A környezet túlterhelése és ez milyen hatással van az emberiségre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A környezet túlterhelése és ez milyen hatással van az emberiségre"

Átírás

1 A környezet túlterhelése és ez milyen hatással van az emberiségre Fogalmazásom során főként arról írok, hogy egy mai ember a mai világban, mennyi káros és mérgező anyagot visz a szervezetébe a tudta nélkül. Minden egyes témánál, amit megemlítek, fel fogom sorolni a nem kívánt mellékhatásokat és, hogy hogyan lehetne orvosolni a problémákat. A környezet túlterhelése alatt esszé-m során, a társadalmi környezetről fogok írni, hogy ránk, emberekre, milyen hatással vannak a körülöttünk lévő dolgok, anyagok, amiket használunk, megeszünk, megiszunk. Az emberiség növekedése egy nem kívánt folyamatot indított el. Földünk nem tud elegendő természetes élelemmel ellátni minket, ezért különböző adalékokkal kompenzáljuk a termékeinket, melyek olykor igen káros hatással vannak az emberi szervezetre. Hallotta-e már azt a mondást, hogy Amit eszel, azzá leszel? Az alábbiakban ismereteim és forrásanyagaim alapján megpróbálom megfogalmazni mennyi káros és szennyező anyagot fogyasztunk manapság, akaratunk ellenére is. Az ételekben engedélyezett adalékokat öt csoportba sorolják, ezek az alábbiak: színezőanyagok, tartósítószerek, antioxidánsok, emulgálószerek, stabilizáló szerek. Színezőanyagok Szerepük sokszor annyi, hogy az árúk természetesebb, frissebb színűnek tűnnek. Többnyire szerves molekulák. Tartósítószerek Azért használják őket, hogy a termékek szavatossági idejét meghosszabbíthassák. Antioxidánsok Az ételek, anyagok frissen tartásában működnek közre. Antioxidánsok gátolják például a zsírok, olajok avasodását. Ilyen többek között a citromsav (e330). Többnyire szerves molekulák. Emulgeálószerek Felhasználásukkal nő a tészták gépi megmunkálhatósága, könnyebb a megfelelő szemcsésség elérése, habosság, vagy a krémszerűség beállítása. Ezzel együtt alapanyag is megtakarítható, hiszen így, az anyagba több víz, vagy levegő keverhető.

2 Stabilizátorok Az élelem fizikai, kémiai állapotát őrzik meg általuk. Mindezen túl, eszünk még sűrűsítő-anyagokat, zselésítő-szereket és egyéb vegyszereket, például ízfokozókat és különböző habzásgátlókat. Különböző élelmiszerek és a bennük lévő káros anyagok az emberi szervezetre Több káros anyagot eszünk meg a margarinok, mint a növényvédő-szerek miatt. Évente akár keringési eredetű, idő előtti halált lehetne elkerülni, ha betiltanák az ételekben az élelmiszer-iparban gyártott transz-zsírokat, de a nagyvállalatoknak, gyáraknak ez nem érdeke, hiszen egyedüli céljuk a profitmaximalizálás. Több olyan esetről hallunk évente, amikor a természetes anyagokat kispórolják a termékből, annak olcsóbb előállítása érdekében, pl. (csokoládé mikulás, aminek semmi köze a csokoládéhoz). Ezt egy remek példával is tudnám szemléltetni, ahol egy műanyag tálkában, két margarin darabkát és egy vajat helyeztek ki hangyáknak. A kísérlet eredménye megdöbbentő. A kísérlet lényege, hogy valaki kirakott kétféle margarint (fent egy szívkímélő omega három zsírsav tartalmút, balra egy tesco-s ) és egy emlős-állatok tejéből készült vajat, bebizonyítva, hogy nincsen igazuk a tévé reklámoknak, amikor azt mondják, hogy a margarin jobb a szervezetnek. Mint láthatjuk, a hangyák a vajat vígan majszolják, egy-két bátor, akinek margarinra vágyott a szíve, rögtön el is pusztult, mert habár a mi szívünket talán kíméli, az ő testrészeiknek annyira nem tett jót, legalábbis erre lehet következtetni a mozdulatlan hangyatetemekből. Biztosan egészségtelen a margarin, ezzel nem

