő években is világsztárok érkeznek városunkba. Kaposvár sokszínű kínálata az utóbbi években sok-sok új árnyalattal gazdagodott. A város vendégszerető lakói olyan attrakciókkal várják Önöket, amelyek reményeink szerint arra ösztönzik mindannyiukat, hogy családjuk, barátaik körében gyakran visszatérjenek Kaposvárra. Kaposvár szeretettel vár minden élményre nyitott látogatót. Szita Károly polgármester

3 Térségi központ, zöld város A Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekvő lankás somogyi táj, gazdag történelmi és néprajzi örökség, pezsgő kulturális élet, sokszínű programkínálat ezzel találkozhat az a turista, aki Kaposvárra látogat. A hét dombra épült város történelme egyidős a magyar államéval, s ma már infrastruktúrája és kulturális vonzereje miatt joggal mondhatja magát a dél-dunántúli régió társközpontjának. A zselici dombok lábánál fekvő város egyik legfőbb vonzereje a természet közelsége: a tavasztól őszig a zöld szín ezer árnyalatában pompázó erdők. Kaposvár környékén megtalálhatóak olyan a falusi turizmusban még ma is kuriózumnak számító termékek, mint a Zselici Csillagos Égbolt-park, a bőszénfai Szarvasfarm, vagy a patcai Katica Tanya. De messze földről vonzza a természet szerelmeseit a Deseda-tó is, amely kedvelt célpontja az aktív turizmust (horgász, vadász, kerékpáros, lovas) kedvelőknek. A város hangulatának meghatározói a történeti parkok, az egyedülálló öreg fasorok. Kaposvár igazi zöld város belterületein a zöld felületek nagysága meghaladja a másfél millió négyzetmétert.

4 A kultúra vonzásában Kaposvár városa 33 műemléki védettség alatt álló, országos jelentőségű épített értékére is büszke lehet. A kulturális örökség nagy része a városközpont területén található, legtöbbjük példaértékűen helyreállítva és karbantartva nyújt történelmi kulisszát a városi sétákhoz. Kaposvár sport- és kulturális nagyrendezvényei és fesztiváljai évről-évre több látogatót vonzanak, a város köz- és magángyűjteményei, kiállítóhelyei egyre ismertebbek. A turizmus hagyományosan a kultúrára és a rendezvényekre, konferenciákra épül és ez így lesz a jövőben is. Új elem a fürdő, ami hét nyelven beszél egyszerre Mekkája a vízi élményeket és a termálvízben bajaikra enyhülést keresőknek. Az újjászülető Együd Árpád Kulturális Központ (AGÓRA) óriási, modern üvegfelületeivel, korszerű belső terével és a kiszolgáló technikával a térség kulturális vonzáscentruma lesz. A megújult, ismét a régi színeiben ragyogó Szivárvány Kultúrpalota pedig már ma is az a Kaposváron hagyományos kulturális rendezvények, tárlatok, színházi találkozók, messze hangzó zenei események otthona. A Csiky Gergely Színház, a városban működő országos hírű Vikár-kórus, Kaposvári Szimfonikus Zenekar, az újra felfedezett zseniális festő, Rippl-Rónai József emlékének látványos ápolása és még sok-sok művészeti attrakció teszi pezsgővé a város kulturális életét. Az események száma szinte végtelen: januártól decemberig mindenki talál kedvére valót a tarka kínálatban. A Dorottya-napok farsangkor elhozzák a tavasz derűjét, amely a Kaposvári Tavasz idején folytatódik. A képzőművészet szerelmeseit várja a Festők Város Hangulatfesztivál, a színpadi produkciók közönsége a Nyári Színházi Estéken vagy a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléján tapsolhat. A vájtfülűekhez szól a Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a kaposváriak egyik legnagyobb közös ünnepe pedig a szeptemberi Miénk a város Fesztivál. Az év az Adventi Napok programsorozatával zárul.

5 18 medence, wellnesstől a vízi élményekig A kaposvári fürdőkomplexum kínálatában található strand, wellness, élményfürdő és gyógyászati részleg is. A sokféle méretű, különböző hőfokú és funkciójú, különböző felszereltségű 18 medencéjéből fürdővilág épült Kaposváron. A wellness részlegben négy szauna várja az izzadni vágyókat. A két tradicionális finn szauna mellett egy kevésbé forró, ám mindig illatos aromaszauna és egy kímélő infrakabin választható. Forróból a hidegbe: a szaunavilágot egy merülő- és egy a jól bevált Kneipp-kúrához épített taposómedence, valamint egy gőzkabin egészíti ki. Mindez reggel 8-tól este 8-ig szolgálja a fürdővendégeket. A Virágfürdő óriási szabadtéri élménymedencéje nevéhez híven igazi élményforrás gyereknek és felnőttnek egyaránt - csúszdákkal, barlangokkal és sodrómedencével. A fedett fürdő a vízisportok kedvelőinek célpontja. Szabványos méretű úszómedencék kínálnak sportolási lehetőséget, segítik az úszni tanulást, élménymedencéiben pedig az őszi-téli hónapokban is lehet fürdőzni.

6

7 Gyógyító víz, gyógyító környezet Kaposváron kincset rejt a föld mélye és a termálvíz gyógyító ereje ma már mindenki számára hozzáférhető. A 671 méter mélységből feltörő minősített gyógyvízre felépült új fürdő olyan szolgáltatásokat sorakoztat fel, amelyek az egyszerű fáradság kikúrálásától a bonyolultabb mozgásszervi megbetegedések gyógyítására alkalmasak. A percenkénti 200 literes hozamú kaposvári kút ún. alkáli- kloridos és hidrogén-karbonátos hévizet ad, amely más értékes összetevőket, így brómot, jódot, és fluorid-ionokat tartalmaz ez a vízösszetétel pedig sokféle betegségcsoport gyógyításában kap szerepet. Fürdőkúraként különféle mozgásszervi megbetegedések, reumatikus bántalmak tüneteit enyhíti. Jótékony hatású izomhúzódások, izomgyengeség gyógykezelésében. Alkalmas csonttörések, porcsérülések, kisebb-nagyobb baleseti sérülések utókezelésére. Segíthet a trombózis utáni állapot helyreállításában, de eredményesen használható egyes nőgyógyászati kezeléseknél is. A kaposvári gyógyvízben nemcsak fürödni lehet: a mélyről feltörő forrás vizének persze megfelelő hűtés után kitűnő helye van a pohárban is. A víz ugyanis ivókúraként segít a gyomor-és bélhurutban szenvedőkön, és epebántalmak ellen is alkalmazható.

8 Magyarország legújabb fürdővárosa A kaposvári fürdőkomplexum használói és a beutaló orvosok a gyógykezelések széles kínálatából választhatnak. Igénybe vehető többféle kádfürdő, speciális köztük orvosi és víz alatti masszázsok, víz alatt végezhető mozgásterápiák és gyógytornák. Nem hiányzik a szénsavas kád és a súlyfürdő és lehetőség van iszapkezelésre illetve gyógyúszásra is a 18 év alatti pácienseknél. A gyógyulni vágyók érkezhetnek orvosi beutalóval, ilyenkor a kezelést a társadalombiztosítás finanszírozza; de jöhet a vendég beutaló nélkül is, ebben az esetben a fürdő orvosa megvizsgálja, tanácsot ad, kezeléseket ajánl és a szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe. Egy néhány napos fürdőkúra a modern kaposvári fürdőben, a gyógyító víz mindennapos ölelése, a kezelések között séta a városban, kirándulás a Deseda-tóhoz, este nyári színház vagy koncert, utána könnyű vacsora valahol a fényárban úszó főtér környékén - Kaposvár, Magyarország legújabb fürdővárosa minden évszakban várja vendégeit.

