Popey. A spenóton túl. Sinka. Zsolt. Guinnessrekorder. csak. Fenyő Iván A renden kívüli. Szuperbajnokok Nem szerénynek való vidék

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Popey. A spenóton túl. Sinka. Zsolt. Guinnessrekorder. csak. Fenyő Iván A renden kívüli. Szuperbajnokok Nem szerénynek való vidék"

Átírás

1 csak 295 forint Szuperbajnokok Nem szerénynek való vidék Több mint sport A rúdtánc gyönyörű bajnokai Telitalálat! 13+1 Dombi Tiborral Fenyő Iván A renden kívüli Endrey Marcell A (Rubik)-kockák ura Szilágyi Liliána Utolsó pillanatig szerelem Sinka Popey Guinnessrekorder Zsolt A spenóton túl 295 Ft 3. évfolyam 3. szám 2015

2 Egyedi gépek fejlesztése, tervezése, gyártása,kivitelezése, értékesitése, üzembe helyezése, karbantartása. Célszerszámok, termelési segédeszközök, idomszerek és magas pontosságú darabok gyártása. Cím: Stefani Hungária gépgyártó Kft. H-9027 Gyó r, Tó u. 2. Elérhetó ségek: Tel.: Fax.:

3 SZEZON ELŐTTI KLÍMAKARBANTARTÁSI AKCIÓ AZ INVEST GÉPKERESKEDELMI KFT-NÉL A KLÍMABERENDEZÉS KARBANTARTÁSÁT BÍZZA AZ INVEST GÉPKERESKEDELMI KFT. MUNKATÁRSAIRA, AKIK MEGFELELŐ SZAKTUDÁS RÉVÉN A LEGKEDVEZŐBB KARBANTARTÁSI AJÁNLATOKKAL ÁLLNAK RENDELKEZÉSÉRE AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁN. NE FELEDKEZZEN MEG RÓLA, HOGY KLÍMARENDSZERE MEGHIBÁSODÁS ESETÉN A NYÁRI MELEG NAPOKON NEM LESZ KÉPES ERŐGÉPÉNEK FÜLKÉJÉT LEHŰTENI % ENGEDMÉNY SZERVIZ ÓRADÍJUNKBÓL 2942 NAGYIGMÁND, GÉPÁLLOMÁS UTCA 1. TEL: 34/ , 34/ ; FAX: 34/ ROBOTKA NORBERT SZERVIZVEZETŐ 30/

4 előszó ímlapsztorink főszereplője, Sinka Zsolt hihetetlen teljesítményre képes: egy 90 tonnás DHL Airbus 300-as repülőgépet 35 másodperc alatt 29 méterre húzott el foggal. És ez csak az egyik különleges produkciója a szentesi erős embernek, aki 38 magyar rekordot mondhat magáénak, ebből 19 világcsúcsnak is minősül. Igazi világjáró, külföldön jobban (el)ismerik, mint itthon. Jól csengő művésznevet is választott magának: Toldit alakítaná a Kurca-parti Popey egy barátja sugallatára a rajzfilmhős, Popeye nevét szúrta be a család- és a keresztneve közé. (Ám hogy mégse azonosítsák a spenótfaló tengerésszel, a név utolsó betűjét elhagyta.) Zsolt repülőgéphúzó produkciójáról az amerikai hírtévék is beszámoltak. A Kurca-parti Popey esélyt lát arra, hogy a tengerentúlon építsen karriert, nem zárja ki, hogy különleges fizikai adottságait a filmiparban (is) kamatoztassa. Egy tőlünk néhány száz kilométerre fekvő alpesi falucska szülöttének, bizonyos Arnold Schwarzeneggernek sikerült a nagy dobás, az osztrák testépítő filmsztár lett Hollywoodban. Ha Amerikában Sinka Zsoltot mégsem kapná szárnyára a hírnév, a magyar filmiparban is találna kedvére való karaktert: szívesen alakítaná Kinizsi Pált, de Arany János nagy erejű Toldiját is. Az egyelőre feldolgozhatatlan, például, amikor Toldi fél kézzel megemel egy malomkövet. Persze lehet, hogy a magyar paraszti erő ezt is megoldaná mondta csibészesen mosolyogva. balogh zoltán főszerkesztő Felelős szerkesztő: Benkő Péter / Tel.: 70/ / főszerkesztő: Balogh Zoltán / Tel.: 70/ / Főmunkatárs: Kovács Kokó István, dr. Borbély Zoltán, dr. Szász Adrián Kiadó: Pentacool Kiadó és Szolgáltató Kft. / 1108 Budapest, Újhegyi út 14. Ügyvezető: Nagy György / Tel.: 70/ / Website: / Tel.: 70/ / Hirdetésfelvétel: Budapest: Tel.: 70/ / Kelet-Magyarország: Kincses Róbert / Tel.: 70/ / Nyugat-Magyarország: Papp Árpád / Tel.: 70/ / Capital Invested & Marketing Kft. / 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 30/A / / Tel.: 20/ Formatervezés, gyártás, Korrektúra, alternatív terjesztés és terjesztés-ellenőrzés: Lángtan Szolgáltató Kft. Tel.: 70/ / Tördelés, grafikai munkák: Veszprémi Fesztiváliroda Kft. / 8200 Veszprém, Cserhát ltp. 4/d fsz. 3. Sokszorosítás: KORREKT NYOMDA / Ügyvezető: Barkó Imre / Terjesztés: MAGYAR LAPTERJESZTŐ ZRT Budapest, Táblás u. 32. / MAGYAR POSTA ZRT Budapest, Dunavirág u Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazgatóság. Postacím: 1900 Budapest. Előfizethető az ország bármely postáján, a hírlapot kézbesítőknél, valamint megrendelhető -en: és telefonon: 06-80/ Előfizetés: 1 hónap 200 Ft. Előfizetés: 1 év 2400 Ft. Előfizetés: 1/2 év 1200 Ft. Előfizetés: 1/4 év 600 Ft ISSN Minden jog fenntartva. A lapban megjelent írások, illusztrációk, fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, teljes vagy részbeni utánközlésük, sokszorosításuk csak a kiadó hozzájárulásával lehetséges. A kiadó nem vállal felelősséget a megjelent hirdetések tartalmáért. Lapzárta: március óra címlapfotó: Tischler zoltán 4 presztízs sport /3.

5 Kukoricában otthon otthon vagyunk! vagyunk! Termékeink Gorombatöret Középtöret Finomtöret Takarmányliszt Étkezési gríz Sörgríz Extruder gríz Csíra Étkezési liszt Pehelyliszt CORNMILL HUNGARY KFT Nagyigmánd, Burgert Róbert Agrár-ipari Park 03/10.

