2008. áprilisi megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. áprilisi megjelenések"

Átírás

1 2008. áprilisi megjelenések Kiadó: Intersonic Megjelenés dátuma: március 31. Nyughatatlan lélek A Shilla nemzetség uralkodásának végén járunk, és folyamatos erőszak tombol az országban, egy olyan országban, amelyet egy korrupt kormány irányít. A gonosz, démonok testében járja a vidéket és nyomában mindenhol a pusztulás marad. Egy magányos férfi szerelmét gyászolja, amikor először találkozik a királyi hadsereg parancsnokával. Az rábeszéli őt, hogy csatlakozzon hadseregéhez. A megtört szívű férfi itt megismeri az igazi barátságot. Öt évvel később kinevezik a hadsereg elsőszámú harcosává. Varázskarddal ajándékozzák, melyet a korrupt kormány ellen fordít, de elveszítik a harcot és kivégzik. Nemsokára reinkarnálódik és visszatér Rendezte: Cho Dong-Oh Szereplők: Jung Woo-Sung, Kim Tae-Hee Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Inretsonic Megjelenés dátuma: március 31. Világok arca Baraka A Baraka szó az ősi szufi nyelvből származik. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, melyből az evolúciós folyamat elindul. A film 6 kontinens 24 ország 69 színhelyére kalauzol el bennünket Japántól Kenyáig, Tanzánián ás Kaliforniáig A Föld lehető legkülönfélébb helyeire. Egyrészt a fényképszerűen felvonultatott tájak, eltérő emberi kultúrák és vallások ütköznek, másrészt az ősi, tiszta világ és a mai, sérült, túlzsúfolt világ kelt feszültségeket e lenyűgözően megjelentett alkotásban. A film az 1992-es montreali NFF díjnyertes alkotása. Rendezte: Ron Fricke, Szereplők: Játékidő: 92 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: DVD vonalkód:

2 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Neretvai csata 1943 elején a bosnyák hegyek között vívták legnagyobb csatájukat a jugoszláv partizánok az egyesített német-olasz csapatokkal, amelyek igen nagy erővel vonultak fel és bekerítették őket. A rendkívül hosszú, súlyos küzdelem után az ellenséget egy csellel félrevezetve sikerült kitörniük a gyűrűből és megőrizni erőiket Rendezte: Veljko Bulajic Szereplők: Franco Nero, Orson Welles, Curd Jürgens, Játékidő: 165 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. IMAX: A nagy cápák nyomában Az elmúlt évszázadban, amióta az ember is színre lépett a tengerek meghódításával, a cápákat mindig úgy tekintették (és félté ), mint brutális gyilkoló-gépeket, a mélység rettegett ragadozóit. Erre a rettegéssel vegyes kíváncsiságra épít a film is, amikor a világ óceánjait átfésülve cápakutatásra indul. A Mal Wolfe rendező által bemutatott jelenetek talán a valaha készült dokumentum felvételek legjobbjai. A földkörüli expedíció során Kalifornia partjaitól a dél- és nyugat-ausztráliai partvidékig követjük nyomon és láthatjuk testközelből a kék cápát, a cetcápát vagy éppen a hírhedt nagy fehér cápát. Rendezte: Mal Wolfe Szereplők: Játékidő: 62 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

3 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 1. A dvd-n található epizódok: - Vakáció, - Az ígéret földje - A jég hátán - A lakatlan sziget Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 2. A dvd-n található epizódok: - Cseberből vederbe - Az üvegszemű kapitány - Púpos Bill hálójában - Egymillió dollár Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák, Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 3. A dvd-n található epizódok: - Élve eltemetve - Egy rossz húzás - Hamis barátok - Végre otthon Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 22. Maja a méhecske 4. A dvd-n található epizódok: - A titokzatos látogató - Csigadoktor - A repülő egér - A nagy légicsata Rendezte: Seiji Endo, Hiroshi Saito, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 93 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 01. A kisfiú meg az oroszlánok Gyakran teremtünk magunknak olyan álomvilágot, amelynek természetesen mi állunk a középpontjában, és amelyet képzeletbeli barátokkal népesítünk be hogy ne legyünk olyan magányosak Bruckner Szigfrid bár világhírű oroszlán, mégis segítségre van szüksége: élete párjának, Szilviának hirtelennyoma veszett, ráadásul többet nem is léphet színpadra. Egy okos és bátor kisfiú segít öreg barátján, hogy visszanyerje szerelmét és valóra válthassa álmát Rendezte: Katkics Ilona Szereplők: Feleki Kamill, Dayka Margit, Mészáros Márton, Márkus László, Játékidő: 61perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 01. Kerekek és lépések II. A Tiszántúl déli tájain kerékpáron és gyalog: Szekszárd Sárospatak Nagy-Milic - Vásárhely és környéke, - Viharsarok: Csöndes esőben, - A dél-keleti végeken, - A Körösök vidékén, - A Sárrét emlékei, Rendezte: Gyenesi Károly, Szereplők: Játékidő: 5*35 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