9 Elérhetőségek: Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő 7400 Kaposvár, Csík Ferenc sétány 1. Telefon: 82/ , 82/ , Fax: 82/ Többet szeretne tudni Kaposvárról és környékéről? Nyitva tartás: Virágfürdő: ig minden nap ig Uszoda: hétköznap hétvégén ig Wellness (szauna világ): minden nap ig Gyógyászat: minden nap ig 7400 Kaposvár, Fő u. 8. Tel.: 82/ , 82/ Fax: 82/ Web:

10 Kaposvár Kaposvár The County of Somogy and its capital, Kaposvár, nestle amidst the rolling hills of South Transdanubia embraced by the River Dráva and the majestic waters of Lake Balaton. The city is built on seven hills on the slopes of the Zselic and Kapos rivers and can trace its origins right back to the birth of the Hungarian State. As visitors admire the spotless surroundings they soon soak up the warm welcoming atmosphere and learn to relax with the laid-back locals among the flowers and fountains. Culture The tourism of Kaposvar is based on culture and festivals. Jozsef Rippl-Ronai, the famous painter was born in Kaposvar in He lived in Budapest, Munich, Paris and finally he returned and settled down with his French wife in the city in His home operates as a memorial museum now and is furnished with original furniture. More than 90 works of art give an insight into all the painting periods of the artist. The festival year opens with a series of cultural events on the first Saturday in February - the traditional Carnival Days of Kaposvár, followed by the musical and dance-performances of the Kaposvár Spring in March. In May the Town of Painters Festival evokes the period of Rippl-Rónai, Vaszary and Galimberti - all well - known painters of Kaposvár. In the summer months the Szentjakab Benedictine Abbey hosts the Szentjakab Summer Nights a series of theatrical and music evenings. Every other year the theatres staging plays for the young meet at the Biennial Festival of Children and Youth Theatres in our city. In July Kaposvár hosts 200 youth football teams from all around the world for the Youth Football Festival. In August The International Chamber Music Festival attracts the lovers of music with a wealth of concerts - classical and jazz offering high class entertainment for locals and visitors alike. Bath The new city bath is unique in the area offering 18 pools with different temperature and facilities, as well as 4 saunas. Its water is thermal water with alkali-chloride and hydrogen-carbonate which contains bromide, iodine and fluoride ions al. It serves medicinal purposes as bathing water and can be used for the treatment of locomotor disorders, rheumatic pains, for conditions after thrombosis, muscle strain, muscle weakness, for the aftercare of bone fractures, cartilage injuries, accident injuries, but it can be effective for gynaecological treatments as well. As a drinking cure it can be applied for gastritis and enteritis, and for bilious complaints. Bath of Kaposvar Address: H-7400 Kaposvar, Csik Ferenc str. 1. Tel: , Open: every day from 8 a.m. to 8 p.m. For more information please visit Tourinform Kaposvar. Address: H-7400 Kaposvar, Fő str. 8. Tel: , Das Komitat Somogy und sein Sitz Kaposvar liegen in der abwechslungsreichen Hügellandschaft von Transdanubien, umgeben von dem Drau und dem Plattensee. Kaposvár ist ein Zentrum für Wirtschaft, Handel und Kultur. Die Bürger von Kaposvár sind stolz auf ihrer Stadt, die eine innige Atmosphäre hat. Kultur Die Touristik von Kaposvár ist auf die Kultur und die Festivaler gegründet. Jozsef Rippl-Ronai, der berühmte Maler ist in Kaposvár im Jahr 1861 geboren. Er hat in Budapest, München, Paris gewohnt und letztendlich ist er mit seiner französischen Frau im Jahr 1902nach Kaposvár wiederkehrt. Sein Haus ist heute ein Museum. Das mit den originalen Möbeln und über 90 Gemälden eingerichtete Museum gewährt dem Zuseher einen reichen Einblick in jede Schaffensperiode des Malers. Die Festivalzeit beginnt am Dorotea-Tag mit der Faschingsprogrammreihe, gefolgt von den Musikveranstaltungen des Kaposvárer Frühlingsfestivals. Die bekannten Kunstmaler werden im Mai mit dem Stimmungsfestival Die Stadt der Maler begrüsst. Alle zwei Jahren wird in der Stadt die Biennale der Kinder- und Jugendtheater veranstaltet. Das Kaposvárer Internationale Kammermusikfestival spricht die Experten an, es gibt sowohl klassische, als auch Jazzkonzerte auf höhstem Nivou im Program. Bad Das neue Stadtbad ist einzigartig in der Region. Es verfügt über 18 Becken mit verschiedenen Wassertemperaturen und Erlebniselementen und 4 Saunas. Das Heilwasser ist ein Thermalwasser mit Alkali-Klorid und Hydrogenkarbonat, welches auch Brom-, Jod-, und Fluoridion enthält. Als Badekur ist es für die Nachbehandlung der folgenden Krankheiten geeignet: Erkrankungen des Bewegungssystems, Rheuma, Zustand nach Thrombose, Muskelzerrung, Knochenbruch, Knorpelverletzung und Unfallverletzungen. Man kann es auch bei gynäkologischen Behandlungen sehr wirksam verwenden. Bei Trinkkur ist es für Magen- und Darmkatarrh, sowie Gallenkrankheiten gut. Bad von Kaposvar Address: H-7400 Kaposvar, Csik Ferenc Str. 1. Tel: , Geöffnet: Jeden Tag 8-20 Uhr. Möchten Sie mehr Information über Kaposvar? Tourinform Kaposvar. Address: H-7400 Kaposvar, Fő Str. 8. Tel: ,