6 tartalom Pattog a labda Telitalálat! 8 Legújabb rovatunkban kérdést teszünk fel a magyar foci picit különc szereplőinek. Első áldozatunk Dombi Tibor, a Debrecen ikonja. Kicsi nem hazudtolta meg önmagát, a nem éppen szokványos kérdésekre igazán Dombi Tibi-s válaszokat kaptunk. Címlapsztori Az erő nem elég 28 Egy laza kardioedzés, melyen Sinka Popey Zsolt egy Fordot húz maga után foggal. Egy-két kattanásig a kéziféket is behúzták. Egyértelmű, hogy nem hétköznapi teljesítményre képes a szentesi erős ember. A nem hétköznapi helyett az egyedülálló jelző még inkább illik Sinka Zsoltra: 38 magyar rekordot mondhat magáénak, ebből 19 világcsúcsnak is minősül. Civil a pályán A renden kívüli 42 Egészen sajátos, merőben szabálytalan, minden tradíciót felrúg úgy a pályája, mint a személyisége. Fenyő Iván nyersességével, eredetiségével, darabosságával, kamaszos-félszeg-vakmerő bumfordiságával kicsit a magyar film James Deanje. Szervez, utazik, kísérletezik, tárgyal, elmélyül spirituális tanokban, könyvet ír és nagy vehemenciával sportol. Szegő András interjúja. Új generáció Utolsó pillanatig szerelem 56 Mindennap megpróbálok úgy felkelni, hogy a célom: legyőzni önmagamat! Persze minden sportolónak a legfényesebb és legszebb éremért kell küzdenie, de szerintem az a boldogság, hogy élvezed az egészet! a magyar úszósport egyik legnagyobb tehetségével, Szilágyi Liliánával dr. Borbély Zoltán beszélgetett. Szemrevaló függőleges korlátkarfák felemás érzések nélkül 74 Csisztu Zsuzsa a rúdsport csinos Európa- és világbajnokainál, Engel-Tänczer Katalinnál és dr. Szlávy Eszternél járt. A hölgyek nem kultúrvagy sportmissziót folytatnak, egyszerűen személyes meggyőződésből és szigorúan üzleti alapon kezdtek bele életük egy új, közös fejezetébe. Extrém A (Rubik)-kockák ura 88 Ifjabb Rubik Ernő 1974-ben találta fel logikai játékát, amely Rubik-kocka néven meghódította a világot, és mostanra valóságos sportággá hízott. Magyarország pedig ott van az élvonalban, hiszen van egy négyszeres regnáló összesen ötszörös világbajnokunk. Endrey Marcellt mutatjuk be. 6 presztízs sport /3.

7 FAO SZÁRÍTÓ RENDSZEREK, FAO TECHNOLÓGIA Kukorica, napraforgó szárításhoz fejlesztett, a hazai körülményekhez hasonló időjárási és termelési környezetben gyártott francia szárító. A széles típusválaszték (7,5-100 t/h) lehetővé teszi a leginkább megfelelő méret kiválasztását. Energetikai, környezetvédelmi szempontból a legmagasabb igényeket és felhasználói elvárásokat is kielégíti. Automatikus vezérlése biztosítja maximális teljesítmény mellett is a hősérülés mentes szárítást és garantálja a legnagyobb biztonságot. zöldmezős beruházásban épült szárító Ingyenes helyszíni felmérés alapján elrendezési javaslatot és komplett telep kivitelezésére (szárító teljes technológiával, síktárolóval vagy silóval) szóló ajánlatot adunk. A szárító értékesítés mellett vállaljuk teljes telepek technológiai szállítását és kivitelezését, beleértve a siló és síktároló beruházásokat is. Régi szárítók felújításában, statikai és környezetvédelmi vizsgálatában is segítséget tudunk nyújtani. FAO TERMÉNYSZÁRÍTÓ REFERENCIÁNK Megtekinthető: 2942 Nagyigmánd, Burgert Róbert Agrár-ipari Park 03/10. síktároló felső betároló rendszerrel További megtekinthető referenciáink: CornMill Hungary Kft. - Nagyigmánd Trimag Kft - Hajdúnánás Kinizsi 2000 Zrt - Fábiánsebestyén Éden Kft - Ököritófülpös, Hajdúböszörmény BHV Kft - Vízvár, Szigetvár Bőnyi Mezőgazdasági Szövetkezet - Bőny Dóka Kft - Karcsa Agrover Zrt - Pécsvárad Domka 2000 Kft - Dombrád Kurucz és Társa Kft - Mérk Már 21 referencia FAO szárítóval Magyarország területén! R Bánki Lóránd Mobil: Szántó Zoltán FAO specialista Mobil: IKR Zrt. H-2943 Bábolna, IKR Park

8 Telitalálat! Dombi Tibor: 25 éves koromig azt hittem, hogy Agatha Christie egy férfi Legújabb rovatunkban 13+1 kérdést teszünk fel a magyar foci picit különc szereplőinek. Első áldozatunk Dombi Tibor, a Debrecen ikonja. Kicsi nem hazudtolta meg önmagát, a nem éppen szokványos kérdésekre igazán Dombi Tibi-s válaszokat kaptunk. Megtudtuk többek között, hogy milyen veszélyeket rejt, ha az ember Kretén magazint olvas otthon. Bevallotta, hogy hentes létére semmit nem tudna kezdeni egy disznóval, a Wyrfarkas 100. szülinapját a Puskás-stadionban ünnepelné, de végre az is kiderül, hogy szerinte Agatha Christie nő vagy férfi volt. Szöveg: Privacsek András Fotók: Czeglédi Zsolt 8 presztízs sport /3.

9 Telitalálat! A magyar foci elmúlt negyed évszázadának 1. legnagyobb tizenegyes-csinálója voltál. Tíz kiharcolt büntetőből mennyi volt jogtalan? Egy, maximum kettő. Soha sem a bírókat, hanem a védőket akartam becsapni. A tizenhatoson belül általában nem tudtam, hogy mit kezdjek a labdával, ezért mielőtt odaért a védő, megtoltam. Mivel ezt a mozdulatsort sikerült elég gyorsan csinálnom, jó eséllyel a lábamat találták el, én pedig már repültem is. Az olimpiai csapatban nyolc selejtezőn hat 11-est harcoltam ki, mondanom sem kell, mind jogos volt. Mikor fogják az országos rádiók játszani a 2. Wyrfarkas zenekar slágereit? Majd ha megtanulunk zenélni. Nagy bajban lennénk, ha ebből kellene megélnünk. Nemrég lettünk 10 évesek, ez alkalomból a Kowalsky meg a Vega előzenekara voltunk a debreceni Roncsbárban. Azt tervezzük, hogy a banda 100. szülinapján a Puskás-stadionban csapunk egy hatalmas bulit Nemrég futottad le a félmaratont, mikor jöhet a maraton? 3. Lukács Laci (A Tankcsapda énekes-basszusgitárosa a szerk.) barátommal indultunk egy barcelonai versenyen, hatalmas élmény volt. Azt terveztem, ha szoros lesz a befutó kettőnk között, akkor az utolsó métereket háttal teszem meg, de 18 percet vertem rá. Ha abbahagyom a focit, akkor lefutom a teljes maratoni távot, de mivel még nem gondolkodom a visszavonuláson, ezért dátumot sem tudok mondani. Fénykorodban melyik távon voltál a leggyorsabb? 4. Fogalmam sincs. Az én fénykoromban még óra is alig volt, nemhogy fotocellás kapuk. Néha az edzők próbálkoztak az időméréssel kisebb-nagyobb sikerekkel, és előfordult, hogy a két futó közül a másodiknak hoztak ki jobb időt. Ha játékosként nem lettél volna ilyen gyors, 5. és a 11-esek gyártásában sem jeleskedsz, meddig vitted volna? Valószínűleg az NB I-et sem érem el. Én nem tudtam focizni, a gyorsaságomból éltem. Hiába gyakoroltam a beadásokat, a külsővel való rúgásokat, nem javultam semmit. Amikor hozzálassultam a labdához, akkor egy-két centerezés már a kapu előtt kötött ki. Azt megelőzően mindig azt mondtam a társaimnak, hogy inkább a kapu mögé helyezkedjenek, mert jó eséllyel oda rúgom majd a labdát. Cégünket, mely 100%-ban magyar tulajdonban van, azzal a céllal alapítottuk, hogy világszerte megbízható és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, megkönnyítsük és egyszerûsítsük a szállítmányozással kapcsolatos teendõiket, problémáikat. Ezt munkatársaink szakmai hozzáértése, a szállítmányozás területén megszerzett több éves tapasztalat valamint fiatal csapatunk lendülete és segítõkészsége garantálja. Autómentéssel és teherautó alkatrész szállítmányozásával is foglalkozunk. Munkatársaink a nap 24 órájában az Önök rendelkezésére állnak, feladataikat magyar, német, angol, francia, lengyel és szlovák nyelveken végzik. Nemzetközi kapcsolataink, széles szolgáltatási palettánk, illetve kiterjedt MSZ EN ISO 9001:2009 minõsítés szavatolja a legmagasabb minõségû szolgáltatást. Honlapunkon keresztül megbízóink folyamatosan nyomon követhetik árujukat, pontosan láthatják a küldemény útját, a célig hátralevõ távolságot, az átvétel idõpontját. Internetes oldalunkon a szállítmányozó cégek könnyedén jelenthetik üres kapacitásaikat, ezzel gördülékennyé téve rakomány és raktér egymásra találását. Cégünk más vállalkozásokkal együttmûködve 3000 m 2 raktárfelületet tud biztosítani ügyfelei részére. Jármûveink természetesen a legjobb mûszaki állapotban vannak, mobiltelefonnal és navigációs rendszerrel felszerelve. Gépjármûvezetõnk többéves tapasztalata, német nyelvtudása további biztosítékok a feladatok megbízható teljesítésére. Fado 2004 Bt Gyõr, Árnyas u. 54. Tel.: / Fax: /

10 Telitalálat! Kicsi nem véletlenül lett közönségkedvenc Debrecenben: hét bajnoki címet és öt Magyar Kupát nyert a Lokival Igaz, hogy egyszer a Kretén című magazin olvasása közben kiraboltak? 6. Ez így volt. Otthon feküdtem a kanapén, elmélyültem a Kreténben, és a tőlem három méterre lévő étkezőasztalról elvitte a betörő a telefonomat, az órámat és a pénztárcámat. Ha elveszem az újságot a szemem elől, láthattam volna a tolvajt. Azóta sem tudom, ki volt az, és azt sem, hogyan jött be a lakásba. Ennyi idő után igazán jelentkezhetne, kíváncsi lennék rá! Üzenem neki, hogy nem kell visszaadnia az órámat, és a mobilt is megtarthatja. Állítólag jobban szeretsz aludni, mint meccset nézni 7. Nincs az a meccs, amelyikért én képes lennék 10 után fennmaradni. Sokan csodálkoznak, hogy a magyar válogatottat sem nézem meg, ha későn játszik. Minek nézzem? Másnap reggel úgyis megtudom az eredményt... Csank János miért cserélt le a jugoszlávok 8. elleni 1 7-es mérkőzésen már fél óra elteltével? Nem lett volna tőlünk sportszerű a jugókkal szemben, ha végig a pályán vagyok Ha jól emlékszem, amikor lejöttem, már 4 0-ra vezettek. Tartanunk kellett az eredményt, azért állt be Mracskó a helyemre. Milyen volt Jockey Ewing birodalma? 9. A srácokkal most már minden év végén elmegyünk Amerikába, megnézzük a nevezetességeket és egykét NFL-meccset. Tavaly Dallasban is jártunk, és nem hagyhattuk ki Southforkot sem. Nagy Jockey-fan voltam, tudtam, hogy genyó és milliárdos, de mindig neki szurkoltam. Bombázó, Kicsi, Zombi Tibi, Esőember, 10. Örökifjú, Hortobágy gepárdja. Melyik a kedvenc beceneved? Mindegyik találó, de talán a Bombázó. Egyszer véletlenül rúgtam a Varteks ellen az UEFA-kupában a 16-osról ballal egy nagy gólt, a szurkolók utána már csak Bombázónak neveztek. Mondjuk, elég vicces, mert ezenkívül nem nagyon volt távoli gólom az elmúlt 20 évben Kicsinek a haverok becéztek, Zombi Tibinek valószínűleg az ellenfelek, az Esőembert és a Hortobágy gepárdját pedig az újságírók találták ki. Szét tudnál bontani szakszerűen egy disznót? 11. Attól tartok, hogy szakszerűtlenül sem nagyon. Hentes a szakmám, de csak az anyám miatt. Ő valamiért ragaszkodott ehhez, és nem akartam neki csalódást okozni. A suliban a gyakorlati órák előtt sokszor hosszú percekig nagy műgonddal fentem a kést, mert fogalmam sem volt, hogyan lássak hozzá. A késfenés talán még ma is menne. A legenda szerint a Frankfurtnál Felix Magath 12. vezetőedző azért küldött be az edzésről, hogy ne zavard a munkát. Ebből mennyi az igazság? Az igaz, hogy sokszor nem értettem, milyen gyakorlatokat kell csinálni. Egy alkalommal előfordult, hogy a kínai csapattársam valamit nagyon benézett, Magath pedig dühében kirúgta az edzőpályáról a labdát, majd jöttem én, aki szintén nem tudta, mi következik. Akkor valamit dünnyögött németül, de szerencsére nem értettem Mi leszel, ha befejezed a focit? 13. Azt tudom, hogy mi nem. Nem leszek edző, erőnléti edző, irodai munkás, és gyerekekkel sem foglalkozom majd. Kizárásos alapon marad a pályaedző. Szerinted Agatha Christie nő vagy férfi volt? +1. Ha ezt jó 15 évvel ezelőtt kérdezed tőlem, akkor azt mondtam volna, hogy férfi. Faltam a könyveit, és azok alapján meg voltam győződve róla, hogy egy férfi íróról van szó. 25 évesen tudtam meg, hogy mégsem, és egy világ omlott össze bennem. Ezt elmeséltem az egyik csapattársamnak, aki erre közölte, hogy mennyire hülye vagyok, hiszen tudhattam volna, hogy a Kriszti női név. 10 presztízs sport /3.

11 MAXIMA 2 T/TT IKR, partner a sikerhez! Maxima előrendelési akció! Már Ft + Áfától! Az ÖN termékfelelőse: Beke Gábor IKR GÉPKERESKEDELMI Kft. H-2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1.

12 12 presztízs sport /3.

13 Futsalsztori Vonzó alternatíva Swietelsky-Haladás: lépésről lépésre a futsalsikerek útján Barátok, ha összefognak, s gondolnak egy merészet Majd elindulnak évek óta együtt teremfocizó csapatukkal a másodosztályú futsalbajnokságban, és mindjárt meg is nyerik azt! Jó, nem árt, ha van köztük nagypályás NB I-es múlttal felvértezett egykori profi, és megbízható szponzor is szükségeltetik, hogy az alakulat aztán az első ligában vitézkedjen tovább. A Bokor Zsolt szakosztályelnök, Somfalvi Csaba szakosztályvezető és Pálmay Tamás utánpótlás szakágvezető által gardírozott szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE így indult. Lássuk, ma hol tart! Először is: a futsal NB I. rájátszásában, vagyis Magyarország hat legjobb csapata között Pedig csak fél évtizede létezik, és szándéka szerint helyi kötődésű fiatalokra alapoz. Kell persze melléjük tapasztalt sokszoros válogatott vezéregyéniség, mint Gyurcsányi Zsolt, de ha olyan tehetségek érkeznek a saját utánpótlásból, amilyen például Hajmási Milán, a koncepció hosszú távon is működőképesnek ígérkezik. szöveg: Szász Adrián fotó: Nyugat.hu, archív Egy-egy külföldi spíler későbbi szerződtetésétől sem zárkóznak el a klubvezetők, de a szakosztályelnök szerint Szombathelyen egy kicsit a hazai, ám másik városból érkező csapattagok is légiósoknak számítanak. Persze szívesen látottnak! Ilyen a fővárosi BME-től elcsábított Öreglaki Norbert, aki a bajnokság góllövőlistáját vezeti, miközben a harmadik legtöbb találatot is egy Swietelsky-támadó, a rutinos Németh Péter jegyzi. presztízs sport /3. 13

14 Futsalsztori A Swietelsky-Haladás csapat- és stábtagjai nemcsak egy irányba néznek, egyfelé is húzzák a szekeret A nevesebb riválisok ellen az Arena Savariában összegyűlő néző a sikerek folytatásában reménykedik, ami nem is illúzió, miután egy Magyar Kupa-ezüst már landolt a vasiak vitrinjében, és a csapat lépésről lépésre fejlődik. Vezetőedzőjük, a korábban a győri ETO Futsal Club élén kétszeres magyar bajnok, spanyol Marcos Angulo szerint ennek kulcsa a labdabirtoklás, a támadó felfogás és a pozitív szemlélet lehet. Számomra furcsa, hogy a magyar játékosok mindig a negatív történéseken és lehetőségeken rágódnak, miközben nem győzöm hangsúlyozni nekik, hogy a jó dolgokat csak optimista gondolkodással lehet bevonzani magyarázza a szombathelyi munkájával párhuzamosan a szlovák válogatottat szövetségi kapitányként vezető tréner. A hozzáálláson változtatni fogunk, a technikai képzettség pedig adott a még sikeresebb jövőhöz! Meg az egyre erősebb bajnokság is. Amikor idejöttem, még csak az ETO és a Berettyóújfalu versengett a bajnoki címért, ma pedig négy-öt hasonlóan magas szintű csapat ostromolja a dobogót. A jelenlegi erőviszonyok azt mutatják, hogy a futsal elsősorban Nyugat-Magyarországon hódít, ahol, ha egy üzlet egyszer beindul Akkor legjobb, ha a nagycsapatban hétről hétre edződő profik vagy félprofik (is) tanítják az utánpótlás-korosztályoknak a játék csínját-bínját, ahogyan történik ez a Swietelsky- Haladásnál. A félprofi jelzőt sem véletlenül említettük, hiszen bár hosszú távú cél a keret teljes profizmusa, ma még többen is munka vagy ausztriai nagypályás szerződés mellett, a határon túli csapatuk engedélyével űzik itthon a sportágat. Aki pedig a felnőtt gárdából másodállásként a trénerséghez érez affinitást, azt a klub beiskolázza az edzőképzőre. Van kiket okítani: ma már mintegy nyolcvan ifjonc kergeti a labdát a megyeszékhely termeiben! A kicsiket eleinte iskolai toborzókon, sporteseményeken választották ki, és noszogatni sem nagyon kellett őket: a gyors és látványos játékhoz könnyű kedvet kapni. Sőt a követendő példa is adott, ha NB I-es edző tartja a foglalkozásokat. A helyi Illés Akadémiával éppen mostanság mélyítjük el a kapcsolatunkat, hiszen kidolgozás alatt áll egy közös program, mely a futsalt a nagypályás utánpótlás-nevelés részévé teszi újságolja Bokor Zsolt. Mindez már a spanyol edzőnk hatására, spanyol mintára történik. A gyerekek eleinte mindkét sportággal megismerkednek, és csak később válik el, hogy egy-egy kis labdarúgóból futballista vagy futsalos lesz-e. A fő irány a legtöbbjüknél nyilván a nagypálya, de mi egy másik vonzó alternatívát is kínálunk. Főleg, ha a csapat megragad az első osztály élbolyában, és később akár nemzetközi kupában is elindulhat, ahogy ez a Swietelsky-Haladás célja. Marcos Angulo szakvezetésével az esély adott, márpedig az ibériai mester hosszú távra tervez hazánkban. Imádom Magyarországot! Pedig nyaranta meglenne a lehetőségem akár Olaszországba vagy Dubajba elutazni, mégis mindig itt maradok indokol immár nem szakmai, hanem emberi nézőpontból. Lám, az is mérvadó, ha valahol egy baráti társaság rakja le a sikeres sportközösség alapjait. A cikk megjelenését a Swietelsky Vasúttechnika Kft. támogatta. 14 presztízs sport /3.

15 Velünk épül a Vasút! Technika és minôség!

16 A tárgyalást megnyitom! M árcius 29-én a Ferencváros stadionjában nagy jelentőségű Eb-selejtezőt játszik Magyarország a görög válogatottal. Mivel a magyar futballban szinte minden a feje tetején áll, mi is fejre állítottuk a megszokásokat, és egy olyan bírósági tárgyaláson érveltünk Dárdai Pál válogatottjának győzelme illetve ennek éppen az ellenkezője (ezt vereségnek hívják) mellett, amikor a szokásos bírósági gyakorlattal szöges ellentétben előbb hangzik el a védőbeszéd, és csak ezt követi vád megfogalmazása. Már véget ért a képzeletbeli tárgyalás, amikor az ügyész és a védő a büfében békés poharazgatás közben rájött: és mi van akkor, ha a találkozó döntetlenre végződik? Mert, ugye, a tárgyalóteremben csak arról volt szó, hogy vagy nyerünk vagy veszítünk. A futball azonban már csak olyan játék, hogy a mérkőzéseknek természetüknél fogva létezik egy harmadik végeredménye is. Ne gondolja senki, hogy a két pörös fél erre a lehetőségre ne tudta volna az azonnali megoldást. Akkor majd kérünk egy új tárgyalási napot! mondták szinte egyszerre, és közösen indultak el jegyet venni a nagy izgalommal várt találkozóra 16 presztízs sport /3.

17 Pro és kontra Védencem, a magyar labdarúgó-válogatott példás előélettel rendelkezik. Azt sajnos nem tudom mondani, hogy büntetlen előéletű, de az UEFA esetében még ez is igaz. Legutóbb 1972-ben, azaz majd 43 éve kapott lehetőséget a feltételes szabadságra, amikor is az akkor még négycsapatos Európa-bajnokság résztvevője lehetett. Világbajnokságon harminc, olimpián mintegy 20 éve nem volt, pedig az olimpiai szerepléseket figyelembe véve a világon még mindig legjobb argentinok csak lihegnek mögötte! Két világbajnoki ezüstérmén kívül (1938, 1954) a labdarúgás szélesebb értelmében volt már világbajnok is: az úgynevezett freestyle-ban és gombfociban (ami hivatalos nevén szektorlabda). Szép és tartalmas gyermekkora volt, olasz pajtásait is megtanította focizni, majd megtörte angol barátai 90 éves veretlenségét a Wembley-stadionban az Aranycsapat néven világhíres tizeneggyel, akiket csak a háborúból magához tért német válogatott tudott megállítani. Talán enyhítő körülmény, hogy az ellenérdekű társaság tiltott teljesítményfokozó szert használt, melyet akkor még nem tiltottak. A berni ezüstérmet a német fél csodaként, a magyar pedig előre ki nem tervelt egyes elemzők szerint viszont több emberen és aljas indokból elkövetett különös kegyetlenségként élte meg. Tisztelt Bíróság! Védencem megérdemli végre a szabadságot még akkor is, ha a Tisztelt Bíróság csak harmadikként engedi ki, de nem harmadolva... Ügyfelem a legutóbbi három mérkőzésén 7 pontot szerzett, mindössze egy gólt kapott, és már csak ezért is érdemes a feltételes kedvezményre! Nehézfegyverei nincsenek, de Dárdai van! Talán még a gólrekordot is védencem tartja az 1938-as, a görögök elleni 11 1-gyel, amelyből most elég lenne akár egy is! Kérem a Tisztelt Törvényszéket, óvja meg ügyfelemet a bűnügyi tudósítók támadásaitól csakúgy, mint a görögökétől, valamint mentse fel a betegség vádja alól a magyar futballt! A méltányos döntés után védencem törvénytisztelő életmódot folytat majd, és megígéri, hogy még egy további világversenyen is részt vesz pártfogó nélkül! Erre az esélye évek óta nem volt ekkora, különös tekintettel arra, hogy a Feröer szigeteki tettestársaink legyőzték Görögországot, mely emiatt (is) súlyos egészségromlást szenvedett, sőt maradandó fogyatékosságuk sem kizárható! Borbély Zoltán Tisztelt Bíróság! Távol álljon tőlem, hogy a tárgyalóterem padsorait zsúfolásig megtöltő, bűnügyi témákkal foglalkozó újságíró hölgyek és urak munkájába akár egy fél megjegyzés erejéig beleavatkozzak, de ha én lennék a helyükben, az itt elhangzottakról szóló tudósításomat valahogy így kezdeném: A vád képviselőjének (ez lennék, ugye, én) nem létező bajsza alatt is afféle félmosoly bujkált, miközben a védőbeszédet hallgatta Mert, ugye, hogy ne bujkált volna, amikor Tanult Kollégám védőbeszédnek számító himnuszában a magyar futball feneketlen kamrájának mélyéből próbálta meg azokat a morzsákat összekapirgálni és a Tisztelt Bíróság elé tárni, amelyekből nemhogy ma, de már több évtizeddel ezelőtt sem jött volna ki egy negyed szendvicsnyi. Értem én, hogy őt a magyar futball mérhetetlen szeretete vezérli, meg aztán tiszta szívű, rendes, becsületes ember, bár azt sohasem bocsátom meg neki, hogy még az egyetemi éveink alatt (nem a tárgyhoz tartozik, de azért elmondom) egyszer miatta buktam meg polgári jogból, mert azt súgta tételírás közben, hogy a három Polgár lány (tudják, a zseniális sakkozók) jogairól írjak, és akkor megvan a tuti kettes És vajon lehet-e hiteles egy ilyen ember védőbeszéde annak a magyar labdarugó-válogatottnak az ügyében, amelyik valódi győzelmet akkor aratott utoljára, amikor Hannibál átkelt az Alpokon, és most egyetlen győzelmecskével akar mindent helyrehozni, szeretné begyógyítani szurkolóinak összes sebét. Mély alázattal, illő tisztelettel kérem a nagy tekintélyű bíróságot, ne higgyen sem a csapatnak, sem bülbül szavú kollégám kétségkívül irodalmi vénáról árulkodó szóvirágainak! Egy győzelemmel nem lehet elfelejtetni azt a több évtizedes kudarcsorozatot. Nem mondom, egészen más lenne a helyzet, ha a per tárgyát képező mérkőzés úgy végződne magyar győzelemmel, hogy az egyben az Európa-bajnokságra való kijutást is jelenti. A vád képviselőjeként az elhangzottak ellenkezőjét mondtam volna itt el, amit készséggel meg is teszek, amennyiben Magyarország a február 29-ei Eb-selejtezőn legyőzi Görögországot. Mert mi ügyészek is imádjuk ám a futballt! Egyszer az ügyészválogatottban, a 38. percben, például, kaptam egy labdát a jobb oldalon Megértettem, bírónő már nem is folytatom. Egyébként tetszik tudni, hogy mi az a les? Lakat T. Károly presztízs sport /3. 17

18 Ötezer drukker taposta ki a Fradi győzelmét Szöveg: Lakat T. Károly fotó: archív A közönség fele még csak útban van a Népstadion játékterére, de nagyon sokan már lelkesen taposnak 18 presztízs sport /3.

19 Fejezetek a magyar futball kapcsos-könyvéből Március Dokumentum értékű felvétel: a fotó a mérkőzés napján, március 15-én, este készült, az akkor még csak épülő Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A lámpák fényének köszönhetően jól látszik, valóban sűrű pelyhekben esett a hó március 15-én akkora hó zúdult Budapestre, amekkora utoljára talán Napóleont fogadta Moszkvában. Vasárnap lévén, az akkoriban a legfinomabban fogalmazva is visszafogottan (mondhatni, majdhogynem titokban) megtartott iskolai ünnepségen már túl voltunk. A televízióban mint azokban az években ezen a napon mindig az NDK saját indiánja, Gojko Mitić valamelyik Winnetou-filmjét adták a jobb, ha otthon marad az ifjúság, mint ha az utcákon pilvaxozik meg petőfizik ki nem mondott, de annál határozottabban érzékeltetésének jelszavával. A tokiói olimpia évében jártunk, októberig (a játékok kezdetéig) mindenképpen be kellett fejezni az NB I-es bajnokságot, így aztán voltaképpen nagyon későn, csak március 15-én rajtolt a pontvadászat. A térdig érő havat látva nehezen tudtam hitelt adni nagyapáim és apám visszatérő és ebből a megközelítésből feltétlenül igaznak mondható emlékeinek, amelyek arról szóltak, hogy a mi időnkben már rövidnadrágban és mezítláb mentünk a március 15-ei ünnepségekre. Sőt miután minden alkalommal, egymástól teljesen függetlenül szinte szóról szóra ugyanúgy mesélték el a történetet, gondoltam, vajon miért csapnának be ilyen témában egy magamfajta, akkoriban éppen az Illés Metro Omega-hármasért (a közhiedelemmel ellentétben igenis lehetett szeretni egyszerre mindhármuk zenéjét), a négy zseniális liverpooli gombafejűért, a Beatlesért, Pilinszky és Nagy László verseiért, a Jancsó-filmekért rajongó 14 éves gyerekembert. Futballügyben sohasem volt családi vitánk. Anyai nagyapám a legendás Fradi-B közép egyik vezetője, apám a Ferencváros válogatott játékosa volt, mi több, magam is akkoriban tettem meg első, meglehetősen botladozó lépéseimet (edzőnk, Friedmanszky Zoli bácsi tudna erről sokat mesélni) a zöld-fehérek azokban az időkben még Kölyök -nek hívott csapatában. Nagyapám a Blum Zoliért meg a Polgár Drumiért lelkesedett, apám szerint Lázár Gyulánál senki sem volt nagyobb futballista, az én szememben Albert Flórián és Varga Zoltán volt a dupla futballisten. Ám nem mondanék igazat, ha azt presztízs sport /3. 19

20 Fejezetek a magyar futball kapcsos-könyvéből Március Albert Flórián önmagát, első gólját, és persze a Fradi vezetését ünnepli Fenyvesi dr. és Albert küzd a természeti elemekkel, no meg a komlói hátvéddel... állítanám, hogy a családi összejöveteleken ez ügyben ne mutattunk volna egymás véleménye iránt tökéletes megértést vagy toleranciát. Hogy az 1964-es tavaszi idénynyitót nem lehet kihagyni, az nem is lehetett kérdés. Pedig úgynevezett egyéb program is bőven akadt volna. Metro-koncert volt egy meglehetősen lerobbant, ám annál forróbb hangulatú Rákóczi úti klubban, a mozgóképszínházakban pedig olyan, mára legendássá nemesedett filmeket játszottak, mint a később inkább tv-rendezőként nagy karriert befutó Zsurzs Éva Férjhez menni tilos!, a majdani Oscar-díjas Szabó István Álmodozások kora című filmjét, de Fejér Tamásnak köszönhetően megtudhattuk azt is, hogy Miért rosszak a magyar filmek?, Makk Károly pedig elmesélte nekünk, hogy Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?. Nos, ez utóbbinak azért már erős volt az áthallása a futballal. Mert, ugye, 1964-nek ezen a hóba fulladt tavaszi napján ugyan ki ne lett volna kíváncsi, hogy Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, ami ebben az összefüggésben mint felséget (pontosabban mint Császárt), Albert Flóriánt takarta. És fradistaként vajon ki maradhatott közömbös egy olyan kardinális kérdésben, miszerint ez a bizonyos felség mit csinál a pályán? Ha nem is három és öt óra között, hiszen ha akkor csinálja azt, amit csinál, alaposan besötétedik, bár ez lett volna a legkisebb probléma, hiszen 1959-ben egy Bp. Honvéd MTK KK-döntőn már kigyulladtak a fények a Népstadionban. Édesapám akkor éppen nem dolgozott klubnál, a tokiói olimpiára készítette fel az ötkarikás csapatot, együtt indulhattunk tehát a mérkőzésre. Budán laktunk, ezért az akkor még közlekedő 12-es busszal elzötykölődtünk az EMKE kávéházig, ott átszálltunk a 7-esre, amely a Thököly út és az akkoriban Vorosilov útjának hívott, később Népstadion útként ismert, mára újra Stefániává lett utca sarkán állt meg, ahonnan viszont már sétálni kellett az arénáig. Cudar hideg volt, hatalmas pelyhekben hullott a hó; ha valaki nem néz a naptárra, azt hihette volna, közel a karácsony. Bajnoki rajt ide, Albert Flórián oda, a szektorokban nagy jóindulattal ötezer szurkoló várta, hogy elkezdődjék a Ferencváros Komló-mérkőzés. A futballmeccsek a maguk sajátos jellegüknél fogva a futballistáktól válnak azokká, amik. Meglehetősen egyedi eset, hogy a szurkolók nélkül gyakorlatilag ne kezdődhessen el a játék! Márpedig március 15-én a Ferencváros Komló-mecscset nem tudták volna lejátszani, ha az a mintegy ötezer néző, 20 presztízs sport /3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 8. szám Bajnokcsapat! A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. bajnokcsapataink Bajnok

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA Halásztelek Futball Club IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA 2016.szeptember 03. (szombat) 2007-es korosztály Versenykiírás 2007-es korosztály Torna ideje: 2016. Szeptember 03. (szombat) Torna helyszíne: 2314

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent

Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/235/marcz-tamas-a-vilagbajnoksagon-nem-ismerunk-majd-lehetetlent Märcz Tamás: A világbajnokságon nem ismerünk majd lehetetlent 2016.12.25. 09:40 CET Sydney olimpiai

Részletesebben

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam

Pintér: Én is a Fradinak szurkoltam 2014 február 02. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Pintér Attila nem tagadja, hogy a Ferencváros élete meghatározó klubja.

Részletesebben

SZKB104_15. Fordulópontok a barátságban

SZKB104_15. Fordulópontok a barátságban SZKB104_15 Fordulópontok a barátságban TANULÓI FORDULÓPONTOK A BARÁTSÁGBAN 4. ÉVFOLYAM 145 D1 Gyurkovics Tibor: Rád nem lehet számítani Jenő nem tud futballozni. De mindig odajön. Beveszem a hármas csapatba,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 07/2013 (03.27.) számú Hivatalos Értesítő 2013.03.27. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 047/2013 (03.15.) számú határozat A 2012-2013.

Részletesebben

Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző!

Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző! Éles József: Így lettem pillanatok alatt bukott edző! Éles József klub gólrekordja egyelőre nem forog veszélyben. Az egykori kétszeres világválogatott kézilabdázó 2548 találatával megelőzi a veszprémi

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 17/2011 (08.23.) számú Hivatalos Értesítő 2011.08.23. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 Hirdetmény... 12 2 Versenybizottsági határozatok 286/2011. (08.03) számú határozat

Részletesebben

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III.

INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. INNOVATÍV ISKOLA FEJLESZTÉSE A MARCALTŐI KMETY GYÖRGY EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN ÉS ÓVODÁBAN SPORTKIRÁNDULÁS III. AZ ARANYCSAPAT AZ ARANYCSAPAT KLASSZIKUS FELÁLLÁSA Grosics Gyula (1926 2014) Buzánszky

Részletesebben

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

REKLÁMAJÁNLAT. Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. REKLÁMAJÁNLAT Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese. A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3.

Dabasi. helyzet. Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. 2016. április 3. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 4. szám Továbbra is 1. helyen az FC Dabas II A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehetőséget kínál. Csapataink, játékosaink

Részletesebben

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten

Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/252/hosszu-katinka-szeretnek-tobbszor-a-dobogon-allni-budapesten Hosszú Katinka: Szeretnék többször a dobogón állni Budapesten 2017.01.13. 11:57 CET A háromszoros

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző)

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. (korosztályos edző) SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TÁPIÓSZECSŐI U7, U9 és U11-es KOROSZTÁLYOK 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Tápiószecső, 2011.01.28. Készítette: Tábori Zoltán (korosztályos edző) 1 A Tápiószecső FC legfiatalabb játékosaiból

Részletesebben

4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ

4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ 4. számú HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Budapest, 2008.március 6. Iktatószám: /2008. A MLSZ 2008. február 28i elnökségi ülésének határozatai 19/2008. számú határozat Az MLSZ Elnöksége tudomásul vette az UEFA szakmai

Részletesebben

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:...

OLIMPIAI KVÍZ. Athéntól Londonig. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A pályázó adatai. Név:.. E-mail cím:... Postacím:... OLIMPIAI KVÍZ Athéntól Londonig Kérdések az újkori olimpiák magyar vonatkozású eseményeiről Jelölje meg a helyes válaszokat, majd 2012. augusztus 3-án, pénteken 16 óráig dobja be a kölcsönzőpultnál elhelyezett

Részletesebben

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08.

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08. MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2014. január 3-i ülésén versenyügyi eljárás során tárgyalás mellőzésével az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 30. (5) bekezdése

Részletesebben

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Köszönetnyilvánítás jó és rossz akaróimnak: Nem egy szokványos köszönet

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el!

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el! UEFA Etikai kódex A labdarúgás etikájának kialakításában az edző személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül hat ki játékosaik magatartására. Viselkedésüknek

Részletesebben

Weekend Driver Fiesta Cup

Weekend Driver Fiesta Cup Weekend Driver Fiesta Cup 2014.09.21 Rapai Zoltán Karimo: Szia Rapus! Mid Ohio-ba értünk. Már szabadedzésen látszott, hogy izgalmas futam lesz, és szoros időmérő. Sikerült menned egy 2. időt előtted Gombár

Részletesebben

A Varga Trans-FER UKSE hírlevele - 7.szám - 2005.02.27 10 éves az egyesület

A Varga Trans-FER UKSE hírlevele - 7.szám - 2005.02.27 10 éves az egyesület 10 éves az egyesület A rendszerváltozás első éveit, sőt inkább már a 80-as évek végét is az jellemezte, hogy a sportegyesületek többsége nagyon komoly anyagi problémákkal küzdött, nem egy közülük meg is

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 07/2014 (02.24.) számú Hivatalos Értesítő 2014.02.24. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 8. oldal 2 Versenybizottsági határozatok

Részletesebben

A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI

A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI A GOMBFOCI JÁTÉKSZABÁLYAI A gombfoci szabályai szinte megegyeznek a futball szabályaival. Les nincs. A játékban két ember vesz részt. A versenyzők tíz-tíz darab mező ny játékosgombbal, egy-egy darab kapusgombbal

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

Az MLSZ Elnökségének 2009. június 25-i határozatai

Az MLSZ Elnökségének 2009. június 25-i határozatai 13. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Budapest, 2009. június 30. Iktatószám: /2009 Az MLSZ Elnökségének 2009. június 25-i határozatai 103/2009. számú határozat Az MLSZ Elnöksége Gazdasági Igazgató úr 2009 májusi

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség I LICENCEK Edzői Licencek 2007-2008. ÉV Az MLSZ elnöksége 122/2007. (2007.05.17.) számú határozataival fogadta el. 1. Általános rendelkezések 2007. július 1-től az MLSZ versenyrendszerében

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n

Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/421/uszo-ob-gyurta-tripla-milak-kristof-cseh-laszlot-legyozve-a-vb-n Úszó ob: Gyurta-tripla, Milák Kristóf Cseh Lászlót legyőzve a vb-n 2017.04.22. 20:09 CET Véget

Részletesebben

Coerver Magyarország

Coerver Magyarország Coerver Magyarország A Modern Játék Sok fiatal játékos érkezik a felnőtt futball világába és küzdenek a rájuk nehezedő óriási nyomással, idővel, a térrel, és a fizikai kihívásokkal. Sokan közülük egyszerűen

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész 2010 november 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Mérték Értéke: 2/5 Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Karácsony

Részletesebben

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba

Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Fiatal tehetségek beépítése a profi csapatba Mönks tehetségmodellje Kreativitás ISKOLA TÁRSAK Feladat iránti elkötelezettség Átlagon felüli képességek CSALÁD Játékossá válás GENETIKA EDZŐ KÉPZÉS CSALÁD

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 14/2012 (06.25.) számú Hivatalos Értesítő 2012.06.25. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 4 2 Elnökségi határozatok 119/2012 (2012.06.13) számú

Részletesebben

SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS

SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS SZABÓ LÁSZLÓ HEINRICH PÉTER NAGY LÁSZLÓ NAGY KRISZTIÁN BERKES TAMÁS Születési hely, idő Várpalota, 1958. 12. 24. Zirc, 1987. 04. 13. Zirc, 1975. 11. 05. Zirc, 1978. 04. 30. Zirc, 1979. 08. 06. Foglalkozás

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 25/2013 (11.13.) számú Hivatalos Értesítő 2013.11.13. Tartalom Versenybizottsági határozatok 3. oldal 2 Versenybizottsági határozatok 459/2013 (11.06.) számú határozat A 2013.

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Szuper haladó szint: Félmaraton Maraton Hegyi futás

Szuper haladó szint: Félmaraton Maraton Hegyi futás Kinga 33 éves Sprinter volt, heti 2-3 alkalommal van ideje futni Félmaratont szeretne teljesíteni Réka 42 éves 10 éve fut aktívan, futott félmaratont Maratonra készül Tamás 31 éves Aktív futó. A Kékes

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 27/2011 (11.30.) számú Hivatalos Értesítő 2011.11.30. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 Közlemény: megválasztott küldöttközgyűlési küldött... 6 2 Versenybizottsági

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

VLV.HU MÉDIAAJÁNLAT. Bemutatkozás

VLV.HU MÉDIAAJÁNLAT. Bemutatkozás VLV.HU MÉDIAAJÁNLAT Bemutatkozás A VLV.HU honlap Kemény Dénes akkori szövetségi kapitány, mai MVLSZ- elnök kezdeményezésére jött létre a 2007- es melbourne- i világbajnokság előtt, hogy korszerű médiaeszközként

Részletesebben

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban!

BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET. LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! BEMUTATJUK A SZÉKESFEHÉRVÁRI KODOLÁNYI FŐISKOLAI RÖPLABDA KLUB EGYESÜLETET LÁTVÁNY, IZGALOM, SZENVEDÉLY mindez egy remek olimpiai sportágban! MI IS AZ A RÖPLABDA? A röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV FC Ajka. 2015. február 21. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV FC Ajka. 2015. február 21. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. február 21. www.svse.hu SVSE-GYSEV FC Ajka Skála János: Fontos a minőségi labdarúgás Sopronban A Soproni Vasutas Sportegylet elnöke szerint jó úton jár az SVSE-GYSEV labdarúgócsapata,

Részletesebben

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása

Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása http://fina-budapest2017.com/hu/hirek/319/sorsoltak-ime-a-vilagbajnoki-vizilabdatornak-csoportbeosztasa Sorsoltak: íme, a világbajnoki vízilabdatornák csoportbeosztása 2017.02.24. 12:28 CET A budapesti

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29

A Fradi dicső múltja, 27.rész - 1928-29 2009 június 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/ Értéke: 2/ Mérték Értéke: 3/ Értéke: / Értéke: / A tények ismeretében kimondható, a professzionalizmus kezdeti időszaka a Ferencvárosról

Részletesebben

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató

Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek. Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató Utánpótlásnevelés az FC Barcelonánál Felépítés módszerek Albert Puig FC. Barcelona Ifjúsági divizió Szakmai Igazgató A BARCELONA KÉPZÉS FILOZÓFIA ALAPJAI Nevelés Értékek Tanulás Tisztelet A BARCELONA FILOZÓFIA

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 21/2012 (09.18.) számú Hivatalos Értesítő 2012.09.18. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 4 2 Elnökségi határozatok 175/2012 (09.06.) számú határozat

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009

Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. Világjátékok 2009 - Tajvan, a magyar sikersziget. The World Games 2009. The World Games 2009 96 97 98 99 100 SKAohsiung: A BAJNOK ÚTJA,,Hatéves voltam, amikor édesapám ismerôse révén elmehettem egy karateedzésre. Ahogy beléptem, iszonyú hangzavar, kiabálás, egymással harcoló fehér ruhás emberek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL

TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Verseny rendezője: TÁJÉKOZTATÓ A MEFOB 2015/2016. ÉVI FUTSAL BAJNOKSÁG LEBONYOLÍTÁSI RENDJÉRŐL Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Verseny célja: A MEFS által 2015/16. tanévben meghirdetett egyetemi

Részletesebben

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval

ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN. Hiteles tanúk cáfolata. Interjú Horthy Istvánnéval Lehet-e? ÚJABB RÁGALOM HORTHY MIKLÓS KORMÁNYZÓ ELLEN Hiteles tanúk cáfolata Interjú Horthy Istvánnéval A közelmúltban a Jobbik néven ismert, de általam kezdettől ártalmas és értelmetlen képződménynek nevezett

Részletesebben

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk.

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk. Konferálók - a HIT Rádió délutáni műsora HIT Rádió, www.hitradio.hu (KE Körtvélyfáy Eszter riporter, LE - Loványi Eszter és KZS - Kovács Zsuzsanna KE - A kutya az ember legjobb barátja. tarja a mondás,

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Bemutatkozás. Programom. Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat

Bemutatkozás. Programom. Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat Címzett: Tárgy: Magyar Kerékpáros Szövetség Nagy Zoltán - Országúti Szakágvezetői Pályázat Bemutatkozás Nagy Zoltán vagyok. 1970-ben, Debrecenben születtem. 1985-1990 között kerékpároztam a Debreceni SI

Részletesebben

Vélemények a magyarokról s a környező országok népeiről*

Vélemények a magyarokról s a környező országok népeiről* Csepeli György Vélemények a magyarokról s a környező országok népeiről* 1977 nyarán országos reprezentatív mintán vizsgálatot végeztünk arról, hogy az emberek hogyan ítélik meg magukat mint magyarokat,

Részletesebben

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző

IX. JEGYZŐKÖNYV. Tanácskozási joggal jelen van: Széll Gáborné Blaskó Erzsébet jegyző IX. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2013. június 26-én (szerda) 16.00 órakor tartott Képviselő-testületi ülésén. Testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal Szihalom Jelen vannak: Bóta József Sándor polgármester

Részletesebben

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton

Szakmai beszámoló. 2012/2013-as idény őszi szezon. TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat. Készítette: Szathmári Márton Szakmai beszámoló TÁPIÓSZECSŐ F.C. U-15 korosztályos utánpótlás labdarúgó csapat 2012/2013-as idény őszi szezon Készítette: Szathmári Márton korosztályos edző Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Előzmény...

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz.

Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. Engedje meg, hogy a MAGYAR AUTÓ és MOTORSPORT EGYESÜLET rövid bemutatkozó anyagával forduljak Önhöz. A Magyar AMSE keresi minden olyan partnerét, aki a sport és Magyarország legnépesebb autósportja, a

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

Egy kezdő cangás megpróbáltatásai a Mátra Maratonon

Egy kezdő cangás megpróbáltatásai a Mátra Maratonon Egy kezdő cangás megpróbáltatásai a Mátra Maratonon Avagy milyen mikor egy 60 éves "papa" a trecking bicóval elhúz melletted az erdőben :) Készítette: Lőrincz Ádám 2013. szeptember 8. Tartalomjegyzék I.

Részletesebben

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János.

Debrecen Poétái. Debrecen Poétái. I.évfolyam 1.szám 2010 november. Ady Endre. Csokonai Vitéz Mihály. Kölcsey Ferenc. Arany János. Debrecen Poétái Ady Endre Csokonai Vitéz Mihály Kölcsey Ferenc Arany János Tóth Árpád I.évfolyam 1.szám 2010 november Készítette: 11.D Szerkesztők: Rabb Franciska, Nádró Veronika, Zámbó Gabriella, Olexa

Részletesebben

Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2.

Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2. Helyszín: az Országház 55. sz. tanácsterme. Az Ellenzéki Kerekasztal ülése 1989. november 2. Résztvevők: Keresztes Sándor soros elnök Kereszténydemokrata Néppárt Antall József Magyar Demokrata Fórum Balsai

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 14/2016 (07.05.) számú Hivatalos Értesítő 2016.07.05. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-58/2016 (06.30.) OTP Bank Liga vagyoni értékű jogainak értékesítéséből származó bevételek

Részletesebben

Német költségen, magyar színekben - emlékezés a 125 éve született Keresztes Lajosra

Német költségen, magyar színekben - emlékezés a 125 éve született Keresztes Lajosra Német költségen, magyar színekben - emlékezés a 125 éve született Keresztes Lajosra A közelmúltban, egészen pontosan április 30-án volt 125 esztendeje, hogy az 1928-as, amszterdami olimpia könnyűsúlyú,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 04/2014 (02.04.) számú Hivatalos Értesítő 2014.02.04. Tartalom Elnökségi határozatok 3. oldal 1/2014. (01.21.) Sportigazgató felmentése 2/2014. (01.21.) U21 Utánpótlás kapitány

Részletesebben

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/

A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ A TOP EDZŐ PROFILJA /THE PROFILE OF THE TOP COACH/ Készült: Jacques Crevoisier előadása alapján (UEFA, Nyon, 2013) A labdarúgás környezete megváltozott Európában Új befektetők Új tulajdonosok A költségvetés

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 01/2013 (01.14.) számú Hivatalos Értesítő 2013.01.14. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 428/2012 (12.05.) számú határozat A 2012. december

Részletesebben

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet

Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet http://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/302/vizilabda-a-vb-szele-megerintette-budapestet Vízilabda: a vb szele megérintette Budapestet 2017.02.14. 10:20 CET Egy kis ízelítőt kaphatott a budapesti közönség

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

Budapest, április 6. Iktatószám: / szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ. Elsőfokú Licencadó Testület határozatai

Budapest, április 6. Iktatószám: / szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ. Elsőfokú Licencadó Testület határozatai 6. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Elsőfokú Licencadó Testület határozatai Budapest, 2009. április 6. Iktatószám: /2009 001/2009. (04.09) számú határozat Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Testülete a BFC Siófok FC Kft.

Részletesebben

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik

A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/242/a-winter-classic-hosei-nyaron-a-vizes-vb-hoseit-unneplik A Winter Classic hősei nyáron a vizes vb hőseit ünneplik 2016.12.30. 17:34 CET A mi hőseink a jégen

Részletesebben

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül

UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely. Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül Cél: UEFA B TOVÁBBKÉPZÉS (Gyakorlati anyag) 2014.02.05. Szombathely Oktatási lépések, kulcspontok bemutatása 1:1, 2:1, 4:2 elleni kis játékokon keresztül (Korosztály: 12 év Létszám: 12+2 fő Bemutató ideje:

Részletesebben

- A Kodály iskola kóruséletéről híres. Te is tagja vagy valamelyik kórusnak?

- A Kodály iskola kóruséletéről híres. Te is tagja vagy valamelyik kórusnak? INTERJÚ Tarek Ferenccel Sokan sokféle indíttatásból kezdjük meg zeneiskolai tanulmányainkat. Vannak, akik szüleik kezdeményezésére, mert egykor ők maguk is zenéltek, vagy pont azért, mert felnőtt korban

Részletesebben

Csapatbemutató kiadványa

Csapatbemutató kiadványa BÉKÉSCSABAI NŐI LABDARÚGÓ SPORT CLUB Csapatbemutató kiadványa A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült. Kedves Olvasó, Sportbarát! Üdvözöljük csapatbemutató kiadványunkon keresztül,

Részletesebben

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető Molnár István Budapest, 2016 Koncepciónk Jövőkép, küldetés: középtávon (3 éven belül) szervezett általános iskolai teniszélet kialakítása a Kerületben

Részletesebben

"Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal

Örömmel ugrok fejest a szakmába - Interjú Őze Áronnal "Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal 2014. október 29. szerda, 08:00 Az idei Vidor fesztiválon Őze Áron és Kedvek Richárd nyerte a legjobb főszereplő párosnak járó Pantalone-díjat az

Részletesebben

be/sfp-09171/2015/mlsz

be/sfp-09171/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kiskunmajsai Football Club A kérelmező szervezet rövidített neve KiskunmajsaFC Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 9140 A kérelmező jogállása

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 15/2016 (07.18.) számú Hivatalos Értesítő 2016.07.18. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-63/2016 (07.12.) Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok Döntés

Részletesebben

Részletek az ügyvezető elnök naplójából

Részletek az ügyvezető elnök naplójából Részletek az ügyvezető elnök naplójából Egyszerre van könnyű és nehéz dolgom akkor, amikor a 2004-ben történtekről szeretnék írni, lakattal nem zárt kis könyvecskémbe, naplómba. Könnyű, hiszen ez az év

Részletesebben

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója

Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály évi beszámolója Köröstarcsa Labdarúgó Szakosztály 2013-2014. évi beszámolója Szakosztályunkat 2013-2014 évben a nyugodt, kiegyensúlyozott szakmai munka jellemezte. Egy felnőtt csapat és hat utánpótlás csapat versenyeztetését

Részletesebben

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon

Részvétel a évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Részvétel a 2016. évi Riói Nyári Olimpiai Játékokon Előterjesztő: Komáromi Tibor szakmai igazgató Az előterjesztést az MBSZ Elnöksége 2016. július 6-i ülésén 30/2016. számú határozatával elfogadta. 1 A

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Békéscsaba 1912 Előre. 2015. március 6. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Békéscsaba 1912 Előre. 2015. március 6. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. március 6. www.svse.hu SVSEGYSEV Békéscsaba 1912 Előre HAJRÁ VASÚT! Szántó Csaba: Kemény meccsre, de győzelemre számítok a Békéscsaba ellen Egy izgalmas, fordulatos hazai döntetlen,

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 18/2011 (08.29.) számú Hivatalos Értesítő 2011.08.31. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 293/2011. (08.18) számú határozat A 2011. augusztus

Részletesebben

Toró Árpád. Beszámoló

Toró Árpád. Beszámoló Toró Árpád Beszámoló Az elmúlt egy év szakmai szempontból életem eddigi legmozgalmasabb éve volt. Rengeteg élménnyel és tanulsággal, életre szóló leckével megfűszerezve. Eredetileg 10 egyéni koncertet

Részletesebben

Fegyelmi Bizottság határozatai

Fegyelmi Bizottság határozatai 5. szám HIVATALOS ÉRTESÍTŐ Fegyelmi Bizottság határozatai Budapest, 2009. március 30. Iktatószám: /2009 I-121/2008-09. Az FB Simek Pétert az Újpest FC Kft. sportszervezet labdarúgóját az FSZ 8. (1) bekezdés

Részletesebben

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban

Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Hanbo-jitsu kurzus Párizsban Január 19-20-n mutatkozott be először Párizsban Vikartóczky Gusztáv mester Hanbojitsu anyagával Philippe Galais mester meghívására. A rendezvényre a váratlan hóesés ellenére

Részletesebben

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet)

George Varga: Az öregember és a farkas (részlet) Angyalka élményei B. Kis János, Orosz T. Csaba, Gwendoline Welsh, Poczai Péter, George Varga, J. Simon Aranka 2013 Publio kiadó Minden jog fenntartva Szerkesztette: Publio Kiadó Kft. George Varga: Az öregember

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens

POLGÁRMESTERE. Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁYZAT Készült a 2013. december 11-i képviselő-testületi ülésre! Készítette: dr. Varga Dorina önkormányzati referens Tárgy: Javaslat az Összefüggések Alapítvány

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 06/2012 (03.26.) számú Hivatalos Értesítő 2012.03.26 Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 6 2 Elnökségi határozatok 37/2012 (03.06) számú határozat

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben