IX. évfolyam, 4. szám február 27.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "IX. évfolyam, 4. szám február 27."

Átírás

1 IX. évfolyam, 4. szám február 27.

2 2 HOROSZKÓP KOS ( ) Munkájában most mindenképp sikeres időszak következik. Tisztán látja maga előtt, hogy egy bizonyos célt legyen az nagyobb teljesítmény, egy pozíció, nagyobb bevétel milyen módon érhet el. BIKA ( ) Érdemes most utazások megszervezésére is időt fordítani, akár egy hirtelen jött ötletnek engedve, akár már a nyári szabadságot tervezve. Párkapcsolatában kiegyensúlyozott időszak következik. IKREK ( ) Sokat dolgozik, de nagyon hatékonyan. Sok időt tölt barátaival, szeretteivel, mégis adódnak időszakok, amikor befelé figyelhet és elmélyülhet saját világában. Talán épp ettől az egyensúlytól ilyen kellemes ez az időszak. RÁK ( ) Hivatásában lassan, de biztosan halad az önmegvalósítás felé. Nem siet el semmit, türelmesen lépeget fokról-fokra. Ne várja, hogy hirtelen nagy változás következzen be, bár ha már régóta tevékenykedik egy adott területen, akkor jó esélye van az előrelépésnek. OROSZLÁN ( ) Egy hatalmas rendcsinálás zajlik, amelynek során könnyű szívvel válik meg minden olyasmitől, amire már jó ideje semmi szüksége, és ugyanilyen könnyedén hoz meg döntéseket, amelyek régóta érlelődnek Önben. SZŰZ ( ) Valami miatt ezekben a hetekben ez alapvetően jellemző érzése lesz. Sokat adhatnak Önnek most lelkileg az idős emberek. A velük való beszélgetések hatására stabilabb lesz, és tőlük sokkal könnyebben fogadja most az előrevivő kritikákat. Szívesen megfelel most azoknak az elvárásoknak, amelyek szerint komolyabban, felnőttesebben kellene viselkednie. MÉRLEG ( ) Olyan eseményeken mehet keresztül, melyek érzelmileg rendkívül megviselhetik, mert bár egy ideje érzi, hogy bizonyos lépéseket meg kellene tennie, most fokozódott fel annyira a külső nyomás is, hogy valóban elszánja magát. SKORPIÓ ( ) A türelem mindig meghozza gyümölcsét. Hamarosan nem csak az időjárásban, de az életében is beköszönt a tavasz. Legyen mindig pozitív, nevessen sokat, keresse azoknak az embereknek a társaságát, akik értékelik és akik kihívást jelentenek! NYILAS ( ) Hivatásában sikereket érhet el, szorgalmának, kitartásának meglesz az eredménye. Feletteseitől sok segítséget kaphat, és egyre gyakrabban érezheti, hogy egyenrangú félként tekintenek Önre, olyan témákban is kikérik a véleményét, amelyek nem konkrétan Önhöz tartoznak. BAK ( ) Fokozódik érdeklődése a spirituális témák iránt, többször elgondolkozik az élet nagy kérdésein, a vallásokon, saját sorsának fordulópontjain. Engedjen nyugodtan ennek a késztetésnek. VÍZÖNTŐ ( ) Olyan dolgokba vághat bele, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartott. Nem érdeklik most annyira a társadalmi konvenciók, szeretné kiteljesíteni önmagát, még akkor is, ha tudja, hogy ez nem mindenkinek fog tetszeni. HALAK ( ) Figyeljen oda barátaira az elkövetkező hetekben. Egyiküknek különösen szüksége van Önre. Szeret a társaságában lenni, szereti megosztani Önnel a gondolatait, és még ha nem is mondja el, mi nyomja a szívét, az együtt töltött idő segít neki átvészeli a nehéz időszakát.

3 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Tejszínes-mascarponés-csokis mokkatorta Hozzávalók: A tésztához: 5 db tojás 5 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 1 evőkanál holland kakaópor 1 dl eszpresszó kávé 20 dkg margarin 1 csomag sütőpor só A krémhez: 25 dkg mascarpone 2 dl habtejszín 1 csomag lapzselatin 3 evőkanál cukor 1,2 dl eszpresszó kávé reszelt csoki rumaroma Elkészítés: Először a tésztát készítjük el: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral és a puha margarinnal szintén jól kikeverjük, majd beleöntjük az erős kávét, a kakaóport, végül a lisztet és a sütőport is. Beleforgatjuk a fehérjehabot, és egy nagyobb lapos tepsibe (melyet előtte sütőpapírral kibéleltünk) öntjük. Előmelegített sütőben 180 C-on, kb. 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 3 részre vágjuk. A krémhez az erős kávét a cukorral és a lapzselatinnal feloldjuk. Hagyjuk kihűlni, kevergetjük, majd a mascarponét is belekeverjük. Kevés rumaromát adjunk hozzá. A habtejszínt verjük fel keményre, és forgassuk bele a mascarponés-kávés keverékbe a felét. A habtejszín másik felébe reszeljünk csokit, és ízesítsük rumaromával. A torta összeállítása: Helyezzük egy tálcára az alsó lapot, halmozzuk rá a kávés mascarpone krémet, majd a második lap következik, erre mascarponés krémet és a tejszínes csokis habot simítsuk, végül a harmadik lap következik, melyre a maradék mascarponés krémet kenjük. Vonjuk be az oldalát is krémmel, majd reszeljünk a tetejére csokit. Pár óra dermedés után szeletelhető. Jó étvágyat!

