JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó. Cseréné Gelencsér Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető NAPIREND ELŐTT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó. Cseréné Gelencsér Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető NAPIREND ELŐTT"

Átírás

1 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-án 16 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery Ildikó Anikó Kardos Sándor Tassi Lászlóné polgármester alpolgármester képviselő képviselő képviselő Tanácskozási joggal részt vevő: Dr. Cseh Tamás Peresztegi Lászlóné jegyző aljegyző Egyéb jelenlévők: Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző Cseréné Gelencsér Zsuzsanna jegyzőkönyvvezető NAPIREND ELŐTT Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm mai ülésünkön Képviselő-társaimat, Peresztegi Lászlóné aljegyző asszonyt és Dr. Cseh Tamás jegyző urat. Megállapítom, hogy 5 fővel határozatképesek vagyunk. / Jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ A meghívóban szereplő napirendi pontokkal kapcsolatban kérdésetek, javaslatotok lenne-e? /Meghívó a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Amennyiben a meghívóban szereplő napirendeket elfogadjátok, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 61/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a képviselő-testületi ülés napirendjéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az ülés napirendjére vonatkozó javaslatot és a következő döntést hozta:

2 2 Az ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint fogadja el: 1.) Tájékoztató a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról, javaslat a költségvetés módosítására 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról 3.) Beszámoló a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről 4.) Beszámoló a Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről 5.) Javaslat a Képviselő-testület II. félévi munkatervének meghatározására 6.) Aktuális ügyek a) Nyári gyermekétkeztetés elbírálása b) Közétkeztetési pályázat elbírálása c) Szóbeli tájékoztatás a Csehi kirándulásról d) Közlekedési tábla kihelyezésével kapcsolatos tájékoztatás e) Tájékoztatás a Regio Pelso) Kiemelten Közhasznú Közalapítvány működéséről NAPIREND TÁRGYALÁSA 1.) Tájékoztató a évi költségvetés I. negyedévi végrehajtásáról, javaslat a költségvetés módosítására /Tájékoztató, indokolás, hatásvizsgálat, rendelet-tervezet a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./

3 3 Az írásos anyagot megkaptátok. A Tündével megbeszéltük telefonon. Azt mondta, ezen kívül kiegészítést nem szeretne tenni. Amennyiben kiegészítésetek vagy kérdésetek lenne, tegyétek meg. Az látható, hogy a tavalyi évből áthúzódó bevételek miatt az I. negyedévben nagyobb százalékos arányban teljesültek a bevételeink a megszokottnál. A különböző adóbevételeknél is látható egész komoly túlteljesülés. Remélem, hogy az iparűzési adó kintlévőségeink is megérkeznek a számlánkra, ahogy előirányzatosítottuk. A másik oldalon a teljesülés szintje az átlagosnak megfelelő. A bevételi és kiadási oldalon elég nagy összeget tesz ki a plusz 10 millió Ft, amit adósságkonszolidációban részt nem vett önkormányzatként megkaphattunk. Megjegyeztem magamnak, hogy a ezer Ft ennyire növelhető a költségvetésünk még mindig alacsonyabb, mint 3-4 éve az induló költségvetésünk volt. Peresztegi Lászlóné aljegyző: A rendelet-tervezetben elírás van az összegnél. Tízmillióval kevesebb van írva. A táblázatban a módosított előirányzatnál is 44 millió van. A19. sorban van a 10 millió Ft. Pedig biztos, hogy az I. negyedévben még nem volt itt. A beszámoló a negyedéves, de a költségvetés módosítás az aktuális. A mellékletek szerint 44 millió Ft ezer Ft volt az eredeti költségvetés, a módosított most ezer Ft a táblázat szerint. Korábban a zárszámadáshoz kapcsolódóan már volt módosítása. A rendeletben az összeget javítani kell. Devecsery Ildikó Anikó képviselő: Akkor a rendeletben nem 34 millió Ft lesz, hanem 44 millió Ft. Elfogadjuk. Az általános indokolás szerepelt eddig is a rendelet mellett? Kaptunk felszólítást, hogy minden rendelethez kell hatásvizsgálat, indokolás, így a költségvetéshez is. Nem elég az előterjesztés. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: A villanyszámlával vagy az E.ON-nal kapcsolatban lenne kérdésem: mennyivel változott, és mióta mérik így külön a villanyt?

4 4 Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző: július 1-től mérőssé változtatták át, amiről mi nem kaptunk még szerződést sem. Eddig úgy volt, hogy fizettük a közvilágítást nem mérősítetten, és most visszamenőleg július 1-ig az összes számlánkat lesztornózták, és átszámolták a mérősített összegekkel. Így túlfizetésben voltunk, és ezer Ft-ot kaptunk vissza az E.ON-tól. Még most sem tudtam megszerezni tőlük a szerződést. Ne tévesszen meg Titeket. Ahogy tudom, ez a pénz nem maradhat nálunk, mivel ez állami támogatással terhelt. Közvilágítására kapunk éves szinten bizonyos összeget. Ezt betervezzük a táblába, és arra fordítjuk. Ez most olyan, mintha ezt az ezer Ft-ot, amit az államtól kaptunk, nem költöttük volna el arra a célra, amire be volt tervezve, holott mi fizettük a számlákat. Lehet, hogy késedelmi kamattal növelt visszafizetés lesz. Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző: Az összes számla után a késedelmi kamatot ki kell számolni, és az állam felé be kell fizetni. Mert felhasználtuk az állami támogatást, és jogtalan volt. Ez amennyire jó hírnek tűnik, annyira nem az. Én nagyon örültem, mikor megkaptuk, hívtam a Tündét, hogy van egy kis plusz pénzünk, valamit tudunk korrigálni. Hát nem igazán. Végül is a 2012-es évet külön kell számolni, mert ott még nem volt feladatfinanszírozás. Gyakorlatilag a 2012-es fedezni fogja a kamatokat év az, aminél probléma merül fel. Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző: Csak az a probléma, hogy még szerződésünk sincs. Önhatalmúlag ők szerződést módosítottak, hogy mérősítettek, csak nem kaptunk róla példányt. Mikor telefonon beszéltem velük, azt mondták, hogy ők visszamenőleg nem tudnak szerződést küldeni. Most levelet írtam, és várom, hogy az E.ON megküldje a szerződést. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: Érdekes. Ehhez mit szól a kormányhivatal? A kormányhivatal az E.ON-ig nem megy el. Törvénybe hozták a rezsicsökkentést. Azt gondolom, hogy a null-szaldó kijöhet, mert a 2013-as visszafizetési kötelezettség kamatait fedezi a féléves különbség.

5 5 Talán elég lesz. Most nem olyan nagy a jegybanki alapkamat kétszerese. Ki kell számolni. Ha nincs több kérdés, szeretnélek benneteket megkérdezni: hogyha a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról szóló írásbeli tájékoztatót elfogadjátok, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 62/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról szóló tájékoztatót és a következő döntést hozta: 1.) Az önkormányzat évi költségvetése I. negyedévi alakulásáról szóló tájékoztatót elfogadja. 2.) A likviditási gondok elkerülése, a működés biztosítása és a fejlesztési lehetőségek kihasználása érdekében a pályázati lehetőségek figyelemmel kísérése és takarékos gazdálkodás szükséges. Határidő: június 01., illetve folyamatos Felelős: Fésüs Sándor polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző Önkormányzati Kincstár Hogyha a évi költségvetésről szóló 4/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosítását a ezer Ft bevételi és kiadási összeget javítva ezer Ft bevételi és kiadási összegre elfogadjátok, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5 igen szavazattal egyhangúlag a következő rendeletet alkotta meg:

6 6 VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2014.(VI.27.) önkormányzati rendelete a évi költségvetésről szóló 4/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról /A rendelet mellékleteivel együtt a jegyzőkönyv mellékletét képezi./ 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról /Beszámoló a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Ennél többet nem tudok elmondani, mint amit írásban kiküldtünk részetekre. Ha a polgármesteri vagy a jegyzői hatáskörben hozott szociális döntésekkel kapcsolatos kérdésetek van, tegyétek fel. A táblán látszik, hogy korántsem történt még előirányzat átlépés. Ahogy a keretünk engedi, úgy próbálunk gazdálkodni ezekből a szociális ellátásokból. A jegyzői hatáskörnél magas a felhasználás, de annak csak a 10, 20 %-át kell fizetni az önkormányzatnak. Esetleg ezzel kapcsolatban lenne javaslatotok, észrevételetek? Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: Reméljük, elég lesz. Ha az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi beszámolóval egyetértetek, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta:

7 7 63/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: az átruházott gyermekvédelmi és szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az átruházott gyermekvédelmi és szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót és a következő döntést hozta: 1.) Az átruházott szociális jogkörök I. negyedévi gyakorlásáról szóló beszámolót elfogadja. 2.) A Képviselő-testület szociális és gyermekvédelmi jogkörében hozott döntéseiről, valamint a Jegyző hatáskörében ellátott szociális és gyermekvédelmi jogkörök gyakorlásáról szóló tájékoztatót tudomásul veszi. 3.) A beszámolóból összességében megállapítható, hogy a szociális és gyermekvédelmi tevékenység a vonatkozó központi jogszabályok, valamint a helyi rendeletek figyelembe vételével történt. Határidő: június 23. Felelős: Fésüs Sándor polgármester Peresztegi Lászlóné aljegyző Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 3.) Beszámoló a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről /Beszámoló a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Ha megengeditek, a 3. és 4. napirendi pontot egy kalap alá venném. Természetesen külön szavazunk róla. Amit papír alapon megfogalmaztunk, azon kívül sokkal többet nem tudok a két társulás működéséről elmondani. Folyamatosan ülésezünk, ahogy a napirendek, az ügyrendek megkívánják. Ezt mindig Berhidán tesszük meg. A közeljövőben is össze kell ülnünk. Minden szükséges átvezetést mind a gyermekjóléti, mind a szociális társulás munkarendjében átvezetünk. A költségvetési oldalát a pénzügyes lányok csinálják. Úgy gondolom, hogy a jogszabályi feltételeknek a társulások működése teljes mértékben megfelel.

