Lélektani felhőkarcolás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lélektani felhőkarcolás"

Átírás

1 SZAKMAI NAP - ELŐADÓK november 11. Lélektani felhőkarcolás Balanyi Szilárd - a Quimby együttes billentyűse Hatéves korában, édesapjától kapott hegedűjén kezdte el zeneelméleti tanulmányait a balatonfüredi Ferencsik János zeneiskolában. Aktív résztvevője volt általános iskolája kamarazenekarának ben alakult meg iskolatársakból a The Ears nevű zenekar, amiben ő zongorázott, illetve egy kölcsönkért szintetizátorból csalt ki furábbnál furább hangokat. Miután elvégezte a gimnáziumot, 1993-ban Budapestre költözött, ahol ifj. Rátonyi Róbert tanítványa lett. A Quimby zenekar tagja 1994 óta. Önálló lemezei: Halmazállapot (2002), Súlytalanság (2005), Egy más világ ( remix), Sorminta (2009), 21:00 (2009). Mínusz kétszázötven fokon dr. Bajkó Márta - fizikus, a CERN munkatársa Egyenesen Svájcból, a részecskegyorsítóból érkezik hozzánk a nemzetközi szinten is elismert mágnesszakértő és videokapcsolatos sétára hív bennünket az említett intézményben, melyben svájci kollégái, többek között férje lesz segítségünkre. Egy kb. egy éves cikk a következőképpen fogalmazza meg jelenlegi munkáját: A Dr. Bajkó Márta által vezetett mágnesgyárban - amelyet hivatalosan Szupravezetőmágnes Tesztállomásnak hívnak - már a 2018-as leállásra készülnek fel. A közvetlenül a detektorok előtt található négypólusú fókuszáló mágneseket fogják cserélni. A cseréhez teljesen új technológiát kell kidolgozni.

2 Olimpián innen és túl dr. Kiss Gergő - háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász Mindent elmond róla egy felsorolás eddigi legfontosabb sporteredményeiről: Olimpiai bajnok (2000, 2004, 2008), Világbajnok (2003), Európa-bajnok (1997, 1999), Világliga-győztes (2003, 2004), Euroliga győztes (1998, 2004, 2009), Euroliga (volt BL) döntős (2002, 2003, 2005), Bajnoki arany (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2012), Magyar Kupa arany (1996, 2006), Máltai Kupa arany (2013), Aranysapka (2000, 2004). Az év magyar csapatának tagja (2000), A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2008), Budapest díszpolgára (2008), I. osztályú "Honvédelemért" kitüntetés (2008), Az év magyar vízilabdázója (2009), Miniszteri elismerő oklevél (2012). Világháborúk dr. Szabó József János - a hadtudomány kandidátusa Hadtörténészként több mint egy évtizede kutatja Európa XX. századi országerődítéseit. Ennek keretében sikerült feltárnia a Keleti-Kárpátokban a két világháború között kiépített magyar erődrendszert az Árpád-vonalat, ami az egyetlen olyan erődrendszer volt a második világháborús Európában, amit csak megkerülni tudott az ellenség, de áttörni nem. Kutatási területei: A XX. század országerődítései; a Keleti-Kárpátok erődítéseinek rekonstrukciója a térinformatika módszereivel; a Keleti-Kárpátokban, Kárpátalján, Észak Erdély területén és a Felvidéken a magyar csapatok által folytatott hadműveletek a második világháború alatt; a Magyarországon besorozott alakulatok harcainak tapasztalatai az első világháborúban.

3 Két kultúra ölelésében dr. habil. Vámos Péter - sinológus Történész, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Károli Gáspár Református Egyetem Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézet egyetemi docense. Díjai, kitüntetései: Felsőoktatási Érdemérem (1993), Akadémiai Ifjúsági Díj (2004), Research Associate, Institut für Sinologie, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (2009). Bára fenti cím egy konkrét könyvének címe, akár őrá is vonatkoztathatjuk. Számos könyve és cikke megjelent Kína kultúrájával, politikájával és történelmével kapcsolatban és ígérete szerint bármiről mesél Kínával kapcsolatban, legyen szó kultúráról, művészetekről, vallásról, történelemről. Igazi szakértője a témának, ne legyetek restek kérdezni tőle! Magasra tett léc Fazekas Erzsébet - sportriporter, atléta Idén vette át a Magyar Olimpiai Bizottság nívódíját ben minden utánpótlás korosztályos bajnokságon első helyen végzett magasugrásban, 6-szor nyert országos felnőtt bajnoki aranyérmet. 150 nemzetközi versenyen indult. Több magyar televízióadó és rádióadó sportszerkesztőjeként dolgozott már, hírszerkesztés mellett kommentátorként is rendszeresen közreműködik közvetítéseken. A magyar sportvilág nagyjainak jó ismerője.

4 Egy év Denevérországban Forrásy Csaba - természetfotós Villamosmérnökként dolgozott, jelenleg nyugdíjas, a Nimród Fotóklub tagja. A Találkozás a természettel és az Év természetfotósa pályázatokon több díjat nyert. Hazai és külföldi természettudományos lapokban, különböző kiadványokban több cikke, fotója jelent meg ben a franciaországi nemzetközi természetfotó pályázat fődíjának nyertese és 2003-ban a Glanzlichter fotópályázat "Imagination Blue" kategóriájának díjazottja volt. Több alkalommal járt már nálunk; idén új sorozatot mutat be, melyben - ahogy a cím is mutatja - az éjszaka gyors röptű vérszívói lesznek a középpontban. Színházban vagyok... Mondjad! Mácsai Pál - az Örkény színház igazgatója, színész, rendező Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész és 2004 között a Madách Kamara vezetője, majd 2004-től az Örkény István Színház alapító igazgatója. A színházi közéletben is aktív szerepet vállalt: 1996 és 2000 között a Magyar Színész-kamarai Egyesület alelnöke, valamint 1997 és 2000 között a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja volt. Színházi és filmes munkáin kívül a Lyukasóra című irodalmi műsor állandó szereplőjeként is szerepel ben Zárójelentés címmel nagylemezt adott ki októberétől a magyar HBO új televíziós sorozatában, a Terápia központi karakterét, egy pszichoterapeutát alakít.

5 Hogyan lettem zongoraművész vész- tanárból a bábjáték és a bábművészet szerelmese Miklósi Gabriella - a Bábszínház zenei vezetője 1970 óta s Budapest Bábszínház tagja, néhány év óta a színház zenei vezetője. A kezdetek óta tanít a Bábszínészképző Tanfolyamokon. "Szeretném elmondani, hogy miért fontos a játék, az ének és a zene az életünkben; miért fontos a mese, és annak megjelenítése otthon, az óvodában,az iskolában,valamint kicsi és nagy színpadon; hogy hogyan találkoznak a különböző művészeti ágak a bábszínpadi megjelenítésben, miért fontos, hogy a látvány, a beszéd, az ének, a zene és a mozgás összekapcsolódjon, és átélhető színpadi varázslattá álljon össze. Milyen képességeket kell ahhoz kifejleszteni, hogy valaki színész és bábszínész lehessen? Ezekről szeretnék beszélgetni." Metaforaszennyezés Simon Márton, Kemény Zsófia költők a slam poetry jegyében Simon Márton honlapján így mutatkozik be: Költő vagyok és slammer. Verseket 2004 óta publikálok, két kötetem jelent meg 2010-ben a Dalok a magasföldszintről, 2013-ban a Polaroidok. Sok évvel ezelőtt otthagytam egy majdnem elvégzett, Pázmányos esztétika-kommunikáció szakot, de ha minden jól megy, 2014 tavaszán végzek a Károlin, japánon. Dolgoztam számtalan alkalommal újságíróként, több alkalommal szerkesztőként és újabban rendszeresen fordítóként: angolból fordítok krimit és szépirodalmat egyaránt (és fontolva haladva japánból, csakis verseket és szinte kizárólag magamnak). Egyébként 1984-ben születtem, Kalocsán. A Pápai Református Kollégiumban érettségiztem. Kamasz korom óta írok. Kemény Zsófia: Két éve slammel és máris több elismert hazai díj birtokosa, csapatban és egyéniben is több alkalommal remekelt, a Mika Slam Klub es bajnokságán nyerte első díját. Számára a slam napjai felét jelenti... :)

6 A sport pedig segít Szekeres Pál vívó olimpikon, miniszteri biztos Többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető. Az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett ben az Európai Paralimpiai Bizottság v. b. tagjává választották ben, miután megszűnt a minisztérium, átkerült a Nemzeti Sporthivatalba ben a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének elnökévé választották június 7-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkárává nevezték ki. Szeptemberi hír, hogy az MVSZ ülésén az olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnokot megválasztották a kerekesszékes válogatott szakmai igazgatójának. Aki két gólt lőtt l a németeknek Torghelle Sándor - labdarúgó Lothar Matthaus hívta be a válogatottba 21 évesen. Élete első válogatottbeli gólját a 2004 márciusában megrendezett brazilok elleni mérkőzésen szerezte. Torghelle összesen 11 gólt szerzett a válogatottban, ebből a legemlékezetesebbek a németek ellen lőtt kaiserslauterni két gólja, amellyel a válogatott megnyerte a mérkőzést. Torghelle számára ez megnyitotta a lehetőséget, hogy külföldön is kipróbálhassa magát. Több külföldi csapat, köztük holland, német és angol élvonalbeli csapatok szerették volna leigazolni az akkor 22 éves csatárt. Végül az angol élvonalba feljutó Crystal Palace-hoz szerződött. Később a Jena csapatában 8 bajnoki találat mellett 1 kupagólt is szerzett. Ezután az Augsburg FC leigazolta.

7 Zsupszkulcs, hoppor, Teszlek süveg, cikesz durrfarkú szurcsók Tóth Tamás Boldizsár író, műfordító, a Harry Potter fordítója 1988-tól egyetemi hallgató, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett angol német szakon. Angol-német szakos egyetemista volt, amikor megélhetési okokból elkezdett filmeket fordítani. Ekkor ismerkedett meg az Animus Kiadó tulajdonosaival, akik saját bevallásuk szerint a humoráért kedvelték meg. Így lett ő J. K. Rowling Harry Potter-sorozatának magyar fordítója, s e minőségében tett szert országos ismertségre. Ő készítette a Harry Potterfilmek szinkronját is. Milyen lesz a jövőd? Vadiúj szakmák a láthatáron! Varga István marketingszakember, jövőkutató Marketing szakember, jövőkutató. Az év honlapja online marketingkommunikációs pályázat alapítója. Visszatérő előadónk ismét a jövő kérdéseit firtatja majd. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan szó lesz az információs társadalomról, a természetről, erőforrásainkról és arról, a jövőben hogyan változik majd a körülöttünk lévő világ. Idősebbeknek szóló előadásában pedig arról beszél, hogyan is változik percről percre a technikai világ, hová tűnnek a klasszikus szakmák és milyen újak jelennek meg. Tudtátok pl. hogy vannak mérnökök, akik az újonnan gyártott autók jószagúságával" foglalkoznak?

8 Száguldó cirkusz Wéber Gábor autóversenyző, televíziós szakkommentátor között a Zengő Motorsporttal versenyzett a Renault Clio Kupában, a SEAT León Szuperkupában, majd a SEAT León Eurocup-ban ben a Team LogiPlus by T.A.C. Race Solutions csapattal versenyzett a német SEAT Leon Supercopában, illetve 2012-től ismét a Zengő Motorsporttal az FIA Túraautó-világbajnokságban től szakkommentátorként dolgozik az RTL Klub, majd 2012-től a Magyar Televízió Formula 1-es közvetítésein. Eredményei: 2001-ben SRMC világbajnok, majd 2002-ben az Opel Astra kupában összetett 5. hely, illetve média bajnok ban és 2004-ben bajnok a Magyar Shell V Power Racing Renault Clio Kupában, 2005-ben és 2006-ban második helyen végzett. 2 bajnoki címével, és 27 futamgyőzelmével legeredményesebb versenyző a Magyar Shell V Power Racing Renault Clio Kupában.

Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16.

Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16. Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16. Zöld béke a kék bolygóért Andrasev Szonja Greenpeace aktivista Az egykori Kempelen-díjas tanulónk ma a környezetvédelemért harcol a Greenpeace aktivistájaként.

Részletesebben

2013. november 12. Beck Zoltán énekes, előadóművész. Imre Géza - párbajtőrvívó. Varga István jövőkutató, marketing-szakember

2013. november 12. Beck Zoltán énekes, előadóművész. Imre Géza - párbajtőrvívó. Varga István jövőkutató, marketing-szakember Hogyha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart Beck Zoltán énekes, előadóművész SZAKMAI NAP - ELŐADÓK 2013. november 12. A 30Y énekeseként ismerhetjük, mellette a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

MUCSII CSABA 1996-ban magyar szakos tanárként végzett a Miskolci Egyetemen. Hírszerkesztést és újságírást tanult a Magyar Rádiónál. Később a TV2 internetes oldalát, a Corridor.hu-t szerkesztette. Később

Részletesebben

Javaslat Miskolc város kitüntető címeinek és díjainak adományozására

Javaslat Miskolc város kitüntető címeinek és díjainak adományozására MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Kvo.: 28.011-335/2008 Javaslat Miskolc város kitüntető címeinek és díjainak adományozására Összeállította: Ádám Ibolya osztályvezető Kulturális és Vendégforgalmi

Részletesebben

SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM

SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM SEGÍTHETEK? MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM Dupla öröm Mai fiatalokkal ismerkedhet meg az elkövetkezô néhány oldalon. Mai fiatalok, de mégsem a nagy átlaghoz tartoznak. Miben különböznek másoktól? Határozottak,

Részletesebben

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXIV. évfolyam 6. szám 2014. június. Bihari Hírlap

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXIV. évfolyam 6. szám 2014. június. Bihari Hírlap A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXIV. évfolyam 6. szám 2014. június Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város Önkormányzatának havonta megjelenő közéleti lapja Helytörténeti vetélkedők..

Részletesebben

2015. évkönyv. XVIII. évf. 196. szám 980. www.policepress.hu/sikeresnok 196. SZÁM 2015 XVIII. ÉVFOLYAM

2015. évkönyv. XVIII. évf. 196. szám 980. www.policepress.hu/sikeresnok 196. SZÁM 2015 XVIII. ÉVFOLYAM 196. SZÁM 2015 XVIII. ÉVFOLYAM 2015 top 50 borito B4-B1.indd 1 2015. évkönyv www.policepress.hu/sikeresnok XVIII. évf. 196. szám 980 2014.12.13. 8:44:10 PERFECT SMILE FOGÁSZATI KLINIKA Áldozzon az önfeledt

Részletesebben

Köszöntő. Mi is annyit igyekszünk nyújtani, amit támogatottaink: lehetőségeinkhez mérten tesszük, amit tehetünk, amit úgy érezzük, tennünk kell.

Köszöntő. Mi is annyit igyekszünk nyújtani, amit támogatottaink: lehetőségeinkhez mérten tesszük, amit tehetünk, amit úgy érezzük, tennünk kell. 2006 2007 2008 2009 Köszöntő Segíthetek? Segíthetünk? tettük fel a kérdést 2006 óta évente többször is. Tudjuk, hogy számos terület igényli a támogatást, szembesülünk ezzel napi munkánk, találkozásaink

Részletesebben

Köszöntõ 5 év elteltével

Köszöntõ 5 év elteltével mindenkinek van véleménye 2011. február V. évfolyam, 2. szám Közéleti Civil Hírmondó Ára: 100 Ft Köszöntõ 5 év elteltével Egy izgalmas, kalandos útra hívunk Jászfényszarura, Kedves Olvasó! Fedezzük fel

Részletesebben

A Magyar Lovassport Szövetség 2012. február 11 én tartotta K Ö Z G Y Ű L É S É T

A Magyar Lovassport Szövetség 2012. február 11 én tartotta K Ö Z G Y Ű L É S É T A Magyar Lovassport Szövetség 2012. február 11 én tartotta K Ö Z G Y Ű L É S É T Napirend: 1. Jegyzőkönyvvezető, hitelesítők, levezető, Szavazatszámláló Bizottság megválasztása 2. Elnöki beszámoló 3. 2011.

Részletesebben

NYÁR KULTÚRA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA

NYÁR KULTÚRA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA REGIO REGIA NYÁR KULTÚRA A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ ÜZLETI MAGAZINJA online: www.regioregia.hu/magazin Felelős kiadó: Cseh Teréz, a KEM-Bridge Net ügyvezetője Főszerkesztő: Veér Károly - veerkaroly@kembridge.hu

Részletesebben

Szarvasi Krónika Közművelődési és helytörténeti folyóirat

Szarvasi Krónika Közművelődési és helytörténeti folyóirat Szarvasi Krónika Közművelődési és helytörténeti folyóirat 22. szám * 2008 Szerkesztőbizottság Dr. Búzás László Dr. Kutas Ferenc Dr. Lipcsei Imre Dr. Marjai Gyula Dr. Molitorisz Pál Dr. Reszkető Péter Szerkesztőségi

Részletesebben

Újra indul a MOB Hírlevél Borkai Zsolt MOB-elnök köszöntője

Újra indul a MOB Hírlevél Borkai Zsolt MOB-elnök köszöntője GYORSABBAN, MAGASABBRA, ERŐSEBBEN! A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztató kiadványa, 2012. május Újra indul a MOB Hírlevél Borkai Zsolt MOB-elnök köszöntője MOB Hírlevél Fotó: Illyés Tibor/MTI Budapesten

Részletesebben

Fasori Örökdiák. So WHAT? Kit érdekel?! Ahhoz képest, hogy mennyien végeztünk az elmúlt 25 évben,

Fasori Örökdiák. So WHAT? Kit érdekel?! Ahhoz képest, hogy mennyien végeztünk az elmúlt 25 évben, Fasori Örökdiák A BUDAPESTI EVANGÉLIKUS GIMNÁZIUM VOLT NÖVENDÉKEINEK EGYESÜLETE TIMOR DOMINI PRINCIPIUM SCIENTIÆ AZ ÚRNAK FÉLELME FEJE A BÖLCSESSÉGNEK 2014. SZEPTEMBER 7. SZÁM So WHAT? Kit érdekel?! Ahhoz

Részletesebben

Egy dombóvári az örökkévalóságnak Azt gondoltuk, örökké élhet. Leírhatatlanul vitális volt, láthatóan

Egy dombóvári az örökkévalóságnak Azt gondoltuk, örökké élhet. Leírhatatlanul vitális volt, láthatóan A DOMBÓVÁRI JÁRÁS KÖZÉLETI, KULTURÁLIS ÉS INFORMÁCIÓS LAPJA KULTÚRA KÖZÉLET IV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2015. JANUÁR 27. ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁS Kedves Olvasóink! Három évvel ezelőtt, 2012.március 14-én jelent meg

Részletesebben

DISKURZUS. Baranya kulturális és közéleti információs lapja. Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Pécs, József Attila u. 10.

DISKURZUS. Baranya kulturális és közéleti információs lapja. Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Pécs, József Attila u. 10. Baranya kulturális és közéleti információs lapja DISKURZUS XX. évfolyam, 1. szám 2011. január Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Pécs, József Attila u. 10. A BARANYA MEGYEI KULTURÁLIS

Részletesebben

A vízi fejlesztés helyzete és lehetôségei Szlovákia egyes magyar tanítási nyelvû óvodáiban... 33

A vízi fejlesztés helyzete és lehetôségei Szlovákia egyes magyar tanítási nyelvû óvodáiban... 33 Tartalom Néhány sorban............................................. 3 Megújult elnökséggel - tovább...!................................ 3 Lochmayer György: A nemzetközi erôviszonyok alakulása 2006-ban...................

Részletesebben

SZENT MÁRTON ÜNNEPÉN VÁROSUNK ÚJ DÍSZPOLGÁRAI VENDÉGÜNK VOLT A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR

SZENT MÁRTON ÜNNEPÉN VÁROSUNK ÚJ DÍSZPOLGÁRAI VENDÉGÜNK VOLT A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR 19. szám, 2012. november 28. Kunszentmártoni Hír-Lap 1 Ára: 150 Ft 2012. NOVEMBER 28. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XIII. ÉVFOLYAM, 19. SZÁM SZENT MÁRTON ÜNNEPÉN VÁROSUNK ÚJ DÍSZPOLGÁRAI PROF. DR. BARNA

Részletesebben

Kerületi kitüntetések 4 5. oldal. Telepítik a kamerákat 3. oldal. 1956-os emlékfutás 16. oldal. Újraindul a KoMa! 14. oldal

Kerületi kitüntetések 4 5. oldal. Telepítik a kamerákat 3. oldal. 1956-os emlékfutás 16. oldal. Újraindul a KoMa! 14. oldal XV. KERÜLETI R á k o s p a l o t a P e s t ú j h e l y Ú j p a l o t a k ö z é l e t i l a p j a III. évf. 19. szám 2013. október 7. Telepítik a kamerákat 3. oldal Kerületi kitüntetések 4 5. oldal Fotó:

Részletesebben

2010 : 5 : szeptember - október

2010 : 5 : szeptember - október 2010 : 5 : szeptember - október HallgaTóI siker A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál képzőművészeti pályázatára érkezett képek közül a zsűri kiválasztotta a nyertes alkotást. Az 1500 eur. fődíjat

Részletesebben

Újfalussy Balázs. Cserti József

Újfalussy Balázs. Cserti József A jelölőbizottság jelentése az ELFT közgyűlésének Az ELFT jelölőbizottsága ez év február végén levelet küldött minden szakosztály, szakcsoport és területi csoport elnökének és titkárának, s abban kérte,

Részletesebben

Rövid iskolatörténet

Rövid iskolatörténet 55. szám Jubileumi ünnepség December 17-én fél tizenkettőkor a zsúfolásig megtelt aulában Révay Lili köszöntötte a Bolyai János Gimnázium alapításának 20. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség vendégeit,

Részletesebben

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június. Bihari Hírlap A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXV. évfolyam 6. szám 2015. június Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város Önkormányzatának havonta megjelenő közéleti lapja Széchenyi Programiroda

Részletesebben

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8 A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2008. október II. évfolyam 11. szám Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon FOTÓ: IFJ. CZÉGAI LÁSZLÓ A tartalomból: Újabb nyertes pályázatok további

Részletesebben

EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA

EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA EGRI MAGAZIN A MÉDIA EGER NONPROFIT KFT. INGYENES KIADVÁNYA 7. évf. 5. szám 2014. május Felújítások a Szalában Amerikai foci Anyaságról anyák napján EGRI TEHETSÉGEK GLEDURA BENJAMIN ÉS KOMÁROMI-NAGY MÁRTON

Részletesebben

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22.

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22. ÁRPÁDFÖLD CINKOTA MÁTYÁSFÖLD RÁKOSSZENTMIHÁLY SASHALOM KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXI. évfolyam 22. szám november 22. 4 Nem feledjük a hősök emlékét 5 Színes világ 7 Telitalálat

Részletesebben

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 1. szám január 17.

KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 1. szám január 17. ÁRPÁDFÖLD CINKOTA MÁTYÁSFÖLD RÁKOSSZENTMIHÁLY SASHALOM KERÜLETI ÚJSÁG A XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA XXII. évfolyam 1. szám január 17. www.budapest16.hu 4 Jól jártak az autogramgyűjtők 5 Szunyi bácsi,

Részletesebben

V. évfolyam 1. szám. 2015. január

V. évfolyam 1. szám. 2015. január V. évfolyam 1. szám 2015. január Komárom-Esztergom megyei könyvtárszakmai folyóirat (A Téka Téma utódja) http://kemlib.jamk.hu kemlib@jamk.hu Kiadja a József Attila Megyei és Városi Könyvtár 2800 Tatabánya,

Részletesebben

Fellobban az olimpiai láng!

Fellobban az olimpiai láng! 3. oldal 2013-ban új Ptk. lép hatályba, amelyben min dennapi életünket alapjaiban meghatározó szabályok változásáról van szó mondta dr. Bánáti János Győrben tett látogatásakor. 7. oldal Nemcsak egészségügyi,

Részletesebben

A tartalomból. Élményfesztivál(?) Térplasztika az Eszperantó sétányon. Badacsonyiné Bohus Gabriella. Hétköznapi hős

A tartalomból. Élményfesztivál(?) Térplasztika az Eszperantó sétányon. Badacsonyiné Bohus Gabriella. Hétköznapi hős A tartalomból Térplasztika az Eszperantó sétányon 4 10 11 Badacsonyiné Bohus Gabriella Hétköznapi hős 20 16 17 Bajnok a VGYSE Csörgőlabda Magyar Bajnokság 2014/15 Játsszon velünk, nyerjen két jegyet a

Részletesebben