JEGYZŐKÖNYV. Dr. Fazekas János megyei főjegyző, a megyei önkormányzati hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői, meghívottak.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Dr. Fazekas János megyei főjegyző, a megyei önkormányzati hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői, meghívottak."

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés február 11-én megtartott üléséről. Jelen vannak: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke, Kozma Péter, a közgyűlés alelnöke, Román István, a közgyűlés alelnöke, Balla Jánosné, Balogh Albert, Berencsi Béla, Borkó Károly, Baracsi Endre, Dankuné Dr. Somogyi Ildikó, Forján Zsolt, Fülöp István, Gazda László, Halmi József, Dr. Helmeczy László, Hovánszki György, Jakab Ferenc, Jenei Sándor, Dr. Karakó László, Dr. Kiss Gábor, Kovács Lajos, Kovács Sándor, Lakatos István, Sarkady Pál, Dr. Lenti István, Lipők Sándor, Magyar László, Marjánné Rinyu Ilona, Mata Elek, Mónusné Dicső Zsuzsanna, Nagy Sándor, Orosz Károly, Pálosi László, Pehely Zoltán, Pintér István, Dr. Seszták Miklós, Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, Sulyok József, Szabados József, Szabó János, Dr. Szép Béla, Lakatosné Sira Magdolna, Juhász Istvánné, Tóth Imre, Tóth Viktor, Dr. Vadász Mária, Vitkovics Béla közgyűlési tagok. Dr. Fazekas János megyei főjegyző, a megyei önkormányzati hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői, meghívottak. Az ülésről távol maradtak: Berencsi Béla, Borkó Károly, Halmi József, Dr. Helmeczy László, Pehely Zoltán, Pintér István közgyűlési tagok. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Köszöntötte a közgyűlés tagjait, a meghívott vendégeket. Megállapította, hogy a közgyűlés 40 tagja megjelent, így a megyei közgyűlés határozatképes, az ülést megnyitotta. Elmondta, hogy a december 17-ei közgyűlésen Dr. Helmeczi László képviselő kérdést tett fel azzal kapcsolatban, hogy a megyei önkormányzat által fenntartott gyermekvédelmi intézményekben a gyermekek megkapták-e a H1N1 influenza elleni védőoltásokat. Ígérete szerint utána nézett és a következőkről tájékoztatta a közgyűlést és a képviselőt. A gyermekvédelmi intézményekben valamennyi kiskorú gondozott gyermek megkapta a védőoltást, kivéve az allergiások és az engedély nélkül távol, illetve a javítóintézetben lévők. A nagykorú gondozottak részére is lehetővé tették a védőoltást. Nem részesültek védőoltásban az allergiások, az engedély nélkül távol-, illetve a javítóintézetben, továbbá előzetes letartóztatásban lévők, és akik

2 2 nem kérték az oltást. Az új beköltöző gyermekek oltása jelenleg is folyamatban van. Bejelentette, hogy Dr. Karakó László a közgyűlés Ügyrendi és Jogi Bizottságának elnöke az SzMSz 47. -ában foglaltak alapján felszólalási szándékát jelezte a napirendek tárgyalása előtt a megyei közgyűlés tagjai vagyonnyilatkozatának leadásával kapcsolatban. DR. KARAKÓ LÁSZLÓ (frakcióvezető): Elmondta, hogy a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló, többször módosított évi XCVI. törvény 10/A. (1) bekezdésében a megyei közgyűlési tagok számára előírt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítésének határideje január 31. volt. Tájékoztatta a közgyűlést, hogy a közgyűlési tagok ezen kötelezettségeiknek eleget tettek, így gyakorolhatják képviselői jogaikat és teljesíthetik kötelezettségeiket. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Javaslatot tett a meghívóban közöltek szerint a közgyűlés napirendi pontjainak meghatározására a következő módosítással. Javasolta, hogy a testület 11. napirendi pontként vegye fel és tárgyalja meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Sóstó Parkhotel funkcióbővítése, szolgáltatásainak minőségi fejlesztése című, az Észak-alföldi Operatív Program Versenyképes Turisztikai Termék és Attrakciófejlesztés komponensére benyújtott pályázat önerejének biztosítása című előterjesztést. A napirendi pontok számozása ezt követően, értelemszerűen eggyel nő. Tájékoztatta a közgyűlést, hogy az SZMSZ 38. (3) bekezdés a) pontjában foglaltak alapján a közgyűlés zárt ülést tart választás, kinevezés tárgyalásakor, ha az érintett a nyilvános tárgyalásába nem egyezik bele. Az első és második napirendi pontoknál egy pályázó kérte a zárt ülés tartását, a harmadik napirendi pontnál pedig nem érkezett be valamennyi érintett nyílt üléshez történő hozzájáruló nyilatkozata. Megállapította, hogy egyéb javaslat nem merült fel. Szavazásra tette fel a meghívóban feltüntetett napirendi javaslatot az általa tett módosítással. (Időközben az ülésterembe megérkezett Lipők Sándor és Orosz Károly, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 42 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 41 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a napirendi javaslatot az alábbiak szerint elfogadta:

3 3 ZÁRT ÜLÉSEN 1. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Kikelet Ápoló-Gondozó Otthona Tarpa intézményvezetőjének kinevezésére. 2. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Kék madár Ápoló-Gondozó Otthona Gacsály intézményvezetőjének kinevezésére. 3. Előterjesztés a Területi Választási Bizottság, valamint az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztására. NYILVÁNOS ÜLÉSEN 4/a. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről. b. Tájékoztató a két közgyűlés között történt fontosabb eseményekről, tárgyalásokról. c. Jogszabály-tájékoztató. 5/a. Előterjesztés a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosítására. b. Előterjesztés a szeptember 30-i hatállyal megszüntetett nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, valamint a fehérgyarmati Szatmár- Beregi Kórház és Gyógyfürdő önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények beszámolójának és vagyonátadási jelentésének záradékolására, valamint a vagyon használatba adására. A nagy terjedelemre való tekintettel az időközi beszámoló a honlapon, illetve valamennyi dokumentum (a hitelesítő záradékot tartalmazó könyvvizsgálói vélemény is) a Megyei Önkormányzati Hivatal Pénzügyi, Gazdálkodási és Fejlesztési Osztályán megtekinthető.

4 4 6. Előterjesztés a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által szervezett tanfolyamok térítési díjának megállapításáról szóló rendelet megalkotására. 7. Előterjesztés a megyei önkormányzat évi vagyongazdálkodási irányelveinek meghatározására. 8. Előterjesztés a nagydobosi Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium feladatainak átadására, a jogutód nélküli megszüntetésére, és az ingatlan gyermekvédelmi célú hasznosítására vonatkozó elvi döntés meghozatalára. 9. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat intézményei energetikai felújításának, energiatakarékos üzemeltetésének és zöld energiával történő ellátásának KEOP /A, valamint 5.3.0/B pályázati konstrukciók keretében történő megvalósításáról szóló 36/2009. (IV.29.) határozatának felülvizsgálatáról szóló 115/2009. (VI.25.) határozatának kiegészítésére. 10. Előterjesztés a SÓSTÓ PARK HOTEL Idegenforgalmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság üzletrészének felosztására és átruházására. 11. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat tulajdonában lévő Sóstó Park Hotel Kft. funkcióbővítése, szolgáltatásainak minőségi fejlesztése céljából az ÉAOP /B Versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés komponensére benyújtott pályázat önerejének biztosításáról. 12. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi ellátórendszer fejlesztését szolgáló intézkedési csomag feladatainak elfogadására. 13. Előterjesztés a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló rendelet megalkotására. 14. Előterjesztés a megyei önkormányzat kötelező feladatainak a évi költségvetési törvény által biztosított pénzügyi keretek közötti ellátására vonatkozó álláspont kialakítására.

