KULTURÁLIS ÉLET A XVII. kerület elődközségeiben nagyszámú mai szóval élve civil szervezet, egyesület, kör, asztaltársaság, stb.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KULTURÁLIS ÉLET A XVII. kerület elődközségeiben nagyszámú mai szóval élve civil szervezet, egyesület, kör, asztaltársaság, stb."

Átírás

1 KULTURÁLIS ÉLET A XVII. kerület elődközségeiben nagyszámú mai szóval élve civil szervezet, egyesület, kör, asztaltársaság, stb., alakult, amelyek aktív szerepet vállaltak lakóhelyük kulturális életének szervezésében. Megjelenésük előfeltétele volt a XIX. század utolsó évtizedétől tapasztalható népességnövekedés, a jelentős polgáriasodás, polgári fejlődés. Programjaikról számtalan fennmaradt dokumentum (alapszabály, plakát, meghívó, fénykép, újságcikk, stb.) tanúskodik. Különösen a dalkörök voltak népszerűek minden társadalmi réteg esetében tól már van adat a Lyra munkásdalkörről, 1913-ból a Rákoskeresztúri Munkás Dalkörről, és a Rákoskeresztúri Levente Dalárdának az 1927-es dátumot viselő zászlója pedig a helytörténeti gyűjtemény kiállításán látható volt. A különböző polgári társulatok megalakulásakor az egyházak is átvették a mintát, de arra is volt példa, hogy az ő szervezeteik voltak az előőrsök. A katolikusoknál nagy hagyományokra tekintettek vissza Rákoskeresztúron a Rózsafüzér Társulatok, a Jézus Szíve Társulatok, míg az evangélikusoknál az Evangélikus Dalárda és az Első Rákoskeresztúri Evangélikus Műkedvelő Ifjak. Számtalan fotó, plakát tanúskodik a különböző műkedvelő egyletek által tartott színielőadásokról a húszas évek elejétől egészen a negyvenes évekig. Ilyen kör, amatőr színtársult volt az Első Rákoskeresztúri Műkedvelő Ifjak, a Víg Fiúk Műkedvelő Gárdája, a Tabáni Műkedvelő Egylet, a rákoskeresztúri Nem, Nem, Soha Asztaltársaság, valamint a különböző egyházi, társadalmi, politikai szervezetek. A darabokat legtöbbször valamelyik vendéglő nagytermében adták elő. Természetesen ezeknek a társaságoknak a tagjai a kötetlenebb szórakozási formákat is kedvelték, mint a szüretiés tűzoltó bálokat, jótékonysági mulatságokat. Sokszor ezeken is fellépett egy-egy társulat, a zenekar pedig szinte mindig helybéli volt.

2 KASZINÓ 1897 májusában alakult meg az egyesületek közül elsőként, a később önálló székhellyel is rendelkező, rákoskeresztúri Casinó Egyesület, a Zsófia-telepen, a Táncsics Mihály utca és a róla elnevezett Kaszinó köz sarkán. Székháza a századforduló környékén épült. Bálokat, ünnepségeket, kártyapartikat, névnapi esteket is tartottak itt. Két aszfaltozott tekepályája volt, az egyik télen is üzemelt a föld alatt. A kertben teniszpályákat alakítottak ki, amelyeket télen fellocsoltak, és korcsolyapályaként működtek. A település önállósodásával ez átalakult rákoshegyi Kaszinóvá. Épülete még ma is áll, ám a szocializmus évei alatt textilipari üzemet rendeztek be benne, melyet a népnyelv egyszerűen gatyagyárnak titulált. Később magánkézbe került, egy vállalkozó hidraulika elemeket forgalmazott itt, és a régi épületben volt a bemutatóterem. A cég már elköltözött, az öreg kaszinó üresen áll. A mellette lévő utcát is átnevezték Flamingó közre, így az utókort már semmi sem emlékezteti arra, hogy milyen társasági élet színtere volt az épület hajdanán.

3 MOZI Rákoskeresztúron 200 fő befogadására alkalmas vetítőhelyiség működött 1913-tól Gondűző néven Ruttkay János nagyvendéglőjének báltermében, de Ruttkay Dezső tulajdonában a Pesti út 26. szám alatt, ahol vasár- és ünnepnapokon vetítettek. Kertmoziként is működött, valamint a vetítés alatt és közben zenét is szolgáltatott. Gondűzőmozgó is volt, majd később Mozgószínház, majd Hangos-mozgó, mígnem Ruttkay Dezső nagy vállalkozásba kezdett. A régi vendéglő épületét lebontatta, és helyére a kor igényeinek megfelelő korszerű mozit építtettek társával, Agárdy Kálmánnal. A mozi 1938-ban elkészült, és a Fórum nevet kapta. Főbejárata a Pesti útra nyílt, kétszintes volt, a jobb oldalán négy, a bal oldalán pedig három kijárattal. Belépés után balra állt a pénztár és a büfé, a jobb oldalon pedig lépcső indult az erkélyre. Befogadóképessége 520 fő volt, a terem hossza 25 méter, és billenős fa székek várták a mozilátogatókat. A földszinti nézőtér fiatalok körében közkedvelt helye a sorok mögött lévő öt darab négyszemélyes zárt páholy volt. Az emeleti hat páholy nyitott, és ötszemélyes volt. A vászon, a függöny, a színpad mind tökéletesen megfelelt az akkori igényeknek. A vetítések szerdán, csütörtökön, szombaton, és vasárnap voltak. A vetítőgépház a bejárat felett volt, két kis erkélykijárattal rendelkezett, ahol a gépész friss levegőt szívhatott, vagy nézelődhetett, ha unatkozott. Hosszú időre azonban nem hagyhatta felügyelet nélkül a gépeket, mert a film gyúlékony volt, és könnyen lángra lobbant. A vetítések szüneteiben szellőztetés volt, és a jegyszedők illatosítót spricceltek szét. A negyvenes évek elején Fórum-mozgó, Toldi-mozgó, Haladás-mozgó néven találkozhatunk vele a műsorújságokban, mígnem1947-től Újvilág Filmszínház lett a neve, melyet a kilencvenes évek végéig, megszűnéséig viselt december elején vetítették a Van aki forrón szereti című nagysikerű amerikai filmet, mellyel a mozi elbúcsúzott a közönségtől, a filmektől, az élettől. A következő héten megjelent a ZÁRVA tábla, ahogy Szöllősi Nagy András is megörökítette. Építészeti határozat szerint statikailag nem volt megfelelő (bauxitbetont is használtak az építésnél), így a kerületi városrendezés során a mozira is bontás várt. Az Újvilág Filmszínház 1966 decemberétől átköltözött a Pesti út 113. szám alatt működő Dózsa Művelődési Házba, ahol hetenként három alkalommal vetítették a korszak új filmjeit egészen 1990 végéig.

4 KÖNYVTÁR Rákoskeresztúron a Kaszinó épületében volt könyvtár, a tisztikar tagjai között megtaláltuk a könyvtárost is, valamint arról is van adatunk, hogy 1934-ben a községi könyvtárat a polgári iskolában helyezték el. A Vigyázó-Podmaniczky kastély magánkönyvtárában a Magyar Tudományos Akadémia engedélyével lehetett kutatni ben Nagy Budapest létrejöttét követően a már Budapesthez tartozó nagyközségek és városok korszerű könyvtárral való ellátása volt a fő feladat. Az itt működő városi könyvtárakat (Újpest, Pesterzsébet, Pestlőrinc, Kispest, Rákoskeresztúr) a Szabó Ervin Könyvtár átvette saját kezelésbe, minthogy azonban sem könyvanyag, sem berendezés, sem pedig személyzet tekintetében ezek a könyvtárak meg sem közelítették a többi kerületi könyvtár színvonalát, teljes újjászervezésre volt szükség ben összesen hét fiók nyílt meg, köztük a Rákoskeresztúri könyvtár a Pesti út 78. szám alatt. A 36-os számot kapta, mert a harminchatodik volt a kerületi könyvtárak sorában. Az ötvenes évek második felében, a kerületi könyvtárakban már mindenütt volt valamilyen olvasóterem, ill. egyéb helyi olvasási lehetőség (kölcsönző teremben elhelyezett olvasóasztal). A hatvanas években néhány megmaradt kölcsönző állomásból fiókkönyvtár lett, és a nagy könyvtárhoz kapcsolódtak szervezetileg. Fiókok Rákoshegyen a Széchenyi utca 17. szám alatt, és Rákosligeten a Hősök tere 2. szám alatt Rákoscsabán a Zrínyi u. 13. számban, és Rákoskerten a Sugár út 66. szám alatt volt. A hetvenes évekre jellemző, hogy a gyermekkönyvtárakban könyvkiállítások, rajzpályázatok, csoportos foglalkozások zajlottak folyamatosan. Megnőtt az igény a könyvtárismereti foglalkozások iránt (kézikönyvtár, folyóiratok, katalógus, bibliográfiák és egyéb eszközökkel való megismertetés), ezért önálló gyermekrészleget alakítottak ki a könyvtárban február 6-án indult útjára a főváros első, március 31-én a második autóbusz-könyvtára a peremkerületek könyvtári ellátása érdekében. Így a központi könyvtár és a fiókkönyvtárak mellett még 5 helyen volt kölcsönzés a kerületben!!!

5 1976-ban a Pesti út 78. szám alatti már aládúcolt könyvtárépület sorsa megpecsételődött. Műszaki állapota miatt a kiköltöztetése elkerülhetetlenné vált ben szanálták a könyvtár épületét, és az állomány nagy részét ládákba zárták. A következő évben csökkentett dokumentummennyiséggel ugyan, de kinyitott ideiglenes helyén, Rákoscsabán, a Lemberg utca 38-ban, az akkori szabadidőközpont épületében őszén előkerültek a szanáláskor ládába zárt könyvek, hogy tisztítás és selejtezés után az újabb szerzeményekkel vegyítve méltóbb környezetben várják használóikat. Az új főkönyvtár december 17-én nyílt meg az újonnan átadott Újlak utcai iskolában 370 négyzetméteren 50 ezer kötettel. A nyolcvanas évek végén megszűnt a bibliobusz, sokba került a fenntartása, majd a kilencvenes években a fiókkönyvtárakat is bezárták, kivéve a rákoscsabai könyvtárat, melynek új épületét ben adták át a Péceli úton. Ugyanabban az évben ünnepelte különböző rendezvényekkel az Újlak utcában eltöltött 20. évfordulóját a rákoskeresztúri könyvtár júniusában nyílt meg a városközpontban az új Rákoskeresztúri Könyvtár a felújított Fuchs-kastély patinás épületében, és korszerű szolgáltatások széles körével valamint mintegy hozzáférhető, és folyamatosan bővülő, frissülő állománnyal várja olvasóit.

6 FUCHS KASTÉLY Fuchs Ignác vállalkozó vásárolta meg ezt a területet több más területtel együtt (Rákoshegyen, Rákosligeten is voltak később parcellázott területei) Wenckheim gróftól, és ide építtette kastélyát 1891-ben. Negyven évvel később, az 1930-as évek elején örökösei lakták az épületet. Csillag Ármin családja lakott az emeleten, és a Földes család a földszinten. Az épülethez tartozott két háromszobás családi ház, az egyikben üzemelt a posta, a másikban pedig lakott és rendelt Dr. Kertész Sándor orvos a családjával. A terület két vaskapuval ellátott kerítéssel volt körbekerítve. A kastélyban és a családi házakban vezetékes ivóvíz és fürdőszoba volt, ami kuriózumnak számított Rákoskeresztúron ben gettóvá alakult a kastély, ahová aszódi és gödöllői zsidókat költöztettek, és innen vitték őket Auschwitzba. A háborút jó állapotban vészelte át az épület, díszeit megőrizte mindaddig, míg egy későbbi felújítás során a homlokzatot lecsupaszították, az emeleti erkélyen és a bejárat felett az áttört kőkorlátokat megszűntették, a földszinti loggiát beépítettek. Az épület államosítása után a lakóépület funkcióját elvesztette, különböző társadalmi, politikai szervezetek vették birtokba.

Javaslat a Szabolcspusztai kastély települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a Szabolcspusztai kastély települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Szabolcspusztai kastély települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Csányi Kálmán (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2014. június 20. (település, dátum) (P. H.) I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Egészségügyi és Szociális Iroda adatközlő neve 1. sz. melléklet Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala. Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Judo Szabadidő

Részletesebben

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata

Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár. Könyvtárának használati szabályzata Szada, Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár Könyvtárának használati szabályzata Szolgáltatások - a könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata ( olvasóterem, helytörténet) - az állományfeltáró

Részletesebben

Rákosmenti majális. 2013. május 1.

Rákosmenti majális. 2013. május 1. Rákosmenti majális 2013. május 1. Ismét gazdag programmal várta Rákosmente lakóit május elsején a szervező Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház a Rákosmenti

Részletesebben

Képek a Jászságból 161

Képek a Jászságból 161 Képek a Jászságból 161 Farkas Kristóf Vince Képes tudósítás a jászfényszarui Főtérről A most bemutatott fotók az ÉAOP-5.1.1/D-09-2f-2011-0003 jelű Jászfényszaru Városközpontjának értékmegőrző megújítása

Részletesebben

A könyvtári rendszer

A könyvtári rendszer A könyvtári rendszer Mi a könyvtár? Információk (dokumentumok) rendszerezett gyűjteménye, amelyet közhasználatra szánnak. A könyvtár gyűjt (könyv, periodika, CD, DVD stb.) rendszerez, hogy visszakereshetők

Részletesebben

Gazdasági Iroda adatközlő neve

Gazdasági Iroda adatközlő neve Gazdasági Iroda adatközlő neve Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala. Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatá s összege működési célú tartalékkeret 16 számú, 3 számú, 1 számú,

Részletesebben

Igazgató asszony tájékoztatott arról, hogy a kapott támogatást a kerületünkben működő könyvtár számára használták fel, a következő módon:

Igazgató asszony tájékoztatott arról, hogy a kapott támogatást a kerületünkben működő könyvtár számára használták fel, a következő módon: Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 1CJ. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár VII.-X.-XIV.-XV.-XVI.-XVII. kerületi

Részletesebben

A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára

A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára A Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára rendezvényi ajánló A Wenckheim-palota A Belsõ-Józsefvárosban, a Nemzeti Múzeum háta mögött az 1860-as évektõl kezdõdõen épült ki a palotanegyed. A historizáló

Részletesebben

KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója

KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója KU-08 Benczúr Gyula téri Szabadtéri Színpad rekonstrukciója keretében A Paulinyi Zoltán által tervezett és 1957-ben átadott Szabadtéri Színpad teljes rekonstrukciója keretén belül az alábbiakat szeretnénk

Részletesebben

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról

NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról NÁLUNK TÁJEKOZÓDHAT! OLVASÁS ÉS SOKMINDEN MÁS! Tudnivalók a Grázi Városi Könyvtárról MINDIG KÖZEL VAGYUNK! Gráz kulturális hivatalának városi könyvtára változatos és magas szintű állománnyal rendelkezik.

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben

Kaszinó, olvasó, fonó. Kultúrterek a 19. században. Fónagy Zoltán

Kaszinó, olvasó, fonó. Kultúrterek a 19. században. Fónagy Zoltán Kaszinó, olvasó, fonó. Kultúrterek a 19. században Fónagy Zoltán Fonó ábrázolása a Vasárnapi Ujságban, 1867. A hagyományos társadalom nem ismert öncélú szervezeteket, szövete az egyéb kapcsolatrendszerekbe

Részletesebben

A Csongrádi Információs Központ Stratégiai terve a 2014-2020 időszakra. (tervezet)

A Csongrádi Információs Központ Stratégiai terve a 2014-2020 időszakra. (tervezet) A Csongrádi Információs Központ Stratégiai terve a 2014-2020 időszakra (tervezet) Az intézmény bemutatása: Könyvtár Csongrádon, 1955 óta működik könyvtár, amelynek fenntartója Csongrád város Önkormányzata

Részletesebben

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: A BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2012. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

Mozgókönyvtári feladatellátás 2012-ben a hévízi városi könyvtárban

Mozgókönyvtári feladatellátás 2012-ben a hévízi városi könyvtárban Mozgókönyvtári feladatellátás 2012-ben a hévízi városi könyvtárban A mozgókönyvtári feladatellátást nyújtó szervezet: Gróf Festetics György Műv. Kp. Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény Igazgató: Halász

Részletesebben

AJÁNLAT. Gajda Péter Polgármester Úr részére

AJÁNLAT. Gajda Péter Polgármester Úr részére AJÁNLAT Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Gajda Péter Polgármester Úr részére Budapest, 2015. május 27. Havas Henrik Média Ingatlan Kft. Tisztelt Polgármester Úr!

Részletesebben

Virtuális túra. Elérhetőségek: Cím: 2370 Dabas, Iskola u. 5. Tel.: 29/ , fax: 29/

Virtuális túra. Elérhetőségek: Cím: 2370 Dabas, Iskola u. 5. Tel.: 29/ , fax: 29/ Virtuális túra Elérhetőségek: Cím: 2370 Dabas, Iskola u. 5. Tel.: 29/562-246, fax: 29/562-242 E-mail: ds@dabasnet.hu Web: www.oboarena-dabas.hu A csarnok vezetője: Prohászka Csaba Tel.: 70/321-1653 1 /

Részletesebben

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Könyvtára Könyvtára Könyvtáros: Ruszné Geréb Edit Nyitva tartás: HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK Délelőtt ZÁRVA 11:00-11:45

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez

Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Az Ady Endre Könyvtár kérdőíve az olvasók elégedettségének értékeléséhez Kedves Könyvtárhasználónk és Látogatónk! Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyire felelnek meg az Ön igényeinek.

Részletesebben

Nagyrécse-Galambok kerékpártúra

Nagyrécse-Galambok kerékpártúra Nagyrécse-Galambok kerékpártúra Túra hossza: 39 km Nehézsége: Könnyű Terep: Dombvidék A kerékpártúra Nagyrécsén a Kossuth u és a Petőfi u találkozásánál kezdődik (1). Innen a Kossuth úton a falut északi

Részletesebben

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes neve: Intézményazonosító: 11866361

Részletesebben

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr

Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr www.gyorikonyvtar.hu Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv Zene Film Digitalizáció Információ Tanulás Tudás Szakértelem Színvonal Elégedettség Megyei Könyvtár, Gyõr Találkozás Rendezvény Mûvelõdés Könyv

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja

A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja A könyvtár, mint közösségi tevékenységek központja Könyvtár-népszerűsítő munka a Pest Megyei Könyvtárban, Szentendrén A könyvtár szerepe a változó társadalomban Információk, dokumentumok gyűjtése feltárása

Részletesebben

Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény Vezetőjétől 4564 Nyírmada, Ady Endre út 9. BESZÁMOLÓ

Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény Vezetőjétől 4564 Nyírmada, Ady Endre út 9. BESZÁMOLÓ Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény Vezetőjétől 4564 Nyírmada, Ady Endre út 9. BESZÁMOLÓ A MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNY MŰKÖDÉSÉRŐL, GAZDÁLKODÁSÁRÓL Nyírmada, 2012.

Részletesebben

Százéves a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár

Százéves a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár FODOR PÉTER Százéves a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár A Fõvárosi Könyvtár létrehozását két szakkönyvtár egyesítésével, a mûködési szabályzatban rögzített feladatokhoz anyagi és személyi feltételek biztosításával

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának

Részletesebben

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában

12-13. ábra Az 1848-as honvédsíroknál Ünnepeltek a XVII. kerületi lengyelek is - cikk a POLONIA WĘGIERSKA számában 2003. Január 18.: részvétel a Lengyel Bálon (Bal Polonii) Hűvösvölgyi Vigadóban. Január 29. Új tagok köszöntése a Magyar-Lengyel Baráti Körben. Február 15. Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat választása

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

NYÁREGYHÁZA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA NYÁREGYHÁZA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2723 NYÁREGYHÁZA, NYÁRY PÁL ÚT 35. Tel.: 06 (29) 690-180 Fax: 06 (29) 690-181 E-mail: polgarmester@nyaregyhaza.hu SZAKMAI BESZÁMOLÓ A Nyáregyházi Községi Könyvtár korszerűsítése,

Részletesebben

KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL. A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele /02. szám január 19.

KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL. A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele /02. szám január 19. Ha az üzenet nem jelenik meg megfelelően vagy ki szeretné nyomtatni, kattintson ide. KÖNYVTÁRI HÍRLEVÉL A Békés Megyei Könyvtár elektronikus hírlevele - 2017/02. szám - 2017. január 19. RENDEZVÉNYEK HÍREK

Részletesebben

MUNKANAPLÓ A KÖNYVTÁRAK RÉSZÉRE A 20 ÉVRE NEM SELEJTEZHETŐ! A KÖNYVTÁR NEVE: SZÉKHELYE: (MINDENNAPOS)

MUNKANAPLÓ A KÖNYVTÁRAK RÉSZÉRE A 20 ÉVRE NEM SELEJTEZHETŐ! A KÖNYVTÁR NEVE: SZÉKHELYE: (MINDENNAPOS) MUNKANAPLÓ A KÖNYVTÁRAK RÉSZÉRE A 20 ÉVRE NEM SELEJTEZHETŐ! A KÖNYVTÁR NEVE: SZÉKHELYE: (MINDENNAPOS) A munkanapló vezetése minden könyvtár, szolgáltatóhely (a továbbiakban: könyvtár) számára kötelező.

Részletesebben

PETNEHÁZA KÖZSÉG KÖNYVTÁR SZAKMAI ESZKÖZFEJLESZTÉSE, KORSZERŰSÍTÉSE. Pályázati azonosító: / Elnyert támogatás összege: Ft.

PETNEHÁZA KÖZSÉG KÖNYVTÁR SZAKMAI ESZKÖZFEJLESZTÉSE, KORSZERŰSÍTÉSE. Pályázati azonosító: / Elnyert támogatás összege: Ft. PETNEHÁZA KÖZSÉG KÖNYVTÁR SZAKMAI ESZKÖZFEJLESZTÉSE, KORSZERŰSÍTÉSE Pályázati azonosító: 204105/03181 Elnyert támogatás összege: 3.500.000 Ft. 2 PETNEHÁZA KÖZSÉG KÖNYVTÁR SZAKMAI ESZKÖZFEJLESZTÉSE, KORSZERŰSÍTÉSE

Részletesebben

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény -

Házasságkötő terem. Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Segítő Kéz Szociális Alapszolgáltató Intézmény - Január Február Március 22. Csütörtök 17 órától Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Házasságkötő terem,, Etyeki Versmondó Kör 24. Szombat Etyeki piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció 3. Kedd

Részletesebben

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása

536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház évre szóló munkatervének jóváhagyása 536/2015. (XI. 19.) Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtár és Művelődési Ház 2016. évre szóló munkatervének jóváhagyása VARGA DOMOKOS ÁMK TINÓDI LANTOS SEBESTYÉN KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERV

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata

Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata 3.sz.. melléklet Kunszentmártoni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola könyvtárhasználati szabályzata Kunszentmárton, 2013. május 01. 1. A könyvtár használati köre Az iskolai könyvtárat az iskola

Részletesebben

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE

2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE DÁMK BERECZKI IMRE HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2016. ÉVRE SZÓLÓ MUNKATERVE Szakmai feladatok: Az intézmény alapító okiratában megfogalmazott, jogszabályban meghatározott közfeladata múzeumi tevékenység ellátása

Részletesebben

Vállalkozás, kultúra, polgárosodás

Vállalkozás, kultúra, polgárosodás 2011/11/04 Page 1 of 5 [1]Az Országos Széchényi Könyvtár és az MTA OSZK Res libraria Hungariae Kutatócsoport 19. századi műhelye címmel közös kiállítást rendez Heckenast Gusztáv (1811 1878) születésének

Részletesebben

Könyvtárismeret. Könyvtártörténet Könyvtár részei A könyv

Könyvtárismeret. Könyvtártörténet Könyvtár részei A könyv Könyvtárismeret Könyvtártörténet Könyvtár részei A könyv Mi a könyvtár? Könyveknek és egyéb dokumentumoknak olvasásra, művelődésre, tudományos kutatásra, gyakorlati tájékozódásra szánt és e célokra alkalmassá

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének június havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének június havi ülésére 8600 Siófok, Fő tér 2/A. Tel: 84/506-598 ; Tel/fax.: 84/506-599 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2017. június 12. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző E L Ő T E R J E S Z T

Részletesebben

TÁRKI ADATFELVÉTELI ÉS ADATBANK OSZTÁLYA OMNIBUSZ 98/1. SPSS állomány neve: Könyvtári dokumentum sorszáma: 287. Budapest, 1998.

TÁRKI ADATFELVÉTELI ÉS ADATBANK OSZTÁLYA OMNIBUSZ 98/1. SPSS állomány neve: Könyvtári dokumentum sorszáma: 287. Budapest, 1998. TÁRKI ADATFELVÉTELI ÉS ADATBANK OSZTÁLYA OMNIBUSZ 98/1 SPSS állomány neve: d58.sav Könyvtári dokumentum sora: 287 Budapest, 1998. Omnibusz 98/1 2 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK 2 BEVEZETÉS 3 A MINTA ÖSSZEHASONLÍTÁSA

Részletesebben

NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázat. Szakmai beszámoló

NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázat. Szakmai beszámoló NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázat A Vachott Sándor Városi Könyvtár Fiókkönyvtára megújulása, bővítése Pályázati azonosító: 204105/03175 Szakmai beszámoló 51 évvel ezelőtt, 1967. szeptember 1-jén

Részletesebben

Rigó József Általános Művelődési Központ

Rigó József Általános Művelődési Központ Rigó József Általános Művelődési Központ Könyvtár gyűjtőköri szabályzata 2015. 12. 01-től érvényes Bugac A könyvtár alapfunkciója szerint általános gyűjtőkörű nyilvános települési könyvtár, szolgáltatásait

Részletesebben

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások

I. Demográfiai kérdések. II. Használói szokások I. Demográfiai kérdések 1. Az Ön életkora? Kérjük, jelölje meg a megfelelő választ! 14-18 éves 13 19 % 19-25 éves 8 12 % 26-40 éves 14 20 % 41-65 éves 25 36 % 65 év feletti 9 13 % 2. Legmagasabb iskolai

Részletesebben

Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer Gyor-Moson-Sopron megyében

Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer Gyor-Moson-Sopron megyében kszr.gyorikonyvtar.hu Győr: +36/96/328-331 +36/30/955-07-93 +36/30/596-66-55 Mosonmagyaróvár: +36/96/555-553 Sopron: +36/99/511-250 Felelős kiadó: Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató Fotók: Szabó Béla

Részletesebben

A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai

A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai 2.sz.melléklet A Kertvárosi Általános Iskolai Könyvtár használatának szabályai A könyvtár használata és szolgáltatásai A könyvtár legfőbb feladata, hogy a kölcsönzési időben lehetővé tegye a gyűjteménye

Részletesebben

J E L E N T É S évben a Szabadtéri színházak tevékenységéről

J E L E N T É S évben a Szabadtéri színházak tevékenységéről Az adatszolgáltatás a 288/2009.(XII.15.) Korm. rendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám: 1449 Az adatszolgáltatás statisztikai célra történik. Az adatszolgáltatás megtagadása, valótlan adatok közlése,

Részletesebben

K I V O N A T. 298/2010.(XI.03.) önkormányzati határozat a Kulturális-, Idegenforgalmi Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról.

K I V O N A T. 298/2010.(XI.03.) önkormányzati határozat a Kulturális-, Idegenforgalmi Központ és Könyvtár alapító okiratának módosításáról. Berekfürdő Községi Önkormányzat J e g y z ő j e 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. K I V O N A T a Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november hó 3. napján tartott testületi ülésének

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság. Kamerák száma (db) a kamera pontok helyszíne, elhelyezése

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság. Kamerák száma (db) a kamera pontok helyszíne, elhelyezése Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendőri Szerv RK, HRK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság Települések Nyíregyháza Kamerák száma (db) 12 a kamera pontok helyszíne, elhelyezése.nyíregyháza,

Részletesebben

Beregnyei Miklós Újvárosi anziksz (4. rész) Paks újváros épített környezete. Épített környezet

Beregnyei Miklós Újvárosi anziksz (4. rész) Paks újváros épített környezete. Épített környezet Beregnyei Miklós Újvárosi anziksz (4. rész) Paks újváros épített környezete Paks 1945 utáni épített környezetére vonatkozó adatok kutatása közben az Illyés Gyula Megyei Könyvtár Helytörténeti Gyűjteményében

Részletesebben

Benkovszki Zoltán, Soltszentimre, Szentimre u. 66 2769765 62814111-1598-231-03

Benkovszki Zoltán, Soltszentimre, Szentimre u. 66 2769765 62814111-1598-231-03 Sorszám 1 2 3 4 A kereskedő statisztikai száma Nyilvántartásba vétel száma Kereskedő neve, címe, székhelye Kereskedő cégjegyzékszáma, vállalkozói nyilvántartási száma, illetve a kistermelő regisztrációs

Részletesebben

XIV évfolyam - 12 szám 2013 December Meghívó Programajánló Az Örökzöld Nyugdíjas Klub meghívja klubtagjait 2013 december 18-án 16 órai kezdettel Karácsony és Névnapok ünneplésére a Dr Brusznyai Árpád Művelődési

Részletesebben

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola

940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola 940 helyrajzi szám (Vörösvári út 12.) - Általános Iskola Melléklet Ingatlan címe 2014 Csobánka, Vörösvári út 12. Helyrajzi száma 940 3563 m2 Vagyonkataszteri becsült érték 154.066.000.- - Csobánka Község

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata

A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Bibliotéka Egyesület Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Biblioteka Egyesület könyvtára nyilvános közkönyvtár. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Könyvtári szakmai eszközfejlesztés, korszerűsítés a Boconádi Könyvtári, Információs és Közösségi Helyen

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Könyvtári szakmai eszközfejlesztés, korszerűsítés a Boconádi Könyvtári, Információs és Közösségi Helyen Pályázati azonosító: 204105/03142 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Könyvtári szakmai eszközfejlesztés, korszerűsítés a Boconádi Könyvtári, Információs és Közösségi Helyen Működési feltételek, helyzetkép Boconád 1274

Részletesebben

5/2002. (II.1.) önkormányzati rendelet a választási plakátok elhelyezéséről

5/2002. (II.1.) önkormányzati rendelet a választási plakátok elhelyezéséről 5/2002. (II.1.) önkormányzati rendelet a választási plakátok elhelyezéséről Gödöllő Város Önkormányzatának képviselő-testülete a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény 42../4/ bekezdésében kapott

Részletesebben

Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységekről. x nem

Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységekről. x nem Nyilvántartás a bejelentéshez kötött kereskedelmi ekről 3/1996. helye címe (több helyszín esetén a): Az (ek) elnevezése: Élelmiszerbolt neve: Zsigovics Péterné Jókai u. 8. címe: Jókai u. 8. székhelye:

Részletesebben

TÓTKOMLÓS TÖRTÉNETE A TELEPÜLÉS ALAPÍTÁSÁNAK 250. ÉVFORDULÓJA TISZTELETÉRE

TÓTKOMLÓS TÖRTÉNETE A TELEPÜLÉS ALAPÍTÁSÁNAK 250. ÉVFORDULÓJA TISZTELETÉRE TÓTKOMLÓS TÖRTÉNETE A TELEPÜLÉS ALAPÍTÁSÁNAK 250. ÉVFORDULÓJA TISZTELETÉRE TÓTKOMLÓS VAROS ÖNKORMÁNYZATA 1996 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 9 TÓTKOMLÓS TERMÉSZETI FÖLDRAJZA (AndóMihály) 11 1. A természeti tényezők

Részletesebben

Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról

Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (II. 28.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődési feladatok ellátásáról Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testülete a muzeális

Részletesebben

100 éves a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület 1912-2012

100 éves a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület 1912-2012 1 100 éves a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület 1912-2012 2 A CSILLAGHEGYI POLGÁRI KÖR 1912-1947-IG Még elképzelni is nehéz azt a sok változást, ami az elmúlt 100 év alatt Csillaghegyen végbement. A település

Részletesebben

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta

1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez. Pályázati felhívás-minta 1. melléklet a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati rendelethez Pályázati felhívás-minta P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Kazincbarcika város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 40/2014. (VII. 24.) önkormányzati

Részletesebben

A Grund játszótér, hostel, bár

A Grund játszótér, hostel, bár A Grund játszótér, hostel, bár A hostel A Játszótér A Bár Fiatal szívű felnőttek által megálmodott menedék 537 nm-en: zöldbe borított, napos kerthelyiség, egy fedett kert, középen az eperfával, tánctér

Részletesebben

PÁLYÁZAT / KONKURS a kerületi nemzeti kisebbség rendezvényeire

PÁLYÁZAT / KONKURS a kerületi nemzeti kisebbség rendezvényeire 1 PÁLYÁZAT / KONKURS a kerületi nemzeti kisebbség rendezvényeire 1. A pályázó adatai: 1.1. Neve: Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat 1.2. Székhelye: 1173. Budapest, XVII. kerület,

Részletesebben

Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő)

Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Szindbád Kht.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár Státusz: Véglegesített (kitöltő) Alapadatok Az adatszolgáltató Szindbád Nonprofit Kft. (könyvtár/ellátóhely/szolgáltatóhely) teljes neve: Intézményazonosító: 141761

Részletesebben

A Lipták Gábor Városi Könyvtár

A Lipták Gábor Városi Könyvtár 3.számú Melléklet A Lipták Gábor Városi Könyvtár KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA az 1997. évi CXL. törvény alapján, különös tekintettel a könyvtárakra vonatkozó 56., 57. és 58. -ra A kulturális javak védelméről

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MJ. VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK KATASZTERE

SALGÓTARJÁN MJ. VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY HELYI VÉDETT ÉPÜLETEK KATASZTERE K E N Y E R E S C O N S U L T I N G T A N Á C S A D Ó B E T É T I T Á R S A S Á G 3100 Salgótarján, Zrínyi u.5. Tel.:06-32-431-453 SALGÓTARJÁN MJ. VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV ÖRÖKSÉGVÉDELMI HATÁSTANULMÁNY

Részletesebben

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1

DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1 DECS Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2018.(IX.17.) önkormányzati r e n d e l e t e a helyi közművelődési feladatok ellátásáról 1 Decs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1t/f r.,z./. l!/r//ff(/r;;

1t/f r.,z./. l!/r//ff(/r;; Okirat száma: 0/206-490760 t/f r.,z./. l!/r//ff(/r;; f Módosító okirat A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Főváros Önkormányzata által 205. június 7. napján kiadott, 0/205-490760 számú alapító okiratát

Részletesebben

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata

Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata Vécsey Károly Könyvtár Könyvtárhasználati szabályzata A Vécsey Károly Könyvtár általános gyűjtőkörű, nyilvános közkönyvtár. A közkönyvtári ellátást szolgáló könyvállományt Solt város lakossága társadalmi

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT /tervezet/

ALAPÍTÓ OKIRAT /tervezet/ ALAPÍTÓ OKIRAT /tervezet/ 1. Az intézmény neve: Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ 2. Rövidített elnevezése: Forrás GYIK - EGER 3. Az intézmény székhelye: 3300 Eger, Bartók Béla tér 6. 4. Az intézmény

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete

EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete EGYEK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 29/2007. (XI.29.) rendelete A helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban önkormányzat)

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva

Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézmény Készítette: Pap Éva Hódmezővásárhely, 2010. március 20. Az iskolai könyvtárhasználati útmutatója

Részletesebben

MOZIAJÁNLÓ CORVIN/ MŰVÉSZ/ PUSKIN/ TOLDI/ KINO CAFE. CORVIN MOZI 1082 Budapest, Corvin köz 1., www.corvinmozi.hu

MOZIAJÁNLÓ CORVIN/ MŰVÉSZ/ PUSKIN/ TOLDI/ KINO CAFE. CORVIN MOZI 1082 Budapest, Corvin köz 1., www.corvinmozi.hu CORVIN MOZI 1082 Budapest, Corvin köz 1., www.corvinmozi.hu Művész MOZI 1066 Budapest, teréz krt. 30., www.muveszmozi.hu toldi MOZI 1054 Budapest, bajcsy-zsilinszky út 36-38., www.toldimozi.hu puskin MOZI

Részletesebben

Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba

Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba Betekintő néhány jelentősebb erdélyi magyar könyvtárba Készítette: Kónya Franciska BBTE (Kolozsvár), BTK, A Magyar Irodalomtudományi Tanszék 2. éves doktorandusza. Firenze, 2011.05.12. @ Kónya Franciska

Részletesebben

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk:

ZOMBA. 1. A település területére vonatkozó információk: ZOMBA 1. A település területére vonatkozó információk: Teljes terület 5729 Ebből szántó 4393 gazdasági erdő 356 védett terület 0 ipari hasznosítású 0 terület egyéb 980 Polgármesteri Hivatal: 7173 Zomba

Részletesebben

Segesd község közösségi színterének használati szabályzata

Segesd község közösségi színterének használati szabályzata 1. függelék Segesd község közösségi színterének használati szabályzata Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 24/2014. (VIII.25.) önkormányzati

Részletesebben

nem csekély díszére s hasznára válik a városkának Bél Mátyás: Notitia Hungariae (1730)

nem csekély díszére s hasznára válik a városkának Bél Mátyás: Notitia Hungariae (1730) nem csekély díszére s hasznára válik a városkának Bél Mátyás: Notitia Hungariae (1730) Papnevelés Egerben Telekessy István - 1704-ben (alapítólevél 1709. augusztus 4-én) oktatás helyszínei teológiai kar

Részletesebben

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL

7/2007. /V.7./ A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 7/2007. /V.7./ RENDELETE A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSRÓL 2 Zomba község Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Előző évi rendezetlen fm. Rendezett fm

Előző évi rendezetlen fm. Rendezett fm A levéltári anyag feldolgozottsága a 23. dec. 31-én A fondfőcsoport Ssz. Száma Megnevezése Előző évi rendezett fm Előző évi rendezetlen fm Tárgyévi rendezetlen fm Rendezett fm alapszinten középszinten

Részletesebben

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve

NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE februári adatok alapján frissítve NÉMETKÉR KÖZSÉG HELYI ÉRTÉKVÉDELMI KATASZTERE 2018. februári adatok alapján frissítve Németkér, Ady Endre u. 19. 254, 255, 256 H1 lakóépület (tájház) és utcai kerítés A zsúpfedeles kis lakóház a zsellérházak

Részletesebben

A Gál Ferenc Főiskola Könyvtár múltja és jelene

A Gál Ferenc Főiskola Könyvtár múltja és jelene A Gál Ferenc Főiskola Könyvtár múltja és jelene 2018. 10. 02. Intézménytörténet Szegedi szeminárium 1930. Főiskola Intézménytörténet a könyvtár élete kapcsolódik az intézmény életéhez a változások hatnak

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Alapító okirat (1. minta) [Preambulum: hivatkozás az 1997. évi CXL. törvényre]

Alapító okirat (1. minta) [Preambulum: hivatkozás az 1997. évi CXL. törvényre] Alapító okirat (1. minta) [Preambulum: hivatkozás az 1997. évi CXL. törvényre] A költségvetési szerv neve: Könyvtár(a) A költségvetési szerv székhelye: (irányítószám) (település) (utca) (házszám) A költségvetési

Részletesebben

Diákolimpia B-kat Férfi Kard III. kcs

Diákolimpia B-kat Férfi Kard III. kcs Vívó (mind, struktúrált sorrendben - 28 vívó) vezetéknév keresztnév egyesület szül.dát. CZEIZEL Ignác András KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2006 GÁBOR Gergely Lajos KESJÁR CSABA ÁLTALÁNOS ISKOLA 2006 MATISZ-SZENTGYÖRGYI

Részletesebben

Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Vasútállomás, vasutas épületek települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Fülöp Magdolna (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2014. június 20. (település, dátum) (P. H.) I. A JAVASLATTEVŐ

Részletesebben

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei:

Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477. Intézményegységei: Ózdi Művelődési Intézmények Rövidített neve: ÓMI 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon és fax: 48/570-477 Intézményegységei: ÓMI Városi Művelődési Központ Az intézmény székhelye: 3600 Ózd, Gyár út 4. Telefon (igazgató):

Részletesebben

Használói igényfelmérés értékelése HASZNÁLÓI KÉRDŐÍV

Használói igényfelmérés értékelése HASZNÁLÓI KÉRDŐÍV Használói igényfelmérés értékelése 2016. november és 2017. januárja között használói igényfelmérést végeztünk. 25 kitöltött kérdőív érkezett be. A felméréssel az volt a célunk, hogy megismerjük kutatóink,

Részletesebben

Javaslat a Kossuth szálló épületének története Települési Értéktárba történő felvételére

Javaslat a Kossuth szálló épületének története Települési Értéktárba történő felvételére 1. melléklet a 114/2013.(IV.16.) Kormányrendelethez Javaslat a Kossuth szálló épületének története Települési Értéktárba történő felvételére Készítette: Dósa Zsanett Judit Jászkisér, 2019. március 12.

Részletesebben

MINŐSÉGMENEDZSMENT AZ ANDREETTI KÁROLY KÖZSÉGI KÖNYVTÁRBAN január 1. Készítette: Kulcsárné Bernáth Hajnalka

MINŐSÉGMENEDZSMENT AZ ANDREETTI KÁROLY KÖZSÉGI KÖNYVTÁRBAN január 1. Készítette: Kulcsárné Bernáth Hajnalka MINŐSÉGMENEDZSMENT AZ ANDREETTI KÁROLY KÖZSÉGI KÖNYVTÁRBAN 2016. január 1. Készítette: Kulcsárné Bernáth Hajnalka Andreetti Károly Községi Könyvtár Tartalomjegyzék I. Az Andreetti Károly Községi Könyvtár

Részletesebben

Eseménynaptár (2015. december 14 december 20.)

Eseménynaptár (2015. december 14 december 20.) BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATA Eseménynaptár (2015. december 14 december 20.) 2015. december 14. (hétfő) 14.00 óra: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata tisztelettel

Részletesebben

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja

Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének. 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete. a közmuvelodésrol. A közmuvelodési rendelet kiemelt célja Csákberény Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 11/2002. (VI. 27.) sz. rendelete a közmuvelodésrol A kulturális javak védelmérol és a muzeális intézményekrol, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2. sz. melléklet VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA [Hatályos: Könyvtárhasználati Szabályzat hatályba lépésétől] Készítette: Szekeresné Sennyey Mária helyismereti és zenei részleg

Részletesebben

SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ. Évfolyam Útvonal Koordinátor Civil szervezet Egyéb

SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ. Évfolyam Útvonal Koordinátor Civil szervezet Egyéb SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ Időpontja: 2011. április 13. (szerda) Gyülekező időpontja: 14,30-15,00 óra között Gyülekező helye: Piac tér Köszöntő és tájékoztató: 15,00 óra Szemétszedés csoportokban koordinátorok

Részletesebben