Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) aktualitásai 2. Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) aktualitásai 2. Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes"

Átírás

1 Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) aktualitásai 2. Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes

2 Jogkövetkezményekről általában

3 Adóhatóság szankcionálási tevékenysége - alapvetés Az adóhatóság szankcionálási tevékenysége során szankcióként többek között adóbírságot, illetőleg mulasztási bírságot szabhat ki, vagy nem adóhatósági szankciók alkalmazása érdekében más szervek felé jelzéssel élhet. A jogszabálysértések miatt alkalmazott adóhatósági szankcióknak kettős szerepük van: anyagi hátránnyal sújtják az adózót az elkövetett jogsértésekért, megelőző, visszatartó hatást fejtenek ki a hasonló jogsértések, mulasztások jövőbeni elkerülése érdekében.

4 Adóhatóság szankcionálási tevékenysége - alapvetés A mulasztási bírság az adózást szabályozó anyagi és eljárási jogszabályokban meghatározott egyes kötelezettségek (adókötelezettségek) megszegésének, teljesítésük elmulasztásának szankciója. A mulasztási bírságnak olyannak kell lennie, hogy mind az egyéni, mind az általános megelőzést biztosítsa, vagyis a mulasztási bírsággal sújtott adózót, de más adózókat is visszatartson a hasonló jellegű mulasztások elkövetésétől.

5 Adóhatóság szankcionálási tevékenysége - alapvetés A szankcionálási gyakorlattal szembeni elvárások: az eljárás átláthatósága, a szubjektív elemek (kiszabói oldalról) kizárása, az egységesség és a fokozatosság érvényesülése, az adózókat a jogszabályok rendelkezéseinek betartására ösztönözze. Alapvető követelmény a feltárt és bizonyított adóhiányok, jogosulatlan visszaigénylések, az adózás rendjét súlyosan sértő mulasztások szigorú és következetes bírságolása, a körülmények gondos mérlegelése mellett.

6 Alapvetés Adóhatósági bírság alkalmazására csak a teljes körűen feltárt és kétséget kizáróan bizonyított tényállás alapján kerülhet sor. A bizonyítás a bírságot megállapító adóhatóság feladata. Az adóhatóság eljárása során minden esetben köteles az adózó javára szóló körülményeket, bizonyítékokat is feltárni, és döntése során figyelembe venni. Alapvető elvárás a bírság kiszabása során, hogy az adózó javára, illetve terhére értékelhető körülmények minden adózó esetében azonos súllyal kerüljenek figyelembe vételre. Törekedni kell arra, hogy ugyanazon körülmény lehetőleg mindegyik adózónál azonos elvek szerint kerüljön értékelésre. Az adózó terhére, illetve javára szóló körülményeket minden esetben figyelembe kell venni, tehát az eset összes (enyhítő és súlyosbító) körülményének mérlegelése során ehhez képest kell a mulasztás súlyához igazodó, egyediesített bírságot kiszabni. Ha az enyhítő körülmények vannak túlsúlyban, akkor alacsonyabb összegben, ha a súlyosbító körülmények, akkor magasabb összegben kell a bírságot kiszabni.

7 Alapvetés Az adókötelezettség elmulasztása esetén a mulasztási bírság kiszabását megelőzően felszólítást kell küldeni az első mulasztók részére azokban az esetekben, amelyeknél előzetes felszólítás lehetséges (pl. az adóbevallási kötelezettség, az adatszolgáltatási kötelezettség, a bejelentési, változásbejelentési kötelezettség, a pénzforgalmi számlanyitási kötelezettség). Első mulasztónak az az adózó minősül, aki 3 éven belül bármely adókötelezettsége tekintetében először mulasztja el az adókötelezettségének a határidőben történő teljesítését, továbbá ezen kötelezettségek tekintetében késedelmes teljesítést sem állapított meg az adóhatóság. A mulasztás alatt a 3 éven belül jogerős mulasztási bírság határozattal szankcionált mulasztást kell érteni. Ha az "első" mulasztó olyan adókötelezettséggel összefüggésben követ el hibát, amelynél az előzetes felszólítás nem lehetséges (pl: EKAER; indokolatlan bázismérséklés; az adózó iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget), a bírság összeg kiindulási mértéke az első mulasztási bírság

8 Alapvetés kiszabásakor a maximálisan kiszabható bírság összegének 20-30%-a. Ha a mulasztási bírság kiszabását követően sem teljesíti fenti kötelezettségét, a második mulasztási bírság kiszabásakor a maximálisan kiszabható bírság összegének 50-75%-a, a harmadik és további alkalommal a mulasztási bírság kiszabásakor a maximálisan kiszabható bírság %-a. A nem első mulasztó adózó részére az adóhatóság a mulasztási bírság kiszabását megelőzően felszólítást nem küld. A "nem első" mulasztók esetében csak második, harmadik stb. mulasztásról lehet szó. Ennek megfelelően a bírság összegénél a kiindulási alap: a második mulasztási bírság kiszabásakor a maximálisan kiszabható bírság összegének 50%-75%-a, azonban, ha korábban ennél magasabb mértékű bírságot szabott ki jogerősen az adóhatóság, akkor a második mulasztási bírság összegének kiindulási alapját e magasabb mértékben indokolt meghatározni, a harmadik, illetőleg további alkalommal a mulasztási bírság kiszabásakor a maximálisan kiszabható bírság 75%-100%-a.

9 Alapvetés Egyes mulasztások esetében, amelyek különösen sértik a költségvetési érdekeket és az adóelkerülés legközvetlenebb módjait valósítják meg tekintve, hogy az Art. is kiemelten kezeli e mulasztásokat indokolt a szigorúbb szankcionálás. A megjelöltek okán a be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása, valamint számla-, egyszerűsített számla-, vagy nyugtakibocsátási kötelezettség elmulasztása, illetve nem a tényleges ellenértékről való kibocsátása esetén, ha kiemelt adózási érdeksérelem állapítható meg, már első alkalommal elkövetett jogsértés esetén is a törvényben előírt bírság maximuma is kiszabható. Ebben az esetben a bírság maximális összegben való kiszabásának indokait részletesen ismertetni kell a határozatban. A bírságmaximum kiszabására kizárólag azokban az esetekben van lehetőség, amikor az adózó szándékos adóelkerülésre irányuló magatartása egyértelműen bizonyítható. Az itt említett, kiemelt tényállások esetében az általánosan kiszabható bírságmérték alatti szankció kiszabása csak kivételesen, különös méltánylást érdemlő esetben indokolt.

10 Alapvetés Az Art egyes bekezdései, illetve a bekezdéseken belül az egyes pontok más-más tényállások miatt teszik lehetővé a bírság kiszabását abban az esetben, ha a tényállások külön-külön is megvalósulnak, nincs akadálya egy határozatban több tényállás miatti mulasztási bírság megállapításának. Ilyenkor a határozat rendelkező részében külön-külön fel kell sorolni az elkövetett szabálytalanságokat, továbbá az ezekhez kapcsolódóan alkalmazott bírságok összegét.

11 Alapvetés Ezt követően a bírságokat összesíteni kell, és az adózót ezen összeg megfizetésére kell kötelezni. A határozat indoklási részében is különkülön kell felsorolni a mulasztási bírság alapjául szolgáló tényállásokat, valamint a kiszabott bírság összegét és a bírság mértékét meghatározó körülményeket. Mulasztási bírság az adóbírság megállapítása mellett is alkalmazható. Általános elv: amennyiben az elkövetéskor hatályos szabályok alapján kiszabható bírság alacsonyabb, mint a kiszabáskor hatályos, akkor a bírság legfeljebb az elkövetéskori alacsonyabb mértékig szabható ki.

12 Alapvetés Az Art (21) bekezdése szerint a mulasztási bírság kiszabásánál az adóhatóság mérlegeli az eset összes körülményét, az adózó jogellenes magatartásának (tevékenységének vagy mulasztásának) súlyát, gyakoriságát, továbbá azt, hogy az adózó, illetve intézkedő képviselője, alkalmazottja, tagja vagy megbízottja az adott helyzetben a tőle elvárható körültekintéssel járt-e el. A körülmények mérlegelése alapján az adóhatóság a mulasztás súlyához igazodó az adózási érdeksérelemmel arányos bírságot szab ki, vagy a bírság kiszabását mellőzi.

13 Alapvetés A magyar jogrendszer felelősségi szabályainak általános zsinórmértéke az "általában elvárhatóság". A "tőle elvárhatóság" magatartási kritériuma mást is megkövetelhet az adott személytől, ebben az elvárhatósági körben a kiindulási pont maga az egyén, a szubjektum. Ezen felelősségi rendszert csak a konkrét helyzetek tölthetik meg tartalommal, néhány tipizálási csoport azonban megállapítható. A "tőle elvárhatóság" nyilván eltérően ítélendő meg egy szervezet, társaság és egy magánszemély esetén. A tipizálás egy másik szempontja lehet a képességbeli különbség is, valamint a szakképzettség (pl.: könyvelő iroda, adótanácsadó). Adott esetben alacsonyabb az elvárás egy egyszerű tevékenységet egyedül folytató magánszemély esetében, mint egy több főt foglalkoztató, kiterjedt tevékenységi körrel rendelkező vállalkozás esetében. Az "adott helyzetek" is eltérőek lehetnek egymástól, így például a tevékenység megkezdésének időpontja; a költségvetési kapcsolatok vagy a vállalkozás forgalmának nagyságrendje, rendszeressége, egy új jogintézmény bevezetése (pl. EKAER), egy hatályos szabályozás jelentős módosítása (pl. EKAER)

14 Alapvetés Az adózói felelősség vizsgálata kapcsán a vizsgálati körbe tartozik az adózó intézkedő képviselője, alkalmazottja, tagja, megbízottja, így az adózó eljárásának vizsgálatakor figyelemmel kell lenni arra is, hogy a gondossági követelményeknek eleget tett-e az adózó a jelzett személyek megbízása, illetve tevékenységük kontrollálása során. Az Art (21) bekezdését már a bírság kiszabása során is alkalmazni kell. Ha tehát az adóhatóság a szabálytalanság tényének megállapítása mellett olyan körülményeket is feltár, amelyek a bírság mérséklését indokolják, már az első fokú határozatban köteles a bírság mértékének meghatározásakor ezeket figyelembe venni. Az eset összes körülményét mérlegelve kell meghatározni a bírság mértékét vagy dönteni a bírságkiszabás mellőzéséről. A mulasztási bírság tekintetében a törvény nevesíti azt a követelményt, hogy a kiszabott bírságnak a mulasztás súlyához igazodónak és az adózási érdeksérelemmel arányosnak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy az adózási érdekeket legközvetlenebb módon sértő, az adóbevételekre fokozott veszélyt jelentő adózási jogsértések kiemelten szankcionálandók, azonban azokban az esetekben, ahol csekély mértékű adózási érdeksérelem valósul meg, ott a bírság megállapítása során ehhez is igazodni kell.

15 Alapvetés A mulasztási bírság kiszabása során sem az adózó javára, sem az adózó terhére figyelembe veendő körülmények taxatíve nem sorolhatók fel. A bírság mérséklésénél nem vehetők figyelembe az adózó részére jogszabályban előírt kötelezettségek, tehát általában azok a magatartásformák, amelyek alapvető követelményként jönnek számításba a jogszabályi előírás maradéktalan megvalósításánál, így pl.: adózó együttműködése, aktív közreműködése az ellenőrzés során; bevallási, befizetési kötelezettség határidőben való teljesítése; rendezett könyvelés, rendezett folyószámla; az adózónál korábban még nem volt ellenőrzés; az adózó rendelkezett a bizonylatolási kötelezettség teljesítésére alkalmas eszközzel.

16 Mulasztási bírság az EKAER-ben

17 Mulasztási bírság [Art (19a)] SPECIÁLIS RENDELKEZÉSEK AZ EKAER-BEN Amennyiben az állami adó- és vámhatóság ellenőrzése során megállapítja, hogy az adózó a fuvarozott termék vagy annak egy része tekintetében nem tett eleget az illetve Art-ben meghatározott kötelezettségnek, a bejelentési kötelezettségét hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan teljesíti, úgy a termék vagy annak be nem jelentett része igazolatlan eredetűnek minősül, és az állami adó- és vámhatóság az adózó terhére az igazolatlan eredetű áru értékének 40 százalékáig terjedő (!) mulasztási bírságot szabhat ki. Hatály: március 1. ->>> a türelmi idő alatt a NAV részéről alapvetően szolgáltató-segítségnyújtási és figyelem-felhívási tevékenység nyújtása volt a cél. A mulasztási bírság kiszabása tárgyában hozott határozat ellen rendes jogorvoslatként fellebbezés terjeszthető elő.

18 Mulasztási bírság [Art (19a)] SPECIÁLIS RENDELKEZÉSEK AZ EKAER-BEN Az Art (19a) bekezdése sok kérdést vetett fel eddig is Milyen körülményeket kell mérlegelni? Van-e tűréshatár a rendszerben? Mi alapján állapítható meg a bírság? Kivel szemben alkalmazható?

19 Főbb szabályok: Mulasztási bírság [Art (19a)] kizárólag ellenőrzés keretében szabható ki, -> az ellenőrzés megkezdésére az Art. korábban is hatályos szabályai irányadók, nincs speciális szabályozás I. az EKAER kötelezettség teljesítésének ellenőrzésére első lépésként - az azonnali (fuvarozás közbeni) ellenőrzések keretében nyílik lehetőség -> ezen belül lehet: különösen adatok gyűjtését célzó /elkezdhető az adózó alkalmazottjának jelenlétében is/, valamint egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló ellenőrzés /csak akkor, ha adózó vagy képviselője vagy meghatalmazottja vagy 2 hatósági tanú jelen van/ -> ha a sofőr nem magyar, illetve, ha semmilyen kapcsolatban nem áll az EKAER szempontjából ellenőrizendő adózóval, akkor vele szemben nincs helye (ritkán fog ez előfordulni )

20 Főbb szabályok: Mulasztási bírság [Art (19a)] II. -> ilyenkor a megérkezés helyszínén (kvázi rendeltetési helyen) kell elrendelni az ellenőrzést (ua. a szabályok mint az előbb) -> ha a címzett átveszi a küldeményt vagy ha a címzett vagy képviselője vagy meghatalmazottja vagy 2 hatósági tanú jelen van Azzal szemben, aki az EKAER-ben bejelentésre kötelezett (az EKAER szám megállapítása érdekében!), pl: címzett, feladó Nem szabható ki ez a típusú mulasztási bírság a kizárólag az átvétel/megérkezés bejelentésére kötelezett adózó terhére

21 III. Mulasztási bírság [Art (19a)] Az EKAER kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése nemcsak a szállítmány fuvarozása közben, illetve a szállítmány megérkezését követően azonnal (a megérkezés helyszínén) vetődhet fel, hanem (EU-belföld, és belföld-belföld viszonylatban) a megérkezését követő későbbi időpontban, a megérkezés helyszínén, vagy az adózó székhelyén, telephelyén elrendelt ellenőrzés keretében is. Ez is helyszíni ellenőrzésnek minősül, így az ellenőrzés megkezdésének általános szabályai ebben az esetben is érvényesülnek. Ezen ellenőrzéseknél jellemzően azzal kell számolni, hogy a szállított áru a rendeltetési helyen, vagy az adózó székhelyén, telephelyén fizikailag már nem található meg az ellenőrzés időpontjában, ettől függetlenül az EKAER kötelezettségek teljesítése ellenőrizhető, amennyiben a helyszíni ellenőrzés megkezdésének feltételei teljesülnek.

22 Mulasztási bírság [Art (19a)] Tehát március 01-jétől él (azt követően elkövetett ) ->>> Mérlegelés tárgyát képezi, hogy adott esetben az Art (19a) bekezdés szerinti mulasztási bírság kiszabására sor kerül-e vagy sem. Mulasztás feltárása esetén célszerű az ellenőrzést lezáró jegyzőkönyv átadását követően határozatot hozni és azt közölni az adózóval, DE lehetőség nyílik továbbra is arra, hogy a mulasztási bírságot kiszabó határozat később kerüljön kiadásra FONTOS!!! Nem az a cél, hogy az egyébként jogszerűen működő, elérhető, de kötelezettségét első alkalommal elmulasztó adózókkal szemben tömegesen kerüljön kiszabásra ez a szankció Ellenben súlyosbító körülmény, ha: - a felsorolt jogsértések közül egyidejűleg több is megvalósult - az ellenőrzéssel érintett adózó hasonló mulasztás miatt korábban már volt szankcionálva.

23 Mulasztási bírság [Art (19a)] Mi alapján állapítható meg a bírság összege? 1. A mulasztási bírság mértékének megállapítása során elsődlegesen az EKAER rendszerbe bejelentett áru értékét kell alapul venni. 2. Ilyen adat hiányában a szállításhoz kapcsolódó dokumentumokból megállapítható áru értékét kell alapul venni. 3. Amennyiben az áru értéke a szállításhoz kapcsolódó dokumentumokból sem állapítható meg, internetes lekérdezéssel (szükség szerint az ügygazda EKAER csoport közreműködésével) kell a szállított áru forgalmi értékére vonatkozó adatot beszerezni.

24 Van-e tűréshatár a rendszerben? Mulasztási bírság + módosítási lehetőségek (ált. megnevezés, vtsz. szám, bruttó tömeg, adó nélküli ellenérték, rendszám ) + üzemzavar + április 01-jétől az EKAER szám érvénytelenítésének lehetősége (megalapozott vs. nem megalapozott) + a valótlan adattartalomhoz! az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer működéséről szóló 5/2015. (II. 27.) NGM rendelet 7. (2) bekezdése szerint valós az adat (az egyes termékmegnevezésekhez (tételekhez) tartozó bruttó tömeg kg-ban és a kockázatos termék esetében, amennyiben a termék közúti fuvarozásának indoka termékbeszerzés vagy termékértékesítés, az egyes termékmegnevezésekhez (tételekhez) tartozó adó nélküli ellenérték, egyéb célú közúti fuvarozás esetén az egyes termékmegnevezésekhez (tételekhez) tartozó adó nélküli beszerzési ár vagy az ahhoz hasonló termék adó nélküli beszerzési ára, ilyen ár hiányában pedig az adó nélküli előállítási érték), ha az a tényleges adattól legfeljebb 10 százalékban tér el

25 Főbb szabályok: Mulasztási bírság [Art (19a)] az ellenőrzés független attól, hogy hatósági zár felhelyezésére, illetve kísérésre sor került-e; az ellenőrzés során a kötelezett személye tisztázandó; ezen kívül tisztázni kell, hogy az Art. 22/E. -ában előírt EKAER bejelentési kötelezettség a jogszabályban foglaltak szerint teljesült-e ->>> ha IGEN, úgy nem merül fel a mulasztási bírság kiszabása

26 Mulasztási bírság [Art (19a)] Amennyiben azonban NEM, úgy több jogsértés is adódhat bejelentési kötelezettség elmulasztása (egyáltalán nincs EKAER szám), bejelentési kötelezettség részbeni elmulasztása (pl. a szállítmány egy része nincs bejelentve), valótlan bejelentés (pl. az EKAER szerint a gépjárművön van rakomány, az ellenőrzés azonban üresen találja a járművet, úgy, hogy a lerakodás nem igazolt), hiányos bejelentés (ha pl. a gépjármű rendszámára vonatkozó adat nem kerül bejelentésre), hibás bejelentés (elírás miatt nem megfelelő adat kerül bejelentésre, pl. egy Zrt. helyett egy Kft. kerül bejelentésre címzettként). FONTOS! Az ellenőrzési jegyzőkönyvben a tényállást és a konkrét jogsértést egyértelműen meg kell jelölni!

27 Mulasztási bírság Az Art. alapján szankcionálandó egyéb mulasztások: A bejelentő kötelezettsége, hogy az állami adó- és vámhatóság által megállapított EKAER számot a termék fuvarozásának vagy a termék gépjárműre történő felrakodásának megkezdése előtt a fuvarozást végző vagy azt szervező rendelkezésére bocsássa. Amennyiben a bejelentő e kötelezettségét nem teljesíti, úgy az Art (15) bekezdése alapján szankcionálható. ->> Az adóhatóság az Art-ben, adótörvényben, illetőleg e törvények felhatalmazásán alapuló más jogszabályban megállapított kötelezettségnek az ban nem szabályozott megszegése miatt a magánszemély adózót 50 ezer, más adózót 100 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja.

28 Mulasztási bírság Az Art. alapján szankcionálandó egyéb mulasztások: Egy megkezdett áruellenőrzési, árukövetési vizsgálatnak a folyamán az Art. 88. rendelkezéseinek összefüggésében felmerül az Art (1) bekezdés i) pontjának alkalmazása (500 e Ft-ig), amennyiben az Art. 88. (6)-(6a) bekezdése szerinti nyilatkozattételt az arra kötelezett adózó elmulasztja. A fuvarozást végző bírságolásának feltétele, hogy magyar állampolgár legyen.

29 Nyilatkoztatás [Art. 88. (6), (6a)] A jogszabály szerint az általános forgalmi adó alanyának tulajdonában lévő kereskedelmi mennyiségű termék csak a termék eredetét hitelt érdemlő módon igazoló dokumentum (különösen fuvarlevél vagy számla) birtokában fuvarozható. Az állami adó- és vámhatóság nyilatkozattételre kötelezheti a kereskedelmi mennyiségű termék fuvarozását végző személyt arról, hogy mely általános forgalmi adóalany javára végzi a fuvarozási tevékenységet, továbbá ellenőrizheti a termék eredetét, és az általános forgalmiadó-alany tulajdonjogát hitelt érdemlő módon igazoló dokumentumok (különösen fuvarlevél vagy számla) meglétét.

30 Nyilatkoztatás [Art. 88. (6), (6a)] A szállítást végző személynek nem minden esetben van lehetősége a tényleges vevő, átvevő adatainak pontos megadására, illetve beazonosítására, ezért a törvény megteremti az áruszállításban érintett általános forgalmiadó-alany nyilatkoztatásának lehetőségét a valótlan tartalmú nyilatkozatok (fiktív címzett, illetve átvevő feltüntetése, a rendeltetési hely jellegével össze nem egyeztethető rakományok) kiszűréséhez. Az állami adó- és vámhatóság az előzőek szerinti, a termék fuvarozását végző személy nyilatkozata alapján a termék fuvarozásában érintett címzettet, átvevőt, feladót és más fuvarozót nyilatkozattételre kötelezheti: a fuvarozott termék megnevezéséről, mennyiségéről, a szállítóeszköz megnevezéséről, forgalmi rendszámáról, a termék átvételéről, kirakodásának címéről, az EKAER számról, ha a kirakodási cím nem az általános forgalmi adóalany székhelye, telephelye, fióktelepe, úgy az ingatlan használatának jogcíméről.

31 Mulasztási bírság Az EKAER bejelentéshez kapcsolódó kötelezettségeken túlmenően más adózói magatartások szankcionálására is sor kerülhet. Vizsgálható, hogy az áru fuvarozásában, rakodásában résztvevők vonatkozásában a munkáltató eleget tett-e a bejelentési kötelezettségének. Mulasztás esetén az Art (2) bekezdése (1 m Ft-ig) alapján szankcionálható az adózó. Ellenőrzés tárgya lehet az EKAER adatok összevetésénél, hogy a felrakodás/kirakodás helye, amennyiben az nem a megjelölt személy székhelye, telephelyként be van-e jelentve. Amennyiben a bejelentési, változás-bejelentési kötelezettség elmulasztása felmerül, úgy az adózó az Art (1) bekezdés c) pontja (500 e Ft-ig) alapján szankcionálható. Bizonylat kiállítási és megőrzési kötelezettség ellenőrzése Ennek elmulasztása miatt az Art (1) bekezdés e) pontja (500 e Ft-ig) alapján lehet a mulasztási bírságot megállapítani.

32 Intézkedések

33 Intézkedések [Art (1)] Az EKAER rendszerbe történő bejelentési kötelezettség nem teljesítése, hibás, valótlan adattartalommal vagy hiányosan való teljesítése esetén kiszabott mulasztási bírság szankcióval összefüggésben az Art. előírja, hogy ebben az esetben az igazolatlan eredetűnek minősülő fuvarozott termék a romlandó áru és az élő állatok kivételével a bírság összegének mértékéig annak biztosítékaként lefoglalható ((adózó tulajdonában lévő) ld. később), melyről az állami adó- és vámhatóság a bírságot kiszabó határozatban rendelkezik. A mulasztási bírság kiszabásáról hozott határozat a jelen lévő adózóval vagy annak képviselőjével, meghatalmazottjával, alkalmazottjával közlésre kerül, és a határozat a közlés időpontjától kezdve fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható A lefoglalásról jegyzőkönyv készül, a lefoglalt ingóság zár alá vehető vagy az adózó költségére elszállíttatható és megőrzésre kerül. Hatály: március 1.

34 Intézkedések [Art (1)] A Vht (3) bekezdése alapján a lefoglalt ingóságon elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn. A lefoglalt ingóság elhasználása, elzálogosítása, elidegenítése, megsemmisítése vagy a végrehajtás alól más módon való elvonása a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekmény. A Büntető Törvénykönyvről szóló évi C. törvény (Btk.) 287. (2) bekezdése szerint, aki a hatósági eljárás során lefoglalt, zárolt vagy zár alá vett dolgot a végrehajtás alól elvonja, zártörés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A jegyzőkönyv ellen jogorvoslatnak helye nincs, a lefoglalás ellen a foglalás alapjául szolgáló mulasztási bírságot kiszabó határozat elleni fellebbezésben lehet jogorvoslattal élni. Ha az adós a mulasztási bírság kötelezettségét nem fizeti meg, az adóés vámhatóság a lefoglalt árut az Art (2) bekezdése alapján az esedékességtől számított 15 nap elteltével az adóvégrehajtás szabályai szerint értékesíti.

35 Biztosítéki foglalás sajátosságai Nem adó-végrehajtási ingófoglalás (nincs folyamatban adóvégrehajtási eljárás; nincs az Art a szerinti végrehajtható okirat; nem a Vht. alapján történik a lefoglalás); Speciális biztosítéki foglalás az Art (1) bekezdése alapján; Kivétel (nem foglalható le): romlandó áruk és élő állatok; A lefoglalást lehetőségként határozza meg a jogszabály, célszerű körültekintően eljárni; Maximuma: a kiszabott mulasztási bírság összegének mértéke (ami az igazolatlan eredetű árú értékének 40 %-áig terjedhet); Érvényesülnek az adóvégrehajtásból ismert speciális korlátozó szabályok: a. Közforgalmú fuvarozónak fuvarozásra átadott áru mentes a foglalás alól (Vht. 95. )

36 Biztosítéki foglalás sajátosságai -> mindaddig, amíg a fuvarozó az átvételre jogosultnak nem adta át. b. Tulajdonostól történő foglalás (Vht. 86. ); Lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő vagy más olyan ingóságot lehet, amelyről valószínűsíthető, hogy az adós tulajdonában van. Nem lehet lefoglalni az adós birtokában, őrizetében levő ingóságot, ha a rajta levő jelből vagy más körülményből minden bizonyítás nélkül kétségtelenül megállapítható, hogy az ingóság nincs az adós tulajdonában. A házassági életközösség tartama alatt a házastársaknak vagy bármelyiküknek a vagyontárgyát bármelyik házastárs ellen külön vezetett végrehajtás során is le lehet foglalni. Nincs helye a foglalásnak, ha az a házastárs, aki ellen a végrehajtás nem irányul, kétséget kizáróan igazolja, hogy a szóban levő vagyontárgy nem a házastársi vagyonközösséghez, hanem az ő különvagyonához

37 Az áru lefoglalásnak a feltételei Több együttes feltétel fennállása esetén foglalható le az Art (1) bekezdése alapján a kiszabott mulasztási bírság biztosítékaként az áru: Az áru a bírságfizetésre kötelezett tulajdonában van. A mulasztási bírságot kiszabó fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható határozat közlése megtörtént. Az áru nem minősül úton lévőnek /nem a fuvarozó birtokában van/. Nyilván abban az esetben sem kerülhet sor a lefoglalásra, ha az adózó a mulasztási bírság összegét (= biztosítandó összeget) önként megfizette (pl. éppen az áru lefoglalásának elkerülése céljából).

38 Viszonylatok áttekintése (tulajdonos, illetve a bírságfizetésre kötelezett személye vonatkozásában) EU belföld viszonylatban termékbeszerzési célú közúti fuvarozás: címzett termékbeszerzéstől eltérő célú közúti fuvarozás: átvevő Lehetőség: a feltételek fennállása esetén az Art (1) szerinti foglalás belföld EU viszonylatban értékesítési célú közúti fuvarozás: feladó értékesítéstől eltérő célú közúti fuvarozás: felrakodó belföld belföld viszonylatban első belföldi adóköteles termékértékesítés: feladó Lehetőség: a feltételek fennállása esetén pkb keretében követelésfoglalás vagy harmadik személynél történő foglalás. Amennyiben az áru tulajdonosa azt maga szállítja (nem érvényesül az úton lévő áru mentessége), akkor a terhére kiszabott mulasztási bírság biztosítékaként az már az úton lefoglalható (függetlenül attól, hogy azt az előző viszonyaltok melyikében és hova szállítja, feltéve, hogy a tulajdonjoga fennáll).

39 Zár alá vétel A megőrzés kétféle módon történhet: Egyrészt úgy, hogy a NAV eljáró munkatársa a lefoglalt árut megőrzésre alkalmas tárolóban (szekrényben, ládában stb.) vagy külön helyiségben helyezi el, azt lezárja és lepecsételi. A tároló, helyiség felnyitása illetve a pecsét megsértése vagy eltávolítása bűncselekmény (lásd a korábbi dián)! Másrészt, ha az eljárás eredményessége, illetve a lefoglalt áru megőrzése szempontjából szükségesnek tartja, a lefoglalt ingóság megőrzésére zárgondnokot jelöl ki. A zárgondnok kirendelése végzésben történik, a végzés a közléssel jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs, de az ügy érdemében hozott (mulasztási bírságot kiszabó) határozat elleni fellebbezésben lehet jogorvoslattal élni.

40 Értékesítés árverési vételár elszámolása Értékesítés: A bírságtartozás esedékességétől számított 15 nap elteltével (tehát az adózó az esedékessé válást követően további 15 nap haladékhoz jut). Az adóvégrehajtásra vonatkozó szabályok szerint történik. Vételár elszámolása: Az árverési vételár bírságot, pótlékot és költséget meghaladó részét az adóhatóság az adózónak visszatéríti. A visszatérítés a becsérték 100%-ánál magasabb árverési vételárat feltételez (ez a gyakorlatban kevésbé jellemző). Az ellenőrzött adózónak végrehajtható adótartozása is van Vizsgálni kell a már esedékessé vált adótartozás fennállását is! Mindkét típusú foglalás (adó-végrehajtási; Art ) foganatosítható (az EKAER-es foglalás maximum csak az áru 40%-ára terjedhet ki).

41 Hatósági zár Amennyiben kockázati tényezők különösen a rakomány jellege, a szállítmány és a rendeltetési hely, illetve a fuvarozott termék mennyisége és a gépjármű típusa közötti összhang hiánya, folyamatban levő végrehajtási eljárás, közösségi adószám hiányában végzett közösségi kereskedelmi tevékenység, kirakodási helyként be nem jelentett telephely feltüntetése indokolják, valamint abban az esetben, ha a termék fuvarozásában érintett általános forgalmiadóalany az előző nyilatkozattételt megtagadja az élőállat, valamint a gyorsan romló termékek kivételével az állami adó- és vámhatóság a szállítóeszközön a termék azonosságának biztosítása érdekében hatósági zárat alkalmazhat. A hatósági zár lehet hatósági pecséttel ellátott csomagzár vagy raktérzár.

42 Hatósági zár Az állami adó- és vámhatóság az alkalmazott hatósági zár sértetlenségét belföldön ellenőrizheti, illetve a hatósági zár alkalmazása indokának megszűnése esetén intézkedik annak eltávolítása iránt. Hatósági zár alkalmazása esetén a fuvarozó kap egy 18 nyelvű tájékoztatót a teendőkről, a helyszín által érintett EKAER csoport telefonszámával, mely a utóbbi a hatósági zár feloldása iránt intézkedhet -> ezt követően ellenőrzés kezdése.

43 Egy kis statisztika május 4-ig országos szinten EKAER vizsgálatból et az adószakmai, et pedig a vámszakterület zárt le. Az Észak-alföldi régióban a vonatkozó időszakban a lezárt ellenőrzések száma volt, melyből 551 vizsgálatot az adószakmai, 569-et pedig a vámszakmai terület végzett el. BÍRSÁGOLNI MÁR LEHET, DE az EKAER-rel kapcsolatos jogszabályi előírások megszegése miatt mulasztási bírság még nem került kiszabásra. Befizetendő adó: mft (8,7% -os növekedés)

44 Egy kis statisztika december 31. napján a régióban 240, míg március 31. napján 299 volt a minősített adózók száma. KOMA Változás % Eltérés Hajdú ,1% Szabolcs ,0% Szolnok ,1% Régió ,9% 5 760

45 Kockázati biztosíték és egyebek

46 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák A kockázati biztosíték számításának alapjául szolgáló időszak Kérdés: A biztosíték mértékének folyamatosan el kell érnie a 11. és 13. szerinti bejelentés időpontjában a bejelentést megelőző 45 napban (ideértve a bejelentés napját is) teljesített bejelentések során megállapított és átvételi címre érkezés vagy a fuvarozás megkezdésének bejelentésével már rendelkező EKAER számokhoz tartozó kockázatos termékek, valamint a már megállapított és még érvényes EKAER számokhoz tartozó kockázatos termékek együttes adó nélküli értékének 15 százalékát. Az adózó - szükség esetén, a folyamatosan megállapított kockázatos termék érték adatok alapján - kiegészíti a biztosítékot ezen bekezdésben meghatározott mértékre. Az az adózó, aki korábban biztosítékadási kötelezettséggel járó tevékenységet nem végzett, első biztosítékadási kötelezettséggel járó tevékenysége bejelentésekor a bejelentéssel érintett kockázatos termékek adó nélküli értékének 15 százalékát köteles biztosítékként nyújtani.

47 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák Az első biztosítékadási kötelezettséggel járó bejelentéstől számított 45. napig teljesítendő biztosítékadási kötelezettség során a biztosíték összegét ki kell egészíteni az adott bejelentéssel érintett kockázatos termékek adó nélküli értékének 15 százalékával. A biztosíték mértékének számításakor figyelmen kívül kell hagyni a 10. (1) bekezdése szerint megállapított EKAER számokhoz tartozó kockázatos termékek együttes adó nélküli értékét. Hogyan értelmezendő a bejelentést megelőző 45 napban (ideértve a bejelentés napját is) fordulat: a bejelentés napja + a bejelentés napját megelőző 45 nap (a bejelentés napját megelőző napot első napnak tekintve), azaz a bejelentés napjával együtt összesen 46 nap vagy a bejelentés napja (mint első nap) + a bejelentés napját megelőző 44 nap, azaz összesen 45 nap?

48 Válasz: A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák A vizsgált időszaknak a bejelentés napjával együttesen kell elérnie a 45 napot. Kérdés: Hogyan értelmezendő az első biztosítékadási kötelezettséggel járó bejelentéstől számított 45. napig fordulat, azaz mely napon kell utoljára kiegészíteni a biztosítékot: az első biztosítékadási kötelezettséggel járó bejelentés napját követő 45. napon (a számítás során következő napot első napnak tekintve), azaz az első 46 napos időtartamban vagy az első biztosítékadási kötelezettséggel járó bejelentés napját, mint 1. napot követő 44. napon, azaz az első 45 napos időtartamban? Válasz: Az első biztosítékadási kötelezettséggel járó bejelentést, mint 1. napot, valamint a további 44 napot magába foglaló időszakot jelenti.

49 Egy kis statisztika Befizetett biztosíték: befizetés: kiutalás: nettó: 203,1 m Ft 41,3 m Ft 161,8 m Ft

50 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák Biztosítékadási kötelezettség alóli mentesülés Kérdés: Az NGM rendelet 16. (8) bekezdés b) pontja szerint a biztosítékadási kötelezettség alóli mentesülés egyik feltétele, hogy az adózó legalább két éve működik. Naptári évet vagy adóévet kell-e a működés éveként figyelembe venni? Figyelembe vehető-e a jogelőd működés ideje az átalakulás útján létrejött jogalanyok (pl. kiválás útján létrejött cég) esetében? Gazdasági társaságok esetén az első adóév kezdeteként e rendelkezés alkalmazásában a társasági szerződés ellenjegyzésének napját vagy az adószám megállapításának a napját kell-e tekinteni? (18.) Válasz: Az egyeztetés során a kérdésben kialakított álláspont szerint a két éve működést a szó köznapi értelmében vettek szerint kell nézni, a működés megkezdésétől számítottan. Például május 1-jei,

51 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák törtévi kezdés esetében kétszer 365 nap elteltével (például május 1- jén, és nem január elsején) mondható el, hogy két éve működik az adózó a biztosíték alóli mentesülés szempontjából. E tekintetben a társasági szerződés ellenjegyzésének napja lesz mérvadó és nem az adószám megállapítás napja. A jogelőd működési ideje is figyelembe vehető a kérdéses esetben, a kiválás útján létrejövő cég esetében, tekintettel arra, hogy a hármas feltétel teljesülésére tekintettel ez a kedvezőbb elbírálás nem jelent nagyobb kockázatot. Önkéntes bejelentés & kockázati biztosíték Kérdés: A kockázatos termék esetében a bejelentési kötelezettség alá nem eső, mégis bejelentett áruszállításhoz tartozó nettó összeg a kockázati biztosíték összegébe beleszámít-e? Válasz: Ellenkező rendelkezés hiányában a bejelentési kötelezettség alá nem eső, de önkéntes alapon bejelentett áruszállításhoz tartozó nettó összeg az NGM rendelet 16. (3) bekezdésének utolsó mondata alapján a kockázati biztosíték összegébe nem számít bele.

52 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák Az internet-szolgáltatás elégtelensége Kérdés: Az NGM rendelet 19. (3) bekezdése szerinti internet-szolgáltatás elégtelensége magában foglalja-e azt az esetet, ha a szolgáltatás az adózó oldalán (az ő internet szolgáltatójánál felmerülő okból) elégtelen? Válasz: Amennyiben az adózó szolgáltatója érdekkörében felmerült okból volt az internet szolgáltatás elégtelen, az adózó erről kérjen igazolást szolgáltatójától, amivel igazolhatja ezt a tényt. Amennyiben az adózónál a szolgáltatás elégtelensége a saját érdekkörében felmerült problémára vezethető vissza, például nem fizette az esedékes díjat, és a szolgáltatás korlátozására került sor, akkor nem mentesülhet az esetleges szankció alól. A karbantartás, valamint az üzemzavar miatt felmerülő informatikai leállás kezdő és megszűnési időpontja közötti időtartam alatt sem közúti, sem rendeltetési helyen végzett ellenőrzés során nem kerülhet sor az üzemszüneti eljárás következtében nem teljesíthető kötelezettség vonatkozásában szankció alkalmazására.

53 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák Az üzemszünet kezdő és megszűnési időpontja közzétételre kerül, így az utólagos ellenőrzések során ezen adatok rendelkezésre állnak, ennek megfelelően az üzemszünet elhárulása utáni pótlólagos bejelentések esetében mulasztási bírság kiszabására nem kerül sor. Fontos azonban, hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer működéséről szóló 5/2015. (II. 27.) NGM rendelet 19. (3) bekezdése alapján a bejelentésre kötelezett az akadály elhárulását követő munkanapon köteles az elmaradt bejelentéseket pótolni. Az adózó saját rendszerében felmerülő probléma esetén a mulasztási bírság kiszabása során figyelembe kell venni, ha az adózó úgy járt el, ahogy az tőle elvárható, így pl. ha a problémát bejelentette a Help Desk felé, elmentette a rögzíteni kívánt adatokat tartalmazó képernyőképet, kinyomtatta azt stb. Ha azonban bebizonyosodik, hogy a bejelentés megtétele az internetszolgáltató hibájából maradt el, a mulasztási bírság kiszabása mellőzhető, tekintettel arra, hogy az adózó úgy járt el, ahogy az tőle elvárható.

54 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák Mulasztási bírság kiszabásáról rendelkező határozat közlése Kérdés: Miképpen közölhető az Art (1) bekezdésének utolsó mondatában rögzített mulasztási bírság kiszabásáról rendelkező határozat, továbbá lehet intézkedni a lefoglalás iránt, ha az NGM rendelet pont b) alpontja szerinti címzett a bejelentésre kötelezett, illetve az adózó, képviselője, meghatalmazottja, alkalmazottja a határozat közlésekor nincs jelen? Válasz: A mulasztási bírság kiszabásáról rendelkező határozat készítésére csak a közúton vagy a rendeltetési helyen lefolytatott ellenőrzés megállapításait tartalmazó jegyzőkönyv alapján van lehetőség, tekintettel arra, hogy ellenőrzés lefolytatására csak abban az esetben van lehetőség, ha az adózó, vagy annak képviselője, meghatalmazottja, ezek hiányában két hatósági tanú jelen van, (adatgyűjtésre irányuló ellenőrzés esetén az adózó alkalmazottja jelen van).

55 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák A kérdésben feltett esetben, ha már a mulasztási bírság kiszabását tartalmazó határozat került kiadásra, akkor már korábban a jegyzőkönyvet is átadták az adózó részére, így a határozat kihirdetésre szóban sor kerülhet. Fontos azonban megemlíteni, ha a termék lefoglalására kerül sor, akkor a mulasztási bírság kiszabásáról rendelkező határozatban a foglalás tényéről is rendelkezni kell, továbbá a foglalásról külön jegyzőkönyvet kell készíteni. Az EKAER szám igénylési kötelezettség elmulasztása miatti szankció alkalmazhatósága Kérdés: Ha a bejelentésre kötelezett nem tesz eleget az EKAER szám igénylési kötelezettségének, akkor a másik félnek van-e teendője, érheti-e hátrány a kötelezettség elmulasztása miatt? Válasz: Az ügyletben érintett másik félnek, aki az adott ügylet kapcsán EKAER bejelentésre nem kötelezett, e tekintetben nincs mulasztása,

56 A gazdasági élet szereplőivel való egyeztetések során felmerült problémák amely alapján terhére ezen az alapon jogkövetkezmény alkalmazható lenne. Fontos azonban, hogy maga is tájékozott legyen az EKAER bejelentési kötelezettség tekintetében, és annak alapján partnerét, az adott esetben bejelentésre kötelezett személyt figyelmeztetni tudja, ösztönözni tudja a kötelezettség teljesítésére, tekintettel arra, hogy a bejelentés elmulasztása miatt zár alá vehetik a szállítmányt, és adott esetben ez késleltetheti annak a leszállítását.

57 Elérhetőségek Kék szám (mobilhálózatból is hívható): 40/ , mobilhálózatokból a kék szám: 20/ , 30/ , 70/ Az EKAER rendszerrel kapcsolatos informatikai problémák a telefonszámon jelezhetőek. VTSZ szám miatt: NAV Szakértői Intézet (1163 Budapest, Hősök fasora ) szi@nav.gov.hu, Telefonszám: ; Webform: Tárgy mező: EKÁER informatikai problémák EKÁER jogértelmezési kérdések

58 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ ELLENŐRZÉSI FELADATOK

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ ELLENŐRZÉSI FELADATOK ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ ELLENŐRZÉSI FELADATOK NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága 2015. január Az áruk valós útjának nyomon követése,

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes EKAER A kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel 2015. március 1-ig meghosszabbította

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer dr. Lambertus József Miről lesz szó? Az EKAER bevezetésének célja Az EKAER főbb szabályai Gyakori kérdések, problémák Az ellenőrzés gyakorlata Kötelezettségek

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer a gyakorlati oldalról. Varga Zoltán Officer Documentation & Customs

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer a gyakorlati oldalról. Varga Zoltán Officer Documentation & Customs Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer a gyakorlati oldalról Varga Zoltán Officer Documentation & Customs 2. Jogszabályok: A törvény: 2003. évi XCII. törvény (ide vonatkozó rendelkezései):

Részletesebben

EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes

EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes EKAER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Vonatkozó jogszabályok Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 22/E., 11. számú melléklet 50/2014.

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1.

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. március 1. Főbb EKAER tudnivalók 2015. március 1. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐRENDSZER

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐRENDSZER ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐRENDSZER MAI HELYZET? ÁFA? 34 ELLENŐRZÉSI PONT, ELLENŐRZÉS NÉLKÜL s s s s s G G G G G s G s G ÁRUHÁZ- LÁNC AZ EKAER SZABÁLYOZÁS FÓKUSZPONTJAI

Részletesebben

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.01.22. 2015. január 1-jén elindul az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

EKAER Kockázati biztosíték

EKAER Kockázati biztosíték EKAER _ A kockázati biztosíték EKAER Kockázati biztosíték Vörös Attila Szakmai Főigazgató-helyettes NAV KMRAFI Jogszabályi háttér Art 22/E. (5) Amennyiben az adózó az (1) bekezdés a) és c) alpontja szerinti

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2014. december 19.

Főbb EKAER tudnivalók. 2014. december 19. Főbb EKAER tudnivalók 2014. december 19. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER)

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) Jogszabályi háttér Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 22/E., 2015. március 1-jétől hatályos 22/E., 88. (6), (6a), (6b) bekezdései,

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Siklós Márta 2015. március 31. Budapest http://systemmedia.hu A rendezvény szakmai anyagát le tudja tölteni INGYENESEN honlapunkon!

Részletesebben

termékértékesítést kockázatos termékkel végzi (ez vonatkozik a nem útdíjköteles jármővekkel végzett fuvarozásra is.

termékértékesítést kockázatos termékkel végzi (ez vonatkozik a nem útdíjköteles jármővekkel végzett fuvarozásra is. Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszerrıl (EKAER) Útdíjköteles gépjármővel közúti árufuvarozással járó tevékenységet kizárólag érvényes Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben a 22/2011.(XII.30.) önkormányzati rendelettel) a helyi adókról szóló a

Részletesebben

Január 1-jétől indul az EKAER rendszer!?

Január 1-jétől indul az EKAER rendszer!? H - 1 0 3 7 B u d a p e s t M o n t e v i d e o u. 3 / A T e l. : + 3 6 1 4 3 0-3 4 0 0 F a x : + 3 6 1 4 3 0-3 4 0 2 a b t @ a b t. h u w w w. a b t. h u Január 1-jétől indul az EKAER rendszer!? Tisztelt

Részletesebben

Adóigazgatásadóellenőrzés

Adóigazgatásadóellenőrzés PSZK Távoktatási Központ / H-1149 Budapest, Buzogány utca 10-12. / 1426 Budapest Pf.:35 IV. évfolyam PSZ/Pü szak. Név: Neptun kód: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Adóigazgatásadóellenőrzés 2012/2013. I. félév

Részletesebben

A termékek közúti fuvarozásával kapcsolatos bejelentési kötelezettség 1

A termékek közúti fuvarozásával kapcsolatos bejelentési kötelezettség 1 AZ ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ 2003. ÉVI XCII. TÖRVÉNY A termékek közúti fuvarozásával kapcsolatos bejelentési kötelezettség 1 22/E. 2 (1) Útdíjköteles gépjárművel végzett, közúti fuvarozással járó a) az Európai

Részletesebben

EKAER - aktuális kérdései -

EKAER - aktuális kérdései - EKAER - aktuális kérdései - Kenyeres Beáta KAIG Ügyfélkapcsolati Főosztály Témák: EKAER célja Jogszabályi háttér Változások Kockázati biztosíték, mentesség Fontosabb adatok EKAER bevezetésének célja: Áruk

Részletesebben

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató EKÁER workshop trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László logisztikai igazgató 1 TARTALOM Az EKÁER rendszerről általánosságban Jogszabályi háttér Az EKÁER szám igénylésével kapcsolatos

Részletesebben

Az Adózás rendjéről szóló törvény évi változásai

Az Adózás rendjéről szóló törvény évi változásai Az Adózás rendjéről szóló törvény 2017. évi változásai Módosító törvények 2016. évi C. törvény 2016. évi CIV. törvény 2016. évi CXXI. törvény 2016. évi CXXV. törvény 2016. évi CXXVII. törvény Képviseleti

Részletesebben

2. Az adóbírság megállapításának feltételei és mértéke, az adóbírság kiszabása

2. Az adóbírság megállapításának feltételei és mértéke, az adóbírság kiszabása A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3004/2016. útmutató az állami adó-és vámhatóságnak az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján történő bírságolási gyakorlatáról Az adóhatóság az

Részletesebben

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZER

ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZER ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZER MAI HELYZET? ÁFA? 34 ELLENŐRZÉSI PONT, ELLENŐRZÉS NÉLKÜL MIT LÁTTUNK/HALLOTTUNK?: DRASZTIKUS FORGALOMCSÖKKENÉS,VISSZAFORDULÓ TEHERGÉPKOCSIK, KONTÉNERES

Részletesebben

Tájékoztató. 1. Jogalap: 2. Mikor kötelező a bejelentés. EKÁER-rendszer

Tájékoztató. 1. Jogalap: 2. Mikor kötelező a bejelentés. EKÁER-rendszer Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.03.02. 2015. január 1-jén elindult az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4.

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4. EKAER rendszer 2015. március 1-től Pétfürdő, 2015. március 4. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015.

Részletesebben

Az EKAER rendszer nem más, mint a Közösségi termékértékesítéssel/termékbeszerzéssel, valamint az első belföldi adóköteles termékértékesítéssel

Az EKAER rendszer nem más, mint a Közösségi termékértékesítéssel/termékbeszerzéssel, valamint az első belföldi adóköteles termékértékesítéssel Az EKAER rendszer nem más, mint a Közösségi termékértékesítéssel/termékbeszerzéssel, valamint az első belföldi adóköteles termékértékesítéssel összefüggő áruszállítások e-útdíj és egyéb kamerahálózat segítségével

Részletesebben

1. Általános elvek. 2. Az adóbírság megállapításának feltételei és mértéke, az adóbírság kiszabása

1. Általános elvek. 2. Az adóbírság megállapításának feltételei és mértéke, az adóbírság kiszabása A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3005/2017. útmutató az állami adó-és vámhatóságnak az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján történő bírságolási gyakorlatáról Az adóhatóság az

Részletesebben

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Közúti szállítási tevékenység 2015. január 1-jétől csak EKÁER szám birtokában végezhető. A belföldön (nem végső fogyasztónak) történő első adóköteles

Részletesebben

Tájékoztató az APEH bírságolási gyakorlatáról

Tájékoztató az APEH bírságolási gyakorlatáról Tájékoztató az APEH bírságolási gyakorlatáról Az APEH szankcionálási tevékenysége során adóhatósági szankcióként többek között adóbírságot, illetőleg mulasztási bírságot szabhat ki. A jogszabálysértések

Részletesebben

(Electronic Transport Control System)

(Electronic Transport Control System) (Electronic Transport Control System) ETCS rendszer bevezetésének okai már EU csatlakozás előtt is nagy mennyiségű fiktív számlákkal találkozott a hatóság, amely jelentős bevétel kiesést jelentett az állami

Részletesebben

Miről lesz szó? Az EKAER kialakításának előzményei. A rendszer célja, fókuszpontjai. A jogi szabályozás felépítése. A rendszer lényeges pontjai

Miről lesz szó? Az EKAER kialakításának előzményei. A rendszer célja, fókuszpontjai. A jogi szabályozás felépítése. A rendszer lényeges pontjai Miről lesz szó? Az EKAER kialakításának előzményei A rendszer célja, fókuszpontjai A jogi szabályozás felépítése A rendszer lényeges pontjai Előzetes bejelentés Ellenőrzési lehetőségek Szankciók Kapcsolat

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók augusztus

Főbb EKAER tudnivalók augusztus Főbb EKAER tudnivalók 2016 augusztus Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjárművel) végzett közúti

Részletesebben

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft TELEFONSZÁMOK Nonstop informatikai ügyelet: 1/441-9644 NAV ügyfélszolgálat munkaidőben: 40/42-42-42 (irányítószám után a 4-es gomb) Telefon a NAV-hoz külföldről: +36/1/250-9500 EMAIL CÍMEK Garantált 30

Részletesebben

Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról. A rendelet hatálya.

Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról. A rendelet hatálya. Magyarkeszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1999./XII.14./ sz. rendelete a helyi iparűzési adóról Magyarkeszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat pénzeszközeinek hatékonyabb

Részletesebben

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról

MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E. a helyi iparűzési adóról MÁTÉSZALKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 26/2003. (XII. 22.) Ök. számú R E N D E L E T E a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben a 22/2011.(XII.30.) és a 31/2015.(XII.29.) önkormányzati rendelettel) a

Részletesebben

EKÁER a gyakorlatban 2. rész. Szabó Gábor Tájékoztatási és Koordinációs Osztály NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főig.

EKÁER a gyakorlatban 2. rész. Szabó Gábor Tájékoztatási és Koordinációs Osztály NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főig. EKÁER a gyakorlatban 2. rész Szabó Gábor Tájékoztatási és Koordinációs Osztály NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főig. EU-ból belföldre irányuló termékbeszerzés, vagy egyéb célú árumozgatás esetén Címzett

Részletesebben

Előadó: dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Előadó: dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Nemzeti Adó- és Vámhivatal Főbb témakörök: Alapelvek Előadó: dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Nemzeti Adó- és Vámhivatal Rendeltetésszerű joggyakorlás Képviselet Kötelezettségek Kijavítási kérelem Közúti fuvarozás bejelentési

Részletesebben

Adójogi szankciók. Forrás: az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 165-174/A. Késedelmi pótlék. Alapja, mértéke

Adójogi szankciók. Forrás: az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 165-174/A. Késedelmi pótlék. Alapja, mértéke Adójogi szankciók Forrás: az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 165-174/A. Késedelmi pótlék Alapja, mértéke Az adó késedelmes megfizetése esetén az esedékesség napjától, a költségvetési támogatásnak

Részletesebben

T/3118. számú törvényjavaslat

T/3118. számú törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/3118. számú törvényjavaslat az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel összefüggő módosításáról Előadó: Varga

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. 26/2007.(XI. 29.) Ökt. rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete AZ IPARŰZÉSI ADÓRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete 26/2007.(XI. 29.) Ökt rendelete az iparűzési

Részletesebben

Hírlevél. A rendelet az alábbiakat szabályozza: Tartalom. 1. EKAER számot kell kérni útdíj köteles gépjárművel végzett közúti fuvarozás esetén, ha:

Hírlevél. A rendelet az alábbiakat szabályozza: Tartalom. 1. EKAER számot kell kérni útdíj köteles gépjárművel végzett közúti fuvarozás esetén, ha: Hírlevél 2015. évi 3. hírlevél 2015. március 02. Tartalom 1. EKAER számot kell kérni útdíj : a) az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (a továbbiakban: EKAER) bejelentésre kötelezett tevékenységek

Részletesebben

dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály

dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály dr. Funtek Zsolt NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága Tájékoztatási Főosztály 2015. március 1-től új szabályozási forma. Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény tartalmazza:

Részletesebben

1.. 2.. Adókötelezettség, az adó alanya:

1.. 2.. Adókötelezettség, az adó alanya: Vállaj Község (1) Önkormányzata 3/1994.(VI.08) KT számú 12/2003.(XII.28.) KT számú rendelettel többször módosított egységes szerkezetbe foglalt r e n d e l e t e A helyi iparűzési adóról Vállaj Község

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete*

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK többször módosított 43/1992. (1993.I.1.) rendelete* a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg) A Közgyűlés a helyi adókról

Részletesebben

Adózási alapismeretek 2. konzultáció. Adózási alapfogalmak Adóhatóságok Ellenőrzés Jogkövetkezmények

Adózási alapismeretek 2. konzultáció. Adózási alapfogalmak Adóhatóságok Ellenőrzés Jogkövetkezmények Adózási alapismeretek 2. konzultáció Adózási alapfogalmak Adóhatóságok Ellenőrzés Jogkövetkezmények Adózási alapfogalmak Adóalany: az adó fizetésére kötelezett természetes vagy jogi személy, jogi személyiség

Részletesebben

a helyi iparűzési adóról

a helyi iparűzési adóról Emőd Város**** Önkormányzat Képviselő-testületének 6/1998. (III. 26.), 15/1998. (XII. 18.), 15/2000. (XII. 21.), 17/2002. (XII. 12.), 20/2004. (VIII. 13.), 15/2007. (XII. 14.) rendeletével módosított 12/1997.

Részletesebben

I. Általános rendelkezések 1.. /1/ Az önkormányzat helyi adót állapít meg az illetékességi területén végzett vállalkozási tevékenység gyakorlására.

I. Általános rendelkezések 1.. /1/ Az önkormányzat helyi adót állapít meg az illetékességi területén végzett vállalkozási tevékenység gyakorlására. Magyarszerdahely község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/1995. (XII.22.) önkormányzati rendelete A 14/2012.( XI. 29.)önkormányzati rendelettel módosított A helyi iparűzési adóról Az Országgyűlés az

Részletesebben

Az előadás képei letölthetőek:

Az előadás képei letölthetőek: Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások EKAER rendszer bevezetése Budapest, 2014. december 19. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások EKAER együttműködés

Részletesebben

Az Art. 2015. évi módosítása. Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes

Az Art. 2015. évi módosítása. Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes Az Art. 2015. évi módosítása Dr. Bobonka Miklós Kornél főosztályvezető-helyettes Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) módosítása A 2014. évi LXXIV. törvény az egyes

Részletesebben

ADÓTÖRVÉNYEK 2015. ART. 2015. január 21. Előadó: 13 10-14 40 dr. Papp Adrienn főosztályvezető, NAV Jogi Főosztály. Mögöttes felelősség

ADÓTÖRVÉNYEK 2015. ART. 2015. január 21. Előadó: 13 10-14 40 dr. Papp Adrienn főosztályvezető, NAV Jogi Főosztály. Mögöttes felelősség ADÓTÖRVÉNYEK 2015. ART 2015. január 21. Előadó: 13 10-14 40 dr. Papp Adrienn főosztályvezető, NAV Jogi Főosztály Mögöttes felelősség - Az Alkotmánybíróság határozata alapján megszűnt az a lehetőség, hogy

Részletesebben

Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete. A helyi iparűzési adóról.

Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete. A helyi iparűzési adóról. Zalacsány község Önkormányzata 7/1999. (VI. 29.) számú rendelete A helyi iparűzési adóról. Zalacsány község Önkormányzati képviselőtestülete a helyi adókról szóló módosított 1990. évi C. törvény 1.. (1)

Részletesebben

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.01.15. 2015. január 1-jén elindul az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

2015. január 1-től hatályos változásai. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes

2015. január 1-től hatályos változásai. Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Az adózás rendjéről szóló törvény 2015. január 1-től hatályos változásai Dr. Varga Árpád NAV elnökhelyettes Alapelvek Ellenőrzés során minősített jogviszony - nem minősíthető adózónként eltérően - hivatalból

Részletesebben

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére

Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére Tájékoztató az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenırzı Rendszer (EKAER) bevezetésével kapcsolatban ügyfeleink részére 2015. január 1-jei hatállyal bevezetésre került Magyarországon az ún. Elektronikus

Részletesebben

EKÁER kisokos. Minőségirányítási munkatárs Módosítás dátuma: december 1.

EKÁER kisokos. Minőségirányítási munkatárs Módosítás dátuma: december 1. EKÁER kisokos Készítette: Slabéczi Ivett Minőségirányítási munkatárs Módosítás dátuma: 2016. december 1. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles

Részletesebben

19/1991. (XI. 14.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendelete a kommunális adóról

19/1991. (XI. 14.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendelete a kommunális adóról 19/1991. (XI. 14.) Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének rendelete a kommunális adóról Mód: 22/1992.(XII.23), 21/1993. (XI. 25.), 32/1995.(XII.28.),24/1999.(XII.16.), 41/2002.(XII.12.)

Részletesebben

1. Általános elvek. 2. Az adóbírság alkalmazása

1. Általános elvek. 2. Az adóbírság alkalmazása A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott 3006/2018. útmutató az állami adó-és vámhatóságnak az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény, az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény,

Részletesebben

Az Art. 2015. január 1-jétől hatályos rendelkezései

Az Art. 2015. január 1-jétől hatályos rendelkezései Az Art. 2015. január 1-jétől hatályos rendelkezései 22/E. (1) Útdíjköteles gépjárművel végzett, közúti fuvarozással járó a) az Európai Unió más tagállamából Magyarország területére irányuló termékbeszerzést

Részletesebben

Az Adózás rendjéről szóló törvény évi változásai

Az Adózás rendjéről szóló törvény évi változásai Az Adózás rendjéről szóló törvény 2017. évi változásai Módosító törvények 2016. évi C. törvény 2016. évi CIV. törvény 2016. évi CXXI. törvény 2016. évi CXXV. törvény 2016. évi CXXVII. törvény Képviseleti

Részletesebben

Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E. A helyi iparűzési adóról

Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E. A helyi iparűzési adóról 1 Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII.02.) Kt. számú R E N D E L E T E A helyi iparűzési adóról Szápár Község Önkormányzat Képviselő-testülete a a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

EKAER. Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer I. RÉSZ

EKAER. Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer I. RÉSZ EKAER Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer I. RÉSZ Közúti fuvarozás (ugyanazon útdíjköteles vel ugyanazon feladó ill. címzett esetén egy fuvarozás keretében lásd. "gyűjtőfuvar" ) EU-ból M.országra beszerzés

Részletesebben

ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI

ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI 2014-2015 ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK Mögöttes felelősség - Az Alkotmánybíróság határozata alapján megszűnt az a lehetőség, hogy az adóhatóság mögöttes felelőst kötelező

Részletesebben

Hírlevél. Tartalom. A rendelet várhatóan az alábbiakat szabályozza:

Hírlevél. Tartalom. A rendelet várhatóan az alábbiakat szabályozza: Hírlevél 2015. évi 2. hírlevél 2015. február 20. Tartalom 3. Az EKAER kell A parlament a mai napon elfogadta az a törvényjavaslatot, amely egyszerűsíti az ezzel kapcsolatos jogalkotást, amely szerint a

Részletesebben

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai. dr. Horváth Gábor 2015. január

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai. dr. Horváth Gábor 2015. január Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 2015. évi változásai dr. Horváth Gábor 2015. január 2015. évi Art. módosítások I. A módosításokat a 2014. évi LXXIV. törvény tartalmazza! Alapelvek Az

Részletesebben

Az adózás rendjéről szóló évi CL. törvény Új Art. (hatályos től)

Az adózás rendjéről szóló évi CL. törvény Új Art. (hatályos től) Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény Új Art. (hatályos2018.01.01-től) Új adóigazgatási szabályrendszer A jelenleg a régi Art.-ban szereplő szabályok 2 törvénybe, illetve a törvényi szintű szabályozást

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) működése és változásai

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) működése és változásai Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKAER) működése és változásai 2018. április 10. Kanczler László pénzügyőr őrnagy Az EKAER célja, az elmúlt év lényeges adatai, korábbi lényeges változások

Részletesebben

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. /2014. (..) NGM rendelet. az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről

TERVEZET. A nemzetgazdasági miniszter. /2014. (..) NGM rendelet. az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről A nemzetgazdasági miniszter /2014. (..) NGM rendelet az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer működéséről Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 175. (32) bekezdésében kapott felhatalmazás

Részletesebben

Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról. (egységes szerkezetben)

Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról. (egységes szerkezetben) Akasztó Község Képviselőtestületének 9/2007. (XI.27.) rendelete a helyi iparűzési adóról (egységes szerkezetben) Akasztó Község Képviselőtestülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

2014.12.17. ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK. Mögöttes felelősség. Adatszolgáltatás

2014.12.17. ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK. Mögöttes felelősség. Adatszolgáltatás ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI 2014-2015 ÉVKÖZI VÁLTOZÁSOK Mögöttes felelősség - Az Alkotmánybíróság határozata alapján megszűnt az a lehetőség, hogy az adóhatóság mögöttes felelőst kötelező

Részletesebben

VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK

VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK VAJTA KŐZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2005.(IV. 6.) Ktr., 18/2005.(XII.01.)Ktr., valamint a 16/2009.(XII.15.)Ktr. rendeletekkel módosított egységes szerkezetbe foglalt 19/2004. (XII. 22.)

Részletesebben

VIII. A kockázatos termékek közúti fuvarozására vonatkozó speciális szabályok

VIII. A kockázatos termékek közúti fuvarozására vonatkozó speciális szabályok VIII. A kockázatos termékek közúti fuvarozására vonatkozó speciális szabályok 1. Biztosítékköteles tevékenységek köre Fontos szabály, hogy nem mindhárom közúti fuvarozással járó tevékenységi kör esetén

Részletesebben

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Som Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2012 (XI.21.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL (a módosításokkal egységes szerkezetben) Som Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. július 10.

Főbb EKAER tudnivalók. 2015. július 10. Főbb EKAER tudnivalók 2015. július 10. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

Az EKAER kialakításának előzményei A rendszer célja, fókuszpontjai A jogi szabályozás felépítése A rendszer lényeges pontjai Előzetes bejelentés

Az EKAER kialakításának előzményei A rendszer célja, fókuszpontjai A jogi szabályozás felépítése A rendszer lényeges pontjai Előzetes bejelentés Az EKAER kialakításának előzményei A rendszer célja, fókuszpontjai A jogi szabályozás felépítése A rendszer lényeges pontjai Előzetes bejelentés Ellenőrzési lehetőségek Szankciók Kapcsolat más rendszerekkel

Részletesebben

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 14/2004. (V. 1.) RENDELETE A HELYI IPARŰZÉSI ADÓRÓL Egységes szerkezetben: 2010. december 13. A 2011. január 1-jétől hatályos szöveg. 2 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. 2015. március 1-től

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. 2015. március 1-től Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015. március 1-től Az EKAER bevezetésének oka, célja Elsősorban az általános forgalmi adóra elkövetett csalások visszaszorítása érdekében: Elektronikus

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer bevezetésével kapcsolatos új kötelezettségekről

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer bevezetésével kapcsolatos új kötelezettségekről Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer bevezetésével kapcsolatos új kötelezettségekről A 2014. évi adótörvény módosításokat tartalmazó törvénycsomagnak a gazdaság kifehérítését szolgáló

Részletesebben

1. rész. Ekáer élesben

1. rész. Ekáer élesben 1. rész Ekáer élesben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője A rendszer célja és lényege Elektronikus, mert az interneten lehet csak bejelenteni Közúti, mert csak a közúton

Részletesebben

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2004. (V.26.) számú. rendelete. az iparűzési adóról

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 12/2004. (V.26.) számú. rendelete. az iparűzési adóról TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2004. (V.26.) számú rendelete az iparűzési adóról Tokaj Város Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990.évi C. törvény (továbbiakban: Ht.) 1. (1) bekezdésében és 6. -ában

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u.69. 1308-6/2003. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2003. november 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Iparűzési

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség Gyömrő Város Képviselő-testületének 25/2002. (XII.19.) sz. önk. rendelete a helyi iparűzési adóról a 33/2003. (XII.22.) az 5/2004. (III.11.) sz. a 8/2012.(III.09.) sz. és a 29/2012. (XI.29.) sz. rendeletekkel

Részletesebben

ÖNELLENŐRZÉSI LAP a 2013. év havi Beszedett Idegenforgalmi Adó helyesbítéséhez

ÖNELLENŐRZÉSI LAP a 2013. év havi Beszedett Idegenforgalmi Adó helyesbítéséhez ÖNELLENŐRZÉSI LAP a 2013. év havi Beszedett Idegenforgalmi Adó helyesbítéséhez Adózó neve: Székhelye: Telephelye: Levelezési címe: Adószám: Adóazonosító jel: Statisztikai számjel: Nyilvántartási száma:

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER 2015. Dr. Orbán Ildikó

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER 2015. Dr. Orbán Ildikó Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER 2015 Dr. Orbán Ildikó Változások az áfa csalások visszaszorítására 2015-ben Trade Controll bevezetése - elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző

Részletesebben

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD ADÓ SZÁMVITEL AUDIT BÉR HR

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD ADÓ SZÁMVITEL AUDIT BÉR HR THE POWER OF BEING UNDERSTOOD ADÓ SZÁMVITEL AUDIT BÉR HR AZ ART 2016-OS VÁLTOZÁSÁNAK HATÁSAI A VÁLLALKOZÁSOKRA dr. Fekete Zoltán Titusz Az Art. változásának hatásai a vállalkozásokra - 2016 Adózók minősítésének

Részletesebben

Vállalkozási szerződés

Vállalkozási szerződés Vállalkozási szerződés amely létrejött egyrészről a ), mint megrendelő (a továbbiakban: Megrendelő), másrészről a Pogácsa és Tsa. Kft. (1028 Budapest, Aszú. utca 43/B., cj.: 01-09-667430), mint vállalkozó

Részletesebben

Tartalom ADATOK KÖRE... 9 III. BELFÖLDI FELADÁSI CÍMRŐL BELFÖLDI ÁTVÉTELI CÍMRE TÖRTÉNŐ KÖZÚTI

Tartalom ADATOK KÖRE... 9 III. BELFÖLDI FELADÁSI CÍMRŐL BELFÖLDI ÁTVÉTELI CÍMRE TÖRTÉNŐ KÖZÚTI Tartalom AZ ADÓZÁS RENDJÉRŐL SZÓLÓ... 2 2003. ÉVI XCII. TÖRVÉNY... 2 11. számú melléklet az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényhez... 8 A közúti fuvarozással járó tevékenység folytatásával kapcsolatos

Részletesebben

Az EKAER rendszer áttekintő bemutatása figyelemmel a módosításokra. dr. Horváth Gábor 2015. március

Az EKAER rendszer áttekintő bemutatása figyelemmel a módosításokra. dr. Horváth Gábor 2015. március Az EKAER rendszer áttekintő bemutatása figyelemmel a módosításokra dr. Horváth Gábor 2015. március Cél: ELEKTRONIKUS KÖZÚTI ÁRUFORGALOM ELLENŐRZŐ RENDSZER = EKAER Áfá-t érintő visszaélések visszaszorítása;

Részletesebben

A KÖZÚTI ÁRUSZÁLLITÁS ELLENŐRZÉSÉNEK RENDSZERE - LENGYELORSZÁG

A KÖZÚTI ÁRUSZÁLLITÁS ELLENŐRZÉSÉNEK RENDSZERE - LENGYELORSZÁG A KÖZÚTI ÁRUSZÁLLITÁS ELLENŐRZÉSÉNEK RENDSZERE - LENGYELORSZÁG A közúti áruszállítás ellenőrzésének rendszeréről szóló 2017. március 9-i törvény célja az adórendszer kijátszását megelőző újabb eszköz bevezetése.

Részletesebben

Az EKÁER előzményei. Az Áfa csalásokkal (láncolatos csalásokkal) szembeni küzdelem az utóbbi években fokozódott

Az EKÁER előzményei. Az Áfa csalásokkal (láncolatos csalásokkal) szembeni küzdelem az utóbbi években fokozódott Az EKÁER előzményei Az Áfa csalásokkal (láncolatos csalásokkal) szembeni küzdelem az utóbbi években fokozódott 27% Fuvarokmányokkal történő visszaélések egyre inkább jellemzőek (CMR) Utólagos ellenőrzések

Részletesebben

a helyi iparűzési adóról

a helyi iparűzési adóról 2014.01.01-től BERKESDI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2000. (XII.01.) sz. rendelete a helyi iparűzési adóról A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 27/2004. (XII. 13. ) számú r e n d e l e t e a helyi adókról I. FEJEZET. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 27/2004. (XII. 13. ) számú r e n d e l e t e a helyi adókról I. FEJEZET. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Bugyi Nagyközség Önkormányzatának 27/2004. (XII. 13. ) számú r e n d e l e t e a helyi adókról egységes szerkezetben a 31/2004. (XII.14.) sz. a 29/2005. (XII.12.) és a 19/2007. (XII.17.) 16/2010. (XII.17.)

Részletesebben

Változások az adójogszabályokban 2015.

Változások az adójogszabályokban 2015. Változások az adójogszabályokban 2015. Az adózás rendjét érintő változások Képviselet, fokozott adóhatósági felügyelet Az Art. 7. (1)-(7) bekezdéseinek módosulásával a képviseletre jogosultak körébe a

Részletesebben

Az, aki a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára haszonszerzés céljából, üzletszerűen végző

Az, aki a gazdasági tevékenységet saját nevében és kockázatára haszonszerzés céljából, üzletszerűen végző IPARŰZÉSI ADÓ ( nyomtatvány ) Adókötelezettség: Adóköteles Szerencs Város illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett v állalkozási tevékenység (a továbbiakban: iparűzési tevékenység).

Részletesebben

Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 13/2003/XII.31./ kt. rendelete. A helyi iparűzési adóról

Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 13/2003/XII.31./ kt. rendelete. A helyi iparűzési adóról Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 13/2003/XII.31./ kt. rendelete A helyi iparűzési adóról A Képviselő testület! Mérk Nagyközség Önkormányzata a helyi adókról szóló 2003. évi XCII. Tv. felhatalmazása

Részletesebben

MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított

MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított MÁGOCS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (XII. 31.), 16/2007. (XII. 22.) és 14/2008. (XII. 01.) rendeleteivel módosított 1/1999. (II. 01.) rendelete a helyi iparűzési adóról (a módosításokkal

Részletesebben

Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete /2014.(XII.3.) sz. rendelete a az iparűzési adóról.

Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete /2014.(XII.3.) sz. rendelete a az iparűzési adóról. Körösladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete /2014.(XII.3.) sz. rendelete a az iparűzési adóról. Körösladány Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség 2.

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed Gyömrő város közigazgatási területének egészére. Az adókötelezettség 2. Gyömrő Város Képviselő-testületének 25/2002. (XII.19.) sz. önk. rendelete a helyi iparűzési adóról a 33/2003. (XII.22.) az 5/2004. (III.11.) sz. a 8/2012.(III.09.) sz. 29/2012. (XI.29.) sz. és a 19/2015.(XI.30.)

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CXXV. törvény - a közigazgatási szabályszegések szank 2. oldal 3. (1) A közigazgatási szankciót alkalmazó hatóság a közi

Magyar joganyagok évi CXXV. törvény - a közigazgatási szabályszegések szank 2. oldal 3. (1) A közigazgatási szankciót alkalmazó hatóság a közi Magyar joganyagok - 2017. évi CXXV. törvény - a közigazgatási szabályszegések szank 1. oldal 2017. évi CXXV. törvény a közigazgatási szabályszegések szankcióiról 1 A közigazgatási hatósági eljárás során

Részletesebben

Gyakorlati kérdések az adóellenőrzésekkel kapcsolatban

Gyakorlati kérdések az adóellenőrzésekkel kapcsolatban Gyakorlati kérdések az adóellenőrzésekkel kapcsolatban Adóellenőrzés folyamata az Adózás rendjéről szóló törvény (ART.) tükrében. Az adóhatóság és az adózó jogai és kötelezettségei az adóellenőrzés során.

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 10./2002. /XII.12./ Ök. sz. Rendelete a helyi adókról

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 10./2002. /XII.12./ Ök. sz. Rendelete a helyi adókról 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 10./2002. /XII.12./ Ök. sz. Rendelete a helyi adókról Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi adókról szóló többször módosított

Részletesebben