Általános jellemzők. Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: Vezérlését a videókártya végzi RGB-modell alapján állítja elő a színeket

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Általános jellemzők. Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: Vezérlését a videókártya végzi RGB-modell alapján állítja elő a színeket"

Átírás

1 MONITOR

2 Általános jellemzők Kimeneti periféria Működési elv szerint lehetnek: CRT: egy katódsugárcső elektronnyalábbal rajzolják ki a képet a képernyőre már nem jellemző LCD: a folyadékkristály fényáteresztő képessége az elektromosság hatására változik TFT: lényegében minden képpontnak egy tranzisztor felel meg Vezérlését a videókártya végzi RGB-modell alapján állítja elő a színeket

3 Jellemzők Panel: TN, VA, IPS Képátló mérete inch-ben Felbontás (natív és interpolált felbontások; megjelenített képpontok száma), képarányok állíthatósága (4:3; 16:9; 16:10) Kontrasztarány: a legvilágosabb és a legsötétebb árnyalat intenzitásának aránya Milyen színtért tud szimulálni: srgb; AdobeRGB; Wide Color gamut; előre kalibrált-e; mekkora az átlagos színeltérés az egyes színterekben Színmélység megjeleníthető színek száma bitekben Válaszidő: a legkisebb idő, ami ahhoz szükséges, hogy egy pixel színe, vagy fényereje megváltozzon Üzemmód: karakteres, grafikus

4 CRT

5 CRT Az elektronágyú elektronnyalábot lő ki, ezt mágneses mező irányítja. Az elektronnyaláb a foszforborításba ütközik és felvillan, majd elhalványodik. Ha elég gyorsan követik egymást az elektronnyalábok, akkor az a pont nem halványodik el.

6 Tihanyi Kálmán Nevéhez fűződik a teljesen elektronikus, töltéstároló típusú televíziórendszer feltalálása; valamint a plazma tv és a falra is akasztható síkképernyős tv feltalálója 1939-ben.

7 Folyadékkristály A Folyadékkristályok képesek megváltoztatni a rajtuk áthaladó fény polarizációját, melynek mértéke a rájuk kapcsolt feszültséggel szabályozható. Ez azt jelenti, hogy szabályozhatjuk mennyi fényt engedjenek át. Példa: A számológépek kijelzője úgy működik, hogy a fény áthalad a kristályokon, majd tükröződve megteszi az utat visszafelé. Feszültséget kapcsolva a benne lévő kristályokra azok nem engedik át a fényt, így megjelennek a fekete számok a kijelzőn.

8 Folyadékkristály A folyadékkristály cellákból épül fel, melyek alapvetően aktív (fekete) és inaktív (fehér) állapotba tudnak váltani. A kristályok állapotváltásához időre van szükség; ezt az idő intervallumot nevezzük válaszidőnek (response time): minél alacsonyabb ez az érték, annál gyorsabban képes az adott TFT panel az egymást követő képeket megjeleníteni.

9 A kristályokra kapcsolt feszültségről egy-egy tranzisztor gondoskodik (TFT Thin Film Transistor), így ők ketten együtt alkotják a kijelző paneljának egy elemi részét (subpixel), egy hatalmas mátrix részeként. Ezzel viszont még csak feketét, fehéret, és a szürke különböző árnyalatait tudnánk előállítani, ezért hármasával egymás mellett mindegyik kristály kap maga elé egy színszűrőt a három alapszínből (RGB). Így hárman párban már képesek előállítani egy színes képpontot, azaz pixelt. A pixel az elemi része a digitális képeknek. Minden panelnak van egy úgynevezett natív felbontása, ami azt jelzi, hogy fizikailag hány pixelre való trió található rajta. Emiatt van az, hogy ha ennél kisebb felbontáson használjuk a monitort, akkor egy kicsit mosott lesz a kép, hiszen ha a teljes felületet ki akarjuk használni, akkor neki szét kell húznia, fel kell nagyítania a képet a natív felbontására.

10 A folyadékkristályok nem bocsátanak ki saját fényt, csak átengedik (vagy nem) magukon ami jön. Ezért a kijelzőket saját fényforrással ellátni. Alapvetően kétféle megoldás használatos napjainkban: Az első fénycsövek (CCFL) elhelyezése a panel mögött. Sok monitoron azonban látszik, hogy hol vannak ezek a folyamatosan égő fénycsövek elhelyezve. Ezeket nevezzük bevilágításnak: ahol a fekete kép nem teljesen homogén, hanem jól láthatóan nagyon kivilágosodik. Ennek következménye az alacsony kontrasztarány Ennek kiküszöbölésére született meg a LED-es háttérvilágítás. Tulajdonképpen egy LED fal/panel a másik panel mögött. Előnye, hogy homogén lesz a háttérvilágítás, vékonyabb a monitor, és kevesebbet is fogyaszt.

11 CCFL háttérvilágítás fluoreszcens fénycsövek

12 LED háttérvilágítás: edge-lit; backlit

13 LED háttérvilágítás: edge-lit; backlit Edgelit lényege, hogy a megfelelő háttérfényt biztosító LED-ek csak a kijelző két szélén kapnak helyet, fényüket pedig diffúzorral terítik szét a teljes felületen. Ennek a megoldásnak az előnye: vékony készülékek gyártását teszi lehetővé; olcsón előállíthatók, élettartam véges. Backlit: az LCD panel mögött egy LED fényforrásokból álló mátrixot helyeznek el (RGB LED-ek). Ez ugyan vastagabb készülékeket eredményez, viszont óriási előnyt jelent, hogy a több száz LED fényereje gyakorlatilag egyenként változtatható. Remek kontrasztarány, nagyobb betekintési szög; nagy fényerő, nagyon hosszú élettartam.

14 LCD Minden képponthoz 3-3 folyadékkristály, és vezérlő tranzisztor tartozik. Ez a ráadott feszültségtől függően átengedi a hátsó megvilágítást, vagy nem. (Teljesen pontosan a folyadékkristály mindig átengedi a fényt, de különböző irányban polarizálja. Ha ez elé polárszűrőt teszünk, amely a két irány közül az egyik számára átlátszó csak, akkor sötét, vagy világos lesz a képpont a vezérlésnek megfelelően.)

15 LCD: Liquid Crystal Display Folyadékkristályos kijelző

16

17

18 TFT: Thin Film Transistor

19 TFT: Thin Film Transistor

20 OLED a jövő valódi LED technológiáról lévén szó, semmilyen háttérvilágításra nincs szükség, óriási kontrasztarány, 180 fokos betekintési szög, rendkívül alacsony fogyasztás, Vékony Jó képminőség drága

21 Plazma Display Panel A képpontok látható fényt sugároznak ki, ha megfelelő hullámhosszú energia éri őket. Ebben az esetben a neon és xenon gázok keverékének nagy UVsugárzással kísért ionizációs kisülése készteti a képpont anyagát színes fény sugárzására, pont úgy, mint a neoncsövekben.

22 PDP Sokkal jobb kontraszt, mint az LCD-k esetében.

23 Felbontások szabványai

24 Csatlakozók: DisplayPort (8 bit színenként), HDMI, DVI, VGA, komponens Betekintési szög Forgathatóság, döntési szög, portré mód, magasság állíthatósága Állvány; falra szerelhetőség (VESA 100) Hangszóró, USB elosztó (a hátul csatlakoztatott vezeték négyfelé osztható meg; tölthetőség), kártyaolvasó Fogyasztás Menü, OSD - on-screen display: kijelző beállító menü; van-e szoftveres menüvezérlés Anyagminőség Ujjlenyomat láthatósága A monitor tükröződés-gátló bevonattal van ellátva, a képernyő felülete tehát matt, ami nem jelenti azt, hogy közvetlen napsütéssel szemben is tökéletesen olvasható marad a kép, de hatékonyabb az átlagnál.

25 Tesztelés

26

27

28

29

30

31

32

33 Színhőmérséklet, fényerő, gamma; cél: DeltaE minél kisebb legyen

34

35 Extrák PiP Képprofilok segítségével a kiadványszerkesztők és a házimozi rajongók is megtalálják a maguknak megfelelő képmanipulációt. Automatikus fényerőállítás (ABC), a kijelző egy szenzorral képes a környezeti fényhez alkalmazkodni és megválasztani azt a fényerőt, ami még kellemes a szemnek.

72-74. Képernyő. monitor

72-74. Képernyő. monitor 72-74 Képernyő monitor Monitorok. A monitorok szöveg és grafika megjelenítésére alkalmas kimeneti (output) eszközök. A képet képpontok (pixel) alkotják. Általános jellemzők (LCD) Képátló Képarány Felbontás

Részletesebben

MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A A MONITOROKON MEGJELENÍTETT KÉP MINŐSÉGE FÜGG:

MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A A MONITOROKON MEGJELENÍTETT KÉP MINŐSÉGE FÜGG: MONITOROK ÉS A SZÁMÍTÓGÉP KAPCSOLATA A mikroprocesszor a videókártyán (videó adapteren) keresztül küldi a jeleket a monitor felé. A videókártya a monitor kábelen keresztül csatlakozik a monitorhoz. Régebben

Részletesebben

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését Perifériák monitor Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését szolgálják. Segít kapcsolatot teremteni

Részletesebben

HÍRADÁSTECHNIKA I. 10. Dr.Varga Péter János

HÍRADÁSTECHNIKA I. 10. Dr.Varga Péter János HÍRADÁSTECHNIKA I. 10. Dr.Varga Péter János 2 Megjelenítés 3 Megjelenítés - paraméterek 4 Üzemmód: karakteres (karakterhelyek), grafikus (pixelek) Képátló: pl. 17, 19,21, 15,4, stb ( látható képátló) Képarány:

Részletesebben

11. HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János

11. HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János 11. HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János 2 Megjelenítés 3 Megjelenítés - paraméterek 4 Üzemmód: karakteres (karakterhelyek), grafikus (pixelek) Képátló: pl. 17, 19,21, 15,4, stb ( látható képátló) Képarány:

Részletesebben

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I.

Informatika 9. évf. Alapfogalmak. Informatikai alapismeretek I. Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek I. 2013. szeptember 12. Készítette: Gráf Tímea Alapfogalmak Hardver: A számítógép alkotórészeinek összessége. Szoftver: A számítógépre írt programok összessége.

Részletesebben

Széchenyi István Tagiskola Berettyóújfalu. A monitor

Széchenyi István Tagiskola Berettyóújfalu. A monitor A monitor A kép felbontható pontok halmazára. Minden kép parányi, szabad szemmel nem, vagy csak alig látható képpontból rajzolódik ki. Minél apróbb és minél több pontból áll egy kép, annál szebb és természetesebb

Részletesebben

Hardver ismeretek. Zidarics Zoltán

Hardver ismeretek. Zidarics Zoltán Hardver ismeretek Zidarics Zoltán I/O eszközök Bemenet billentyűzet egér digitalizáló tábla szkenner Érintőképernyő Kimenet nyomtató monitor Port-ok Billentyűzet Mátrix szervezés PS/2 vagy USB interfész

Részletesebben

2012.09.30. p e r i f é r i á k

2012.09.30. p e r i f é r i á k Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II. 2012. szeptember 30. Készítette: Gráf Tímea A számítógép felépítése p e r i f é r i á k 2 1 Perifériák Beviteli perifériák: billenty zet egér érint pad,