6 Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 02. Színes fátyol W.Somerset Maugham klasszikus regénye alapján készült Színes fátyol egy megható, magával ragadó szerelmi történet az 1920-as évekből. A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak. Rendezte: John Curran Szereplők: Noami Watts, Edvard Norton, Játékidő: 125 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés várható dátuma: április 20. Egy forradalom hétköznapjai Vörösmarty Előszó című versét idézve így jellemezhető a magyarság hangulata 1848 tavaszán, s ezt az életérzést ragadja meg a film a maga puritán egyszerűségével; metszetekkel, életképekkel, gúnyrajzokkal, idézetekkel, újságok tudósításaival bemutatva a napról napra változó eseményeket és érzelmeket. Ugyanakkor látjuk az egymásnak feszülő egyéniségek harcát is, Petőfi tüzes forradalmi lelkesedésének kontrasztjában ott áll az egyre inkább csüggedő, öngyilkosságra készülő és irodalomért könyörgő Széchenyi alakja; az előbbi gondolatait verseiből, az utóbbiét naplójából ismerhetjük meg. S a végkifejlet szörnyű Rendezte: Szőnyi G. Sándor Szereplők: Galkó Balázs, Sinkó László, végvári Tamás, Játékidő: 39 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

7 Kiadó: InterDomino Kiadás dátuma: április 21. Konyhashow sztárok a konyhában Mindannyian kíváncsiak vagyunk rá, mit és hogyan főznek azok az emberek, akiket a tévéből, az újságból ismerünk. Mert ilyenkor egy kicsit olyanok, mintha otthon lennének, így egy rövid időre bepillantást nyerünk abba is, milyenek a hétköznapok. Ilyenkor kiderül, ki az, aki otthonosan mozog a konyhaasztal mellett, és kinél látszik, már a főzőkanál tartásából, hogy csak néha próbálja meg a tehetségét az ízek világában is kamatoztatni. Mi most megmutatjuk, mit is tudnak Ők alkotni a konyhában! Rendezte: Szereplők: Stohl András, Koltai Róbert, Kern András, Somló Tamás, Játékidő: 3*177 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 01. Halál 1000 arca II. Az embereket mindig érdekelte a halál. Így van ezzel Dr. Francis Gröss is, aki tovább keresi a halálban rejtőző misztikumot. A sorozat következő darabja próbálja feltárni az emberek halál iránti vágyát. A második részben emberek baleseteit, emberi életek pillanatok alatt történő elmúlását láthatjuk mindenféle félrebeszélés és finomkodás nélkül. Dokumentumfilm, vagy megrendezett ál-valóság? Másfél óra alatt mindenkinek lesz ideje rá, hogy ezt eldöntse magában, és szembesüljön a halál könyörületet nem ismerő, ezerféle arcával. Rendezte: John Alan Schwartz Szereplők: Michael Carr, Samuel Berkowitz Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

8 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 28. Az 5 ninja elem Amikor Cheng Yun és különleges ninjái elpusztítanak egy iskolát, a lemészárolt iskola tanítványa, Tsiau Chin Hau bosszút esküszik. De az öt ninja elem elleni küzdelem lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Tsiau ügy dönt, hogy felkeres egy mestert, aki megtaníthatja, miképp kell felvenni a harcot a különleges ninjákkal. Rendezte: Cheh Chang Szereplők: Meng Lo, Wang Lieh Játékidő: 107 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 28. A repülő guillotine A császár testőrségének rettegett, új fegyvere van, a repülő guillotine, amely nagy távolságról is bárkit könnyen megszabadít a fejétől. Ahogy a paranoiás császár minden vélt ellenségét kivégezteti, Mau Tang, a császári testőr megelégeli urának túlkapásait. Úgy dönt, hogy feladva a szolgálatot és rangját, a békés életet választja földművelőként a családja mellett. A múltja azonban utoléri. Hamarosan ő az, akinek menekülnie kell a repülő guillotine elől, ha meg szeretné őrizni a fejét. Rendezte: Meng Hua Ho Szereplők: Ti Ai, Norman Chu Játékidő: 111 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