11 KAPOSVÁRI USZODA, GYÓGY- ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ 7400 Kaposvar, Csík Ferenc sétány. 1. Tel.: , Nyitva tartás: minden nap 8-20 óráig Nemzeti Fejlesztési Ügynökség KIADJA: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 7400 Kaposvár, Kossuth tér 1. KONCEPCIÓ: MAHIR-MonDay Konzorcium A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 2 0 1 3 KÖSZÖNTŐ! Rendkívül jó érzés egy olyan kiadványba írni néhány köszöntő sort, amelyből a tisztelt olvasó megismerheti a Dél-Dunántúli Gyógy- és Termálfürdők

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK

DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK ELÉRHETŐSÉGEK ÉS TARTALOMJEGYZÉK DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY-ÉS TERMÁLFÜRDŐK EGYESÜLETÉNEK TAGJAI DÉL-DUNÁNTÚLI GYÓGY- ÉS TERMÁLFÜRDŐK 3. Térkép 4-5.- BARCSI GYÓGYFÜRDŐ ÉS

Részletesebben

Keszthely. Kiránduló füzet. Ausflugtips. Tourist booklet. & Környéke... Umgebung... Region. www.keszthely.info.hu

Keszthely. Kiránduló füzet. Ausflugtips. Tourist booklet. & Környéke... Umgebung... Region. www.keszthely.info.hu Keszthely & Környéke... Umgebung... Region Kiránduló füzet l l Ausflugtips Tourist booklet Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Keszthely VIP Kártya ingyenes

Részletesebben

Dél-Dunántúl változatos dombvidékén, a Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekszik Somogy megye és székhelye, Kaposvár. A zselici lankák és

Dél-Dunántúl változatos dombvidékén, a Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekszik Somogy megye és székhelye, Kaposvár. A zselici lankák és D Dél-Dunántúl változatos dombvidékén, a Dráva folyó és a Balaton ölelésében fekszik Somogy megye és székhelye, aposvár. A zselici lankák és a apos folyó között hét dombra települt város történelme a magyar

