2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 1 (Black plate) augusztus. augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011 augusztusi program:mæjusi program 2011.07.27. 21:25 Page 1 (Black plate) 2011. augusztus. augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17"

Átírás

1 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 1 (Black plate) augusztus augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17

2 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 2 (Black plate) AUGUSZTUSI PROGRAMOK augusztus 26-án pénteken délután 6 órakor A SZOLNOKI JELEN-KOR-TÁRS GALÉRIA KIÁLLÍTÁSA (az alkotások megvásárolhatóak) Megnyitja: Nyolczas Erika művészettörténész Közreműködik: Varga Erik szolnoki képzőművész basszusgitáron Kiállítók: Szolnok városhoz és a 109 éves Szolnoki Művésztelephez kötődő kortárs képzőművészek: Ágotha Margit; Baranyó Sándor; Bosnyák Zsuzsanna; Bozsó Nóra; Bráda Tibor; Danka Attila; Deák Ilona; Fazekas Magdolna; Gránicz Tamás; Király György; Kiss Zoltán László; László Dániel; Meggyes László; Meggyes László Vendel; Nagy Dénes; Nagy Katalin Matild; Rékassy Eszter; Soós György Georgius; Varga Patrícia Minerva; Verebes György; Vojnich Erzsébet. Megtekinthető: 2011.szeptember 30-ig augusztus 28-án vasárnap délután 5 órakor DOSZKOCS ZSUZSA festőművész kiállítása A kiállítást megnyitja: Dr.Török Balázs, Szentendre város alpolgármestere A művésznő pályafutását bemutatja: Dr. Pintérné Dr. Gönczi Ágnes, a Szent János Korház főigazgatója Bevezetőt mond: Kocsi László alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal munkatársa Közreműködik: Végső Ildikó előadóművész Semes-Bogya Eszter dalénekes A kiállítás megtekinthető: 2011.szeptember 30-ig A kiállítás támogatói: BUDAI GYERMEKKORHÁZ LÉGZÉSREHABILITÁCIÓS OSZTÁLYA CORA ÁRUHÁZ, Fót; DIGITÁLIS NYOMDAIPARI és KERESKEDELMI Kft., Szentendre EL MARICHI ÉTTEREM, Szentendre; MH KÖZPONTI KIKÉPZŐ BÁZIS, Szentendre P Art Mozi, Szentendre SZENTENDRE POLGÁRMESTERI HIVATAL ZANÓT VIRÁGÜZLET, Pomáz.

3

4 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 4 (Black plate) Broken flowers-hervadó virágok színes, feliratos, amerikai-francia vígjáték, 105 perc, 2005 rendező: Jim Jarmusch forgatókönyvíró: Jim Jarmusch oszereplő(k):bill Murray (Don Johnston) Jeffrey Wright (Winston) A megrögzött agglegényt, Dont (Bill Murray) épp lapátra tette legutóbbi szeretője Sherry (Julie Delpy), így Don ismét magára marad és magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját. Elmélkedését azonban egy rejtélyes rózsaszín levél szakítja meg. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó ex-szerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia, aki valószínűleg hamarosan felkeresi őt. Winston (Jeffrey Wright), Don legjobb barátja, a szomszédban lakó családapa, aki szabadidejében magánnyomozó arra buzdítja a férfit, hogy derítsen fényt a titokra. Don sokat rágódva az utazás gondolatán, végül mégis rászánja magát egy országjáró körútra, hogy felvegye a fonalat elhagyott szeretői nyomán (Frances Conroy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton). Váratlan látogatásai a rég nem látott, különleges nőknél azonban nemcsak számára tartogat meglepetéseket. Véletlenszerű találkozásai során zűrös múltjával találja magát szemben, de jelen sorsa is különös fordulatot vesz... Díjak és jelölések: Cannes (2005) - Zsűri Nagydíja: Jim Jarmusch Cannes (2005) - Arany Pálma jelölés: Jim Jarmusch Európai Filmakadémia (2005) - Legjobb nem európai film jelölés: Jim Jarmusch Egy másik ember ((Un autre homme) fekete-fehér, feliratos, svájci filmdráma, 89 perc, 2008 rendező: Lionel Baier forgatókönyvíró: Lionel Baier operatőr: Lionel Baier zene: Igor Stravinsky, Karol Szymanowski szereplő(k): Robin Harsch (Francois) Natacha Koutchoumov (Rosa Rouge) Francois és a barátnője Vallee de Joux-be költözik. Bár Francois nem újságíró, elkezd írni a kis helyi hetilapnak az ott élők életéről és a filmekről, amelyeket a völgy egyetlen filmszínházában vetítenek. Mivel nem filmkritikus, nem igazán tudja, mit kellene írnia a filmekről, végül szóról szóra kimásolja a filmajánlókat az "Utazás"- ból, egy nívós filmszemléből, amelyet Párizsban adnak ki. A mozi nagyon gyorsan a szenvedélyévé válik, elmegy Lausanne-ba sajtóvetítésekre, melyeket a Genfi-tó környéki kritikusoknak szerveztek. Itt találkozik először Rosaval, a "L'Époque" kritikusával, mely egy színvonalas napilap. A kialakuló kapcsolat feltárja Francois legbelső vágyait, a nő és a kritikus iránti vágyát. Addig a napig, amíg fel nem fedezik a csalását.

5 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 5 (Black plate) Férfit látok álmaidban (You Will Meet a Tall Dark Stranger) színes, feliratos, amerikai-spanyol romantikus vígjáték, 98 perc, 2010 rendező: Woody Allen szereplő(k): Gemma Jones (Helena) Sir Anthony Hopkins (Alfie) Naomi Watts (Sally) Josh Brolin (Roy) Antonio Banderas (Greg) Freida Pinto (Dia) A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket, és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl, Charmaine miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni, és egy sarlatán jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik. Grindhouse: Halálbiztos ((Grindhouse: Death Proof) színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai thriller, 114 perc, 2007 rendező: Quentin Tarantino forgatókönyvíró: Quentin Tarantino operatőr: Quentin Tarantino szereplő(k): Kurt Russell (Stuntman Mike) Sydney Tamiia Poitier (Jungle Julia) Texas legtüzesebb DJ-jének, Jungle Julia-nak az alkony leszállta azt jelzi, hogy eljött a lazulás ideje két legjobb barátnője társaságában. A három szexi bombázó beleveti magát az éjszakába, megbolondítva és felgerjesztve a bárok törzsközönségének vágyait. Ám a feléjük irányuló figyelem közül nem mindegyik mondható ártatlannak. Valaki titokban minden lépésüket követi. Stuntman Mike, a sebhelyes arcú, cserzett bőrű férfi, gyilkos pillantásokkal fixírozza őket felturbózott autójának kormánya mögül. A lányok sörük felett ülve nem is sejtik, hogy a parkolóban, pár méterre tőlük, Mike már túráztatja halálos fegyverét, végzetes masináját. A '70-es és '80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül a két hollywood-i fenegyerek, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grind House-t, mely két egészestés filmből áll. A Tarantino rendezte Death Proof nem él vissza a Ponyvaregényen és a Kill Bill-en felnőtt rajongók elvárásaival, ördögien szellemes gépezete most is halálbiztosan működik. Díjak és jelölések: Cannes (2007) - Arany Pálma jelölés: Quentin Tarantino

