Lélektani felhőkarcolás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lélektani felhőkarcolás"

Átírás

1 SZAKMAI NAP - ELŐADÓK november 11. Lélektani felhőkarcolás Balanyi Szilárd - a Quimby együttes billentyűse Hatéves korában, édesapjától kapott hegedűjén kezdte el zeneelméleti tanulmányait a balatonfüredi Ferencsik János zeneiskolában. Aktív résztvevője volt általános iskolája kamarazenekarának ben alakult meg iskolatársakból a The Ears nevű zenekar, amiben ő zongorázott, illetve egy kölcsönkért szintetizátorból csalt ki furábbnál furább hangokat. Miután elvégezte a gimnáziumot, 1993-ban Budapestre költözött, ahol ifj. Rátonyi Róbert tanítványa lett. A Quimby zenekar tagja 1994 óta. Önálló lemezei: Halmazállapot (2002), Súlytalanság (2005), Egy más világ ( remix), Sorminta (2009), 21:00 (2009). Mínusz kétszázötven fokon dr. Bajkó Márta - fizikus, a CERN munkatársa Egyenesen Svájcból, a részecskegyorsítóból érkezik hozzánk a nemzetközi szinten is elismert mágnesszakértő és videokapcsolatos sétára hív bennünket az említett intézményben, melyben svájci kollégái, többek között férje lesz segítségünkre. Egy kb. egy éves cikk a következőképpen fogalmazza meg jelenlegi munkáját: A Dr. Bajkó Márta által vezetett mágnesgyárban - amelyet hivatalosan Szupravezetőmágnes Tesztállomásnak hívnak - már a 2018-as leállásra készülnek fel. A közvetlenül a detektorok előtt található négypólusú fókuszáló mágneseket fogják cserélni. A cseréhez teljesen új technológiát kell kidolgozni.

2 Olimpián innen és túl dr. Kiss Gergő - háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, jogász Mindent elmond róla egy felsorolás eddigi legfontosabb sporteredményeiről: Olimpiai bajnok (2000, 2004, 2008), Világbajnok (2003), Európa-bajnok (1997, 1999), Világliga-győztes (2003, 2004), Euroliga győztes (1998, 2004, 2009), Euroliga (volt BL) döntős (2002, 2003, 2005), Bajnoki arany (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2012), Magyar Kupa arany (1996, 2006), Máltai Kupa arany (2013), Aranysapka (2000, 2004). Az év magyar csapatának tagja (2000), A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (2008), Budapest díszpolgára (2008), I. osztályú "Honvédelemért" kitüntetés (2008), Az év magyar vízilabdázója (2009), Miniszteri elismerő oklevél (2012). Világháborúk dr. Szabó József János - a hadtudomány kandidátusa Hadtörténészként több mint egy évtizede kutatja Európa XX. századi országerődítéseit. Ennek keretében sikerült feltárnia a Keleti-Kárpátokban a két világháború között kiépített magyar erődrendszert az Árpád-vonalat, ami az egyetlen olyan erődrendszer volt a második világháborús Európában, amit csak megkerülni tudott az ellenség, de áttörni nem. Kutatási területei: A XX. század országerődítései; a Keleti-Kárpátok erődítéseinek rekonstrukciója a térinformatika módszereivel; a Keleti-Kárpátokban, Kárpátalján, Észak Erdély területén és a Felvidéken a magyar csapatok által folytatott hadműveletek a második világháború alatt; a Magyarországon besorozott alakulatok harcainak tapasztalatai az első világháborúban.

3 Két kultúra ölelésében dr. habil. Vámos Péter - sinológus Történész, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Károli Gáspár Református Egyetem Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézet egyetemi docense. Díjai, kitüntetései: Felsőoktatási Érdemérem (1993), Akadémiai Ifjúsági Díj (2004), Research Associate, Institut für Sinologie, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (2009). Bára fenti cím egy konkrét könyvének címe, akár őrá is vonatkoztathatjuk. Számos könyve és cikke megjelent Kína kultúrájával, politikájával és történelmével kapcsolatban és ígérete szerint bármiről mesél Kínával kapcsolatban, legyen szó kultúráról, művészetekről, vallásról, történelemről. Igazi szakértője a témának, ne legyetek restek kérdezni tőle! Magasra tett léc Fazekas Erzsébet - sportriporter, atléta Idén vette át a Magyar Olimpiai Bizottság nívódíját ben minden utánpótlás korosztályos bajnokságon első helyen végzett magasugrásban, 6-szor nyert országos felnőtt bajnoki aranyérmet. 150 nemzetközi versenyen indult. Több magyar televízióadó és rádióadó sportszerkesztőjeként dolgozott már, hírszerkesztés mellett kommentátorként is rendszeresen közreműködik közvetítéseken. A magyar sportvilág nagyjainak jó ismerője.

