A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium OM: Jantyik utcai óvoda 5630 Békés Jantyik Mátyás u.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium OM: 028456. Jantyik utcai óvoda 5630 Békés Jantyik Mátyás u."

Átírás

1 A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium OM: Jantyik utcai óvoda 5630 Békés Jantyik Mátyás u. 33 HÁZIRENDJE szeptember 1.-től visszavonásig érvényes

2 Kérjük, az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és törekedjenek a benne foglaltak betartására! Általános információk óvodánkról Óvodánk címe: 5630 Békés Jantyik Mátyás u. 33 Óvodánk telefon száma: Óvodánk címe: jantyikovi@citromail.hu Intézményegység-vezető: Ökrösné Baji Katalin Óvodánk nevelő intézmény, s mint ilyen a gyermeki személyiség kibontakoztatására, nevelésére, fejlesztésére törekszik. Az óvoda a köznevelési rendszer alapegysége, szakmai önállósággal rendelkező intézmény, a családi nevelés kiegészítője a gyermek harmadik életévétől addig az időpontig, ameddig a gyermek a tankötelezettség teljesítését meg nem kezdi. Pedagógiai programunk a 3-7 éves gyermek szociális kompetenciájának és személyiségének fejlesztését (életre nevelését), minden későbbi fejlődés alapvető feladatának tekinti. Nevelési céljaink Bontakozzék ki a környezetükben jól eligazodó, sokoldalú, boldog, harmonikus személyiség. Alakuljon ki bennük helyes önértékelés, értékrend. A gyermekek a világot, mint a teremtő Isten csodálatos művét ismerjék meg. Alakuljon ki a gyermekekben a természet iránti pozitív érzelmi kötődés. Egyéni komplex képességfejlesztéssel alkalmassá váljanak az iskolai életre. A megismert bibliai családmodell értékként épüljön be az életükbe. Találjanak rá az útra, mely az Úr Jézushoz vezet. Szeretetre nevelés mely az önuralomra-, szolgálatkészségre-és, személyes hitre nevelésben valósul meg. Nevelési alapelveink Óvodánk boldog kiegyensúlyozott gyermekeket kíván nevelni, úgy hogy figyelembe veszi az eltérő fejlettségű gyermekek igényeit. Nevelő munkánkban az állandó megújulásra törekszünk, teret adva a különböző innovatív pedagógiai törekvéseknek. Nagy gondot fordítunk a gyermek és családja megismerésére Valljuk: csak a megismert gyermek nevelhető

3 Pedagógiai súlypontja, a szeretetre való képesség kialakítása valamint továbbfejlesztése és azok helyes kifejezési formáinak megtanítása: Értelmes rendre nevelés (Isten teremtette világban) Önuralomra nevelés (olyan attitűd, mely során a gyermek tiszteletben tartja a másik ember személyiségét és a környezetét) Személyes hitre nevelés Az intézmény nyitva tartása A nevelési év minden év szeptember 1.-én kezdődik és augusztus 31.-ig tart A szorgalmi időszak szeptember 1.-től május 31.-ig tart A nyári zárás időpontjáról minden naptári év február 15.-ig tájékoztatjuk a szülőket Az iskolai őszi, téli, tavaszi szünetek minden évben az Oktatási Minisztérium által meghatározott időpontokban vannak. Ezekben az időszakokban (gazdasági szempontok miatt) előzetes felmérés alapján (igazgatói határozat alapján) 11 fő jelentkezése esetén óvodánk kinyit. A nyári zárás minden évben július 1.-től augusztus 20-ig tart. Ezen időszakban ügyeletes óvoda működik a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde óvodáival. Minden óvodáskorú gyermek óvodai ellátásban részesül, amennyiben igényli. Nevelés nélküli munkanapokat évente 5 munkanapot vehet igénybe az óvoda, melyről azt megelőzően 7 munkanappal tájékoztatjuk a szülőket. Ügyeleti rendünket évenkénti váltással a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde óvodáival oldjuk meg. 1. évben: Központi tagóvoda (július-augusztusban) 2. évben: Jantyik utcai óvoda (református) (július-augusztusi váltással) Újvárosi óvoda (július-augusztusi váltással) 3. évben: Bóbita (Integrált) tagóvoda (július-augusztusi váltással) Teleky úti tagóvoda (július-augusztusi váltással) Ez a csere 3 évente valósul meg. Napi nyitva tartás: Reggel 6.30-tól ig ötnapos munkarendben, hétfőtől péntekig. A gyermekek óvodában tartózkodásának ajánlott maximális ideje: napi 10 óra. A gyermekek érkezésének és távozásának rendje A gyermekeket szüleik legkésőbb 8.30-ig hozzák be az óvodába, hogy részt vehessenek a foglalkozásokon. Kérjük, hogy gyermekeiket minden esetben kísérjék be az óvodába és adják át az óvónőknek, távozáskor az óvónőktől kérjék ki.

4 Gyermekeiket egyedül ne engedjék be és ki sem az óvoda kapuján. A szülő jelezze az óvónőnek, ha eddig nem ismert személy fogja elvinni a gyermeket az óvodából. Válófélben lévő szülők esetében az óvoda köteles mindaddig átadni bármelyik szülőnek a gyermeket, amíg a gyermekelhelyezéséről bírósági döntés nem születik. Ha az óvoda zárásáig nem jönnek a gyermekért, az óvónő telefonon kérhet segítséget (szülő, nagyszülő, megbízható személy). Idegenek kíséret nélkül nem tartózkodhatnak az óvodában. I. Gyermekek az óvodában A köznevelés középpontjában a gyermek, a pedagógus és a szülő áll, akiknek kötelességei és jogai egységet alkotnak. A gyermek igénybe veheti az óvodát amikor: A harmadik életévét betöltötte Szobatiszta (óvodaérett) Teljesen egészséges A szülő az étkezési térítési díjat befizette szeptember 1-jétől 3 éves kortól kötelező óvodába járást ír elő a Nemzeti köznevelési törvény. A gyermek abban az évben, amelynek augusztus. 31 napjáig a 3. életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától, legalább napi 4 órában óvodai foglalkozáson vesz részt. Lehetséges felmentést kapni a 3 éves kortól történő óvodába járás alól. A felmentést a szülő kezdeményezheti, és a fenntartó adhatja meg az óvodavezető és a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekeit szem előtt tartva az 5. életév betöltéséig. Az új gyermekek beíratása minden év áprilisában történik, melynek időpontjáról a szülőket tájékoztatjuk. Ezt követően a felvételt nyert gyermekek szüleit értesítjük. A beszoktatás az óvoda beszoktatási programja szerint történik. Amennyiben a beszoktatást követően kiderül, hogy a gyermek mégsem óvodaérett, az óvodavezető írásban értesíti a szülőt, és közösen megegyeznek a fogadóóra időpontjában. Nyomós indok esetén a szülő vállalja, hogy szakember segítségét kéri (gyermekorvos, pszichológus, Nevelési Tanácsadó, családgondozó) Megszűnik az óvodai elhelyezés ha: A gyermek az óvodából igazolatlanul tíz napnál többet van távol az óvodai foglalkozásokról (erről a szülőt két alkalommal írásban értesítjük és felhívjuk a figyelmet a mulasztás következményeire) A szülőnek fizetési hátraléka van, felszólítása után is.

5 Gyermekek ruházata az óvodában jellemezze praktikusság, kényelem, tisztaság, rétegesség az átöltözéshez tartalék ruha és alsónemű szükséges legyen a gyermekeknek jellel ellátott tornafelszerelése, váltócipője, csere ruhája, melyet az öltözőszekrényben a gyermek jele alatt helyezhetnek el a gyermekek ruházatát, cipőjét, egyéb tárgyait a szülők óvodai jellel lássák el. Az ágyneműk, pizsamák, törölközők és tornafelszerelés szükséges tisztításáról, illetőleg időbeni beküldéséről a szülő gondoskodik. A gyermekek számára behozható eszközök Kérjük, hogy tartsák szem előtt az értékek behozatalának felelősségét (ékszerek, drága ruhák, otthoni játékok) a gyermekek életkorára való tekintettel! Ennek érdekében: az óvodába behozott nagy értékű tárgyakért a szülő óvodai tartózkodása alatt, a szülő a felelős. Az óvodában nem tudjuk biztonságosan elzárni a nagy értékű tárgyakat, felelősséget ezekért az eszközökért vállalni nem tudunk. a gyermekek behozhatnak magukkal mindennap 1 db olyan kedves, az otthonhoz kötődő tárgyat (játékot, textíliát, szőrállatot, stb.) amelyhez ragaszkodnak. Nem hozhatnak be félelmet keltő játékokat (kard, puska, robot). a gyermekek nem hozhatnak az óvodába egészségre ártalmas, testi épségükre veszélyes eszközöket (pl. olló, kés, penge, üveg, stb.). A gyermekek étkezése az óvodában A gyermekek napi háromszori étkeztetésének megszervezése az óvoda feladata, mely élelmiszerekből az ételmintát köteles 72 órán át megőrizni (ÁNTSZ). Kivétel: kirándulások alkalmával kiegészítő tízórai, az egész csoport számára vitamin pótlására szolgáló plusz gyümölcs, zöldség. Az ételminta elrakása vonatkozik az otthonról behozott születésnapi, névnapi kínálásra szánt édességre is. A gyermekek 50%-os illetve 100%-os étkeztetési kedvezményben részesülnek a Gyermekvédelmi törvény 148. (5) a., b., c., pontja, valamint a (6) bekezdés alapján, valamint a helyi önkormányzat támogatása alapján további kedvezményekre jogosultak. Hiányzás esetén az étkezés mindennap 8.30-ig lemondható, mely 24 óra múlva lép életbe és a következő befizetéskor írható jóvá. Amennyiben ez nem lehetséges, az összeget a szülő részére visszafizetjük. Be nem jelentett hiányzás esetén a szülő a térítési díj visszafizetésére nem tarthat igényt. (A hiányzás bejelentése nem egyenlő az étkezés lemondásával!) A hiányzó gyermekek ebédjének kiadására a közegészségügyi előírások betartása és figyelembevétele miatt nincs lehetőségünk. Megszűnik a gyermek étkeztetése befizetési hátralék miatt, ha a szülő felszólításra sem tesz eleget a befizetési kötelezettségének, ez azonban az óvodába járását nem zárja ki, félnaposként. Tej-liszt, egyéb érzékenység, cukorbeteg gyermek esetében a szülő által behozott ételt csak külön, zárt, névvel ellátott edényben tudjuk átvenni.

6 Az óvoda egész területén a gyermekek egyéni etetése, nassoltatása otthonról hozott élelmiszerrel a többi gyermek előtt nem etikus, valamint az óvoda tisztán tartását is zavarja. A szülő a gyermekét lehetőségéhez mérten otthon reggeliztesse meg! Cukrot, csokoládét vagy süteményt csak abban az esetben hozhatnak a gyermekek, ha csoportjuk minden tagját meg tudják kínálni és az élelmiszerbiztonsági szabályoknak, megfelel. Az óvodai étkezések időpontja Tízórai: Ebéd: Uzsonna: ig (folyamatos tízórai) ig ig Azoknak a gyerekeknek, akik korán illetve később érkeznek az óvodába, a konyhában van lehetőségük a tízóraijuk elfogyasztására. A térítési díjak befizetésére minden hónap a között kerül sor. A befizetés dátumát az óvodában minden csoport hirdetőtáblájára kitesszük. A távolmaradás rendje, egészségügyi szabályok Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat! A szülő telefonon vagy írásban bejelenheti, hogy nem betegségből kifolyólag, nem hozza az óvodába a gyermekét. Ebben az esetben igazoltnak tekintjük a hiányzást. Beteg, gyógyszert szedő, még lábadozó gyermeket az óvodába nem vehetünk be. Ilyen esetekben az óvónő kötelessége a gyermek átvételének megtagadása. A nevelési év alatt be nem jelentett, 3 napot meghaladó hiányzás után orvosi igazolás bemutatása kötelező. A napközben megbetegedett gyermeket az óvónő lefekteti, elkülöníti, szükség esetén azonnal orvoshoz viszi. Gondoskodik a szülők mielőbbi értesítéséről. Értesítést követően azonnal kezdjük el a lázcsillapítást. A szülőnek az értesítéstől számított legrövidebb időn belül haza kell vinni a gyermekét. Lázas, betegen hazaadott gyermeket csak orvosi igazolással vehet be az óvónő. Fertőző betegség esetén a szülőknek bejelentési kötelezettsége van. Az óvodába fejtetűvel fertőzött gyermek nem járhat, az óvónő a gyermek átvételét ez esetben megtagadhatja. A szülő köteles gyermeke fejét lekezelni, a tetűt, serkét (döglöttet is) a hajából eltávolítani. A gyermek csak tünetmentes állapotban mehet vissza a közösségbe. II. Szülők az óvodában A szülőkkel való közös nevelési elvek kialakítása

7 Az óvodánkba járó gyermekeket arra neveljük, hogy tanulják meg tisztelni a felnőtteket, szeressék és fogadják el társaik egyéniségét, helyesen tudják kifejezni gondolataikat és érzéseiket és legyenek képesek alkalmazkodni is. A felmerülő konfliktusokat ne durvasággal, erőszakkal vagy árulkodással oldják meg. A törekvéseink sikerének érdekében kérjük, hogy otthon is ezeket, az alapelveket erősítsék gyermekeikben. Például, ne tegyenek a gyermekük előtt indulatos, negatív megjegyzéseket mások gyermekére, az óvodára, az ott dolgozó felnőttekre és ne biztassák gyermekeiket verekedésre, még ha az előző nap az Önök gyermekét is érte sérelem. Az óvoda minden dolgozója törekszik arra, hogy elfogadja a családi nevelés elsődlegességét. Óvodánk világnézeti nevelés tekintetében a református keresztyén hitvallás tanítását követi. Együttműködés Annak érdekében, hogy gyermekeiket a nekik legmegfelelőbb módszer szerint neveljük, szükség van az igazi együttműködésre. Ezért komolyabb probléma, konfliktus esetén, keressék fel az óvónőt, illetve az óvoda vezetőjét, és velük közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet. A szülőknek lehetőségük van, hogy az óvodában folyó pedagógiai munka kialakításában a megfelelő fórumokon aktívan részt vegyenek, ötleteikkel segítsék elő a közös gondolkodást. Ennek érdekében a szülők joga, hogy: Megismerjék intézményünk nevelési programját, házirendjét, szervezeti és működési szabályzatát, esélyegyenlőségi programját és tájékoztatást kapjanak az abban foglaltakról, azokkal kapcsolatban véleményüket kifejthessék, illetve egyetértésüket gyakorolhassák. Gyermekük fejlődéséről rendszeres és részletes tájékoztatást kapjanak. Írásbeli javaslatukat az óvoda vezetője vagy a szülői munkaközösség megvizsgálja és arra a kereséstől számított 30 napot követően választ, kapjanak. Kérhetik, hogy gyermekük a nem kötelező foglalkozásokat igénybe vehessék. Az óvodavezető vagy a pedagógus hozzájárulásával részt vegyenek a foglakozásokon. Részt vegyenek a szülői képviselők megválasztásában. Kezdeményezzék a szülői szervezet létrehozását és közreműködjenek annak tevékenységében. Jogszabályban meghatározottak szerint vegyenek részt, az érdekeiket érintő döntések meghozatalában. A gyermekek nagyobb csoportját ( a gyermekek nagyobb csoportján az óvodánkba járó gyermekek 80%-át értjük) érintő kérdésekben tájékoztatást kérhetnek az óvodavezetőtől, és az adott kérdés tárgyalásakor, a szülői képviselők útján részt vehetnek a nevelőtestületi értekezleteken. Óvodánkban a szülők kötelessége, hogy: Gondoskodjanak a gyermekük testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődéshez szükséges feltételekről. Biztosítsák gyermekük óvodai nevelésben való részvételét, továbbá tankötelezettségének teljesítését.

8 Figyelemmel kísérjék gyermekük fejlődését, gondoskodjanak arról, hogy gyermekük teljesítse kötelességeit és megadjanak ehhez minden tőlük elvárható segítséget. Rendszeres kapcsolatot tartsanak a gyermekükkel, foglalkozó pedagógusokkal. Elősegítsék gyermeküknek közösségbe való beilleszkedését az óvoda rendjének, valamint a közösségi élet magatartási szabályainak elsajátítását. Tiszteletben tartsák az óvoda pedagógusai, alkalmazottai emberi méltóságát és jogait. Az óvoda dolgozóinak kötelessége a munkaköri leírásukban, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatban van lefektetve. Fórumok: Szülői értekezletek, előadások. Közös rendezvények, kirándulások. Az óvónőkkel történő rövid, esetenkénti megbeszélés. A problémafeltáró, elemző segítségadás fogadóóra keretében történik. A fogadóóra időpontját előzetes megbeszélés alapján szervezzük. Kérjük Önöket, se a gyermekkel kapcsolatos, se magánjellegű beszélgetésekre az óvónőt munkája közben hosszabb időre ne vonják el a gyermekcsoporttól, mert balesetet idézhet elő és zavarhatja a nevelés folyamatát. Gyermekükkel kapcsolatban információt csak a saját óvónőitől vagy az óvodavezetőtől kérjenek! Egyéb szabályok Étkezési térítési díjak befizetése E díj mértékét minden évben a szolgáltató határozza meg. A befizetés 4 hetente a tárgyhónapban történik. A befizetés pontos dátumát előre kifüggesztjük a gyermekcsoportok hirdetőtáblájára. Az óvodapedagógusok a gyermekek között pénzt csak borítékban (előre, pontosan kiszámolva) vehetnek el. A szülő felelőssége, hogy a meghatározott napon eleget tegyen kötelezettségének. Az étkezések lemondása: Hiányzás esetén az étkezések lemondhatóak minden nap 8.30-ig telefonon, vagy személyesen, melyet erre alkalmas füzetben dokumentálunk. A lejelentés másnaptól lép életbe. Aznapi ebédet lemondani nem lehet! Az ebédlemondás napján 8.30 után a másnapi ebédet sem lehet lemondani, csak a következő napit. Egészségvédelmi szabályok Csoportszobában szülő csak cipőcsere után, az engedélyezett napon tartózkodhat (ünnepségek, nyíltnap, játszóház, stb.). Az óvoda egész területén TILOS A DOHÁNYZÁS! Az óvodában szeszes italt fogyasztani TILOS!

9 Az óvoda óvó-védő előírásai A gyermek felügyelet nélkül nem lehet, ezért ha a szülő az óvodában gyermekét a átvette, a pedagógus a továbbiakban felelősséggel nem tartozik annak testi épségéért. Az óvodán kívül szervezett foglalkozások, kirándulások csak abban az esetben szervezhetők, ha ahhoz a szülők aláírásukkal hozzájárulnak! Az óvónők a gyermekek életkorának megfelelően, a balesetek megelőzését szolgáló szabályokat ismertetik a nevelési év elején, udvarra menetel előtt, kirándulások alkalmával stb. Kérjük a szülőket a szabályok foganatosítására és betartására! Az óvodában a szolgáltatások jelentős részét délutáni időpontokban szervezzük a Pedagógiai Program elvei és szellemisége alapján, valamint a szülők igényét figyelembe véve. A gyermekek felügyelete ez idő alatt a szolgáltatást nyújtó feladata. Ezekért a külön órákért térítési díjat számol fel a szolgáltatást végzője. Az óvoda csak megfelelőségi jellel ellátott játékot vásárolhat (CE). Kérjük, hogy amennyiben játékot hoznak az óvoda számára, figyeljék ezt a jelet. Kérjük, hogy semmilyen plakátot, hirdetményt, reklámújságot ne rakjanak ki az óvodába, csak abban az esetben, ha ezt a vezető óvónő engedélyezte! Az óvoda helyiségeinek a szülők általi használhatóságának rendje Az óvoda bejáratát érkezéskor és távozáskor minden szülő köteles becsukni! A csoportszobába utcai cipővel bemenni nem szabad, mert ez a gyermekek egészségére káros hatással van. Az óvoda helyiségeit a szülők nem használhatják. Az intézmény területén párt, politikai célú mozgalom, vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet. A jogorvoslat és a szülők tájékoztatásának rendje A szülő a sérelmével a csoportvezető óvónőkhöz, amennyiben érdemi választ nem kap, úgy az óvodavezetőhöz, majd az igazgatóhoz fordulhat jogorvoslatért. A szülők minden nevelési év első szülői értekezletén kapnak tájékoztatást az óvoda működési rendjéről, az óvónők fogadó óráiról és a gyermeket érintő egyéb kérdésekről. A szülők, pedagógusok feladata a gyermek balesetek megelőzése érdekében: A szülő a gyermekét átöltöztetése után az óvónőnek adja át. A gyermek egyedül nem jöhet be az óvodába (kaputól sem). Délutáni udvari játék alatt a szülő menjen oda a pedagógushoz, vegye át a gyermekét, és csak ezután távozzanak az óvodából. A szülők gyermekük átvétele után, az óvoda udvarát ne használják játszótérként a balesetek elkerülése érdekében, valamint a délutáni csendes pihenő megzavarása miatt.

10 Amennyiben a szülő olyan játékot, eszközt, stb. vesz észre, mely feltehetően balesetveszélyes, kérjük, jelezze az óvoda vezetőjének. Továbbá kérjük, hogy a szülők munkahelyi és lakáscímét, valamint telefonszámát szíveskedjenek bejelenteni az óvoda vezetőjének, vagy a csoportos óvónőknek. Készítette: Ökrösné Baji Katalin intézményegység-vezető Békés, szeptember. 1. Ökrösné Baji Katalin intézményegység-vezető Egyetértést gyakorló szülők képviselői:.

11 Az óvodai házirendet az óvoda nevelőtestülete év.hó..napján tartott ülésén elfogadta..

12 Záradék A házirend érvényességi ideje Az átszervezés miatt a Békési Kistérségi Óvoda házirendje helyébe a 2011/2012-es tanévtől a változásoknak, szakmai elképzeléseknek, célkitűzéseknek megfelelően kidolgozott új házirend lép érvénybe. Ezen házirend szeptember 1-jétől hatályos, érvényességi ideje a következő módosításig szól. A házirend értékelése, felülvizsgálata A házirendben megfogalmazott célkitűzések, és feladatok megvalósulását a nevelőtestület folyamatosan vizsgálja. A házirend módosítása A házirend módosítására javaslatot tehet: Az intézmény igazgatója, Az óvoda fenntartója, Az óvoda nevelőtestületének bármely tagja, A szülői munkaközösség A házirend módosítását a szülői munkaközösség véleményezi, a nevelőtestület fogadja el, és a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. A új házirendet, a jóváhagyást követő tanév szeptember 1. napjától kell bevezetni. A házirend nyilvánosságra hozatala Az óvoda házirendje nyilvános, minden érdeklődő számára megtekinthető, tájékoztatás adható. A házirend egy-egy példánya a következő személyeknél, illetve intézményeknél tekinthető meg: Az intézmény fenntartójánál Az intézmény irattárában Az óvoda nevelőszobájában Az intézmény igazgatójánál

13 A házirend elfogadása és jóváhagyása Az átdolgozott, új házirendet- az irattárban elhelyezett jegyzőkönyv szerint a szülői munkaközösség véleményezte a tantestületi értekezleten szeptember 1.-én a tantestület elfogadta. Békés, szeptember. 1.. Kovács Dániel igazgató

A Balmazújvárosi Református Óvoda Házirendje

A Balmazújvárosi Református Óvoda Házirendje A Balmazújvárosi Református Óvoda Házirendje Kedves Szülők! Kérjük, az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyereke érdekében törekedjenk a benne foglaltak betartására!

Részletesebben

tobbsincs@kondorosiktv.hu

tobbsincs@kondorosiktv.hu Általános információk az óvodánkról: Az óvoda neve: Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde Címe: 5553 Kondoros, Csabai út 25 sz. Telefonszáma: 66/ 388 635 Email címe: tobbsincsovi@freemail.hu tobbsincs@kondorosiktv.hu

Részletesebben

Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda HÁZIRENDJE

Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda HÁZIRENDJE Szentendrei Evangélikus Zenei Óvoda HÁZIRENDJE Jézus Krisztus mondja: Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. Jn 13,35 2013. április 1-től visszavonásig érvényes

Részletesebben

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043

Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve, címe, telefonszáma: Központi - Alsóvárosi ÁMK óvodája 6500 Baja, Damjanich u. 40 Tel: 79/322-043 Központi Alsóvárosi ÁMK Óvodai intézményegységének HÁZIRENDJE Az intézményre vonatkozó szabályozás: Közoktatási tv. és 11 / 1994 (VI. 8.) MKM rendelet Az óvoda házirendje vonatkozik az óvodába járó gyermekekre,

Részletesebben

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE

HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Dusnoki Óvoda és Bölcsőde 6353 Dusnok Óvoda u. 2. 78 / 401 383 OM:202015 Kedves Szülők! HÁZIREND SZÜLŐK RÉSZÉRE Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek

Részletesebben

Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde Házirend Óvodai Házirend

Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde Házirend Óvodai Házirend Óvodai Házirend 1 A Házirend a jogszabályokban megfogalmazott jogok, kötelességek, érvényesülésének helyi gyakorlata az intézmény működésének belső szabályozója. Kérjük, hogy a következő házirendet figyelmesen

Részletesebben

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND

CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND CSIGA-BIGA ÓVODA HÁZIREND 1.1. Általános információk az óvodáról: Az óvoda neve: Csiga-Biga Óvoda Címe: 2131, Göd Pesti út 152. Telefon: 0670/5175110 Vezető: Szűcs Edina 1.2. Az intézmény nyitva tartása:

Részletesebben

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS.

HÁZIREND. Szemléletmódunkat meghatározzák az óvodáskorú gyermek legfőbb életkori sajátosságai a JÁTÉK és a MOZGÁS. HÁZIREND Az óvodáskorú gyermek nevelése elsősorban a család feladata, melyben az óvoda kiegészítő szerepet játszik. Feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség kibontakoztatását az egyéni képességek

Részletesebben

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma

1Házirend. 1. Általános információk az óvodáról. 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma 1Házirend 1. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve, címe, telefonszáma Napsugár Óvoda és Bölcsőde 9222 Hegyeshalom Damjanich u. 2/a Tel./Fax: 96/220-589 1.2. Az óvoda vezetőjének neve: Magyarné

Részletesebben

HÁZIREND Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde

HÁZIREND Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde HÁZIREND 2015. Orgoványi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde 1 A Házirend a jogszabályokban megfogalmazott jogok, kötelességek, érvényesülésének helyi gyakorlata az intézmény működésének belső szabályozója.

Részletesebben

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017.

ZICHY MÁRTA ÓVODA OM: HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva. Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. ZICHY MÁRTA ÓVODA OM:202221 HÁZIREND Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 2017 Készítette: Szabadosné Kiss Melinda Iktató szám: 212/2017. I. Általános információk: Óvoda neve és címe: Zichy Márta

Részletesebben

SZÁSZ PÓLA REFORMÁTUS ÓVODA HÁZIRENDJE

SZÁSZ PÓLA REFORMÁTUS ÓVODA HÁZIRENDJE SZÁSZ PÓLA REFORMÁTUS ÓVODA HÁZIRENDJE Érvényes: 2015.szeptember 18- tól visszavonásig Kedves Szülők! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Szász Póla Református Óvodában! Az elkövetkező években

Részletesebben

Házirend. 1.Az intézmény nyitva tartása. 2.Az óvodába érkezés és távozás. 3.Gyermekek az óvodában. 4.Beszoktatás

Házirend. 1.Az intézmény nyitva tartása. 2.Az óvodába érkezés és távozás. 3.Gyermekek az óvodában. 4.Beszoktatás Házirend 1.Az intézmény nyitva tartása Nevelési év: szeptember 1-től augusztus 31-ig - Szorgalmi időszak: szeptember 1-től május 31-ig - A nyári zárásról, a szünetek időpontjáról a tanév rendjében adunk

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend Az óvoda neve: Vörösmarty Mihály általános iskola és óvoda Napköziotthonos óvodája Az óvoda címe: 7084 Pincehely Kossuth

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770

Jászkiséri Városi Óvoda. 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D. OM azonosító: 035770 Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson a

Részletesebben

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik.

BÖLCSŐDEI HÁZIREND. A csoportszervezés vegyes életkorú csoportban történik. BÖLCSŐDEI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyerekek érdekében, törekedjenek a benne leírtak betartására. 1. A bölcsőde működése

Részletesebben

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND

VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND VÁROSI INTÉZMÉNYI KÖZPONT ÓVODÁK ÉS BÖLCSŐDÉK INTÉZMÉNYEGYSÉGE FÜZESABONY HÁZIREND Füzesabony 2009 1. Az óvoda helye az oktatási rendszerben, óvodai felvétel - Az óvoda 3 éves kortól az iskolába járáshoz

Részletesebben

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend

Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája Budapest, Bajza u. 46. Házirend Terézvárosi Önkormányzat Kincseskert Óvodája 1062 Budapest, Bajza u. 46. Házirend 1 Az óvoda házirendje Célja: biztosítsa a működés kereteit az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról

HÁZIREND. I. Általános információk az óvodáról HÁZIREND I. Általános információk az óvodáról 1.1. Az óvoda neve: Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda Tagintézménye 1.2. Címe: 9982 Apátistvánfalva, Fő út 84. 1.3. Telefon: 94/436-066

Részletesebben

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására.

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására. HÁZIREND Kedves Szülők! A Bukfenc óvoda házirendjét, az óvodavezető a gyermek beíratásakor köteles a szülőnek átadni a 2003. LXI. törvény. a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról 29.

Részletesebben

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról.

Kedves Szülők! Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak betartásáról. Kedves Szülők! Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermekek óvodai életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg. Kérem, hogy, gyermekeik érdekében gondoskodjanak

Részletesebben

Intézmény OM azonosítója: 030269

Intézmény OM azonosítója: 030269 KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A Tel: 96/242-611 96/241-088 Fax: 96/ 241-088 E-mail: postmaster@kiralytoovoda.t-online.hu Intézmény OM azonosítója: 030269 Intézményvezető: Boros

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító:

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító: Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 2015. Az óvoda feladatának tekinti, hogy derűs, nyugodt légkört biztosítson

Részletesebben

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND

Csillagfürt Óvoda. 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Csillagfürt Óvoda 2040 Budaörs, Ifjúság u. 8. HÁZIREND Tisztelt Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák, végig és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak

Részletesebben

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10.

Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013. 04.10. Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében törekedjenek a benne foglaltak betartására. Köszönettel: H Á Z I R E N D Győr, 2013.

Részletesebben

Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium

Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája OM: 201689 5630 Békés, Móricz Zsigmond utca 44.; Telefon: +36 70 679 2473 E-mail: epreskerti@remenyhirintezmeny.hu Reményhír, Szakképző Iskola, Általános Iskola,

Részletesebben

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda Házirendje OROSHÁZA, 2013 ÓVODAI HÁZIREND 1. Az óvodai felvétel, átvétel eljárásrendje.. 2. A nevelési év rendje 3. Az óvoda nyitva tartása. 4. A gyermekek

Részletesebben

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu

Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda 6768 Baks, Rózsa u. 1. Tel.: 62/269-387 E-mail: ovodabaks@invitel.hu BEVEZETÉS Az óvodai házirendet az intézményvezető előterjesztése alapján a nevelőtestület

Részletesebben

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart.

HÁZIREND. 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután ig tart. HÁZIREND 1. A Dalos Ovi nyitvatartási ideje reggel 6.30-tól délután 17.30-ig tart. 2. A gyerekeket 8.00 előtt kérjük behozni. A nagycsoportos korú gyerekeket az első foglalkozás előtt, reggel 7.45.-ig

Részletesebben

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető

AZ ÓVODA HÁZIRENDJE. Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető AZ ÓVODA HÁZIRENDJE Készítette: Bertus B. Csabáné óvodavezető 1 Bevezetés Az óvoda alapvető célja: az óvodások nyugodt, élmény gazdag, harmonikus fejlődésének elősegítése, szeretettel szeretetre nevelés

Részletesebben

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Intézményünkben a SODEXO Magyarország Kft. gondoskodik az intézményi étkeztetésről. Intézményünkben esztétikusan kialakított ebédlő várja a gyerekeket.

Részletesebben

Házirend. Legitimációs eljárás az érvényességet igazoló aláírások: 2/2013.(H.) számú határozattal elfogadta:

Házirend. Legitimációs eljárás az érvényességet igazoló aláírások: 2/2013.(H.) számú határozattal elfogadta: Ságvári Bóbita Napköziotthonos Óvoda és Integrált Bölcsőde 8654 Ságvár, Petőfi Sándor utca 44. Telefon: 84/380-048 Házirend OM azonosító: 033917 Készítette: A nevelőtestület Legitimációs eljárás az érvényességet

Részletesebben

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE

A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE A Z A R A N Y J Á N O S Ó V O D A H Á Z I R E N D JE KÉSZÍTETTE: SZTÁN JÓZSEFNÉ ÓVODAVEZETŐ TATABÁNYA, VADÁSZ ÚT 22. 1 1. Preambulum Az óvoda neve, székhelye:... Arany János Óvoda Az óvoda címe:... 2800

Részletesebben

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.

Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail. Körösladányi ÁMK Bölcsődéje 5516 KÖRÖSLADÁNY, ARANY JÁNOS U. 7. Tel/Fax: 66-474-061 Mobil: 06 30/ 4476530 Email: bolcsikorosladany@gmail.com BÖLCSŐDEI HÁZIREND Körösladány, 2013. szeptember 01. 1. Bölcsőde

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb.

ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. 1. oldal, összesen: 13 ÓVODAI HÁZIREND 2006. Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea mb. óvodavezető PH: Ellenőrizte: Aláírás: Dátum: mb. Kápolnásiné Sági Andrea Gyál. 2006-01.-02. óvodavezető: Elfogadta:

Részletesebben

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők!

Tardonai Méhecske Óvoda. Kedves Szülők! Tardonai Méhecske Óvoda 3644 Tardona, Dózsa György utca 2. Telefon: 48/348-160 E-mail: tardonaovi@gmail.com OM azonosító: 201430 ÓVODAI HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott

Részletesebben

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE

A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE A VERESEGYHÁZ ÁRNYAS ÓVODA HÁZIRENDJE 2013. 1 Árnyas Óvoda 2112, Veresegyház Árnyas utca 1. sz HÁZIREND Készítette: Intézmény OM - azonosítója: 200689 intézményvezető aláírás Legitimációs eljárás - Az

Részletesebben

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda

Janikovszky Éva ÁMK Óvoda JÉÁMK ÓVODA Janikovszky Éva ÁMK Óvoda Házirend 2013. 0 Tartalom 1. A házirend célja és feladata... 2 2. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai... 2 3. A házirend hatálya... 2 4. A házirend

Részletesebben

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590

Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény OM azonosítója: 201590 Az intézmény neve: Csigadombi Waldorf irányba tevékenykedő Óvoda Az intézmény székhelye: 2400 Dunaújváros, Lilla köz 1. Az intézmény fenntartója: Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány Az intézmény

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Bóbita Óvoda 4200 Hajdúszoboszló Rákóczi u. 55. Tel.: ,

Hajdúszoboszlói Bóbita Óvoda 4200 Hajdúszoboszló Rákóczi u. 55. Tel.: , HÁZIREND Kedves Szülők! Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, és a gyermekek érdekében a benne foglaltakat tartsák be! 1. Bevezető A házirend a nevelési program,

Részletesebben

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje

Honvéd utcai Központi Óvoda Házirendje Óvodai házirend 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá a nevelési illetve pedagógiai program részeként tartott

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. december 20-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde házirendjének jóváhagyása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

Hort H Á Z I R E N D

Hort H Á Z I R E N D Hort H Á Z I R E N D Tartalomjegyzék 1.) Bevezető Az óvoda adatai 3 1/1. A házirend célja 4 1/2. A házirend hatálya 4 1/3. Az óvoda funkciója, nevelési alapelvek 5 2. Az óvoda működése 5 2/1. Az intézmény

Részletesebben

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/

HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ HÁZIREND /SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MELLÉKLETE/ Röjtökmuzsaji Akácvirág Óvoda Készítette: Makida Kitti Óvodavezető 1 Tartalomjegyzék 1. Az óvoda nyitvatartási rendje... 3 2. Az óvoda nevelési intézmény...

Részletesebben

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet

Módosítása: az intézményvezető hatásköre, kezdeményezheti a nevelőtestület és a KT elnök és a Szülői Szervezet 1 Bevezető rendelkezések A köznevelési törvény 25. (2) bekezdés, valamint a 20/2012, (VIII.31.) EMMI rendelet 5. (1) alapján, a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák (melynek székhelye: 1016 Budapest, Nyárs

Részletesebben

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013.

REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. R e z i Ó v o d a 8373 Rezi, Iskola u. 2. Telefon: 06-83/531-006 mobil: 30/648-8719 E-mail: reziovi@rezinet.hu OM: 201672 REZI ÓVODA HÁZIREND 2013. A Rezi Óvoda házirendje Jelen házirend a nevelőtestület

Részletesebben

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND

Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/ HÁZIREND Gyenesdiási Bölcsőde és Óvoda Bölcsőde Tagintézménye 8315 Gyenesdiás, Bartók Béla u. 2. Tel: 83/310-557 HÁZIREND GYENESDIÁSI BÖLCSŐDE ÉS ÓVODA BÖLCSŐDE TAGINTÉZMÉNYE 2019. KÉSZÍTETTE: Világos Csabáné Intézményvezető

Részletesebben

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK...

I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 Tartalomjegyzék I. AZ INTÉZMÉNY ADATAI:... 4 II. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 4 1. Bevezető... 4 2. Általános elvárások... 5 3. A házirend célja:... 5 4. A házirend feladata:... 5

Részletesebben

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE

HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE HÁZIREND A BOGYISZLÓI ÓVODA GYERMEKEI ÉS SZÜLŐI RÉSZÉRE Az óvoda és a család együttműködése, a derűs, nyugodt óvodai légkör biztosítása és az óvodai nevelési feladatok zavartalan ellátása érdekében szükséges

Részletesebben

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira.

HÁZIREND. A Házirend kiterjedési köre: A gyermekekre, szüleikre, mint törvényes képviselőjükre; az óvoda alkalmazottaira. PÜSPÖKLADÁNYI EGYESÍTETT ÓVODAI INTÉZMÉNY 4150 Püspökladány, Bajcsy Zs. u. 8 Tel: 54/ 451 152, 54/ 514 101 Adószám: 15376460-2-09 email: ovodapuspokladany@gmail.com HÁZIREND Az intézmény címe: Püspökladányi

Részletesebben

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D

2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D 2049 Diósd, Kossuth Lajos u. 1/b. e-mail: diofalva@ovoda-diosd.hu www.ovoda-diosd.hu H Á Z I R E N D Bevezetés A házirend biztosítja a működés kereteit: a nevelési feladatok ellátásához, a közösségi élet

Részletesebben

HÁZIREND 2013. Készítette: Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Kápolnásiné Sági Andrea Óvodavezető Ph.

HÁZIREND 2013. Készítette: Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Kápolnásiné Sági Andrea Óvodavezető Ph. HÁZIREND 2013. Készítette: Intézmény OM - azonosítója: 200771 Kápolnásiné Sági Andrea Intézményvezető Legitimációs eljárás- Az érvényességet igazoló aláírások: Szekrényesi Tamásné Nevelőtestület nevében

Részletesebben

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND

Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Nyergesújfalui Napsugár Óvoda OM: 203075 HÁZIREND Érvényes: Készítette: 2015. 09. 01-től Rábl Krisztina intézményvezető Kedves Szülők! Az óvodai nevelésünk célja a gyermekek sokoldalú és harmonikus fejlesztése,

Részletesebben

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető

HÁZIREND. OM azonosító: 032791. Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető HÁZIREND OM azonosító: 032791 Készítette: Banka Tiborné Óvodavezető Hatálybalépés dátuma: 2005 Módosítás: 2009 1. Általános információk az óvodáról Az óvoda neve: Százszorszép Óvoda Az óvoda címe : 2440

Részletesebben

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1

A MARGARÉTA ÓVODA HÁZIRENDJE 1 MARGARÉTA ÓVODA OM-azonosító: 034617 Székhely 1162 Budapest, Péterke u. 10-12. / : 409 16 39 : margaretaovoda16@gmail.com Telephely 1162 Budapest, Monoki u. 58. / : 409 28 26 Ikt. sz.: 553/58/2015. A MARGARÉTA

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

(Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető

(Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető (Az óvoda hosszú bélyegzője) OM azonosító: 034678 KÖZZÉTÉTELI LISTA P.H. óvodavezető Pestszentlőrinci Robogó Óvoda 1181 Budapest, Kondor Béla sétány 14. NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018-OS

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. június 28-i ülésére Tárgy: A Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde bázisintézményi házirendjének jóváhagyása Előadó

Részletesebben

2. sz. melléklet. Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend

2. sz. melléklet. Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde. Házirend 2. sz. melléklet Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Házirend 1 Tartalom A Házirend célja, hatálya 4. I. Az intézmény adatai 4. II. Az intézmény nyitva tartása 6. III. Az intézmény használatba vételének

Részletesebben

HÁZIREND. Kedves Szülők!

HÁZIREND. Kedves Szülők! HÁZIREND Intézmény neve: Szabadszállási Általános Művelődési Központ Intézményegység neve: Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde Intézményegység címe: 6080. Szabadszállás Honvéd út 28. Intézmény

Részletesebben

VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA HÁZIREND

VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA HÁZIREND VÁRDOMB- ALSÓNÁNA BÖLCSŐDE ÓVODA, ÉS KONYHA Várdomb- Alsónána Bölcsőde, Óvoda és Konyha Intézményfenntartó Társulásának Óvodája 7146 Várdomb, Kossuth L. u. 119. HÁZIREND OM azonosító: 202097 Készült: 2017.

Részletesebben

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314)

HÁZIREND. Istenkúti Waldorf Óvoda. 2014-2015-ös nevelési év. Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) HÁZIREND Istenkúti Waldorf Óvoda 2014-2015-ös nevelési év Az intézmény neve: A telephely neve: Mandulafa Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (OM 201314) Istenkúti Waldorf Óvoda

Részletesebben

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember

Mihályi Napfény Óvoda. Házirend szeptember Mihályi Napfény Óvoda Házirend 2016. szeptember Készült: a Közoktatásról szóló többször módosított- 1993.LXXIX. Törvény a nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. évi (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend

Bábakalács Montessori Óvoda. Házirend Bábakalács Montessori Óvoda Házirend Vác, 2013-2014 1 Kedves Szülők! Kérjük Önöket, hogy az alábbiakban megfogalmazott házirendet figyelmesen olvassák végig, a gyermekek, valamint az intézmény zavartalan

Részletesebben

A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE

A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE A Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Óvodájának HÁZIRENDJE mely az óvodai jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 1 I. Bevezetés 1. A

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

HÁZIREND ÓVODA NEVE: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE ÓVODA CÍME: 3791. SAJÓKERESZTÚR, PETŐFI Ú. 25 SZ.

HÁZIREND ÓVODA NEVE: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE ÓVODA CÍME: 3791. SAJÓKERESZTÚR, PETŐFI Ú. 25 SZ. ÓVODA NEVE: CSODA- VÁR EGYSÉGES ÓVODA-BÖLCSŐDE ÓVODA CÍME: 3791. SAJÓKERESZTÚR, PETŐFI Ú. 25 SZ. HÁZIREND Készítette: Tóthné Dudás Anikó óvodavezető Kelt: 2013. január 31. A nevelőtestület elfogadta: 2013.

Részletesebben

Óvodánk neve, címe, telefonszáma:

Óvodánk neve, címe, telefonszáma: KÉPES HÁZIREND (KIVONAT) Óvodánk neve, címe, telefonszáma: ESZTERGOMI HONVÉD UTCAI ÓVODA 2500 Esztergom Honvéd u. 15-25. 33-413-964 E-mail: info@honvedovi.hu web: www.honvedovi.hu étkezés: honvedovi.etkezes@gmail.com

Részletesebben

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők!

Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája. Házirend. Kedves szülők! Városközponti Óvoda Bornemissza Gergely Utcai tagóvodája Házirend Az óvoda házirendje határozza meg a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával, a gyermek életrendjével kapcsolatos rendelkezéseket.

Részletesebben

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai :

1 Adatok Az intézmény neve és székhelye, tagintézmény, telephely adatai : HÁZIREND A Házirend jogszabályi háttere - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények

Részletesebben

os NEVELÉSI ÉV

os NEVELÉSI ÉV NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015-2016-os NEVELÉSI ÉV SZENT MIKLÓS GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA 2016/2017-es NEVELÉSI ÉV A Nemzeti Erőforrás

Részletesebben

Csongrád Városi Önkormányzat. Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény

Csongrád Városi Önkormányzat. Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény : Csongrád, 6640 Pf. 50. /fax: 63/570-800 E-mail: eszi@csongrad.hu Ikt. szám: SZB-53/2016 Csongrád Városi Önkormányzat Dr. Szarka Ödön Egyesített

Részletesebben

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma:

Közzétételi lista. Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda. Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út az óvoda OM azonosító száma: Közzétételi lista Az óvoda neve: Kiskörei ÓV-LAK Óvoda Az óvoda címe: 3384 Kisköre, Béke út 9-11. az óvoda OM azonosító száma: 031423 2016/2017. nevelési év Tájékoztató az óvodai felvételről: Az óvoda

Részletesebben

SZMSZ 2.sz. melléklet

SZMSZ 2.sz. melléklet SZMSZ 2.sz. melléklet OROSHÁZA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA A házirendet meghatározó legfontosabb jogszabályok: o 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről o 20/2012. (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011.

Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. Általános Művelődési Központ Cifrakert Óvoda Szabadbattyán Árpád u. 40-44. INTÉZMÉNYI HÁZIREND 2011. 1 Tartalom 1. Törvényi háttér 2. Intézmény adatai 3. Házirend hatálya 4. Óvoda törvényben meghatározott

Részletesebben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben

A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Medgyesegyházi Varázserdő Óvoda közzétételi listája a 2018/2019-es nevelési évben A Kormány A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII.28.) rendelete szabályozza a nevelési

Részletesebben

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító:

Jászkiséri Városi Óvoda 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/ H Á Z I R E N D. OM azonosító: 5137 Jászkisér, Kossuth tér 3. Tel.: 57/450-497 E-mail: kisovi@pr.hu H Á Z I R E N D OM azonosító: 035770 2018. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az óvoda adatai... 2 3. A nevelési év rendje... 3 4.

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Bevezető

HÁZIREND. 1. Bevezető HÁZIREND 1. Bevezető 1.1. Óvodai nevelésünk célja Óvodai nevelőmunkánkat a gyermekek neveléséhez szükséges, a teljes óvodai életet magába foglaló foglalkozások keretében, az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjára

Részletesebben

DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda Császártöltés, Keceli u.9.

DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda Császártöltés, Keceli u.9. DeutscherNationalitätenkindergartenTschasartet Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda /78/ 443 961 6239 Császártöltés, Keceli u.9. e-mail:ovoda@csaszartoltes.hu HÁZIREND 2018. Kedves Szülők! Az óvoda legfőbb

Részletesebben

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE

PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE PITYPANG ÓVODA HÁZIRENDJE 1 A Pitypang Óvoda Házirendje A Házirend az óvodai gyermekközösség érdekeinek szem előtt tartásával a csoportok mindennapi életritmusának szervezését, az intézmény belső életének,

Részletesebben

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND

Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde. 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445. Napsugár Óvoda HÁZIREND Taszári Napsugár Óvoda és Bölcsőde 7261. Taszár, Kossuth u. 2. Tel: 06-30/6491247 OM: 202445 Napsugár Óvoda HÁZIREND Készült: 2013. január 01. Készítette: Utasiné Kenderák Tímea Mb. intézményvezető 1 KEDVES

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

Szóládi Magvető Református Óvoda HÁZIREND szeptember 1-től visszavonásig érvényes. A Szóládi Magvető Református Óvoda módosított Házirendjét

Szóládi Magvető Református Óvoda HÁZIREND szeptember 1-től visszavonásig érvényes. A Szóládi Magvető Református Óvoda módosított Házirendjét Szóládi Magvető Református Óvoda HÁZIREND 2017. szeptember 1-től visszavonásig érvényes A Szóládi Magvető Református Óvoda módosított Házirendjét 52./2017.számú határozatával jóváhagyta a Szóládi Református

Részletesebben

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710

Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 Eszterház Néphagyomány Éltető Óvoda HÁZIREND OM-202710 I. Bevezetés 1. A házirend az alábbi jogszabályok és szabályzatok felhasználásával készült 2. Intézményegységi adatok II. A működés rendje A tárgyi

Részletesebben

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53.

ÓVODAI HÁZIREND. Vámosszabadi Vackor Óvoda. OM azonosító: 030410. VIDA ESZTER óvodavezető. Vámosszabadi 2015. 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. Vámosszabadi Vackor Óvoda 9061.Vámosszabadi Szabadi út.53. ÓVODAI HÁZIREND OM azonosító: 030410 A nevelőtestület közreműködésével készítette: VIDA ESZTER óvodavezető Vámosszabadi 2015. -1- Óvodai Házirend

Részletesebben

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott Házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására.

HÁZIREND. Kérem, hogy az alábbiakban megfogalmazott Házirendet figyelmesen olvassák végig és a gyermekek érdekében, törekedjenek annak betartására. Kedves Szülők! HÁZIREND A házirendjét, az óvodavezető a gyermek beíratásakor köteles a szülőnek átadni. A jogszabályi háttere - A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény - 20/2012. (VIII. 31.)

Részletesebben

HÁZIREND. Az intézményünk bemutatása

HÁZIREND. Az intézményünk bemutatása HÁZIREND Az intézményünk bemutatása Az intézmény hivatalos neve: Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda Az intézmény címe: 2009, Pilisszentlászló, Béke u.2. Az intézmény telefonszáma: 26/538-018 Az intézmény

Részletesebben

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet

Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet Óvodai házirend Közoktatási törvény 40 (9) 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 1.) Bevezetés A házirend területi hatálya: A nevelési intézménybe való belépéstől a jogszerű elhagyásig terjedő időszakra, továbbá,

Részletesebben

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305

Házirend HÁZIREND. NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 HÁZIREND NYÁR ÓVODA 1042 Budapest, Nyár utca 14. OM azonosító: 034305 1 Házirend tartalma 1. Általános információk az óvodáról 2. Jogszabályi háttér 3. Az óvodai felvétel 4. Az óvodai elhelyezés megszüntetésének

Részletesebben

H Á Z I R E N D 2 0 1 3.

H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Búzaszem Nyugati Óvoda 4400 Nyíregyháza, Búza u. 7-17. sz. Tel./fax: (42) 512-940 Email: buzaszemovi@gmail.com H Á Z I R E N D 2 0 1 3. Nyíregyháza, 2013. március 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 2. AZ ÓVODA NYITVATARTÁSI

Részletesebben

HÁZIREND OM: 036563. 9791 Torony, Újvári utca 1. Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 1.

HÁZIREND OM: 036563. 9791 Torony, Újvári utca 1. Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 1. HÁZIREND OM: 036563 9791 Torony, Újvári utca 1. Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 1. 1 BEVEZETŐ Óvodánk házirendje a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény (továbbiakban nkt), valamint

Részletesebben

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND

Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Módszertani Központ ÓVODAI HÁZIREND Általános információk az óvodáról: Az intézmény neve: Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola,

Részletesebben

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE

HÁZIREND. ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE HÁZIREND ECSER 2.sz. NAGYKÖZSÉGI ÓVODA 2233 ECSER ANDRÁSSY u. 11-13. A HÁZIRENDET ELFOGADTA: AZ ÓVODA NEVELŐTESTÜLETE TARTALOM BEVEZETŐ A HÁZIREND JOGI SZABÁLYOZÁSA Jogszabályi háttér A házirend mint jogi

Részletesebben

13. melléklet HÁZIREND. A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa..sz. határozatával jóváhagyta. Miskolc, elnök

13. melléklet HÁZIREND. A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa..sz. határozatával jóváhagyta. Miskolc, elnök 13. melléklet HÁZIREND A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa..sz. határozatával jóváhagyta Miskolc, elnök HÁZIREND Kedves szülők! Bölcsődénk a beíratott gyermekek alapvető jogait és az őket

Részletesebben

A Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor óvodájának

A Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor óvodájának A Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor óvodájának HÁZIRENDJE 2015. 03.01-től visszavonásig érvényes 1 Kedves Szülők! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Csipkebokor Óvodában! Az

Részletesebben

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015.

Magonc Óvoda 1071 Budapest, Városligeti fasor 39-41. Házirendje 2015. Magonc Óvoda Házirendje 2015. Az intézmény OM azonosítója: Készítette: 200535 Nevelőtestületi elfogadás határozatszáma:../2015. ( ) az intézményvezető aláírása Ph Legitimációs eljárás Szülői Közösség nevében

Részletesebben

Há zirend. Nevelőtestület nevében Óvodai szülői szervezet nevében. 3/2013.(VIII.28.) határozatszámon jóváhagyta: intézményvezető. Ph.

Há zirend. Nevelőtestület nevében Óvodai szülői szervezet nevében. 3/2013.(VIII.28.) határozatszámon jóváhagyta: intézményvezető. Ph. Há zirend Dunaharaszti Mese Óvoda Székhelye 2330 Dunaharaszti, Temető utca 26. Tel.:/Fax 06-24-531-760,06-24-531-761 Intézmény OM- azonosítója: 032976 Készítette: Tóthné Szatmári Ágnes. Intézményvezető

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról- alapján név: Szent Imre Katolikus Általános Iskola Tagóvodája székhely: 2100 Gödöllő

Részletesebben

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista

Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista KÖZZÉTÉTELI LISTA Nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 23. (1) alapján: 1.) az intézmény felvételi lehetőségéről

Részletesebben

HÁZIREND Busy Bee Óvoda

HÁZIREND Busy Bee Óvoda HÁZIREND Busy Bee Óvoda 2017-2018 Kedves Szülők! Az elkövetkező években közös lesz az örömünk és a felelősségünk a gyermekek nevelése során. Ezért szeretnénk, ha kapcsolatunk a kölcsönös bizalomra és tiszteletre

Részletesebben