Választási melléklet október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10."

Átírás

1 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa A szavazás időpontjai (valamennyi helyszínen): október 2-án óráig október 3-án óráig A szavazás helyszínei: 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u Marcali, Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium 7500 Nagyatád, Baross Gábor u. 10. Krúdy Gyula Szakközépiskola 8600 Siófok, Koch Róbert u. 8. Tisztelt Választó! Aki ezt az újságot névre szólóan megkapta, az a személy a évi szakmai kamarai választásokon választójoggal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy saját szakmai körében személy- és vagyonőr, vagy biztonságtechnikai tervező, szerelő, vagy magánnyomozó kamarai tisztségre választhat és választható. A Választói Névjegyzék megtekinthető a Kamara honlapján: és félfogadási időben az ügyfélszolgálatnál (lásd lapunk hátoldalán). A szavazást megelőző nagyon fontos tennivaló a megfelelő személyek jelölése! A közelmúltban, levélben megküldött JELÖLŐÍV tartalmazza a megyei Jelölőbizottság ajánlatát, melyet a tagságunk köréből gyűjtött vélemények, javaslatok alapján a Kamara Választási Szabályzatának előírásai szerint állított össze. A jelölőíven, a felsorolt személyek számának megfelelő mennyiségű üres sor áll rendelkezésére, hogy új (más) küldöttekre tegyen ajánlást, akár saját személyében is. A jelölőbizottság által ajánlott nevek közül bármennyit kihúzhat, de csak annyi új jelöltet írhat fel, ahány üres hely (sor) a jelölőíven van. Fontos tudni, hogy mindenki csak a saját szakmai tagozatában jelölhető! Lényeges, hogy egy jelölt akkor kerülhet fel a küldöttjelöltek listájára, ha a) a személy- és vagyonőr szakmai tagozatba tartozó legalább 10, b) a biztonságtechnikai szakmai tagozatba tarozó legalább 3, c) a magánnyomozó szakmai tagozatba tartozó legalább 2 érvényes jelölést kapott. A jelölőív csak aláírva érvényes! Új személy jelölése esetén a jelölést tevőnek meg kell kérnie a jelölt hozzájárulását ahhoz, hogy személyes adatait a választás során a szükséges mértékig kezeljék. A hozzájárulás megszerzéséről a jelölést tevő a jelölőíven nyilatkozik. A hamis nyilatkozat jogkövetkezményeiért a jelölést tevő tartozik felelősséggel. A jelölőívet legkésőbb szeptember 15-ig kell visszaküldeni a mellékelt válaszborítékban. Ezt követően érvényesen újabb jelöltre javaslatot tenni már nem lehet! Éljen a lehetőséggel, gyakorolja választó jogát! Somogy megyében a szavazás október 2-án (péntek) és október 3-án (szombat) lesz. A szavazáshoz hozza magával a személyi igazolványát és a kamarai tagsági igazolványát! Bődi Ferenc megyei választási bizottság elnöke

2 2 SZVMSZK Kamarai Értesítő Választási melléklet küldöttjelöltjeink Személy- és vagyonőr tagozat HARKÁNY LÁSZLÓ 57 éves vagyok. Személy,- és vagyonőri vizsgával rendelkezem óta tevékenykedem a vagyonvédelemben. A szakmai kamara alapító tagja vagyok, elsősorban élőerős területen tevékenykedek. Jelenlegi kamarai tisztségeim: a szakmai kamara megyei elnöke, valamint országos küldött, és országos elnökségi tag, a kamarai hírlevél szerkesztőbizottságának elnöke,majd tagja. Vizsgabizottsági tagként tevékenykedek a biztonság őri tagozatban. BŐDI FERENC 69 éves vagyok. Szakmai végzettségem felsőfokú biztonságszervező, középfokú munkavédelmi felügyelő valamint elvégeztem a Zrínyi Miklós Katonai Akadémiát. A vagyonvédelemben 1995 óta dolgozok, elsősorban a vagyonvédelem, oktatás, pénz- és értékszállítás területén. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja a személy, - és vagyonvédelmi tagozatban. Jelenlegi kamarai tisztségem, megyei és országos küldött, valamint az élőerős tagozat alelnök. KATONA ISTVÁN 56 éves vagyok. Szakmai végzettségem személy,- és vagyonőr, magánnyomozói, valamint felsőfokú végzettséggel rendelkezem óta dolgozok a vagyonvédelemben, kezdetben mint cégvezető, majd cégtulajdonosként. Később társadalmi munkában, a vagyonvédelmi kamara megyei elnökségében az általános alelnöki tevékenységet látom el. Vagyonvédelmi kamara megalakulása után országos küldöttként is részt veszek a vagyonvédelmi munkában. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja, személy,- és vagyonvédelmi tagozatban. Általános alelnöki tisztségem mellett, igény szerint részt veszek a szakmai vizsgáztatásokban is. GULYÁS ERIKA 39 éves vagyok. Személy,- és vagyonőri tanfolyamot végeztem. Polgári végzettségem kereskedelmi és vendéglátó ipari szakközépiskola. Vagyonvédelemben 1996 óta dolgozok, munkaterületem az objektumőrzés és az oktatás. Itt felsővezetőként tevékenykedek. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja a személy,- és vagyonőri tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs.

3 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám 3 ANDRELL LÁSZLÓ ISTVÁN 58 éves vagyok. Szakmai végzettségem biztonságszervező. A Zrínyi Miklós katonai műszaki főiskolát végeztem el. A vagyonvédelemben 1988 óta tevékenykedek. Szakmai területem a pénzszállítás, kutyás vagyonőr, valamint távfelügyelet kezelés is. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja a személy- és vagyonvédelmi tagozatban. Jelenleg megyei és országos küldött vagyok, valamint tagja vagyok az országos etikai bizottságnak. Szakmai vizsgákon veszek részt a kamara részéről, mint vizsgabizottsági tag. PUSKÁS BÉLA 57 éves vagyok. Egyetemi végzettséggel rendelkezem, melyet a nemzetvédelmi egyetemen szereztem óta dolgozok a vagyonvédelemben. Jelenleg a kamara jelölőbizottságát vezetem, kamarai tagságom szintén 1998-tól íródik. A személy és vagyonőri tagozatban dolgozom. Az elmúlt ciklusban és jelenleg is jelölő bizottság elnöke vagyok és az ezzel kapcsolatos teendőket végzem. HEGEDŰS ILDIKÓ 39 éves vagyok. Szakmai végzettségem felsőfokú biztonságszervező, személy és vagyonőr, valamint magánnyomozói képesítést is szereztem óta foglalkozok a vagyonvédelemmel, elsősorban az élőerős őrzés a fő tevékenységi profilom, valamint távfelügyeleti rendszert is működtetek óta vagyok a szakmai kamara tagja, munkámat a személy és vagyonőri tagozatban végzem. Jelenleg az oktatási szakcsoportot vezetem. Kamarai munkásságom ezzel függ össze. BERNÁTH LAJOS 57 éves vagyok. Szalmai végzettségem személy,- és vagyonőr. Iskolai végzettségem főiskola óta dolgozok a vagyonvédelemben, mint objektumőr. Esetenként részt veszek rendezvénybiztosításokban is. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja, a személy,- és vagyonőri tagozatban. Jelenleg egy kisebb csoport vezetését végzem, akik szintén vagyonőrök. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek. SZÉP TÜNDE 38 éves vagyok. Személy,- és vagyonőri vizsgával rendelkezem. Polgári végzettségem szakmunkásképző óta dolgozok a vagyonvédelemben, elsősorban diszpécser és objektumőrzés területén. A szakmai kamarának 2002 óta vagyok tagja személy,- és vagyonvédelmi tagozatban. Jelenleg megyei küldött vagyok, az elmúlt választáson a területi szavazatszámláló bizottság tagjaként dolgoztam.

4 4 SZVMSZK Kamarai Értesítő Választási melléklet TÁLAS IMRE 64 éves vagyok. Főiskolát végeztem műszaki szakon. A vagyonvédelemben 1991 óta dolgozok, elsősorban az oktatás és a képzés területén. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja, a személy és vagyonvédelem területén dolgozok. Jelenleg az etikai bizottság elnöki teendőit látom el. DR. PALKA SÁNDOR 50 éves vagyok. Jogi egyetemet végeztem, és jogtanácsosi vizsgával rendelkezem. A vagyonvédelem különböző területein 1991 óta dolgozok. A szakmai kamarának 2003 óta vagyok tagja, mint személy és vagyonőr. Kamarai tisztségem jelenleg nincs. VARGA ISTVÁN 53 éves vagyok óta tagja vagyok a kamarának a személy és vagyonvédelmi tagozatban. Munkaterületeim: élőerős őrzés, távfelügyelet. Jelenleg a kamara megyei szervezeténél pénzügyi ellenőrző bizottságának elnöki tisztségét töltöm be. PAVLOV ERVIN 53 éves vagyok. Középiskolai végzettséggel rendelkezem. A vagyonvédelemben 1996 óta dolgozok. Személy,- és vagyonvédelem, objektumőrzés és pénzszállítás területén. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja a személy,- és vagyonvédelmi tagozatban. Jelenlegi kamarai tisztségem, szavazatszámláló bizottság elnökeként dolgozom, az ezzel kapcsolatos kamarai munkákat végzem. BANK KÁROLY 54 éves vagyok. Személy,- vagyonőri tanfolyamot 1996-ban végeztem és azóta dolgozom a vagyonvédelemben. Polgári képesítésem Gépészeti Szakközépiskola. Egyéni vállalkozóként dolgozom. Fő tevékenységem az élőerős őrzés. A szakmai kamarának 2001 óta vagyok tagja személy,- és vagyonvédelmi tagozatban ban kamarai pótküldöttnek választottak májusától a mandátumszámláló bizottság tagja vagyok, az ezzel kapcsolatos munkákat végzem elsősorban.

5 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám 5 LAKI ISTVÁN 53 éves vagyok. Felsőfokú biztonságszervezői és magánnyomozói, valamint személy,- és vagyonőr képesítéssel rendelkezem óta dolgozok a vagyonvédelemben, elsősorban vagyonvédelmi területen, de igény szerint biztonságszervezői tevékenységet is végzek. A szakmai kamarának 1999 óta vagyok tagja a személy,- és vagyonvédelmi tagozatban. Az etikai bizottság tagja vagyok. Igény szerint részt veszek a kamarai választások lebonyolításában, segítem az információk átadását a velem munkakapcsolatban álló vagyonőrök részére. SZÉP JÓZSEF 52 éves vagyok. Iskolai végzettségem erdész, faipari technikum. A szakmai kamarának 2003 óta vagyok a tagja. Munkaterületeim: személy és vagyonőr, fegyveres pénzszállító, bankőr, fegyveres járőr. Jelenleg kamarai tisztségem nincs. SCHUMANN ZOLTÁNNÉ 34 éves vagyok. A személy és vagyonvédelmi vizsga letétele után különböző munkahelyeken dolgoztam a vagyonvédelemben. Elsősorban, mint személy,- és vagyonőr. A szakmai kamarának 2006 óta vagyok tagja. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek. GÖNCZ GÁBOR 47 éves vagyok. Rendőrtiszti főiskolát végeztem, valamint számviteli főiskolával is rendelkezem óta dolgozok a vagyonvédelemben. Objektumvédelem és magánnyomozás területén óta vagyok a kamara tagja személy,- és vagyonőri szakon. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, régebben a pénzügyi bizottság teendői láttam el. VARGA ZOLTÁN 36 éves vagyok. Mezőgazdasági gépszerelő szakmám van és érettségivel rendelkezem óta dolgozok a vagyonvédelemben. Jelenleg is áruházi biztonsági őr vagyok. Személy,- és vagyonőri tagozatban dolgozom, jelenleg kamarai tisztségem nincs.

6 6 SZVMSZK Kamarai Értesítő Választási melléklet KOHULÁK TIBOR 42 éves vagyok. Személy,- és vagyonőr vizsgával rendelkezem. Polgári végzettségem kőműves. A vagyonvédelemben 1989 óta dolgozom, elsősorban objektumőrzés, portaszolgálat valamint pénz és értékszállítás területén. Igény szerint személyi védelemmel is foglalkozom óta vagyok kamarai tag, munkámat a személy-, és vagyonvédelmi tagozatban végzem. BOGDÁNY JÓZSEF 53 éves vagyok. Szakmunkásképzőt végeztem, emellett megszereztem a személy- és vagyonőri képesítést is. A vagyonvédelemben 2006 óta dolgozok, elsősorban objektumvédelem és portai szolgálat területén óta vagyok tagja a szakmai kamarának. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek. BRANDTMÜLLER ZOLTÁN 49 éves vagyok. Személy,- és vagyonőri vizsgával rendelkezem. Polgári végzettségem szakmunkás. A vagyonvédelemben 2007 óta dolgozok, munkámat elsősorban vagyonvédelem és objektumőrzés területén folytatom. A szakmai kamarának 2007 óta vagyok tagja a személy,- és vagyonvédelmi tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek. CSISZÁR NORBERT 35 éves vagyok. Személy,- és vagyonőri vizsgával rendelkezem, polgári végzettségem 3 ipari. Gépszerelő és karbantartó szakon tanultam óta dolgozok a vagyonvédelemben, elsősorban a személy,- és vagyonőrzés, értékszállítás és sportrendezvény biztosítás területén. A szakmai kamarának 2000 óta vagyok tagja a személy,- és vagyonőri tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek.

7 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám 7 Biztonságtechnikai tagozat BOGNÁR LÁSZLÓ 48 éves vagyok. Főiskolai végzettségem informatikai mérnök, biztonságtechnikai szakon. Polgári végzettségem egyetem: Agrárinformatikai mérnöki szakon. Szakmai végzettségemet tekintve biztonságtechnikai tervező, szerelő, valamint személy és vagyonőr is vagyok. Rendelkezem továbbá BM- OKF tűztervezői hatósági engedéllyel óta dolgozok a vagyonvédelemben, kezdetben szerelőként, jelenleg cégvezetőként. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja a biztonságtechnikai tervező- szerelő szakon. Az elmúlt ciklusban 2 évig biztonságtechnikai alelnökként tevékenykedtem. KOZÁRI ZOLTÁN 53 éves vagyok. Középfokú gépész végzettséggel rendelkezem. A vagyonvédelemben 1998 óta dolgozok, szakmai területem: biztonságtechnikai szerelő. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja, biztonságtechnikai szerelő-tervező tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs, így kamarai munkát sem végzek. MEZRICZKY MIKLÓS LÁSZLÓ 44 éves vagyok. Informatikus mérnöki képesítéssel rendelkezem. A kamarának 1998 óta vagyok a tagja. Munkámat biztonságtechnikai, mechanikai és vagyonvédelmi tervezői szerelő szakon végzem. Munkaterületeim: Elektronikus riasztórendszerek tervezése, telepítése, szervízelése, karbantartása. Jelenleg kamarai tisztségem nincs. WEISZMANDL JÁNOS 45 éves vagyok. Biztonságtechnikai szerelő, biztonsági őr és tűzvédelmi szakvizsgával rendelkezem. A vagyonvédelemben 2000 óta veszek részt mint biztonságtechnikai szerelő. Jelenleg is ebben a munkakörben dolgozok. A szakmai kamarának 2000 óta vagyok tagja, a biztonságtechnikai alelnöke vagyok, az ezzel kapcsolatos tevékenységeket végzem.

8 8 SZVMSZK Kamarai Értesítő Választási melléklet Magánnyomozói tagozat VÁRHEGYI GÉZA 65 éves vagyok. Rendőrtiszti Főiskolát végeztem. A vagyonvédelemben 1995 óta dolgozok magánnyomozói szakon. A szakmai kamarának 1998 óta vagyok tagja. A magánnyomozói tagozat alelnöki teendői látom el. A szakmai kamara országos küldöttjeként is tevékenykedek. DR. MOLNÁR ATTILA 43 éves vagyok. RTF átképző tagozat Jogtudományi egyetemen végeztem tanulmányaimat. A magánnyomozásban február 1-je óta dolgozom, mint magánnyomozó. A szakmai kamarának ugyancsak 2009 február 1-je óta vagyok tagja a magánnyomozói tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs. MOLNÁRNÉ STANDER JUDIT 46 éves vagyok. Budapesten érettségiztem, elvégeztem a biztonságszervező szakot, valamint a magánnyomozói szakot is. Jelenleg személy- és vagyonőri vizsgával is rendelkezem, de a magánnyomozói tagozat tagja vagyok. A szakmai kamarának 2006 óta vagyok tagja. Igény szerint vizsgabizottsági képviselőként is tevékenykedek. PÁLINKÁS ATTILA 45 éves vagyok. Kossuth Lajos Katonai Főiskolán végeztem és a Rendőrtiszti Főiskolán folytattam tanulmányaimat. A vagyonvédelemben 2005 óta dolgozok magánnyomozói szakon. A szakmai kamarának szintén 2005 óta vagyok tagja. Jelenleg kamarai tisztségem nincs. LENGYEL ZOLTÁN 44 éves vagyok. Rendőrtiszti valamint Katonai Főiskolát végeztem óta dolgozok a vagyonvédelemben, vagyonvédelem, biztonsági őr és magánnyomozói tevékenységeket végzek. A szakmai kamarának 2004 óta vagyok tagja a magánnyomozói tagozatban. Jelenleg kamarai tisztségem nincs.

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: 1 ÜNNEPI BESZÉD A 2009. december 20-tól 2011. december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921.

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara a komplex

Részletesebben

LAPJA. Változások a 2014. évi kötelező adatszolgáltatásban. Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Hatóság felé teljesítendő adatszolgáltatás

LAPJA. Változások a 2014. évi kötelező adatszolgáltatásban. Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Hatóság felé teljesítendő adatszolgáltatás KÖNYVVIZSGÁLÓK LAPJA a MAGYAR KÖNYVVIZSGÁLÓI KAMARA HIVATALOS LAPJA 3. évfolyam 5. szám 2014 május Változások a 2014. évi kötelező adatszolgáltatásban Könyvvizsgálói Közfelügyeleti Hatóság felé teljesítendő

Részletesebben

2005. évi CXXXIII. törvény. személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységre terjed ki. szabályairól. I. Fejezet

2005. évi CXXXIII. törvény. személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységre terjed ki. szabályairól. I. Fejezet 2005. évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól E törvény célja, hogy - a közrend, a közbiztonság javítása, s ezek részeként a személy- és vagyonvédelem,

Részletesebben

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA A MAGYAR KÉZILABDA SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA 2014 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A Magyar Kézilabda Szövetség (a továbbiakban: Szövetség) a Magyarországon működő, a kézilabda sportágban sporttevékenységet

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felvételi Szabályzata a 2015. évre

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felvételi Szabályzata a 2015. évre A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felvételi Szabályzata a 2015. évre A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán az oktatás az Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztérium által kiadott

Részletesebben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Örömmel nyújtom át Önöknek ezt a nemében egyedülálló és a szakmai felkészülés szempontjából meghatározó kiadványt, amely a választási igazgatás elmúlt 15 évének jelentős mérföldköve.

Részletesebben

KARTONPACK DOBOZIPARI NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE 2014. ÉV

KARTONPACK DOBOZIPARI NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE 2014. ÉV KARTONPACK DOBOZIPARI NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE 2014. ÉV Debrecen, 2015 Kartonpack Nyrt. Felelős Társaságirányítási Jelentés a Budapesti Értéktőzsde Zrt.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Épületgépészek Szövetségének Pécsett 2014. február 22-én, 13.30-kor kezdődő 2. közgyűlésről

JEGYZŐKÖNYV a Magyar Épületgépészek Szövetségének Pécsett 2014. február 22-én, 13.30-kor kezdődő 2. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV a Magyar Épületgépészek Szövetségének Pécsett 2014. február 22-én, 13.30-kor kezdődő 2. közgyűlésről Bozsó Béla ügyvezető: Tisztelt közgyűlés, kedves kollégák, Bozsó Béla a MÉGSZ ügyvezetője

Részletesebben

JOGSZABÁLY. Telefon: 795-4722, fax: 795-0230. II. ÉVFOLYAM, 23. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. AUGUSZTUS 19.

JOGSZABÁLY. Telefon: 795-4722, fax: 795-0230. II. ÉVFOLYAM, 23. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. AUGUSZTUS 19. II. ÉVFOLYAM, 23. SZÁM Ára: 1335 Ft 2010. AUGUSZTUS 19. Felhívjuk elõfizetõink figyelmét, hogy az Oktatási és Kulturális Közlöny Szerkesztõsége elérhetõségei az alábbiak szerint megváltoztak: Telefon:

Részletesebben

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat

Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat Magyar Lovassport Szövetség elnöksége által elfogadott, 2015. február 21-től hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat 1 Általános rendelkezések 1. A Szabályzat hatálya A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

Lakáskérdőív A lakás címe

Lakáskérdőív A lakás címe Lakáskérdőív A lakás címe A lakáskérdőívnek ez a része az adatszolgáltatói csomagban nyomdai úton kitöltött. Az előnyomtatott cím és a tényleges helyzet eltérése esetén a pontos-e az előnyomtatott cím

Részletesebben

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014.

A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014. A MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA SZAKMAGYAKORLÁSI SZABÁLYZATA 2014. Előszó A Magyar Mérnöki Kamara Küldöttgyűlése a jelen Szabályzatban minden szakmagyakorló számára a területi mérnöki kamarák hatáskörébe utalt

Részletesebben

Függelék: A szakmagyakorlási tevékenységek engedélyezésének és bejelentésének eljárási rendje

Függelék: A szakmagyakorlási tevékenységek engedélyezésének és bejelentésének eljárási rendje Függelék: A szakmagyakorlási tevékenységek engedélyezésének és bejelentésének eljárási rendje Tartalom I. FEJEZET... 3 Általános rendelkezések... 3 A Szabályzat hatálya... 3 Engedélyhez vagy bejelentéshez

Részletesebben

V. A Kor mány tag ja i nak ren de le tei

V. A Kor mány tag ja i nak ren de le tei 34700 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 146. szám V. A Kor mány tag ja i nak ren de le tei A belügyminiszter 45/2011. (XII. 7.) BM rendelete a tûzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról,

Részletesebben

A Kormány 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelete az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről

A Kormány 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelete az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2013. évi 119. szám 64089 (13) Az R2. 22. (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A Hivatal a szakképesítésekkel összefüggő feladatai keretében) b) kiadásra

Részletesebben

A Danubius Hotels Nyrt. nyilatkozata a BÉT Zrt. által kiadott Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban (FTA) foglaltaknak való megfelelésről

A Danubius Hotels Nyrt. nyilatkozata a BÉT Zrt. által kiadott Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban (FTA) foglaltaknak való megfelelésről A Danubius Hotels Nyrt. nyilatkozata a BÉT Zrt. által kiadott Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban (FTA) foglaltaknak való megfelelésről A Danubius Hotels Nyrt. mindig is kiemelten fontosnak tartotta

Részletesebben

TVK-csoport Felelős Társaságirányítási Jelentése a 2013. évről

TVK-csoport Felelős Társaságirányítási Jelentése a 2013. évről TVK-csoport Felelős Társaságirányítási Jelentése a 2013. évről TARTALOMJEGYZÉK Az Igazgatóság... 3 Az Igazgatóság és az Ügyvezetés kapcsolata... 5 Felső vezetés, vezető állású személyek... 6 Felügyelő

Részletesebben

A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA

A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA A Kecskeméti Főiskola HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZATÁNAK ALAPSZABÁLYA 5. sz. verzió Hatálybalépés napja: 2010. február 12. (Érvényes visszavonásig) Jóváhagyta: Dr. Danyi József rektor A Kecskeméti Főiskola Hallgatói

Részletesebben

2. rész: Távfelügyeleti feladatok és a távfelügyeleti rendszer karbantartási feladatainak ellátása VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

2. rész: Távfelügyeleti feladatok és a távfelügyeleti rendszer karbantartási feladatainak ellátása VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS 2. rész: Távfelügyeleti feladatok és a távfelügyeleti rendszer karbantartási feladatainak ellátása Szerződés száma: VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről a Pest Megyei Kormányhivatal Székhely:

Részletesebben

1/2006. (II. 17.) OM rendelet. az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről

1/2006. (II. 17.) OM rendelet. az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről 1/2006. (II. 17.) OM rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról A Kormány a közoktatásról szóló többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: közoktatásról szóló

Részletesebben

19/2012. (II. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási minőségértékelés és -fejlesztés egyes kérdéseiről

19/2012. (II. 22.) Korm. rendelet. a felsőoktatási minőségértékelés és -fejlesztés egyes kérdéseiről 19/2012. (II. 22.) Korm. rendelet a felsőoktatási minőségértékelés és -fejlesztés egyes kérdéseiről A Kormány a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 110. (1) bekezdés 19. pontjában foglalt

Részletesebben

V I T A I R A T BEVEZETÉS

V I T A I R A T BEVEZETÉS BEVEZETÉS A 2010. tavaszi országgyűlési választások eredménye egyértelmű felhatalmazást adott arra, hogy új értékalapokra helyezzük az oktatási rendszer egészét. Ennélfogva szükségszerű egy új közoktatási

Részletesebben

PÁLYAKÖVETÉSES FELMÉRÉSEK AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEMEN

PÁLYAKÖVETÉSES FELMÉRÉSEK AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEMEN PÁLYAKÖVETÉSES FELMÉRÉSEK AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEMEN 2009. 1 Tartalomjegyzék I. A LEGFONTOSABB PÁLYAKÖVETÉSI EREDMÉNYEK BEMUTATÁSA... 4 A. Időrendi leírás az eddigi folyamatokról, az elvégzett

Részletesebben

Kanizsa. XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8.

Kanizsa. XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8. Kanizsa LOKÁLPATRIÓTA HETILAP XXVI. évfolyam 17. szám 2014. május 8. Kövessen minket okostelefonja segítségével is! Vállalkozások érdekében tájékoztattak, ám díjaztak egy szakmai kiválóságot is Több témában

Részletesebben

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya

A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya A Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület alapszabálya I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Marvel Team Testépítő Szabadidő Sport Egyesület 2. Az Egyesület rövidített neve: Marvel Team

Részletesebben

Munkabizottsági javaslat az új jogosultsági Korm. Rendelet (K.r.) kapcsán szükséges kamarai szabályozások koncepciójához

Munkabizottsági javaslat az új jogosultsági Korm. Rendelet (K.r.) kapcsán szükséges kamarai szabályozások koncepciójához Munkabizottsági javaslat az új jogosultsági Korm. Rendelet (K.r.) kapcsán szükséges kamarai szabályozások koncepciójához A Kamara szakmai önkormányzati hatáskört kapott az építményekkel (fogalma definiálva

Részletesebben