HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma. Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma. Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU

2 ELŐSZÓ A légkondicionáló berendezések magas értéket képviselnek, ezért kérjük kizárólag szakember végezze el a beszerelést, hogy Ön törvényes jogait és érdekeit biztosíthassa. Az Ön által vásárolt modell kissé eltérhet a használati útmutatóban leírtaktól, de ez egyáltalán nem befolyásolja a készülék működését, illetve használatát. Kérjük figyelmesen olvassa végig ezt a használati utasítást és őrizze meg jövőbeni hivatkozásokra. FIGYELMEZTETÉS: Gyermekek a készüléket felügyelet nélkül nem használhatják, illetve nem játszhatnak vele, mivel ez nem játékszer. TARTALOM Utasítások felhasználóknak Készülék részeinek megnevezései és funkciói A távirányító bemutatása A távirányító működése A fűtési funkció jellemzői Karbantartás Problémamegoldás Fontos tudnivalók Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót.

3 Beszerelési útmutató Kizárólag hitelesített szakszerviz szakembere szerelheti be az egységet. 1. Ne szerelje fel a készüléket olyan helyen, ahol robbanó gázok szivároghatnak. Győződjön meg arról, hogy gázszivárgás esetére a megszakító kapcsoló felszerelt. Ha a kiszivárgott gáz felgyülemlik a készülék körül, tüzet okozhat. A belső egység és a külső egység vezetékeinek csatlakoztatása után, ellenőrizze, kis erővel húzza meg, hogy a csatlakoztatás elég erős-e. A megszakító kapcsoló (gázszivárgás esetére) hiánya áramütést és egyéb sérüléseket okozhat. Helyesen földelje le a készüléket. A A nem helyes csatlakoztatás tüzet okozhat. földelő vezetéket szorosan J csatlakoztassa motorhoz a légkondicionálóban. A helytelen földelés áramütést és egyéb sérüléseket okozhat. Működési utasítások f Soha ne kapcsolja ki a készüléket úgy, hogy kihúzza a vezetéket a falból. Ez áramütést vagy tüzet okozhat. Vizes kézzel soha ne nyúljon a kapcsolóhoz. A készülék vezetékét ne csatlakoztassa közbülső csatlakozóba vagy hosszabbítóba, ez szigorúan tilos! Ugyanazt a fali aljzatot sem használhatja más készülék. Ez áramütést, tüzet, túlmelegedést vagy más balesetet okozhat. helytelen Mielőtt a készüléket csatlakoztatná a fali aljzathoz, győződjön meg arról, hogy nincs rajta por és a dugó teljesen a helyén van. tüzet okozhat. Ez áramütéshez vezeth Ha a dugó poros vagy nincs a helyén, ez áramütést vagy

4 Soha ne nyomja, nyújtsa, melegítse,^ okozzon kárt vagy módosítsa a vezetéket. Ez áramütést, túlmelegedést, tüzet, stb. Okozhat. Ha az elektromos vezeték sérült vagy cserére szorul bármilyen más okból kifolyólag, azt cak hitelesített szervízzel vagy szakemberrel végeztesse el. Soha ne használja a biztosítékot helytelen teljesítménnyel vagy más, / Réz huzal l huzallal. Fémvezeték vagy rézhuzal használata biztosítékként működési hibát vagy tüzet okozhat.

5 (Erős napsugárzást vagy forró levegőt ne engedjen a szobába. Próbálja meg csökkenteni más eszközök hő kibocsátását a légkondicionáló működése alatt. Ne használjon más nyílt lánggal rendelkező készüléket a légkondicionált szobában. A készülék működése közben húzza be a függönyöket vagy a redőnyt, hogy közvetlen napsugárzás ne érje. Ne helyezzen semmilyen rovarölőt, festéket vagy egyéb gyúlékony sprayt a légkondicionáló mellé, vagy fújja közvetlenül a légkondicionálóra. Vigye ki a szobából a melegítő készülékeket. Ha a légkondicionálót és egy nyílt lángos készüléket egy szobában kell használnia, időről időre szellőztetnie kell. Szellőztetés hiánya oxigén hiányhoz vezethet vagy más egyéb veszélyeket rejt magában. Megfullado k! Ez a készülékek helytelen gyújtásához vezethet. Tisztítás és karbantartás előtt mindig kapcsolja ki az áramot. Soha ne tisztítsa a készüléket, ha a ventilátor működik. Ez tüzet okozhat. Soha ne dugjon botokat vagy rudakat a szellőző nyílásokba.? ^ Veszélyes! A levegőáramlását helyesen válassza meg. Válassza meg helyesen a fel/le és bal/jobb irányba fújó levegőt, a szoba egyenletes Ne tegye ki magát sokáig közvetlenül a hideg levegőnek. Mert ha a ventilátorok működnek miközben ezt teszi, úgy ez balesetekhez vezethet. Ne tisztítsa a légkondicionáló készüléket vízzel. Ez áramütést okozhat. hőmérsékletének eléréséhez Soha ne tegyen, akasszon a készülékre tárgyakat, ruhákat, egyebeket. Ez egészségére káros lehet. A készüléktartó elemeit figyelmesen vizsgálja át. Ne üljön vagy helyezzen bármit a külső egységre. A készülék leesése Ez a készülék leeséséhez vezethet, ami baleseteket, sérüléseket okozhat. Ne használja a következő anyagokat: Ha bármi sérülést talál a tartószerkezeten azonnal javítassa meg, hogy megelőzze a szerkezet esését, ezáltal sérülés vagy más baleset okozását. Amikor hosszú ideig nem használja a készüléket húzza ki a falból, biztonsági okokból. emberi sérülést vagy más balesetet okozhat. Forró víz (40 C fok felett) Forró víz használata eltorzíthatja a készüléket vagy fakíthatja a színét. Benzin, hígító, benzol és tisztítószerek, stb. Ezek az anyagok eldeformálhatják a légkondicionálót, valamint karcolhatják a készüléket. Mielőtt kihúzná a falból, győződjön meg róla, hogy lekapcsolta a légkondicionáló kapcsolóját. LESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI TANÁCSOK Amikor leszerelés vagy javítás szükségessé válik, kérjük forduljon hitelesített szakszervizhez. Bármilyen, a normálistól eltérőt (égett szag) észlel, kapcsolja ki a készüléket azonnal, áramtalanítsa és forduljon a hitelesített szakszervizhez.

6 A KÉSZÜLÉK RÉSZEINEK MEGNEVEZÉSEI ÉS FUNKCIÓI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló A készülék jellemzői, megjelenése modellenként változhat. Belső egység Levegő bevezető rács A szobai levegőt szívja Szobahőmérséklet ellenőrző Levegő bemenet Az oldalaknál és a hátsó felületen Kiáramló levegő szellőző Levegőnyílás A levegő innen fúj ki Levegőszűrő A belső levegőt tisztítja meg a portól és piszoktól Lefolyócső A levegőből kivont folyadékot vezeti Vezeték Vezeték nélküli távirányító A hűtőfolyadék csövének kapcsolata, elektromos vezeték KÉSZÜLÉK MŰKÖDTETÉSE Hogyan nyissuk ki Hogyan zárjuk be Nyomja le a levegő bevezető rácsot, majd nyomja meg mindkét oldalát az alján. Vészleállító gomb Gyengéden nyomja meg mindkét oldalát a levegő Ezt a gombot vészhelyzet esetén a be- és kikapcsolásra bevezető rácsnak az alján és húzza erre amíg használhatja, ha a távirányító nem elérhető. 'ellenállást nem érez. Megjegyzés: Soha ne nyissa ki a rácsot 60 -nál nagyobb szögben. Ne működtesse a készüléket túl magas fokozaton.

7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló A bemutatása Ventilátorlapát Páramentesítő Hűtés Fűtés Alvási (hűtő-fűtő modellnél) Automatikus ; mód Időzítő Beállított hőmérséklet Hőmérséklet beállítás : A beállított hőmérséklet a CONT (folyamatos) módban, amúgy -- mutat. Ventilátor sebesség Ez lehet magas, közepes és alacsony sebességű. Működés Időzítő HI POWER A távirányító jelének érzékelője ECONO Hőmérséklet beállítása, időzítő és hibás kód je. A fenti ábra a készülék a legfontosabb részeit mutatja be. A változhat, de ez nem befolyásolja a működést.

8 A távirányító bemutatása és működése A távirányító HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló IVENTILÁTOR SEBESSÉG HŐMÉRSÉKLET A beállított hőmérsékletet jelzi ki. (De az Auto Select (automatikus kiválasztás) módban nem mutat hőmérsékletet. ÓRA/IDŐZÍTŐ A kiáramló levegő sebességét jelzi ki. Magas teljesítmény Magas teljesítmény beállításakor látható. ENERGIATAKARÉKOS ÜZEMMÓD Az energiatakarékos üzemmód működésének jele. Időzítő működése közben azt az időt mutatj a, amit beállított. Rendes működés közben az órát jeleníti meg. SET TEMPERATURE hőmérséklet beállítás) gomb A szobahőmérséklet állítható be ezzel a gombbal. AIR FLOW(levegőáramlás)gomb (Ez a gomb a levegőáramlás irányát változtatja. A gombnyomások a következőképpen jelennek meg a n: LEVEGŐÁRAMLÁS A kiválasztott keringetési sebességet jelenti. MŰKÖDÉSI MÓD A kiválasztott operációs módot jelzi ki. ON/OFF (be- és kikapcsoló) gomb Ezzel a gombbal indíthatja el illetve állíthatja meg a készülék működését. ECONO (energiatakarékos) gomb Ez a gomb kapcsolja be az energiatakarékos üzemmódot. FAN SPEED(Keringetési sebesség) gomb A levegő áramlásának sebességét hivatott beállítani ez a gomb. SLEEP(készenléti) gomb Ezzel a gombbal helyezheti a készüléket készenléti állapotba. MODE(működési mód) gomb Ezen gomb megnyomásával a működési módok a következőképpen változnak: POWER (magas teljesítmény) gomb Ezzel a gombbal kapcsolhat magas teljesítményre. ON TIMER(Időzítő) gomb Ezzel a gombbal válthat az időzített program és a normál működés között. ÓRA BEÁLLÍTÁSI GOMB Ezekkel a gombokkal állítható be az óra, valamint az időzítő. MEGJEGYZÉS: A fenti ábrán láthatóak a főbb k, gombok. Amikor a légkondicionálónak csak hűtési funkciója van, a HEAT(fűtés) funkció AIR-DRAFT (keringetés) funkcióvá változik.

9 TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló Különbözőmódok működtetése 2. Nyomja meg a SET TEMPERATURE (hőmérséklet beállítása) gombokat addig amíg a kívánt hőmérsékletet el nem éri A beállítható hőmérséklet 18 C-30 C között lehet 3. Nyomja meg a FAN SPEED (keringetési sebesség) gombot a levegőkiáramlási sebesség meghatározásához: magas(high), közepes(med), alacsony(low) vagy automatikus(auto). 4. Nyomja meg az AIR FLOW (levegőáramlás) gombot és ezzel kiválaszthatja a levegő áramlási stílusát: természetes, oldalirányba mozgás, egyirányú szél. Magas teljesítményű működés Nyomja meg a HI POWER(magas teljesítmény) gombot a COOL (hűtés) vagy HEAT(fűtés) funkciók működése közben, a levegő kiáramlási sebessége magas(high) fokozatba kapcsol és így működik tovább 15 percig. Megjegyzés: magas teljesítményű működés közben a levegő kiáramlási sebesség nem változtatható. Energiatakarékos üzemmód Nyomja meg az ECONO(energiatakarékos) gombot a COOL(hűtés) funkció alatt a beállított hőmérséklet 2 C-kal emelkedhet, míg a HEAT(fűtés) vagy DRY (páramentesítés) funkciónál csökkenhet a hőmérséklet 2 C -kal és a levegőáramlási sebesség lecsökken LOW(alacsony) fokozatra. Bal/jobb levegőáramlás irányának beállítása A levegőáramlás irányát egyszerűen beállíthatja, az irányítást szabályozó lapátok kézi elforgatásával. Figyelmeztetés: kapcsolja ki a készüléket, mielőtt ezt a műveletet elvégezné. Óra beállítás Módszer (az egyes számú távirányítókra érvényes) 1. Az elemek behelyezése után, mielőtt még az időzítőt beállítaná, vegye le a hátsó borítót és nyomja meg a CLK gombot például egy toll hegyével. Az idő villogni fog, ekkor állíthatja be a pontos időt. 2. Nyomja meg az HOUR (óra) gombot és beállíthatja a kívánt órát. 3. Nyomja meg a MIN (perc) gombot és állítsa be a pontos percet. 4. Nyomja meg a CLK gombot ismét, majd helyezze vissza a hátsó borítót. 2.módszer (a kettes számú távirányítókra érvényes) 5.Nyomja meg az HOUR (óra) gombot közvetlenül és állítsa be a kívánt órát. 6.Nyomja meg a MIN (perc) gombot és állítsa be a kívánt percet. 15 másodperc múlva a beállított értékek lezárnak. Megjegyzés: Az időzítő beállításai az óra értékei alapján működnek, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy helyesen állította be az értékeket. Készenléti állapot beállítása 1.módszer Használja ezt az opciót alvás közben, stb. a működési zajok csökkentésére. A szobahőmérséklet automatikusan ellenőrzött az eltelt idővel és nem engedi túlságosan lehűlni vagy túlságosan felmelegedni. Pl.: 7 óra hossza múlva kikapcsol 1. Nyomja meg az ON/OFF (be- és kikapcsol) gombot a készülék bekapcsolásához. 2. Nyomja meg a SLEEP (készenléti) gombot. A gombnyomásokkal az idő intervallum a következőképpen változik: 1:00, 2:00, 3:00, 5:00, 7:00, 10:00, állítsa be 7:00-re. Kilépés a beállításból Amikor a 10:00-ra ér, nyomja meg a SLEEP (készenléti) gombot ismét és ezzel kilép a beállításból. ^

10 Időzítő beállítása 1.A légkondicionáló működése közben, nyomja meg az ON TIMER (időzítő) gombot és ezzel belép az időzítés beállítási módba. 2.Nyomja meg az HOUR (óra) gombot, amíg a kívánt órát eléri. Az óra számláló 1 óránkénti lépésközökkel számol. 3.Nyomja meg a MIN (perc) gombot, amíg a kívánt percet eléri. A percszámláló 10 perces lépésközökkel számol. 4.Beállítás után, nyomja meg az ON TIMER (időzítő)gombot ismét a beállítások érvényesítéséhez. Kilépés a beállításból Nyomja meg az ON TIMER gombot, amíg a pontos idő megjelenik. Az elemek cseréje Amikor észreveszi, hogy a távirányító jelei gyengébbek és a beltéri egység nem veszi ezeket, vagy a n a jelek homályosan jelennek meg, kérjük cserélje ki az elemeket. Ügyeljen, hogy a pozítív és negatív pólusokat helyesen tegye be. Ugyanazon típusú elemeket használjon. Ha a távirányítót nem kívánja használni hosszabb ideig, úgy vegye ki az elemeket, hogy megelőzze az elektrolit szivárgást, ami károsítja a távirányítót. Megjegyzés: 1.Ne keverje az új és használt elemeket. 2.Normális használat esetén az elemek 6-12 hónapig használhatóak a JIS és IEC megfelelőségi nyilatkozatok szerint. Ha tovább használja vagy ilyen nyilatkozattal nem rendelkező elemet használ, akkor az elem elkezdhet szivárogni és ezáltal a távirányító károsodhat és működésképtelenné válhat. 3.A lejárati idő az elemen nyomtatva látható. Az elemek felhasználhatósága rövidebb, mint a légkondicionálók Élettartama. A fűtési funkció jellemzői Alapvető információk A készülék beszívja a meleget a kinti levegőből és ezt használja fel a szoba fűtésére. A kinti hőmérséklet csökkenése és növekedése alapján a fűtési pumpa fel/le jár, ez az alapelv határozza meg a fűtési képességet. Viszonylag rövid idő szükséges a szoba hőmérsékletének növeléséhez, ezzel a forró levegő keringető rendszerrel. Amikor a kinti hőmérséklet nagyon lecsökken, más fűtési eszközökkel együtt is használható, csak bizonyosodjon meg a jó szellőztetésről a balesetek megelőzése érdekében. Kiolvasztás Amikor a kinti hőmérséklet nagyon alacsony és a páratartalom magas, a kültéri egység hőcserélője elfagyhat, ami rossz hatással van a fűtési teljesítményre. Ekkor veszi hasznát az automatikus kiolvasztó funkciónak. A fűtés megáll 5-10 percre amíg a kiolvasztás megtörténik. Mindkét, kültéri és beltéri egységhez tartozó ventilátor leáll. Kiolvasztás alatt, a kültéri egységből gőz jöhet ki, ez a gyors kiolvasztás jele, ami nem jelent hibát. A kiolvasztás végeztével a hűtési funkció folytatódik.

11 Karbantartás HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló Karbantartás előtt kapcsolja ki és húzza ki a falból a készüléket Az éves használat előtt Az éves használat közben A levegőszűrő tisztítása (Minden két hétben egyszer) Ellenőrizze, hogy van-e valamilyen anyag ami elzárhatja a Vegye ki a levegőszűrőt az egységből. beltéri vagy a kültéri egység nyílásait Óvatosan nyomja meg a rács alsó végét és nyissa ki. Óvatosan húzza ki a levegőszűrőt és vegye ki maga felé húzva tovább. Ellenőrizze, hogy a felszerelési állvány nem rozsdásodott-e Ellenőrizze,.hogy a Tisztítsa meg a levegőszűrőt. Ha a szűrő nagyon piszkos, langyos vízzel (kb.30 C) mossa le. Majd szárítsa meg a levegőn. Megjegyzés: Ne használjon forró vizet a tisztításhoz. Ne szárítsa tűz felett. Ne használjon túl nagy erőt a szűrő kivételénél, ezzel kinyújthatja. szerkezet helyesen földelt-e. Ellenőrizze, hogy a levegőszűrő tiszta-e. Csatlakoztassa az áramforráshoz. Helyezzen elemeket a távirányítóba. Az éves használat után A szűrő behelyezése Szűrő nélküli használat a készülék belsejének elkoszosodásához, rossz teljesítményhez és károsodáshoz A légkondicionáló tisztítása Puha és száraz rongyot vagy porszívót használjon a légkondicionáló tisztításához. Ha a légkondicionáló nagyon piszkos, használjon egy semleges mosószerbe áztatott rongyot a tisztításhoz. Állítsa a hőmérsékletet 30 C-ra, keringetési módra és egy fél napig működtesse így a készüléket. Ez az egység belsejét szárítja ki. Kapcsolja ki és húzza ki a falból a készüléket. A készülék kikapcsolt állapotban is 5W áramot fogyaszt. Energiatakarékossági és biztonsági okokból mindig húzza ki a készüléket a falból az éves használat 'után. Tisztítsa meg és helyezze be a levegőszűrőt. Megjegyzés: Ha a levegőszűrő eltömődött, ez befolyásolja a készülék Teljesítményét, valamint a működési zaj és az áramfogyasztás is növekedik. Nagyon fontos, hogy rendszeresen tisztítsa a Levegőszűrőt. Tisztítsa meg a beltéri és kültéri egységet is. Vegye ki az elemeket a távirányítóból.

12 Problémamegoldás Kérjük, ellenőrizze a következőket, mielőtt a szakszervizhez fordulna. A légkondicionáló egyáltalán nem működik. Csatlakoztatta a fali aljzathoz? Az idő az ON(be) pozícióban áll? Áramkimaradás történt vagy egy biztosíték égett ki? -? x-a szobahőmérséklet nem szabályozható. ' (Túl hideg vagy túl meleg) A hőmérséklet szabályozás a CONT (beállítás) állásban áll? A szobahőmérséklet beállítás megfelelő? "A levegőszűrők tiszták? ^ Nem megfelelő hűtési vagy fűtési teljesítmény. Nem maradt ablak vagy ajtó nyitva? Megfelelő hőmérséklet A CONT (folyamatos) módban a készülék folyamatosan működik a szobahőmérséklettől függetlenül. Nem megfelelő hűtési teljesítmény A szobába közvetlenül besüt a nap? -Van bármilyen fűtő eszköz a szobában? Ha a készülék még a fenti pontok ellenőrzése után sem működik helyesen, ha még a 11. oldal elolvasása után is kétely van' Önben, vagy az alábbiakban láthatóak fordulnak elő, úgy kapcsolja ki a készüléket és forduljon a legközelebbi hitelesített szervizhez. Esetek, amelyeknél azonnal forduljon a hitelesített szakszervizhez A következő helyzetekben azonnal húzza ki a készüléket a fali aljzatból és forduljon a legközelebbi hitelesített szervizhez. A megszakító és a biztosíték gyakran letörik Túl sok ember van a szobában? A fali dugó vagy vezeték túl forró. A vezeték vagy a fali dugó törött. ^i Üzemzavart okoz a tv-ben, rádióban vagy egyéb készülékben. A kapcsoló nem indítja el készüléket Működés közben furcsa zaj hallható. Amikor a RUN (elindítás) gombot megnyomva nem vagy nem helyesen működik, sőt még áramtalaníts és 3 perc múlva az újraindítás után sem működik jól.

13 Fontos tudnivalók /A készülék csak lekapcsolás után indítható újra Áramtalanítás után 3 percig, az egység védelme Érdekében, nem indítható újra A 3-perces védelmi időzítő a készülék Micro computerében található és automatikusan lép működésbe. Viszont ez a funkció csak áramtalaníts után lép életbe. A hűtési funkció bekapcsolása után azonnal nem kezd el levegőt fújni. Ez a hideg levegő keringetését akadályozza meg, amíg a beltéri hőcserélő felmelegszik. (2-5 perc) A hűtési funkció bekapcsolása után 6-12 perccel sem keringeti a levegőt A páramentesítő funkciónál nincs levegőkeringetés. COOL (hűtés) funkciónál vízpermet fúj a készülékből. A készülékből bűzös szag árad ki. Amikor a külső hőmérséklet alacsony és a páratartalom magas, az egység automatikusan elindítja a kiolvasztás funkciót. Kérjük, várjon türelemmel. Kiolvasztás alatt, víz és gőz távozhat a külső egységből. A belső ventilátor néha megáll energiatakarékossági okokból, valamint azért, hogy a pára lecsapódást Ez néha előfordulhat amikor a hőmérséklet és a páratartalom túl magas a páratartalom, de ez eltűnik, amint a hőmérséklet és a páratartalom lecsökken. Működés közben a kiáradó levegő büdös lehet, a készülékre ragadt cigarettafüst és parfüm illatok miatt. Furcsa, gurgulázó zaj-ez csak a hűtőanyag körbeforgása az egységben. hallatszódik. Furcsa, pattogó hang hallatszódik kikapcsolás vagy (áramtalanítás után. Nem működtethető az áramkimaradás után, _Ez a műanyag kitágulása és összehúzódása a meleg hatására. A Micro computer memóriaegysége törlődött. A Távirányítóval indítsa újra. Ez előfordulhat, ha a készülék jelfogadója közvetlen napfénynek vagy erős világításnak van kitéve. Sötétítse be a szobát vagy vegye le a világítást. Az egység nem veszi a távirányító jeleit. Pára keletkezik a levegő kivezető rács. Ha magas páratartalom mellett sokáig üzemelteti, a Készüléket, akkor a levegő kivezető rácson pára keletkezhet és csöpöghet le.

14 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL9000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 865W Hűtési bemeneti áramfelvétel 4A Fűtési bemeneti teljesítmény 770W Fűtési bemeneti áramfelvétel 3.5A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 500m^3/h Zajszint beltéri egység 29-39dB(A) Hűtési teljesítmény kültéri egység 49dB(A) 9000Btu Fűtési teljesítmény 2780W 9000Btu 2780W Méretek(mm) beltéri egység 790 x 270 x 180 kültéri egység 700 x 225 x 500 Tömeg(kg) beltéri egység 12 kültéri egység 32 Gyártási idő Gyártási szám

15 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL12000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 1080W Hűtési bemeneti áramfelvétel 4.8A Fűtési bemeneti teljesítmény 1000W Fűtési bemeneti áramfelvétel 4.4A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 600m^3/h Zajszint (beltéri egység) 35-42dB(A) (kültéri egység) 54dB(A) Hűtési teljesítmény 12000Btu 3500W Fűtési teljesítmény 12500Btu 3600W Méretek(mm) beltéri egység 790 x 270 x 180 kültéri egység 795 x 255 x 540 Tömeg(kg) beltéri egység 12 kültéri egység 38 Gyártási idő Gyártási szám

16 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL18000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 1590W Hűtési bemeneti áramfelvétel 6.8A Fűtési bemeneti teljesítmény 1600W Fűtési bemeneti áramfelvétel 6.9A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 720m^3/h Zajszint (beltéri egység) 37-45dB(A) (kültéri egység) 56dB(A) Hűtési teljesítmény 18000Btu 5100W Fűtési teljesítmény 18300Btu 5200W Méretek(mm) beltéri egység 940 x 270 x 180 kültéri egység 795 x 255 x 540 Tömeg(kg) beltéri egység 16 kültéri egység 42 Gyártási idő Gyártási szám

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV R32 MODELEK FTXM20K3V1B FTXM25K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS SZEM Az INTELLIGENS SZEM érzékelője észleli

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV R32 MODELEK FTXM35K3V1B FTXM42K3V1B FTXM50K3V1B Kiemelt funkciók A kényelem és energiatakarékosság érdekében INTELLIGENS SZEM Az INTELLIGENS SZEM érzékelője

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Lakossági 4-utas kazettás készülékhez. LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) RAS-M16SMUV-E RAS-M16SMUCV-E. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Lakossági 4-utas kazettás készülékhez LÉGKONDÍCIONÁLÓ (SPLIT Típusú) Beltéri Egység Hõszivattyús Modell Csak hûtõ Modell Mennyezeti panel RAS-M10SMUV-E RAS-M10SMUCV-E RB-B11MC(W)E RAS-M13SMUV-E

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki az új készülékből, kérjük, olvassa el a felhasználói útmutatót alaposan, és tartsa kéznél, hogy a későbbiekben is belenézhessen. BIZTONSÁGI

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Biztonsági előírások. vigyázat! Itt regisztrálhatja a készülékét: www.samsung.com/global/register

Tartalomjegyzék. Biztonsági előírások. vigyázat! Itt regisztrálhatja a készülékét: www.samsung.com/global/register Tartalomjegyzék Itt regisztrálhatja a készülékét: www.samsung.com/global/register Biztonsági előírások Az alábbi biztonsági előírásokra kell tekintettel lenni a klímaberendezés használatánál. BEVEZETÉS

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Daikin szobai klimaberendezés Üzemeltetési kézikönyv FVXS25FV1B FVXS35FV1B FVXS50FV1B TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek... 4 Üzemeltetés előtti teendők...

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Üzemeltetési kézikönyv MODELEK FNQ25A2VEB FNQ35A2VEB FNQ50A2VEB FNQ60A2VEB TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTT OLVASSA EL Biztonsági óvintézkedések... 2 Az alkatrészek elnevezése...

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉS ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV MODELLEK FTXS20J2V1B FTXS25J2V1B FTXS35J2V1B FTXS42J2V1B FTXS50J2V1B TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások...

Részletesebben

SPLIT -TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT -TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielõtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT -TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat talál a kezelésre

Részletesebben

Daikin szobai klimaberendezés. Üzemeltetési kézikönyv

Daikin szobai klimaberendezés. Üzemeltetési kézikönyv Daikin szobai klimaberendezés Üzemeltetési kézikönyv FTXG25EV1BW FTXG35EV1BW CTXG50EV1BW FTXG25EV1BS FTXG35EV1BS CTXG50EV1BS TARTALOMJEGYZÉK ÜZEMELTETÉS ELŐTTI TUDNIVALÓK Biztonsági előírások... 2 Alkatrészek...

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv Üzemeltetési kézikönyv FFQ25B9V1B FFQ35B9V1B FFQ50B9V1B FFQ60B9V1B 1 2 A 1 1 2 3 5 6 7 4 2 8 3 9 B 1 1 4 1 2 4 3 3 4 5 6 5 6 FFQ25B9V1B FFQ35B9V1B FFQ50B9V1B FFQ60B9V1B Üzemeltetési kézikönyv Tartalomjegyzék

Részletesebben

Légtisztító ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

Légtisztító ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Légtisztító ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Padlón álló, falra akasztható típus MODELL MC70LVM Jellemzők A légtisztításról A gyorsan áramló levegőből a berendezés be tudja szívni a port, virágport stb. A levegőfúvás

Részletesebben

Panasonic. Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-SHF09D3E5 WH-SHF12D6E5. Kültéri egység WH-UH09DE5 WH-UH12DE5

Panasonic. Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-SHF09D3E5 WH-SHF12D6E5. Kültéri egység WH-UH09DE5 WH-UH12DE5 Panasonic Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ Típusjelek Beltéri egység WH-SHF09D3E5 WH-SHF12D6E5 Kültéri egység WH-UH09DE5 WH-UH12DE5 Mielôtt a készüléket üzembe helyezi, kérjük, gondosan olvassa

Részletesebben

SPLIT - INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ

SPLIT - INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Mielőtt használatba venné a légkondícionálót, kérjük figyelmesen olvassa el azt az útmutatót SPLIT - INVERTER TÍPUSÚ SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Olvassa el ezt az útmutatót Az útmutatóban hasznos tanácsokat

Részletesebben

Panasonic. Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-SXF09D3E5 WH-SXF12D6E5 (WH-SXF09D3E5-1) (WH-SXF12D6E5-1)

Panasonic. Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ. Típusjelek. Beltéri egység WH-SXF09D3E5 WH-SXF12D6E5 (WH-SXF09D3E5-1) (WH-SXF12D6E5-1) Panasonic Kezelési útmutató LEVEGÔ VÍZ HÔSZIVATTYÚ Típusjelek Beltéri egység WH-SXF09D3E5 WH-SXF12D6E5 (WH-SXF09D3E5-1) (WH-SXF12D6E5-1) Kültéri egység WH-UX09DE5 WH-UX12DE5 (WH-UX09DE5-1) (WH-UX12DE5-1)

Részletesebben

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket! JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

Részletesebben

www.eluxshop.hu HU Használati útmutató

www.eluxshop.hu HU Használati útmutató 47395GM-MN HU Használati útmutató 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...8 4. AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT...9 5. FŐZŐLAP - NAPI HASZNÁLAT...9 6.

Részletesebben

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32 Használati útmutató Modell TWH24, TWH32, TWHE32 VIGYÁZAT: Ha az útmutatóban közölt információkat nem követi megfelelően, az esetleges tűz vagy robbanás jelentős anyagi kárt, személyi sérülést vagy halált

Részletesebben

EKK52550OW EKK52550OX

EKK52550OW EKK52550OX EKK52550OW EKK52550OX HU TŰZHELY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2 www.electrolux.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...8 4. AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT...9 5. FŐZŐLAP

Részletesebben

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat!

Szükséges az általános és a készülékre speciálisan vonatkozó el_írásokat! Általános ismeretek 1. A kézikönyv a készülék fontos tartozéka ezért a készülék tartozékai között gondosan őrizze meg, hogy szükség esetén a felhasználó vagy a szerviz alkalmazottja számára rendelkezésére

Részletesebben

Üzemeltetési kézikönyv

Üzemeltetési kézikönyv DAIKIN SZOBAI LÉGKONDICIONÁLÓ Üzemeltetési kézikönyv FDXS25F2VEB FDXS60F2VEB FDXS35F2VEB FDXS50F2VEB English Deutsch Français Nederlands Español Italiano Ελληνικά Portugues Русский Türkçe TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató

Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU. Használati útmutató Konyhabútor Beépítés és használat K1G21S/HU Gáz sütõvel és gáz grillel rendelkezõ tûzhely Használati útmutató Biztonsági utasítások A készülék teljesítõképességének és biztonságának megtartásának érdekében

Részletesebben

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók

Használati útmutató. TRI gázüzemű hőlégbefúvók Használati útmutató TRI gázüzemű hőlégbefúvók Kedves Vásárló! Gratulálunk, hogy egy, a csúcsminőséget képviselő Immergas terméket vásárolt, amely hosszú ideig és biztonságosan fogja az Ön kényelmét szolgálni.

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FIGYELMEZTETÉS VESZÉLY MAGYAR Üzembe helyezés 2. oldal Használati útmutató oldal FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2

Használati útmutató Hűtő - fagyasztó. www.markabolt.hu S93820CMX2 HU Használati útmutató Hűtő - fagyasztó S93820CMX2 2 www.aeg.com TARTALOM 1. BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓK... 3 2. BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK...4 3. TERMÉKLEÍRÁS...6 4. MŰKÖDÉS... 7 5. NAPI HASZNÁLAT...8 6. HASZNOS

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NÁVOD K OBSLUZE AIR PURIFIER SP-300A - 1 -

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NÁVOD K OBSLUZE AIR PURIFIER SP-300A - 1 - KEZELÉSI ÚTMUTATÓ NÁVOD K OBSLUZE AIR PURIFIER SP-300A - 1 - A. Likvidálásról szóló információk magánszemélyek részére Figyelem: Az Ön készülékén ez a jelölés van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy az elektromos

Részletesebben

Használati melegvíz hőszivattyú

Használati melegvíz hőszivattyú HU Használati melegvíz hőszivattyú Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy a használati melegvíz hőszivattyút választotta. Reméljük, készülékünk megfelel majd elvárásainak, és optimális szolgáltatást nyújt,

Részletesebben

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató Runyes FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv Kezelési útmutató 0 Fontos biztonsági információk: * Mielőtt használná a sterilizáló készüléket, kérjük olvassa el figyelmesen az összes biztonsági figyelmeztetést

Részletesebben

Használati útmutató. Tűzhely ZCG51011WA

Használati útmutató. Tűzhely ZCG51011WA HU Használati útmutató Tűzhely ZCG51011WA HU Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Termékleírás 5 Az első használat előtt 6 Főzőlap - Napi használat 7 Főzőlap Hasznos tanácsok és javaslatok

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS Ez a kézikönyv és maga a készülék fontos biztonsági figyelmeztetéseket nyújt, amelyeket el kell olvasni és mindenkor figyelembe kell

Részletesebben