2008. áprilisi megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. áprilisi megjelenések"

Átírás

1 2008. áprilisi megjelenések Kiadó: Intersonic Megjelenés dátuma: március 31. Nyughatatlan lélek A Shilla nemzetség uralkodásának végén járunk, és folyamatos erőszak tombol az országban, egy olyan országban, amelyet egy korrupt kormány irányít. A gonosz, démonok testében járja a vidéket és nyomában mindenhol a pusztulás marad. Egy magányos férfi szerelmét gyászolja, amikor először találkozik a királyi hadsereg parancsnokával. Az rábeszéli őt, hogy csatlakozzon hadseregéhez. A megtört szívű férfi itt megismeri az igazi barátságot. Öt évvel később kinevezik a hadsereg elsőszámú harcosává. Varázskarddal ajándékozzák, melyet a korrupt kormány ellen fordít, de elveszítik a harcot és kivégzik. Nemsokára reinkarnálódik és visszatér Rendezte: Cho Dong-Oh Szereplők: Jung Woo-Sung, Kim Tae-Hee Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Inretsonic Megjelenés dátuma: március 31. Világok arca Baraka A Baraka szó az ősi szufi nyelvből származik. Jelentése áldás, életesszencia, létértelem, lélek, melyből az evolúciós folyamat elindul. A film 6 kontinens 24 ország 69 színhelyére kalauzol el bennünket Japántól Kenyáig, Tanzánián ás Kaliforniáig A Föld lehető legkülönfélébb helyeire. Egyrészt a fényképszerűen felvonultatott tájak, eltérő emberi kultúrák és vallások ütköznek, másrészt az ősi, tiszta világ és a mai, sérült, túlzsúfolt világ kelt feszültségeket e lenyűgözően megjelentett alkotásban. A film az 1992-es montreali NFF díjnyertes alkotása. Rendezte: Ron Fricke, Szereplők: Játékidő: 92 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: DVD vonalkód:

2 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Neretvai csata 1943 elején a bosnyák hegyek között vívták legnagyobb csatájukat a jugoszláv partizánok az egyesített német-olasz csapatokkal, amelyek igen nagy erővel vonultak fel és bekerítették őket. A rendkívül hosszú, súlyos küzdelem után az ellenséget egy csellel félrevezetve sikerült kitörniük a gyűrűből és megőrizni erőiket Rendezte: Veljko Bulajic Szereplők: Franco Nero, Orson Welles, Curd Jürgens, Játékidő: 165 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. IMAX: A nagy cápák nyomában Az elmúlt évszázadban, amióta az ember is színre lépett a tengerek meghódításával, a cápákat mindig úgy tekintették (és félté ), mint brutális gyilkoló-gépeket, a mélység rettegett ragadozóit. Erre a rettegéssel vegyes kíváncsiságra épít a film is, amikor a világ óceánjait átfésülve cápakutatásra indul. A Mal Wolfe rendező által bemutatott jelenetek talán a valaha készült dokumentum felvételek legjobbjai. A földkörüli expedíció során Kalifornia partjaitól a dél- és nyugat-ausztráliai partvidékig követjük nyomon és láthatjuk testközelből a kék cápát, a cetcápát vagy éppen a hírhedt nagy fehér cápát. Rendezte: Mal Wolfe Szereplők: Játékidő: 62 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

3 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 1. A dvd-n található epizódok: - Vakáció, - Az ígéret földje - A jég hátán - A lakatlan sziget Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 2. A dvd-n található epizódok: - Cseberből vederbe - Az üvegszemű kapitány - Púpos Bill hálójában - Egymillió dollár Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák, Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 31. Vakáción a Mézga család 3. A dvd-n található epizódok: - Élve eltemetve - Egy rossz húzás - Hamis barátok - Végre otthon Rendezte: Nepp József, Ternovszky Béla, Szemenyei András, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fesztiváliroda Kft. Megjelenés dátuma: március 22. Maja a méhecske 4. A dvd-n található epizódok: - A titokzatos látogató - Csigadoktor - A repülő egér - A nagy légicsata Rendezte: Seiji Endo, Hiroshi Saito, Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 93 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 01. A kisfiú meg az oroszlánok Gyakran teremtünk magunknak olyan álomvilágot, amelynek természetesen mi állunk a középpontjában, és amelyet képzeletbeli barátokkal népesítünk be hogy ne legyünk olyan magányosak Bruckner Szigfrid bár világhírű oroszlán, mégis segítségre van szüksége: élete párjának, Szilviának hirtelennyoma veszett, ráadásul többet nem is léphet színpadra. Egy okos és bátor kisfiú segít öreg barátján, hogy visszanyerje szerelmét és valóra válthassa álmát Rendezte: Katkics Ilona Szereplők: Feleki Kamill, Dayka Margit, Mészáros Márton, Márkus László, Játékidő: 61perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 01. Kerekek és lépések II. A Tiszántúl déli tájain kerékpáron és gyalog: Szekszárd Sárospatak Nagy-Milic - Vásárhely és környéke, - Viharsarok: Csöndes esőben, - A dél-keleti végeken, - A Körösök vidékén, - A Sárrét emlékei, Rendezte: Gyenesi Károly, Szereplők: Játékidő: 5*35 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

6 Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés dátuma: április 02. Színes fátyol W.Somerset Maugham klasszikus regénye alapján készült Színes fátyol egy megható, magával ragadó szerelmi történet az 1920-as évekből. A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak. Rendezte: John Curran Szereplők: Noami Watts, Edvard Norton, Játékidő: 125 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Megjelenés várható dátuma: április 20. Egy forradalom hétköznapjai Vörösmarty Előszó című versét idézve így jellemezhető a magyarság hangulata 1848 tavaszán, s ezt az életérzést ragadja meg a film a maga puritán egyszerűségével; metszetekkel, életképekkel, gúnyrajzokkal, idézetekkel, újságok tudósításaival bemutatva a napról napra változó eseményeket és érzelmeket. Ugyanakkor látjuk az egymásnak feszülő egyéniségek harcát is, Petőfi tüzes forradalmi lelkesedésének kontrasztjában ott áll az egyre inkább csüggedő, öngyilkosságra készülő és irodalomért könyörgő Széchenyi alakja; az előbbi gondolatait verseiből, az utóbbiét naplójából ismerhetjük meg. S a végkifejlet szörnyű Rendezte: Szőnyi G. Sándor Szereplők: Galkó Balázs, Sinkó László, végvári Tamás, Játékidő: 39 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

7 Kiadó: InterDomino Kiadás dátuma: április 21. Konyhashow sztárok a konyhában Mindannyian kíváncsiak vagyunk rá, mit és hogyan főznek azok az emberek, akiket a tévéből, az újságból ismerünk. Mert ilyenkor egy kicsit olyanok, mintha otthon lennének, így egy rövid időre bepillantást nyerünk abba is, milyenek a hétköznapok. Ilyenkor kiderül, ki az, aki otthonosan mozog a konyhaasztal mellett, és kinél látszik, már a főzőkanál tartásából, hogy csak néha próbálja meg a tehetségét az ízek világában is kamatoztatni. Mi most megmutatjuk, mit is tudnak Ők alkotni a konyhában! Rendezte: Szereplők: Stohl András, Koltai Róbert, Kern András, Somló Tamás, Játékidő: 3*177 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 01. Halál 1000 arca II. Az embereket mindig érdekelte a halál. Így van ezzel Dr. Francis Gröss is, aki tovább keresi a halálban rejtőző misztikumot. A sorozat következő darabja próbálja feltárni az emberek halál iránti vágyát. A második részben emberek baleseteit, emberi életek pillanatok alatt történő elmúlását láthatjuk mindenféle félrebeszélés és finomkodás nélkül. Dokumentumfilm, vagy megrendezett ál-valóság? Másfél óra alatt mindenkinek lesz ideje rá, hogy ezt eldöntse magában, és szembesüljön a halál könyörületet nem ismerő, ezerféle arcával. Rendezte: John Alan Schwartz Szereplők: Michael Carr, Samuel Berkowitz Játékidő: 85 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

8 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 28. Az 5 ninja elem Amikor Cheng Yun és különleges ninjái elpusztítanak egy iskolát, a lemészárolt iskola tanítványa, Tsiau Chin Hau bosszút esküszik. De az öt ninja elem elleni küzdelem lehetetlen vállalkozásnak tűnik. Tsiau ügy dönt, hogy felkeres egy mestert, aki megtaníthatja, miképp kell felvenni a harcot a különleges ninjákkal. Rendezte: Cheh Chang Szereplők: Meng Lo, Wang Lieh Játékidő: 107 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: április 28. A repülő guillotine A császár testőrségének rettegett, új fegyvere van, a repülő guillotine, amely nagy távolságról is bárkit könnyen megszabadít a fejétől. Ahogy a paranoiás császár minden vélt ellenségét kivégezteti, Mau Tang, a császári testőr megelégeli urának túlkapásait. Úgy dönt, hogy feladva a szolgálatot és rangját, a békés életet választja földművelőként a családja mellett. A múltja azonban utoléri. Hamarosan ő az, akinek menekülnie kell a repülő guillotine elől, ha meg szeretné őrizni a fejét. Rendezte: Meng Hua Ho Szereplők: Ti Ai, Norman Chu Játékidő: 111 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 950 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

9 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Fizessen nagysád! A pékinasból lett dúsgazdag malomtulajdonosnak nagyon sok baja van az igazgatóval, mert előbb-utóbb mindegyik elhanyagolja az ügyek intézését és beleszeretnek csinos lányába, Zsuzsiba. Végül is megtalálja a megoldást, felveszi igazgatónak a külföldről nemrég hazaérkezett fiatalembert, Pétert. Megesketi, hogy a munkával tölti idejét és nem fogja a lánya kezét megkérni. Péter nagy ambícióval kezd munkához, de egy idő után nem tudja távol tartani magát a lánytól. Rendezte: Ráthonyi Ákos Szereplők: Kabos Gyula, Muráti Lilli, Jávor Pál, Játékidő: 66 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. A kölcsönkért kastély Grubert Menyhért a vagyonos tengerentúli rokon lányával, Maryval Magyarországra érkezik. Pénzéhes családja már várja érkezését, különböző terveket eszelnek ki a pénze megszerzésére, sőt Koltay bálint egy nemesi származású, de kisemmizett rokon már a vonaton próbálja behálózni az ígéretes hozományú Maryt. A fiatalok egymásba szeretnek, annyira, hogy Bálint akkor is kitart Mary mellett, amikor a gazdag Gruber közli vele, hogy tönkrement. Ekkor már csak azt kell elrendezni, hogy a magát gazdag földbirtokosnak kiadó Bálint valóban fel tudjon mutatni jövendő apósa előtt egy úri kastélyt, hogy elnyerhesse Mary kezét. Rendezte: Ladislao Vajda Szereplők: Kabos Gyula, Tolnay Klári, Ráday Imre Játékidő: 84 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

10 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Maga lesz a férjem Margit nyaralás közben, hogy lerázza udvarlóját azt hazudja, hogy már rég férjnél van. Férjéül Dobokay Gábor ügyvédet nevezi meg, aki vállalja is a szerepet, mert tetszik neki a lány. A dolog akkor válik bonyolulttá, amikor Margit apja is tudomást szerez erről, és magyarázatot követel: És ha a lányom férjhez ment, én miért nem tudok róla? Rendezte: Gaál Béla Szereplők: Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 77 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 15. Nászút féláron Két játékgyári alkalmazott, Kerekes mérnők és Kovács Kató szövetségre lépnek, házaspárnak adják ki magukat, mert így fél áron tudnak Olaszországba utazni. Ám nemcsak ők élvezik ezt a kedvezményt, főnökük és friss hitvese is ideutazott nyaralni. Az ügy pikantériáját az adja, hogy a vállalatnál azokat a lányokat, akik férjhez mennek, kirúgják az állásukból. Mi a veszélyesebb, beismerni, hogy nem házasok és csaltak, vagy továbbra is játszani az ifjú párt azzal a tudattal, hogy otthon lehet, hogy felmondás várja őket? Rendezte: Székely István Szereplők: Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 66 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

11 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Hyppolit a lakáj Schneider Mátyás fuvarozó egyszerű, szállítási vállalkozóként meggazdagodott kispolgár. Felesége azonban ennél többre vágyik, szerinte pénzük lehetővé teszi, hogy megvásárolják azt amit származásuk miatt nem kaphattak meg. Egy grófi családnál szolgált lakájt szerződtet, Hyppolitot, aki ismeri az arisztokratikus viselkedés minden csínját-bínját. Teljesen felforgatja a család életét, és miután elindulnak a társadalmi felemelkedés útján, Hyppolit még a legjobb körökből származó vőlegényt is kinézi a lányuk számára. Rendezte: Székely István Szereplők: Kabos Gyula, Csortos Gyula, Játékidő: 75 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Meseautó Szűcs János bankigazgató egy autócsodát vásárol, hogy minél távolabb tölthesse a szabadságát. Amikor az autószalonban nézelődik, felismeri egyik alkalmazottját aki sohasem látta a nagyfőnököt még, - szeretné megismerni és úgy rendezi, hogy Vera, a szalon ajándékaként megkapja a kocsit. Sőt, Szűcs önkéntes sofőrként mellé is szegődik. A sokat csalódott vezérigazgató ugyanis szeretne bizonyosságot szerezni végre arra, hogy egyszer az életben nemcsak a pénzéért, a rangjáért, hanem önmagáért szereti egy nő. Feledhetetlenül romantikus és mulatságos utazás veszi kezdetét Rendezte: Gaál Béla Szereplők: Törzs Jenő, Perczel Zita, Kabos Gyula Játékidő: 90 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

12 Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. A papucshős Kovács Gyula leánykérőbe megy, de Nellykét megérkezése előtt már másnak ígérték oda. A férfi cigányzenével, itallal és a végén öngyilkossággal akarja megoldani a helyzetet. Eközben azonban mély álomba merül és meglátja, mi történt volna 25 év múlva, ha történetes ők házasodtak volna össze. Nellyke és anyósa uralkodói hajlamától kellene szenvednie minden percben, így felébredve könnyen szakít papucshősi jövőjével Rendezte: Vaszary János Szereplők: Kabos Gyula, Erdélyi Mici, Játékidő: 77 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: MultiMix Kft. Kiadás dátuma: április 22. Lila akác A tízes évek elején, a háború előtti korszakban járunk Budapesten. Egy ligeti padon megismerkedik Tóth Manci táncosnő és Csacsinszky Pali banktisztviselő. Lehet, hogy kezdődő románcuk hamar véget is ér? Manci ugyanis elhatározza, hogy táncosnőnek megy Olaszországba. Tényleg csak eddig tart szerelmük? Rendezte: Székely István Szereplők: Nagy György, Ágai Irén, Kabos Gyula, Játékidő: 72 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 399 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 01. Anya, lánya, unokája Rachel igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly egy idahói mormon faluban élő édesanyjára bízza. Georgia nem az a tipikus aranyos nagyi; szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, a munka pedig a második. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban dúló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba. A három nemzedéket képviselő nők számára itt a megfelelő alkalom, hogy rendezzék vitáikat, és hogy megpróbálják megérteni egymást. Rendezte: Garry Marshall Szereplők: Jane Fonda, Lindsay Lohan, Felicity Huffman Játékidő: 113 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 08. Invázió Félelmetes járvány terjed el a Földön, amely álmukban támad áldozataira, és lelketlen zombikká változtatja őket. Carol Bennell washingtoni pszichiáter és munkatársa, Ben Driscoll versenyt fut az idővel, hogy megállítsa a szörnyű kórt. A világ eleven rémálommá válik, ahol csak akkor van esélyük a túlélésre, ha ébren maradnak. Senkiben sem bízhatnak. Rendezte: Oliver Hirschbiegel Szereplők: Nicole Kidman, Daniel Craig Játékidő: 96 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Fórum Home Kiadás dátuma: április 15. Beowulf legendák lovagja Büszke hős lép Dánia földjére; a neve messze földön híres: ő Beowulf, szörnyek mészárosa, birodalmak védelmezője! Azért jött, hogy megölje a viking földeket dúló, félelmetes bestiát. Ha győzedelmeskedik, bőséges lesz a jutalma. De ha nem vigyáz, a siker és gazdagság ígérete elvakítja, és nagy árat fizet telhetetlenségéért. Rendezte: Robert Zemeckis Szereplők: Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Ray Winstone Játékidő: 109 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: A Fórum Home kiadó további megjelenései áprilisban: Félig üres 6.évad Kiadás dátuma: április 01. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 4990 Ft,- Bombanő Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Batman rajzfilmsorozat 1.évad / 2.kötet Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 6990 Ft,- Mr.Balhé Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Frankenstein Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód: Michael Collins Kerülj szinkronba! Kiadás dátuma: április 08. DVD vonalkód:

15 Béres Alexandra: Live Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Münchausen báró kalandjai bővített Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: South Beach királyai Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Bosszúból jeles Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Az órás Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Veronica Mars 1.évad Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Hatodik napon blu-ray Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Münchausen báró kalandjai blu-ray Kiadás dátuma: április 15. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 8990 Ft,- Holdfogyatkozás Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Azúrkék égbolt Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Kék füst Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Az anygal markában Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Funny Boksz 2. Én, a kém; Nemzetbiztonság Rt.; Pofonok földje; Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- A nyúl viszi a puskát Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód:

16 A kulcsfigura Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Az utolsó óra Kiadás dátuma: április 22. DVD vonalkód: Festeni gyerekjáték Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Halálos temetés Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Dallas 6. évad / 1.kötet Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Scooby Doo a zombik szigetén Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Scooby Doo az idegen megszállók Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód: Amerikai Hófehérke Kiadás dátuma: április 29. DVD vonalkód:

17 Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 02. Mézengúz A Barry B. Benson nevű méh most végzett a főiskolán, és csalódottan kell tudomásul vennie, hogy az élet számára egyetlen pályát kínál: a mézet. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy beálljon a nyájba, jobban mondva a rajba. Sikerül kiharcolnia, hogy a pollengyűjtő osztag magával vigye egy körútra a kason kívülre, a nagyvilágba. Egy virágnak nézett teniszlabda, egy kis eső, no meg egy jószívű hölgy, és Barry élete fenekestül felfordul. Nem elég, hogy megszegi a kas szabályát, miszerint a méheknek szigorúan tilos az emberekkel társalogniuk, de sokkoló felfedezést tesz: rájön, hogy az emberiség ellopja a méhek mézét! Ráadásul évszázadok óta! Barry azonnal megtalálja élete célját: beperli az emberiséget eme hallatlan gaztettéért. Rendezte: Steve Hickner, Simon J. Smith Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 09. Bűbáj A történet a szépséges mesebeli hercegnő, Giselle körül bonyolódik, akit egy gonosz királynő száműz varázslatos, dalokkal teli rajzfilmvilágából, és aki ennek hatására egyszer csak a mai modern Manhattan kőkemény valóságában találja magát. Megismerkedik egy elragadó válóperes ügyvéddel, aki kisegíti a bajból, és akibe lassan, de biztosan kezd beleszeretni, noha animációs hazájában már eljegyezte őt egy tökéletes mesebeli herceg. A dolgok akkor kezdenek igazán összekavarodni, mikor megjelenik a herceg, ráadásul a gonosz királynő is New York-ba érkezik, hogy a hercegnő életére törjön. Rendezte: Kevin Lima Szereplők: Amy Adams, Patrick Dempsey, Susan Sarandon Játékidő: 103perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

18 Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 23. Alvin és a mókusok Mire van szüksége egy zenésznek, ha éppen nincs pénze, nincs ihlete és nincs kedve semmihez? A válasz mostantól egyértelmű: három kismókusra, akik rátalálnak a muzsikus elhanyagolt, rendetlen otthonára, beköltöznek hozzá, és mindent azonnal átalakítanak maguk közül. Dave először tiltakozik. Aztán belenyugszik. Végül nagyon örül nekik: a szégyellős Theodore, a zseniális Simon és az ügybuzgó Alvin ugyanis nemcsak mókás mókusnak bizonyul, hanem az évszázad zenei sikercsapatának is. Dave ettől kezdve az impresszáriójuk és a pótpapájuk szeretne lenni. Csakhogy új haverjai hamar rájönnek, a sztárok izgalmasabban élhetnek, ha nincsen pótpapájuk. Fellázadnak Dave ellen, és nekivágnak a nagyvilágnak. Rendezte: Tim Hill Szereplők: Jason Lee, Matthew Gray Gubler, Justin Long, Jesse McCartney, Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Zrt. Kiadás dátuma: április 30. Ultrakopó Egy bombakereső kutya hamar az utcán találja magát, amikor hamis riadót ugat a polgármester irodájában. Még aznap éjjel elrabolja a kivert kutyát egy őrült tudós, aki egy kísérleti szerrel oltja be az ebet. A kutya szuperképességekre tesz szert: erős lesz, gyors, mint a villám, repülni is tud, és még beszél is! Nem csoda, ha első dolga lesz megszökni az őrült tudós laboratóriumából. A Jack találja meg, és fogadja be. Megígéri, neki hogy nem árulja el titkát, inkább segít neki igazi szuperhőssé válni! A kutya ettől kezdve Capital City lakóinak védelmét szolgálja, miközben az őrült doki mindent elkövet, hogy ismét elkapja a szuperebet! Rendezte: Frederik Du Chau Szereplők: Jason Lee, Peter Dinklage, James Belushi Játékidő: 78 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

19 Az InterCom Zrt. kiadó további megjelenései áprilisban: Gyávák és Hősök Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: nappal később & 28 héttel később Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: Fantasztikus 4-es & Fantasztikus 4-es 2. Kiadás dátuma: április 02. DVD vonalkód: Dzsungel könyve 2. extra változat Kiadás dátuma: április 09. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3490 Ft,- Alice - szinkronos Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Egy másik asszony Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Broadway Danny Rose Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Bűnök és vétkek Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Árnyak és köd Kiadás dátuma: április 16. DVD vonalkód: Őslények országa 13. barátok bölcsessége Kiadás dátuma: április 23. DVD vonalkód: Dragonlance Kiadás dátuma: április 23. DVD vonalkód: Columbo 3.évad Kiadás dátuma: április 30. DVD vonalkód: Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 7990 Ft,- Várjuk kedves Partnereink megrendelését! Üdvözlettel: Cservena Katalin

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22.

Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22. Magyar nyelvi felvételi feladatok 2008. február 22. Kedves Felvételiző! Aláhúzással válaszd ki, melyik idegen nyelvet szeretnéd tanulni! angol német - A feladatlapok mindegyikére írd rá a kódszámodat!

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik?

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Umberto Eco: A Foucault-inga Végül is mit akarnak tudatni az emberekkel? Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Három kiadói szerkesztő megunja az okkult

Részletesebben

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat:

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat: 1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: Ez a kancsal fény már a lélekben készülődő robbanás felé utal, annak közelségét jelzi (Kiss Ferenc) Mutassa be az öntudatlan lázadás gesztusát Kosztolányi Dezső

Részletesebben

KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT

KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT KONTROLLING MŰHELYGYAKORLAT Az orrunk előtt vannak a kontrolling témák, eszközök és módszerek csak észre kell őket venni! Esettanulmány, mely bemutatja a csapatmunka szerepét a kontroller munkájában A

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA

L u c a D i F u l v i o ALMOʍ ʍANDAʎA Luca Di Fulvio ALMO ANDA A Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen:

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-611-5. Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-611-5. Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

Egységre van szükség, nem törzsi háborúkra

Egységre van szükség, nem törzsi háborúkra A nemzeti mitológia erőt és erkölcsöt ad Bölcsességet, a saját hibák felismerésének képességét, éles elmét, szívet és lelket kért Istentől Kőbánya országgyűlési képviselője a forradalom ünnepén. Dr. György

Részletesebben

Vitány-vár. Készítette: Ficzek Kinga Szénássy Péter. Felkészítő tanár: Fürjes János. Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr 2014.

Vitány-vár. Készítette: Ficzek Kinga Szénássy Péter. Felkészítő tanár: Fürjes János. Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr 2014. Készítette: Ficzek Kinga Szénássy Péter Felkészítő tanár: Fürjes János Hild József Építőipari Szakközépiskola Győr 2014. A vár leírása A Vértes hegység északi lejtőjén egy északnyugat felé kinyúló keskeny

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

TIBORC FAZEKAS: BIBLIOGRAPHIE DER IN SELBSTÄNDIGEN BÄNDEN

TIBORC FAZEKAS: BIBLIOGRAPHIE DER IN SELBSTÄNDIGEN BÄNDEN Tiborc Fazekas: Bibliographie der in selbständigen Bänden erschienenen Werke der ungarischen Literatur in deutscher Übersetzung (1774 1999). Eigenverlag des Verfassers, Hamburg 1999 A magyar irodalom (önálló

Részletesebben

Magyarok és az alkohol kapcsolata. - pár képben-

Magyarok és az alkohol kapcsolata. - pár képben- Magyarok és az alkohol kapcsolata - pár képben- Hyppolit, a lakáj (1931) Rendezte: Székely István Főszerepben: Csortos Gyula, Kabos Gyula, Erdélyi Mici Történet: A kispolgárból szállítási vállalkozóvá

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek. Interjúalany

Családfa. Anyai nagyapa. Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek. Interjúalany Családfa Apai nagyapa Geiringer Vilmos? 1944 Apai nagyanya Geiringer Vilmosné (szül. Rechnitz Antónia)?-1944 Anyai nagyapa Rechnitz Sámuel 1850-es évek 1890-es évek Anyai nagyanya Rechnitz Sámuelné (szül.

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban.

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban. romantikus komédia Fordította: Szabó T. Anna Bemutató: 2017. június 9-10. Madách Színház A Madách Színház 2017. június 9-10-én mutatja be a című romantikus komédiát. A művet Tom Stoppard és Marc Norman

Részletesebben

24km: abszolút férfi

24km: abszolút férfi 24km: abszolút férfi 1. Lakatos Roland 1977 209 Zalaegerszeg 01:34:15 2. Fehér Ferenc 1970 143 Zalaegerszeg 01:47:16 3. Szeredi Miklós 1958 203 Zalaegerszeg 01:49:45 4. Lubics György Dr. 1971 208 Nagykanizsa

Részletesebben

DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke

DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke DR. GÖNCZÖL KATALIN egyetemi tanár miniszteri biztos, az Országos Bűnmegelőzési Bizottság szakmai elnöke A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS STRATÉGIÁJÁNAK MEGVALÓSULÁSI FELTÉTELEI A NAGYVÁROSOKBAN Köszönöm a meghívást.

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Gárdonyi Géza: Egri csillagok Gárdonyi Géza: Egri csillagok 1. rész: Hol terem a magyar vitéz? 1. Hol és mikor indul a történet? 2. Kikkel ismerkedték meg a fejezetben? 3. Ki érkezik lóháton az öreg Ceceyhez? 4. Kik terveztek támadást

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

GHESAURUS. Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára. Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN

GHESAURUS. Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára. Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN GHESAURUS Tanulmányok Szentmártoni Szabó Géza hatvanadik születésnapjára Szerkesztette CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN rec.iti Budapest 2010 3 A kötet megjelenését támogatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a szerzők

Részletesebben

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban!

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! 2015. június 3. szerda, 08:00 Hétfőn este a Madách Színházba látogatott a Spamalot című musical két szerzője: Eric Idle és John Du Prez. Az

Részletesebben

Dmitrij Alekszandrovics Prigov. Moszkva és a moszkvaiak (1982)

Dmitrij Alekszandrovics Prigov. Moszkva és a moszkvaiak (1982) Dmitrij Alekszandrovics Prigov Moszkva és a moszkvaiak (1982) (részletek) Előhang Lássuk be, hogy a Pétervár- (Leningrád-) témát az orosz költészet kellő mélységében és adekvát módon még nem aknázta ki

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15

2015-08-31 Hétfő S 12 10:00. A visszatérés II/6. S 12 10:35. Modern család VI/21. S All 11:00. Turbó S 12 12:35. Szeretlek holtodiglan S 12 14:15 20-08-31 Hétfő Tini ninja teknőcök Rém rom 11:30 Teknőchatalom: A Tini nindzsa teknőcök A holnap határa 09:20 13:20 A majmok bolygója Forradalom Noé 11:30 :35 Költői szerelem 13:10 17: Ennyi 14:50 19:00

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

HELYI TANTERV TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS MŰVÉSZETI ISKOLA. 5. évfolyam

HELYI TANTERV TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS MŰVÉSZETI ISKOLA. 5. évfolyam HELYI TANTERV TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS MŰVÉSZETI ISKOLA 5. évfolyam A tantárgy elsődleges célja a sikeres iskolai tanuláshoz, a tanulás eredményességéhez szükséges kulcskompetenciák, készségegyüttesek

Részletesebben

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.)

III. helyezett: Gál Csenge (7.o.) III. helyezett: Farkas Viktória (5.o.) III. helyezett: Ádám Dóra (4.o.) Senki nem képes jobban megérezni valamit abból a pátoszból, mellyel Isten a teremtés kezdetén nézte kezének alkotásait, mint ti, Művészek, akik a Szépség alkotó mesterei vagytok. Ennek az érzésnek az utórezgése

Részletesebben

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család

Francia kártya. A lapok jelentése. Kőr (Coeur) Érzelmek, előnyös helyzetek, család Francia kártya Ez az 52 lapos kártya, nevével ellentétben valószínűleg nem francia, hanem keleti eredetű. Szimbólumai a kőr, a pikk, a káró és a treff. A kőr (piros szív) a bátorság, a pikk (fekete lándzsahegy)

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM!

ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Dr. Egresits Ferenc ISTEN NEM HALOTT! JÉZUS NEM HAL MEG SOHASEM! Kérdések és megfontolások Jézus passiója kapcsán az irgalmasság évében. - Az esetleges párhuzamok és áthallások nem a véletlen művei! -

Részletesebben

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel,

Hét este, hét reggel. Kiscsoport. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! És lett este, és lett reggel, Kiscsoport Hét este, hét reggel 1. Sötét van, semmit sem látok! Teremtek világosságot! az első nap ezzel telt el. 5. Égben madár, vízben halak, röpködjenek, pancsoljanak! ötödik nap ezzel telt el. 2. Hát

Részletesebben

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET

DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET DÖRNYEI KÁLMÁN: BANKI MESÉK 13-15. FEJEZET 13. Ha megnyerte, nehogy vigye! Egyre kevésbé tudok a küldetésemre koncentrálni. Lehet, hogy az illuzionista megsejtette, hogy a nyomában vagyok, és mindenféle

Részletesebben

Idézetek a gyermekről. "Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot!"

Idézetek a gyermekről. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot! Idézetek a gyermekről "Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot!" "A gyermek állandóan szembesül a kérdéssel: -Mi leszel, ha nagy leszel? Nagy bátorságot

Részletesebben

A TRIANONI BÉKE. Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét.

A TRIANONI BÉKE. Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét. A TRIANONI BÉKE Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét. 1. Általános jellemzők: a többihez hasonlóan megalázó rablóbéke területi

Részletesebben

MagyarOK B1+ munkalapok 6

MagyarOK B1+ munkalapok 6 1. Egyetértek. Nem értek egyet. munkalap Egyetért? Nem ért egyet? Írja le az érveit! Lassan az lesz a furcsa, ha az emberek egymással beszélgetnek, és nem a telefonjukat bámulják.... Soha nem fogok szótlanul

Részletesebben

Annus szobalányként dolgozott,

Annus szobalányként dolgozott, Annus döntése Annus szobalányként dolgozott, akkor már majdnem 10 éve, amikor az asszonya váratlan ajánlattal állt elő. Kedves Annuskám, tudja mennyire szeretjük magát, a férjem és én is. Családtagnak

Részletesebben

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu 23 CSOPORTDINAMIKA A csoportok másképpen viselkednek, mint az egyének. A hasonló gondolkodású emberek találkozása a Network Marketing/MLM üzlet rendezvényein, különleges atmoszférát teremt. Nagyon nehéz

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett

2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett 2015. március Horváth Lóránd Elvégeztetett... és mi csak vétkeztünk és te szenvedtél egyre, mentünk vakon az ösztöneink után de te felnéztél az égre. mentünk a gyehenna égő szennyhalmazán, égett a testünk,gőzölgött

Részletesebben

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése DEREK PRINCE Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése Bevezető - A Derek Prince Ministries ismertetője Az 1930-as években, a történet szerint, megcsörrent a telefon az igazgatói irodában, abban a washingtoni

Részletesebben

Családfa. Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951. Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina ) 1878 1941. Seiger Gottlieb 1864 1924

Családfa. Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951. Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina ) 1878 1941. Seiger Gottlieb 1864 1924 Családfa Apai nagyapa Lőrincz Dániel 1870 1929 Apai nagyanya Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951 Anyai nagyapa Seiger Gottlieb 1864 1924 Anyai nagyanya Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina )

Részletesebben

Hölderlin. Életpályája

Hölderlin. Életpályája Hölderlin Életpályája Friedrich Hölderlin (1770 1843) a német költészet és az egyetemes világirodalom egyik legnagyobb lírikusa, a legtisztább eszményekért rajongó költô. Míg élt, kevés elismerésben volt

Részletesebben

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright

Az Igazi Ajándék. Máté és a sárkány. Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright Az Igazi Ajándék Máté és a sárkány Táblácska Megismételhetetlen alkalmakra copyright 2011-2013 www.tablacska.hu 1 Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, még az üveghegyen is túl,

Részletesebben

Geofrámia kivonatok - Enoszuke

Geofrámia kivonatok - Enoszuke klzg Geofrámia kivonatok - Enoszuke A Bukott Császárság - Psz. 3700 után Történelem A Sinemos-tenger északi határán a századfordulón történtek után Enoszuke császársága a világ legnagyobb részének szemében

Részletesebben

Magyar irodalom 5-8. évfolyam. 5. évfolyam

Magyar irodalom 5-8. évfolyam. 5. évfolyam Magyar irodalom 5-8. évfolyam 5. évfolyam A tantárgy elsődleges célja a sikeres iskolai tanuláshoz, a tanulás eredményességéhez szükséges kulcskompetenciák, készségegyüttesek és tudástartalmak megalapozásának

Részletesebben

egy marslakó BécSBen

egy marslakó BécSBen Egy marslakó Bécsben A magyarok Amerikában sokkal előbb megteremtették Hollywoodot, mielőtt az ennél ártalmatlanabb atombombát megcsinálták volna. (Norman Macrea, az Economist főszerkesztője) Isaac Asimov,

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1219 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Trento Antik kastély eladó Trentoban LEIRÁS Az észak-olasz

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Érintsd meg a Holdat!

Érintsd meg a Holdat! Gárdonyi-emlékév, 2013 Érintsd meg a Holdat! rejtvényfüzet 1. forduló Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hívunk, hogy játsszatok velünk! Az első fordulóban Gárdonyi Géza életével, a

Részletesebben

LİRINTE. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest.

LİRINTE. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest. LİRINTE 1934. A RÉ- MAJOR, ELİTÉRBEN: JÓKAY IHÁSZ LAJOS Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly Budapest. LİRINTE 1934. A LİRINTEI VÍZIMALOM ZSILIPJE, A ZÚGGÓ Az eredeti kép tulajdonosa: Jókay Károly

Részletesebben

A Ciszterci Szent István Gimnázium 8. évfolyama számára készült angol - német alapvizsga témajegyzéke

A Ciszterci Szent István Gimnázium 8. évfolyama számára készült angol - német alapvizsga témajegyzéke A Ciszterci Szent István Gimnázium 8. évfolyama számára készült angol - német alapvizsga témajegyzéke 1. Az egyén - személyi adatok - tulajdonságok (külső,belső) - napirend - család - rokonság - házimunka

Részletesebben

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom,

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, A TASSI ÉS A GYULAI SZERETETOTTHON 2004 2009 Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, amelyet általában nem ismernek az emberek mivel nem találkoznak vele naponként, vagy téves elképzelésük van

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség

Nógrád megye. Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nógrád megye Ország: Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megyeszékhely: Salgótarján Balassagyarmati kistérség Nevezetességei: -Tolnay Klári Emlékház -Zichy Vay-kastély -Mauks-kúria(Mikszáth-Mauks emlékszoba)

Részletesebben

Forrás. Jézus mellénk állt

Forrás. Jézus mellénk állt Forrás a b i a i e g y h á z k ö z s é g h í r l e v e l e Jézus mellénk állt 13. évf. 1. szám 2016. január 10. Gárdonyi Géza népszerű karácsonyi énekében jól láttatja az első karácsony valóságát: Nem

Részletesebben

10. IRODALOM-, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS

10. IRODALOM-, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS 1 10 Abonyi Elvira 2 10 Babar Kitty Klaudia A hét legszebb szó (próza) Babar Kitty: Őrültség 3 10 Balassa Gergő Székesfehérvári Vasvári Pál Balassa Gergő:? 4 10 Bankó Rebeka 5 10 Bécs Gréta 6 10 Blahó

Részletesebben

Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály

Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály Eredménylisták Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Szatmár Körzet: Szatmárnémeti és környéke S. sz. A tanuló Felkészítő tanár 5. osztály 1. Szerény Eszter Tivadar Melinda 10-es számú Általános

Részletesebben

Ady Endre. Irodalom tétel. Ady Endre ( )

Ady Endre. Irodalom tétel. Ady Endre ( ) dezs.extra.hu tételek gyûjteménye Ady Endre Szerzõ dezs Irodalom tétel Ady Endre (18771919) Életrajz 1877.nov.22én született Érmindszenten. Apja hétszilvafás nemes volt. Elszegényedés. Nemesi család. Paraszti

Részletesebben

liliom és holló MEGYEI TÖRTÉNELEM VERSENY ÉVFOLYAMOS TANULÓK RÉSZÉRE 1. FORDULÓ Az Anjou-kor

liliom és holló MEGYEI TÖRTÉNELEM VERSENY ÉVFOLYAMOS TANULÓK RÉSZÉRE 1. FORDULÓ Az Anjou-kor liliom és holló MEGYEI TÖRTÉNELEM VERSENY 6-7-8. ÉVFOLYAMOS TANULÓK RÉSZÉRE 1. FORDULÓ Az Anjou-kor I. FORDULÓ Név:... Cím:.. Iskola, évfolyam:.. E-mail cím:... 1. Az ország főpapjai, bárói, nemesei és

Részletesebben

Érd 775 Helytörténeti verseny. I. forduló

Érd 775 Helytörténeti verseny. I. forduló Érd 775 Helytörténeti verseny I forduló 1 Melyik a kakukktojás, és miért? (Több válasz is lehetséges, a helyes válaszok plusz pontot érnek! Nem fogadjuk el azonban azt a választ, hogy Margit vagy Hedvig

Részletesebben

A KÖZÖSSÉG TERE ANYAG ÉS ESZME

A KÖZÖSSÉG TERE ANYAG ÉS ESZME A KÖZÖSSÉG TERE ANYAG ÉS ESZME KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS MAKOVECZ IMRE MŰHELYE A FÉNY nevében halványul a HIT S kihunynak a Fények Az ÉSZ nevében lefojtják a LELKET S csődöt mond az Értelem... A T E S T V É R I S

Részletesebben

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Videólistája

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Videólistája A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Videólistája 2 x 2 néha 5 - Zenthe Ferencz 300.000 pengő az utcán A "Latyi" A 111-es (1937) - Jávor Pál A beszélő köntös - Jávor Pál A cigánybáró A csúnya lány (

Részletesebben

Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban. Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar

Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban. Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Futó viszonyok, tartós kapcsolatok - a fiatalok párkapcsolatai napjainkban Tóth Olga MTA Szociológiai Intézet PTE Illyés Gyula Főiskolai Kar Megváltozott házasságkötési szokások Magyarországon (Ezer hajadonra

Részletesebben

Windsor-i kastély története

Windsor-i kastély története 2009 október 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 A kastély 1000 éves története összeforrt a monarchia történetével, hiszen nem volt

Részletesebben

Augusztusi új könyveinkből

Augusztusi új könyveinkből Augusztusi új könyveinkből Király Levente (összeáll.): Körkép 2013 Budapest, Magvető Kiadó, 2013 Mesteri kisprózák többek között Bartis Attila, Bánki Éva, Csaplár Vilmos, Cserna-Szabó András, Dragomán

Részletesebben

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám

Országos csúcseredmények. Béka. Csúcstartó. Érvényesség kezdete. Versenyszám Béka G 50 2012.11.18 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 32,04 G 100 2012.11.17 Kecskemét Harsányi Mátyás KAC 1:10,31 G 200 2009.11.22 Kecskemét Kolonics Milán BACS 2:30,44 G 4X50 2009.12.05 Kecskemét Prékop

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport 2014. FEBRUÁR 19- én (szerdán) ANGOL NYELVBŐL FELVÉTELIZŐK BEOSZTÁSA 12 óra 30 perc Mészáros Emma 12 óra 30 perc Hajdu Dominik 12 óra 30 perc Herczeg-

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Családfa. Goldklang Dávid 1880-as évek vége 1930/40-es évek eleje. Krausz Simonné (szül. Krausz Betti) 1875 1944. Goldklang Dávidné (szül.?)?

Családfa. Goldklang Dávid 1880-as évek vége 1930/40-es évek eleje. Krausz Simonné (szül. Krausz Betti) 1875 1944. Goldklang Dávidné (szül.?)? Családfa Apai nagyapa Goldklang Dávid 1880-as évek vége 1930/40-es évek eleje Apai nagyanya Goldklang Dávidné (szül.?)? 1932/33 Anyai nagyapa Krausz Simon 1875 1932 Anyai nagyanya Krausz Simonné (szül.

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

CSILLAGÁSZATI HÉT BEREKFÜRDŐN AZ EGRI VARÁZSTORONY SZERVEZÉSÉBEN JÚLIUS 7-13.

CSILLAGÁSZATI HÉT BEREKFÜRDŐN AZ EGRI VARÁZSTORONY SZERVEZÉSÉBEN JÚLIUS 7-13. 2014. 07. 7. Hétfő Kísérletek héliummal, Időpont:, Hely: Bod László Művelődési Ház, (ea: Dr. Vida József, Zoller Gábor). Történelmi nap-és holdfogyatkozások, A diaképes előadás során, megismerkedhetünk

Részletesebben

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás

ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK. 2013. márciusi kiadás ÉRZELMEK HANGULATOK ÍZEK 2013. márciusi kiadás MéTa kiadó 2013 Minden jog fenntartva! Fotók: Qaradah Szimonetta Nyomtatás: Nemzeti Védelmi Szolgálat Tartalomjegyzék: Szerintük mit jelent. Szerinted mit

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

9.00 ÓRKEZDÉS Manó úszás 1 hossz fiú - segédeszközzel

9.00 ÓRKEZDÉS Manó úszás 1 hossz fiú - segédeszközzel 9.00 ÓRKEZDÉS Manó úszás 1 hossz fiú - segédeszközzel 1. futam 1. Árr Olivér 2015 2. Mátyás H Lehel 2015 3. Urbán Benedek 2014 4. Holló Márton 2014 5. Bence Zoltán 2014 6. Románszky László 2014 2. futam

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Tizenegyedik lecke. lecsónak. salátanak. betegnek lánynak

Tizenegyedik lecke. lecsónak. salátanak. betegnek lánynak Tizenegyedik lecke A piacon Jó napot kívánok! Mennyibe kerül ez a paradicsom? Üdvözlöm, uram! Nagyon olcsó. Csak háromszáznegyven forint. Az olcsó? Hm. Lecsónak lesz? Mert akkor van itt százhetven forintos

Részletesebben

IPICS-APACS, CSÍKSZEREDA! VIII. honismereti játék Emléktáblák, domborművek MEGOLDÁSOK

IPICS-APACS, CSÍKSZEREDA! VIII. honismereti játék Emléktáblák, domborművek MEGOLDÁSOK IPICS-APACS, CSÍKSZEREDA! VIII. honismereti játék Emléktáblák, domborművek Rég elmúlt események emléke népesíti be a szív és virágok városát. Eredjünk néhányuk nyomába! MEGOLDÁSOK Név, osztály, iskola,

Részletesebben

Családfa. Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937. Freiberger Mór? 1904/05. Kauders Dávid 1854 1926

Családfa. Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937. Freiberger Mór? 1904/05. Kauders Dávid 1854 1926 Családfa Apai nagyapa Kauders Dávid 1854 1926 Apai nagyanya Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Anyai nagyapa Freiberger Mór? 1904/05 Anyai nagyanya Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA

KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA KÉT ASSZONY TOLDI ÉVA A Hídban az 1960-as években Déry Tibornak több novellája és esszéje jelent meg, s új regényéből, a G A. úrx-ben címűből is küldött részleteket folyóiratunknak. Ezek a szövegek azonban

Részletesebben

ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ SANTIAGO DE COMPOSTELA

ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ SANTIAGO DE COMPOSTELA ERASMUS ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ SANTIAGO DE COMPOSTELA Turizmus-vendéglátás szak Idegenforgalom és szálloda szakirány 2013/14. II. szemeszter/nappali Varga B. Veronika Varga B. Veronika vagyok, a Nyugat-Magyarországi

Részletesebben

Salamon, a bölcs király

Salamon, a bölcs király A Biblia gyermekeknek bemutatja Salamon, a bölcs király Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/22. Történet www.m1914.org Bible for Children,

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016

Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016 Osztályozó- és javítóvizsga Történelem tantárgyból 2015-2016 A félévi vizsga szóbeli vizsga az első félévre megadott témakörökből. Az év végi vizsga írásbeli vizsga (feladatlap) az egész évre megadott

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

VII.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY

VII.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY 60 m gátfutás 2008-as fiúk VII.WALLACHER ÁKOS EMLÉKVERSENY 2018.03.11. SZEKSZÁRD, GARAY ÁLT. ISK. 1. Felkl Dominik Baka 10,85 2. Orbán-Zaják Péter Garay 10,88 3. Schein Dániel Baka 11,28 4. Bodor Norbert

Részletesebben