5 5 15. Előterjesztés a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház, a Mátészalkai Területi Kórház, és a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. által a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Sturktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbetegszakellátásban (TIOP 2.2.4/09/1) című pályázati felhívásra benyújtani kívánt pályázatainak, valamint a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. által a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Korszerű regionális onkológiai hálózat kialakítása (TIOP /09/1) pályázati felhívásra benyújtani kívánt pályázatának véleményezésére. 16. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat évi összesített közbeszerzési tervének jóváhagyására. 17. Előterjesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzatának Hivatala köztisztviselőinek díjazásáról, a szociális, jóléti és egészségügyi, valamint kegyeleti juttatások biztosításáról szóló 16/2001. (IX.24.) MKGY számú rendelet módosítására. 18. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat fenntartásában működő egyes szociális és gyermekvédelmi intézmények Alapító Okiratainak módosítására. 19. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat fenntartásában működő egyes nevelési-oktatási intézmények Alapító Okiratainak módosítására. 20. Előterjesztés a KÖLCSEY Televízió Műsorszolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Felügyelő Bizottsága tagjainak és könyvvizsgálójának megválasztására, a társaság Alapító Okiratának módosítására. 21. Előterjesztés a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium intézményvezetői beosztás ellátására szóló megbízás pályázati meghirdetésére. 22. Előterjesztés a nyírbátori Bethlen Gábor Középiskola, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója nyugdíjazás miatti felmentésére és az intézményvezetői beosztás ellátására szóló megbízás pályázati meghirdetésére.

6 6 23. Előterjesztés a Magyar Honvédség készletéből feleslegesnek nyilvánított, használt, de részben vagy egészben még használható, illetve felújítható honvédségi kezelésű állami vagyont képező anyagok, eszközök ingyenes átruházására irányuló kérelem Magyar Honvédséghez történő beterjesztésére. 24. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézetének a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás című konstrukció A komponensére benyújtott Észak-alföldi Komp-háló, minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek című projekt megvalósítására létrejött konzorciumból való kilépésére. 25. Előterjesztés a Nagyalföld Alapítvány megszüntetésének kezdeményezésére. 26. Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Beregért Alapítvány megszüntetésének kezdeményezésére. 27. Bejelentések, kérdések, interpellációk. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a közgyűlés zárt ülésen folytatja munkáját. Az SZMSZ értelmében a zárt ülésen a közgyűlés tagjai, a főjegyző, a jegyzőkönyv vezetéséhez szükséges személyzet, valamint Márk Borbála, továbbá Baloghné Kássa Zita szakértők vesznek részt. Kérte a hallgatóságot, hogy a zárt ülés tartásának idejére hagyják el az üléstermet. ZÁRT ÜLÉS A zárt ülésről az SZMSZ 72. -a szerint külön jegyzőkönyv készült. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a megyei közgyűlés a zárt ülésen a következő határozatokat hozta: a Kikelet Ápoló-Gondozó Otthon Tarpa intézményvezetőjének Magyar Gabriellát bízta meg, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Kék madár Ápoló- Gondozó Otthona Gacsály intézményvezetőjének dr. Bencze Valériát bízta meg. A megyei közgyűlés a választási eljárásról szóló évi törvény 23. alapján biztosított hatáskörében eljárva a Területi Választási Bizottság,

7 7 valamint az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságok tagjait és póttagjait megválasztotta. A határozat teljes terjedelemben a megyei önkormányzat honlapján, tekinthető meg. A választási eljárásról szóló évi C. törvény 28. (1) bekezdése alapján a választási bizottság tagjai a megyei közgyűlés elnöke előtt esküt tesznek, melyre február 12-én, a holnapi napon, 10 órakor, itt a Bessenyei Nagyteremben kerül sor. 4/a. Napirendi pont Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a beszámolónak a Központi Statisztikai Hivatal Debreceni Igazgatósága Nyíregyházi Képviseletének elhelyezésével kapcsolatos megállapodások módosításáról szóló részét a közgyűlés Gazdasági és Vagyonbizottsága a közgyűlési anyagok postázását követően tárgyalta meg. Felkérte Dr. Seszták Miklóst, a Gazdasági és Vagyonbizottság elnökét, ismertesse a bizottság véleményét. DR. SESZTÁK MIKLÓS (a Gazdasági és Vagyonbizottság elnöke): Bejelentette, hogy az előterjesztést a bizottság egyhangúlag támogatta. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárom. Bejelentette, hogy a határozat-tervezet megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót. (Időközben az üléstermet elhagyta Gazda László, Jenei Sándor, Lipők Sándor és Mónusné Dicső Zsuzsanna, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 37 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 30 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 7 tartózkodás mellett a határozat-tervezetet elfogadta, és az alábbi határozatot hozta:

8 8 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2010. (II.11.) h a t á r o z a t a a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről A Megyei Közgyűlés 1. a 33/2009. (IV.29.) határozat 5. pontja, a 100/2009. (V.7.) határozat 4. pontja, a 115/2009. (VI.25.) határozat 3. pontja, a 204/2009. (XII.17.) határozat 2. pontja, a 129/2009. (IX.25.) határozat 5. pontja, a 186/2009. (XI.19.) határozat 2. pontja, a 131/2009. (IX.25.) határozat 5. pontja, a 178/2009. (IX.25.) határozat 3. pontja, a 192/2009. (XI.19.) határozat 2. pontja, a 193/2009. (XI.19.) határozat 2. pontja, a 211/2009. (XII.17.) határozat 4/a., 4/c. pontjai, a 212/2009. (XII.17.) határozat 2/a. pontja, a 213/2009. (XII.17.) határozat 2/a. pontja, a 214/2009. (XII.17.) határozat 2/a. pontja, a 215/2009. (XII.17.) határozat 2/a. pontja, a 216/2009. (XII.17.) határozat 2., 3. pontjai, a 220/2009. (XII.17.) határozat 4. pontja, a 221/2009. (XII.17.) határozat 2. pontja, a 223/2009. (XII.17.) határozat 2/a., 2/b. pontjai, a 227/2009. (XII.17.) határozat 2., 3. pontjai, végrehajtásáról szóló beszámolót elfogadja; 2. a 121/2004. (X.21.) határozat 2. pontja végrehajtási határidejét december 31-ig meghosszabbítja, a 225/2009. (XII.17.) határozat 2. pontja végrehajtási határidejét április 30-ig meghosszabbítja; 3. a 41/2004. (IV.30) határozat 3. pontja, a 67/2004. (V.20.) határozat 3/b. pontja, a 91/2004. (VII.2) határozat 3. pontja, a 22/2005. (II.18.) határozat 2. pontja, a 23/2005. (II.18.) határozat 2. pontja, a 93/2005. (IX.23.)