4 Egy év Denevérországban Forrásy Csaba - természetfotós Villamosmérnökként dolgozott, jelenleg nyugdíjas, a Nimród Fotóklub tagja. A Találkozás a természettel és az Év természetfotósa pályázatokon több díjat nyert. Hazai és külföldi természettudományos lapokban, különböző kiadványokban több cikke, fotója jelent meg ben a franciaországi nemzetközi természetfotó pályázat fődíjának nyertese és 2003-ban a Glanzlichter fotópályázat "Imagination Blue" kategóriájának díjazottja volt. Több alkalommal járt már nálunk; idén új sorozatot mutat be, melyben - ahogy a cím is mutatja - az éjszaka gyors röptű vérszívói lesznek a középpontban. Színházban vagyok... Mondjad! Mácsai Pál - az Örkény színház igazgatója, színész, rendező Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, érdemes művész és 2004 között a Madách Kamara vezetője, majd 2004-től az Örkény István Színház alapító igazgatója. A színházi közéletben is aktív szerepet vállalt: 1996 és 2000 között a Magyar Színész-kamarai Egyesület alelnöke, valamint 1997 és 2000 között a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja volt. Színházi és filmes munkáin kívül a Lyukasóra című irodalmi műsor állandó szereplőjeként is szerepel ben Zárójelentés címmel nagylemezt adott ki októberétől a magyar HBO új televíziós sorozatában, a Terápia központi karakterét, egy pszichoterapeutát alakít.

5 Hogyan lettem zongoraművész vész- tanárból a bábjáték és a bábművészet szerelmese Miklósi Gabriella - a Bábszínház zenei vezetője 1970 óta s Budapest Bábszínház tagja, néhány év óta a színház zenei vezetője. A kezdetek óta tanít a Bábszínészképző Tanfolyamokon. "Szeretném elmondani, hogy miért fontos a játék, az ének és a zene az életünkben; miért fontos a mese, és annak megjelenítése otthon, az óvodában,az iskolában,valamint kicsi és nagy színpadon; hogy hogyan találkoznak a különböző művészeti ágak a bábszínpadi megjelenítésben, miért fontos, hogy a látvány, a beszéd, az ének, a zene és a mozgás összekapcsolódjon, és átélhető színpadi varázslattá álljon össze. Milyen képességeket kell ahhoz kifejleszteni, hogy valaki színész és bábszínész lehessen? Ezekről szeretnék beszélgetni." Metaforaszennyezés Simon Márton, Kemény Zsófia költők a slam poetry jegyében Simon Márton honlapján így mutatkozik be: Költő vagyok és slammer. Verseket 2004 óta publikálok, két kötetem jelent meg 2010-ben a Dalok a magasföldszintről, 2013-ban a Polaroidok. Sok évvel ezelőtt otthagytam egy majdnem elvégzett, Pázmányos esztétika-kommunikáció szakot, de ha minden jól megy, 2014 tavaszán végzek a Károlin, japánon. Dolgoztam számtalan alkalommal újságíróként, több alkalommal szerkesztőként és újabban rendszeresen fordítóként: angolból fordítok krimit és szépirodalmat egyaránt (és fontolva haladva japánból, csakis verseket és szinte kizárólag magamnak). Egyébként 1984-ben születtem, Kalocsán. A Pápai Református Kollégiumban érettségiztem. Kamasz korom óta írok. Kemény Zsófia: Két éve slammel és máris több elismert hazai díj birtokosa, csapatban és egyéniben is több alkalommal remekelt, a Mika Slam Klub es bajnokságán nyerte első díját. Számára a slam napjai felét jelenti... :)

