Koncepció CSR csapatépítés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Koncepció CSR csapatépítés"

Átírás

1 Megy a Bözsi vonat

2 Koncepció CSR csapatépítés A programot olyan felelősen gondolkodó vezetőkkel rendelkező cégeknek ajánljuk, aki számára fontos szempont a környezettudatos szemlélet. A program elsődleges célja, hogy a csapatépítést ötvözze a vállalati társadalmi felelősségvállalással. A csapattagok izgalmas kalandok közepette, a hatékony team building kritériumainak megfelelően alkotnak maradandót, mellyel lehetőség nyílik betekintést nyerni a bennünket körülvevő természet mindennapjaiba is, közelebbről megismerni a Börzsöny vidékét és a Múzeumvasút működését. Ezek a programok remek lehetőséget nyújtanak a csapatmunkára, a közösség kialakítására, s nem utolsó sorban kitűnően kommunikálhatóak.

3 Koncepció A fenntarthatóság és CSR irányába mutató másfél napos tematikus élményprogramjainkkal felhőtlen szórakozást biztosítunk a munkatársak számára. A programhoz kiváló helyszín Budapestről 1,5 órára található a Börzsöny hegység nyugati oldalán, az Ipoly völgyének alsó részén a Nemzeti Parknál elhelyezkedő Kemence nevű település. Itt található a kiemelt turisztikai látványosság a Kemencei Erdei Múzeumvasút, mely a program része is. Az 1910-es években kezdték építeni a 600 mm nyomtávolságú vonalat. Eleinte még a lóvontatású vasút faárut és személyszállítást végzett a több, mint 50 km hosszú vonalon. A háború után 1947-ben jelent meg a gépiesített mozdony, amit a Csarna-patak 1995-ös és 1999-es árvizei gyakorlatilag elmostak, de 2000-től Egyesület formában működik a Kemencei Erdei Múzeumvasút.

4 Szállás 1. Egy nagyon kedves, hangulatos erdei panzióban kínálunk szálláshelyet. A Feketevölgy Panzió (volt VILATI üdülő) a Börzsöny hegység északi részén, Kemence községtől (Pest megye) 5 km-re található. Távol a nagyvárosok zajától, rossz levegőjétől, természetvédelmi területen a Csarna (Fekete)- patak völgyében található. Fenyőkkel körülvett, alpesi tetős épületben 2 ágyas szobák mellett 3-4 fős szobák állnak rendelkezésre, ahol 50 fő tud kényelmesen elférni.

5 Szállás 2. Kemence község belterületének határán, a börzsönyi tájvédelmi körzet szomszédságában található, a Kemencét Diósjenővel összekötő út mentén a Kőrózsa Panzió. Az ide látogatókat a pár méterre lévő Kemence-patak csobogása fogadja. 2-3 és 4 ágyas szobák 100 főig állnak rendelkezésre.

6 Tervezett időbeosztás 1. nap 08:00 Indulás Budapestről 10:00 Érkezés a Feketevölgy Panzióba, szobák elfoglalása 10:30 Eligazítás a szálláshely udvarán, csapatok szétosztása 10:45 Az első csapat indulása a megadott útvonalon, az út alatt feladatok megoldása a vasút melett. Közben a többi csapat a szállás udvarán különböző feladatokat old meg, míg el nem indulnak ők is a megadott útvonalon. 13:30 Ebéd a Kőrózsa Panzióban 14:30 Feladatok leadása a Múzeumnál, délutáni program: Kemencei Erdei Múzeumvasút megtekintése, csoportos tárlatvezetés: kovácsműhely, vasúti kocsimúzeum, fűtőház és mozdonyparádé 17:00 Különvonattal visszaindulás a Feketevölgy Panzióba. 18:00 Vacsora 20:00 Vasutas filmek, buli