8 8 Amennyiben kérdésetek lenne a működéssel kapcsolatban, legyetek kedvesek feltenni. Megpróbálok rá válaszolni. Amennyiben nincs kérdésetek, szeretnélek benneteket megkérdezni; hogyha a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről szóló beszámolót elfogadjátok, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 64/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről szóló beszámolót és a következő döntést hozta: 1.) A Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás évi működéséről szóló beszámolót elfogadja. 2.) Felkéri a polgármestert, hogy a határozatot küldje meg a Berhidai Szociális és Gyermekjóléti Társulás részére. Határidő: július 15. Felelős: Fésüs Sándor polgármester Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 4.) Beszámoló a Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről /Beszámoló a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Ha a Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről szóló beszámolót elfogadjátok, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 65/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről szóló beszámolót és a következő döntést hozta:

9 9 1.) A Berhidai Köznevelési Társulás évi működéséről szóló beszámolót elfogadja. 2.) Felkéri a polgármestert, hogy a határozatot küldje meg a Berhidai Köznevelési Társulás részére. Határidő: július 15. Felelős: Fésüs Sándor polgármester Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 5.) Javaslat a Képviselő-testület II. félévi munkatervének meghatározására /Határozati javaslat a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Ami a munkatervben új lehet számotokra, az a szeptemberben megtartandó közmeghallgatás, amit a kultúrház felújítása miatt szeptemberre áttettünk. A szokásosnak megfelelően a decemberi ülésünket is korábban tartjuk meg az év végére tekintettel. A Zsuzsával arról beszéltünk még, hogy a hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatban döntenünk kell, napirendnek be kell tennünk augusztusra a pályázat kiírását, azt követően az elbírálását, mert lejárt Bódis János vállalkozóval határozott időre megkötött szerződésünk. Ezzel az augusztusi napirendünket kiegészítenénk, ha Ti is egyetértetek vele. Ha nincs ezzel kapcsolatban hozzászólásotok, és az általam javasolt kiegészítéssel a munkatervvel egyetértetek, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 66/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a Képviselő-testület II. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 44. -ban és a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2013.(IV.30.) önkormányzati rendeletében foglalt kötelezettségének eleget téve II. félévi munkatervét az alábbiakban állapítja meg:

10 augusztus ) Tájékoztató a évi költségvetés I. félévi végrehajtásáról, a karbantartási, felújítási és felhalmozási feladatok megvalósításáról Javaslat a évi költségvetésről szóló rendelet módosítására Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Kincstár Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horvátné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző 2.) Beszámoló az önkormányzati feladatok végrehajtásáról években Felelős: Fésüs Sándor polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Önkormányzati Hivatal irodavezetői Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző 3.) Javaslat a Pap Gábor emlékünnepség rendezésére Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Köznevelési Intézmény dolgozói - Civil szervezetek vezetői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 4.) Javaslat hó- és síkosság-mentesítési pályázat kiírására Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet Hatósági Irodavezető 5.) Aktuális ügyek 6.) Zárt ülés a.) Támogatási kérelmek elbírálása

11 11 Előterjesztések elkészítési határideje: augusztus szeptember 15. Közmeghallgatás: Kihelyezett ülés a Kultúrházban N a p i r e n d : 1.) Tájékoztató a évi költségvetés teljesítéséről, évi bevételek várható alakulásáról, gazdasági lehetőségekről, a lakóhelyi környezet állapotáról, a Kistérségi Többcélú Társulásban való részvételről Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: - Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző - Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi előadó Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Dr. Judi Erzsébet hatósági irodavezető 2.) A polgármesteri tájékoztató után közmeghallgatás A soros ülés folytatásaként: 1.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök gyakorlásáról. Előadó : Fésüs Sándor polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet Hatósági Irodavezető 2.) Aktuális ügyek 3.) Zárt ülés

12 12 b.) Támogatási kérelmek elbírálása Előterjesztések elkészítési határideje: szeptember október a.) Alakuló ülés 1.) Megbízó levelek átadása eskütétel 2.) Az alpolgármester megválasztása Az ünnepélyes alakuló ülés zárása. b.) Rendes ülés (ünnepi ülés után, azért célszerű megbontani, mert minden pályázathoz be kell csatolni az alakuló ülés jegyzőkönyvét teljes terjedelmében, amiből a rendes ülésre bontott rész már nem szükséges) 1.) A Választási Bizottság tájékoztatója a októberi választás lebonyolításáról. Előadó: HVB. Elnök 2.) Javaslat a polgármester illetményének és juttatásainak megállapítására Előadó: Alpolgármester 3.) A polgármester programjának ismertetése Előadó: Polgármester 4.) Javaslat az alpolgármester juttatásainak megállapítására Előadó: Polgármester 5.) Javaslat a Képviselő-testület bizottságainak személyi összetételére, megválasztására, az SZMSZ kapcsolódó rendelkezéseinek módosítására Előadó: Polgármester 6.) Aktuális ügyek Előadó: Polgármester október 27.

13 13 1.) Tájékoztató a évi pénzügyi terv III. negyedéves végrehajtásáról, javaslat a évi költségvetésről szóló rendelet módosítására Előadó: Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Kincstár Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző 2.) Beszámoló az átruházott szociális jogkörök gyakorlásáról, a közfoglalkoztatás tapasztalatairól Előadók: Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi Iroda-, Kincstárvezető Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet Hatósági irodavezető 3.) Javaslat a évi költségvetési koncepció kialakítására, az intézményi feladatok, az adó mértékek, bérleti díjak meghatározására. Előadó : Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Hivatal irodavezetői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda-, Kincstárvezető Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. Irodavezető 4.) Javaslat a évi belső ellenőrzési tervre Előadó : Polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Kincstár Belső ellenőr Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Horváthné Zakor Tünde Pénzügyi iroda-, Kincstárvezető Kistérségi belső ellenőr 5.) Aktuális ügyek Előadó: Polgármester 6.) Zárt ülés

14 14 Előadó: polgármester c.) Támogatási kérelmek elbírálása Előterjesztések elkészítési határideje: október november ) Tájékoztató az 2014/2015. tanévkezdés tapasztalatairól, a köznevelési feladatok személyi és tárgyi feltételeinek alakulásáról Előadók: Köznevelési intézmény vezetője Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: Mozgay Dóra Óvodavezető Devecseri Ildikó tagintézmény vezető Iskolaigazgató Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Dr. Judi Erzsébet Hatósági Irodavezető 2.) Aktuális ügyek Előadó: polgármester 3.) Zárt ülés Előadó: polgármester d.) Támogatási kérelmek elbírálása Előterjesztések elkészítési határideje: november december 8. 1.) Javaslat a Képviselő-testület I. félévi munkatervére Előadó: polgármester Az előterjesztés előkészítésében részt vesznek: polgármester Hivatal irodavezetői Az előterjesztés elkészítéséért felelős: Peresztegi Lászlóné aljegyző, Titkársági és Szerv. irodavezető 2.) Aktuális ügyek Előadó: polgármester 3.) Zárt ülés Előadó: polgármester

15 15 a.) Támogatási kérelmek elbírálása Előterjesztések elkészítési határideje: december 4. Határidő: folyamatos, ill. bentiek szerint Felelős: Polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző Irodavezetők Napirendek előadói 6.) Aktuális ügyek 6/a) Nyári gyermekétkeztetés elbírálása Külön írásos anyagot erről nem küldtük ki. A 9 főre beadott pályázatunk nyertesként lett elbírálva. Június 30-ától 44 munkanapon keresztül 9 fő részesülhet nyári gyermekétkeztetésben. A 9 gyermek, akinek felajánlottuk, elfogadták ezt a lehetőséget. A vilonyai Szikla Étteremből vennénk a szolgáltatást igénybe. Egy nyilatkozatot szándékunkban áll a szülőkkel aláíratni, hogy ezt a támogatást igénybe veszik. Annyi kötelezettségük lenne ezzel kapcsolatban, hogy az ebédet el kell majd vinniük. Tudja a szolgáltató biztosítani azon az áron, amit támogatásként adnak? A jogszabály 440 Ft/adagot ír elő, ő 540 Ft/adag áron biztosítja. Ezt a Tündével már megbeszéltük, hogy minek a terhére lehet kiegészíteni. Összesen kb. 40 ezer Ft lesz. Ki kell egészíteni a gyermekvédelmi keretből. A szolgáltatótól kell a nyilatkozat a nyersanyagról. Határozat kellene róla. Leírni, hogy milyen pályázat alapján biztosítja ennyi fő nyári gyermekétkeztetését ennyi napon keresztül. Hogy a pályázati összeg és a tényleges költség közötti különbözetet a évi költségvetéséből biztosítja, Illetve felkéri a polgármestert, hogy gondoskodjon a szerződés megkötéséről és a szükséges nyilatkozatok beszerzéséről. Ha ezzel egyetértetek, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek.

16 16 A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 67/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a szociális nyári gyermekétkeztetésről A Képviselő-testület megtárgyalta a nyári gyermekétkeztetési pályázat eredményét és az alábbi döntést hozza: 1.) A testület 49/2014.(IV.28.) Kt. határozata alapján, a 20/2014.(III.20.) EMMI rendelet szerint szociális nyári gyermekétkeztetés évi támogatására benyújtott pályázaton Vilonya Község Önkormányzata 9 gyermek részére nyert 440 Ft/adag, összesen forint támogatást. 2.) A kilenc gyermek étkeztetését 44 munkanapon keresztül a Szikla Étteremből (8194 Vilonya, Kossuth u. 2.) biztosítja 540 Ft/adag áron. 3.) A szociális nyári gyermekétkeztetés tényleges költsége ( Ft) és a támogatás összege közötti Ft különbözetet költségvetéséből egyéb nem intézményi ellátások keretéből biztosítja. 4.) Felkéri a Polgármestert, hogy a szolgáltatóval a szolgáltatási szerződést kösse meg, és a szükséges nyilatkozatokat szerezze be. 5.) A döntést a évi költségvetés módosításakor figyelembe kell venni. Határidő: június 30. Felelős: Fésüs Sándor polgármester Horváthné Zakor Tünde pénzügyi irodavezető Fischer Kálmán Rolandné pénzügyi ügyintéző Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 6/b) Közétkeztetési pályázat elbírálása /Előterjesztés a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ Az elbírálás egyelőre nem járt sikerrel. Érvénytelenné nyilvánítottuk a Dórával és a Hargitai Tündével együtt a pályázatot, mert olyan problémánk volt többek között, hogy a pályázati kiírásban július 31-ig szerepelt, hogy ajánlatot tesz a pályázó. Gondként merült fel, hogy a jövő évben úgy tűnne, mintha éven belül duplán emelne díjat az önkormányzat, akár a szülők, akár a saját rezsi költséget tekintve. Ezt

17 17 szeretnénk úgy feloldani, hogy december 31-ig szóljon a szolgáltatási szerződés a kiválasztott szolgáltatóval. A pályázat öt helyre lett elküldve, egyedül a Suri Ferencné adott választ. A többiek nem is reagáltak rá. A nyár során ezt le fogjuk zongorázni. Elvileg problémát nem okoz, hiszen július 31-ig van érvényes szerződés. Augusztus hónapban iskola, óvoda nincs. A 3 fő szociális étkeztetését ugyanúgy meg tudjuk oldani, ahogy a korábbi években is. Akkor szeptember 1-jétől lépne életbe az új díjszabás. Tassi Lászlóné képviselő: Nekünk nem kell akkor külön szerződést kötni? A családsegítőnek a szolgáltatóval. Biztos, hogy kell. Peresztegi Lászlóné aljegyző: Azt mondtuk, hogy augusztus 1-jétől kötünk szerződést. Igen, a díjat meg szeptember 1-jétől alkalmazzuk. Peresztegi Lászlóné aljegyző: De akkor nem kell külön szerződést kötni. Nem a menüből veszi igénybe, hanem a szerződés alapján. Szerződés alapján a régi áron, július végéig. Azt szeretnénk beírni a pályázatba, hogy az kerüljön a szerződésbe, hogy augusztus hónapra szükséges néhány adagot még a régi áron nyújtsa, és szeptember 1-jétől érvényesíthetők az új tarifák. Tassi Lászlóné képviselő: Végül is mindegy, mert a szoc. étkezést fizetik, az 720 Ft, ez meg 680 Ft. Csak, ha nem a szoc. étkezést veszik igénybe folyamatosan, akkor kiesnek tőlem. Peresztegi Lászlóné aljegyző: Akkor maradnak szoc. étkezők, ha megkötjük a szerződést. Akkor a régi áron? Ezt kell a pályázati kiírásba kiírni. Arról kell tájékoztatni, hogy mennyi a tarifa, és hogy augusztusban még eszerint kérjük az ajánlatot megtenni. Azt akarjuk elkerülni, hogy az egy hónap miatt módosítani kelljen a szociális rendeletet. Jóvá kellene hagyni Pétnek is. Másfél évre akkor fixen beállna a díj. A szeptemberben hatályba lépő jogszabályváltozástól nagyon félnek. Nem tudják, hogy költségként mi emelkedik. Ha valóban alkalmazniuk kell élelmezésvezetőt, akkor az sok lesz. Devecsery Ildikó Anikó képviselő:

18 18 Azt majd kötelező lesz. Jogszabály szerint közétkeztetésben szeptember 1-jétől lépnek életbe a változások a gyermekétkeztetésre vonatkozóan. A gyermekétkeztetés zsírszegény, cukorszegény, gyümölcsös, stb. Peresztegi Lászlóné aljegyző: Illetve azzal tudja kiváltani, ha olyan szakácsa van, aki legalább tíz éves gyakorlattal rendelkezik a közétkeztetésben, és a kalóriaszámításban, stb. gyakorlata van. Mindent fel kell tüntetni az étlapon. Devecsery Ildikó Anikó képviselő: Meghatározzák, hogy egy héten hányszor kell teljes kiőrlésű terméket enni a gyereknek, mennyi szénhidrátot, mennyi húst. Biztos, hogy nem azt a célt fogják elérni, amit szeretnének. Egyrészt megdrágítja az étkezést, a szülő reklamálni fog mind a szolgáltatónál, mind az önkormányzatnál. Tassi Lászlóné képviselő: A gyerek meg nem fogja megenni, mert sótlan, ízetlen. A paradicsomlevest nem eszi meg, mert savanyú. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: A szülő nem fog otthon tíz év múlva sem úgy főzni, ahogy előírják. Devecsery Ildikó Anikó képviselő: Csak egy sima zsemle kerül 20 Ft-ba, egy teljes kiőrlésű meg 70 Ft-ba. Én annyit javasoltam, hogy a teljes kiőrlésű legyen kenyér formájában, mert még mindig olcsóbb, a kifli, zsömle sima pékáru formában, és akkor ők is tudnak vele variálni. Heti háromszor kell teljes kiőrlésűt adni. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: Megint túllőttek a célon. Azért nyilvánítottuk eredménytelenné a pályázatot, hogy ezeket össze tudjuk fésülni. Peresztegi Lászlóné aljegyző: Júliusban egy rendkívüli ülés kellene majd az utolsó héten. Mert most arról is szavaztok, hogy kiírjátok újra a pályázatot ezekkel a változtatásokkal. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: Ki kell írnunk.

19 19 Osztottunk szoroztunk. Az ovié olcsóbb, de a szállítás miatt többre jön ki, mint innen. De már nem nagy különbség van, kb. 10 ezer Ft havonta. Lehet, hogy az infláció mértékével a szállítási költség is emelkedett volna. Ennek az a folyománya, hogy mivel a térítési díjakat befolyásolja, és a térítési díjakat Berhida állapítja meg rendeletben, ezt is végig kell még futtatni. A gyermekvédelmi és a szociális rendeletet is módosítanunk kell. A szociálishoz ráadásul mivel abban Pét is benne van Pét egyetértését is ki kell kérni. Peresztegi Lászlóné aljegyző: Új számítást kell csinálni hozzá. A berhidait is változtatja. Azt még hozzátenném, hogy ezt az emelést a Tündével is egyeztettük. Elvileg tudnánk rá fedezetet biztosítani. Amennyiben a határozati javaslattal egyetértetek, kérem, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta: 68/2014. (VI. 23.) Kt. határozat: a közétkeztetési pályázatról Vilonya Község Önkormányzat Képviselő-testülete a közétkeztetési pályázatról szóló előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozta: 1.) A május 26-án kiírt közétkeztetési pályázatot eredménytelennek nyilvánítja. 2.) Új közétkeztetési pályázatot ír ki, melyben a szerződéses időszakot augusztus 1-től december 31-ig jelöli meg. 3.) Az új pályázati kiírást legalább 3 ajánlattevőnek meg kell küldeni. Határidő: megküldésre június 27. Felelős: Fésüs Sándor polgármester Dr. Cseh Tamás jegyző Peresztegi Lászlóné aljegyző Cseréné Gelencsér Zsuzsanna igazgatási ügyintéző 6/c) Szóbeli tájékoztatás a Csehi kirándulásról

20 20 /Árajánlat a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva./ A hét végén visszük a gyerekeket Csehibe. Annyi változás történt a létszámban, hogy tegnap este a Baksa Kornél részvételét visszamondták. Eredetileg úgy egyeztünk meg, hogy hat vilonyai és négy királyszentistváni gyermek mehet. A Kőszegi Ilona polgármester asszony jelezte felém, hogy ő tudna egy ötödik gyermeket is elvinni, így öt gyermek megy Vilonyáról és öt Királyszentistvánról. Erről az árajánlatról beszéltem már korábban, 150 ezer Ft-tal számoltam, ezt így igénybe tudnánk venni. A várpalotaiakat is megkerestem. Ott most megy a huza-vona a kistérségi buszt illetően. Az ottani sofőr munkaszerződése lejárt, majd eldöntik, mi legyen. Ez az egy árajánlat érkezett be, úgy gondolom, el kellene fogadnunk. Ennél a kistérségi busz drágább; 188 Ft/km. Devecsery Ildikó Anikó képviselő: Ez jó ár. Határozhatnánk róla, hogy a vissza útra is igénybe vesszük ezt a szolgáltatást, ugyanilyen feltételekkel, ha egyetértetek vele. Aki esetleg szeretne jönni vasárnap, jelezze péntekig. A buszban bőven van hely. Nem lenne egyszerűbb, ha ott aludna a sofőr is? Mert az 57 ezer Ft kétszer elég húzós. Gubiczáné Kocsis Irén alpolgármester: Nem, mert úgy szól a meghívás, hogy 10 gyerek, 1 kísérő. Az étkeztetését, szállását nekünk kellene vállalni. Lehet, hogy megoldanák, de én nem szeretnék ilyen kéréssel előállni. Devecsery Ildikó Anikó képviselő: Lehet, hogy a busz az alatt a hét alatt máshova megy. Lehet, hogy akkor már nem ilyen áron adna ajánlatot a szolgáltató. Vasárnap indulnak, és pénteken mennénk vissza értük. Ha az árajánlatot elfogadjátok, és azzal egyetértetek, hogy a buszt a vissza útra is megrendeljük, kézfelemeléssel jelezzétek. A testület 5 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta:

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. (XII.15.) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására

JEGYZŐKÖNYV NAPIREND ELŐTT NAPIRENDI JAVASLAT. 1.) Javaslat a évi nyári gyermekétkeztetési pályázat benyújtására JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 6-án 9 óra 15 perces kezdettel a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről

/2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület I. félévi munkatervéről /2012. (XII..) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2013. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 9/2011.(V.3) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én 16 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én 16 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 27-én 16 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor polgármester Baranyai Balázs képviselő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt:

Jegyzőkönyv. Peresztegi Lászlóné. Napirend tárgyalása előtt: Jegyzőkönyv Készült : 2012. május 7.-én a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében Berhida Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendkívüli üléséről 16.00 órai kezdettel. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó

JEGYZŐKÖNYV. Devecsery Ildikó Anikó JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 25- én 16 órai kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Berhida Roma Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a Berhidai Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2013. június 25-én 15,00 órai kezdettel. Jelen vannak: Babai János

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-án 8,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 26-án 8,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről. Szám: V/2-18/2018. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. november 26-án 8,00 órai kezdettel megtartott nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja

JEGYZŐKÖNYV. Csomainé Csókási Mónika részönkorm. tagja Kazóné Schmidt Éva részönkorm. taga Majlinger Csabáné részönkorm.tagja 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Peremartongyártelep Településrészi Önkormányzata 2015. szeptember 29-én 17.00 órai kezdettel megtartott soron következő üléséről. Jelen vannak: Turcsányi Istvánné részönkorm.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné

JEGYZŐKÖNYV. Peresztegi Lászlóné JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 29. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről

/2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület I. félévi munkatervéről /2009. (XII.10.) határozat tervezet a Képviselőtestület 2010. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 12. -ában és a Berhida

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-4/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. április 29-én 19 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének

Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete november 27.-én (pénteken) du órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének 13/2015. Napirend: Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. november 27.-én (pénteken) du. 13. 00 órai kezdettel megtartott soros (nyílt) ülésének Jegyzőkönyve 1.) Kéményseprő-ipari közszolgáltatás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető

JEGYZŐKÖNYV. Humán Ügyek. Bizottsági elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné aljegyző. Farkasné Dunai Andrea Óvodavezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Gazdasági Bizottságának, valamint Humán Ügyek Bizottságának, 2013. április 17.-én 16.00 órai kezdettel megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Humán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 155-8/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült: Képviselő-testülete, valamint Hegyesd község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 3/2013. (együttes, nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara Község Önkormányzat Képviselő-testületének és Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 30-án tartott együttes, nyilvános üléséről.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester

JEGYZŐKÖNYV. Fésüs Sándor polgármester JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 27. napján 16 óra 00 perces kezdettel megtartott rendes üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Baranyai Balázs Fésüs

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2012. augusztus 27-én tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott határozat száma Tárgya 5/2012. (VIII. 27.) 2012.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 29-én megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 6-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 29-én megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: D- 20-2/2014. Oroszi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8458 Oroszi, Szabadság u. 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Oroszi Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. február 27 -én 16

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 11-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott üléséről. 2

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese

JEGYZŐKÖNYV. jegyzőkönyvvezető. Meghívottak: az 5. Sz. Általános Iskola igazgató-helyettese a Kodály Zoltán Általános Iskola igazgató-helyettese JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottságának 2013. április 23-án 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatalban

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: Porva Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. május 13-án 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Porva Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2014. Május 29. NAPJÁN MEGTARTOTT 13. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Határozatok száma TARTALOMJEGYZÉK a Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. május 29-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV

8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend JEGYZŐKÖNYV Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8294 Kapolcs 8293 Vigántpetend Száma: 332-16/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kapolcs község Önkormányzata Képviselőtestülete és Vigántpetend

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. június 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

N A G Y D O R O G N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K

N A G Y D O R O G N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T A K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T É N E K Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net JEGYZŐKÖNYV NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám:20/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. július 10-én 16 órától megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. július 10-én 16 órától megtartott üléséről. Községi Képviselő-testület Csögle Szám: 229-6/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csögle község képviselő-testületének 2013. július 10-én 16 órától megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Csögle

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 24-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 24-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Vilonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 24-én 16 órai kezdettel megtartott üléséről. Jelen vannak: Fésüs Sándor Gubiczáné Kocsis Irén Devecsery Ildikó Anikó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Rábacsécsény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Rábacsécsény, Deák tér 6. 15/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rábacsécsény Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 10-én

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI X. JEGYZŐKÖNYVE 2009. SZEPTEMBER 15 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:81-15/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Képviselő-testület Hegymagas J e g y z ő k ö n y v Készült Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 3-án 17.00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 18.-án, órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18.-án, 10.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Héninger

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testület 2011. augusztus 2-án a Polgármesteri Hivatalban megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: ( A jelenléti ív a jegyzőkönyv

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Pénzügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot Kezelő és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsága

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Pénzügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot Kezelő és Összeférhetetlenséget Vizsgáló Bizottsága NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Pénzügyi, Ügyrendi, Vagyonnyilatkozatot Kezelő és Összeférhetetlenséget Vizsgáló 7/2016. sz. jegyzőkönyve a 2016. május 17 én megtartott ülésről 1 Jegyzőkönyv Készült: Nemti

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. július 16-án (szerda) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. július 16. Határozat:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338/7/2013. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült e 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési időpontja: 17 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat

évi költségvetés készítését megalapozó döntések Előadó: Dr. Miluczky Attila polgármester 59/2016.(XI.21.) sz. határozat 22/2016. EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2016. november 21. napján 15:15 órai kezdettel a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének október 21-i üléséről órai kezdettel. Jegyzőkönyv Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-i üléséről 16.30 órai kezdettel. Jelen vannak: Pergő Margit Nyírő István Fülöp Attila Gerőfi Roland Héninger László