6 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 6 (Black plate) GUSZTÁV 2. Írta: Nepp József, Dargay Attila, Jankovics Marcell Rendezte: Nepp József, Dargay Attila, Jankovics Marcell Zeneszerző: Deák Tamás Nepp József rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, háttérfestő, tervező, zeneszerző. Kossuth-díjas, Érdemes művész. Filmjeit fanyar humora és kifejező karakterei teszik egyedivé. A történet középpontjában a városi ember Gusztáv áll, akivel a leghétköznapibb dolgok történnek. Nőzni próbál, féltékeny lesz, legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel, pont az, hogy hétköznapi kisemberként jelent meg a képernyőn, tette őt szerethetővé éveken át ben a Gusztáv-sorozat Ezüst légy díjat kap Hangtükör (Sonic Mirror) színes, feliratos, svájci-finn-német dokumentumfilm, 79 perc, 2008 rendező: Mika Kaurismäki szereplők: Randy Brecker, Bill Cobham, Debale Male, Peu Meurray Percussion Okuta, Brito Rasta A dokumentumfilm a virtuóz perkúcós, Billy Cobhamet követi, amint együtt zenél profi együttesekkel, és speciális csoportokat tanít a világ minden részén. Cobham által megtett út, szülővárosától és zenei pályájának kezdeteitől Brooklyntól vezet körbe a világba. A film azonban nem ennek az egyedülálló karriernek a tükre akar lenni, hanem sokkal inkább Cobham zenéről és ritmusról vallott nézeteinek. A főszerep a zenéé, a zene mint tükör Cobham felfogásában olyan fúzió, olyan egység, amelyben a tánc és ritmus fonódik eggyé magával az élettel. A zene kohéziót teremt, erőt és perspektívát kínál az embereknek. Egy lehetséges társadalmi igazságosság megtestesítője, lévén hogy egyszerre oktátási eszköz, olyan önkifejezési és kapcsolatteremtő módszer, amely nem az egészséges emberek kiváltsága, másrészről, olyan nyelv és világ, amelyet mindenki birtokol függetlenül gazdasági vagy társadalmi helyzetétől. Mika Kaurismäki dokumentumfilmje a különböző kultúrák, az emberség tükre és a zene, a hangok életünkben betöltött szerepének megerősítése. Cobham zenéről vallott nézete, hogy ne egyszerűen demonstráció, vagy elmélet maradjon, az alkotók a film médiumát is a zenének, a ritmusnak a függvényében alakítják, így a nézőnek is közvetlen tapasztalattá válhat a film zenei világa, ez a világ saját kommunikációs eszközeivel léphet kapcsolatba saját nézőjével.

7 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 7 (Black plate) Ha te nem lennél ((Rois et Reine) színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 147 perc, 2004 rendező: Arnaud Desplechin szereplő(k): Emmanuelle Devos (Nora Cotterelle) Mathieu Amalric (Ismael Vuillard) Catherine Deneuve (Vasset-né) A film egyrészt Nora Cotterelle (Emanuelle Devos) története, az elegáns, gyönyörű nőé, aki egy művészeti galéria vezetője. Éppen közelgő esküvőjére készül, úgy tűnik, végre megtalálta a hozzá illő férfit. A másik szálon Ismael Vuillard (Mathieu Amalric), Nora egykori szeretőjének kálváriáját ismerhetjük meg, aki tévedésből a pszichiátriára kerül, ahonnan az őt kezelő pszichiáternő (Catherine Deneuve) segítségével próbál kiszabadulni. A két szál a film közepe táján kapcsolódik össze, mikor Nora meglátogatja Ismaelt, és megkéri a férfit: fogadja örökbe fiát, Eliast, aki súlyos beteg nagyapjánál nevelkedik. Norának szembe kell néznie apja, az ünnepelt író haldoklásával, harcával rákbetegsége ellen. A nő élete bár beteljesedni látszik, gyötrik az emlékek. Közben Ismael az örök vesztesek önironikus teatralitásával, mégis vidáman veszi tudomásul élete csődjét, így keveredik egyik groteszk és komikus bonyodalomból a másikba. Kettejük dilemmái olyan morális kérdésekre keresik a választ, mint emberi kapcsolatok, szerelem, önismeret, szülői felelősség. Harry Potter és a halál ereklyéi II. (Harry Potter and the Deathly Hallows II.) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 131 perc, 2011 rendező: David Yates szereplő(k): Daniel Radcliffe (Harry Potter) Ralph Fiennes (Voldemort) Emma Watson (Hermione Granger) Rupert Grint (Ron Weasley) Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső össze-csapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt. Honfoglalás színes, magyar történelmi dráma, 107 perc, 1996 rendező: Koltay Gábor szereplő(k): Franco Nero (Árpád vezér) Sinkovits Imre (Álmos fejedelem) Bitskey Tibor (Előd vezér) Csendes László, Csurka László, Dörner György, Kaszás Géza, Körtvélyessy Zsolt, Gryllus Dorka Anger Zsolt, Koncz Gábor A legöregebb magyar törzsfő, Álmos felesége, Emese álmot lát: a turulmadár megtermékenyíti, s ágyékából ezüst folyam indul. Fia, Árpád a besenyők kegyetlen támadása és apja történetei hatására már gyermekként készül szerepére, hogy népét új hazába vezesse. Árpád fia, Levente is szép szál legény már, amikor Árpád összehívja a hat másik vezért, és vérszerződéssel pecsételik meg szövetségüket. Levente az Al-Dunánál áldozza életét a bolgárokkal vívott harcban, hogy a főcsapat átkelését biztosítsa a Kárpátokon. A Vereckeihágónál Álmos letekint az eljövendő hazára és meghal. Pusztaszeren népe pajzsára emeli Árpádot, aki Levente gyermekét, leendő uralkodóját mutatja fel nekik.

8 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 8 (Black plate) Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) színes, feliratos, amerikai dráma, 118 perc, 2011 rendező: Brad Furman szereplő(k): Matthew McConaughey (Mickey Haller) Marisa Tomei (Maggie McPherson) Ryan Phillippe (Louis Roulet) Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael "Mick" Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie. Ismeretlen férfi (Unknown) színes, feliratos, japán-kanadai-amerikai-angol-német-francia thriller, 113 perc, 2011 rendező: Jaume Collet-Serra szereplő(k): Liam Neeson (Dr. Martin Harris) Diane Kruger (Gina) Bruno Ganz (Ernst Jürgen) Dr. Martin Harrist (Liam Neeson) autóbaleset éri Berlinben. Mire a kórházi ágyban magához tér, megváltozik körülötte a világ. A felesége (January Jones) nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris (Aidan Quinn). A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak, neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest (Diane Kruger), aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen. Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz. István, a király színes, magyar zenés film, 94 perc, 1984 rendező: Koltay Gábor szereplő(k): Pelsőczy László (István király) Varga Miklós (István király énekhangja) Sára Bernadett (Gizella) Vikidál Gyula (Koppány) Berek Katalin (Sarolta) Victor Máté (Asztrik) Juhász Jácint (Sebestyén) Körtvélyessy Zsolt (Hont) Deák Bill Gyula (Torda) Nagy Feró (Laborc) Halmágyi Sándor (Pázmány) Kovács Ottilia (Réka) Sebestyén Márta (Réka énekhangja) Balázs Péter (Bese) Szakácsi Sándor (Sur) A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

9 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 9 (Black plate) Kérem a következőt! (Dr.Bubó) 2. színes, magyar rajzfilm sorozat, 1974 rendező: Nepp József, Ternovszky Béla író: Romhányi József hangok:szabó Gyula (Dr. Bubó) Csala Zsuzsa (Ursula) Bodrogi Gyula (Csőrmester) Gyenge Árpád (Küldönc) Detre Annamária, Kaló Flórián, Kibédi Ervin, Körmendi János Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre A király beszéde (The King's Speech) színes, feliratos, angol filmdráma, 118 perc, 2010 rendező: Tom Hooper szereplő(k): Colin Firth (VI. György király) Helena Bonham Carter (Elizabeth királynő) Geoffrey Rush (Lionel Logue) Guy Pearce (VIII. Edward király) A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (2011) - Legjobb film BAFTA-díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő: Geoffrey Rush BAFTA-díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő: Helena Bonham Carter BAFTA-díj (2011) - Legjobb eredeti forgatókönyv: David Seidler BAFTA-díj (2011) - Legjobb férfi alakítás: Colin Firth Golden Globe díj (2011) - Legjobb színész - drámai kategória: Colin Firth Oscar-díj (2011) - Legjobb film: Emile Sherman, Gareth Unwin, Iain Canning Oscar-díj (2011) - Legjobb rendező: Tom Hooper Oscar-díj (2011) - Legjobb férfi alakítás: Colin Firth Oscar-díj (2011) - Legjobb forgatókönyv: David Seidler BAFTA-díj (2011) - Legjobb rendező jelölés: Tom Hooper BAFTA-díj (2011) - Legjobb operatőr jelölés: Danny Cohen BAFTA-díj (2011) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Jenny Beavan BAFTA-díj (2011) - Legjobb látványtervezés jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb hang jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb vágás jelölés: Tariq Anwar BAFTA-díj (2011) - Legjobb smink és maszk jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat Golden Globe díj (2011) - Legjobb rendező jelölés: Tom Hooper Golden Globe díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Geoffrey Rush Golden Globe díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helena Bonham Carter Golden Globe díj (2011) - Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat Golden Globe díj (2011) - Legjobb film - drámai kategória jelölés Golden Globe díj (2011) - Legjobb forgatókönyv jelölés: David Seidler Oscar-díj (2011) - Legjobb operatőr jelölés: Danny Cohen Oscar-díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Geoffrey Rush Oscar-díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helena Bonham Carter Oscar-díj (2011) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Jenny Beavan Oscar-díj (2011) - Legjobb látványtervezés jelölés

10 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 10 (Black plate) AUGUSZTUSI augusztus 8. hétfő POM POM MESÉI 2. (70) kn MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val augusztus 9. kedd A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ (70 ) kn KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata NE ENGEDJ EL! (103 ) kh.:16 év -Főszereplő: Keira Knightley augusztus 10. szerda KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn. augusztus 11. csütörtök GUSZTÁV 2. (70 ) kn NE ENGEDJ EL! (103 ) kh.:16 év MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus augusztus 12. péntek POM-POM MESÉI 2. (70 ) kn MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.:16 év AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val GUSZTÁV 2. (70 ) kn. augusztus 13. szombat RIO (96 ) kn mese az elkényeztett papagájról MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.16 év HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus augusztus 14. vasárnap RIO (96 ) kn MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata augusztus 15. hétfő KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn NE ENGEDJ EL! (113 ) kh.:16 év AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val augusztus 16. kedd A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ 2. (70 ) kn MOSÁS,VÁGÁS,ÁMÍTÁS (105 ) kh.12 év -Főszereplő: Audrey Tautou MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.:16 év GUSZTÁV 2.(70 ) kn. augusztus 17. szerda POM POM MESÉI 2. (70) kn KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou augusztus 18. csütörtök KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.16 év SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson GUSZTÁV 2.(70 ) kn. augusztus 19. péntek KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem

11 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 11 (Black plate) PROGRAMOK augusztus 20. szombat MAGYAR NÉPMESÉK (70 ) kn HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero ISTVÁN, A KIRÁLY (94 ) kn HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero augusztus 21. vasárnap MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero augusztus 22. hétfő MADE IN HUNGÁRIA (109 ) kh.:12 év- Fenyő Miklós élete SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 23. kedd MAGYAR NÉPMESÉK (70 ) A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson augusztus 24. szerda KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje ISTVÁN, A KIRÁLY (94 ) kn A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 25. csütörtök A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ 2. (70 ) kn LARRY CROWNE (99 ) kh.12 év -Tom Hanks és Julia Roberts TRANSFORMERS 3. (154 ) kh.:16 év augusztus 26. péntek GUSZTÁV 2. (70 ) kn A SZOLNOKI JELEN-KOR-TÁRS GALÉRIA KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 27. szombat A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 28. vasárnap POM POM MESÉI 2. (70 ) kn DOSZKOCS ZSUZSA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 29. hétfő POM POM MESÉI 2. (70) kn LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson GUSZTÁV 2. (70 ) kn. augusztus 30. kedd KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR. BUBÓ) (70 ) kn ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 31. szerda GUSZTÁV (70 ) kn FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje TRANSFORMERS 3. (154 ) kh.:16 év

12 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 12 (Black plate) SZEPTEMBERI PROGRAMOK szeptember 1. csütörtök MICIMACKÓ (69 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HA TE NEM LENNÉL (147 ) kh. 12 év -Emmanuelle Devos, Catherine Deneuve szeptember 2. péntek MICIMACKÓ (69 ) kn EGY MÁSIK EMBER (89 ) kh.16 év HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) szeptember 3. szombat MICIMACKÓ (69 ) kn HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) GRINDHOUSE: HALÁLBIZTOS (114 ) kh. 18 év -Quentin Tarantino filmje szeptember 4. vasárnap MICIMACKÓ (69 ) kn HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) BROKEN FLOWERS - HERVADÓ VIRÁGOK (105 ) -Jim Jarmusch filmje szeptember 5. hétfő MICIMACKÓ (69 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) szeptember 6. kedd POM-POM MESÉI 3. (70 ) kn EGY MÁSIK EMBER (89 ) kh.16 év GRINDHOUSE: HALÁLBIZTOS (114 ) kh. 18 év -Quentin Tarantino filmje szeptember 7. szerda POM-POM MESÉI 3. (70 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HA TE NEM LENNÉL (147 ) kh. 12 év -Emmanuelle Devos, Catherine Deneuve A moziban a pénztárnyitás minden nap az első előadás megkezdése előtt fél órával. A P Art Mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Jegyárak: Felnőtt : 750.-Ft, diák/nyugdíjas: 650.-Ft, Kedvezményes mozibérlet váltható!

13 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 13 (Black plate) Koszorúslányok (Bridesmaids) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 125 perc, 2011 rendező: Paul Feig szereplő(k): Kristen Wiig (Annie) Maya Rudolph (Lillian) Annie élete egy nagy káosz. Ám amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét eljegyezték, muszáj, hogy ő legyen Lillian koszorúslánya. Bár se pasija, se pénze, Annie átblöfföli magát a drága és bizarr rituálékon. Egy esélye van, hogy minden tökéletes legyen, és megmutassa Lilliannek és a többi koszorúslánynak, mire képes valaki azért, akit szeret. Kung Fu Panda 2 színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 90 perc, 2011 rendező: Jennifer Yuh Pónak teljesült az álma: ő lett a Sárkányharcos. Együtt védi a Béke Völgyét barátaival és mestertársaival, az Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal. Ám Po baresz új élete veszélybe kerül, mivel felbukkan egy félelmetes gonosztevő, aki egy titkos, kivédhetetlen fegyverrel akarja meghódítani Kínát és elpusztítani a kung fut. Póra és az Őrjöngő Ötösre hárul a feladat, hogy keresztülutazzák Kínát, szembenézzenek a fenyegetéssel, és legyőzzék azt. De hogy semmisíthet meg Po egy olyan fegyvert, ami képes megsemmisíteni a kung fut? A múltjába kell néznie, és fel kell tárnia eredetének rejtélyes titkait - csak így lesz képes felszabadítani magában azt az erőt, amelyre szüksége lesz a sikerhez. Larry Crowne színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 99 perc, 2011 rendező: Tom Hanks szereplő(k): Tom Hanks (Larry Crowne) Julia Roberts (Mercedes Tainot) A mindig pozitív, szeretetre méltó Larry Crowne-t (Tom Hanks) váratlanul kirúgják a hipermarketből, ahol a tengerészgyalogosoktól való leszerelése óta dolgozott. A hirtelen jött rengeteg szabadidő és a sikeres újrakezdés reményében beiratkozik a főiskolára. A padsorokban igazán színes társaság fogadja: csupa különc, lúzer figura, akik szeretnek falkában robogózni, és akiknek valamiért nem "jött össze", de azért bíznak a jobb jövőben. Larry maga is meglepődik, amikor belehabarodik a retorikaoktatóba, Mercedes Tainotba (Julia Roberts), aki már legalább annyira unja a tanítást, mint a férjét. Lehet, hogy Larry épp akkor találja meg az élet értelmét, amikor más azt hinné, hogy az már semmit sem tartogat a számára. Magyar népmesék 3. Kacor király színes, magyar rajzfilm sorozat, 70 rendező: Jankovics Marcell mesélő: Szabó Gyula Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve. A meséket Szabó Gyula mondja el.

14 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 14 (Black plate) Made in Hungaria színes, magyar zenés vígjáték, 109 perc, 2009 rendező: Fonyó Gergely szereplő(k): Szabó Kimmel Tamás (Miki) Kiss Tünde (Vera) Fenyő Iván (Röné) Valentin Titánia (Marina) Scherer Péter (Bigali) Dunai Tamás (Miki apja) Vándor Éva (Miki anyja) Orosz Ákos A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tudra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel. Másnaposok 2.(The Hangover Part II) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011 rendező: Todd Phillips szereplő(k): Bradley Cooper (Phil Wenneck) Zach Galifianakis (Alan Garner) Ed Helms (Stu Price) Négy jó barát csapott egy eszelős bulit, másnapra totális rövidzárlatra ébredt, és fejfájósan próbálta kideríteni, mi történhetett vele az előző éjjel - a Golden Globe-díjas film nyarának legnagyobb mozis szenzációja lett, azóta pedig kultikus tiszteletnek örvend azok körében, akik voltak már valaha másnaposak, vagy tervezik, hogy legyenek. Ezúttal Stu (Ed Helms) mondja ki a boldogító igent, méghozzá Thaiföldön. A szesztestvérek természetesen így sem maradnak ki a mulatságból, de csalódottan kell tapasztalniuk, hogy Stu - tanulva az eddigiekből - óvatos kerti partit tervez a hepajozás helyett. Ám még a legtávolabbi földrészeken is igaz a régi mondás: ember tervez és aztán mások végeznek vele. Las Vegas semmi ahhoz képest, ami Bangkokban történhet. A haverok újabb agyatlan kalandok során mennek keresztül - hiszen lételemük a botrány, a káosz és pár doboz fejfájás elleni gyógyszer. Micimackó (Winnie the Pooh) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 69 perc, 2011 rendező: Don Hall, Stephen J. Anderson író: Alan Alexander Milne Olyan különös érzésem támadt, mintha elfelejtettem volna valamit." A Walt Disney Animation Studios visszatér Micimackóval a Százholdas Pagonyba, így harmincöt év után újra széles vásznon láthatjuk a világ legismertebb medvéjét. A régi bájjal, szellemességgel és hóbortokkal fűszerezett teljesen új alkotás lehetőséget ad egy egészen különleges találkozásra a bölcselkedő "csacsi, öreg medvével" és barátaival, Tigrissel, Nyuszival, Malackával, Kangával, Zsebibabával és végül de nem utolsó sorban, Fülessel, aki megint elhagyta a farkát. "Hm, a farok, vagy ott van, vagy nincs ott" - mondja Micimackó - "És a tiéd nincs ott?". Bagoly az egész társaságot egy felettébb vad kalandba keveri, melynek célja, hogy Róbert Gidát megmentsék egy képzeletbeli vádaskodástól. Úgy tűnik, nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára. A.A. Milne öt története inspirálta a Disney klasszikusokra jellemző, kézzel rajzolt művészeti stílusban életre hívott Micimackó című egész estés animációs filmet.

15 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 15 (Black plate) Mosás, vágás, ámítás (De vrais mensonges) színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2010 rendező: Pierre Salvadori szereplő(k): Audrey Tautou (Émilie Dandrieux) Nathalie Baye (Maddy Dandrieux) A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy, akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót "kreál" számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait. Mr. Popper pingvinjei (Mr. Popper's Penguins) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011 rendező: Mark Waters szereplő(k): Jim Carrey (Tom Popper) Carla Gugino (Amanda) Angela Lansbury (Mrs. Van Gundy) Tom Popper (Jim Carrey) sikeres üzletember. Nem hiányzik belőle a jó szándék, de nincs ideje használni. Képes szeretni, csak régóta nem próbálta: értekezletek, határidők, bevételi kimutatások, üzleti sikerek és diadalok szédületében él évek óta, a családját viszont elhanyagolja. Egy nap az ügyvédje különös eseményről értesíti: örökölt egy pingvint - akit egy véletlen félreértés következtében még öt társa követ. És Popper úr élete attól kezdve átalakul. A szelídnek látszó, csámpás és frakkos madárkák felforgatják az életét. Miközben elegáns New York-i lakosztálya jeges vidámparkká, az élete pedig téli túlélőtúrává alakul, Mr. Popper élvezni kezdi vendégei társaságát, és végül újra megtanul szeretni, és törődni. A nagy ho-ho-ho-horgász 2. színes, magyar rajzfilm sorozat, 1982 rendező: Dargay Attila, Füzesi Zsuzsa, Sajdik Ferenc, Csukás István Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Nyáron a hőségben nincs is jobb, mint a hűs víz partján üldögélni. Horgászszenvedélyének hódol főhősünk is, aki folyamatosan sok-sok kalandba csöppen. De a szenvedély azért szenvedély, hogy minden akadályt legyőzzön. Ne engedj el! (Never Let Me Go) színes, feliratos, angol-amerikai filmdráma, 103 perc, 2010 rendező: Mark Romanek szereplő(k): Carey Mulligan (Kathy) Keira Knightley (Ruth) Andrew Garfield (Tommy) Kathy, Tommy és Ruth gyerekkorukat Hailshamben, egy angol bentlakásos iskolában töltötték. Ám a látszólagos idill mögött a jövőjüket érintő sötét titokra bukkannak. Amint elhagyják az iskolát, és egyre közelebb kerülnek elkerülhetetlen végzetükhöz, mely felnőttként vár rájuk, barátságukat olyan kínzó érzelmek árnyékolják be, mint a szerelem, a féltékenység és az árulás.

16 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 16 (Black plate) A nő másik arca (Conversations with Other Women) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai romantikus dráma, 84 perc, 2005 rendező: Hans Canosa szereplő(k): Aaron Eckhart (a férfi) Helena Bonham Carter (a nő) Egy esküvői szexkaland egy férfi és egy nő között, melynek árnyékában szépen lassan kibontakozik a múlt. Nagy színészek, nagy rejtély, nagy szerelem. Pom Pom meséi 2. színes, magyar rajzfilm sorozat, 1980 rendező: Dargay Attila író: Csukás István zeneszerző: Pethő Zsolt Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt. Csodálatos történeteket mesél Nektek és Picurnak Gombóc Artúrról, a falánk madárról, és a többi nem kevésbé izgalmas figuráról. RIO színes, magyarul beszélő, brazil-kanadai-amerikai animációs vígjáték, 2011 (mese) Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét Semmit magamról ((Nothing Personal) színes, feliratos, ír-holland filmdráma, 85 perc, 2009 rendező, forgatókönyvíró: Urszula Antoniak operatőr: Daniël Bouquet szereplő(k): Lotte Verbeek (Anne) Stephen Rea (Martin) Egy fiatal nő, aki mindent hátrahagyott (múltat, lakást, családot), és egy magányosan éldegélő, idősebb férfi üzletet kötnek: a nő a ház körüli munkáért cserébe élelmet kap. Csak egy kikötésük van: semmilyen szinten nem avathatják vagy engedhetik be a másikat magánéletükbe. Vajon ki lesz az első, aki megszegi a tilalmat? Díjak és jelölések: Locarnoi Filmfesztivál (2009) - FIPRESCI-díj: Urszula Antoniak Locarnoi Filmfesztivál (2009) - Legjobb első film: Urszula Antoniak Locarnoi Filmfesztivál (2009) - Legjobb női alakítás: Lotte Verbeek Locarnoi Filmfesztivál (2009) - Ökumenikus Zsűri díja: Urszula Antoniak Európai Filmakadémia (2010) - FIPRESCI-díj jelölés: Urszula Antoniak

17 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 17 (Black plate) Szerelem kölcsönbe (Something Borrowed) színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 2011 rendező: Luke Greenfield szereplő(k): Kate Hudson (Darcy) Ginnifer Goodwin (Rachel) Colin Egglesfield (Dex) Rachel (Ginnifer Goodwin) tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy (Kate Hudson) előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex (Colin Egglesfield) karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között. Transformers 3. (Transformers: Dark of the Moon) színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 154 perc, 2011 rendező: Michael Bay Shia LaBeouf viszatér Sam Witwicky szerepében a Transformers 3-ban. Amikor a Föld múltjának egy titokzatos eseménye berobban a jelenbe, az olyan nagy háborúval fenyegeti bolygónkat, hogy még a Transzformerek sem lesznek képesek megmenteni minket. HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (Befejező rész) szeptember 2, 3, 4, 5

18 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 18 (Black plate) augusztus 26-án pénteken délután 6 órakor Ágotha Margit Baranyó Sándor Bosnyák Zsuzsanna Bozsó Nóra Bráda Tibor Danka Attila Deák Ilona Fazekas Magdolna Gránicz Tamás Király György Kiss Zoltán László László Dániel Meggyes László Meggyes László Vendel Nagy Dénes Nagy Katalin Matild Rékassy Eszter Soós György Georgius Varga Patrícia Minerva Verebes György Vojnich Erzsébet

19 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 19 (Black plate) Betegségem nehéz terhe a lelkemet meg nem törte Doszkocs Zsuzsa festőművész kiállítása augusztus 28-án, vasárnap délután 5 órakor Több mint 12 éve lélegeztető gépen él, de már 15 éve annak, hogy elkezdett autodidakta módon, rajzolni és festeni mikor az állapota olyan rosszra fordult, hogy nem tudott járni és a kezeit is csupán csuklóból tudta mozgatni ezért addigi szakmáját fel kellett adnia. A képalkotás az utóbbi másfél évtizedben élete célja és értelme lett. Doszkocs Zsuzsa az elmúlt évek alatt több mint 200 képet festett. Önálló kiállításainak száma meghaladja a 25-öt. A jelenlegi kiállítására is nagy lelkesedéssel készül és továbbra is optimistán néz a jövő elé. A festés és rajzolás mellett másik hobbija a versírás. Versei a szeretteiről, szülőhelyéről, betegségéről, a bizakodásról, az optimizmusról és a szerelemről szólnak. Akaraterejével és küzdeni tudásával példája lehet sok egészséges és beteg embernek is. Szülővárosa, Mélykút, élni akarását és a művészet iránti elkötelezettségét -pontosan nyolc évvel kómába esése után! augusztus 19-én, Díszpolgári címmel jutalmazta. Díjai: - Honvédelmi Miniszteri Nívódíj, a B -612 Kulturális Műhely Az én Radnótim pályázat 3. helyezetjet, a Művészet és Kultúra Világa Egyesület Kenyér pályázatának aranyoklevelese, 2010; - a Ritka Szépségek Gyűjteménye című pályázat 1. helyezett, Képei honlapján a tekinthetők meg.

20 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 20 (Black plate) színes, magyar zenés film, 94 perc, 1984 rendező: Koltay Gábor író: Boldizsár Miklós forgatókönyvíró: Bródy János, Koltay Gábor, Szörényi Levente zeneszerző: Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs augusztus 20, 24 P ART MOZI Szentendre, Duna korzó 18. Tel.:(26) partmozi@partmozi.hu

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben

Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész július

Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész július Harry Potter és a halál ereklyéi 2. rész július 15 27. 1 2 július 7 13. Koszorúslányok (július 14.-én is lesz előadás!) 13.45 16.00 18.15 20.30 N Szemekbe zárt titkok 16.00 18.00 K Paul 20.00 K Semmit

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Az első Micimackó és barátai figurák. Micimackó. Egy regény, amely meghódította a világot

Az első Micimackó és barátai figurák. Micimackó. Egy regény, amely meghódította a világot Az első Micimackó és barátai figurák Micimackó Egy regény, amely meghódította a világot Az eredeti regény Micimackó című regényt (eredeti címe: Winnie-the-Pooh) A. A. Milne írta az általa kitalált mackó,

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

Pátyi Terepfutás szeptember 01, vasárnap

Pátyi Terepfutás szeptember 01, vasárnap Pátyi Terepfutás 2013. szeptember 01, vasárnap 400 m 2007-1. 29 Nagy Soma Dániel f 2007-1 1:29 2. 24 Sike Roland András f 2007-2 1:30 3. 88 Laky Péter f 2007-3 1:32 4. 8 Szöllıs Hanka n 2007-1 1:35 5.

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai JANUÁR január 20. kedd 18:00 Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából Árny az árnyban versszínházi előadás Radnóti Miklós életéről és költészetéről

Részletesebben

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal

2012. szeptember 1. 1 / 15 oldal Andó Szabolcs Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 6 13:00 angol C2 2 angol C2 2 tesi Sz6 angol C2 2 tesi P6 7 13:55 informatika csibe TTI 2 TTI 2 8 14:50 informatika csibe Árky Emilia Anna Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20 2016-02-01 Hétfő Hangya boy A csajok bosszúja 11:50 Gabby Douglas egy tornászlány története 08:55 Szerelem a csillagok alatt II/5. Meglepetés 14:50 Azanyját! 3. Közel a karácsony 13:20 10:55 Vadregény

Részletesebben

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái

A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái A Lakatos Család 2008-2009 Évi Fényképes Krónikái Üdvözlet Denver-ből. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván Norbi, Rachel, Josiah, Joshi és Anna. Röviden szeretnék beszámolni hogy mi is

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja A Kossuth Kiadói Csoport tagja ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2010 1 2 KÁNTOR LAJOS Barátom a malomban SINKÓ ERVIN Optimisták Négykezes Csiki Lászlóval 316 oldal, kartonált; ára: 2590 Ft ISBN 978-963-99960-4-5 Volt egyszer

Részletesebben

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban.

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban. romantikus komédia Fordította: Szabó T. Anna Bemutató: 2017. június 9-10. Madách Színház A Madách Színház 2017. június 9-10-én mutatja be a című romantikus komédiát. A művet Tom Stoppard és Marc Norman

Részletesebben

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele 49. hét 2017. december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája Kultúrpart-advent Kárpát-medencei folklór és kortárs költészet sok-sok zenével minden

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora augusztus ELFOGADÓHELY

A szegedi Belvárosi mozi műsora augusztus ELFOGADÓHELY A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. augusztus ELFOGADÓHELY 11 08 4Cs Zsigmond Vi 14.00 16.00 5P 6Sz 7V 8H 9K 10 Sz 11 Cs 12 P 13 Sz 14 V 15 H 16 K 17 Sz 18 Cs 6-án, 7-én, 13-án és 14-én 10 órakor is,

Részletesebben

Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház Budapesti Operettszínház BÉRLETI TÁJÉKOZTATÓ 2 0 09/ 2 0 1 0 S Z Í N H Á Z I É VA D 1065 Budapest, Nagymező u. 17. www.berlet.operett.hu Kedves Közönségünk! A bérletvásárlás és bérletajánlás mindig nagyon

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

Szerelem és küzdés nélkül mit ér a lét?

Szerelem és küzdés nélkül mit ér a lét? 2011/10/06 Az ember tragédiája rajzfilmen: Jankovics Marcell részleteket vetít az alkotásból október 6-án. Az érdeklődőket előzetes bejelentkezés után várjuk! [1]Jankovics Marcell Kossuth-díjas, érdemes

Részletesebben

2014 Január/January/Januar Február/February/Februar

2014 Január/January/Januar Február/February/Februar Fotó: faluskriszta.hu NAPTÁR 20 5. Hét/Week/Woche 27 Montag 28 Dienstag 29 Mittwoch 30 Donnerstag 31 Freitag 1 Samstag 2 Angelika, Angyalka Károly, Karola Adél, Eta Martina, Gerda Marcella, Lujza Ignác,

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

1960.iebr. 2-től márc. 3-ig

1960.iebr. 2-től márc. 3-ig / wata HELYŐRSÉGI KLUB. MEZŐTÚR V MAGYAR NÉPHADSEREG MEZŐTÚRI HELYŐRSÉGI KLUBJÁNAK 1960.iebr. 2-től 1960. márc. 3-ig EjMDth Lajos u, 3. Tel.! 192 \ < # Február 2., kedd 15.00 órakor GYERMEK RAJZKIÁLLÍTÁS

Részletesebben

Házasság Hete SZEGEDEN

Házasság Hete SZEGEDEN Házasság Hete SZEGEDEN 2012. február 12 19. Fotók: Gémes Sándor, Erhardt Gyula ill. a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyűjteményéből Vágyni arra, amink van! Szeretettel várjuk azokat akik előtte

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Ifjúság kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017 A mozi előadásaira az alábbi helyárak érvényesek:helyár: 1200 Ft, Kedvezményes helyár: 1000 Ft. A "kedvezményes helyár" belépőjegyekre a diákok és a nyugdíjasok jogosultak. Kedvezményes: egységesen 1000

Részletesebben

Magyarország évi Nyílt Hegyifutó Országos Bajnoksága július 21., Parádfürdő-(Mátraháza)-Kékestető

Magyarország évi Nyílt Hegyifutó Országos Bajnoksága július 21., Parádfürdő-(Mátraháza)-Kékestető Újonc Lány (2005-ös születésűek, 5 km) 1. Farkas Orsolya Anna MVSI 2005 32:56 Újonc 2. Lengyel Lizett Pegazus Atlétika 2005 33:45 Újonc 3. Zsák Eszter Csömör Sport 2005 39:36 Újonc A bajnok edzője: Zámbori

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

Érintsd meg a Holdat!

Érintsd meg a Holdat! Gárdonyi-emlékév, 2013 Érintsd meg a Holdat! rejtvényfüzet 1. forduló Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hívunk, hogy játsszatok velünk! Az első fordulóban Gárdonyi Géza életével, a

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 7

MagyarOK 1.: munkalapok 7 1. Dénes napirendje 6.30 6.35 Fél hétkor Dénes felkel. Hat óra harmincöt perckor már a fürdőszobában van. (Hideg vízzel zuhanyozik.) 7.00 Hét órakor Dénes kimegy a konyhába, és leül reggelizni. / Hét órakor

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Tanuló Iskola Szabó Csenge Napsugár 1 Szabó Beatrix 1 Radler Vivien Fülöp Gabriella Óbudai Harrer Pál 2 Cseh Janka Nagy Árpád Óbudai II. Rákóczi Ferenc

Részletesebben

Régi értékek, új technika A mi mozink!

Régi értékek, új technika A mi mozink! Régi értékek, új technika A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2014. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 20 év alatt 1 1102 BOROS Ádám 2004 01:14:33 7 7 12:25 min/km +00:00:00 2 1064 RÁCZ Balázs 1997 01:18:10 11 10 13:01 min/km +00:03:37 3 352 SZABÓ Dávid 1999 01:18:43 12 11 13:06 min/km +00:04:08 4

Részletesebben

A PLAKÁTOK MEGÁLMODÓJA

A PLAKÁTOK MEGÁLMODÓJA A PLAKÁTOK MEGÁLMODÓJA Azokról, akik elmentek, akiket a kilencvenes évek kilátástalansága arra kényszerített, hogy máshol próbáljanak szerencsét, azokról általában gyorsan megfeledkezünk. Valahogy ezt

Részletesebben

A kapj el, ha tudsz igaz története

A kapj el, ha tudsz igaz története A kapj el, ha tudsz igaz története massyy 2015. augusztus 10. 14:39 Mindig nagy szó, ha az emberről még életében filmet forgatnak. És, hogy mindezt az alapján, amit 21 éves koráig vitt véghez, egészen

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Profi 1 1087 VARGA Zoltán Csaba 1972 00:55:25 1 1 9:14 min/km +00:00:00 1 1009 BITA Árpád 1985 00:56:34 2 2 9:25 min/km +00:01:08 1 1063 PICHLER Tamás 1988 01:05:55 3 3 10:58 min/km +00:10:27 3 352 SZABÓ

Részletesebben

Csukás István Sajdik Ferenc

Csukás István Sajdik Ferenc Csukás István Sajdik Ferenc CSUKÁS ISTVÁN SAJDIK FERENC POM POM MESÉI Szegény Gombóc Artúr Könyv moly kép ző Ki adó A mű címe: Pom Pom meséi. Szegény Gombóc Artúr Írta: Csukás István Rajzolta: Sajdik

Részletesebben

Magyarország évi Nyílt Hegyifutó Országos Bajnoksága május 18., Parádfürdő-(Mátraháza)-Kékestető

Magyarország évi Nyílt Hegyifutó Országos Bajnoksága május 18., Parádfürdő-(Mátraháza)-Kékestető Újonc Lány (2006-os születésűek, 5 km) 1. Tóth Barbara SAC 2006 29:45 Újonc 2. Szemán Kata VEDAC 2006 31:44 Újonc 3. Zibrinyi Luca Kata MVSI 2006 32:04 Újonc 4. Halászy Tamara GEAC 2006 32:18 Újonc 5.

Részletesebben

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola I. korcsoport 2005-ben és utána születettek 1. Bácsi Fruzsina 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk. 8:45 2. Pusztai Dóra 2006 Debrecen Óvoda 9:09 3. Eszenyi Gréta 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk.

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP

NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Eredmények A verseny időpontja: 2013. OKTÓBER 12. 09-14 óra A verseny színhelye: SZOLNOKI FÜVES SPORTREPÜLŐTÉR A verseny rendezői: SZOLNOKI HONVÉD SPORTEGYESÜLET MH 86 SZOLNOK HELIKOPTER BÁZIS Versenyt

Részletesebben

III Erdei futónap eredmények

III Erdei futónap eredmények III Erdei futónap eredmények Legkisebbek 600m (2-6 év) fiú futónaptár.hu 1. Móser Barnabás 2. Hidy Krisztián 3. Tücsök Gergı 4. Boros Barna 5. Soós Donát 6. Kalmár Benjamin 7. Csuka Zsombor 8. Láng Olivér

Részletesebben

tűzött, (/ízen át." Felelős kiadó : Molnár Béla szds Jászberényi Nyomda 300

tűzött, (/ízen át. Felelős kiadó : Molnár Béla szds Jászberényi Nyomda 300 tűzött, (/ízen át." Felelős kiadó : Molnár Béla szds. 60-901 Jászberényi Nyomda 300 SO órától SAS TENGERALATTJÁRÓ 1939-ben a háború kitörésének napjaiban lejátszódó drámai történet, egy lengyel tengeralattjáró

Részletesebben

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény VEDAC-2015.07.31. 100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény Budai Alexandra 1994 GEAC 1 12,41 Torma Evelin 1994 GEAC 2 12,56 Baráti Patrícia 1997 GEAC 3 12,61 Fülöp Virág 1998 VEDAC 4 13,23

Részletesebben

5. Intersport Keszthelyi Kilométerek

5. Intersport Keszthelyi Kilométerek 1 2 3 4 5 6 Csapatnév: 1840 OXYGÉNMANÓK 02:32:33 Kategória: Férfi csapat Helyezés:1 Rsz. Név Sz.év idő 1 1841 GARAMI Árpád 1966 00:36:41 3:29 p/km 1 2 2 2 1842 KOLONICS Tamás 1971 00:38:04 3:37 p/km 2

Részletesebben

2008-02. www.budapestfilm.hu

2008-02. www.budapestfilm.hu 2008-02 www.budapestfilm.hu TERRORBOLYGÓ egylemezes változat TERRORBOLYGÓ egylemezes változat A B-kategóriás filmek iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette

Részletesebben

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Kedves Spinoza-barát! Íme az év utolsó hónapjának programja, három premierrel és hozzá még egy budapesti bemutatóval! 2. kedd 19 óra Mészáros Márta estje 5. péntek

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban... XII.

Ez történt Hollywoodban... XII. 2009 július 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Heti filmes híreinket rögtön Harry Potter bevételeivel kezdjük, illetve megemlítjük

Részletesebben

Koleszárikné Németh Beáta K115 54:22 2 Turkevi-Nagy Dávid 2000 K102 40:58

Koleszárikné Németh Beáta K115 54:22 2 Turkevi-Nagy Dávid 2000 K102 40:58 10.6 km; 1900-2010; nő 10.6 km; 1900-2010; férfi 1 Radics Anna 1985 K114 49:52 1 Galamb Csaba 1994 K103 40:40 2 1977 K115 54:22 2 Turkevi-Nagy Dávid 2000 K102 40:58 3 Fekete-Péntek Szilvia 1983 K109 54:37

Részletesebben

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben.

Európai utas. Találkozások. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Berecz András mesemondó adott nagy sikerű estet Határtalan mesék címmel május 17-én a Közép-európai Kulturális Intézetben. Az Ötágú síp című sorozatban határon túli magyar kulturális műhelyeket mutattunk

Részletesebben

Szolnok terep félmaraton Női Felnőtt Kategória. Szolnok terep félmaraton Női Senior 1 Kategória

Szolnok terep félmaraton Női Felnőtt Kategória. Szolnok terep félmaraton Női Senior 1 Kategória Női Felnőtt Kategória 1 Marosvári Márta 432 1:59:33 Cegléd 2 Jaczina Dóra 431 2:14:08 Ceglédi Arany Oroszlán Futóklub 3 Szabadi Andrea 435 2:20:22 Szolnok 4 Péntek Zsuzsanna 434 2:23:40 Szolnok 5 Nagy

Részletesebben

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME

SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. július 26. FŐVÉDNÖK: DR. VERES ANDRÁS szombathelyi megyéspüspök A SZENT GYÖRGY LOVAGREND XXI. NYÁRI EGYETEME 2014. július 20. 2014. július 26.

Részletesebben

Baranya Íjásza sorozat eredményei Baranya Íjásza sorozat eredményei Baranya Íjásza sorozat eredményei 2014.

Baranya Íjásza sorozat eredményei Baranya Íjásza sorozat eredményei Baranya Íjásza sorozat eredményei 2014. M I N I F I Ú Bécs Dávid 47 47 Beréti Levente 44 47 47 138 Bohár Ádám 41 41 Dobor Dávid 41 38 79 Hűber Levente 41 41 Kis Dániel 50 50 50 50 200 Kovács Bálint 50 50 Pandur Ákos 47 47 44 44 182 Szász Dávid

Részletesebben

Könyvek Tusája 1. forduló

Könyvek Tusája 1. forduló Könyvek Tusája 1. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk nézd

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

FTC Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fedett pályás verseny Eredmények **

FTC Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fedett pályás verseny Eredmények ** FTC Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fedett pályás verseny Eredmények ** Helyszín: Népliget FTC sporttelep Időpont: 2015.01.18. 60m síkfutás Felnőtt Férfi "A" DÖNTŐ 1. Árpás Valentin 1989 BUDAÖRSI SC 7.11 s

Részletesebben

A birtokos szerkezet

A birtokos szerkezet A birtokos szerkezet Ha kérdése van, használja nonstop segélyvonalunkat: www.magyarora.com/grammar/birtokos_tablazat.pdf 1 ) Lássunk munkához Kezdjük megint a novellával Húzza alá a példákban az egyes

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály Eredménylista Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály 1. Gál Levente Kocsis Melinda Sarmasági 1 Számú Szakképző Liceum Sarmaság 150 2. Király Anna Erdei Gabriella Szilágyballai Általános Iskola Szilágyballa

Részletesebben

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49 15 km Férfi 18 év alatt 1 Holló-Szabó Martin 108 0:59:44 0:59:44 2 Csáni Bendegúz 110 1:19:50 1:19:55 3 Varga István 81 1:31:01 1:31:01 15 km Férfi 18-29 1 Oláh Norbert 49 0:57:23 0:57:23 2 Szabó Milán

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 16:00 1. nap 1 Kovács Róbert 1986 Békéscsabai AC 2 13.96 SB 2 Szebegyinszki Richárd 1998 Békéscsabai AC 1 13.04 SB Rakovszky Tibor 1994 Maximus SE 3 DNS A győztes edzője

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

VADON TRADI ÍJÁSZAT Baranya Íjásza 2014 / 3. forduló 2014.júl.13. Káca tanya

VADON TRADI ÍJÁSZAT Baranya Íjásza 2014 / 3. forduló 2014.júl.13. Káca tanya 1. Hauser György FÉRFI FELNŐTT TRADÍCIONÁLIS Nimród Mohács 300 63% 2. Schnell Tamás FÉRFI FELNŐTT TRADÍCIONÁLIS Nimród Mohács 294 61% 3. Szolnok Tibor FÉRFI FELNŐTT TRADÍCIONÁLIS Zrínyi Nagypeterd 274

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

Lev Tolsztoj. Anna Karenina

Lev Tolsztoj. Anna Karenina Lev Tolsztoj Anna Karenina Lev Tolsztoj Az orosz irodalomnak kiemelkedő nagysága, regényeinek nagy részét megfilmesítették. Úgy gondolom, hogy az erkölcsi világszemléletéről, a tolsztojánizmusról is muszáj

Részletesebben

5.Mikulás Futás - eredménylista

5.Mikulás Futás - eredménylista 10 km befutó eredménylista helyezés rajtszám név születési dátum település idő 1 3515 Csorba Sándor 1979 Budapest 36:54 2 3514 Hodovánszki Csaba 1986 Budapest 37:20 3 3517 Vajda Balázs 1978 Gödöllő 40:15

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

MH EK Honvédkórház Szakambulanciák orvosi beosztása KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030

MH EK Honvédkórház Szakambulanciák orvosi beosztása KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030 KA 031 KA 006 KA 029 KA 030 Anestesiológia K2 025 71-317 K2 026 Angiológia Általános sebészeti Baleseti sebészeti K2 032 72-287 Dr. Bernát Iván Ph.D. Dr. Deres Péter Ph.D. Dr. Bangó Rita Dr. Fekete László Dr. Juhász Zsolt Dr. Farsang

Részletesebben

MAGYARORSZÁG EGYETEMI FŐISKOLAI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA Miskolc

MAGYARORSZÁG EGYETEMI FŐISKOLAI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA Miskolc Nevezési lista Férfi 100 méter Bódis Kornél 1990 Győri Atlétikai Club Elfogadva 11.10 Ecseki Dániel 1989 Szolnoki MÁV-SE Elfogadva 10.67 Farkas Dominik 2000 BSC Elfogadva 11.61 Grill Dániel 1996 Győri

Részletesebben

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3)

Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA. Bronz pontok (3) Rangsor Egyesület Wadokai Magyar Bajnokság 1. forduló EGYESÜLETI PONTTÁBLA Arany pontok (10) Ezüst pontok (6) Bronz pontok (3) 4. hely pontok (1) Összpontszám 1 I.C. TATAMI 140 120 57 15 332 2 NÓVA 110

Részletesebben

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról

Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról Összefoglaló a Nagyjaink: Csukás István Meséi Alkotói Pályázatról A verseny megrendezésének időpontja: 2019. 03. 05. rendező intézményének neve: szervezőjének neve, beosztása: Kerekes Gábor Imre, Művész

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

Rajtszám Eredmény Futam idő Neve Születési év Kategória Csapat ,98 Simon Borbála Júlia 2009 Mini Pasaréti Síiskola

Rajtszám Eredmény Futam idő Neve Születési év Kategória Csapat ,98 Simon Borbála Júlia 2009 Mini Pasaréti Síiskola MINI LEÁNY KATEGÓRIA 1 1 16,98 Simon Borbála Júlia 2009 Mini Pasaréti Síiskola GYEREK I. LEÁNY KATEGÓRIA 11 1 15,13 Boros Szonja 2008 Gyerek I. Pasaréti Síiskola 13 2 18,80 Kovács Ilka Anna 2008 Gyerek

Részletesebben

2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat

2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat 2. Auriga Erdei Futóverseny sorozat Második forduló 2015.04.12 Leány 1.6km 1. Kalocsai Klaudia 20 6:49 T.várkony, Endre Király Ált.Isk. SE2 / 1, 10 2. Gál Kitti 19 7:10 T.várkony, Endre Király Ált.Isk.

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben

January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 STUBBERFIELD FAMILY. Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday

January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 STUBBERFIELD FAMILY. Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January 2019 Birthdays and Anniversaries - 1 of 2 1 2 3 4 5 Natasha and Dennis Richardson - 13 Janet Baker - 75 David Stubberfield - 75 Tanya Stubberfield - 53 Victoria Topleyl - 47 6 7 8 9 10 11 12 Joan

Részletesebben

Havi összesítő. Január

Havi összesítő. Január Havi összesítő Január Január 17. (péntek) 18:00 Találkozások - A százhalombattai Kalendárium bemutatója Vendégünk: Jankovits Márta, a Faluvédő Egylet elnöke A Kalendáriumot bemutatja Sinka László, alpolgármester

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Bihar Körzet: Székelyhíd és környéke 5. osztály Ssz. A tanuló neve Felkészítő tanár neve Az iskola neve Helység Tollbamondás 1. Cservid

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

*M15123114* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NAVODILA ZA OCENJEVANJE SPOMLADANSKI IZPITNI ROK. Sobota, 13. junij 2015. Državni izpitni center

*M15123114* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NAVODILA ZA OCENJEVANJE SPOMLADANSKI IZPITNI ROK. Sobota, 13. junij 2015. Državni izpitni center Državni izpitni center *M5234* SPOMLADANSK ZPTN ROK MADŽARŠČNA KOT DRUG JEZK NAVODLA ZA OCENJEVANJE Sobota, 3. junij 205 SPLOŠNA MATURA RC 205 2 M5-23--4. FELADATLAP A) Szövegértés.. feladat.. a hatvanas

Részletesebben