Interaktív sík panel Felhasználói kézikönyv T420 TL550 T650

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Interaktív sík panel Felhasználói kézikönyv T420 TL550 T650"

Átírás

1 Interaktív sík panel Felhasználói kézikönyv T420 TL550 T650

2 Jogi nyilatkozat A BenQ Corporation nem vállal garanciát, sem kifejezetten, sem indirekt módon, a jelen dokumentum tartalmára vonatkozóan. A BenQ Corporation fenntartja magának a jogot a jelen kiadványnak és annak tartalmának a módosítására anélkül, hogy az ilyen módosításokról bárkit is értesítenie kellene. Szerzői jog Copyright 2011 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen részletét nem szabad továbbadni, sokszorosítani, adatfeldolgozó rendszerben tárolni vagy továbbítani, semmilyen más nyelven, semmilyen formában vagy eszközzel, elektronikusan, mechanikusan, mágnesesen, optikai úton, vegyi úton, manuálisan vagy másképp.

3 Tartalomjegyzék 3 Jogi nyilatkozat... 2 Szerzői jog... 2 Biztonsági figyelmeztetések és óvintézkedések. 5 Fontos biztonsági tudnivalók... 6 A kijelző LCD paneljére vonatkozó információ... 7 Figyelmeztetés a távvezérlő biztonságával kapc-solatban... 7 Az elemmel kapcsolatos biztonsági megjegyzések... 8 A csomag tartalma... 9 Opcionális tartozékok... 9 A kijelző részei és azok funkciói Elölnézet Hátulnézet Bemeneti/kimeneti terminálok Távirányító A távirányító használata A kijelző beállítása A kijelző felszerelése Audió/videó jelek csatlakoztatása Az érintőmodul csatlakoztatása Az áramellátás csatlakoztatása Az érintőképernyő használata Az érintőképernyő kalibrálása Fontos utasítások az érintőképernyő használatát illetően Alapvető műveletek A kijelző be- és kikapcsolása A vezérlőszervek zárolása/feloldása Bemeneti jelek közötti váltás A hangerő szintjének beállítása A képernyőn megjelenő menü A képernyőn megjelenő menü áttekintése... 33

4 4 Műveletek a képernyőn megjelenő menüben Kép menü Hang menü Opció menü Beállítás menü Termékinformáció Műszaki adatok Támogatott bemeneti jel-felbontás Támogatott PIP bemeneti jelkombináció Támogatott jelforrás és felbontás PIP módban Hibaelhárítás... 56

5 Biztonsági figyelmeztetések és óvintézkedések 5 Biztonsági figyelmeztetések és óvintézkedések Az egyenlő oldalú háromszögben lévő nyíl szimbólum melletti villogó fény figyelmezteti a felhasználót a termékben jelen lévő, szigeteletlen, veszélyes feszültségre, ami elég nagy lehet ahhoz, hogy áramütési kockázatot jelentsen. Az egyenlő oldalú háromszögben lévő felkiáltójel figyelmezteti a felhasználót a berendezéshez tartozó kézikönyvben található fontos üzemeltetési és karbantartási (szervizelési) utasításokra. A BERENDEZÉST FÖLDELNI KELL A biztonságos működés érdekében a háromtűs csatlakozót csak olyan szabvány háromlyukas hálózati aljzatba lehet csatlakoztatni, ami megfelelően földelve van a normál háztartási elektromos hálózaton keresztül. A berendezéshez csak háromeres, földelt csatlakozású hosszabbító kábelek használhatók. A hibás hosszabbító kábelek a halálos balesetek fő okozói. Az, hogy a berendezés megfelelően működik, nem jelenti azt, hogy a hálózati aljzat földelt, vagy hogy a berendezés tökéletesen biztonságos. Az Ön biztonsága érdekében, ha kételyei vannak a hálózati aljzat földelését illetően, kérjük, vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel. A tápellátás csatlakozódugasza mindig legyen kéznél. A hálózati csatlakozóaljzat a berendezés közelében, könnyen megközelíthető helyen legyen. Az elektromos hálózatról való teljes leválasztáshoz húzza ki a csatlakozódugaszt az aljzatból. Ne tegye a kijelzőt egyenetlen, lejtős vagy instabil felületre (pl. targoncára), mert leeshet és tönkre mehet vagy kárt tehet másokban. Ne tegye a kijelzőt víz közelébe, pl. spa vagy medence, vagy olyan helyre, ahol víz fröccsenhet rá, pl. nyitott ablak elé, ha beeshet az eső. Ne szerelje a kijelzőt megfelelő szellőzéssel nem rendelkező zárt térbe, pl. szekrény. Hagyjon elegendő helyet a kijelző körül, hogy a keletkező hő eloszolhasson. Ne zárja el a kijelző szellőzőnyílásait. A túlmelegedés veszélyes, elektromos áramütést okozhat. A kijelző beszerelését csak szakember végezheti el. Ha nem megfelelően történik a kijelző beszerelése, személyi sérülés vagy a kijelzőben kár keletkezhet. Rendszeresen ellenőrizze a beszerelést és végezze el az időszerű karbantartást, hogy biztosítsa a legjobb üzemelési körülményeket. Csak a mellékelt vagy a gyártó által ajánlott alkatrészeket használja a kijelző felszereléséhez. Ha hibás vagy nem megfelelő alkatrészeket használ, a kijelző leeshet és súlyos személyi sérülést okozhat. Ellenőrizze, hogy a felület és a rögzítési pontok elég erősek-e a kijelző súlyának megtartásához. Az áramütés veszélyének csökkentése érdekében ne távolítsa el a burkolatot. A készülék belsejében nincs olyan alkatrész, amit a felhasználó maga javíthatna meg. Bízza a javítást a szerviz szakképzett munkatársaira.

6 6 Fontos biztonsági tudnivalók Fontos biztonsági tudnivalók 1. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi útmutatást. 2. Tartsa meg az útmutatást. 3. Ügyeljen valamennyi figyelmeztetésre. 4. Kövesse az összes utasítást. 5. Ne használja a berendezést víz közelében. 6. Csak száraz ruhával tisztítsa meg. 7. Ne zárja el a szerllőzőnyílásokat. A beszerelést a gyártó utasításainak megfelelően végezze. 8. Ne tegye a készüléket hőforrás, például fűtőtest, fűtőnyílás, kályha, illetve egyéb olyan készülék közelébe, ami hőt termel (ilyenek például az erősítők). 9. Ne akadályozza meg, hogy a polarizált vagy földelt csatlakozó megfelelően funkcionáljon. A polarizált csatlakozó két tüskével rendelkezik, amelyek közül az egyik szélesebb, mint a másik. A földelt csatlakozó két tüskével, valamint egy földelő villával rendelkezik. A szélesebb tüske vagy a földelő villa az Ön biztonságát szolgálja. Ha a mellékelt csatlakozó nem illeszkedik a hálózati aljzatba, vegye fel a kapcsolatot egy villanyszerelővel az érintett aljzat cseréjét illetően. 10. Ügyeljen rá, hogy a tápkábelre ne lépjen rá és ne csípje be, különösen a csatlakozóknál, a fali aljzatnál és ott, ahol a kábel kilép a berendezésből. 11. Csak a gyártó által meghatározott tartozékokat/kiegészítőket használja. 12. Csak a gyártó által meghatározott vagy a berendezéssel együtt forgalomba hozott kocsival, állvánnyal, tripoddal, konzollal vagy asztallal használja a berendezést. Ha kocsit használ, annak mozgatásakor ügyeljen a kocsira és a berendezésre, hogy elkerülje az esetleges felborulásból eredő sérüléseket. 13. Vihar és villámlás esetén, illetve ha hosszabb ideig nem használja, húzza ki a berendezést az elektromos aljzatból. 14. Bízzon minden javítást a szerviz szakképzett munkatársaira. Szervizelés szükséges, amennyiben a termék bármilyen módon sérült, pl. a tápkábel vagy csatlakozó sérülése esetén, ha folyadék került vagy tárgyak estek a berendezésre, ha esőnek vagy nedvességnek tette ki, nem üzemel normálisan vagy leejtette.

7 Fontos biztonsági tudnivalók 7 A kijelző LCD paneljére vonatkozó információ A kijelző folyadékkristályos (LCD) panelje egy rendkívül vékony, védő funkciót betöltő üvegréteggel rendelkezik, ami megkarcolódhat vagy megrepedhet, ha megütődik vagy megnyomódik. A folyadékkristály túlzott erő vagy szélsőséges hőmérséklet hatására sérülhet. Kérjük, óvatosan kezelje. Az LCD panel válaszideje és fényereje a környezeti hőmérséklettől függően eltérhet. Ne tegye a kijelzőt közvetlen napfényre vagy olyan helyre, ahol a napsugarak vagy más erős fény közvetlenül az LCD panelre esik, mert a hő kárt tehet a panelben és a kijelző külső burkolatában. Az erős fényben a kijelző amúgy is rosszabbul látható. Az LCD panel önálló pixelekből áll, amelyek megjelenítik a képet. A panel gyártása a termék kivitelezési specifikációi szerint történt. Általában a pixelek 99,9%-a normálisan működik, azonban előfordulhat, hogy 0,01%-uk folyamatosan égve marad (piros, kék vagy zöld színben), vagy épp nem világít. Ez z LCD technológia műszaki korlátja, nem jelent meghibásodást. Az LCD képernyők a plazma- (PDP) és a hagyományos katódsugárcsöves képernyőkhöz hasonlóan hajlamosak a "beégésre" vagy "képrögzülésre", ami a képernyőn rögzült vonalak és árnyékok formájában látható. A képernyő ilyen károsodásának megelőzése érdekében kerülje az állóképek (pl. képernyőn megjelenő menü, TV adó logója, rögzített/inaktív szövegek vagy ikonok) két óránál tovább tartó megjelenítését. Időről időre módosítsa az oldalarányt. Teljesen töltse ki a képernyőt a képpel, és ahol lehet, szüntesse meg a fekete sávokat. Lehetőleg e jelenítsen meg 4:3 arányú képeket hosszú ideig, mert a beégés két vízszintes vonal formájában lesz látható. Megjegyzés: Bizonyos esetekben az üvegburkolat belső felén páralecsapódás történik, ez természetes jelenség, mely nem befolyásolja kijelző normál működését. Ez a lecsapódás általában 2 óra normál üzemelés után megszűnik. Figyelmeztetés a távvezérlő biztonságával kapc-solatban A távirányítót ne érje az elemmel kapcsolatos figyelmeztetések közvetlen hő vagy nedvesség, és kerülje a tüzet. Ne ejtse le a távirányítót. Ne tegye ki a távvezérlőt víz vagy nedvesség hatásának. Ennek elmulasztása hibás működést eredményezhet. Ellenőrizze, hogy nincs-e tárgy a távirányító és a termék távirányítójának érzékelője között. Ha hosszabb ideig nem használja a távirányítót, vegye ki az elemeket.

8 8 Fontos biztonsági tudnivalók Az elemmel kapcsolatos biztonsági megjegyzések A nem megfelelő típusú elemek használata vegyi anyagok szivárgását vagy robbanást okozhat. Vegye figyelembe a következőket: Mindig ügyeljen arra, hogy az elemek pozitív és negatív pólusát a megfelelő irányban helyezze be, ahogyan azt az elemtartón látja. A különböző típusú elemek különböző jellemzőkkel bírnak. Ne keverje a különböző típusokat. Ne keverje a régi és új elemeket. A régi és új elemek keverése csökkenti az elem élettartamát, illetve vegyi anyagok szivárgását okozhatja a régi elemből. Ha az elemek nem működnek, azonnal cserélje ki azokat. Az elemekből szivárgó vegyi anyagok bőrirritációt okozhatnak. Ha az elemekből bármilyen vegyi anyag szivárog, azonnal törölje fel száraz ruhával és cserélje ki az elemeket, amilyen hamar lehetséges. Az eltérő tárolási körülmények miatt a termékéhez kapott elemek élettartama rövidülhet. Cserélje ki azokat 3 hónapon belül, vagy amilyen gyorsan csak tudja a használat megkezdését követően. Az elemek hulladékként történő kezelésére vagy újrahasznosítására vonatkozóan helyi korlátozások lehetnek. Olvassa el a helyi szabályozásokat vagy hulladékkezelési tájékoztatókat.

9 YPbPr A csomag tartalma 9 A csomag tartalma Nyissa ki a csomagot és ellenőrizze a tartalmát. Ha bármi hiányzik vagy sérül, kérjük, azonnal lépjen kapcsolatba a viszonteladójával. LCD kijelző Tápkábel D-Sub (15 tűs) kábel Távirányító AAA elemek Gyorsindítási útmutató CD USB-kábel (a T650-es modellhez) A mellékelt tápkábel típusa eltérhet az ábrán bemutatottól, a vásárlás helyétől függően. A csomagolás eldobása előtt ellenőrizze, hogy semmit nem hagyott-e a dobozban. A műanyag zacskókat ne hagyja kisgyermekek közelében. Opcionális tartozékok A szabvány csomag tartozékain túl a következő opcionális kiegészítőket vásárolhatja meg: (A T420-as/TL550-es modellhez) (A T650-es modellhez) Asztali állvány

10 10 A kijelző részei és azok funkciói A kijelző részei és azok funkciói Elölnézet 1 T420 1 TL550 / T650 Sz. Név Leírás 1 Távirányító érzékelő / Környezeti megvilágítás érzékelő / Üzemállapotot jelző fény A távvezérlő jeleinek fogadására alkalmas. Észleli a kijelző körüli környezet megvilágítási körülményeit, és a környezeti megvilágítás érzékelése funkció aktiválásakor automatikusan ennek megfelelően állítja be a képernyő fényerejét. Jelzi a kijelző üzemállapotát. - Zölden világít, ha a kijelző be van kapcsolva. - Pirosan világít, ha a kijelző ki van kapcsolva. - Pirosan világít, ha a kijelző készenléti Eco gazdaságos üzemmódban van. - Pirosan villog, ha a kijelző készenléti Szabvány üzemmódban van. - Kikapcsol, ha a berendezés áramellátása ki van kapcsolva.

11 A kijelző részei és azok funkciói 11 Hátulnézet T420 TL550 T Sz. Név Leírás ENTER/VIDEO SOURCE MENU / / / Videóforrást választ ki. Megerősíti a kiválasztást, vagy belép a képernyőn megjelenő (OSD) menü almenüjébe. Megnyitja a képernyőn megjelenő menüt. Visszatér az előző menübe, vagy kilép a képernyőn megjelenő menüből. Átgörget a képernyőn megjelenő menü beállításain és opcióin. Be- és kikapcsoló gomb Bekapcsolja vagy készenléti üzemmódba állítja a kijelzőt. Üzemállapot jelzőfény Jelzi, hogy a kijelző be van-e kapcsolva és ha igen, milyen módban működik: - Zölden világít, ha a kijelző be van kapcsolva. - Pirosan világít, ha a kijelző ki van kapcsolva. - Pirosan világít, ha a kijelző készenléti Eco gazdaságos üzemmódban van. - Pirosan villog, ha a kijelző készenléti Szabvány üzemmódban van. - Kikapcsol, ha a berendezés áramellátása ki van kapcsolva.

12 12 A kijelző részei és azok funkciói Bemeneti/kimeneti terminálok T420 TL550 T650 T TL550 / T Sz. Név Leírás AUDIO IN (AUDIO1) AUDIO OUT (R/L) SPEAKERS (R/L) AUDIO IN (AUDIO2/AUDIO3) VIDEO IN (HDMI) VIDEO IN (DVI-D) Ez veszi a külső eszköz (p. számítógép) audiójeleit. Ez küldi az audió vagy HDMI bemeneti forrásból származó audiójeleket külső eszközre. Ez küldi az audió vagy HDMI bemeneti forrásból származó audiójeleket külső hangszórókra. Ez veszi a külső eszköz (p. VCR vagy DVD lejátszó) audiójeleit. Ez veszi a külső eszköz (p. Blu-ray lemezlejátszó) HDMI jeleit. Ez veszi a külső eszköz (p. számítógép) DVI jeleit.

13 A kijelző részei és azok funkciói VGA IN VGA OUT RS232C IN/OUT VIDEO IN (COMPONENT) VIDEO IN (S- VIDEO) VIDEO IN VIDEO OUT AC SWITCH ON/ OFF AC IN AC OUT Ez veszi a külső eszköz (p. számítógép) analóg RGB jeleit. Ez küldi a VGA IN-től érkező analóg RGB jeleket másik kijelzőre. Külső vezérléshez és többkijelzős működtetéshez. RS232C IN: Veszi a számítógéptől vagy másik kijelzőtől érkező vezérlőjeleket. RS232C OUT: Küldi a RS232C IN-től érkező analóg vezérlőjeleket másik kijelzőre. Ez veszi a külső eszközről (pl. DVD lejátszó, HDTV készülék vagy lézeres lemezjátszó) érkező komponens videójeleket (YPbPr). Ez veszi a külső eszköz (p. VCR vagy DVD lejátszó) S-Videó jeleit. Ez veszi a külső eszköz (p. VCR vagy DVD lejátszó) kompozit videójeleit. Ez küldi a VIDEO IN-től érkező kompozit videójeleket másik kijelzőre. Be vagy kikapcsolja az áramellátást. A mellékelt tápkábellel csatlakozik egy hálózati aljzathoz. Közvetíti a váltakozó áramot az AC IN csatlakozóaljzattól egy másik kijelzőre.

14 14 A kijelző részei és azok funkciói Távirányító 6 INFO 1 9 Megjeleníti az aktuális bemeneti forrást és a felbontást. 7 VGA Kiválasztja a VGA bemeneti forrást. 2 8 DVI Kiválasztja a DVI bemeneti forrást YPbPr Tápellátás Bekapcsolja vagy készenléti üzemmódba állítja a kijelzőt. 10 EXIT Visszatér az előző menübe, vagy bezárja a képernyőn megjelenő menüt. 11 ENTER Megerősíti a kiválasztást vagy menti a módosításokat. 12 / VOL+ Átgörget a képernyőn megjelenő menü beállításain és opcióin. Növeli a hangerőt. 1 MUTE Be vagy kikapcsolja a némítás funkciót. 2 Numerikus gombok Ezek a gombok nem használhatók, nem működnek. 3 INPUT Kiválaszt egy bemeneti forrást. 4 Átgörget a képernyőn megjelenő menü beállításain és opcióin. 13 Átgörget a képernyőn megjelenő menü beállításain és opcióin. 14 MENU Megnyitja vagy bezárja a képernyőn megjelenő menüt. 15 AV Kiválasztja az AV bemeneti forrást. 16 HDMI Kiválasztja a HDMI bemeneti forrást. 17 YPbPr Kiválasztja az YPbPr bemeneti forrást. 5 / VOL- Átgörget a képernyőn megjelenő menü beállításain és opcióin. Csökkenti a hangerőt.