Részletesebben

Egy helyen ezer csoda

Egy helyen ezer csoda Egy helyen ezer csoda Tausend Wunder an einem Ort A thousand miracles at one place Sopronról az utazóknak legyen az honfitársunk vagy akár külhoni más és más jut az eszébe. Van, aki a hûség és szabadság

Részletesebben

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu

SPA & Wellness. www.termalegeszsegipariklaszter.hu SPA & Wellness Egészségturizmus www.termalegeszsegipariklaszter.hu A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyásával valósult meg. Európai

Részletesebben

Dél-Alföld vizei. Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu

Dél-Alföld vizei. Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu Dél-Alföld vizei Vízben jók vagyunk! Vízben jók vagyunk! www.itthon.hu Tisztelt Olvasó! A Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyét magába foglaló Dél-alföldi Régióban minden kedves látogató megtalálhatja

Részletesebben

DEAR GUESTS UNSERE LIEBE GÄSTE!

DEAR GUESTS UNSERE LIEBE GÄSTE! SIÓFOK 2 www.siofokportal.com www.siofokportal.com 3 KEDVES VENDÉGÜNK! DEAR GUESTS UNSERE LIEBE GÄSTE! 1 Üdvözöljük Önt Siófokon, ahol a Balaton ezer arca és természeti adottsága mellett, 2015-ben is sokszínű

Részletesebben

...az élet forrása Quelle des Lebens the fountain of life. Szálláskatalógus. Unterkunftsverzeichnis Accommodation. Hévíz

...az élet forrása Quelle des Lebens the fountain of life. Szálláskatalógus. Unterkunftsverzeichnis Accommodation. Hévíz ...az élet forrása Quelle des Lebens the fountain of life Szálláskatalógus Unterkunftsverzeichnis Accommodation Hévíz Szeretettel üdvözöljük Hévízen, a 4 évszak fürdõvárosában! Ön a hévízi szálláskatalógust

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA MEGYEI JOGÚ VÁROS TURIZMUSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2014-2020. MEGBÍZÓ: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata KÉSZÍTETTE: ECORYS MAGYARORSZÁG Kft. Kaposvár és a Zselic vidéke Turisztikai Desztináció Menedzsment

Részletesebben

Debrecen. Városkalauz térképpel City guide with map. www.varoskalauz.hu

Debrecen. Városkalauz térképpel City guide with map. www.varoskalauz.hu Debrecen Városkalauz térképpel City guide with map 2008 www.varoskalauz.hu Az Észak-Alföldet csak szeretni lehet! You can't help but love the northern Great Plain region! Tárt karokkal invitálok mindenkit

Részletesebben

Fesztiválok Festivals 2012 KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK EGYEDÜLÁLLÓ KÖRNYEZETBEN! Tata és környéke. Tata and Environs Tata und seine Umgebung

Fesztiválok Festivals 2012 KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK EGYEDÜLÁLLÓ KÖRNYEZETBEN! Tata és környéke. Tata and Environs Tata und seine Umgebung KULTURÁLIS ÉLMÉNYEK EGYEDÜLÁLLÓ KÖRNYEZETBEN! Festivals 2012 Tata és környéke Tata and Environs Tata und seine Umgebung www.visittata.com 1 kal várjuk Önt egész éven át! Tata és környéke méltán híres arról,

Részletesebben

ÉLMÉNYEK. a Balatonföldvár turisztikai régió kínálatából ERLEBNISSE ADVENTURES LÁTNIVALÓK, KIRÁNDULÁSOK, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEK

ÉLMÉNYEK. a Balatonföldvár turisztikai régió kínálatából ERLEBNISSE ADVENTURES LÁTNIVALÓK, KIRÁNDULÁSOK, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEK ÉLMÉNYEK ERLEBNISSE ADVENTURES a Balatonföldvár turisztikai régió kínálatából LÁTNIVALÓK, KIRÁNDULÁSOK, SZABADIDŐS LEHETŐSÉGEK Balatonföldvár turisztikai régió települései: Balatonföldvár Balatonőszöd

Részletesebben

Tartalomjegyzék / Inhaltsverzeichnis 5 Budapest Aktív pihenés a fürdővárosban Aktivurlaub in die Bäderstadt 1. séta /1. Spazierweg 8 Budai Vár Sikló Királyi Palota Szentháromság tér, Halászbástya Mátyás

Részletesebben

Werte Leserinnen, werte Leser, die Kleinregion Sopron-Fertőd heißt Sie herzlich willkommen!

Werte Leserinnen, werte Leser, die Kleinregion Sopron-Fertőd heißt Sie herzlich willkommen! Köszöntő greetings begrüssung Kedves Olvasó! Werte Leserinnen, werte Leser, Dear Reader Sopron-Fertőd Kistérség szeretettel köszönti Önt! Vidékünk természeti és épített örökségének, valamint a századok

Részletesebben

Magyarország. Békéscsaba. Békés megye

Magyarország. Békéscsaba. Békés megye Békés megye Vizeink Magyarország Békéscsaba Békés megye Kedves Érdeklődő! Ön a Békés Megye Falusi Turizmusáért Egyesület Vizeink című kiadványát tarja kezében. Ezt a kiadványt a Békés megyében található

Részletesebben

Nyíregyháza. Városkalauz térképpel City guide with map. www.varoskalauz.hu

Nyíregyháza. Városkalauz térképpel City guide with map. www.varoskalauz.hu Nyíregyháza Városkalauz térképpel City guide with map 2010 www.varoskalauz.hu Fürdőzés egész évben Nyíregyházán és Sóstón! Júlia Fürdő Gyógyulás és rekreáció a belvárosban kültéri és beltéri termálvizes

Részletesebben

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október

HARKÁNYI VENDÉG. 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október HARKÁNYI VENDÉG 2013. ősz-tél 2014. tavasz 2. szám 2013. október Harkányfürdő, egy tradicionális gyógyfürdő, mely egész évben várja Önt! A vendégváró Harkány és vendégszerető lakói 1824 óta, közel kétszáz

Részletesebben

Alpokalja Fertőtáj. alpenvorland landschaft neusiedler see the foothills of the alps lake fertő region

Alpokalja Fertőtáj. alpenvorland landschaft neusiedler see the foothills of the alps lake fertő region Alpokalja Fertőtáj alpenvorland landschaft neusiedler see the foothills of the alps lake fertő region Kedves Olvasó! Sopron-Fertőd Kistérség szeretettel köszönti Önt! Páneurópai Piknik évfordulójának rendezvényei

Részletesebben

HASZNÁLJA KI KEDVEZMÉNYEINKET!

HASZNÁLJA KI KEDVEZMÉNYEINKET! HASZNÁLJA KI KEDVEZMÉNYEINKET! TAKE ADVANTAGE OF OUR DISCOUNTS! UNSER SONDERANGEBOT! Regio Regia a kincset érő varázsszó, amely pénzzé tehető! - 20 % mit is ér ez a jel Önnek? Katalógusunkban számos szállásadó,

Részletesebben

Monor. www.monor.hu. Monor Város Önkormányzatának kiadványa Jó itt élni! Monor

Monor. www.monor.hu. Monor Város Önkormányzatának kiadványa Jó itt élni! Monor Monor www.monor.hu Jó itt élni! A Great Place to Live! 1 Monor Város Önkormányzatának kiadványa Mayor s Foreword Polgármesteri köszöntő Photography is the art of the moment. Each photo is an uncompromising,

Részletesebben

KEDVES UTAZÓ! DEAR TRAVELLER, SEHR GEEHRTER REISENDE,

KEDVES UTAZÓ! DEAR TRAVELLER, SEHR GEEHRTER REISENDE, KEDVES UTAZÓ! Tisztelettel üdvözlöm Önt a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége nevében. A hazai ifjúsági szálláshelyeket bemutató kiadvánnyal segítséget kívánunk nyújtani Önnek abban, hogy csoportos

Részletesebben

Bács-Kiskun megye fürdői

Bács-Kiskun megye fürdői Kerekdomb Tiszakécske Ballószög Kecskemét Lakitelek Kiskôrös Kiskunfélegyháza Kalocsa Kiskunmajsa Kiskunhalas Nagybaracska Dávod 1 Ballószög Aranykor Wellness Termálfürdô 2004-ben került átadásra a ballószögi

Részletesebben

KEDVES UTAZÓ! DEAR FRIENDS, LIEBE FREUNDE!

KEDVES UTAZÓ! DEAR FRIENDS, LIEBE FREUNDE! KEDVES UTAZÓ! Tisztelettel üdvözlöm Önt a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének nevében. A kezében tartott kiadványunkkal segítséget kívánunk nyújtani Önnek abban, hogy csoportos, vagy egyéni

Részletesebben

Északipart Nord-Ufer / North shore 32 Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany, Badacsony, Balatongyörök, Keszthely

Északipart Nord-Ufer / North shore 32 Balatonalmádi, Balatonfüred, Tihany, Badacsony, Balatongyörök, Keszthely Balaton Plattensee Áttekintő térkép Übersichtskarte / sketch-map 2 Tourinform irodák / Büros / Offices 5 A tó / See / The lake 8 Gyógyító helyek Heilende Stätten / Places of healing 10 Információk / Informations

Részletesebben

GYÓGYVIZEK VÖLGYE TAL DER HEILWASSER VALLEY OF SPAS

GYÓGYVIZEK VÖLGYE TAL DER HEILWASSER VALLEY OF SPAS GYÓGYVIZEK VÖLGYE TAL DER HEILWASSER VALLEY OF SPAS Egerszólát Egerszalók Demjén GYÓGYVIZEK VÖLGYE FÜRDŐK Sok völgy van Magyarországon, de Gyógyvizek Völgye csak egy. A térképen ne keressék ezt a nevet,

Részletesebben

SIÓFOK. Városkalauz SIÓFOK CITY GUIDE. látnivalók érdekességek szórakozás attractions, curiosities, entertainment

SIÓFOK. Városkalauz SIÓFOK CITY GUIDE. látnivalók érdekességek szórakozás attractions, curiosities, entertainment SIÓFOK SIÓFOK CITY GUIDE Városkalauz látnivalók érdekességek szórakozás attractions, curiosities, entertainment Kedves Vendégünk! Üdvözli Önt Siófok, az ország Nyári fővárosa, ahol megannyi élmény várja

Részletesebben

Chaîne des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs Chaîne des Rôtisseurs xıı. Grand Chapitre 3-6. June 2010 X II. Grand Chapitre of Hungarian Bailliage 3-6. June 2010 SCHÖNWALD Germany 2 www.progast.hu xıı. X II. Grand Chapitre 20th Bailliage Anniversary

Részletesebben

Nyolc és fél kérdés. Idegenforgalmi melléklet. Jeles napok. Szeretettel köszöntjük városunkban! Welcome to our town!

Nyolc és fél kérdés. Idegenforgalmi melléklet. Jeles napok. Szeretettel köszöntjük városunkban! Welcome to our town! Lellei ú ság XIX. évfolyam, 7 szám. 2010. július Idegenforgalmi melléklet Szeretettel köszöntjük városunkban! Balatonlelle Somogy megyében, a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttôl 136 km

Részletesebben

Városkalauz térképpel Stadtführer mit Stadtplan

Városkalauz térképpel Stadtführer mit Stadtplan Zala megye 2013 Városkalauz térképpel Stadtführer mit Stadtplan www.varoskalauz-mo.eu Pihenje ki a mindennapok fáradalmait csendes, nyugodt környezetben, Zalakaros legújabb négy csillagos szállodájában,

Részletesebben