1.1. Normál üzemmenet. A Paksi Atomerőmű Rt évi biztonságának értékelése BEVEZETÉS. 1. Az erőmű működésének értékelése biztonsági mutatók

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1.1. Normál üzemmenet. A Paksi Atomerőmű Rt évi biztonságának értékelése BEVEZETÉS. 1. Az erőmű működésének értékelése biztonsági mutatók"

Átírás

1 A Paksi Atomerőmű Rt évi biztonságának értékelése BEVEZETÉS A korábbi évekhez hasonlóan összeállításra került a Paksi Atomerőmű éves biztonsági eredményeit, tevékenységeit összefoglaló anyag. A biztonsági értékelés a blokkok évi biztonságára vonatkozó legfontosabb adatokat, az ellenőrzésekre, a tapasztalatok felhasználására, az egyéb biztonsági tevékenységekre vonatkozó legjelentősebb információkat tartalmazza. Kiadványunk a legfontosabb biztonsági információkat közli: biztonsági mutatók, felügyelet, tapasztalatok, valamint egyéb, a biztonságra vonatkozó tudnivalók. A biztonsági mutatókat a korszerű, nemzetközi ajánlások alapján kidolgozott struktúrában foglaljuk össze. Ez az új rendszer tartalmazza egyben a biztonságot érintő események információit is. A biztonsági ellenőrzések külön, széleskörűen, átfogó módon kerülnek bemutatásra. Az anyagban összefoglaljuk a biztonságnövelő intézkedések helyzetét, valamint a tavalyi évben lezajlott két nagy, nemzetközi vizsgálatot is. Reményeink szerint a szakemberek jelen kiadvány által meggyőződhetnek a Paksi Atomerőmű megfelelő biztonságáról. 1. Az erőmű működésének értékelése biztonsági mutatók A biztonsági mutatók rendszere (BMR) az erőmű különböző tevékenységeit jellemző olyan mutatók összessége, amelyek a biztonságos működés valamely területét, jellemzőjét mutatják be, számszerűsítik. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) ajánlása alapján kialakított új biztonsági mutató rendszer legfelső szinten három fő csoportot tartalmaz. Ezek mindegyike általános mutatók, azokon belül pedig stratégiai mutatók szerint csoportosítja a jellemző mutatókat. Ez utóbbiak közül azonban csak a legfontosabbak, vagy az összehasonlításra alkalmasak kerülnek (a szövegben dőlt betűvel megkülönböztetetten) bemutatásra. A lényeges, múltbéli adatokkal is rendelkező jellemzők (a négy paksi blokk mutatóinak számtani átlagai) összehasonlításra kerülnek a korábbi néhány év mutatóival és egyes esetekben az Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) szerinti nemzetközi adatokkal. A WANO mutatók az eltérő célok miatt nem minden esetben részei a paksi biztonsági mutató rendszernek, bemutatásukra itt a megfelelő értékelési területnél kerül sor Normál üzemmenet Üzemeltetés Nem tervezett kiesések Rendelkezésre állás (WANO mutató) A mutató a tervezett és nem tervezett teljesítmény kiesésekkel csökkentett termeléshez viszonyítja az elméletileg megtermelhető villamos energia mennyiségét. A rendelkezésre állás általános jellemzést nyújt az erőmű üzemeltetésének és karbantartásának színvonaláról.

2 A Paksi Atomerőmű rendelkezésre állása igen jó, s évek óta a világátlag feletti ben a mutató értéke az utóbbi évek átlagának felelt meg, bár kismértékű csökkenése tapasztalható. A belső cél alatti érték a nem tervezett üzemi eseményekre vezethető vissza. Belső okok miatt bekövetkezett nem tervezett termeléskiesések aránya (WANO mutató) A mutató a nem tervezett termeléskiesésnek az adott időszak alatt megtermelhető villamos energiához viszonyított aránya százalékban. (Ide tartozik az a veszteség is, amikor a tervbevétel és a termelés kiesés között nem telt el legalább négy hét.) Mértéke főleg a karbantartási és üzemeltetési tevékenységek, esetenként a tervezés hiányosságára utal Állapot fenntartás Karbantartás A javító karbantartások száma a tárgyi évben 5675 volt (az előző évi 4883-mal szemben). Az adat növekedése nagyrészt a bekövetkezett, nem tervezett üzemi eseményekre vezethető vissza. Az elvégzett és ütemezett javító karbantartások aránya 96,89 % volt, gyakorlatilag nem változott (96,8 %). A hét napnál hosszabb késésben levő javító karbantartások száma jelentős növekedést mutatott (711 után 1715), ami javítandó. A megelőző illetve megelőző és javító karbantartások aránya 76,7 %-kal enyhe csökkenést mutat (78,8 %), amely talán inkább az említett javító karbantartások mennyiségének növekedésével van összefüggésben.

3 Sikertelen biztonságtechnikai felülvizsgálatok aránya 2001-ben a mutató értékét ismét sikerült jelentősen csökkenteni. Ez arra utal, hogy a rendszerek vizsgálatokra, próbákra való felkészítése hatékonyabban, alaposabban történt. A karbantartási munkavégzés minősége ezen mutató alapján folyamatosan javuló tendenciát mutat. A javulás okait elemezve a technológiai és dokumentálási fegyelem színvonalának javulását lehet kiemelni Anyagminőség A vegyészeti mutató a legfontosabb szennyeződések koncentrációját követi figyelemmel a gőzfejlesztő leiszapolásban és a tápvízben. Bár ez a jellemző WANO mutató is, a saját érték számítása kissé eltér a nemzetközi összehasonlítás érdekében számolttól. Értéke akkor 1, ha a szennyeződések koncentrációja nem éri el az utolsó négy év átlagát ben értéke 1,23 volt, ami enyhe romlást jelent nagyrészt a szulfát tartalom növekedése miatt. Az anyagminőség értékelési területén újdonság a ciklusszám kihasználási mutató és a gőzfejlesztőkben ledugózott csövek aránya. Mindkét mutató a fontosabb berendezések paraméter-változástól, életkortól függő állapotáról ad képet. Megmutatják, hogy az egy évre eredetileg jutó (egységnek minősített) tartalékhoz képest mekkora a következő évben felhasználható mennyiség. Így egynél kisebb értéke kedvezőtlen, ellenkező esetben a tartalék fogyása lassú. Mutató 1. blokk 2. blokk 3. blokk 4. blokk ciklusszám kihasználási mutató 0,4 1,0 0,9 1,1 gőzfejlesztőkben ledugózott csövek aránya 2,35 1,56 1,68 1,73 Látható, hogy a ciklusszám tekintetében az 1. blokkon gyors a felhasználás, míg a többi blokkon a tervnek megfelelő. A gőzfejlesztő csövek tartalékának fogyása a szigorú dugózási kritérium ellenére jó Fizikai gátak állapota Üzemanyag megbízhatóság (WANO mutató)

4 Ez az index a primerköri víz stacioner jód-131 és jód-134 aktivitásának felületi urán szennyeződésre és teljesítményszintre korrigált, illetve egy konstans leiszapolási (víztisztítási) rátára normált értéke, tehát az üzemanyag inhermetikusságának mértékét fejezi ki. A évi blokki értékek rendre a következők: 0,078; 0,059; 68,743 és 2,145 Bq/g, amelyek mindegyike nagyságrendekkel a megengedett hatósági korlát (10 4 Bq/g) alatt van. A 3. blokki nagyobb érték hátterében főleg a nagyobb jódaktivitás áll, amely folyamat a decemberi javításra való leállás miatt felerősödött (spiking effektus). Hermetikus tér szivárgása A mutató blokkonként mutatja meg a főjavítások után elvégzett integrális tömörségvizsgálatoknál mért szivárgásértékeket. (A megengedett érték 14,7 %/nap.) Az eddigi integrális tömörségvizsgálatok eredményei alapján megállapítható, hogy azok valamennyi blokkon megfelelőek. Az 1. blokki szivárgást a szlovák vállalkozó segítségével végrehajtott hibahely feltárási és elhárítási tevékenység következtében a korábbi évek értékének mintegy felére sikerült csökkenteni, így az a blokkal együtt igen jó értékű. Az 1995 óta tapasztalt 2. blokki szivárgás az utóbbi évek átlagának szintjén található.

5 Események Jelentett események Jelentésköteles események száma 2001-ben 58 esemény került társasági kivizsgálásra, mint a Nukleáris Biztonságtechnikai Szabályzat vonatkozó irányelve szerinti jelentésköteles esemény. Ez a szám nem jelentős, 11,5 %-os növekedést jelent a megelőző évi értékhez képest. A blokkok közötti megoszlás (blokkonként rendre: 11, 15, 16, 11, közös: 5) viszonylag egyenletes képet mutat. Eltérést a korábbiakhoz képest a 3. blokkon jelentkező magasabb eseményszám jelent. Itt két olyan eseménycsoport emelhető ki, amelyeknél több esemény bekövetkezése azonos körülményekre vezethető vissza. Az egyik az új reaktorvédelem üzembe helyezése során feltárt két eltérés, a másik a felsőblokknál észlelt tömörtelenség elhárításával egy időben bekövetkezett három esemény. Az egy blokkhoz nem köthető, illetve több blokkot is érintő események száma megegyezik az előző évivel. Az események egy része valószínűségi módszerrel is elemzésre került: a négy bekövetkezett kezdeti eseményt (két reaktorvédelmi működés és két fő keringtető szivattyú kiesés), valamint négy kiválasztott állapot jellegű eseményt vizsgáltunk. A PSA modellel végzett elemzések eredménye szerint az egyes eseményekből eredő zónasérülési valószínűség (növekmény) 2, és 3, közötti, nem jelentős. Az érintett rendszerek között a korábbi évekhez hasonlóan a dízelgenerátor és segédrendszerei szerepelnek a leggyakrabban (12). A 2000-ben első reaktorvédelem tavaly 7 esemény során volt érintett. Az okok jellegében a korábbi időszakokhoz hasonlóan az alábbi a megoszlás: villamos irányítástechnikai gépészeti berendezés 33 (57 %) személyi 14 (24 %) dokumentációs 7 (12 %) egyéb 4 (7 %) A közvetetten jelentésköteles események száma 2001-ben 231 volt. Ezen eseményeket a hatósági előírás szerint nem szükséges kivizsgálni, és elég csak negyedévenként, összesítve jelenteni.

6 Egyéb események 2001-ben a szakterületi, belső kivizsgálások száma 47 volt, amely közel megegyezik az előző évi 44 értékkel. Az év végén kidolgozott eljárásrend szerint ilyen vizsgálatra egyéb fontos esemény bekövetkeztekor van szükség. Ezen kivizsgálásokat az érintett szakterület végzi a biztonsági szervezet közreműködésével Az üzemeltetés biztonsága Biztonsági rendszerek és berendezések Működések Reaktorvédelmi (ÜV-1) működések száma (WANO mutató) A WANO mutató a 7000 kritikus órára jutó automatikus reaktorvédelmi működések számát jelzi. Azt fejezi ki, hogy mennyire sikerül elkerülni azokat a termohidraulikai vagy reaktivitás tranzienseket, amelyek automatikus védelmi működéshez vezetnek. Pakson 2001-ben mindkét automatikus 1. fokozatú működés a 4. blokkon történt. A saját mutató az ÜV-1 működések blokkonkénti számtani átlagát adja meg kritikus állapotban, nem csak az automatikus, hanem a kézi működtetéseket is figyelembe véve ben nem történt kézi reaktorvédelmi működtetés. Az alacsony nemzetközi érték magyarázata ennél a jellemzőnél a statisztikai középérték számítás, amely a szélsőértékeket nem veszi figyelembe. Az első védelmi működés január 18-án történt. Ütemezetten került sor a 4., 5., 6. gőzfejlesztők kis méréshatárú szintmérések távadóinak kalibrálására. Előtte a távadó helyiségből a dolgozók telefonon a szintreteszek bénítását, valamint a szintszabályozó kézi üzemmódba kapcsolását kérték, továbbá jelezték, hogy két távadó kalibrálását fogják végezni. A feltételek között szereplő szintvédelem bénítás igénylése elmaradt. A blokkvezénylőben a munka megkezdését a munkavégzők jelzése alapján engedélyezték, így a gőzfejlesztő szintvédelem bénítása nem történt meg. A távadók szétkapcsolásakor kialakult a névleges szint +200 mm jel és blokkvédelmi, majd reaktorvédelmi működés történt. Az esemény kialakulásában alapvető szerepe volt a munkautasítás forgalmazás szabályozási hiányosságainak. Kialakulásához hozzájárultak a végrehajtás során elkövetett személyi hibák is.

7 A második reaktorvédelmi működés november 13-án a 4. blokk normál üzemállapotában, a reaktorvédelem 2. készletének ütemezett logika próbája során következett be. A védelmi készlet visszaélesítése előtt az élesítést végző dolgozó nem megfelelően ellenőrizte a védelmi jel mentességet, és így nem észlelte a rendszerben lévő hibát. A próba befejezését követően a védelmi készletet visszaélesítették és ekkor azonnal ÜV-1 védelmi működés történt. Az utána végzett ellenőrzés során megállapították, hogy a védelmi jel képzést végző láncban az egyik relé zárt érintkezője elektromosan nem adott át, kontakthibás volt. (Az egy szubkritikus állapotban bekövetkezett ÜV-1 működés szeptember 8-án a 3. blokk főjavítása során, a reaktortartály a 164 baros szilárdsági próbához történő felfűtése alatt történt két szabályozó és védelmi (SZBV) kazetta alsó villamos véghelyzet jelzése megszűnése miatt. Kicsit később a működés egy másik SZBV kazetta helyzetjelzésének megszűnése miatt bekövetkezett, amelyet nem tekintünk külön működésnek. A helyzetjelző blokkok, illetve a betáplálási rendszer ellenőrizése hibát nem tárt fel.) Egyéb működések A zóna üzemzavari hűtőrendszeri (ZÜHR) működések, a biztonsági villamos betáplálási rendszer működések, a kiegészítő üzemzavari tápszivattyú (KÜTSZ) működések száma 0 volt 2001-ben, vagyis ilyen működések nem történtek. A teljesítmény korlátozó (ÜV-3 működések száma 6 volt, ami nem magas érték, a beavatkozás pedig a megengedett teljesítményszint tartását célozza Rendelkezésre állás A biztonsági rendszerek üzemképtelenségeinek száma 43 volt. Ez rendszerenként: nagynyomású ZÜHR - 7, kisnyomású ZÜHR - 2, sprinkler - 3, üzemzavari tápvíz és lehűtő rendszer - 3, dízelgenerátor 28. Ezen értékek tartalmazzák a tervezett és a nem tervezett üzemképtelenségeket, valamint a meghibásodásokat is. Biztonsági rendszerek rendelkezésre állása (WANO mutató) A fenti üzemképtelenségekből a következő rendelkezésre állási (rendelkezésre nem állási) értékek adódtak a különböző funkciót ellátó biztonsági rendszerekre (berendezés üzemképtelenség / a rendszer elvárt üzemképességi ideje / ágak száma): Rendszer 1. blokk 2. blokk 3. blokk 4. blokk Erőmű nagynyomású ZÜHR 0 1, , , kisnyomású ZÜHR 0 1, , , sprinkler rendszer 0 1, , , , üzemzavari tápvíz és lehűtő rendszer 0 6, , , A biztonsági villamos betáplálási rendszer rendelkezésre állása a korábbi néhány év folyamán javuló tendenciát mutatott ben a mutató ismét javult, a rendelkezésre nem állás majdnem elérte korábbi évek legjobb, 0,001 körüli értékét.

8 Dízelgenerátorok indítási megbízhatósága A dízelgenerátorok sikeres indításának aránya jónak mondható. Az blokkon az elmúlt hat év adatai alapján nagyjából 99 % körüli mutató jelezhető. A más típusú blokki dízel gépcsoportok esetében a mutató értéke megegyezik az egy évvel korábbival. Azonban előtte kissé romló tendencia figyelhető meg, amely az blokkon már megvalósított átalakítás, a fordulatszám szabályozó és vezérlő korszerű, elektronikus típusúra történő cseréjével javítható lenne. A biztonsági rendszerek szivattyúinak indítási megbízhatósága (nagynyomású ZÜHR, kisnyomású ZÜHR, sprinkler, üzemzavari tápvíz és lehűtő rendszer) 98,8 % és 99,7 % közötti értékű, tehát ezen aktív berendezések működési megbízhatósága a korábbi évekhez hasonlóan igen jó Felkészültség Üzemeltető személyzet A jellemzők ezen csoportja az üzemviteli személyzet felkészültségére utal. A év során a sikertelen hatósági vizsgák aránya 2,73 %, ami a szokásos 3 % körüli értéknek felel meg. A sikertelen belső vizsgák aránya 0 %, vagyis a belső vizsgákra való felkészülés mindig eredményes volt. A megtartott társasági tanfolyamok, az eseménykivizsgálások oktatásra vonatkozó javító intézkedéseinek száma 11 volt a múlt évben Balesetelhárítás

9 A balesetelhárítási gyakorlatok hatékonyságát jellemzik a következők. A BESZ gyakorlatok során tett észrevételek száma 11, a BESZ gyakorlatokon és oktatásokon résztvevők aránya 88,81 % volt. Mindkét érték a gyakorlatokon való aktív, tudatos részvételre utal Kockázat Konfigurációs kockázat MÜSZ korlátozás hatálya alá kerülések száma Ide tartozik minden olyan esemény, amely során a MÜSZ valamelyik korlátozása nem teljesül, de megszegése nem következik be, mivel az előírt intézkedések végrehajtásával a határértéket vagy az előírt állapotot helyre lehet állítani. (Egy eseménynél több MÜSZ hatály alá kerülés is bekövetkezhetett.) 2001-ben az események jellemzően a biztonsági rendszerek és a villamos biztonsági rendszerek üzemképességével kapcsolatos MÜSZ pontokat érintették. A közvetten jelentésköteles eseményeknél az erőmű belső sugárvédelmi rendszereire vonatkozó előírás hatálya alá került leggyakrabban valamely blokk. Ez egyrészt a rendszerek öregedésével járó magasabb meghibásodási számmal, valamint a vonatkozó MÜSZ előírás szigorú regisztrálási követelményével magyarázható. A mutató vezénylői dokumentálása most már szabályozott keretek között történik. A jellemző értékének növekedése talán inkább a MÜSZ hatálya alá kerülés tudatosulásának változását, azaz a szemléletváltozást jelzi. MÜSZ sértések száma A mutató értéke nagyjából a korábbi évek átlagának felel meg. (Az 1998-as évi kiugróan magas érték a hatóság eltérő értelmezésére vezethető vissza.) Alább az ilyen események számának alakulása és leírása látható.

10 A Műszaki Üzemeltetési Szabályzatban meghatározottak szerint a lépcsőzetes indítási program lepróbálásának ciklusideje hat hét, amelytől indokolt esetben ±10 nappal el lehetett térni belső előírás szerint. Hosszabb időszakot figyelembe véve a próbák közötti átlagos idő hat hét volt, ám a blokk állapotának, és az egyéb ütemezett programoknak megfelelően a hat héthez képest egy-két nappal előbb, vagy később végezték el a próbákat. Ezt a gyakorlatot az erőmű hosszabb ideje követte, amelynek nem megfelelő voltára a nukleáris hatóság levélben figyelmeztetett. Későbbi ellenőrzése során az NBI megállapította, hogy a ciklusidő alapján az egyik W LIP tesztet négy nappal az előírt dátum után, január 22-én végezték el. Az esetet a hatósági határozat a MÜSZ megsértésének minősítette. Február 9-én az éjszakás műszak elején megtartott telefonos konferenciában az 1. blokki blokkügyeletes elmondta, hogy a turbinagépészi létszám nem felel meg a Műszaki Üzemeltetési Szabályzatban leírtaknak. A MÜSZ pontjától való eltérés egy üzemeltetés vezetői utasítás alapján elkészített létszámtervezésből adódott. Február 13-án az OAH NBI az I. és II. kiépítés közösüzemi vezénylőiben tartott ellenőrzése során jegyzőkönyvezésre került, hogy az 1. blokk egyik ágának katalizátora a hidrogén elégetését nem biztosítja, és PA Rt. tartalék katalizátor anyaggal nem rendelkezik. A hidrogénégető üzemképességére vonatkozó MÜSZ pont egy egység üzemképtelensége esetére annak két héten belüli javítását írja elő. Megállapították, hogy a hidrogénégető a másfél évvel korábban megtartott szerkezeti vizsgálatot követően csökkent üzemképességű volt a berendezésben lévő kevesebb katalizátor mennyiség miatt. Május 28-án a 6. hurok kivételével járó főgőzvezetéki karbantartás után a reaktor teljesítmény szabályozó automatikus üzemmódja mellett elindították a fő keringtető szivattyút. 5 másodperces szabályozó működés után 2 másodperces teljesítmény korlátozó működés történt az öt működő fő keringtető szivattyú mellett megengedett szinthez képest 105%-ig megnövekedett reaktor teljesítmény miatt. A működést a nagy reaktivitás bevitel, a szokásosnál kisebb rúdértékesség, valamint a szabályozó rudak mozgatása következtében fellépő neutronfluxus tértorzulás együttes hatása eredményezte Kezdeti események A mutatók jól jellemzik azt a kockázatot, ami a PSA elemzésekből származó, potenciálisan zónasérüléshez vezető kiindulási események okozhatnak bekövetkezésükkel, illetve az akkor fennálló más meghibásodással. Értékeiket az alábbi táblázat adja meg: Mutató 1. blokk 2. blokk 3. blokk 4. blokk Összes

11 kezdeti események száma kezdeti események által okozott 3, , , , feltételes zónasérülési valószínűség Mindkét mutató értéke alacsony, az okozott zónasérülési kockázat jelentéktelen volt Zónasérülési kockázat Zónasérülési gyakoriság (üzemi) A mutató az adott évi blokki főjavítások utáni referencia időpontra számított várható éves zónasérülési gyakoriság (CDF) csökkenésének mértékével jellemzi az erőmű biztonságnövelő tevékenységét. Az első, a 3. blokkra érvényes valószínűségi biztonsági elemzés (PSA) ben készült el. A PSA segítségével rangsorolt, között megvalósított első biztonságnövelő intézkedéseknek (BNI) köszönhetően az erőmű blokkjain a várható CDF (névleges teljesítményen, belső, technológiai kezdeti eseményekre) egy nagyságrenddel csökkent től a további nagyobb javulás főleg az új reaktorvédelmi rendszerhez kapcsolódó módosításoknak, a primerköri betáplálás-leürítés átalakításoknak, valamint a gőzfejlesztő tömörtelenség következményei csökkentésének köszönhető. Az évenként aktualizált, pontosított PSA modellek a kisebb átalakítások hatását, valamint a blokkok különbözőségét is figyelembe veszik. A zónasérülési gyakoriság (belső eredetű) tűz és elárasztási kezdeti eseményekre, névleges teljesítményen, az első két blokkra készült számítások alapján rendre 5, /év; 8, /év (tűz), illetve 9, /év; 7, /év (elárasztás). A zónasérülési valószínűség leállási állapotban, főjavítás és üzemanyag átrakás alatt a névleges teljesítményű érték nagyságrendjén van. Jelenleg a nem névleges teljesítményű és leállási zónasérülési valószínűség ennél valamivel magasabb, mindegyik blokkra 2, Ez azt jelenti, hogy a biztonságnövelő tevékenységnek erre az állapotra kell összpontosítania Biztonság iránti elkötelezettség Emberi tevékenység Emberi tényező

12 Emberi hiba miatt bekövetkezett események száma A személyi hibás események száma jelenleg átlagosnak mondható. Az esetek felében az előkészítő, műszaki háttér, míg felerészben az üzemeltető és karbantartó személyzet hibája vezetett az ilyen események bekövetkezéséhez. Ugyanakkor kijelenthető, hogy a személyi hibák vonatkozásában egyszerű és így részletesebb további vizsgálatot és intézkedést igénylő összefüggés nem volt megállapítható. Utasítások be nem tartásának aránya az összes személyi hibák számához képest a kivizsgálások alapján 43 %. (2001-ben a dokumentációs hibák miatt 7 esemény következett be.) Sugárvédelmi program hatékonysága Kollektív dózis (WANO mutató) A mutató az erőmű és a külső vállalkozók összes dolgozója, valamint a látogatók által elszenvedett egésztest besugárzásból eredő külső sugárterhelés egy blokkra vonatkoztatott értéke. A tavalyi átlagos érték a sugárterhelés optimalizálására irányuló erőfeszítések sikerességét jelzi. A kollektív és egyéni sugárterhelés nagyrészt a főjavítások alatti munkákból származott. Folyékony radioaktív kibocsátások A mutató a stroncium (Sr-90), a trícium (H-3) és a korróziós hasadási termékek kibocsátására utaló összes béta (Sb) aktivitást mutatja a hatósági korlát százalékában. A folyékony

13 radioaktív kibocsátások értéke a korábbi évekhez hasonlóan alacsony szinten volt, 2000-hez képest szinte nem változott. Légnemű radioaktív kibocsátások A mutató a radioaktív nemesgázok és a radioaktív jód kibocsátását mutatja a hatósági korlát százalékában. A mutató az erőművi blokkok eddigi üzemideje alatt folyamatosan nagyon kis érték, és 2000-ben is jóval a hatósági korlát alatt volt, sőt tovább csökkent. A radioaktív nemesgázok kibocsátása 0,6 %, a radioaktív jód izotópoké (I-131 egyenértékben): <0,1 %, a radiostronciumé 0,4 % volt. Kis és közepes aktivitású folyékony radioaktív hulladékok térfogata A mutató értéke összesen 165 m 3 volt 2001-ben, amely csökkenést jelent az azelőtti évhez képest. A javulás hátterében egy megtelt tartály újrasűrítése áll. Kis és közepes aktivitású szilárd radioaktív hulladékok térfogata A mutató az eltelt időszak alatt a hordókban elhelyezésre előkészített, szilárdított hulladékok (beleértve a konténert) mennyiségét adja meg egy blokkra átlagolva. Értéke az elmúlt évek folyamán kis ingadozásokkal, de állandó értéket mutatott, és mindig a világátlag alatt maradt.

14 Tavaly a mutatóban növekedés következett be, amelynek oka nagyrészt a 2. blokki 1. akna rekonstrukciós munkái során keletkezett többlet hulladék volt. Nagy aktivitású radioaktív hulladékok térfogata A mutató térfogategységben adja meg az erőmű átmeneti tároló helyein tárolt nagy aktivitású szilárd hulladékainak mennyiségét ben többszörös csökkenés következett be értékében. Ezt a javulást nem lehet egy konkrét okhoz kötni. Az évenként változó helyzetben ez alkalommal kevesebb és kisebb nagyságú hulladék keletkezett Ipari biztonsági program hatékonysága Baleseti mutató (WANO mutató) A mutató számszerűen kifejezi a 200 ezer munkaórára eső, egynél több napos munkaképtelenséget (nem számítva a baleset napját), vagy munkaképesség-korlátozást okozó balesetek számát. Megmutatja az erőműben dolgozó személyzet munkavédelmének hatékonyságát. Míg a világátlag folyamatos javulást mutat, addig nálunk a mutató az elmúlt néhány évben folyamatosan romlott, a nemzetközi szint háromszorosa ben ugyan észlelhető valamilyen javulás a mutatóban, de értéke tavaly a kiemelt figyelem és a megtett javító intézkedések ellenére kismértékben ismét nőtt.

15 Baleseti munkaidő kiesés aránya azt jelzi, mekkora munkaidő kieséssel jártak a munkabalesetek a teljes ledolgozott munkaidőhöz képest. A mutató a tavalyi évben 0,101 % volt, ami alacsony érték, ám nem elhanyagolható. A három napon túl gyógyuló munkahelyi balesetek száma 1. A jellemző annyiban tér el a WANO mutatótól, hogy a magyar jogszabályoknak megfelelően a három (és nem az egy) napnál hosszabb munkaképtelenség kerül figyelembe vételre. Nem valós tűzriasztások aránya és a tényleges tűzesetek száma Bár a nem valós tűzriasztások aránya a viszonylag magas, 5-7 évvel ezelőtti szintet érte el, az adat több szempontból mégis kedvező. Egyrészt a tényleges tűzesetek száma alacsony (3) volt, másrészt a tűzjelzések abszolút mennyisége is alacsony, az eddigi legjobb volt (126). A tűzesetek által okozott anyagi kár 2001-ben 300 millió forint volt. Ezen jelentős összeg nagyrészt a júniusi 2. blokki kábeltűz következménye Javulásra törekvés Önértékelés

16 Ezen új terület a saját biztonsági és minőségbiztosítási ellenőrzések mennyiségét és hatékonyságát vizsgálja. A független belső auditok végrehajtási aránya 2001-ben 100 % volt. Így tavaly is sikerült teljesíteni a havonkénti egy auditra vonatkozó tervet. A független belső auditok által feltárt eltérések számát korábban is vizsgáltuk, ez az érték az előző évben jelentősen (több mint háromszorosára) megnőtt. Ennek magyarázata hibák számának növekedése helyett inkább a korábbi észrevételek után az ellenőrzések hatékonyságának javításában, a közép és felső vezetők nagyobb mértékű bevonásában van. A független belső biztonsági ellenőrzések végrehajtási aránya 121 % volt, vagyis jelentős mennyiségű többlet ellenőrzésre került sor. A független belső biztonsági ellenőrzések által feltárt eltérések száma 52, ami a 299 ellenőrzés ismeretében (17,4 %) nem igazán magas érték Üzemeltetési tapasztalatok visszacsatolása Ismétlődő események száma a kivizsgált események közül 14, amelyek közül nem igazán lehet kiemelni jellemző esetet. A kivizsgálások átlagos késése tavaly 6,8 nap, a késéssel lezárt kivizsgálások részaránya 19 % volt, ami a korábbi évek adataihoz képest javulást jelent Javító intézkedések hatékonysága A javító intézkedések időben való végrehajtása teheti csak hatékonnyá ezen intézkedések eredményét ben a kivizsgálások késésben levő javító intézkedéseinek részaránya 78 %, végrehajtásuk átlagos késése 21 nap volt. A belső auditok késésben levő javító intézkedéseinek részaránya 68 %, végrehajtásuk átlagos késése 35,4 nap. A késések hosszának, arányának csökkentése mindkét esetben fontos feladat. 2. Biztonsági ellenőrzések és felügyeleti tevékenységek 2.1. Az üzemeltetés biztonsági ellenőrzése és felügyelete Üzemelő blokkon végrehajtott ellenőrzések

17 Ellenőrzések A Biztonsági Főosztály (BIFO) jegyzőkönyvvel lezárt ellenőrzéseinek száma 2001-ben 146 volt. Az ellenőrzések számának az ellenőrzött területek szerinti eloszlását az alábbi ábra mutatja be. Az üzemi próbák (ÜKTEP) ellenőrzéseinek az összes ellenőrzéseken belüli súlyát alapvetően a hatóság által tervezett ellenőrzések száma és a próbák jellege, míg a blokkállapot ellenőrzések súlyát a vonatkozó utasítás minimum előírása (1 ellenőrzés / hó / blokk) határozta meg. Nagy arányuk ellenére számuk a vizsgált időszak (év) alatt kissé csökkent. Ez a vonatkozó szabályozás évközben végrehajtott módosításával indokolható. Alacsony számban került sor 2001-ben is az üzemviteli programok végrehajtásának ellenőrzésére. A 2 % jelzi az adott területnek az összes ellenőrzéseken belüli kisebb súlyát. Még kedvezőtlenebb helyzetet mutat az ellenőrzött és a nem ellenőrzött programok aránya. Az elmúlt évben összesen 86 db üzemviteli program került végrehajtásra, az ellenőrzött programok száma pedig 1 db volt, ami 1 %-ot jelent. Az üzemviteli utasítások (ÜVUT) ellenőrzése szintén kis súllyal (1 %) szerepelt az ellenőrzések között. Aránya az összes kiadott és a biztonsági szervezet által egyeztetett üzemviteli utasítások számán (134 db) belül hasonló, 2 % volt (3 db). Az előbbiek miatt mindkét ellenőrzési típus arányát (mennyiségét) célszerű a jövőben növelni Ellenőrzési eredmények Az ellenőrzések tárgya az ellenőrzött területre vonatkozó követelmények teljesülésének a vizsgálata ben 27 ellenőrzés (18 %) zárult észrevétellel. A mutató előző évi értékével (22 %) összehasonlítva látható, hogy 2001-ben az üzemviteli tevékenységeknél a szabályozás és a végrehajtás szorosabb összhangja valósult meg. A feltárt rendellenességek többsége az előírásoktól való eltérést jelzi, kisebb hányada pedig az előírások hibáit tárja fel. Az alábbi táblázat az adott ellenőrzési fajtán belül az észrevétellel zárultak arányát jelzi. Ellenőrzött terület Észrevételes ellenőrzések (2001) Észrevételek megnevezése száma (db) aránya (%) aránya (2000) Üzem közbeni próbák Blokkállapot Blokkok negyedéves átfogó ellenőrzése Nem tervezett, eseti ellenőrzés 3 11 Összesen

18 A fenti táblázatból megfigyelhető, hogy a negyedéves átfogó ellenőrzések esetén az észrevétellel zárult ellenőrzések aránya az előző évi értékhez képest 2001-ben 23 %-kal csökkent, de továbbra is magas értékkel rendelkezik. A blokkállapot ellenőrzések terén tapasztalható majdnem egy nagyságrendű növekedés az OSART ellenőrzés következményeként megváltozott ellenőrzési technikával és a jobb ellenőrzési hatékonysággal magyarázható Főjavításon levő blokkok ellenőrzése A főjavítások során végrehajtásra kerülő technológiai próbák biztonsági ellenőrzéseinek jegyzőkönyvvel történő dokumentálása az év közepén került előírásra a vonatkozó szabályozás módosításával. Az értékelés így nem terjed ki a teljes 2001-es naptári évre, és nincs összehasonlításra alkalmas előzménye sem. A főjavítás alatti biztonsági ellenőrzések egy hányada a főjavítás alatti tevékenységek szerves része, másik nagy részük (technológiai próbák) kötelező végrehajtását a szabályozás írja elő ben a tervezettel (148) szemben 150 ellenőrzésre került sor. A tervezett és a végrehajtott ellenőrzések számát tekintve a blokkállapot, és az üzemviteli utasítások ellenőrzésének végrehajtása a terveknek megfelelő volt. A program ellenőrzések esetében túlteljesítés, míg az próbák és egyéb ellenőrzések esetében alulteljesítés történt. A végrehajtott ellenőrzések döntő többségét a technológiai próbák ellenőrzései alkották. A 150 db jegyzőkönyvezett ellenőrzésből 8 ellenőrzés (5 %) zárult észrevétellel. Az alacsony értéket részben az üzemviteli tevékenységnél jobb szabályozással, ill. pontosabb végrehajtással indokolhatjuk, részben pedig a főjavítás alatt végzett próbák azon jellegzetességével, hogy próbák alatt feltárt, a sikerességet érintő hibákat általában már a próbák alatt elhárítják. Az észrevételeknek a területek szerinti eloszlása egyenletes, így nincs kitüntetett ellenőrzött terület Oktatás ellenőrzés Az oktatási folyamat évi értékelése előírta, hogy a jövőben az ellenőrzését egyenletesebb eloszlásban kell megvalósítani. A félévenként egy előírt oktatás ellenőrzéssel szemben három ellenőrzésre került sor: - üzemeltető személyzet szinten tartó képzése; - karbantartó személyzet szinten tartó képzése; - atomerőművi ismeretek tanfolyam. Ezen ellenőrzésekből 1 db a II. negyedévben, míg 2 db a IV. negyedévben történt. Így a mennyiségi terv teljesült, ám a tárgyi éven belüli eloszlás egyenetlensége a évi ellenőrzésekhez hasonlóan megmaradt. Az ellenőrzések közül egy zárult észrevétellel, amely az ellenőrzött csoport nagy létszámára vonatkozott. A kapott indoklás elfogadásra került A karbantartás és a minőség ellenőrzése A tevékenység egyrészt az erőmű különböző szervezeti egységei működésének a Minőségbiztosítási Szabályzat szerinti vizsgálatát és a beszállítók tevékenységének

19 ellenőrzését, másrészt az erőmű blokkjain végzett karbantartási tevékenységek előkészítésének, a karbantartás végrehajtásának, illetve a karbantartási folyamat tisztaszerelési követelményeinek betartásával kapcsolatos ellenőrzését, valamint a nagyrészt a főjavításokra eső minőségellenőrzési felülvizsgálatokat fedi le Minőségbiztosítási felülvizsgálatok és a karbantartás ellenőrzése Az elmúlt évben 12 belső audit lett betervezve és végrehajtva. Ezek során 51 eltérés és 34 javító szándékú javaslat került rögzítésre. Az ellenőrzések során feltárt eltérések megszüntetésére az érintett szervezetek a követelményeknek megfelelően a szükséges intézkedéseket megtették. A feladatok a Központi Feladatkövető Rendszerben is rögzítésre kerültek, így a végrehajtás folyamata követhető. A beszállítói auditok terén 74 minősítésre került sor 2001-ben. A végrehajtott auditok nagy része sikeres, míg három audit eredménye feltételesen sikeres lett. Ezek utóbbi azt jelenti, hogy a minősítés csak a súlyos eltérések felszámolása után volt kiadható. Egy esetben a minősítést ugyan megkapták, de a tevékenységi kör korlátozásra került az eltérések felszámolásáig. Egy esetben rendkívüli audit végrehajtása volt indokolt, melynek eredményeként a cég minősítése csökkentett terjedelemben került kiadásra. A karbantartási folyamatok megfelelőségének ellenőrzésére az előzetesen elkészített terveknek megfelelően több belső felülvizsgálatra került sor. Ezek során megállapítható volt, hogy a vizsgált területeken a folyamatok alapvetően rendben működnek, és szabályozott formában kerültek végrehajtásra. Az előírásoknak megfelelően folyamatosan ellenőrizzük a karbantartás előkészítését, majd végrehajtását. Az előzetes és végleges főjavítási tervek színvonala és tartalma megfelelő volt, így a hatóság a beküldött tervek alapján a főjavítási engedélyeket kiadta. A vonatkozó eljárásrendekben leírtak szerint - jegyzőkönyv felvétele mellett - rendszeresen végeztünk helyszíni ellenőrzéseket a karbantartás alatt álló blokkokon. Megállapítható, hogy a megbontott berendezésekkel, a karbantartási technológiákkal és a gázpalackok tárolásával kapcsolatos előírások betartásában javulás tapasztalható. További erőfeszítések szükségesek - mint azt az OSART vizsgálat is megállapította - a tisztaság és területi rend betartásának fejlesztéséhez Minőségellenőrzés A tárgyi vizsgálatok típus szerinti eloszlását a következő ábra mutatja:

20 A Minőségellenőrzési Osztály (MEO) 2001-ben összesen 3768 vizsgálatot hajtott végre. A MEO által végzett megfelelőség ellenőrzések több mint felét a szerkezeti vizsgálatok, illetve még nagy hányadát a nyomáspróbák adták. Az elvégzett vizsgálatokból 56 zárult sikertelen minősítéssel. A sikertelen vizsgálatok okainak százalékos eloszlása hasonló az elmúlt évekhez ben kilenc területen kezdődtek meg a szuperkontroll ellenőrzések. Az év folyamán összesen 40 vizsgálat került végrehajtásra. Javítandó eltérést négy esetben tapasztaltunk, melyek megszüntetésre kerültek ben végrehajtandó szuperkontroll tervünkben felhasználtuk az előző évben szerzett tapasztalatokat. Terveink szerint emeljük a szuperkontroll vizsgálatok számát Munka- és tűzvédelmi ellenőrzések A Munka-és Tűzvédelmi Osztály felügyeleti tevékenysége során munkavédelmi, tűzvédelmi és emelőgép biztonsági általános cél- és utóellenőrzéseket végez. Az osztály által 2001-ben végzett ellenőrzések: Munkavédelmi Tűzvédelmi Emelőgép biztonsági Összesen Általános ellenőrzés Célellenőrzés Összesen Az általános ellenőrzés egy-egy szervezeti egységre, a célellenőrzés egy viszonylag szűkebb területre, vagy munkafolyamatra terjed ki, míg az utóellenőrzés az ellenőrzések során feltárt hiányosságok felszámolásának ellenőrzését jelenti. A munkavédelmi ellenőrzés a munkaterület, munkahely, munkaeszköz, munkafolyamat, valamint a személyi védőeszközök használatának és megfelelőségének ellenőrzésére, a tűzvédelmi ellenőrzés a tűzvédelmi előírások, a tűzveszélyes tevékenységek és a tűzvédelmi berendezések megfelelőségének ellenőrzésére terjed ki. Az emelőgép biztonsági ellenőrzések során az emelőgépek, targoncák állapotát, valamint az emelési technológiák betartását ellenőrizzük.

21 A saját ellenőrzések mellett a munkavédelmi és a tűzvédelmi hatóság is rendszeres ellenőrzéseket végez. A hatósági ellenőrzések során a társaság elmarasztaló határozatot nem kapott, pénzbírságot nem szabtak ki Sugárvédelmi ellenőrzések Az atomerőműben végzett sugárvédelemi ellenőrzés 2001-ben is alapvetően két fő területre, a munkahelyi sugárvédelemre és a nukleáris környezetvédelemre terjedt ki Munkahelyi sugárvédelem A munkahelyi sugárvédelmi ellenőrzés legfontosabb feladatai az elmúlt évben is a személyi sugárterhelés, a sugárveszélyes munkavégzés és az ellenőrzött zóna sugárzási, illetve kontaminációs viszonyainak ellenőrzéséhez és felügyeletéhez kötődtek. A külső forrásból származó sugárterhelés ellenőrzésére db film-dózismérő, db TL (termolumineszcens)-dózismérő, 1144 db munkaszintű neutron-dózismérő, valamint folyamatos használatra 382 db neutron-dózismérő és 64 db lokális-dózismérő került kiadásra. E mellett az operatív személyi dozimetriai ellenőrzés is folyt elektronikus személyi doziméterek felhasználásával. A belső sugárterhelés ellenőrzésére az atomerőmű 5020 egésztest számlálást és ugyanennyi vizelet trícium aktivitás-koncentráció mérést végzett az elmúlt évben. Fontos kiemelni, hogy az érzékeny és nagyszámú belső sugárterhelés ellenőrzés egyetlen esetben sem mutatott 0,1 msv effektív lekötött dózisnál nagyobb sugárterhelést. A sugárveszélyes munkavégzés engedélyezését és ellenőrzését alapvetően a sugárvédelem műszakos személyzete, a Dozimetriai Szolgálat hajtotta végre. Ha a munkavégzésből származó egyéni sugárterhelés előzetes becslés szerint elérhette a 0,2 msv-et, a tevékenységet csak dozimetriai engedéllyel lehetett végrehajtani. A kiemelten sugárveszélyes munkák végrehajtásához a dozimetriai engedély mellett a sugárvédelmi védőintézkedéseket részletező munkaprogram is szükséges volt ben a Dozimetriai Szolgálat 6870 db dozimetriai engedélyt adott ki, bár ezek jelentős hányadánál végül a személyi sugárterhelés egyetlen munkavállaló esetében sem érte el a 0,2 msv-et. A sugárveszélyes munkavégzés helyszíni ellenőrzése a kiemelten sugárveszélyes munkák teljes körére, az egyéb dozimetriai engedéllyel végzett munkák döntő hányadára kiterjedt az elmúlt évben is. Az ellenőrzött zóna sugárzási és kontaminációs viszonyainak ellenőrzése egyrészt a sugárvédelmi ellenőrző rendszer folyamatos távméréseivel, másrészt helyszíni mérésekkel történt. A négy blokkon telepített 1000 távmérés biztosította a főbb technológiai rendszerek működésének, illetve az ellenőrzött zóna egyes területeinek folyamatos sugárvédelmi ellenőrzését. A helyszíni mérések célja a telepített mérőrendszerrel kapott adatok pontosítása és kiegészítése volt. A helyszíni mérések alapján összeállított és a munkavállalóknak kiadott dózistérképek, illetve a szintén helyszíni mérések során azonosított lokálisan magasabb dózisteljesítményű területek ismerete nagyban segítette a sugárterhelés optimalizálását Nukleáris környezetvédelem A nukleáris környezetvédelmet 2001-ben is a kétszintű ellenőrzés jellemezte. A kibocsátás- és környezetellenőrzés távmérőrendszerei által szolgáltatott mérési adatokat a mintavételezésen alapuló izotópszelektív, és a radioaktív izotópok kémiai-fizikai formáira is felvilágosítást adó mérések egészítették ki, illetve pontosították. A kibocsátás-ellenőrzés az atomerőműből feltételezetten kibocsátásra kerülő összes radioaktív izotópra kiterjedt függetlenül attól, hogy azok kibocsátására vonatkozik-e hatósági kibocsátási

22 korlát. A folyékony és légnemű kibocsátásokból kb mintavétel történt, amely a különböző méréseket figyelembe véve közel 7000 mérési adatot eredményezett. A környezetellenőrzés keretében a kibocsátás-ellenőrzésnél már ismertetett megközelítést alkalmazva az atomerőmű 30 km-es környezetből vett kb minta feldolgozása és mérése történt meg Környezetvédelmi ellenőrzések A Környezetvédelmi Csoport által végrehajtott ellenőrzések tavaly is kiemelt figyelmet kaptak. A felszín alatti vizek ellenőrzése a monitoring rendszer üzemeltetése során történt. Ennek keretében 2001-ben 24 talajvízfigyelő kút vizének mintázására és vizsgálatára került sor havi gyakorisággal, 14 kút és 2 tó félévente, 15 kút negyedévente került mintázásra. Valamennyi kút hagyományos szennyezőkre történő vizsgálata több paraméter meghatározására terjedt ki. A vegyszeres hulladékvíz medence burkolatának vizsgálatára 2001-ben egy alkalommal került sor, vízminőségének meghatározása havi gyakorisággal történt. A vegyszeres hulladékvíz medence leeresztésére a tavalyi évben egyszer került sor. A PA Rt. szennyvíztisztító telepén a környezetvédelmi hatóság két alkalommal tartott mintavétellel egybekötött ellenőrzést. A szennyvíztisztító telepről kibocsátott szennyvíz minősége megfelelt a környezetvédelmi előírásoknak ben is a Környezetvédelmi Csoport végezte az erőművi szervezetek, és a területen munkát végző külső vállalkozók környezetvédelmi ellenőrzését. Az ellenőrzések több hiányosságot tártak fel, amelyek felszámolása folyamatosan történik. 3. A nemzetközi tapasztalatok hasznosítása 3.1. A kapott információk és forrásaik A külföldi erőművekben történt események feldolgozására irányuló tevékenység elsősorban a WANO rendszerére támaszkodik, mivel azzal folyamatos Internetes kapcsolatban vagyunk, és az eseményjelentések zöme ezen rendszeren keresztül érkezik ben a WANO Internetes információs rendszerén keresztül 187 eseményjelentés jutott el a Paksi Atomerőműhöz, amelyekből 20 ENR (tájékoztató jellegű), 87 EAR (elemzéses) és 81 MER (vegyes) eseményjelentés. Ezen kívül 2 SER (jelentős esemény) és 1 SOER (jelentős üzemeltetési tapasztalat) jelentést kaptunk. Az Intranet hálózaton havonta megjelentek a beérkezett események rövid leírását tartalmazó magyar nyelvű címlisták. A 2001-ben kidolgozott új eljárásrend elsődleges szűrési kritériumai szerint 40 eseményjelentés teljes terjedelemben lefordításra és terjesztésre került. A NAÜ IRS rendszerén keresztül 2001 során 85 eseményjelentést kaptunk, amelyek közül 5-5 esemény került teljes terjedelemben, illetve összefoglalóan lefordításra és terjesztésre. Fontos, hogy a két rendszer (WANO NAÜ IRS) között van némi átfedés. A 2001-ben érkezett IRS események 30 %-a korábban már megjelent WANO eseményként. Az év folyamán sok egyéb, hasznos információt tartalmazó dokumentum érkezett és került terjesztésre és felhasználásra, mint az üzemeltetési tapasztalatok és a jó gyakorlatok jelentése.

23 Más erőművek és szervezetek által feltett kérdésekre 8 alkalommal adtunk választ a WANO hálózaton keresztül, szükség esetén bevonva az érintett szakterületeket. A PA Rt ben 10 kérdést tett fel közvetlenül az atomerőműveknek, illetve a WANO regionális központokon vagy az Internetes hálózaton keresztül. Kérdéseinkre összesen 23 választ kaptunk más erőművektől. Kettő kérdésünk maradt válasz nélkül A tapasztalatok felhasználása 2001-ben megtörtént a WANO SER , 3, 4 esemény jelentések feldolgozása. Az Üzemeltetést Vizsgáló Bizottság összesen 9 javító intézkedésről döntött, melyekből eddig 2 valósult meg. Az első esetben (automatikus védelmi működés létfontosságú villamos betáplálás részleges elvesztésével) az eltérések csak részben feleltethetők meg a Paksi Atomerőműre vonatkozóan. A második eseménynél (súlyos vihar miatti elárasztás) a felállított team tett javaslatokat a hiányzó intézkedések, előírások bevezetésére. A harmadik eset (tranziens összes kisnyomású tápvíz előmelegítő kizárása miatt) elemzése során az került megállapításra, hogy kiegészítő intézkedésekre nincs szükség. A WANO SER ("Idő előtti kritikus állapot kultúrával kapcsolatos közrejátszó okai") esemény részben feldolgozásra került. Értékelése folyamatban van, oktatását a szinten tartó képzésbe beépítették. A WANO SER , 3 és SOER jelentések fordítása és feldolgozása a nagy terjedelmük miatt még folyamatban van. A évben külföldi erőművekben történt események közül két INES 2 besorolást kapott esemény (üzemzavari zónahűtő rendszer bórosvíz tartály szintjének és bórsav koncentrációjának csökkenése Phillipsburg; helytelen üzemanyag átrakási műveletek Dampierre) feldolgozásáról belső döntés született. A folyamatban levő előzetes értékelés szerint hasonló esemény Pakson nem következhet be. Megtörtént a WANO Atlantai központ által kiadott "Tűz a főtranszformátorban villámcsapás következtében és automatikus reaktorvédelmi működés" c. (EAR ATL ) eseményjelentés értékelése. A szakmailag érintett osztályoktól bekért vélemények összegzése alapján az eseménnyel kapcsolatban intézkedésre nem volt szükség A tevékenység hatékonyságának növelése 2001-ben új, a társaság külföldi tapasztalatok hasznosítására irányuló tevékenységét szabályozó eljárásrend került kidolgozásra, amely két lényeges módosítást tartalmaz: - előzetes szűrési kritérium rendszer alkalmazása a feldolgozandó eseményjelentéseknél, - a szakterületi visszajelzések gyakoriságának módosítása évesről negyedévesre, valamint hasznosítási formalap bevezetése a részletes információk gyűjtésére. A októberi OSART vizsgálat kiterjedt a külföldi tapasztalatok hasznosítási folyamatának ellenőrzésére a műszaki háttér tevékenység vizsgálatának keretei belül. Az OSART csoport észrevételeiben javasolta a külföldi tapasztalatok visszacsatolása hatékonyságának növelését. Ez alapján a biztonsági szervezet évre feladatul tűzte ki a tevékenység javítását, amelyre az "Útmutató az üzemeltetési tapasztalatok felhasználására" c. WANO dokumentum és más külföldi erőművek e téren szerzett jó tapasztalatai alapján kerül sor.

24 4. Egyéb biztonsági tevékenységek 4.1. Biztonságnövelő intézkedések Az Időszakos Biztonságtechnikai Felülvizsgálat javító intézkedéseit tartalmazó BNI program a múlt évben utolsó előtti fázisába érkezett. Főbb, még folyamatban volt teendői az ütemtervnek megfelelően kerültek végrehajtásra az alábbiak szerint: A reaktorvédelmi rendszer rekonstrukciója terén az blokkok után 2001-ben a 3. blokkon is terv szerint megtörtént az RVR cseréje, átalakítása. Az emberi tevékenység megbízhatóságának növelése állapot orientált balesetkezelési utasítások bevezetésével folyamatban van. Az elkészült utasítások oktatása és a évben való bevezetés előkészítése megtörtént. Az NBI elvi átalakítási engedélyt adott az ÁOKU bevezetésére. A blokkok földrengésállóságának növelési programjának évi fő célkitűzései megvalósultak. A 3. blokk főjavítása alatt a évben végrehajtandó komplex próbához szükséges technológiai átalakítások elkészültek, a gyakorlati próba végrehajtásának akadálya nincs. A megerősítési feladatok közül befejeződött a lokalizációs tornyok közötti hídszerkezet helyszíni összeszerelése, valamint végleges helyére történő emelése. Bleed and feed" (töltés-ürítés) technológia bevezetésre került a 3. blokkon is, miután befejeződött a túlnyomásvédelmi rendszer (PTR) rekonstrukciója, és beépítésre kerültek az új biztonsági szelepcsoportok. A gőzfejlesztő tömörtelenség (PRISE) következményeinek csökkentése terén a 3. blokkon megvalósult a nagynyomású ZÜHR tartályok és a térfogatkompenzátor befecskendező vezetékek összekötése. A 3. és a 4. blokkon a buborékoltató kondenzátor vízkészletek felhasználhatóságához megtörtént az érintett kollektor leágazás felbővítése, az útvonal beállító gömbcsapok beépítése. A GF fedelek felnyílása ellen a négy blokkon a gőzfejlesztők felénél szűkítő energiaelnyelő gyűrűk behegesztésére került sor a primerköri kollektorokba OSART vizsgálat október között a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség hajtott végre a Paksi Atomerőműben OSART vizsgálatot. Az Üzemeltetési Biztonságot Értékelő és Felülvizsgáló Csoport utoljára 1988-ban, a kelet-közép-európai régióban akkor először volt Pakson. (Azóta átfogó WANO és biztosítói szemlék révén történt külső, független vizsgálat.) Az OSART team keretében 11 vizsgáló és 2 megfigyelő érkezett Paksra. Feladatuk az üzemeltetés biztonságának ellenőrzése, ajánlások megtétele volt az esetleges hiányosságok megszüntetése, tehát a biztonság növelése érdekében. Mivel a vizsgálók különböző országok elismert atomerőművi szakemberei voltak rendszerint korábbi vizsgálatokkal a hátuk mögött, ez jó alkalom volt a külső tapasztalatok közvetlen hasznosítására.. Az ellenőrzés az OSART szigorú módszertana szerint zajlott. Ennek megfelelően a vizsgált területek a következők voltak: vezetés és irányítás, képzés és oktatás, üzemeltetés, karbantartás, műszaki háttér, sugárvédelem, vegyészet, balesetelhárítás. Az egyes területeket a paksi partnerrel két hétig vizsgálták, kérdéseket és észrevételeket tettek. A harmadik héten Műszaki észrevételek c. dokumentumban

25 foglalta össze a csoport a tapasztaltakat, a megtett ajánlásokat és javaslatokat. A később megkapott jelentés-tervezetet a PA Rt. véleményezte. Az OSART csoport azt vizsgálta, hogy az erőmű üzemeltetése mennyiben tér el a legjobb nemzetközi gyakorlattól. A vizsgálat végén átadott anyag 30 észrevételt tartalmazott a különböző vizsgált területekre vonatkozóan. Segítségképpen az OSART csoport az egyes észrevételekben megfogalmazott eltérések javítására is adott tanácsot alaposabb ajánlások, illetve inkább a tüneti kezelésre irányuló javaslatok formájában. 18 ilyen ajánlás és 14 javaslat született. Ugyanakkor az OSART öt olyan jó gyakorlatot is megfogalmazott a szervezet és vezetés, az üzemeltetés, a műszaki háttér, valamint a vegyészet területén, amely más atomerőművek számára is példát jelenthet. A megfogalmazott észrevételek, javaslatok alapján a PA Rt. meghatározta a szükséges teendőket, amelyek alapján 2001 végén 97 feladatot tartalmazó részletes intézkedési terv került összeállításra. Az intézkedési terv jóváhagyása a PA Rt. vezetés, a feladatok teljesítésének figyelése a Központi Feladatkövető és Ellenőrző Rendszerben pedig a biztonsági szervezet felelőssége Biztosítói szemle Az Atomtörvényben, a Működési Engedélyben és más jogszabályokban foglalt kötelezettségeinek teljesítésének eleget téve a PA Rt ben is megkötötte nukleáris kárfelelősségi, üzemanyag szállítási és vagyonbiztosításait a Magyar Atompool (MAP) által képviselt biztosítói szövetséggel. A biztosítás feltétele volt az először 1997-ben végrehajtott nemzetközi mérnöki szemle megismétlése, melyre december között került sor. Célja az akkor megfogalmazott ajánlások kezelése helyzetének felmérése, esetleges újabb javítási lehetőségek feltárása. A szemle négy terület felmérésére irányult: turbina és segédrendszerei, generátor és villamos berendezések, tűzvédelem, nukleáris biztonság. A vizsgálatot hat külföldi szakértő végezte részben magyar biztosítók megfigyelőivel kiegészítve. Az egyes csoportok munkáját egy-egy paksi koordinátor irányította. A szemle eredményeként a korábbi 34 ajánlás közül összesen tíz észrevétel maradt nyitva. A feltehetően 2002 tavaszán megérkező jelentés várhatóan nyolc új ajánlást, javaslatot tartalmaz az egyes területekre vonatkozóan. Összességében a vizsgálók magasra értékelték a nyitott együttműködést, elégedettek voltak a biztonsági szint javulásával, az elmúlt időszak nagy átalakításaival. Összefoglalás A gyűjtött információk alapján kijelenthető, hogy a PA Rt. négy blokkja 2001-ben is alapvetően a Műszaki Üzemeltetési Szabályzat előírásait betartva üzemelt. A reaktorok aktív zónájának ellenőrzése folyamatosan biztosított volt. A technológia üzemeltetése és karbantartása az előírások szerint történt, a biztonság szintje megfelelő volt. Az erőmű általános biztonsági állapotát névleges teljesítményen jellemző mutató, a belső, technológiai kezdeti eseményekre vonatkoztatott zónasérülési kockázat az elemzések szerint 2001-ben tovább csökkent. Az atomerőmű radioaktív kibocsátásai a tavalyi évben is jelentősen a hatósági korlát értékei alatt maradtak. Az atomerőmű működéséből származó, a kritikus lakossági csoport tagjait érő többlet sugárterhelés az elmúlt évben is néhány órányi természetes háttérsugárzásból származó sugárterheléssel egyenértékű volt. Folyamatos volt a környezetvédelmi ellenőrzés.

SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN

SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN 1 SUGÁRVÉDELMI HELYZET 2003-BAN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2003-ban is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2014-BEN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2014-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN. Dr. Bujtás Tibor

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN. Dr. Bujtás Tibor SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2016-BAN Dr. Bujtás Tibor 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2016-ban is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak.

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE

SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE SUGÁRVÉDELMI ÉRTÉKELÉS 2012. ÉVRE 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2012-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű 2002. évi biztonságának értékelése

A Paksi Atomerőmű 2002. évi biztonságának értékelése A Paksi Atomerőmű 22. évi biztonságának értékelése Bevezetés A korábbi évekhez hasonlóan összeállításra került a Paksi Atomerőmű éves biztonsági eredményeit, tevékenységeit összefoglaló ismertető. A biztonsági

Részletesebben

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN

SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN SUGÁRVÉDELMI EREDMÉNYEK 2007-BEN 1. BEVEZETÉS Az atomerőműben folyó sugárvédelemi tevékenység fő területei 2007-ben is a munkahelyi sugárvédelem és a nukleáris környezetvédelem voltak. A sugárvédelemmel

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS 3 1. AZ ERŐMŰ MŰKÖDÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE BIZTONSÁGI MUTATÓK 3

TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS 3 1. AZ ERŐMŰ MŰKÖDÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE BIZTONSÁGI MUTATÓK 3 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS 3 1. AZ ERŐMŰ MŰKÖDÉSÉNEK ÉRTÉKELÉSE BIZTONSÁGI MUTATÓK 3 1.1. NORMÁL ÜZEMMENET 3 1.1.1. ÜZEMELTETÉS NEM TERVEZETT KIESÉSEK 3 1.1.2. ÁLLAPOT FENNTARTÁS 4 1.1.3. ESEMÉNYEK 5 1.2.

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű 2000. évi biztonságának értékelése

A Paksi Atomerőmű 2000. évi biztonságának értékelése A Paksi Atomerőmű 2000. évi biztonságának értékelése Bevezetés Az elmúlt néhány évhez hasonlóan a 2000. évre vonatkozóan is összeállításra került a Paksi Atomerőmű biztonsági eredményeit, tevékenységeit

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 3 B. AZ ÜZEMELTETÉS BIZTONSÁGA... 5

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 3 B. AZ ÜZEMELTETÉS BIZTONSÁGA... 5 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 3 A.I ÜZEMELTETÉS 3 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 3 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS 3 A.II.1 KARBANTARTÁS 3 A.II.2 ANYAGMINŐSÉG 4 A.II.3 FIZIKAI GÁTAK ÁLLAPOTA

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 3

TARTALOMJEGYZÉK. A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 3 A Paksi Atomerőmű 6. évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... A. NORMÁL ÜZEMMENET... A.I ÜZEMELTETÉS A.I. NEM TERVEZETT KIESÉSEK A.II ÁLLAPOTFENNTARTÁS A.II. KARBANTARTÁS A.II. ANYAGMINŐSÉG

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű 2009. évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET...

A Paksi Atomerőmű 2009. évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET... TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 6 A.I ÜZEMELTETÉS 6 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 6 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS 7 A.II.1 KARBANTARTÁS

Részletesebben

Kivonat FSU204_KIV_V02. Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése.

Kivonat FSU204_KIV_V02. Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése. FSU204_KIV_V02 Oldal: 1 / 7 Kivonat az FSU204 Sugárveszélyes tevékenységek felügyelete folyamatról FSU204_KIV_V02 Célja: A PA Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése.

Részletesebben

Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2013

Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2013 Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2013 Dátum 2013.01.17 HA-5611 2013.01.18 HA-5612 2013.01.15 HA-5613 2013.01.22 HA- 5615 2013.02.01 HA-5618 Átalakítási engedély az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Részletesebben

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság telefon

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság   telefon A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2011. ÉVI HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT 2012. JÚLIUS Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság www.oah.hu,

Részletesebben

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL NUKLEÁRIS BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL NUKLEÁRIS BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2004. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL NUKLEÁRIS BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG 2005 AUGUSZTUS TARTALOMJEGYZÉK 1. ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság telefon

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság   telefon A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT 2011. JÚLIUS Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. Nukleáris Biztonsági Igazgatóság

Részletesebben

A PAE 1-4. BLOKK HERMETIKUS TÉR SZIVÁRGÁS-KORLÁT CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGÉNEK VIZSGÁLATA. Az OAH-ABA-03/16-M1 kutatási jelentés rövid bemutatása

A PAE 1-4. BLOKK HERMETIKUS TÉR SZIVÁRGÁS-KORLÁT CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGÉNEK VIZSGÁLATA. Az OAH-ABA-03/16-M1 kutatási jelentés rövid bemutatása A PAE 1-4. BLOKK HERMETIKUS TÉR SZIVÁRGÁS-KORLÁT CSÖKKENTÉS LEHETŐSÉGÉNEK VIZSGÁLATA. Az OAH-ABA-03/16-M1 kutatási jelentés rövid bemutatása Készítette: Kapocs György PM Kft TSO szeminárium, 2017.május

Részletesebben

2016. november 17. Budapest Volent Gábor biztonsági igazgató. Biztonsági kultúra és kommunikáció

2016. november 17. Budapest Volent Gábor biztonsági igazgató. Biztonsági kultúra és kommunikáció 2016. november 17. Budapest Volent Gábor biztonsági igazgató Biztonsági kultúra és kommunikáció MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jelenleg egy atomerőmű működik az országban a hazai villamosenergia-termelés több

Részletesebben

Kivonat. a Nem megfelelőségek kezelése folyamatról IOP004_KIV_V03

Kivonat. a Nem megfelelőségek kezelése folyamatról IOP004_KIV_V03 Kivonat a Nem megfelelőségek kezelése folyamatról IOP004_KIV_V03 Célja: Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. területén történő munkavégzés alkalmával betartandó szabályok ismertetése. Hatálya: Jelen kivonat a hivatkozott

Részletesebben

A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL

A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL Sugárvédelmi Nívódíj pályázat A PAKSI ATOMERŐMŰ NUKLEÁRISBALESET- ELHÁRÍTÁSI RENDSZERE SUGÁRVÉDELMI SZEMPONTBÓL Manga László 1, Lencsés András 1, Bana János 1, Kátai- Urbán Lajos 2, Vass Gyula 2 1 MVM

Részletesebben

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2006. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL NUKLEÁRIS BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG 2007. SZEPTEMBER TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 01. Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 01. Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2011. február 01. Baji Csaba PA Zrt. Igazgatóságának elnöke Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója Hamvas István PA Zrt. vezérigazgatója 1 A 2010. évi eredmények - Az erőmű történetének

Részletesebben

Új felállás a MAVIR diagnosztika területén. VII. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia 2007 Siófok

Új felállás a MAVIR diagnosztika területén. VII. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia 2007 Siófok Új felállás a MAVIR diagnosztika területén VII. Szigetelésdiagnosztikai Konferencia 2007 Siófok Állapotfelmérés, -ismeret 1 Célja: Karbantartási, felújítási, rekonstrukciós döntések megalapozása, Üzem

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 6 A.I ÜZEMELTETÉS 6 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 6 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS 7 A.II.1 KARBANTARTÁS

Részletesebben

Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés

Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés Atomerőmű. Radioaktívhulladék-kezelés Lajos Máté lajos.mate@osski.hu OSSKI Bővített fokozatú sugárvédelmi tanfolyam 2016. október 13. Országos Közegészségügyi Központ (OKK) Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 A WANO MUTATÓK...3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER...7 A. NORMÁL ÜZEMMENET...7 A.I ÜZEMELTETÉS 7 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 7 A.I.2 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK 8 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS

Részletesebben

Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben

Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben Sugárvédelmi szervezet változása a Paksi Atomerőműben Bujtás Tibor Paksi Atomerőmű Zrt. Sugár- és Környezetvédelmi Hajdúszoboszló, 2010. április 27. Történeti áttekintés A Sugárvédelmi (SVO) vezetői: -

Részletesebben

A paksi atomerőmű üzemidő hosszabbítása 2. blokk

A paksi atomerőmű üzemidő hosszabbítása 2. blokk 2. melléklet Az OAH-2013-01505-0012/2014 számú jegyzőkönyvhöz OAH Közmeghallgatás A paksi atomerőmű üzemidő hosszabbítása 2. blokk Paks, 2014. május 6. Miért fontos az atomerőmű üzemidejének meghosszabbítása?

Részletesebben

BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 7 B. AZ ÜZEMELTETÉS BIZTONSÁGA... 13

BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 7 B. AZ ÜZEMELTETÉS BIZTONSÁGA... 13 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 7 A.I ÜZEMELTETÉS 7 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 7 A.I.2 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK 8 A.II ÁLLAPOT

Részletesebben

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL 1. TÉTEL 1. Ismertese az örvényszivattyúk működési elvét és felépítését (fő szerkezeti elemeit)! 2. Ismertesse a fővízköri rendszer és berendezéseinek feladatát, normál üzemi állapotát és üzemi paramétereit!

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...2 A WANO MUTATÓK...3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER...7 A. NORMÁL ÜZEMMENET...7 A.I ÜZEMELTETÉS 7 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 7 A.I.2 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK 8 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 7 A.I ÜZEMELTETÉS 7 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 7 A.I.2 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK 8 A.II ÁLLAPOT

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET...

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 7 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 7 A.I ÜZEMELTETÉS 7 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 7 A.I.2 RADIOAKTÍV HULLADÉKOK 8 A.II ÁLLAPOT

Részletesebben

Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf

Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf A sugárvédelmi hatósági feladatok átvételével kapcsolatos feladatok és kihívások Fichtinger Gyula, Horváth Kristóf Országos Atomenergia Hivatal 2015.04.21. Sugárvédelmi hatósági feladatok átvétele 1 Tartalom

Részletesebben

Budapest, február 15. Hamvas István vezérigazgató. MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Sajtótájékoztató

Budapest, február 15. Hamvas István vezérigazgató. MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Sajtótájékoztató Budapest, 2018. február 15. Hamvas István vezérigazgató MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Sajtótájékoztató 2017: hármas rekord Termelés (GWh) Teljesítmény kihasználás (%) 16000 REKORD 90 REKORD 15500 2014 2015

Részletesebben

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 2012. január 30. az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ. 2012. január 30. az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2012. január 30. Baji Csaba a PA Zrt. Igazgatóságának elnöke az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója Hamvas István a PA Zrt. vezérigazgatója 1 2011. évi eredmények Eredményeink: - Terven felüli,

Részletesebben

Sajtótájékoztató február 11. Kovács József vezérigazgató

Sajtótájékoztató február 11. Kovács József vezérigazgató Sajtótájékoztató 2009. február 11. Kovács József vezérigazgató 1 Témakörök 2008. év értékelése Piaci környezet Üzemidő-hosszabbítás Teljesítménynövelés 2 Legfontosabb cél: A 2008. évi üzleti terv biztonságos

Részletesebben

Erőművi armatúra karbantartó Erőművi karbantartó Erőművi biztonságiszelep Erőművi karbantartó

Erőművi armatúra karbantartó Erőművi karbantartó Erőművi biztonságiszelep Erőművi karbantartó A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2018. (..) NFM rendelete

A nemzeti fejlesztési miniszter. /2018. (..) NFM rendelete Melléklet a JEF/ / 2017-NFM számú előterjesztéshez A nemzeti fejlesztési miniszter /2018. (..) NFM rendelete A nukleáris létesítményben foglalkoztatott munkavállalók speciális szakmai képzéséről, továbbképzéséről

Részletesebben

1. TÉTEL. 1. A.) Ismertesse a 4. számú víztisztító (VT) rendszer kialakítását, kapcsolását, berendezéseinek feladatát, felépítését!

1. TÉTEL. 1. A.) Ismertesse a 4. számú víztisztító (VT) rendszer kialakítását, kapcsolását, berendezéseinek feladatát, felépítését! 2 1. TÉTEL 1. A.) Ismertesse a 2. számú víztisztító (VT) rendszer kialakítását, kapcsolását, berendezéseinek feladatát és felépítését! Ismertesse a karbantartó szellőző rendszer feladatát, kapcsolását,

Részletesebben

Atomerőművi primerköri gépész Atomerőművi gépész

Atomerőművi primerköri gépész Atomerőművi gépész A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET...

A Paksi Atomerőmű évi biztonsági mutatói BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET... TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 2 A WANO MUTATÓK... 3 A BIZTONSÁGI MUTATÓ RENDSZER... 6 A. NORMÁL ÜZEMMENET... 6 A.I ÜZEMELTETÉS 6 A.I.1 NEM TERVEZETT KIESÉSEK 6 A.II ÁLLAPOT FENNTARTÁS 7 A.II.1 KARBANTARTÁS

Részletesebben

PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY

PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY PAKS NPP GENERAL OVERVIEW OF THE WWER-440 TECHNOLOGY October 2012 Vietnami szakemberek képzése a paksi atomerőműben Bodnár Róbert, Kiss István MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Attila Szőke Head of Section Paks

Részletesebben

ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ OAH évindító sajtótájékoztató

ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ OAH évindító sajtótájékoztató ÉVINDÍTÓ SA JTÓTÁ JÉKOZTATÓ 2015.01.27. OAH évindító sajtótájékoztató 1 Biztonság Megelőzés Kiemelten fontos a biztonságos üzemelés, az események, üzemzavarok és balesetek megelőzése a létesítményekben.

Részletesebben

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca JÚLIUS. telefon

KIVONAT. Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca JÚLIUS.   telefon A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2012. ÉVI HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT 2013. JÚLIUS Országos Atomenergia Hivatal H-1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. www.oah.hu, telefon +36 1 436 48 00 Vezetői

Részletesebben

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL

ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL NUKLEÁRIS BIZTONSÁGI IGAZGATÓSÁG A MAGYARORSZÁGI NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEK 2007. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK HATÓSÁGI ÉRTÉKELÉSE KIVONAT 2008. JÚLIUS TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató

Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató Telephely vizsgálati és értékelési program Közmeghallgatás - tájékoztató Eck József projektmenedzsment igazgató MVM Paks II. Zrt. Paks, 2014. május 5. Tartalom Törvényi háttér Telephely bemutatása Telephely

Részletesebben

Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére

Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére Országos Atomenergia Hivatal 1.22. sz. útmutató Felkészülés a radioaktív hulladékok kezelésének hatósági ellenőrzésére Verzió száma: 3. 2005. október Kiadta: Dr. Rónaky József, az OAH főigazgatója Budapest,

Részletesebben

Sajtótájékoztató január 26. Süli János vezérigazgató

Sajtótájékoztató január 26. Süli János vezérigazgató Sajtótájékoztató 2010. január 26. Süli János vezérigazgató 1 A 2009. évi üzleti terv Legfontosabb cél: biztonságos üzemeltetés stratégiai projektek előkészítésének és megvalósításának folytatása Megnevezés

Részletesebben

Mi történt a Fukushimában? A baleset lefolyása

Mi történt a Fukushimában? A baleset lefolyása Mi történt a Fukushimában? A baleset lefolyása Dr. Petőfi Gábor főosztályvezető-helyettes Országos Atomenergia Hivatal XXXVI. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam 2011. május 3-5., Hajdúszoboszló www.oah.hu

Részletesebben

Black start szimulátor alkalmazása a Paksi Atomerőműben

Black start szimulátor alkalmazása a Paksi Atomerőműben Black start szimulátor alkalmazása a Paksi Atomerőműben 2011 A Paksi Atomerőmű újra indítása teljes külső villamos hálózat vesztés esetén (black start) Egy igen összetett és erősen hurkolt villamos átviteli

Részletesebben

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter. /2019. (..) ITM rendelete. az egyes atomenergetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter. /2019. (..) ITM rendelete. az egyes atomenergetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról Az innovációért és technológiáért felelős miniszter /2019. (..) ITM rendelete az egyes atomenergetikai tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról Az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény 68. (5)

Részletesebben

FSU203_KIV_V01 Oldal: 1 / 5

FSU203_KIV_V01 Oldal: 1 / 5 FSU203_KIV_V01 Oldal: 1 / 5 FSU203_KIV_V01 Oldal: 2 / 5 KIVONAT az FSU203 jelű folyamathoz, VÁLLALKOZÓK részére 1. A folyamat célja A sugárzási viszonyok felügyeletének célja az atomerőmű technológiai

Részletesebben

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor 2013.06.18 A TPM A TPM a Total Productive Maintenance kifejezés rövidítése, azaz a teljes, a gyártásba integrált karbantartást jelenti. A TPM egy állandó

Részletesebben

Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása

Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása DR. MÓGA ISTVÁN -DR. GŐSI PÉTER Az építészeti öregedéskezelés rendszere és alkalmazása Magyar Energetika, 2007. 5. sz. A Paksi Atomerőmű üzemidő hosszabbítása előkészítésének fontos feladata annak biztosítása

Részletesebben

A Célzott Biztonsági Felülvizsgálat (CBF) intézkedési tervének aktuális helyzete

A Célzott Biztonsági Felülvizsgálat (CBF) intézkedési tervének aktuális helyzete A Célzott Biztonsági Felülvizsgálat (CBF) intézkedési tervének aktuális helyzete XII. MNT Nukleáris Technikai Szimpózium, 2013. dec. 5-6. Vilimi András 71 A paksi atomerőmű látképe 500 MW 500 MW 500 MW

Részletesebben

Tavaszi hatósági kerekasztal

Tavaszi hatósági kerekasztal Tavaszi hatósági kerekasztal A veszélyes üzemek és a nukleáris biztonság szakterület Mesics Zoltán tűzoltó alezredes mb. főosztályvezető Budapest, 2017. március 21. Veszélyes üzemek szakterület Főbb feladatok,

Részletesebben

A PAKSI ATOMERŐMŰ NEM SUGÁR- VESZÉLYES MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT DOLGOZÓI ÉS LÁTOGATÓI SUGÁRTERHELÉSE

A PAKSI ATOMERŐMŰ NEM SUGÁR- VESZÉLYES MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT DOLGOZÓI ÉS LÁTOGATÓI SUGÁRTERHELÉSE A PAKSI ATOMERŐMŰ NEM SUGÁR- VESZÉLYES MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT DOLGOZÓI ÉS LÁTOGATÓI SUGÁRTERHELÉSE Kerekes Andor, Ozorai János, Ördögh Miklós, + Szabó Péter SOM System Kft., + PA Zrt. Bevezetés, előzmények

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

Atomerőművi primerköri gépész Atomerőművi gépész

Atomerőművi primerköri gépész Atomerőművi gépész A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása Alap felett rendelkező megnevezése: Nemzeti fejlesztési miniszter Alapkezelő megnevezése: Országos Atomenergia Hivatal Alap megnevezése: Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Fejezet száma: LXVI. Az elkülönített

Részletesebben

DOMBÓVÁR VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA

DOMBÓVÁR VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA DOMBÓVÁR VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA ME-04 BELSŐ AUDIT Átdolgozta és aktualizálta:... Tigerné Schuller Piroska minőségirányítási vezető Jóváhagyta és a bevezetést elrendelte:... Dr. Gábor Ferenc Jegyző

Részletesebben

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL 4. TÉTEL

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL 4. TÉTEL 1. TÉTEL 1. Ismertesse a gőzfejlesztő feladatát, működését! 3. Ismertesse a gőzfejlesztő lehetséges ill. az eddig előfordult meghibásodási lehetőségeit, meghibásodásait, továbbá azok javítási 2. TÉTEL

Részletesebben

FEL003_KIV_V01 Oldal: 1 / 5

FEL003_KIV_V01 Oldal: 1 / 5 FEL003_KIV_V01 Oldal: 1 / 5 FEL003_KIV_V01 Oldal: 2 / 5 1. A folyamat célja KIVONAT a FEL003 jelű folyamathoz, VÁLLALKOZÓK részére PA Zrt. szervezetei és beszállítói által végzett minőségellenőrzési, anyagvizsgálati

Részletesebben

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL

1. TÉTEL 2. TÉTEL 3. TÉTEL 2 1. TÉTEL 1. A.) Ismertesse a főgőz rendszer üzemi állapotát és paramétereit! Ismertesse a főgőz rendszer fő berendezéseinek (GF biztonsági szelep, rockwell, AR, KR) feladatát, felépítését és működését!

Részletesebben

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ Nagy Gábor 1, Zsille Ottó 1, Csurgai József 1, Pintér István 1, Bujtás Tibor 2, Bacskó Gábor 3, Nős Bálint 3, Kerekes Andor 4, Solymosi József 1 1 SOMOS Kft., Budapest 2 Sugár- és Környezetvédelmi Főosztály,

Részletesebben

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása

3., A gépek biztonsági követelményei és megfelelőségének tanúsítása Munkavédelem jogi és eljárási ismeretei II. Ellenőrző kérdések 2012 1., A munkavédelem általános követelményei. - a munkavédelmi szabályok betarthatósága - a követelmények megválthatóságának elve - a megfelelőség

Részletesebben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben

Radioaktív hulladékok kezelése az atomerőműben Radioaktív kezelése az atomerőműben 1 Elter Enikő, Feil Ferenc MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tartalom Célok, feladatmegosztás Hulladékkezelési koncepciók Koncepció megvalósítás folyamata A kis és közepes aktivitású

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK A PAKSI ATOMERŐMŰ OPERATÍV DOZIMETRIAI RENDSZERÉBEN

VÁLTOZÁSOK A PAKSI ATOMERŐMŰ OPERATÍV DOZIMETRIAI RENDSZERÉBEN VÁLTOZÁSOK A PAKSI ATOMERŐMŰ OPERATÍV DOZIMETRIAI RENDSZERÉBEN MAKOVECZ GYULA XXXVI. SUGÁRVÉDELMI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM, 2011. május 3-5., Hajdúszoboszló Személyi dozimetriai ellenőrzés Forrásai: Külső

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben

Környezetbarát elektromos energia az atomerőműből. Pécsi Zsolt Paks, november 24.

Környezetbarát elektromos energia az atomerőműből. Pécsi Zsolt Paks, november 24. Környezetbarát elektromos energia az atomerőműből Pécsi Zsolt Paks, 2011. november 24. Jövőképünk, környezetpolitikánk A Paksi Atomerőmű az elkövetkezendő évekre célul tűzte ki, hogy az erőműben a nukleáris

Részletesebben

Dozimetrikus Dozimetrikus 2/42

Dozimetrikus Dozimetrikus 2/42 /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás,

Részletesebben

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása

Az elkülönített állami pénzalap évi beszámolójának indokolása Alap felett rendelkező megnevezése: Közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter Alapkezelő megnevezése: Országos Atomenergia Hivatal Alap megnevezése: Központi Nukleáris Pénzügyi Alap Fejezet száma:

Részletesebben

Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2012

Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2012 Az OAH nukleáris biztonsági hatósági határozatai 2012 Dátum Határozat száma* A határozat tárgyának részletes megnevezése Hatályos 2012.01.10 HA5436 Engedély kiadása a Paksi Atomerőmű Zrt. részére az 1-4.

Részletesebben

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ

RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ Nagy Gábor SOMOS Kft., Budapest RADIOLÓGIAI FELMÉRÉS A PAKSI ATOMERŐMŰ LESZERELÉSI TERVÉNEK AKTUALIZÁLÁSÁHOZ (DIPLOMAMUNKA BEMUTATÁSA) XLII. Sugárvédelmi Továbbképző Tanfolyam Hajdúszoboszló, 2017. április

Részletesebben

AZ ATOMENERGIA ALKALMAZÁSA KÖRÉBEN ELJÁRÓ FÜGGETLEN MŰSZAKI SZAKÉRTŐK MINŐSÍTÉSE

AZ ATOMENERGIA ALKALMAZÁSA KÖRÉBEN ELJÁRÓ FÜGGETLEN MŰSZAKI SZAKÉRTŐK MINŐSÍTÉSE AZ ATOMENERGIA ALKALMAZÁSA KÖRÉBEN ELJÁRÓ FÜGGETLEN MŰSZAKI SZAKÉRTŐK MINŐSÍTÉSE Vincze Árpád 1, Solymosi József 2 1 - Országos Atomenergia Hivatal 2 - SOMOS Alapítvány Tartalom: 1. Jogszabályi környezet

Részletesebben

Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére)

Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére) Radioaktív hulladékok osztályozása (javaslat a szabályozás fejlesztésére) Sebestyén Zsolt Nukleáris biztonsági felügyelő 1 Tartalom 1. Feladat forrása 2. VLLW kategória indokoltsága 3. Az osztályozás hazai

Részletesebben

VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN. Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal

VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN. Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal VÁLTOZÁS A RADIOAKTÍV HULLADÉKTÁROLÓK HATÓSÁGI FELÜGYELETÉBEN Nagy Gábor nukleáris biztonsági felügyelő, Országos Atomenergia Hivatal Hullán Szabolcs mb. főigazgató-helyettes, Országos Atomenergia Hivatal

Részletesebben

Energetikai mérnökasszisztens Mérnökasszisztens

Energetikai mérnökasszisztens Mérnökasszisztens A 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei

A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei A sugárvédelem legfontosabb személyi és tárgyi feltételei Bővített sugárvédelmi tanfolyam 2016. október 12. Kalászi Pál OSSKI Int. Sug.véd. Szolgálat 06-20-936-4847 Az ionizáló sugárzás munkahelyi felhasználásának

Részletesebben

A REAKTORCSARNOKI SZELLŐZTETÉS HATÁSA SÚLYOS ATOMERŐMŰI BALESETNÉL

A REAKTORCSARNOKI SZELLŐZTETÉS HATÁSA SÚLYOS ATOMERŐMŰI BALESETNÉL A pályamű a SOMOS Alapítvány támogatásával készült A REAKTORCSARNOKI SZELLŐZTETÉS HATÁSA SÚLYOS ATOMERŐMŰI BALESETNÉL Deme Sándor 1, Pázmándi Tamás 1, C. Szabó István 2, Szántó Péter 1 1 MTA Energiatudományi

Részletesebben

NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE

NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE NUKLEÁRIS LÉTESÍTMÉNYEKRE VONATKOZÓ SUGÁRVÉDELMI KÖVETELMÉNYEK KORSZERŰSÍTÉSE Sebestyén Zsolt, Laczkó Balázs, Ötvös Nándor, Petőfi Gábor, Tomka Péter Országos Atomenergia Hivatal Hajdúszoboszló, 2017.04.26.

Részletesebben

6. Az üzemidő hosszabbítás előkészítéséhez köthető környezeti hatások

6. Az üzemidő hosszabbítás előkészítéséhez köthető környezeti hatások 6. Az üzemidő hosszabbítás előkészítéséhez köthető környezeti hatások 6. fejezet 2006.02.20. TARTALOMJEGYZÉK 6. AZ ÜZEMIDŐ HOSSZABBÍTÁS ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KÖTHETŐ KÖRNYEZETI HATÁSOK... 1 6.1. Radiológiai

Részletesebben

állapot felügyelete állapot rendelkezésre

állapot felügyelete állapot rendelkezésre Forgógépek állapot felügyelete állapot megbízhat zhatóság rendelkezésre állás A forgógépek állapot felügyelete jelenti az aktuális állapot vizsgálatát, a további üzemeltetés engedélyezését ill. korlátozását,

Részletesebben

A belügyminiszter. Az R. 1. melléklet I. fejezet 2.4. pont d) és i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

A belügyminiszter. Az R. 1. melléklet I. fejezet 2.4. pont d) és i) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép: A belügyminiszter /2017. ( ) BM rendelete az atomenergia alkalmazásával kapcsolatos sajátos tűzvédelmi követelményekről és a hatóságok tevékenysége során azok érvényesítésének módjáról szóló 5/2015 (II.27.)

Részletesebben

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója OAH évindító sajtótájékoztató 1

Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója OAH évindító sajtótájékoztató 1 Az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatója 2017.01.18. OAH évindító sajtótájékoztató 1 BIZTONSÁG MINDENEKELŐTT! Az OAH elsődleges feladata az atomenergia biztonságos alkalmazásának hatósági

Részletesebben

Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése

Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése Radioaktív hulladékok kezelésére vonatkozó szabályozás kiegészítése TS Enercon Kft. Takáts Ferenc Baksay Attila TSO szeminárium, Budapest 2018. június 5. Feladat Országos Atomenergia Hivatal 2017.08.17-én

Részletesebben

Paks I. folyamatirányító berendezéseinek rekonstrukciója

Paks I. folyamatirányító berendezéseinek rekonstrukciója XXI. Magyar Energia Szimpózium, Budapest Paks I. folyamatirányító berendezéseinek rekonstrukciója Noszek József kiemelt projekt vezető MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tartalomjegyzék 1. Előzmények 2. Üzemidő

Részletesebben

A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése

A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése A Bátaapáti kis és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló üzemeltetés előtti környezeti felmérése Janovics R. 1, Bihari Á. 1, Major Z. 1, Molnár M. 1, Mogyorósi M. 1, Palcsu L. 1, Papp L. 1, Veres

Részletesebben

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges Informatikai Biztonsági feladatok: Fizikai biztonsági környezet felmérése Logikai biztonsági környezet felmérése Adminisztratív biztonsági környezet felmérése Helyzetjelentés Intézkedési terv (fizikai,

Részletesebben

Erőművi reaktor karbantartó Erőművi karbantartó

Erőművi reaktor karbantartó Erőművi karbantartó A /07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Szabályozás. Alapkezelő: Országos Atomenergia Hivatal Befizetők: a hulladék termelők Felügyelet: Nemzeti Fejlesztési Miniszter

Szabályozás. Alapkezelő: Országos Atomenergia Hivatal Befizetők: a hulladék termelők Felügyelet: Nemzeti Fejlesztési Miniszter PURAM Dr. Kereki Ferenc Ügyvezető igazgató RHK Kft. Szabályozás Az Atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. Tv. határozza meg a feladatokat: 1. Radioaktív hulladékok elhelyezése 2. Kiégett fűtőelemek tárolása

Részletesebben

A belső ellenőrzési rendszer. Dunaújváros

A belső ellenőrzési rendszer. Dunaújváros A belső ellenőrzési rendszer Dunaújváros 2007 A belső ellenőrzés fogalma A vezetés - leegyszerűsítve - a tervezés, a szervezés, a döntés, a végrehajtás és az ellenőrzés folyamata. Ebben az önszabályozó

Részletesebben

Energia, kockázat, kommunikáció 7. előadás: Kommunikáció nukleáris veszélyhelyzetben

Energia, kockázat, kommunikáció 7. előadás: Kommunikáció nukleáris veszélyhelyzetben Energia, kockázat, kommunikáció 7. előadás: Kommunikáció nukleáris veszélyhelyzetben Boros Ildikó Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézet Atomerőművi kríziskommunikáció

Részletesebben

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló 9/2008 (II.22.) ÖTM. Rendelet OTSZ. Szerint Létesítmény neve:............ Megnyitás ideje:... Zárás ideje:... BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (NEVE,

Részletesebben

A paksi atomerőmű. Készítette: Szanyi Zoltán RJQ7J0

A paksi atomerőmű. Készítette: Szanyi Zoltán RJQ7J0 A paksi atomerőmű Készítette: Szanyi Zoltán RJQ7J0 Történelmi áttekintés 1896 Rádióaktivitás felfedezése 1932 Neutron felfedezése magátalakulás vizsgálata 1934 Fermi mesterséges transzurán izotópot hozott

Részletesebben

Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között. Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek.

Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között. Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek. www.atomeromu.hu Paks déli részén a 6-os számú főút és a Duna között Ennek oka: Az atomerőmű működéséhez nagy mennyiségű víz szükséges, amit a Dunából vesznek. Az urán 235-ös izotópját lassú neutronok

Részletesebben

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! 2016.01.01-2016.02.14. között 2016.02.15-től Tűzvédelmi szabálytalanság Tűzvédelmi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA TÁJÉKOZTATÓ A KÖZBESZERZÉSEK 2010. ELSŐ FÉLÉVI ALAKULÁSÁRÓL 1. 2010. első félévében az ajánlatkérők összesen 4356 eredményes közbeszerzési t folytattak le, ami közel 145-os növekedést

Részletesebben

ATOMERŐMŰVEK VALÓSZÍNŰSÉGI BIZTONSÁGI ELEMZÉSE

ATOMERŐMŰVEK VALÓSZÍNŰSÉGI BIZTONSÁGI ELEMZÉSE ATOMERŐMŰVEK VALÓSZÍNŰSÉGI BIZTONSÁGI ELEMZÉSE Bareith Attila bareith@nubiki.hu 2015. június 15. Terminológia Eredetileg a valószínűségi kockázatelemzés (Probabilistic Risk Assessment PRA) kifejezést vezették

Részletesebben