ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága március 31-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2005. március 31-i ülésére"

Átírás

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottságának Elnöke Szám: 1046/2005 Melléklet: 1 cs ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága március 31-i ülésére Tárgy: A Baranya Megyei Önkormányzat 2004.évi munka és tűzvédelmi beszámolójának elfogadása A Baranya Megyei Önkormányzat és intézményei munka és tűzvédelmi feladatait január 1-től december 31-ig érvényes megbízási szerződés alapján Faragó Zoltán egyéni vállalkozó látja el. A Baranya Megyei Önkormányzat Nagy László Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakképző Iskolája és Kollégiuma 7300 Komló, Alkotmány u.2. székhelyű központi intézmény és telephelyei esetében szeptember 1-től határozatlan idejű szerződéssel. Faragó Zoltán egyéni vállalkozó és a Baranya Megyei Önkormányzat között létrejött megbízási szerződésben foglaltak alapján a vállalkozó elkészítette évi munkájáról szóló beszámolót, amelyet a melléklet tartalmaz. A vállalkozó munkájáról és ezzel összefüggésben a Baranya Megyei Önkormányzat és intézményei munka és tűzvédelmi helyzete megnyugtatóan jónak értékelhető. A Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetése nehéz helyzete ellenére is forrásokat biztosít a feladat ellátására. Javaslom a Tisztelt Bizottságnak, hogy Faragó Zoltán egyéni vállalkozó a Baranya Megyei Önkormányzat és intézményei munka és tűzvédelmi helyzetéről készített beszámolóját fogadja el. Határozati javaslat: A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága tudomásul veszi és elfogadja Faragó Zoltán egyéni vállalkozó a Baranya Megyei Önkormányzat és intézményei munka és tűzvédelmi helyzetéről készített beszámolóját Határidő: azonnal Felelős: Bimbó István, a Költségvetési és Gazdasági Bizottság elnöke Pécs, március 25. Bimbó István sk.

2 Faragó Zoltán munkavédelmi mérnök BMÖ munka- és tűzvédelmi megbízottja 7694 Hosszúhetény, Felszabadulás u. 41. Tárgy: Jelentés a BMÖ részére évi munka- és tűzvédelmi tevékenységről A Baranya Megyei Önkormányzattal fennálló szerződésem alapján a feladatok ellátásának összefoglalója a vállalási pontoknak megfelelően: 1, A szakmai kontaktus az intézmények által kijelölt személyekkel folyamatosan fenn állt. Ezen kapcsolat biztosította, hogy az intézmény által megszervezett helyen és időben a dolgozók éves ismétlődő munkavédelmi és tűzvédelmi oktatására sor kerüljön. Ugyancsak a kapcsolat keretei alapján jelezték az érintett intézmények a munkabalesetek bekövetkezését. A hatósági ellenőrzések időpontjának egyeztetése révén fel tudtunk készülni az eljárás előkészítésére és a lebonyolítására. Ennek eredményeként az év során hat átfogó tűzvédelmi ellenőrzés alkalmával nem számottevő 15 napon belül megszüntetetett problémát talált az eljáró tűzoltótiszt, míg például a Megyei Könyvtár vonatkozásában semmilyen hiányosságot nem tárt fel a vizsgálat. A vizsgálatba bevont intézmények: Pécsváradi Szakiskola; Megyei Könyvtár; Mohácsi Múzeum; Gyermekvédelmi Központ komlói Lakásotthonai( Munkácsy 16., Munkácsy 88., Kodály 106., Damjanich 23., Damjanich 25.) komlói Nagy L. Gimnázium Kazinczy Szakközép Iskola intézmény egysége é ugyancsak a Nagy L. Gimnáziumnak a Csizmazia Szakképző intézmény egysége. Ugyancsak a kapcsolattartás megfelelőségén alapult a Radnóti Szakközépiskola Mohács tetőtéri bővítménye használatbavételi eljárásának eredményessége illetve a Mohács Kórháztéri Iskola Tűzoltósági helyismereti foglakozásának sikeres lebonyolítása is. 2, A vállalási pontnak megfelelően intézmények által megjelölt helyen és az intézmények gondoskodásában megjelent munkavállalók munka- és tűzvédelmi oktatását elvégeztem. Az oktatások előzetes és ismétlődő rendszerűek voltak. Szükség esetén az oktatásokat a telephelyeken tartottam meg. A tevékenységi körhöz illeszkedő oktatási tematikát a munka-és tűzvédelmi megbízott készítette, az oktatási dokumentációt, pedig az adott intézmény őrzi meg.