9 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Fizessen nagysád! A pékinasból lett dúsgazdag malomtulajdonosnak nagyon sok baja van az igazgatóval, mert előbb-utóbb mindegyik elhanyagolja az ügyek intézését és beleszeretnek csinos lányába, Zsuzsiba. Végül is megtalálja a megoldást, felveszi igazgatónak a külföldről nemrég hazaérkezett fiatalembert, Pétert. Megesketi, hogy a munkával tölti idejét és nem fogja a lánya kezét megkérni. Péter nagy ambícióval kezd munkához, de egy idő után nem tudja távol tartani magát a lánytól. Rendezte: Ráthonyi Ákos Szereplők: Kabos Gyula, Muráti Lilli, Jávor Pál, Játékidő: 66 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. A kölcsönkért kastély Grubert Menyhért a vagyonos tengerentúli rokon lányával, Maryval Magyarországra érkezik. Pénzéhes családja már várja érkezését, különböző terveket eszelnek ki a pénze megszerzésére, sőt Koltay bálint egy nemesi származású, de kisemmizett rokon már a vonaton próbálja behálózni az ígéretes hozományú Maryt. A fiatalok egymásba szeretnek, annyira, hogy Bálint akkor is kitart Mary mellett, amikor a gazdag Gruber közli vele, hogy tönkrement. Ekkor már csak azt kell elrendezni, hogy a magát gazdag földbirtokosnak kiadó Bálint valóban fel tudjon mutatni jövendő apósa előtt egy úri kastélyt, hogy elnyerhesse Mary kezét. Rendezte: Ladislao Vajda Szereplők: Kabos Gyula, Tolnay Klári, Ráday Imre Játékidő: 84 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

10 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Maga lesz a férjem Margit nyaralás közben, hogy lerázza udvarlóját azt hazudja, hogy már rég férjnél van. Férjéül Dobokay Gábor ügyvédet nevezi meg, aki vállalja is a szerepet, mert tetszik neki a lány. A dolog akkor válik bonyolulttá, amikor Margit apja is tudomást szerez erről, és magyarázatot követel: És ha a lányom férjhez ment, én miért nem tudok róla? Rendezte: Gaál Béla Szereplők: Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 77 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Nászút féláron Két játékgyári alkalmazott, Kerekes mérnők és Kovács Kató szövetségre lépnek, házaspárnak adják ki magukat, mert így fél áron tudnak Olaszországba utazni. Ám nemcsak ők élvezik ezt a kedvezményt, főnökük és friss hitvese is ideutazott nyaralni. Az ügy pikantériáját az adja, hogy a vállalatnál azokat a lányokat, akik férjhez mennek, kirúgják az állásukból. Mi a veszélyesebb, beismerni, hogy nem házasok és csaltak, vagy továbbra is játszani az ifjú párt azzal a tudattal, hogy otthon lehet, hogy felmondás várja őket? Rendezte: Székely István Szereplők: Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 66 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

