ha nem szép a chart, akkor a kivárással pénzt lehet keresni, mert nem viszünk bele kockázatot. ha mégis beszállunk, akkor érdemes felezni a

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ha nem szép a chart, akkor a kivárással pénzt lehet keresni, mert nem viszünk bele kockázatot. ha mégis beszállunk, akkor érdemes felezni a"

Átírás

1 ha nem szép a chart, akkor a kivárással pénzt lehet keresni, mert nem viszünk bele kockázatot. ha mégis beszállunk, akkor érdemes felezni a poziméretet. a counter trendben nem érdemes benne lenni, mert a célár meghatározás nem jó(nem valós célárak), és a hosszú távú mozgás sincs biztosítva. a célár meghatározása mindig az uralkodó trend szabályrendszere alapján történik. ha pl. az eur/usd(világ legfontosabb devizája) 1 hetes rangeben van, akkor érdemes átgondolni, hogy kereskedünk e. paraboliccal ki tudunk lépni a poziból(m15) célár közelében. nem azt jelenti, hogy a főtrend véget ért, de a hozamunkat tudjuk maximalizálni. a parbolic daytrade kisszállási módszer leginkább. Péter: órásba kötök, 15 percesben szállok ki. nem mindig csúcs völgy alapján, hanem egy kifinomultabb kiszállással(pl. parabolic). ki lehet szállni p4 es szignálnál is, de csak jelentős szintnél. mennyit lehet visszaengedni a nem realizált hozamból? függ attól, hogy hány pozid van. a mélyponton(utólag lehet látni, hogy mélypont) lévő hozamból max % ot érdemes visszaengedni. ehhez kifinomult kiszállás kell. el kell dönteni, hogy szűk stoppal kiszállunk, vagy laza stoppal bent maradunk legalább az első két pozinál. érdemes úgy beállítani a stopokat, hogy a piacon tudjunk maradni. azt a stop típust érdemes használni, amelyik nem dob ki túl sokszor a piacról. lehet pozit építeni a trend irányába. nincs túl nagy kockázat. a nem realizált nyereséget nem adja vissza a piacnak túlzott mértékben. a piaci szituációktól függően érdemes váltogatni a stop típusok között. 3 as szabályrendszer: beszállni kis kockázattal kockázatot csökkenteni(legalább nullába tesszük a stopot) a hozamot maximalizálni egységnyi elmozdulás: amikor a stop értékét elmozdult az árfolyam, akkor húzzuk a stopot nullába. a beszállást hosszabb időtávban kell néznünk. a kiszállást kell megállapítani kisebb időtávba. hosszabb időtávban át lehet vinni hétvégére a pozit. rövid időtávba nem. h1 ben kisebb pozimérettel, távolabbi stoppal. h1 es idősíkban az órás gyertyazárást követően max. 15 percig érdemes beszállni. második, harmadik, ráépítésnél rövidebb időtávot érdemes nézni. payoff ratiot havi szinten érdemes megvizsgálni. ha 1 órásban nyitom a pozit, akkor eggyel alatta menedzselem. vannak olyan piaci szituációk, amikor nem kell kereskedni. nincs értelme. nincs trend. a magasabb idősík biztosabb. eur/huf, usd/huf párokat csak napiban érdemes trade elni, mert nem likvid.

2 nem szabad olyan brókert használni, ahol változó spreadek vannak. a poziépítés célja a kockázat csökkentése. poziépítésnél hosszabb időtávot érdemesebb használni. a kereskedést ne napokhoz, napszakokhoz(hétfő..stb) kössük. érdemes ránézni a részvénypiacra is időnként. kezdőknek nem ajánlott a yenes párok és az arany, mert elmozdulásuk túl nagy mértékű. azért nem mozog a devizapiac, mert a részvénypiac is áll(s&p 100, nasdaq 100 lista). a tech. elemzésnek sincs sok értelme. kb. annyi, hogy meghatározunk stop szinteket. kiszállásra jó lehet a parabolic, doncihan. nem jelentős a csúcs/völgy, ha kevés gyertyából áll. a demó számlát is komolyan kell venni. olyan összeggel kell nyitni a demó számlát, mint az éleset. minden egyes devizapárnak vannak személyiségjegyei(érdemes minden devizapárt 1 hónapig gyakorolni demóban). éles számla mellett érdemes demózni. a trendvonalak nem határozzák meg a trendet! a parabolicot másodlagos trendben érdemes használni + célár közelében + több pozinál. a másodlagos trend kisebb ideig áll fenn(ezért a bekötött pozik nagyobb kockázatúak agresszívabb kiszállás kell), mint a főtrend. counter trendben jobbak a p4 szignálok(mint p2) mert a p4 stopja szűkebb. azt kell mérlegelni, hogy milyen irányba játszok, milyen a trend, milyen a kockázat, milyen a hozam. azzal az instrumentummal kell kereskedni, amelynek a grafikonja értelmezhető. tudni kell minden tradenél, hogy melyik fázisnál tartunk(3 as szabályrendszer). egzotikus pároknál nagy a spread. a spreadnek m15 ön, vagy az alatt van létjogosultsága. Péter: A lelketekre kötöttem hogy ha egységnyivel dolgoztok, CSAK akkor kössétek be a második pozíciót, ha egy értelmes stop szinthez elhelyezett stoppal a kockázatotok a nulla szinten van. Ezt kellene megcsinálni az esetek döntő többségében. Semmi értelme felvenni még egy pozíciót, ha még mindig kockázatban vagy. SOHA NE HÚZZATOK CSAK AZÉRT STOP ot, csak azért hogy nullában legyenek a pozícióitok!!! Ezt is számtalanszor elmondtam, pont azért hogy megtanuljátok a jó kiszállások meg a hasra ütés szerű kiszállások között meglátni az óriási különbséget éjszakai pozikat nem kell lezárni. egy kezdőnek nem cél daytradelni, mert 10 annyi pszichocsapda van benne, mint a lassúbb rendszerekben. trade/mentális napló vezetése kötelező.

3 Nem tud az ember egyik napról a másikra felnőni mondjuk egy 10 x akkora számlának, a 10 x akkora kockázatához!!! 1,5 ös PayOff, teljesen elégséges a folyamatos nyereséges tradekhez. meggyőződésem hogy rövid idősíkban random szerű a mozgás, bizonyos idősík felett pedig trendszerű. tradenapló nélkül kizárólag a pillanatnyi érzelmei és az emlékezetére hagyatkozva, a múlt szubjektív élményeire támaszkodva kereskedik. a devizatrade kiszámíthatatlan. aki ezt fel tudja dolgozni az ember, onnantól kezdve fel sem merül benne, hogy a piac jövőbeni mozgását kiszámítsa, vagy előre elemezze a várható eseményeket. nem minden esetben sávközépre tesszük a stop ot!! a lényeg hogy ha kivesz a stop, akkor is meg tudd majd nyitni a következő hasonló lehetőséget. ha van egy jelzés, akkor vagy lépsz hezitálás nélkül, vagy lemaradsz valamiről. ez az egyik dolog, ami miatt nagyon sokan eredménytelenek a tradeben. azok akik már néhány száz traden túl vannak és rendesen naplóznak, pontosan kiszámolnak mindent a belépésnél, és megértették a kiszállási stratégia elemeket (melyekből lényegesen több van, mint a beszállásiak! ), azok kb. 45% nyerő/55% vesztővel dolgoznak. Ezek az emberek igen sok pénzt keresnek ezzel a stratégiával, mert ennek a rendszernek a lekle nem ez, hanem az aránytalanul nagy mértékű nyerő pozíciók nagysága, a vesztőkhöz, ill. a kezdeti kockázatokhoz képest. a manuális stratégiák személyhez kötöttek, de meggyőződésem hogy mindenki képes kialakítani saját magának olyan személyes manuális stratégiát, amivel eredményes lehet. valami értelmes összegeket küldjenek már ki végra a számlájukra (ne 200. usd t! ) és olyan idősíkon játszanak, mint pl. én is, H4, H1. az én nézetem szerint bármilyen piacról, instrumentumról, vagy akár az időjárás gyertyagrafikonjáról legyen is szó, semmi mással nem lehet hosszútávon életben maradni, és pénzt csinálni rajta, kizárólag a kockázatkezeléssel. a mentális napló vezetése az teher az első időben, és sokszor nem értjük hogy miért is kell. (néha elő szoktam venni és erőt merítek abból, amikor jó dolgokat csináltam, és folyamnatosan kutatom hogy mikor voltak veszteségeim, és annak mi volt a pszichés oka, mert sokszor nem a stratégiámban kell keresnem a problémák gyökerét.) amit nálam megtanulhatsz az a pénzhez való viszonyod, a kereskedéshez való hozzáállásod, és a sikeres gondolkodásmód a pénzügyekről, valamint KOCKÁZATKEZELÉST! nekem nincs is napi, vagy heti hozam elvárásom. én a piacot rövid távon nem tudom megverni, csak sok traddel (legalább 20 kell). H4 en, H1 en kötök. Normál esetben akár egy hétig is benne szoktam lenni pozíciókban 1 idősíkkal kisebbre váltok a ráépítésnél, és a kiszállásnál is. mivel egyszerre lépek ki az összes pozícióból, így nekem kizárólag az átlagáram a fontos, és az ahhoz képest meghatározott kilépési pont. megnyitom a következő pozit minden olyan helyzetben, amikor a pozícióm nőni tud, és a kezdeti kockázatom csökkenni tud. végül is mi egy tradernek a végcélja?

4 az hogy minnél nagyobb pozíciómérettel legyen benne egy trendben, de úgy hogy ne legyen túlzott mértékű a kockázata. tehát az én rendszeremben kb. 5 x annyi kiszállási elem van mint belépési. természetesen 3 eleme van a sikeres tradeknek is és a sikertelen tradeknek is belépés, kockázatkezelés, kilépés. a belépés számomra mindig üzleti szempontból szükséges. a másik kettő pedig ahhoz hogy pénzt is keressek. az én arányaim szinte mindegyik rendszeremben, minden instrumentumnál: 10% belépés 40% kilépés 50% kockázatkezelés (ami nem azonos a money managementtel, legalábbis a legtöbben nem azt értik rajta). én fel tudom dolgozni azt, amikor egy tradebe beleteszek 1,000. usd kockázatot, majd lezárom egy olyan pillanatban amikor már csak 20. usd t vitt el. ez persze egy vesztes trade, tehát a naplóba a vesztesek közé megy. ez a legtöbb embernek az agyában 20. usd t jelent, és egy negatív élményt. ugyanez a trade az én agyamban nyereséget jelent, és egy nagyon, nagyon pozitív élményt. ugyanakkor a statisztikában ez egy VESZTES trade a találati arány szempontjából. szóval, mint mondtam én egy kicsit másképpen látom a világot hogyan veszít a legtöbb kezdő a belépéssel? nincs stratégiai jelzés a belépésre, mégis belép. túl korai, vagy túl késői beszállás. nincs trigger jelzés a beszállásnál. túl nagy mértékű beszállás. csak egy beszállási lépésben gondolkodik. csak a beszállásra összpontosít. mivel belépett, így elvárásai vannak a piaccal szemben. az eredményeit főként a beszállásaitól várja. túl sűrű beszállások. túl rövid időtávú beszállások. nagy megbízhatóságú jelekre történő beszállás. beszállás túl közeli stoppal. minden egyes tradenek kifejezett célja van, és minden nyitásban rendkívül jó üzleti lehetőség kínálkozik, aminek a kimenetele 50% hogy bejön, avagy sem. a termékek közötti diverzifikáció számomra egy igen komoly kockázatkezelést jelent. én magam forexen, usa részvény és opciós piacon kereskedem már évek óta. hiába van meg a legjobb belépési szignál, hiába vesszük észre időben hogy mit kell csinálni, mert ez még csak a sikernek max. a 10 20% át adja. Ha nem működik megfelelően a kockázatkezelés, ha nincs kellően kialakult pénzkezelési szokásunk, ha nem nőttünk fel ahhoz hogy hogyan kell egy esésből vagy az emelkedésből a maximumot kihozni (és itt nem csak arra gondolok hogy megfogtam esetleg pipet egy trendszakaszban) akkor az egész nem sokkal több egy grafikonon végrehajtott szerencsejátéknál! a lényege a sikeres manuális trader szakmának: gondolkodj úgy a tradekben, mintha egy vállalatot vezetnél. maximalizáld a piac adta lehetőségeket. minimalizáld azt a veszteséget amit a piac rendszeresen elvesz tőled. ne képezd magad túl a technikai elemzésben. képezd magad mesteri szintre a kockázatkezelésben, és a pénzkezelésben. ne csináld azt amit a legtöbb trader tesz. gondolkodj másképpen mint az átlagember. küzdd le az ösztönös szokásaidat amik a tradeben gátolnak az eredmények elérésében. kereskedj tudatosan, és ne törekedj az érzelem mentességre.

5 használd az érzelmeidet a saját javadra. légy tisztában a korlátaiddal, és ennek figyelembevételével kereskedj. amikor van egy jelzés belépésre (meg aztán egy nagy halom a továbbépítésre) akkor az ember észnél van e és tudja e ösztönösen azt tenni amit kell. ez a STRATÉGIA! Tudni hogy mikor, milyen mértékben kell beszállni, és hogy mikor kell kiszállni! arról veszitek majd észre hogy kész a rendszeretek többek között, hogy már nem fogtok újabb stratégiákat keresgélni és nem fogtok tanfolyamokra járni nem fog érdekelni semmilyen külső tényező, mert már csak azt akarod finomítgatni ami a TIÉD. Nincs két pontosan egyforma stratégia. a hibákból tanulni kell. rossz mentális állapotban nem szabad kereskedni. túl nagy célokat nem érdemes kitűzni. álmodozni. a legtöbben trade közben szem elől tévesztik a céljaikat. nem tudnak higgadtak maradni. nem cél egész nap kereskedni. aki túl sokat kereskedik, az ellenségnek érzi a piacot. a mai tradejeim közelebb vittek e személyes céljaimhoz? a kereskedés ne hobbi legyen. legyenek céljaink. legyen stratégia, hogy fogjuk elérni a céljainkat. a Forex egy eszköz lehet ebben. megfelelő hangulatban vagyok trade közben? a trade nyugodt hangulat kell. ne befolyásoljon semmi. a felelősséget nem háríthatjuk másra. az árfolyammozgás kialakul tőlünk függetlenül. vegyük fel az a ritmust, amelyből pénzt tudunk csinálni. az esély, hogy valami megfordul, mindig kisebb, minthogy folytatódni fog. a kereskedőnek önmagával szemben kell becsületesnek lenni. aki sokszor kereskedik annak sokszor lesz vesztes pozija. nem könnyű feldolgozni. a kereskedő egy pszichológiai lény. azzal kell foglalkozni, ami lehetővé teszi, hogy végig tudjuk csinálni a kereskedést(pszicho). a chartok elemzése egy végső folyamat. ha folyamatosan veszteségek érnek, akkor az hitem is elfogy, hogy saját magamba higgyek. a kitartás egy nagyon fontos dolog. hibáim felfedezése, javítása, nem elkövetése $ 2% az egy nyugodt körülmény? Nem zavar, ha elmegy annyi pénz? a nyereséges tradet nem zárjuk le. a sikeres trade tőzsdepszicológia.

6 kereskedési kényszer nem lehet a Forexen. a veszteségek elveszik az ember kedvét. érdemes jobbakkal társalogni. az elbukott trade, veszteség vagy költség? mennyi időt szánsz a mentális fejlődésre? milyen gyakran csinálsz önellenőrzést(végignézem a tradejeim)? motiváció! ha nem mered ott hagyni a munkádat, hogy kereskedj, akkor nem akarod eléggé. ne akard kiszámítani a piacot. a piac akarata érvényesül rajtad. nem fordítva. a veszteségeket, hogy élem meg? fontos az érzelemmentesség, de nem teljesen lehet kizárni őket(félelem és kapzsiság fontos bizonyos mértékig). mennyit szánsz a kereskedés gyakorlására(élesben is gyakorolni kell demón)? az egyik legfontosabb szempont egy befektető számára a biztonság! a biztonságot, amelyet csak szeretnénk elérni maximális mértékben, a diverzifikációval tudjuk egyrészről biztosítani. a tőzsdei vagy a devizapiaci siker először fejben dől el. a baj mindig ott kezdődik, amikor valaki idő előtt feladja! lehetetlen NEM létezik, maximum olyan dolgok amiket az ember a pillanatnyi korlátai következtében nem tud elképzelni. kizárólag a gondolkodásmódban rejlik minden egyes sikeres trader eredménye. minden egyes trade eredménye, vagy vesztesége a te felelősséged! amit a piac ad, azt elfogadom, ha pedig elvesz néha azt is szívesen kölcsönadom. a lényeg az emberben van, a pszichében, a magatartásformákban, az ösztönös viselkedésben, a velünk született gátló tényezőkben, ami nem látható. MAGADAT kell meggyőznöd, a saját kereskedési hitrendszeredet kell sziklaszilárd alapra helyezned. Magaddal kell elhitetned a meggyőződéseid, és tapasztalataid alapján hogy amit csinálsz annak van értelme. csináld azért mert szereted csinálni! ez legyen az első számú indíték. ne a megkeresett pénznek örülj, hanem annak a sikernek hogy olyan dolgot tudtál véghezvinni amire a legtöbb ember képtelen. higgyél ÖNMAGADBAN és meg lesz az eredménye! a siker, csak idő és kitartás kérdése hogy mikor fog elérkezni hozzátok. érdemes kivárni, de addig sok mindent kell megtenni. a technikai elemzésről kapott információkkal, bárhol is szerezted, egy centet sem tudsz keresni!

7 P3 ugyanaz mint a P1, csak oldalazó sávban, tehát ha már egyszer legalább megfordult az árfolyam azon a szinten. Ahogy korábban is javasoltam az első pozíció legyen benyitva lehetőleg P1 re. Ennek 2 oka van: 1, Nagyon közeli stop helyszín, abban az esetben ha normális méretű gyertyával alakul ki a szignál. 2, nagyon egyszerűen meghatározható az elsődleges célár. Általános hibák a P1 re való kötéskor: Nem várjuk meg a counter trend végét, mert nem azonosítható, túl korai időpontban akarjuk meghatározni a counter trend végét, tehát még nincs trend, amikor már a végét látjuk. rövid idősíkban is kötik sokan, ahol ennek a szignálnak nem jó a R/R je. nagyobb esélyt adnak ennek a szignálnak az eredményességének, találati arányának mint a véletlen, tehát minden egyes tradeben többet gondolnak mint az 50%. P2 t én a ráépítésre javaslom. HA nagy a P2 es gyertya és nem jó a R/R, akkor pedig egyszerűen annak a visszatesztjét kell bekötni, egy korábbi jelentős szinten, akár P4 re. Javaslom hogy max. M15 ig menj le a rövid idősíkban. CSAK olyan belépésbe menj bele., aminek pontosan tudod a kilépési szintjét, és az üzlet a triggerben önállóan is megfelelő. A minimális vesztőket is és a minimális nyerőket is a nullás tradekhez sorolom. Egy átlagos 5,000. usd s számla esetén szoktam javasolni hogy a +/ 10. Usd s veszteségeket, vagy nyereségeket vegyük nullás tradeknek. rendkívül fontos dolog lenne, hogy minden tett amit végrehajtasz a kereskedésben naponta, azt a célt szolgálja hogy fejlődj mentálisan, és az ösztönösen alkalmazott dolgokat előbb utóbb elhagyd, és tanult szokások alapján tudatosan vidd véghez minden tradedet! Aztán idővel kialakul az emberben, hogy mit miért csinál és ahhoz tudatosan milyen tetteknek kell kapcsolódniuk. Éppen ezért javaslom hogy a minimális nyerőket ne sorold a nyertes tradek közé. A payoff ratiot, profit faktort ez tudná befolyásolni némileg, de a találati arányt azt mindenképpen jelentősen! Mindig szoktam mondani hogy a találati arány az egy eléggé semmitmondó statisztikai adat, mert hihetetlenül egyszerűen manipulálható és módosítható bármely irányba. A lényeg hogy ezt a csapdát elkerüld akkor amikor nullába húzott tradek záródnak le. a 30 40% os találati aránnyal kereskedő traderek ebből a rendszerből már képesek igen komoly eredményeket felmutatni. A tradeket az alábbi kategóriákba csoportosítom a végkifejlet függvényében. Önállóan lezáródott, eredeti stoppal veszteséges tradek. Önállóan lezáródott de módosított stoppal lezáródott veszteséges tradek. Önállóan lezáródott de módosított stoppal nullás tradek. Önállóan lezáródott módosítotott stoppal nyereséges tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal veszteséges tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal nullás tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal nyereséges tradek. Az a legfontosabb hogy a kereskedéseidnek az összessége milyen arányban záródik le a fenti 7 féle lehetőség közül. Tehát nem lehet csak önmagában nyerő vesztő és nullás tradekre érdemes csoportosítani a kereskedéseket, mert abban az esetben szemet hunyunk igen fontos dolgok felett. Az érem másik oldala azonban ettől még inkább fontosabb, és ez pedig a 7. típusú kilépés a tradeből. Ennek a létfontosságú szerepe a profitmaximalizálás.

8 HA számokról beszélünk, akkor ennek van a legnagyobb szerepe a sikeres tradelésben. A sikeres tradenek számomra 3 állomása van: 1, Belépni a piacra, a számomra elfogadható kockázati szinttel és egy, a rendszerem számára megfelelő R/R rel. 2, Kockázatcsökkentés a trade közben. 3, Hozam maximalizálás trade alatt. Alapszabályok a ráépítésnél. CSAK 1/1,5 nél jobb R/R ú pozícióval kezdhetem a tradet! Minden egyes ráépítésnél a stop ot tudnom kell módosítani, méghozzá jelentős, megalapozott szintre (és itt nem a trailing stop ra gondolok)! Csak akkor léphetek be a második pozícióba ha a kezdeti kockázatomhoz képest az össz. kockázatom csökken, vagy nullázódik. Lehetőség szerint a 2. pozíciótól már csak nullás, vagy nyereséges tradem lehet. A 3. pozíciótól kezdve, kockázat nélkül kell maximalizálnom a hozamomat, amit előre nem tudok hogy menyi lesz, de mivel már nem vagyok kockázatban így nem kell R/R t néznem, mert annak nincs értelme, hanem csak arra koncentrálok hogy minnél tovább maradjak a piacon. A nem realizált profitomból (a pozíciók számának figyelembe vételével) nem engedhetek vissza többet mint 10 15%. Én személyesen egységnyi méretekkel építek rá minden egyes trade re. Fontos! A 3. trade után nem lehet nullás traded!!! Csak nyereséggel zárulhat le! Ha ilyen kialakul, akkor nincs megfelelő kilépési stratégiád, vagy olyan szinteken léptél be újra, ahol nem volt stop módosítás, tehát hibás volt az építkezés HA valami nagyon elszáll, és nincsenek menet közben szintek, attól még nem kell kiszállni az emelkedés közben! ez a legfontosabb! Nagy elmozdulásokkor M15 re tedd a chartodat, és húzz rá egy parabolic ot. Amint megjelenik az első pötty felül, az alapbeállításokkal, azonnal szállj ki a long tradeből. Nagyon fontos hogy ezt a módszert csak extrém elmozdulásoknál alkalmazd! Nem extrém elmozdulás esetén, célár közelében Donchian 14 is jó kiszállási lehetőség. Legjobban M5 ben alkalmazható. H1 ben ne használjuk kiszállásra a Donchian t. Eső trendben csak a felső sávot nézni, emelkedésben csak az alsót. Az első lépés hogy bármekkora számlával is kereskedjen az ember, olyan platformot és olyan instrumentumokat szabad használnia amivel annak a lehetősége hogy a tőkéjének elveszítse a max. 30% át, az egyszerűen fizikai képtelenség legyen! A trader NEM TUD FELNŐNI egy magasabb számlaösszeghez, egy magasabb kockázati szinthez rövid idő alatt!!! Ezt el kell fogadnunk. Az egyetlen megoldás az ha a jelentősen megnövekedett számlaösszegedről a profitként jelentkezett pénzt azonnal visszautalod magadnak és teljesen más kockázati szintű dologba fekteted. Én mindenkinek azt javaslom hogy a számlaegyenlege a következőképpen nézzen ki, ha már tud bármennyi pluszt is csinálni rajta: 1, először legyen egy stratégia amiben minden kétséget kizáróan tudsz hinni! 2, ez a stratégia bizonyítottan hozzon pénz, akkor amikor már minden elemét tudod megfelelően működtetni. 3, amint növekszik a számlaegyenleg, rendszeresen vedd le róla a termelődött pénzt! (ha pl. havonta egyszer utalsz vissza, akkor max. 3 5% kal növeld az eredeti tőkédet, függetlenül attól hogy menyi volt a havi profitod). 4, csináld ezt a folyamatot addig amíg el nem jutsz arra szintre, amikor már nincs értelme tovább növelni a kockázati szintedet, és ehhez megfelelő összeg van a számládon. 5, csináld ugyanezt hónapról, hónapra, amíg kedved tartja. extrém elmozdulásnál is más kiszállási stratégia kell, és normál elmozdulásnál is. Én jómagam sokkal jobban szeretem a technikai szintekhez rakott stopokat, és inkább tágabbra engedem a gyeplőt annak érdekében hogy magasak legyenek a későbbi realizált profitok.

9 Mindennek van ára. A sok pozíciónak az, hogy a lebegő profit kilengése nagyobb mértékű, viszont a végső hozam a kezdeti kockázathoz képest nagyságrendekkel nagyobb tud így lenni. amikor a 2. pozíciót megnyitom, akkor annak az az egyetlen és értelmes oka hogy az emelkedő trend következő feltételrendszere is megvalósult, így ez az a pont amikor egy dolgot biztosan meg akarok tenni és az nem más mint tovább játszani azt a trendet amit az adott idősíkban látok. Ilyenkor megmondom őszintén hogy meg sem fordul a fejemben a kiszállás! A trade sorozatomnak a 3. állomásán vagyok ilyenkor ami nem más, mint a hozam maximalizálása! Ilyenkor nekem már nem lehet kockázatom, mindössze az a tét hogy mennyit fogok keresni. Ezt előre soha nem tudom, de mindig megadom magamnak az esélyt, hogyha nagyot mozdul a piac, abban mindenképpen benne lehessek. A lényeg a mentális dolgokban van. A szabályrendszeremben pontosan meg van határozva hogy mikortól játszhatok a fő trenddel ellentétes irányba. Meg vannak határozva a pozíciónagyságok, idősíkok, agresszív kilépési elemek. Innentől kezdve szemrebbenés nélkül játszhatom a longomat a rendszerem elemeinek a betartása mellett. Ahogy az ábrákból is kiderült ilyenkor alacsonyabb idősíkon kereskedem, az általános kockázati összegem kb. felével és teljesen más kiszállási rendszert használok, mint amikor főtrendet követek le. Ugye itt jön a kérdés hogy mikortól lehet longban gondolkodni? A válaszom az hogy akkortól amikortól már a short pozíciókra nincs megfelelő kiszállási rendszered! Ez az oka annak hogy nem tudok egyelőre shortolni (persze ez amikor szükséges, akkor meg fog változni... ha az eső trendvonal és a völgyek csúcsok között kellene döntenem hogy melyik a nagyobb jelentőségű, akkor mindenképpen a másodikat választanám! A trendkövetők nem a lehetséges fordulásra koncentrálnak, hanem a meglévő trendek követésére. Azt kell mélegelni hogy hol vannak a charton kis kockázatú kilépési pontok. HA ezek megvannak akkor lehet belépni egyes helyzetekben. A sikeres traderek azokra az információkra koncentrálnak ami elősegíti az eredményeiket, mintsem azokra amik megerősítik a félelmeiket. Kereskedjetek akkor amikor kell, és azt lássátok amit a chart mutat, ne azt amit a jövőben látni szeretnétek! Nem ész nélkül építünk egymásra pozíciókat, hanem minden egyes nyitás pillanatában mérlegeljük hogy a trade melyik fázisában vagyunk éppen, és akkor mi az elsődleges célunk. Értelemszerűen olyan pozíciókat sohasem nyithatunk, amik csökkenthetik a nyereséget, miközben a maximalizálás a célunk. Amennyiben egy adott trendben kialakulnak számunkra üzletileg kedvező lehetőségek, akkor ráépítünk, ha pedig nem akkor csak stop ot módosítunk. Az egy dolog hogy jönnek a szignálok egymás után, de a másik fele a dolognak hogy hányat ki kell hagyni, ami szignál ugyan, de egyáltalán nem éri meg megnyitni! Itt van a kutya elásva! Én a gyakorlatban csak akkor játszom meg a 2. pozícióépítést, (mint ahogy te is írtad) ha mindenképpen legalább egy nullás trade lesz belőle. Nagyon sokszor jön egymás után 2 szignál, de egyszerűen nem érdemes bekötni a másodikat, mert nem tud megvalósulni a nullába húzás lehetősége. A 2. vagy bár akárhányadik pozíciókat ha nyitja az ember, azoknak mindig meg kell lennie önállóan is a saját stopjuknak.

10 Minden egyes rányitás egy önálló pozíció is lehetne. Tehát értelemszerűen az hogy előtte már lett nyitva pozíció, az nem ok arra hogy az utolsónak máshova tegyem a stopját. A ráépítési pontnak meg kell felelnie az alábbi követelményeknek: egyértelműen azonosítható belépési szignálnak kell lennie. a szignál önmagában is nyitható kell hogy legyen. nincs szükség a 2. pozíciótól a R/R számolására, csak a belépési triggernek kell meglennie. önállóan meghatározható stoppal kell rendelkeznie. legalább olyan távolságban kell lennie az előző pozíciótól, hogy a stop mozgatás lehetővé tegye legalább a nullás tradet. nem feltétlenül kell lezárt gyertyának lennie. A p2 es trigger pozícióba lépésének az egyetlen oka az hogy az árfolyam kitörése megvalósul egy adott sávból. Mivel ebben az esetben a trendek másodlagos feltételrendszerei egyértelműen teljesülnek, ezért nyitunk pozíciót. Nagyon fontos hogy NEM igazítjuk az átlagárhoz a stopokat!!!! Minden egyes kiszállásnak logikus magyarázata van, amihez ragaszkodni kell! Ha A counter trend egy dupla völgyel ért véget. Ilyen esetekben a nyakvonal és a völgy szintjei közé teszem a stop ot, amennyiben a sáv szélessége megfelelő. Előnye hogy kicsivel korábban zárja tradet ha rossz az irány. Kis számla= rövid idősík= nem nagyon fogsz találni tartós trendeket= kis hozamok= kevés pozícióépítés= nagy kockázatok=sikertelenség.(majd anyázás Péterre hogy átvert) Közepes számla= közepesen megbízható idősík=mérsékelt hozamok=átlagos hosszúságú trendek=mérsékelt sikerek (itt már legalább nem engem szidtok) Nagy számla= hosszabb idősíkok=megbízható jelzések=minimális számlára vetített kockázat= kimagasló sikerek (e mail Péternek hogy nem vert át és tényleg működik a dolog) Ezért javaslom hogy max. 2 3 devizapárral játszatok és max. 2 idősíkban, hogy egyáltalán esélyed legyen megismerni a mozgását annak, amin majd pénzt akarsz keresni! A jelentős völgyek nagyobb idősíkon alakulnak ki, több gyertyából tevődnek össze, és jól azonosíthatók vizuálisan, valamint sokszor korábbi jelentős szintek környékén vannak. Ugyanígy a jelentős csúcsok is. KISZÁLLÁS, Talán érzitek a lényeget, csak a megfogalmazása nehéz még egy kicsit úgy látom. Szóval amiért a kiszállásra javaslom a koncentrálást az a következő: Nézd meg az összes beszállási szignálodat és te magad is rá fogsz jönni. Ezek olyan helyszínek amik a legkisebb kockázatot jelentik SZÁMODRA. Miért? Azért mert a kiszállási szinted közvetlen közelében vannak! Valójában nem akarunk mást, mint magára a kiszállási szintre illeszteni a beszállásunkat. HA ezt meg tudnánk tenni, akkor ugye nem lenne veszteség. De ez nem kivitelezhető. Éppen ezért mindenki arra törekszik hogy kiszállási szintjéhez minnél közelebb tegye a beszállásokat. Ezért ideális helyszínek a P1, P2, P3 és P4 es szignálok.

11 Ráadásul ezekben a helyzetekben a legjobbak a R/R arányok is. ERGÓ ha nagyon jó kiszállási rendszerek megtanulására törekszel, akkor abból adódóan melléktermékként megkapod a legjobb beszállási rendszereket is! Pszichocsapda: A legtöbb kezdő ezt nem tudja, nem érti, és évek múltán sem jön rá. Mindenki a jó beszállókat keresi! Várja a belépési szignálokat, sms eket, elemzéseket, trading room okat stb Ez a zsákutca, sajnos. Rossz a kezdeti első lépés. Pénzt nem keresünk a belépéssel, kizárólag a kiszállással. Éppen ezért érdemes ezt átgondolni. Javaslatom: Keress MAGADANAK kiszállási helyzeteket és nézd meg hogy hogyan tudsz ennek a közvetlen közelében belépni úgy hogy a leghamarabb kiderüljön hogy jó irányba játszol e, és hogy ezzel a legkisebbet kockáztasd. A rendszer lényege a szigorú kockázatkezelés, a trendek követése, és a tradekben megtalálható üzleti lehetőségek maximális kihasználása. Egy dolgot kell megérteni, de azt nagyon. HA a tények adottak, és a lehetősége mindenkinek megvan arra hogy eredményes legyen, akkor ki tudod e alakítani a saját hitrendszeredet, a saját megdönthetetlen stratégiádat, amivel TE magad eredményes leszel. A lényeg hogy megérezd a tőzsdézés, a devizázás ízét és érezd azt a vágyat hogy soha nem akarod abbahagyni a világ legnagyszerűbb játékát. A LEGFONTOSABB A KILÉPÉSI SZABÁLYRENDSZEREKNEK A BIRTOKLÁSA ÉS ALKALMAZÁSA!!! a 30 40% os találati aránnyal kereskedő traderek ebből a rendszerből már képesek igen komoly eredményeket felmutatni. nézni kell a négy fő devizapár variációt. oldalazás nagyságától függ a stop elhelyezés. ne érzelmi oldalról közelítsük meg a tradinget hanem logikusan. napi szinten nézni kell a piacokat a tőzsdei sikerekhez áldozatokra van szükség. a grafikonba minden információ benne van. a kezdeti lelkesedés elveszik. pontosan tudni kell, hogy miért kezdünk el tőzsdézni. mik azok, amik motiválnak. mik a célok. a céljainkat és az áldozatokat egyensúlyba kell tenni. a tőzsdézést be kell illeszteni a jelenlegi életünkbe. a devizapiacot a tőkeáttét tette vonzóvá a legtöbb ember számára. az instrumentumok között a kockázatkezeléssel kapcs. különbségek miatt érdemes választani.

12 nem hagyhatjuk, hogy az érzelmeink befolyásoljanak. a naplózás a stratégia optimalizálása. azt tradeld, amit látsz. a külső elemzéseket, híreket ki kell zárni a tradeből(csak azért használják, hogy ne én legyek a felelős ). HA dolgozol napközben, akkor esélyed sincs rövid időtávon, H1 en, vagy az alatt kereskedni. Tehát elsősorban azt javasolnám hogy úgy teszteld a stratégiádat, hogy az bele tudjon illeszkedni a jelenlegi életviteledbe. Pl. vedd két részre a veszteseket. Az egyik csoportba tedd azokat amik a kezdeti kockázattal mentek el vesztőbe, a másikba tedd azokat amik menet közben vesztesek lettek ugyan de kevesebb veszteséggel mint a kezdeti. A második csoportba kell hogy átkerüljenek mielőbb a vesztes kereskedések. fibo 38.2 ig a trend erős fibo 50 ig a még korrekció fibo 61.8 ig a trend meggyengül fibo 61.8 felett a trend megfordul. fibo 38.2 alatt lehet keresni a triggert. jelentős szintekhez kell tenni a stopokat. a jelentős szinthez tett stop jobb mint az atr de lehet hogy a jelentős szint túl messze van az atr tól. az egységnyi elmozdulás nem mindig történik meg. érdemes közbe figyelni a stop módosítási helyszíneket. korrelációra figyelni kell. nagy kilengéseknél, amik h1 ben is látszódnak nem érdemes tradelni. várni kell míg visszaáll a trend iránya. a szintek fontosabb mint az egységnyi elmozdulás. p5 szignál letesztelt támasz/ellenállás szint. A gyors zárások, útrajnyitások pontosan azt akadályozzák ami a legfontosabb, mégpedig azt hogy nem engedik hogy kifejlődjenek benned azok a nagyon fontos emberi tulajdonságok amik feltétlenül kellenek a sikeres trade hez! Ez a legnagyobb mentális probléma a rövid idősíkban, és az össze vissza kapkodós kereskedésekben! A gyors tanulásra nem feltétlenül a sok kereskedés a jó megoldás! Nem lehet feldolgozni a túl intenzív kereskedést! Maximum a szoftverhasználat fog menni 100% osan, de az eredmények el fognak maradni. A kevesebb, de megfelelően kiértékelt és tudatos tradeknek sokkal, de sokkal nagyobb értelmük van! Ne kereskedj heti 100 szituációt! Kereskedj csak 10 et, de azt tedd tudatosan és elemezd ki annak minden részletét. Vizsgáld meg hogy mit tettél helyesen, és mit nem? Figyeld önmagadat, és lásd meg hogy milyen állapotban van helye a tradenek, és mikor nem célszerű kereskedned. Először ismerd meg önmagadat, és a viszonyodat a piachoz. Légy tisztában a képességeiddel, mintsem hogy eredményeket várj el egy embertől akit nem tudod hogy tud e eredményeket produkálni. Amit fontos megérteni hogy itt legalább 4 dolgot kell figyelembe venni, amikor azt kutatjuk hogy egyáltalán érdemes e elkezdeni kereskedni, vagy a számla eleve halálra van ítélve 1, minimálisan nyitható legkisebb pozícióméret.

