Óvodai hírek. Pappné Kovács Edit, óvodavezető

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Óvodai hírek. Pappné Kovács Edit, óvodavezető"

Átírás

1 Óvodai hírek A hosszú téli szünet után január 7-én a Kultúrházban a Habakuk Bábszínház előadását, a Diótörőt néztük meg. Január 15-én a középső- és nagycsoportosokkal a Kisvakond című előadást láttuk Kapuváron, a Rábaközi Művelődési Központban. A gyerekek mindkét előadást élvezték, melyek során nem csak irodalmi élményekkel gazdagodtak a gyerekek, hanem tanulták az előadás alatti viselkedést is. Január 24-én a Beledi ÁMK által Weöres Sándor Centenárium alkalmából megrendezett vers- és prózamondó versenyen vett részt két nagycsoportosunk. A zsűri oklevélben részesítette Gönye Adriennt, Mészáros Emese pedig III. helyezést ért el. Felkészítőjük Bognár Csabáné volt, ezúton is gratulálunk nekik. Február 11-én tartottuk óvodánkban a farsangi bált. Gyerekek és felnőttek is jelmezbe öltöztek. Táncoltunk, daloltunk, vidám rigmusokkal és kikiáltókkal szórakoztattuk magunkat, s mikor már a kedv kissé alábbhagyott, ettünk, ittunk, mulattunk, málnalével mulattunk. Ez az esemény már évek óta szülői kérésre zártkörű, melyen csak az óvodás gyermekek és az óvoda dolgozói vesznek részt. Már nagyon várjuk a tavaszt, amely mint mindig programokban bővelkedik. Az óvodai beiratás áprilisban lesz, melyre szeretettel várjuk a 2,5 évet 2014-ben betöltő gyermekeket és szüleiket. A pontos időpontot a későbbiek folyamán közzé tesszük. Pappné Kovács Edit, óvodavezető

2 Újabb szóló néptáncosi sikerek március én rendezték meg Sopronban a Regionális Gyermek és Ifjúsági Szóló Néptánc Versenyt. Községünk több néptáncos növendéke is sikeresen szerepelt a versenyen. A 2014-es évben aranykeszkenős táncos lett Mészáros Eszter, Csutak Renáta, Zsámboki Enikő. Figurás táncosi díjban részesült Fodor Krisztián, Németh Tamás és Gulyás Dániel. Gratulálunk a táncosoknak és felkészítő tanáraiknak, Csitei Gábornak és Südiné Évának! Népfőiskola alakult Mihályiban A közösségért felelősséget vállaló, azért tenni akaró, a kulturális értékeket védő, a tudást és a tehetséget tisztelő, s azt fejleszteni kívánó 11 fő elhatározása révén megalakítottuk a Zsirai Miklós Népfőiskolát. Célunk: magyarságtudatunkat-, kereszténységünket erősítő, korszerű, általános-és szakműveltségünket fejlesztő színvonalas előadások, rendezvények szervezése. A népi hagyományok ápolásának ösztönzése, a lakóhelyhez való kötődést teremtő tevékenységi formák kibontakozásának elősegítése. Névadónk Zsirai Miklós nyelvész - falunk szülötte -, aki jeles eredményeket ért el a magyar nyelv történek kutatásában, anyanyelvünk formálásában. Népfőiskolánk első nyilvános rendezvényét március 16-án délután tartotta a Kultúrházban. A jövőben is szeretettel várunk mindenkit programjainkra! A november 14-én megtartott közös testületi ülésen született döntések: - Megtárgyaltuk és elfogadtuk a fogorvosi feladatellátás 2013 ¾ évi beszámolója - Döntöttünk egy új fogorvosi kezelőegység beszerzéséről, mivel a régi készülék már használhatatlanná vált (időközben már elkészült az új rendelő és felszerelés is) - Elfogadtuk a Mihályi Mikroközpontú Óvoda évi (január -augusztus) beszámolóját - A képviselőtestületek elfogadták a Mihályi Közös Önkormányzati Hivatal 2013 ¾ évi beszámolóját A december 5-én megtartott testületi ülésen született döntések: - Módosítottuk az Önkormányzat költségvetési rendeletét - A testület elfogadta az önkormányzat III. negyedévi gazdálkodásáról szóló beszámolót - Módosítottuk a szociális és tűzifa rendeletet - Leier térkő pályázat benyújtásáról döntött a testület (faluközpont - bolt előtti területének rendezése céljából) - Székhelyhasználati hozzájárulást adtunk a megalakuló Zsirai Miklós Népfőiskolának - Zárt ülés keretében Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatok és az idősek támogatásáról döntöttünk A december 17-én megtartott zárt testületi ülésen született döntések: - Szociális tűzifa kérelmek támogatásáról döntött a testület. Összesen 21 m3 fa kiosztására volt lehetőségünk decemberében. A községben előzetesen meghirdettük a lehetőséget, valamennyi beadott kérelem támogatásban részesült.

3 - Átmeneti segélyekről és első lakáshoz jutók támogatásáról döntött a testületünk. A 2013-as esztendőben összesen 27 alkalommal tartottunk testületi ülést. A január 22-én megtartott közös testületi ülésen született döntések: - Elfogadtuk a Mihályi Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetését. A közös hivatal az idei esztendőben 72 millió forintból gazdálkodik, melynek 100%-t fedezi a központi költségvetés. - A köztisztviselők évi teljesítményértékelésének alapját képező kiemelt célok meghatározásáról döntöttek a testületek. A február 4-én megtartott testületi ülésen született döntések: - Elfogadtuk a Mihályi Napfény Óvoda évi költségvetését. - Megalkottuk az Önkormányzat évi költségvetését. A tervek szerint az idei esztendőben 190 millió forintból gazdálkodik településünk. - Mihályi Község Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapításáról született döntés. Miután községünk nem rendelkezik és a jövőben sem tervez hitelt felvenni, az összeg nulla forint lett. - Megalkottuk a hulladékrendeletet és a folyékony hulladékrendeletet - Módosítottuk a térítési díj rendelet - Központi háziorvosi ügyelethez történő hozzájárulásról döntött a testületünk - Döntöttünk az Önkormányzati intézményekbe szén-monoxid érzékelő beszereléséről - Megtárgyaltuk a Mihályi Sportöltöző bővítését, egyeztettük az elképzeléseket a MSE vezetőségével - Vízerőmű projektről egyeztettünk - Döntöttünk a faluközpont bolt és takarékszövetkezett előtti területének tervezéséről, egy közösségi tér kialakításról - Ismételten benyújtottuk a Tornaterem felújítási pályázatát Csitei Gábor, polgármester Nyertes pályázat - járdafelújítás és orvosi rendelő felújítás összesen 20 millió forintból A Belügyminisztérium pályázatot írt ki azon települések számára, melyek a korábbi években nem vettek fel hitelt, tehát jól gazdálkodtak. Mihály község 20 millió forint összegre nyújthatott be pályázatot. A pályázatok elbírálása megtörtént, és megkaptuk a 20 millió forint kormányzati támogatást. A pályázat keretében 1 millió forintból járdafelújítást, valamint 19 millió forintból az orvosi rendelő épületének teljes felújítását és bővítését valósítjuk meg.

4 Helyi értéktár Mihályi Község Önkormányzatának Képviselőtestülete 2013-ban létrehozta a helyi értéktár bizottságot. A bizottság munkatársai a képviselőtestület tagjai, valamint dr. Kiss Jenő és Kovács Natália. A közelmúltban ülésező testület első körben a következő helyi értékeket vette fel a Mihályi értéktárba: 1. Szentháromság katolikus templom 2. Evangélikus templom 3. Dőry-kastély 4. Műemlék köztéri szobrok 5. Temetői védett sírok és szobrok 6. Bohócjárás A felterjesztési dokumentumok elérhetők a község honlapján! A BOHÓCJÁRÁS szokását a megyei értéktárba történő felvételre javasoltuk. Reméljük, hogy a megyei értéktár bizottság támogatja elképzeléseinket. Várjuk továbbra is a javaslatokat és ötleteket! További információ a Faluházban Kovács Natáliától kérhető, és a oldalon olvasható! Iskolai hírek Az iskolai életbe is megérkezett a tavasz. Megkezdődtek a tavaszi sportversenyek, az ősszel megkezdett versenyek záró fordulóit is mostanság rendezik. Kunszigeti rejtvényfejtő matematika verseny döntőjébe 8 tanulónk jutott, mezei futóverseny megyei fordulóján 10 fő vesz részt. Tanulóink méltóképpen tiszteleghettek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt, külön dicséret illeti a szereplőket, akik Kisfaludon és a Zsirai Miklós Népfőiskola megalakulásakor is vállalták a szereplést. Hagyományos térségi versmondó versenyünket április 15-én 14 órakor tartjuk a kultúrházban. Mindenkit szeretettel várunk! Első osztályosok beíratásának ideje: április 28., 29. reggel 8 órától 18 óráig április 30. reggel 8 órától 14 óráig Minden kisgyermeket be kell íratni, aki augusztus 31. napig betölti a 6. életévét. (Aki óvodában marad őt is, hozni kell a szakvéleményt a maradásról!) Mit kell hozni a beíratáskor? óvodai szakvélemény, születési anyakönyvi kivonat, taj kártya, lakcímigazolvány. Beiratkozáskor kell dönteni a szülőnek arról is, hogy hit- és erkölcstan órára (egyházak által szervezett), vagy erkölcstan órára jár-e szeptembertől gyermeke!

5 Sportöltöző fejlesztési tervek A Mihályi Sportegyesület a évi TAO pályázat keretében szeretné a helyi sportöltözőt fejleszteni-bővíteni. Az egyesület célja, hogy a sportot kedvelők számára egy közösségi helyiséget hozzanak létre. Önkormányzatunk a tervek elkészítésével segítette az egyesületet, reméljük, hogy pályázatuk sikereses lesz! A sportöltöző fejlesztési terve HIRDETMÉNY MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE KITŰZTE AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK ÉVI VÁLASZTÁSÁT. A SZAVAZÁS NAPJA: ÁPRILIS 6. A SZAVAZÁS 6.00 ÓRÁTÓL ÓRÁIG TART. A SZAVAZÁS HELYE: Mihályi, Faluház Jegyzői tájékoztató Mihályi Község Önkormányzata Képviselő-testülete megalkotta a 3/2014. (II.28.) önkormányzati rendeletét a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról A rendelet értelmében: Mihályi község közigazgatási területén a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás teljesítésére jogosult, illetőleg kötelezett Közszolgáltató: a PANNON-VÍZ Zrt. (cím: 9025 Győr, Országút u. 4.)

6 A Mihályi község közigazgatási területén lévő ingatlanokon keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizeket a Kapuvár szennyvíztisztító telepen (Kapuvár 0657/2 hrsz.) kijelölt ártalmatlanító helyen kell elhelyezni, a Közszolgáltató által üzemeltetett települési szennyvíztisztító telep szennyvízfogadó műtárgyában. Az ingatlantulajdonos köteles a háztartási szennyvízre vonatkozó, az Önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást szükség szerint igénybe venni. Ennek keretében köteles az ingatlanán keletkező, vagy onnan származó az ideiglenes tárolásra szolgáló közműpótló létesítmények ürítéséből származó, illetve a közüzemi csatornahálózatba, vagy más befogadóba, vagy szennyvíztisztítóba nem vezetett háztartási szennyvizet a környezetvédelmi és a közegészségügyi előírások, illetve az egyéb hatósági előírások szerint gyűjteni, a Közszolgáltatónak átadni, a Közszolgáltató szállítóeszközeit igénybe venni, és részére a jelen rendelet szerinti közszolgáltatási díjat megfizetni. A évre vonatkozó, nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízszállítási és -fogadási közszolgáltatás díja lakossági fogyasztók részére 2.970,- Ft/m 3 +ÁFA. A közszolgáltatás díja közületi fogyasztók részére 3.307,- Ft/m 3 + ÁFA + ÚTDÍJ (fordulónként 350, - Ft+ÁFA). Rendkívüli és sürgős esetekben (igénybejelentéstől számított 6 órán belül kért szolgáltatás) díja, a szolgáltatási díj 1,5-szerese. Az ingatlantulajdonos mentesül a közszolgáltatás igénybevételére vonatkozó kötelezettsége alól, ha a nem használt vagy beépítetlen ingatlanán háztartási szennyvíz nem keletkezik, és ennek tényét írásban bejelenti a Közszolgáltatónak. Ottlakán Roland Olivér, jegyző Dőry-kastély hogyan tovább? Önkormányzatunk folyamatosan egyeztet és tárgyal a Dőry-kastély jövőjét illetően. Kerestük, és úgy gondoljuk, hogy ez elmúlt évben megtaláltuk azon megoldást, mely hosszú távon rendezi az épületegyüttes sorsát (egészségturisztikai beruházás). A kastély jelenleg a Magyar Állam kiemelt vagyonelemek listáján szerepel, tehát a Magyar Állam tulajdona. Hasznosítása jelen jogszabályi környezetben kizárólag 15 éves bérlettel valósítható meg. Ez valójában mit is jelent? A kiemelt vagyonelemek listán szereplő állami tulajdonú épületek így a Dőrykastély is - további hasznosítása és bérbeadása maximálisan 15 évre történhet meg. Tudjuk, hogy az itt elképzelt fejlesztések megtérülése nem 15 éven belül várható. Ezt egyeztettük a vagyonkezelővel és a befektetői csoporttal is. Képviselőtestületünk a közelmúltban döntés hozott arról, hogy kérjük a Magyar Országgyűlést (mivel ez az ő hatáskörük) a mihályi kastély ezen listáról történő levételéről. Ezen testületi döntésünket annak reményében hoztuk meg, hogy az elmúlt év novemberében, a befektetői csoport által bemutatott tervek és elképzelések megvalósulhassak községünkben. Emellett természetesen folyamatosan keressük a hazai és uniós pályázati lehetőségeket és forrásokat. Eladó és kiadó ingatlanok összegyűjtése Önkormányzatunk szeretné a lakosságot segíteni az egyes ingatlanok bérbeadása és értékesítése területén! Ennek céljából egy összesített települési listát kívánunk összeállítani a Mihályiban kiadó vagy eladó ingatlanokról. Kérjük az ügyben érintetteket, hogy eladó vagy kiadó ingatlanjaikat az Polgármesteri Hivatalban (Szakály Jenőné Ilinél) jelezni szíveskedjenek! Igény esetén az összeállított ingatlanlistát a község honlapján és hirdetőiben is közzétesszük! Köszönjük a lakosság együttműködését!

7 Újszülöttek Csonka Martin Mihály január 1. szülők: Csonka József és Károlyi Beáta Horváth Levente február 4. szülők: Horváth László és Molnár Judit

Testületi ülések. A 2013. február 27-én megtartott testületi ülésen született döntések:

Testületi ülések. A 2013. február 27-én megtartott testületi ülésen született döntések: Testületi ülések A 2013. február 27-én megtartott testületi ülésen született döntések: - Megtárgyaltuk és elfogadtuk Mihályi Község 2013. évi költségvetését. - Döntés született közbeszerzési pályázat kiírásáról.

Részletesebben

Amikor minden készülődés ízű, és várakozás illatú, a világnak azt kívánom, legyen a szívében karácsony!

Amikor minden készülődés ízű, és várakozás illatú, a világnak azt kívánom, legyen a szívében karácsony! XXI. évfolyam 5. szám Amikor minden készülődés ízű, és várakozás illatú, a világnak azt kívánom, legyen a szívében karácsony! 2014. december Advent a csodavárás, a reménység ideje. Ilyenkor bizalomteljes,

Részletesebben

a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz!

a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz! XXV. évfolyam, 2015. 6-7. szám június-július Kedves Motorosok! Szeretettel meghívunk benneteket a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz! Az alábbi programokkal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 28-án, a községházán tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Lébény Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 28-án, a községházán tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010. január 28-án, a községházán tartott üléséről. Jelen vannak: Kovács Gábor polgármester Kiszeli Lajos alpolgármester Bujtás László képviselő Czigány István képviselő Dömsödi József

Részletesebben

ÚJ IRÁNY. Jöjjenek el! Én hiszem, hogy érdemes, hogy maradandó élmény vár Önökre, mert ami érték, akárcsak a kő, megmarad.

ÚJ IRÁNY. Jöjjenek el! Én hiszem, hogy érdemes, hogy maradandó élmény vár Önökre, mert ami érték, akárcsak a kő, megmarad. ÚJ IRÁNY Versünnep Szeretem a verseket. Szeretem bennük a tiszta gondolatokat. Újra és újra rácsodálkozom miként tudják a költők olyan tömören, vagy annyira másként megfogalmazni a gondolataikat. Hazádnak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Dunavecse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 4-1/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült a képviselő-testület 2011. január 26-án megtartott üléséről Az ülés helye: Városháza ülésterme Jelen vannak: Vörös Sándor

Részletesebben

KARDOKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁRCIUS 26. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁRCIUS 26. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁRCIUS 26. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 7/2015. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ÚJSÁG. Tisztelt szentmártonkátai Polgárok!

ÚJSÁG. Tisztelt szentmártonkátai Polgárok! SZENTMÁRTONKÁTAI XXI. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2011. ÁPRILIS ÚJSÁG Valami nemesebbért! A válságos idők k közepette, Sok minden mellett úgy, felvillant bennem -: Hátha megérnénk végre valahára, Hogy derű áramoljon

Részletesebben

ELKÉSZÜLT A FALUHÁZ!

ELKÉSZÜLT A FALUHÁZ! új 2013/2 1.oldal 2.oldal új ELKÉSZÜLT A FALUHÁZ! Meglévő faluház átalakítása és bővítése IKSZT kialakítása A Kaposmérő Községi Önkormányzat 2010. április 12-én kapta kézhez azt a támogatói határozatot,

Részletesebben

Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton. Drámafesztivál Rakamazon

Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton. Drámafesztivál Rakamazon HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2012. ÁPRILIS HÓ, 13. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 170,- FT Regionális német nemzetiségi versmondó verseny Hercegkúton 2012.március 30-án bonyolította le a hercegkúti Gyöngyszem

Részletesebben

1/2014.(I.27.) képviselő-testületi határozat

1/2014.(I.27.) képviselő-testületi határozat 1/2014.(I.27.) képviselő-testületi határozat Nógrád Község Önkormányzata az alábbi határozatokra a beszámolási kötelezettséget megszünteti: 117/2013.(XII.16.); 118/2013.(XII.16.); 119/2013.(XII.16.); 120/2013.(XII.16.);

Részletesebben

2014. június 26 án (csütörtök) du. 14 00 órára

2014. június 26 án (csütörtök) du. 14 00 órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

Március 8. Nemzetközi Nőnap

Március 8. Nemzetközi Nőnap Március 8. Nemzetközi Nőnap Ezen a napon figyelmünk a gyengébb nem, a szebbik nem, a Nők irányába terelődik. Jelentőségét talán nem is kell külön méltatnunk, mint inkább tisztelettel, szeretettel köszöntenünk

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Megállapodás közös önkormányzati hivatal alakítására és fenntartására Előadó: Dr. Gál László jegyző

JEGYZŐKÖNYV. 1.) Megállapodás közös önkormányzati hivatal alakítására és fenntartására Előadó: Dr. Gál László jegyző Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2012. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2012. december 17-én (hétfőn) 17,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Alsónémedi Önkormányzatának tájékoztatója

HIRDETMÉNY. Alsónémedi Önkormányzatának tájékoztatója Terjeszti a Magyar Posta Alsónémedi Önkormányzatának tájékoztatója XVI. évfolyam 2006. szeptember HIRDETMÉNY Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Helyi Választási Bizottság az alábbi

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/211-7/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Az önkormányzat 2013. I-III. negyedévi gazdálkodása. eleget tett valamennyi foglalkoztatási. gondok miatt egyetlen esetben sem csorbultak,

Az önkormányzat 2013. I-III. negyedévi gazdálkodása. eleget tett valamennyi foglalkoztatási. gondok miatt egyetlen esetben sem csorbultak, Községi Önkormányzat Szuhakálló Önkormányzati Hírlevél 2013. december A tartalomból: Beszámoló a képviselõ-testület üléseirõl 1 Változó hulladékkezelési közszolgáltatás 2 A hulladékkezelés közszolgáltatás

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ TAVASZKÖSZÖNTÕ BERHIDA. XXI. évfolyam 3. szám 2014. április. Városi Önkormányzat lapja

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ TAVASZKÖSZÖNTÕ BERHIDA. XXI. évfolyam 3. szám 2014. április. Városi Önkormányzat lapja ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ BERHIDA XXI. évfolyam 3. szám 2014. április Városi Önkormányzat lapja Szép hagyomány városunkban, hogy minden év tavaszán egész napos rendezvénnyel köszöntjük a tavaszt. Nem volt ez

Részletesebben

1/2015. (I.9.) Kt. határozat

1/2015. (I.9.) Kt. határozat 1/2015. (I.9.) Kt. határozat Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. évi belső ellenőrzési feladatok ellátását az 145/2014.(XI.25.) Kt. határozat mellékletét képező tartalommal (20

Részletesebben

a PIRAMIS KFT, Takács István mint generálkivitelezõ, alvállalkozók: Ódor István vállalkozó,

a PIRAMIS KFT, Takács István mint generálkivitelezõ, alvállalkozók: Ódor István vállalkozó, XX. évfolyam 7. szám Jánoshalma 2005. július Megjelenik havonta Ára: 100 forint Jánoshalma Város önkormányzatának lapja Jánoshalma Város Polgármesteri Hivatalának mûszaki fõtanácsosa Pippan Pongrác kérdésünkre

Részletesebben

2009. július 01. napjától városi rangot kapott települések:

2009. július 01. napjától városi rangot kapott települések: Jászkiséri Tudósító A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS KIADVÁNYA IX.évfolyam 7.szám Tisztelt Jászkisér Város Polgárai! Jászkisér lakosainak, civil szervezeteinek, elszármazottjainak és mindazoknak, akik szívükön

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 14-én megtartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 14-én megtartott ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 14-én megtartott ülésén. Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint. Bencze István polgármester köszönti

Részletesebben

2009. február XIX. évfolyam 2. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP MEGHÍVÓ

2009. február XIX. évfolyam 2. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP MEGHÍVÓ 2009. február XIX. évfolyam 2. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP MEGHÍVÓ Szentmártonkáta Község Önkormányzat Képviselõ-testülete nevében szeretettel meghívok minden helyi lakost

Részletesebben

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja 2013. MÁRCIUS 23. ÉVFOLYAM 1-2. SZÁM ZÁNKAI HÍRMONDÓ Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja Fotó: Molnár Katalin KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES

Részletesebben

Beindult a Start munkaprogram

Beindult a Start munkaprogram a diósjenői önkormányzati képviselő-testület tájékoztató lapja Beindult a Start munkaprogram 140 millió Ft-os pályázatot nyert a diósjenői önkormányzat 2015. március hónapban. A pályázatot Repiczki Zsuzsanna

Részletesebben

Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 16-i nyilvános ülésén.

Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. december 16-i nyilvános ülésén. 1 ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 27-210/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Képviselő-testületének 2008. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 28 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2012. április 23-án Jászboldogháza Önkormányzati Képviselőtestületének soros ülésén 15.00 órakor, a Községháza tanácskozó termében. Jelen vannak: Darók Sándor, Gerhát

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelt Lakosság! 2010. március XX. évfolyam, 3. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP

MEGHÍVÓ. Tisztelt Lakosság! 2010. március XX. évfolyam, 3. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP 2010. március XX. évfolyam, 3. szám 100 Ft ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS HÍRLAP MEGHÍVÓ Szeretettel meghívok minden helyi lakost a Tavaszi Hadjárat elnevezésû rendezvénysorozat részeként 2010.

Részletesebben

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. június 26-i üléséről.

11. SZ. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. június 26-i üléséről. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 11. SZ. JEGYZŐKÖNYV Készült: Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2014. június 26-i üléséről. Jelen vannak: 1. a Közgyűlés tagjai a mellékelt jelenléti ív

Részletesebben

JÁRDAÉPÍTÉS ANYÁK NAPJÁRA HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. ÁPRILIS HÓ, 11. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 160,- FT

JÁRDAÉPÍTÉS ANYÁK NAPJÁRA HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. ÁPRILIS HÓ, 11. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 160,- FT HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. ÁPRILIS HÓ, 11. ÉVFOLYAM 4. SZÁM ÁRA: 160,- FT JÁRDAÉPÍTÉS Hercegkút Község Önkormányzata az ÉMOP-3.1.3/ B-09-2009-0003 számú Támogatási szerződéssel jóváhagyott

Részletesebben