HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma. Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma. Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split Klíma Modell: OSPL 9000GU OSPL 12000GU OSPL 18000GU

2 ELŐSZÓ A légkondicionáló berendezések magas értéket képviselnek, ezért kérjük kizárólag szakember végezze el a beszerelést, hogy Ön törvényes jogait és érdekeit biztosíthassa. Az Ön által vásárolt modell kissé eltérhet a használati útmutatóban leírtaktól, de ez egyáltalán nem befolyásolja a készülék működését, illetve használatát. Kérjük figyelmesen olvassa végig ezt a használati utasítást és őrizze meg jövőbeni hivatkozásokra. FIGYELMEZTETÉS: Gyermekek a készüléket felügyelet nélkül nem használhatják, illetve nem játszhatnak vele, mivel ez nem játékszer. TARTALOM Utasítások felhasználóknak Készülék részeinek megnevezései és funkciói A távirányító bemutatása A távirányító működése A fűtési funkció jellemzői Karbantartás Problémamegoldás Fontos tudnivalók Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót.

3 Beszerelési útmutató Kizárólag hitelesített szakszerviz szakembere szerelheti be az egységet. 1. Ne szerelje fel a készüléket olyan helyen, ahol robbanó gázok szivároghatnak. Győződjön meg arról, hogy gázszivárgás esetére a megszakító kapcsoló felszerelt. Ha a kiszivárgott gáz felgyülemlik a készülék körül, tüzet okozhat. A belső egység és a külső egység vezetékeinek csatlakoztatása után, ellenőrizze, kis erővel húzza meg, hogy a csatlakoztatás elég erős-e. A megszakító kapcsoló (gázszivárgás esetére) hiánya áramütést és egyéb sérüléseket okozhat. Helyesen földelje le a készüléket. A A nem helyes csatlakoztatás tüzet okozhat. földelő vezetéket szorosan J csatlakoztassa motorhoz a légkondicionálóban. A helytelen földelés áramütést és egyéb sérüléseket okozhat. Működési utasítások f Soha ne kapcsolja ki a készüléket úgy, hogy kihúzza a vezetéket a falból. Ez áramütést vagy tüzet okozhat. Vizes kézzel soha ne nyúljon a kapcsolóhoz. A készülék vezetékét ne csatlakoztassa közbülső csatlakozóba vagy hosszabbítóba, ez szigorúan tilos! Ugyanazt a fali aljzatot sem használhatja más készülék. Ez áramütést, tüzet, túlmelegedést vagy más balesetet okozhat. helytelen Mielőtt a készüléket csatlakoztatná a fali aljzathoz, győződjön meg arról, hogy nincs rajta por és a dugó teljesen a helyén van. tüzet okozhat. Ez áramütéshez vezeth Ha a dugó poros vagy nincs a helyén, ez áramütést vagy

4 Soha ne nyomja, nyújtsa, melegítse,^ okozzon kárt vagy módosítsa a vezetéket. Ez áramütést, túlmelegedést, tüzet, stb. Okozhat. Ha az elektromos vezeték sérült vagy cserére szorul bármilyen más okból kifolyólag, azt cak hitelesített szervízzel vagy szakemberrel végeztesse el. Soha ne használja a biztosítékot helytelen teljesítménnyel vagy más, / Réz huzal l huzallal. Fémvezeték vagy rézhuzal használata biztosítékként működési hibát vagy tüzet okozhat.

5 (Erős napsugárzást vagy forró levegőt ne engedjen a szobába. Próbálja meg csökkenteni más eszközök hő kibocsátását a légkondicionáló működése alatt. Ne használjon más nyílt lánggal rendelkező készüléket a légkondicionált szobában. A készülék működése közben húzza be a függönyöket vagy a redőnyt, hogy közvetlen napsugárzás ne érje. Ne helyezzen semmilyen rovarölőt, festéket vagy egyéb gyúlékony sprayt a légkondicionáló mellé, vagy fújja közvetlenül a légkondicionálóra. Vigye ki a szobából a melegítő készülékeket. Ha a légkondicionálót és egy nyílt lángos készüléket egy szobában kell használnia, időről időre szellőztetnie kell. Szellőztetés hiánya oxigén hiányhoz vezethet vagy más egyéb veszélyeket rejt magában. Megfullado k! Ez a készülékek helytelen gyújtásához vezethet. Tisztítás és karbantartás előtt mindig kapcsolja ki az áramot. Soha ne tisztítsa a készüléket, ha a ventilátor működik. Ez tüzet okozhat. Soha ne dugjon botokat vagy rudakat a szellőző nyílásokba.? ^ Veszélyes! A levegőáramlását helyesen válassza meg. Válassza meg helyesen a fel/le és bal/jobb irányba fújó levegőt, a szoba egyenletes Ne tegye ki magát sokáig közvetlenül a hideg levegőnek. Mert ha a ventilátorok működnek miközben ezt teszi, úgy ez balesetekhez vezethet. Ne tisztítsa a légkondicionáló készüléket vízzel. Ez áramütést okozhat. hőmérsékletének eléréséhez Soha ne tegyen, akasszon a készülékre tárgyakat, ruhákat, egyebeket. Ez egészségére káros lehet. A készüléktartó elemeit figyelmesen vizsgálja át. Ne üljön vagy helyezzen bármit a külső egységre. A készülék leesése Ez a készülék leeséséhez vezethet, ami baleseteket, sérüléseket okozhat. Ne használja a következő anyagokat: Ha bármi sérülést talál a tartószerkezeten azonnal javítassa meg, hogy megelőzze a szerkezet esését, ezáltal sérülés vagy más baleset okozását. Amikor hosszú ideig nem használja a készüléket húzza ki a falból, biztonsági okokból. emberi sérülést vagy más balesetet okozhat. Forró víz (40 C fok felett) Forró víz használata eltorzíthatja a készüléket vagy fakíthatja a színét. Benzin, hígító, benzol és tisztítószerek, stb. Ezek az anyagok eldeformálhatják a légkondicionálót, valamint karcolhatják a készüléket. Mielőtt kihúzná a falból, győződjön meg róla, hogy lekapcsolta a légkondicionáló kapcsolóját. LESZERELÉSI ÉS JAVÍTÁSI TANÁCSOK Amikor leszerelés vagy javítás szükségessé válik, kérjük forduljon hitelesített szakszervizhez. Bármilyen, a normálistól eltérőt (égett szag) észlel, kapcsolja ki a készüléket azonnal, áramtalanítsa és forduljon a hitelesített szakszervizhez.

6 A KÉSZÜLÉK RÉSZEINEK MEGNEVEZÉSEI ÉS FUNKCIÓI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló A készülék jellemzői, megjelenése modellenként változhat. Belső egység Levegő bevezető rács A szobai levegőt szívja Szobahőmérséklet ellenőrző Levegő bemenet Az oldalaknál és a hátsó felületen Kiáramló levegő szellőző Levegőnyílás A levegő innen fúj ki Levegőszűrő A belső levegőt tisztítja meg a portól és piszoktól Lefolyócső A levegőből kivont folyadékot vezeti Vezeték Vezeték nélküli távirányító A hűtőfolyadék csövének kapcsolata, elektromos vezeték KÉSZÜLÉK MŰKÖDTETÉSE Hogyan nyissuk ki Hogyan zárjuk be Nyomja le a levegő bevezető rácsot, majd nyomja meg mindkét oldalát az alján. Vészleállító gomb Gyengéden nyomja meg mindkét oldalát a levegő Ezt a gombot vészhelyzet esetén a be- és kikapcsolásra bevezető rácsnak az alján és húzza erre amíg használhatja, ha a távirányító nem elérhető. 'ellenállást nem érez. Megjegyzés: Soha ne nyissa ki a rácsot 60 -nál nagyobb szögben. Ne működtesse a készüléket túl magas fokozaton.

7 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló A bemutatása Ventilátorlapát Páramentesítő Hűtés Fűtés Alvási (hűtő-fűtő modellnél) Automatikus ; mód Időzítő Beállított hőmérséklet Hőmérséklet beállítás : A beállított hőmérséklet a CONT (folyamatos) módban, amúgy -- mutat. Ventilátor sebesség Ez lehet magas, közepes és alacsony sebességű. Működés Időzítő HI POWER A távirányító jelének érzékelője ECONO Hőmérséklet beállítása, időzítő és hibás kód je. A fenti ábra a készülék a legfontosabb részeit mutatja be. A változhat, de ez nem befolyásolja a működést.

8 A távirányító bemutatása és működése A távirányító HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló IVENTILÁTOR SEBESSÉG HŐMÉRSÉKLET A beállított hőmérsékletet jelzi ki. (De az Auto Select (automatikus kiválasztás) módban nem mutat hőmérsékletet. ÓRA/IDŐZÍTŐ A kiáramló levegő sebességét jelzi ki. Magas teljesítmény Magas teljesítmény beállításakor látható. ENERGIATAKARÉKOS ÜZEMMÓD Az energiatakarékos üzemmód működésének jele. Időzítő működése közben azt az időt mutatj a, amit beállított. Rendes működés közben az órát jeleníti meg. SET TEMPERATURE hőmérséklet beállítás) gomb A szobahőmérséklet állítható be ezzel a gombbal. AIR FLOW(levegőáramlás)gomb (Ez a gomb a levegőáramlás irányát változtatja. A gombnyomások a következőképpen jelennek meg a n: LEVEGŐÁRAMLÁS A kiválasztott keringetési sebességet jelenti. MŰKÖDÉSI MÓD A kiválasztott operációs módot jelzi ki. ON/OFF (be- és kikapcsoló) gomb Ezzel a gombbal indíthatja el illetve állíthatja meg a készülék működését. ECONO (energiatakarékos) gomb Ez a gomb kapcsolja be az energiatakarékos üzemmódot. FAN SPEED(Keringetési sebesség) gomb A levegő áramlásának sebességét hivatott beállítani ez a gomb. SLEEP(készenléti) gomb Ezzel a gombbal helyezheti a készüléket készenléti állapotba. MODE(működési mód) gomb Ezen gomb megnyomásával a működési módok a következőképpen változnak: POWER (magas teljesítmény) gomb Ezzel a gombbal kapcsolhat magas teljesítményre. ON TIMER(Időzítő) gomb Ezzel a gombbal válthat az időzített program és a normál működés között. ÓRA BEÁLLÍTÁSI GOMB Ezekkel a gombokkal állítható be az óra, valamint az időzítő. MEGJEGYZÉS: A fenti ábrán láthatóak a főbb k, gombok. Amikor a légkondicionálónak csak hűtési funkciója van, a HEAT(fűtés) funkció AIR-DRAFT (keringetés) funkcióvá változik.

9 TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló Különbözőmódok működtetése 2. Nyomja meg a SET TEMPERATURE (hőmérséklet beállítása) gombokat addig amíg a kívánt hőmérsékletet el nem éri A beállítható hőmérséklet 18 C-30 C között lehet 3. Nyomja meg a FAN SPEED (keringetési sebesség) gombot a levegőkiáramlási sebesség meghatározásához: magas(high), közepes(med), alacsony(low) vagy automatikus(auto). 4. Nyomja meg az AIR FLOW (levegőáramlás) gombot és ezzel kiválaszthatja a levegő áramlási stílusát: természetes, oldalirányba mozgás, egyirányú szél. Magas teljesítményű működés Nyomja meg a HI POWER(magas teljesítmény) gombot a COOL (hűtés) vagy HEAT(fűtés) funkciók működése közben, a levegő kiáramlási sebessége magas(high) fokozatba kapcsol és így működik tovább 15 percig. Megjegyzés: magas teljesítményű működés közben a levegő kiáramlási sebesség nem változtatható. Energiatakarékos üzemmód Nyomja meg az ECONO(energiatakarékos) gombot a COOL(hűtés) funkció alatt a beállított hőmérséklet 2 C-kal emelkedhet, míg a HEAT(fűtés) vagy DRY (páramentesítés) funkciónál csökkenhet a hőmérséklet 2 C -kal és a levegőáramlási sebesség lecsökken LOW(alacsony) fokozatra. Bal/jobb levegőáramlás irányának beállítása A levegőáramlás irányát egyszerűen beállíthatja, az irányítást szabályozó lapátok kézi elforgatásával. Figyelmeztetés: kapcsolja ki a készüléket, mielőtt ezt a műveletet elvégezné. Óra beállítás Módszer (az egyes számú távirányítókra érvényes) 1. Az elemek behelyezése után, mielőtt még az időzítőt beállítaná, vegye le a hátsó borítót és nyomja meg a CLK gombot például egy toll hegyével. Az idő villogni fog, ekkor állíthatja be a pontos időt. 2. Nyomja meg az HOUR (óra) gombot és beállíthatja a kívánt órát. 3. Nyomja meg a MIN (perc) gombot és állítsa be a pontos percet. 4. Nyomja meg a CLK gombot ismét, majd helyezze vissza a hátsó borítót. 2.módszer (a kettes számú távirányítókra érvényes) 5.Nyomja meg az HOUR (óra) gombot közvetlenül és állítsa be a kívánt órát. 6.Nyomja meg a MIN (perc) gombot és állítsa be a kívánt percet. 15 másodperc múlva a beállított értékek lezárnak. Megjegyzés: Az időzítő beállításai az óra értékei alapján működnek, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy helyesen állította be az értékeket. Készenléti állapot beállítása 1.módszer Használja ezt az opciót alvás közben, stb. a működési zajok csökkentésére. A szobahőmérséklet automatikusan ellenőrzött az eltelt idővel és nem engedi túlságosan lehűlni vagy túlságosan felmelegedni. Pl.: 7 óra hossza múlva kikapcsol 1. Nyomja meg az ON/OFF (be- és kikapcsol) gombot a készülék bekapcsolásához. 2. Nyomja meg a SLEEP (készenléti) gombot. A gombnyomásokkal az idő intervallum a következőképpen változik: 1:00, 2:00, 3:00, 5:00, 7:00, 10:00, állítsa be 7:00-re. Kilépés a beállításból Amikor a 10:00-ra ér, nyomja meg a SLEEP (készenléti) gombot ismét és ezzel kilép a beállításból. ^

10 Időzítő beállítása 1.A légkondicionáló működése közben, nyomja meg az ON TIMER (időzítő) gombot és ezzel belép az időzítés beállítási módba. 2.Nyomja meg az HOUR (óra) gombot, amíg a kívánt órát eléri. Az óra számláló 1 óránkénti lépésközökkel számol. 3.Nyomja meg a MIN (perc) gombot, amíg a kívánt percet eléri. A percszámláló 10 perces lépésközökkel számol. 4.Beállítás után, nyomja meg az ON TIMER (időzítő)gombot ismét a beállítások érvényesítéséhez. Kilépés a beállításból Nyomja meg az ON TIMER gombot, amíg a pontos idő megjelenik. Az elemek cseréje Amikor észreveszi, hogy a távirányító jelei gyengébbek és a beltéri egység nem veszi ezeket, vagy a n a jelek homályosan jelennek meg, kérjük cserélje ki az elemeket. Ügyeljen, hogy a pozítív és negatív pólusokat helyesen tegye be. Ugyanazon típusú elemeket használjon. Ha a távirányítót nem kívánja használni hosszabb ideig, úgy vegye ki az elemeket, hogy megelőzze az elektrolit szivárgást, ami károsítja a távirányítót. Megjegyzés: 1.Ne keverje az új és használt elemeket. 2.Normális használat esetén az elemek 6-12 hónapig használhatóak a JIS és IEC megfelelőségi nyilatkozatok szerint. Ha tovább használja vagy ilyen nyilatkozattal nem rendelkező elemet használ, akkor az elem elkezdhet szivárogni és ezáltal a távirányító károsodhat és működésképtelenné válhat. 3.A lejárati idő az elemen nyomtatva látható. Az elemek felhasználhatósága rövidebb, mint a légkondicionálók Élettartama. A fűtési funkció jellemzői Alapvető információk A készülék beszívja a meleget a kinti levegőből és ezt használja fel a szoba fűtésére. A kinti hőmérséklet csökkenése és növekedése alapján a fűtési pumpa fel/le jár, ez az alapelv határozza meg a fűtési képességet. Viszonylag rövid idő szükséges a szoba hőmérsékletének növeléséhez, ezzel a forró levegő keringető rendszerrel. Amikor a kinti hőmérséklet nagyon lecsökken, más fűtési eszközökkel együtt is használható, csak bizonyosodjon meg a jó szellőztetésről a balesetek megelőzése érdekében. Kiolvasztás Amikor a kinti hőmérséklet nagyon alacsony és a páratartalom magas, a kültéri egység hőcserélője elfagyhat, ami rossz hatással van a fűtési teljesítményre. Ekkor veszi hasznát az automatikus kiolvasztó funkciónak. A fűtés megáll 5-10 percre amíg a kiolvasztás megtörténik. Mindkét, kültéri és beltéri egységhez tartozó ventilátor leáll. Kiolvasztás alatt, a kültéri egységből gőz jöhet ki, ez a gyors kiolvasztás jele, ami nem jelent hibát. A kiolvasztás végeztével a hűtési funkció folytatódik.

11 Karbantartás HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Split falra szerelhető légkondicionáló Karbantartás előtt kapcsolja ki és húzza ki a falból a készüléket Az éves használat előtt Az éves használat közben A levegőszűrő tisztítása (Minden két hétben egyszer) Ellenőrizze, hogy van-e valamilyen anyag ami elzárhatja a Vegye ki a levegőszűrőt az egységből. beltéri vagy a kültéri egység nyílásait Óvatosan nyomja meg a rács alsó végét és nyissa ki. Óvatosan húzza ki a levegőszűrőt és vegye ki maga felé húzva tovább. Ellenőrizze, hogy a felszerelési állvány nem rozsdásodott-e Ellenőrizze,.hogy a Tisztítsa meg a levegőszűrőt. Ha a szűrő nagyon piszkos, langyos vízzel (kb.30 C) mossa le. Majd szárítsa meg a levegőn. Megjegyzés: Ne használjon forró vizet a tisztításhoz. Ne szárítsa tűz felett. Ne használjon túl nagy erőt a szűrő kivételénél, ezzel kinyújthatja. szerkezet helyesen földelt-e. Ellenőrizze, hogy a levegőszűrő tiszta-e. Csatlakoztassa az áramforráshoz. Helyezzen elemeket a távirányítóba. Az éves használat után A szűrő behelyezése Szűrő nélküli használat a készülék belsejének elkoszosodásához, rossz teljesítményhez és károsodáshoz A légkondicionáló tisztítása Puha és száraz rongyot vagy porszívót használjon a légkondicionáló tisztításához. Ha a légkondicionáló nagyon piszkos, használjon egy semleges mosószerbe áztatott rongyot a tisztításhoz. Állítsa a hőmérsékletet 30 C-ra, keringetési módra és egy fél napig működtesse így a készüléket. Ez az egység belsejét szárítja ki. Kapcsolja ki és húzza ki a falból a készüléket. A készülék kikapcsolt állapotban is 5W áramot fogyaszt. Energiatakarékossági és biztonsági okokból mindig húzza ki a készüléket a falból az éves használat 'után. Tisztítsa meg és helyezze be a levegőszűrőt. Megjegyzés: Ha a levegőszűrő eltömődött, ez befolyásolja a készülék Teljesítményét, valamint a működési zaj és az áramfogyasztás is növekedik. Nagyon fontos, hogy rendszeresen tisztítsa a Levegőszűrőt. Tisztítsa meg a beltéri és kültéri egységet is. Vegye ki az elemeket a távirányítóból.

12 Problémamegoldás Kérjük, ellenőrizze a következőket, mielőtt a szakszervizhez fordulna. A légkondicionáló egyáltalán nem működik. Csatlakoztatta a fali aljzathoz? Az idő az ON(be) pozícióban áll? Áramkimaradás történt vagy egy biztosíték égett ki? -? x-a szobahőmérséklet nem szabályozható. ' (Túl hideg vagy túl meleg) A hőmérséklet szabályozás a CONT (beállítás) állásban áll? A szobahőmérséklet beállítás megfelelő? "A levegőszűrők tiszták? ^ Nem megfelelő hűtési vagy fűtési teljesítmény. Nem maradt ablak vagy ajtó nyitva? Megfelelő hőmérséklet A CONT (folyamatos) módban a készülék folyamatosan működik a szobahőmérséklettől függetlenül. Nem megfelelő hűtési teljesítmény A szobába közvetlenül besüt a nap? -Van bármilyen fűtő eszköz a szobában? Ha a készülék még a fenti pontok ellenőrzése után sem működik helyesen, ha még a 11. oldal elolvasása után is kétely van' Önben, vagy az alábbiakban láthatóak fordulnak elő, úgy kapcsolja ki a készüléket és forduljon a legközelebbi hitelesített szervizhez. Esetek, amelyeknél azonnal forduljon a hitelesített szakszervizhez A következő helyzetekben azonnal húzza ki a készüléket a fali aljzatból és forduljon a legközelebbi hitelesített szervizhez. A megszakító és a biztosíték gyakran letörik Túl sok ember van a szobában? A fali dugó vagy vezeték túl forró. A vezeték vagy a fali dugó törött. ^i Üzemzavart okoz a tv-ben, rádióban vagy egyéb készülékben. A kapcsoló nem indítja el készüléket Működés közben furcsa zaj hallható. Amikor a RUN (elindítás) gombot megnyomva nem vagy nem helyesen működik, sőt még áramtalaníts és 3 perc múlva az újraindítás után sem működik jól.

13 Fontos tudnivalók /A készülék csak lekapcsolás után indítható újra Áramtalanítás után 3 percig, az egység védelme Érdekében, nem indítható újra A 3-perces védelmi időzítő a készülék Micro computerében található és automatikusan lép működésbe. Viszont ez a funkció csak áramtalaníts után lép életbe. A hűtési funkció bekapcsolása után azonnal nem kezd el levegőt fújni. Ez a hideg levegő keringetését akadályozza meg, amíg a beltéri hőcserélő felmelegszik. (2-5 perc) A hűtési funkció bekapcsolása után 6-12 perccel sem keringeti a levegőt A páramentesítő funkciónál nincs levegőkeringetés. COOL (hűtés) funkciónál vízpermet fúj a készülékből. A készülékből bűzös szag árad ki. Amikor a külső hőmérséklet alacsony és a páratartalom magas, az egység automatikusan elindítja a kiolvasztás funkciót. Kérjük, várjon türelemmel. Kiolvasztás alatt, víz és gőz távozhat a külső egységből. A belső ventilátor néha megáll energiatakarékossági okokból, valamint azért, hogy a pára lecsapódást Ez néha előfordulhat amikor a hőmérséklet és a páratartalom túl magas a páratartalom, de ez eltűnik, amint a hőmérséklet és a páratartalom lecsökken. Működés közben a kiáradó levegő büdös lehet, a készülékre ragadt cigarettafüst és parfüm illatok miatt. Furcsa, gurgulázó zaj-ez csak a hűtőanyag körbeforgása az egységben. hallatszódik. Furcsa, pattogó hang hallatszódik kikapcsolás vagy (áramtalanítás után. Nem működtethető az áramkimaradás után, _Ez a műanyag kitágulása és összehúzódása a meleg hatására. A Micro computer memóriaegysége törlődött. A Távirányítóval indítsa újra. Ez előfordulhat, ha a készülék jelfogadója közvetlen napfénynek vagy erős világításnak van kitéve. Sötétítse be a szobát vagy vegye le a világítást. Az egység nem veszi a távirányító jeleit. Pára keletkezik a levegő kivezető rács. Ha magas páratartalom mellett sokáig üzemelteti, a Készüléket, akkor a levegő kivezető rácson pára keletkezhet és csöpöghet le.

14 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL9000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 865W Hűtési bemeneti áramfelvétel 4A Fűtési bemeneti teljesítmény 770W Fűtési bemeneti áramfelvétel 3.5A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 500m^3/h Zajszint beltéri egység 29-39dB(A) Hűtési teljesítmény kültéri egység 49dB(A) 9000Btu Fűtési teljesítmény 2780W 9000Btu 2780W Méretek(mm) beltéri egység 790 x 270 x 180 kültéri egység 700 x 225 x 500 Tömeg(kg) beltéri egység 12 kültéri egység 32 Gyártási idő Gyártási szám

15 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL12000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 1080W Hűtési bemeneti áramfelvétel 4.8A Fűtési bemeneti teljesítmény 1000W Fűtési bemeneti áramfelvétel 4.4A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 600m^3/h Zajszint (beltéri egység) 35-42dB(A) (kültéri egység) 54dB(A) Hűtési teljesítmény 12000Btu 3500W Fűtési teljesítmény 12500Btu 3600W Méretek(mm) beltéri egység 790 x 270 x 180 kültéri egység 795 x 255 x 540 Tömeg(kg) beltéri egység 12 kültéri egység 38 Gyártási idő Gyártási szám

16 ORION Falra szerelhető légkondicionáló berendezés Modellszám OSPL18000GU IP védelmi osztály IP24 Névleges feszültség V Névleges frekvencia ~50Hz Hűtési bemeneti teljesítmény 1590W Hűtési bemeneti áramfelvétel 6.8A Fűtési bemeneti teljesítmény 1600W Fűtési bemeneti áramfelvétel 6.9A Hűtőanyag típusa/töltőtömege R410A Légáramlási sebesség (beltéri egység) 720m^3/h Zajszint (beltéri egység) 37-45dB(A) (kültéri egység) 56dB(A) Hűtési teljesítmény 18000Btu 5100W Fűtési teljesítmény 18300Btu 5200W Méretek(mm) beltéri egység 940 x 270 x 180 kültéri egység 795 x 255 x 540 Tömeg(kg) beltéri egység 16 kültéri egység 42 Gyártási idő Gyártási szám

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ 1 MIDEA MWH-07CR Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés MD-A030411 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások Ventilátor 10029404 Kedves vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásahoz.kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat és fordítson különös figyelmet a figyelmeztetésekre a hibák elkerülése végett.a

Részletesebben

O R I O N. OTB-8633/Y Használati útmutató

O R I O N. OTB-8633/Y Használati útmutató O R I O N OTB-8633/Y Használati útmutató Fontos óvintézkedések 1. Kérjük figyelmesen olvassa el a használati utasításokat és őrizze meg jövőbeni hivatkozásokra. 2. Áramütés veszélyét elkerülendő a készülék

Részletesebben

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv Ablakklímák Kezelési kézikönyv 1 KEZELÉSI KÉZIKÖNYV Köszönjük, hogy GREE légkondicionáló berendezést választott! Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket!

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-815 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Kerámia hősugárzó

Kerámia hősugárzó Kerámia hősugárzó 10032003 Tisztelt Ügyfelünk, gratulálunk a készülékhez. Kérjük, olvassa el figyelmesen a következő utasításokat a csatlakoztatásról illetve a használatról és a leírtak alapján járjon

Részletesebben

TORONYVENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR 10031517 10031518 TORONYVENTILÁTOR Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODELL:KJR-12B Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. TARTALOMJEGYZÉK 1.BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK------------------------------------------------

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék

-1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E. Mobil párátlanító készülék -1- KEZELÉSI ÚTMUTATÓ F-DRY201E Mobil párátlanító készülék Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! FI_A_F-DRY201E_070312

Részletesebben

HE mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS

HE mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS HE-145 5000mg Ózongenerátor HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kérjük, figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, mielőtt használatba veszi ózongenerátorát! A készülék időszakos (nem folyamatos) ózonkezelésre lett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Felhasználói kézikönyv a b Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips által biztosított

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

OSZLOP VENTILÁTOR R-819

OSZLOP VENTILÁTOR R-819 Használati útmutató OSZLOP VENTILÁTOR R-819 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Léghűtő berendezés Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Használati útmutató ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

LÉGTISZTÍTÓ R-9300 Compact Air Care

LÉGTISZTÍTÓ R-9300 Compact Air Care Használati útmutató LÉGTISZTÍTÓ R-9300 Compact Air Care Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN Lábmasszírozó gép insportline Otterchill HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 18010 Lábmasszírozó gép insportline Otterchill TARTALOM BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ... 3 HASZNÁLAT... 3 ELEM CSERE... 4 ALTERNATÍV HASZNÁLAT... 4 2 BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ Olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Osztott típusú, falra szerelhető légkondícionáló berendezések

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Osztott típusú, falra szerelhető légkondícionáló berendezések Használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Osztott típusú, falra szerelhető légkondícionáló berendezések A légkondicionáló berendezések nagy értékű készülékek. Saját

Részletesebben

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Használati útmutató 10012128 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG

EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG EL-***** Címkeadagoló HASZNÁLATI UTASÍTÁS USER MANUAL BETRIEBSANLEITUNG HU EN DE BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A berendezés használata előtt figyelmesen olvassa el a használai útmutatóban található utasításokat!

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! Biztonsági

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Modell sz. Kompact 16

Modell sz. Kompact 16 16,000 BTU Hőszivattyús hordozható légkondicionáló, párátlanító, fűtő berendezés és ventilátor Modell sz. Kompact 16 Kérjük, a berendezés használata előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót.

Részletesebben

PTC TORONY HŐSUGÁRZÓ TH-2003

PTC TORONY HŐSUGÁRZÓ TH-2003 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER e l e c t r o n i c PTC TORONY HŐSUGÁRZÓ TH-2003 TISZTELT VÁSÁRLÓ! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés

Részletesebben

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Padló ventilátor JÓTÁLLÁS A készülékre 2 év garancia van. A garanciális időszakban a gyártó garanciát vállal minden gyártói hibára. A hiba előfordulása esetén a készüléket megjavítják

Részletesebben

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5 HU Split légkondicionáló Kezelési útmutató ACH-09CI, ACH-12CI INVERTER A jótállási feltételek teljesítése érdekében a légkondicionáló berendezést szakszerviznek kell beszerelnie. TARTALOMJEGYZÉK Üzemeltetés

Részletesebben

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849

PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Használati útmutató PADLÓ VENTILÁTOR 2 az 1-ben R-849 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati útmutatóval részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen

Részletesebben

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató HU SAC 0910C SAC 0922CH Ezen klímaberendezés használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri.

Részletesebben

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI

KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI KLARSTEIN A GRACIA SOROZAT KONYHAI ROBOTGÉPEI Mixer Tisztelt Ügyfelünk, először is köszönjük Önnek vásárlást. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót és kövesse a leírtakat

Részletesebben

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Figyelmesen olvassa el a felhasználói útmutatót, a készülék használata előtt. Az útmutatót őrizze meg gondosan! 2 3 4 1 HU Termékleírás 1. Fogantyúk 2. Levehető,

Részletesebben

LÉGHŰTŐ

LÉGHŰTŐ 10031341 10031342 LÉGHŰTŐ Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. Műszaki

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI TARTALOM BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 3 FUNKCIÓK... 3 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ... 4 KÖRNYEZETVÉDELEM... 4 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Kérjük, a termék

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

PÁRAELSZÍVÓ

PÁRAELSZÍVÓ PÁRAELSZÍVÓ1 10028655 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Általános - Ez a használati utasítás arra szolgál, hogy megismerkedjen a készülék működésével. Őrizze meg ezt a használati útmutatót, hogy bármikor segítségül

Részletesebben

MAXA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ P26R05 P35R05. Mobil légkondicionáló berendezés

MAXA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ P26R05 P35R05. Mobil légkondicionáló berendezés MAXA KEZELÉSI ÚTMUTATÓ P26R05 P35R05 Mobil légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat MX-A070809

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16R (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H. Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FSLC-450AE0, FSLC-510AE0 FSLC-450AE0-H, FSLC-510AE0-H Légcsatornázható split rendszerű légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt

Részletesebben

Oldalfali split klímák

Oldalfali split klímák Oldalfali split klímák Kereskedelmi split klímák Kezelési kézikönyv és garanciajegy Kezelési kézikönyv és garanciajegy 1 1 FIGYELMEZTETÉSEK Megfelelően csatlakoztassa a hálózati dugót! Különben áramütést,

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ORION ÁLLÓVENTILÁTORHOZ MODELL: OF1-S16 (KÉRJÜK OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT HASZNÁLAT ELŐTT.) 1 Biztonsági Előírások: 1. Soha ne tegye az ujját vagy más egyebet

Részletesebben

Q80 ventilátor használati útmutató

Q80 ventilátor használati útmutató Q80 ventilátor használati útmutató Olvassuk el és őrizzük meg a használati útmutatót. Fontos biztonsági tudnivalók Elektromos készülék használata esetén az alábbi biztonsági utasításokat szigorúan tartsuk

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ. Légcsatornázható. Split rendszerű légkondicionáló berendezés Üzemeltetési körülmények Hűtési üzemmód Külső hőmérséklet: 18 o C --- 45 o C Szobahőmérséklet: 17 o C --- 30 o C Fűtési üzemmód Szárítási üzemmód Külső hőmérséklet: -7 o C --- 24 o C Szobahőmérséklet:

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató . HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XRJ15Lx1, XRJ15Lx2, XRJ15Lx3 Jégkása készítő gép használati útmutató Olvassa el, és a készülék közelében őrizze meg jelen használati útmutatót. Importőr: Vendi Hungária Kft. Szervizbejelentés:

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK

BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK !" #$!" $% BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa el a biztonsági tudnivalókat. A csatlakozó dugót ütközésig toljuk be a konnektorba. Ellenkező esetben fennállhat

Részletesebben

Hairdryer. Register your product and get support at HP4996. HU Felhasználói kézikönyv

Hairdryer.   Register your product and get support at HP4996. HU Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4996 HU Felhasználói kézikönyv c b a d e f g h Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában!

Részletesebben

TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS

TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS TOTALINE LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓ ÁTTEKINTÉS Köszönjük, hogy a mi légkondicionálónkat vásárolta meg. Légkondicionálója használata előtt olvassa el alaposan ezt a kezelői kézikönyvet. TARTALOM A távirányító

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV. TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZERŰ Klímaberendezések TÍPUSOK 2 utas levegőfúvás, mennyezetre erősített, kazettás típus FXCQ20AVEB FXCQ25AVEB FXCQ32AVEB FXCQ40AVEB FXCQ50AVEB FXCQ63AVEB FXCQ80AVEB FXCQ125AVEB

Részletesebben

R-332. Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ. Gőzölős vasaló R-332

R-332. Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ. Gőzölős vasaló R-332 Használati útmutató GŐZÖLŐS VASALÓ R-332 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Aktív PA hangfal szett. Használati utasítás

Aktív PA hangfal szett. Használati utasítás Aktív PA hangfal szett Használati utasítás Jelek magyarázata A háromszög jelet vektor piktogrammal olyan termékek jelzésére használják, amelyek a nem megfelelő használat miatt veszélyt jelenthetnek (például

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz 2 1. A KEZELÉSI UTASÍTÁS HASZNÁLATA Kérjük olvassa el a kezelési utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. Tartsa biztos helyen a későbbi

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000

Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000 Mobil légkondícionáló készülék kezelési és telepítési útmutató Típus: Ac9000 Figyelem! Kérjük olvassa végig a kezelési útmutatót, mielõtt beüzemelné a készüléket! Minõségtanúsítás: Az Elektrikó Kft, mint

Részletesebben

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el!

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! Használati utasítás Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! 1 A készülék adatai Teljesítmény: 600 W Átmérő: 13,5 cm Tartály nélküli magasság:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Modellszám: VC-901 A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK: A porzsák nélküli, száraz-nedves porszívó használatakor,

Részletesebben

APY-09CL. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás

APY-09CL. Hordozható klímaberendezés. Használati utasítás APY-09CL Hordozható klímaberendezés Használati utasítás Köszönjük, hogy ezt a kiváló minőségű klímaberendezést választotta. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. 48

Részletesebben

ELEKTROMOS KERÁMIA HŐSUGÁRZÓ R-8065

ELEKTROMOS KERÁMIA HŐSUGÁRZÓ R-8065 Használati útmutató ELEKTROMOS KERÁMIA HŐSUGÁRZÓ R-8065 Mielőtt a terméket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. A terméket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV RENDSZER Klímaberendezések MODELLEK 2-utas kifúvás, mennyezetre erősített, kazettás típusú FXCQ20AVEB FXCQ25AVEB FXCQ32AVEB FXCQ40AVEB FXCQ50AVEB FXCQ63AVEB FXCQ80AVEB FXCQ25AVEB

Részletesebben

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP

FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP MAGYAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FAGYASZTÓ ÉS HŰTŐGÉP A berendezés elindítása előtt kérjük ismerkedjen meg részletesen az alábbi útmutatóval és őrizze meg az esetleges későbbi felhasználás céljából. www.lge.com

Részletesebben

Heizsitzauflage Classic

Heizsitzauflage Classic Heizsitzauflage Classic 1 2 3 2 LUXUS MeLegÍtŐ ÜLŐPáRNa tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 9 Jelzések a készüléken és/vagy a csomagoláson 9 2 Beszerelés 40 Kezelés 40 4 Tisztítás és ápolás 40 A biztosíték

Részletesebben

Hairdryer. Register your product and get support at HP4935/00. Felhasználói kézikönyv

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4935/00. Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 HU Felhasználói kézikönyv Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips

Részletesebben

Álló hősugárzó

Álló hősugárzó 10031870 Álló hősugárzó Tisztelt Vásárló, Gratulálunk a termék megvásárlásához. Kérjük, hogy olvassa el figyelmesen az útmutatót, és kövesse az alábbi szerelési utasításokat, hogy elkerülje a készülék

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Royalty Line indukciós főzőlap 2000W

Royalty Line indukciós főzőlap 2000W HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Kérjük, használat előtt figyelmesen olvassa el ezt a Használati útmutatót. Biztonsági figyelmeztetések Saját és környezete biztonsága érdekében, kérjük, az alább felsoroltakat mindig

Részletesebben

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR 10008166 10008167 10008168 10079 100796 00797 Kedves vásárló, Gratulálunk a KLARSTEIN termék megvásárlásahoz. Kérjük, olvassa el figyelmesen ezeket az utasításokat

Részletesebben

Quickstick Free Sous-vide

Quickstick Free Sous-vide Quickstick Free Sous-vide 10033286 Tisztelt ügyfél, Gratulálunk Önnek termékünk megvásárlásához. Kérjük, olvassa el figyelmesen a kézikönyvet és tartsa be a benne található utasításokat, hogy elkerülje

Részletesebben

Omnichef minisütő. A berendezés részei: Paraméter adatok. Használat közben óvja a berendezés üvegajtaját víztől. Az üveg megsérülhet.

Omnichef minisütő. A berendezés részei: Paraméter adatok. Használat közben óvja a berendezés üvegajtaját víztől. Az üveg megsérülhet. 10010781 10010782 10011460 10010783 10010784 10011461 Omnichef minisütő A berendezés részei: 1. Fűtőelem 2. Üveg ajtó 3. Belső tér 4. Toldások 5. Fogantyú 6. Burkolat 7. Hőmérséklet szabályozó 8. Üzemjelző

Részletesebben

ÜVEGLAPOS KONVEKTOR R-020B/R-020W

ÜVEGLAPOS KONVEKTOR R-020B/R-020W Használati útmutató ÜVEGLAPOS KONVEKTOR R-020B/R-020W Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, ismerkedjen meg a használati utasítással. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai szerint

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R. Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval KEZELÉSI ÚTMUTATÓ FPR-90-120-140DE-R Mobil légkondicionáló berendezés infra távirányítóval Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban

Részletesebben

Electric citrus fruits squeezer

Electric citrus fruits squeezer Electric citrus fruits squeezer Model ATC-CJ602S Elektromos citrusprés Tarsago Magyarorszag KFT Nepfurdo u. 22. 1138 Budapest Made in PRC Importer: Tarsago Media Group www.tarsagomediagroup.com ➀ ➁ ➂ ➃

Részletesebben