13 2, stratégia szerint kereskedhető időtáv. 3, spread. 4, egyéni kockázati szint devizában usd alatt csak olyan bróker jöhet szóba ahol van 0,01 lot! Különben nem lehet tartani ésszerű kockázati szintet usd felett lehet 0,1 lot os cég is, de akkor még mindig ott van a behatárolt idősík hogy én megfigyelten pl. 5 darab pozi nem úgy szokott benyitva lenni hogy tudatosan odafigyel valaki a kollerációkra, meg arra hogy ne legyenek azonos tagú devizapárok egy időben, amivel mindössze többszörözve van a kockázat. Pl. egyik csoport az eurós párok, a második az usd párok, a harmadik a yen párok és a negyedik a gbp párok. És ehhez max. hozzájöhet még a chf és slussz. Ezeknek a devizáknak a tradelése lehetne a legjobb megoldás. (és emellett nézni A PIACOT! értem ezalatt az USA részvénypiacot, főként az indexeket) Pl. a 4 major közül mindig csak egyet egyet kötni be, amelyik a legjobb R/R üt és a legkisebb kockázatút. Így lehetne emelni a kockáztatható % os értéket. Meggyőződésem hogy kis számlán nagyobb % os kockázatot kell bevállalni, és egy nagyobbon pedig kisebb % ot. Extra nagy számlán pedig szerintem 0,5% nál nem lehetne nagyobb az egyidejű össz. kockázat, még akkor sem ha a kockázati érték összegszerűen feldolgozható lenne. Hajszál pontosan nullás tradek végül is soha nincsenek. A minimális vesztőket is és a minimális nyerőket is a nullás tradekhez sorolom. Tehát pl. a saját számlámon ami 50. usd +/ ban záródik, az nekem a nullások közé megy. Persze ezt mindenkinek a saját számlájához kell méreteznie. Egy átlagos 5,000. usd s számla esetén szoktam javasolni hogy a +/ 10. Usd s veszteségeket, vagy nyereségeket vegyük nullás tradeknek. A tradeket az alábbi kategóriákba csoportosítom a végkifejlet függvényében. Önállóan lezáródott, eredeti stoppal veszteséges tradek. Önállóan lezáródott de módosított stoppal lezáródott veszteséges tradek. Önállóan lezáródott de módosított stoppal nullás tradek. Önállóan lezáródott módosítotott stoppal nyereséges tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal veszteséges tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal nullás tradek. Pozíció építéssel lezáródott módosított stoppal nyereséges tradek. A nem realizált profitomból (a pozíciók számának figyelembe vételével) nem engedhetek vissza többet mint 10 15%. parabolic: Nagyon fontos hogy ezt a módszert csak extrém elmozdulásoknál alkalmazd! miért? Azért mert rövid idő alatt lezajlódott elmozdulásoknak a korrekciója olyan mértékű, amelyet nem engedhetsz meg magadnak! A számlákról mindössze egyetlen egy módon fogy el a pénz, mindig és minden esetben amióta forex létezik. Ez pedig nem más, mint a túl nagy pozícióméret, vagy a túlzottan alul méretezett számlaegyenleg. A Forex egyáltalán NEM a tőkeáttétel miatt veszélyes, hanem sokkal inkább emiatt a dolog miatt. A legelső ok, hogy túl sok devizapárt néz a legtöbb kezdő. Ennek az a pszichológiai oka, hogy nem akar kimaradni semmiből, és úgy érzi hogy a brókernél minnél több

14 devizapárt talál, annál nagyobb esélye lesz a nyerésre. Ez sajnos pont fordítva igaz! Ez a viselkedésforma azért is TÉNY, mert a brókerek nagy többsége úgy hirdeti magát hogy nála x 100 devizapár található! Tehát ha a marketing erre van kihegyezve, akkor ez biztos hogy egy pszichocsapda amibe a legtöbb kezdő beleesik. És ha már úgyis ott vannak a devizapárok, akkor miért is ne nézzünk sokat egyszerre, sok monitoron Ha már nézzük őket, akkor pedig miért ne kereskedjünk velük? Kb. így gondolkodik az ember az első 1 2 évben. Aztán e mellé jönnek még az idősíkokkal történő felszorzások és onnantól kezdve tuti bukó az egész rendszer. Na mármost minnél több devizapárban lát az ember (vagy beleképzel) kereskedési lehetőségeket, annál inkább megy el abba az irányba hogy a kapzsiság fog dominálni a tradek közben, és nem a kockázatkezelés. A legtöbb esetben ez addig szokott fajulni amíg kontrollálatlanul sok és átláthatatlanul nagy mennyiségű pozíció van megnyitva, a megengedhető kockázati szinten is túl. Értelem szerűen amikkor pedig kiütődnek a stopok, akkor jön a keserű leves. (persze erre már hallottam olyan ellenérvet hogy egyszerre úgysem ütődik ki minden na ja, ezt gondolja az aki még nem kereskedett eleget..) Majd másnap a panaszkodás hogy szar a devizapiac, mert " akkorát buktam" Itt mindenki akkorát bukik, amilyet megérdemel! Hál istennek itt azonnal van büntetés, és nem lehet elsunnyogni a dolgokat. Ez a fair játék. Hajszál pontosan akkor a pofont kapsz, mint amire befizettél! Olyan számlát nyiss amin a többszöröse pénzmennyiség van kitéve, annak amire bármikor is szükséged lehet a kockázati szinted meghatározásánál. Mondok egy rossz példát, meg mondok egy jót is. A legtöbb helyen azt hallod hogy tegyél ki a számládra x összegű tőkét, és kereskedj. Ne kockáztass többet mint a tőkéd 1 2% a. Persze ez nagyjából megállja a helyét, de sajnos nem működik, mégpedig az alábbiak miatt nem: A legtöbb trader megszokja hogy az adott tőkéhez képest mindig hasonló méretű pozíciókkal tradel. (önmagában már ez is igen komoly hiba, de lehet ellene védekezni). Ennélfogva ha 2 devizában van mondjuk egyszerre jelzés akkor benyit kettőt, és mondjuk ezzel kimeríti a 2% os saját szabályát. A gond az hogy mindig lesz olyan szituáció, amikor kimerült a kockáztatható keret, de te mégis benyitsz egy harmadik, ne adjisten negyedik pozíciót. HA hiszed, ha nem, de biztos vagyok benne hogy lesz ilyen. HA máskor nem akkor amikor előtte sikeres traded volt. Az ilyen alkalmak adják a legjobb lehetőséget arra hogy drasztikus mértékben tudd leamortizálni a számládat. Én a következőt javaslom minden hallgatómnak. 1, lépés. Meg kell állapítani ez egyéni kockázati szintedet. Ez nem egy százalékos, megfoghatatlan, másoknál bevált érték. Nem, a te kockázati szintedet senki sem tudja, még te sem az első időben. Hónapok, néha évek kellene ahhoz mire kialakul hogy mennyi az az összegszerű tét aminek az elvesztése nem okoz lelki traumát, anyagi összeomlást, feszült közérzetet, stb 2, lépés. Ha megvan ez az összeg, utána jöhet a számlaméretezés. HA úgy gondolod hogy mondjuk neked egy időben 200. usd nél nem lehet nagyobb az össz. pozícióidban jelenlévő kockázatod, akkor a következőt teheted. Pl. alkalmazod a 2% os szabályt és azt mondod hogy a 200. usd lehet az a maximálisan elfogadható érték, ami nem több mint a számlaösszeged 2% a. Értelem szerűen akkor neked egy 10,000. usd s számlára van szükséged.

15 Ez azt jelenti hogy a 200. usd n belül kell diverzifikálnod, akár több pozícióban is. Én azonban azt javaslom hogy ha ez a helyzet nálad, akkor legalább 15,000. usd vel nyiss számlát! Mondom ezt azért, hogy megóvjam a tőkédet, mert ennek a játéknak ez a lényege. Ha növeled a számlaösszegedet, és marad a 200. usd, akkor értelem szerűen csökken a kockázati szint. Tehát ha adott pillanatban mégis olyan a piac hogy több pozit kell nyitnod az átlagosnál, akkor még a 300. usd egyidejű kockázattal sem léped át a 2% os rendszert. És hidd el hogy lesz ilyen amikor annyira biztosnak érzed a piacot. De akkor is lesz egy védőhálód, ami természeténél fogva védi a számládat. A másik dolog pont az egységnyi kötésmennyiségekkel kapcsolatos. Sajnos a metatrader úgy van megcsinálva hogy mindig az előző kötés mennyisége jön be az order panelen. Ezt az ember a nagy kényelmében a legtöbbször nem változtatja. Tudom magamról hogy néha megszokásból mindig 1 LOT okat kötök. (és ugye értjük hogy mekkora különbség van egy eur, vagy egy arany kötésénél ha 1 lottal kötsz ) Hogyan lehet ez ellen a csapda ellen védekezni? Egyik módja hogy íratsz egy scriptet, amely minden kötés előtt beíratja veled a kikalkulált pozíciónagyságot és addig nem enged tradelni! Persze ezt nem fogod megcsinálni Akkor a másik megoldás hogy NAGYOBB méretű számlával kereskedsz! Tehát megint ugyanoda lukadunk ki, hogy a nagyobb számlán kisebb a kockázat, ha pl. egy megszokott mérettel kereskedsz. Legyen annyi pénz a számládon hogyha a szokásos 1lot ot amit egyébként benyitsz egy eur/usd re H1 en és esetleg ugyanazt a szignált meglátod gbp/jpy in is, csak mondjuk 3 x akkora stoptávolsággal amire persze nem fogsz figyelni, meg számolgatni, mert lusta vagy, és ösztönösen azt is benyitod, akkor sem kerül a számlád nagyobb veszélybe mint max. 2%. Szóval ez amolyan egyszerű de bolondbiztos módszer arra hogy ne tudd magad kellemetlen helyzetekbe sorolni. Minden ilyen probléma kapcsán azt érdemes vizsgálni hogy milyen mentális folyamat vezet el az eredménytelességig, és hogy mik azok a közbenső lépések ami ellen lehet valamilyen módon védekezni. Az én tapasztalatom azt mutatja hogy ez a megoldás elég sok embernek segített áthidalni ezt a problémát. A legtöbb trader attól fél hogy a stopját a gap átugorja és hogy nem teljesülnek. A tények azonban azt mutatják hogy 100 kereskedésből talán 1 x fordul elő ilyen! A GAP ek nagy része, kb. 70% a fő trend irányában keletkezik. 1, Pszichocsapda: Mivel a számlád nagyságából indulsz ki, éppen ezért annak csak egy másodlagos szempontrendszere a kockázatod nagysága tradenként. Tegyük fel hogy 2% nál nem kockáztatsz többet egy tradeben. Ez azt jelenti hogy pozícióba lépsz és amikor kistoppol a piac, akkor elveszted az 1,000. usd nek a 2% át, ami ugye 20. usd. Persze ennek tudatában úgy érzed hogy eleget tettél minden forex oktatási iskola első számú kockázatkezelési felhívásának, mert így akár 14 x is veszíthetsz egymás után, és mégsem fog elúszni csak a tőkédnek max. a 20% a. És ugye ennek a valószínűsége egyenlő a "0" val. Ez így rendjén is van, hiszen valami féle védelem mindenképpen kell a számládhoz. De fogadjunk hogy ezt a legtöbben alig tudják alkalmazni! Mit csinál mindenki? Beköti a nagyobb pozit, és azt sem tudja hogy pillanatnyilag milyen kockázatban van a számlája! Miért? Ez benne a csapda, hogy aránytalanul kis méretű pozíció kötését teszi lehetővé! Pedig ez igen fontos dolog lenne minden egyes tradeben, hogy ne legyél túlzott mértékű kockázatban. Tehát ez az egyik gond. Mert a legtöbb embernek a 20. usd elvesztése a felméréseim alapján nem jelent

16 gondot. (bár ha belegondolok hogy egyes kezdő devizásoknak a 20. USD az egy napi bérük a munkahelyükön, akkor valami nagyon nagy gond lehet az általános kockázatkezeléssel. Meggyőződésem hogy az átlag fizetésből élőknek egyáltalán nem lenne szabad a forexen kereskedniük! de erről majd később írok). 2. pszichocsapda: Hova vezet a kis összegű számla? A trader arra törekszik hogy a chart alapján kiszemelje a biztosnak tűnő belépési jelzéseket. Megtalálja végre a várva várt gyertyamintából kialakuló dupla csúcsot! Na, akkor ilyenkor mielőbb nyitni akarja a pozíciót, mert ugye azt olvasta a könyvekben, neten, stb hogy ez egy nagy megbízhatóságú gyertya alakzat. Megnyitja a tradet, és várja a csodát, hogy majd pénzt keressen. Igen ám, de a stop, amit el tudna helyezni az 80 pip re van! A H4 es idősíkban az értelmes stop szint oda esik. (és ez most csak egy mintapélda, nehogy 80pipes dupla csúcsot keress a chartodon! ) Mit tesz ilyenkor a kezdő spekuláns? Kiszámolja hogy mennyit veszíthet, és ez ugye az ő esetében 20. usd volt. Rájön az emberünk hogy neki bizony lentebb kell vinnie az idősíkot, és meg kell néznie hogy H1 en mi a helyzet. Nézegeti a chartot, nyomkodja a metatradert, de csak nincs olyan kis mennyiségű pozíció magában a szoftverben, amivel nyitni lehetne! Hát akkor nincs más hátra, menjünk le M5 re, mert ott már biztosan tud majd nyitni. És elérkeztünk a problémám egyik gyökeréhez, melyből a legtöbb tradert egyszerűen nem tudom kihúzni. Kezdők azonnal a daytraddel próbálnak meg pénzt keresni egy olyan játékban, amiről még azt sem tudják hogy hogyan működik! Mivel kevés volt a pénzed, ezért bekategorizáltad magad a rövid idősíkú kereskedésbe, anélkül hogy tudtál volna róla. És kik közé estél be? Azok közé akik éve devizáznak, és mire te észbe kapnál már ők nyitottak és lezártak 5 pozíciót, amíg te számolgatod hogy 1 pip az hány usd?? Meg azok közé az automaták közé keverted magad, amik a pillanat tört része alatt lekereskedik a szignálokat, és pénzt keresnek olyan elmozduláson ami neked alig több mint a spread az adott devizában! Szóval ilyenek közé sodródtál, és mégis hiszel abban hogy sikeres legyél! Egyszer olvastam valahol hogy: rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat. Hát ez nagyon is igaz erre az esetre! És ezt az idézetet nem egy tőzsdei sikerkönyvből vettem Garantálom hogy M5 ön soha az életben nem lesznek olyan trendjeid, mint amiket a példáimban szoktam mutogatni! Sőt véleményem szerint a devizapiac M5 ös idősíkjában abszolút randomszerű mozgás figyelhető meg. (persze ez megint csak az én teóriám, és nem kell egyet érteni vele. A véleményem attól még nem fog változni). 3. pszichocsapda: HA viszont mégis igaz az hogy rövid idősíkban a mozgás véletlenszerű, akkor pedig hogy van az hogy mégis arra alapul a kereskedési terv, hogy a múltban megfigyelhető mozgások ismétlődésének mintáit akarjuk lekereskedni a technikai elemzés segítségével? És persze erre mondhatod azt hogy, de nincs igazam, mert M5 ön is nagyon szép trendek, és alakzatok vannak. Hát persze! Utólag nyilván hogy azt látod benne. A kérdésem az, hogy amikor a tradeben vagy, és döntést kell hoznod a mozgó M5 ös gyertyában, szinte másodpercek alatt, akkor képes vagy e sikeresen letradelni a patternt? Csak azért, mert én úgy vettem észre, (és nagyon sok ember tradeje láttán mondom ezt), hogy a nagy többség képtelen rá!

17 4. pszichocsapda: Tegyük fel hogy kezdő traderünk mégis egy született zseni, és minden M5 ös mintát, lekereskedik, és meglátja a jobbnál jobb lehetőségeket, 1/1,5 ös, akár 1/2 es R/R es lehetőségeket is le tud tradelni. Az azt jelenti hogy kockáztat mondjuk 20. usd t / és nyer 30. at, vagy 40. et attól függően hogy mennyire volt jó a trade. (azt már nem is írom amit a legtöbben csinálnak hogy 1/1 es tardeket is lenyomnak, és keresnek 20. usd t a 20. usd kockáztatása mellet...vagy akár kevesebbet is..) Szóval maradjunk csak a jobb üzleteknél. Tedd fel magadnak a kérdést hogy ülsz napi 5 6 órát a gép előtt, és ne adjisten keresel pénzt: Vajon a hozam nagysága, és az eltöltött idő, valamint a kockázatod figyelembevételével JÓ ÜZLET AZ AMIT CSINÁLSZ? Megéri neked, személy szerint azért az összegért dolgoznod? Vagy lehet hogy ha bejárnál egy melóhelyre akkor ugyanennyit megkeresnél napi szinten, szinte "0" kockázattal? Persze itt jön mindjárt a következő pszichocsapda 5. pszichocsapda: Mivel indokolja a kis számlás trader az éles tradeket: azért játszom élő számlán kis pénzzel, mert akkor itt már érzem a nyomást" magamon, mert ugye pénzről van szó, aztán majd később ha jól megy, úgyis nagyobb számlát nyitok, és akkor arányosan nagyobbat fogok keresni, mondjuk nem 1,000. usd lesz, hanem 10,000. a számlaösszeg" Ez a feltételezés arra alapszik hogy te mint kezdő trader meg fogsz tudni őrizni egy 1,000. usd s számlát, és tudsz majd rajta pénzt csinálni, a fentiekben felvázolt embertelen körülmények ellenére. Akkor itt megint menjünk vissza a statisztikához, ami pont az ilyen átlagos kezdő traderek esélyeit mutatja meg akik ilyen, vagy még ennél kisebb számlákkal kezdenek: TÖBB MINT 90% UK AZ ELSŐ 3 HÓNAPBAN ELVESZTI A TELJES SZÁMLAÖSSZEGÉT!!!! És szívesen vitába szállok bárkivel, de higgyük már el kérem szépen hogy ez a módszer az ami BIZTOSAN NEM MŰKÖDIK! Lehet erősíteni a statisztikai adatokat azzal hogy én leszek a következő trader aki majd megmutatja hogy ez az írás nem igaz. A nagy számok törvényei nem változnak. Ezt egyszerűen el kell fogadnunk. Azért azt nem győzőm hangsúlyozni, hogy ne számoljunk már 10 trade után payoff ot, mert az ugye baromira nem tükrözi az adott rendszert. Legalább trade ami egyáltalán bármilyen érdemi információt is tud hordozni, legalábbis nekem. Persze a profit faktor komplexebb információt tartalmaz. De addig amíg a profitfaktor, a payoff és a mentális napló új kifejezéseknek számítanak sok ember életében, addig úgy gondolom hogy nagyon az alapoknál kell keresni a bajokat. Persze a trendek minden idősíkban megfigyelhetőek, csak nem minden idősíkban megbízhatóak. oldalazásból való kitörésnél lehet a stop pl. 2 atr a felső oldalától lefele. válasz a max. tőkeáttételt. P4, p5 öt min. 3 os hozamaránynál. figyelni kell a kanócok nagyságát. legjobb stop a csúcs völgy.

18 arannyal h4 alatt nem érdemes kereskedni. a szignálok megjátszása függ a találati aránytól és a payoff ratiotól(payoff ratio(min 50 trade) találati arány/100 = RR). az elveszett pénzt nem lehet visszakeresni. 1 db pozinál nem visszük lejjebb az idősíkot. DD s brókerek nem a legjobbak. oldalazásban nem nyitunk p2 t megegyezési szinteket figyelni kell, mert jelentősek a stratégiában legalább kell 5 kilépési jel, mert van 5 belépési is(p1 p5) extrém elmozdulás: 2,3,4 egymás utáni gyertya, ami 2,3 nagyobb az átlagosnál legalább trade kell a payoff ratio számolásához p4 es triggerre max. 5 gyertyát várok 2,3 atr szélességű rangenél a stop érdemes a range alá tenni parabolic ot használhatjuk célárnál és extrém elmozdulásnál is

Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem

Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem 1. Ne agyalj fölöslegesen! Fontos figyelmeztetések Ha első ránézésre nem egyértelmű a trend iránya és a belépési szignál, akkor hagyd a fenébe és lépj

Részletesebben

Pszichológia, Önismeret, Önkontroll

Pszichológia, Önismeret, Önkontroll Pszichológia, Önismeret, Önkontroll Kass Zoltán zoltan.kass@xtb.hu 70/341-2180 X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Bank kontra Online Trading Mi kell a 100% éves profithoz Egy befektetési stratégia

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés

Forex Kereskedés. Forex Kereskedés Forex Kereskedés Forex kialakulása Forex előnyei / hátrányai P/L kalkuláció Letét Kereskedési idők Működési struktúra Kamat Kereskedési stílusok Gazdasági mutatók Brókercégek típusai Trükkös brókerek Brókerválasztás

Részletesebben

Egy Kis MM És most jön az a kérdés hogy hogyan lehet mégis 2-3%-os kockázat mellett 4-5 vagy akár több pozid is egyszerre nyitva??...

Egy Kis MM És most jön az a kérdés hogy hogyan lehet mégis 2-3%-os kockázat mellett 4-5 vagy akár több pozid is egyszerre nyitva??... Egy Kis MM Sok helyen azt tanítják, hogy a kereskedési tőkéd 2-3%-ánál többet soha se kockáztasd egy pozícióban. És ezzel ki és végezték a MM-et. Ha ez így van, akkor ez azt jelenti, hogy mindig nyitsz

Részletesebben

Kereskedési technikák

Kereskedési technikák Kereskedési technikák 2009. október 1. Varjú Péter - ERSTE Broker Az Mielıtt A belépési elsı piacra lépés pozíció elıtt lépünk elemzése érdemes + szem Nota elıtt Bene tartani; Gyöngyszemek Mik a céljaim?

Részletesebben

Tőzsdepszichológia. X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe. Soós Róbert. www.xtb.hu

Tőzsdepszichológia. X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe. Soós Róbert. www.xtb.hu Tőzsdepszichológia X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Money Management 3. Pszichológia Miért

Részletesebben

Markers stratégia építő program leírása

Markers stratégia építő program leírása Markers stratégia építő program leírása A program felépítése A stratégia építő modult a grafikon alatt találjuk. Két részt érdemes elkülöníteni. Az első a felső sor, ahol a majdani stratégiáról találunk

Részletesebben

Pozíciómenedzsment December :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Pozíciómenedzsment December :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Pozíciómenedzsment 2016. December 13. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja. Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes

Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja. Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes 1 Attitüd vs befektetendő tőke Attitűd definiálása Mik a céljaim? Befektetendő

Részletesebben

A technikai elemzés alapjai

A technikai elemzés alapjai A technikai elemzés alapjai Mi a technikai elemzés? Grafikonok vizsgálata múltbéli árfolyammozgásokból következtetés a várható árfolyammozgásra Kiválóan tükröződik a piacon megjelenő tömeg gondolkodása/érzelmei

Részletesebben

Pozíció nyitása megbízással

Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással Pozíció nyitása megbízással: Amennyiben Ön a jelenlegi árfolyamszintnél kedvezőbb, esetleg kedvezőtlenebb árszinten szeretne belépni a piacra a Buda-cash Trader V2 Pro lehetőséget

Részletesebben

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge)

Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) Linda Bradford Raschke: The mental aspects of trading (A kereskedés mentális szemszöge) A kereskedéssel foglalkozók jó része gyorsan rájön, hogy a siker nem kizárólag a használt stratégián, kereskedési

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

Money és Risk Management

Money és Risk Management Money és Risk Management Antimartingale rendszerek módszerek modellek technikák Kreatív Stop kockázatok Kockázatcsökkentés Profitmaximalizálás Stop Loss megbízások A kereskedésünk legfontosabb része, mely

Részletesebben

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes Az első lépések és a kereskedés alapjai Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes 1 Az első lépésektől Előkészületek Kereskedés Kereskedési napló Terv készítése Belépési stratégia Adminisztráció

Részletesebben

A Forex folyamatosan változó piac, ezért gyakran nem könnyû átlátni. A változásokkal csak akkor leszünk képesek lépést tartani, ha a színvonalas

A Forex folyamatosan változó piac, ezért gyakran nem könnyû átlátni. A változásokkal csak akkor leszünk képesek lépést tartani, ha a színvonalas A devizakereskedés a valóságban meglehetôsen intenzív és stresszes vállalkozás tud lenni, amely során nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy érzelmeinket kontroll alatt tartsuk. A Forex nem egy hogyan gazdagodjunk

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG TARTALOM Hogyan kezdjük el? Lépések a devizapiacig Hogyan válasszunk brókercéget? A brókercég választás legfontosabb kritériumai Milyen típusú befektető vagyok én? Önvizsgálattal

Részletesebben

4. lépés: pozíció zárása

4. lépés: pozíció zárása 4. lépés: pozíció zárása Miután megtanultuk miként történhet egy adott pozíció megnyitása, akár vételi (long) akár eladási (short) megbízásról is legyen szó, azt is tudnunk kell, hogyan lehet lezárni őket

Részletesebben

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25.

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Devizapiac a gyakorlatban Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Equilor Az Equilor Befektetési Zrt. A Budapesti Értéktőzsde alapító tagja A befektetővédelmi Alap és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület

Részletesebben

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Budapest Live Trading Show Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Profitábilis Daytrading Stratégiák Figyelj, és tanulj a profi tradertől! kereskedési alapszabályok

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján.

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. 1 Rajzold be a Big Bosst Nagyfőnököt Illetve horizontálisan a támasz és ellenállási szinteket! Ez havi chartot jelent. Mindenképpen nevezd át a trendvonalat

Részletesebben

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE

TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE TECHNIKAI ELEMZÉS FORMÁCIÓK, ALAKZATOK, CHARTOK ELEMZÉSE Japán gyertyák Mik is azok a japán gyertyák? A japán gyertyák a technikai elemzés alapját adják. Egy gyertya minden fontos információt tartalmaz

Részletesebben

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor TheBetBulls.com 1 Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás

Részletesebben

A pozíciókezelés eszközei

A pozíciókezelés eszközei A pozíciókezelés eszközei 2016. június 21. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

A kockázatkezelés alapjai

A kockázatkezelés alapjai A kockázatkezelés alapjai 2016. Május 31. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Saxo Bank A kockázatkezelés alapszabályai

Saxo Bank A kockázatkezelés alapszabályai 1 Saxo Bank A kockázatkezelés alapszabályai Saxo Bank Bevezető Azok a kereskedők mondhatják magukat sikeresnek, akik világosan értelmezhető szabályokat hoznak létre saját magunknak és ezeket a szabályokat

Részletesebben

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól.

Buy Offer (Vétel az eladási áron) Vételi limit áras megbízás az éppen aktuális legjobb eladótól. 1 Ask (Legjobb eladó) Hívják offer árnak is. Az adott instrumentumra a legjobb eladási ár. Ezen az árfolyamon nyithatunk long pozíciót. Példaként véve a deviza kereskedést, ezen az áron vehető meg a fix

Részletesebben

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő...

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... 1/9.oldal Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... Bevezető gondolatok: Szeretném bemutatni pár kép segítségével, hogy a tőzsdézésben igen nagy lehetőségek vannak. A grafikonokon bemutatott belépési

Részletesebben

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző Technikai alakzatok 2015. december 8. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Technikai alakzatok május :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Technikai alakzatok 2016. május 17. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén)

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) 3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) A befektetés célja a CFD piacon, a nyitási ár és a zárási ár közötti különbségen profitot realizálni.

Részletesebben

41. Hét 2009. Október 07. szerda

41. Hét 2009. Október 07. szerda Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. szerda Összegzés A keddi kereskedés során a befektetők pozitív híreket kaptak a nemzetközi piacokról, így további jelentős emelkedéseket könyvelhettünk el a nap

Részletesebben

A deviza bináris opció bemutatása

A deviza bináris opció bemutatása A deviza bináris opció bemutatása Fx bináris opció: az fx bináris opció a legújabb termékcsoport, amit a Buda-cash Trader rendszerben ajánlunk ügyfeleink számára. Folyamatosan frissülő árakon a hat legtöbbet

Részletesebben

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Certifikátok, Warrantok világa Varjú Péter Igazgató Befektetési Szolgáltatások 2016.09.29. 1 Jogi nyilatkozat A kiadványban foglalt információk az Erste

Részletesebben

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében

Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszerében Pozíció nyitása és megbízás hozzárendelése a Buda-cash Trader V2 Pro rendszerben Ügyfeleink többféleképpen

Részletesebben

A kockázatkezelés eszközei

A kockázatkezelés eszközei A kockázatkezelés eszközei 2015. Június 23. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

CFD kereskedés a gyakorlatban

CFD kereskedés a gyakorlatban CFD kereskedés a gyakorlatban Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Spike Trade napló_1.1 használati útmutató

Spike Trade napló_1.1 használati útmutató 1 Spike Trade napló_1.1 használati útmutató 1 ÁLTALÁNOS ÁTTEKINTŐ A táblázat célja, kereskedéseink naplózása, rögzítése, melyek alapján statisztikát készíthetünk, szűrhetünk vagy a már meglévő rendszerünket

Részletesebben

A CFD kereskedés alapjai

A CFD kereskedés alapjai A CFD kereskedés alapjai Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust.

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust. 1 450 különböző termék kereskedhető, 21 különböző tőzsdéről érhetők el kontraktusok. Energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs),

Részletesebben

Signals Machine használati utasítás. 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout)

Signals Machine használati utasítás. 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout) Signals Machine használati utasítás 1. Stratégia Trendkorrekciós Kitörés (Trend Correction Breakout) Az első stratégia nem egy mindennapos jelenség. Nagyjából 1-3 naponta találkozhatunk ilyen jellel. Ez

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAMHOZ KÖTÖTT ÁTLAGÁRAS STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAMHOZ KÖTÖTT ÁTLAGÁRAS STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAMHOZ KÖTÖTT ÁTLAGÁRAS STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL Termékleírás A devizaárfolyamhoz kötött átlagáras strukturált befektetés egy indexált befektetési forma, amely befektetés

Részletesebben

Online forex. kereskedés. Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!,

Online forex. kereskedés. Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!, Online forex kereskedés Négy óra munkával 1000 euró havonta!, Dolgozz a nappalidban 100 euró/napért!, Ön is találkozott már hasonló hirdetésekkel? Olvassa el tájékoztatónkat és ismerje meg a legfontosabb

Részletesebben

Swing Charting Játék az idővel (2.)

Swing Charting Játék az idővel (2.) Swing Charting Játék az idővel (2.) A megelőző cikkben olyan árfolyam ábrázolási és elemzési módszereket ismertettem, ahol az idő nem lineárisan, hanem az árfolyammozgás jelentősége alapján jelent meg.

Részletesebben

21. Hét 2010. május 26. Szerda

21. Hét 2010. május 26. Szerda Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 26. Szerda Összegzés A görög válság már a múlté, legalábbis ami a szalagcímeket illeti. Jelenleg a divatos kifejezés immár a déleurópai országok válsága. Ahogy azt már

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök Napii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Az előző napi amerikai hátraarc kedvezőtlen környezetet teremtet a befektetésre Európában, amelynek következtében

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2016. Május 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

30. Hét 2009. július.21. Kedd

30. Hét 2009. július.21. Kedd Napii Ellemzéss 30. Hét 2009. július.21. Kedd Összegzés Az elmúlt hét alapján, különösen az emelkedés lassulásán korrekció tűnt legvalószínűbbnek e helyett a hétfői kereskedés egy jókora emelkedéssel ért

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI

MIRROR TRADING KEZELÉSI MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MANUÁLIS KERESKEDÉS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL. Elliott hullám Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.HU 1 Elliot Hullámok Az 1930-as években Ralph Nelson Elliott arra a felfedezésre

Részletesebben

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK

Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook. BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook BefektetésTITKOK Módszerek a veszteségek megakadályozására ebook - Tartalomjegyzék - 1.1. Mindenkinek lesznek veszteséges pozíciói 1.2. Nézzük meg, a gyakorlatban

Részletesebben

Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben

Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben 2015. szeptember 22. 17:30 Sándor Dávid Vezető elemző A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Részletesebben

Certifikátok Szeptember :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Certifikátok Szeptember :30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Certifikátok 2015. Szeptember 29. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg.

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg. Légy Résen I Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentősége Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai vizsgálatával, hogy a nyitóban lévő rések hogyan hatnak

Részletesebben

Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben

Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben Részvénykereskedés a KBC Equitas rendszereiben 2016. február 23. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk:

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

A DEVIZATŐZSDE TECHNIKAI ÉS FUNDAMENTÁLIS ELEMZÉSE

A DEVIZATŐZSDE TECHNIKAI ÉS FUNDAMENTÁLIS ELEMZÉSE A DEVIZATŐZSDE TECHNIKAI ÉS FUNDAMENTÁLIS ELEMZÉSE MÁNDÓ MILÁN 2008 ZALAEGERSZEG Friss - 2016. április 8. : Ez a TDK dolgozat 2008-ban íródott. Elnézést a sok nyelvtani hibáért. Valószínűleg azért olvasod

Részletesebben

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási.

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási. VISSZATEKINTÉS A TŐZSDEMÁMOR Lépj be velünk a tőzsde világába! című programso orozat foglalkozásairól A foglalkozáso ok időpontja: 2014. január 28. (kedd), délelőtt 8.00-12.00, 2014. február 12. (szerda),(

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: 3360524, Fax: 3360526 info@bwm.hu www.bwm.hu Leírás a Technikai Elemzések értelmezéséhez 2005.. deccemberr 12.. Alábbi leírásunkban a Bridge Wealth Management Kft. technikai elemzéseinek olvasásához és értelmezéséhez nyújtunk segítséget. Ha további

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

KASZINÓ TRÜKK. Hogyan tőzsdézz folyamatos nyereséggel mint a profik, a kaszinók mintájára.

KASZINÓ TRÜKK. Hogyan tőzsdézz folyamatos nyereséggel mint a profik, a kaszinók mintájára. KASZINÓ TRÜKK Hogyan tőzsdézz folyamatos nyereséggel mint a profik, a kaszinók mintájára. www.tozsdeikereskedes.hu A Kereskedés = Szerencsejáték? Gyakran kapjuk az alábbi kérdéseket: Nem szerencsejáték

Részletesebben

Hibrid. Forex Zóna. Hibrid. A profik robotja. Ismertető. w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1

Hibrid. Forex Zóna. Hibrid. A profik robotja. Ismertető. w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1 Forex Zóna Hibrid A profik robotja Ismertető w w w. f o r e x z o n a. t o z s d e. h u Oldal: 1 A Hibrid olyan robot, amely képes a teljesen önálló kereskedésre, ám a leginkább arra hivatott, hogy jelentős

Részletesebben

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban

Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban 1. RSI stratégia elkészítése Stratégia létrehozása Markers grafikonrajzoló programban Ebben a leírásban egy egyszerű stratégiát fogunk elkészíteni, amely a méltán népszerű Relative Strenght Indexet használja

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAM-SÁVHOZ KÖTÖTT HOZAMFELHALMOZÓ (RANGE ACCRUAL) STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAM-SÁVHOZ KÖTÖTT HOZAMFELHALMOZÓ (RANGE ACCRUAL) STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ DEVIZAÁRFOLYAM-SÁVHOZ KÖTÖTT HOZAMFELHALMOZÓ (RANGE ACCRUAL) STRUKTURÁLT BEFEKTETÉSEKRŐL Termékleírás A Hozamfelhalmozó (Range Accrual - RAC) strukturált befektetések esetében a hozam

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Bemutatkozás Burány Gábor 2014-től SZÉCHENYI Kereskedelmi Bank Zrt. Befektetési Szolgáltatások, vezető üzletkötő 2008-2013 Strategon Értékpapír Zrt. üzletkötő, határidős

Részletesebben

A határidős kereskedés

A határidős kereskedés A határidős kereskedés 2015. október 20. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés

Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Egyszerű opciós stratégiák és ProTrader platformkezelés Az első részben ismertettük az opciók általános tulajdonságait, előnyeit, hátrányait. Általánosságban, még azt lehet hozzátenni, hogy bár nem egyszerű

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok 7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok A Japán gyertya alakzatok 2 csoportra oszthatóak: 1. Trendfordulót előrejelző alakzatok 2. A meglévő trendet megerősítő alakzatok 1. Trendfordulót előrejelző

Részletesebben

Risk és Money Management

Risk és Money Management TheBetBulls.com 1 Risk és Antimartingale rendszerek módszerek modellek technikák Stop kockázatok Kockázatcsökkentés Profitmaximalizálás Stop Loss megbízások TheBetBulls.com 2 A kezdeti feltételek meghatározása

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

15. Hét 2010. április 13. Kedd

15. Hét 2010. április 13. Kedd Napii Ellemzéss 15. Hét 2010. április 13. Kedd Összegzés A hét első kereskedési napja meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett. Az európai mutatók stagnáltak, vagy minimális emelkedéssel vették a napot.

Részletesebben

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása

A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása A Buda-Cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer számla menüjének bemutatása 1 A számla menüpont felépítése*: Ebben az oktató anyagunkban bemutatjuk a Buda-cash Trader számla menüjének főbb menüpontjait.

Részletesebben

Tőzsdei alapismeretek

Tőzsdei alapismeretek Tőzsdei alapismeretek Nagy Bertalan, vezető befektetési tanácsadó 2011. március 1. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint

Részletesebben

Certifikátok Március 1. 17:30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Certifikátok Március 1. 17:30. A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. Certifikátok 2016. Március 1. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS

MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS MIRROR TRADING KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ÉLES JELZÉS MÁSOLÁS 1 A következő linken érhető el az online felület: http://platform.tradency.com/b138/fxgurumirrortrading/ A kereskedési platform a http://www.tradency.com/

Részletesebben

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre

A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója. Margin elszámolású Deviza Ügyletekre A CIB Bank Zrt. Részletes Terméktájékoztatója Margin elszámolású Deviza Ügyletekre Lezárva: 2018. Január 03. A jelen részletes terméktájékoztatót a CIB Bank Zrt. az őt a Bszt. 40. - 41. és 43. -ai szerinti

Részletesebben

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása

A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A Buda-cash Trader V2 Pro online kereskedési rendszer munkafelületének bemutatása A BC Trader egy multifunkcionális, többszörösen díjazott online kereskedési rendszer, ami lehetővé teszi a befektetők számára,

Részletesebben

Az élet Jeremie nélkül

Az élet Jeremie nélkül Az élet Jeremie nélkül avagy mit jelent a hazai magánbefektetőknek a Jeremie-program? Zsembery Levente 2016. szeptember 27. A Jeremie-program keretei A magán- és állami források aránya alaponként változó,

Részletesebben

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra.

Évindító - 2015. Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Évindító 2015 Az új év egy nagy változást hozó időszak lehet, de ahhoz, hogy ez megtörténjen szükség van rád és az elhatározásaidra. Induljon ez az éved másként, mint eddig! Te vagy az, aki változtatni

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2015. június 9. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

[Ide írhatja a szöveget] QUAESTOR kereskedési stratégiák tájékoztatás az eredményekről. 2011. június

[Ide írhatja a szöveget] QUAESTOR kereskedési stratégiák tájékoztatás az eredményekről. 2011. június [Ide írhatja a szöveget] QUAESTOR kereskedési stratégiák tájékoztatás az eredményekről 2011. június Kereskedési stratégiák Tájékoztatjuk a kedves eqtrader Felhasználókat, és kedves Ügyfeleinket, hogy i

Részletesebben

Kereskedés a tőzsdén

Kereskedés a tőzsdén Kereskedés a tőzsdén Egy kis ismétlés a tőzsde Térben és időben koncentrált piac A kereskedés az áru jelenléte nélkül történik Szabályozott piac törvény szabályozza a működést és a kereskedés módját Közvetlenül

Részletesebben