3 áll szándékomban vitatkozni, talán azt is megkockáztatom, hogy a vaj finomabb, de van ez a jelenség mostanában, hogy extraegészségesen élünk, ami kicsit nekem a másik végletbe való átcsusszanást jelképezi. Rendben, nem eszem cukrot és édességet is csak ünnepnapok alkalmával, teljes kiőrlésű gabonából készült pékárut fogyasztok, igyekszem sok friss zöldséget enni,emellett mozogni és betartani a pontos étkezéseket, de úgy gondolom, ez az általános. Kell az egészséges, "tiszta" táplálkozás, csak mint sok minden másra, erre is igaz, hogy nem feltétlenül jó túlzásba vinni. Hazánkban nagyon példamutató ez az új jótékonysági mozgalom, ami 2 éve indult be igazán a Való Világ 5 során, amikor több mint millió forintot gyűjtöttek össze a rászorulók számára. Ez a program is mutatja, hogy minden feltétel adott, még kicsiben is az egészséges étkezéshez. Földjeink jó minőségűek, megadnának nekünk mindent, amire szükségünk van, szinte semmit sem kéne megvennünk a boltokban, vagy importálnunk külföldről. Ez persze sajnos csak elvben működik, mert rohanó világunkban, lehetetlen mindenkinek megtermelnie magának a napi betevőt, nem beszélve azokról, akik városokban élnek. Az állam talán megtehetné, de tudjuk, hogy itt óriási összegekről van szó. A só Egyes elképzelések szerint sokszor a só helyett a kálisót alkalmazzák az ételekben, mely tönkreteszi a sejtmembránokat, a szerveket. Károsan hat az idegrendszerre, besűrűsödik tőle a vér, egyszóval nagyon káros a fogyasztókra nézve. Manapság a termékekben növelik a kálium bevitelét, miközben csökkentik a nátriumét. Ezen hatások váltják ki például a lakosság fizikai legyengülését, ivartalanodását, vírusokkal és baktériumokkal fertőződését, allergiássá, idegbeteggé válását. A vér besűrűsödése miatt, vesebeteggé, keringési és szívbeteggé, magas vérnyomásos beteggé, csontritkulásossá, rákossá válását. Ezek alapján, talán joggal nevezik a sót fehér halálnak. Megoldás lehet erre, hogy igazi sót, bányászott sót veszünk, vagy amiről biztosan tudjuk, hogy biztosan nem mérgezett káliummal. Más vélemények szerint az ivóvízhez és a fogkrémekhez fluort adnak. (A második világháborúban a szovjet munkatáborokban fluoros vizet adtak a raboknak, annak tudatmódosító hatása miatt). A túlzott fluorfogyasztás rákossá tehet egészséges sejtszerkezeteket és zavart kelthet a közvetítő idegsejtek termelésében. A sejtek kiemelkedő szerepet játszanak rohamok megakadályozásában. A fluor növelheti a szélütés és az agykárosodás, rendszertelen lélegzés, magzatkárosodás, rákosodás esélyeit. A fogak számára bizonyos mennyiségben szükségük van fluorra, de az nagy tételben méreg. (Jól példázza ezt, hogy bizonyos patkánymérgek nátrium-fluoidot tartalmaznak). A fluorid azonban még a leglelkesebb támogatói szerint is csak 12 éves korig van jó hatással a szervezetre. Mindenkinek érdemes utánanéznie, milyen fogkrémet is használ valójában.