4 4 Szokta ezt csinálni a kutyád? Így mondja el, hogy szeret téged! Bár beszélni nem tudnak, de ezekkel a gesztusokkal ki tudják fejezni irányodba, milyen fontos vagy számukra. Figyeld a kedvenced, így viselkedik-e veled! Brian Hare kutyaszakértő elárulta, mivel fejezik ki a szeretetüket a kutyák: 1. Közvetlenül, sokáig a szemedbe néz. Ilyenkor oxitocin szabadul fel az agyában, ami segíti a kötődés kialakulását - ugyanez játszódik le anya és csecsemő között is. 2. Ásít, mikor ásítasz. A kutyáknál is ugyanannyira ragadós az ásítás, mint az embereknél, és szimpátia, illetve szeretet alapján kezdenek ásítani az emberi ásítást látva. 3. Rád dől és/vagy a lábadra ül. Így jelzi, hogy megbízik benned, számít rád, hogy te megvéded és vigyázol rá. 4. Hozzád bújik evés után. A kutyáknak köztudottan fontos a hasuk, de az, amit közvetlenül evés után csinálnak, jelzi, hogy mi az, ami a legfontosabb a kis világukban az evésen kívül. 5. Felhúzza és mozgatja a szemöldökét. Főleg, ha a bal oldalit húzza fel. 6. Nyugodtan végignézi, ahogy elmész. Ha a kutyád pánikol, mikor elindulsz otthonról, az inkább szeparációs szorongás jele, nem a szereteté. Ha viszont nyugodt marad, azzal jelzi, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy megbízzon benned, és tudja, hogy nemsokára visszatérsz hozzá. 7. Üdvrivalgással köszönt, mikor hazaérsz. Farokcsóválás, ugrándozás, hanyatt vágódás - a legőszintébb örömkifejezés az érkezésedre. Ugye, hogy nincs is jobb annál, mint mikor ilyen fogadtatásra érsz haza? 8. A te szobádban alszik. Ha nem is olyan szerencsés, hogy az ágyban alhat veled, a lakás összes szobája közül akkor is a tiédet választja, és az ágyad mellett vagy alatt van a kedvenc fekhelye, mégpedig azért, mert te vagy számára a falka legfontosabb tagja. 9. Odahozza a kedvenc játékát. Nem csak azért csinálja ezt, mert játszani akar. Ezzel jelzi, hogy te vagy a falkavezér, és szeretne neked a legféltettebb kincsével kedveskedni, remélve hogy neked is annyira tetszik majd, mint neki. 10. Arcon nyal. Imád puszit adni neked, és élvezi minden percét, ha szeretgeted és puszilgatod. Képzeld, a kutyák rögtön megérzik, ha tényleg szeretik őket, és csak azoknak viszonozzák a puszikat.

5 5 Hizlaló reggelik A 6 legrosszabb reggeli, ami hizlalja a zsírraktárakat, mégis sokan egészségesnek hiszik. A reggeli a nap legfontosabb étkezése, nem érdemes elfeledkezni róla, amennyiben fogynál. Ha kihagyod, azzal lassítod az anyagcserédet, a tápanyaghiány miatt ugyanis raktározásba kezd a szervezet. Ráadásul a nap további szakaszaiban sokkal többet eszel majd. Persze az sem mindegy, mit fogyasztasz. Most olyan ételeket mutatunk, amelyekről sokan gondolják, hogy segítik a fogyást, és egészségesek is, ám valójában éppen az ellenkezője igaz, hizlalóak és károsak. Fogynál? Ezeket a reggeliket inkább kerüld el! Gyümölcslekvár A gyümölcslekvár nem jó alternatíva, még akkor sem, ha magas gyümölcstartalmú bioverziót választasz. Sőt, akkor sem, ha olyat, ami édesítővel készült: a gyümölcscukor ugyanúgy benne van, és megdobja a vércukorszintedet. Gyümölcslevek A gyümölcslevek szintén tele vannak sok hozzáadott cukorral. De sajnos a frissen facsartakra is igaz ez, hiszen a gyümölcscukor is cukor. Fogyasztása reggel hirtelen megnyomja a vércukorszintedet, és onnantól kezdve, hogy az leesik, folyamatosan éhes leszel, és többet is eszel egy-egy étkezéskor. Szendvics (fehér lisztből) A szendvics, teletömve zöldségekkel, sovány sonkával, sajttal megfelelő reggeli lehet akkor is, ha fogynál, de csak úgy, ha nem fehér lisztből készült kenyérből állítod össze. A fehér liszt hizlaló hatása jól ismert, válassz inkább alacsonyabb glikémiás indexű, 100%-ban teljes kiőrlésű változatot. Majonézt és ketchupot pedig ne tegyél bele, igazi kalóriabombák. Reggeli pelyhek Amit mindenki egészségesnek gondol, de csak bizonyos esetekben az. Fehér lisztes, cukros változatot inkább ne egyél, ha fogyókúrázol, viszont a boltok polcain találsz egészséges, cukormentes, teljes értékű gabonából készült verziókat is. Gyümölcsös joghurtok A gyümölcsös joghurtok, még a minőségi változatok is rengeteg hozzáadott cukorral készülnek, és valós gyümölcstartalmuk sem túlzottan magas. Ha ragaszkodsz ehhez - mint egészséges, fogyást segítő reggelihez -, inkább kefirt vagy natúr joghurtot egyél gyümölcsökkel, zabpehellyel: a görögjoghurt például remek választás. Kávé Azt gondolod, a kávé felpörgeti az anyagcserédet, és fogysz majd tőle? Bár igaz, hogy a diétának jót tesz, de éhgyomorra inkább ne fogyaszd. Erősen savasítja a gyomrot, ami betegségekhez is vezethet, első körben pedig stresszt kelt. Ennek hatására hajlamosabb lehetsz napközben a nassolásra, és többet enni a szokásosnál.