11 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Hyppolit a lakáj Schneider Mátyás fuvarozó egyszerű, szállítási vállalkozóként meggazdagodott kispolgár. Felesége azonban ennél többre vágyik, szerinte pénzük lehetővé teszi, hogy megvásárolják azt amit származásuk miatt nem kaphattak meg. Egy grófi családnál szolgált lakájt szerződtet, Hyppolitot, aki ismeri az arisztokratikus viselkedés minden csínját-bínját. Teljesen felforgatja a család életét, és miután elindulnak a társadalmi felemelkedés útján, Hyppolit még a legjobb körökből származó vőlegényt is kinézi a lányuk számára. Rendezte: Székely István Szereplők: Kabos Gyula, Csortos Gyula, Játékidő: 75 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Meseautó Szűcs János bankigazgató egy autócsodát vásárol, hogy minél távolabb tölthesse a szabadságát. Amikor az autószalonban nézelődik, felismeri egyik alkalmazottját aki sohasem látta a nagyfőnököt még, - szeretné megismerni és úgy rendezi, hogy Vera, a szalon ajándékaként megkapja a kocsit. Sőt, Szűcs önkéntes sofőrként mellé is szegődik. A sokat csalódott vezérigazgató ugyanis szeretne bizonyosságot szerezni végre arra, hogy egyszer az életben nemcsak a pénzéért, a rangjáért, hanem önmagáért szereti egy nő. Feledhetetlenül romantikus és mulatságos utazás veszi kezdetét Rendezte: Gaál Béla Szereplők: Törzs Jenő, Perczel Zita, Kabos Gyula Játékidő: 90 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

12 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. A papucshős Kovács Gyula leánykérőbe megy, de Nellykét megérkezése előtt már másnak ígérték oda. A férfi cigányzenével, itallal és a végén öngyilkossággal akarja megoldani a helyzetet. Eközben azonban mély álomba merül és meglátja, mi történt volna 25 év múlva, ha történetes ők házasodtak volna össze. Nellyke és anyósa uralkodói hajlamától kellene szenvednie minden percben, így felébredve könnyen szakít papucshősi jövőjével Rendezte: Vaszary János Szereplők: Kabos Gyula, Erdélyi Mici, Játékidő: 77 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Lila akác A tízes évek elején, a háború előtti korszakban járunk Budapesten. Egy ligeti padon megismerkedik Tóth Manci táncosnő és Csacsinszky Pali banktisztviselő. Lehet, hogy kezdődő románcuk hamar véget is ér? Manci ugyanis elhatározza, hogy táncosnőnek megy Olaszországba. Tényleg csak eddig tart szerelmük? Rendezte: Székely István Szereplők: Nagy György, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 72 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 01. Anya, lánya, unokája Rachel igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly egy idahói mormon faluban élő édesanyjára bízza. Georgia nem az a tipikus aranyos nagyi; szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, a munka pedig a második. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban dúló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba. A három nemzedéket képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom, hogy rendezzék vitáikat, és hogy megpróbálják megérteni egymást. Rendezte: Garry Marshall Szereplők: Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman Játékidő: 113 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 08. Invázió Félelmetes járvány terjed el a Földön, amely álmukban támad áldozataira, és lelketlen zombikká változtatja őket. Carol Bennell washingtoni pszichiáter és munkatársa, Ben Driscoll versenyt fut az idővel, hogy megállítsa a szörnyű kórt. A világ eleven rémálommá válik, ahol csak akkor van esélyük a túlélésre, ha ébren maradnak. Senkiben sem bízhatnak. Rendezte: Oliver Hirschbiegel Szereplők: Nicole Kidman, Daniel Craig Játékidő: 96 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 15. Beowulf legendák lovagja Büszke hős lép Dánia földjére; a neve messze földön híres: ő Beowulf, szörnyek mészárosa, birodalmak védelmezője! Azért jött, hogy megölje a viking földeket dúló, félelmetes bestiát. Ha győzedelmeskedik, bőséges lesz a jutalma. De ha nem vigyáz, a siker és gazdagság ígérete elvakítja, és nagy árat fizet telhetetlenségéért. Rendezte: Robert Zemeckis Szereplők: Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Ray Winstone Játékidő: 109 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: A Fórum Home kiadó további megjelenései áprilisban: Félig üres 6.évad Kiadás dátuma: április 01. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4990 Ft,- Bombanő Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Batman rajzfilmsorozat 1.évad / 2.kötet Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6990 Ft,- Mr.Balhé Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Frankenstein Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Michael Collins Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód:

15 Béres Alexandra: Live Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Münchausen báró kalandjai bővített Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: South Beach királyai Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Bosszúból jeles Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Az órás Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Veronica Mars 1.évad Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Hatodik napon blu-ray Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Münchausen báró kalandjai blu-ray Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Holdfogyatkozás Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Azúrkék égbolt Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Kék füst Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Az anygal markában Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Funny Boksz 2. Én, a kém; Nemzetbiztonság Rt.; Pofonok földje; Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- A nyúl viszi a puskát Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód:

16 A kulcsfigura Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Az utolsó óra Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Festeni gyerekjáték Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Halálos temetés Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Dallas 6. évad / 1.kötet Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Scooby Doo a zombik szigetén Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Scooby Doo az idegen megszállók Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Amerikai Hófehérke Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód:

17 Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 02. Mézengúz A Barry B. Benson nevű méh most végzett a főiskolán, és csalódottan kell tudomásul vennie, hogy az élet számára egyetlen pályát kínál: a mézet. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy beálljon a nyájba, jobban mondva a rajba. Sikerül kiharcolnia, hogy a pollengyűjtő osztag magával vigye egy körútra a kason kívülre, a nagyvilágba. Egy virágnak nézett teniszlabda, egy kis eső, no meg egy jószívű hölgy, és Barry élete fenekestül felfordul. Nem elég, hogy megszegi a kas szabályát, miszerint a méheknek szigorúan tilos az emberekkel társalogniuk, de sokkoló felfedezést tesz: rájön, hogy az emberiség ellopja a méhek mézét! Ráadásul évszázadok óta! Barry azonnal megtalálja élete célját: beperli az emberiséget eme hallatlan gaztettéért. Rendezte: Steve Hickner, Simon J. Smith Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 09. Bűbáj A történet a szépséges mesebeli hercegnő, Giselle körül bonyolódik, akit egy gonosz királynő száműz varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágából, és aki ennek hatására egyszer csak a mai modern Manhattan kőkemény valóságában találja magát. Megismerkedik egy elragadó válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan kezd beleszeretni, noha animációs hazájában már eljegyezte őt egy tökéletes mesebeli herceg. A dolgok akkor kezdenek igazán összekavarodni, mikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New York-ba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön. Rendezte: Kevin Lima Szereplők: Amy Adams, Patrick Dempsey, Susan Sarandon Játékidő: 103perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

18 Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 23. Alvin és a mókusok Mire van szüksége egy zenésznek, ha éppen nincs pénze, nincs ihlete és nincs kedve semmihez? A válasz mostantól egyértelmű: három kismókusra, akik rátalálnak a muzsikus elhanyagolt, rendetlen otthonára, beköltöznek hozzá, és mindent azonnal átalakítanak maguk közül. Dave először tiltakozik. Aztán belenyugszik. Végül nagyon örül nekik: a szégyellős Theodore, a zseniális Simon és az ügybuzgó Alvin ugyanis nemcsak mókás mókusnak bizonyul, hanem az évszázad zenei sikercsapatának is. Dave ettől kezdve az impresszáriójuk és a pótpapájuk szeretne lenni. Csakhogy új haverjai hamar rájönnek, a sztárok izgalmasabban élhetnek, ha nincsen pótpapájuk. Fellázadnak Dave ellen, és nekivágnak a nagyvilágnak. Rendezte: Tim Hill Szereplők: Jason Lee, Matthew Gray Gubler, Justin Long, Jesse McCartney, Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 30. Ultrakopó Egy bombakereső kutya hamar az utcán találja magát, amikor hamis riadót ugat a polgármester irodájában. Még aznap éjjel elrabolja a kivert kutyát egy őrült tudós, aki egy kísérleti szerrel oltja be az ebet. A kutya szuperképességekre tesz szert: erős lesz, gyors, mint a villám, repülni is tud, és még beszél is! Nem csoda, ha első dolga lesz megszökni az őrült tudós laboratóriumából. A Jack találja meg, és fogadja be. Megígéri, neki hogy nem árulja el titkát, inkább segít neki igazi szuperhőssé válni! A kutya ettől kezdve Capital City lakóinak védelmét szolgálja, miközben az őrült doki mindent elkövet, hogy ismét elkapja a szuperebet! Rendezte: Frederik Du Chau Szereplők: Jason Lee, Peter Dinklage, James Belushi Játékidő: 78 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

19 Az InterCom Zrt. kiadó további megjelenései áprilisban: Gyávák és Hősök Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: nappal később & 28 héttel később Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: Fantasztikus 4-es & Fantasztikus 4-es 2. Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: Dzsungel könyve 2. extra változat Kiadás dátuma: április 09. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Alice - szinkronos Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Egy másik asszony Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Broadway Danny Rose Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Bűnök és vétkek Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Árnyak és köd Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Őslények országa 13. barátok bölcsessége Kiadás dátuma: április 23. DVD vonalkód: Dragonlance Kiadás dátuma: április 23. DVD vonalkód: Columbo 3.évad Kiadás dátuma: április 30. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Várjuk kedves Partnereink megrendelését! Üdvözlettel: Cservena Katalin

2008. decemberi megjelenések

2008. decemberi megjelenések 2008. decemberi megjelenések Kiadó: Corner Film Bovaryné A paraszti családból származó Emma Rouault csak azért ment hozzá Bovary-hoz, a jómódú, de végtelenül unalmas doktorhoz, hogy megszabaduljon családi

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek G-M Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Glamour (2000) DVD 398 Rend.: Gödrös Frigyes Szereplők: Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Barkó György. Időtartam: 115 perc

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Családi és ifjúsági filmek Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 101 kiskutya (1996) DVD 147/1 Rend.: Stephen Herek Szereplők: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson. Időtartam: 99 Vajon

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Koprodukcióban készült filmek F- L Fanny és Alexander (1982) DVD 2531 Rend.: Ingmar Bergman Szereplők: Pernilla Allwin, Bertil Guve, Börje

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ismeretterjesztő filmek Történelem, kultúrtörténet, politika 1. VIII. Henrik. Egy zsarnok arcképe (2009) DVD 2527/1-2 Rend.: David Sington Időtartam:

Részletesebben

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes győrffy ákos tárcája szuperáras nyári olvasmányok Sikerkönyv a szürke 50 árnyalata Az írek legtrendibb írónője cecelia ahern Fot ó: Ar c h í v 2012 04 Magazin kéthavonta Klubtagoknak ingyenes Ára:198 Ft

Részletesebben

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ha-Ju Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ha eljő a lovas (1978) DVD 2690 Rend.: Alan J. Pakula Szereplők: James Caan, Jane Fonda, Jason Robards. Időtartam: 114

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek EL-Gy Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban El Tropico (2005) DVD 481 Rend.: Andy Garcia Szereplők: Andy Garcia, Dustin Hoffmann, Bill Murray. Időtartam: 139 Kuba

Részletesebben

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006.

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. A tizennégy éves Melinda átlagos amerikai középiskolás, aki egy nyári bulin

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ka-Ki Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A kabalapasi (2007) DVD 1070 Rend.: Mark Helfrich Szereplők: Dane Cook, Jessica AlbaDan Fogler. Időtartam: 97 Minden

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek N-Z Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A nagy generáció (1986) DVD 1494 Rend.: András Ferenc Szereplők: Cserhalmi György, Eperjes Károly, Koltai Róbert. Időtartam:

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek A-D 51-es bolygó (2009) DVD 2982 Rend.: Jorge Blanco, Marcos Martinez, Javier Abad Időtartam: 87 perc Az 51-es bolygó zöld lakosai megszokott

Részletesebben

március 4, 5, 7, 9, 2011. március

március 4, 5, 7, 9, 2011. március március 4, 5, 7, 9, 2011. március MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/447-1235) március 5-én szombaton délután 5

Részletesebben

michel houellebecq coelho a könyvfesztivál díszvendége paulo az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története

michel houellebecq coelho a könyvfesztivál díszvendége paulo az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története www.lira.hu 2013. április 16 június 3. Fotó: Philippe Matsas Flammarion paulo coelho az accrai kézirat kati marton párizs Szerelmeim története michel houellebecq a könyvfesztivál díszvendége olvasnivaló

Részletesebben

A Grincs A jegesmedve király A kis herceg

A Grincs A jegesmedve király A kis herceg A Grincs Általános riadó! Zöld színű... kőszívű... és teljes kőszívéből rühelli a karácsonyt. Ő a Grincs, a gaz, galád zöld szőrmók, a Kifalva fölé magasodó Kobak hegy zord barlanglakója. Kifalva lakóinak

Részletesebben

elmondom hát mindenkinek

elmondom hát mindenkinek elmondom hát mindenkinek A Debreceni Városi Könyvtár IV. Diákkonferenciája 2010. A kiadvány a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0060 azonosító számú projekt keretében jelent meg. A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon!

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon! ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-, A NAGYON NAGY Ô (részletek a 16 oldalon!) Behind Enemy Lines Artwork VIDEO-PIAC Az InterCom információs kiadványa 2002

Részletesebben

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Abbott, Jeff: Bukás. Budapest: Jaffa, 2014. Egy teljesen átlagosnak induló napon egy gyönyörű, fiatal nő lép be Sam Capra San Franciscó-i

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek E-J Egérmese (1986) DVD 2629/1 Rend.: Don Bluth Időtartam: 77 perc Fievel, a kis egérfiú nagy kalandját meséli el, a film, aki szüleivel

Részletesebben

XXV. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 1992. SZEPTEMBER Főszerkesztő: Koltai Tamás

XXV. ÉVFOLYAM 9. SZÁM 1992. SZEPTEMBER Főszerkesztő: Koltai Tamás MOLNÁR ÖRÖK Molnár Gál Péter: MOLNÁR FERENC AMERIKÁBAN 1 Gajdó Tamás: TENGEREN INNEN ÉS TÚL 12 KEDVES FERI... KEDVES DANI... 15 Hanák Péter: A DRAMATURGIA LÁTSZATDRÁMAISÁGA 21 Bécsy Tamás: MODERN CSELVÍGJÁTÉK

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! november

...ha könyvrol van szó! november ...ha könyvrol van szó! 2013 november Saafaariii!...egy elfelejtett életérzés 7,99 Eur Rendelési kód:496 Állatkerti újszülöttek Ára: 12 Euro A Safari játékok fő célja elsősorban a gyerekek jó irányba történő

Részletesebben

A Magyar népmesék sorozat két új tagja: A királykisasszony jegyei és Az égigérő paszuly

A Magyar népmesék sorozat két új tagja: A királykisasszony jegyei és Az égigérő paszuly A legkisebbeknek Noha elérkezett a nyári szünet, a malomvölgyi lovastanyán szó sincs nyugalomról és pihenésről. Anna édesanyja egy lovas balesetet követően kórházba kerül, és egyszerre a kislány nyakába

Részletesebben

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK ...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK A Debreceni Városi Könyvtár III. Diákkonferenciája ÉN MÉG OLVASOK. ÉS TE? 2009. december 3. Újkerti Könyvtár ÉN MÉG OLVASOK. ÉSTE? Felső tagozatos gyerekek irodalomról, írókról,

Részletesebben

SZILVIA: A karfiol levele 27 MOLNÁR PÉTER: Szindbád és a mûvészet30 KOVALCSIK ZSUZSANNA: Álmodtam 31 GEIGER ERZSÉBET verse

SZILVIA: A karfiol levele 27 MOLNÁR PÉTER: Szindbád és a mûvészet30 KOVALCSIK ZSUZSANNA: Álmodtam 31 GEIGER ERZSÉBET verse ISSN 2061-9359 k u l t u r á l i s f o l y ó i r a t 2010 2. évfolyam 3. szám Tartalomból: 3 PÁVA ZSOLT köszöntõje 4 PULAI ÉVA: Tersanszky Józsi Jenõ 9 PÁVEL ISTVÁN verse 10 HORVÁTH LÍVIA és TÓTH OLIVÉR

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! március-április

...ha könyvrol van szó! március-április ...ha könyvrol van szó! 2014 március-április Március a KÖNYV hónapja! Március ünnep a kultúrember ilyenkor a legkedvesebb személyi tárgyát, a könyvét ünnepeli! Ugye Ön is egyetért velem? Kell egy idœszak

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zene, zenés filmek, koncertfelvételek 2 lökött inas (2001) DVD 1834 Rend.: Alan Ayckbourn Szereplők: John Scherer, Martin Jarvis. Időtartam: 141 A film

Részletesebben

68. évf., 2014. II. 13., ára 50 dinár. Ha Bálint-nap közeleg... Jó Pajtás, 5. szám, 2014. február 13.

68. évf., 2014. II. 13., ára 50 dinár. Ha Bálint-nap közeleg... Jó Pajtás, 5. szám, 2014. február 13. 68. évf., 2014. II. 13., ára 50 dinár 5 Ha Bálint-nap közeleg... Minden a szerelem körül forog Mit tudunk a Bálint-nap legendájáról? Csaknem kétezer esztendővel ezelőtt a vigasságokért rajongó rómaiak

Részletesebben