15 YPbPr A távirányító használata A távirányító elemeinek behelyezése A kijelző részei és azok funkciói Nyissa ki a távirányító elemtartó rekeszének burkolatát. 2. Helyezze be a mellékelt elemeket, ellenőrizve, hogy a pozitív és negatív pólusok megegyeznek a (+) és (-) jelekkel az elemtartó rekesz belsejében. A mellékelt elemet az Ön kényelmét szolgálják, hogy a kijelzőt azonnal üzemeltethesse. Amilyen hamar csak lehet, cserélje ki őket. 3. Helyezze vissza az elemtartó rekesz burkolatát. Tanácsok a távvezérlő használatára vonatkozóan Mutasson a távirányító elejével közvetlenül a kijelző távirányító érzékelő ablakára, amikor megnyomja a gombokat. Ne hagyja, hogy a távirányító nedves legyen, és ne tegye párás környezetbe (pl. fürdőszoba). Ha a kijelző távirányító érzékelő ablaka közvetlen napfénynek vagy erős fénynek van kitéve, előfordulhat, hogy a távirányító nem működik megfelelően. Ebben az esetben módosítsa a fényforrást, állítsa át a kijelző pozícióját vagy működtesse a távirányítót közelebb a kijelző távirányító érzékelő ablakához. T420 TL550 / T650 Max. 10 m (32,8 láb)

16 16 A kijelző beállítása A kijelző beállítása A kijelző felszerelése A kijelzőt egy megfelelő fali konzollal felszerelheti függőleges felületre, illetve az opcionális asztali állvány használatával teheti vízszintes felületre is. Kérjük, a beszerelés során ügyeljen a következőkre: A kijelző beszereléséhez legalább két felnőtt emberre van szükség. Ha egyedül próbálja meg beszerelni a kijelzőt, az veszélyes lehet, és akár meg is sérülhet. A beszerelést bízza szakemberekre. A nem megfelelő beszerelés következtében a kijelző leeshet vagy működésében hiba léphet fel. A kijelző felszerelése falra 1. Tegyen egy tiszta, száraz, szöszmentes ruhát egy sima, vízszintes, szabad felületre. Győződjön meg róla, hogy a ruha nagyobb-e mint a kijelző. 2. Finoman fektesse a kijelzőt a ruhára az LCD képernyővel lefelé. 3. Távolítsa el az asztali állványt a kijelzőről, ha fel van rá szerelve. 4. Keresse meg a falra való felszerelésre szolgáló lyukakat a kijelző hátulján, az ábra szerint. (A T420-as modellhez) 400 mm (15,75") *Csavar típusa: M6 200 mm (7,87") (A TL550-es modellhez) 200 mm (7,87") 200 mm (7,87") *Csavar típusa: M8 400 mm (15,75") (A T650-es modellhez) 400 mm (15,75") *Csavar típusa: M8 400 mm (15,75")

17 A kijelző beállítása Szerelje a fali rögzítőkonzolt a kijelzőre és rögzítse a kijelzőt a falra a konzol utasításai szerint. A csavarnak legalább 10 mm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a rögzítőkonzol vastagsága. Ellenőrizze, hogy minden csavar megfelelően meg van-e húzva. (Javasolt nyomaték: N cm). A rögzítésnek elég erősnek kell lennie, hogy elbírja a kijelző súlyát. LCD kijelző 10 mm (0,39") A fali rögzítőkonzol vastagsága A megfelelő szellőzés érdekében a képernyő hátsó burkolata és a fal között tartson legalább 10 mm távolságot. Kérjük, a fali felszereléshez kérje szakember segítségét. A gyártó nem vállal felelősséget a nem szakember által végzett szerelésért. 10mm (0.39")

18 18 A kijelző beállítása Az opcionális asztali állványok felszerelése 1. Tegyen egy tiszta, száraz, szöszmentes ruhát egy sima, vízszintes, szabad felületre. Győződjön meg róla, hogy a ruha nagyobb-e mint a kijelző. 2. Tegye az asztali állványt a kijelzőre, az ábra szerint. (T650) (T420 / TL550) 3. A csavarokkal és egy megfelelő csavarhúzófal rögzítse az állványt a kijelzőhöz. (T650) (T420 / TL550)

19 A kijelző beállítása 19 Audió/videó jelek csatlakoztatása Ügyeljen a következőkre a kábelek csatlakoztatásakor: Kérjük, kapcsoljon ki minden berendezést. Ismerkedjen meg a kijelző és a használni kívánt készülékek audió/videó portjaival. Tartsa szem előtt, hogy a nem megfelelő csatlakoztatás hátrányosan befolyásolhatja a képminőséget. Ne távolítsa el a kábeleket a csatlakozókból úgy, hogy magát a kábelt húzza. Mindig a kábel végén lévő csatlakozót fogja meg és így húzza ki. Ellenőrizze, hogy a kábelek teljesen és biztosan csatlakoznak-e. VGA bemenet csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a kijelző VGA IN csatlakozóaljzatát a számítógép VGA kimeneti csatlakozóaljzatához egy D-Sub (15 tűs) kábellel. 2. Csatlakoztassa a számítógép audió kimeneti csatlakozóaljzatát a kijelző AUDIO IN (AUDIO1) csatlakozóaljzatához egy megfelelő audiókábellel. 3. Ha egy második kijelzőt is használ, csatlakoztassa az első kijelző VGA OUT csatlakozóaljzatát a második kijelző VGA IN csatlakozóaljzatához egy D-Sub (15 tűs) kábellel. Ezzel továbbítja az első kijelző VGA bemeneti jelét a második kijelzőre.

20 20 A kijelző beállítása 4. Ha szeretne képeket megtekinteni erről a bemenetről, nyomja meg a VGA gombot a távirányítón. Második kijelző D-Sub (15 tűs) kábel Első kijelző TL550 / T650 T420 Audiókábel D-Sub (15 tűs) kábel Számítógép Az audiókábel nincs mellékelve, önállóan kell megvásárolni.

21 A kijelző beállítása 21 A digitális bemenet csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a kijelző VIDEO IN (DVI-D) csatlakozóaljzatát a számítógép DVI-D kimeneti csatlakozóaljzatához egy DVI-D kábellel. Ha a számítógép rendelkezik HDMI kimeneti csatlakozóaljzattal, csatlakoztassa azt a kijelző VIDEO IN (HDMI) bemeneti csatakozóajzatához egy HDMI kábellel vagy egy DVI-D - HDMI átlakító kábellel. 2. Csatlakoztassa a számítógép audió kimeneti csatlakozóaljzatát a kijelző AUDIO IN (AUDIO1) csatlakozóaljzatához egy megfelelő audiókábellel. 3. Ha szeretne videóképet megtekinteni erről a bemenetről, nyomja meg a DVI vagy a HDMI gombot a távirányítón. TL550 / T650 T420 Audiókábel DVI-D - HDMI átalakító kábel HDMI kábel DVI-D kábel Számítógép Az kábelek nincsenek mellékelve, önállóan kell őket megvásárolni.

22 22 A kijelző beállítása Az YPbPr komponens videó bemenet csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a kijelző VIDEO IN (COMPONENT) csatlakozóaljzatát az A/V készülék (pl. VCR vagy DVD lejátszó) komponens kimeneti csatlakozóaljzatába egy komponens videókábellel. 2. Csatlakoztassa a DVD lejátszó audió kimeneti csatlakozóaljzatait a kijelző AUDIO IN (AUDIO2 vagy AUDIO3) csatlakozóaljzatához egy megfelelő audiókábellel. 3. Ha szeretne videóképet megtekinteni erről a bemenetről, nyomja meg a YPbPr gombot a távirányítón. TL550 / T650 T420 Komponens videókábel Audiókábel DVD lejátszó / VCR Az kábelek nincsenek mellékelve, önállóan kell őket megvásárolni. Az AV és az S-Videó bemenet csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a kijelző VIDEO IN (S-VIDEO) vagy VIDEO IN csatlakozóaljzatát az A/V készülék (pl. VCR) kimeneti csatlakozóaljzatába egy megfelelő videókábellel. 2. Csatlakoztassa a VCR audió kimeneti csatlakozóaljzatait a kijelző AUDIO IN (AUDIO2 vagy AUDIO3) csatlakozóaljzatához egy megfelelő audiókábellel. 3. Ha egy második kijelzőt is használ, csatlakoztassa az első kijelző VIDEO- OUT csatlakozóaljzatát a második kijelző VIDEO IN csatlakozóaljzatához egy AV kábellel. Ezzel továbbítja az első kijelző bemeneti jelét a második kijelzőre.

23 A kijelző beállítása Ha videóképet szeretne megnézni erről a bemenetről, nyomja meg az AV gombot a távirányítón az AV jelért, vagy nyomja meg az INPUT gombot ismétlődően az S-Videó jelért. Második kijelző AV kábel Első kijelző TL550 / T650 T420 S-Video kábel AV kábel Audiókábel DVD lejátszó / VCR Az kábelek nincsenek mellékelve, önállóan kell őket megvásárolni.

24 24 A kijelző beállítása Külső hangszórók csatlakoztatása A kijelző beépített erősítője lehetővé tesz, hogy az audió jelet külső hangszórókra továbbítsa. Csatlakoztassa a külső hangszórókat a SPEAKERS (R/L) csatlakozóaljzathoz a kijelzőn. Külső hangszórók Használhatja a távirányítót vagy a kijelzőn lévő vezérlőpanelt a hangerő beállításához.

25 A kijelző beállítása 25 Több kijelző csatlakoztatása Az RS232C IN/OUT interfésszel több kijelzőt is sorba kapcsolhat (kijelzői lánc) egy számítógépen. A sorozatba kapcsolható kijelzők száma a használt bemeneti jel felbontásától függ. RS-232C kábel RS-232C kábel Számítógép RS-232C kábel Ehhez a funkcióhoz egy RS-232C porttal rendelkező számítógép szükséges, telepített kijelzőkezelő szoftverrel.

26 26 A kijelző beállítása Az érintőmodul csatlakoztatása Csatlakoztassa a kijelző USB kábelét egy számítógéphez. Az érintőmodul támogatja az egyszerű Plug-and-Play műveleteket. Nincs szükség további illesztőprogramok telepítésére. T420 TL550 T650

27 A kijelző beállítása 27 Az áramellátás csatlakoztatása 1. Csatlakoztassa a tápkábel egyik végék a kijelző AC IN csatlakozóaljzatába, a másik végét egy megfelelő fali aljzatba (ha az aljzat kapcsolható, kapcsolja be). 2. Nyomja meg a bekapcsoló gombot. A kijelző készenlét módba lép, az üzemállapot-jelző lámpa sárga fénnyel ég. 2 1 A mellékelt tápkábel csak V váltakozó árammal használható. Az ábrázolt tápkábel és csatlakozóaljat eltérhet az Ön országában használttól. Csak az Ön országában használatban lévő típusú tápkábelt használjon. Soha ne használjon olyan tápkábelt, ami sérültnek vagy kopottnak tűnik, és soha ne cserélje le a dugasz típusát a kábelen. Ügyeljen az terhelésre, amikor hosszabbító kábelt vagy több csatlakozós aljzatot használ. Nincs a felhasználó által javítható alkatrész a kijelzőben. Soha ne csavarozzon le és ne távolítson el egyetlen burkolatot sem. A kijelzőben veszélyes feszültség található. Kapcsolja ki az áramellátást és húzza ki a tápkábelt, ha mozgatni szeretné a kijelzőt.

28 28 Az érintőképernyő használata Az érintőképernyő használata Használhatja az optikai érintőképernyőt a rendszer vezérlésére. Az érintőképernyő utánozza az alapvető egérfunkciókat és támogatja a Windows 7* többérintéses funkcióit. A következő táblázatban megtalálható az érintőképernyőn használható mozdulatok listája. Ellenőrizze, hogy csatlakoztatta-e a kijelző USB kábelét egy számítógéphez. *A többérintéses funkciókat csak a Windows 7 - Home Premium, Professional, Enterprise és Ultimate verziók támogatják. Windows XP, Windows Vista és Windows 7 - Starter és Home Basic verziók esetében a többérintéses funkciók nem támogatottak. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. OS funkciók Mozdulatok Windows XP, Windows Vista és Windows 7 esetében Kattintás Érintse meg a képernyőt egyszer. Dupla kattintás Érintse meg a képernyőt kétszer. Kattintás az egér jobb gombjával 1. Nyomja meg a cél objektumot. 2. Tartsa lenyomva és várjon, amíg megjelenik egy kék gyűrű. 3. Engedje fel az ujját. Húzás Húzza az ujját balra vagy jobbra.

29 Az érintőképernyő használata 29 OS funkciók Mozdulatok Windows Vista és Windows 7 esetében Kijelölés Húzza az ujját balra vagy jobbra. Pásztázás fel / Pásztázás le / Vissza / Előre Gyorsan húzza az ujját (suhintson) a kívánt irányba. Többérintéses funkciók Windows 7 - Home Premium, Professional, Enterprise és Ultimate verziók esetében Kattintás az egér jobb gombjával 1. Nyomja meg a cél objektumot. 2. Érintse meg a képernyőt egy másik ujjal. 3. Engedje fel a második ujját. Görgetés Húzza egy vagy két ujját felfelé vagy lefelé. vagy or Nagyítás Húzza két ujját egymás felé vagy szét.

30 30 Az érintőképernyő használata OS funkciók Speciális alkalmazások által támogatott Mozdulatok Húzza két ujját ellentétes irányba. Egy ujját forgassa egy másik körül. Speciális alkalmazások által támogatott Érintse meg a képernyőt két ujjal egyszerre. A cél objektum az ujjak közötti távolság középpontja. Windows XP, Windows Vista és Windows 7 esetében A Windows felébresztése Nyomja meg és tartsa nyomva 4 másodpercig. alvó módból (S3)

31 Az érintőképernyő használata 31 Az érintőképernyő kalibrálása Ellenőrizze, hogy csatlakoztatta-e a kijelző USB kábelét egy számítógéphez. Kalibrálhatja az érintőképernyőt, hogy hatékonyabban használhassa. A művelet elvégzéséhez tekintse meg a mellékelt CD-n lévő kalibrációs eszközöket. Fontos utasítások az érintőképernyő használatát illetően Ne hajlítsa meg a fényvisszaverő rudakat. Az érintőképernyő nem tud normálisan működni, ha a rudakat meghajlítja. Az érintőképernyőt tartsa közvetlen napfénytől vagy pontfényektől távol. Kerülje az állóképek megjelenítését, hogy megakadályozza a kép beégését. Rendszeresen tisztítsa meg a fényvisszaverő rudakat egy tiszta, puha ruhával. A poros környezet károsan befolyásolhatja az érintőképernyő teljesítményét. Az alábbi ábra szerint tisztítsa meg a fényvisszaverő rudakat. Ne tisztítsa meg a képernyő tetején lévő érintés-érzékelőket.

32 32 Alapvető műveletek Alapvető műveletek A kijelző be- és kikapcsolása A kijelző be- és kikapcsolásához nyomja meg a bekapcsoló gombot a kijelző vezérlőpanelén vagy a távirányítón. A kijelző készenléti üzemmódban is fogyaszt áramot. Az áramellátás teljes kikapcsolásához húzza ki a tápkábelt a hálózati csatlakozóaljzatból. A kijelző a VESA által jóváhagyott DPM energiagazdálkodási funkció szerint működik. Az energiagazdálkodási funkció olyan energiatakarékos tulajdonság, ami automatikusan csökkenti a kijelző áramfogyasztását, amikor egy meghatározott ideig nem használja a billentyűzetet vagy az egeret. A vezérlőszervek zárolása/feloldása Zárolhatja/feloldhatja a vezérlőpanelt, hogy megakadályozza a nem kívánt vagy véletlenszerű működtetést. A vezérlőpanel gombjai Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig a és a gombokat. Ha zárolta a vezérlőpanel gombjait, nem tudja használni őket, amíg fel nem oldja. A képernyőn megjelenő menü funkciói Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig a és a gombokat. Ha zárolta, a vezérlőpanelen a MENU gomb nem működik, amíg fel nem oldja. Be-/kikapcsolási funkció Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig a MENU és a gombokat. Ha zárolta, a vezérlőpanelen a bekapcsoló gomb nem működik, amíg fel nem oldja. Távirányító funkciók Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig a MENU és a gombokat. Ha zárolta, a kijelző nem válaszol a távirányító működetésére, amíg fel nem oldja. Bemeneti jelek közötti váltás Nyomja meg az INPUT gombot a távirányítón, vagy az INPUT bgombot a vezérlőpanelen, hogy kiválasszon egy bemeneti jelet. A hangerő szintjének beállítása Nyomja meg az / gombot a vezérlőpanelen vagy a VOL+/VOL- gombot a távvezérlőn, hogy beállítsa a hangerőt.

33 A képernyőn megjelenő menü 33 A képernyőn megjelenő menü A képernyőn megjelenő menü áttekintése Menünév Kép Hang Opció Beállítás Opciók/funkciók Kép mód Kontraszt Fényerő Szín Tónus Élesség Háttérfény DCR Színhőmérséklet Bemeneti felb. Hangerő Némítás Audió forrás Hangszóró Képarány PIP Videó forrás Autom.beáll. Óra frekvencia Fázis H helyzet V helyzet Körny. fény érz. Auto felism. Érintés funkc. Nyelv Túlpásztáz Időrend Kijelző fal Energiatakarék. Monit.az.beáll. Kép megtart. Autom.beáll. Speciális Ld. ezen az oldalon Egyes opciók csak akkor érhetők el, ha egy bizonyos bemeneti jelforrást választ ki.

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné.

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a használatba helyezné. 1 FIGYELMEZTETÉS Az összes biztonsági és muködtetési utasítást el kell olvasni a muveletek megkezdése elott. A helytelen muveletek maradandó

Részletesebben

14 SZÍNES MONITOR. Modell: LSM C114M LSM C114P. Használati utasítás

14 SZÍNES MONITOR. Modell: LSM C114M LSM C114P. Használati utasítás 14 SZÍNES MONITOR Használati utasítás Modell: LSM C114M LSM C114P Mielőtt bekapcsolja, beállítja vagy használja a terméket, kérjük olvassa el az utasításokat! Fontos biztonsági figyelmeztetések 1. Olvassa

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma 1. fejezet: Bevezetés Ez az új Genius TVGo A31 eszköz ideális választás TV-hez, videókészülékhez vagy akár 1280 x 1024 képpont felbontású TFT / LCD / CRT monitorokhoz. Ez a TV/ Video eszköz lehetővé teszi,

Részletesebben

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója

A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója A Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac rackbe szerelhető 1U telepítési útmutatója Fontos biztonsági üzenetek Olvassa el alaposan az utasításokat, hogy megismerje a berendezést, mielőtt üzembe helyezi,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19")

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17) Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19) Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19") Kezelési útmutató Biztonsági óvintézkedések 1. Áramtalanítsa a készüléket, mielőtt tisztítaná azt! Mindig puha törlőkendővel

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ RX 19 AM/FM/USB/SD/MMC FARÁDIÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmeztetés Hogy elkerülje a tűz vagy elektromos sokk veszélyét, ne vegye le a készülék borítóját (vagy hátát)! Hiba esetén forduljon a szerviz szakképzett

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató

Hőelem kalibrátor. Model AX-C830. Használati útmutató Hőelem kalibrátor Model AX-C830 Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Ahhoz, hogy elkerülje az áramütést vagy a személyi sérülést: - Soha ne kapcsoljon 30V-nál nagyobb feszültséget

Részletesebben

A Microsoft, a Windows és a Windows Vista védjegyek vagy a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A Microsoft, a Windows és a Windows Vista védjegyek vagy a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Útmutató 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista védjegyek vagy a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS

Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Színes Video Kaputelefon CDV-52A/52AS Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében, tartsa

Részletesebben

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Gyors üzembehelyezési útmutató ComboBox CE HD Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Fontos biztonsági előírások - - Kérjük, figyelmesen olvassa el az utasításokat. - - Kérjük, őrizze

Részletesebben

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel

Ismerkedés a PadFone 2 készülékkel Gyors útmutató E7674 Első kiadás Copyright 2012 ASUSTeK COMPUTER INC. Minden jog fenntartva. Az ASUSTeK COMPUTER INC. ( ASUS ) előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak, illetve a benne leírt

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL

FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL Kezelési útmutató FM/MW/SW1-7-MINI 9 SÁVOS DIGITÁLIS RÁDIÓ ÉBRESZTŐÓRÁVAL VÁZLATOS MEGJELENÉS ÉS RENDELTETÉS 1. Sávkapcsoló 2. Kijelző 3. Órát beállító gomb 4. Tápkijelző 5. Kézi hordszíj 6. Megvilágítás

Részletesebben

DBM-21S. Beltéri dóm kamera. Felhasználói kézikönyv. Bozsák Tamás Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre.

DBM-21S. Beltéri dóm kamera. Felhasználói kézikönyv. Bozsák Tamás Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre. DBM-21S Beltéri dóm kamera Felhasználói kézikönyv Bozsák Tamás Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre. Szatellit Zrt. Bozsák Tamás TARTALOMJEGYZÉK 1. Felhasználói információk...

Részletesebben

W100 digitális projektor Otthoni Szórakoztató Sorozat Felhasználói leírás

W100 digitális projektor Otthoni Szórakoztató Sorozat Felhasználói leírás W100 digitális projektor Otthoni Szórakoztató Sorozat Felhasználói leírás Tartalomjegyzék Biztonsági, szabályozó és jogi információk... 3 Biztonsági utasítások... 3 Szabályozó és jogi információk... 6

Részletesebben

Színes Video-kaputelefon

Színes Video-kaputelefon Home Network Színes Video-kaputelefon CDV-50P Köszönjük, hogy COMMAX terméket vásárolt. Az eszköz üzembe helyezése előtt, figyelmesen olvassa el a Felhasználói kézikönyvet és az üzemszerű működés érdekében,

Részletesebben

A távirányító használata

A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használata A távirányító használatával kapcsolatos óvintézkedések. Legyen óvatos a távirányítóval, különösen mert kicsi és könnyű. A leejtéstől vagy a kemény ütéstől

Részletesebben

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató

A biztonsággal kapcsolatos információk. Model AX-C850. Használati útmutató A biztonsággal kapcsolatos információk Model AX-C850 Használati útmutató Áramütés vagy testi sérülések elkerülése érdekében: Sosem csatlakoztasson két bemeneti csatlakozó aljzatra vagy tetszőleges bemeneti

Részletesebben

Felhsználói kézikönyv

Felhsználói kézikönyv Felhsználói kézikönyv Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a monitort használatba helyezné Tartalomjegyzék 1. TULAJDONSÁGOK... 3 2. MUSZAKI ADATOK... 3 3. ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...4 3.1 FO MENÜ...4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Felhasználói kézikönyv 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Tartalomjegyzék 1. FUNKCIÓK... 3 2. MONITOR ÉS KAMERA TULAJDONSÁGAI... 4 3. CSOMAG TARTALMA... 5 4. FELSZERELÉS... 5 5. Bekötési ábra... 7 6.

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Projektor árlista 2008. november 13-tól

Projektor árlista 2008. november 13-tól Projektor árlista 2008. november 13-tól Rendelési kód Megnevezés nettó ár Kép V3MS15i 3M S15i irodai projektor technológia: polysilicon LCD 0,55" képfelbontás: SVGA (800 x 600) fényerő ANSI Lumen (halk

Részletesebben

Használati útmutató Tartalom

Használati útmutató Tartalom Használati útmutató Tartalom Általános ismertetés... 2 Belső akkumulátor tesztelése...2 Jármű indítása... 2 Belső akkumulátor töltése...2 Az akkumulátorra nincs garancia... 3 Javaslatok, figyelmeztetések...

Részletesebben

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Műszaki jellemzők SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Fizikai műszaki jellemzők Méret Állítható állvánnyal 46,7 cm széles 33 cm magas 7,6 cm mély (18 3/8" széles 13"

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6688F Digitális Szigetelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. Mérési

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Hogyan kell a projektort használni?

Hogyan kell a projektort használni? Hogyan kell a projektort használni? Össze- és szétszerelési útmutató. Készítette: Sándor Tibor NYME MÉK 2006.03.14. 2 A projektor és tartozékai A+K x201-es projektor távirányító 230V-os tápkábel vga-vga

Részletesebben

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus Telepítés Powerline 500 XAVB5421 típus A csomag tartalma Egyes országokban a forrás CD a termékhez mellékelten található. Megjegyzés: Az adapterek régiónként eltérhetnek. Előfordulhat, hogy adaptere nem

Részletesebben

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan THA-21 Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan Köszönjük, hogy Lars & Ivan gyártmányú készüléket választott. A Lars & Ivan elkötelezett mind a minőségi zenehallgatás

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben

MD-4 Nokia mini hangszórók

MD-4 Nokia mini hangszórók MD-4 Nokia mini hangszórók 9252823/2 MAGYAR E kompakt sztereó hangszórók kiváló hangminõséget biztosítanak el egy kompatibilis Nokia készüléken vagy más audiokészüléken történõ zenevagy rádióhallgatás

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

Vevõ egység Egér Numerikus billentyűzet. C: Görgõ D: Elemtartó E: Ki/be kapcsoló F: Csatlakozás gomb G: Optikai mozgásérzékelõ

Vevõ egység Egér Numerikus billentyűzet. C: Görgõ D: Elemtartó E: Ki/be kapcsoló F: Csatlakozás gomb G: Optikai mozgásérzékelõ Termékinformáció Vevõ egység Egér Numerikus billentyűzet A: LED B: Csatlakozás gomb Telepítés C: Görgõ D: Elemtartó E: Ki/be kapcsoló F: Csatlakozás gomb G: Optikai mozgásérzékelõ H: Elemtartó I: Csatlakozás

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS109j,DS109, DS109+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából

Részletesebben

4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK

4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK 4,2 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-636TSYX2 + OUT9 + CLOCK Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! A DIGITÁLIS ÓRA ISMERTETÉSE

Részletesebben

Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt

Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt Rendelési kód Megnevezés Kép végf. ár VPA75E VPA75E projektor Felbontás: XGA (1024x768) Fényerő: 2600 ANSI lumen Kontraszt: 400:1 Trapézkorrekció: Függőleges

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1

CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 CK-100 Nokia autóskészlet 9210124/1 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People, a Navi és az Eredeti Nokia tartozékok (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

NeoTV 350 médialejátszó NTV350

NeoTV 350 médialejátszó NTV350 NeoTV 350 médialejátszó NTV350 2011 NETGEAR, Inc. Minden jog fenntartva. Jelen kiadvány a NETGEAR, Inc.engedélye nélkül részben sem állítható elő újra, továbbítható, írható át, nem tárolható mások által

Részletesebben

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató

Disk Station. DS209j, DS209, DS209+, DS209+II. Gyors telepítési útmutató Disk Station DS209j, DS209, DS209+, DS209+II Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő

MaxiCont. MOM690 Mikroohm mérő MOM690 Mikroohm mérő A nagyfeszültségű megszakítók és szakaszolók karbantartásának fontos része az ellenállás mérése. A nagy áramú kontaktusok és egyéb átviteli elemek ellenállásának mérésére szolgáló

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless

Felhasználói kézikönyv. Audio Baby monitor PNI B6000 wireless Felhasználói kézikönyv Audio Baby monitor PNI B6000 wireless A készülék első bekapcsolása vagy használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell

Gyorskalauz. Powerline extra kimenet PLP1200 modell Gyorskalauz Powerline 1200 + extra kimenet PLP1200 modell A csomag tartalma Egyes országokban a tudnivalókat tartalmazó CD a termékhez mellékelten található. 2 Kezdő lépések A Powerline adapterek a meglévő

Részletesebben

MD-8 Nokia minihangszórók 9209478/1

MD-8 Nokia minihangszórók 9209478/1 MD-8 Nokia minihangszórók 9209478/1 7 2008 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Eredeti Nokia tartozék (Nokia Original Accessories) logó a Nokia Corporation bejegyzett

Részletesebben

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar

Termékjellemzők. Megjegyzések. Támogatott fájlformátumok. Magyar Termékjellemzők Magyar 1. Formatervezett design, nagy hatékonyságú ventillátor. 2. LED lámpa élénk színekkel, aminek az élettartama 20000 óra. 3. Elektronikus zoom, egyszerű képméret változtatási lehetőség.

Részletesebben

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a monitort használatba helyezné

Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a monitort használatba helyezné Olvassa el a kézikönyvet alaposan, mielott a monitort használatba helyezné Tartalomjegyzék 1. Tulajdonságok...3 2. Muszaki adatok...3 3. Üzemeltetési utasítások...4 3.1 Kép beállítások...4 3.2 Színrendszer

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET

8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény 12. Csatornaválasztó kapcsoló 13. VIDEO BEMENET Termékinformáció ADÓ VEVŐ 1. Antenna 2. VGA KIMENET 3. VGA BEMENET 4. AUDIO BEMENET 5. S-VIDEO 6. Tápfeszültség 7. Kezelőgombok 8. VIDEO KIMENET 9. Kezelőgombok 10. TÁPFESZÜLTSÉG jelzőfény 11. PAL jelzőfény

Részletesebben

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket.

VEVŐTÁJÉKOZTATÓ. 6. Kizárólag száraz kendővel tisztítsa a készüléket. Fontos biztonsági előírások VEVŐTÁJÉKOZTATÓ 1. Olvassa el az alábbi előírásokat 2. Jegyezze meg az előírásokat. 3. Tartsa be az utasításokat. 4. Kövessen minden utasítást. 5. Ne használja a készüléket

Részletesebben

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások...

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások... Tartalmi táblázat Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3 Csomag tartalma...3 Installációs utasítások...4 A monitor összeszerelése...4 Monitor leszerelése...4 Látószög beállítása...4

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató

Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató Disk Station DS509+ Gyors telepítési útmutató BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK Kérjük, hogy használat előtt gondosan olvassa el ezeket a biztonsági utasításokat, és a jövőbeli felhasználás céljából tartsa ezt a kézikönyvet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és funkcióinformációk

A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és funkcióinformációk A VIGYÁZAT! jelzésekkel kapcsolatban FIGYELEM! A "FIGYELEM" jelzések esetleges tárgyi és személyi sérülésekre, illetve életveszélyre hívják fel a figye lmet. Dell Vostro 420/220/220s Üzembe helyezés és

Részletesebben

Részegységek neve és funkciók

Részegységek neve és funkciók Multimédia projektor TÍPUS PLC-XP200L * A kivetítő lencse opcionális. Használati utasítás Részegységek neve és funkciók Elöl 1 2 3 1 Kijelzők 2 Felső borítás 3 Felső borítás nyitó gomb 4 Infravörös távérzékelő

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 63B Digitális Rezgésmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Használat előtti ellenőrzés... 2 3. Funkciók... 2 4. Előlap és kezelőszervek... 3 5. LCD Képernyő... 3 6. Műszaki jellemzők...

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

Backstage Gitárerősítő használati utasítás

Backstage Gitárerősítő használati utasítás Backstage Gitárerősítő használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

KÉRJÜK, HOGY GONDOLJA ÁT, MIELŐTT NYOMTAT. VGA - DVI-D / kompozit választható (mechanikus kapcsoló)

KÉRJÜK, HOGY GONDOLJA ÁT, MIELŐTT NYOMTAT. VGA - DVI-D / kompozit választható (mechanikus kapcsoló) KÉRJÜK, HOGY GONDOLJA ÁT, MIELŐTT NYOMTAT. Műszaki jellemzők SMART Document Camera Modell SDC-330 Fizikai jellemzők Méret Felállított 28,9 cm széles 41,7 cm magas 37 cm mély (11 3/8" 16 3/8" 14 5/8") Összehajtott

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-12.34DG Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! TARTALOM A BORHŰTŐ RÉSZEI... 3 TECHNIKAI ADATOK... 4 FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 5 ÜZEMBE

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7. 1. Normál mérés 7. 2. Mérés tárával 7. 3. Instabil tömeg mérése 8 TELECOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 NYOMÓGOMBOK 6 MŰVELETEK 7 1. Normál mérés 7 2. Mérés tárával 7 3. Instabil tömeg mérése 8 Automatikus kikapcsolás 8 MELLÉKELET 9 Az elem 9 Hibaüzenetek 9

Részletesebben

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató

Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató Hordozható TV készülék/tft LCD monitor Használati útmutató LCD PTV-711 Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót Tartalom Borító......1 Tartalom....2 Figyelmeztetés....3 Biztonsági

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet

Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet Felhasználói Kézikönyv Rii i28c Vezetéknélküli Billentyűzet 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550, 216-7017,

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Az üzembe helyezésre és a funkciókra vonatkozó információk A Vigyázat! jelzésekről VIGYÁZAT: A VIGYÁZAT! jelzés az esetleges tárgyi vagy személyi sérülés, illetve életveszély

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF420 BDV-EF220 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF220 BDV-EF420 1 A csomagolás tartalma/a hangsugárzók beállítása BDV-EF420 2 A tv-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

RC12 Air Mouse. Használati útmutató

RC12 Air Mouse. Használati útmutató RC12 Air Mouse Használati útmutató Bevezetés Köszönjük, hogy Measy terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és egyszerűen

Részletesebben