szabadföldi PaPRiKa FAJTAKÍNÁLAT

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "szabadföldi PaPRiKa FAJTAKÍNÁLAT"

Átírás

1 szabadföldi PAPRIKA FAJTAKÍNÁLAT

2 Kedves Kertész Kollégák! Tisztelt Partnereink! A több, mint 60 éves tradícióval rendelkező ZKI Zrt. folyamatosan megújuló, innovatív paprika nemesítésének köszönhetően az elmúlt időszakban céltudatosan bővítette a profi termelők legmagasabb igényeinek megfelelő kínálatát. Örömmel tölt el bennünket és büszkék vagyunk rá, hogy könnyű és költséghatékony termeszthetőséggel, magas ellenállósággal rendelkező hibridjeinknek köszönhetően a profi kertészek körében folyamatosan növekedett azok használata és elismertségünk. A hazai paprika fajtahasználatban betöltött markáns szerepünknek köszönhetően, folyamatosan figyelmet fordítunk a friss zöldséget előállítók, forgalmazók és fogyasztók változó és egyre határozottabb igényeire, hogy még versenyképesebb fajtákat biztosítsunk a jelen és a jövő kertészének. A magas hozam, az egészséges és biztonságos élelmiszer követelményeihez igazodó, könnyű termeszthetőséggel rendelkező kívánalom folyamatosan jelen van a fajtáink kiválasztása során. Ismerje meg a szabadföldi termesztésre ajánlott kínálatunkat, amely immár a kápia, az édes valamint csípős fűszerpaprikákkal is kiegészült. Kérdéseivel keresse területi képviselőinket! Sikeres termesztést kívánok! Baráti üdvözlettel: Hirka János paprika termék felelős

3 TARTALOM BIHAR F1 Kulcshibrid a paradicsompaprika termesztésben! 4. MÁGUS F1 Kápia a legigényesebb piacokra! 6. Century F1 Egységben az egyedülálló hozam, könnyű termeszthetőség és kimagasló ellenállóság! ZKI 9619 F1 Egyöntetű és édes! ZKI 9618 F1 Csípős és nagy! 11. GOLF F1 Csípős hibrid a legszigorúbb követelményekre! 12. PALOTÁS F1 Kiemelkedő minőségű őrlemény és a magas hozam záloga! 14. HÍRÖS F1 A költséghatékony termeszthetőség magas hozammal társul! 16. SZABADFÖLDI KÜLÖNLEGES HIBRIDEK 18.

4 magas hozam kiváló szelet kihozatal költséghatékony szeletelés és szedés nagy bogyó bakterium ellenállóság legnagyobb haszon BIHAR F1 Kulcshibrid a paradicsompaprika termesztésben!

5 Az első Xanthomonas vesicatoria (baktérium) rezisztenciát tartalmazó, folytonnövő paradicsompaprika hibrid a kínálatunkban. Kifejezetten intenzív szabadföldi termesztésre javasoljuk. A fajta erős gyökérzetű és ágrendszerű, első ágvillája a talajhoz közel helyezkedik el, mely alapvető követelmény a nagy hozamú intenzív technológiákban. Az erős kiterjedt gyökérzetnek köszönheti azt, hogy a talajt jobban átszövi, a tápanyagot és a vizet jobban felveszi szélsőséges körülmények között is. A kompakt jól takaró, dús lomb pedig segít a fotoszintézisben, a kalcium mozgatásában és a tápanyagok átalakításában. A lombozatnak köszönhetően a nyári hőségnapokban is minimális a napégett termések száma. Sok termelőt fog meg a fajta nagyon jó lomb-termés aránya. A bogyók csüngők, kifelé állók, az ágvillák közé nem szorulnak be. Külön ki kell emelni a fajtánál, hogy erősen generatív irányba ható tényezők hatására sem hajlamos a túlkötésre, amely a termések drasztikus leaprósodásában jelentkezne. A termések színe rendkívül szép, mély piros, méretük alkalmassá teszi frisspiaci és negyedelésre történő értékesítésre. A bogyók zárt bibepontúak, átlagos tömegük g között mozog. Termelői visszajelzések alapján a leggazdaságosabban termelhető fajta. Az ok amiért a legnagyobb profitot nyújtja, az, hogy a Bihar F1 nagyon jó szeletelési kihozatallal rendelkezik. Átlagosan 20% alatt van a szeletelés után kieső csuma aránya, míg más hibrideknél ez bőven efelett van. A Bihar F1 bogyójának mérete jelentősen meghaladja a versenytársakét, ezért a szeletelés sokkal gazdaságosabb. Egy ügyes kezű napszámos akár napi kg szeletet is elkészít, ami akár 30%-kal magasabb munkateljesítményt jelenthet más hibridekkel szemben. Az egyik legnagyobb költségmegtakarítás a termések szedésével érhető el. A Bihar F1 nagytestű hibrid, 8-14 nagy bogyót köt be, ami könnyen szedhető. Egy tábla szedési költsége emiatt akár 20%-kal is alacsonyabb lehet. Javasolt tőszám hektáronként: ezer db palánta. Rezisztencia: IR: Xv:1,2,3. 5

6 rendkívül szabályos alak súlyos, acélos bogyók folyamtosan magas bogyóminőség kiváló tárolhatóság magas hozam MÁGUS F1 Kápia a legigényesebb piacokra!

7 Intenzív szabadföldi termesztésre javasolt, folytonnövő, édes kápia hibrid. Termései kiválóan alkalmasak frisspiaci lédig és tálcás hazai és export értékesítésre. Gyökérzete kiterjedt, szára vastag, a terméskötése folyamatos. Lombozata kiváló takarást ad, napégésre nem hajlamos. A bogyó alakját, húsvastagságát jól tartja, parásodásra még a tenyészidőszak végén sem hajlamos, amikor a napi hőingadozás más hibrideknél már komoly minőségromlást okoz. Kifejezetten széles vállú, vastag húsú, súlyos terméseket ad. Átlagos bogyótömege g között mozog. A bogyóinak zömét egyes és extra kategóriában adja. Termeszthetősége meghaladja a versenytársakét, általános ellenállósága páratlan. Méréseink alapján a jelenleg használt hibridek hozam teljesítményét jelentősen meghaladja. Osztályozottságának, magasabb hozamának köszönhetően jelentősen magasabb árbevétel érhető el a Mágus F1-el azonos felületről. Kifejezetten jól tárolható, a raktározás során jól viselkedő, a tömegét jól megőrző újdonság. A Mágus F1 nagyon jól tartja minőségi paramétereit és tömegét a hűtve tárolás során, amelynek köszönhetően a piaci árban fellépő ingadozások csillapíthatók. Tizenegy napos tárolás után a tömegveszteség csupán 5,5% körül mozog. Beltartalmi értékei és bogyójának mélypiros színe alkalmassá teszi ipari felhasználásra is. Szeleteléskori (a csumából eredő) vesztesége tíz százalék alatti, termésének belső fala is mélypiros színű, ezért kiválóan alkalmas csíkozásra vagy kockázásra. Javasolt tőszám hektáronként: ezer db palánta. 7

8 1000 mázsa feletti hozam kiváló termésbiztonság jól takaró lomb magas bogyó minőség Century F1 Egységben az egyedülálló hozam, könnyű termeszthetőség és kimagasló ellenállóság!

9 A Century F1 az a fajta, amellyel elindult az intenzív és szuperintenzív szabadföldi fehér töltenivaló paprikatermesztés. Legismertebb és mai napig a leginkább termesztett szabadföldi hibrid tölteni való paprika. Kezelhetősége, termeszthetősége kimagasló, nagyon megbízható, az időjárási szélsőségeket kifejezetten jól toleráló rugalmas, kiegyenlített bélyegekkel rendelkező folytonnövő, édes hibrid. Gyökérzete kiterjedt, szára erős, ágrendszere nagyon jól bírja a folyamatos terhelést. Lombozata megfelelően zárt, a napégésre nem hajlamos, ízközei közepesek. Partnereink termesztésében hosszú évek óta kimagaslóan nagy hozamokra képes; a leginkább alkalmazott szabadföldi technológiákban, gyakran érnek el mázsás szabadföldi hozamokat. Tapasztalataink szerint a Century F1 a legjobb választás a legkorábbi, fátyolfóliás, szuperintenzív és a valamivel későbbi időzítéssel rendelkező intenzív technológiában. A termések tripsz ellenállóságával megelőzi versenytársait. Alakja szabályos, rendkívül kiegyenlített a tenyészidőszak teljes hosszában. Húsa vastag. Szállíthatósága, tárolhatósága a piacon elérhető más fajtákét meghaladja. Javasolt tőszám hektáronként: ezer db palánta. Rezisztencia: HR: Tm0,1,2,3. 9

10 magas hozam csípmentes alapanyag töltve és egészben savanyításra vastag roppanós hús savanyítás után is Hibrdünk édes, folytonnövő, kigyenlített bogyómérettel és szabályos alakkal rendelkezik. Erőteljes bokor, gyors fejlődés. Lombozata kiváló védelmet biztosít. Termése csüngő állású, húsa kifejezetten vastag, konzisztenciája savanyítás után is kiváló. Folyamatos minőségre képes, terméskötése folyamatos. Bibepontja zárt, könnyű termeszthetőség, nagyon jó általános stressz tolerancia jellemzi. Alkalmas mind egészben, mind töltve savanyításra. ZKI 9619 f1 Egyöntetű és édes!

11 11 magas hozam töltve és egészben savanyításra is kiváló vastag hús stabil konzisztencia a savanyítás során Újdonságunk csípős, folytonnövő, kiegyenlített bogyómérettel és szabályos alakkal rendelkezik. Erőteljes bokrot képez, fejlődése gyors, korai. Csüngő állású kifejezetten nagy termései, fényes felszínűek, vastag falúak, kiváló konzisztenciával rendelkeznek a savanyítás után is. Könnyű termeszthetőséggel rendelkezik, nagyon jó általános stressz tolerancia jellemzi. Bibepontja zárt. A fajta ideális termésméretet ad, mind töltve, mind egészben savanyításra. Ágrendszere erős, gyökérzete kiterjedt, kiegyensúlyozottan és megbízhatóan terem. Kötése folyamatos. ZKI 9618 f1 Csípős és nagy!

12 rendkívül szabályos alak megbízható, egyöntetű méret üvegben savanyításra is alkalmas stabil bogyó konzisztencia savanyítás során baktérium tolerancia GOLF F1 Csípős hibrid a legszigorúbb követelményekre!

13 A Golf F1 almapaprika fajtánkat azok használják, akiknek rendkívül szabályos, stabil bogyóméretre van szükségük, mert partnereik alapvetően üveges savanyításra használják az almapaprika terméseit. A Golf F1 nagyon magas minőséget képvisel terméseinek átmérője (technológiától függően) kb. 5-6 cm. A ma kapható hibridek közül a legmegfelelőbb üveges savanyításra, mert az üveg száját nem növi ki. Bogyója nagyon egyöntetű, vastag hússal rendelkezik, színe fehér, vajsárga, nem hajlamos lilulásra, zöldülésre. A legjobb eredményt intenzív technológiában érhetjük el, de sokan termesztik félintenzív körülmények között is. Kifejezetten magas bogyószámot produkál. Kimagasló baktérium toleranciával rendelkezik, ezért lombozata és bogyói sokkal egészségesebbek maradnak a teljes tenyészidőszakban. A baktérium fertőzésnek jobban ellenálló lombozat miatt a növény magasabb hozamra képes a versenytársakhoz képest. Bokra erőtejes gyökér- és ágrendszerrel rendelkezik. Javasolt tőszám hektáronként: ezer db palánta. 13

14 kifejezetten magas hozam nagy bogyók hatékony szedhetőség rendkívül magas szárazanyagtartalom kiváló őrlemény csipedve is szedhető stabil örlemény szín koncentrált érés PALOTÁS F1 Kiemelkedő minőségű őrlemény és a magas hozam záloga!

15 Csípmentes, folytonos növekedésű, csipedve is szedhető fűszerpaprika hibrid. Nagyméretű, csüngő bogyóval, magas hozammal, jó stressz toleranciával rendelkezik, folyamatos kötésre képes. Általános betegség ellenálló képességével kiemelkedik a most piacon lévő fajták közül, a CMV fertőzést nagyon jól tolerálja. Erős növekedésű, kiterjedt gyökérzettel és a szabadföldi termesztéshez kiválóan alkalmas lombozattal rendelkezik. A Palotás F1-et palántázott, intenzív technológiába ajánljuk. A genetikailag kódolt hozam maximális elérése csepegtető csővel öntözött, intenzív tápanyag utánpótlással tápoldatozott, talajtakart technológiában lehetséges. Tapasztalataink szerint a tálcás palántáról ültetett állományok adták a kimagaslóan nagy hozamokat. A hibrid hektáronként akár t/ha os hozamra is képes. Kifejezetten nagy bogyókkal, cm-es csőhosszal rendelkezik. Tövenként képes 20 feletti darabszámot is produkálni. Koncentrált érésének köszönhetően szedése két menetben megoldható. Szedése igen hatékony, egy nap egy fő kg-ot is képes leszedni, ennek köszönhetően 20%-kal olcsóbb a kilóra eső szedési költség. A paprika erős gyökérzetének, jó stressztűrésének köszönhetően stabilan teljesít, bogyói nem aprósodnak le. Kifejezetten magas a szárazanyagtartalma, így a hektáronkénti őrlemény kihozatal messze jobb, mint más fajtáké a piacon. Javasolt tőszám hektáronként: ezer db palánta. 15

16 kifejezetten nagy bogyók rendkívül magas hozam a leghatékonyabb szedés csipedve is szedhető koncentrált érés HÍRÖS F1 A költséghatékony termeszthetőség magas hozammal társul!

17 Folytonnövő, csípős, középérésű fűszerpaprika. Szabadföldön direkt vetéssel, palántázva, félintenzív és intenzív-termesztési körülmények közé is ajánljuk. Nagy hozamra képes, kifejezetten nagy bogyókkal rendelkező folytonnövő, csüngő típus. A jó stressz ellenállóságnak, a biztonságos virágzásnak, a nagyméretű bogyóknak köszönhetően a hektáronkénti hozama meghaladhatja a 400 mázsát. Napi szedési teljesítményével kiemelkedik a többi csípős fajtához képest. Szedhetősége kifejezetten gazdaságos a szokatlanul nagy cm hosszú csöveinek köszönhetően. A fajtára jellemző koncentrált érés is nagy segítséget jelent a betakarítások alkalmával. A szedési teljesítmény a 300 kg/fő/napot is meghaladhatja! Csipedve szedésre kifejezetten alkalmas. Termései húsosak, vastag falúak. Kiváló alapanyag, mind szárítmánynak, mind nyers darálmánynak. A csípős fajták között kiemelkedő színanyag-tartalmának köszönhetően kiváló minőségű őrlemény-alapanyagot biztosít. Javasolt tőszám hektáronként: ezer palánta/ha. 17

18 szabadföldi különleges hibridek a zki kínálatában Apolló F1 Kifejezetten extra minőségű, prémium kategóriás terméseket adó paprika. Pulton tarthatósága, szállíthatósága páratlan, amit vastag, tömör konzisztenciájú húsának köszönhet. Enyhe vegetatív bélyegeket (hosszabb ízköz, nagy levél, erős gyökérzet) visel a fajta. Erős növekedésű, erőteljes ág- és gyökérrendszert fejlesztő, folytonnövő, hajtatásra és intenzív szabadföldi termesztésre egyaránt kiváló fajta. Bogyója szabályos kocka alakú. Folyamatosan köt, szakaszosságra kevéssé hajlamos. Erőteljes gyökérrendszerének köszönhetően a kismértékű talajhibákat is jól tolerálja. A vastag húsú és héjú ízletes termések hosszú ideig tövön, illetve pulton tarthatók, jól szállíthatók, ezért kiváló friss piaci és exportárut ad. Rezisztencia: HR: Tm: 0,1,2. Gigant F1 Folytonnövő, erőteljes növekedésű, sűrű lombozatú, nagy bogyójú, kaliforniai típusú paprika hibrid. Termése enyhén nyújtott, vastag húsú, sötétzöldből pirosra érő, csüngő. Elsősorban hajtatásra ajánlott fajta, de szabadföldön is termeszthető. Termőképessége nagy és minősége kiváló. Termései mind friss fogyasztásra, mind exportra versenyképesek. Rezisztencia: HR: Tm 0,1,2 Brillant F1 Édes, folytonnövő, generatív, fehér blocky hibrid. Kifejezetten szabadföldi intenzív és félintenzív technológiák mellé ajánljuk. Bogyója enyhén megnyúlt blocky alakú, csüngő, rendkívül fényes, fehér piacos, jól szállítható. Húsa vastag, kellemes aromájú, édes ízű. Ágrendszere, gyökérzete erős, amely a kiemelkedő mennyiségű paprikákat megtartja, szabadföldön kordont, illetve egyéb támrendszert nem igényel. A különféle talajtípusokat jól tolerálja. Rezisztencia: HR: Tm: 0,1,2,3.

19 19 Fajta Hossz (cm) Szélesség (cm) Húsvastagság (mm) Terméstömeg (g) Íz Szín Alak Növekedési típus 1000 növény/ ha Szabadföldi termesztés t/ha Ellenállóképesség Apolló F édes fehér F HR:Tm0,1,2 Bihar F édes sötét F IR:Xv:1,2,3. piros Brillant F édes fehér F HR:Tm0,1,2 Century F édes fehér F HR:Tm0,1,2,3 Gigant F édes piros F HR:Tm0,1,2 Golf F csípős fehér F Mágus F édes piros F ZKI 9618 F csípős fehér F ZKI 9619 F édes fehér F Fűszerpaprika Palotás F , édes tűzpiros F Hírös F , csípős tűzpiros F F: Folytonnövő Rezisztencia: Xv: Xanthomonas vesicatoria Tm0: ToMV, TMV,(patotípus:P0). Tm2: ToMV, TMV, TMGMV, BePMV, PaMMV, ObPV, PMMoV (patotípus:p 1.2). Tm3: ToMV, TMV, TMGMV, BePMV, PaMMV, ObPV, PMMoV (patotípus:p 1.2.3). ToMV: Tomato mosaic virus (Paradicsom-mozaikvírus) TMV: Tobacco mosaic virus (Dohány-mozaikvírus) TMGMV: Tobacco mild green mosaic virus (Dohány enyhe zöld mozaik vírus) BePMV: Bell pepper mottle virus (Csemege paprika foltosságvírus) PaMMV: Paprika mild mosaic virus (Paprika enyhe-mozaikvírus) ObPV: Obuda pepper virus (Óbuda paprikavírus) PMMoV: Pepper mild mottle virus (Paprika enyhe foltosságvírus) HR: Erős ellenállóképesség IR: Közepes ellenállóképesség Figyelem! A táblázatban és a ZKI Zrt. összes kiadványában szereplő adatok tájékoztató jellegűek, azokat legjobb tudásunk szerint, múltbeli gyakorlati termelői elmondások alapján és saját méréseink alapján állítottuk össze. A ZKI kiadványaiban közzétett fajtaismertetők és adatok általános tájékoztatásul szolgálnak, garancia tanúsításként nem kezelhetőek. A ZKI Információs anyagai elkészítésekor, illetve áru szállításai alkalmával abból a feltételezésből indul ki, hogy a Vevő szakmai ismeretei megvannak az áru rendeltetésszerű használatához, illetve a vetőmag tárolása, értékesítése és az árutermelés céljára történő felhasználása során a szakma szabályai szerint jár el. A múltbeli tapasztalatok nem jelentenek garanciát a jövőbeni hozamokra! A rezisztencia vagy ellenállóképesség kifejezés, nem immunitást jelent! Egyes adatok közlése során nem tettünk különbséget a különböző termesztéstechnológiák és időzítések között! A ZKI Zrt. nem garantálja, hogy az Ön termesztésében a kiválasztott fajta, hasonló gyakorlati eredményt ad! Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

20 A fajtákkal és megrendelésükkel kapcsolatban forduljon bizalommal kollégáinkhoz: Balogh János Debrecen Mobil: 30/ Csatordai László Szegvár Mobil: 30/ Horváth-Varga János Csongrád Mobil: 30/ Csanádi Zalán Tiszakécske Mobil: 30/ Kecskemét, Mészöly Gyula u. 6. Telefon: 76/ Fax: 76/

Tömeg (g) édes F édes F

Tömeg (g) édes F édes F PAPRIKA KÍNÁLAT PAPRIKA FAJTÁK Fajta Hossz (cm) Szélesség (cm) Húsvastagság (mm) Tömeg (g) Íz Szín/ Alak Növekedési típus Ellenállóképesség Apolló F1 8-10 8-10 5-6 150-180 édes F Tm0,1,2 Békés F1 4-5 6-8

Részletesebben

MINŐSÉGI ALAPANYAGBÓL KIVÁLÓ VÉGTERMÉK

MINŐSÉGI ALAPANYAGBÓL KIVÁLÓ VÉGTERMÉK MINŐSÉGI ALAPANYAGBÓL KIVÁLÓ VÉGTERMÉK Fajtaajánlat savanyítók, konzervgyárak, termelők részére Tisztelt Partnerünk! Ezúton nyújtjuk át megújult tematikus kiadványunkat, melyet főként a savanyító üzemek

Részletesebben

Zsendülés II. kertészeti konferencia

Zsendülés II. kertészeti konferencia Zsendülés II. kertészeti konferencia Kecskemét, 2016.03.10. Horváth-Varga János Új 1ha-s modern üvegház a nemesítés érdekében A jövő: ZKI 09491 F1 (cecei típus) ZKI 09371 F1 (kápia típus) Tatami F1

Részletesebben

2013. február. ZKI hírek. Carma F1 - bihar F1 - Mágus F1 - golf f1 - nagykúti - édesalma palotás F1 - hírös f1 - Mirus F1

2013. február. ZKI hírek. Carma F1 - bihar F1 - Mágus F1 - golf f1 - nagykúti - édesalma palotás F1 - hírös f1 - Mirus F1 2013. február ZKI hírek Carma F1 - bihar F1 - Mágus F1 - golf f1 - nagykúti - édesalma palotás F1 - hírös f1 - Mirus F1 CARMA f1 csúcs hozam, extra árvbevétel! Nagyobb profitot nyújtó, könnyen termelhető

Részletesebben

NAIK és ZKI Zrt. csapata

NAIK és ZKI Zrt. csapata FŰSZERPAPRIKA kínálat 2017-2018 Kedves Fűszerpaprika Termelő, Feldolgozó és Kereskedő Partnerünk! Az elmúlt szezonokban tudásunk legjavát adva, a kínálatunkban szereplő Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs

Részletesebben

KARAVÁN F1. Csúcshozam, stressz toleranciával!

KARAVÁN F1. Csúcshozam, stressz toleranciával! UBORKA FAJTAKÍNÁLAT KARAVÁN F1 Csúcshozam, stressz toleranciával! Nagyon korai, partenokarp uborka hibrid. Középerős növekedésű, oldalhajtásai rövidek. Termései szabályos henger alakúak, ikresedésre, deformálódásra

Részletesebben

2015. DECEMBER. ZKI hírek. ALMAPAPRIKÁK - ZKI 10541 F1 - CARMA F1 - zki 0634 F1 CRETA F1 - KÁPIA PIAC

2015. DECEMBER. ZKI hírek. ALMAPAPRIKÁK - ZKI 10541 F1 - CARMA F1 - zki 0634 F1 CRETA F1 - KÁPIA PIAC 2015. DECEMBER ZKI hírek ALMAPAPRIKÁK - ZKI 10541 F1 - CARMA F1 - zki 0634 F1 CRETA F1 - KÁPIA PIAC Ha almapaprika, akkor ZKI! A ZKI Zrt. almapaprika nemesítéséből kikerülő hibridek mindig a legmagasabb

Részletesebben

CSÍPŐS FAJTA. Kecskemét-Gödöllő, 2014. január. A sikeres együttműködés reményében: Dr. Bittsánszky János vezérigazgató ZKI Zrt.

CSÍPŐS FAJTA. Kecskemét-Gödöllő, 2014. január. A sikeres együttműködés reményében: Dr. Bittsánszky János vezérigazgató ZKI Zrt. FŰSZERPAPRIKA kínálat 2014 Tisztelt fűszerpaprika Termelő, Feldolgozó és Kereskedő! A kormány 2014. január 1-vel létrehozta a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központot (NAIK). Ennek következtében a

Részletesebben

SZÍNES PAPRIKA paletta

SZÍNES PAPRIKA paletta SZÍNES PAPRIKA paletta SZÍNES PAPRIKA paletta Megújult kínálat Belföldre és exportra A paprika a világ zöldségtermesztésében előkelő helyen áll, mivel a mai korszerű táplálkozás nélkülözhetetlen eleme.

Részletesebben

www.vetomagkereskedes.hu

www.vetomagkereskedes.hu Korai időszakban is megbízható kötések A ZKI Zrt. összes kiadványában szereplő adatok tájékoztató jellegűek, azokat legjobb tudásunk szerint, múltbeli gyakorlati termelői elmondások alapján és saját méréseink

Részletesebben

Fehér és csípős paprika

Fehér és csípős paprika Fehér és csípős paprika fehér paprika Kertész kollégák! Amikor találkozunk Önökkel szakmai rendezvényeinken, bemutatóinkon mindig nagy érdeklődéssel várjuk, hogy új fajtáinkat hogyan fogadják, mennyire

Részletesebben

HR Tm2, IR TSWV, IR M

HR Tm2, IR TSWV, IR M HR Tm2, IR TSWV, IR M Folytonnövő, csüngő, kúp alakú, szép fehér, édes, nagy bogyójú hibrid. A termés tömege 120-140g. Szedéséretten fehér, teljesen beérve piros. Növekedési erélye nagy, ízközei aránylag

Részletesebben

Késői érésidejű, négyrétegű, kemény, fényes, sötét bronzbarna színű páncéljának köszönhetően könnyen értékesíthető, prémiumkategóriás

Késői érésidejű, négyrétegű, kemény, fényes, sötét bronzbarna színű páncéljának köszönhetően könnyen értékesíthető, prémiumkategóriás Késői érésidejű, négyrétegű, kemény, fényes, sötét bronzbarna színű páncéljának köszönhetően könnyen értékesíthető, prémiumkategóriás árut ad. Egyközepű (monocentrikus) fejeket képez. Magas, erős növekedésű

Részletesebben

15 ºC. fóliában 25-30 ºC. 1 cm 1cm március május 60 20 cm aug.-szept. paprika

15 ºC. fóliában 25-30 ºC. 1 cm 1cm március május 60 20 cm aug.-szept. paprika töltősúly: 0,5 g 25-30 ºC Brill F1 1 cm március május 60 20 cm aug.-szept. paprika Brill F1 Hajtatásra és szabadföldi termesztésre kiváló, fehér blocky típusú hibrid. Folytonnövő, erőteljes, 130-150 cm

Részletesebben

Nyári ültetésű paprika fajták palánta kínálata

Nyári ültetésű paprika fajták palánta kínálata Rijk Zwaan - Grow Group palánta akció 2017 Nyári ültetésű paprika fajták palánta kínálata A hideghajtatott előnövények utáni paprika másodültetések továbbra is nagy szerepet töltenek be elsősorban a dél-magyarországi

Részletesebben

Színes paprikák és választékbővítő paprika fajták katalógusa

Színes paprikák és választékbővítő paprika fajták katalógusa Színes paprikák és választékbővítő paprika fajták katalógusa SZÍNES PAPRIKA kínálat Paprika A paprika a világ zöldségtermesztésében előkelő helyen áll, mivel a mai korszerű táplálkozás nélkülözhetetlen

Részletesebben

2016. december. ZKI hírek. bihar F1 - jamina f1 - kontessa f1 - grizzly f1

2016. december. ZKI hírek. bihar F1 - jamina f1 - kontessa f1 - grizzly f1 2016. december ZKI hírek bihar F1 - jamina f1 - kontessa f1 - grizzly f1 Ha a legszebb bogyókat akarjuk, akkor bihar F1 Az átlagosnál talán hűvösebb, ám csapadékeloszlás szempontjából hektikus 2016-os

Részletesebben

PARADICSOM. (Lycopersicon esculentum)

PARADICSOM. (Lycopersicon esculentum) PARADICSOM (Lycopersicon esculentum) 1g=magszám Vetőmagigény 100 palántához Vetésidő Vetésmélység cm Sor- és tőtávolság cm Csírázási nap 18-20 C-on 270-450 0,4-0,5 g vagy 140 szem 1. I-II-hajtatás 2. II-III

Részletesebben

Fehér és hegyes erős paprika katalógus

Fehér és hegyes erős paprika katalógus Fehér és hegyes erős paprika katalógus Fehérben órzi egészségét Termelői vélemény HORVÁTH JÓZSEF, Árpád-Agrár Zrt.Kertészeti Igazgató: SV97PP F1 HR Tm:-3 IR TSWV Az SV97PP fehér paprika fajtát már két

Részletesebben

görög- és sárgadinnye FAJTAKÍNÁLAT

görög- és sárgadinnye FAJTAKÍNÁLAT görög- és sárgadinnye FAJTAKÍNÁLAT Új kihívások, megújult nemesítési programok: Könnyű termeszthetőség új nemesítési irányvonal a ZKI görögdinnye palettáján Az új nemesítési irányvonal első terméke, a

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk, Kedves Érdeklődő!

Tisztelt Partnerünk, Kedves Érdeklődő! 1 Tisztelt Partnerünk, Kedves Érdeklődő! 3 Örömünkre szolgál, hogy kézbe vette Társaságunk katalógusát. Engedje meg, hogy megismertessük cégünk történelmével, bemutassuk tevékenységünket és termékkínálatunkat.

Részletesebben

2013. DECEMBER. ZKI hírek. ZKI 9618 f1 - zki 9619 F1 - bihar F1 - mágus F1 - carma F1 lentus f1 - vitalia f1 - mirus f1

2013. DECEMBER. ZKI hírek. ZKI 9618 f1 - zki 9619 F1 - bihar F1 - mágus F1 - carma F1 lentus f1 - vitalia f1 - mirus f1 2013. DECEMBER ZKI hírek ZKI 9618 f1 - zki 9619 F1 - bihar F1 - mágus F1 - carma F1 lentus f1 - vitalia f1 - mirus f1 ZKI 9619 F1 ZKI 9618 F1 Új almapaprika hibridek a piacvezetőtől! Az elmúlt évek során

Részletesebben

Görög- és sárgadinnye fajtakínálat

Görög- és sárgadinnye fajtakínálat Görög- és sárgadinnye fajtakínálat Gyorsul a kibocsátás, versenyképes új fajták a ZKI kínálatában, több szegmensben is. A 2013-ban üzembe helyezett 1 ha-os üvegház jelentősen megnövelte a dinnyenemesítési

Részletesebben

2013. január. ZKI hírek. bihar F1 - Carma F1 - Mágus F1 - vitalia F1 - Mirus F1

2013. január. ZKI hírek. bihar F1 - Carma F1 - Mágus F1 - vitalia F1 - Mirus F1 2013. január ZKI hírek bihar F1 - Carma F1 - Mágus F1 - vitalia F1 - Mirus F1 BIHAR f1 Élelmiszeripari beszállító szemével Jánosi Lajos és családja hosszú évek óta termel paradicsompaprikát. A solti családi

Részletesebben

1943. 2013. OKTÓBER. ZKI hírek. ZKI 70 éves évforduló - ZKI 0634 F1 - mágus F1 - carma F1 - LENTUS F1

1943. 2013. OKTÓBER. ZKI hírek. ZKI 70 éves évforduló - ZKI 0634 F1 - mágus F1 - carma F1 - LENTUS F1 1943. 2013. OKTÓBER ZKI hírek ZKI 70 éves évforduló - ZKI 0634 F1 - mágus F1 - carma F1 - LENTUS F1 ZKI 70 éves évforduló Új, egy hektáros üvegházat adott át a ZKI! 3 A Zöldségtermesztési Kutató Intézet

Részletesebben

Palánták. Padlizsán. Zeller. Karalábé. Paradicsom. Zöldség

Palánták. Padlizsán. Zeller. Karalábé. Paradicsom. Zöldség Palánták Zöldség Padlizsán Kecskeméti lila április 10-től poharas és szálas 120 és 89 ft/db Zeller április végétől poharas 80 ft/db április közepétől szivar 70 ft/db Karalábé Szentesi kék április elejétől

Részletesebben

PAPRIKA (Capsicum annuum)

PAPRIKA (Capsicum annuum) PAPRIKA (Capsicum annuum) Vetésidő 1g=magszám Vetőmagigény g/10 m 2 1. hajtatás 2. palántanevelés 3.szabadföldben 120-160 1-1,5 vagy 120 szem 100 palántához 1. I-II 2. II-III 3. IV-V Vetésmélység cm 1-1,5

Részletesebben

2014. NOVEMBER. ZKI hírek. VEZÉRIGAZGATÓI BEMUTATKOZÁS - MEGÚJUL HONLAPUNK - carma F1

2014. NOVEMBER. ZKI hírek. VEZÉRIGAZGATÓI BEMUTATKOZÁS - MEGÚJUL HONLAPUNK - carma F1 2014. NOVEMBER ZKI hírek VEZÉRIGAZGATÓI BEMUTATKOZÁS - MEGÚJUL HONLAPUNK - carma F1 zki 0634 F1 - zki 18010 f1 - bihar F1 - mágus F1 - globus F1 MEGÚJUL HONLAPUNK! 3 Kedves Partnerünk! Az elmúlt időszakban

Részletesebben

Zöldségfajták. A fajtákkal kapcsolatban további információ beszerezhető: Pannon Egyetem, Georgikon Kar Kertészeti Tanszék

Zöldségfajták. A fajtákkal kapcsolatban további információ beszerezhető: Pannon Egyetem, Georgikon Kar Kertészeti Tanszék A fajtákkal kapcsolatban további információ beszerezhető: Pannon Egyetem, Georgikon Kar Kertészeti Tanszék 8360, Deák Ferenc u. 16. Dr. Kovács János egyetemi docens j-kovacs@georgikon.hu 83/545-069 Zöldség

Részletesebben

2017. FEBRUÁR. ZKI hírek. paprika hibridek - fűszerpaprikák - nautilus f1 discos f1 - ZKI F1

2017. FEBRUÁR. ZKI hírek. paprika hibridek - fűszerpaprikák - nautilus f1 discos f1 - ZKI F1 2017. FEBRUÁR ZKI hírek paprika hibridek - fűszerpaprikák - nautilus f1 discos f1 - ZKI 03060 F1 Új és sikeres paprika hibridekkel 2017-ben is! Az elmúlt számainkban már olvashattak olyan új fajtákról,

Részletesebben

2013. november. ZKI hírek. ZKI 0634 f1 - mágus F1 - carma F1 - bihar F1 ZKI f1 - mirus f1 - kref f1

2013. november. ZKI hírek. ZKI 0634 f1 - mágus F1 - carma F1 - bihar F1 ZKI f1 - mirus f1 - kref f1 2013. november ZKI hírek ZKI 0634 f1 - mágus F1 - carma F1 - bihar F1 ZKI 18010 f1 - mirus f1 - kref f1 ZKI 0634 f1 Milyen eredményre képes az új cecei hibridünk? Milyen előnyt jelent a ZKI új hibridje?

Részletesebben

DUNA-R VETŐMAG

DUNA-R VETŐMAG DUNA-R VETŐMAG 2013-2014 A Duna-R Kft. csapata: Ruskó József, Lacházi Pál, Ruszthi Attila A teljes egészében magyar, családi tulajdonban lévő Duna-R Kft. az elmúlt közel húsz esztendőben többször bizonyította,

Részletesebben

Húsz éve a fejlődés útján

Húsz éve a fejlődés útján Paprika katalógus - 2016 Húsz éve a fejlődés útján A 2016-os év cégünk fennállásának huszadik éve. A kerek évfordulókon elengedhetetlen, hogy mérleget vonjunk az eltelt időszakról, és megfogalmazzuk hosszú

Részletesebben

FEBRUÁR. Bihar F1. Kulcshibrid a paradicsompaprika termesztésben! Teljes fajtasor szabadföldi paprika termesztéshez

FEBRUÁR. Bihar F1. Kulcshibrid a paradicsompaprika termesztésben! Teljes fajtasor szabadföldi paprika termesztéshez Bihar F1 Teljes fajtasor szabadföldi paprika termesztéshez Palotás F1 Magas hozam, kiváló őrlemény! Legkedveltebb almapaprika fajták Peronoszpóra ellenálló konzervuborka fajták hogy a költség biztosan

Részletesebben

2012. október. ZKI hírek. Bihar F1 - carma f1 - MÁGUS F1 - lentus f1 - creta f1 - kref f1 - mirus f1

2012. október. ZKI hírek. Bihar F1 - carma f1 - MÁGUS F1 - lentus f1 - creta f1 - kref f1 - mirus f1 2012. október ZKI hírek Bihar F1 - carma f1 - MÁGUS F1 - lentus f1 - creta f1 - kref f1 - mirus f1 BIHAR F1 Újabb a sikerek a legnagyobb, Keletmagyarországi paradicsompaprika termesztési régióban Az árualap

Részletesebben

seeds&sharing Sharing a healthy future sárgarépa, petrezselyem fajta újdonságok zeller, cékla, spenót fajták vetőmag információk

seeds&sharing Sharing a healthy future sárgarépa, petrezselyem fajta újdonságok zeller, cékla, spenót fajták vetőmag információk seeds&sharing Rijk Zwaan termékmagazin Gyökérzöldség, spenót és póréhagyma termékmagazin 2015 sárgarépa, petrezselyem fajta újdonságok zeller, cékla, spenót fajták vetőmag információk Sharing a healthy

Részletesebben

A Syngenta Paradicsom kínálata

A Syngenta Paradicsom kínálata A Syngenta Paradicsom kínálata 2019-2020 Tisztelt Partnerünk! A zöldségtermesztést is jelentősen befolyásolják a gazdaságossági szempontok, azok a változások, irányok, amelyek a termelési, értékesítési

Részletesebben

Görög- és sárgadinnye fajtakínálat

Görög- és sárgadinnye fajtakínálat Görög- és sárgadinnye fajtakínálat 2017-2018 Folyamatosan megújuló kínálat, fókuszban a minőség és a könnyű termeszthetőség! Korábbi számainkban már beszámoltunk arról, hogy a kibővült nemesítési kapacitások

Részletesebben

Ha fűszerpaprikáról esik szó sokuknak a kiváló minőségű, kellemes zamatú, összetéveszthetetlen színű hazai édesnemes és csípős őrlemény jut eszébe.

Ha fűszerpaprikáról esik szó sokuknak a kiváló minőségű, kellemes zamatú, összetéveszthetetlen színű hazai édesnemes és csípős őrlemény jut eszébe. FŰSZERPAPRIKA 2015 Partnerségben a fűszer Ha fűszerpaprikáról esik szó sokuknak a kiváló minőségű, kellemes zamatú, összetéveszthetetlen színű hazai édesnemes és csípős őrlemény jut eszébe. Kétségtelen,

Részletesebben

Görög- és sárgadinnye katalógus

Görög- és sárgadinnye katalógus Görög- és sárgadinnye katalógus Görögdinnye Görögdinnye Görögdinnye bonta Colosseo F1 Co:1 Fon:1 Kiváló hússzín és íz Termésméret: saját gyökéren 13 14 kg. Alak: ovális, 1,5:1 (hossz:átmérő) arányban megnyúlt.

Részletesebben

A legtöbbet termő középérésű.

A legtöbbet termő középérésű. REPCE 64 REPCE HIBRIDEK REPCE HIBRIDEK A legtöbbet termő középérésű. Az SY Bluestar a Syngenta legújabb, ogura típusú hibridrepcéje. Robosztus megjelenésű, középérésű hibrid, mely átlagon felüli terméspotenciállal

Részletesebben

www.vetomagkereskedes.hu ÁRLISTA 2014-2015

www.vetomagkereskedes.hu ÁRLISTA 2014-2015 ÁRLISTA 2014-2015 w w.h u es ed sk ke re et om ag w.v PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK 2014-2015 Típus Fajta Szem/tasak * A bruttó árak 27% ÁFÁt tartalmaznak Csíramegindított (primingolt) vetőmag PAPRIKA fehér,

Részletesebben

2014. DECEMBER. ZKI hírek. carma f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 - zki 0634 F1 mágus F1 - discos F1

2014. DECEMBER. ZKI hírek. carma f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 - zki 0634 F1 mágus F1 - discos F1 2014. DECEMBER ZKI hírek carma f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 - zki 0634 F1 mágus F1 - discos F1 CARMA F1 Egyértelműen jobb minőség és könnyebb értékesíthetőség! A hazai paprikatermesztés egyik központja

Részletesebben

Kabar F1 HR: Tm2, Ir: TSWV Termés: 100-130 g. Patak F1 HR: Tm2 IR: M Termés: 120-150 g. Réka F1 HR: Tm2, IR: TSWV, M Termés: 120 g.

Kabar F1 HR: Tm2, Ir: TSWV Termés: 100-130 g. Patak F1 HR: Tm2 IR: M Termés: 120-150 g. Réka F1 HR: Tm2, IR: TSWV, M Termés: 120 g. Zöldség fajtaajánlat 2014 Patak F1 HR: Tm2 IR: M Termés: 120-150 g Réka F1 HR: Tm2, IR: TSWV, M Termés: 120 g Kabar F1 HR: Tm2, Ir: TSWV Termés: 100-130 g Mórahalom F1 HR: Tm: 0 Termés: 120-150 g Folytonnövő,

Részletesebben

Karfiol, brokkoli, káposzta katalógus

Karfiol, brokkoli, káposzta katalógus Karfiol, brokkoli, káposzta katalógus Karfiol Karfiol Karfiol Korai tulajdonságok, megbízhatóan Freedom F1 CMS Fremont helyett mondd Freedom! momentum Vinson F1 Tenyészidő: 65 nap. Rövid tenyészideje ellenére

Részletesebben

2015. január. ZKI hírek. bihar f1 - zki 0634 F1 - lentus f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 mágus F1 - malika F1 - nosztalgia f1

2015. január. ZKI hírek. bihar f1 - zki 0634 F1 - lentus f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 mágus F1 - malika F1 - nosztalgia f1 2015. január ZKI hírek bihar f1 - zki 0634 F1 - lentus f1 - ZKI 9619 F1 - ZKI 9618 F1 mágus F1 - malika F1 - nosztalgia f1 bihar F1 Menjünk biztosra! Egy apró figyelmesség, amivel a termelés sikere biztosított!

Részletesebben

Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. wwww.florapack.hu

Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. wwww.florapack.hu Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. wwww.florapack.hu KÜLÖNLEGES CSEMEGESZŐLŐK: ŐK: Anita Bíró kék Carina Conegliáno (Adriána) Csausruzsovüj (Klára) Dabuki Diamant Dunavszka lazúr Emperor

Részletesebben

Paradicsom info. Hidrokultúrás paradicsom. Tapasztalatok, tendenciák, fajták - 2016. Piaci trendek itthon és külföldön

Paradicsom info. Hidrokultúrás paradicsom. Tapasztalatok, tendenciák, fajták - 2016. Piaci trendek itthon és külföldön Paradicsom info Hidrokultúrás paradicsom Tapasztalatok, tendenciák, fajták - 2016 A hidrokultúrás termesztésben megtörtént a szemléletváltás, az elmúlt néhány évben a saját utas próbálkozásokat mindinkább

Részletesebben

2018. FEBRUÁR. ZKI hírek. PLUTO f1 - NAUTILUS f1 - ZKI f1 - DISCOS F1

2018. FEBRUÁR. ZKI hírek. PLUTO f1 - NAUTILUS f1 - ZKI f1 - DISCOS F1 2018. FEBRUÁR ZKI hírek bihar f1 - ALMAPAPRIKA - FŰSZERPAPRIKA - MÁGUS f1 PLUTO f1 - NAUTILUS f1 - ZKI 11320 f1 - DISCOS F1 bihar f1 A Kelet-magyarországi termőtáj legkeresettebb paradicsomalakú paprika

Részletesebben

Nunhems. Görögdinnye fajták. Többek, mint gondolná!

Nunhems. Görögdinnye fajták. Többek, mint gondolná! Nunhems Görögdinnye fajták Többek, mint gondolná! Magnélküli, csíkos Kerek-ovális Crimson csíkos Estel Deluxe F1 10 Magnélküli, fekete héjú Crisby F1 4 Joulie F1* Talisman F1 5 Boxy F1 6 Susy F1 Style

Részletesebben

Szőlő fajták. Vörös borszőlő fajták. Syrah. Turán

Szőlő fajták. Vörös borszőlő fajták. Syrah. Turán Szőlő fajták Vörös borszőlő fajták Syrah Október elején érik. Fürtje hosszúkáshengeres, tömött, középnagy (130 gr). Bogyója gömbölyű, kicsi, hamvas, kék, húsa puha. Középerős növekedésű, bőtermő. Talaj

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK ÁRLISTA 2016-2017 PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK 2016-2017 PAPRIKA fehér, begyűrt végű paprika APOLLÓ F1 500 9 050 11 494 pritaminpaprika BIHAR F1 1 000 10 900 13 843 pritaminpaprika BIHAR F1 5 000 54 500 69

Részletesebben

borszőlők vörös fajták:

borszőlők vörös fajták: Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. borszőlők fehér fajták: Bianca Chardonnay Cserszegi fűszeres Irsai Olivér Leányka Nemes olasz rizling Olasz rizling Ottonel muskotály Rizlingszilváni

Részletesebben

TRADÍCIONÁLIS VETŐMAGOK 2015-2016

TRADÍCIONÁLIS VETŐMAGOK 2015-2016 TRADÍCIONÁLIS VETŐMAGOK 2015-2016 Típus Bruttó ár* PAPRIKA fehér, begyűrt végű paprika ALBAREGIA 1 000 3 675 4 667 fehér, begyűrt végű paprika BONI 1 000 4 725 6 001 édes almapaprika ÉDESALMA 1 000 3 780

Részletesebben

Réka HR: Tm2, IR: TSWV, M Termés: 120 g. Mórahalom

Réka HR: Tm2, IR: TSWV, M Termés: 120 g. Mórahalom Patak HR: Tm2 IR: M Folyton növő, csüngő, kúp alakú, fehér édes, rendkívül nagy bogyójú hibrid. Vastag húsú, 120-150 g-os szabályos termései vannak. Viszonylag rövid ízközű, erős növekedési erélyű. Télen

Részletesebben

2017. DECEMBER. ZKI hírek. bihar f1 - carma f1 - tatami f1 - regös f1 GRIZZLY f1 - globus f1

2017. DECEMBER. ZKI hírek. bihar f1 - carma f1 - tatami f1 - regös f1 GRIZZLY f1 - globus f1 2017. DECEMBER ZKI hírek bihar f1 - carma f1 - tatami f1 - regös f1 GRIZZLY f1 - globus f1 bihar f1 Soha nem jelentett gondot a Bihar F1 friss piaci értékesítése! Mindig örömmel tölt el bennünket egy-egy

Részletesebben

Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban december V. évf. 3. szám Mórahalom, Kissori út Makó, Állomás tér 15.

Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban december V. évf. 3. szám Mórahalom, Kissori út Makó, Állomás tér 15. IDEJÉBEN SZÓLUNK! Hírek, újdonságok a mezőgazdaságban 2018. december V. évf. 3. szám MÓRA-INPUT MAROS-FARMER 6782 Mórahalom, Kissori út 2-4. 6900 Makó, Állomás tér 15. 2 Idejében szólunk! 2018/3. Pelletált

Részletesebben

Káposztafélék palánta akciója

Káposztafélék palánta akciója Palánta akció 2014 tavasz - nyár Káposztafélék palánta akciója Akciónkban ültetésre kész, Speedie tálcában vagy tápkockában nevelt, rekeszes palántákat kínálunk. A Speedie tálca és a 3-as méretű tápkocka

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK ÁRLISTA 2018-2019 PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK 2018-2019 Típus PAPRIKA fehér, begyűrt végű paprika APOLLÓ F1 500 9 500 12 065 pritaminpaprika BIHAR F1 1 000 12 000 15 240 pritaminpaprika BIHAR F1 5 000 60

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK

PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK ÁRLISTA 2017-2018 PROFESSZIONÁLIS VETŐMAGOK 2017-2018 PAPRIKA fehér, begyűrt végű paprika APOLLÓ F1 500 9 050 11 494 pritaminpaprika BIHAR F1 1 000 11 000 13 970 pritaminpaprika BIHAR F1 5 000 55 000 69

Részletesebben

Nunhems Görögdinnye. Hírlevél 2015. január

Nunhems Görögdinnye. Hírlevél 2015. január Nunhems Görögdinnye Hírlevél 2015. január Tisztelt Termelő és Kereskedő partnereink! Itt az idő, hogy megint számot vessünk a magyarországi (és európai) dinnyeágazatról, mert továbbra is több ezer termelő

Részletesebben

RZ Select seeds & services 6 2012. RZ Select

RZ Select seeds & services 6 2012. RZ Select RZ Select seeds & services 6 2012 RZ Select Rijk Zwaan paprika fajtaszortiment Termesztéstechnológiai ajánlások Új tendenciák Európa fehér paprika piacán Talaj nélküli paprikatermesztés 2 Magyarországi

Részletesebben

A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó jellemzők

A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó jellemzők A csemegeszőlőfajták termesztési értékét meghatározó jellemzők Termésminőség A csemegeszőlőfajták minősége cukor és savtartalom mellett az ízharmónia és a tetszetősség is fontos A nagy, laza fürtű és nagy

Részletesebben

ŐSZIBARACK: Champion: bemosottsággal, fehér húsú, magvaváló, nagyon bőtermő. Augusztus utolsó. fogyasztásra, gyümölcslé és befőtt gyártására alkalmas.

ŐSZIBARACK: Champion: bemosottsággal, fehér húsú, magvaváló, nagyon bőtermő. Augusztus utolsó. fogyasztásra, gyümölcslé és befőtt gyártására alkalmas. Flora-Pack Kertészet 2400 Dunaújváros Venyimi út 28. ŐSZIBARACK: Andosa (Stark Red Gold): Babygold 6: Balkonella nektarin: Champion: Cresthaven: Dixired: Early Redhaven: Elberta: Fantasia: Flavortop: Incrocio

Részletesebben

2016. NOVEMBER. ZKI hírek. ZKI F1 - bihar F1 - ZKI f1 - MEGÚJULT Kápia KÍNÁLAT ZKI F1 - GLOBUS f1

2016. NOVEMBER. ZKI hírek. ZKI F1 - bihar F1 - ZKI f1 - MEGÚJULT Kápia KÍNÁLAT ZKI F1 - GLOBUS f1 2016. NOVEMBER ZKI hírek ZKI 09631 F1 - bihar F1 - ZKI 09491 f1 - MEGÚJULT Kápia KÍNÁLAT ZKI 10171 F1 - GLOBUS f1 ZKI 09631 F1 A kiemelkedő konzisztencia alapja: 10 mm-es húsvastagság! Almapaprikát a piacvezetőtől!

Részletesebben

Katalógus professzionális termékek. www.agrosel.ro

Katalógus professzionális termékek. www.agrosel.ro Katalógus professzionális termékek www.agrosel.ro PAPRIKA DACIANA F1 (AS2-77 F) Erőteljes növekedésű, folytonnövő blocky típusú paprika hibrid. Jól kifejlett ágrendszerrel és gyökérzettel rendelkező fajta.

Részletesebben

MEDION KÖZEPES SZEMMÉRET A VALÓS MINŐSÉG ALAPJA!

MEDION KÖZEPES SZEMMÉRET A VALÓS MINŐSÉG ALAPJA! MEDION KÖZEPES SZEMMÉRET A VALÓS MINŐSÉG ALAPJA! Medion Közepes szemméret a valós minőség alapja A zöld szemek túlnyomó része érettebb állapotban is (13-14 T) a közepes szemméret tartományba esik. Tövenkénti

Részletesebben

Paprika fajtaszortiment

Paprika fajtaszortiment Rijk Zwaan Fajtainfó 2018 Paprika fajtaszortiment fehér TV kápia blocky hegyes erős bocskor Lt Defense fehér paprika újdonságok Hegyes erős és édes paprikák Kápia és bocskor fajta újdonságok Sharing a

Részletesebben

Tavaszi Dél-Alföldi Fórum

Tavaszi Dél-Alföldi Fórum Tavaszi Dél-Alföldi Fórum Gazdaságos kukorica termesztés GK hibridekkel Szél Sándor és munkatársai Gabonakutató Nonprofit Kft. Szeged 2016.02.24 Mikor gazdaságos? Ha a termésért kapott bevétel meghaladja

Részletesebben

RZ Select seeds & services 2 2011. RZ Select

RZ Select seeds & services 2 2011. RZ Select RZ Select seeds & services 2 2011 RZ Select Paprika termesztés 2011 TSWV ellenálló fehér paprika újdonságok Termesztéstechnológiai tapasztalatok, ajánlások Hegyes erős, kápia és blocky paprika fajták 2

Részletesebben

PALÁNTÁINK. TERMELŐ Gazdapartner Szociális Szövetkezet Szalonna. Petőfi út TELEPHELY Igrici. Kassa utca

PALÁNTÁINK. TERMELŐ Gazdapartner Szociális Szövetkezet Szalonna. Petőfi út TELEPHELY Igrici. Kassa utca PALÁNTÁINK 2017 TERMELŐ Gazdapartner Szociális Szövetkezet Szalonna. Petőfi út 41. 3754 TELEPHELY Igrici. Kassa utca 36 3459 INFORMÁCIÓ - RENDELÉS Telefon: +36 20 2611993 web: www.faluprogram.com e-mail:

Részletesebben

REPCE BÚZA ÁRPA. LG őszi vetőmag ajánlat 2015. Kevesebb kockázat nagyobb haszon!

REPCE BÚZA ÁRPA. LG őszi vetőmag ajánlat 2015. Kevesebb kockázat nagyobb haszon! REPCE BÚZA ÁRPA LG őszi vetőmag ajánlat 2015 Kevesebb kockázat nagyobb haszon! 2 Őszi vetőmag ajánlat REPCE 3 A Limagrain kutatási tevékenységének középpontjában a termésmennyiség folyamatos növelése mellett,

Részletesebben

Tisztelt Gazdálkodó!

Tisztelt Gazdálkodó! EURALIS HÍRLEVÉL 2011/4. EURALIS VETŐMAG KFT. 1118. Budapest, Rétköz u. 5. Tel.: 06-1-883-8884 Fax: 06-1-883-8885 www.euralis.hu Tisztelt Gazdálkodó! A jó idő érkeztével egyre sűrgetőbbé válik a határban

Részletesebben

Syngenta hírek. paradicsom termelôknek

Syngenta hírek. paradicsom termelôknek Syngenta hírek paradicsom termelôknek A bizalmat csak jó minôségû, megbízható paradicsommal tarthatjuk meg! Mit kívánnak a hazai fogyasztók? Legelôször is megállapíthatjuk, hogy a kereskedelmi tapasztalatok

Részletesebben

AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS

AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS AZ ELSŐ TABLETTA FORMÁJÚ BIOSTIMULÁNS Csak egy Click Jótékony mikrobiológia A növény fejlődését elősegítő rizobaktérium Szerves összetevők Starter hatás Biostimuláns hatás Növeli a növény stressztűrő képességét.

Részletesebben

seeds&sharing Sharing a healthy future Fehér TV paprika fajták termelői tapasztalatok Kápia és bocskor paprika fajták újdonságok, termelői

seeds&sharing Sharing a healthy future Fehér TV paprika fajták termelői tapasztalatok Kápia és bocskor paprika fajták újdonságok, termelői seeds&sharing Rijk Zwaan Termékmagazin A paprika termesztéséről 2014 Fehér TV paprika fajták termelői tapasztalatok Kápia és bocskor paprika fajták újdonságok, termelői vélemények Blocky paprika színes

Részletesebben

A hazai dohánytermesztés biológiai alapjai

A hazai dohánytermesztés biológiai alapjai A hazai dohánytermesztés biológiai alapjai Dr. Varga Lajos Agroport-D Kft. A hazai dohánytermesztés biológiai alapjai Fajtanemesítés Fajtaelismerés Hazai nemesítésű fajták, fajtahasználat Vetőmagtermesztés

Részletesebben

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK ÚJ KUKORICA HIBRIDEK Kedves Gazdálkodók! Az AGRIMAX cég kukorica hibridek nemesítésével foglalkozó kutatócsoportja Szerbiában már több, mint 20 éve a legmodernebb genetikai és biotechnológiai ismeretek

Részletesebben

Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa. Fajtaajánlat

Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa. Fajtaajánlat Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa Fajtaajánlat the global specialist Markiz F1 Termőképesség és minőség Ültetése májustól javasolt. Jól sűríthető, akár 10-15%-kal nagyobb tőszámmal termelhető. Gumója

Részletesebben

Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa. Fajtaajánlat

Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa. Fajtaajánlat Zeller, Póréhagyma, Káposzta, Sárgarépa Fajtaajánlat the global specialist Markiz F1 Termőképesség és minőség Ültetése májustól javasolt. Jól sűríthető, akár 10-15%-kal nagyobb tőszámmal termelhető. Gumója

Részletesebben

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11.

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11. A nagy termés nyomában Mezőhegyes, 2014. szeptember 11. Időjárás Trágyázás, növénytáplálás, talaj- és növénykondícionálás Levegőből támadó rovarok Levegőből támadó gombák Herbicid-használat Vetésidő Talajlakó

Részletesebben

MAGUNKBÓL A LEGJOBBAT

MAGUNKBÓL A LEGJOBBAT MAGUNKBÓL A LEGJOBBAT VETŐMAG KATALÓGUS 2015 Rajki Attila Ügyvezető 5900 Orosháza Székács J. u. 37. +36 68 410 420 info@orosco.hu www.orosco.hu Az OROSCO KFT. egy független, magyarországi családi vállalkozás,

Részletesebben

KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT

KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT 2012 KISKUN KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT Magyar földbe magyar vetőmagot! IN MEMORIAM Dr. Rády Samir 1941 2011 Megkezdett munkádat méltóképpen folytatjuk. Tisztelt Termelők! A Kiskun Kft. megújult vezetése köszönti

Részletesebben

Kísérlet szöveges értékelése év

Kísérlet szöveges értékelése év Gazda neve: id. Varga Péter, Csanytelek. Kísérlet szöveges értékelése 2016. év Termesztett kultúrák: előnövény; kínai kel, ültetése: '16.02.10. Főnövény; TV paprika Fajták: Bravia F1, ensor F1 - fő fajta.

Részletesebben

Import kajszioltvány ajánlati lista, ősz Fytos Faiskola (CZ)

Import kajszioltvány ajánlati lista, ősz Fytos Faiskola (CZ) Import kajszioltvány ajánlati lista, 2018. ősz Fytos Faiskola (CZ) Árak és fizetési feltételek: árajánlat kérés esetén mennyiségtől függően kalkulálunk árakat és azok Vevők részéről való elfogadása után,

Részletesebben

Syngenta kígyóuborka fajtaválaszték

Syngenta kígyóuborka fajtaválaszték Syngenta kígyóuborka fajtaválaszték 2019-2020 Tisztelt Termelők! 2019-ben új fajtával frissítjük a Grendel-Bomber gerincű fajtaválasztékunkat egy sokoldalú Jolly-Jokerrel: ELSIE F1 A fajta az eddigi kísérleteink

Részletesebben

TermékkaTalógus 2015

TermékkaTalógus 2015 Termékkatalógus 2015 A Nuseed új utakat járó vetőmagvállalat, melynek küldetése az élelmiszerek és termények értékének fokozása minőségi vetőmagokkal. MÁSKÉNT GONDOLKODÓ, ÚJ UTAKAT JÁRÓ VETŐMAGVÁLLALATKÉNT

Részletesebben

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK Kedves Gazdálkodók! Az AGRIMAX cég kukorica hibridek nemesítésével foglalkozó kutató-csoportja Szerbiában már több, mint 20 éve a legmodernebb genetikai és biotechnológiai

Részletesebben

A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában

A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában A kálium jelentősége a vöröshagyma tápanyagellátásában A vöröshagyma a hazai és a nemzetközi piacokon is folyamatosan, egész évben igényelt zöldségfélénk. A fogyasztók ellátása részben friss áruval, de

Részletesebben

BROJLER. Teljesítménymutatók. An Aviagen Brand

BROJLER. Teljesítménymutatók. An Aviagen Brand BROJLER 308 Teljesítménymutatók An Aviagen Brand Bevezetés A füzet a Ross 308 Brojler teljesítmény mutatóit tartalmazza, és a Ross Brojler Tartástechnológiai kézikönyvvel együtt használandó. Teljesítmény

Részletesebben

Kertész Áruházak Kft. Miskolc_Projektáras ajánlat "KONYHAKERTI ZÖLDSÉG VETŐMAGVAK MEGAPACK KISZERELÉSBEN" 2014. tavasz

Kertész Áruházak Kft. Miskolc_Projektáras ajánlat KONYHAKERTI ZÖLDSÉG VETŐMAGVAK MEGAPACK KISZERELÉSBEN 2014. tavasz Kertész Áruházak Kft. Miskolc_Projektáras ajánlat "KONYHAKERTI ZÖLDSÉG VETŐMAGVAK MEGAPACK KISZERELÉSBEN" 2014. tavasz ALMAPAPRIKA ALMAPAPRIKA FAJ FAJTA Fajtaleírás, jellemzők Csípős Édes Szabadföldi termesztésre

Részletesebben

A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés. Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza

A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés. Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza A növényi produkciót a genetikai alapok, a termőhelyi adottságok

Részletesebben

PALESITS FAISKOLAI KFT.

PALESITS FAISKOLAI KFT. Import cseresznyeoltvány ajánlati lista, 2018. ősz Fytos Faiskola (CZ) Árak és fizetési feltételek: árajánlat kérés esetén mennyiségtől függően kalkulálunk árakat és azok Vevők részéről való elfogadása

Részletesebben

Fajtaismertető. Érvényes 2016. január 4-től. www.nunhems.com

Fajtaismertető. Érvényes 2016. január 4-től. www.nunhems.com Fajtaismertető Érvényes 2016. január 4-től www.nunhems.com The global specialist Tartalom Sárgadinnye 3 Görögdinnye 4 Sárgarépa 8 Gumós zeller 9 Fejeskáposzta 10 Póréhagyma 11 Saláta 12 Paprika 14 Hónapos

Részletesebben

VETŐMAG ÁRLISTA 2018

VETŐMAG ÁRLISTA 2018 VETŐMAG zöldségvetőmag ZFW HORTISERVICE KFT. H-6000 Kecskemét, Kisfái 207/B. Tel.: +36 76 411 836 E-mail: info@hortiservice.hu Web: www.hortiservice.hu 2 ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS ÉRTÉKESÍTÉSI FELTÉTELEK

Részletesebben

2012. december. ZKI hírek. bihar F1 - Carma F1 - Karolina F1 - LENTUS F1 - Titán f1 - Mágus F1 - Avak F1

2012. december. ZKI hírek. bihar F1 - Carma F1 - Karolina F1 - LENTUS F1 - Titán f1 - Mágus F1 - Avak F1 2012. december ZKI hírek bihar F1 - Carma F1 - Karolina F1 - LENTUS F1 - Titán f1 - Mágus F1 - Avak F1 BIHAR f1 A hibrid, amit a romániai kereskedők is névről ismernek! Évek óta szerepet játszanak a hazai

Részletesebben

Görög- és sárgadinnye Fajtaleírás 2018-tól

Görög- és sárgadinnye Fajtaleírás 2018-tól Görög- és sárgadinnye Fajtaleírás 2018-tól Görögdinnye KEREK, FEKETE HÉJÚ Red Star F1 Crisby F1 Susy F1 KEREK, SÖTÉT CSÍKOS HÉJÚ Nun 21207* F1 Admira F1 SZUPER APRÓ MAGVÚ Kaori F1 (Nun 11203) A piacvezető

Részletesebben

C-VITAMINBAN IGEN GAZDAG A MAGYAR PAPRIKA 80 ÉVVEL EZELŐTT NOBEL-DÍJ IS JÁRT ÉRTE

C-VITAMINBAN IGEN GAZDAG A MAGYAR PAPRIKA 80 ÉVVEL EZELŐTT NOBEL-DÍJ IS JÁRT ÉRTE C-VITAMINBAN IGEN GAZDAG A MAGYAR PAPRIKA 80 ÉVVEL EZELŐTT NOBEL-DÍJ IS JÁRT ÉRTE Ha tehetem, minden nap magyar paprikát eszem! Ki az, aki ezt kijelentheti, hányan lehetünk, akik ismerjük a leghíresebb

Részletesebben

Kverneland 150 B/S Variomat függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben. Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö

Kverneland 150 B/S Variomat függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben. Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö függesztett váltvaforgató eke 3-5 fejes kivitelben Könnyü Robosztus Könnyen kezelhetö Könnyű, Robosztus, Egyszerűen kezelhető Kverneland 150 B/S Variomat Könnyű és robosztus függesztett váltva forgató

Részletesebben

A Marton Genetics napraforgó portfóliójának megújulása

A Marton Genetics napraforgó portfóliójának megújulása A Marton Genetics napraforgó portfóliójának megújulása A Bázismag Kft. a megújulásra törekedve folyamatosan frissíti portfólióját, legyen szó kukorica, repce, vagy akár napraforgó vetőmagról. A korábbi

Részletesebben