20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián"

Átírás

1 Közlemény október 2-i nemzetközi sajtókonferencia: "Túlélni és boldogulni a [média] világban", Párizsból élő adásban és duplexben 22 városból világszerte. 20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián 2013 a Euronews új korszakba lépését vetíti előre. A közel 20 éve, 1993 januárjában elindított hírcsatorna folyamatosan változott, a forradalmi változásokkal teli ökoszisztémában. Mára eléri a globális márka státuszát, nemzetközi információ elosztó szinonimájaként. Melyek a 20 év ambíciói? 20 fő közlemény válaszol erre, egy egyszerre több mint 20 országban közvetített sajtókonferencia keretein belül. Párizs, október 2. Kivételes kontextusban, a Euronews kivételes formában és kivételes számú közleményben válaszol. Valójában egy Párizsból a világ több mint 20 városába csatlakozó sajtókonferencia keretein belül, Michael Peters, a csatorna vezérigazgatója mutatta be a nagy irányzatokat és a Euronews elkövetkező évekre vonatkozó ambiciózus küldetését. Szórakoztató módon és hatásos videoüzenetek segítségével emlékeztetve a Euronews sajátosságára és egyed formájából adódó lenyűgöző piacdominanciájára, Michael Peters erővel és meggyőződéssel mutatta be a csatorna stratégiájának két tartópillérét: - Értékeivel gazdagítani a márka tőkéjét, előrevetítve és felértékelve a felhasználók tapasztalatát, bárhol éljenek is a Földön; - "Az európai közösségi tér" egyedüli független, erőteljes és felelős médiumaként megnyilvánulni. Az egyetlen médium, mely képes multikulturális és pán-európai szemlélettel tekinteni a világra 25 különböző nemzetiségű 400 újságíró-riporterből álló szerkesztőségének köszönhetően. "Ma olyan helyzetben vagyunk, melyet soha egyetlen más iparág sem tapasztalt. Egy médiavilágban, melynek összeomlani látszanak a határai. A teljesen felforgatott verseny helyzetben mindannyian választás előtt állunk. Olyan döntések előtt, melyeket forradalmi időszakban kell meghoznunk", jelentette ki Michael Peters a sajtókonferencia alkalmával. "Valódi globális információs csomópontként, a Euronews ma az egyetlen multinacionális, multikulturális, többnyelvű és több tulajdonossal rendelkező médium a világon. A Euronews soha nem volt ennyire erős. Egyre szélesebb hatósugárral, minden formájában folyamatosan bővülő közönséggel, és főleg egy ultra hatékony információtermelő modellel. Szektorunk egyetlen valódi szükségletére válaszolva: a felhasználói tapasztalatra.

2 Egész történetében, a Euronews-nak sosem volt ennyi ütőkártya a kezében, hogy megfeleljen a kihívásnak, éspedig, hogy magára vállalja a világ vezető információs márkájának feladatát" jelezte a Euronews vezérigazgatója. A következő 20 bejelentés tanúsítja azt az ambiciózus irányt, amelyet a csatorna magának kitűzött, a létért való küzdelem forradalmi periódusában, amikor létfontosságú a folyamatos változás a boldoguláshoz. Jegyzetek az újságíróknak: Ha újra akarja látni a konferenciát, töltse le a sajtóanyagok, vagy a vizuális anyagok mappáját: Kiegészítő információkért vegye fel a kapcsolatot a következőkkel: Grégoire de Rubiana tel.: +33 (0) Lydie Bonvallet tel.: +33 (0) A Euronews-zal kapcsolatban Európa első hírcsatornája, a euronews folyamatosan közli a Föld minden tájáról származó világhíreket. 25 nemzetiségű 400 újságírója jóvoltából, a csatornát 11 nyelven sugározzák*. Valódi független média csomópontként, a euronews az információ egyedülálló nézőpontját és elemzését kínálja. Az 1993-ban Lyonban (Franciaország) alapított csatorna 155 ország 400 millió otthonának szól és minden digitális platformon rendelkezésre áll. * német, angol, arab, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, orosz, török és ukrán. Kövesse a Euronews irányait és csapatait a euronews élő az euronews.com-on, ipad és iphone készülékeken az AppStore-on keresztül és Google Play az euronews LIVE alkalmazáson keresztül.