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSTECHNIKA. Dr.Varga Péter János

HÍRKÖZLÉSTECHNIKA. Dr.Varga Péter János HÍRKÖZLÉSTECHNIKA 8. Dr.Varga Péter János 2 Megjelenítés 3 Megjelenítés - paraméterek 4 Üzemmód: karakteres (karakterhelyek), grafikus (pixelek) Képátló: pl. 17, 19,21, 15,4, stb ( látható képátló) Képarány:

Részletesebben

MIKRO-TÜKÖR BUDAPEST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY AND ECONOMICS DEPARTMENT OF ELECTRONICS TECHNOLOGY

MIKRO-TÜKÖR BUDAPEST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY AND ECONOMICS DEPARTMENT OF ELECTRONICS TECHNOLOGY MIKRO-TÜKÖR BUDAPEST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY AND ECONOMICS DEPARTMENT OF ELECTRONICS TECHNOLOGY TV Kiforrott technológia Kiváló képminőség Környezeti fény nem befolyásolja 4:3, 16:9 Max méret 100 cm Mélységi

Részletesebben

Híradástechnika I. 9.ea

Híradástechnika I. 9.ea } Híradástechnika I. 9.ea Dr.Varga Péter János Hálózatok 2 Távközlő hálózatok 3 Mobil kommunikáció 4 2014. szeptember 29-e után 5 Mobil hálózatok fejlődése 6 Mobil hálózatok fejlődése 7 Cellák A cella

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai

Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai Képszerkesztés elméleti feladatainak kérdései és válaszai 1. A... egyedi alkotóelemek, amelyek együttesen formálnak egy képet. Helyettesítse be a pixelek paletták grafikák gammák Helyes válasz: pixelek

Részletesebben

Acer AL 1716As 8ms 17" LCD. Acer AL 1717As 17" LCD. Acer AL 1916ws 19" WIDE 5ms LCD

Acer AL 1716As 8ms 17 LCD. Acer AL 1717As 17 LCD. Acer AL 1916ws 19 WIDE 5ms LCD Acer AL 1716As 8ms Maximális felbontás: 1280 x 1024@75Hz Kontrasztarány: 500:1 Láthatósági szög: 140 /130 Fogyasztás: 44W Tömeg: 5kg Acer AL 1717As felbontás: 1280 x 1024@75Hz kontrasztarány: 500:1 fényerő:

Részletesebben

Képszerkesztés elméleti kérdések

Képszerkesztés elméleti kérdések Képszerkesztés elméleti kérdések 1. A... egyedi alkotó elemek, amelyek együttesen formálnak egy képet.(pixelek) a. Pixelek b. Paletták c. Grafikák d. Gammák 2. Az alábbiak közül melyik nem színmodell?

Részletesebben

Hardverek II. - Jegyzet. Összeállította: Katona László. Utolsó módosítás:

Hardverek II. - Jegyzet. Összeállította: Katona László. Utolsó módosítás: Hardverek II. - Jegyzet Összeállította: Katona László Utolsó módosítás: 2013.10.24. Periféria: Olyan hardver, amely ki- és bemeneti eszköz is lehet. Kimeneti eszköz (Output periféria): Olyan hardver, ami

Részletesebben

INFINITE variálható plazmafal

INFINITE variálható plazmafal FITE variálható plazmafal LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN ÓRIÁSI KÉPMÉRET Hivatalos magyarországi importõr és márkaképviselet: B&L Konferenciatechnika Kft. 2310 Szigetszentmiklós, Tököli út 51/B. Telefon/Fax: 06-(24)

Részletesebben

A képernyő felbontásának módosítása

A képernyő felbontásának módosítása A képernyő felbontásának módosítása A folyadékkristályos megjelenítési (LCD) technológia jellegéből fakadóan a képfelbontás rögzített. A lehető legjobb megjelenítési teljesítmény elérése érdekében állítsa

Részletesebben

Perifériák. A témakör vázlata A perifériák olyan részei a számítógépnek, melyek nem feltétlenül kellenek a működéshez, de megkönnyítik a használatát.

Perifériák. A témakör vázlata A perifériák olyan részei a számítógépnek, melyek nem feltétlenül kellenek a működéshez, de megkönnyítik a használatát. Perifériák Kérdések a témakörhöz Mit jelent a periféria kifejezés? Milyen eszközöket értünk alatta? Csoportosítsd a perifériákat az adatok átvitele szerint. Melyek a monitorok főbb jellemzői? Milyen típusai

Részletesebben

Perifériák jellemzői és működése

Perifériák jellemzői és működése Perifériák jellemzői és működése A perifériák fogalma és csoportosítása Azokat a számítógépes hardverelemeket, amelyek nincsenek beépítve a számítógép házába, hanem külső eszközként csatlakoznak a számítógéphez,

Részletesebben

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2002

Tervezte és készítette Géczy László 1999-2002 Tervezte és készítette Géczy László 1999-2002 Rögzítés nélküli megjelenítés eszköze a képernyő (a display) fizikai alapelv és műszaki megoldás szerint Katódsugárcsöves (Cathode Ray Tube) Folyadékkristályos

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Számítástechnikai gépek, berendezések és szoftverek beszerzése. 1. rész Számítástechnikai gépek, berendezések beszerzése

Számítástechnikai gépek, berendezések és szoftverek beszerzése. 1. rész Számítástechnikai gépek, berendezések beszerzése NYÍRINFO Nonprofit Kft. számítástechnikai gépek, berendezések és szoftverek beszerzése 270 klt számítógépes munkaállomás (azonos gyártmányú számítógép, monitor, billentyűzet, egér) beszerzése az alábbi

Részletesebben

CSATLAKOZTATÁS SZÁMÍTÁSTECHNIKA. Operációs rendszer RAM Belső tárhely Processzor. Grafikus processzor Vezeték nélküli frissítések HANG

CSATLAKOZTATÁS SZÁMÍTÁSTECHNIKA. Operációs rendszer RAM Belső tárhely Processzor. Grafikus processzor Vezeték nélküli frissítések HANG KIJELZŐ CSATLAKOZTATÁS Átlós méret Képernyő típusa Képarány Képernyőterület Képernyő színei Felbontás Válaszidő Frissítési frekvencia LCD-képernyő betekintési szöge Fényerősség Kontrasztarány Háttérfény-érzékelő

Részletesebben

A., BEMENETI EGYSÉGEK

A., BEMENETI EGYSÉGEK Perifériák A., BEMENETI EGYSÉGEK Használatával adatok jutnak el a környezetből a központi feldolgozó egység felé. COPYRIGHT 2017 MIKECZ ZSOLT 2 1., Billentyűzet Adatok (szövegek, számok stb.) bevitelére

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék. Polarimetria. Lineáris polarizáció vizsgálata

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék. Polarimetria. Lineáris polarizáció vizsgálata Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék Polarimetria Lineáris polarizáció vizsgálata MO1 2017 Elméleti háttér Lineáris polarizáció, lineáris

Részletesebben

Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt

Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt Projektor árlista 2008. november 13-tól Javasolt Rendelési kód Megnevezés Kép végf. ár VPA75E VPA75E projektor Felbontás: XGA (1024x768) Fényerő: 2600 ANSI lumen Kontraszt: 400:1 Trapézkorrekció: Függőleges

Részletesebben

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el!

www.metroman.hu Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! www.metroman.hu VEZETÉK NÉLKÜLI 7 LCD TFT SZÍNES MEGFIGYELŐ RENDSZER Felhasználói kézikönyv CIKKSZÁM: M070704L + C120W Installálás és beüzemelés előtt figyelmesen olvassa el! Köszönjük, hogy az általunk

Részletesebben

MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár

MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár MODELL/SZÍN TERMÉKLEÍRÁS Ár 4:3 LCD Formátum 17" / 43 cm EIZO S1701XSH-GY SXGA, 1000:1 kontraszt, 300 cd/m², 160 /160, AutoEcoView 64 200 Ft EIZO S1701XSH-BK u.a. mint S1701XSH-GY, 64 200 Ft EIZO S1721XSH-GY

Részletesebben

Mobilforradalom: a kijelzők világa. Írta: László Ferenc 2013. október 16. szerda, 14:50

Mobilforradalom: a kijelzők világa. Írta: László Ferenc 2013. október 16. szerda, 14:50 Egyre nagyobbak és egyre szebbek az okostelefonok kijelzői, de mit lehet tudni a mögöttes technológiákról? Összeszedtük a fontosabb tudnivalókat. Gazdasági világválság ide vagy oda, a mobiltelefon iparág

Részletesebben

Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II.

Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II. Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek II. 2010. november 12. Készítette: Gráf f TímeaT A számítógép p felépítése számítógépház p e r i f é r i á k 2 Periféri riák Beviteli periféri riák: billentyűzet

Részletesebben

Színes kültéri. Reklámtábla installáció

Színes kültéri. Reklámtábla installáció Színes kültéri LED Reklámtábla installáció JU-JO Engineering Bt LED Specialista www.illur.hu Email: illur@illur.hu Tartalom Áttekintés Technikai leírás Tulajdonságok Rendszer csatlakozások Szerkezeti rajz

Részletesebben

Perifériák. Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016.

Perifériák. Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016. Perifériák Összeállította: Kiss István tanárjelölt Debreceni Egyetem 2016. Periféria Külső rész, valaminek a széle Számítógépnél: kiviteli és beviteli eszközök Adatok ki- és bevitele Vezérlés (bevitel)

Részletesebben

A felbontóképesség és a megjelenített színek száma szerint további típusokat különböztethetünk meg, melyek szabvánnyá váltak.

A felbontóképesség és a megjelenített színek száma szerint további típusokat különböztethetünk meg, melyek szabvánnyá váltak. KÉPERNYŐ (MONITOR, SCREEN, DISPLAY) Feladata: A monitor az információk megjelenítésére szolgál. Ez a PC-k szabványos (standard) kimeneti perifériája. Alaphelyzetben minden szöveg, ábra és egyéb megjelenítendő

Részletesebben

IT alapismeretek, Hardver A hardver fő összetevői. A monitor

IT alapismeretek, Hardver A hardver fő összetevői. A monitor A (személyi) számítógép alapvető, legfontosabb kimeneti eszköze a monitor. feladata: a számítógép által előállított eredmények (szöveges és számadatok, képek stb.) megjelenítése. kiviteli (output) periféria,

Részletesebben

Valasek Gábor és Hajder Levente Informatikai Kar 2016/2017.

Valasek Gábor és Hajder Levente  Informatikai Kar 2016/2017. Számítógépes Grafika Valasek Gábor és Hajder Levente valasek@inf.elte.hu, hajder.levente@sztaki.mta.hu Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar 2016/2017. Tartalom Adminisztráció 1 Adminisztráció

Részletesebben

AUDI VBK notebook Belépő kategória. HP 15 notebook

AUDI VBK notebook Belépő kategória. HP 15 notebook AUDI VBK notebook Belépő kategória HP 15 notebook Kitűnő választás otthoni vagy irodai használatra. Média lejátszáshoz, internetezéshez, munkához ajánljuk. Intel Core i3-7100u 15,6 FullHD AG (1920x1080)

Részletesebben

Projektor árlista 2008. november 13-tól

Projektor árlista 2008. november 13-tól Projektor árlista 2008. november 13-tól Rendelési kód Megnevezés nettó ár Kép V3MS15i 3M S15i irodai projektor technológia: polysilicon LCD 0,55" képfelbontás: SVGA (800 x 600) fényerő ANSI Lumen (halk

Részletesebben

Különböző típusú LCD monitor karakterisztikák összehasonlítása

Különböző típusú LCD monitor karakterisztikák összehasonlítása Különböző típusú LCD monitor karakterisztikák összehasonlítása Molnár Anikó, Dr. Samu Krisztián Budapest, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék

Részletesebben

Az analóg médiák: fénykép(analóg fényképezővel készített), analóg hangfelvétel, analóg videofelvétel.

Az analóg médiák: fénykép(analóg fényképezővel készített), analóg hangfelvétel, analóg videofelvétel. 6. Multimédia rendszerek fejlesztésében az egyik legfontosabb munkafázis a multimédia forrásanyagok (szövegek, képek, hanganyagok, stb.) digitalizálása. Tekintse át a digitalizálásra vonatkozó alapfogalmakat,

Részletesebben

LCD kijelzők működése és típusai

LCD kijelzők működése és típusai LCD kijelzők működése és típusai Fotonikai eszközök BUDAPEST UNIVERSITY OF TECHNOLOGY AND ECONOMICS DEPARTMENT OF ELECTRONICS TECHNOLOGY Alapvető fizikai mennyiségek Teljesítmény: energia adott idő alatt

Részletesebben

HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János

HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János 9. HÍRADÁSTECHNIKA I. Dr.Varga Péter János 2 Jelátalakítók Jelátalakítók 3 Az információt továbbító jeleket Pl.: hanghullámok vizuálisan értékelhető események stb. ahhoz, hogy tárolni, továbbítani tudjuk,

Részletesebben

A Samsung bemutatta a CJG5 ívelt gaming monitort. Írta: Samsung augusztus 29. szerda, 10:47

A Samsung bemutatta a CJG5 ívelt gaming monitort. Írta: Samsung augusztus 29. szerda, 10:47 A Samsung Electronics bemutatta az új CJG5 ívelt gaming monitort. Ezzel a vállalat kifejezetten játékosok számára fejlesztett portfóliója egy kedvező árfekvésű, ívelt WQHD felbontású, 144Hz-es frissítési

Részletesebben

A Samsung bemutatta a világ első Thunderbolt 3 QLED ívelt monitorát. Írta: Samsung augusztus 31. péntek, 11:45

A Samsung bemutatta a világ első Thunderbolt 3 QLED ívelt monitorát. Írta: Samsung augusztus 31. péntek, 11:45 A Samsung Electronics az IFA 2018 kiállításon mutatta be a CJ79 (Modellkód: C34J791) monitort, ezzel bővítve az úttörő, ívelt képernyős termékcsaládját. A 34 colos CJ79 ívelt monitor az első a kategóriában,

Részletesebben

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások...

Tartalmi táblázat. Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3. Csomag tartalma...3. Installációs utasítások... Tartalmi táblázat Óvintézkedések...2 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD MONITOROKON...3 Csomag tartalma...3 Installációs utasítások...4 A monitor összeszerelése...4 Monitor leszerelése...4 Látószög beállítása...4

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

ismerd meg! Számítógépes grafika XV. rész A grafikus hardver és szoftver

ismerd meg! Számítógépes grafika XV. rész A grafikus hardver és szoftver ismerd meg! Számítógépes grafika XV. rész A grafikus hardver és szoftver A grafikus hardver A modern elektronikus számítógépek működési elvét Neumann János fogalmazta meg 1946-ban. Az elvek a következők:

Részletesebben

Dell 24 Ultra HD 4K-s monitor P2415Q

Dell 24 Ultra HD 4K-s monitor P2415Q Dell 24 Ultra HD 4K-s monitor P2415Q Az Ön elképzelései tökéletes képtisztaságot érdemelnek. A 60,47 cm-es (23,8 hüvelykes) Dell 24 Ultra HD 4K felbontású P2415Q monitor bámulatos, 3840 x 2160 képpontos

Részletesebben

KissS. B i l l e n t y ű z e t, e g é r, m o n i t o r. A billentyűzet

KissS. B i l l e n t y ű z e t, e g é r, m o n i t o r. A billentyűzet A billentyűzet A billentyűzet a számítógép legfontosabb (elsődleges) adatbeviteli eszköze, input perifériája. Kezdetben a személyi számítógépek billentyűzetei 84 nyomógombosak voltak, majd a gombok száma

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI

CLOSER TO YOU. Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI CLOSER TO YOU Intraorális képalkotás A DIGITÁLIS VILÁG ELŐNYEI Intraorális képalkotás Páciens kényelem és könnyű használat A lemez mérete és a pozicionálás megegyezik a tradicionális kisfilmes eljárással,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. részajánlat: 100 db-20% Asztali gépek beszerzése monitorral az alábbiak szerint:

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. 1. részajánlat: 100 db-20% Asztali gépek beszerzése monitorral az alábbiak szerint: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Budapesti Távhőszolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (FŐTÁV Zrt.) 1116

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV)

Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV) Lenovo Ideapad YOGA3 PRO 80HE00MCHV (80HE00MCHV) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: YOGA Termékvonal: Lenovo 2 az 1-ben Hibrid Notebook Termékvonal2: 2 az 1-ben Hibrid Notebook Processzor: Intel Core M Processzor

Részletesebben

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC

Megnevezés Leírás Megjegyzés Irodai PC 1 Irodai PC Közepes PC 1 Közepes PC 2 Processzor: Intel Core i5; memória: 4 GB; merevlemez: 500GB HDD; optikai meghajtó: DVD-ROM; USB 3.0; billentyűzet; HUN; MS SMS client; SAMI client. Processzor: Intel

Részletesebben

BRAVIA X3500/X3000-es sorozat: a nagy felbontás új definíciója

BRAVIA X3500/X3000-es sorozat: a nagy felbontás új definíciója Sajtóközlemény Budapest, 2007. augusztus 30. BRAVIA X3500/X3000-es sorozat: a nagy felbontás új definíciója 1080p Full HD felbontás a teljes sorozatban 70 -os modell szuperszéles színskálájú Triluminos

Részletesebben

Plazma és az LCD TV összehasonlítása

Plazma és az LCD TV összehasonlítása Mit tud a plazma TV? Nézzük mit is értünk plazma TV alatt. Egy kis képzelőerővel azonnal szemünk elő kerülhet a megoldás: egy olyan lapos könnyű felület, amely milliónyi apró üvegbuborékból (képpontok)

Részletesebben

Jegyzetelési segédlet 6.

Jegyzetelési segédlet 6. Jegyzetelési segédlet 6. Informatikai rendszerelemek tárgyhoz 2009 Szerkesztett változat Géczy László Rögzítés nélküli megjelenítés eszköze a képernyő (a display, monitor, TV képernyő) fizikai alapelv

Részletesebben

ASUS Zenbook - UX305UA-FC037T

ASUS Zenbook - UX305UA-FC037T ASUS Zenbook - UX305UA-FC037T (UX305UA-FC037T) Bruttó ár: 0 Ft Termékcsalád: ZenBook Termékvonal: Asus Ultrabook Termékvonal2: Ultrabook Processzor: Intel Core i7 Processzor jellemző: i7-6500u / 2,50GHz

Részletesebben

DELL Vostro MONET14SKL1605_011_UBU-11

DELL Vostro MONET14SKL1605_011_UBU-11 DELL Vostro 5459 - MONET14SKL1605_011_UBU-11 (MONET14SKL1605_011_UBU-11) Bruttó ár: 204.990 Ft Termékcsalád: Vostro Termékvonal: Dell Notebook / Dell Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor:

Részletesebben

Dell Inspiron 3567 i3 notebook

Dell Inspiron 3567 i3 notebook AUDI VBK notebook A kategória Dell Inspiron 3567 i3 notebook Kitűnő választás otthoni vagy irodai használatra. Média lejátszáshoz, internetezéshez, munkához ajánljuk. Intel Core i3 2,0 GHz 15,6 FullHD

Részletesebben

7. tétel: Output eszközök (Monitor, nyomtató)

7. tétel: Output eszközök (Monitor, nyomtató) 7. tétel: Output eszközök (Monitor, nyomtató) A tétel tartalma: a periféria fogalma és típusai (I, O, I/O), a legfontosabb output perifériák: a monitorok típusai (CRT, LCD/TFT, gázplazmás), működési elvük,

Részletesebben

Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak

Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak Lighting Valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világítási szabványoknak TrueLine, felületre szerelt Az építészeknek olyan világítástechnikai megoldásra van szükségük, amely megfelel

Részletesebben

Tamás Ferenc: S-VGA monitorok

Tamás Ferenc: S-VGA monitorok Monitorok: SVGA Tamás Ferenc: SVGA monitorok A nagysikerű VGA monitort az IBM tervei szerint az XGA követte, de a valóságban a számítógépes gyárak még egy bőrt le akartak húzni az igen jól csengő, nagyon

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék. Gamma görbe

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék. Gamma görbe Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszék Gamma görbe LCD Monitor gamma karakterisztikáinak mérése OM2 Elméleti háttér 2017 LCD /Liquid Crystal

Részletesebben

A PC vagyis a személyi számítógép. XIV. rész

A PC vagyis a személyi számítógép. XIV. rész ismerd meg! A PC vagyis a személyi számítógép XIV. rész 5. Folyadékkristályos kijelzõk (LCD Liquid Crystal Display) A szakembereket régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy olyan televíziós készüléket valósítsanak

Részletesebben

6. Kimeneti perifériák

6. Kimeneti perifériák 6. Kimeneti perifériák A számítógép a külvilág számára információt átadni a kimeneti perifériákon keresztül tud. A legelterjedtebbek ezek közül a az alábbiak: Monitor Nyomtató Rajzgép Természetesen a fentieken

Részletesebben

efocus Content management, cikkírás referencia

efocus Content management, cikkírás referencia Samsung SyncMaster P2770HD LCD monitor teszt Samsung P2770HD LCD monitor teszt Bevezető Televízió vagy LCD monitor? A SyncMaster termékcsaládba tartozó Samsung P2770HD egy termékben ötvözi a nagy méretű

Részletesebben

CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás

CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás Lighting CoreLine Wall-mounted az egyértelmű LED-es választás CoreLine Wall-mounted Legyen szó új épületről vagy meglévő térről, a vásárlók olyan világítási megoldásokat szeretnének, amelyek minőségi fényt

Részletesebben

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek

SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Műszaki jellemzők SMART Podium interaktív előadói képernyő SP518-NB és SP518-SMP modellek Fizikai műszaki jellemzők Méret Állítható állvánnyal 46,7 cm széles 33 cm magas 7,6 cm mély (18 3/8" széles 13"

Részletesebben

MUNKAANYAG. Gyuris Károly. A számítógép felépítése Kiviteli egységek: monitorok, projektrorok és csatlakoztatásuk. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Gyuris Károly. A számítógép felépítése Kiviteli egységek: monitorok, projektrorok és csatlakoztatásuk. A követelménymodul megnevezése: Gyuris Károly A számítógép felépítése Kiviteli egységek: monitorok, projektrorok és csatlakoztatásuk A követelménymodul megnevezése: Számítógép összeszerelése A követelménymodul száma: 1173-06 A tartalomelem

Részletesebben

Informatikai alapismeretek

Informatikai alapismeretek Informatikai alapismeretek Ajánlott olvasnivaló: http://informatika.gtportal.eu/ Az anyag egy része a fent említett weboldalon található anyagok részleteiben vagy teljes mértékben át vett változata. Számítógép

Részletesebben

Bruttó ár: 0 Ft. Háttértár mérete: Háttértár típusa: Lemez meghajtó: Kijelző méret: LED háttérvilágítás, 16:9 képarány

Bruttó ár: 0 Ft. Háttértár mérete: Háttértár típusa: Lemez meghajtó: Kijelző méret: LED háttérvilágítás, 16:9 képarány ASUS X302UJ-FN021D (X302UJ-FN021D) Bruttó ár: 0 Ft Termékvonal: Asus Notebook / Asus Laptop Termékvonal2: Notebook / Laptop Processzor: Intel Core i5 Processzor jellemző: i5-6200u / 2,30GHz - 2,80GHz /

Részletesebben

A digitális képfeldolgozás alapjai

A digitális képfeldolgozás alapjai A digitális képfeldolgozás alapjai Digitális képfeldolgozás A digit szó jelentése szám. A digitális jelentése, számszerű. A digitális információ számokká alakított információt jelent. A számítógép a képi

Részletesebben

Apple számítógépek összehasonlító táblázata

Apple számítógépek összehasonlító táblázata Remac Computer MacBook White 13" MacBook Pro 13" MacBook Pro 13" MacBook Pro 15" MacBook Pro 15" MacBookPro 15" (MC516ZH/A ) (MC374LL/A) (MC375LL/A) (MC371LL/A) (MB372LL/A) (MB373LL/A) Burkolat Polikarbonát

Részletesebben

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19")

Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17) Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19) Albacomp Activa H782B TFT LCD monitor (17") Albacomp Activa H982B TFT LCD monitor (19") Kezelési útmutató Biztonsági óvintézkedések 1. Áramtalanítsa a készüléket, mielőtt tisztítaná azt! Mindig puha törlőkendővel

Részletesebben

Mai számítógép perifériák. Számítógépes alapismeretek 1. beadandó. Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010.

Mai számítógép perifériák. Számítógépes alapismeretek 1. beadandó. Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010. Mai számítógép perifériák Számítógépes alapismeretek 1. beadandó Lővei Péter (LOPSAAI.ELTE) 2010. Tartalom Bemeneti eszközök...3 Egér...3 Billentyűzet...3 Scanner...3 Digitális fényképezőgép...4 Ujjlenyomat

Részletesebben

Jegyzetelési segédlet 7.

Jegyzetelési segédlet 7. Jegyzetelési segédlet 7. Informatikai rendszerelemek tárgyhoz 2009 Szerkesztett változat Géczy László Projektor az igazi multimédiás (periféria) eszköz Projektor és kapcsolatai Monitor Számítógép HIFI

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Számítástechnikai alapismeretek

Számítástechnikai alapismeretek Számítástechnikai alapismeretek A számítógép működési elve A számítógépek működésének elve a kettes számrendszer segítségével fogalmazható meg. Kétféle állapotú egységek működtetésén alapul a legbonyolultabb

Részletesebben

TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak

TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak Lighting TrueLine, süllyesztett valódi fénysáv: elegáns, energiahatékony és megfelel az irodai világításra vonatkozó szabványoknak TrueLine, süllyesztett Az építészeknek olyan világítástechnikai megoldásra

Részletesebben

LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése

LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése LCD-TFT pixelhibák garanciális elfogadásának ismertetése A LCD-TFT monitorokon és a mobil számítógépek kijelzőjén időnként előfordulnak pixelhibák. Ezek a technológia jelenlegi állása szerint teljesen

Részletesebben

SZIGETELŐK, FÉLVEZETŐK, VEZETŐK

SZIGETELŐK, FÉLVEZETŐK, VEZETŐK SZIGETELŐK, FÉLVEZETŐK, VEZETŐK ITRISIC (TISZTA) FÉLVEZETŐK E EXTRÉM AGY TISZTASÁG (kb: 10 10 Si, v. Ge, 1 szennyező atom) HIBÁTLA KRISTÁLYSZERKEZET abszolút nulla hőmérsékleten T = 0K = elektron kevés

Részletesebben

Üzleti/Oktatási modellek:

Üzleti/Oktatási modellek: Belépő modellek: Ideális megoldások kisebb tárgyalók és osztálytermek vetítéstechnikájának kialakításához. Kisméretû, stílusos vetítõk elsõsorban mobil felhasználásra. Optoma S-310 projektor 65.900,- Ft

Részletesebben

LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága. Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas

LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága. Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas LED Katalógus 2015. LED a holnap világossága Oxygen Communication Kft. oxygen-2.com/ledvilagitas LED cső Termékjellemzők: - azonnali, teljes fényerő - beépített tápegység - energiatakarékos: 65 -kal több

Részletesebben

Melyik LCD-t válasszam?

Melyik LCD-t válasszam? Melyik LCD-t válasszam? Rengetegfajta LCD közül választhatsz mielőtt ezt megteszed, gondold át, mely tulajdonságok és szolgáltatások fontosak számodra. Az alábbi felhasználói profilok közül válaszd ki

Részletesebben

Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény

Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény Lighting Felületre szerelt PowerBalance a fenntartható teljesítmény PowerBalance, surface mounted Ha irodák LED-es világítótestekkel történő megvilágításáról van szó, az emberek általában szívesen fektetnek

Részletesebben

Magas minőségű DLP házimozi projektor

Magas minőségű DLP házimozi projektor Házimozi projektorok HD87 SL Magas minőségű DLP házimozi projektor Fényerő: 1600 ANSI Lumen Kontraszt: 700:1 ANSI ANSI Kontraszt: 700:1 Arány: 1.54 1.93 Kép méret: 0.89 5.2 Lens Shift: 130%, szint 30%

Részletesebben

Valasek Gábor és Hajder Levente Informatikai Kar. 2016/2017. I. félév

Valasek Gábor és Hajder Levente  Informatikai Kar. 2016/2017. I. félév Számítógépes Grafika Valasek Gábor és Hajder Levente valasek@inf.elte.hu, hajder.levente@sztaki.mta.hu Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar 2016/2017. I. félév Tartalom 1 Bemutatkozás és elérhetőségek

Részletesebben

Valasek Gábor és Hajder Levente Informatikai Kar. 2018/2019. I. félév

Valasek Gábor és Hajder Levente Informatikai Kar. 2018/2019. I. félév Számítógépes Grafika Valasek Gábor és Hajder Levente hajder@inf.elte.hu Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar 2018/2019. I. félév Tartalom 1 Bemutatkozás és elérhetőségek Előadás Vizsgák Gyakorlat

Részletesebben

Képmegjelenítık. Képmegjelenítık osztályozása. Képmegjelenítık fı jellemzıi. Képmegjelenítık fı jellemzıi

Képmegjelenítık. Képmegjelenítık osztályozása. Képmegjelenítık fı jellemzıi. Képmegjelenítık fı jellemzıi Képmegjelenítık osztályozása Képmegjelenítık Képmegjelenítõk Monitorok Vetítõk További képmegjelenítõk Katódsugárcsöves Lapos képernyõk Katódsugárcsöves Sisakba szerelt Mechanikus Elektronikus papír Aktív

Részletesebben

Fényerő Fókuszálás Fénymező mérete. Videó kamerával (opció)

Fényerő Fókuszálás Fénymező mérete. Videó kamerával (opció) Fényerő Fókuszálás Fénymező mérete LO-05 LO-03 Videó kamerával (opció) A vezérlő panel lehetővé teszi a lámpák be- és kikapcsolását, a fényerő és a fókusz állítását (az izzó elmozdulása a reflektor fókuszpontjához

Részletesebben

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése

A számítógépek felépítése. A számítógép felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése A számítógépek felépítése a mai napig is megfelel a Neumann elvnek, vagyis rendelkezik számoló egységgel, tárolóval, perifériákkal. Tápegység 1. Tápegység:

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Biztonsági szabályok 1 Elektromos biztonság 1 A szerelés biztonsága 1 A tisztítás biztonsága 1

Tartalomjegyzék. Biztonsági szabályok 1 Elektromos biztonság 1 A szerelés biztonsága 1 A tisztítás biztonsága 1 Tartalomjegyzék Biztonsági szabályok 1 Elektromos biztonság 1 A szerelés biztonsága 1 A tisztítás biztonsága 1 SPECIÁLIS MEGJEGYZÉSEK AZ LCD 1 MONITOROKKAL KAPCSOLATBAN Komponensek és kellékek 2 Használat

Részletesebben

Professzionális vetítés, kivételes érték

Professzionális vetítés, kivételes érték Professzionális vetítés, kivételes érték MULTIMÉDIA PROJEKTOROK Adja át az üzenetet! A képalkotási szakemberek által tervezett Canon LV projektorok kiváló prezentációs eszközök. Az LV-7375, LV-7370 és

Részletesebben

A képernyő felbontásának módosítása

A képernyő felbontásának módosítása A képernyő felbontásának módosítása A folyadékkristályos megjelenítési (LCD) technológia jellegéből fakadóan a képfelbontás rögzített. A lehető legjobb megjelenítési teljesítmény elérése érdekében állítsa

Részletesebben

ULTRA THIN LED DISPLAY

ULTRA THIN LED DISPLAY ULTRA THIN LED DISPLAY A VILÁG LEGVÉKONYABB LED DISPLAYEI Extra vékony kivitel Egy- és kétoldalas változat Magas fényerejű LED megvilágítás Több mint 50 000 órás élettartamú ledek 50% energia-megtakarítás

Részletesebben

BRAVIA W3000-es sorozat: a minőség evolúciója

BRAVIA W3000-es sorozat: a minőség evolúciója Sajtóközlemény Budapest, 2007. augusztus 30. BRAVIA W3000-es sorozat: a minőség evolúciója 1080p Full HD felbontás és 16 000:1 dinamikus kontraszt minden modellen Fejlett képtechnológiák: x.v.colour és

Részletesebben

Összeadó színkeverés

Összeadó színkeverés Többféle fényforrás Beépített meghajtás mindegyik fényforrásban Néhány fényforrásban beépített színvezérlő és dimmer Működtetés egyszerűen 12V-ról Színkeverés kézi vezérlővel Komplex vezérlés a DkLightBus

Részletesebben

2017 TV KATALÓGUS. A Samsung televízióival kapcsolatos további információkért látogass el a oldalra.

2017 TV KATALÓGUS. A Samsung televízióival kapcsolatos további információkért látogass el a  oldalra. A Samsung televízióival kapcsolatos további információkért látogass el a www.samsung.com oldalra. 2017 TV KATALÓGUS Samsung QLED Quantum Dot technológiával A QLED TV TÖKÉLETESEN ILLESZKEDIK OTTHONODBA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon

Felhasználói kézikönyv. 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Felhasználói kézikönyv 4 vezetékes Színes Videó Kaputelefon Tartalomjegyzék 1. FUNKCIÓK... 3 2. MONITOR ÉS KAMERA TULAJDONSÁGAI... 4 3. CSOMAG TARTALMA... 5 4. FELSZERELÉS... 5 5. Bekötési ábra... 7 6.

Részletesebben