9 9 határozat 2. pontja végrehajtásáról szóló további évenkénti beszámolóktól eltekint; 4. A 226/2009. (XII.17.) határozat 1. és 2. számú melléklete helyébe jelen határozat 1. és 2. számú melléklete lép. 5. a Gazdasági és Vagyonbizottság 61/2009. (XII.9.) (3. számú melléklet), az Ügyrendi és Jogi Bizottság 109/2009. (XI.12.) (4. számú melléklet), 110/2009. (XI.12.) (5. számú melléklet), 111/2009. (XI.12.) (6. számú melléklet), 112/2009. (XI.12.) (7. számú melléklet), 113/2009. (XII.10.) (8. számú melléklet), 114/2009. (XII.10.) (9. számú melléklet), 115/2009. (XII.10.) (10. számú melléklet), 116/2009. (XII.10.) (11. számú melléklet), 117/2009. (XII.10.) (12. számú melléklet), 131/2009. (XII.10.) (13. számú melléklet), a Közbeszerzési Bizottság 21/2009. (IX.09.) (14. számú melléklet), 22/2009. (IX.16.) (15. számú melléklet), 25/2009. (X.02.) (16. számú melléklet), 26/2009. (X.02.) (17. számú melléklet), 27/2009. (X.26.) (18. számú melléklet), 28/2009. (X.26.) (19. számú melléklet), 29/2009. (X.26.) (20. számú melléklet), 30/2009. (XI.10.) (21. számú melléklet), 32/2009. (XII.17.) (22. számú melléklet), 33/2009. (XII.31.) (23. számú melléklet), 34/2009. (XII.31.) (24. számú melléklet), (A Közbeszerzési Bizottság határozatainak mellékletei a Pénzügyi, Gazdálkodási és Fejlesztési Osztály irodájában megtekinthetőek.)

10 10 a megyei közgyűlés elnöke 4/2009. (III.23.) (25. számú melléklet), 5/2009. (III.23.) (26. számú melléklet), 6/2009. (III.30.) (27. számú melléklet), 7/2009. (III.30.) (28. számú melléklet), 8/2009. (III.30.) (29. számú melléklet), 9/2009. (IV.22.) (30. számú melléklet), 10/2009. (IV.29.) (31. számú melléklet), 11/2009. (IV.29.) (32. számú melléklet), 12/2009. (V.13.) (33. számú melléklet), 13/2009. (V.19.) (34. számú melléklet), 14/2009. (V.20.) (35. számú melléklet), 15/2009. (IX.23.) (36. számú melléklet), (A megyei közgyűlés elnöke határozatainak mellékletei a Pénzügyi, Gazdálkodási és Fejlesztési Osztály irodájában megtekinthetőek.) határozatával hozott döntését. 1/2010. (I.22.) MKE rendelkezését (37. számú melléklet) tudomásul veszi A határozatot kapják: Megyei Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Helyben (A határozat mellékletei a jegyzőkönyvhöz csatolva.) 4/b. Napirendi pont Tájékoztató a két közgyűlés között történt fontosabb eseményekről, tárgyalásokról. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Tájékoztatta a közgyűlést, hogy a két közgyűlés között történt fontosabb eseményekről, tárgyalásokról szóló tájékoztató kiegészítését kollégái kiosztották.

11 11 Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, és tájékoztató jellegű napirend esetén nincs vita, csak a közgyűlési képviselők egynegyedének javaslata alapján. Szavazásra tette fel a két közgyűlés között történt fontosabb eseményekről, tárgyalásokról szóló tájékoztatót. (Időközben az ülésterembe megérkezett Fülöp István és Jakab Ferenc, az üléstermet elhagyta Dr. Lenti István, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 38 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 26 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 12 tartózkodás mellett a tájékoztatót elfogadta. 4/c. Napirendi pont Tájékoztató a december 4. és február 01. között megjelent önkormányzatokat érintő jogszabályokról. Előadó: Dr. Fazekas János megyei főjegyző SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Megállapította, hogy a jogszabálytájékoztatóval kapcsolatban kérdés, észrevétel nem merült fel. Bejelentette, hogy ennél a napirendi pontnál nem kell szavazni. 5/a. Napirendi pont Előterjesztés a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosítására. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a napirendi pont előadójaként szóbeli kiegészítése nincs. Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a rendelet-tervezet megszavazása minősített többséget igényel.

12 12 Szavazásra tette fel a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról szóló előterjesztést. (Időközben az ülésterembe megérkezett Mónusné Dicső Zsuzsanna, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 39 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 27 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 12 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta, és az alábbi rendeletet alkotta: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 1/2010. (II.12.) r e n d e l e t e a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról A Megyei Közgyűlés a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja: 1. A Megyei Közgyűlés a létszámcsökkentésre évi III. fordulóban benyújtott pályázat alapján a felmerülő kiadások fedezetére központilag juttatott E Ft-tal a Rendelet 3. ötödik beütésében az Önkormányzatok költségvetési támogatása bevételi előirányzatát felemeli és ezzel egyidejűleg az alábbi intézmények évi költségvetésébe a Rendelet 3/a. 3/b. számú melléklete szerinti részletezésben december 31-i visszamenőleges hatállyal pótelőirányzatot biztosít.

13 Intézmény megnevezése 13 Személyi juttatás Felment. illetmény Munkaa d. járulék Végkielégítés Ezer Ft-ban Támogatás összesen Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnázium és Szakképző Iskola Újfehértó Területi Gyermekvédelmi Központ Kégly Szeréna Gyermekotthon Ellátó Szervezet Nyíregyháza Ö s s z e s e n : A Megyei Közgyűlés a három kórház dolgozóinak évi II. és III. fordulóban létszámcsökkentést érintő felmentésre és végkielégítésre központilag biztosított E Ft-tal a Rendelet 3. ötödik beütésében az Önkormányzatok költségvetési támogatása bevételi előirányzatát, egyidejűleg a Rendelet 3/b. számú mellékletében a Megyei Közgyűlés és Hivatala támogatásértékű működési kiadás előirányzatát felemeli a létszámcsökkentéssel kapcsolatos kiadások fedezetére a következő bontásban: - Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft E Ft - Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft E Ft - Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft E Ft Ö s s z e s e n : E Ft 3. A Megyei Közgyűlés a járulékok elszámolása miatt a Megyei Önkormányzati Hivatal költségvetésében a Rendelet 3/a. 3/b. számú melléklete szerinti részletezésben munkaadói járulék összegét E Ft-tal felemeli, melynek összegével a pénzforgalom nélküli bevételeket megnöveli.

14 14 4. A Megyei Közgyűlés a kórházakat érintő június, július, augusztus, szeptember havi kiutalt kereset-kiegészítések, valamint a figyelembe vett járulékcsökkentések különbözetével a Rendelet 3. ötödik beütésében az Önkormányzatok költségvetési támogatása bevételi előirányzatát E Ft-tal felemeli, mely összeggel a Rendelet 3/a. számú mellékletében a kórházak bevételi előirányzatát a következők szerint korrigálja a Magyar Államkincstár által adott információ alapján: Megnevezés Költségvetési Támogatásértékű támogatás működési bevétel Jósa András Oktató Kórház Nyíregyháza Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nagykálló Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Fehérgyarmat Ezzel egyidejűleg a 21/2009. (XII.18.) rendelet 1. számú mellékletében az OEP finanszírozású intézményeket érintő kereset-kiegészítéssel és járulékcsökkentéssel kapcsolatos döntéseket visszavonja. 5. A Megyei Közgyűlés az érettségi vizsgák lebonyolítására nyújtott E Ft, a szakmai vizsgákra biztosított E Ft, valamint felzárkóztató oktatásra rendelkezésre bocsátott E Ft támogatással a Rendelet 3. ötödik beütésében az Önkormányzatok költségvetési támogatása bevételi előirányzatát, összesen E Ft-tal, ezzel egyidejűleg e rendelet 1. számú mellékletében felsorolt intézmények kiemelt előirányzatát a Rendelet 3/a. 3/b. számú melléklet szerinti részletezésben felemeli. 6. A Megyei Közgyűlés Kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása címén a Rendelet 3. ötödik beütésében az Önkormányzatok költségvetési támogatása bevételi előirányzatát E Ft-tal felemeli ezzel egyidejűleg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház évi költségvetésében dologi előirányzatra pótelőirányzatként biztosítja.

15 15 7. A Megyei Közgyűlés a évi gazdálkodásban bekövetkezett likviditási problémák kiegyenlítésére E Ft dologi előirányzatot engedélyez a költségvetés általános tartaléka terhére az alábbi intézmények részére: Ezer Ft-ban Intézmény megnevezése Pótelőirányzat (dologi) Ápoló-Gondozó Otthon Gacsály Ápoló-Gondozó Otthon Győrtelek Ápoló-Gondozó Otthon Hodász Ö s s z e s e n : A Megyei Közgyűlés az önkormányzat néhány intézményénél saját hatáskörben év végén végrehajtott bevételi előirányzat módosításokkal és azok kiadási feladatokra történő meghatározásával a 2. számú melléklet szerint egyetért, egyidejűleg a Rendelet 3. -ával érintett bevételi-kiadási előirányzatot E Ft-tal felemeli. 9. E rendelet ában foglaltak alapján a Rendelet 3. -ának helyébe az alábbi rendelkezés, ezzel egyidejűleg a Rendelet 1. számú melléklete helyébe jelen rendelet 3. számú melléklete lép. 3. A Megyei Közgyűlés a megyei önkormányzat és intézményei, valamint a Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás évi pénzalapjának előirányzatát E Ft bevételi főösszeggel, E Ft kiadási főösszeggel, e rendelet mellékletében foglalt részletezéssel állapítja meg az alábbi bevételi forrásösszetétel mellett:

16 16 - Önkormányzati finanszírozású intézmények működési bevétele E Ft, - OEP. finanszírozású intézmények működési bevétele E Ft, - Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás működési bev E Ft, - Önkormányzatok sajátos működési bevétele E Ft, - Önkormányzatok költségvetési támogatása E Ft, - Felhalmozási és tőkejellegű bevétel E Ft, - Támogatásértékű bevételek E Ft, Ebből: = OEP finanszírozás E Ft, = Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás E Ft, - Előző évi pénzmaradvány E Ft, Ebből: = OEP finanszírozás E Ft, = Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás E Ft, - Felhalmozási célú hitel E Ft, Ebből: = Jósa András Oktató Kórház célhitele E Ft, = Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő eszköz beszerzés célhitele E Ft, = Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás E Ft, - Pénzforgalom nélküli bevétel E Ft. 10. A Rendelet 5. (1) (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: (1) A Megyei Közgyűlés a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények kiadási előirányzatát, az általános és céltartalékát az alábbiak szerint állapítja meg: - önkormányzati finanszírozású intézmények működési kiadása E Ft, - OEP finanszírozású intézmények működési kiadása E Ft, - Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás E Ft, - általános tartalék E Ft, - céltartalék E Ft.

17 (2) A Megyei Közgyűlés a költségvetési intézmények létszám irányszámát fővel hagyja jóvá. A létszám irányszámból 59 fő köztisztviselői létszám A Rendelet 7. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) A Megyei Közgyűlés a megyei önkormányzat és intézményei felhalmozási kiadásait, a folyamatban lévő beruházások éves előirányzatait E Ft kiadási főösszeggel, e rendelet 3/b., 4/a. számú mellékletek szerinti részletezéssel állapítja meg. 12. A Rendelet 3/a., 3/b., 3/c., 4/b. számú mellékletei az e rendeletben foglaltaknak megfelelően módosulnak 13. E rendelet február 12-én lép hatályba, de rendelkezéseit december 31-el kell alkalmazni. (A rendelet mellékletei a jegyzőkönyvhöz csatolva). 5/b. Napirendi pont Előterjesztés a szeptember 30-i hatállyal megszüntetett nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, valamint a fehérgyarmati Szatmár-Bereg Kórház és Gyógyfürdő önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények beszámolójának és vagyonátadási jelentésének záradékolására, valamint a vagyon használatba adására. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke

18 18 SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): A napirendi pont előadójaként javasolta, hogy a Zrt. alapító okiratának módosításáról szóló második határozattervezet egészüljön ki a következő szöveggel: Az immateriális javak, tárgyi eszközök, részesedések, készletek, bankszámlán lévő pénzeszközök, valamint a pénzügyi rendezést igénylő tételek átadását az egészségügyi közfeladatot ellátó gazdasági társaságok részére a határozat melléklete szerint jóváhagyja. Tájékoztatta a közgyűlést, hogy az említett mellékletet a testület részére kiosztották, egyben kérte, hogy a napirendi pontot az elmondottak figyelembevételével tárgyalják meg. Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a határozat-tervezetek megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a szeptember 30-i hatállyal megszüntetett nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, valamint a fehérgyarmati Szatmár-Bereg Kórház és Gyógyfürdő önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények beszámolójának és vagyonátadási jelentésének záradékolásáról szóló határozattervezetet. (Időközben az üléstermet elhagyta Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 38 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 25 igen, 4 nem szavazattal 9 tartózkodás mellett a határozat-tervezetet elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 5/2010. (II.11.) h a t á r o z a t a a szeptember 30-i hatállyal megszüntetett nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, valamint a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények beszámolójának és vagyonátadási jelentésének záradékolásáról

19 19 A Megyei Közgyűlés 1.) a 32/2009. (IV.29.) számú határozatával megszüntetett nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház, a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház, valamint a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő önállóan gazdálkodó költségvetési szervek beszámolóját és vagyonátadási jelentését a határozat mellékletét képező egyetértő záradékkal látja el; 2.) felhatalmazza a megyei közgyűlés elnökét a határozat mellékletét képező egyetértő záradék aláírására; 3.) felhatalmazza a megyei főjegyzőt, hogy az elkészített beszámolót és a vagyonátadási jelentést a Magyar Államkincstár részére juttassa el. A határozatot kapják: 1.) Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Nyíregyháza 2.) Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. Nagykálló 3.) Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. Fehérgyarmat 4.) Megyei Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Helyben (A határozat melléklete a jegyzőkönyvhöz csatolva). SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Szavazásra tette fel a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapító okiratának elfogadásáról szóló 31/2009. (IV.29.) határozat módosításáról szóló határozattervezetet. A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 25 igen, 3 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett a határozat-tervezetet elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 6/2010. (II.11.) h a t á r o z a t a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság alapító okiratának elfogadásáról szóló 31/2009. (IV.29.) határozat módosításáról

20 20 A Megyei Közgyűlés a 31/2009. (IV.29.) határozatának 7. pontját az alábbiakkal egészíti ki: 7. A megyei önkormányzat kötelező feladatát képező egészségügyi tevékenység zavartalan és folyamatos ellátásának biztosítása érdekében a szeptember 30-i vagyonmérleg alapján leltárral alátámasztott - immateriális javakat, - tárgyi eszközöket, - részesedéseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságnak használatba adja. A vagyonmérlegben szerepeltetett leltár szerinti - készleteket, - a bankszámlán lévő pénzeszközöket térítésmentesen a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft., Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. és Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. részére átadja. A vagyonmérlegben szerepeltetett és leltárral alátámasztott - kölcsönök, - követelések (adósok-vevők), - kötelezettségek pénzügyi rendezését a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft., Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. és Szatmár- Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. fogja végezni azzal a kikötéssel, hogy a teljesítésekről minden tárgy negyedévet követő 10-ig adatot szolgáltat az önkormányzati hivatal részére. Az immateriális javak, tárgyi eszközök, részesedések, készletek, bankszámlán lévő pénzeszközök, valamint a pénzügyi rendezést igénylő tételek átadását az egészségügyi közfeladatot ellátó gazdasági társaságok részére a határozat melléklete szerint jóváhagyja.

21 21 A határozatot kapják: 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság vezérigazgatója, Székhelyén 2. Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója Nyíregyháza 3. Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Nagykálló 4. Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Fehérgyarmat 5. Megyei Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Helyben (A határozat melléklete a jegyzőkönyvhöz csatolva). 6. Napirendi pont Előterjesztés a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által szervezett tanfolyamok térítési díjának megállapításáról szóló rendelet megalkotására. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a napirendi pont előadójaként szóbeli kiegészítése nincs. Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a rendelet-tervezet megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által szervezett tanfolyamok térítési díjának megállapításáról szóló rendelet megalkotásáról szóló előterjesztést. (Időközben az ülésterembe megérkezett Lipők Sándor, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 39 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 34 igen, 1 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett az alábbi rendelet alkotta:

22 22 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 2/2010. (II.12.) r e n d e l e t e a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által szervezett tanfolyamok térítési díjának megalkotásáról A megyei közgyűlés a helyettes szülők, a nevelőszülők, a családi napközit működtetők képzésének szakmai és vizsgakövetelményeiről, valamint az örökbefogadás előtti tanácsadásról és felkészítő tanfolyamról szóló, módosított 29/2003. (V.20.) ESzCsM rendelet 3. (1) bekezdése alapján a nevelőszülők, valamint az örökbefogadók számára szervezett tanfolyamok térítési díjának megállapításáról az alábbi rendeletet alkotja: 1. A megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által a nevelőszülők képzésére szervezett tanfolyamok térítési díját családonként Ft-ban, egyedülálló személy esetében Ft-ban állapítja meg. 2. A megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által az örökbefogadó szülők képzésére szervezett tanfolyamok térítési díját személyenként Ft-ban állapítja meg. 3. E rendelet március 1. napján lép hatályba. 4. E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a megyei önkormányzat Területi Gyermekvédelmi Központja által szervezett tanfolyamok térítési díjának megállapításáról szóló 10/2008. (IX.14.) rendelet hatályát veszti.

23 23 7. Napirendi pont Előterjesztés a megyei önkormányzat évi vagyongazdálkodási irányelveinek meghatározására. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a napirendi pont előadójaként szóbeli kiegészítése nincs. Az előterjesztést a közgyűlés Gazdasági és Vagyonbizottsága a közgyűlési anyagok postázását követően tárgyalta meg. Felkérte Dr. Seszták Miklóst, a Gazdasági és Vagyonbizottság elnökét, ismertesse a bizottság véleményét. DR. SESZTÁK MIKLÓS (a Gazdasági és Vagyonbizottság elnöke): Elmondta, hogy a bizottság egyhangúlag támogatta az előterjesztést. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a határozat-tervezet megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a megyei önkormányzat évi vagyongazdálkodási irányelveinek meghatározásáról szóló előterjesztést. (Időközben az ülésterembe megérkezett Gazda László és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 41 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 30 igen, 1 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett a határozat-tervezetet elfogadta, és az alábbi határozatot hozta: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 7/2010. (II.11.) h a t á r o z a t a a megyei önkormányzat évi vagyongazdálkodási irányelveinek meghatározásáról

24 24 A Megyei Közgyűlés a Megyei Önkormányzat évi vagyongazdálkodási irányelveit a következők szerint határozza meg: A vagyonpolitikai irányelvek útmutatóként szolgálnak a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Önkormányzat minden szervezete és intézménye számára az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 19/2004. (VII.5.) rendelet keretei között. Kiemelt figyelmet kell fordítani a vagyonnyilvántartás folyamatosságára, aktualizálására, a vagyonnal való gazdálkodás szabályosságára, a vagyonvédelemre. Ebben a feladatkörben kiemelten kell kezelni a kórházak átszervezése következtében létrejött gazdasági társaságok használatába került önkormányzati tulajdonú, több, mint 14 milliárd Ft értékű eszközállományt. A vagyongazdálkodás legfontosabb követelményeit évben is a közgyűlés által elfogadott középtávú program és az ágazati szakmai programok határozzák meg. Az önkormányzati bevételek csökkenése miatt kiemelt fontossággal bír a pótlólagos források teremtése és a vagyonnal való ésszerű gazdálkodás. A korábbi évekhez hasonlóan a jogszabályok adta lehetőségek mentén sor kerülhet az intézmények szervezeti felépítésének, energiaellátásának racionalizálására, ami további átszervezéssel, összevonással, gazdasági társaság alapításával járhat, illetve az utóbbiak működtetéséhez befektető bevonása is szükségessé válhat. A vagyongazdálkodás fontos eleme az ingatlan állománnyal való gazdálkodás, annak - gyarapítása, funkcionális megfelelőségének javítása, - állagának megőrzése, - ésszerű hasznosítása. Az intézményi feladat ellátás tárgyi feltételrendszerének korszerűsítése évben is folytatódik, a kibocsátott kötvény, a Magyar Fejlesztési Bank forrásaiból igénybevételre tervezett 2 milliárd Ft hitel terhére, pályázati források megszerzése mellett, a költségvetési javaslat 4/a,b,c,d számú mellékleteiben meghatározottak szerint.

25 25 Az intézmények vezetőinek fontos feladata, hogy az egyre szűkösebbé váló anyagi lehetőségek mellett is folyamatosan gondoskodjanak a viszonylag kisebb ráfordítást igénylő karbantartási, állagmegóvási munkálatok elvégzéséről, a kihasználatlan épületek, területrészek hasznosításáról. Az elmúlt évben megoldott ingatlanhasznosítási feladatok következtében az értékesíthető vagyontárgyak köre évben az alábbiak szerint alakul: - Igrice Kemping, - berkeszi Vay kastély, - Fenyves turistaház és építési telkek, - vásárosnaményi Tiszavirág Kemping, - Nyíregyháza-Sóstófürdő, Berenát u. 2. szám alatti ingatlan, - rakamazi vizibázis ingatlanai, - Mártírok tere 9. szám alatti irodaház VIII. emelete. A mintegy 900 millió Ft piaci értéket képviselő ingatlan portfolió akár csak részbeni értékesítésével is teljesíthető lenne a költségvetési rendeletben ingatlan eladásból előirányzott 300 millió Ft-os bevétel, kilátásainkat viszont rontja a válsághelyzet miatti vásárlói kereslet csökkenése. Az értékesítés mellett az intézményi feladatok színvonalasabb ellátása érdekében kívánatos lehet ingatlanok szerzése is. A megyei közgyűlés döntése nyomán 2010-ben a volt Berwin ruhagyár értékes ingatlanának megvásárlásával a közművelődési intézményeink használatában lévő vagyon nő jelentős mértékben, és további tárgyalásokat szükséges folytatni a volt Hadkiegészítő Parancsnokság épületének megvétele érdekében. Határozatot kapja: Megyei Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Helyben 8. Napirendi pont Előterjesztés a nagydobosi Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium feladatainak átadására, jogutód nélküli megszüntetésére és az ingatlan gyermekvédelmi célú hasznosítására vonatkozó elvi döntés meghozatalára. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke

26 26 SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a napirendi pont előadójaként szóbeli kiegészítése nincs. Tájékoztatta a közgyűlést, hogy a napirendi pontban érintett személy hozzájárult a nyilvános ülés tartásához. Megállapította, hogy a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdés nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a határozat-tervezet megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a nagydobosi Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium feladatainak átadásáról, jogutód nélküli megszüntetéséről és az ingatlan gyermekvédelmi célú hasznosítására vonatkozó elvi döntés meghozataláról szóló előterjesztést. (Időközben az üléstermet elhagyta Fülöp István, így a jelenlévő közgyűlési tagok száma 40 fő.) A szavazás eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés 38 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a határozat-tervezetet elfogadta és az alábbi határozatot hozta: SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2010. (II.11.) h a t á r o z a t a a nagydobosi Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium feladatainak átadásáról, a jogutód nélküli megszüntetéséről és az ingatlan gyermekvédelmi célú hasznosítására vonatkozó elvi döntés meghozataláról A Megyei Közgyűlés 1. megerősíti a 178/2009. (IX.25.) MKgy. határozatban foglaltakat, és a nagydobosi Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumot (továbbiakban: Intézmény), mint közoktatási intézményt az 1. sz. melléklet szerinti megszüntető okirat alapján július 31. napjával jogutód nélkül megszünteti;

27 27 2. felhatalmazza a közgyűlés elnökét és a megyei főjegyzőt az 1. számú melléklet szerinti megszüntető okirat aláírására, a megszüntetéssel összefüggő egyéb szükséges, jogszabályban rögzített jognyilatkozatok megtételére; Határidő: július 31. Felelős: a közgyűlés elnöke a megyei főjegyző 3. biztosítja az Intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók tanulmányainak folytatását a szülők által tett nyilatkozatoknak megfelelően, a mátészalkai Móra Ferenc Általános Iskola és Speciális Előkészítő Szakiskolában (továbbiakban: Iskola); a nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Gyermekotthon, Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálat intézményében; a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban; valamint a tiszalöki Frim Jakab Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban; Határidő: június 20. Felelős: Kósa Zsigmondné igazgató 4. a határozat 2. számú melléklete szerinti közoktatási feladat-ellátási megállapodást köt Mátészalka Város Képviselő-testületével az Intézményben a 2009/2010. tanév végén tanulói jogviszonnyal rendelkező, s tanulmányaikat a 2010/2011. tanévtől kezdődően a mátészalkai Iskolában folytató tanulók nevelése-oktatása biztosítására, egyben felhatalmazza a közgyűlés elnökét a közoktatási feladat-ellátási megállapodás aláírására; Határidő: február 28. Felelős: a közgyűlés elnöke 5. amennyiben a 4. pontban meghatározott közoktatási feladat-ellátási megállapodást a felek határidőre nem írják alá, az abban érintett tanulók elhelyezését a nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Gyermekotthon, Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálat intézményben biztosítja; 6. elhatározza, hogy a közoktatási intézmény jogutód nélküli megszüntetéséről hozott közgyűlési döntést követően az ingatlant gyermekvédelmi célokra hasznosítja; 7. felkéri a megyei főjegyzőt, hogy

28 28 a. intézkedjen a közoktatási feladat-ellátási megállapodás teljesüléséhez szükséges Költségvetési előirányzat biztosításáról; Határidő: október 31-ét követő első közgyűlés Felelős: a megyei főjegyző b. kísérje figyelemmel az Intézmény jogutód nélküli megszüntetésével kapcsolatos feladatok végrehajtását; Határidő: július 31. Felelős: a megyei főjegyző c. a közoktatási intézmény jogutód nélküli megszüntetéséről hozott közgyűlési döntést követően kezdje meg az ingatlan gyermekvédelmi célokra való hasznosítására vonatkozó intézkedéseket; Határidő: február 15. Felelős: a megyei főjegyző d. a közoktatási intézmény jogutód nélküli megszüntetéséről hozott közgyűlési döntést követően intézkedjen a jogutód nélküli megszüntetéssel összefüggő költségvetési előirányzat biztosításáról; Határidő: június 15. Felelős: a megyei főjegyző 8. felhívja az Intézmény igazgatóját, hogy a. a jogutód nélküli megszüntetés miatt szükségessé váló munkáltatói és egyéb intézkedések végrehajtására készítsen feladattervet és adja át azt a megyei főjegyzőnek; Határidő: február 28. Felelős: igazgató b. a jogutód nélküli megszüntetés miatt szükségessé váló munkáltatói és egyéb intézkedéseket tegye meg; Határidő: július 31. Felelős: igazgató 9. megállapítja, hogy Kósa Zsigmondné intézményvezetői megbízása július 31. napjával megszűnik; 10. megköszöni Kósa Zsigmondnénak, az Intézmény vezetőjeként végzett tevékenységét.

29 29 A határozatot kapják: 1. Kósa Zsigmondné igazgató, Perényi Péter Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium 4823 Nagydobos, Fő út Szabó István polgármester 4700 Mátészalka, Hősök tere Megyei Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Helyben 4. Megyei Önkormányzati Hivatal humánpolitikai referense, Helyben (A határozat mellékletei a jegyzőkönyvhöz csatolva). 9. Napirendi pont Előterjesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat intézményei energetikai felújításának, energiatakarékos üzemeltetésének és zöld energiával történő ellátásának KEOP /A, valamint 5.3.0/B pályázati konstrukciók keretében történő megvalósításáról szóló 36/2009. (IV.29.) határozatának felülvizsgálatáról szóló 115/2009. (VI.25) határozatának kiegészítésére. Előadó: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy a napirendi pont előadójaként szóbeli kiegészítése nincs. Az előterjesztést a közgyűlés Gazdasági és Vagyonbizottsága a közgyűlési anyagok postázását követően tárgyalta meg. Felkérte Dr. Seszták Miklóst, a Gazdasági és Vagyonbizottság elnökét, ismertesse a bizottság véleményét. DR. SESZTÁK MIKLÓS (a Gazdasági és Vagyonbizottság elnöke): Elmondta, hogy a bizottság egyhangúlag támogatta az előterjesztést. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Megkérdezte, hogy kíván-e valaki a napirendi ponthoz kapcsolódóan kérdést feltenni. DR. SZÉP BÉLA (a közgyűlés tagja): Kifejtette, hogy az 1. sz. melléklet rovatai között egyéb költségek címén található PR menedzsment, média nyilvánosság és műszaki ellenőrzés rovat. Sajnálatos módon azt kell a rovatban látniuk, hogy miközben a takarékosság, az ésszerű gazdálkodás követelménye minden napjukat és órájukat át kell hassa, hogy erre a bizonyos PR menedzsment, média nyilvánosság célra Ft kerül elkülönítésre. Ez az összeg, ez egyébként nagyjából annyi, mint amennyit az energia-

30 30 megtakarítás tekintetében a Sóstó Parkhotel, illetve a nyírszőlősi gyermekvédelmi központ telephelyének az energiaracionalizálására összes költségként akarnak fordítani. Ebből az következik, hogy akár két kisebb intézménynek az energiaracionalizációja megvalósulhatna ebből a PR menedzsment, nyilvánosság, média költség címén Ft-ból. Megkérdezte, hogy ezzel mi a céljuk, mire fordítják, milyen eljárás keretében, és egyáltalán szükségesnek ítélik-e? SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Elmondta, hogy nem ítéli szükségesnek és egyetért a kérdésben rejlő véleménnyel. Az uniós pályázati programok része ez az ún. PR menedzsment és a nyilvánosság biztosítása, illetve a kormány, az uniós szervek, az NFÜ részéről is szükséges kívánalom a pályázati programok részeként ez a projektelem. Egyetértek a képviselő úrral, valóban túlméretezettnek tűnik úgy is, ha az egész programra vonatkozik, tehát több mind egy milliárdos programra vonatkozik ez a több mint 70 millió forintos összeg. Megadta a szót Oláh Istvánnak, aki ennél részletesebben tud válaszolni a kérdésre. OLÁH ISTVÁN (projekt menedzser): Elmondta, hogy egyéb költségek címén lett feltüntetve minden nem közvetlenül beruházáshoz kapcsolódó költség. Nem kizárólag a PR részét tartalmazza ez az egyéb költségoszlop a mellékletben. Megjegyezte, hogy az uniós előírásoknak megfelelő és kötelezettek bizonyos PR elemek beépítésére, de ez az oszlop a menedzsment költségen túl tartalmaz minden egyéb, úgymond kiegészítő szolgáltatást, tehát itt a megvalósíthatósági tanulmányokon, a projektmenedzsmenten, a pályázatíráson túl tartalmazza a PR részt is. Megerősítette, hogy minden nem közvetlenül a beruházáshoz kapcsolódó, nem beruházási költségként feltüntetett elem ebben az oszlopban szerepel. SESZTÁK OSZKÁR (a közgyűlés elnöke): Megállapította, hogy további kérdés a napirendi ponthoz kapcsolódóan nem merült fel, ezért megnyitotta a vitát a napirendi pont felett. Megállapította, hogy felszólalási szándékot nem jeleztek, ezért a vitát lezárta. Bejelentette, hogy a határozat-tervezet megszavazása minősített többséget igényel. Szavazásra tette fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat intézményei energetikai felújításának, energiatakarékos üzemeltetésének és zöld energiával történő ellátásának KEOP /A, valamint 5.3.0/B pályázati konstrukciók keretében történő megvalósításáról szóló 36/2009. (IV.29.) határozatának felülvizsgálatáról szóló 115/2009. (VI.25) határozatának kiegészítéséről szóló előterjesztést.

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

KIVONAT. a megyei önkormányzat (közgyűlés) különböző társaságokban, (köz)alapítványokban és szervezetekben való képviseletének felülvizsgálatáról

KIVONAT. a megyei önkormányzat (közgyűlés) különböző társaságokban, (köz)alapítványokban és szervezetekben való képviseletének felülvizsgálatáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2006. november 23-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról

KIVONAT. a megyei önkormányzat évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól szóló 6/2009. (III.1.) rendelet módosításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. június 25-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke, Kozma Péter, a közgyűlés alelnöke, Balla

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló-Gondozó Otthona Mándok Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló-Gondozó Otthona Mándok Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ------------------------------------------------------------------------------------------------- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. szeptember 23 -án (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2011. február 24. 6. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 6/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet 7/2011. (II. 24.) önkormányzati rendet A Baranya Megyei

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Intézményfenntartó Társulása 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Száma: 3117-4/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Intézményfenntartó Társulása 2013. október 30-án /szerdán/ 18.05 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. október 29-én (szerda) 13:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. február 24-én (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.szeptember 12-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT

Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.szeptember 12-én tartott ülésének: TÁRGYSOROZAT Tiszakóród község Önkormányzat Képviselőtestülete 2013.szeptember 12-én tartott ülésének: a.) jegyzőkönyve, b.) rendelete: 9/2013., c.) határozatai: 61-64., d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZAT 1.) Az önkormányzat

Részletesebben

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV

Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Szám: 1/2013. Készült Pápateszér Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013. január 30-án 18 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Pápateszér, Petőfi u. 17. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének március 16-ai üléséről JEGYZŐKÖNYV 1 Az Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 16-ai üléséről 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádándi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015.március

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. SZEPTEMBER 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2013. (IX. 13.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2013. évi

Részletesebben

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására.

KIVONAT. 2. felhatalmazza elnökét a határozat mellékletét képező ellátási szerződés aláírására. KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2010. december 16-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. december 11-i NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 14/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 15/2014.(XII.12.) Önk. rendelet 16/2014.(XII.12.) Önk.

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Kikelet Ápoló-Gondozó Otthona Tarpa Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Kikelet Ápoló-Gondozó Otthona Tarpa Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ------------------------------------------------------------------------------------------------- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 10/2014. (IX.16.) önkormányzati rendelet az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottsága 2010. december 16-án 8:20 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, július 18., kedd. 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. július 18., kedd 5. szám TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2018. december 28-án az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Kovács

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

J E G Y ZŐKÖNYV. A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 1 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2011. január 3. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8495/2006. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája

Részletesebben

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK N A P I R E N D

TISZAVASVÁRI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGÁNAK ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK N A P I R E N D 2016. ÁPRILIS 26-ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉNEK a.) jegyzőkönyve b.) napirendje c.) i: 61-69. N A P I R E N D 1. Előterjesztés Tiszavasvári Város Önkormányzata 2016. évi költségvetéséről szóló 3/2016. (II.18.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-1/2016 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

KIVONAT. SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 23/2007. (IV.20.) h a t á r o z a t a

KIVONAT. SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 23/2007. (IV.20.) h a t á r o z a t a KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2007. április 20-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2012. december 12-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tárgyaló Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 26-án 17 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK JOGI, ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottsága

Részletesebben

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V

LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V LESENCETOMAJ TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE LESENCEFALU TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 640-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Lesencetomaj Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. NOVEMBER 5-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 15/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet Told Község Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Dunaszeg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete I/1-24/2015. J e g y z ő k ö n y v 2015. december 14-én 18:00 órakor a Községházán tartott rendes, nyilvános üléséről. Jelen vannak: Babos Attila polgármester

Részletesebben

III. számú előterjesztés

III. számú előterjesztés A rendelet elfogadásához minősített többség szükséges! III. számú előterjesztés Őcsény község képviselőtestületének 2009. december 16.án, 17órakor megtartandó ülésére A 2009. évi költségvetésről szóló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről. 9 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2014. július 9. napján meg-tartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Hercegfalvi Frida Palsics János Pályi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről 170/21/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 30 - án tartott nyílt üléséről Rendeletek: 14/2014 (XII.31.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 12/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola község Önkormányzati Képviselő-testülete 2012. november 29-én 08,00 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2015. november 25 -én (szerda) 15:00 órai kezdettel a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/ /2012. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 3. számú jegyzőkönyve (2012. ÁPRILIS 3.) Határozatok: 17/2012. - 19/2012. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jelen vannak: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2014. június 23-án (hétfő) 15:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. V Ó M E G H Í

BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. V Ó M E G H Í BÖGÖT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 9612 Bögöt. Assisi Szent Ferenc u. 2/A. M E G H Í V Ó Bögöt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 15:0 a Bögöt Község Önkormányzata hivatalos helyiségében ülést tart, amelyre

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 10-én a Sárbogárdi Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőnyárád község Önkormányzat Képviselő-testületének a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében 2014. április 29-én 15,00 órakor megtartott üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. szeptember 4. napján 8 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Fotta Csaba elnök, Krausz Csaba,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

2. sz. JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa és Kertészsziget Önkormányzat Napközi Otthonos Óvoda Intézményfenntartó Társulás Pénzügyi Bizottsága Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 713-2/2016. iktatószám 2. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 120/2013. (VI. 26.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 120/2013. (VI. 26.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KORONCÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 9113 KORONCÓ, RÁKÓCZI U. 48. 1-8/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatal nagytermében

Részletesebben

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 120-27/2011. Bazsi Község Önkormányzata 8352 Bazsi, Fő u. 91. Tel/Fax: 87/352-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. április 5-én 18,00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testület Szám: B/104-8/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Balatonmagyaród Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 09. napján 14,00 órakor

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2015. augusztus 03. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről

Jegyzőkönyv. Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 31-én megtartott nyílt ülésről 64/13/2013 Zala Megye Pördefölde Jegyzőkönyv Pördefölde Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 31-én megtartott nyílt ülésről Határozatok: 87/2013.(X.31.) kt. határozat 88/2013.(X.31.)

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csengeri Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csengeri Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK

RENDELET HATÁROZATOK MELLÉKLETEK 2011. június 23. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 11/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelet A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Bizottsága november 18-án megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Bizottsága november 18-án megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Közbeszerzési és Vagyongazdálkodási Bizottsága 2010. november 18-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Nagy Miklós, a bizottság elnöke, Adorján

Részletesebben

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend:

A október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: Pákozd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A 2012. október 25-én, csütörtökön tartott rendkívüli nyílt testületi ülés J e g y z ő k ö n y v e Napirend: 1. Javaslat és költségvetési szerveinek 2012.

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2010. június 25. XX. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Személyi rész 2 II. Önkormányzati rendeletek 3 III. Közgyűlési határozatok 5 IV. Közlemények, hirdetmények 7 2 I. Személyi

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa az ülését:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa az ülését: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/9/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14-én Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében tartott rendkívüli nyílt üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (Kiskunhalas)

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2011. január 27-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2011. január 27-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2011. január 27-én megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE KÖZGYŰLÉSÉNEK 4/2011. (I.27.) Határozata a Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Palotás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 25-én megtartott nyilvános rendkívüli

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 8-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal 4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300 Fax: 52/557-302 E-mail: polgmhiv@hajduszob.hu Ikt. sz.: 17303-1/2016. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete 9/2015. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö NY V : Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 08. napján 18 órakor megtartott üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem A Képviselő-testület

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 2007. március 23. 3. szám A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT A KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 4/2007. (III. 23.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013.

Részletesebben

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV

Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat JEGYZŐ KÖNYV Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzat 5520 Szeghalom, Szabadság tér 4-8. Tel.: 66/371-611, Fax: 66/371-623 Iktatószám: 383/2013. JEGYZŐ KÖNYV Készült: Szeghalom Roma Nemzetiségi Önkormányzatának 2013.

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 23-án megtartott nyílt együttes testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének január 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének január 7-én megtartott rendkívüli üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2009. január 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Balogh Tibor Bodnár János Cseh Béla Dargó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

1. Előterjesztés a szociális nyári gyermekétkeztetés céljára 2013. évben benyújtott támogatás igénybevételére.

1. Előterjesztés a szociális nyári gyermekétkeztetés céljára 2013. évben benyújtott támogatás igénybevételére. ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. május 15-én megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 41-43. Száma: 1-56/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1. Előterjesztés

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XIV. évfolyam 2. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2013. FEBRUÁR 12. TARTALOM A KÖZGYŰLÉS RENDELETE ZMJVK 6/2013. (II.12.) ÖR. a 2012. évi költségvetésről szóló 7/2012.(II.10.)

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 21/2013 (IX. 26.) önkormányzati rendelete a helyi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V Száma:5-5 /2011. J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Újfehértó Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 14-én 14 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal hivatali helyiségében

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. szeptember 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. szeptember 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. szeptember 15-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 8/2014. (IX. 16.) önkormányzati rendelet Nagykereki Községi Önkormányzat 2014.

Részletesebben

KIVONAT. 1. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezete Alapító Okiratát május 1-től az alábbiak szerint állapítja meg:

KIVONAT. 1. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezete Alapító Okiratát május 1-től az alábbiak szerint állapítja meg: KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/

Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/ Erdőkürt Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2176 Erdőkürt, Kossuth út 51. Tel./fax: 32/479-179 E-mail: hivatal@erdokurt.hu 10. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Ülés ideje: 2017. augusztus 24.) Napirend:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának június 14. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának június 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. június 14. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Nádasdi Frida a bizottság elnöke, Héri Viktor a bizottság tagja, Farkas Ernő polgármester, Dr. Tóth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend.

MUTATÓ. Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről. Hat. Rend. MUTATÓ Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 24-én megtartott soron kívüli nyílt testületi üléséről Tárgy: Hat. Rend. száma: Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KIVONAT. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés

KIVONAT. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

RENDELET HATÁROZATOK

RENDELET HATÁROZATOK 2006. december 21. 19. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 20/2006. (XII. 21.) Kgy. a Baranya Megyei Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 2/2006. (II. 22.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 5-én megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A napirend tárgyalása

JEGYZŐKÖNYV. A napirend tárgyalása JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. augusztus 14-én ülésén Magyargéc Község Önkormányzatának hivatali helyiségében. Jelen vannak: Velki Róbert polgármester Pingiczer Józsefné képviselő Ruzsinszki Györgyné képviselő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-én tartott nyílt üléséről 170/13/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 27-én tartott nyílt üléséről Rendeletek: 9/2014. (VI.28.)

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Roma Nemzetiségi Önkormányzat Tiszaszentmárton Képviselőtestületének 2016. 05.30. napján 16:00-tól megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 8-11/2016. T Á R G Y S O R O Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. december 19-én a Városháza emeleti kistermében 13 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2016. évi 6. szám 2016. október KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy Oldal A közgyűlés 2016. október 27-ei rendkívüli ülése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben