KIT COMPONENTS. Product name: TeSeE Purification Kit Product code:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KIT COMPONENTS. Product name: TeSeE Purification Kit Product code:"

Átírás

1 KIT COMPONENTS Product name: TeSeE Purification Kit Product code: Article number Description Quantity Symbols 5144A Grinding Tubes (96 Tubes) 8 Xi 5144B A - Denaturing Solution (55 ml) C B - Clarifying Solution (55 ml) 4 Xn 5144D C - Resolving Buffer (7 ml) E PK - Proteinase K (0.5 ml) 4 -

2 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Grinding Tubes Cikkszám: 5144A Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak tartozéka. Laboratóriumi reagens, vagy annak alkotórésze. Gyártó/szállító: Bio-Rad 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax: +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Információt nyújtó terület: Vevőszolgálat. Szükség esetén nyujtott információ: Lásd 16. pontot 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: Xi Irritatív Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében kötelező. R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Veszélyes adalékot tartalmazó készítmény. Veszélyes alkotórészek: ProClin 300 T, C, N; R 23/24/ /53 <0,01% További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Belélegzés után: Gondoskodjunk bőéges friss levegőről és a biztonság okából keressük fel az orvost. Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. Bőrrel való érintkezés után: Azonnal mossuk le vízzel és szappannal és jól öblítsük le. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Azonnal keressük fel az orvost. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral oltsuk. (folytatása 2 oldalon)

3 oldalszám: 2/5 Kereskedelmi megnevezés: Grinding Tubes Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. (folytatása 1 oldalon.) 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: ordjunk személyes védőruházatot. Viseljen eldobható védőkesztyűt. Környezetvédelmi intézkedések: Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: Gondoskodjunk a munkahelyen megfelelő szellőzésről és elszívásról. Kerüljük az aerosol képződést. Kövesse a elyes Laboratóriumi Gyakorlat (GLP) előírásait. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: A termék nem tartalmaz olyan releváns anyagmennyiségeket, amelyek munkahelyre vonatkoztatott, ellenőrizendő határértékekkel rendelkeznek. Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: A szennyezett folyadékkal átitatott ruházatot azonnal vegyük le. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Légzésvédelem: Védőálarc alkalmazása ajánlott. Rövid ideig tartó vagy csekély terhelés esetén légzési szűrókészüléket alkalmazzunk, intenzív vagy hosszú ideig tartó expozíció esetén környezeti levegőtől független védőálarc szükséges. Kézvédelem: Védőkesztyű. A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Szemvédelem: Áttöltéskor védőszemüveg alkalmazása ajánlatos. (folytatása 3 oldalon)

4 oldalszám: 3/5 Kereskedelmi megnevezés: Grinding Tubes (folytatása 2 oldalon.) 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony Szín: színtelen Szag: gyenge, jellemző Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Sűrűség: Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. 10 Stabilitás és reakcióképesség Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Bőrrel való éintkezés esetén a szenzibilizáció lehetséges. További toxikológiai információk: Készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. A termék az alábbi veszélyekkel jár: Irritatív Szenzibilizáció Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). 12 Ökológiai információk Általános információk: 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. ígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. (folytatása 4 oldalon)

5 oldalszám: 4/5 Kereskedelmi megnevezés: Grinding Tubes Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. (folytatása 3 oldalon.) 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: - Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály - Marine pollutant: Nem Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: - 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/gefstoffv szerint történik. A termék megjelölő betűje és veszélyjelölése: Xi Irritatív Veszélyt meghatározó komponensek a cimkézéshez: ProClin 300 R-mondatok: 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). S-mondatok: 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni (a megfelelő szöveget a gyártó határozza meg). 24 A bő rrel való érintkezés kerülendő. 37 Megfelelő védőkesztyűt kell viselni. 60 Az anyagot és/vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Lényeges R-mondatok 23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező. 34 Égési sérülést okoz. 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). 50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat Az adatlapot kiállító szerv: MSDS / FDS Administr. Bio-Rad Marnes-la-Coquette, France (folytatása 5 oldalon)

6 oldalszám: 5/5 Kereskedelmi megnevezés: Grinding Tubes Kapcsolattartási partner: Customer Support Phone : +33 (0) UNGARY Bio-Rad ungary Futo utca U-1082 Budapest Tel.: Fax: hungary_info@bio-rad.com (folytatása 4 oldalon.)

7 oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Reagent A - Denaturing Solution Cikkszám: 5144B Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak tartozéka. Laboratóriumi reagens, vagy annak alkotórésze. Gyártó/szállító: Bio-Rad 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax: +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Információt nyújtó terület: Vevőszolgálat. Szükség esetén nyujtott információ: Lásd 16. pontot 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: törölve Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében nem kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Nem veszélyes készítmény. Veszélyes alkotórészek: Érvénytelen További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. Bőrrel való érintkezés után: Általában a termék nem ingerli a bört. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Szükség esetén forduljon orvoshoz. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral oltsuk. Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. (folytatása 2 oldalon)

8 oldalszám: 2/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent A - Denaturing Solution (folytatása 1 oldalon.) 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Viseljen eldobható védőkesztyűt. Környezetvédelmi intézkedések: ígitsuk fel sok vízzel. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. További információk: Veszélyes anyagok nem szabadulnak fel. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: A tartályokat jól lezárt állapotban tartsuk. Óvakodjon a reagensekkel való érintkezéstől akkor is, ha azok nem tekinthetők veszélyesnek. Kövesse a elyes Laboratóriumi Gyakorlat (GLP) előírásait. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: A termék nem tartalmaz olyan releváns anyagmennyiségeket, amelyek munkahelyre vonatkoztatott, ellenőrizendő határértékekkel rendelkeznek. Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Figyelembe kell venni a szokásos óvatossági rendszabályokat a vegyszerek kezelésekor. Légzésvédelem: Védőálarc alkalmazása ajánlott. Kézvédelem: A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Szemvédelem: Áttöltéskor védőszemüveg alkalmazása ajánlatos. 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony Szín: színtelen Szag: gyenge, jellemző (folytatása 3 oldalon)

9 oldalszám: 3/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent A - Denaturing Solution Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Sűrűség: Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. (folytatása 2 oldalon.) 10 Stabilitás és reakcióképesség Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) További toxikológiai információk: A Termék nem jelölésköteles az Európai Közösség készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. 12 Ökológiai információk Általános információk: 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. ígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. (folytatása 4 oldalon)

10 oldalszám: 4/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent A - Denaturing Solution (folytatása 3 oldalon.) 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: - Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály - Marine pollutant: Nem Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: - Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendelkezések alapján az anyag szállítása nem jár veszéllyel. 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. Az EG irányelvek/gefstoffv szerint a termék nem jelölésköteles. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Az adatlapot kiállító szerv: MSDS / FDS Administr. Bio-Rad Marnes-la-Coquette, France Kapcsolattartási partner: Customer Support Phone : +33 (0) UNGARY Bio-Rad ungary Futo utca U-1082 Budapest Tel.: Fax: hungary_info@bio-rad.com

11 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution Cikkszám: 5144C Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak tartozéka. Laboratóriumi reagens, vagy annak alkotórésze. Gyártó/szállító: Bio-Rad 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax: +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Információt nyújtó terület: Vevőszolgálat. Szükség esetén nyujtott információ: Lásd 16. pontot 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: Xn Ártalmas Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében kötelező. Bódító hatású. R 10 Kis mértékben tűzveszélyes. R 22 Lenyelve ártalmas. R 37/38 Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. R 41 Súlyos szemkárosodást okozhat. R 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Veszélyes adalékot tartalmazó készítmény. Veszélyes alkotórészek: Bután-1-ol (6) Xn, Xi; R / % További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: A mérgezési tünetek csak több óra elteltével lépnek fel, ezért orvosi felügyelet szükséges a baleset bekövetkeztétől számított 8 órán keresztül. Belélegzés után: Eszméletvesztés esetén a fektetés és szállítás stabil, oldalra fektetett helyzetben történjék. Bőrrel való érintkezés után: Azonnal mossuk le vízzel és szappannal és jól öblítsük le. (folytatása 2 oldalon)

12 oldalszám: 2/6 Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution (folytatása 1 oldalon.) A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk és kérjünk orvosi tanácsot. Lenyelés után: Azonnal keressük fel az orvost. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral oltsuk. Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Viseljünk védőfelszerelést. Távolítsuk el a védtelen személyeket. Környezetvédelmi intézkedések: Ne engedjük bele a csatornába, vagy a környezeti vizekbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. A szennyezett anyagot, mint hulladékot a 13. pont szerint távolítsuk el. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: Gondoskodjunk a munkahelyen megfelelő szellőzésről és elszívásról. Kerüljük az aerosol képződést. Kövesse a elyes Laboratóriumi Gyakorlat (GLP) előírásait. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Tartsuk távol a tűzforrásokat - ne dohányozzunk. ozzunk intézkedéseket elektrosztatikus feltöltődés ellen. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Az edényeket jól lezárt állapotban tartsuk. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: Bután-1-ol (6) TLV () Rövid ideig tartó adat: 90 mg/m 3 osszú ideig tartó adat: 45 mg/m 3 Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Tartsuk távol élelmiszerektől, italoktól és takarmányoktól. (folytatása 3 oldalon)

13 oldalszám: 3/6 Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution (folytatása 2 oldalon.) A szennyezett folyadékkal átitatott ruházatot azonnal vegyük le. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Kerüljük a bőrrejutást. Kerüljük a szemmel és bőrrel való érintkezést. Légzésvédelem: Rövid ideig tartó vagy csekély terhelés esetén légzési szűrókészüléket alkalmazzunk, intenzív vagy hosszú ideig tartó expozíció esetén környezeti levegőtől független védőálarc szükséges. Kézvédelem: Védőkesztyű. A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Szemvédelem: Jól záró védőszemüveg. 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony Szín: kék Szag: jellegzetes Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: > 34 C Lobbanáspont: 35 C Gyulladási hőmérséklet: 340 C Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem robbanásveszélyes, azonban robbanásveszélyes gőzök és levegő keverékének képződése lehetséges. Robbanási határok: Alsó: 1,5 Vol % Felső: 9,4 Vol % Gőznyomás 20 C-nál: 6,7 hpa Sűrűség: Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. Oldószer tartalom: Szerves oldószerek: 100,0 % 10 Stabilitás és reakcióképesség Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. (folytatása 4 oldalon)

14 oldalszám: 4/6 Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution (folytatása 3 oldalon.) 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Besorolás releváns LD/LC50-értékek: Bután-1-ol (6) Szájon át LD mg/kg (rat) Börön át LD mg/kg (rabbit) Belégzésnél LC50/4 h 8000 mg/l (rat) Primer ingerhatás: A bőrön: Ingerli a bört és a nyálkahártyákat. A szemben: Erős ingerlő hatás, komoly szemkárosodás veszélyével Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) További toxikológiai információk: Készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. A termék az alábbi veszélyekkel jár: Artalmas Irritatív 12 Ökológiai információk Általános információk: Általában nem veszélyezteti a vizeket. 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: 3 (F1) Gyúlékony folyékony anyagok Kemler-szám: 30 UN-szám: 1120 Csomagolási csoport: III Bárcák: 3 Az áru megjelölése: 1120 BUTANOLOK, keverék Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály 3 UN-szám: 1120 Label 3 (folytatása 5 oldalon)

15 oldalszám: 5/6 Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution Csomagolási csoport: III EMS-szám: F-E,S-D Marine pollutant: Nem elyes műszaki megnevezés: BUTANOLS, mixture Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: (folytatása 4 oldalon.) ICAO/IATA-osztály: 3 UN/ID szám: 1120 Label 3 Csomagolási csoport: III elyes műszaki megnevezés: BUTANOLS, mixture 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/gefstoffv szerint történik. A termék megjelölő betűje és veszélyjelölése: Xn Ártalmas Veszélyt meghatározó komponensek a cimkézéshez: Bután-1-ol (6) R-mondatok: 10 Kis mértékben tűzveszélyes. 22 Lenyelve ártalmas. 37/38 Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. 41 Súlyos szemkárosodást okozhat. 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. S-mondatok: 3/7 Az edényzet jól lezárva, hűvös helyen tartandó. 26 a szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni. 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni. 60 Az anyagot és/vagy edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani. Országos előírások: Osztály Százalékos részarány NK 100,0 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Lényeges R-mondatok 10 Kis mértékben tűzveszélyes. 22 Lenyelve ártalmas. 37/38 Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. 41 Súlyos szemkárosodást okozhat. (folytatása 6 oldalon)

16 oldalszám: 6/6 Kereskedelmi megnevezés: Reagent B - Clarifying Solution 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. Az adatlapot kiállító szerv: MSDS / FDS Administr. Bio-Rad Marnes-la-Coquette, France Kapcsolattartási partner: Customer Support Phone : +33 (0) UNGARY Bio-Rad ungary Futo utca U-1082 Budapest Tel.: Fax: hungary_info@bio-rad.com (folytatása 5 oldalon.)

17 oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Reagent C - Resolving Buffer Cikkszám: 5144D Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak tartozéka. Laboratóriumi reagens, vagy annak alkotórésze. Gyártó/szállító: Bio-Rad 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax: +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Információt nyújtó terület: Vevőszolgálat. Szükség esetén nyujtott információ: Lásd 16. pontot 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: törölve Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében nem kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Nem veszélyes készítmény. Veszélyes alkotórészek: Érvénytelen További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. Bőrrel való érintkezés után: Általában a termék nem ingerli a bört. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Szükség esetén forduljon orvoshoz. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral oltsuk. Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. (folytatása 2 oldalon)

18 oldalszám: 2/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent C - Resolving Buffer (folytatása 1 oldalon.) 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Viseljen eldobható védőkesztyűt. Környezetvédelmi intézkedések: ígitsuk fel sok vízzel. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. További információk: Veszélyes anyagok nem szabadulnak fel. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: A tartályokat jól lezárt állapotban tartsuk. Óvakodjon a reagensekkel való érintkezéstől akkor is, ha azok nem tekinthetők veszélyesnek. Kövesse a elyes Laboratóriumi Gyakorlat (GLP) előírásait. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: A termék nem tartalmaz olyan releváns anyagmennyiségeket, amelyek munkahelyre vonatkoztatott, ellenőrizendő határértékekkel rendelkeznek. Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Figyelembe kell venni a szokásos óvatossági rendszabályokat a vegyszerek kezelésekor. Légzésvédelem: Védőálarc alkalmazása ajánlott. Kézvédelem: A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Szemvédelem: Áttöltéskor védőszemüveg alkalmazása ajánlatos. 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony Szín: zöld Szag: gyenge, jellemző (folytatása 3 oldalon)

19 oldalszám: 3/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent C - Resolving Buffer Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Sűrűség: Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. (folytatása 2 oldalon.) 10 Stabilitás és reakcióképesség Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) További toxikológiai információk: A Termék nem jelölésköteles az Európai Közösség készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. 12 Ökológiai információk Általános információk: 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. ígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. (folytatása 4 oldalon)

20 oldalszám: 4/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent C - Resolving Buffer (folytatása 3 oldalon.) 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: - Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály - Marine pollutant: Nem Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: - Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendelkezések alapján az anyag szállítása nem jár veszéllyel. 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. Az EG irányelvek/gefstoffv szerint a termék nem jelölésköteles. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Az adatlapot kiállító szerv: MSDS / FDS Administr. Bio-Rad Marnes-la-Coquette, France Kapcsolattartási partner: Customer Support Phone : +33 (0) UNGARY Bio-Rad ungary Futo utca U-1082 Budapest Tel.: Fax: hungary_info@bio-rad.com

21 oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Reagent PK - Proteinase K Cikkszám: 5144E Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak tartozéka. Laboratóriumi reagens, vagy annak alkotórésze. Gyártó/szállító: Bio-Rad 3, Boulevard Raymond Poincaré F Marnes-la-Coquette Tel.: +33 (0) Fax: +33 (0) fds-msds.fr@bio-rad.com Információt nyújtó terület: Vevőszolgálat. Szükség esetén nyujtott információ: Lásd 16. pontot 2 A veszélyek azonosítása A veszély megjelölése: törölve Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében nem kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ Kémiai jellemzés Leírás: Különböző anyagok keveréke, melyben az adalékok az alkalmazott koncentrációban nem veszélyesek. Veszélyes alkotórészek: Érvénytelen További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtási intézkedések Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. Bőrrel való érintkezés után: Általában a termék nem ingerli a bört. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Szükség esetén forduljon orvoshoz. 5 Tűzvédelmi intézkedések Megfelelő tűzoltószerek: CO2 poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral oltsuk. (folytatása 2 oldalon)

22 oldalszám: 2/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent PK - Proteinase K Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. (folytatása 1 oldalon.) 6 Intézkedések véletlenszerű környezetbe engedés esetén Személyekre vonatkoztatott biztonsági intézkedések: Viseljen eldobható védőkesztyűt. Környezetvédelmi intézkedések: ígitsuk fel sok vízzel. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Tisztítási/eltávolítási eljárások: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. További információk: Veszélyes anyagok nem szabadulnak fel. 7 Kezelés és tárolás Kezelés: Információk a biztonságos kezeléshez: A tartályokat jól lezárt állapotban tartsuk. Óvakodjon a reagensekkel való érintkezéstől akkor is, ha azok nem tekinthetők veszélyesnek. Kövesse a elyes Laboratóriumi Gyakorlat (GLP) előírásait. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: A termék nem tartalmaz olyan releváns anyagmennyiségeket, amelyek munkahelyre vonatkoztatott, ellenőrizendő határértékekkel rendelkeznek. Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Figyelembe kell venni a szokásos óvatossági rendszabályokat a vegyszerek kezelésekor. Légzésvédelem: Védőálarc alkalmazása ajánlott. Kézvédelem: A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Szemvédelem: Áttöltéskor védőszemüveg alkalmazása ajánlatos. 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok Általános adatok Forma: Folyékony (folytatása 3 oldalon)

23 oldalszám: 3/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent PK - Proteinase K Szín: piros Szag: gyenge, jellemző Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Sűrűség: Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. (folytatása 2 oldalon.) 10 Stabilitás és reakcióképesség Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók Veszélyes reakciók nem ismeretesek. Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai információk Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) További toxikológiai információk: A Termék nem jelölésköteles az Európai Közösség készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. 12 Ökológiai információk Általános információk: 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. ígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. 13 Ártalmatlanítási szempontok Termék: Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. (folytatása 4 oldalon)

24 oldalszám: 4/4 Kereskedelmi megnevezés: Reagent PK - Proteinase K Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. (folytatása 3 oldalon.) 14 Szállítási információk ADR/RID szerinti közúti szállítás (határátlépéssel): ADR/RID-GGVS/E osztály: - Tengeri szállítás IMDG: IMDG-osztály - Marine pollutant: Nem Légiszállítás ICAO-TI és IATA-DGR: ICAO/IATA-osztály: - Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendelkezések alapján az anyag szállítása nem jár veszéllyel. 15 Szabályozási információk EGK irányelvek szerinti jelölés: A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. Az EG irányelvek/gefstoffv szerint a termék nem jelölésköteles. Bizonyos elkészítési módok különleges jelölése: Foglalkozásszerű felhasználók kérésükre biztonsági adatlapot kapnak. Országos előírások: Osztály Százalékos részarány NK 2,4 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Az adatlapot kiállító szerv: MSDS / FDS Administr. Bio-Rad Marnes-la-Coquette, France Kapcsolattartási partner: Customer Support Phone : +33 (0) UNGARY Bio-Rad ungary Futo utca U-1082 Budapest Tel.: Fax: hungary_info@bio-rad.com

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 356-1261 Article number Description Quantity Symbols 6095F Antiserum Salmonella Vi (3 ml)

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Rebilda DC bázis Anyag/készítmény használata Csonkfelépítő anyag Gyártó/szállító:

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724

KIT COMPONENTS. Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Pastorex Toxo (100 tests) Product code: 72724 Article number Description Quantity Symbols 7714A Latex (1.6 ml) 1 Xi 7714B Serum Contrôle Négatif (0.4 ml) 1 Xi 7714C

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Structur Premium bázis Anyag/készítmény használata Ideiglenes Korona

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: ELISA-Malaria antibody test Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: ELISA-Malaria antibody test Product code: 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: ELISA-Malaria antibody test Product code: 750001 Article number Description Quantity Symbols 7501B ELISA-Malaria antibody test Microplate 2-7501D ELISA-Malaria Ab...Washing

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 125-031121 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund & Rausings

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 A nyomtatás kelte 04.04.2008 Felülvizsgálat 04.04.2008 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Ufi Gel SC/P bázis

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798

KIT COMPONENTS. Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Platelia Candida Antigčne (96 tests) Product code: 62798 Article number Description Quantity Symbols 6298A R1 - Microplaque (sensibilisée avec l'acm anti mannane

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tömítőszer Gyártó/szállító: TKK Srpenica ob Soci, d.d. Srpenica

Részletesebben

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007

A nyomtatás kelte 29.10.2007 Felülvizsgálat 29.10.2007 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 20.03.2009 Felülvizsgálat 20.03.2009 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Provicol/SC bázis

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 355-5313 Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 356-4626 Anyag/készítmény használata In vitro orvosi diagnosztikai eszköz, vagy annak

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 17.09.2007 Felülvizsgálat 17.09.2007

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 17.09.2007 Felülvizsgálat 17.09.2007 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000157 Anyag/készítmény használata Spatulyázó massza Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI

Részletesebben

4 Elsősegélynyújtási intézkedések. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

4 Elsősegélynyújtási intézkedések. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 702518, 702334 Anyag/készítmény használata Spatulyázó massza Gyártó/szállító: MOTIP

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000441 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Készhabarcs Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft. Epitöanyagiparl és

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok: Cikkszám: 454-011455 Anyag/készítmény használata: Nyomdafesték hígító Gyártó/szállító: Torda Ink AB Åkerlund

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010 oldalszám: 1/4 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Blocset paste Anyag/készítmény használata Segédanyag műfogak előállításához

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Vastag bitumenréteg felhordás Gyártó/szállító: MC-Bauchemie Kft.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Alkalmazási szektor

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Evomix AK 30-90 Topcoat/Kolormix K 40 kötőanyag Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekadom bitumen tömítö termékhez

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekadom bitumen tömítö termékhez R Tekadom bitumen tömítö termékhez oldalszám: 1 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok TÖMÍTŐ Anyag/készítmény használata Tömítőszer Gyártó: TKK Srpenica

Részletesebben

10.03.2011 KIT COMPONENTS. Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352

10.03.2011 KIT COMPONENTS. Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352 10.03.2011 KIT COMPONENTS Product name: Rabbit Plasma (20 tests) Product code: 56352 Article number Description Quantity Symbols 5635B R1 - Plasma Lapin (lyophylisé) 1-5635W R2 - Solvant Plasma Lapin 1

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: Weiss Chemie + Technik Gmb & Co.KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok - Kereskedelmi megnevezés: 40 FLOTEX - Anyag/készítmény használata Csemperagasztó - Gyártó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 24.08.2010 Felülvizsgálat 23.08.2010 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: era AM 99 Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: eraeus

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok - - Anyag/készítmény használata Reactive substance for ygrometer CM - Gyártó: KERAKOLL S.p.A.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag/készítmény használata Kenőszerek / kenőanyagok Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb Triebstraße 9 D-80993 München

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 56145 3556145 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM

Biztonsági adatlap 44/2000/EUM oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok - - Anyag/készítmény használata Fugázó habarcs - Gyártó: KERAKOLL S.p.A. Via dell'artigianato,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Elválasztó szerek Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk sprint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk sprint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: Anyag/készítmény használata: szappan Gyártó/szállító: MATTES TRADING s.r.o. Collo-Louky 1557 738 01

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok SAP-Code: U R10036 ungary. Anyag/készítmény használata Kézfertőtlenítőszer Gyártó: BODE Chemie

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: D-059 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: ARTELIT Professional Selena

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Efka Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. 2 Összetétel/az összetevőkre vonatkozó adatok

Biztonsági Adatlap. Efka Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása. 2 Összetétel/az összetevőkre vonatkozó adatok Biztonsági Adatlap Oldal: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Efka 8630 Felhasználás: ipari vegyianyagok Vállalat: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY Magyarországi Képviselet:

Részletesebben

KIT COMPONENTS. Product name: DISCRIMINATORY KIT Product code:

KIT COMPONENTS. Product name: DISCRIMINATORY KIT Product code: 12.10.2011 KIT COMPONENTS Product name: DISCRIMINATORY KIT Product code: 355-1177 Article number Description Quantity Symbols 5177A A1 - Denaturing solution, 8 ml 1-5177B A2 - Deanturing solution additive,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: D-73 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: ARTELIT Professional Selena

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: AROX 8530 Anyag/készítmény használata Fémfelületkezelés Gyártó/szállító: UNIFORD-R.M. Kft. 1161 Budapest Szent

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: enevital Schellackverdünnung Cikkszám: 30270 Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 91111/1 Anyag/készítmény használata Festék Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v. Furtenbachstr.1

Részletesebben

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag/készítmény használata Elválasztó szerek Gyártó/szállító: OKS Spezialschmeirstoffe Gmb Triebstraße 9 D-80993 München Tel.

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31.

2 A veszélyek azonosítása. 3 Az alkotórészekre vonatkozó összetétel/információ. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000579 Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Folyékony fertőtlenítőszer Cikkszám: 500645 Anyag/készítmény használata Fertőtlenítőszer Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: WASSERSTOPPSCAUM REPOL W-PU 14 KOMP.A Cikkszám: 11684/2 Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: D-057 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító: ARTELIT Professional Selena

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati lakk Gyártó/szállító: VOCO Gmb Anton-Flettner-Str. 1-3 D-27472

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6784 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 64946 356-4946 CAS-szám: 9002-18-0 EK-szám: 232-658-1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: ENEDEKOR Positiv verschiedene Farbtöne Cikkszám: 19290 Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint

Biztonsági adatlap 44/2000 EÜM (XII. 27.) szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Oxal SP Anyag/készítmény használata idrofobizáló szer Kémiai tömítőszer

Részletesebben

12.08.2015 KIT COMPONENTS

12.08.2015 KIT COMPONENTS Bio-Rad 12.08.2015 KIT COMPONENTS Product name: FUNGITEST Product code: 60780 Article number Description Quantity Symbols 6780A Microplate 10 6780B Suspension Medium, 3 ml 10 oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása

2 A veszélyek azonosítása oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Aqua -480-ärter Cikkszám: 3806 Anyag/készítmény használata Edző Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: ENEVISK Aceton Cikkszám: 16680 Anyag/készítmény használata ígító Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 031-O Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Fogászati anyag a gyógyításhoz és

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 56596 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint

Biztonsági Adatlap 91/155 EWG és 44/2000 (XII.27.) 7. /EÜM, 33/2004 (IV.26.)/ESZCSM mód. szerint oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: EXPRESS MASCINENLACK Cikkszám: 14185/3 Anyag/készítmény használata Lakk Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz v.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

1 A készítmény neve. 2 Összetétel. 3 Veszélyesség szerinti besorolás. 4 Elsősegélynyújtás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint

1 A készítmény neve. 2 Összetétel. 3 Veszélyesség szerinti besorolás. 4 Elsősegélynyújtás. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 91/155/EGK szerint oldalszám: 1/6 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000110 Anyag/készítmény használata Fertőtlenítőszer Gyártó/szállító: Österreichische ANTI-GERM Gerhard Ruff & CO Ges.m.b. Pfongauerstraße

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte 08.05.2007 Az átdolgozás kelte 07.05.2007 oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Aktiválószer fogászati mintázó anyaghoz Gyártó/szállító: eraeus Kulzer Gmb Grüner Weg 11, D-63450 anau Tel.:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 5430/2 Anyag/készítmény használata Fúgatömítőanyag Gyártó/szállító: MUREXIN AG Franz

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13589/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító: TEGEE-CEMIE BREMEN Gmb Bergedorfer Str. 6-8 Tel.: 00-49-421-38997-0

Részletesebben

Interflon Fin Film WB

Interflon Fin Film WB Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Interflon Fin Film WB 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: Száraz,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte Az átdolgozás kelte

Biztonsági adatlap. 91/155/EGK szerint. A nyomtatás kelte Az átdolgozás kelte oldalszám: 1/6 * 1 A készítmény neve A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati kötőanyag Gyártó/szállító: eraeus Kulzer Gmb Grüner Weg 11, D-63450 anau Tel.: 0800 4372522 Információt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3564475 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Szélvédőmosó folyadék Gyártó/szállító: MAXA-PRO Kft. 5000 Szolnok,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-051 Anyag/készítmény használata Épületvegyészet Ragasztóanyag Gyártó/szállító: ARTELIT

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Interflon Fin Grease MP 2/3

Interflon Fin Grease MP 2/3 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Interflon Fin Grease MP 2/3 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata:

Részletesebben

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat

A nyomtatás kelte Felülvizsgálat oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 1813 Anyag/készítmény használata átitatás Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25

Interflon Fin 25. Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva. Interflon Fin 25 Anyagbiztonsági adatlap 91/155/EC direktíva Interflon Fin 25 1. Az anyag/előállítás valamint a cég/vállalat azonosítása - A termékkel kapcsolatos anyagok: - Anyag/készítmény használata: TEFLON olaj-adalék.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML

MOTIP CAR CARE INTENSIVE WHEEL CLEANER TRIGGER 500 ML oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 000732 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 01466/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag Gyártó/szállító: DENTSPLY DeTrey Gmb De-Trey-Str.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12132/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13247/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

CUT AND DRILL LUBRICANT

CUT AND DRILL LUBRICANT oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000583 Anyag/készítmény használata Kenőanyag Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

22.07.2015 KIT COMPONENTS

22.07.2015 KIT COMPONENTS Bio-Rad 22.07.2015 KIT COMPONENTS Product name: Access CV Ab PLUS QC Product code: 34339 Article number Description Quantity Symbols 3439A Access CV Ab PLUS QC - Negative QC1 (2.5 ml) 3 3439B Access CV

Részletesebben

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Folyékony tisztító Cikkszám: 500301 Anyag/készítmény használata Tisztítószer Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 6391/3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: A-042 Anyag/készítmény használata Ragasztóanyag Gyártó/szállító: ARTELIT Professional

Részletesebben