Szerzői jogok. Ezt az ebookot szabadon terjesztheted a következő feltételek mellett:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szerzői jogok. Ezt az ebookot szabadon terjesztheted a következő feltételek mellett:"

Átírás

1

2 Szerzői jogok Ezt az ebookot szabadon terjesztheted a következő feltételek mellett: 1. Nevezd meg! Mindig tüntesd fel a könyv eredetét (www.leszolitas.hu). Mivel a webcím szerepel a könyvben, ezért emiatt nem kell aggódnod. 2. Ne add el! Ne kérj cserébe pénzt vagy bármilyen ellenszolgáltatást, mivel Te is ingyen kapod tőlem. 3. Ne változtasd! A könyvet mindig teljes egészében, változatlan formában add tovább. Ne módosítsd, ne tegyél közzé belőle részleteket, ne dolgozd át. Ha ezt a három feltételt betartod, szabadon adhatod tovább a barátaidnak, ismerőseidnek bárkinek, akinek szüksége lehet rá! Jó olvasást kívánok, és még jobb csajozást! Üdvözlettel: Halmos András Randiguru, Leszólítási specialista Halmos András, Minden jog fenntartva!

3 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 3 Az önbizalom alapjai Mi is az önbizalom, és miért olyan fontos? A magabiztosság lényeges szerepet játszik az életünk minden területén. Egy állásinterjún például a szakmai felkészültséged mellett az egyik legfontosabb tényező, hogy mekkora önbizalmat sugárzol. Ha tanulsz angolul, egyáltalán nem mellékes, hogy nyelvtehetségnek tartod-e magad, vagy éppen reménytelen esetnek. A csajozásban pedig legtöbbször nem az IQ, hanem a magabiztos fellépés az, ami dönt. A boldogság egyik alapja szintén az önbizalom. Sokan szereznek maguknak rengeteg pénzt, jó kocsit, nagy izmokat vagy éppen gyönyörű barátnőt, miközben valójában boldogtalanok. Ezek az emberek belül üresnek érzik magukat, és külső dolgokkal próbálják elérni azt a magabiztosságot, amit igazából csak belülről kifelé haladva lehet sikeresen felépíteni. Ebben a könyvben főleg a vége felé számos olyan gyakorlatot találsz, ami segít megtölteni az űrt, és belülről kifelé haladva felépíteni önmagad. Már tudjuk, miért fontos az önbizalom, de mit is értünk alatta? Nathaniel Branden, a magabiztosság világhírű szakértője szerint az önbizalom két fő összetevője: 1.Hit a fizikai és szellemi képességeidben, hogy boldogulsz velük a világban és hogy meg tudsz birkózni az élet nehézségeivel 2.Hit abban, hogy megérdemled mások szeretetét Amint látod, ez két alapvető fontosságú, de nagyon eltérő feltétel. Az egyiket megadhatja egy sikeres karrier, a másikat nem. Az egyik a személyes hatékonyságodra, a másik a társas kapcsolataidra vonatkozik. Mindkét terület egyaránt fontos, és mindkettőt fogjuk fejleszteni. Az önbizalmad helyzettől függően változhat. Lehet, hogy magabiztos és laza vagy a haverjaid társaságában, de nagyot nyelsz, ha meglátod a főnököd. Lehet, hogy a munkádban profi vagy, de elmegy minden bátorságod, ha egy nőt kell megszólítani. Ezzel el is érkeztünk következő témánkhoz, az önbizalomhiányhoz.

4 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 4 Az önbizalomhiány és okai Amilyen hasznos a magabiztosság a mindennapokban, úgy akadályozhat a hiánya a boldogságodban és a személyes fejlődésedben. Mégis, rengeteg sikeres és magabiztos embert ismerek, aki korábban önbizalomhiánnyal küszködött. Nekem is nagyon alacsony volt az önbizalmam, amíg meg nem ismertem, és alkalmazni nem kezdtem a könyvben található módszereket. Az önbizalom tehát nem állandó, minden nap változhat kicsit negatív vagy pozitív irányba. Mostantól tehetsz azért, hogy pozitív irányba változzon! Lássuk most a figyelmeztető jeleket, amik önbizalomhiányra utalhatnak: nincs elég energiád reggelente, nem vagy elég motivált nem viszed végig a számodra fontos dolgokat igyekszel a felelősséget másokra hárítani vagy ellenkezőleg: mindent a saját válladra veszel túl sokat lógsz mások nyakán vagy ellenkezőleg: túl sokat vagy egyedül könnyen feladod a saját elveidet vagy ellenkezőleg: rugalmatlan vagy, nem tudsz alkalmazkodni sosem vállalod a nyílt konfrontációt vagy ellenkezőleg: szándékosan keresed a konfliktusokat csak a saját hasznodat lesed, másokra nem figyelsz vagy ellenkezőleg: csak másokkal törődsz, magaddal nem úgy érzed, igazságtalan Veled az élet vagy az emberek Egy-két jel önmagában még nem jelent semmit, de ha kettőnél több is teljesül, joggal gyanakodhatsz önbizalomhiányra. Amint a listán láthatod, a legtöbb figyelmeztető jelnek a szöges ellentéte is figyelmeztető jel. Ennek az az oka, hogy sokan túlkompenzálják az önbizalomhiányukat, és megpróbálják néha kétségbeesett módon a magabiztosság látszatát kelteni. Ez azonban hamis önbizalom, nemsokára erről is lesz szó. Mi okozhatja az önbizalomhiányt? Az önbizalomhiánynak sokféle oka lehet, de egyvalami közös bennük: mindegyik megingatja a saját képességeidbe vagy a szerethetőségedbe vetett hitedet. Sokszor a gyerekkorodban vagy a neveltetésedben találod meg a probléma gyökerét. Érhetett olyan trauma gyerekkorban (pl. kinevettek társaságban), ami miatt azóta kerülöd a hasonló helyzeteket. Szintén meghatározó szerepe van az élettapasztalatnak: korábbi negatív élmények könnyen vezetnek önbizalomhiányhoz. Az utolsó és talán legkevésbé nyilvánvaló ok nem más, mint a saját gondolataid. Az önbizalom nem más, mint hit a saját képességeidben. Ha nem hiszel, akkor nyilván nem vagy magabiztos, akármilyenek legyenek is a képességeid valójában.

5 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 5 A szülők szerepe az önbizalomban Sok múlik azon, hogyan neveltek a szüleid. Ha jó képességű gyerekként kezeltek, és feltétlen bizalommal voltak irántad, az megerősítő hatással volt az önbizalmadra is. Ha viszont gyenge képességűnek vagy fogyatékosnak tartottak, azt Te is megérezted, és valószínűleg egészen eddig kihatott az önértékelésedre is. Több tanítványom volt már, akit kisebb-nagyobb születési rendellenessége miatt szellemileg vagy testileg visszamaradottnak tekintettek a szülei. Ezt persze kimondva vagy kimondatlanul éreztették is velük. Ez rendkívül veszélyes egy gyerekre nézve, mert olyan korlátokat alakít ki a fejében, aminek sokszor semmi valóságalapja nincs. Erről érdekes és tanulságos példákat olvashatsz a korlátozó hiedelmek felszámolása c. részben. Előfordulhat az is, hogy nem kaptad meg a szüleidtől azt a szeretetet és törődést, amire szükséged lett volna. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy apád minden este brutálisan vert egy nadrágszíjjal addig, amíg el nem aludtál. Még a legjobb családban is előfordul, hogy úgy érzed, nem kapsz elég figyelmet, vagy hogy nem állnak ki melletted a szüleid egy döntő pillanatban. Ha a szülők elválnak, az romboló hatással van a gyerekek önbizalmára. Egy kisgyerek még nem érti a szülei kapcsolatát, azt gondolja, mindketten csak érte vannak. Így azt hiszi: ő az oka, hogy összevesztek. Persze nagyobb korban is fájdalmas dolog, mert nehéz feldolgozni, hogy két ember, akit szeretsz, utálja egymást (lásd a kognitív disszonancia c. részt az Ismerkedés Pszichológiai Alapjaiban). A túlságosan nagy szülői elvárások szintén ártalmasak lehetnek. Ilyenkor a gyerek úgy érzi, nem kapja meg azt a feltél nélküli szeretetet, amire szüksége van. A szülők kedvessége feltételhez van kötve: valójában nem is őt szeretik, hanem azt a hamis képet, amilyennek a szülei látni akarják. Sokszor irreálisak ezek az elvárások. Például amikor a gyerekből sztárt akarnak csinálni a szülők, vagy amikor egy egyszerű munkás családban ragaszkodnak az úri neveléshez. Az is előfordul, hogy a szülő a saját be nem teljesült álmait erőlteti a gyerekére. Ezzel csak az önbizalomhiányát adja tovább, miközben nem engedi, hogy a gyerek valódi képességei kibontakozzanak. Ha Te nem szeretnél ilyen hibákat elkövetni, amikor egyszer gyereked lesz, akkor jó úton jársz. Ne csak olvasd a könyvet, de ültesd is át a gyakorlatba. Így nem önbizalomhiányt fognak Tőled örökölni, hanem egészséges magabiztosságot!

6 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 6 A szülők által elkövetett harmadik gyakori hiba, ha nem szoktatnak elég önállóságra. Amikor bizonyos értelemben túl sok figyelmet kapsz tőlük. Persze ettől még lehet hiányod más területen, mert szeretetből sosem lehet túl sokat adni (erről a könyv vége felé írok majd). Az eredmény az anyuci pici fia komplexus, amikor harminc évesen rá kell döbbenned, hogy még mindig a szüleidnél laksz, és anyád főz rád. Ennek szöges ellentéteként hadd meséljek egy sztorit Richard Bransonról, a Virgin alapítójáról (ami a világ egyik legnagyobb zenekiadója, többek között Mike Oldfield és a Spice Girls kiadójaként ismert). Édesanyja elég korán kezdte őt önállóságra nevelni. Négyéves korában kitette Richardot az országút szélén, pár kilométerre a házuktól, és rábízta, hogy találjon haza a szántóföldön keresztül. Ez elég radikális módja az önállóságra nevelésnek, az biztos. Mindenesetre adott némi alapot Richardnak ahhoz, hogy később több, mint 200 sikeres céget alapítson

7 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 7 Önbizalom és élettapasztalat Nagyon tanulságos a következő tengeri rádióbeszélgetés naplója: Galíciaiak: Itt az A853 beszél Önökhöz, kérem változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérföld. Amerikaiak: Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtasság meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést! Galíciaiak: Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Amerikaiak: (egy másik hang) Itt az Amerikai Egyesült Államok egyik tengeri hajójának kapitánya beszél Önökhöz. Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést! Galíciaiak: Mi nem látjuk a kérésnek sem megvalósíthatóságát, sem szükségességét, ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történő megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést. Amerikaiak: (izgatott, parancsoló hang) ITT RICHARD JAMES HOWARD KAPITÁNY, AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK USS LINCOLN ANYA- HAJÓJÁNAK KAPITÁNYA, AMI A MÁSODIK LEGNAGYOBB HADIHAJÓJA AZ ÉSZAKAMERIKAI FLOTTÁNAK. KÍSÉR MINKET KÉT PÁNCÉLOS CIRKÁLÓ, HAT ROMBOLÓ, ÖT KERESZTHAJÓ, NÉGY TENGERALATTJÁRÓ ÉS TÖBB HAJÓ, AMELYEK ÁLLANDÓAN TÁMOGATNAK. A PERZSA ÖBÖLBE TARTUNK, HOGY OTT EGY KATONAI TERVET KÉSZÍTSÜNK ÉS EGY IRAKI OFFENZÍVA ESETÉN VÉGREHAJTSUNK. ÉN NEM AJÁNLOM, ÉN MEGPARANCSOLOM ÖNNEK, HOGY VÁLTOZTASSA POZÍCIÓJÁT 15 FOKKAL ÉSZAKRA!!!! AMENNYIBEN NEM HAJTJA VÉGRE, KÉNYTELENEK LESZÜNK A SZÜKSÉGES LÉPÉSEKET MEGTENNI, HOGY BIZTOSÍTSUK AZ ANYAHAJÓ ÉS AZ USA BIZTONSÁGÁT!!! ÖNÖK TAGJAI EGY SZÖVETSÉGES ÁLLAMNAK, ÉS TAGJAI A NATONAK. KÉREM AZONNAL ENGEDELMESKEDJENEK ÉS MENJENEK AZ UTUNKBÓL!!! Galíciaiak: Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Velünk van a kutyánk, a kajánk, két sör és egy ember a Kanári szigetekről, aki éppen alszik. A Cadena Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehova nem utazunk, a szárazföldről beszélünk Önökhöz. Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk, a galíciai partoknál.

8 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 8 Fogalmunk sincs, és nem is érdekel, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hányadikak vagyunk. És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak és amelyekre vágynak, hogy a biztonságát a nyomorult anyahajójuknak garantálják, különösen, hogy nemsokára a galíciai partok szikláin fog szétzúzódni, és ezen megfontolásból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk Önöknek mégegyszer a lelkükre kötni, a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önöknek és embereiknek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük. Az élet sokszor könyörtelenül szembesít minket a valósággal. Lehet nagy az egónk, gondolhatjuk azt, hogy már mindent tudunk vagy mindenre képesek vagyunk, de akkor előbb-utóbb apró darabokra törünk a valóság szikláin. Persze nem is az a megoldás, hogy a homokba dugjuk a fejünket, nehogy kiderüljenek a rossz dolgok. Annak csak egy még nagyobb karambol lesz az eredménye. Előbb vagy utóbb, de mindenképp szembe kell néznünk a valósággal. Érdemes rendszeresen ránézni a radarra, hogy jó irányba tartunk-e, és hogy van-e olyan akadály, amit ki kell majd kerülnünk. Az önbizalmad sokban függ attól, hogy mennyire vagy hajlandó szembenézni a valósággal és tenni a pozitív változás érdekében. Például egy boxoló két héttel a meccs előtt tudja meg, hogy túl nehéz, nem fog beférni a súlycsoportba. Két lehetőség van: vagy keményen rágyúr, és leadja azt a pár kilót a hátralevő két hét alatt, vagy elmegy a cimborákkal sörözni, és minél kevesebbet gondolni a meccsre. Bármi is lesz, ettől függ: tud-e majd a tükörbe nézni utána.

9 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 9 Az élet nehezebb, mint szeretnénk Kezdtél mostanában valami új dologba? Néha mielőtt kipróbálunk valamit, az első reakciónk: Á, ezt egy hülye is meg tudja csinálni! Egy kívülálló szemében az egész egyszerű, mint a karikacsapás. Aztán kiderül, hogy nagyon nem könnyű! Veled is történt már ilyen? Én így voltam a csajozással. 12 évesen azt gondoltam, hogy jól nézek ki, vannak lány barátaim, tehát jó vagyok a nőknél. Ez persze messze nem volt igaz. Az eredmény: kudarcok, becsapások és reménytelen szerelmek hosszú sorozata. Rájöttem, hogy változnom kell, ha túl akarom élni a legszebb éveimet. Idővel megtanultam, hogy profi szinten az ismerkedéshez rengeteg dolog szükséges, amire korábban NEM IS GONDOLTAM: magabiztos hozzáállás, testbeszéd tudatos használata, sztorizás, öltözködés (jó ezt tudtam, de hanyagoltam), dominancia, társasági képességek, életstílus. Ezekkel nem rendelkeztem, de örülök neki, hogy meg kellett tanulnom utam során. Az ilyen esetek alázatra tanítanak. Készülj fel arra, hogy a legtöbb dolog nem úgy működik, ahogy először gondolod. Ami nagyon veszélyes, ha hagyod, hogy a sztereotípiák és a közvélemény határozzák meg a nőkhöz való viszonyodat. Ahogy vannak férfiak, akik kihasználják a nőket, úgy fordítva is elég gyakori. Volt már tanítványom, aki korábban kölcsönadott több százezer forintot bizonyos nőszemélynek, amit persze azóta sem kapott vissza. Ez nem azt jelenti, hogy ne bízz a nőkben! Vannak rendes lányok is. Ismerd fel, hogy kiben bízhatsz meg, és kiben nem! Fontosak az elvárásaid is. A legnagyobb pofára esések sokszor abból lesznek, ha túl nagyok, esetleg irreálisak az elvárásaid. Például a konditeremben ki tudsz nyomni 40 kilót, és azt gondolod, hogy az 50 simán menni fog. Vagy látod, hogy más egy félév alatt milyen izmos lett, és követni akarod a példáját. De nem teszed bele azt a munkát, és nem táplálkozol olyan szigorúan, mint ő. Ami még nagyon veszélyes lehet, ha a jelenlegi fejlődésedet kivetíted a jövőre nézve. Pl. két hete 30 kilót nyomtál ki fekve, múlt hete 35-öt, most pedig 40-et. Gyorsan kiszámolod, hogy fél év múlva már 90 kilót fogsz tudni kinyomni! Persze. Ahogy nem növünk az életünk végéig, úgy a fejlődés üteme is idővel lassul. Nem szabad az elvárásaidat ilyen jövőre kivetítésekre alapozni.

10 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 10 Ha igazán magabiztos akarsz lenni, mindig számíts arra, hogy a dolgok nehezebbek lesznek, mint gondolod! Elsőre szinte semmi sem sikerül jól. Ezért fontos a kitartás. Határozd el, hogy akkor is sikeres leszel a nőknél, ha kétszer annyi idő kell hozzá, mint amit kitűztél! Buktatók mindig lesznek. Ez a siker ára. Te azzal lehetsz jobb a többi férfinál, hogy már előre felkészülsz a buktatókra, így nem ér majd kellemetlen meglepetés.

11 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 11 Kifogások keresése Eddig arról volt szó, amikor túl sokat hiszünk magunkról. A fordított helyzet legalább ilyen gyakori. Sokszor gondoljuk azt, hogy valamire nem vagyunk képesek. Utána pedig kifogást keresünk, hogy miért másnak a hibája, hogy miért nem tudjuk épp most megtenni, vagy hogy miért nem is olyan fontos az a dolog. Csak ne kelljen kimozdulni a kényelmes, jól megszokott karosszékből. Egy fontos szabály: ha egy új dologba kezdesz, sosem tudod 100%-os biztonsággal megjósolni, hogy képes leszel-e jól elvégezni. Az egyetlen jó módszer, ha megpróbálod! Sokszor gondoljuk azt, hogy kevesebbre vagyunk képesek, mint amit valójában meg tudnánk tenni. Ezek a korlátozó hiedelmek. Sokszor nagyon csalókák, mert számunkra teljesen valóságosnak tűnnek. Mint az elefántnak a kötél. Amikor a kiselefántokat idomítják, kikötik egyik lábukat egy karóhoz kötéllel, hogy ne mászkáljanak el. Egy ideig próbálják elszakítani, de idővel feladják a küzdelmet. A felnőtt elefántnak már elég annyi, hogy leszúrnak egy vékony karót és hozzákötik a lábát, nem fog elszaladni. Felesleges félelmeink, illúzióink csak addig élnek, amíg hagyjuk nekik. A valóság éles kardja által viszont rögtön semmivé foszlanak. Mindig feszegesd a saját korlátaidat! Én például tíz éve nem is sejtettem volna, hogy valaha tréningeket fogok tartani nagyközönség előtt. És lám! Ez is a valósággal szembenézés, amikor felderíted a Benned rejlő tartalékokat. Általában az derül ki, hogy SOKKAL TÖBB van bennünk, mint amit gondolni mertünk volna. Kössünk egy fogadást! Oké? Tűzz ki egy nagy és ambíciózus célt! Valamit, amit igazán szeretnél elérni, de nem vagy benne biztos, hogy képes vagy-e rá. Állíts fel egy határidőt, például egy, három vagy öt év, és írd ki valami jól látható helyre! Ezután minden nap tegyél egy kicsit ennek érdekében. Ha minden nap teszel valamit érte, és mégsem sikerül elérned (bár ezt kétlem), akkor Te nyertél: tapasztalatot. Ha pedig sikerül elérned, akkor cserébe gyere el arra a tréningre, amit 2012-ben tartok legalább 500 fős nézősereg előtt (ez az én nagy célom)! Megegyeztünk? Akkor munkára fel!

12 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 12 Légy a saját sikered kovácsa! Veszélyes dolog, ha egyes emberektől teszed függővé a saját sikereidet. Például egy házibuliban megtetszik egy nő, és ahelyett, hogy odamennél hozzá, megkéred a közös ismerősötöket, Pétert, hogy mutasson be titeket egymásnak (vagy puhatolja ki az esélyeidet). Innentől csak Pétertől függ, hogy össze fogtok-e ismerkedni! Lehet, hogy ez a példa viccesen hangzik, de gondold át, hányszor teszed függővé a sikered másoktól! Pedig ez nem jó taktika, mert az egyetlen ember, akit igazán befolyásolni tudsz: saját magad! Nem azt mondom, hogy sose kérj segítséget, vagy hogy ne ismerd be, ha valamivel egyedül nem boldogulsz. Hanem hogy mindig legyen egy B terved, és szükség esetén tudj váltani. Ahelyett, hogy másokat hibáztatnál a saját kudarcaid miatt, változtasd meg a módszeredet, a hozzáállásodat vagy ha kell, saját magadat. Változz meg, és a világ megváltozik! Például ha a szociális készséged nem túl jó, akkor az emberek gyakran ellenségesek veled, a világ sivár és szomorú. Én tudom, megjártam mindezt. Ellenben ha megtanulsz bánni az emberekkel, akkor barátaid száma egyre nő, a világ pedig egy sokkal vidámabb, lehetőségekkel teli hely lesz számodra. A visszautasítás soha sem Neked, hanem a viselkedésednek szól. Mindig magadban keresd a fejlődés lehetőségét! Mindig azt nézd, mit csinálhatnál még jobban. Ha így teszel, megmented a magad a kifogásoktól, amik meggátolnak abban, hogy vállald magadért a felelősséget, és önálló légy. Ne függj másoktól. Légy a saját sikered kovácsa!

13 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 13 Ne gondold, ó, ne! Az önbizalom, mint minden érzés, befolyásolható gondolatokkal. Pozitív ill. negatív gondolataid építhetik ill. rombolhatják a magadba (vagy másba) vetett hitedet. Csakúgy, mint a viccben: Nyuszika elindul a medvéhez, hogy kölcsönkérje a fűnyíróját. Útközben gondolkodik: Vajon kölcsön fogja adni medve a fűnyírót? Mi lesz, ha nemet mond? Megy tovább: Vadonatúj fűnyírója van. Biztos nem fogja ideadni. Túlságosan félti. Azt gondolja, hogy olyan béna vagyok, hogy elrontom Szemét medve! Már a múltkor sem adta kölcsön a kocsiját. Nyuszika egyre idegesebben lépdel, közben fűzi tovább a gondolatait: A medve az egy undok fráter! Azt gondolja, hogy velem nyugodtan packázhat. Bezzeg ha az oroszlán kérné kölcsön! Akkor szó nélkül odaadná. Ezt a képmutatót! Az állatok királyával haverkodik, én meg ne ugráljak, mi? Odaér a házhoz paprikavörös arccal, bekopog. Medve ajtót nyit, mire nyuszika ráordít: Tudod mit medve?! Cseszd meg a fűnyíródat! Hasonlóan beszéljük be magunknak, hogy nem érdemes elmenni a jövő heti ismerkedős estre, vagy hogy úgysem járna velünk az a lány, aki nekünk tetszik. Könnyen belelovallod magad, ha egyszer szabad utat engedsz a negatív gondolatoknak. Ezért vigyázz velük! Naponta körülbelül tízezer gondolatunk van, és jelentős részük negatív. Ezért ha jól akarod érezni magad, ne higgy el mindent, amit gondolsz! Sokszor félelmek okozzák a negatív gondolatokat, amik csak erősödnek, ha gondolkodsz rajtuk. Jó példa: ha meglátsz egy szép lányt, és nem szólítod meg egyből, öt perc múlva sem lesz hozzá bátorságod. Ami szintén veszélyes, ha önmagadról negatív képet alkotsz: sosem lennék tagja egy olyan klubnak, ahová még engem is felvesznek. Pedig ha Te nem értékeled magad, akkor hogy várhatod a lányoktól, hogy ők értékeljenek? A további fejezetekben elmondom, hogyan cserélheted le az énképed valami sokkal egészségesebbre: szeretnek a nők, mert megadom nekik azt, amire igazán vágynak!

14 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 14 Hamis önbizalom Mielőtt a konkrét módszerekbe belevágnánk, ejtsünk pár szót az önbizalom fejlesztésének sötét oldaláról. Sajnos sokan összekeverik az egót a valódi önbizalommal. Ez vezet ahhoz, hogy az önbizalmat - a külső dolgokban keresik, nem pedig a belső változásban - mások lenyomásával akarják elérni, nem saját értékük növelésével - a bennük lévő hiányérzet kitöltésével vélik megtalálni Miért veszélyes ezektől remélni önbizalmat? A külső dolgoktól azért, mert az ilyen rövid életű. Ideig-óráig ad egyfajta elégedettséget egy új és drága kocsi, de aztán az érzés szertefoszlik. Vagy történik valami negatív esemény (pl. ellopják a kocsit), vagy egyszerűen hozzászoksz, és nem jelent akkora örömet, mint egykor. Aki igazán magabiztos akar lenni, az belül keresi a valódi önbizalom forrását. Mások lenyomása azért nem szerencsés, mert egyrészt hiába nyomsz le valakit, mindig lesznek jobbak Nálad. Aki pedig mindenkit sikeresen tönkrevág, az előbb-utóbb egy hatalmas romhalmaz közepén találja magát. Másrészt az ember nem véletlenül társas lény. Az együttműködés mindig sokkal gyümölcsözőbbnek bizonyult, mint a háború. Mindenki másban ügyes, együtt sokkal többet tudunk elérni, mint külön-külön. Amire viszont szükséged van, hogy megismerd a saját értékeid, és tudd, hogy Te miben lehetsz kiemelkedően sikeres! A hiányérzet kitöltésénél olyan dologra gondolok, amit sokáig nélkülöz valaki, és utána minél többet akar. Például valaki szegény családban nőtt fel, és később multimilliomos lesz. Vagy sikertelen volt a nőknél, és felnőtt korában kétszáz barátnőt gyűjt. Ezzel egy a probléma: sosem fogod elérni az ideális állapotot. A hiányérzeted olyan, mint egy tátongó fekete lyuk, ami minél többet nyel el, annál többet akar. Sosincs vége! Közben pedig nem érzed magad boldognak, hacsak nem adsz neki újabb nőket és újabb bankjegyeket. Egy bizonyos szinten pedig a képességed csökkeni fog. Ennél erősebb ok kell a magabiztosságra. Az elkövetkező fejezetek során számos ilyet fogsz találni! Most viszont nézzünk néhány példát a hamisan felépített önbizalomra:

15 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 15 nagy kocsi, nagy ház, aranyóra rengeteg barátnő hatalmas izmok ( én vagyok a kemény csávó ) nagy egó ( én ezt meg ezt már elértem, ki vagy hozzám képest? ) ha valaki csak a külsejével akar kitűnni a tömegből (zöld haj) na majd én megmutatom, hogy kell ezt csinálni exhibicionizmus (Benkő Dániel) ország-világ előtt szerelmet vallani folyton versenyezni másokkal (önmagában nem mindegyik jelent önbizalomhiányt, csak az, ha valaki ezáltal próbál magabiztosabb lenni) A hatalmas egó az önbizalom vattacukra. Rövid távon adhat jó érzést, hosszú távon viszont komoly önértékelési problémákhoz vezet! Ahogy Sri Chinmoy is írja: Az egó egyszer azt érezteti velünk, hogy semmi sem vagyunk, máskor pedig azt, hogy minden vagyunk. Óvatosnak kell lennünk fontosságérzésünkkel és jelentéktelenségérzésünkkel egyaránt.

16 Magabiztos Megnyitás Megoldásrendszer I. kötet 16 Valódi önbizalom Most már tudod, milyen okai lehetnek az önbizalomhiánynak. És hogy nem mind arany ami fénylik: aki magabiztosan mutatja magát, az még nem biztos, hogy tényleg az. Ezek után biztos felmerül benned a kérdés: Ha ez eddig mind hamis önbizalom, akkor mi a valódi? A válaszom: akkor vagy valóban magabiztos, amikor tudod a helyed a világban: nem becsülöd alá magad, de nem is építesz légvárakat tisztában vagy saját értékeiddel és korlátaiddal elfogadod a hibáidat is, de teszel azért, hogy jobb legyél úgy bízol magadban, hogy nem kell másoknak bizonygatnod úgy törsz a sikerre, hogy felvállalod a kudarcokat is a könnyű út helyett a nehezet választod, hogy hamarabb célba érj úgy akarsz szimpatikus lenni embereknek, hogy közben nem vagy rászorulva a barátságukra úgy szeretnél egy vonzó barátnőt, hogy nincs rá mindenáron szükséged úgy kelted fel mások figyelmét, hogy nem akarsz mindenáron a középpontban lenni tudod mikor kell beszélni, és mikor kell hallgatni azt is beismered, ha tévedtél kreatív vagy, mersz újat kitalálni, de nem villogsz mindenáron lassan kezdesz el valamit, hogy mindenképp célba érj tudod mikor légy önálló, és mikor kérj segítséget nem ülsz a babérjaidon, de nem is vágod túl nagy fába a fejszéd elfogadod amin nem tudsz változtatni, és teszel azért amin tudsz nem azért vagy társaságban, hogy ne légy egyedül Amint látod, a szerénység és a magabiztosság nem két ellentétes fogalom. Sőt! Azt mondják, hogy minél többet tanulsz, annál inkább rájössz, hogy mennyi mindent nem tudsz még. De ez ne gátoljon meg a tanulásban vagy a cselekvésben! A saját korlátaidat csak akkor ismerheted meg igazán, ha módszeresen feszegeted őket. A következő fejezetben egy izgalmas utazás kezdődik! Elkezdjük a feszegetést, mely során megismered majd az igazi önmagadat. Ezúton kívánok Neked jó utat, és nagyon sok valódi önbizalmat!

17 Szeretnél sziklaszilárd önbizalmat még a legszebb nők közelében is? Képzeld el mennyi előnye van annak, ha igazán magabiztos vagy: 1. Végre meg tudod szólítani a lányt, aki már régóta tetszik Neked! 2. Lazán el tudsz vele beszélgetni, nem görcsölsz rajta, mint általában 3. Többé nem "csak barát" vagy a nők számára, hanem igazi FÉRFI! A könyv hátralevő részében megtanítalak minderre. De van egy pozitív mellékhatás: minél több az önbizalmad, annál több az életkedved is! Nézzük, mi mindent találsz a könyvben: Egy döntés, amit csak Te hozhatsz meg, de az egész életedre hatással lesz! Mik azok a jó tulajdonságaid, amikről még Te sem tudsz? Hogy legyél Te a rendező életed filmjében? Mit tanulhatsz a Mount Everest megmászóitól? Egy jedi képesség, ami fontos az önbizalom megszerzéséhez Egy tanács, amiért a tévétársaságok sokat fizetnének, ha kivenném és sok egyéb gyorsan alkalmazható tipp az önbizalmad növeléséhez! Sőt, ha most megrendeled, kapsz hozzá két másik könyvet ajándékba: A sikeres megnyitás titka segít, hogy még a legszebb nők is kedvesek legyenek Veled, ha megszólítod őket! (Meglepő? Igen! De lehetséges ) A Tuti szövegek a leszólításhoz pedig egy egész arzenált ad a kezedbe megnyitási szövegekből, amivel kifejlesztheted a saját megnyitásaidat! Kattints ide, és rendeld meg, amíg nem késő!

A változás szabadsága I.

A változás szabadsága I. Hollenda Zsolt A változás szabadsága I. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Miért vagyunk itt?... 3 Megéri változtatni?... 4 Sosem késő... 5 Sorsunk a saját kezünkben van!...

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor

1. Hiba. Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit. Nicholas Victor 1. Hiba Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Nicholas Victor www.ferficsabitas.com Az első végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Nincs időm megtalálni az Ideális Férfit Tudom, hogy nagyon

Részletesebben

A 21. század tanulása

A 21. század tanulása A 21. század tanulása 1. A 21. század legjobb üzlete 1. Mi jelenti a legnagyobb biztonságot most Neked? 2. Mit tudnál tenni azért, hogy Te is megtaláld végre az életcélodat? 3. Hogyan birtokolhatod, a

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

Juhász Bence. A nagy litikamu

Juhász Bence. A nagy litikamu Juhász Bence A nagy P litikamu Parlamentből a Parlamentbe Viszontválaszra megadom a szót képviselő úrnak. Köszönöm Elnök úr, Tisztelt Országgyűlés, Tisztelt Ház. Amint az előző felszólalásomban is ismertettem

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

CSAJOZÁSI KÉZIKÖNYV. Bevezetés

CSAJOZÁSI KÉZIKÖNYV. Bevezetés CSAJOZÁSI KÉZIKÖNYV Alan Temesvari Publio Kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Bevezetés Problémáid vannak a nőkkel, vagy egyáltalán nincs is semmilyen nő az életedben? Belefáradtál abba, hogy folyton lapátra

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

7. Törvény Turbózd fel önbizalmad!

7. Törvény Turbózd fel önbizalmad! 7. Törvény Turbózd fel önbizalmad! Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Egy ház semmit sem ér jó alapzat nélkül Ha egy házat, netán egy magas épületet vagy mondjuk egy felhőkarcolót akarsz építeni,

Részletesebben

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111

II. 4. Milyen férfira vágynak a boldog párkapcsolatot kereső (és arra alkalmas) nők? 106 II. 5. Szűrési technikák pénz, idő, érzelmek megóvása 111 TARTALOM Köszönetnyilvánítás 7 Előszó 9 Bevezetés (később nem ismétlődő információk) 11 I. Csajozás, avagy ismerkedési és hódítási alapismeretek 19 I.1. Belső világod 20 I. 1. A. Küzdd le a félelmeidet!

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen?

Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Mit tehetsz, hogy a gyereked magabiztosabb legyen? Természetesen minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de sajnos a hétköznapok taposómalmában nem mindig veszi észre az ember, hogy bizonyos reakciókkal

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte

Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! Hisz elkérte a számod, és megígérte Miért nem hív?! 10/2. Képzeld el ezt a szituációt: Megismerkedtél egy nagyon vonzó pasival. Úgy érezted magad vele, mintha már ezer éve ismernétek egymást.

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél!

7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! 7. Hiba Irreális igényeid vannak ahelyett, hogy tökéletes férfit nevelnél! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A hetedik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Irreális igényeid vannak,

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak!

3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak! 3. Hiba Nem adsz esélyt magadnak! Nicholas Victor www.ferficsabitas.com A harmadik végzetes hiba, amit a nők elkövetnek párválasztáskor: Nem adsz esélyt magadnak! Ha komoly párkapcsolatban szeretnél élni

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg?

Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? Tartalomjegyzék Az igen, de... típusú mondatok 9 Miért pont tojás? 13 Önéletrajz: amikor azt csináltam, amit szeretek 15 Hogyan segít a b...a meg? 23 Bevezetés 27 Élet a csendes kétségbeesésben 1. Azt

Részletesebben

Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is!

Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is! ELSZÖKTEM OTTHONRÓL Azon gondolkodsz, hogy elszöksz otthonról? Hívd fel a Kék Vonalat! Lehet, hogy van más megoldás is! 116 000 Ki akar elszökni otthonról? Ha már elszöktél otthonról? Legfontosabb a biztonságod!

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke

TIMSS & PIRLS Tanulói kérdőív. 4. évfolyam. Azonosító címke Azonosító címke TIMSS & PIRLS 2011 Tanulói kérdőív 4. évfolyam Oktatási Hivatal Közoktatási Mérési és Értékelési Osztály 1054 Budapest, Báthory u. 10. IEA, 2011 Útmutató Ebben a kérdőívben Veled kapcsolatos

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek

Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek 32 Hogy azt válasszam, akit szeretnék, és azt kapjam, akit megérdemlek Kisnémet Mónika Nincs kockázat a szerelemben, és ezt te is meg fogod tanulni. Az emberek évezredek óta keresik és megtalálják egymást.

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM "Vágyad éppúgy helyreállítja az igazságot, ahogy az igazság elvesztése is egy vágyadnak volt köszönhető. A csodák tanítása, Törzsszöveg, 20. VIII. 1.2. A. Amikor arra gondolok:

Részletesebben

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest!

Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Színbe hozunk! Találd meg magadban Te is az önkéntest! Szia! A Faipari Tudományos Alapítvány saját profiljába vágó önkéntes programot indított ZuzmóKa néven. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat önkéntesek

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella Legyetek nők, ha tudtok (Részlet) A szerelem misztérium a szex-szenvedély is az arról van szó mi férfiak, férfiak maradjunk, és nők a nők szabadok,

Részletesebben

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus

Kommunikáció elmélete és gyakorlata. Zombori Judit, pszichológus Kommunikáció elmélete és gyakorlata Zombori Judit, pszichológus 1 Asszertivitás (Sam R. Lloyd alapján) Jelentése: Pozitívan gondolkodunk Önérvényesítő módon viselkedünk Önbizalmat érzünk 2 Önmagunk és

Részletesebben

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD!

HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! Peggy McColl HASZNÁLD A SORSKAPCSOLÓD! ÉDESVÍZ KIADÓ BUDAPEST A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Peggy McColl / Your Destiny Switch Hay House, Inc., USA, 2007 Fordította

Részletesebben

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet

Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet Tartalom Louise L. Hay előszava: Ha a tanítvány készen áll, a tanító megjelenik! Jerry Hicks előszava Esther Hicks bemutatja Abrahamet 1. fejezet: Egy új szemlélet Minden vágyad meghallgatásra talál, és

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Nicholas Victor. Tanfolyam katalógus - 2013 -

Nicholas Victor. Tanfolyam katalógus - 2013 - Nicholas Victor Tanfolyam katalógus - 2013 - 1. Ingyenes előadás Épp előadok egy ingyenes előadáson http://csabitasakademia.com/ingyenes-eloadas/ Gondolkoztál már azon, hogy egyesek miért sikeresek a nőknél,

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Szarka Károly 2013. 11. 20. Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Lehetne ez akár egyszerű romantikus történet is. Egy férfi és egy nő telefonon ismerkednek meg, aztán a kettejük közötti

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Személyes Eredményességi Tréning Szet

Személyes Eredményességi Tréning Szet Személyes Eredményességi Tréning Szet Munkafüzet VAGYOK VALAKI A változtatás kulcsa Én : 1. Ki vagyok én? saját személyiségem feltérképezése 2. Párkapcsolatom 3. Munkám, hobbym 4. Anyagi tisztánlátásom

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez.

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez. Életgyónáshoz Életrendezés Nemes Ödön jezsuita atya gondolatai Alapelvek A kapcsolataimban, élethelyzeteimben, testi-lelki betegségeimben, kudarcaimban tapasztalt nehézségeimet, ne tekintsem problémának,

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

30. Lecke: Engedd el és Következtetés

30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke: Engedd el és Következtetés 30. Lecke : Engedd el és Következtetés Fogalmak: Engedd el Az eredmény az univerzum felelőssége. Határozd meg, hogy mit akarsz megvalósítani, hogy mi a célod, majd

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Mindennapi pénzügyeink Pénzügyi tudatosság képzés a Gödöllői Szent István Egyetemen dr Mészáros Aranka Phd egyetemi docens Előzmények: döntési szabadság? Következmény: nem megfelelő pénzügyi döntések bizalmatlanság!

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned!

Tudatos Teremtés Alapok. Erőteljes teremtő erő lakozik benned! Tudatos Teremtés Alapok 1-es Modul Erőteljes teremtő erő lakozik benned! 1 Üdvözöllek! Kalló Melinda vagyok, és megtisztelő számomra hogy részese lehetek a tudatos teremtésednek. Tudatos teremtés alapok:

Részletesebben

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást!

A hipnotikus prosi. Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! A hipnotikus prosi Ha a cég- vagy termékismertetőd szinte önmagától is elad, akkor itt fejezd be az olvasást! Még itt vagy? Akkor hadd mutassam meg, hogy mitől válik érdekessé, eldobhatatlanná egy prosi,

Részletesebben

A mi fánk. "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap,

A mi fánk. Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, A mi fánk "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj, S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem, nem kelne föl a nap, Ha nem lennének fák és madarak." (Horváth Imre) 2013.04.30. 1-2. óra Magyar nyelv és

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ

Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ Képzési útmutató ÚTIKALAUZ A FOTOGRÁFIAI KÉPESSÉGFEJLESZTÉSHEZ Amikor demonstráljuk valakinek, hogy képes egy fényképet tudatosan elkészíteni, a kreativitása és a fényképezés iránti öröme az egekbe szökik.

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Boldogságóra. munkafüzet. 10-14 éveseknek. Bagdi Bella

Boldogságóra. munkafüzet. 10-14 éveseknek. Bagdi Bella Bagdi Bella Boldogságóra munkafüzet 0-4 éveseknek Boldogságóra munkafüzet 0-4 éveseknek Írta: Bagdi Bella Téma szerkesztők: Gárdonyi Éva, Ködmön Anikó, Drahosné Akócsi Ancilla, Tabajdi Éva, Petőné Honvári

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy

Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Questions People Ask About How To Prepare For The Collapse Of The Economy Az emberek kérdezik, hogyan készüljenek fel a gazdasági összeomlásra? Honnan a fenéből lehet tudni, hogyan készüljek fel a gazdasági

Részletesebben

Készségfejlesztés, konfliktuskezelő képesség, egyéni megküzdő-képesség fejlődését elősegítő programok

Készségfejlesztés, konfliktuskezelő képesség, egyéni megküzdő-képesség fejlődését elősegítő programok Készségfejlesztés, konfliktuskezelő képesség, egyéni megküzdő-képesség fejlődését elősegítő programok Az élet minden területén és bármely élethelyzetben keletkezhetnek konfliktusok. A gyermekek együttélésében,

Részletesebben

3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket

3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket Különkiadás 3 meglepő hiba, amit a legtöbb tanácsadó jóindulatból követ el - és hogyan korrigáld ezeket Még a legrutinosabb, legtapasztaltabb tanácsadók is gyakran belefutnak e három hiba valamelyikébe

Részletesebben

A változás szabadsága II.

A változás szabadsága II. Hollenda Zsolt A változás szabadsága II. www.tudatossag.hu www.tokeleteselet.hu Munkafüzet Tartalomjegyzék Zéró tolerancia... 4 Adni jobb, mint kapni!?... 5 Megnyertem a lottó főnyereményt!!!... 6 Lehet

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

SZÓFOGADÓ füzetek. Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket?

SZÓFOGADÓ füzetek. Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Kedves nyolcadik osztályos fiatal!

Kedves nyolcadik osztályos fiatal! iskola sorszáma kérdőív sorszáma A kódkockákat hagyd üresen! Kedves nyolcadik osztályos fiatal! Az Országos Közoktatási Intézet megbízásából a környéken több általános iskolás osztályt is megkeresünk ezzel

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Így változtass az életeden. Lendvai Norbert. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Így változtass az életeden Lendvai Norbert 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Egy könyv születése 2011 nyarán írni kezdtem egy könyvet, melynek (több munkacím után) az Így változtass az életeden

Részletesebben

ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató

ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató Bánki Vera Stark Gábor Széplaki Gyöngyi Kismartony Katalin ZENE JÁTÉK I. + Kártyacsomag + Útmutató ZENE JÁTÉK II. + Munkafüzet + Útmutató Tankönyv az alapfokú nevelés-oktatás 1-4. évfolyamai számára Miben

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS JÖVŐTERVEI 1 A cigányság a magyar társadalom legnagyobb létszámú etnikai csoportjává vált az elmúlt évtizedekben. (VALUCH,

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési beszélgetés Gyakorlat. Műhely. Marketing Értékesítési beszélgetés Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 GYAKORLAT. MŰHELY Értékesítési beszélgetés Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész

Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Csábítás Akadémia Online Tanfolyam 5. rész Copyright: Csábítás Akadémia 2009-2010 Alapító, vezetı: Nicholas Victor Megnyitás és rutinátmenetek avagy: hogyan kerüld el a lefagyást? Jocky cikke Ez elég szar

Részletesebben

Csaplár Vilmos KURVA VAGYOK

Csaplár Vilmos KURVA VAGYOK Csaplár Vilmos KURVA VAGYOK Csaplár Vilmos Kurva vagyok (Karriertörténet) Regény 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Csaplár Vilmos 1. Elvárok mindenféle ajándékot férfiaktól, de a tudat, hogy nem vagyok rászorulva,

Részletesebben

A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/

A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/ A kis betlehemi csillag /Szende Ákos fordítása/ A kis csillag a milliárdnyi többi között állt fenn az égen. Végtelenül messzi kis fehér pont volt csupán. Senki sem vette észre - éppen ez volt bánata. Hajnalban

Részletesebben

MINDEN HÉTRE EGY TIPP

MINDEN HÉTRE EGY TIPP MINDEN HÉTRE EGY TIPP 2016 VOTISKY PETRA - PSZICHOLÓGUS, COACH Minden hétre egy tipp! Célkitűző és célmegvalósító könyv Elektronikus kiadás Szerző: Votisky Petra Jelen könyv nem tekinthető személyre szabott

Részletesebben