2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 1 (Black plate) augusztus. augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2011 augusztusi program:mæjusi program 2011.07.27. 21:25 Page 1 (Black plate) 2011. augusztus. augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17"

Átírás

1 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 1 (Black plate) augusztus augusztus 8, 11, 13, 14, 16, 17

2 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 2 (Black plate) AUGUSZTUSI PROGRAMOK augusztus 26-án pénteken délután 6 órakor A SZOLNOKI JELEN-KOR-TÁRS GALÉRIA KIÁLLÍTÁSA (az alkotások megvásárolhatóak) Megnyitja: Nyolczas Erika művészettörténész Közreműködik: Varga Erik szolnoki képzőművész basszusgitáron Kiállítók: Szolnok városhoz és a 109 éves Szolnoki Művésztelephez kötődő kortárs képzőművészek: Ágotha Margit; Baranyó Sándor; Bosnyák Zsuzsanna; Bozsó Nóra; Bráda Tibor; Danka Attila; Deák Ilona; Fazekas Magdolna; Gránicz Tamás; Király György; Kiss Zoltán László; László Dániel; Meggyes László; Meggyes László Vendel; Nagy Dénes; Nagy Katalin Matild; Rékassy Eszter; Soós György Georgius; Varga Patrícia Minerva; Verebes György; Vojnich Erzsébet. Megtekinthető: 2011.szeptember 30-ig augusztus 28-án vasárnap délután 5 órakor DOSZKOCS ZSUZSA festőművész kiállítása A kiállítást megnyitja: Dr.Török Balázs, Szentendre város alpolgármestere A művésznő pályafutását bemutatja: Dr. Pintérné Dr. Gönczi Ágnes, a Szent János Korház főigazgatója Bevezetőt mond: Kocsi László alezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal munkatársa Közreműködik: Végső Ildikó előadóművész Semes-Bogya Eszter dalénekes A kiállítás megtekinthető: 2011.szeptember 30-ig A kiállítás támogatói: BUDAI GYERMEKKORHÁZ LÉGZÉSREHABILITÁCIÓS OSZTÁLYA CORA ÁRUHÁZ, Fót; DIGITÁLIS NYOMDAIPARI és KERESKEDELMI Kft., Szentendre EL MARICHI ÉTTEREM, Szentendre; MH KÖZPONTI KIKÉPZŐ BÁZIS, Szentendre P Art Mozi, Szentendre SZENTENDRE POLGÁRMESTERI HIVATAL ZANÓT VIRÁGÜZLET, Pomáz.

3

4 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 4 (Black plate) Broken flowers-hervadó virágok színes, feliratos, amerikai-francia vígjáték, 105 perc, 2005 rendező: Jim Jarmusch forgatókönyvíró: Jim Jarmusch oszereplő(k):bill Murray (Don Johnston) Jeffrey Wright (Winston) A megrögzött agglegényt, Dont (Bill Murray) épp lapátra tette legutóbbi szeretője Sherry (Julie Delpy), így Don ismét magára marad és magánya arra kényszeríti, hogy végiggondolja múltját. Elmélkedését azonban egy rejtélyes rózsaszín levél szakítja meg. Feladója egy névtelenségbe burkolódzó ex-szerető, aki tudatja, hogy Donnak van egy 19 éves fia, aki valószínűleg hamarosan felkeresi őt. Winston (Jeffrey Wright), Don legjobb barátja, a szomszédban lakó családapa, aki szabadidejében magánnyomozó arra buzdítja a férfit, hogy derítsen fényt a titokra. Don sokat rágódva az utazás gondolatán, végül mégis rászánja magát egy országjáró körútra, hogy felvegye a fonalat elhagyott szeretői nyomán (Frances Conroy, Jessica Lange, Sharon Stone, Tilda Swinton). Váratlan látogatásai a rég nem látott, különleges nőknél azonban nemcsak számára tartogat meglepetéseket. Véletlenszerű találkozásai során zűrös múltjával találja magát szemben, de jelen sorsa is különös fordulatot vesz... Díjak és jelölések: Cannes (2005) - Zsűri Nagydíja: Jim Jarmusch Cannes (2005) - Arany Pálma jelölés: Jim Jarmusch Európai Filmakadémia (2005) - Legjobb nem európai film jelölés: Jim Jarmusch Egy másik ember ((Un autre homme) fekete-fehér, feliratos, svájci filmdráma, 89 perc, 2008 rendező: Lionel Baier forgatókönyvíró: Lionel Baier operatőr: Lionel Baier zene: Igor Stravinsky, Karol Szymanowski szereplő(k): Robin Harsch (Francois) Natacha Koutchoumov (Rosa Rouge) Francois és a barátnője Vallee de Joux-be költözik. Bár Francois nem újságíró, elkezd írni a kis helyi hetilapnak az ott élők életéről és a filmekről, amelyeket a völgy egyetlen filmszínházában vetítenek. Mivel nem filmkritikus, nem igazán tudja, mit kellene írnia a filmekről, végül szóról szóra kimásolja a filmajánlókat az "Utazás"- ból, egy nívós filmszemléből, amelyet Párizsban adnak ki. A mozi nagyon gyorsan a szenvedélyévé válik, elmegy Lausanne-ba sajtóvetítésekre, melyeket a Genfi-tó környéki kritikusoknak szerveztek. Itt találkozik először Rosaval, a "L'Époque" kritikusával, mely egy színvonalas napilap. A kialakuló kapcsolat feltárja Francois legbelső vágyait, a nő és a kritikus iránti vágyát. Addig a napig, amíg fel nem fedezik a csalását.