4 Mi az ami egyáltalán nem ártalmas fogainknak? A különböző fogporok, általában azokban nincs fluor, valamint azok hatékonyan megszüntetik a fogak sárgaságát, míg ezt a fogkrémeknél, csak nagyon ritkán lehet tapasztalni. A csapvizet több ezer vegyi-anyag szennyezi és ennek csak töredékét képes kiszűrni egy átlagos víztisztító. (Ennek ellenére én személy szerint tisztítatlan csapvizet iszom, mert úgy gondolom annyi szennyező anyag, kell a szervezetembe, amennyit megiszom egy pohár csapvízzel, hogy az immunrendszerem edzésben maradjon.) Sokan úgy gondolják, hogy a boltban vásárolt műanyag flakonos ásványvíz a wellness fitness élet egyik sarokköve és aki azt issza az maga lesz az egészség. Azonban a műanyag palackokból kioldódik a biszfenol-a (BpA) nevű műanyagkomponens. Ez egy ösztrogén hatású vegyület, ami az ásványvíz minőségét a hormontartalom szempontjából a szennyvízéhez hasonlóvá teszi. A frankfurti kutatócsoport kísérleteivel, azt is igazolták, hogy a környezeti hormonoknak legalább egy része műanyag csomagolásból származik, mivel kétszer annyi volt a palackos vizekben a hormonszint, mint az üveges ásványvizekben. Pár szó az aszpartámról Mostanság rengeteget törődnek az emberek az alakjukkal. Már külön TV csatornák is szólnak arról, hogy hogyan adjunk le magunkról rövid időn belül jelentős súlyfelesleget. Ez persze nem baj, sőt nagyon hasznos is lehet a túlsúlyosok számára. Viszont manapság már olyan gyakran esik erről szó és olyan sokat hallunk a magas koleszterinszintről, az elhízásról, hogy azok is elkezdenek fogyókúrázni, akiknek semmi szükségük nem lenne rá. Az egészséges étkezéssel semmi probléma nincs, sőt még a cukor kiiktatásával sem az étrendünkből. A probléma az édességek terén ott jelentkezik, amikor a cukor helyett édesítőszert kezdünk el használni. Cukormentes kólákba, cukorkákba, rágókba, édességekbe keverik, kiegészítve ezeket a termékeket néhány E jelű adalékanyaggal, hogy az édes ízt fenntartsák. Az aszpartám tönkreteszi az agyat, roncsolja a látóidegeket, a központi idegrendszert, szívritmuszavart okoz és szinte minden szervünkre igen károsan hat. Mivel néhány orvos nem ismeri el, hogy az aszpartám méreg és nem ételkiegészítő, ezért volt már rá példa, hogy olyan gyógyszereket írtak fel betegeiknek, melyek ezzel kémiai reakcióba lépve szívmegállást okoztak. Olyan ételeket és italokat kellene fogyasztani, amelyek 100%-ban természetes alapanyagokból készültek. Ezek már manapság is elérhetőek az élelmiszerpiacon, ezek a bio termékek. Ezt sajnos nem mindenki engedheti meg magának, mert az egészséges életmód, igen költséges napjainkban. Az emberiség túlzott megnövekedése miatt is szinte lehetetlen, hogy mindenki 100%-os tisztaságú gyümölcsleveket fogyasszon.

5 Coca Cola A Coca-Cola óriási múltra tekint vissza, valóságos státuszszimbólummá nőtte ki magát. Szinte már bárhol megkaphatjuk, mozikban, hipermarketekben, közértekben és szinte mindenhol ismerik a világon. A kóla aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek ph értéke 2,8. Egy vas szöget négy nap alatt old fel. A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához. Ezen kívül még függőséget is okoz. Volt rá példa, hogy valakinek éjszakánként fel kellett kelnie ahhoz, hogy igyon egy pohár kólát, mert a szervezete olyan szinten hozzászokott, hogy nem bírt meglenni nélküle. A kólát egy bizonyos kóla eszenciából gyártják, ami szigorúan titkos alapanyagokat tartalmaz és ezt egy nyilvánosság elől elzárt központban készítik. Ezt az alapanyagot küldik szét a többi gyárnak, ahol vízzel hígítják fel. ( Néhány évvel ezelőtt, volt ebből egy botrány, amikor egy ilyen esszenciaszállító kamionban felborult egy ilyen hordó kirakodáskor és a rakodómunkás lábára fröccsenve, lemarta róla a cipőt. ) Mire használható még a kóla? Vannak olyan cégek, amelyek már 20 éve használják a kólát kamionjaik motorterének tisztítására és a szélvédőről is eltüntet minden zsíros piszkot. Az USA több államában a balesetek után az úttesten maradt vért távolítják el vele. A kóla kiváló WC kagyló, kád és mosdókagyló tisztító. Egy órán át hagyjuk kólában ázni a kívánt felületet és garantáltan tiszta lesz. Kenőanyag eltávolítására is alkalmas a szövetből. A mosószer mellé öntve a mosógépbe egy doboz kóla minden foltot maradéktalanul eltüntet.

