Részletes útmutató a Windows 10 rendszerre frissítéshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Részletes útmutató a Windows 10 rendszerre frissítéshez"

Átírás

1 Részletes útmutató a Windows 10 rendszerre frissítéshez A Windows 10 telepítése/windows 10-re frissítés előtti ellenőrzések A Windows 10 telepítése/frissítés Windows 10-re Internetes telepítés (A Samsung Electronics az internetről való telepítést javasolja.) Tiszta telepítés DVD-ről (Ü zleti ügyfelek esetében, akiknél a vállalati környezet csak a tiszta telepítést támogatja.) Windows 10 telepítés/frissítés Nem támogatott platformok vagy eszközök Windows 10 telepítés/frissítés Ismert problémák Windows 10 telepítés/frissítés GYIK Megjegyzés: A jelen dokumentumban felhasznált képek a valóságtól eltérhetnek

2 A Windows 10 telepítése/windows 10-re frissítés előtti ellenőrzések [Microsoft] Frissítés Windows 10-re Az Windows aktuális verziójának ellenőrzése Windows 7: A Windows 7 SP1 frissítés szükséges Windows 8/8.1: Frissítsen a legújabb verzióra a Windows Update használatával A Windows 8 azonban a Windows Áruházon keresztül frissíthető Windows 8.1-re A Windows verzió/rendszer ellenőrzése [Számítógép (kattintás a jobb gombbal) Tulajdonságok] [Rendszerinformáció] Rendszerkövetelmények Processzor: 1 GHz vagy gyorsabb RAM: 1 GB (32 bites) vagy 2 GB (64 bites) Szabad tárterület az eszközön: 16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) Videokártya: Microsoft DirectX 9 grafikus eszköz (WDDM illesztőprogrammal) Kijelző:

3 Telepítés előtti ellenőrzések és előkészületek Frissítse a számítógépet a legújabb verzióra. Az SW Update ( ) fájl futtatásával frissítse a BIOS-t, a programokat és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra Az SW Update letöltése: A Windows Update futtatásával frissítsen a legújabb verzióra Windows 7/8.1: A Vezérlőpulton található Windows Update használatával telepítse a legújabb frissítéseket. Győződjön meg róla, hogy minden fontos adatot külső tárolóeszközökre (például USB, külső merevlemez vagy hálózati mappák) mentett. Az adatvesztés elkerülése érdekében javasoljuk, hogy készítse el személyes Windows-beállításai, névjegyei, fotói, dokumentumai, videói, zenéi stb. biztonsági másolatát. A Samsung Recovery Solution (Samsung helyreállító megoldás) ( ) segítségével biztonságosan mentheti a pillanatnyilag a számítógépén található összes adatot. Ha a telepítés során bármilyen előre nem látható probléma merül fel, könnyedén visszaállíthatja a mentett adatokat. A verziótól függően a programikonok eltérők lehetnek A Windows 10-re való frissítéskor előfordulhat, hogy a tárolóhely (16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites)) nem elegendő. Javasoljuk, hogy a frissítés előtt törölje a nem használt programokat. A Windows 10-re frissítést követően a PC-termékek nem cserélhetők ki, és az áruk nem téríthető vissza, a szolgálatigénylés pedig díjköteles.

4 Figyelmeztetés A Windows beállításai, a személyes fájlok és néhány alkalmazás a frissítést követően is változatlanok maradnak. Ha a rendszerkövetelmények lapon nem használható a Windows Ön által használt rendszernyelve, akkor a frissítés során csak a személyes fájljai maradnak változatlanul. (Azaz a rendszer nem tartja meg az alkalmazásokat és a Windows beállításait.) A letöltéssel, telepítéssel és a webhely használatával kapcsolatos kérdések A MS webhely ügyfélközpontjában tájékozódhat ( 1. megjegyzés: Mivel a tiszta telepítés a telepítés végrehajtása előtt formázza az adott partíciót, a partíción található összes adat törlésre kerül. Ne felejtse el a fontos adatokat külső tárolóeszközökre menteni. A biztonsági mentéssel kapcsolatos részletekért tekintse meg a Telepítés előtti ellenőrzések és előkészületek részt. 2. megjegyzés: A Samsung Electronics nem értékesít vagy biztosít Windows 10 DVD-ket.

5 A Windows 10 telepítése/windows 10-re frissítés Internetes telepítés (1. módszer) Frissítés használatban lévő számítógépen A Windows beállításai, a személyes fájlok és néhány alkalmazás a frissítést követően is változatlanok maradnak 1. Csatlakoztassa a hálózati adaptert 2. Kapcsolódjon az internethez 3. Az SW Update fájl futtatásával frissítse a BIOS-t, a programokat és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra 4. A Windows Update futtatásával frissítsen a legújabb verzióra Windows 7/8.1: A Vezérlőpulton található Windows Update használatával telepítse a legújabb frissítéseket. 5. Kattintson a Start lehetőségre a Windows Update ablakban Töltse le a szükséges fájlokat, fogadja el a használati feltételeket, majd telepítsen. 6. Az utasításoknak megfelelően hajtsa végre a Windows telepítését 7. Miután a telepítés befejeződött, az SW Update ( ) fájl futtatásával frissítse a BIOS-t, a programokat és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra

6 (2. módszer) Frissítés a felhasználói regisztráció során A Windows 10-re akkor is frissíthet, amikor először regisztrál a Windows 7 és Windows 8.1 használatához 1. Kapcsolja be a számítógépet 2. Regisztráljon felhasználóként a Windows 7/Windows 8.1 rendszerrel vásárolt számítógépen 3. Végezze el a telepítést a felhasználói regisztrációra vonatkozó utasítások alapján. Válasszon ki egy internetkapcsolatot az Internetkapcsolat szakaszban. 4. A felhasználói regisztráció oldalon válassza ki a Frissítés lehetőséget 5. A Windows telepítését követően a Windows legújabb verziója automatikusan települ. 6. Innentől az eljárás ugyanaz, mint a Frissítés használatban lévő számítógépen 5. pontjától

7 A Windows 10 telepítése/windows 10-re frissítés Tiszta telepítés DVD-vel (3. módszer) Telepítés DVD-ről, a Windows rendszerre bejelentkezve Készítse elő a forgalmazótól megvásárolt Windows 10 telepítő DVD-t 1. Helyezze be a Windows 10 DVD-t, és várjon, amíg a rendszer automatikusan futtatja Ha nem fut automatikusan, akkor kattintson duplán a DVD-n található setup.exe ( ) fájlra 2. Válassza a Frissítések letöltése és telepítése (ajánlott) lehetőséget, majd a Következő lehetőséget 3. Írja be a Windows 10 termékkulcsot, majd válassza a Következő lehetőséget (speciális üzleti ügyfelek esetén) 4. Kattintson a felhasználói megállapodás Elfogadom gombjára, majd a telepítés előkészítése befejeződött ablakban kattintson a Válassza ki, mit szeretne megtartani lehetőségre 5. Válassza ki a Semmit, majd a Következő lehetőséget 6. Az utasításoknak megfelelően hajtsa végre a Windows telepítését 7. Az alapvető beállítások végrehajtását követően, az SW Update ( ) fájl futtatásával frissítse a BIOS-t, a programokat és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra Figyelem> A tiszta telepítés nem támogatott bizonyos típusokon (32 bites operációs rendszeren futó).

8 (4. módszer) Windows 10 DVD-s rendszerbetöltési telepítés (speciális üzleti ügyfelek esetén) Készítse elő a forgalmazótól megvásárolt Windows 10 telepítő DVD-t Megjegyzés: Ha bármilyen probléma merül fel a DVD-ről vaió telepítés esetén, akkor tekintse meg a (Megjegyzések) Ha a rendszerindítás DVD-ről nem működik című részt 1. Helyezze be a Windows 10 DVD-t, és kapcsolja be a számítógépet 2. Nyomja meg az F10 billentyűt, majd válassza ki a DVD-t a rendszerindító eszközök közül Alternatív megoldásként nyomja meg az F2 billentyűt a BIOS-ba való belépéshez, és állítsa be a DVD-t az elsődleges rendszerindító eszközként 3. Amikor a Nyomjon meg egy billentyűt a CD-ről vagy DVD-ről történő rendszerindításhoz üzenet megjelenik, nyomja meg valamelyik billentyűt. 4. Újraindítást követően lépjen a Windows 10 telepítőképernyőjére 5. Adja meg a használni kívánt nyelvet, időt, billentyűzetet stb., majd válassza a Következő lehetőséget 6. A telepítés megkezdéséhez kattintson a Telepítés most gombra 7. Írja be a Windows 10 termékkulcsot, majd válassza a Következő lehetőséget 8. A felhasználási feltételeknél kattintson az Elfogadom lehetőségre, majd kattintson a Következő gombra Figyelem> A tiszta telepítés nem támogatott bizonyos típusokon (32 bites operációs rendszeren futó).

9 9. Válassza ki az Egyéni: A Windows telepítése a korábbi adatok megőrzése nélkül (részletes beállítási lehetőségekkel) lehetőséget A rendszer nem tartja meg a fájlokat, beállításokat és programokat. 10. Válassza ki a partíciót, amelyre a Windows 10-et telepíteni kívánja, majd válassza a Formázás lehetőséget 11. Az adatvesztésre figyelmeztető ablakban kattintson az OK lehetőségre 12. Amikor a formázás kész, a telepítés megkezdéséhez kattintson a Következő gombra. 13. Fejezze be a Windows telepítését az utasításoknak megfelelően, majd indítsa újra a rendszert 14. Az újraindítást követően adja meg a Windows alapvető beállításait 15. Az alapvető beállítások végrehajtását követően, az SW Update ( ) fájl futtatásával frissítse a BIOS-t, a programokat és az illesztőprogramokat a legújabb verzióra Figyelem> A tiszta telepítés nem támogatott bizonyos típusokon (32 bites operációs rendszeren futó).

10 (Megjegyzések) Ha a rendszerindítás DVD-ről nem működik BIOS-beállításokkal kapcsolatos információk DVD-ről való rendszerindításhoz Samsung számítógépen 1. Helyezze be a Windows 10 DVD-t és indítsa el a számítógépet 2. Kapcsolja be a számítógépet, majd a BIOS megnyitásához azonnal nyomja meg 4-5 alkalommal az F2 billentyűt. 3. Tiltsa le vagy kapcsolja ki a Fast BIOS Mode (Gyors BIOS üzemmód) beállítást Megjegyzés: A rendszerspecifikációktól függően a képernyő eltérő lehet 4. Nyomja meg az F10 billentyűt a BIOS beállítások mentéséhez, majd indítsa újra a rendszert

11 Windows 10 telepítés/frissítés Nem támogatott platformok vagy eszközök Az alábbi lista azokat a platformokat tartalmazza, melyek semmilyen vagy csak korlátozott támogatást biztosítanak a szoftver-illesztőprogramokra. Kategória Lista Lapkakészlet Eszköz Intel AMD Intel 5. generációs Intel Core processzorok (Broadwell) 32 bites operációsrendszer-konfigurációkhoz Intel 4. generációs Intel Core processzorok (Haswell) 32 bites operációsrendszer-konfigurációkhoz Intel 3. generációs Intel Core processzorok (Ivy Bridge) Intel 2. generációs Intel Core processzorok (Sandy Bridge) Intel 3. generációs Intel Core processzorok (Mahobay) Intel 2. generációs Intel Core processzorok (Sugarbay) Intel Pentium processzorok/intel Celeron processzorok (Baytrail-M) Intel Atom processzorok (Clovertrail) AMD négymagos processzor 32 bites operációsrendszer-konfigurációkhoz AMD A6-5200M APU és Radeon HD8400 APU (Kabini) 32 bites operációsrendszer-konfigurációkhoz AMD A M APU és AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4500M APU és AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4400M APU és AMD Radeon HD 7520G Graphics (Comal) AMD A4-4300M APU és AMD Radeon HD 7420G Graphics (Comal) AMD A M APU és AMD Radeon HD 7660G Graphics (Comal) AMD A8-4557M APU és AMD Radeon HD 7640G Graphics (Comal) AMD A6-4455M APU és AMD Radeon HD 7500G Graphics (Comal) AMD A4-4355M APU és AMD Radeon HD 7400G Graphics (Comal) AMD E APU és Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU és Radeon HD7340 Graphics (Brazos) AMD E APU és Radeon HD7310 Graphics (Brazos) AMD E APU és Radeon HD7310 Graphics (Brazos) Intel WiMAX 6250, Intel WiMAX 6150 Qualcomm Atheros AR6004 WLAN-adapter Qualcomm Atheros Bluetooth UART Transport illesztőprogram Broadcom abgn vezeték nélküli SDIO adapter Broadcom sorosbusz-illesztőprogram UART buszenumerátor felett NXP NearFieldProximity Provider Broadcom GNSS földrajzihely-érzékelő Marvell Yukon 88E8075 termékcsalád PCI-E Gigabit Ethernet-vezérlő Intel Smart Connect technológia Intel Rapid Start technológia Globe Trotter MO40x modemillesztő Globe Trotter MO67xx modemillesztő Gobi 2000 HS-USB modem 9245 SAMSUNG HSPA modem Samsung HSPA DataCard modemeszköz Samsung Kiera2 vezeték nélküli modem Samsung LTE DataCard hálózati illesztő Samsung LTE mobil szélessáv HUAWEI Mobile Connect 3G modem HUAWEI MOBILE EM7700, Sierra vezeték nélküli helyérzékelő LTE mobil szélessávú hálózati adapter LTE mobil szélessávú hálózati adapter, AMTelecom modul helyérzékelő Ne feledje, hogy ennek a táblázatnak a tartalma változhat.

12 Windows 10 telepítés/frissítés Ismert problémák Elem A verzió, amelyen a probléma előfordul Előző operációs rendszer IntelliMemory Összes verzió Win 7/8/8.1 Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések rendszer teljesítménye lassul a frissítést követően Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > IntelliMemory kiválasztása > Eltávolítás ExpressCache Összes verzió Win 7/8/8.1 rendszer teljesítménye lassul a frissítést követően Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > ExpressCache kiválasztása > Eltávolítás Easy File Share Összes verzió Win 7 Nem kompatibilis a Windows 10-zel; nem fut Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Easy File Share kiválasztása > Eltávolítás Quick Starter Összes verzió Win 7/8/ Hasonlít a Windows 10 Start menüjéhez; megtévesztő a használata 2. Nem fut megfelelően, amikor a felhasználó a Windows 10 többeszközös alkalmazását a dokkba húzza Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Quick Starter kiválasztása > Eltávolítás Samsung Link x Win 8/8.1 Samsung Link 2.0.x.x Win 8.1 A Samsung Link alkalmazásnak a Windows 10 telepítését követő futtatásakor, ha a felhasználó a <Install Samsung Link Service (Samsung Link szolgáltatás telepítése)> üzenetben az <Install (Telepítés)> gombra kattint, a telepítés a Microsoft Edge termékkel kapcsolatos inkompatibilitási probléma miatt meghiúsul. Az AIO típus Marvell LAN illesztőprogramja nem kompatibilis a Windows 10-zel, így a távoli PC-indítás funkció nem áll rendelkezésre Frissítés a Samsung Link 2.0 verzióra 1. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Samsung Link kiválasztása > Eltávolítás 2. A Samsung Link kiválasztása és telepítése a Samsung SW Update programban Ez a funkció Használja a korábban használt Windowsverziót automatikusan le van tiltva Samsung Story Összes verzió Win 8 Nem kompatibilis a Windows 10-zel; nem működik megfelelően Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal a Samsung Story elemre > Törlés SideSync Win 8/ Nem kompatibilis a Windows 10-zel; nem vált át az Asztalra, miközben a SideSync egy virtuális asztal környezetben fut 2. Többszörös virtuális asztalokon, a billentyűzet és az egér megosztásakor leáll a működése. 1. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > SideSync kiválasztása > Eltávolítás 2. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Phone Screen Sharing kiválasztása > Eltávolítás ArcSoft TV bites Win 8/8.1 képernyő a frissítést követően lefagy vagy bezáródik Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > ArcSoft TV 5.0 kiválasztása > Eltávolítás

13 Elem A verzió, amelyen a probléma előfordul Előző operációs rendszer Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések TotalMedia Theatre DVD Összes verzió 64 bites Win 8/8.1 frissítést követően időnként szürke képernyő jelenik meg, és a DVD-videók/-filmek nem játszhatók le Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > TotalMedia Theatre kiválasztása > Eltávolítás TotalMedia Record Összes verzió 64 bites Win 8/8.1 frissítést követően a CD-írás meghiúsul, 1. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások majd használja a > TotalMedia Record kiválasztása > Eltávolítás Windows 10 beépített 2. Használja a Windows 10 beépített funkcióját CD-író funkcióját S Player+ Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően a videók lejátszása meghiúsul Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S Player+ elemre > Törlés S PhotoStudio Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően a miniatűrök nem jelennek meg Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S PhotoStudio elemre > Törlés S Camera+ Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően nem lehet fotókat készíteni Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S Camera+ elemre > Törlés S Player Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően a videók lejátszása meghiúsul Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S Player elemre > Törlés S Gallery Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően nem lehet fotókat készíteni, és a miniatűrök nem jelennek meg Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S Gallery elemre > Törlés S Camera Összes verzió Win 8/8.1 frissítést követően nem lehet fotókat készíteni, és a miniatűrök nem jelennek meg Start > Minden program > Kattintás a jobb egérgombbal az S Camera elemre > Törlés DPTF illesztőprogram 110S1J/110S1Q Win 7 A hőképzés szabályzásának módja a Windows 10-re frissítést követően különbözik a Windows 7 rendszeren alkalmazottól, ezért egy sárga felkiáltójel jelenik meg az érintett meghajtónál. Nem lesz probléma, mivel a vezérlés módja A Samsung SW ugyanaz marad, mint a Windows 7 esetében. Update használata és A rendszer támogatni fogja korlátozások negyedévében.

14 Elem A verzió, amelyen a probléma előfordul Előző operációs rendszer TPM (Infineon TPM Professional verzió Win 8/8.1 Package) Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések Az Infineon TPM Professional Package nem támogatott a Windows 10-en. Törölje a Előfordulhat, hogy egy TPM hibaüzenet programot jelenik meg, és nem lehet megnyitni a titkosított fájlokat. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Infineon TPM kiválasztása > Eltávolítás TPM (Embassy Security Center) verzió, verzió Win 7/8/8.1 Az Embassy Security Center nem támogatott a Windows 10-en. Törölje a Előfordulhat, hogy egy TPM hibaüzenet programot jelenik meg, és nem lehet megnyitni a titkosított fájlokat. Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Embassy TPM alkalmazás kiválasztása > Eltávolítás Bluetooth (Qualcomm Atheros) Összes verzió Win 7/8/8.1 A Windows 10-től kezdődően a Microsoft Bluetooth Stack használatára módosult az A2DP Sink (Bluetoothhangszóró) funkció és a HFP HF (kihangosító) funkció törlésre került Ha szüksége van az A2DP Sink és HFP HF funkciókra, akkor ne frissítsen a Windows 10-re Bluetooth (Intel) Összes verzió Win 7 A Windows 10-től kezdődően az Intel (Motorola) Bluetooth Stack helyett a Microsoft Bluetooth Stack használatára módosult; az A2DP Sink (Bluetoothhangszóró) funkció törölve lett a Windows 10-es illesztőprogramból Ha szüksége van az A2DP Sink funkcióra, akkor ne frissítsen a Windows 10-re érintőpárna Összes verzió 32 bites Win 7 Az Intel I2C buszillesztőprogram nem támogatott a 32 bites Windows 10 rendszeren; az érintőpárna nem működik. Ne frissítsen Windows 10-re Érintőpárna Összes verzió 64 bites Win 7 Az érintőpárna nem működik, vagy akkor is működik, amikor a használata le van tiltva (Fn+F5) Törölje a Samsung I2C bemeneti eszköz elemet az Eszközkezelőből Eszközkezelő > HID > kattintás a jobb egérgombbal a Samsung I2C eszközre, majd törlés Érintőpárna NT110S (BayTrail-M lapkakészlet) Win 7 A Windows Update A BayTrail-M Intel I2C futtatásával buszillesztőprogramját nem tartalmazza Csatlakozzon az internetre, majd futtassa telepítse a a Windows 10 rendszer; az érintőpárna a Windows Update alkalmazást BayTrail-M I2C nem működik illesztőprogramját

15 Elem Dolby Home Theater, 4. verzió DolbyDigital Plus Home Theater A verzió, amelyen a probléma előfordul Win 7/ Előző operációs rendszer Win 8.1 Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések A Dolby v4 GUI SW nem működik a Windows 10-en. Telepítse újra a Dolby GUI SW programot a Windows 10-en A Dolby GUI SW és az audiovezérlő Telepítse újra a Dolby motor verziói nem egyeznek; egy Dolby GUI SW hibaüzenet jelenik meg, és a funkció programot a nem működik Windows 10-en Futtassa a Samsung SW Update programot. Válassza a bal oldali menü Update (Frissítés) menüpontját, majd a telepítéshez válassza a Dolby GUI SW lehetőséget Futtassa a Samsung SW Update programot. Válassza a bal oldali menü Update (Frissítés) menüpontját, majd a telepítéshez válassza a Dolby GUI SW lehetőséget TV illesztőprogram (MC570/MC770) Összes verzió Win 7/8/8.1 Az MC570/MC770 egy további támogatással nem rendelkező TVmodul; a külön Windows 10 illesztőprogram nem támogatott Futtassa a Samsung SW Update Telepítse az programot. Válassza ki a bal oldali menü MC570/MC770 TV All Software (Minden szoftver) illesztőprogramját menüpontját, majd a telepítéshez válassza Windows 10-re a HDTV driver (HDTV illesztőprogram) lehetőséget Videoillesztőprogram (univerzális modelleken) Az illesztőprogram a Windows Update Win 7/8/8.1 szolgáltatáson keresztül települ A Windows 10-re frissítést követően az AIO típusok elsődleges/másodlagos Telepítsen egy monitor sorrendje módosul, miközben Samsung videoillesztőprogramot a rendszerleíró adatbázis visszaáll; külső monitorkimenet, amikor csak a PCmonitor van kiválasztva Samsung SW Update > Install graphics driver (Video-illesztőprogram telepítése) Videoillesztőprogram Összes verzió Win 7/8/8.1 Az illesztőprogram-kollázs nem támogatott a Windows 10-en; Graphics properties (Grafikai tulajdonságok) Multiple displays (Több képernyő) Collage mode settings (Kollázs mód beállításai) gomb hiányzik A Kollázs mód illesztőprogramját a negyedévi Samsung SW Update fogja biztosítani. USB-DVI hardverkulcs illesztőprogramja Érzékelőeszközök (NXP NearFieldProximity, Broadcom GNSS Geolocation Sensor) Win 7/8/8.1 NXP5441, *BCM_4751, SDOV2, DEV_91D0 Win 8 Amikor egy USB-DVI (EZnet ubiquitous) illesztőprogramot telepít, sárga felkiáltójel jelenik meg a videoillesztőprogramon, és az nem használható Némelyik hardver, például az NXP és a Geolocation a továbbiakban nem támogatott; az NFC és a GNSS funkciók nem működnek néhány modellen a Windows 10 használatakor További információkért tekintse meg a vállalat webhelyét. Ne frissítsen Windows 10-re

16 Elem A verzió, amelyen a probléma előfordul Előző operációs rendszer Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések A képernyő fényerejét beállító funkció Összes verzió Win 8.1 A Windows 10-re frissítést követően a kompatibilitás nem biztosított; a képernyő fényereje nem változik A Samsung SW Update használata vagy korlátozások Futtassa a Samsung SW Update programot. Válassza ki a bal oldali menü All Software (Minden szoftver) menüpontját, majd telepítse a legújabb illesztőprogramot. (Előfordulhatnak meg nem oldott problémák) Ismeretlen eszközök (!) Összes verzió Win 7/8/8.1 A régebbi eszközök némely hardverét és eszközszoftverét/illesztőprogramját a Windows 10 nem támogatja; ezeket sárga felkiáltójel jelezheti Az Eszközkezelőben megjelenő hiba. A Samsung SW Update használata vagy korlátozások Futtassa a Samsung SW Update programot. Válassza ki a bal oldali menü All Software (Minden szoftver) menüpontját, majd telepítse a legújabb illesztőprogramot. (Előfordulhatnak meg nem oldott problémák) Bluetooth (Intel, Qualcomm Atheros) Néhány verzió Win7/8/8.1 A Windows 10-re frissítést követően a Bluetooth illesztőprogramok duplán szerepelnek a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások területen Törölje a Win7/8/8.1 programokat Vezérlőpult > Programok és szolgáltatások > Bluetooth-illesztőprogram kiválasztása > Eltávolítás *Ha az Intel törlése közben hiba történik, akkor a javításhoz kattintson a javítás menüre, majd törölje a programot Vírusirtó problémák A nem a Samsung által forgalmazott összes vírusirtó program Win 7/8/8.1 A Windows 10-re frissítés hibái a nem ellenőrzött vírusirtó programok miatt fordulhatnak elő. A megfelelő vírusirtó program törlését követően próbálkozzon meg újra a frissítéssel WiDi Összes verzió Win7 A WiDi alkalmazás a Win10-re frissítést követően nem működik Telepítse a legújabb verziójú vezeték nélküli LAN és video-illesztőprogramokat, majd használja a Windows 10-ben található Miracast funkciót WiDi/Miracast Összes verzió Win7/Win8.1 A Windows 10-re frissítést követően a Miracast nem csatlakozik, vagy a képernyő bezáródik, vagy nem jelenik meg a csatlakozás után sem (a Windows 10 rendszerrel a kompatibilitás nem biztosított) Ne frissítsen Windows 10-re, amíg a Miracast nem stabil. Beállítások Összes verzió Win7/Win8.1 A Beállítások Mobil hozzáférési pont funkciója nem működik Ne frissítsen Windows 10-re.

17 Elem A verzió, amelyen a probléma előfordul Előző operációs rendszer Hibajelenség és az oka Megoldás Szükséges lépések Support Center /Help Desk Összes verzió Win 7/8/8.1 A kompatibilitás a Windows 10-re frissítést követően nem biztosított; nem fut Ha használni kívánja ezt a funkciót, akkor ne frissítsen Windows 10-re. ADP (Absolution Data Protect) Összes verzió Win 7/8/8.1 A kompatibilitás a Windows 10-re frissítést követően nem biztosított; nem fut A támogatással és a teendőkkel kapcsolatban látogasson el a oldalra. Samsung Recovery Solution 5 Összes verzió Win 7/Win 8 Hibaüzenetet követően leáll a futása A rendszer nem ajánlja fel a biztonsági mentés funkciót Windows 10-en A Samsung SW Update használata vagy korlátozások Futtassa a Samsung SW Update programot a legfrissebb verzió telepítéséhez (Samsung Recovery Solution 5.7), majd az indítás során, amikor a Samsung logó megjelenik, nyomja meg az F4 billentyűt a Recovery Solution futtatásához és frissítéséhez. Ha használni kívánja ezt a funkciót, akkor nem javasolt a Windows 10-re frissítenie Recovery 6 Összes verzió Win 8/Win8.1 A Windows 10 biztonsági mentését követően a helyreállítás nem működik, vagy hibaüzenet jelenik meg, amikor a helyreállításba belép az F4 billentyűvel. A rendszer nem ajánlja fel a biztonsági mentés funkciót Windows 10-en A Samsung SW Update használata vagy korlátozások Futtassa a Samsung SW Update programot a legfrissebb verzió telepítéséhez (Recovery 6.1), majd az indítás során, amikor a Samsung logó megjelenik, nyomja meg az F4 billentyűt a Recovery Solution futtatásához és frissítéséhez. Ha használni kívánja ezt a funkciót, akkor nem javasolt a Windows 10-re frissítenie Recovery Összes verzió Win 8.1 A Windows 10 biztonsági mentését követően a helyreállítás nem működik A Samsung SW Update használata vagy korlátozások Futtassa a Samsung SW Update programot a legfrissebb verzió (Recovery 7.2) telepítéséhez Megjegyzés: Az ismert problémákkal kapcsolatos információk változhatnak

18 Windows 10 telepítés/frissítés GYIK 1) K: A Windows 10-re való frissítéskor a rendszer visszatér az előző Windows verzióra. V: Telepítse a legfrissebb programokat és frissítéseket a Windows Update használatával, majd próbálkozzon újra. 2) K: Néhány program a frissítést követően nem működik megfelelően. V: Törölje a nem működő programokat, és telepítse a Windows 10-hez készült legfrissebb verziójukat. A SW Update futtatásával telepítse a Samsung programokat. A programok Windows 10 kompatibilitásával kapcsolatban itt talál információkat: Megjegyzés: Előfordulhat, hogy némely program nem kompatibilis a Windows 10-zel. 3) K: A Samsung SW Update ( ) nem települt. V: A következő helyről töltheti le: 4) K: Hogyan ellenőrizhetem, hogy mely eszközöknek van szükségük Windows 10 illesztőprogramok telepítésére? V: A Windows billentyű + X lenyomásával nyissa meg az Eszközkezelőt, és keresse meg a felkiáltójellel feltüntetett eszközöket. 5) K: Vissza szeretnék térni a Windows egyik korábbi változatára. V: Visszatérhet a Restore a previous version of Windows (Visszaállítás a Windows korábbi verziójára) segítségével. Menü: A Windows beállításai > Update and Restore (Frissítés és visszaállítás) > Visszaállítás > Restore a previous version of Windows (Visszaállítás a Windows korábbi verziójára) Megjegyzés: Nem tud visszatérni a korábbi verzióra, ha a frissítés óta 31 vagy több nap telt el.

19 6) K: Ingyenes-e a Windows 10 frissítés? V: A Windows 10 az első kiadás dátumát követő egy éven keresztül ingyenes ( ). 7) K: Mi az az Edge? V: A Windows 10 új webböngészője. Mivel nem használ ActiveX vagy BHO technológiát, az online banki ügyintézés, játékok és egyebek esetében korlátozottan használható. 8) K: A Cortana támogatja-e az összes nyelvet? V: A Cortana működéséhez a régiós beállításnak és a nyelvnek egyeznie kell a Windows 10 kezdeti beállítása során. A következő országok és nyelvek lesznek támogatottak 2015-ben: USA angol, Egyesült Királyság angol, Németország német, Franciaország francia, Olaszország olasz, Spanyolország panyol és Kína kínai (egyszerűsített). A jövőben támogatott országokkal és régiókkal kapcsolatban érdeklődjön a Microsoftnál. 9) K: Néhány alkalmazás és eszköz nem működik megfelelően a Windows 10-en. V: Előfordulhat, hogy a Windows 7/8/8.1 verziókra készült alkalmazások nem működnek a Windows 10-en. Ellenőrizze az alkalmazás gyártójának webhelyét, vagy érdeklődjön az ügyfélszolgálatukon. Részletek:

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53

Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Windows 8 frissítési útmutató lépésről lépésre BIZALMAS 1/53 Tartalom 1. 1. A Windows 8 telepítési folyamata 2. Rendszerkövetelmények 3. Előkészületek 2. 3. ESD 4. a 5. 6. 1. Személyre szabás 2. Vezeték

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása

lizengo használati utasítás A Windows egy USB stick-re való másolása lizengo használati utasítás A Windows egy USB A Windows egy USB lizengo használati utasítás Kattintson a Windows verziókra, amelyet egy USB stick-re szeretne másolni, így elér a megfelelő útmutatóhoz.

Részletesebben

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása Merevlemez üzembe helyezése, particionálása (gyakorlati) A meghajtók és partíciók fogalma A meghajtó egy fizikai tárolóeszközt, például a merevlemez-meghajtó vagy a cserélhető USB-meghajtó. A partíció

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta.

Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. MAGYAR Conceptronic CTVDIGU2 Gyorstelepítési útmutató Köszönjük, hogy a Conceptronic DVB-T USB-adaptert választotta. A hardver telepítése céljából csatolt útmutató lépésről lépésre elmagyarázza, miként

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/02)

Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/02) Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/02) 1. K: Támogatja az ASRock Intel 6 sorozatú alaplapom az Intel Ivy Bridge CPU-t? V: Ahhoz, hogy támogassa az Intel új generációs 22 nm-es CPU-it,

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA)

N300 WiFi USB Micro Adapter (N300MA) Easy, Reliable & Secure 2012 On Networks All rights reserved. 240-10825-02 Instructions: If the CD does not start automatically, browse to the CD drive and double-click on autorun.exe. For Mac OS, double-click

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Cím : Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Dátum : 2/2/2016 Szerző : FAM DAVIE ügyfélszolgálat 0 1 1 Tárgymutató 1 TÁRGYMUTATÓ... 2 2 A DAVIE4 TANÚSÍTVÁNY TELEPÍTÉSÉNEK HÁTTERE...

Részletesebben

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM

Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 2/16/11 10:13 PM 2/16/11 10:13 PM HSM_FS_M_HU_v_.indd 1 Kézikönyv HSM_FS_M_HU_v_.indd 2 Rendszerkövetelmények Microsoft Windows Vista / XP SP3 1,5 GHz Intel Pentium 4 osztály, vagy hasonló AMD Athlon processzor 512 MB RAM 3 GB szabad merevlemez-terület

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása

Bluetooth Software frissítés leírása Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez Alkalmazandó 2012 utáni termékek esetén CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Android eszköz használata esetén IVE-W530BT Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket az IVE-W530BT Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató

Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozi-rendszer BDV-EF1100 HU Kezdje itt Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-EF1100 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-EF1100 2 3 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02.

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02. Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések... 1 2 Az eszközmeghajtó programok telepítése... 2 2.1 Az USB meghajtó telepítése... 2 2.2 A

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Windows Vista Telepítési útmutató

Windows Vista Telepítési útmutató Windows Vista Telepítési útmutató A számítógép használata előtt be kell állítania a hardvert és telepíteni kell az illesztőprogramot. A megfelelő beállítás és telepítés érdekében olvassa el a Gyorstelepítési

Részletesebben

Tegyünk nagyszerű dolgokat!

Tegyünk nagyszerű dolgokat! Tegyünk nagyszerű dolgokat! Ismerős Természetes környezet Multiplatform Nagyobb hatékonyság Letöltés Ismerős és minden elődjénél jobb Ismerős felületa Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja még

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter 2 MAGYAR EM1017 - USB 3.0 Gigabit hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat

PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat PolyVision illesztőprogram Kibocsátási megjegyzések 2.2. változat C. átdolgozás 2011. február 3. Áttekintés Ez a dokumentum a PolyVision illesztőprogram 2.2. változatára vonatkozó kibocsátási megjegyzéseket

Részletesebben

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése

5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése 5.4.2 Laborgyakorlat: A Windows XP telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és végezd el lépéseit! A laborgyakorlat során a Windows XP operációs rendszert fogjuk telepíteni. Szükséges eszközök

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Boot Camp telepítési és beállítási útmutató

Boot Camp telepítési és beállítási útmutató Boot Camp telepítési és beállítási útmutató Tartalom 3 Bevezetés 4 A telepítési folyamat áttekintése 4 1. lépés: Frissítések keresése 4 2. lépés: A Mac gép előkészítése a Windows rendszerhez 4 3. lépés:

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével.

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. A telepítés előfeltételei: Győződjön meg róla, hogy az ön számítógépe stabil áramellátással rendelkezik, lehetőségekhez mérten a frissítést

Részletesebben

Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz

Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz 2018 végi eszköz Útmutató a Renault Media Nav Evolution Toolbox alkalmazáshoz A navigációs rendszer térképeit a Renault Media Nav Evolution

Részletesebben

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás

A termékkel kapcsolatos tájékoztatás Kezdeti lépések Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban. Az itt szereplő információ előzetes értesítés

Részletesebben

National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet

National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet National Instruments NI LabVIEW gyakorlati szeminárium: Szoftver telepítési segédlet 1 NI LabVIEW gyakorlati szeminárium Szoftver telepítési segédlet Tartalom 1. opció: Letöltés és telepítés az ni.com

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

Motorola Phone Tools. Első lépések

Motorola Phone Tools. Első lépések Motorola Phone Tools Első lépések Tartalom Minimális követelmények... 2 Telepítés előtt Motorola Phone Tools... 3 A Motorola Phone Tools telepítése... 4 Mobileszköz telepítése és beállítása... 5 Online

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11

Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 Gyorskalauz SUSE Linux Enterprise Desktop 11 NOVELL GYORSKALAUZ KÁRTYA A SUSE Linux Enterprise Desktop 11 új verziójának telepítéséhez a következő műveletsorokat kell végrehajtani. A jelen dokumentum áttekintést

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató USB-RS485 illesztô egység Kiadás: 2009. november P Köszönjük, hogy a PROCON Hajtástechnika Kft. termékét választotta. Ez az útmutató tartalmazza az Ön számára szükséges információkat az USB-RS485 illesztő

Részletesebben

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014.

BaBér. Bérügyviteli rendszer. Telepítési segédlet 2014. BaBér Bérügyviteli rendszer Telepítési segédlet 2014. Tartalom 1. Ajánlott konfiguráció... 3 2. A BaBér és az SQL2005 szerver telepítése... 5 3. A BaBér program és az SQL2005-ös adatbázis kezelő telepítése...

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez

Memeo Instant Backup Rövid útmutató. 1. lépés: Hozza létre ingyenes Memeo fiókját. 2. lépés: Csatlakoztassa a tárolóeszközt a számítógéphez Bevezetés A Memeo Instant Backup egyszerű biztonsági másolási megoldás, mely nagy segítséget nyújt a bonyolult digitális világban. A Memeo Instant Backup automatikus módon, folyamatosan biztonsági másolatot

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter

Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Netis vezeték nélküli, N típusú USB adapter Gyors üzembe helyezési útmutató WF-2109, WF-2111, WF-2116, WF-2119, WF-2119S, WF-2120, WF-2123, WF-2150, WF-2151, WF-2190, WF-2503 1 A csomag tartalma A csomag,

Részletesebben

A képernyő felbontásának módosítása

A képernyő felbontásának módosítása A képernyő felbontásának módosítása A folyadékkristályos megjelenítési (LCD) technológia jellegéből fakadóan a képfelbontás rögzített. A lehető legjobb megjelenítési teljesítmény elérése érdekében állítsa

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével. Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi

Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével. Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Bluetooth Szoftverfrissítési Útmutató Windows 7 eszköz segítségével Kompatibilis 2012 utáni termékekkel CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi 1 Bevezetés Ez az útmutató ismerteti Önnel a szükséges lépéseket,

Részletesebben

Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/05)

Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/05) Technikai tájékoztató - kérdések és válaszok TSD-QA (2012/05) 1. K: Mik a Smart Response Technology alapvet követelményei? V: Az Intel dokumentációja alapján az Intel Smart Response technológia támogatásához

Részletesebben

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Használati útmutató A WALKMAN a Sony Corporation sztereó fejhallgatós termékcsaládot (Headphone Stereo) fémjelző bejegyzett védjegye. A a Sony Corporation

Részletesebben

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra

A WorldShip frissítése önálló vagy munkacsoporthoz tartozó munkaállomásra TELEPÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK: Ez a dokumentum a WorldShip alkalmazás WorldShip DVD-ről való frissítését ismerteti. A WorldShip alkalmazást az internetről is telepítheti. Keresse fel a következő weblapot, majd

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 396847-211 2006. március Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben

Telepítési Útmutató. Windows 10 Education. Ügyfél: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Verzió: 1.0

Telepítési Útmutató. Windows 10 Education. Ügyfél: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Verzió: 1.0 Windows 10 Education Ügyfél: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2016.09.19 Verzió: 1.0 1 BEVEZETÉS... 1 2 FRISSÍTÉS TELJES ÚJRATELEPÍTÉSSEL... 3 3 FRISSÍTÉS KORÁBBI VERZIÓJÚ WINDOWSRÓL... 15 4 HIBAELHÁRÍTÁS...

Részletesebben

Felhasználói útmutató Mac rendszerhez

Felhasználói útmutató Mac rendszerhez Felhasználói útmutató Mac rendszerhez Tartalom Első lépések... 1 A Mac Reformatting Tool (Újraformázó eszköz) használata... 1 A FreeAgent szoftver telepítése... 4 Meghajtók biztonságos eltávolítása...

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot!

Win 8 változatok. 2. sz. melléklet 2014.02.18. 2013.felnottkepzes@gmail.com. Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! 2 sz melléklet 20140218 Bemutatkozás Horváth Zoltán informatika tanár vagyok Az Inczédy György középiskolában tanítok Tudásszint felmérés Töltse ki az előzetes tudásszint felmérő dolgozatot! Tananyag elérhető:

Részletesebben

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-NF7220 HU Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-NF7220 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-NF7220 2 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Tartalom

Felhasználói kézikönyv Tartalom Felhasználói kézikönyv 2 Az első lépések 4 Kezelőszervek 4 Tartozékok 5 Minimális rendszerkövetelmények 5 Az akkumulátor feltöltése 5 Be- és kikapcsolás 6 LCM-kijelző 7 LED-jelzőfény 7 WEB CAM illesztőprogram

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. AirPrint

Felhasználói kézikönyv. AirPrint Felhasználói kézikönyv AirPrint BEVEZETÉS Mindent megtettünk annak érdekében, hogy e dokumentumban található adatok teljes körűek, pontosak és naprakészek legyenek. A gyártó nem vállal felelősséget a hatáskörén

Részletesebben

MI-2450E Optical Combi Mouse (TRUST 450L MOUSE OPTICAL)

MI-2450E Optical Combi Mouse (TRUST 450L MOUSE OPTICAL) Használati utasítás rövid leírás Fejezet 1. Csatlakoztatás (4.1) 2. A régi illesztőprogramok és termékek eltávolítása (4.2) 3. Telepítés Windows alá (4.3)! 4. Telepítés utáni ellenőrzés (5) 1 Bevezetés

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NAVIGÁCIÓS RENDSZER FRISSÍTÉSÉHEZ Ez az útmutató megmutatja Önnek, hogyan frissítheti térképét a következő Peugeot weboldalról: http://www.peugeot.hu/terkep-frissites.html 1) PENDRIVE

Részletesebben

Információtartalom vázlata

Információtartalom vázlata 11. Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja ki az új rendszerszoftvert! Milyen információkat kell

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER KEZELÉSI ÚTMUTATÓ WIFI ADAPTER Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! HD-WIFI-2016_160920 1 FIGYELEM! A berendezést

Részletesebben