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény

Jegyzőkönyv. Czövekné Duduma Ildikó. Zsobrákné Balogh Mária. Távol vannak: Krausz Balázs képviselő (Isztimér) Napirend előtti esemény Jegyzőkönyv Készült: Isztimér és inek 2012. szeptember 17-én 16 órakor megtartott együttes üléséről. Az ülés helye: Községháza 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u. 39. Jelen vannak: Isztimér: Orbán Tibor Nesztor

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 10/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 17-én 08.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. november 26.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. november 26.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

Mihályháza község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v

Mihályháza község Önkormányzata. J e g y z ő k ö n y v 1 Mihályháza község Önkormányzata 8513 Mihályháza, Jókai u. 2. Tel./Fax.: 89/348-586 E-mail: mihalyhaza@mail.globonet.hu Szám: 2-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Mihályháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

mely készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén

mely készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült 2012. szeptember 13-án (csütörtökön) 17,00 órai kezdettel tartott nyílt ülésén HATÁROZATOK: RENDELETEK: 81-83/2012. (IX.13.) 12-13/2012.(IX.14.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott üléséről. 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7-A/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 26-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének június 20-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének június 20-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-6/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. június 20-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Takács Lászlóné nemzetiségi elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné NAPIREND TÁRGYALÁSA ELŐTT:

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Takács Lászlóné nemzetiségi elnökhelyettes. Peresztegi Lászlóné NAPIREND TÁRGYALÁSA ELŐTT: JEGYZŐKÖNYV Készült: A Berhidai Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013. június 25-én 11.00 órai kezdettel a Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nyelvoktató Általános Iskola igazgatói irodája hivatalos helyiségében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 14-én (szerdán) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK

JEGYZŐKÖNYV. Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás. 2013. augusztus 12-én. megtartott nyilvános, alakuló üléséről HATÁROZATOK JEGYZŐKÖNYV Alsónemesapáti Óvodai Intézményfenntartó Társulás 2013. augusztus 12-én megtartott nyilvános, alakuló üléséről Szám: 1395/2013/ANA. 1/2013. (VIII.12.) határozat Társulási Tanács elnökének megválasztásáról

Részletesebben

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére 6. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2015. évi Munkaterv és jogalkotási program elfogadása A tárgykört

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 05-én 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Csernik

Részletesebben

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve.

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve. 3./ Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi munkaterve Előterjesztő: Tóth János polgármester Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi ülésterve. Határozati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szlottáné Turi Edina Szám: D-57-10 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 28-án 18 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

Ezt követően a képviselő-testületek a napirendi javaslatot határozathozatal nélkül, egyhangúlag elfogadták, és az alábbi napirendeket tárgyalták:

Ezt követően a képviselő-testületek a napirendi javaslatot határozathozatal nélkül, egyhangúlag elfogadták, és az alábbi napirendeket tárgyalták: JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. február 10-én (szerdán) 17.00 órai kezdettel tartott Kisbajcs és Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületeinek együttes képviselő-testületi ülésén. Helye: Kisbajcs, Községháza

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2013. november 25. napján megtartott soros, nyilvános üléséről. Jelen voltak: Búza Zsolt polgármester Lépné Soós Anita, alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 14 / 2007. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 14-én 16,15 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: Svh 79-3/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend:

Jegyzőkönyv. Napirend: Jegyzőkönyv Készült: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 16-án 16 órakor megtartott üléséről Jelen vannak: Pálfi János polgármester, Dr. Sudár Zsolt alpolgármester, Majkut

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 1 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2011. január 3. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testülete és Kajászó Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2013. október 29-i együttes üléséről Helye: Vál Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: 2009.december 15-én du.14.00 órai kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2009.december 15-én du.i kezdettel megtartott képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak: Morvai István polgármester, Meggyes Attiláné alpolgármester,barna Zoltán, Gál Tiborné,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2015. április 29.) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2015. április 29-én 13.00 órakor megtartott

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. 32/15/1/2013 Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. Rendelet: 8/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális tűzifa

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. NAGYPIRIT Szám: 237-10/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagypirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. november 21-én (csütörtökön) 16,00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. június 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 13 30 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK

PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK Ikt.szám: 53-20/2013. PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 11-I RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATOK SZÁMA: 557, 558, 559, 560/2013. (IX. 11.) 2 Jegyzőkönyv Készült

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 19 én, 9.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8479 Borszörcsök, Petőfi u. 198. Szám: 80-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borszörcsök Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. május 29-én

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: Réti Alfréd polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 98 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 18-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 42/2014.

Részletesebben

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE

MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2-5/2013. JEGYZŐKÖNYV MOLNÁRI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. május 29-én MEGTARTOTT SORON KÖVETKEZŐ NYILT TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Határozatok: Sorszáma: Kódja: 45/2013. C 1 46/2013. C 1 47/2013.

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 14. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. november 13.) Napirend:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 6-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2009/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2009. június 2-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E

J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Iktatószám: 1636/2/2015 Magyarcsanádi Község Önkormányzat Ügyrendi és Pénzügyi Bizottságának 2015. február 26. napján 15.00 órakor megtartott soros, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K ÖN Y V E Határozatok :

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 11-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 30-án megtartott üléséről. 2 Mérges

Részletesebben