3 NEMZETKÖZI NÖVEKEDÉS ÉS KITERJESZTÉS 1. A Euronews beindítja az első görög hírcsatornát, mely a hét minden napján 24 órában működik 2012 decemberében, a Euronews történetében először beindít egy állandó hírcsatornát, mely egy új helyi szerkesztőségre támaszkodik, athéni székhellyel. A Euronews 12. hírcsatornáját 30 újságíró és szakmabeli fogja megvalósítani, akik a nap 24 órájában működtetik majd a Görög Euronews Athénből csatornát. Ez az új csatorna, mely az első állandó hírtévé Görögországban és Cipruson, e két ország összes nézőjéhez fog szólni, valamint az összes görög közösséghez világszerte, a euronews.com-on keresztül. Rendelkezésre áll majd a nemzeti TNT-n és a kábel és műholdas csomagokon. Vasilis Bitsist nevezték ki az állandó görög hírcsatorna igazgatójának. Az ő feladata a tudósítók, az athéni székhelyű görög irodák és a csatorna franciaországi, lyoni székhelyén lévő csoportok koordinálása. A Euronews jelenleg egy 24 újságíróból és 10 technikusból és adminisztrátorból álló csapatot vesz fel. Ez a csapat párhuzamosan dolgozik majd a lyoni főszerkesztőséggel. 2. A Magyar Euronews Budapesten 2013 márciusában indul A decemberi athéni után, 2013 első negyedévében nyitja meg a Euronews a második helyi szerkesztőségét a magyar fővárosban, Budapesten. A hét minden napján 24 órában rendelkezésre álló Magyar Euronews a 13. teljes egészében az újságírók és a Euronews csapatok által létrehozott és megvalósított állandó hírcsatorna lesz. Az új magyar szerkesztőség számára a felvételi folyamat október 3-tól indul Euronews iroda és szerkesztőség a világon Az athéni és budapesti helyi szerkesztőségek teljes mértékben részt vesznek a Euronews új stratégiájában a "Glocale"-ban, melynek feladata, hogy a hírek tekintetében helyi jelenlétére és globális lefedettségére egyidejűleg hangsúlyt helyezzen. A lyoni (Franciaország) székhelyű főszerkesztőségével, a Euronews ugyanúgy jelen van a világ kulcs zónáiban, brüsszeli, dohai, kijevi, kairói, londoni, moszkvai, párizsi és római állandó irodáin keresztül. A Euronews új irodái nyitását jelzi előre Washingtonban, Isztambulban és Dubaiban.

4 4. A Euronews új nemzetközi központja 2014-ben 2014 folyamán a Euronews berendezkedik új négyzetméteres nemzetközi központjában a "Lyon Confluence" negyedben. A Euronews leendő székhelye, melyet a Jakob + MacFarlane építészeti kabinet tervezett, Európa legnagyobb város-felújítási projektjének középpontjában áll. Az épület merész tervezése kivételes láthatóságot biztosít a Euronews számára Lyonban, a szülővárosában, de a nemzetközi médiumok szintjén is. Ez a kb négyzetméter területű, 6 szintes épület fogadja majd a nemzetközi hírcsatorna 800 munkatársát. Székhelye területének megduplázásával, a Euronews radikálisan átalakítja munkakörnyezetét és minden eszközt megteremt fejlődésének folytatásához.

5 PROGRAMOK, ÚJ SZEZONOK ÉS ADÁS 5. Learning World, 3. szezon Hetente a Euronews-on, Learning World, Maha Barada, a Euronews dohai tudósítója által bemutatott program, felfedezőútra indul az oktatás világában, találkozva azokkal a személyekkel, akik ma az oktatást alakítják. A magazin 3. szezonját indítja együttműködve a Wise-zel, amely a Qatar Foundation kezdeményezése. 6. Musica, 3. szezon A találkozás a klasszikus zene szerelmeseivel tovább folytatódik, a harmadik szezonnal, két hetente a Euronews-on és a műsor archívumban a Euronews.com oldalon. 7. You Talk a Youtube, Google Hangouts és Google + együttműködésével elején. A speciális adás nagy sikere után amely lehetővé tette José Manuel Barroso számára, hogy közvetlenül beszélgessen az európai polgárokkal, a Euronews és partnere a Youtube még messzebb kívánnak menni és át akarják alakítani ezt az eseményt egy jelentős havi találkozóvá, amely lehetővé teszi a közvetlen találkozást a polgárok és a világunk vezetői között, a Google+ és a Google Hangout alkalmazások révén. Előirányzott bevezetés Új megjelenés 2013-ban Látványbeli átalakulás 2013 első negyedévében, az adás megjelenésének teljes átalakítása. Radikális irányvonalak és egyedülálló képernyő szervezés bontakoznak ki ebben a Euronews 20. évének átlépését ünneplő műsorban.

6 SZERKESZTŐSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK 9. Az amerikai választások a Euronews-on, az ABC News-zal A Euronews, a tájékoztatás európai piacvezetője és az ABC News, aki referencia szereplő a tájékoztatás terén az Egyesült Államokban új együttműködési megállapodást írt alá. Ez az együttműködés egy egyedülálló információátadó platform, amely biztosítja a hírek kereszt-lefedettségét az Atlanti-óceán két partján, és lehetővé teszi a Fehér Ház eseményeinek valós idejű követését. Ebben az összefüggésben az ABC News tudósítói és szakértői kerülnek adásba és rendszeres elemzést nyújtanak az amerikai politikáról, valamint a jelentős híreseményekről, kizárólag a Euronews számára, interjúsorozatban és duplex formában. A Euronews az ABC News rendelkezésére bocsátja az európai ügyeket lefedő exkluzív hírtémáit. Ezen együttműködés keretén belül a Euronews állandó irodát nyitott az ABC News washingtoni székhelyén, az élén Stefan Grobe tudósítóval. 10. Szerkesztői közeledés az 1. brazil hírcsatornával, a Band News TV-vel A Euronews és a Band News, a Brazíliában piacvezető Band média csoport információs hálózata, egy új megállapodás megkötésére készül. Ez az új jelentős együttműködés a tartalmak, gyártás és keresztszolgáltatások két szerkesztőség közötti cseréjén alapul. A célkitűzés: a szerkesztőségi lefedettség és a két kontinens szakértői által látható hírek kölcsönös gazdagítása. 11. A Euronews és a La Repubblica kölcsönösen gazdagítják internetes tartalmaikat A Euronews és a La Repubblica olasz napilap információs oldala, a Repubblica.it, szerkesztőségi társulási megállapodást írnak alá. A Repubblica.it fel fog ajánlani a Euronews részére egy napi cikk válogatást, az azonnali megjelentetés érdekében a oldalon. Cserébe, a Euronews átad a Repubblica.it-nek bizonyos friss riportokat és videoanyagokat. A Euronews képei elérhetők lesznek a video.repubblica.it/home oldalon, a Euronews-nak szentelt részen. A videók ki is fogják egészíteni a Repubblica.it azonos témával foglalkozó cikkeit. Bevezetés a következő hetekben. 12. Euronews Network A Euronews bővíti globális lefedettségét a Euronews Network létrehozásával, amelynek célja, hogy a világ legnagyobb nemzetközi partnerhálózata legyen. Ez az új testre szabott együttműködési koncepció a világ

7 összes média csoportja számára lett kialakítva, akik szeretnének részesülni a Euronews tapasztalatából, tartalmából és márkájából, a hitelesség, a programok és az eszközök terén. A partner igényeinek és céljainak megfelelően a Euronews a hálózat tagjainak rendelkezésére bocsát egy olyan szolgáltatási ajánlatot, amely leginkább megfelel az igényeiknek és választ ad a közönségük elvárásaira. A Euronews tárgyalást folytat 21 műsorszolgáltató részvényesével, annak érdekében, hogy integrálja azokat a hálózatba. Egyébként, a Euronews network már magában foglalja az első tagjait, ezek többek között az ICTIMAI TV, az azerbajdzsáni közszolgálati rádió és televízió, a Face TV, bosznia-hercegovinai audiovizuális csoport, valamint az MNB, a mongóliai közszolgálati rádiótelevízió csoport. Számos tárgyalás van folyamatban több más műsorszolgáltatóval Európában és az egész világon. A Euronews Network hálózat tagjaként a média csoportok a la carte tartalmat érhetnek el a TV, mobil és internet hálózatuk számára.

8 DIGITAL & APPLICATIONS 13. A Euronews a média úttörője és a világon mindenütt jelen van a csatlakoztatott TV-ken től kezdve a Euronews előmozdította az internet és a televízió közötti konvergenciát, beruházva a kutatás/fejlesztésbe, amikor még sokan mások kérdéseket tettek fel maguknak. Ez az előfutár pozíció azóta lehetővé tette a Euronews számára, hogy megállapodásokat írjon alá az összes nagyobb világszintű kiépítővel és minden domináns csatlakoztatott TV platformmal. A folyamatosan bővülő piaccal és a 2016-ra előirányzott 480 millió csatlakoztatott TV készülékkel, a Euronews eléri a célját, hogy a világ legnagyobb mértékben csatlakoztatott médiuma legyen. A Euronews Smart TV alkalmazás a következő 11 márka és platform esetén áll rendelkezésre: Panasonic, Philips, Roku, Toshiba, NetRange MMH, Samsung, Sharp, TechniSat, Google TV, Sony és LG. A Euronews továbbra is vezeti a versenyt és hamarosan új világszintű megállapodásokat fog bejelenteni, illetve felfedi a Smart TV-hez kapcsolódó kísérleti projekteket. 14. Euronews a Renault R-Link gépkocsik fedélzetén A Euronews az első nemzetközi információs csatorna, amely be van építve egy integrált és csatlakoztatott fedélzeti multimédia rendszerbe. Ultramodern és ultraegyszerű használatú, a francia gépkocsigyártó, a Renault ʺR-Linkʺ névre keresztelt új integrált és csatlakoztatott multimédia rendszere, amely a világpremier előtt a párizsi autószalonon lett bemutatva, a multimédia szolgáltatásai között kínálja az Euronews legfrissebb híreinek elérését, a német, angol, francia, spanyol, olasz, portugál, orosz és török nyelvű adások közül. A Renault gépkocsik vezetői és utasai álló gépkocsi esetén elolvashatják az információkat a képernyőn. Menet közben, a Euronews legfrissebb cikkei fel lesznek olvasva a text-to-speech funkciónak köszönhetően. Egy jelentős premier a gépkocsik világában. 15. Az új abszolút Euronews alkalmazás az ipad és iphone esetén október 2-től, a Euronews elindít egy univerzális alkalmazást az ipad és iphone készülékekhez, amely ingyenesen letölthető az App Store-ban. Ez az alkalmazás egyesíti a tartalmat és a szórakozást! Az alkalmazás a Euronews tartalom teljességét kínálja: cikkek, fényképek, programok kérésre és élő csatorna... további teljesen új és szórakoztató funkciókkal. Az ipad és iphone készülékeken, egy 3D-s forgatható kocka interfész segítségével a felhasználó kiválasztja a négy oldal egyikét és megtekintheti a legfrissebb híreket,

9 újra megnézhet egy Euronews programot, követheti az élő műsort, válaszolhat az interaktív kvízre vagy reagálhat a jó vagy rossz hírekre a világtérképen, ami a felhasználók saját véleményét emeli ki! Bónusz az ipad alkalmazáshoz: Alkalmazkodik az Ön személyiségéhez a két beviteli módjával. Egy "Racionális" (portré) mód, amely a tablet hagyományos használatára szolgál és egy "Kreatív" (tájkép) mód az eredeti élményt kereső felhasználók számára kigondolva. Ez az univerzális alkalmazás ingyenesen rendelkezésre áll angol, arab, francia és perzsa nyelven (hamarosan egyéb kiadások is hozzá lesznek adva). Letölthető a következő helyről: itunes.apple.com/fr/app/euronews/id ?mt=8 Három Euronews mobil alkalmazás már rendelkezésre áll: No Comment TV: a híres Euronews program rendelkezik az ingyenes alkalmazásával az Aktualitások menüpontban. Euronews LIVE: a csatorna élő adása rendelkezésre áll az App Store-on és a Google Play-en, a világ összes hírének valós idejű követése érdekében a nap 24 órájában, a csatorna 11 kiadásának egyikén. Euronews express: ez a Google Play és App Store esetén rendelkezésre álló pehelysúlyú alkalmazás, egyesíti a képeket és szövegeket a gyors és optimalizált csatlakozás érdekében, függetlenül a hálózat minőségétől. 16. Euronews Radio: hallgassa a világot a nap 24 órájában október 2-án a Euronews elindítja saját rádióját hírekkel közép európai idő szerint 6.00 és között 15 percenként, majd 30 percenként. Gazdaság, sport, kultúra, tudomány és zene egyaránt műsoron vannak, mindez az első időszakban hat kiadásban: angol, német, spanyol, francia, olasz és orosz nyelven. A Euronews rádió rendelkezésre áll az iphone, ipad alkalmazásokon, a Google Play-en keresztül, de a világhálón is euronews.com és euronewsradio.com oldalon. Letölthető a következő helyről: euronews rádió ipad-hez itunes.apple.com/gb/app/euronews-radio-for-ipad/id ?mt=8 euronews rádió iphone-hoz itunes.apple.com/fr/app/euronews-radio/id ?mt=8 A Euronews rádiót már számos partner oldal kínálja: vtuner, Tuneln Orange liveradio, Comfm, Radio.de, Radio.at, Radio.fr, Rad.io, Radioplayer.es, Aupeo,. A Euronews Radio ezáltal elindítása óta hallgatók millióit érinti szerte a világon, minden internetes, mobil, digitális rádió, smart TV, gépkocsi, PC és tablet platformon keresztül. Ezzel a bevezetéssel a Euronews egy új módot kínál a felhasználónak arra, hogy folyamatosan tudomást szerezzen a hírekről. A rádió sajátossága: a hírek mellett zene is hallható, eredeti zeneszámokkal, amelyek kellemessé teszik a műsorrendet, egy új élményt adva a hallgatóknak! A Euronews Radio az Espace Csoporttal együttműködve lett kialakítva, amely egy 30 éve rádiók kialakításával és működtetésével foglalkozó média társaság.

10 A EURONEWS KEZDEMÉNYEZÉSEI ÉS ELKÖTELEZETTSÉGEI 17. Euronews Talents, a tehetségek felfedezője Euronews Talents, a Euronews által tervezett és létrehozott új kezdeményezés, amely a rejtett tehetségek fejlesztésére és előmozdítására szolgál, a vállalat minden inspirációt mozgató területén belül. Vállalat, zene, művészet, oktatás stb., az Euronews Talents célja, hogy felfedje a rejtett kincseket és interkulturális párbeszédet alakítson ki számos innovatív kezdeményezésen keresztül. A polgári és társadalmi kezdeményezés elindítása jelenleg két együttműködés formájában konkretizálódik, az egyik a Google-lel a Euronews Business Awards bevezetése, a másik pedig a Pschent zenei produkciós vállalattal, a Euronews Music Talents létrehozása. 18. Euronews Business Awards, a Google-lel A Euronews és a Google elindítanak egy jelentős európai versenyt és egyesülnek, az interneten legaktívabb kis- és középvállalatok, valamint az egészen kis vállalatok elismerése érdekében. Minden vállalat fel van kérve a részvételre és a projektjének bemutatására a következő három kategória egyikében: A nők a vállalaton belül, Nemzetközi kiterjedésű vállalat és Az internet révén bővülő vállalat. A használati útmutató nagyon egyszerű: október 28-ig, a kis- és középvállalat valamint nagyon kis vállalatok feltesznek egy egy perces rövid videót a oldalra, bemutatva vállalatukat, tevékenységüket és azt ahogyan az internetet felhasználják. Az első válogatást egy szakértői zsűri végzi, majd a kiválasztott videók nyilvános szavazásra lesznek bocsátva a oldalon. A három nyertes egy november közepén tartandó ünnepség keretén belül lesz díjazva, ráadásul a Euronews műsora lead egy mini dokumentumfilmet minden nyertesről, a Google szakértőinek tanácsaival, az internet, tablet, okostelefon használatának optimalizálása érdekében stb. 19. Euronews Music Talents, művészek felfedezője A Euronews Music Talents, E.M.T., egy másik kiemelkedő projekt a Euronews Talents kezdeményezésére. Úgy lett kialakítva, mint az első számú pán európai kortárs zenei verseny. Az interneten keresztül, az EMT minden zenésznek lehetővé teszi, hogy elhelyezze alkotását, lehetőséget adva a megtekintésre és a nemzetközi elismerésre. A zenei szakértői zsűri által kiválasztott döntős művészek elnyerik az első kiadást részt véve egy exkluzív válogatáson, amely a Euronews és a Pschent együttműködésével készül. Ez a válogatás a világ összes digitális platformján elérhető lesz. A verseny 2012 végén indul és az első nyertesek Cannes-ban a 2013-as Midem fesztiválon lesznek bejelentve. A kezdeményezés elindításának megünneplésére, a Euronews elindította az "eurovibes selection by euronews"-t, a Pschent összeállítását, a legjobb európai művészek kiválasztásával a kortárs zene terén,. Világszintű indítás ma mindenhol, többek között az itunes-on.

11 20. Gen Europe A Gen Europe egy részvételi megközelítés, melynek az európai polgárok jelentik a szívét, fejét és lábait stb. Azzal a szándékkal, hogy megerősítse az európai közösségi tér szellemét, a Euronews úttörőként elindítja a Gen Europe projektet és célul tűzi ki, hogy létrehozza az első meta-hálózatot, amely képes életre kelteni a közös európai entitást. Az ismeretek, a kultúrák és, amiben a leghasznosabb, az élet információcsere-fórumaként kigondolt Gen Europe létének értelmét a megosztás szándéka adja, minél nagyobb közösség által és minél nagyobb közösség számára. A Gen Europe egy nyitott és határok nélküli közösségi hálózat lesz. Információforrás Európáról, virtuális tematikus közösség, enciklopédia, kezdeményezések előmozdítója, a tervek megosztásának tere, valamint az európai kérdések körüli jelentős viták kezdeményezője a Gen Europe-nak csak egyetlen határa van, az azt építő polgárok képzelete. Folyamatban vannak a tárgyalások egy jelentős partnerrel és ezekről egy későbbi tájékoztatásban lesz majd szó.

célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews a világháló 12 mobiltelefonok és táblagépek 13

célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews a világháló 12 mobiltelefonok és táblagépek 13 médiakészlet 2014 tartalomjegyzék célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews a világháló 12 mobiltelefonok és táblagépek 13 euronews radio & smart

Részletesebben

JÖVŐKÉP. Kolozsvár jövőképe a fiatalok tükrében. Támpontok a Kolozsvár 2015 hozzáadott értékének növeléséhez.

JÖVŐKÉP. Kolozsvár jövőképe a fiatalok tükrében. Támpontok a Kolozsvár 2015 hozzáadott értékének növeléséhez. Kolozsvár jövőképe a fiatalok tükrében. Támpontok a Kolozsvár 2015 hozzáadott értékének növeléséhez. 2 KOLOZSVÁR, EURÓPA IFJÚSÁGI FŐVÁROSA Gyakran mondják, hogy a fiatalok jelentik a jövőt és az Európai

Részletesebben

A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények

A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények Eljutni a mego rzésto l a menedzselésig A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények A Közép-Európa program által megvalósított projekt társfinanszírozója az Európai Regionális Fejlesztési Alap. A HerMan

Részletesebben

A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények

A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények Eljutni a mego rzésto l a menedzselésig A HerMan projekt Teljesítmény és eredmények A Közép-Európa program által megvalósított projekt társfinanszírozója az Európai Regionális Fejlesztési Alap. előszó

Részletesebben

A mi vállalatunk: Az IBM Magyarországon

A mi vállalatunk: Az IBM Magyarországon A MI VÁLLALATUNK Szakmánknak, az információtechnológiának olyan átmeneti idôszakát éljük, amikor a régi szabályok már nem alkalmazhatók, az újak viszont még nem alakultak ki teljes egészükben. Az emberek

Részletesebben

Készült a z ORTT Stratég iai Kutat ás ok é s Elemzé sek Pr ogr amja

Készült a z ORTT Stratég iai Kutat ás ok é s Elemzé sek Pr ogr amja Készült a z ORTT Stratég iai Kutat ás ok é s Elemzé sek Pr ogr amja Az emberek fejében megbíz mit kellene ás áb ól átállítani? Azon túl, hogy az új technológiát meg kell ismerni, az új technológiai eszközöket

Részletesebben

Európa Kulturális Fôvárosa PONT A KULTÚRÁÉRT. Csekô Szilvia - Mesterházy Balázs - Zongor Attila

Európa Kulturális Fôvárosa PONT A KULTÚRÁÉRT. Csekô Szilvia - Mesterházy Balázs - Zongor Attila PONT A KULTÚRÁÉRT Csekô Szilvia - Mesterházy Balázs - Zongor Attila Európa Kulturális Fôvárosa EURÓPA LEGNAGYOBB KULTURÁLIS AKCIÓJÁNAK TÖRTÉNETE, HÁTTERE ÉS A KULTÚRA ESÉLYTEREMTÔ SZEREPE Tájékoztató kiadvány

Részletesebben

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006

INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 INFOSTRADA Projektgenerálás - Megalapozó Tanulmány 2012.08.31. ÉMOP-1.2.1-11-2011-0006 1 Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 1. A KLASZTER BEMUTATÁSA... 3 1.1 A KLASZTER ÁTTEKINTŐ BEMUTATÁSA... 3 1.2 A KLASZTERTAGOK

Részletesebben

tartalomjegyzék Köszöntő: dr. Fellegi Tamás, miniszter 02 Köszöntő: dr. Nyitrai Zsolt, államtitkár 03

tartalomjegyzék Köszöntő: dr. Fellegi Tamás, miniszter 02 Köszöntő: dr. Nyitrai Zsolt, államtitkár 03 tartalomjegyzék Köszöntő: dr. Fellegi Tamás, miniszter 02 Köszöntő: dr. Nyitrai Zsolt, államtitkár 03 Köszöntő: Pukler Gábor, elnök Új Neumannjaink Európa szeme előtt 04 Magyar Innovációs TechShow: Program

Részletesebben

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére

Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Nemzetközi kitekintés a foglalkozási rehabilitációs célú módszertani intézmények működésére Szerző: Kovács Anikó Készült: Az NPM Új Közmenedzsment Tanácsadó és Szolgáltató Betéti Társaság, valamint a PDCA

Részletesebben

ÖTLET. tehetség. bátorság. nyitottság. játékosság. kíváncsiság. Kreativitás. együttmûködés. a marketingben. mutatni 12. oldal. Egy direktkampányhoz

ÖTLET. tehetség. bátorság. nyitottság. játékosság. kíváncsiság. Kreativitás. együttmûködés. a marketingben. mutatni 12. oldal. Egy direktkampányhoz V. évfolyam 5. szám 2013. november december bátorság Nagy csatornazajban újat mutatni 12. oldal Egy direktkampányhoz is bevállalósnak kell lenni! 15. oldal Európa legjobb fiatal kreatívjai között 24. oldal

Részletesebben

Készült a z ORTT Alka lmaz ott Kommuni ká ciótu domány i Intézete

Készült a z ORTT Alka lmaz ott Kommuni ká ciótu domány i Intézete Készült a z ORTT Alka lmaz ott Kommuni ká ciótu domány i Intézete Az emberek fejében megbíz mit kellene ás áb ól átállítani? Azon túl, hogy az új technológiát meg kell ismerni, az új technológiai eszközöket

Részletesebben

Europe Direct. Éves jelentés 2011

Europe Direct. Éves jelentés 2011 Europe Direct Éves jelentés 2011 2011 legfontosabb számadatai Europe Direct = A Europe Direct kapcsolattartó központ Csaknem 80000 megkeresés + Europe Direct hálózat 468 Europe Direct információs központ

Részletesebben

Közszolgálati televíziók összehasonlító vizsgálata

Közszolgálati televíziók összehasonlító vizsgálata Szabó Dávid (Periszkóp Média Kft.) Közszolgálati televíziók összehasonlító vizsgálata Budapest, 2009. december, 1. szám ISSN 2061-4438 ISBN 978-963-88287-7-4 Kiadja az Alkalmazott Kommunikációtudományi

Részletesebben

TANULMÁNY MEDIA-TOOLBOX HURO 1001/122/1.2.3.

TANULMÁNY MEDIA-TOOLBOX HURO 1001/122/1.2.3. TANULMÁNY MEDIA-TOOLBOX HURO 1001/122/1.2.3. TARTALOM 1. Bevezetés. A projekt céljának bemutatása. 2. Projektpartnerek részletes bemutatása 3. A két ország helyben elérhető médialehetőségeinek bemutatása

Részletesebben

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9

G S 1 M a g y a r o r s z á g. ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 G S 1 M a g y a r o r s z á g ü z L E T I j E L E N T é S 2 0 0 9 GS1 Hungary 2009 Tartalom Elnöki köszöntő A vezérigazgató összefoglalója Az operatív igazgató összefoglalója A GS1 MAGyArorSzáGról röviden

Részletesebben

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz Oktatás és képzés 1. Az oktatási politika helye az EU jogrendszerében 1.1 Az oktatás és az acquis Az európai

Részletesebben

A hírlap-piac fejlődése és az internet (OECD tanulmány)

A hírlap-piac fejlődése és az internet (OECD tanulmány) A hírlap-piac fejlődése és az internet (OECD tanulmány) Budapest, 2010. szeptember, 8. szám ISSN 2060-0607 ISBN 978-615-5020-09-4 Kiadja az Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Budapest, 1021 Hűvösvölgyi

Részletesebben

Érdekeltek Bevonását Célzó Terv

Érdekeltek Bevonását Célzó Terv Érdekeltek Bevonását Célzó Terv Elektronikus jegyrendszer Budapesten Szerzői jogi rendelkezések A jelen dokumentumban foglaltak szerzői joga a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t (a továbbiakban: BKK)

Részletesebben

(Tájékoztatások) TANÁCS

(Tájékoztatások) TANÁCS 2006.10.17. C 251E/1 I (Tájékoztatások) TANÁCS 13/2006/EK KÖZÖS ÁLLÁSPONT a Tanács által 2006. július 24-én elfogadva az európai audiovizuális ágazatot támogató program (MÉDIA 2007) végrehajtásáról szóló,

Részletesebben

ISSN 1725-6917. Általános jelentés. az Európai Unió tevékenységeiről EURÓPAI BIZOTTSÁG

ISSN 1725-6917. Általános jelentés. az Európai Unió tevékenységeiről EURÓPAI BIZOTTSÁG ISSN 1725-6917 Általános jelentés az Európai Unió tevékenységeiről EURÓPAI BIZOTTSÁG Európai Bizottság Általános jelentés az Európai Unió tevékenységeiről 2007 Brüsszel Luxembourg, 2008 Az Európai Bizottság

Részletesebben

A FIATALOK TÁMOGATÁSA AZ ISKOLÁBÓL A MUNKA VILÁGÁBA VEZETŐ ÚTON

A FIATALOK TÁMOGATÁSA AZ ISKOLÁBÓL A MUNKA VILÁGÁBA VEZETŐ ÚTON A FIATALOK TÁMOGATÁSA AZ ISKOLÁBÓL A MUNKA VILÁGÁBA VEZETŐ ÚTON Foglalkoztatás & Európai Szociális Alap Példák az Európai Szociális Alap projektjeire Foglalkoztatási és szociális ügyek Európai Bizottság

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Reklám szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Reklám szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR NEMZETKÖZI KOMMUNIKÁCIÓ SZAK Nappali tagozat Reklám szakirány ALTERNATÍV MARKETING Avagy marketingkommunikáció az alternatív színházak körében

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány 2013. évi beszámolója Bevezető... 2 Szolgáltatási területek... 3 I. Általános információs szolgáltatások... 3 II. Személyes információs-, tanácsadási

Részletesebben

A médiakonvergencia hatása az elektronikus média átalakulására

A médiakonvergencia hatása az elektronikus média átalakulására BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar Nemzetközi Marketing és TQM Szak Nappali tagozat Médiamenedzsment szakirány A médiakonvergencia hatása az elektronikus média átalakulására Készítette: Takács Zoltán Budapest

Részletesebben

A DIGITÁLIS ÉS INTERNETES TELEVÍZIÓZÁS LEHETŐ SÉGEI A HELYI- ÉS CIVIL M Ű SORKÉSZÍTŐ K SZÁMÁRA

A DIGITÁLIS ÉS INTERNETES TELEVÍZIÓZÁS LEHETŐ SÉGEI A HELYI- ÉS CIVIL M Ű SORKÉSZÍTŐ K SZÁMÁRA A DIGITÁLIS ÉS INTERNETES TELEVÍZIÓZÁS LEHETŐ SÉGEI A HELYI- ÉS CIVIL M Ű SORKÉSZÍTŐ K SZÁMÁRA KÉSZÍTETTE AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMÉRT ÉS TRENDKUTATÁSÉRT ALAPÍTVÁNY KUTATÓCSOPORTJA Összeállította: Mikecz

Részletesebben

Európai Nyelvi Díj A NYELVTANÍTÁS LEGJOBBJAI

Európai Nyelvi Díj A NYELVTANÍTÁS LEGJOBBJAI Európai Nyelvi Díj 2009 2014 A NYELVTANÍTÁS LEGJOBBJAI Magyar intézmények 2002 óta vehetnek részt az EURÓPAI NYELVI DÍJ elnyeréséért folyó versenyben. Ezalatt az időszak alatt számtalan innovatív nyelvoktatási

Részletesebben

AZ INTERNETES TARTALOMSZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN ÉS EGYES NEMZETI JOGOKBAN

AZ INTERNETES TARTALOMSZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN ÉS EGYES NEMZETI JOGOKBAN Országos Rádió és Televízió Testület Irodája Stratégiai Igazgatóság AZ INTERNETES TARTALOMSZOLGÁLTATÁSOKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN ÉS EGYES NEMZETI JOGOKBAN 2001. szeptember 27. AZ INTERNETES

Részletesebben

MEDIA DESK MAG YA ROR S ZÁG HÍRLEVELE 2005.DECEMBER

MEDIA DESK MAG YA ROR S ZÁG HÍRLEVELE 2005.DECEMBER MEDIA DESK MAG YA ROR S ZÁG H U N G A R Y HÍRLEVELE 2005.DECEMBER Tisztelt Olvasóink, Kedves Kollégák! A 2005-ös esztendô már nagymértékben a 2007 és 2013 közötti idôszak elôkészítésének jegyében telt

Részletesebben

Fenntarthatósági Jelentés 2007

Fenntarthatósági Jelentés 2007 Fenntarthatósági Jelentés 2007 Együtt. Veled A GRI G3 irányelveinek megfelelően Tartalom GRI tartalommutató 4 Az elnök-vezérigazgató levele 6 A Jelentésről 8 1. Fenntarthatóság a működési folyamatokban

Részletesebben