6 A cukor Másik kérdéses táplálékunk a cukor. A múlt század elején az emberek éves cukor fogyasztása 1-2 kg volt. Napjainkban a cukrot megtaláljuk az üdítőinkben, ételeinkben, különböző édességekben, szinte mindenhol. Ez azért veszélyes, mert a túlzott cukorfogyasztás felborítja a test egészséges PH értékét és elsavasítja azt. Ennek következményeképpen, az emberi testben sokkal könnyebben alakulnak ki különböző betegségek. Léteznek kiváló helyettesítő anyagok a cukor kiváltására, mint például a méz, amelyet nagyon sok betegség gyógyítására alkalmaznak. Friss égési sérülésekre, álmatlanságra, hiperaktivitásra, orrdugulásra, torokfájásra, izületi gyulladásra, és migrénre is jótékony hatással van. A mézzel készült sütemények tovább elállnak, mint a cukorral készültek, mivel a méz, baktériumölő hatással bír. A gyorsétkezdék Sokszor megkívánjuk a gyorséttermi ételeket és néha már alig várjuk, hogy mikor haraphatunk bele a hamburgerbe és kapjuk meg azt az íz élményt, amit ezek az ételek nyújtanak. Ez a hatás pontosan azért jön létre, mert az ilyen műanyag ételekben különböző íz fokozókat tesznek, melyekre az emberek rászoknak, és mindig kívánni fogják a termékeiket. Ilyen adalék például a nátrium-glutamát melynek több mellékhatása is ismert. Volt egy ember, aki elhatározta egy film keretein belül, hogy egy hónapig, ilyen koszton fog élni. Három hét után állapota kritikussá vált és orvosai, akik állandó felügyelet alatt tartották, megállapították, hogy több belső szerve kezdi felmondani a szolgálatot. Ez alatt a pár hét alatt emberünk látványosan meghízott és a kísérlet vége felé már az adott étel illatától is elhányta magát, mert a szervezete így figyelmeztette, hogy túl sok mérget evett meg velük. Nem beszélve arról a romlandósági kísérletről, amikor egy üvegcsében egy évig tároltak egy adag gyorséttermi sült burgonyát és egy év elteltével sem jelentkeztek rajta penészfoltok, nagy valószínűséggel a tömérdek mennyiségű tartósítószer miatt.

7 Ezek a termékek 2010/04/22-én készültek (2éve!) Teák A legegészségesebb italok a teák. Mindenkinek érdemes fogyasztania teákat, melyek a legáltalánosabb gyógynövényeket tartalmazzák. Ilyen teafajtákat hazánkban is könnyedén meg lehetne termelni, mert csak pár szaktudással rendelkező munkáskéz kellene és egy kisebb földterület. Így akár az egész hazánkat el lehetne látni különféle gyógyteákkal, melyeknek a hatása olykor elképesztő. Ez a folyamat is biztosítaná a lakosság számára a megfelelő egészségi szintet. Igazolt, hogy a gyógyteáktól az emberek jóval tovább élnek, kevesebbet szenvednek mind testi, mind lelki eredetű gondoktól, pótlódnának a hiányzó ásványi anyagok a szervezetből. A gondok azonban onnan adódnak, hogy minden éremnek van egy másik oldala. Ha mindezt bevezetnék hazánkban, akkor a gyógyszerek iránti kereslet drasztikusan visszaesne, így a nagy gyógyszergyártó cégek, hatalmas pénzektől esnének el. Ezért folyamatos reklámokkal, hirdetésekkel szinten kell tartaniuk presztízsüket. Ettől függetlenedve fogyasszunk kamillateát, hársfateát, körömvirágteát, csalánteát. Három hétig ajánlatos inni egy bizonyos fajta teát, utána már nem vált ki kellő hatást a szervezetben. Ilyenkor egy újabb három hét erejéig érdemes átváltani egy más fajta teára. A mikrohullámú sütő Szinte minden háztartásban megtalálható már a mikrohullámú sütő. A mikróban alkalmazott sugárzás hatására számos táplálékrész, mint például a tojásfehérje, vagy a glükóz, természetellen módon a részeikre esnek szét. Az ételek vitális élettartama, mikrózás után 90%-ról, 60%-ra esik vissza. A tejben és a gabonákban új kötések keletkeznek a sugárzás hatására, és ezek szinte kivétel nélkül rákkeltő hatásúak. A mikróval kezelt táplálék a vérkép elváltozását okozza. A használót érő sugárzások többek közt az idegkárosodások, krónikus megbetegedések, vagy szürkehályog. A vérrel kevésbé ellátott szervek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, ilyen például a szem. Az alumínium A mai világban nagy előszeretettel alkalmaznak mindenben alumíniumot, olcsósága, jó vezetőképessége, erőssége és könnyűsége miatt. Hatalmas bányákat létesítve, átformálva ezzel a föld felszínét óriási mennyiségben bányásszák ki a nyersanyagot (bauxit). Az alumínium remekül bevált a repülőgépgyártásban, az autóiparban, sőt még az űrtechnikában is. Viszont az emberi szervezetbe kerülve, hosszú távon nagyon káros hatású. Ez idézi elő az öregkori szenilitást és az

8 Alzheimer-kórt. Az alumínium előfordulhat még sütőporokban, fájdalomcsillapítókban, női öblítőkben és a gyomorpanaszokban felírt gyógyszerekben. Mindenütt megtaláljuk az alumíniumcsomagolást. Az üdítő italok kupakja és doboza is alumíniumból készül. Már az egyes készítményekből a szervezetünkbe jutó alumínium mérhetetlenül kevés, de az egy év alatt elfogyasztott mennyiség ijesztő lehet, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy szervezetünkben felhalmozódik, és nem bomlik le. Az alumínium lábosok helyett ajánlatos inkább vas, vagy cserépedényekben főzni. Tisztítószerek A tisztítószerekből is elképesztő mennyiségű méreganyag jut a szervezetünkbe. Képesek a bőrön át, vagy a kipárolgásaikon keresztül mérgezni bennünket. Egyes elképzelések szerint ez az allergia igazi oka, nem a parlagfű, hanem ezek a szerek. Ezt az is bizonyítja, hogy nagyszüleinknek fogalmuk sincs az allergiáról, mert az ő korukban még csak természetes tisztítóanyagokat használtak. Ilyen például a falúg. Falúgot szinte bárki el tudja készíteni otthon és több hónapra elegendő mosogatószert nyer ki egyszerre. Egyszerűen kell egy kis fahamu le kell forrázni tiszta vízzel, fél napig állni hagyjuk, majd üvegbe töltve a víz kiold annyi lúgot amennyivel hónapokig lehet mosogatni. Konklúzió A lehetőségeink adottak, hogy egészségesen éljünk. A multi cégek, mammut vállalatok a kezükben tartják, kis túlzással a világ sorsát, hogy mit fogyaszthatunk, hogy milyen minőségű termékeket eszünk, vagy iszunk meg.

Tartalomjegyzék. A kiadvány szerkesztésében közreműködtek. A kiadványt szerkesztette: Gaál Zsófia 2010. május

Tartalomjegyzék. A kiadvány szerkesztésében közreműködtek. A kiadványt szerkesztette: Gaál Zsófia 2010. május Környezettudatos családi praktikum Tartalomjegyzék Előszó...2 Az egészséges lélek mindennek az alapja...3 Hogyan legyünk tudatos vízhasználók?...4 Mozgás!...7 Amit eszel, azzá leszel!...9 Az egészség-

Részletesebben

Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka

Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka Szabados Pál Hogyan regeneráld a tested, avagy a vitalitás titka Szabados Pál 2010 Jelen írásmű változatlan formában szabadon terjeszthető a szerző engedélyével I. Az élet természete Az iskolai oktatásunk

Részletesebben

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA

TÉGY. Egészséges táplálkozás. AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI I RODA Európai Szociális Alap TÉGY TÁMOP-6.1.2-11/3-2012-0058 Egészségügyi Alapellátási Intézmény 5700 Gyula, Béke sgt. 39. %()(.7(7e6 $ -g9ė%( AZ EGÉSZSÉGEDÉRT! Szemléletformáló életmódprogram a gyulai kistérségben

Részletesebben

Desszertek szénhidrátban gazdag ételekhez 145 Zöldségtálak fehérjében gazdag ételekhez 152 Meleg, fehérjében gazdag ételek 157 Zöldségételek 157

Desszertek szénhidrátban gazdag ételekhez 145 Zöldségtálak fehérjében gazdag ételekhez 152 Meleg, fehérjében gazdag ételek 157 Zöldségételek 157 Tartalomjegyzék Előszó 7 A Hay-féle szétválasztó étrend 8 Miért szétválasztó és mégis vegetáriánus 13 A sav-bázis háztartás 16 Miért fontos a ballasztanyagokban gazdag ételek fogyasztása?.. 19 A legfontosabb

Részletesebben

2009. 5LETEK A FOGYÁSHOZ 1SZERŰEN. Sarok Istvánné Tóti Zsófia. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont

2009. 5LETEK A FOGYÁSHOZ 1SZERŰEN. Sarok Istvánné Tóti Zsófia. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont Sarok Istvánné Tóti Zsófia 2009. TNT Slim Fogyasztó és Szépségközpont 1053 Budapest, Veres Pálné u 10. I. em. 1. tel: (1)266-7407 www.tntslim.hu info@tntsim.hu A fogyás az egyik legnépszerűbb téma a világon.

Részletesebben

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - Küldetésünk

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - Küldetésünk Tiszta víz, Tiszta élet, Elérhető áron! Öntsünk tiszta vizet a pohárba! - Küldetésünk Víztisztító és kiegészítő termékeket értékesítünk. Küldetésünk, hogy megfizethető áron, a lehető legjobban működő és

Részletesebben

Édes-keserû betegség. melynek keretében a bíráló bizottság érdemesnek találta pályamunkánkat,

Édes-keserû betegség. melynek keretében a bíráló bizottság érdemesnek találta pályamunkánkat, VI. évfolyam 5. szám, 2006. november www.misszio.hu Misszió Világ regionális egészségvédelmi havilap Édes-keserû betegség A glükóz hétköznapi nevén szõlõcukor vagy krumplicukor az emberi szervezet legfontosabb

Részletesebben

FIGYELEM! Hogyan tudja a háziasszony. családja egészségét. könnyen javítani a zsírok. és olajok helyes használatával? www.kokuszdieta.

FIGYELEM! Hogyan tudja a háziasszony. családja egészségét. könnyen javítani a zsírok. és olajok helyes használatával? www.kokuszdieta. FIGYELEM! ÁLRUHÁS GYILKOS VAN A KONYHÁJÁBAN! Hogyan tudja a háziasszony családja egészségét könnyen javítani a zsírok és olajok helyes használatával? Elôszó A legtöbb ember abban a hitben nő fel, hogy

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS 1 Az egészséges táplálkozás és életmód Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán,

Részletesebben

Az egészség és táplálkozás 12 pontja. Fogyasztóvédelmi kampány

Az egészség és táplálkozás 12 pontja. Fogyasztóvédelmi kampány Az egészség és táplálkozás 12 pontja Fogyasztóvédelmi kampány A Fogyasztóvédők Országos Egyesületének és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének Fogyasztók Hónapja kampánya 1. Tudd, hogy

Részletesebben

Sziasztok. Kinek szól ez az e-book?

Sziasztok. Kinek szól ez az e-book? Sziasztok. Kinek szól ez az e-book? 2 Ez most kivételesen mindenkinek. Ettől az írástól eltekintve nagyon ügyelek arra, hogy az anyagaim ne mindenkinek szóljanak. Célom a fogyni akaróknak megadni minden

Részletesebben

Az optimális testsúly. titka

Az optimális testsúly. titka avagy Az optimális testsúly 19 titka Hogyan éljünk kiegyensúlyozott, teljes és egészséges életet? Tartalomjegyzék Köszöntő...3 Egészségügyi alapelvek...4 Az optimális testsúly...7 Tévhit a dohányzás elhagyása

Részletesebben

Egy kérés: Egy figyelmeztetés: Copyright : Demecs István 2006 Minden jog fenntartva!

Egy kérés: Egy figyelmeztetés: Copyright : Demecs István 2006 Minden jog fenntartva! Demecs István Copyright : Demecs István 2006 Minden jog fenntartva! Egy kérés: Kedves olvasóm. Tudnod kell, hogy ezt a könyvet és a benne található adatokat többen, sok munka és pénz befektetésével rendszereztük,

Részletesebben

Hogyan is kezdődött az egész?... 5. Ugrás történetünk végére a kutatások eredményei és a teendő... 8. Bemutatjuk az emésztő baktériumokat...

Hogyan is kezdődött az egész?... 5. Ugrás történetünk végére a kutatások eredményei és a teendő... 8. Bemutatjuk az emésztő baktériumokat... 1 Tartalom Hogyan is kezdődött az egész?... 5 Ugrás történetünk végére a kutatások eredményei és a teendő... 8 A kutatások eredményei... 8 Bélbaktérium gazdagság... 9 Mi a teendő?... 10 Bemutatjuk az emésztő

Részletesebben

A RÓLUNK GONDOSKODÓ. bolygó A TEREMTETT VILÁG TISZTELETE ÉS AZ EMBER FELELŐSSÉGE

A RÓLUNK GONDOSKODÓ. bolygó A TEREMTETT VILÁG TISZTELETE ÉS AZ EMBER FELELŐSSÉGE ásával, lap g. A RÓLUNK GONDOSKODÓ bolygó A TEREMTETT VILÁG TISZTELETE ÉS AZ EMBER FELELŐSSÉGE Ajánlás Tartalomjegyzék Az Úristen vette az embert és Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze. /Teremtés

Részletesebben

Egyszerûen egészséges sorozat 5 SZOKÁS AMI JAVÍTJA AZ EGÉSZSÉGEDET. Demecs István

Egyszerûen egészséges sorozat 5 SZOKÁS AMI JAVÍTJA AZ EGÉSZSÉGEDET. Demecs István Egyszerûen egészséges sorozat 5 SZOKÁS AMI JAVÍTJA AZ EGÉSZSÉGEDET Demecs István Egyszerûen egészséges sorozat 5 SZOKÁS AMI JAVÍTJA AZ EGÉSZSÉGEDET Demecs István Demecs István: 5 szokás, ami javítja az

Részletesebben

A víz az élet forrása

A víz az élet forrása A víz az élet forrása Aki már valaha diétázott, fogyókúrázott, méregtelenített, pontosan tudja, milyen fontos szerepe van folyadék-bevitelnek, különösképpen a víznek! A szervezet folyadékháztartásának

Részletesebben

Ké mia é s a végyipar szérépé a ma é s a jö vö ta rsadalma nak alakí ta sa ban

Ké mia é s a végyipar szérépé a ma é s a jö vö ta rsadalma nak alakí ta sa ban Ké mia é s a végyipar szérépé a ma é s a jö vö ta rsadalma nak alakí ta sa ban Készítette: Tanács Diána Ipari Szakközépiskola és Gimnázium 8200 Veszprém, Iskola utca 4. Osztály: 12/A Tartalomjegyzék: Bevezetés

Részletesebben

Könnyed séta a diéták útvesztőjében

Könnyed séta a diéták útvesztőjében Könnyed séta a diéták útvesztőjében Rendhagyó szakácskönyv By Brátán Erzsébet Publio Kiadó Copyright 2011 Brátán Erzsébet Minden jog fenntartva! Tartalomjegyzék ELŐSZÓ Néhány érdekesség Nincs rossz étel,

Részletesebben

Kathy Nike Merre megyünk?

Kathy Nike Merre megyünk? Kathy Nike Merre megyünk? Segíts magadon... (alternatív szemlélet életmódról, életvitelről) A könyvben nem az az érték, ami le van írva, hanem amit kiolvasunk belőle. Minden szó arra való, hogy megindítson

Részletesebben

A háztartások vízkezelése

A háztartások vízkezelése A háztartások vízkezelése Mindennapi Ivóvizünk Gyűjtötte Szabó György 2009 Pentaqua Kft. 2009 1. A víz az élet. Víz nélkül nem lehet élni. Természetesnek vesszük, hogy van, nem is gondolunk rá, hogy a

Részletesebben

Amiről a gyógyszergyárak nem beszélnek

Amiről a gyógyszergyárak nem beszélnek Amiről a gyógyszergyárak nem beszélnek A médiában lépten-nyomon a gyógyszergyárak hirdetéseivel találkozunk. A hirdetések egy-egy speciális gyógyszert mutatnak be legtöbb esetben esztétikus, látszólag

Részletesebben

KOMBUCHA A CSODÁLATOS GOMBA

KOMBUCHA A CSODÁLATOS GOMBA Csak a legjobb anyaállatok és anyafák hozhatnak jó nemzetséget. Ezt minden tenyésztő tudja. A legfontosabb tényező, hogy reprodukálunk valami élőt, amelynek saját egyéni minősége van, és semmi mással ki

Részletesebben

Azzá lettél, amit ettél..!

Azzá lettél, amit ettél..! Azzá lettél, amit ettél..! Ismerd fel! Fogadd el! Változtass! A kombuchagomba-tea, a papaya és a szerves jód gyógyászati alkalmazásának lehetőségei Prof. Dr. Török Szilveszter BEVEZETŐ Ez a kis füzet az

Részletesebben

Méreganyagok a szervezetedben, amik tönkreteszik a fogyókúrád

Méreganyagok a szervezetedben, amik tönkreteszik a fogyókúrád Méreganyagok a szervezetedben, amik tönkreteszik a fogyókúrád Bevezető E könyv azzal a céllal készült, hogy táplálkozástudományi, méregtelenítési, s persze fogyókúrás szakértők tanulmányait értelmezve

Részletesebben

Vitamins Essential Minerals Mangosteen Aloe

Vitamins Essential Minerals Mangosteen Aloe A Vemma a legteljesebb elérhető folyékony multivitamin, ásványanyag és vitamin program Vitamins Essential Minerals Mangosteen Aloe A Vemma Essntial Minerals A tudomány azt mondja, hogy fizikai jólétünk

Részletesebben

MIT (T)EGYÉL, Hogy jól legyél. Speciális táplákozási irányzatok endometriózissal élőknek

MIT (T)EGYÉL, Hogy jól legyél. Speciális táplákozási irányzatok endometriózissal élőknek MIT (T)EGYÉL, Hogy jól legyél Speciális táplákozási irányzatok endometriózissal élőknek Az endometriózisnak diétáknak végeláthatatlan irodalma van. A különböző táplálkozási elveknek egyetlen egy pontja

Részletesebben

ZÖLDÁRPA. a mindentadó táplálék. Az egészséges, hosszú élet és a kiegyensúlyozott, jó közérzet forrása. Dr. Yoshihide Hagiwara

ZÖLDÁRPA. a mindentadó táplálék. Az egészséges, hosszú élet és a kiegyensúlyozott, jó közérzet forrása. Dr. Yoshihide Hagiwara ZÖLDÁRPA a mindentadó táplálék Az egészséges, hosszú élet és a kiegyensúlyozott, jó közérzet forrása. Dr. Yoshihide Hagiwara Green Barley Essence a XXI. század gyors étele a természet kertjébôl. Zöldárpa,

Részletesebben

Crystal. Egészség Magazin. Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka

Crystal. Egészség Magazin. Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka VI. évfolyam 5. szám 2009. Crystal Egészség Magazin A Flavinárium Zrt. hálózati lapja Szoptatás mesterfokon Ne fogyózz, lúgosíts Ők mondták 2TestŐr Makrobiotika - a hosszú egészséges élet titka crystal_2009.09_2.indd

Részletesebben

2014. tavasz. Az állandó egészség élménye. Újdonságok. Egészséges. Egészséges táplálkozás. Egészséges

2014. tavasz. Az állandó egészség élménye. Újdonságok. Egészséges. Egészséges táplálkozás. Egészséges 2014. tavasz Az állandó egészség élménye. Hírek, érdekességek Egészséges táplálkozás Újdonságok Egészséges TESTSÚLY wwww.facebook.com/vitaking.eu Ingyenes tanácsadás Egészséges SZÉPSÉG www.vitaking.hu

Részletesebben