5 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 5 (Black plate) Férfit látok álmaidban (You Will Meet a Tall Dark Stranger) színes, feliratos, amerikai-spanyol romantikus vígjáték, 98 perc, 2010 rendező: Woody Allen szereplő(k): Gemma Jones (Helena) Sir Anthony Hopkins (Alfie) Naomi Watts (Sally) Josh Brolin (Roy) Antonio Banderas (Greg) Freida Pinto (Dia) A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket, és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl, Charmaine miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni, és egy sarlatán jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik. Grindhouse: Halálbiztos ((Grindhouse: Death Proof) színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai thriller, 114 perc, 2007 rendező: Quentin Tarantino forgatókönyvíró: Quentin Tarantino operatőr: Quentin Tarantino szereplő(k): Kurt Russell (Stuntman Mike) Sydney Tamiia Poitier (Jungle Julia) Texas legtüzesebb DJ-jének, Jungle Julia-nak az alkony leszállta azt jelzi, hogy eljött a lazulás ideje két legjobb barátnője társaságában. A három szexi bombázó beleveti magát az éjszakába, megbolondítva és felgerjesztve a bárok törzsközönségének vágyait. Ám a feléjük irányuló figyelem közül nem mindegyik mondható ártatlannak. Valaki titokban minden lépésüket követi. Stuntman Mike, a sebhelyes arcú, cserzett bőrű férfi, gyilkos pillantásokkal fixírozza őket felturbózott autójának kormánya mögül. A lányok sörük felett ülve nem is sejtik, hogy a parkolóban, pár méterre tőlük, Mike már túráztatja halálos fegyverét, végzetes masináját. A '70-es és '80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül a két hollywood-i fenegyerek, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grind House-t, mely két egészestés filmből áll. A Tarantino rendezte Death Proof nem él vissza a Ponyvaregényen és a Kill Bill-en felnőtt rajongók elvárásaival, ördögien szellemes gépezete most is halálbiztosan működik. Díjak és jelölések: Cannes (2007) - Arany Pálma jelölés: Quentin Tarantino

6 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 6 (Black plate) GUSZTÁV 2. Írta: Nepp József, Dargay Attila, Jankovics Marcell Rendezte: Nepp József, Dargay Attila, Jankovics Marcell Zeneszerző: Deák Tamás Nepp József rajzfilmrendező, forgatókönyvíró, háttérfestő, tervező, zeneszerző. Kossuth-díjas, Érdemes művész. Filmjeit fanyar humora és kifejező karakterei teszik egyedivé. A történet középpontjában a városi ember Gusztáv áll, akivel a leghétköznapibb dolgok történnek. Nőzni próbál, féltékeny lesz, legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel, pont az, hogy hétköznapi kisemberként jelent meg a képernyőn, tette őt szerethetővé éveken át ben a Gusztáv-sorozat Ezüst légy díjat kap Hangtükör (Sonic Mirror) színes, feliratos, svájci-finn-német dokumentumfilm, 79 perc, 2008 rendező: Mika Kaurismäki szereplők: Randy Brecker, Bill Cobham, Debale Male, Peu Meurray Percussion Okuta, Brito Rasta A dokumentumfilm a virtuóz perkúcós, Billy Cobhamet követi, amint együtt zenél profi együttesekkel, és speciális csoportokat tanít a világ minden részén. Cobham által megtett út, szülővárosától és zenei pályájának kezdeteitől Brooklyntól vezet körbe a világba. A film azonban nem ennek az egyedülálló karriernek a tükre akar lenni, hanem sokkal inkább Cobham zenéről és ritmusról vallott nézeteinek. A főszerep a zenéé, a zene mint tükör Cobham felfogásában olyan fúzió, olyan egység, amelyben a tánc és ritmus fonódik eggyé magával az élettel. A zene kohéziót teremt, erőt és perspektívát kínál az embereknek. Egy lehetséges társadalmi igazságosság megtestesítője, lévén hogy egyszerre oktátási eszköz, olyan önkifejezési és kapcsolatteremtő módszer, amely nem az egészséges emberek kiváltsága, másrészről, olyan nyelv és világ, amelyet mindenki birtokol függetlenül gazdasági vagy társadalmi helyzetétől. Mika Kaurismäki dokumentumfilmje a különböző kultúrák, az emberség tükre és a zene, a hangok életünkben betöltött szerepének megerősítése. Cobham zenéről vallott nézete, hogy ne egyszerűen demonstráció, vagy elmélet maradjon, az alkotók a film médiumát is a zenének, a ritmusnak a függvényében alakítják, így a nézőnek is közvetlen tapasztalattá válhat a film zenei világa, ez a világ saját kommunikációs eszközeivel léphet kapcsolatba saját nézőjével.

7 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 7 (Black plate) Ha te nem lennél ((Rois et Reine) színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 147 perc, 2004 rendező: Arnaud Desplechin szereplő(k): Emmanuelle Devos (Nora Cotterelle) Mathieu Amalric (Ismael Vuillard) Catherine Deneuve (Vasset-né) A film egyrészt Nora Cotterelle (Emanuelle Devos) története, az elegáns, gyönyörű nőé, aki egy művészeti galéria vezetője. Éppen közelgő esküvőjére készül, úgy tűnik, végre megtalálta a hozzá illő férfit. A másik szálon Ismael Vuillard (Mathieu Amalric), Nora egykori szeretőjének kálváriáját ismerhetjük meg, aki tévedésből a pszichiátriára kerül, ahonnan az őt kezelő pszichiáternő (Catherine Deneuve) segítségével próbál kiszabadulni. A két szál a film közepe táján kapcsolódik össze, mikor Nora meglátogatja Ismaelt, és megkéri a férfit: fogadja örökbe fiát, Eliast, aki súlyos beteg nagyapjánál nevelkedik. Norának szembe kell néznie apja, az ünnepelt író haldoklásával, harcával rákbetegsége ellen. A nő élete bár beteljesedni látszik, gyötrik az emlékek. Közben Ismael az örök vesztesek önironikus teatralitásával, mégis vidáman veszi tudomásul élete csődjét, így keveredik egyik groteszk és komikus bonyodalomból a másikba. Kettejük dilemmái olyan morális kérdésekre keresik a választ, mint emberi kapcsolatok, szerelem, önismeret, szülői felelősség. Harry Potter és a halál ereklyéi II. (Harry Potter and the Deathly Hallows II.) színes, magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 131 perc, 2011 rendező: David Yates szereplő(k): Daniel Radcliffe (Harry Potter) Ralph Fiennes (Voldemort) Emma Watson (Hermione Granger) Rupert Grint (Ron Weasley) Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső össze-csapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot. Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt. Honfoglalás színes, magyar történelmi dráma, 107 perc, 1996 rendező: Koltay Gábor szereplő(k): Franco Nero (Árpád vezér) Sinkovits Imre (Álmos fejedelem) Bitskey Tibor (Előd vezér) Csendes László, Csurka László, Dörner György, Kaszás Géza, Körtvélyessy Zsolt, Gryllus Dorka Anger Zsolt, Koncz Gábor A legöregebb magyar törzsfő, Álmos felesége, Emese álmot lát: a turulmadár megtermékenyíti, s ágyékából ezüst folyam indul. Fia, Árpád a besenyők kegyetlen támadása és apja történetei hatására már gyermekként készül szerepére, hogy népét új hazába vezesse. Árpád fia, Levente is szép szál legény már, amikor Árpád összehívja a hat másik vezért, és vérszerződéssel pecsételik meg szövetségüket. Levente az Al-Dunánál áldozza életét a bolgárokkal vívott harcban, hogy a főcsapat átkelését biztosítsa a Kárpátokon. A Vereckeihágónál Álmos letekint az eljövendő hazára és meghal. Pusztaszeren népe pajzsára emeli Árpádot, aki Levente gyermekét, leendő uralkodóját mutatja fel nekik.

8 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 8 (Black plate) Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) színes, feliratos, amerikai dráma, 118 perc, 2011 rendező: Brad Furman szereplő(k): Matthew McConaughey (Mickey Haller) Marisa Tomei (Maggie McPherson) Ryan Phillippe (Louis Roulet) Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael "Mick" Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie. Ismeretlen férfi (Unknown) színes, feliratos, japán-kanadai-amerikai-angol-német-francia thriller, 113 perc, 2011 rendező: Jaume Collet-Serra szereplő(k): Liam Neeson (Dr. Martin Harris) Diane Kruger (Gina) Bruno Ganz (Ernst Jürgen) Dr. Martin Harrist (Liam Neeson) autóbaleset éri Berlinben. Mire a kórházi ágyban magához tér, megváltozik körülötte a világ. A felesége (January Jones) nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris (Aidan Quinn). A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak, neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest (Diane Kruger), aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen. Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz. István, a király színes, magyar zenés film, 94 perc, 1984 rendező: Koltay Gábor szereplő(k): Pelsőczy László (István király) Varga Miklós (István király énekhangja) Sára Bernadett (Gizella) Vikidál Gyula (Koppány) Berek Katalin (Sarolta) Victor Máté (Asztrik) Juhász Jácint (Sebestyén) Körtvélyessy Zsolt (Hont) Deák Bill Gyula (Torda) Nagy Feró (Laborc) Halmágyi Sándor (Pázmány) Kovács Ottilia (Réka) Sebestyén Márta (Réka énekhangja) Balázs Péter (Bese) Szakácsi Sándor (Sur) A rockopera főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

9 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 9 (Black plate) Kérem a következőt! (Dr.Bubó) 2. színes, magyar rajzfilm sorozat, 1974 rendező: Nepp József, Ternovszky Béla író: Romhányi József hangok:szabó Gyula (Dr. Bubó) Csala Zsuzsa (Ursula) Bodrogi Gyula (Csőrmester) Gyenge Árpád (Küldönc) Detre Annamária, Kaló Flórián, Kibédi Ervin, Körmendi János Dr. Bubó, a bölcs bagoly doktorátusát megkapva egy fa tetején praktizál az erdő közepén. Asszisztense, Ursula a medve, akinek segítségével orvosolja az erdőben lakó állatok minden gondját-baját. Dr. Bubó tanácsára számít az erdei rend őre, Csőrmester is, aki a törvény szigorú erejével csap le a szabálysértőkre A király beszéde (The King's Speech) színes, feliratos, angol filmdráma, 118 perc, 2010 rendező: Tom Hooper szereplő(k): Colin Firth (VI. György király) Helena Bonham Carter (Elizabeth királynő) Geoffrey Rush (Lionel Logue) Guy Pearce (VIII. Edward király) A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt - igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-gal, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (2011) - Legjobb film BAFTA-díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő: Geoffrey Rush BAFTA-díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő: Helena Bonham Carter BAFTA-díj (2011) - Legjobb eredeti forgatókönyv: David Seidler BAFTA-díj (2011) - Legjobb férfi alakítás: Colin Firth Golden Globe díj (2011) - Legjobb színész - drámai kategória: Colin Firth Oscar-díj (2011) - Legjobb film: Emile Sherman, Gareth Unwin, Iain Canning Oscar-díj (2011) - Legjobb rendező: Tom Hooper Oscar-díj (2011) - Legjobb férfi alakítás: Colin Firth Oscar-díj (2011) - Legjobb forgatókönyv: David Seidler BAFTA-díj (2011) - Legjobb rendező jelölés: Tom Hooper BAFTA-díj (2011) - Legjobb operatőr jelölés: Danny Cohen BAFTA-díj (2011) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Jenny Beavan BAFTA-díj (2011) - Legjobb látványtervezés jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb hang jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb vágás jelölés: Tariq Anwar BAFTA-díj (2011) - Legjobb smink és maszk jelölés BAFTA-díj (2011) - Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat Golden Globe díj (2011) - Legjobb rendező jelölés: Tom Hooper Golden Globe díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Geoffrey Rush Golden Globe díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helena Bonham Carter Golden Globe díj (2011) - Legjobb filmzene jelölés: Alexandre Desplat Golden Globe díj (2011) - Legjobb film - drámai kategória jelölés Golden Globe díj (2011) - Legjobb forgatókönyv jelölés: David Seidler Oscar-díj (2011) - Legjobb operatőr jelölés: Danny Cohen Oscar-díj (2011) - Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Geoffrey Rush Oscar-díj (2011) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Helena Bonham Carter Oscar-díj (2011) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Jenny Beavan Oscar-díj (2011) - Legjobb látványtervezés jelölés

10 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 10 (Black plate) AUGUSZTUSI augusztus 8. hétfő POM POM MESÉI 2. (70) kn MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val augusztus 9. kedd A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ (70 ) kn KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata NE ENGEDJ EL! (103 ) kh.:16 év -Főszereplő: Keira Knightley augusztus 10. szerda KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn. augusztus 11. csütörtök GUSZTÁV 2. (70 ) kn NE ENGEDJ EL! (103 ) kh.:16 év MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus augusztus 12. péntek POM-POM MESÉI 2. (70 ) kn MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.:16 év AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val GUSZTÁV 2. (70 ) kn. augusztus 13. szombat RIO (96 ) kn mese az elkényeztett papagájról MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.16 év HANGTÜKÖR (79 ) kh.:12 év -Különböző kultúrák, zene, ritmus augusztus 14. vasárnap RIO (96 ) kn MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata augusztus 15. hétfő KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn NE ENGEDJ EL! (113 ) kh.:16 év AZ IGAZSÁG ÁRA (118 ) kh.:16 év -Izgalmas sztori M. Mchonaughey-val augusztus 16. kedd A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ 2. (70 ) kn MOSÁS,VÁGÁS,ÁMÍTÁS (105 ) kh.12 év -Főszereplő: Audrey Tautou MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.:16 év GUSZTÁV 2.(70 ) kn. augusztus 17. szerda POM POM MESÉI 2. (70) kn KOSZORÚSLÁNYOK (125 ) kh.:16 év -A Másnaposok női változata MOSÁS, VÁGÁS, ÁMÍTÁS (105 ) kh.:12 év -Főszereplő: Audrey Tautou augusztus 18. csütörtök KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR.BUBÓ) 2. (70 ) kn MÁSNAPOSOK 2. (100 ) kh.16 év SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson GUSZTÁV 2.(70 ) kn. augusztus 19. péntek KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem

11 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 11 (Black plate) PROGRAMOK augusztus 20. szombat MAGYAR NÉPMESÉK (70 ) kn HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero ISTVÁN, A KIRÁLY (94 ) kn HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero augusztus 21. vasárnap MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év HONFOGLALÁS (107 ) kn. -Főszerepben: Franco Nero augusztus 22. hétfő MADE IN HUNGÁRIA (109 ) kh.:12 év- Fenyő Miklós élete SZERELEM KÖLCSÖNBE (112 ) kh.:12 év -Főszereplő: Kate Hudson A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 23. kedd MAGYAR NÉPMESÉK (70 ) A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson augusztus 24. szerda KUNG FU PANDA 2. (90 ) kh.:12 év MR. POPPER PINGVINJEI (95 ) kn -Jim Carrey filmje ISTVÁN, A KIRÁLY (94 ) kn A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 25. csütörtök A NAGY HO- HO- HO-HORGÁSZ 2. (70 ) kn LARRY CROWNE (99 ) kh.12 év -Tom Hanks és Julia Roberts TRANSFORMERS 3. (154 ) kh.:16 év augusztus 26. péntek GUSZTÁV 2. (70 ) kn A SZOLNOKI JELEN-KOR-TÁRS GALÉRIA KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 27. szombat A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 28. vasárnap POM POM MESÉI 2. (70 ) kn DOSZKOCS ZSUZSA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA A KIRÁLY BESZÉDE (118 ) kh.:12 év -Főszereplő: Colin Firth LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts augusztus 29. hétfő POM POM MESÉI 2. (70) kn LARRY CROWNE (99 ) kh.:12 év -Tom Hanks és Julia Roberts ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson GUSZTÁV 2. (70 ) kn. augusztus 30. kedd KÉREM A KÖVETKEZŐT! (DR. BUBÓ) (70 ) kn ISMERETLEN FÉRFI (113 ) kh.:16 év -Főszereplő: Liam Neeson FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje A NŐ MÁSIK ARCA (84 ) kh.:16 év -Esküvői szexkaland, rejtély, szerelem augusztus 31. szerda GUSZTÁV (70 ) kn FÉRFIT LÁTOK ÁLMAIDBAN (98 ) kh.:12 év -Woody Allen új filmje TRANSFORMERS 3. (154 ) kh.:16 év

12 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 12 (Black plate) SZEPTEMBERI PROGRAMOK szeptember 1. csütörtök MICIMACKÓ (69 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HA TE NEM LENNÉL (147 ) kh. 12 év -Emmanuelle Devos, Catherine Deneuve szeptember 2. péntek MICIMACKÓ (69 ) kn EGY MÁSIK EMBER (89 ) kh.16 év HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) szeptember 3. szombat MICIMACKÓ (69 ) kn HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) GRINDHOUSE: HALÁLBIZTOS (114 ) kh. 18 év -Quentin Tarantino filmje szeptember 4. vasárnap MICIMACKÓ (69 ) kn HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) BROKEN FLOWERS - HERVADÓ VIRÁGOK (105 ) -Jim Jarmusch filmje szeptember 5. hétfő MICIMACKÓ (69 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HARRY POTTER ÉS A HALÁL EREKLYÉI II. (131 ) kh.12 év (Befejező rész) szeptember 6. kedd POM-POM MESÉI 3. (70 ) kn EGY MÁSIK EMBER (89 ) kh.16 év GRINDHOUSE: HALÁLBIZTOS (114 ) kh. 18 év -Quentin Tarantino filmje szeptember 7. szerda POM-POM MESÉI 3. (70 ) kn SEMMIT MAGAMRÓL (85 ) kh.12 év HA TE NEM LENNÉL (147 ) kh. 12 év -Emmanuelle Devos, Catherine Deneuve A moziban a pénztárnyitás minden nap az első előadás megkezdése előtt fél órával. A P Art Mozi a műsorváltoztatás jogát fenntartja. Jegyárak: Felnőtt : 750.-Ft, diák/nyugdíjas: 650.-Ft, Kedvezményes mozibérlet váltható!

13 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 13 (Black plate) Koszorúslányok (Bridesmaids) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 125 perc, 2011 rendező: Paul Feig szereplő(k): Kristen Wiig (Annie) Maya Rudolph (Lillian) Annie élete egy nagy káosz. Ám amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét eljegyezték, muszáj, hogy ő legyen Lillian koszorúslánya. Bár se pasija, se pénze, Annie átblöfföli magát a drága és bizarr rituálékon. Egy esélye van, hogy minden tökéletes legyen, és megmutassa Lilliannek és a többi koszorúslánynak, mire képes valaki azért, akit szeret. Kung Fu Panda 2 színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 90 perc, 2011 rendező: Jennifer Yuh Pónak teljesült az álma: ő lett a Sárkányharcos. Együtt védi a Béke Völgyét barátaival és mestertársaival, az Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal. Ám Po baresz új élete veszélybe kerül, mivel felbukkan egy félelmetes gonosztevő, aki egy titkos, kivédhetetlen fegyverrel akarja meghódítani Kínát és elpusztítani a kung fut. Póra és az Őrjöngő Ötösre hárul a feladat, hogy keresztülutazzák Kínát, szembenézzenek a fenyegetéssel, és legyőzzék azt. De hogy semmisíthet meg Po egy olyan fegyvert, ami képes megsemmisíteni a kung fut? A múltjába kell néznie, és fel kell tárnia eredetének rejtélyes titkait - csak így lesz képes felszabadítani magában azt az erőt, amelyre szüksége lesz a sikerhez. Larry Crowne színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 99 perc, 2011 rendező: Tom Hanks szereplő(k): Tom Hanks (Larry Crowne) Julia Roberts (Mercedes Tainot) A mindig pozitív, szeretetre méltó Larry Crowne-t (Tom Hanks) váratlanul kirúgják a hipermarketből, ahol a tengerészgyalogosoktól való leszerelése óta dolgozott. A hirtelen jött rengeteg szabadidő és a sikeres újrakezdés reményében beiratkozik a főiskolára. A padsorokban igazán színes társaság fogadja: csupa különc, lúzer figura, akik szeretnek falkában robogózni, és akiknek valamiért nem "jött össze", de azért bíznak a jobb jövőben. Larry maga is meglepődik, amikor belehabarodik a retorikaoktatóba, Mercedes Tainotba (Julia Roberts), aki már legalább annyira unja a tanítást, mint a férjét. Lehet, hogy Larry épp akkor találja meg az élet értelmét, amikor más azt hinné, hogy az már semmit sem tartogat a számára. Magyar népmesék 3. Kacor király színes, magyar rajzfilm sorozat, 70 rendező: Jankovics Marcell mesélő: Szabó Gyula Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve. A meséket Szabó Gyula mondja el.

14 2011 augusztusi program:mæjusi program :25 Page 14 (Black plate) Made in Hungaria színes, magyar zenés vígjáték, 109 perc, 2009 rendező: Fonyó Gergely szereplő(k): Szabó Kimmel Tamás (Miki) Kiss Tünde (Vera) Fenyő Iván (Röné) Valentin Titánia (Marina) Scherer Péter (Bigali) Dunai Tamás (Miki apja) Vándor Éva (Miki anyja) Orosz Ákos A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tudra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel. Másnaposok 2.(The Hangover Part II) színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011 rendező: Todd Phillips szereplő(k): Bradley Cooper (Phil Wenneck) Zach Galifianakis (Alan Garner) Ed Helms (Stu Price) Négy jó barát csapott egy eszelős bulit, másnapra totális rövidzárlatra ébredt, és fejfájósan próbálta kideríteni, mi történhetett vele az előző éjjel - a Golden Globe-díjas film nyarának legnagyobb mozis szenzációja lett, azóta pedig kultikus tiszteletnek örvend azok körében, akik voltak már valaha másnaposak, vagy tervezik, hogy legyenek. Ezúttal Stu (Ed Helms) mondja ki a boldogító igent, méghozzá Thaiföldön. A szesztestvérek természetesen így sem maradnak ki a mulatságból, de csalódottan kell tapasztalniuk, hogy Stu - tanulva az eddigiekből - óvatos kerti partit tervez a hepajozás helyett. Ám még a legtávolabbi földrészeken is igaz a régi mondás: ember tervez és aztán mások végeznek vele. Las Vegas semmi ahhoz képest, ami Bangkokban történhet. A haverok újabb agyatlan kalandok során mennek keresztül - hiszen lételemük a botrány, a káosz és pár doboz fejfájás elleni gyógyszer. Micimackó (Winnie the Pooh) színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 69 perc, 2011 rendező: Don Hall, Stephen J. Anderson író: Alan Alexander Milne Olyan különös érzésem támadt, mintha elfelejtettem volna valamit." A Walt Disney Animation Studios visszatér Micimackóval a Százholdas Pagonyba, így harmincöt év után újra széles vásznon láthatjuk a világ legismertebb medvéjét. A régi bájjal, szellemességgel és hóbortokkal fűszerezett teljesen új alkotás lehetőséget ad egy egészen különleges találkozásra a bölcselkedő "csacsi, öreg medvével" és barátaival, Tigrissel, Nyuszival, Malackával, Kangával, Zsebibabával és végül de nem utolsó sorban, Fülessel, aki megint elhagyta a farkát. "Hm, a farok, vagy ott van, vagy nincs ott" - mondja Micimackó - "És a tiéd nincs ott?". Bagoly az egész társaságot egy felettébb vad kalandba keveri, melynek célja, hogy Róbert Gidát megmentsék egy képzeletbeli vádaskodástól. Úgy tűnik, nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára. A.A. Milne öt története inspirálta a Disney klasszikusokra jellemző, kézzel rajzolt művészeti stílusban életre hívott Micimackó című egész estés animációs filmet.

március 4, 5, 7, 9, 2011. március

március 4, 5, 7, 9, 2011. március március 4, 5, 7, 9, 2011. március MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/447-1235) március 5-én szombaton délután 5

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek EL-Gy Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban El Tropico (2005) DVD 481 Rend.: Andy Garcia Szereplők: Andy Garcia, Dustin Hoffmann, Bill Murray. Időtartam: 139 Kuba

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Koprodukcióban készült filmek F- L Fanny és Alexander (1982) DVD 2531 Rend.: Ingmar Bergman Szereplők: Pernilla Allwin, Bertil Guve, Börje

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ha-Ju Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ha eljő a lovas (1978) DVD 2690 Rend.: Alan J. Pakula Szereplők: James Caan, Jane Fonda, Jason Robards. Időtartam: 114

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek G-M Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Glamour (2000) DVD 398 Rend.: Gödrös Frigyes Szereplők: Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Barkó György. Időtartam: 115 perc

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ka-Ki Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A kabalapasi (2007) DVD 1070 Rend.: Mark Helfrich Szereplők: Dane Cook, Jessica AlbaDan Fogler. Időtartam: 97 Minden

Részletesebben

Infók TáMOgATók TARTALOM IMPRESSZUM

Infók TáMOgATók TARTALOM IMPRESSZUM Szentendrei Teátrum és Nyár 2013 Infók TáMOgATók TARTALOM Előszó 4 Programnaptár 6 Szentendrei Múzeumok és Galériák Éjszakája 8 Interjú 12 Szentendrei Teátrum 14 Felolvasószínház 21 Gyerekteátrum 27 Koncertek

Részletesebben

Életrevalók. Corvin, Puskin, Művész, Toldi. ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek

Életrevalók. Corvin, Puskin, Művész, Toldi. ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek Corvin, Puskin, Művész, Toldi ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek ingyenes mozihét gyereknappal rászoruló gyerekeknek A Budapest Film Zrt. címmel gyereknap előtti ingyenes mozihetet szervez

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zene, zenés filmek, koncertfelvételek 2 lökött inas (2001) DVD 1834 Rend.: Alan Ayckbourn Szereplők: John Scherer, Martin Jarvis. Időtartam: 141 A film

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek N-Z Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A nagy generáció (1986) DVD 1494 Rend.: András Ferenc Szereplők: Cserhalmi György, Eperjes Károly, Koltai Róbert. Időtartam:

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks Bérletajánló 2014/2015 CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks A 2014-es színházi világnap üzenete: Ahol emberi közösség van, ott megjelenik az Előadás elfojthatatlan Szelleme. Kis falvakban a fák tövében,

Részletesebben

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes győrffy ákos tárcája szuperáras nyári olvasmányok Sikerkönyv a szürke 50 árnyalata Az írek legtrendibb írónője cecelia ahern Fot ó: Ar c h í v 2012 04 Magazin kéthavonta Klubtagoknak ingyenes Ára:198 Ft

Részletesebben

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52.

A magyarság parlamentje határozott. Beiktatták a kormányt. Szilágyság/52. Szilágyság/52. www.hhrf.org/szilagysag/ 1. 52. Ára: 1,1 lej TÁMOGATÁSÁVAL A magyarság parlamentje határozott Kormányzati szerepet vállalt az RMDSZ: a Szövetségi Képviselõk Tanácsa (SZKT) jelentõs többséggel,

Részletesebben

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon!

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon! ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-, A NAGYON NAGY Ô (részletek a 16 oldalon!) Behind Enemy Lines Artwork VIDEO-PIAC Az InterCom információs kiadványa 2002

Részletesebben

michel houellebecq coelho a könyvfesztivál díszvendége paulo az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története

michel houellebecq coelho a könyvfesztivál díszvendége paulo az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története www.lira.hu 2013. április 16 június 3. Fotó: Philippe Matsas Flammarion paulo coelho az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története michel houellebecq a könyvfesztivál díszvendége olvasnivaló

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Családi és ifjúsági filmek Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 101 kiskutya (1996) DVD 147/1 Rend.: Stephen Herek Szereplők: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson. Időtartam: 99 Vajon

Részletesebben

Munkát találnak. Új programok a munkaerőpiacon 6. oldal. Részletes tévéműsor

Munkát találnak. Új programok a munkaerőpiacon 6. oldal. Részletes tévéműsor 3. oldal Amikor Berki Krisztián megnyerte a döntőt, egyszerre éljenzett a megyeháza előtti té ren felállított sportterasz közönsége. Sokan szabad téren követték az ötkarikás játékokat. 5. oldal Egyre több

Részletesebben

elmondom hát mindenkinek

elmondom hát mindenkinek elmondom hát mindenkinek A Debreceni Városi Könyvtár IV. Diákkonferenciája 2010. A kiadvány a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0060 azonosító számú projekt keretében jelent meg. A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket

Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket 1 Tartalomjegyzék scool life Mostanság Visszatekintő Merengő Könyvajánló Zaj Kópia Színház Sport MindenMás Pályáz(z)atok(!) Kollégista leszek Hogyan éljük túl a kollégiumi éveket Valentin nap A Magyar

Részletesebben

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 +36

Részletesebben

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK ...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK A Debreceni Városi Könyvtár III. Diákkonferenciája ÉN MÉG OLVASOK. ÉS TE? 2009. december 3. Újkerti Könyvtár ÉN MÉG OLVASOK. ÉSTE? Felső tagozatos gyerekek irodalomról, írókról,

Részletesebben

2008. decemberi megjelenések

2008. decemberi megjelenések 2008. decemberi megjelenések Kiadó: Corner Film Bovaryné A paraszti családból származó Emma Rouault csak azért ment hozzá Bovary-hoz, a jómódú, de végtelenül unalmas doktorhoz, hogy megszabaduljon családi

Részletesebben

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Abbott, Jeff: Bukás. Budapest: Jaffa, 2014. Egy teljesen átlagosnak induló napon egy gyönyörű, fiatal nő lép be Sam Capra San Franciscó-i

Részletesebben

Ezek történtek Ibolyával. 2011-ben...

Ezek történtek Ibolyával. 2011-ben... Ezek történtek Ibolyával 2011-ben... Tartalomból: KÖSZÖNTŐ w w w. o i r o. h u - o l á h i b o l y a e l s ő r a j o n g ó i o l d a l a 2 Bevezető 3 Egy hiteles dokumentumfilm... 6 Idén ünnepli 60. születésnapját

Részletesebben

Táskarádió. Ami elveszett. Sherry jonesszal, az Aisha-könyvek szerzőjével. Závada Pál meséje. A kerékpár története. interjú. pataki éva regénye

Táskarádió. Ami elveszett. Sherry jonesszal, az Aisha-könyvek szerzőjével. Závada Pál meséje. A kerékpár története. interjú. pataki éva regénye Závada Pál meséje Táskarádió 50 év magyar slágerei Fotó: Archív interjú A kerékpár története Ami elveszett pataki éva regénye Sherry jonesszal, az Aisha-könyvek szerzőjével 2010 03 Magazin kéthavonta Klubtagoknak

Részletesebben

FESZTIVÁL. Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja ELIADES OCHOA SALIF KEITA LURA JUAN CARMONA MARDI GRAS.BB

FESZTIVÁL. Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja ELIADES OCHOA SALIF KEITA LURA JUAN CARMONA MARDI GRAS.BB 2006. X. évfolyam, 36. különszám A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA 2006. 1 9. FÕTÁMOGATÓK: M A G Y A R O R S Z Á G www. vidorfest. hu SALIF KEITA LURA JUAN CARMONA MARDI GRAS.BB

Részletesebben