7 Tervezett időbeosztás 2. nap 08:00 Ébresztő 10:00 -ig reggeli 10:00 -tól szabadfoglalkozás 12:00 Ebéd 13:30 Hazautazás Budapestre

8 A programterv kifejtése: 1. nap Miután mindenki elfoglalta a szálláshelyét, és már megvannak a csapatok, akkor az udvaron egy eligazítás kezdődik a programokról. Ezt követően a programok kezdetét veszik, az első csapat elindul a megadott útvonalon a Kőrózsa Panzió felé. Útközben a vasút mellett különböző feladatokat kell megoldaniuk. Addig a többi csapat a szálláshely udvarán old meg különböző feladatokat. A csapatok bizonyos idő eltelte után indulnak egymás után a megadott útvonalat teljesíteni. Az úti cél a Kőrózsa étterem, ahol ebéd várja a csapatokat. Útközben a feladat része a csapatoknak a különböző állomásokon, feladatokon kívül a kiosztott zsákokba hulladékokat gyűjteni, melyet a célnál lemérünk. Fontos, hogy a zsákok minél nehezebb hulladékkal legyenek tele, ámde épek maradjanak. Ebéd után minden csapat leadja a feladatát a Múzeumnál. Délutáni program a Kemencei Erdei Múzeumvasút megtekintése tárlatvezetéssel, maj különvonattal visszaút a szálláshoz. Este vacsora és buli veszi kezdetét, ahol mindenki önfeledten szórakozhat.

9 A programterv kifejtése: 2. nap A reggeli ébresztő után, mindenki megreggelizik az étteremben. Utána szabad programok vannak. Lehetséges szabad programok: Önkéntes munkát végezni a Kemencei Erdei Múzeumvasútnál Szervezett terepjárós kiránduláson résztvenni Túrázni az erdőben A helyszínen pihenni és élvezni a szálláshely kényelmeit Ebéd bográcsban Ezt követően hazautazás Budapestre.

10 Programajánlatunk 6-8 csoportra Vasúti pálya építés: A gyakorlott pályafenntartók villámgyorsan építik a vasúti pályákat. Ezen a feladaton a csapatoknak adott idő alatt kell összeépíteni a vasúti pályát Thomas, favonat vagy LGB vonatokhoz.

11 Programajánlatunk 6-8 csoportra Általános vasúti fejtörők: A vasutas pályatársaknak most különösen okosnak, bölcsnek és csalafintának kell lennie, ha meg akarják oldani az összes szakmabeli fejtörő feladatot.

12 Földmérés: Programajánlatunk 6-8 csoportra A jó pályaépítő munkásoknak nem csak gyorsan kell tudniuk építeni a vasúti pályákat, hanem meg is kell tudniuk határozni, hogy a két település közötti pályaszakasz pontosan milyen távolságra van egymástól. Most a versenyzőknek a nagy A segítségével kell meghatározni az adott távolságot. Egy kijelölt távot kell adott időn belül teljesíteniük. Az A betű nagyjából 2,5 méter magas. A szárak találkozásánál 4 irányba megy kötél, melynek segítségével tudnak segíteni egyensúlyozni a belsejében lévő játékosnak.

13 Programajánlatunk 6-8 csoportra Da Vinci hídja: A vaút útvonalán gyakran kell a vonatoknak hidakon is áthaladni. Ezen az állomáson kell megépíteni a csapatoknak a hidat, hogy folytatni tudják útjukat a végállomás felé. A híd egy olyan speciális híd, amely nélkülöz minden rögzítő és kötőelemet. Se ragasztót, se csavart nem tartalmaz, csak azonos méretű falapokból áll. A csapatoknak ezt a hidat kell összeépíteniük adott idő alatt a rendelkezésre álló falapokból.

14 Programajánlatunk 6-8 csoportra Kocsma trükkök: Ha új vendégként érkezünk a Restibe, utasellátóba, akkor ismerni kell olyan trükköket, amikkel a helyi közönséget elkápráztatjuk. Ezeknél a tréfás trükköknél az a jó, ha mindig kéznél lévő eszközöket használunk például: gyufa, sörös üveg.

15 Programajánlatunk 6-8 csoportra Italkóstolás: A vasutasok munkájuk során különböző helyszínekre, településekre jutnak el. Ha a településeket nem is teljesen, de a helyi Restit és annak a kínálatát jól ismerik. Ezen az állomáson a csapatoknak különböző ásványvizeket és alkoholos italokat kell megkóstolniuk. Kóstolás után pedig megtippelni, hogy a poharakból melyik vizet kóstolták meg.

16 Programajánlatunk 6-8 csoportra Virtuális vasutasok: A mai masinisztáknak elengedhetetlenül fontos a precizitás. Mielőtt valós vonatot vezetnének virtuális vonatozáson kell résztvenniük. Projektoron kivetítve vonatos szimulátoron mérjük le, ki mennyire precíz masiniszta.

17 Dekoráció Vasúti témához illő fotóparavános tabló dekoráció elhelyezése a szálláshelyen. Ezen a csapattagok, akár előre is tájékozódhatnak a vasúti fejtörők programfeladathoz.

18 Dekoráció Vasúttörténeti érdekességek vitrinekben kihelyezve Vonatos filmek vetítése

19

medve szabadtéri matekverseny élmény, ami összeköt

medve szabadtéri matekverseny élmény, ami összeköt medve szabadtéri matekverseny élmény, ami összeköt KÖSZÖNTŐ Kedves Olvasó! Ön Magyarország legnagyobb szabadtéri logikai vetélkedőjét, a Medve Szabadtéri Matekversenyt bemutató kiadványt tartja a kezében.

Részletesebben

Fiatalok lendületben program Fiatalok Európáért - Ifjúsági cserék

Fiatalok lendületben program Fiatalok Európáért - Ifjúsági cserék Fiatalok lendületben program Fiatalok Európáért - Ifjúsági cserék Pályázó: Tokod Nagyközség Önkormányzata (Magyarország) Projektpartnerek: Merke Ifjúsági és Kulturális Egyesület (Románia, Homoródalmás)

Részletesebben

Köszöntjük az erdészeti erdei iskolák világában! Az erdészek szerepe az erdei iskola mozgalomban

Köszöntjük az erdészeti erdei iskolák világában! Az erdészek szerepe az erdei iskola mozgalomban Köszöntjük az erdészeti erdei iskolák világában! ERDÉSZETI ERDEI SZAKOSZTÁLY 1996 ISKOLA Az erdõ a világ egyetlen olyan könyvtára, amely már akkor is tudáshoz juttat, ha csendben vagy, és nyitott szemmel

Részletesebben

2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia. Erdély. Lengyelország. Horvátország. Csehország. Szlovákia. Olaszország. Ausztria

2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia. Erdély. Lengyelország. Horvátország. Csehország. Szlovákia. Olaszország. Ausztria 2013. 01. 01. 2013. 12. 31. Szlovénia Erdély Lengyelország Horvátország Csehország Szlovákia Olaszország Ausztria ELŐSZÓ FONTOS A programfüzetben szereplő utazások minimum 35 fő utaslétszám esetén indulnak.

Részletesebben

VÍZITÚRÁK GYEREKTÁBOROK. Rafting Erdei iskola Kalandtábor Kerékpártúrák Gyerektáborok Osztálykirándulás Gasztronómiai utak Vakáció Szabolcsban

VÍZITÚRÁK GYEREKTÁBOROK. Rafting Erdei iskola Kalandtábor Kerékpártúrák Gyerektáborok Osztálykirándulás Gasztronómiai utak Vakáció Szabolcsban VIDÁM DELFIN UTAZÁSI 4400 Nyíregyháza, Szent Miklós Tel./fax: ELFOGADÓ HELY IRODA tér 7. 42/443-519; 42/504-306 Rafting Erdei iskola Kalandtábor Kerékpártúrák Gyerektáborok Osztálykirándulás Gasztronómiai

Részletesebben

Outdoor programajánlatok

Outdoor programajánlatok Outdoor programajánlatok One Online Kft. - One Team Training Cégünk több mint 10 éve foglalkozik indoor és outdoor programok szervezésével. A bázisunk Eger, Szilvásvárad és a Bükk hegység, de a megrendelők

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. Mely készült: a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ausztriai szakmai tanulmányútjáról

EMLÉKEZTETŐ. Mely készült: a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ausztriai szakmai tanulmányútjáról EMLÉKEZTETŐ Mely készült: a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület ausztriai szakmai tanulmányútjáról Időpont: 2014. október 14 17. Helyszín: Ausztria Vulkanland LAG illetékességi területe

Részletesebben

Céges csapatépítési kínálatok a vasi régióban Csapatépítés kreatívan és aktívan

Céges csapatépítési kínálatok a vasi régióban Csapatépítés kreatívan és aktívan Céges csapatépítési kínálatok a vasi régióban Csapatépítés kreatívan és aktívan CSOMAG CÉLCSOPORTJA: A csomag gazdasági tevékenységet folytató szervezetek, cégek számára nyújt turisztikai kínálatokat.

Részletesebben

KALAND-ÉLMÉNY-KÉNYELEM-IZEK MI EGY CSAPAT VAGYUNK!

KALAND-ÉLMÉNY-KÉNYELEM-IZEK MI EGY CSAPAT VAGYUNK! KALAND-ÉLMÉNY-KÉNYELEM-IZEK MI EGY CSAPAT VAGYUNK! Szilvásvárad, e festői szépségű kis település méltó hírnevére, ahol a természeti értékek ötvöződnek a gasztronómiával, kultúrával és az interaktív pihenéssel.

Részletesebben

Eljött az idõ ismét, hogy döntsenek, hol és mikor szeretnének nyaralni, pihenni.

Eljött az idõ ismét, hogy döntsenek, hol és mikor szeretnének nyaralni, pihenni. ,, BEVEZETO KÉREM FIGYELMESEN OLVASSÁK EL!!! BEVEZETO,, Kedves Klubtagjaink! Eljött az idõ ismét, hogy döntsenek, hol és mikor szeretnének nyaralni, pihenni. A tavaly elõtti évben több változás is bekövetkezett

Részletesebben

Programfuzet_2007_kor1.qxd 2007.02.23. 17:34 Page 1. Tartalomjegyzék

Programfuzet_2007_kor1.qxd 2007.02.23. 17:34 Page 1. Tartalomjegyzék Programfuzet_2007_kor1.qxd 2007.02.23. 17:34 Page 1 Tartalomjegyzék Budai hegyek-csillebérc és térsége (térkép)................borító, belsõ oldal Tartalomjegyzék................................................1

Részletesebben

(Folytatás az 4. oldalon)

(Folytatás az 4. oldalon) Szóval... A Pasaréti Gimnázium iskolaújsága 2010. ősz Kedves Olvasó! A nyári szünetet magunk mögött hagyva, de az élményekből merítve mindenki frissen, megújulva vetette bele magát az iskolai életbe és

Részletesebben

the New generation A programok minimál-létszáma minden esetben: 10 fő. INFO@VEXTON.HU FARKAS TIBOR 06703127609,, HAVASSY VIKTÓRIA 06703842637 1/15

the New generation A programok minimál-létszáma minden esetben: 10 fő. INFO@VEXTON.HU FARKAS TIBOR 06703127609,, HAVASSY VIKTÓRIA 06703842637 1/15 SZABADIDŐS, EXTRÉM, ÉLMÉNY ÉS CSAPATÉPÍTŐ KALANDJÁTÉKOK VEXTON team 2011 1/15 A monoton hétköznapokat nem csupán színessé kívánjuk varázsolni különleges extrém élmény valamint csapatépítő programjainkkal.

Részletesebben

KISVASUTAK CIVIL SZEMMEL

KISVASUTAK CIVIL SZEMMEL KISVASUTAK CIVIL SZEMMEL Jakóts Ádám MKKA Hozzászólásom civil szemszögből, mint A Magyar Közlekedési Közművelődésért Alapítvány tagja, illetve egy alkalmi kisvasúti alkalmazott szemszögéből hangzott el

Részletesebben

MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY NEXT BIKE - SOPRON

MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY NEXT BIKE - SOPRON MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY NEXT BIKE - SOPRON [1] Megbízó Mobilitätszentrale Burgenland DI Roman Michalek A-7000 Eisenstadt, Domplatz 26 M Megbízott Scardobona Consulting Kft Vissi András, Tóth Zoltán

Részletesebben

A legtöbb csoportnak mi mutatjuk meg Amerikát!

A legtöbb csoportnak mi mutatjuk meg Amerikát! A legtöbb csoportnak mi mutatjuk meg Amerikát! USAKANADA04 Designed in the USA Hasznos tanácsok az USA-ba utazóknak Designed in the USA hosszú éveken keresztül ez a felirat számított az amerikai cégek

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kovács Edina Zita. Programszervezés adminisztrációs tevékenysége az utazási irodáknál. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Kovács Edina Zita. Programszervezés adminisztrációs tevékenysége az utazási irodáknál. A követelménymodul megnevezése: Kovács Edina Zita Programszervezés adminisztrációs tevékenysége az utazási irodáknál A követelménymodul megnevezése: Internetes alkalmazásfejlesztés A követelménymodul száma: 1447-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Beköszöntő. orvos, a pedagógus és a pszichológus szerencsés találkozása avagy a tapasztalati

Beköszöntő. orvos, a pedagógus és a pszichológus szerencsés találkozása avagy a tapasztalati 2011. május IV. évfolyam, 2. szám Ebben a számban: Beköszöntő 1 Élménypedagógiai tréning az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársainak 2 Téli havas túra 4 Interjú Juhász Zsuzskával Az orvos, a pedagógus

Részletesebben

téli szállásajánlatok 2013 / 2014

téli szállásajánlatok 2013 / 2014 téli szállásajánlatok 2013 / 2014 RAVASCLETTO ravasclettosi.hu SAPPADA sappadasi.hu PIANCAVALLO piancavallosi.hu BEMUTATKOZÓ A Sítanoda csapata egy mosolygós, profi csapat, aki segít Neked és családodnak

Részletesebben

Emlékeztető Vértesi Natúrpark fórum

Emlékeztető Vértesi Natúrpark fórum Emlékeztető Vértesi Natúrpark fórum Időpont: 2007. február 23. Helyszín: 8083 Csákvár, Kenderesi u., Geszner-ház Meghívottak: a Vértesi Natúrpark területén a falusi vendégfogadással foglalkozó szolgáltatók

Részletesebben

Alpesi luxus. SSzerintem az az igazi wellnesshotel, ahol nemcsak a szállodában vár luxusszintű kényeztetés,

Alpesi luxus. SSzerintem az az igazi wellnesshotel, ahol nemcsak a szállodában vár luxusszintű kényeztetés, 24 SPA&TREND /// T Mörk leonóra /// H székely péter, grand hotel lienz 25 Alpesi luxus SSzerintem az az igazi wellnesshotel, ahol nemcsak a szállodában vár luxusszintű kényeztetés, hanem a környék is teljes

Részletesebben

Állatkerti kedvencek. Nyit a kemping

Állatkerti kedvencek. Nyit a kemping Állatkerti kedvencek Tátrai-Szűcs koncert Nyit a kemping Idén is MMÉ 2 Mátrai paletta Debrői hárslevelű ünnepe Április 20-án rendezik Aldebrőn a Debrői hárslevelű ünnepét, ekkor emlékeznek meg a település

Részletesebben

városlátogatások Kirándulások Nyaralások csobbanások www.keneditravel.hu

városlátogatások Kirándulások Nyaralások csobbanások www.keneditravel.hu 2012 városlátogatások Kirándulások Nyaralások csobbanások www.keneditravel.hu A KEN-EDI TRAVEL KIEMELT MÉDIA PARTNERE A BUDAPESTI PIAC 2 KERESSE HIRDETÉSEINKET A BUDAPESTI PIACBAN! Tisztelt Törzsutasaink

Részletesebben

A hiba bennem van. 2 2007. június. A kormány egy éves mûködésének értékelése

A hiba bennem van. 2 2007. június. A kormány egy éves mûködésének értékelése XVII. évfolyam 6. szám Alapítás éve: 1892 2007. június 2 2007. június A hiba bennem van Sok változást kellett már megélnünk a magyar vasút háza táján, de egy állandó ténynyel mindig szembesülünk, ez pedig

Részletesebben

Cincér. A Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 9. évfolyam 2. szám 2013. Nyár

Cincér. A Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 9. évfolyam 2. szám 2013. Nyár Cincér A Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 9. évfolyam 2. szám 2013. Nyár TARTALOM 1 2 3 4-5 ÚGY GONDOLOM... AJÁNLÓ Zöld eseményeink LÁTOGASSON EL! A Velencei-tóhoz AKTUÁLIS Építve védünk 6

Részletesebben

Jeti vadászat - koncepció

Jeti vadászat - koncepció Jeti vadászat Jeti vadászat - koncepció Egy hatalmas vállalkozásnak indulnak neki a résztvevők, hiszen eddig még senkinek sem sikerült elfogni a hegyekben élő jetiket. A vadászat előtt csapatokba szervezve

Részletesebben

Üdvözlettel: Gyermekláncfû. környezeti nevelõ, ÖKO-Land táborvezetõ Erdei tanóra program. elnök DIPO Khe. szakmai vezetõ Erdei tanóra program

Üdvözlettel: Gyermekláncfû. környezeti nevelõ, ÖKO-Land táborvezetõ Erdei tanóra program. elnök DIPO Khe. szakmai vezetõ Erdei tanóra program TARTALOM Projektkörnyezet, megoldandó problémák................... 4 A környezet........................................ 5 Tartalom, részvételi adatok............................. 6 Helyszínek.........................................

Részletesebben

Rába és Kastélyok turisztikai csomag Vízi kalandtúra a Rábán, kulturális túra a partján

Rába és Kastélyok turisztikai csomag Vízi kalandtúra a Rábán, kulturális túra a partján Rába és Kastélyok turisztikai csomag Vízi kalandtúra a Rábán, kulturális túra a partján CSOMAG CÉLCSOPORTJA: A célcsoport 1. a fiatal korosztály, 16 éves kortól középiskolások, egyetemisták, vagy fiatal,

Részletesebben

Középpontban a gasztronómia. Új élmények az Oxygen Adrenalin Parkban

Középpontban a gasztronómia. Új élmények az Oxygen Adrenalin Parkban Megújulnak a Mátra várai, Sirok és Kisnána Középpontban a gasztronómia Mátrai hárslevelű a Magyar Tudományos Akadémia bora A Mátra két vára összesen több mint 700 millió forintos Európai Uniós forrásból

Részletesebben

Tájékoztató a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére az erdei iskolák és nyári táborok 2012. évi támogatási összegének felhasználásáról

Tájékoztató a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére az erdei iskolák és nyári táborok 2012. évi támogatási összegének felhasználásáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 1!!1 ' ' l "t. t'... szamu e o erj esz es Tájékoztató a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság részére az erdei iskolák és nyári táborok

Részletesebben