6 6 INGATLAN Szekszárdon a Remete utcában kis családi ház eladó. Irányár: 8,5 M. Érd.: 30/ vagy 30/ Tamásiban eladó, illetve szekszárdi lakásra cserélhető egy 127 nm-es, 5 szobás felújított sorház kerttel, garázzsal. Érd.: 70/ Szekszárd, Béri Balogh Ádám utca 69., 50 nm, panel lakás eladó. Ár: 7,99 M. Szépen felújított, hitelmentes, sürgős www. ingatlan.com/ Tolnán, a Kápolna ltp-en 3 szobás, erkélyes sorházi lakás kis kerttel, garázzsal eladó / Decsen eladó kertes, 2,5 szobás, részben felújított családi ház, csendes utcában! Érd.: 30/ Nyugodt környéken összkomfortos családi ház eladó (2 szoba, étkező, konyha, fürdőszoba, garázs). Infó: 20/ Tamásiban, a Szabadság utcában hagyatékból származó kétszintes, összkomfortos családi ház eladó. I.ár: 14 M. Infó: 30/ , 74/ Bóni-fokon hétvégi ház csónakgarázzsal eladó. Érd.: 06-70/ Lakható emeletes tanya a szálkai elágazáshoz közel, a decsi szőlőhegyen eladó. 2 szoba, konyha, feldolgozó, pince, garázs, nagy terasz. Villany, vezetékes víz m 2 szőlő és gyümölcsössel. Szekszárdi lakás csere érdekel, értékegyeztetéssel. (Képek a Jófogás-on.) Tel.: 20/ Szekszárd-Palánkon 100 m 2 alapterületű tégla építésű családi ház eladó. Tel.: 20/ Budapesti kisebb ingatlant vásárolnék. Várom megtisztelő hívását. Tel: 06-30/ BÉREL-KIAD Hosszútávra bérelnék központi fekvésű 3 szobás lakást vagy családi házat Szekszárdon. Tel.: 30/ , 30/ Horvátországi tengerparton apartman kiadó. Telefon: 0630/ , 0620/ Opel Astra F acélfelnik (4 db) eladók /db Tel.: 30/ db használt, gyári, 15 colos Dacia Logan dísztárcsa eladó. Tel.: 70/ SZOLGÁLTATÁS Háztartási gép javítás! Mosógép, villanybojler, stb. Rozgonyi Miklós 30/ , 74/ Fagykár-elhárítási technológia. Téli- és tavaszi fagyok elleni védelem a kisugárzás csökkentésével. Info: VARRÓGÉPSZERVIZ! Rendkívüli árengedmény! Árainkról bővebben: / Alsótagozatos gyermekek számára korrepetálást vállalok Szekszárdon. 20/ GÉPJÁRMŰ BMW gyári dísztárcsát (R15) keresek (4 db-ot). Tel.: 30/ Trabant kombit vásárolnék, csak kifogástalan állapotút. Tel.: 20/ APRÓHIRDETÉSI KUPON Lakossági 1x Üzleti 1x Lakossági 3x Üzleti 3x Tisztelt Olvasónk! Apróhirdetését a kupon kitöltésével (minden kockába egy betűt írva, a szóközök betartásával) postai úton vagy személyesen továbbíthatja Szerkesztőségünknek. A hirdetés feladása postai úton úgy történik, hogy belföldi postautalványon befizeti az összeget a Szerkesztőség címére, a csekk tő példányát pedig belehelyezi a borítékba. A hirdetés csak ebben az esetben jelenik meg! Szerkesztőségünk címe: Alisca.Most Tévéző Szerkesztőség 7100 Szekszárd, Arany János u I. em./115.

7 7 Gipszkarton szerelést vállalunk: álmennyezetek, előtétfalak, belső szigetelések. Tel.: 0674/ , 0630/ EGYÉB Keskeny nyomtávú kistraktorral szőlőművelést vállalok (fűnyírás, permetezés). Tel.: 30/ Siemens vasalógép 85 cmes hengerhossz, indiai futókacsa (csigaevő) eladó. Tel.: 0630/ Keresünk használt, de jó állapotú akác oszlopokat és drótot szőlőbe. Tel.: 30/ Keresünk olyan fiatalokat, akik egy későbbiekben induló, reklám videóújság szerkesztésében részt tudnának venni! Továbbá, keresünk olyan kezdő, a hírközléssel ismerkedő, vagy nem régen megismerkedett fiatalokat, akik jó lényeglátó képességgel, riporteri ambícióval rendelkeznek, és szívesen közreműködnének egy későbbi reklámvideó projekt beindításánál és működtetésében. Tel.: 70/ Eladó db régi, sárga apatini cserép. Érdeklődni: 20/ RÉGI PÉNZT, pénzgyűjteményt: pengőt, forintot, koronát külföldi és magyar pénzeket, Ferenc József/Horthy kitüntetést VÁSÁROLOK! Hívjon bizalommal! 0670/ Szőlőoltványok megrendelhetők termelői áron. Csemegék és borfajták. Ár:300. Tel.:06-30/ TÁRSKERESÉS Vidám természetű hölgy 80- as szekszárdi urat szeretne társnak. Tel.: 30/ MUNKÁT KERES-KÍNÁL Szekszárdon és környékén idősgondozást vállalok. Eltartási szerződés is szóba jöhet. Tel.: 30/ Gyakorlattal rendelkező szakács munkatársat keresünk szekszárdi munkahelyre. Hosszútávú munkalehetőség, reális bérezés. Jelentkezni telefonon: 30/ , 30/ Tisztelt munkavállaló! Minősített hegesztőket, szerkezet-lakatosokat, géplakatosokat, esztergályosokat, CNC-megmunkálókat keresünk. Bérezés: között. Tel.: / Ingatlaniroda alkalmazottat felvesz fő vagy másodállásban. (alapbér+jutalék) 06-30/ SZÁZHALOMBATTAI autóipari beszállító vállalat, fémipari gyártósori munkára betanított dolgozókat keres kiemelt bérezéssel. (Szállás, munkaruha, negyedéves bónusz, fizetési előleg biztosítva) tovizi. istvan@royalpriorihilding. hu Tel: , OKTATÁS Bolti eladó, Boltvezető, Szakács, Cukrász, Pincér, Vendéglátásszervező- Vendéglős, Vendéglátó Eladó, Aranykalászos Gazda OKJ tanfolyam 06-70/ (E /2014/A001-A011)

8

IX. évfolyam, 7. szám április 9.

IX. évfolyam, 7. szám április 9. IX. évfolyam, 7. szám 2016. április 9. 2 3 4 5 6 INGATLAN Tamásiban eladó vagy szekszárdi lakásra cserélhető egy 127 nm-es, 5 szobás felújított sorház garázzsal, kerttel. Érd.: 70/533-4468 Zomba-Szentgálszőlőhegy

Részletesebben

IX. évfolyam, 3. szám február 13.

IX. évfolyam, 3. szám február 13. IX. évfolyam, 3. szám 2016. február 13. 2 3 4 5 6 INGATLAN Tamásiban eladó vagy szekszárdi lakásra cserélhető egy 127 nm-es, 5 szobás felújított sorház kerttel, garázzsal. Érd.: 70/533-4468 Szekszárdon

Részletesebben

IX. évfolyam, 5. szám március 12.

IX. évfolyam, 5. szám március 12. IX. évfolyam, 5. szám 2016. március 12. 2 3 Meg fogsz döbbenni! Ezt teszi napi 2 csésze kávé a májaddal Ne gondolj feltétlenül rosszra, mert ez a finom ital számos egészségügyi előnnyel bír a szervezet

Részletesebben

IX. évfolyam, 1. szám 2016. január 16.

IX. évfolyam, 1. szám 2016. január 16. IX. évfolyam, 1. szám 2016. január 16. 2 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Hozzávalók: Az élesztő felfuttatásához: 100 ml 2,8%-os tej 1 teáskanál kristálycukor 25 g élesztő (friss) A tésztához: 500 g búzaliszt

Részletesebben

IX. évfolyam, 2. szám 2016. január 30.

IX. évfolyam, 2. szám 2016. január 30. IX. évfolyam, 2. szám 2016. január 30. 2 Éves horoszkóp 2016 Bak (12.22 01.20) Ambíciódnak és leleményességednek köszönhetően, a 2016-os évből a legjobbat hozod ki. Csak légy hű önmagadhoz, akkor is, ha

Részletesebben

IX. évfolyam, 18. szám szeptember 10.

IX. évfolyam, 18. szám szeptember 10. IX. évfolyam, 18. szám 2016. szeptember 10. 2 3 4 5 6 EGYÉB Kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvigon illetve vegyes vörös szőlő eladó Szekszárdon és a Decsihegyen. Tel.: 30/719-2044 INGATLAN Megvételre

Részletesebben

IX. évfolyam, 21. szám október 22.

IX. évfolyam, 21. szám október 22. IX. évfolyam, 21. szám 2016. október 22. 2 3 4 HOROSZKÓP KOS (03.21-04.20.) A Kosok indulatos és célra törő, alapvetően motiválóan ható természete e hónapban könnyen ellenük fordulhat. Érdemes tehát egy

Részletesebben

Acélszerkezetű Kutyakennel 3x2 m

Acélszerkezetű Kutyakennel 3x2 m VIII. évfolyam, 13. szám 2015. július 4. Acélszerkezetű BOMSTAL GARÁZS AKCIÓ! Kutyakennel 3x2 m 243.600 85.900 -tól 3x5 m-es 148 500 helyett már bruttó 130 000 -tól. Áraink a szállítást, összeszerelést

Részletesebben

X. évfolyam, 7. szám április 8.

X. évfolyam, 7. szám április 8. X. évfolyam, 7. szám 2017. április 8. 2 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Répatorta Hozzávalók: A tortához: 300 g barnacukor 200 ml étolaj 4 db tojás (nagyobb, L -es méretű) 280 g búzaliszt (BL55) 100 g dió (darált)

Részletesebben

IX. évfolyam, 15. szám július 30.

IX. évfolyam, 15. szám július 30. IX. évfolyam, 15. szám 2016. július 30. 2 3 4 ÖNRE IS IGAZ, HOGY JÓL HALL, DE BIZONYOS HELYZETEKBEN NEHEZEN ÉRTI A BESZÉDET? Dr. Helfferich Frigyes PhD fül-orr-gégész, audiológus, orvosezredes Praxisomban

Részletesebben

IX. évfolyam, 19. szám szeptember 24.

IX. évfolyam, 19. szám szeptember 24. IX. évfolyam, 19. szám 2016. szeptember 24. 2 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Szőlős túrógombóc bormártással Hozzávalók: A gombóchoz: 25 dkg tehéntúró (félzsíros) 70 g búzadara 2 db tojás 1 kávéskanál só 7 dkg

Részletesebben

X. évfolyam, 11. szám június 3.

X. évfolyam, 11. szám június 3. X. évfolyam, 11. szám 2017. június 3. 2 3 4 5 MUNKÁT KERES-KÍNÁL Fűnyírást vállalok. Tel.: 0630/834-1065 CO hegesztőket és szerkezetlakatosokat keresünk vidéki munkahelyre (Győr mellé) ottlakással. 0630/937-4157.

Részletesebben

XI. évfolyam, 14. szám július 14.

XI. évfolyam, 14. szám július 14. XI. évfolyam, 14. szám 2018. július 14. 2 3 4 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Hozzávalók: Tészta: 25 dkg finomliszt 15 dkg margarin vagy vaj 1 dl tej 0,5 csomag sütőpor só ízlés szerint Krém: 15 dkg vaj 15 dkg

Részletesebben

XI. évfolyam, 12. szám június 16.

XI. évfolyam, 12. szám június 16. XI. évfolyam, 12. szám 2018. június 16. 2 3 4 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Gyümölcsös rizstorta Hozzávalók: 2 db tojás 1 evőkanál finomliszt 1 ek cukrozatlan kakaópor 1 csomag sütőpor 5 ek cukor (kristály)

Részletesebben

HETI RECEPTA JÁNLATUNK:

HETI RECEPTA JÁNLATUNK: ê> ±ê ê 5 ê ª ê 5 ê 2 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Sörös sajtleves Hozzávalók (4 adaghoz): 2 kis fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 4 db babérlevél (friss, vagy szárított) 20 g búzaliszt (BL55) 2 csapott

Részletesebben

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim

Merena Mónika. Kedvenc sütemény receptjeim Merena Mónika Kedvenc sütemény receptjeim Gyors meggyes joghurtos sütemény 4 tojás, 1 pohár gyümölcsjoghurt, 1 joghurtos pohár olaj, 2 joghurtos pohár kristálycukor, 3 joghurtos pohár finomliszt, 1 csomag

Részletesebben

X. évfolyam, 20. szám október 7.

X. évfolyam, 20. szám október 7. X. évfolyam, 20. szám 2017. október 7. 2 HOROSZKÓP KOS A munkahelyeden a dolgok másként alakulhatnak, mint ahogyan azt szeretnéd, vagy ahogyan reméled. Előfordulhat, hogy felettesváltásra kerülhet sor,

Részletesebben

XI. évfolyam, 20. szám október 6.

XI. évfolyam, 20. szám október 6. XI. évfolyam, 20. szám 2018. október 6. 2 3 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Ropogós, sajtszószban sült kelbimbó Pár perc munkával hihetetlenül finom köretet készíthetsz a nagyon egészséges kelbimbóból. Sajttal,

Részletesebben

IX. évfolyam, 23. szám november 19.

IX. évfolyam, 23. szám november 19. IX. évfolyam, 23. szám 2016. november 19. 2 3 4 Növények, melyek pozitív energiát teremtenek otthonodban Mindannyian tartunk otthon növényeket, hogy színesebbé, dekoratívabbá tegyük a lakást. Vannak azonban

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

debrecen@cegpasztor.hu

debrecen@cegpasztor.hu 2 debrecen@cegpasztor.hu debrecen@cegpasztor.hu 3 4 debrecen@cegpasztor.hu debrecen@cegpasztor.hu 5 Sajtkukac Játszóház Tartsa gyermeke zsúrját nálunk! Hozza magával ezt a hirdetést és foglaljon 2009 október

Részletesebben

X. évfolyam, 16. szám augusztus 12.

X. évfolyam, 16. szám augusztus 12. X. évfolyam, 16. szám 2017. augusztus 12. 2 3 10 érv a mediterrán diéta mellett A mediterrán népek étrendje és életmódja valóban példaértékű. A friss zöldségekben, gyümölcsökben, valamint olajos magvakban

Részletesebben

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MOBIL KERTI KEMENCE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÁLL-KER KFT 6900 Makó, Návay Lajos tér 8. e-mail: vall-ker@vall-ker.hu; bemutatoterem@vall-ker.hu Tel : +36 62 511 040 Fax: +36 62 212 806 Mobil: +36 30 3757434

Részletesebben

Helena projekt. A projekt célja 12/04/2011. Campden BRI 1

Helena projekt. A projekt célja 12/04/2011. Campden BRI 1 Helena projekt Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence A projekt célja A HELENA program EU FP 6-s kutatási program része volt, amely az európai fiatalok étkezési- és fogyasztási szokásainak

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3 Edd minden nap! Spenót tojással ez lehetne az a tökéletes étel, amit a szervezetünk sohasem unna meg, hisz fogyasztásával csak lassítanánk a csontritkulás folyamatán. A spenót és a tojás mellett azonban

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen

Egyből többfélét: Bagett egyszerűen 2009 szeptember 14. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Egyből többfélét. A jelen gazdasági helyzetben a háztartás és az étkezés terén is szükség van az átgondolt

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig

2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig 2015. szept. 4. XII. évf. 36. hét Érv.: szept. 4.-szept. 18-ig 2 3 4 APróHIrdETÉSEK: Adás-vétel Kukoricán nevelt, vágni való csirke kapható a baromfikeltetőnél! Pomáz, Bethlen G. u. 1/A. Tel.: 06-26/325-869

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

2 ingatlan@cegpasztor.hu

2 ingatlan@cegpasztor.hu szeptember 2 ingatlan@cegpasztor.hu Balmazújváros, Szigetkerti 2 szobás, 90 nm-es, 2002 -ben teljeskörűen felújított családi ház eladó, 900 nm összközműves telekkel. Érd.: 30/281-6255 Ár: 10.900.000,-

Részletesebben

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek

Sütőforma fedéllel. Termékismertető és receptek hu Sütőforma fedéllel Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93708AS1X2VIII 2017-09 353 686 Tapadásgátló bevonat A sütőforma és az aljak tapadásgátló bevonattal vannak ellátva, aminek

Részletesebben

Old Millers Receptfüzet

Old Millers Receptfüzet Old Millers Receptfüzet Sütési tippek az Öreg Millertől: SMART MILLER A még ropogósabb héj eléréséhez ne csak a sütőt, hanem a sütőlemezt is melegítsük elő! Ha szabadon vetett kenyeret készítünk, használhatunk

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16.

Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16. i Siklós térség 3. Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16. Minőségi tűzifa ingyenes szállítással. 06-30/540-9310 Tűzifa eladó! Akác 2000 Ft/q, vegyes, kemény 1900 Ft/q. Érd.: 06-20/9603678,

Részletesebben

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5

1. Román krémes Mikádó (kőszikla) torta I Mikádó (kőszikla) torta II Kókusztetős ananászkocka... 5 1 Tartalomjegyzék: 1. Román krémes... 2 2. Mikádó (kőszikla) torta I.... 3 3. Mikádó (kőszikla) torta II.... 4 4. Kókusztetős ananászkocka... 5 5. Tejfölös csodasüti... 6 6. Gesztenyebomba... 7 2 1. Román

Részletesebben

Szentlőrinc-Szigetvár-Sellye térségi 16.

Szentlőrinc-Szigetvár-Sellye térségi 16. Szentlőrinc-Szigetvár-Sellye térségi 16. INGYENES KERESKEDELMI KÉTHETILAP I. évf. 16. szám, 2008. október 1. 2. oldal I. évfolyam, 16. szám, 2008. október 1. Tel./fax: 72/411-892 Mobil: 20/218-3189 E-mail:

Részletesebben

XX. évfolyam 4. szám február 19.

XX. évfolyam 4. szám február 19. XX. évfolyam 4. szám 2016. február 19. 1 éves Sárga tojótyúk továbbtartásra is alkalmas 550 Ft/db Fehér vágni való csirke 460 Ft/kg áron megrendelhetõ Sarnyai Mónika Tel.: 06-30/835-1121 Gallyazás, gallyzúzás

Részletesebben

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett 2015 tavasz, édes RECEPTEK Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett Hozzávalók a tésztához: 1 egész tojás, 2 evőkanál méz 3 evőkanál tej 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg zsír 18 dkg. cukor 50 dkg

Részletesebben

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek

Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek Stahl videó-konyhája Csokoládés édességek TARTALOMJEGYZÉK KARAMELLÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉ... 3 CSOKOLÁDÉS CSIGÁK... 3 SZICILIAI CITROMHAB FEHÉRCSOKOLÁDÉVAL... 4 CSOKOLÁDÉS KALÁCSFELFÚJT... 4 CSOKOLÁDÉS PALACSINTA

Részletesebben

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából

Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Csokoládés receptek az Aréna kiadó Csodás, csokis sütemények c. kiadványából Fekete-erdı torta 250 g vaj, feldarabolva 1 evıkanál instant kávé 375 ml forró víz 200 g étcsokoládé, feldarabolva 300 g porcukor

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna

Emese süteménypor. Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Emese süteménypor Meggyes pite: Almás pite: 1 csg Emese süteménypor, 5 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 kávés kanál szódabikarbóna Az alapanyagokból tésztát gyúrunk, kettéosztjuk. Ki

Részletesebben

2 debrecen@cegpasztor.hu

2 debrecen@cegpasztor.hu 2 debrecen@cegpasztor.hu debrecen@cegpasztor.hu 3 4 Báránd, Rákóczi utcán 2007-ben épült 93 nm-es családi ház + 22 nm-es szépségszalon eladó. Ár: 20.000.000,- Ft Báránd, Hunyadi utcán 1 éves, 120 nm-es,

Részletesebben

VIII. évfolyam, 1. szám 2015. január 17.

VIII. évfolyam, 1. szám 2015. január 17. VIII. évfolyam, 1. szám 2015. január 17. 2 3 HOROSZKÓP KOS (03.21-04.20.) Lelkesedése és optimizmusa felpezsdíti szerelmi életét. Akkor virágzik igazán, ha flörtölhet. Különösebb körültekintés nélkül veti

Részletesebben

Érvényes: 2014. 11. 17. - 2014. 12. 12.

Érvényes: 2014. 11. 17. - 2014. 12. 12. SeM-KER Kereskedelmi Kft. 3526 Miskolc, Mechatronikai park 10. Rendelésfelvétel: Tel: 46/505-769 Fax: 46/411-106 30/248-2726 20/280-5874 www.semker.hu semker@t-online.hu Mézeskalács Elkészítése: Hozzávalók:

Részletesebben

Siklós-Bóly térségi. 1600 Ft. (4 x-i megjelenés)

Siklós-Bóly térségi. 1600 Ft. (4 x-i megjelenés) Siklós-Bóly térségi 19. INGYENES KERESKEDELMI HETILAP III. évf., 19. szám, 2008. május 21. APRÓHIRDETÉSI AKCIÓ 1600 Ft (4 x-i megjelenés) 2. oldal II I. évfolyam, 19. szám, 2008. május 21. Tel./fax: 72/411-892

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16.

Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16. ár térségi Mohács-Szigetv 3. Információs kéthetilap VI. évf. 3. sz. 2011. február 16. Minőségi tűzifa ingyenes szállítással. 06-30/540-9310 Tűzifa eladó! Akác 2000 Ft/q, vegyes, kemény 1900 Ft/q. Érd.:

Részletesebben

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l

S ü t i k s ü t é s n é l k ü l 1. Kekszes krémes 1 cs. kocka alakú háztartási keksz, 1,5 cs. vaniliás pudingpor, 2 db tojás, 7 evıkanál cukor, 1 evıkanál liszt, 12.5 dkg margarine, 7,5 dl tej, fél csomag zselatin S ü t i k s ü t é s

Részletesebben

Bóly-Mohács térségi 12. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 12. szám, 2008. június 18.

Bóly-Mohács térségi 12. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 12. szám, 2008. június 18. Bóly-Mohács térségi 12. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 12. szám, 2008. június 18. 2. oldal I I. évfolyam, 12. szám, 2008. június 18. Tel./fax: 72/411-892 Mobil: 20/218-3189 E-mail: baranyapressbt@t-online.hu

Részletesebben

XVII. évfolyam 6. szám március 22.

XVII. évfolyam 6. szám március 22. XVII. évfolyam 6. szám 2013. március 22. 2 Falusi HIRDETÔ Falusi Apró Salgó polcok (kis és nagytételben), 50 szál fúrószárcsõ, valamint 3t csavar (sok méretben) kilóra eladó. Érd.: 30/455-64-32, 06-20/222-2000

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Rétes recept réteslapból

Rétes recept réteslapból Rétes recept réteslapból Elkészülési id?: 120 perc 2 adaghozzávalók: 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag 3 zsír 50 dkg túró 1. oldal (összes: 5) porcukor mazsola 1 darab tojás 2 dl búzadara cukor 25 dkg

Részletesebben

IX. évfolyam, 25. szám december 17.

IX. évfolyam, 25. szám december 17. IX. évfolyam, 25. szám 2016. december 17. 2 3 Süteménytörténelem: a nagy bejgli sztori A bejgli hazánkban már annyira egybeforrt az ünneppel, hogy az év többi részében nem is szokás ilyen süteményt készíteni.

Részletesebben

Muffin tészta. Tepertős pogi

Muffin tészta. Tepertős pogi OLD MILLERS LISZTKEVERÉK Piskótatekercs 6 tojás 120g Old Millers liszt 5g 15g kakaópor (ha kakaósra szeretnénk) A fehérjét felverjük, a sárgáját a ral elkeverjük. A habhoz hozzáadjuk a cukros sárgáját

Részletesebben

www.ingyenesmagazin.hu 3

www.ingyenesmagazin.hu 3 www.ingyenesmagazin.hu 3 KERETES HIRDETÉS FELVÉTELE: 70/394 5690 4 www.ingyenesmagazin.hu Hirdetőink 10% kedvezményt kapnak a PRINTEXPRESSZ GRAFIKAI STÚDIÓBAN - Tel.: 42/ 501-269 - WWW.EXPRESSZMEDIA.HU

Részletesebben

IX. évfolyam, 24. szám december 3.

IX. évfolyam, 24. szám december 3. IX. évfolyam, 24. szám 2016. december 3. 2 HETI RECEPTA JÁNLATUNK: Nutellás-mézeskalácsfűszeres piskótatekercs Hozzávalók (1 tekercshez): A piskótához: 2 db tojás (közepes méretű) 2 evőkanál kristálycukor

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz

Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz Speciális sütőforma szett többrétegű és mintázott tortákhoz hu Termékismertető és receptek Cikkszám: 336 547 Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89024AS1X2VII 2016-10 336 547 Tapadásgátló bevonat A 3 sütőforma

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez

Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez hu Termékismertető és recept Többször felhasználható sütőlap piskótatekercshez Kedves Vásárlónk! Még soha nem volt ilyen egyszerű tökéletes piskótatekercset készíteni: A tésztát egyszerűen süsse meg a

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

ÜNNEPI HANGULAT

ÜNNEPI HANGULAT ÜNNEPI HANGULAT 2016. 11. 28. 2017. 01. 01. Vendéglátóknak Új szín ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Kelesztő Tál 600 ml 40 000 Ft-os Parti Kelesztő Tál 4,5 L VENDÉGLÁTÓI AJÁNLAT 40 000 Ft-os Parti felett a 14 L-es

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET)

A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) A DIÉTÁS ÉTKEZTETÉS FELADATAI, LEHETŐSÉGEI (OLCSÓN, EGÉSZSÉGESET) SZALAYNÉ KÓNYA ZSUZSA Debreceni Egyetem Klinikai Központ Vezető Dietetikus és Élelmiszeripari mérnök Egészséges alapanyagok egészséges

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Gyümölcsvarázs. 2015. augusztus 10. szeptember 6. (33-36. hetek)

Gyümölcsvarázs. 2015. augusztus 10. szeptember 6. (33-36. hetek) Gyümölcsvarázs 2015. augusztus 10. szeptember 6. (33-36. hetek) Vendéglátóknak, 33-36. hetek 60 000 Ft-os Parti Allegra Desszertes Kehely 275 ml + Allegra Desszertes Pohár 2 x 450 ml + Friss Hölgy Kancsó

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Pálcikás jégkrémkészítő

Pálcikás jégkrémkészítő Pálcikás jégkrémkészítő Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69648AS2X5III Kedves Vásárlónk! A szilikonformák segítségével egy szempillantás alatt frissítő pálcikás jégkrémet készíthet.