6 A sport pedig segít Szekeres Pál vívó olimpikon, miniszteri biztos Többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető. Az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett ben az Európai Paralimpiai Bizottság v. b. tagjává választották ben, miután megszűnt a minisztérium, átkerült a Nemzeti Sporthivatalba ben a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének elnökévé választották június 7-én a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkárává nevezték ki. Szeptemberi hír, hogy az MVSZ ülésén az olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnokot megválasztották a kerekesszékes válogatott szakmai igazgatójának. Aki két gólt lőtt l a németeknek Torghelle Sándor - labdarúgó Lothar Matthaus hívta be a válogatottba 21 évesen. Élete első válogatottbeli gólját a 2004 márciusában megrendezett brazilok elleni mérkőzésen szerezte. Torghelle összesen 11 gólt szerzett a válogatottban, ebből a legemlékezetesebbek a németek ellen lőtt kaiserslauterni két gólja, amellyel a válogatott megnyerte a mérkőzést. Torghelle számára ez megnyitotta a lehetőséget, hogy külföldön is kipróbálhassa magát. Több külföldi csapat, köztük holland, német és angol élvonalbeli csapatok szerették volna leigazolni az akkor 22 éves csatárt. Végül az angol élvonalba feljutó Crystal Palace-hoz szerződött. Később a Jena csapatában 8 bajnoki találat mellett 1 kupagólt is szerzett. Ezután az Augsburg FC leigazolta.

7 Zsupszkulcs, hoppor, Teszlek süveg, cikesz durrfarkú szurcsók Tóth Tamás Boldizsár író, műfordító, a Harry Potter fordítója 1988-tól egyetemi hallgató, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett angol német szakon. Angol-német szakos egyetemista volt, amikor megélhetési okokból elkezdett filmeket fordítani. Ekkor ismerkedett meg az Animus Kiadó tulajdonosaival, akik saját bevallásuk szerint a humoráért kedvelték meg. Így lett ő J. K. Rowling Harry Potter-sorozatának magyar fordítója, s e minőségében tett szert országos ismertségre. Ő készítette a Harry Potterfilmek szinkronját is. Milyen lesz a jövőd? Vadiúj szakmák a láthatáron! Varga István marketingszakember, jövőkutató Marketing szakember, jövőkutató. Az év honlapja online marketingkommunikációs pályázat alapítója. Visszatérő előadónk ismét a jövő kérdéseit firtatja majd. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan szó lesz az információs társadalomról, a természetről, erőforrásainkról és arról, a jövőben hogyan változik majd a körülöttünk lévő világ. Idősebbeknek szóló előadásában pedig arról beszél, hogyan is változik percről percre a technikai világ, hová tűnnek a klasszikus szakmák és milyen újak jelennek meg. Tudtátok pl. hogy vannak mérnökök, akik az újonnan gyártott autók jószagúságával" foglalkoznak?

8 Száguldó cirkusz Wéber Gábor autóversenyző, televíziós szakkommentátor között a Zengő Motorsporttal versenyzett a Renault Clio Kupában, a SEAT León Szuperkupában, majd a SEAT León Eurocup-ban ben a Team LogiPlus by T.A.C. Race Solutions csapattal versenyzett a német SEAT Leon Supercopában, illetve 2012-től ismét a Zengő Motorsporttal az FIA Túraautó-világbajnokságban től szakkommentátorként dolgozik az RTL Klub, majd 2012-től a Magyar Televízió Formula 1-es közvetítésein. Eredményei: 2001-ben SRMC világbajnok, majd 2002-ben az Opel Astra kupában összetett 5. hely, illetve média bajnok ban és 2004-ben bajnok a Magyar Shell V Power Racing Renault Clio Kupában, 2005-ben és 2006-ban második helyen végzett. 2 bajnoki címével, és 27 futamgyőzelmével legeredményesebb versenyző a Magyar Shell V Power Racing Renault Clio Kupában.

MUCSII CSABA 1996-ban magyar szakos tanárként végzett a Miskolci Egyetemen. Hírszerkesztést és újságírást tanult a Magyar Rádiónál. Később a TV2 internetes oldalát, a Corridor.hu-t szerkesztette. Később

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club tevékenységéről Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke Club Előkészítő: Ózdi Súlyemelő és Fitness Ügyvezető

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

I. KI MIBEN? London 2012

I. KI MIBEN? London 2012 I. KI MIBEN? London 2012 A feladat az, hogy gyűjtsétek össze a 2012-es londoni olimpián egyéni érmeseinket, és írjátok a táblázatba, hogy melyik sportágban, versenyszámban nyerték egyéni érmüket? Minden

Részletesebben

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság

minden édenek neve vad poklokat büvöl. A Magyarországi Tanácsköztársaság Az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja és a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár tisztelettel meghívja

Részletesebben

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

Téma: Az írástudók felelőssége

Téma: Az írástudók felelőssége Téma: Az írástudók felelőssége 2002. november 21 Meghívott vendégünk: Fábián Gyula író, a Szabad Föld főszerkesztője Bevezető előadásának címe: A sajtó hatalma 2002. december 20 Meghívott vendégünk: Gyurkovics

Részletesebben

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS

Dobrovitz József NÉGYESFOGATHAJTÁS Dobrovitz József 2009 NÉGYESFOGATHAJTÁS LEGEREDMÉNYESEBB HAJTÓINK A Magyar Lovassport kétségkívül legeredményesebb szakága évtizedek óta a fogathajtóké, hisz sikert sikerre halmoztak az egykori szövetségi

Részletesebben

2013. november 12. Beck Zoltán énekes, előadóművész. Imre Géza - párbajtőrvívó. Varga István jövőkutató, marketing-szakember

2013. november 12. Beck Zoltán énekes, előadóművész. Imre Géza - párbajtőrvívó. Varga István jövőkutató, marketing-szakember Hogyha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart Beck Zoltán énekes, előadóművész SZAKMAI NAP - ELŐADÓK 2013. november 12. A 30Y énekeseként ismerhetjük, mellette a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és irodalom

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

Beszámoló a évi Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyről

Beszámoló a évi Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyről Beszámoló a 2019. évi Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyről 2019-ben tizenegyedik alkalommal rendeztük meg az Eötvös József középiskolai szónokversenyt az ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

Születési id, hely: április 1., Tapolca

Születési id, hely: április 1., Tapolca IRÁNY RIÓ! HONVÉD 1977. április 1., Tapolca Tapolcai Vívó SE / Budapesti Honvéd Sportegyesület Borosné Eitner Kinga / Dancsházy-Nagy Tamás Párbajt r egyéni és csapat 1. hely: egyéni (1997, 2002, 2003)

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Rostoványi Zsolt

Oktatói önéletrajz Dr. Rostoványi Zsolt egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1976-1977 MKKE Közgazdasági Továbbképző Intézet, nemzetközi gazdasági kapcsolatok

Részletesebben

Szakály Sándor. I. Személyi adatok

Szakály Sándor. I. Személyi adatok Szakály Sándor I. Személyi adatok Szül.: 1955. november 23. Munkahely: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Történettudományi Intézet, Új-és Jelenkori Történeti Tanszék 1146 Budapest,

Részletesebben

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I

A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK (2.) A LOVASSPORTOK ÉS A KAPCSOLÓDÓ TANTÁRGYAK O K T A T Ó I Egyedülálló a Szak oktató-gárdája! A Szent István Egyetem

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

A KöMaL nyári matematika és fizika tehetséggondozó tábora

A KöMaL nyári matematika és fizika tehetséggondozó tábora Beszámoló a MATFUND Alapítvány pályázatáról, a Nemzeti Tehetség Program Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok támogatása című, NTP-TÁB18-0047 számú pályázatának megvalósításáról Az elfogadott

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Szántay Antal Péter tudományos főmunkatárs Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1982-1987 ELTE (Budapest), történelem - német nyelv és

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon!

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon! Magyar Lovassport Szövetség Egy kicsit több tudományt és ügyes, fényes végrehajtást. Gróf Széchenyi István Lovakrul, 1828 LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI

Részletesebben

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK

HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK HONORIS CAUSA PRO SCIENTIA ARANYÉRMESEK 1989 2017 2017 Lovász László elnök Csépe Valéria kutatóprofesszor MTA Természettudományi Kutatóközpont Cziráki Szabina titkár Országos Tudományos Diákköri Tanács

Részletesebben

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz.

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. A Magyar AMSE keresi minden olyan partnerét, aki a sport és Magyarország legnépesebb autósportja, a

Részletesebben

MEGHÍVÓ. a Szín-Tér Egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett Generációváltás című szakmai napra.

MEGHÍVÓ. a Szín-Tér Egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett Generációváltás című szakmai napra. Generációváltás 25 éves a Szín-Tér Egyesület MEGHÍVÓ Székesfehérvár 2016. 11. 12. MEGHÍVÓ a Szín-Tér Egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából rendezett Generációváltás című szakmai napra. Időpontja:

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA (Módosítva: 2016. szeptember, PTE Sport és Parasport Bizottság) 2016. 1 A Pécsi Tudományegyetem Sport és Parasport Ösztöndíjának alapszabálya

Részletesebben

Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16.

Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16. Meghívott előadóink szakmai nap 2010. november 16. Zöld béke a kék bolygóért Andrasev Szonja Greenpeace aktivista Az egykori Kempelen-díjas tanulónk ma a környezetvédelemért harcol a Greenpeace aktivistájaként.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 107. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szakmai beszámoló a Hikari Aikido Sportegyesület működéséről és terveinek

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: Az egyetemi hallgatók játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása

Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása Előadás címe: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar bemutatása Károli Gáspár Református Egyetem Alapítása: Magyarországi Református Zsinat, 1993. február 24. Elvész az én népem, mivelhogy

Részletesebben

KITÜNTETETTJEINK 2016. A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át.

KITÜNTETETTJEINK 2016. A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át. KITÜNTETETTJEINK 2016 A Magyar Lovas Szövetség 2016. február 20-i Díjátadó Gála alkalmával Lázár Vilmos kitüntetéseket adott át. Gróf Széchenyi István Emlékérem E legmagasabb lovas kitüntetés a lovastársadalom

Részletesebben

Kerezsi Endre Kollégium. Felvételi pontrendszer II. rész

Kerezsi Endre Kollégium. Felvételi pontrendszer II. rész 3/C. sz. melléklet Kerezsi Endre Kollégium Felvételi pontrendszer II. rész 1) Tanulmányi munka (maximum 40 pont) A tanulmányi munkát az utolsó lezárt aktív félév súlyozott tanulmányi átlaga (SÁ) alapján

Részletesebben

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Lőrinc Alajosné

Oktatói önéletrajz Dr. Lőrinc Alajosné egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Nemzetközi Tanulmányok Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1965-1970 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Külkereskedelmi szak

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Csima Péter

Oktatói önéletrajz Dr. Csima Péter egyetemi tanár Tájépítészeti és Településtervezési Kar Kar Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1967-1972 kertészeti egyetem, táj- és kertépítészet Tudományos fokozatok,

Részletesebben

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról Összefoglaló a Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról A verseny megrendezésének időpontja: 2017. 03.31 04.01. rendező intézményének neve: Debreceni Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona szervezőjének

Részletesebben

ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR Önköltségek a 2018/2019-es tanévben Elfogadta a 148/2018. (VI.20.) sz. szenátusi határozat 1/7 ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR Ssz. Szak Képzési szint Munkarend 1. Emberi erőforrások alap nappali 190 000 Ft

Részletesebben

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk

BEAC Az elsők címmel rendez sporttörténeti kiállítást egyesületünk 1 / 5 2016.06.03. 13:52 Menü Sportolni szeretnék Sportágak Zenés és táncos sportok Harcművészet Labdás csapatsportok Erő, állóképességi sportok Ütős sportok Fitnesz és életmód sportok Szabadtéri sportok

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Kontroll Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2002-2013, Vezetéstudományi Intézet, Gazdálkodástani Ph.D. program 2004-2005 Institute of Education,

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Kerékgyártó Györgyné

Oktatói önéletrajz Dr. Kerékgyártó Györgyné Dr. Kerékgyártó Györgyné egyetemi tanár Közgazdaságtudományi Kar Statisztika Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1958-1963 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Általános Közg. Kar tanári B szak

Részletesebben

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban

A évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent december 9-én a  honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban A 2015. évi MEFOB Úszóbajnokság helyi sajtója Megjelent 2015. december 9-én a www.haon.hu honlapon és a Hajdú-Bihari Naplóban http://www.haon.hu/az-egyetemistak-most-budapesten-usztak-ki-mindent-magukbol/2969110

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Hajdú Istvánné

Oktatói önéletrajz Dr. Hajdú Istvánné egyetemi tanár Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1963-1968 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, okleveles közgazda 1971-1973 MLEE, Filozófia

Részletesebben

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2.

Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Zsinagóga, Baja, Munkácsy M. u. 9. Eötvös József Főiskola, Baja, Szegedi út 2. A konferencia harminchárom előadója a következő intézmények oktatója vagy

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP MIX STRANDRÖPLABDA TORNA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP MIX STRANDRÖPLABDA TORNA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Szabadpiac és Protekcionizmus

Szabadpiac és Protekcionizmus Szabadpiac és Protekcionizmus KONFERENCIA PROGRAM Budapesti Corvinus Egyetem III. előadó 2008. március 13. antars Program Délelőtti szekció (angol nyelvű) Vita az ipar- és piacvédelemről, illetve a szabadpiac

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Pogány Ágnes

Oktatói önéletrajz Dr. Pogány Ágnes egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Szociológia és Társadalompolitika Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1978-1982 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, pénzügy Tudományos

Részletesebben

Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége

Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetsége Országos Diák és Ifjúsági Olimpia Zánka, 2013. május 23 26. Beszámoló sajtótájékoztató Szövetségünk nagy sikerrel rendezte meg Zánkán az Országos

Részletesebben

IV. Elektromobil verseny

IV. Elektromobil verseny 1 McP/HRL 10/2011 Robert Bosch GmbH 2011. All rights reserved, also regarding any disposal, exploitation, reproduction, editing, A versenyről 2 3 Mi is az az Elektromobil? Az Elektromobil egy olyan jármű,

Részletesebben

Magyar Táncművészeti Főiskola mester képzés, táncpedagógus szak, modern tánc szakirány, esti tagozat

Magyar Táncművészeti Főiskola mester képzés, táncpedagógus szak, modern tánc szakirány, esti tagozat ÖNÉLETRAJZ Név: Horváth Anikó Születési hely, idő: Győr, 1981. 11. 30. Levelezési cím: 9028 Győr Soproni u. 18. Telefon: 06-20-598-78-88 E-mail: horvatha@tf.hu Iskolai végzettségek: 2011-2012 Magyar Táncművészeti

Részletesebben

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes

Oktatói önéletrajz dr. Veszelszki Ágnes Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 2006-2011 ELTE BTK Nyelvészeti Doktori Iskola, Budapest, doktori képzés,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2017/2018. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2017/18. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez 1. melléklet a 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendelethez Javaslat a [nemzeti érték megnevezése] [települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez Készítette: Horváth Vilmos Szombathely,

Részletesebben

A verseny fő díját, a Németh István vándorserleget Szűcs Valdó 100m-en elért 10,7 mp-es teljesítménnyel nyerte.

A verseny fő díját, a Németh István vándorserleget Szűcs Valdó 100m-en elért 10,7 mp-es teljesítménnyel nyerte. Esős idővel köszöntött be az atlétikai szezon. Az Euro-Geo Kupa Zalaegerszeg város nyílt bajnokságát végül 5 nyugat-dunántúli sportegyesület atlétái részvételével mégis sikerült megrendeznie a Zalaszám-Zalaegerszegi

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban B E S Z Á M O L Ó A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban Gödöllőn évek óta hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakájának programsorozatát városi összefogásban valósítjuk meg. Tehát nemcsak

Részletesebben

VIII. Báron Bábos Találkozó

VIII. Báron Bábos Találkozó Ó V Í H G E M VIII. Báron Bábos Találkozó 2019. április 10. Helyszín: Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar Díszterme Kecskemét, Kaszap u. 6-14. EFOP-3.6.1-16 A Találkozó alatt megtekinthető a "Bábtáncoltató"

Részletesebben

Az Athenaeum Kiadó zenés estje a 86. Ünnepi Könyvhéten

Az Athenaeum Kiadó zenés estje a 86. Ünnepi Könyvhéten Az Athenaeum Kiadó zenés estje a 86. Ünnepi Könyvhéten Az est házigazdája: Karafiáth Orsolya Nyáry Krisztián, az Athenaeum Kiadó és a Magvető Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket. Kapcsoljuk Londont

Részletesebben

Törös Olga tornász Berlin

Törös Olga tornász Berlin Törös Olga tornász 1936. Berlin 1914.08.04. Debrecen Diákként tornázott Debrecenben, ahol felfigyelt a tehetségére egy TF-es tanár, aki javasolta, hogy jelentkezzen a főiskolára. Felvételt nyert. Rövidesen

Részletesebben

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015

BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 BEKK Európai Uniós Vetélkedő 2015 Az olimpiák, a labdarúgó világbajnokságok és egyéb sportesemények a mai Európai Unió s államok történetében 1) Párosítsák össze a sportolókat és a sportágakat! Nevezzék

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő ELTE Savaria Egyetemi Központ Szombathely, 2017. május 16-17. Fővédnökök: Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség elnöke

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2015/16. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

2014. január - július

2014. január - július Fábiáni 2014. január - július Polgármesteri beszámoló Más szemmel... Az Iskolánkról A Fábiánsebestyéni Arany János Óvoda életéből TARTALOM: Nyugdíjas Klub Az Erzsébet Otthon életéből Fábiánsebestyén Gyermekeiért

Részletesebben

évkönyv yearbook 2015

évkönyv yearbook 2015 68 Február 12. Az idén is megrendezték a BM Országos Meghívásos Sí- és Snowboard versenyét az eplényi Nordica Síarénában. Az enyhén tavaszias időjárás ellenére az üzemeltetők elegendő havat varázsoltak

Részletesebben

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS )

ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS ) 1. Kari Felvételi Bizottság ÁLLAM-ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KARI BIZOTTSÁGOK (KARI TANÁCS 2018.09.26.) szavazati joggal rendelkező tanácskozási jogú tag kari HÖK Kántor Kinga kari HÖK képviselő Prof. Dr. Sáry

Részletesebben

Önéletrajz. Személyi adatok: SZAKMAI TAPASZTALAT

Önéletrajz. Személyi adatok: SZAKMAI TAPASZTALAT Önéletrajz Személyi adatok: Vezetéknév/Utónév: Szőke Péter Cím: 5100 Jászberény, Megyeház utca 6. 1/1. Telefonszám: 06 57 400 152 Mobilszám: 06 70 310 7651 E-mail: szoke.peter@uni-eszterhazy.hu Honlap:

Részletesebben

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA 1. A verseny rendezője: 2. Verseny helye: Katona József Szakközépiskola és Felsőoktatási Gimnázium 3. Verseny időpontja: 9:00-13:00 4. Nevezés: Csak előnevezett csapatokat fogadunk el. Előnevezés: február

Részletesebben

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011.

MEGYEI I. OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2010/2011. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7. E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu Telefon/fax:

Részletesebben

Dr. prof.öllős Géza munkássága 1928-2014

Dr. prof.öllős Géza munkássága 1928-2014 Dr. prof.öllős Géza munkássága 1928-2014 Dr.Papp Mária c. Egyetemi docens 2014.Július 3.-Szeged Én az oktatást akartam szolgálni Életútja 1928. február 2-án Apácaszakállason születettföldművelő szülők

Részletesebben

J E G Y Zİ K Ö NYV. az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről

J E G Y Zİ K Ö NYV. az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya Hadtudományi Bizottsága J E G Y Zİ K Ö NYV az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről Az MTA IX.

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete

Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete Az Úszás és Vízi Sportok tanszék 2012. évi szakmai és tudományos jelentésének melléklete Nemzetközi szereplések DEBRECEN, Európa-bajnokság dr. Sós Csaba - TV szakkommentátor Kovácshegyi Ferenc - Gyurta

Részletesebben

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI:

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL Szegedi Nemzeti Színház // Október 6-15. A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: 2011. október 6. Riccardo Zandonai: Francesca da Rimini A Szegedi Nemzeti Színház (Szeged,

Részletesebben

Prof. Dr. Maróti Mihály ( )

Prof. Dr. Maróti Mihály ( ) Prof. Dr. Maróti Mihály (1917-2009) DR. MARÓTI MIHÁLY EMLÉKÜLÉS 2017. április 21. BUDAPEST Szervezők: Magyar Növény-Mikroszaporítók Egyesülete Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar, Dísznövénytermesztési

Részletesebben

KARUCZKA PÉTER. szerkesztőség vezető, újságíró, Közszolgálati Kommunikáció Képzés-fejlesztési Program. A képzés során MTI s oktatóként működik közre.

KARUCZKA PÉTER. szerkesztőség vezető, újságíró, Közszolgálati Kommunikáció Képzés-fejlesztési Program. A képzés során MTI s oktatóként működik közre. KARUCZKA PÉTER szerkesztőség vezető, újságíró, A képzés során MTI s oktatóként működik közre. Pályám itt, az MTI-ben indult, a gazdasági rovat újságírójaként 1996-ban. Voltam parlamenti tudósító, szerkesztő,

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Forgács Attila egyetemi docens Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet Karrier Felsőfokú végzettségek: 1991-1993 Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem, klinikai

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL)

Médiafigyelés FIGYELŐ (66,67. OLDAL) FIGYELŐ - 2017. 11. 09. (66,67. OLDAL) Dubéczi Zoltán Kamasz Melinda Évente több mint ezer közgazdasági tanuló folytat tanulmányokat vagy kap ösztöndíjat az MNB oktatási programjainak a segítségével. Újabban

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán

Oktatói önéletrajz Dr. Balázs Zoltán egyetemi tanár Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar Politikatudományi Intézet Karrier fokú végzettségek: 1985-1990 Marx Károly Közgazdaság-tudományi, pénzügy Tudományos fokozatok, címek::

Részletesebben

FIA GT World Championship / Team Hexis Racing. Motul. Sport. News 05

FIA GT World Championship / Team Hexis Racing. Motul. Sport. News 05 FIA GT World Championship / Team Hexis Racing # hungarian Motul. Sport. News 05 01.02.2012 Version FIA GT World Championship / Lédenon Team Hexis Racing / MP4-12-GT3 A Hexis korszak nyitánya! November

Részletesebben

Tanítványaim, akikre büszke vagyok

Tanítványaim, akikre büszke vagyok Tanítványaim, akikre büszke vagyok 2003-tól tanítok - etikát, tanulásmódszertant, technikát - a Csanádi Sportiskolában. Az elmúlt tíz év alatt sok diákkal ismerkedtem meg és követtem, követem sportpályafutásukat.

Részletesebben

2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT 2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT Második kategória Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj alapításáról szóló 15/2016. (IV. 28.) önkormányzati

Részletesebben

A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb ügyének tekintem

A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb ügyének tekintem MEGHÍVÓ A VERITAS Történetkutató Intézet, az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Neveléstörténeti Munkabizottsága és a Magyar Történelmi Társulat tisztelettel meghívja A közoktatási ügyet a nemzet legfontosabb

Részletesebben

2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT 2018. FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT Első kategória Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a felsőoktatási tanulmányi ösztöndíj alapításáról szóló 15/2016. (IV. 28.) önkormányzati

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Tóth József

Oktatói önéletrajz Dr. Tóth József egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Agrárközgazdasági és Vidékfejlesztési Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1973-1978 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző Tudományos

Részletesebben

CURRICULUM VITAE. Név: Pálfi-Horváth Ernő- Áron. Állampolgárság: Román. Lakcím: Románia, 400414, Kolozsvár, A. Godeanu, 12/20

CURRICULUM VITAE. Név: Pálfi-Horváth Ernő- Áron. Állampolgárság: Román. Lakcím: Románia, 400414, Kolozsvár, A. Godeanu, 12/20 1 CURRICULUM VITAE Név: Pálfi-Horváth Ernő- Áron Neme: fiú Születési hely és idő: Magyarország, Budapest, 1992.08.16. Állampolgárság: Román Lakcím: Románia, 400414, Kolozsvár, A. Godeanu, 12/20 Mobil telefonszám:

Részletesebben

FEBRUÁR. Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Mezőgazda Kiadó Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet

FEBRUÁR. Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Mezőgazda Kiadó Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet FEBRUÁR Rendezők: Magyar Mezőgazdaság Kft. Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet A rendezvény támogatója: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat MAGYAR MEZŐGAZDASÁG KFT. 2014_konyvho_Meghivo_megnyito_CS6.indd

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1997-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, közgazdász (gazdálkodási szak) 2002-2013,

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros

Időtartam (-tól -ig) 2012-2013 Munkáltató neve és címe Miskolci Egyetem (Központi Igazgatás), 3515 Miskolc-Egyetemváros 1 Ö N É L E T R A J Z F O R M A N Y O M T A T V Á N Y SZEMÉLYES ADATOK Név DR. LUKÁCS JÁNOS Cím 3535 MISKOLC (MAGYARORSZÁG), ELŐHEGY U. 48/2. Telefon +36 46 565 111/14 11 Fax +36 46 561 504 E-mail janos.lukacs@uni-miskolc.hu

Részletesebben

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI)

Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Kállai Ernő Kutató, Tudományos munkatárs (MTA TK KI) Osztály: Romakutatások Osztálya Tudományos cím vagy fokozat: PhD E-mail: kallai.erno@tk.mta.hu Telefonszám: +36-1 224-6700 / 5224 Épület: T (Emelet,

Részletesebben