3 Azon intézményeknél ahol a tűzriadó gyakorlat igénye merült fel a lebonyolításban tevőlegesen közreműködve a gyakorlatok eredményesen lettek végrehajtva. Ezen gyakorlatokban érintett intézmények:; Pedagógiai Szakszolgálat, Gyermekvédelmi Központ; Pécsváradi Iskola és Gyermekotthon; Kórháztéri Iskola Mohács. Megyei Könyvtár, komlói Nagy L. Gimnázium Kazinczy Szakközép Iskola intézmény egysége é ugyancsak a Nagy L. Gimnáziumnak a Csizmazia Szakképző intézmény egysége. Az oktatási intézményekben a tanulóknak készült biztonsági foglalkozások megtartására készített írásos oktató anyag segítette iskolaév elején tartandó felkészítő foglalkozásokat. 3,4,13, A vállalási pontok szoros kapcsolódása alapján az intézményeknek átadott a munkahelyek kockázatértékelésére épülve a munkahelyeke tapasztalt hibák hiányosságok vissza ellenőrzése történt, a Munkavédelmi törvény ide vonatkozó követelménye alapján. Az intézmények a kockázatértékelési dokumentációval átvették azt a tájékoztató lapot is mely alapján intézkedési terv készítését javasoltam a munkavédelmi állapot változásának nyomon követésére. A kockázatértékelésből fakadó intézkedések körét az intézmények önállóan felmérték. Annak szakmai megfelelőségét a belső helyszíni ellenőrzések során ellenőrizve került sor kockázati szintek változásának felmérésére. A már megoldott feladatokat pedig a nem csak az intézményi intézkedési tervek tartalmazzák. A biztonságos üzemeltetés kapcsán soron kívüli munkavédelmi szemlére is sor került a Mohácsi Radnóti Szakközép Iskola beruházása és az Illeték Hivatal új létesítménybe költözése kapcsán. Ennek eredményéről az intézmény műszaki igazgatóhelyettesét és a GESz hivatal vezetőjét tájékoztattam a munkavédelmi helyzetről. Ugyancsak Idény előtti induláskor ( Gyimóthy-villa, a nagyharsányi Szoborpark és a Siklósi Alkotóház esetében) a GESZ részéről Geghard Csabával folytattunk le munkavédelmi szemlét. A BMŐ Hivatala Foglalkozás EÜ. orvosa Dr. Csontos Ferenc kezdeményezésére a Hivatal megbízottja Haniberger József közreműködésével a Hivatal, a GESZ és az Illeték Hivatal munkahelyeinek munkaegészségügyi, munka-és tűzvédelmi bejárását is megtartottuk. Év közben jelentés készült valamennyi Intézmény Villamos szabványossági, Villámvédelmi és villamos érintés védelmi felülvizsgálatának állapotáról. Az erről készült összefoglalót az ügy fontossága miatt ismét csatolom. 3. melléklet 5,4, Vállalási pontok vonatkozásában a vállalkozás az intézmény által jelzett, az intézmény munkavállalóját ért munkabalesetet haladéktalanul kivizsgálta, majd a jogszabály által meghatározott jegyzőkönyvbe dokumentálta azt. A munkabaleset jegyzőkönyvét minden esetben úgy adta át, hogy az intézmény a jelentési kötelezettségének határidőben eleget tett. A jegyzőkönyvben a hasonló balesetek elkerülésére minden esetben írásos javaslat került. A balesetek száma, a sérülés módja és jellege a 1. mellékletben található.

4 6, A vállalási pont tekintetében az intézmények részéről baleseti kárigény bejelentésről tájékoztatás felém nem érkezett. 7, Az év során üzemi (munkába jövet-menet során bekövetkezett) balesetet egy esetben jelzett intézmény. (Megyei Könyvtár) A kivizsgálást követően a kitöltött jegyzőkönyvet az ügyintéző átvette. (Az esemény munkáltatói hatáskörön kívüli, ezért írásos intézkedés ilyen esetben nincs.) 8, Ezen vállalási pontra vonatkozóan, jogszabályi módosítás, hogy az évi törvény módosítása alapján a munkabalesetek kivizsgálásának dokumentálására használatos munkabaleseti jegyzőkönyv formátuma és részben a tartalma megváltozott. A munkavédelmi megbízott az aktuális PC szoftverrel felkészült arra, hogy a szerződés tartalmának megfelelően elvégezhesse a balesetek dokumentálását. Az intézmények erről tájékoztatást kaptak. 9, Azon intézményeknél ahol az ott folytatott tevékenység munka és tűzvédelmi körülményeire tekintettel a szabályzatok hiánya volt tapasztalható illetve a felülvizsgálat igénye merült fel a pótlást és a karbantartást szerint elvégeztem. lsd. 2. melléklet 10, Azon eszközöknél ahol a kezelés módjára vonatkozó utasítást készítettek az intézmények a munkavédelmi és a tűzvédelmi tartalma megfelelő. Azon eszközök körét melynek a kezelésére írásos utasítás szükséges, de nem áll rendelkezésre az intézmény Kockázatértékelési dokumentációja tartalmazza. 11, A évben egy intézmény vásárolt olyan veszélyes munkaeszközöket amit az 5/1993 MüM rendelet 1. számú melléklete tartalmaz, így az üzembe helyezési eljárás előkészítése vált szükségessé. Az előkészítés alapján komlói Nagy L. Gimnázium Csizmazia Szakképző Intézmény egységében üzembe helyezésre kerültek az asztalos szakoktató műhely gépi berendezései. Az előző évben próbaüzemi engedéllyel üzemelő gépek esetében az Oldi Általános Iskolában és a Pécsváradi Általános Iskolában a én I névében a végleges használatba vételre került sor.

5 2.1. melléklet intézmény elkészített illetve felülvizsgált szabályzatok (utasítások) BMÖ Időskorúak Otthona, Mecsekjánosi puszta osztályba sorolás tűzoltó szköz nyílvántartás BMÖ Értelmi Fogy. Gyermekek Otthona, Bóly osztályba sorolás BMÖ "Kastélypark" Módszertani Otthon, Görcsöny BMÖ Időskorúak Otthona, Szederkény BMÖ Boróka Otthona, Helesfa tűzvédelmi szakvizsga BMÖ Értelmi Fogy. Gyermekek Otthona, Mozsgó BMÖ Horizont Otthona Szigetvár-Turbékpuszta veszélyes anyag bejelentő BMÖ Ált. Iskolája Szakiskolája, Kollégiuma, Gyermekotthona, Mohács diák oktatási tematika BMÖ Ált. Iskolája Szakiskolája, Kollégiuma, Gyermekotthona, Pécsvárad próbaüzem elrendelés

6 2.2. melléklet intézmény elkészített illetve felülvizsgált szabályzatok (utasítások) BMÖ Ált. Iskolája Szakiskolája, Kollégiuma, Gyermekotthona, Old munkavédelmi üzembe helyezés diák oktatási tematika BMÖ Ált. Iskolája Szakiskolája, Kollégiuma, Gyermekotthona, Komló diák oktatási tematika BMÖ II. Béla Középiskolája, Élm. Ip. Szakiskolája és Kollégiuma diák oktatási tematika BMÖ Radnóti Miklós Szakközépiskolája és Szakiskolája diák oktatási tematika dohányzási rend Baranyai Pedagógiai Szakmai Szolgálatok Központja Baranya Megyei Gyermekvédelmi központ dohányzási rend tlltott munkakörök jegyzéke Csorba Győző Megyei Könyvtár Baranya Megyei Levéltár villamos felülvizsgálatok üteme

7 2.3. melléklet intézmény elkészített illetve felülvizsgált szabályzatok (utasítások) Baranyas Megyei Múzeumok Igazgatósága (Mohács) villamos felülvizsgálatok üteme Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ villamos felülvizsgálatok üteme Művészetek Háza villamos felülvizsgálatok üteme BMŐ GESZ villamos felülvizsgálatok üteme villámvédelem üteme érintésvédelmi felülvizsg. üteme Baranya Megyei Önkormányzati Társulás villámvédelem üteme villamos felülvizsgálatok üteme Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala villamos felülvizsgálatok üteme Komlói Nagy L. Gimnázium Intézményegységei (Kazinczy, Nagy l., Csizmazia) villamos felülvizsgálatok üteme faipari gépek munkavédelmi üzembe helyezése

8 1 intézmény BMÖ Ált. Iskolája Szakiskolája, Kollégiuma, Gyermekotthona, Pécsvárad felülvizsgálat készült lejárat felülvizsgálatok+jav. irányultsága becsült értéke (Ft) érintésvédelem: iskola és kollégium építmények iskola, kollégium és műhelyek munka és használati eszközei iroda és műhelyek (III. ütem) I.-II. Otthonház (Kossuth 6) 2003 III. otthonház (Nov. 29.u) villamos szabványosság: szabványossági nyilatkozat az iskolára és a kollégiumra szabványossági nyilatkozat az irodára ás műhelyekre I.-II. otthonház (Kossuth 6) 2003 III. otthonház (Nov. 29.u) villámvédelem: iskola kollégium iroda és műhelyek (III. ütem) Az otthonokra villámvédelmi eszköz nem szükséges.

ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2006. június 7-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2006. június 7-i ülésére Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága Elnöke Szám: 1461-2/2006 Melléklet: 1 db ELŐTERJESZTÉS a Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2006. június 7-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2005. november 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2005. november 14-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat FŐJEGYZŐJE Szám: 658-12/2005 Melléklet: 2 db ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Költségvetési és Gazdasági Bizottsága 2005. november 14-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) Kgy. rendelet Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 8/2007. (IX. 28.) a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 2) módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban:

Részletesebben

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet

1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet 1/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje

Baranya Megyei Önkormányzat címrendje 1. számú melléklet Baranya Megyei Önkormányzat címrendje Cím Cím megnevezése 1. Baranya Megyei Kórház Pécs 1. EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEK 2. Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona Bóly 3.

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2009. február 27. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 2/2009. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről 2 szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosítása 3/2009.

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2006. december 21. 19. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 20/2006. (XII. 21.) Kgy. a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete A Baranya egyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a Baranya egyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 6/2011.(II. 24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv

A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv A szerv irányítása, felügyelete vagy ellenőrzése alatt álló, vagy alárendeltségében működő más közfeladatot ellátó szerv A Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ az alábbi intézmények tekintetében gyakorolja

Részletesebben

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer

d) költségvetési kiadásit 11.333.567 ezer forintban, azaz Tizenegymilliárd-háromszázharminchárommillió-ötszázhatvanhétezer A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2012. (II. 20.) rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben.

Tárgy: Tájékoztató a munkaerőpiaci esélynövelés programjának 2006. évi megvalósulásáról a megyei fenntartású közoktatási intézményekben. Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi, Ifjúsági és Sport Bizottságának Elnöke Szám. 125/2007. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Művelődési, Kisebbségi,

Részletesebben

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék

2007. szeptember 28. 10. szám. Tartalomjegyzék 2007. szeptember 28. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 87/2007. (IX. 20.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága vezetője közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ

BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ BEMUTATKOZÁS CÉGISMERTETŐ CÉGISMERTETŐ Fő célul tűztük ki, hogy segítsünk a cégeknek, vállalkozásoknak eligazodni a környezetvédelmi, munkavédelmi, tűzvédelmi, ADR és energetikai szabályozás bonyolult

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 1/2008. (II. 25.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN

MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN MUNKAVÉDELEM A GYAKORLATBAN Készítette: Szabó László Global Safety Kft. A MUNKAVÉDELEM ALAPJAI A MUNKAVÉDELEM JOGI SZABÁLYOZÁSA 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet

Részletesebben

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék

1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye. Tartalomjegyzék 1 Baranya Megyei Önkormányzat Közlönye Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 168/2004. (XII. 16.) Kgy. Bizottsági tagok választása 3 169/2004. (XII. 16.) Kgy. Külső bizottsági tag választása 3

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2006. június 19. 9. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 8/2006. (VI. 19.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról 2

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2004. február 25. 2. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELETEK 2/2004. (II. 25.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2003. évi költségvetéséről

Részletesebben

2007. június 28. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2007. június 28. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2007. június 28. 8. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 7/2007. (VI. 28.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 7/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetéséről szóló 4/2008. (III. 7.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei

Részletesebben

7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet. a Baranya Megyei Önkormányzat évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról 7/2007. (VI. 28.) Kgy. rendelet a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló 2/2007. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése (a továbbiakban: közgyűlés)

Részletesebben

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELETEK HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2012. február 20. 4. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 10/2012. (II. 14.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat aljegyzői álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 12/2012. (II. 14.)

Részletesebben

2007. december 6. 12. szám. Tartalomjegyzék. 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése

2007. december 6. 12. szám. Tartalomjegyzék. 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése 2007. december 6. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 101/2007. (XI. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kinevezésének véleményezése 3 RENDELET 9/2007. (XII. 6.)

Részletesebben

Előterjesztés. Jánoshalma Város Képviselő-testülete december 15-i ülésére

Előterjesztés. Jánoshalma Város Képviselő-testülete december 15-i ülésére Előterjesztés Jánoshalma Város Képviselő-testülete 2016. december 15-i ülésére Az előterjesztés címe: Előterjesztés a munka és tűzvédelmi feladatok ellátásáról Az előterjesztést készítette: Kasziba Sándor

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2002. április hó 5. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 13/2002. (III.26.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2001. január hó 30. 1. szám A BARANYA EGYEI ÖNKORÁNYZA A KÖZGYŰLÉS HIVAALOS LAPJA artalomjegyzék Szám árgy Oldal RENDELE 5/2001. (I.30.) Kgy. A Baranya egyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról

Részletesebben

2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete

2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete 2004. szeptember 22. 8. szám RENDELET A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 17/2004. (IX. 22.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004.

Részletesebben

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék

2008. február 25. 2. szám. Tartalomjegyzék 2008. február 25. 2. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 13/2008. (II. 21.) Kgy. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ (Pécs) igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatok elbírálása 14/2008.

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2010. május 27-i ülésére Tárgy: Tájékoztató Békés Város Önkormányzata Intézményeinek munkavédelmi helyzetéről Előkészítette: Gál András osztályvezető Ilyés Péter környezetvédelmi referens Véleményező bizottság: Műszaki Osztály

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. DECEMBER 3-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. DECEMBER 3-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. DECEMBER 3-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 117-3/2009. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátások formáiról,

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. NOVEMBER 22-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 979-2/2007. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat./2007.(.) Kgy. rendelete, a Baranya

Részletesebben

54 862 01 0000 00 00 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus

54 862 01 0000 00 00 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának

2010. május szám. Tartalomjegyzék HATÁROZATOK. 53/2010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának 010. május 13. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal HATÁROZATOK 53/010. (V. 13.) Kgy. A Dél-Zselici Középiskola alapfokú művészetoktatási feladatellátásának átadás-átvétele 54/010. (V. 13.) Kgy. Szigetvár

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2010. (XII. 11.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 26/1999. (XII. 30) Kgy. rendelet módosításáról 1.

Részletesebben

118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása

118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása 118/2007. (XII. 5.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratainak (technikai) módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. január 1. napjától a a) Baranya

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2004. szeptember 22. 8. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 17/2004. (IX. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. szeptember hó 22. 11. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELETEK 11/2003. (IX. 22.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2001. április hó 28. 7. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 47/2001. (IV.25.) Kgy. Delegálás a Tett-Hely Baranyai Ifjúsági Információs

Részletesebben

K I E G É S Z Í T Ő E L Ő T E R J E S Z T É S. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. február 17-i ülésére

K I E G É S Z Í T Ő E L Ő T E R J E S Z T É S. a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. február 17-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 317-9/2005. K I E G É S Z Í T Ő E L Ő T E R J E S Z T É S a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. február 17-i ülésére Tárgy: A Baranya Megyei

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2002. június hó 28. 6. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 7/2002. (VI. 28.) Kgy. A megyei fenntartású szociális intézmények 2002. évi

Részletesebben

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA

BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA I. KATONAI HATÓSÁGI KONFERENCIA Balatonkenese, 2012. május 8 9. BEÉPÍTETT TŰZVÉDELMI BERENDEZÉSEK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSA Készítette: Fóti Zoltán vezető tanácsos HM Hatósági Hivatal Veszélyes Katonai Objektum

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők:

BEMUTATKOZÁS. Céljaink a következők: BEMUTATKOZÁS Az ENVIRIDIS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS KERESKEDELMI BT. segítséget nyújt a munka- és tűzvédelemről, a kémiai biztonságról, környezetvédelemről és a telepengedélyeztetés rendjéről szóló törvényekben

Részletesebben

A szabályozási dokumentum célja: a rendszerszemléletű munkavédelmi hatósági ellenőrzés lefolytatásának normatív utasításban történő szabályozása.

A szabályozási dokumentum célja: a rendszerszemléletű munkavédelmi hatósági ellenőrzés lefolytatásának normatív utasításban történő szabályozása. Jelen utasítás elkészítéséért és aktualizálásáért a Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság vezetője, a szabályozási dokumentumban foglaltak működtetéséért a főigazgató a felelős. A szabályozási dokumentum

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAP- CSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESE- TÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAP- CSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESE- TÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAP- CSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESE- TÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOKRÓL Változat száma: 3. Elfogadás dátuma: 2018. 05.29. Határozat

Részletesebben

Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból

Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból Osztályozó és javító vizsga formája és követelményei Munkahelyi egészség és biztonságtantárgyból A vizsga formája: Írásbeli vizsga. A vizsga időtartama: 60 perc A vizsga leírása: A vizsgázó feladatlapot

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ALAPÍTÓ OKIRATA

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ALAPÍTÓ OKIRATA 2005. július 5. Különszám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT INTÉZMÉNYEINEK ALAPÍTÓ OKIRATA 68/2005. (VI. 16.) Kgy. határozat 21. számú melléklete A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013. (III. 28.) NGM rendelet által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 52 862 01 Munkavédelmi technikus

Részletesebben

A rendelet hatálya. (2) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni.

A rendelet hatálya. (2) E rendelet szabályait a részmunkaidőben foglalkoztatott köztisztviselőkre munkaidő arányosan kell alkalmazni. 21/2001. (XI. 2.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala köztisztviselőinek illetményalapjáról, illetménykiegészítéséről, jutalmáról, valamint a vezetői illetménypótlékról A Baranya Megyei

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2004. március hó 24. 4. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 23/2004. (II. 19.) Kgy. Baranya Megye Díszpolgára Kitüntető Cím adományozása

Részletesebben

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2009. június 23. 8. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2009. június 23. 8. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 10/2009. (VI. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről szóló 3/2009. (II. 27.) Kgy. rendelet módosítása 2 HATÁROZAT

Részletesebben

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat 37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az irányításában

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 21/2004. (XI. 24.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004. (II. 25.) módosításáról A Baranya

Részletesebben

Biztonságos és balesetmentes bölcsődei munkakörnyezet kialakításának gyakorlati ismérvei - bölcsődei szakemberek és vezetők részére

Biztonságos és balesetmentes bölcsődei munkakörnyezet kialakításának gyakorlati ismérvei - bölcsődei szakemberek és vezetők részére Biztonságos és balesetmentes bölcsődei munkakörnyezet kialakításának gyakorlati ismérvei - bölcsődei szakemberek és vezetők részére Előadó: Somorácz Balázs Okleveles munkavédelmi mérnök, Munkabiztonsági

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. FEBRUÁR 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 102-3/2006. MELLÉKLETEK: 16 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása

21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása 21/2010. (III. 3.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító

Részletesebben

30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat

30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat 30/2007. (III. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének módosításáról szóló 4/2007. (III. 23.) Kgy. rendelet végrehajtásával összefüggő intézkedések A Baranya Megyei

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. május hó 29. 6. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 8/2003. (V. 29.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat költségvetéséről szóló

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2010. szeptember 23. 10. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 78/2010. (IX. 16.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Gazdasági Igazgatósága igazgatója közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése

Részletesebben

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8495/2006. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2005. november 18. 11. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 14/2005. (XI. 18.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2005. (II. 25.) Kgy.

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. ÁPRILIS 28-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1029-4/2005. MELLÉKLETEK: 16 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Répcelak Város Önkormányzata és intézményei munkavédelmi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ Répcelak Város Önkormányzata és intézményei munkavédelmi tevékenységéről BESZÁMOLÓ Répcelak Város Önkormányzata és intézményei munkavédelmi tevékenységéről A munkavédelmi tevékenységet és munkavédelmi szaktevékenységet átalány díjas szerződés alapján - PAD-KÁR Kft. részéről

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. június hó 30. 9. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 101/2003. (VI. 26.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós

Részletesebben

A KOCKÁZATÉRTÉKELÉS SZAKMAI KÉRDÉSEI

A KOCKÁZATÉRTÉKELÉS SZAKMAI KÉRDÉSEI A KOCKÁZATÉRTÉKELÉS SZAKMAI KÉRDÉSEI Dr. Koch Mária az Országos Érdekegyeztető Tanács Munkavédelmi Bizottsága munkaadói oldalának tagja, a MUFOSZ Munkabiztonsági és Foglalkozásegészségügyi Szövetség elnöke,

Részletesebben

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja

Munkahelyi egészség és biztonság. helyi programja Munkahelyi egészség és biztonság tantárgy helyi programja Készült a tantárgy központi programja alapján 2013. A tantárgy tanításának célja: A tanuló általános felkészítése az egészséget nem veszélyeztető

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE. Pénzügyi Bizottság Önkormányzat könyvvizsgálója E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. SZEPTEMBER 15-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1740-18/2005. MELLÉKLETEK: 15 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. 32/15/1/2013 Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 28- án megtartott ülésről. Rendelet: 8/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális tűzifa

Részletesebben

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Előterjesztés Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 11. napján tartandó ülésére Napirend előtt Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. MÁRCIUS 24-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. MÁRCIUS 24-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. MÁRCIUS 24-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 759 /2005. MELLÉKLETEK: 0 DB TÁRGY: Javaslat a 2006. évi induló címzett támogatási, beruházási koncepciók

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ. KDSZ BT. (Korrekt, Diszkrét, Szakszerű Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda Budapest, Gyakorló utca 5.

CÉGISMERTETŐ. KDSZ BT. (Korrekt, Diszkrét, Szakszerű Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda Budapest, Gyakorló utca 5. CÉGISMERTETŐ KDSZ BT. ( Betéti Társaság) Vagyonvédelmi és magánnyomozói iroda 1106 Budapest, Gyakorló utca 5. 1 Tisztelt Uram! Alulírott tulajdonos, Liszt Ferenc, mint a KDSZ. BT. ( Betéti Társaság) vezetője

Részletesebben

2009. április 24. 5. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2009. április 24. 5. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2009. április 24. 5. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 7/2009. (IV. 24.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének teljesítéséről és a 2008. évi pénzmaradvány jóváhagyásáról

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2005. JÚNIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1563/2005. MELLÉKLETEK: 22 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat intézményei alapító okiratának módosítása

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

14. Alkalmazotti Munkavédelmi Szabályzat [2017]

14. Alkalmazotti Munkavédelmi Szabályzat [2017] [6. számú melléklet A Tan Kapuja Buddhista Főiskola IV. kötet: Egyéb Szabályzatok Követelményrendszeréhez (EKR)] 14. Alkalmazotti Munkavédelmi Szabályzat [2017] A Tan Kapuja Buddhista Főiskola MUNKAVÉDELMI

Részletesebben

b) bevételi főösszegét 14.062.296 ezer forintban, azaz Tizennégymillió hatvankettőezerkettőszázkilencvenhat

b) bevételi főösszegét 14.062.296 ezer forintban, azaz Tizennégymillió hatvankettőezerkettőszázkilencvenhat A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 16/2004. (VI. 16.) Kgy. rendelete a 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004. (II. 25.) Kgy. rendelet módosításáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben

10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben 10/2007. (II. 15.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző szervezetekben 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az alábbi szervezetekbe delegált képviselőinek eddigi áldozatos

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! És hogy mikor lép hatályba, az (5) bekezdés vonatkozik rá:

Tisztelt Partnerünk! És hogy mikor lép hatályba, az (5) bekezdés vonatkozik rá: Tisztelt Partnerünk! A biztonság mindannyiunk számára fontos paraméter. A költséghatékony, ugyanakkor hatékony biztonság mindannyiunk érdeke. A következőkben összefoglaljuk Önnek / Önöknek azokat a törvényi

Részletesebben

Továbbtanulási szülői értekezlet. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév

Továbbtanulási szülői értekezlet. Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév Továbbtanulási szülői értekezlet Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola 2015/16-os tanév Törvényi háttér A középfokú felvételi eljárást meghatározó jogszabályok : 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

MUNKAVÉDELEM A MINDENNAPOKBAN

MUNKAVÉDELEM A MINDENNAPOKBAN MUNKAVÉDELEM A MINDENNAPOKBAN A MUNKAVÉDELEM SZEREPLŐI Állam Munkáltató Szerződés, Munkautasítás Munkavállaló MUNKAVÉDELMI HATÓSÁG Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága 2012.

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

2005. június 21. 7. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2005. június 21. 7. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2005. június 21. 7. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 10/2005. (VI. 21.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló, 5/2005. (II. 25.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. II. emelet 234. Fenntartói azonosító:

FIT-jelentés :: KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. II. emelet 234. Fenntartói azonosító: FIT-jelentés :: 2013 KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. II. emelet 234. Fenntartói azonosító: 39011654-065000 Létszámadatok Az intézmények kódtáblázata A ROSTI PÁL GIMNÁZIUM ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2003. március hó 6. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 8/2003. (II. 27.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat képviselete különböző

Részletesebben

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. július 1. napjától

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében.

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében. MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV Készült:... év... hó... napján, a.....szám alatti hivatalos helyiségében. Tárgy: munkavédelmi oktatás *(előzetes, ismétlődő, rendkívüli) Beszámoltatás formája: * (szóbeli

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete. a szociális szolgáltatásokról

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete. a szociális szolgáltatásokról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete a szociális szolgáltatásokról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés

FIT-jelentés :: KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés FIT-jelentés :: 2014 KLIK Dunaújvárosi Tankerülete 2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. Fenntartói azonosító: 39011654-065000 Létszámadatok Az intézmények kódtáblázata A Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium, Általános

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2008. (IV. 23.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2008. (IV. 23.) e a Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének teljesítéséről és a 2007. évi pénzmaradvány jóváhagyásáról A Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET

RENDELET HATÁROZAT MELLÉKLET 2008. április 23. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 6/2008. (IV. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetésének teljesítéséről és a 2007. évi pénzmaradvány jóváhagyásáról

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2005. (II. 24.) Kgy. rendelete

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2005. (II. 24.) Kgy. rendelete A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2005. (II. 24.) Kgy. rendelete a Baranya Megyei Önkormányzat 2004. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2004. (II. 25.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2001. március hó 7. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ 29/2001. (II.27.) Kgy. Az Alpok-Adria Munkaközösség egyes munkacsoportjai

Részletesebben

Készelemes fém munkaállványok: használatbavétel előtti vizsgálata és használatbavétele

Készelemes fém munkaállványok: használatbavétel előtti vizsgálata és használatbavétele Készelemes fém munkaállványok: használatbavétel előtti vizsgálata és használatbavétele 2 Állvány Jogszabályi háttér 1993. évi XCIII. törvény. a munkavédelemről 2001/45/EK irányelv munkavállalók által a

Részletesebben

Gyüre Péter

Gyüre Péter Gyüre Péter 2018. 05. 09. 1 Tartalom Jogszabályi háttér Az ellenőrzési rendszer Személyi feltételek Felülvizsgálatok gyakorisága Felülvizsgálatra kötelezettek köre Felülvizsgálat jogszabályai 2018. 05.

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2005. szeptember hó 19. 9. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 12/2005. (IX. 19.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2005. évi költségvetéséről szóló, többször módosított 5/2005. (II. 25.) módosításáról

Részletesebben