Részletesebben

ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP. Gyermek neve:.. TAJ száma:... Születési hely, év, hó, nap: Lakcím:. Anyja neve: Anyja leánykori neve:...

ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP. Gyermek neve:.. TAJ száma:... Születési hely, év, hó, nap: Lakcím:. Anyja neve: Anyja leánykori neve:... Csigadombi Waldorf Óvoda Cím.: 2400 DUNAÚJVÁROS, Garibaldi u. 1. Telefon: 06-20-491-60-37, 06-70-4215277 E-mail: csigadombiwaldorfovi@gmail.com www.dunaujvarosiwaldorf.hu ÓVODAI JELENTKEZÉSI LAP Gyermek

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek

A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Tiramisu receptek A Drótpostagalamb recepttára 207. könyv Klemi 207. 1 Tartalomjegyzék A Drótpostagalamb recepttára...1 207. könyv...1...1 Tartalomjegyzék...2 Receptek...3 Ananászos tiramisu......3 Epres tiramisu (Lajos

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

Receptgyűjtemény. Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14.

Receptgyűjtemény. Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14. Receptgyűjtemény Házi készítésű sütemények versenye 2012. december 14. 2 Ezt süsd ki/meg! célja az volt: hogy elősegítse a generációk közös időtöltését. A szeretet ünnepének közeledtével a különböző tradicionális,

Részletesebben

Mohács térségi. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 9. szám, 2008. május 7.

Mohács térségi. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 9. szám, 2008. május 7. Mohács térségi 9. INGYENES KERESKEDELMI LAP II. évfolyam, 9. szám, 2008. május 7. 2. oldal I I. évfolyam, 9. szám, 2008. május 7. Tel./fax: 72/411-892 Mobil: 20/218-3189 E-mail: baranyapressbt@t-online.hu

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése

Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenség ( urémia ) étrendi kezelése Krónikus veseelégtelenségben szenved beteg szérumjának kreatinin szintje magas, s ha napi 50-60 g fehérjét kap úgy állapota lassan tovább romlik. Ha

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT SÓS-BORSOS TINTAHAL Pusztán az a tény, hogy valamit nem ismerünk, még nem jelenti azt, hogy nehéz is elkészíteni. Rendben van, elismerem, ha tévés vacsoráról beszélünk, nem épp a tintahal jut elõször az

Részletesebben

B, mint bomba: vitamin bomba!

B, mint bomba: vitamin bomba! B, mint bomba: vitamin bomba! A B-vitaminok szervezetünk energia-felszabadító folyamataira hatnak. Minden sejtünk légzési láncában zajló folyamat életfontosságú eleme a B2-vitamin. Fontos a vörösvérsejtek

Részletesebben

Termékismertető és recept

Termékismertető és recept hu Terékisertető és recept Minikuglóf sütőfora Kedves Vásárlónk! A 20 darabos szilikon inikuglóf sütőfora rendkívül rugalas és tapadásentes felületű. Így az elkészült kuglófokat különösen könnyű kivenni

Részletesebben

A három testőr visszatér

A három testőr visszatér A három testőr visszatér Az erdei gyümölcsök összefognak az egészségért! Ebben a cikkünkben három gyümölcskoncentrátummal avagy elixírrel szeretnénk megismertetni a gyógyulni vágyókat, melyek a központi

Részletesebben

Muffinformák. Termékismertető és recept

Muffinformák. Termékismertető és recept Muffinformák hu Kedves Vásárlónk! Termékismertető és recept A szilikon muffinformák nagyon rugalmasak és tapadásgátló hatásúak. Így a muffinok különösen könnyen kivehetők belőlük általában nincs szükség

Részletesebben

2 ingatlan@cegpasztor.hu

2 ingatlan@cegpasztor.hu július 2 ingatlan@cegpasztor.hu Balmazújváros, Szigetkerti 2002-ben teljes körűen felújított 90m2-es, 2 szobás családi ház rendezett, összközműves 900m2 telken Érd.: 30/281-6255 Ár: 10.900.000,- Ft. Báránd,

Részletesebben

Müzliszelet sütőformák

Müzliszelet sütőformák hu Termékismertető és receptek Müzliszelet sütőformák Kedves Vásárlónk! Kényeztesse magát valami egészségessel: Új sütőformáival egyszerűen és gyorsan készítheti el kedvenc müzliszeletét, méghozzá a legjobb

Részletesebben

Félgömb sütőforma. Termékismertető és receptek

Félgömb sütőforma. Termékismertető és receptek Félgömb sütőforma hu Termékismertető és receptek Tapadásgátló bevonat A sütőforma tapadásgátló bevonattal van ellátva, aminek köszönhetően a kész sütemény könnyen kivehető a formából. További előnye, hogy

Részletesebben

Csokoládés muffin csodák

Csokoládés muffin csodák Csokoládés muffin csodák Egyszerű, jól használható csokis muffinreceptek a csoki és a muffin szerelmeseinek Írta: Biró Viktória (Muffinmágus) Csokis muffin alaprecept A csokoládés muffinok sorát egy csokis

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

KARÁCSONYI. Ráhangolódás. 2015. november 2 29. (45-48. hetek)

KARÁCSONYI. Ráhangolódás. 2015. november 2 29. (45-48. hetek) KARÁCSONYI Ráhangolódás 2015. november 2 29. (45-48. hetek) Vendéglátóknak 45-48. hetek ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Tuppercsúcs 40 000 Ft-os Parti Duplafalú Kelesztő 1,5 L Vendéglátói ajánlat 40 000 Ft-os Parti

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben