20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián"

Átírás

1 Közlemény október 2-i nemzetközi sajtókonferencia: "Túlélni és boldogulni a [média] világban", Párizsból élő adásban és duplexben 22 városból világszerte. 20-as évei hajnalán a Euronews olyan erős, mint még soha, ezt bizonyítja is egy példátlan nemzetközi sajtókonferencián 2013 a Euronews új korszakba lépését vetíti előre. A közel 20 éve, 1993 januárjában elindított hírcsatorna folyamatosan változott, a forradalmi változásokkal teli ökoszisztémában. Mára eléri a globális márka státuszát, nemzetközi információ elosztó szinonimájaként. Melyek a 20 év ambíciói? 20 fő közlemény válaszol erre, egy egyszerre több mint 20 országban közvetített sajtókonferencia keretein belül. Párizs, október 2. Kivételes kontextusban, a Euronews kivételes formában és kivételes számú közleményben válaszol. Valójában egy Párizsból a világ több mint 20 városába csatlakozó sajtókonferencia keretein belül, Michael Peters, a csatorna vezérigazgatója mutatta be a nagy irányzatokat és a Euronews elkövetkező évekre vonatkozó ambiciózus küldetését. Szórakoztató módon és hatásos videoüzenetek segítségével emlékeztetve a Euronews sajátosságára és egyed formájából adódó lenyűgöző piacdominanciájára, Michael Peters erővel és meggyőződéssel mutatta be a csatorna stratégiájának két tartópillérét: - Értékeivel gazdagítani a márka tőkéjét, előrevetítve és felértékelve a felhasználók tapasztalatát, bárhol éljenek is a Földön; - "Az európai közösségi tér" egyedüli független, erőteljes és felelős médiumaként megnyilvánulni. Az egyetlen médium, mely képes multikulturális és pán-európai szemlélettel tekinteni a világra 25 különböző nemzetiségű 400 újságíró-riporterből álló szerkesztőségének köszönhetően. "Ma olyan helyzetben vagyunk, melyet soha egyetlen más iparág sem tapasztalt. Egy médiavilágban, melynek összeomlani látszanak a határai. A teljesen felforgatott verseny helyzetben mindannyian választás előtt állunk. Olyan döntések előtt, melyeket forradalmi időszakban kell meghoznunk", jelentette ki Michael Peters a sajtókonferencia alkalmával. "Valódi globális információs csomópontként, a Euronews ma az egyetlen multinacionális, multikulturális, többnyelvű és több tulajdonossal rendelkező médium a világon. A Euronews soha nem volt ennyire erős. Egyre szélesebb hatósugárral, minden formájában folyamatosan bővülő közönséggel, és főleg egy ultra hatékony információtermelő modellel. Szektorunk egyetlen valódi szükségletére válaszolva: a felhasználói tapasztalatra.

2 Egész történetében, a Euronews-nak sosem volt ennyi ütőkártya a kezében, hogy megfeleljen a kihívásnak, éspedig, hogy magára vállalja a világ vezető információs márkájának feladatát" jelezte a Euronews vezérigazgatója. A következő 20 bejelentés tanúsítja azt az ambiciózus irányt, amelyet a csatorna magának kitűzött, a létért való küzdelem forradalmi periódusában, amikor létfontosságú a folyamatos változás a boldoguláshoz. Jegyzetek az újságíróknak: Ha újra akarja látni a konferenciát, töltse le a sajtóanyagok, vagy a vizuális anyagok mappáját: Kiegészítő információkért vegye fel a kapcsolatot a következőkkel: Grégoire de Rubiana tel.: +33 (0) gregoire.derubiana@euronews.com Lydie Bonvallet tel.: +33 (0) lydie.bonvallet@euronews.com A Euronews-zal kapcsolatban Európa első hírcsatornája, a euronews folyamatosan közli a Föld minden tájáról származó világhíreket. 25 nemzetiségű 400 újságírója jóvoltából, a csatornát 11 nyelven sugározzák*. Valódi független média csomópontként, a euronews az információ egyedülálló nézőpontját és elemzését kínálja. Az 1993-ban Lyonban (Franciaország) alapított csatorna 155 ország 400 millió otthonának szól és minden digitális platformon rendelkezésre áll. * német, angol, arab, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, orosz, török és ukrán. Kövesse a Euronews irányait és csapatait a euronews élő az euronews.com-on, ipad és iphone készülékeken az AppStore-on keresztül és Google Play az euronews LIVE alkalmazáson keresztül.

3 NEMZETKÖZI NÖVEKEDÉS ÉS KITERJESZTÉS 1. A Euronews beindítja az első görög hírcsatornát, mely a hét minden napján 24 órában működik 2012 decemberében, a Euronews történetében először beindít egy állandó hírcsatornát, mely egy új helyi szerkesztőségre támaszkodik, athéni székhellyel. A Euronews 12. hírcsatornáját 30 újságíró és szakmabeli fogja megvalósítani, akik a nap 24 órájában működtetik majd a Görög Euronews Athénből csatornát. Ez az új csatorna, mely az első állandó hírtévé Görögországban és Cipruson, e két ország összes nézőjéhez fog szólni, valamint az összes görög közösséghez világszerte, a euronews.com-on keresztül. Rendelkezésre áll majd a nemzeti TNT-n és a kábel és műholdas csomagokon. Vasilis Bitsist nevezték ki az állandó görög hírcsatorna igazgatójának. Az ő feladata a tudósítók, az athéni székhelyű görög irodák és a csatorna franciaországi, lyoni székhelyén lévő csoportok koordinálása. A Euronews jelenleg egy 24 újságíróból és 10 technikusból és adminisztrátorból álló csapatot vesz fel. Ez a csapat párhuzamosan dolgozik majd a lyoni főszerkesztőséggel. 2. A Magyar Euronews Budapesten 2013 márciusában indul A decemberi athéni után, 2013 első negyedévében nyitja meg a Euronews a második helyi szerkesztőségét a magyar fővárosban, Budapesten. A hét minden napján 24 órában rendelkezésre álló Magyar Euronews a 13. teljes egészében az újságírók és a Euronews csapatok által létrehozott és megvalósított állandó hírcsatorna lesz. Az új magyar szerkesztőség számára a felvételi folyamat október 3-tól indul Euronews iroda és szerkesztőség a világon Az athéni és budapesti helyi szerkesztőségek teljes mértékben részt vesznek a Euronews új stratégiájában a "Glocale"-ban, melynek feladata, hogy a hírek tekintetében helyi jelenlétére és globális lefedettségére egyidejűleg hangsúlyt helyezzen. A lyoni (Franciaország) székhelyű főszerkesztőségével, a Euronews ugyanúgy jelen van a világ kulcs zónáiban, brüsszeli, dohai, kijevi, kairói, londoni, moszkvai, párizsi és római állandó irodáin keresztül. A Euronews új irodái nyitását jelzi előre Washingtonban, Isztambulban és Dubaiban.

4 4. A Euronews új nemzetközi központja 2014-ben 2014 folyamán a Euronews berendezkedik új négyzetméteres nemzetközi központjában a "Lyon Confluence" negyedben. A Euronews leendő székhelye, melyet a Jakob + MacFarlane építészeti kabinet tervezett, Európa legnagyobb város-felújítási projektjének középpontjában áll. Az épület merész tervezése kivételes láthatóságot biztosít a Euronews számára Lyonban, a szülővárosában, de a nemzetközi médiumok szintjén is. Ez a kb négyzetméter területű, 6 szintes épület fogadja majd a nemzetközi hírcsatorna 800 munkatársát. Székhelye területének megduplázásával, a Euronews radikálisan átalakítja munkakörnyezetét és minden eszközt megteremt fejlődésének folytatásához.

5 PROGRAMOK, ÚJ SZEZONOK ÉS ADÁS 5. Learning World, 3. szezon Hetente a Euronews-on, Learning World, Maha Barada, a Euronews dohai tudósítója által bemutatott program, felfedezőútra indul az oktatás világában, találkozva azokkal a személyekkel, akik ma az oktatást alakítják. A magazin 3. szezonját indítja együttműködve a Wise-zel, amely a Qatar Foundation kezdeményezése. 6. Musica, 3. szezon A találkozás a klasszikus zene szerelmeseivel tovább folytatódik, a harmadik szezonnal, két hetente a Euronews-on és a műsor archívumban a Euronews.com oldalon. 7. You Talk a Youtube, Google Hangouts és Google + együttműködésével elején. A speciális adás nagy sikere után amely lehetővé tette José Manuel Barroso számára, hogy közvetlenül beszélgessen az európai polgárokkal, a Euronews és partnere a Youtube még messzebb kívánnak menni és át akarják alakítani ezt az eseményt egy jelentős havi találkozóvá, amely lehetővé teszi a közvetlen találkozást a polgárok és a világunk vezetői között, a Google+ és a Google Hangout alkalmazások révén. Előirányzott bevezetés Új megjelenés 2013-ban Látványbeli átalakulás 2013 első negyedévében, az adás megjelenésének teljes átalakítása. Radikális irányvonalak és egyedülálló képernyő szervezés bontakoznak ki ebben a Euronews 20. évének átlépését ünneplő műsorban.

6 SZERKESZTŐSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK 9. Az amerikai választások a Euronews-on, az ABC News-zal A Euronews, a tájékoztatás európai piacvezetője és az ABC News, aki referencia szereplő a tájékoztatás terén az Egyesült Államokban új együttműködési megállapodást írt alá. Ez az együttműködés egy egyedülálló információátadó platform, amely biztosítja a hírek kereszt-lefedettségét az Atlanti-óceán két partján, és lehetővé teszi a Fehér Ház eseményeinek valós idejű követését. Ebben az összefüggésben az ABC News tudósítói és szakértői kerülnek adásba és rendszeres elemzést nyújtanak az amerikai politikáról, valamint a jelentős híreseményekről, kizárólag a Euronews számára, interjúsorozatban és duplex formában. A Euronews az ABC News rendelkezésére bocsátja az európai ügyeket lefedő exkluzív hírtémáit. Ezen együttműködés keretén belül a Euronews állandó irodát nyitott az ABC News washingtoni székhelyén, az élén Stefan Grobe tudósítóval. 10. Szerkesztői közeledés az 1. brazil hírcsatornával, a Band News TV-vel A Euronews és a Band News, a Brazíliában piacvezető Band média csoport információs hálózata, egy új megállapodás megkötésére készül. Ez az új jelentős együttműködés a tartalmak, gyártás és keresztszolgáltatások két szerkesztőség közötti cseréjén alapul. A célkitűzés: a szerkesztőségi lefedettség és a két kontinens szakértői által látható hírek kölcsönös gazdagítása. 11. A Euronews és a La Repubblica kölcsönösen gazdagítják internetes tartalmaikat A Euronews és a La Repubblica olasz napilap információs oldala, a Repubblica.it, szerkesztőségi társulási megállapodást írnak alá. A Repubblica.it fel fog ajánlani a Euronews részére egy napi cikk válogatást, az azonnali megjelentetés érdekében a oldalon. Cserébe, a Euronews átad a Repubblica.it-nek bizonyos friss riportokat és videoanyagokat. A Euronews képei elérhetők lesznek a video.repubblica.it/home oldalon, a Euronews-nak szentelt részen. A videók ki is fogják egészíteni a Repubblica.it azonos témával foglalkozó cikkeit. Bevezetés a következő hetekben. 12. Euronews Network A Euronews bővíti globális lefedettségét a Euronews Network létrehozásával, amelynek célja, hogy a világ legnagyobb nemzetközi partnerhálózata legyen. Ez az új testre szabott együttműködési koncepció a világ

7 összes média csoportja számára lett kialakítva, akik szeretnének részesülni a Euronews tapasztalatából, tartalmából és márkájából, a hitelesség, a programok és az eszközök terén. A partner igényeinek és céljainak megfelelően a Euronews a hálózat tagjainak rendelkezésére bocsát egy olyan szolgáltatási ajánlatot, amely leginkább megfelel az igényeiknek és választ ad a közönségük elvárásaira. A Euronews tárgyalást folytat 21 műsorszolgáltató részvényesével, annak érdekében, hogy integrálja azokat a hálózatba. Egyébként, a Euronews network már magában foglalja az első tagjait, ezek többek között az ICTIMAI TV, az azerbajdzsáni közszolgálati rádió és televízió, a Face TV, bosznia-hercegovinai audiovizuális csoport, valamint az MNB, a mongóliai közszolgálati rádiótelevízió csoport. Számos tárgyalás van folyamatban több más műsorszolgáltatóval Európában és az egész világon. A Euronews Network hálózat tagjaként a média csoportok a la carte tartalmat érhetnek el a TV, mobil és internet hálózatuk számára.

8 DIGITAL & APPLICATIONS 13. A Euronews a média úttörője és a világon mindenütt jelen van a csatlakoztatott TV-ken től kezdve a Euronews előmozdította az internet és a televízió közötti konvergenciát, beruházva a kutatás/fejlesztésbe, amikor még sokan mások kérdéseket tettek fel maguknak. Ez az előfutár pozíció azóta lehetővé tette a Euronews számára, hogy megállapodásokat írjon alá az összes nagyobb világszintű kiépítővel és minden domináns csatlakoztatott TV platformmal. A folyamatosan bővülő piaccal és a 2016-ra előirányzott 480 millió csatlakoztatott TV készülékkel, a Euronews eléri a célját, hogy a világ legnagyobb mértékben csatlakoztatott médiuma legyen. A Euronews Smart TV alkalmazás a következő 11 márka és platform esetén áll rendelkezésre: Panasonic, Philips, Roku, Toshiba, NetRange MMH, Samsung, Sharp, TechniSat, Google TV, Sony és LG. A Euronews továbbra is vezeti a versenyt és hamarosan új világszintű megállapodásokat fog bejelenteni, illetve felfedi a Smart TV-hez kapcsolódó kísérleti projekteket. 14. Euronews a Renault R-Link gépkocsik fedélzetén A Euronews az első nemzetközi információs csatorna, amely be van építve egy integrált és csatlakoztatott fedélzeti multimédia rendszerbe. Ultramodern és ultraegyszerű használatú, a francia gépkocsigyártó, a Renault ʺR-Linkʺ névre keresztelt új integrált és csatlakoztatott multimédia rendszere, amely a világpremier előtt a párizsi autószalonon lett bemutatva, a multimédia szolgáltatásai között kínálja az Euronews legfrissebb híreinek elérését, a német, angol, francia, spanyol, olasz, portugál, orosz és török nyelvű adások közül. A Renault gépkocsik vezetői és utasai álló gépkocsi esetén elolvashatják az információkat a képernyőn. Menet közben, a Euronews legfrissebb cikkei fel lesznek olvasva a text-to-speech funkciónak köszönhetően. Egy jelentős premier a gépkocsik világában. 15. Az új abszolút Euronews alkalmazás az ipad és iphone esetén október 2-től, a Euronews elindít egy univerzális alkalmazást az ipad és iphone készülékekhez, amely ingyenesen letölthető az App Store-ban. Ez az alkalmazás egyesíti a tartalmat és a szórakozást! Az alkalmazás a Euronews tartalom teljességét kínálja: cikkek, fényképek, programok kérésre és élő csatorna... további teljesen új és szórakoztató funkciókkal. Az ipad és iphone készülékeken, egy 3D-s forgatható kocka interfész segítségével a felhasználó kiválasztja a négy oldal egyikét és megtekintheti a legfrissebb híreket,

9 újra megnézhet egy Euronews programot, követheti az élő műsort, válaszolhat az interaktív kvízre vagy reagálhat a jó vagy rossz hírekre a világtérképen, ami a felhasználók saját véleményét emeli ki! Bónusz az ipad alkalmazáshoz: Alkalmazkodik az Ön személyiségéhez a két beviteli módjával. Egy "Racionális" (portré) mód, amely a tablet hagyományos használatára szolgál és egy "Kreatív" (tájkép) mód az eredeti élményt kereső felhasználók számára kigondolva. Ez az univerzális alkalmazás ingyenesen rendelkezésre áll angol, arab, francia és perzsa nyelven (hamarosan egyéb kiadások is hozzá lesznek adva). Letölthető a következő helyről: itunes.apple.com/fr/app/euronews/id ?mt=8 Három Euronews mobil alkalmazás már rendelkezésre áll: No Comment TV: a híres Euronews program rendelkezik az ingyenes alkalmazásával az Aktualitások menüpontban. Euronews LIVE: a csatorna élő adása rendelkezésre áll az App Store-on és a Google Play-en, a világ összes hírének valós idejű követése érdekében a nap 24 órájában, a csatorna 11 kiadásának egyikén. Euronews express: ez a Google Play és App Store esetén rendelkezésre álló pehelysúlyú alkalmazás, egyesíti a képeket és szövegeket a gyors és optimalizált csatlakozás érdekében, függetlenül a hálózat minőségétől. 16. Euronews Radio: hallgassa a világot a nap 24 órájában október 2-án a Euronews elindítja saját rádióját hírekkel közép európai idő szerint 6.00 és között 15 percenként, majd 30 percenként. Gazdaság, sport, kultúra, tudomány és zene egyaránt műsoron vannak, mindez az első időszakban hat kiadásban: angol, német, spanyol, francia, olasz és orosz nyelven. A Euronews rádió rendelkezésre áll az iphone, ipad alkalmazásokon, a Google Play-en keresztül, de a világhálón is euronews.com és euronewsradio.com oldalon. Letölthető a következő helyről: euronews rádió ipad-hez itunes.apple.com/gb/app/euronews-radio-for-ipad/id ?mt=8 euronews rádió iphone-hoz itunes.apple.com/fr/app/euronews-radio/id ?mt=8 A Euronews rádiót már számos partner oldal kínálja: vtuner, Tuneln Orange liveradio, Comfm, Radio.de, Radio.at, Radio.fr, Rad.io, Radioplayer.es, Aupeo,. A Euronews Radio ezáltal elindítása óta hallgatók millióit érinti szerte a világon, minden internetes, mobil, digitális rádió, smart TV, gépkocsi, PC és tablet platformon keresztül. Ezzel a bevezetéssel a Euronews egy új módot kínál a felhasználónak arra, hogy folyamatosan tudomást szerezzen a hírekről. A rádió sajátossága: a hírek mellett zene is hallható, eredeti zeneszámokkal, amelyek kellemessé teszik a műsorrendet, egy új élményt adva a hallgatóknak! A Euronews Radio az Espace Csoporttal együttműködve lett kialakítva, amely egy 30 éve rádiók kialakításával és működtetésével foglalkozó média társaság.

10 A EURONEWS KEZDEMÉNYEZÉSEI ÉS ELKÖTELEZETTSÉGEI 17. Euronews Talents, a tehetségek felfedezője Euronews Talents, a Euronews által tervezett és létrehozott új kezdeményezés, amely a rejtett tehetségek fejlesztésére és előmozdítására szolgál, a vállalat minden inspirációt mozgató területén belül. Vállalat, zene, művészet, oktatás stb., az Euronews Talents célja, hogy felfedje a rejtett kincseket és interkulturális párbeszédet alakítson ki számos innovatív kezdeményezésen keresztül. A polgári és társadalmi kezdeményezés elindítása jelenleg két együttműködés formájában konkretizálódik, az egyik a Google-lel a Euronews Business Awards bevezetése, a másik pedig a Pschent zenei produkciós vállalattal, a Euronews Music Talents létrehozása. 18. Euronews Business Awards, a Google-lel A Euronews és a Google elindítanak egy jelentős európai versenyt és egyesülnek, az interneten legaktívabb kis- és középvállalatok, valamint az egészen kis vállalatok elismerése érdekében. Minden vállalat fel van kérve a részvételre és a projektjének bemutatására a következő három kategória egyikében: A nők a vállalaton belül, Nemzetközi kiterjedésű vállalat és Az internet révén bővülő vállalat. A használati útmutató nagyon egyszerű: október 28-ig, a kis- és középvállalat valamint nagyon kis vállalatok feltesznek egy egy perces rövid videót a oldalra, bemutatva vállalatukat, tevékenységüket és azt ahogyan az internetet felhasználják. Az első válogatást egy szakértői zsűri végzi, majd a kiválasztott videók nyilvános szavazásra lesznek bocsátva a oldalon. A három nyertes egy november közepén tartandó ünnepség keretén belül lesz díjazva, ráadásul a Euronews műsora lead egy mini dokumentumfilmet minden nyertesről, a Google szakértőinek tanácsaival, az internet, tablet, okostelefon használatának optimalizálása érdekében stb. 19. Euronews Music Talents, művészek felfedezője A Euronews Music Talents, E.M.T., egy másik kiemelkedő projekt a Euronews Talents kezdeményezésére. Úgy lett kialakítva, mint az első számú pán európai kortárs zenei verseny. Az interneten keresztül, az EMT minden zenésznek lehetővé teszi, hogy elhelyezze alkotását, lehetőséget adva a megtekintésre és a nemzetközi elismerésre. A zenei szakértői zsűri által kiválasztott döntős művészek elnyerik az első kiadást részt véve egy exkluzív válogatáson, amely a Euronews és a Pschent együttműködésével készül. Ez a válogatás a világ összes digitális platformján elérhető lesz. A verseny 2012 végén indul és az első nyertesek Cannes-ban a 2013-as Midem fesztiválon lesznek bejelentve. A kezdeményezés elindításának megünneplésére, a Euronews elindította az "eurovibes selection by euronews"-t, a Pschent összeállítását, a legjobb európai művészek kiválasztásával a kortárs zene terén,. Világszintű indítás ma mindenhol, többek között az itunes-on.

11 20. Gen Europe A Gen Europe egy részvételi megközelítés, melynek az európai polgárok jelentik a szívét, fejét és lábait stb. Azzal a szándékkal, hogy megerősítse az európai közösségi tér szellemét, a Euronews úttörőként elindítja a Gen Europe projektet és célul tűzi ki, hogy létrehozza az első meta-hálózatot, amely képes életre kelteni a közös európai entitást. Az ismeretek, a kultúrák és, amiben a leghasznosabb, az élet információcsere-fórumaként kigondolt Gen Europe létének értelmét a megosztás szándéka adja, minél nagyobb közösség által és minél nagyobb közösség számára. A Gen Europe egy nyitott és határok nélküli közösségi hálózat lesz. Információforrás Európáról, virtuális tematikus közösség, enciklopédia, kezdeményezések előmozdítója, a tervek megosztásának tere, valamint az európai kérdések körüli jelentős viták kezdeményezője a Gen Europe-nak csak egyetlen határa van, az azt építő polgárok képzelete. Folyamatban vannak a tárgyalások egy jelentős partnerrel és ezekről egy későbbi tájékoztatásban lesz majd szó.

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10.

VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA. Digitalia szeptember 10. VÁLTOZÓ VIDEÓ VILÁG: MILYEN KÉPERNYŐN NÉZNEK? ELŐADÓ: VÖRÖS CSILLA Digitalia 2013. szeptember 10. TARTALOM TV tények (eszközök, nézési idő, nézést növelő faktorok) Multiplatform (eszközök, külföldi adatok,

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA KÖVETKEZŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban

Részletesebben

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA?

AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? INFORMÁCIÓS ADATLAP 1. AZ ÖN VÁROSA LESZ EURÓPA ELSŐ OKOSTURISZTIKAI FŐVÁROSA? Az Európai Parlament előkészítő tevékenységével összhangban az Európai

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM KREATÍV EURÓPA (-) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 6/6: Európai alkotások online népszerűsítése. CÉLKITŰZÉSEK ÉS LEÍRÁS Ez a felhívás az európai kulturális és kreatív ágazat támogatási programjának

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.5.30. COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 MELLÉKLETEK a következőhöz: Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS RENDELETE a Kreatív Európa program (2021 2027) létrehozásáról

Részletesebben

ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG

ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG ONLINE PORTFÓLIÓ 2016 // PIACVEZETŐ ELÉRÉS MEGHATÁROZÓ MÁRKÁK DINAMIKUSAN NÖVEKVŐ PORTFÓLIÓ FOLYAMATOS TERMÉKFEJLESZTÉSEK PONTOS CÉLOZHATÓSÁG VEZETŐ SZEREPBEN A MAGYAR ONLINE PIACON 24,6 millió oldalletöltés

Részletesebben

CÍM. Hybrid Broadcast Broadband TV

CÍM. Hybrid Broadcast Broadband TV CÍM Hybrid Broadcast Broadband TV Bevezetés Az IPTV piacot a mai napig zárt rendszerű egyedi fejlesztésű rendszerek uralják. Az új szabványosítási folyamatnak ( Connected TV, HbbTV ) eredményeképpen ez

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

The future of television VEZETŐSÉGI JELENTÉS HIBRIDBOX NYRT. ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS 2012. ÁPRILIS 13.

The future of television VEZETŐSÉGI JELENTÉS HIBRIDBOX NYRT. ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS 2012. ÁPRILIS 13. The future of television VEZETŐSÉGI JELENTÉS HIBRIDBOX NYRT. ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉS 2012. ÁPRILIS 13. BESZÁMOLÓ A 2011. ÉVRŐL Hibrid TV (HomeSys) szoftver felhasználói: várakozás: 15 ezer letöltés tényleges:

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI TELEVÍZIÓS SZOLGÁLTATÁSOK: JELENTŐSEN EMELKEDŐ NÉPSZERŰSÉG JEAN-FRANCOIS FENECH VEZÉRIGAZGATÓ ANTENNA HUNGÁRIA

DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI TELEVÍZIÓS SZOLGÁLTATÁSOK: JELENTŐSEN EMELKEDŐ NÉPSZERŰSÉG JEAN-FRANCOIS FENECH VEZÉRIGAZGATÓ ANTENNA HUNGÁRIA DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI TELEVÍZIÓS SZOLGÁLTATÁSOK: JELENTŐSEN EMELKEDŐ NÉPSZERŰSÉG JEAN-FRANCOIS FENECH VEZÉRIGAZGATÓ ANTENNA HUNGÁRIA DIGITÁLIS FÖLDFELSZÍNI SZOLGÁLTATÁSOK: TÉNYADATOK TARTALOMKÍNÁLAT -

Részletesebben

A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on

A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on A KLUBTÓL A KANAPÉIG KONCERT, KOMMUNIKÁCIÓ, KÖZÖSSÉG Az A38 Hajó zenei csatornái a YouTube-on Bodrogi Bozán András // YouTube szakértő - Google Ground // projektmenedzser Vasák Benedek // A38 Hajó - kommunikációs

Részletesebben

Új távlatok a tévézés élményében mindenkinek

Új távlatok a tévézés élményében mindenkinek Új távlatok a tévézés élményében mindenkinek egy Magyarországon fejlesztett innovatív megoldással Severina Pascu, vezérigazgató, UPC Magyarország A világ legnagyobb nemzetközi kábelszolgáltatója 14ország

Részletesebben

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin Kulturális Magazin MÉDIAAJÁNLAT 2015. A Magazinról Tisztelt leendő Hirdetőnk, Partnerünk! Az Kulturális Magazin 2014 januárja óta napi rendszerességgel tájékoztatja olvasóit a kulturális élet hazai és

Részletesebben

K I V O N A T. A jelen kivonat az Intellihome Kft. fent megjelölt ÁSZF-ének napjától megvalósuló változásait tartalmazza.

K I V O N A T. A jelen kivonat az Intellihome Kft. fent megjelölt ÁSZF-ének napjától megvalósuló változásait tartalmazza. K I V O N A T az Intellihome Távközlési Szolgáltató Kft 2019.01.04. napjától hatályos, digitális IP technológián alapuló televízió műsorelosztás, helyhez kötött internet, és IP technológián alapuló helyhez

Részletesebben

SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG

SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG SZÉLES TAMÁS I SZABÓ JÓZSEF I ROZGONYI LÁSZLÓ I BALLAI ÉVA DIGITÁLIS SZÉP ÚJ VILÁG Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány 2011 Tartalomjegyzék Széles Tamás - A média és annak tartalmi sajátosságai 1. Bevezető

Részletesebben

TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015

TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015 TÉVÉNÉZÉS AZ INTERNETEN 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS 2015. AUGUSZTUS 6. INTERNETES ESZKÖZELLÁTOTTSÁG TV+ Survey 2015, TV-s 4+ személyek Van a háztartásban INTERNET 74% ASZTALI SZÁMÍTÓGÉP LAPTOP OKOSTELEFON*

Részletesebben

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM. EACEA 30/2018: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési

KREATÍV EURÓPA ( ) MEDIA ALPROGRAM. EACEA 30/2018: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési KREATÍV EURÓPA (0-00) MEDIA ALPROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EACEA 0/08: Európai audiovizuális alkotások online népszerűsítési. CÉLKITŰZÉSEK ÉS LEÍRÁS Ez a felhívás az európai kulturális és kreatív ágazat

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2014 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TÉVÉNÉZÉSRE FORDÍTOTT IDŐ ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ (PERC/FŐ/NAP) 2013 és 2014 egész év, egész nap, Total TV 400 350 370 376 300 250 286 289

Részletesebben

Digitális csatornakiosztas

Digitális csatornakiosztas Digitális csatornakiosztas Csatorna Frekvencia Program Jelleg, profil Nyelv S24 330 MHz Parlament TV politikai és gazdasági információs csatorna QAM256 SYm:6000 d1 TV kulturális műsorok M1 HD közszolgálati

Részletesebben

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd)

Kreatív Európa Program (1.46 milliárd) Kreatív Európa Program (1.46 milliárd) 2014-2020 Támogatást biztosít: Kulturális és kreatív szakemberek/művészek képzése Műfordítások Határokon átnyúló együttműködések Európai filmek, TV műsorok, videojátékok

Részletesebben

Tervezés-Kutatás A MÉDIA FORRADALMAI

Tervezés-Kutatás A MÉDIA FORRADALMAI Tervezés-Kutatás 5. A MÉDIA FORRADALMAI Média: olyan kommunikációs csatorna, amely a konkrét üzenettől függetlenül létezik, amelyet igénybe vehetünk az üzenetek közlésére kommunikációs eszköz TÖMEGKOMMUNIKÁCIÓS

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM Készítette: Szabó Hangya Csilla Google társalgó (Hangouts) Csoportos videóbeszélgetésre is lehetőséget teremt Egy adott törzshelyen egyszerre legfeljebb 10 személy vehet részt

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2013 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2013 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2013 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TÉVÉNÉZÉSRE FORDÍTOTT IDŐ ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ (PERC/FŐ/NAP) 400 350 375 370 300 250 286 286 200 150 191 202 239 241 100 50 0 TOTAL 4+

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0156/153. Módosítás. Isabella Adinolfi, Rosa D'Amato, Rolandas Paksas az EFDD képviselőcsoport nevében 21.3.2019 A8-0156/153 153 5 preambulumbekezdés (5) Az európai kulturális sokféleség előmozdításához elengedhetetlenek a jól fejlődő és stabil kulturális és kreatív ágazatok, amelyek széles és sokrétű közönségeknek

Részletesebben

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu

Studio 1900 C.A. Kft 1149 Budapest Róna utca 47. +36 70 398 8822 sales@starmediagroup.hu Médiaajánlat A Studio 1900 Communications Agency védjegye a naprakészség és a folyamatos fejlődés. Ennek szellemében dolgozik tapasztalt csapatunk, hogy az online világban rejlő lehetőségek legszélesebb

Részletesebben

OMRON connect okostelefon alkalmazás

OMRON connect okostelefon alkalmazás OMRON connect okostelefon alkalmazás Segédlet 2017. Az OMRON connect bemutatása Kapcsolódás a világgal! Okostelefon alkalmazás, amelyhez OMRON Bluetooth eszközök csatlakoztathatók és a mérési eredmények

Részletesebben

Médiumajánló 2014. Sztárok Gasztro Életmód

Médiumajánló 2014. Sztárok Gasztro Életmód Médiumajánló 2014 Sztárok Gasztro Életmód Exkluzív direkt felületek Klasszikus bannerek PR cikkek TV reklám spotok Műsorszponzoráció facebook közösség Integrált web-médium Az első magyar integrált web-médium.

Részletesebben

Érje el hatékonyan a technikai újdonságokra nyitott, fizetőképes fiatalokat! MÉDIAAJÁNLAT

Érje el hatékonyan a technikai újdonságokra nyitott, fizetőképes fiatalokat! MÉDIAAJÁNLAT Érje el hatékonyan a technikai újdonságokra nyitott, fizetőképes fiatalokat! MÉDIAAJÁNLAT Az Esport1.hu Magyarország első számú, független, kizárólag az elektronikus sportokra koncentráló, folyamatos,

Részletesebben

Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról

Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról ÁSZF Változások kivonat 1 / 5 Kivonat az ÁSZF-en történt változásokról A következő módosításokat tettük a 2015. július 01-jétől hatályos televízió és rádió műsorelosztási szolgáltatásunk Általános Szerződési

Részletesebben

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása

A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása A Jövő Internet Nemzeti Kutatási Program bemutatása Dr. Bakonyi Péter és Dr. Sallai Gyula Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapest, 2013. június

Részletesebben

70000 1,2M. A küldetésünk

70000 1,2M. A küldetésünk A küldetésünk Legyenek a testépítés sportjának és művészetének akár megszállottjai, akár aktív résztvevői, inspiráló, informatív, és tanulságos tartalmakkal igyekszünk olvasóink kedvében járni, a legnaprakészebb

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

A hűségidő újraértelmezése. Loyalty és perszonál programok mobilalapon.

A hűségidő újraértelmezése. Loyalty és perszonál programok mobilalapon. A hűségidő újraértelmezése. Loyalty és perszonál programok mobilalapon. Garai Tímea, Segítségünkkel globális méretű B2C márkák és webáruházak építenek adat alapú vásárlói hűségprogramokat. #data-driven

Részletesebben

Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform

Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Németh Vilmos főosztályvezető Budapest, 2011. május 3. Nemzeti Technológiai Platformok Nemzeti Technológiai Platformok Szakterületek: Informatika/Információs

Részletesebben

Mobil fizetési megoldások alkalmazása a GUIDE@HAND alkalmazás családban

Mobil fizetési megoldások alkalmazása a GUIDE@HAND alkalmazás családban Mobil fizetési megoldások alkalmazása a GUIDE@HAND alkalmazás családban Kaposi Gábor MTA SZTAKI elearning osztály A GUIDE@HAND család bemutatása GUIDE@HAND Budapest (2011) Egy-egy városról szolgáltat turiszrkai

Részletesebben

Tájékoztatás a SPARK programról

Tájékoztatás a SPARK programról Hoippj^j Bnln jjjjkkk Társadalompolitikai Programok Értékelésének Támogatása Európában Tájékoztatás a SPARK programról Scharle Ágota/Váradi Balázs Vezető kutató, Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Hélène

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat. Kik vagyunk? A www.gazdaktere.hu

Részletesebben

A Digitális Egységes Piac és az AVMS irányelvek átültetésének médiajogi problémái, különös tekintettel az irányelv tárgyi hatályára -

A Digitális Egységes Piac és az AVMS irányelvek átültetésének médiajogi problémái, különös tekintettel az irányelv tárgyi hatályára - A Digitális Egységes Piac és az AVMS irányelvek átültetésének médiajogi problémái, különös tekintettel az irányelv tárgyi hatályára - Dr. Nyakas Levente, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatudományi

Részletesebben

A tér, ami megtérül...

A tér, ami megtérül... A tér, ami megtérül... 1149 Budapest Egressy út 17-21. A tér, ami megtérül... Kedves Partnerünk! Köszönjük megtisztelő figyelmét. Engedje meg, hogy bemutatkozzunk és részletesen ismertessük Önnel ajánlatunkat.

Részletesebben

HBO PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG CINEMAX PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG HBO MAXPAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG FILMBOX DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG

HBO PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG CINEMAX PAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG HBO MAXPAK DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG FILMBOX DIGITÁLIS PROGRAMCSOMAG Digitális programcsomagok Digitális programcsomagok vételéhez set-top box, vagy alkalmas TV készüléknél CA modul szükséges (3.2. pont). Nagyfelbontású (HD) műsorvételhez HD set-top box szükséges (3.2.

Részletesebben

TV mindenhol. Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA

TV mindenhol. Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA TV mindenhol Vantsa László Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi és terjesztési igazgató Discovery Networks CEEMEA A DISCOVERY NETWORKS KÜLDETÉSÜNK A KÍVÁNCSISÁG KIELÉGÍTÉSE

Részletesebben

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon?

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 2000. óta létezik az Európai Unió egységes kultúratámogató programja. A korábbi

Részletesebben

Mire jó a sok képernyő? Megyeri András

Mire jó a sok képernyő? Megyeri András Mire jó a sok képernyő? Megyeri András Ugyanarra A médiavállalatok tartalomgyárak A felület lényegtelen, a terjesztés szerepe tovább nő A tartalmak formája folyamatosan változik Szélesedő kínálat, bárki

Részletesebben

artisjus Tények az Artisjusról november 22.

artisjus Tények az Artisjusról november 22. Tények az Artisjusról 2017. november 22. 1 Champs Elysées 1847 2 A szerzői jog alapja engedélyezési jog művének bármilyen felhasználására DE mi történik, ha egyenként nem ellenőrizhető?! 3 3 A szerzői

Részletesebben

Márkák iphone- on. Sallai Péter - Ponte.hu peter.sallai@ponte.hu

Márkák iphone- on. Sallai Péter - Ponte.hu peter.sallai@ponte.hu Márkák iphone- on Sallai Péter - Ponte.hu peter.sallai@ponte.hu Miről lesz szó? 1. Kik az iphone/ipad felhasználók? 2. Hogyan tudjuk eljueatni hozzájuk az üzenetünket? Merre tartunk? forrás: Admob Mobil

Részletesebben

A rádió a digitális korban

A rádió a digitális korban A rádió a digitális korban Szilágyi Árpád Duna Médiaszolgáltató nonprofit Zrt. HTE MediaNet 2015, Kecskemét, 2015. október 8. Mindenki lehet tartalomgyártó Blog, podcast, videoblog bárki csinálhat Láttunk-e

Részletesebben

Jelölje a helyes választ! A Kultúra Európai Fővárosa kezdeményezés első kiválasztottja 1985-ben Kép Válasz Róma HIBAS Válasz Athén HELYES

Jelölje a helyes választ! A Kultúra Európai Fővárosa kezdeményezés első kiválasztottja 1985-ben Kép Válasz Róma HIBAS Válasz Athén HELYES Jelölje, hogy melyik a hibás válasz! A célt, hogy az EU 2010-re a világ legversenyképesebb gazdasága legyen a Lisszaboni stratégia fogalmazta meg HIBAS az eeurope 2005 program fogalmazta meg Jelölje, hogy

Részletesebben

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Főbb stratégiai célok

Részletesebben

GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában

GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában GAsztronómia a central médiacsoport portfóliójában magazin 5 gasztromagazin közel 900 ezer eladott példánnyal * online Havonta 1,6 millió egyedi látogató elérése a gasztronómiai oldalainkon ** brand extension

Részletesebben

OMRON connect okostelefon alkalmazás

OMRON connect okostelefon alkalmazás OMRON connect okostelefon alkalmazás Segédlet 2017. Az OMRON connect bemutatása Kapcsolódás a világgal! Okostelefon alkalmazás, amelyhez OMRON Bluetooth eszközök csatlakoztathatók és a mérési eredmények

Részletesebben

célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews on-line 12 mobiltelefonok és táblagépek 13

célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews on-line 12 mobiltelefonok és táblagépek 13 médiakészlet 2013 tartalomjegyzék célkitűzésünk 3 fejlődés 4 a euronews kulisszái mögött 5-6 műsorok 7-10 euronews.com 11 euronews on-line 12 mobiltelefonok és táblagépek 13 euronews rádió 14 integrált

Részletesebben

Csatorna neve Tematika Nyelv. 5 Duna World Közszolgálati, szórakoztató magyar és hírműsorok. 4 m4 Sport Közszolgálati, sport magyar

Csatorna neve Tematika Nyelv. 5 Duna World Közszolgálati, szórakoztató magyar és hírműsorok. 4 m4 Sport Közszolgálati, sport magyar PRÉMIUM (78) ALAP (49) START (13) Közszolgálati Csomag Kábeltelevíziós csatornakiosztás Budapest Érvényes 2016. január 04.-től Csatorna sorszám Csatorna neve Tematika Nyelv 1 m1 Közszolgálati, szórakoztató

Részletesebben

Kombi-szelep kiválasztó alkalmazás ios és Android operációs rendszerre

Kombi-szelep kiválasztó alkalmazás ios és Android operációs rendszerre s Infrastructure & Cities Kombi-szelep kiválasztó alkalmazás ios és Android operációs rendszerre Termékek: - VPD.. / VPE.. - VPF43 - VPF53 - VPI45.. - VPP46.. - VPI46.. - Acvatix Tartalom Mi ez az alkalmazás?...3

Részletesebben

Analóg műsorok Teljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 M4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 M2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna

Analóg műsorok Teljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 M4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 M2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna nalóg műsorok eljes név Csatorna Frekvencia Kategória Nyelv 1 4 Sport C02 48,25 sportcsatorna magyar 2 2 C03 55,25 közszolgálati magyar 3 Duna C04 62,25 hír- és kulturális műsorok magyar 4 Régió Plusz

Részletesebben

MOBIL PLATFORMHÁBORÚ. Török Gábor

MOBIL PLATFORMHÁBORÚ. Török Gábor MOBIL PLATFORMHÁBORÚ Török Gábor Szabad Szoftver Konferencia, 2010 Tartalom Bevezetés A mobilpiacról Mobil platformok Fejlesztői szemszögből A nyíltság szintjei Történelmi áttekintés Mérföldkövek: mobil

Részletesebben

Kiket érinthet az analóg lekapcsolás?

Kiket érinthet az analóg lekapcsolás? Televíziónézési pillanatkép Kiket érinthet az analóg lekapcsolás? 2011. november Nielsen Közönségmérés - Előfizetés (vételi hierarchia) + A teljes népesség () televíziós vételi platformok szerinti kategóriái

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről

Részletesebben

OTT tartalomszolgáltatások hazai is nemzetközi jogi útvesztője

OTT tartalomszolgáltatások hazai is nemzetközi jogi útvesztője OTT tartalomszolgáltatások hazai is nemzetközi jogi útvesztője Dr. Bartóki-Gönczy Balázs Trendek, szabályozási kihívások Hírközlési Igazgatóság 2014.10.09. Az átalakuló médiarendszer 2 Átalakuló tartalomfogyasztás

Részletesebben

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0

Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 Élő online bemutatók a www.webkiallitas.hu oldalon v1.0 2014.11.20. Netex-Magyarország Kft. Bevezető A www.webkiallitas.hu oldalon a kiállítóknak lehetőségük van úgynevezett online események, így például

Részletesebben

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató

Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató Blu-ray Disc /DVD házimozirendszer BDV-NF7220 HU Itt kezdje! Gyors üzembe helyezési útmutató BDV-NF7220 1 A doboz tartalma/a hangsugárzók üzembe helyezése BDV-NF7220 2 Televízió-készülék csatlakoztatása

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

Vitastiq Használati Útmutató

Vitastiq Használati Útmutató Vitastiq Használati Útmutató Mi a Vitastiq? A világon az első, személyes eszköz a vitamin és ásványi anyag szint nyomon követésére. A Vitastiq segít meghatározni a felhasználó vitamin és ásványi anyag

Részletesebben

X sorozat: csúcsminőségű digitális zene. A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad hangsugárzó-dokkolókat

X sorozat: csúcsminőségű digitális zene. A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad hangsugárzó-dokkolókat Sajtóközlemény 2012. január 10. X sorozat: csúcsminőségű digitális zene A Sony bemutatja az új vezeték nélküli Made for ipod/ iphone/ipad -dokkolókat A Sony öt új Made for ipod/ iphone/ipad -dokkolója

Részletesebben

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról SEESARI Szándéknyilatkozat Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról 1. Cikkely A SEESARI SZÁNDÉKA ÉS CÉLJA A SEESARI szándéka és célja a közlekedési

Részletesebben

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00

Megjelenés: hetente péntek. Anyagleadás: hetente kedd 16.00 A nyíregyházi önkormányzat hetilapja, a XXI. évfolyamát élô Nyíregyházi Napló a rendszeresen végzett közvélemény-kutatások szerint a lakosság elsô számú információs forrása: a megyeszékhelyen élôk leginkább

Részletesebben

Kommunikáció Szépségipar. Dinamizmus. Hatékonyság Népszerűség. Széles körű ismertség

Kommunikáció Szépségipar. Dinamizmus. Hatékonyság Népszerűség. Széles körű ismertség Kommunikáció Szépségipar Dinamizmus Hatékonyság Népszerűség Széles körű ismertség MÉDIAAJÁNLAT Kommunikáció és szépségipar Mi is az a REMEKA? A szépségipari médiaszolgáltatások célja a szépségipari márkák

Részletesebben

epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés március 1.

epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés március 1. epiteszforum.hu olvasói célcsoportelemzés 2009. március 1. A www.epiteszforum.hu naponta új hírekkel jelentkező építészeti napilap, amely a hasznos szakmai és közéleti információk mellett beszámol a legfontosabb

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2013. II. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2013. II. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2013. II. NEGYEDÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ 2012. és 2013. II. negyedév 400 350 300 357 346 250 270 268 200 224 226 150 180 184 100 50 0 TOTAL

Részletesebben

Mennyit ér valójában a tartalom?

Mennyit ér valójában a tartalom? Mennyit ér valójában a tartalom? Telbisz Ferenc PKI Fejlesztési Igazgatóság Szélessávú rendszerek fejlesztési osztály H-1117 Budapest XI. Magyar Tudósok körútja 9 2008. október 14, 1. oldal Tartalomjegyzék

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

IKT megoldások az ipar szolgálatában

IKT megoldások az ipar szolgálatában IKT megoldások az ipar szolgálatában Charaf Hassan, egyetemi tanár, tanszékvezető 1 IKT Trendek A mobileszközök és szenzorok erősödése A felhőszolgáltatások elterjedése Hálózati megoldások robusztussága

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

"A"-multiplex (Közszolgálati multiplex)

A-multiplex (Közszolgálati multiplex) "A"-multiplex (Közszolgálati multiplex) 1 M1 HD M2 HD szolgáltató típus azonosító PCR videó 1. audió 2. audió 3. audió teletext Magyar Televízió Magyar Televízió MTVA Info MTVA Zrt. Digital television

Részletesebben

EPALE. Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért. Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal december 9.

EPALE. Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért. Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal december 9. EPALE Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért Karvázy Eszter Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 2016. december 9. Mi az EPALE? Nemzeti Támogató Szolgálat Központi Támogató Szolgálat

Részletesebben

A társaság 2013. év közzétételei

A társaság 2013. év közzétételei 1 A társaság 2013. év közzétételei A Társaság Tpt. előírásai alapján publikált rendkívüli tájékoztatásai és bejelentései 2013-ban. 2013. dec. 09. 14:04 Várható eredmény növekedés 2013. Q4-ben 2013. dec.

Részletesebben

"A"-multiplex (Közszolgálati multiplex)

A-multiplex (Közszolgálati multiplex) "A"-multiplex (Közszolgálati multiplex) 1 M1 HD M2 HD szolgáltató típus azonosító PCR videó 1. audió 2. audió 3. audió teletext Magyar Televízió Magyar Televízió MTVA Info MTVA Zrt. Digital television

Részletesebben

Vedd fel a kapcsolatot a Kutyá Világgal. Média és Reklám

Vedd fel a kapcsolatot a Kutyá Világgal. Média és Reklám Vedd fel a kapcsolatot a Kutyá Világgal Média és Reklám 1 A kezdet- Az ötlet 2005-ben induló working-dog, összeköti a világ kutyatulajdonosait azáltal, hogy kutyáik törzskövét és adatlapját, saját munka

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT 2016. Sopronmédia

MÉDIAAJÁNLAT 2016. Sopronmédia 9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Ügyfélfogadás: Hétfőtől péntekig, 9:00-15:00 E-mail: titkarsag@soprontv.hu MÉDIAAJÁNLAT 2016 Sopronmédia Tisztelettel köszöntöm! Kérem, engedje meg, hogy először is gratuláljak

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések INDEX Készülék Általános 1. Hogyan pozicionáljuk az S3-at? 2. Mit mér az S3 Szkenner? 3. Mi a különbség az S2 Everest és az S3 készülék között? 4. Mi kerül a megkapott S3 Szkenner

Részletesebben

Szolgáltatási paraméterek a DVB-T multiplexekben 2015 július 22.-étől

Szolgáltatási paraméterek a DVB-T multiplexekben 2015 július 22.-étől Szolgáltatási paraméterek a DVB-T multiplexekben 2015 július 22.-étől Original Network ID "A"-multiplex (Közszolgálati multiplex) 1 M1 HD M4 Sport HD Magyar Televízió Magyar Televízió 100 1001 1001 1002

Részletesebben

E. MELLÉKLET Kábeltelevízió és műholdas televízió szolgáltatásra vonatkozó csatornakiosztások TARTALOMJEGYZÉK

E. MELLÉKLET Kábeltelevízió és műholdas televízió szolgáltatásra vonatkozó csatornakiosztások TARTALOMJEGYZÉK E. MELLÉKLET Kábeltelevízió és műholdas televízió szolgáltatásra vonatkozó csatornakiosztások TARTALOMJEGYZÉK 1. A kábeltelevízió szolgáltatás keretében elérhető analóg csatornakiosztások... 2 2. A kábeltelevízió

Részletesebben

TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV REKLÁMPIACI KÖRKÉP 2014. ELSŐ FÉLÉV NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS REKLÁMOK NÉZETTSÉGE 2014 I. FÉLÉV Naponta 7,0 millió ember nézett TV-t. Ebből 6,6 millió látott reklámot. A napi TV-nézési idő 294 perc. Ebből

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLÓ Sopronmédia. Soprontv

MÉDIAAJÁNLÓ Sopronmédia. Soprontv MÉDIAAJÁNLÓ 2017 Soprontv Soproni Kommunikációs Központ Kft. 9400 Sopron Liszt Ferenc utca 1. www.sopronmedia.hu info@sopronmedia.hu Reklám nélkül eddig csak a pénzverdéknek sikerült pénzt csinálniuk.

Részletesebben

PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV

PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV PROGRAMTERV KOMMUNIKÁCIÓS TERV Otthonteremtési kiállítás és vásár Tematika: fókuszában a lakásbelső kialakítása és a design áll Időzítés : kora ősz / hétvége / 3 nap (október 12-14.) Helyszín: HUNGEXPO

Részletesebben

TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN

TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN TV MÉG MINDIG CSÚCSFORMÁBAN BIG PICTURE (MEME) Vörös Csilla 2014. November 12. TARTALOM Változások kora - Helyzetkép Időeltolásos tévénézés TV+ Kitekintés Jövőkép 2 VÁLTOZÁSOK KORA HELYZETKÉP 2014. OKTÓBER:

Részletesebben

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet

Általános szerződési feltételek 6/A. melléklet Csatornakiosztás Az internetprotokollon nyújtott televízió szolgáltatás (IPTV) tartalma IPTV televízió műsorok a Koktél, Alap, Családi és Családi+HD csomagban A szolgáltató az Eht. 132. 2a a) pontja alapján

Részletesebben

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal.

Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. ELTE Reader Olvass. Tanulj. Vidd magaddal. Az ELTE Eötvös Kiadó a tudományegyetem intézményi könyvkiadója. Könyvkiadóként keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a digitális publikálásban rejlenek. Egyetemi

Részletesebben

TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS

TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TV PIACI KÖRKÉP 2015 NIELSEN KÖZÖNSÉGMÉRÉS TÉVÉNÉZÉSRE FORDÍTOTT IDŐ ATV (perc) EGY FŐRE JUTÓ NAPI TÉVÉNÉZÉSI IDŐ (PERC/FŐ/NAP) 2014 és 2015 egész év, egész nap, Total TV, Live+Playback 400 350 376 379

Részletesebben

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert

Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, október 18. Hotel Helia. A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Mobile Hungary, Kezedben az életed, Budapest, 2017. október 18. Hotel Helia A tények makacs dolgok! Mobilfelhasználók számokban Pintér Róbert Felhasználók az okoscsatornában 2 Mindenekelőtt a felnőtt magyar

Részletesebben

VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT

VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT VAN MIT NÉZNI DEBRECENBEN! DEBRECEN TELEVÍZIÓ MÉDIA AJÁNLAT MÉDIAAJÁNLAT BEVEZETŐ ITTHON VAGYUNK Az elektronikus média egyre inkább meghatározza életünket. Gondoljunk csak a televízióra, ami ma már az

Részletesebben

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Közigazgatás jelene 2 Problémák Lassú ügyintézési folyamat Államháztartásnak költséges működés Cél Hatékonyság növelése Legyen gyorsabb, egyszerűbb Költség csökkentés

Részletesebben

"A"-multiplex (Közszolgálati multiplex)

A-multiplex (Közszolgálati multiplex) "A"-multiplex (Közszolgálati multiplex) 1 M1 HD M2 HD Magyar Televízió Magyar Televízió Advanced codec HD digital tv Advanced codec HD digital tv 100 1001 1001 1002 1004 1008 1003 1005 (*) 101 1011 1011

Részletesebben

EGYÜTT MÉG JOBB! Tévézz, nézz filmeket útközben is!

EGYÜTT MÉG JOBB! Tévézz, nézz filmeket útközben is! BELÉPEK Telekom előfizetéseim MAGENTA1 SZOLGÁLTATÁSAINK LEGJAVA EGY CSOMAGBAN, KEDVEZMÉNYESEN Mobil, TV, internet és telefon szolgáltatásaink egy csomagban az egész családnak, legyen szó önfeledt beszélgetésekről,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben