Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság"

Átírás

1 Plotinus Holding Nyilvnosan Működő Rszvnytrsasg Időközi vezetősgi beszmol 2014 Q3 (2014 július 1.- szeptember 30.) Kszült: 2014/10/03

2 Vezetősgi jelents A Plotinus Holding Nyrt. jelentsben a 2014 harmadik negyedvi, s első hrom negyedvi folyamatairl szmol be. Az albbi adatok nem konszolidltak, s az MSZSZ alapjn kszültek Összefoglal adatok forintban (MSZSZ, nem konszolidlt, nem auditlt) 2013Q3 2014Q3 Sajt tőke* Adzs előtti eredmny (első hrom negyedv) Mdosított egy rszvnyre jut sajt tőke* Ft Ft** *Az időszak utols napjn **Az rtkels alapja a MSZSZ szerinti nem konszolidlt beszmol. A Trsasgnak fordulnapokon szmos olyan eszköze lehet, amelyeknek a szmvitelileg kimutatott rtke nem egyezik a piaci rtkkel. A fenti szmíts sorn becsült piaci rtken vesszük figyelembe az eszközöket. Ezt a kiigazítst csak olyan eszközöknl vgezzük el, amelyeknek az időszak vgn meghatrozhat piaci ra van. Ezen kívül kiszűrjük a sajt rszvnyek hatst is, azaz a sajt rszvnyek rtke nlküli sajt tőkt osztjuk a nem sajt tulajdonban lvő rszvnyek darabszmval; valamint az osztalkelsőbbsgi rszvnyekre jr vrhat osztalkot is kiszűrjük. Vlemnyünk szerint az így kiszmított rtk tükrözi legjobban a trsasgi vagyon egy rszvnyre jut nagysgt. Az rtk nem pontos, csupn az elrhető informcikon alapul becsls. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a piaci rral nem rendelkező eszközöket (elsősorban relgazdasgi rszesedsek) bekerülsi ron rtkeljük ebben a szmítsban, amely igen jelentősen is eltrhet a vals rtktől akr pozitív, akr negatív irnyban. Trsasgunk vezetsnek hangsúlyozottan szubjektív megítlse alapjn jelenleg a relgazdasgi eszközeink rtke magasabb, mint a bekerülsi rtk, így a Plotinus Nyrt. relis rtke vlemnyünk szerint nagyobb, mint az itt közölt mdosított sajt tőke rtke. Holdingtrsasgunk clja, hogy különböző tőkepiaci s relgazdasgi befektetsei rvn a sajt tőke s az egy rszvnyre jut sajt tőke rtke a következő vekben dinamikusan növekedjen, a rszvnyrfolyam pedig kövesse ezt az emelkedst. Az egy rszvnyre jut mdosított sajt tőke rtknek vltozsa (egyszeri, nem vesített rtkek): a harmadik negyedvben (3 h): +26,4% az elmúlt fl vben (6 h): +24% az elmúlt 12 hnapban: +36,9% a tőzsdei bevezets ( ) ta: +117,4% Egy rszvnyre jut mdosított sajt tőke alakulsa a Trsasg nyilvnos működse sorn:

3 Kifejezetten sikeres negyedvet zrt a Trsasg. A harmadik negyedvben 143 milli forint adzott eredmnyt rt el a Plotinus Holding Nyrt., ezzel az első hromnegyed v adzott eredmnye 154 milli forint. A harmadik negyedvben termőre fordultak tőkepiaci befektetseink, s ez igen jelentősen megemelte a trsasgi vagyon rtkt. Az idei vben az ltalunk szmított mdosított egy rszvnyre eső sajt tőke rtke 25%-kal nőtt eddig. Rszvnyeink rfolyama 29%-kal emelkedett idn, a 2011 februri bevezetskori kezdő rhoz kpest (1525 Ft) pedig 128%-ot emelkedtek. A harmadik negyedv üzleti környezete s eredmnyei: A tőkepiacok szmos szegmensn megszűnt a korbbi alulrtkeltsg, így hosszútvú befektetsi lehetősgeink itt igencsak beszűkültek. Emiatt fokozottabban prblunk relgazdasgi lehetősgeket tallni, s örömünkre szolgl, hogy meglvő rdekeltsgeink jl teljesítenek erről korbban tjkoztattuk is befektetőinket. A harmadik negyedv fontosabb befektetsi esemnyei: Derivatívk: A harmadik negyedvet dollr vteli s Nikkei eladsi, valamint amerikai kamatemelsre jtsz pozícikkal indítottuk ezek a pozícik nyeresgess vltak. Ehhez addott mg az időközben megnyitott Brent olaj short, majd ksőbb USDJPY opcis pozíci is. A Nikkei short pozícit vesztesggel zrtuk, a többi pozícin rszleges zrst hajtottunk vgre komoly nyeresggel. A derivatív pozícik nem realizlt eredmnye az időszak vgn kb milli Ft volt.

4 Hosszabb tvú tőkepiaci befektetsek: A negyedvet alacsony kockzati kitettsggel kezdtük, a korbbi befektetseink jelentős rszt lepítettük, s új, kedvező clpontokat nem nagyon talltunk. A negyedv vgn a hosszabb tvú befektetsek nem realizlt eredmnye kb milli Ft volt. Relgazdasg: Új lenycget alapítottunk augusztusban Plotinus Ingatlan Kft. nven, ingatlanberuhzsok cljra. Befektetsek: Likvid eszközök: kszpnz s pnzpiaci befektetsek, magyar llampapírok: A Trsasg rtkpapírszmlin diszkontkincstrjegyek, llampapírok, s kszpnz formjban forinteszközökben megközelítőleg 1,852 millird forintja (ebből kb. 1,43 mrd Ft rtkben 2020/N jelű magyar llamkötvny); devizaeszközökben pedig (rszben a Trsasg Saxobanknl vezetett szmljn) kb. 585 milli Ft azaz összesen cca. 2,44 millird forintja volt. Egyb rtkpapírbefektetsek: Nv Darabszm/Nvrtk (kötvnyeknl) Árfolyamrtk Graphisoftpark rszvny China A share fund (CAF) Magnolia vllalati kötvny Rba Pannergy Állami Nyomda rszvny Fondul Proprietatea ASHR (China ETF) Deutsche Wohnen TVK rszvny Danubius Forrs osztalkelsőbbsgi rszvny Magyar forintban, a i zrrfolyammal szmolva. Az időszak vgn mintegy 467,5 milli forintnyi befektetsünk volt a fent rszletezett eszközökben, ezen belül 268 milli magyar rszvnyekben, 138,5 milli külföldi rszvnyekben, 61 milli pedig vllalati kötvnyben. Szrmaztatott ügyletek: Az v utols napjn a Trsasg az albbi jelentősebb derivatív befektetsekkel rendelkezett (a sajt tőke legalbb 10%-t elrő mögöttes rtkű befektetsek):

5 Nv Irny Hozzvetőleges mögöttes rtk* 30-day Fed Funds futures 2015 mrcius s december 2-year US treasury note (2014sep) SHORT SHORT 113 Mrd Ft** 2,7 Mrd Ft** Brent olaj (2014 december) SHORT 444 M Ft USDJPY 102 call (2015 janur 8.) USDJPY 109,1 call (2014 oktber 3.) LONG SHORT 369 M Ft 123 M Ft EURUSD SHORT 855 M Ft *Az utols tőzsdei kereskedsi nap zrrval szmított, magyar forintban kifejezett becsült, közelítő mögöttes rtk ** A rövid kamat/kötvnyhatridők mögöttes rtke nagyon nagynak tűnhet, m ezen kontraktusok rfolyamvltozkonysga ehhez kpest igen alacsony. Erre j plda, hogy ha pl. a fent említett Fed Funds Futures kontraktusok 0%-os kamatszint mellett futnnak ki, teht vrakozsunkkal szemben sem lenne semmifle kamatemels az Egyesült Államokban, akkor sem lenne a vesztesgünk nagyobb, mint kb. 44 milli forint Ismtelten hangsúlyozzuk, hogy a derivatív befektetsek nagysgban s irnyban gyors vltozsok lehetnek, így a fentiek nem tartalmaznak semmilyen jövőre vonatkoz indikcit, pusztn a i llapotot tükrözik. Relgazdasg: Az v utols napjn a Plotinus Nyrt. az albbi nem nyilvnos trsasgokban bírt rszesedssel: Trsasg neve Rszeseds nagysga Rszeseds beszerzsi rtke David Gerincklinika Zrt. Plotinus Aut Kft. Plotinus Ingatlan Kft. 96,1% Ft* 100% Ft* 100% Ft* *A Trsasg bekerülsi rtke megegyezik a nyilvntartsi rtkvel, könyveinkben ezzel az összeggel szerepel. A zrtkörű működsből addan nincsen piaci r, így a rszeseds vals rtkt nehz lenne meghatrozni.

6 A Plotinus Nyrt. Igazgattancsnak vlemnye szerint a David Gerincklinika Zrt.-ben fennll tulajdonunk jelenleg valszínűleg szignifiknsan többet r, mint a bekerülsi rtk, m a pontos berazs nem egyszerű, ezrt vatossgi okokbl tovbbra is bekerülsi rtken tartjuk nyilvn, s egyelőre így szmolunk vele a mdosított sajt tőke szmítsa sorn is, m ez a jövőben vltozhat. Emiatt megfontoljuk, hogy az ltalunk szmított mdosított egy rszvnyre jut sajt tőke rtke fölött is vsroljunk vissza sajt rszvnyeket, ha a piaci körülmnyek ezt indokoljk. Jelenlegi vrakozsaink szerint az egszsgügyi szegmens a korbban 2014-re előrejelzett 100 milli forintos rbevtelt s 20 milli forintos EBITDA-t valszínűleg szignifiknsan meg fogja haladni (mivel mint korbban közöltük, az első flves rbevtel 66,1 milli forint, az EBITDA pedig 16,8 milli forint volt). A trsasgnak tovbbra is komoly növekedsi lehetősgei vannak, amelyek pontos berazsa nehz. A korbban bejelentett, 700 milli forint rtkű folyamatban lvő per is jelentős bizonytalansgi tnyező a cg rtkelsben. A cg vrhatan a negyedik negyedvben új gpek beszerzst hajtja vgre kb. 25 milli forint rtkben, amelynek finanszírozsa a Növekedsi Hitelprogrambl (NHP) törtnik. Remnyeink szerint ezzel tovbb nőhet az eredmnytermelő kpessg. A tavalyi, kb milli forintos beruhzssal együtt, amellyel msodik egysgünket hoztuk ltre Budapest, Thököly út 156. alatt, szmos új munkahelyet teremtett vllalkozsunk, amellyel remlhetően hozzjrultunk a hazai gazdasg fejlődshez folyamn szeretnnk tovbbi növekedst elrni rszben a jelenleg meglvő infrastruktúra jobb kihasznlsval, rszben pedig amennyiben erre md lesz újabb egysg nyitsval. A Plotinus Aut Kft.-nl v vgre milli forintnyi eszközllomny kipítst ltjuk elrhetőnek, az adzs előtti eszközarnyos megtrüls (pretax ROA) pedig 5-8% között lehet. A Plotinus Ingatlan Kft. tevkenysget mg nem vgzett, de több projektet vizsglunk. Termszetesen semmilyen garancia nincs arra, hogy brmelyik is megvalsul, ugyanis csak olyan befektetst szeretnnk vgrehajtani, amelynek esetben vlemnyünk szerint a hozam-kockzat arny megfelelő. Hitelek/kölcsönök: A Trsasgnak n bankhitele nem volt. A 2013 szeptemberi kötvnykibocstsbl 8 milli forintnyi nvrtkű kötvnyt mr rszvnyre cserltek, így a teljes nett kötvnyadssg a korbbi 500 milli forint helyett immron 492 milli forint tőke, s kamatai: 7,34 milli forint, azaz összesen 499,34 milli forint. A kibocstott Plotinus Prmium kötvnyek lejrata június 1.; kamatozsa januri v/v fogyaszti inflci+4,5% (a jelenlegi kamatperidusra 4,5%); kamatfizetse: minden v június 1-n; a kötvnytulajdonos krsre tcserlhetőek kötvnyenknt 34 darab Plotinus törzsrszvnyre; a Kibocst ltal darabonknt Ft-os brutt rfolyamon visszavsrolhatak. A kötvnyek nvrtke darabonknt forint, összesen darab került kibocstsra. A kötvnyek esetn az első kamatfizets rendben lezajlott. Amennyiben a kötvnyeinket rszvnyre cserlik a befektetők s/vagy visszahívsra kerülnek, akkor megfontoljuk újabb kötvnyek kibocstst, de erre legkorbban 2015 első flvben kerülhet sor.

7 A Trsasg lenyvllalataival csoportfinanszírozsi megllapodst kötött, így az ppen kszpnzre szorul tagvllalatok a likvid eszközökkel rendelkező vllalatoktl pnzt kapnak. A megllapods szerint az ügyleti kamat 6 %. A flv vgn a következő llomnyok lltak fenn: A Plotinus Aut Kft. 31,5 forinttal tartozik a Plotinus Nyrt.-nek, a David Gerincklinika Zrt. 0,2 milli forinttal tartozik a Plotinus Nyrt.-nek. A Plotinus Nyrt.-nek kb. 818 milli forint rtkben rtkpapírkölcsöne is volt (magyar diszkontkincstrjegy) a flv vgn. Clok s stratgia: A Plotinus Holding Nyrt. holdingtrsasg, azaz olyan egy vagy több trsasgban rszesedssel rendelkező gazdasgi trsasg, amelynek gazdasgi clja a holding s a lenyvllalatok közötti hatkony együttműköds rvn a hosszútvú rtknövekeds elrse. A Plotinus Nyrt. sajt vagyont fekteti be, nem vgez külső vagyonkezelst, s alapvető clja nem a tulajdonban lvő lenyvllalatok adsvtele, hanem a lenyvllalatokban (s termszetesen az anyavllalatban) elrt vagyongyarapods, rtknövekeds. A Trsasg clja teht egy sikeres holding kipítse, amely br magas kockzattal operl, de diverzifiklt jellege, tőkepiaci s relgazdasgi befektetsei rvn remlhetően a legtöbb piacigazdasgi környezetben rtknövekedst kpes elrni tulajdonosai szmra. Legfontosabb kitűzött clunk a vllalat rtknek növelse, s ezzel prhuzamosan a rszvnyek rfolyamemelkedse. Erőforrsok s kockzatok: A Trsasg erősen emberierőforrs-orientlt, sikere az igazgattancs helyes döntsein múlik. A kockzatok ugyanebben keresendők, illetve abban, hogy a Trsasg szndkoltan jelentős kockzatot vllal befektetsei sorn a magasabb hozam remnyben. Mivel a Trsasg befektetsei sorn jelentősebb mrtkben hajland külső forrsokra tmaszkodni (hitel, lízing vagy derivatív pozícikon keresztül) így a beszerzett eszközök rfolyamban törtnő kisebb elmozduls is jelentősen mdosíthatja a cg rtkt s ezen keresztül a rszvnyek rfolyamt. A Trsasg vagyonnak alakulsa s ebből következően a rszvnyrfolyam is igen jelentős kilengseket mutathat, s brmikor fennll a komolyabb tőkevesztesg lehetősge. Kiltsok: Eurpban s Magyarorszgon ban is lassú fellendülsre szmítunk, miközben több feltörekvő piaci orszgban erős lassuls s akr recesszi is lehetsges. Az USA-ban fennmarad növekedsre, s a ksőbbiekben beindul kamatemelsre szmítunk. A hazai monetris politika vlemnyünk szerint tovbbra is negatív relkamatokra s lassú forintlertkelsre lő. A hazai gazdasgban az ingatlanpiac tűnik a legalulrtkeltebbnek, illetve a finanszírozsi lehetősgek nagyon kedvezőek. Ennek megfelelően a hitelből törtnő eszközvsrlsok (amely lehet ingatlan, vagy brmi ms is) irnyba mozdulhatunk el ha lesz erre lehetősg. A jövőben szeretnnk növelni a relgazdasgi befektetsek arnyt.

8 Rszvnyekkel kapcsolatos tervek: A Trsasg a jelenlegi szablyozsi-adzsi környezetben tovbbra sem szndkozik szavazatelsőbbsgi s törzsrszvnyeire osztalkot fizetni, az rtknövekedst ezen rszvnyek esetn az rfolyamemelkeds teremtheti meg. Amennyiben a Trsasg rszvnyeinek rfolyama jelentősen eltr a Trsasg vezetsnek rtkítlete alapjn relis rfolyamtl, akkor hajlandak vagyunk mind sajt rszvnyek vsrlsra mind eladsra. Amennyiben befektetői rdeklődst tapasztal a Trsasg vezetse, úgy mind zrtkörű, mind nyilvnos rszvnykibocsts keretben szeretne újabb tőkt bevonni ez növeln a mrethatkonysgot. Emellett opcionlisan kötvny vagy hibridjellegű tőkebevons lehetősgt is megvizsgljuk, ha megfelelő a piaci környezet első flvben amennyiben megfelelő lesz a tőkepiaci környezet tovbbi tőkeemelst tervezünk vgrehajtani, valamint meglvő kötvnyeink tvltsa esetn nagy valszínűsggel újabb kötvnykibocstst is szeretnnk vgrehajtani. Vezető tisztsgviselők Plotinus rszvny s kötvny tulajdona: Az albbi vezető tisztsgviselők rendelkeztek n rszvny- s kötvnytulajdonnal: Zsiday Viktor, az Igazgattancs elnöke közvetett s közvetlen mdon összesen db szavazatelsőbbsgi, 150 db osztalkelsőbbsgi, s db törzsrszvnnyel rendelkezett. Mindezek együttesen ( db rszvny) 9,11%-os tulajdoni hnyadot kpviselnek a Trsasgon belül. Zsiday Viktor összesen darab Plotinus Prmium kötvnnyel rendelkezik közvetett tulajdonls útjn. Szab Zoltn, az Igazgattancs alelnöke közvetett s közvetlen mdon összesen db törzsrszvnyt s 50 db osztalkelsőbbsgi rszvnyt tulajdonolt. Mindezek együttesen ( db rszvny) 7,34%-os tulajdoni arnyt kpviselnek a Trsasgon belül. Szab Zoltn 96 darab Plotinus Prmium kötvnnyel rendelkezik. Tranzakcik: Az első flv sorn Szab Zoltn s rdekeltsgei 886 db törzsrszvnyt vsroltak; Zsiday Viktor s rdekeltsgei/közeli hozztartozi nett mdon 2019 db törzsrszvnyt rtkesítettek, s 21 db Plotinus Prmium kötvnyt vsroltak. A Trsasg rszvnystruktúrja: db törzsrszvnyből db szavazatelsőbbsgi rszvnyből, s 200 db osztalkelsőbbsgi rszvnyből, azaz összesen db 250 Ft-os nvrtkű rszvnyből ll. Az elhatrozott, de mg meg nem valsult tőkeemels hatsra a törzsrszvnyek szma darabbal fog nőni.

9 Sajt rszvnyek: A Trsasg nett mdon összesen db Plotinus törzsrszvnyt rtkesített a negyedv sorn n a Trsasg tulajdonban darab Plotinus törzsrszvny volt. Fontos esemnyek a harmadik negyedv folyamn: A negyedv legfontosabb esemnye: 2014/09/15-n bejelentettük, hogy zrtkörű tőkeemelst hajtunk vgre, aminek következtben rl db-ra nő a teljes rszvnyszm. A rszvnyekre alapvetően a Plotinus Prmium kötvnyek vrhat tcserlse miatt lesz szüksg.

10 í ö í ö ü őí Í ő ü í ö ő ö ő ü ő ő ő ő í ő ő ő í ő ü ő ő ő ő

11 í Í ő ö í

12 ö ö ö ö í Í ő ő í í íüí Í í í ű Ü ö í í ö ö í ú ű ű ú ú ö ö ö í í ö ö Í ö ö Í ö ö ö ö ö í ü ö ö Í í í ű

13 ő ö Í É ö í ú ő ő í Í ö ö ö í Í ö ő Á ö ö í Í ú í ő Í Í í Í ö ö í ö í í í í Ö ö í í ö íö Í

14 ö ö É í í ő ő í Ú Á Ó Íő Í í Í Í ő Í ö É É í Í ö ö ö í Ö É É ö ö ö ú ú ö ú ö ö Á ö í ö í ú ú í í ú ö ő ő íí í í

15 ö ö Í í í Í í ö ú ú ö ö Í ö ö Í ú ő ö ö Í ö ú ö ö ú ö ő ö ú ö ü ö í ö Á Í í í

16 ö ö Í É Á ö ö í í í í Í í íí í í ű í ú ö ö í í í í ö üí í í í ö í Í ú Í Í ö ú ű í í í É ö Í í í í

17 í ö ö É Á ö í í Í ő í Í íé ő ö ö Íí Í í í Í ü ü ű í ü ö ö ő ü í í í í Ü ü í ú í í Í Ü Ü ú í í ü í ü íí í í Í ö í Í ü É

18 í ö ö Á í í ú ö Í Í í í ü ö ö ö ö Í Í ö Íö Í ú ö í í ő ö ő ő ö ö ü ő í Í í ö ö ö É ü ű ő í ö í ö í ő Í í í íí ö ú ú ö ö ö ö ö ő ö í ö ő Í í ö ö ö ú Í ú ö ö ö É ö ú Í ú ö ö ö

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Plotinus Holding Nyilvnosan Működő Rszvnytrsasg Időközi vezetősgi beszmoló 2014 Q1 (2014 janur 1.- mrcius 31.) Kszült: 2014/04/03 Vezetősgi jelents A Plotinus Holding Nyrt. jelentsben a 2014 első negyedvi

Részletesebben

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Plotinus Vagyonkezelő Nyilvnosan Működő Rszvnytrsasg Időközi vezetősgi beszmoló 2012 Q3 (2012.július 1.-szeptember 30.) Kszült: 2012/10/05 Vezetősgi jelents A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. jelentsben a harmadik

Részletesebben

Plotinus Holding Nyil. nosan Mfik6d6 R6szv6nyt6rsas6g. ld5kiizi vezet6s6gii. mol6. 201sQl. K6sztilt: z0t1lo4l09

Plotinus Holding Nyil. nosan Mfik6d6 R6szv6nyt6rsas6g. ld5kiizi vezet6s6gii. mol6. 201sQl. K6sztilt: z0t1lo4l09 Plotinus Holding Nyil nosan Mfik6d6 R6szv6nyt6rsas6g ld5kiizi vezet6s6gii mol6 201sQl K6sztilt: z0t1lo4l09 Vezet6s6gi jelent6s A Plotinus Holding Nyrt. jelent6s6ben a 2015-tis els6 negyeddv folyamatair6l

Részletesebben

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Éves jelentés. Készült: 2015/04/28

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Éves jelentés. Készült: 2015/04/28 Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Éves jelentés 2014 Készült: 2015/04/28 Vezetőségi jelentés A Plotinus Holding Nyrt. jelentésében a 2014-es év folyamatairól számol be. Az alábbi adatok

Részletesebben

A Pannon Váltó Nyrt. 2012. évi egyedi beszámolója

A Pannon Váltó Nyrt. 2012. évi egyedi beszámolója A Pannon Vltó Nyrt. 2012. vi egyedi beszmolója ó ő ü ü ő í ő É ó Ő Á Ö ő ő ó ó É ü ö ö Á Í í Ü Í ő Á í Ö ö ű ű ú í ő ö ö í É Ü ö Ö ó ó ó ö ö ó ó ó ö ó ö ö ó ő í ú ö ó ó ö í ö í ó Ö É ő ö ó ó ö ö ó ö ö

Részletesebben

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Plotinus Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Éves jelentés 2013 (2013 január 1.- december 31.) Készült: 2014/04/29 Vezetőségi jelentés A Plotinus Holding Nyrt. jelentésében a 2013-as folyamatokról,

Részletesebben

ú ľ ź ő ü ü ó ő ę ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ľ ü ľ ü ú Ö ő ü ľ óľ ő ü ő ü ź ľ ľ Ę ő ľ Ü Ö Á ĺ ľ ő ő ľ ő ö ö í ľ ő ö ó ó ó ú ö í ő ó ő ó í ó ľ ő ő ú ő ű ó ľ ő ö ő ľő Ú ę í őľ ö ö ľ ő í ő ü ę ó Ź

Részletesebben

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Éves jelentés: 2012 (2012 január 1.-december 31.) Készült: 2013/01/18 Vezetőségi jelentés A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. jelentésében a 2012-es

Részletesebben

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Időközi vezetőségi beszámoló, 2011 első negyedév. Készült: 2011/04/06

Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. Időközi vezetőségi beszámoló, 2011 első negyedév. Készült: 2011/04/06 Plotinus Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Időközi vezetőségi beszámoló, 2011 első negyedév Készült: 2011/04/06 Vezetőségi jelentés A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. jelen időközi vezetőségi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1/383 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kszült: Kisújszlls Vros Önkormnyzat Kpviselő-testületnek 2009. mjus 26-n, 13.00 órai kezdettel tartott soron következő, nyilvnos ülsről. Az üls helye: Vroshza Gal Klmn terme

Részletesebben

Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Ózd, Jászi Oszkár út 3.

Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Ózd, Jászi Oszkár út 3. í ő ő ő ő ó í Á ó Ü Ö Ö Ö Í í ő ö í ő ő ö ú Ó ó ú í ő ő ő ő ó í ő Ó Ó Ö ö É Ó í ő ö ö ú í Ó ú ó ő ő Á ő ő ő ő ó í í ó í ü ű í í ű í ö í í ü ü ű ü í ű í Ü Ű Á Á Á í ü í ü í Í Ü ó ó ö íö ó Ó ó í ö ő ő Borsodi

Részletesebben

VIZSGÁLATI PROGRAM. VEGYES Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (1012 Budapest, Alma utca 5.) Az eredménykimutatás ellenőrzéséről

VIZSGÁLATI PROGRAM. VEGYES Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (1012 Budapest, Alma utca 5.) Az eredménykimutatás ellenőrzéséről ö ő á á Ő É Á á ő á ó á á í Ú ő Ú Í á á ü í ú á óí á í óá á á í á á á á í á á űá í á ű á í á í á á í á ü ó í ő á ó á ü á ó á á á á ő á á á í Ú ó á á á ú á ő á í á á á á á á í á í á á í ő á ó á á á Á ö

Részletesebben

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. (Székhely: Miskolc, 3508, Szirmai u. 2/a; Cg. 05-10-000421; Kibocsátó ) által korábban kibocsátott, 256.756 darab, 250 forint névértékű, névre szóló,

Részletesebben

ó ö é Ö é ü ö ú ü ü é é ü é ö é ü ó ö é Ö é ü é ú í ü ü ü é é ö ö é é é é é í ó ö ö ö í ü é é é é é ö ü é é é ü é é ú é ü é ó ó é ü ö ó ó ü é ö ó ö ó í ó é ó í ó é ü é é ó é é í é ó é ö é é ü é ó ó ú ú

Részletesebben

Kivonat Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 13-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 75/2011. (IV. 13.) Kt. határozata

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES SZERVEZET FELMÉRÉS EREDMÉNYEI

AZ EGÉSZSÉGES SZERVEZET FELMÉRÉS EREDMÉNYEI AZ EGÉSZSÉGES SZERVEZET FELMÉRÉS EREDMÉNYEI szerinti elemzés Budapest, 2010.04.26. Minden jog fenntartva! Lövey Nadkarni. Az anyagban megtal{lható kérdőívet, illetve az Egészséges szervezet modell anyagait

Részletesebben

A Pannon Váltó Nyrt. 2013. évi egyedi beszámolója

A Pannon Váltó Nyrt. 2013. évi egyedi beszámolója A Pannon Váltó Nyrt. 2013. évi egyedi beszámolója A Pannon Váltó Nyrt. 2013. évi beszámolójának részét képező Kiegészítő melléklet Kiegészítő melléklet 1. A gazdálkodó bemutatása A Pannon-Váltó

Részletesebben

ALLAM I. s zamvev6 s ze:k VELEMENY. Magyarorszag 2014. evi kozponti koltsegveteserol sz616 torvenyjavaslatr61. 13110 T/12415/2 2013.

ALLAM I. s zamvev6 s ze:k VELEMENY. Magyarorszag 2014. evi kozponti koltsegveteserol sz616 torvenyjavaslatr61. 13110 T/12415/2 2013. ALLAM I s zamvev6 s ze:k VELEMENY Magyarorszag 2014. evi kozponti koltsegveteserol sz616 torvenyjavaslatr61 13110 T/12415/2 2013. okt6ber Allami Szamvevoszek Iktat6szam: V-0213-471/2013. Temaszam: 30 Vizsgalat-azonosft6

Részletesebben

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA. A Rövidített Tájékoztató nem tartalmaz a felsorolt alapokkal kapcsolatos minden információt.

RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA. A Rövidített Tájékoztató nem tartalmaz a felsorolt alapokkal kapcsolatos minden információt. Az ERSTE KORVETT KÖTVÉNY ALAPOK ALAPJA ERSTE NYÍLTVÉGŰ ABSZOLÚT HOZAMÚ DEVIZA SZÁRMAZTATOTT ALAP ERSTE NYÍLTVÉGŰ ABSZOLÚT HOZAMÚ RÉSZVÉNY SZÁRMAZTATOTT ALAP ERSTE ABSZOLÚT HOZAMÚ ESZKÖZALLOKÁCIÓS ALAPOK

Részletesebben

VADASKERT ALAPITVANY a Gyermekek Lelki Eg6szs6g66rt KOZHASZN USAGI BESZAMOLO 2006.

VADASKERT ALAPITVANY a Gyermekek Lelki Eg6szs6g66rt KOZHASZN USAGI BESZAMOLO 2006. VADASKERT ALAPITVANY a Gyermekek Lelki Eg6szs6g66rt KOZHASZN USAGI BESZAMOLO 2006. A.l AzALAPITVANY 1.) Neve: Vadaskert Alapitvdny a Gyermekek Lelki Egeszsegeert. rovid itett n6v: Vadaskert Alapitvdny

Részletesebben

rozcvur,f sr JI.GY 7'6rOxYv

rozcvur,f sr JI.GY 7'6rOxYv rozcvur,f sr JI.GY 7'6rOxYv amely kdszillt a Magyar Irodalmi szerz6ijogv6d6 6s Jogkezel6 Egyesiilet kiizgyiil6s6n 1088 Budapest, Mfzeum utca7. miircius 30. l4 6ra 30 Perc iil6s levezeto eln6ke, Menyhdrt

Részletesebben

Üzleti Jelentés és Éves Beszámoló

Üzleti Jelentés és Éves Beszámoló Üzleti Jelentés és Éves Beszámoló Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1068 Budapest, Benczúr u. 43., II./3 ; a továbbiakban: Társaság ) az alábbiakban közli a Társaság éves Üzleti

Részletesebben

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények

Származtatott ügyletek eredménye Vállalati kötvények CONCORDE 2000 NYÍLTVÉGÛ BEFEKTETÉSI ALAP Havi portfóliójelentés: 2014.01.31 ISIN kód: HU0000701693 A befektetési alap összesített és egy jegyre jutó nettó eszközértéke Nettó eszközérték (HUF): 12,641,232,192

Részletesebben

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I.-III. havi időközi vezetőségi beszámolója

PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I.-III. havi időközi vezetőségi beszámolója PANNON-VÁLTÓ Nyrt. 2014. I.-III. havi időközi vezetőségi beszámolója A Pannon-Váltó Nyrt. konszolidált mérlegébe a következő társaságok kerültek bevonásra: Pannon Consulting Kft. A Pannon-Váltó Nyrt. részesedése

Részletesebben

PLOTINUS HOLDING NYRT.

PLOTINUS HOLDING NYRT. Jelen Alaptájékoztató alapján forgalomba hozandó Kötvények csak Magyarországon (az Egyesült Államokon kívül) és csak ún. egyesült államokbeli személynek (U.S. Person) nem minősülő személyek részére elérhetők.

Részletesebben

ÖSSZEVONT ALAPTÁJÉKOZTATÓ RFV REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI, BERUHÁZÓ, TERMELŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

ÖSSZEVONT ALAPTÁJÉKOZTATÓ RFV REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI, BERUHÁZÓ, TERMELŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Jelen alaptájékoztatók alapján forgalomba hozandó Kötvények csak Magyarországon (az Egyesült Államokon kívül) és csak ún. egyesült államokbeli személynek (U.S. Person) nem minősülő személyek részére elérhetők.

Részletesebben

c8- 1. El6zm6nyek MEGeizAst szerz6ofr,s

c8- 1. El6zm6nyek MEGeizAst szerz6ofr,s c8- tir/\llosltottr IeEaq rir I \ I l"g *o,rtt I s g g_q MEGeizAst szerz6ofr,s amely l6trej ott egyr 6szr 6l a Nemzeti Eszkdzkezeld Zrirtk0riien Miiktid6 R6szv6nytiirsasig [sz6khely: 7L22 Budapest, Virosmajor

Részletesebben

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ A PLOTINUS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 500.000.000,- FT, AZAZ ÖTSZÁZMILLIÓ FORINT ÖSSZNÉVÉRTÉKŰ

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ A PLOTINUS VAGYONKEZELŐ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 500.000.000,- FT, AZAZ ÖTSZÁZMILLIÓ FORINT ÖSSZNÉVÉRTÉKŰ Jelen Összevont Tájékoztató alapján forgalomba hozandó Kötvények csak Magyarországon (az Egyesült Államokon kívül) és csak ún. egyesült államokbeli személynek (U.S. Person) nem minősülő személyek részére

Részletesebben

A pedagógusok munkaidejének szab{lyoz{sa

A pedagógusok munkaidejének szab{lyoz{sa A pedagógusok munkaidejének szab{lyoz{sa A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (Nkt.) szerint 2013. szeptember 1-jétől több olyan v{ltoz{s történik, amely alapvetően befoly{solja a pedagógusok

Részletesebben

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2011. féléves jelentése

ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP. 2011. féléves jelentése Az ERSTE NYÍLTVÉGŰ INGATLAN BEFEKTETÉSI ALAP e 1. Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap (továbbiakban: Alap) rövid bemutatása Az Alap neve Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap Az Alap rövidített

Részletesebben