A legintelligensebb üzleti limuzin

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A legintelligensebb üzleti limuzin"

Átírás

1 Az új Mercedes-Benz E-osztály A legintelligensebb üzleti limuzin Sajtóinformáció január 11. Stuttgart. A Mercedes-Benz jelentős lépést tesz a jövő irányába az új E-osztállyal. Az üzleti limuzin tizedik generációja stílusteremtő a letisztult és mégis érzéki formatervével, valamint kivételes minőségű, exkluzív belső terével. Az E-osztályban számos technikai innováció ünnepli világpremierjét - többek között új szintre emelkedik a kényelmes, biztonságos vezetés, az asszisztens rendszerek pedig új dimenziót nyitnak. Az infotainment és kezelőrendszerek emellett teljesen új élményt kínálnak. Ugyancsak példaértékű, hogy az új fejlesztésű, könnyű dízelmotor és a rekorder aerodinamikai értékek a szegmensben új mércét állítanak a hatékonyság tekintetében, miközben az új, opcionálisan elérhető többkamrás légrugózás kivételes kényelmet és dinamizmust szavatol. Innovációi az E-osztályt az üzleti szegmens legintelligensebb limuzinjává emelik - például az Aktív sávváltás asszisztensnek köszönhetően, mellyel a vezető fáradtság nélkül kormányozhat át a kiválasztott sávba. Az E-osztály a Mercedes-Benz márka lényegét jeleníti meg, a múltban már számtalanszor helyezte magasabbra a mércét a felső-középkategóriában. Most ezeket a hagyományokat meglovagolva a jövőbe kormányoz számos csúcskategóriás innovációjával. Az új E-osztály még egy lépést tesz a teljesen autonóm közlekedés felé, emellett fokozott hatékonyságot, biztonságot és kényelmet kínál, ráadásul úgy csökkenti a vezetés közbeni stresszt, hogy közben intenzívebb autóvezetési élményt kínál, mondta Prof. Dr. Thomas Weber, a Daimler AG vezetőségi tanácsának tagja, a Mercedes-Benz Cars fejlesztési részlegének és a csoport kutatásainak vezetője.

2 Kupé-vonalak és erőt sugárzó kiállás Az új E-osztály szofisztikált, magabiztosan stílusos és sportos. Elődjével összehasonlítva a tengelytáv 65 mm-rel növekedett (2939/2874), miközben a teljes hossz 43 mm-rel gyarapodott (4923/4880). Formája a Mercedes-Benz szedánok jellegzetes arányait tükrözi. A hosszú motorháztető a kupészerű tetővonallal egy izgalmas sziluettet hoz létre, mely széles hátsó traktusban végződik. Az erőteljesen kiszélesített karosszériát rövid túlnyúlások, hosszú tengelytáv, nagy kerekek és feszített formák jellemzik, melyek friss, stílusos és dinamikus összképet nyújtanak. Ezzel az érzéki letisztultsággal az E-osztály tökéletesen megfelel a Mercedes-Benz formatervezési filozófiájának. 2. oldal Az erőteljes orrkialakítás az eltérő formai és felszereltségi csomagoknak megfelelően különböző lehet. Az alapverzió a klasszikus Mercedes-hűtőrácsot viseli a motorháztetőn található csillaggal. Az EXCLUSIVE line is ezt a vonalat képviseli, csak részletgazdagabb kialakítással. Az AVANTGARDE és AMG Line modellek egyértelműen sportos hűtőrácsot kapnak, középen nagy Mercedescsillaggal. Mindegyik verzió jól elkülöníthető karaktert kölcsönöz az E- osztálynak, a személyre szabhatóság egyedi szintjét elérhetővé téve, és garantálva, hogy mindegyik modell kilóg majd a tömegből. Hátul a kerékjárati ívek feletti széles vállak az E-osztálynak félreismerhetetlenül izmos kiállást biztosítanak. Az egyetlen egységből készülő hátsó lámpák kétrészes kialakítása egyértelműen a Mercedes-Benz szedán családjának legújabb tagjaként azonosítja az E-osztályt. Az opcionálisan elérhető hátsó lámpák különleges csillagporszerű hatást keltenek, amely a Tejútra, vagy éppen egy sugárhajtású motor fényeire emlékeztetnek. Ezt a csillagpor-hatást különleges fényvisszaverési technológia teszi lehetővé, mely premierjét az E-osztályban ünnepli. A belső formatervezés magasabb szintje Az új E-osztály belső tere az érzelem és az intelligencia összeolvadásáról tesz tanúbizonyságot. A Mercedes-Benz formai filozófiáját megtestesítő sarokkövek elkülöníthető formákkal és érzéki lendülettel egyesülnek. Az opcionális extrák között két újgenerációs, nagyfelbontású kijelzőt találunk, melyek 12,3 colos, szélesvásznú méretet tesznek elérhetővé elsőként a szegmensben. A közös üvegburkolatuk alatt a két kijelző egyetlen szélesvásznú megjelenítővé olvad össze, amely lebegő hatást kelt, miközben erősíti a belső tér horizontális kialakítását. A szélesvásznú egységben a hagyományos műszercsoporthoz

3 hasonlóan virtuális műszereket találunk a vezető közvetlen látóterében, valamint egy központi kijelzőt a középkonzol felett. A vezető három különböző stílus közül választhat a műszercsoport számára: a Classic, a Sport és a Progressive eltérő hangulatot sugároznak. Az autók világában a kormánykeréken elsőként találhatunk érintésérzékeny vezérlő gombokat. Ezek egy okostelefon felületéhez hasonlóan precízen reagálnak a hosszanti vagy függőleges húzásokra, lehetővé téve a vezető számára a teljes infotainment rendszer használatát - csupán ujjmozdulatokkal. Mindezt anélkül, hogy a vezetőnek a kezét le kellene vennie a kormánykerékről, ez pedig a lehető legkisebb mértékben tereli el a figyelmét az útról. 3. oldal A központi rendszer további vezérlői között találhatunk egy érintőfelülettel rendelkező vezérlőt a középkonzolon, amely kézírást is képes felismerni, de jelen van a LINGUATRONIC beszédvezérlési rendszer is. A legfontosabb funkciók közvetlen gombokat kaptak, így például a légkondicionáló berendezés kezelésére, és ismételten elsőként bizonyos vezetési segédrendszerek ki- és bekapcsolására. Az új, intelligens grafikus kialakítás a nagyfelbontású megjelenítéssel és animációkkal, a leegyszerűsített logikával tovább fokozza ezt a teljesen új kezelési élményt. A tágas belső tér emellett a luxus kategória eleganciáját kimért sportossággal vegyíti. Intelligens anyaghasználat Kivételes minőségű anyagok határozzák meg a belső tér stílusát. A hajók hangulatát idéző nyílt pórusú, elegánsan ívelő fabetétek, az intarziák modern interpretációja és az újszerű fémbetétek egyaránt feltűnnek a lehetőségek között. Az autentikus anyaghasználat az ajtók és az övvonal bőrborításával folytatódik bizonyos felszereltségeknél. Az anyagok/színek koncepcióját legalább ilyen figyelemmel alkotta meg a csillagos márka. A barna számtalan árnyalatát kínálva olyan új, vonzó kombinációk jöttek létre, mint a mogyoróbarna/macchiato és a nyeregbarna/macchiato kettőse. Ez magas fokú személyre szabhatóságot tesz lehetővé.

4 Hangulatvilágítás 64 színben A belső tér megvilágítása a tartós, energiahatékony LED-technológiát használja. A különböző felszereltségi szinteken elérhető hangulatvilágítás is így tesz, és 64- féle színváltozatával a személyre szabhatóság csúcsát jelenti. A középső kijelző, a műszerfali betétek, a középkonzol tárolói, a kapaszkodók, az ajtózsebek, az első és hátsó lábtér, a tetőkonzol és az opcionális Burmester high-end 3D surround hangrendszer magas hangsugárzói is részesülnek a hangulatos fénysugarakból. 4. oldal Üléskialakítás: első osztály Az új E-osztály belső terét illetően ki kell emelni az üléseket. Ergonomikus, szoborszerű kialakításuk a Mercedes-Benz hagyományosan hosszú távú utakra alkalmas kényelmét kifinomult, sportos megjelenéssel egyesíti, mely egyedi kialakítással mindegyik felszereltségi szinten elérhető. A szegmensben szintén újdonságként debütál a Hőkomfort csomag fűthető kartámasszal, mely az ajtókon és a középkonzolon található felületeket fűti igény esetén. Az új E-osztály szedán hátsó ülései háromrészes, százalékos arányú dönthetőséggel rendelkeznek, kivételes sokoldalúságot biztosítva. A középső kartámaszban tárolót és két pohártartót is találunk. Opcionálisan táblagép tartó is kérhető a hátsó utasok számára. Új motorgeneráció Az új E-osztály kétféle motorral lesz elérhető a piaci start idején: az E 200 négyhengeres benzinmotort, az E 220 d pedig teljesen új négyhengeres dízelmotort kínál. A piaci indulást követően további modellvariánsok lesznek elérhetőek, beleértve a hibrid technológiás E 350 e-t. A konnektoros PLUG-IN HYBRID lenyűgöző dinamizmussal és hatékonysággal rendelkezik, egy feltöltéssel mintegy 30 kilométernyi teljesen elektromos, vagyis emisszió-mentes közlekedést tesz lehetővé. Négyhengeres benzinmotorja az erőteljes elektromotorral együtt 279 lóerős (205 kw) rendszerteljesítményt kínál 600 Nm nyomatékkal együtt. Ennek köszönhetően az E 350 e egy nagyteljesítményű sportautó menetteljesítményét nyújtja, miközben kevesebbet fogyaszthat, mint egy kisméretű, kompakt autó.

5 A legerősebb dízel variáns továbbfejlesztett SCR kipufogó-technológiával rendelkező hathengeres motort kap 258 lóerős (190 kw) teljesítménnyel és 620 Nm nyomatékkal. További variánsként csatlakozik a kínálathoz az E 400 4MATIC, melynek hathengeres benzinmotorja 333 lóerőt (245 kw) teljesít, és 480 Nm nyomatékkal rendelkezik. 5. oldal Kiemelkedően hatékony motorok Modell Hengerűrtartalom, cm 3 kw/lóerő Nm km/h mp l/100 km CO2 g/km E / ,7 5,9 132 E 220 d / ,3 3,9 102 E 350 d / ,9 5,1 133 E 350 e / ,2 2,1 49 Előzetes adatok Későbbi további típusok egészítik ki a motorpalettát, beleértve az új, négyhengeres dízelmotor 150 lóerős (110 kw) változatát. A benzinmotorok kínálata négyhengeresek különböző verzióit öleli fel 184-től 245 lóerőig (135-től 180 kw-ig), valamint egy 333 lóerős (245 kw) hathengerest. Az új E-osztály összes hajtásláncához szériában jár az ECO start-stop funkció. A benzinmotorok megfelelnek az EU 6-os emissziós előírásoknak, miközben az új OM 654 négyhengeres dízelmotor már a jövőbeli RDE határértékeket szem előtt tartva született meg. Teljesen új négyhengeres dízelmotor Az új, négyhengeres dízelmotor a Mercedes-Benz teljesen új motorcsaládjának megszületését jelképezi, és a hatékonyság új dimenzióit teszi elérhetővé. Emellett rövidebb és kisebb, mint elődje, köszönhetően a csökkentett hengertávolságnak (90 mm a 94 mm helyett). Az elődhöz képest kisebb, közel kétliteres hengerűrtartalom ellenére az új dízel erőforrás 195 lóerőt/143 kw-ot teljesít az E 220 d-ben, miközben az NEFZ vegyes fogyasztási ciklusán mindössze 3,9 l/100 km-es értéket ér el, amely 102 g/km-es CO 2-kibocsátásnak felel meg. Ezt az értéket eddig csak sokkal kisebb járművek tudták teljesíteni.

6 A négyhengeres egység kivételesen kifinomult, alaphelyzetben egylépcsős turbófeltöltéssel és változó turbina-geometriával rendelkezik. A hengerfej és a forgattyúház szintén alumíniumból készült. A Mercedes-Benz által kifejlesztett NANOSLIDE felszíni bevonat csökkenti a súrlódást a henger felülete és az acél dugattyúk között. Kilencsebességes automataváltó 6. oldal A piaci bevezetéskor az összes modell az új 9G-TRONIC kilencsebességes automataváltót kapja szériában. Ez gyors váltásokat és alacsony motorfordulatszámot tesz lehetővé, amely különösen előnyös a hatékonyság és a zajszint szempontjából. Futómű sportos kényelem Az új E-osztály futóműve agilis vezetési élményt kínál kanyargós úton a kategóriában elérhető lehető legnagyobb rugózási kényelem mellett. A szedán szériában acélrugókkal érkezik. Ehhez három DIRECT CONTROL futómű áll rendelkezésre szelektív lengéscsillapítással: Komfort futómű Kényelmes Avantgarde futómű sportosabb karakterrel, 15 milliméteres ültetéssel Sportos futómű adaptív lengéscsillapítással és 15 milliméteres ültetéssel, amely a klasszikus sport felfüggesztést helyettesíti AIR BODY CONTROL többkamrás légrugózás Az új E-osztály a szegmens egyetlen képviselőjeként felszerelhető többkamrás légrugózással is. A rendszer előnyei: a hátsó rugók három, és az első rugók két különböző méretű kamrája lehetővé teszi a három fokozatban történő szabályozását annak, hogy mennyire feszesen reagáljon a futómű. Ennek köszönhetően az utasok puha rugózást élvezhetnek alapvetően, és a magas fokú menetstabilitás biztonságos érzetét kapják a sebesség növekedésével. Emellett az érzékenyen és gyorsan reagáló AIR BODY CONTROL többkamrás légrugózás elöl-hátul önszintező a kivételes rugózási kényelem érdekében, terhelt járműnél is. Automatikusan állítja az autó magasságát a sebességtől függően, és például csökkenti az üzemanyag-fogyasztást autópályán a szabad magasság

7 csökkentésével. Rossz úton vagy felhajtásoknál a szintmagasság-állítóval gombnyomásra megnövelhető a magasság. A többkamrás légrugózáshoz folyamatosan működő, elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás jár, amely az egyes kerekek csillapítását egymástól függetlenül automatikusan állítja be az aktuális vezetési helyzetnek és az útviszonyoknak megfelelően. Ez jól jön például hirtelen elkerülő manővereknél vagy rossz úton való közlekedésnél. A rendszer emellett különlegesen jól szigeteli a zajokat és az abroncsok vibrációját, kivételes rugózási kényelmet és kiváló menetdinamikát garantál. 7. oldal A DYNAMIC SELECT kapcsoló a műszerfalon lehetővé teszi az AIR BODY CONTROL négy üzemmódja közötti választást: "Comfort", "ECO", "Sport" és "Sport+". A további "Individual" lehetőség a jármű egyéni igénynek megfelelő személyre szabását teszi lehetővé. A vezetési asszisztens rendszerek következő generációja A Mercedes-Benz az új biztonsági és asszisztens rendszerekkel magasabb szintre emeli a biztonságot, a kényelmet és a járművezető tehermentesítését. A szériafelszereltség részét képezi az Aktív fékasszisztens. A rendszer figyelmezteti a járművezetőt a veszélyt jelentő baleseti szituációkra, vészfékezés során optimálisan támogatja, vészhelyzetben pedig automatikus, önálló fékezésre képes. A lassan haladó, lassító vagy éppen álló járműveken felül például a jármű előtt átkelő gyalogosokat is felismeri a veszélyzónán belül. Szintén az alapfelszereltség részét képezi az ATTENTION ASSIST éberségfigyelő rendszer állítható érzékenységgel, amely figyelmezteti a vezetőt, ha figyelmetlenséget vagy fáradtságot észlel. Továbbá szériában jár az Oldalszélasszisztens, ami különösen erős, oldalirányból érkező széllökések esetén támogatja hatékonyan a sofőrt a sávelhagyás megakadályozásában. Az opcionális Vezetői segédrendszerek csomagba, amely az új E-osztályt a kategória legintelligensebb limuzinjává teszi, a következő asszisztens rendszerek tartoznak: DRIVE PILOT: ezzel a rendszerrel a Mercedes-Benz egy újabb lépést tett az autonóm közlekedéshez vezető úton. Mostantól a DISTRONIC távolságtartó rendszer autópályákon és országutakon nem csupán a

8 megfelelő követési távolságot képes automatikusan tartani, hanem első ízben követni is képes az előttünk haladó járművet, egészen 210 km/h sebességig. A funkció ezáltal tehermentesíti a járművezetőt, hiszen nem csupán a fékezésektől és gyorsításoktól kíméli meg, de a kormányzás asszisztens révén a sávtartásban és kanyarodáskor is segíti. Szintén egyedülálló: 130 km/h sebességig a rendszer a jármű környezetében lévő többi járműhöz és a párhuzamos közlekedéshez igazodva akkor is képes aktívan dolgozni, ha az útfelfestések nem egyértelműek (például építési munkálatoknál). Ennek köszönhetően a Drive Pilot a járművezetőt dugókban vagy sűrű járműoszlopokban történő haladás során is hatékonyan tehermentesíti. Mindezeken felül a kibővített újra-elindulási funkció is jelentős mértékben segíti a sofőrt azáltal, hogy a DISTRONIC távolságtartó rendszer autópályákon vagy autópályákhoz hasonló utakon egy-egy állóra fékezést követően immár akár 30 másodpercnyi állás után is képes magától újra mozgásba hozni a járművet. 8. oldal További stresszmentesítő újítás: a COMAND Online-nal kombinálva a külön bekapcsolható Sebességkorlátozás asszisztens részfunkció a kamera által felismert sebességkorlátozásokat vagy a navigáció által ismert sebességhatárokat - például lakott területen belül 50 km/h-t vagy országutakon 90 km/h-t magától betartja. A DRIVE PILOT innovációihoz mindezeken felül első ízben hozzátartozik egy Aktív sávváltás asszisztens. A radar- és kameraalapú asszisztens a járművezetőt többsávos utakon segíti a sávváltásban az autó átvezetésével a sofőr által kiválasztott sávra például előzések során. Amennyiben a vezető az irányjelzőt minimum két másodpercig működteti, az Aktív sávváltás asszisztens aktív kormányzással segít átsorolni az adott oldali szomszédos sávba, amennyiben a sávot szabadnak látja a rendszer. Aktív fékasszisztens útkereszteződés-funkcióval: a rendszer a szériában járó változathoz képest kibővített funkciókat tartalmaz, és szélesebb sebességtartományban képes felismerni a járműveket és a gyalogosokat. Ezen felül útkereszteződésekben illetve csomópontokban felismeri a keresztirányú forgalmat, és ha elmarad a járművezető reakciója, autonóm fékezésre képes, továbbá első ízben felismeri a feltorlódott kocsisor végét, és ilyen esetekben jóval korábban tud autonóm fékezést kezdeményezni. Ennek köszönhetően 100 km/h-t meg

9 nem haladó sebességeknél a balesetek akár teljesen elkerülhetők, illetve magasabb sebességeknél lényeges mértékben csökkenthető azok súlyossága. Kikerülés asszisztens: a szintén új opciónak számító Kikerülés asszisztens rendkívül hasznos kiegészítése az Aktív fékasszisztens gyalogosfelismerő funkciójának. Amennyiben a járművezető egy veszélyhelyzetben tudatosan vagy ösztönösen kikerülési manővert hajt végre, a funkció támogatást képes nyújtani úgy, hogy pontosan kiszámított kiegészítő kormányzási nyomatékokkal segíti a műveletet. Ez segít a sofőrnek abban, hogy a gyalogost kontrolláltan ki tudja kerülni, ezt követően pedig könnyebben visszaterelje a járművet a megfelelő helyzetbe, így biztonságosabban abszolválva a manővert. 9. oldal Továbbfejlesztett asszisztens rendszerek: az új Vezetői segédrendszerek csomagba tartozó intelligens asszisztens rendszerekhez hozzátartoznak a jól ismert, azonban érzékelőiket és funkcióikat tekintve továbbfejlesztett rendszerek. Az Aktív sávtartó asszisztens a sávtartást korrigáló egyoldali fékbeavatkozások segítségével az akaratlan sávelhagyásokat szaggatott felfestések és balesetveszély esetén, például szembeforgalomnál vagy gyorsan előző járműveknél is meg tudja gátolni. Az Aktív holttérfigyelő asszisztens mostantól jellemző városi közlekedés során alacsony sebességeknél is képes figyelmeztetni az oldalirányú ütközésveszélyre, 30 km/h felett pedig ahogy eddig felismert oldalsó ütközésveszélyre az utolsó pillanatban kormányzási korrekcióval beavatkozik. A PRE-SAFE PLUS a mögöttes forgalmat figyelve igyekszik elkerülni az ütközést, baleset esetén pedig próbálja mérsékelni a következményeket. Mindezeken felül az új E-osztály újdonságainak tárháza a következőkkel bővült: Távirányítású parkolássegéd: egy okostelefonos alkalmazás segítségével ez a rendszer első ízben teszi lehetővé kívülről a jármű parkolóházakban és parkolókban való önálló ki- és beparkoltatását, így nagyon szűk parkolóhelyeken is komfortos be- és kiszállást biztosít.

10 Car-to-X kommunikáció: 2013-ban a Mercedes-Benz volt az első gyártó, amely a járművek Car-to-Car (jármű a járművel) hálózatát egy utólag beszerelt megoldással szériaéretté tette. Ezt követi konzekvens módon a következő lépés, amellyel a világon először szériába kerül az első teljesen integrált Car-to-X megoldás. A mobilhálózat alapú információcsere a többi, például előttünk lévő járművek információit felhasználva messze előrelát. Ezáltal a járművezető az eddigieknél korábban értesülhet a fenyegető veszélyekről, például egy, az út szélén veszteglő lerobbant járműről, de például akár kemény esőzésekről vagy csúszós úttestről. Az új E-osztály az információkat fogadja és egyben szórja, a figyelmeztető üzeneteket a járműállapotok kiértékelésével a rendszer automatikusan kiértékeli, vagy ez manuálisan, a vezető révén is megtörténhet. 10. oldal PRE-SAFE oldalirányú impulzus: ez a rendszer a Vezetői segédrendszerek PLUS tartalma. Felismert oldalütközés esetén az ütközés előtti pillanatban a vezető vagy az utas preventív módon oldalra mozdul az ülésben a veszélytől távolabbi irányba. Ilyenkor a rendszer az ütközés oldalán a másodperc töredékrésze alatt felfúj egy légkamrát, ami az első ülések oldaltámaszában található. Ezáltal nagyobb lesz a távolság az ajtótól, az utasokra ható erők pedig mérséklődnek. PRE-SAFE Sound: ez a rendszer a belső füli emberi reflexre alapoz, amit stapedius reflexnek neveznek. A PRE-SAFE Sound felismert ütközésveszély esetén a jármű hangszóróin keresztül egy rövid, hangos hangjelzést szólaltat meg, ami kiválthatja a stapedius reflexet, ami az utasok fülét természetes zajcsillapítással felkészíti a baleset erős zajterhelésére. A nagyfelbontású MULTIBEAM LED fényszórók a lámpánként 84 darab egyenként vezérelhető, nagyteljesítményű LED által az úttestet automatikusan, eddig nem látott pontosságú fényelosztással és rendkívül világosan világítják meg, mégpedig a közlekedés többi résztvevőjének elvakítása nélkül. Ez annak köszönhető, hogy a bal- és jobboldali fényszórók fényeloszlása egymástól függetlenül irányítható, és a közlekedési szituációkhoz nagyon dinamikusan igazítható. Az Intelligens világítási rendszer tompított és távolsági fényvezérlése mindezeken felül első ízben teljesen digitálisan, bárminemű mechanikus aktuátor nélkül történik világújdonságként ide sorolható a Dinamikus kanyarfény funkció is, ami szintén tisztán elektromos vezérlést kapott.

11 Digitális járműkulcs: ez a rendszer a Near Field Communication (NFC) technológián alapulva lehetővé teszi, hogy saját okostelefonunkat használhassuk járműkulcsként. Multifunkciós telefonálás teljes összeköttetés, vezeték nélkül Egy teljesen új infotainment-generáció debütál a COMAND Online rendszerrel felszerelt E-osztályokban. A kettős kijelző, a kormánykerék érintésérzékeny Touch Control gombjai és az új, intelligens grafikus dizájn mellett további technológiai csúcspontnak számít a Multifunkciós telefonálás. A rendszer lehetővé teszi a mobiltelefonok töltését, illetve az E-osztály külső antennájával történő összekapcsolódását bárminemű vezeték vagy telefonbölcső használata nélkül. A vezeték nélküli indukciós töltés minden olyan eszközzel kompatibilis, amely gyárilag, vagy akár utólagosan támogatja a Qi-szabványt. A töltőfelület a középkonzol elülső tárolójába van integrálva, ahol legfeljebb 6 colos (15,2 cm) kijelző-átmérőjű telefonok elhelyezésére nyílik lehetőség. Az NFC logó megérintésére a rendszer a mobiltelefont a Near Field Communication (NFC) segítségével összekapcsolja a fejegységgel és a külső antennákkal. A telefonhívásokat ezt követően automatikusan a Bluetooth -os kihangosítóra irányítja át az autó. 11. oldal Háromdimenziós hangélmény Az új E-osztály szériafelszereltségeként elérhető Mercedes-Benz által kifejlesztett Frontbass rendszer különleges hangélményt kínál. Rezonanciás kamraként kihasználja a karosszéria kereszt- és hossztartóit a mélysugárzók számára. A jármű továbbá felszerelhető az opcionálisan elérhető, 23 hangszórós Burmester high-end 3D surround hangrendszerrel, mely az utazóknak olyan hangélményt garantál, mely egy koncertterem akusztikáját teremti meg, és a tetőbe épített hangszórókkal háromdimenziós hanghatást kelt. Robosztus, mégis könnyű karosszéria A kivételesen merev karosszéria jó alapokat szolgáltat a kiemelkedő menetstabilitáshoz, miközben lenyűgözően csendes és vibrációmentes utazást tesz lehetővé, magas fokú ütközésbiztonság mellett. Ennek elérése érdekében a Mercedes-Benz mérnökei a karosszéria magját az elődnél sokkal nagyobb arányban látták el alumíniummal és ultramagas keménységű acél elemekkel. Az első légterelők, a motorháztető, a csomagtérfedél, az orr, valamint a hátsó rész nagy arányban préselt vagy lemezelt alumíniumból készült. Ez a könnyűsúlyú

12 felépítés csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és lehetővé teszi a sportosan agilis menettulajdonságokat. Széllel szemben Az aerodinamikai teljesítmény egyike az E-osztály kivételes hatékonysága mögött rejlő okoknak. Itt az E-osztály új mércét állít fel a rekordot jelentő 0,23- as légellenállási együtthatóval (cd). Ennek eléréséhez az aerodinamikai szakértőknek számos részletet kellett optimalizálniuk és új ötleteket megvalósítaniuk. Például az AIRPANEL továbbfejlesztett elzáró rendszere - amely a legtöbb motorhoz elérhető EXCLUSIVE és alap szinten - a hűtőrács állítható belső lamelláit képes kinyitni, ha további hűtés szükséges. Továbbá egy második záró panel a rendszámtábla alatt található légbeömlőnél tovább fokozza a rendszer összteljesítményét. A szofisztikált aerodinamika minimalizálja a szélzajt és garantálja, hogy az E-osztály csendesebb még néhány luxuskategóriás modellnél is. 12. oldal A magyarországi induló listaár a Mercedes-Benz E 200 modell esetében forint, míg az E 220 d modell esetében forint, mely árak február 1-től érvényesek. Kapcsolat: Sztipichné Kozári Edina Marketing és PR vezető Telefon: edina.kozari@daimler.com Horváth Bence PR menedzser Telefon: bence.horvath@daimler.com További információ:

Egy sportkupé és a G-osztály találkozása

Egy sportkupé és a G-osztály találkozása Világpremier: Mercedes-Benz GLC Egy sportkupé és a G-osztály találkozása Sajtóinformáció 2016. március 23. Stuttgart. A GLC dinamizmust kifejező megjelenése a figyelem központjában volt a 2015-ös Sanghaji

Részletesebben

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata

Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé Sportos taggal bővült a C-osztály kínálata Sajtóinformáció 2016. február 24. Affalterbach. A Mercedes-AMG az új C 43 4MATIC Coupé modellel bővítette a C-osztály kínálatát.

Részletesebben

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia

Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia Örömautózás a legmagasabb szinten: szenvedély, sportosság, intelligencia A Mercedes-Benz E-osztály klasszikus Coupé és négyüléses Cabrio modellje a felső középkategória legbecsesebb járművei közé tartozik.

Részletesebben

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban,

Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, E-osztály limuzin Nagy művészet a legnagyobb kihívásokat is leküzdeni, úgy, hogy játékosan könnyűnek tűnjön. Ismerkedjen meg ezzel a művészettel egy automobilban, amely olyan mértékben segíti, tehermentesíti

Részletesebben

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID

A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID AZ ÚJ HYBRID 2 A LEGFINOMABBAN MŰKÖDŐ HIBRID HIBRID Az új Camry Hybrid hatásosan elegyíti a kifogástalan minőségű limuzin kifinomult eleganciáját és az új generációs hibrid kimagasló teljesítményét. Gyönyörű

Részletesebben

Motor C 250 d Limuzin

Motor C 250 d Limuzin Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Limuzin Egyedi modellek & csomagok Szín Gyémántfehér BRIGHT metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-küllős design, 45,7 cm (18') Kárpitozás

Részletesebben

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből.

Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. GLE. Lélegezze be a szabadságot és hagyja, hogy sugározzon Önből. Dinamika. Az önmegvalósítás képessége. Az elengedés művészete. Akiben ezek a tulajdonságok egyesülnek, rendkívüli nyugalmat sugároz, tudja

Részletesebben

Erősítse fel a napot.

Erősítse fel a napot. SLC Roadster Erő-ütem. A város ritmusa felgyorsulni látszik, hiszen most az új SLC diktálja az ütemet. Az életöröm meghódítja az utcákat: új orral, gyémánt-hűtőráccsal és határozott króm szárnnyal. Minden

Részletesebben

Irányt mutat az áramlatoknak.

Irányt mutat az áramlatoknak. CLA-osztály. Irányt mutat az áramlatoknak. Az egyenes út gyakran a leggyorsabb. A megszokott dolgok bizalmat keltenek. De mi hajt előre? A lehető legtovább lovagolni a hullámon? Aki az áramlattal úszik,

Részletesebben

Infiniti Q50 Eau Rouge műszaki adatok. Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Q50 Eau Rouge. Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE

Infiniti Q50 Eau Rouge műszaki adatok. Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Q50 Eau Rouge. Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE Sajtóinformáció 2014. április 20. Infiniti műszaki adatok Hajtáslánc Q50 Hybrid sport szedán Motor 3498 cm 3, V6, benzin Kézzel készített, 3799 cm 3, V6, benzin Teljesítmény 364 LE (268kW) Kb. 568 LE Nyomaték

Részletesebben

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL

MINDEN ÚJ ÖTLET HÁTTERÉBEN EGY KIHÍVÁS ÁLL IFC DO NOT PRINT 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 1 2 2 3 5 2 4 3 16 17 SKYACTIV TECHNOLOGY 18 19 6 1 7 5 2 4 3 8 20 21 A LEGBIZTONSÁGOSABB TARTÓZKODÁSI HELY AZ ÚTON Minden általunk gyártott Mazda számos

Részletesebben

GLE SUV szériafelszereltségei

GLE SUV szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag o o o o o o o o o 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás o o o o o o o o o AMG AMG sport modell (külső) 216 o V8 BITURBO felirat az első sárvédőn

Részletesebben

Újra és újra ámulatba ejt.

Újra és újra ámulatba ejt. C-osztály Cabriolet Újra és újra ámulatba ejt. Mennyire lehet intenzív egy autó? Az új C-osztály Cabriolet feszültséggel teli vonalai és izmos felületei a lélegzetelállító stílus bizonyítékai. Ezt csak

Részletesebben

C-osztály. T-modell.

C-osztály. T-modell. C-osztály. T-modell. Az új C-osztály T-modell. A legjobbnak nincs alternatívája. A nagyvonalúság akkor teljes, ha mindenben megmutatkozik: egy formavilágban, amely magával ragad, és nem enged el, egy térben,

Részletesebben

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF

Összefoglalás Motor Egyedi modellek & csomagok Szín Kerék Kárpitozás Díszítő elemek Extra felszerelések Gyári Vételár 19 292 150,00 HUF Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor C 250 d Coupé Egyedi modellek & csomagok Szín designo selenit-szürke magno fényezés Kerék AMG könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős design, 18" Kárpitozás

Részletesebben

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból.

ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. ÚJ PRIUS A Hybrid ikon. Újból. Új Prius DINAMIKUS, KIFINOMULT, HATÉKONY Ahogyan az első Prius újraírta az autóipari szabályokat 1997-ben, úgy emeli a vadonatúj modell az úttörő Hybrid technológiát új csúcsokra:

Részletesebben

NISSAN MICRA Modellév 2018

NISSAN MICRA Modellév 2018 NISSAN MICRA Modellév 2018 Intelligens 360 fokos parkolókamera Az Intelligens 360 fokos parkolókamerarendszer négy kamera segítségével virtuális felülnézetben jeleníti meg az autót és környezetét, valamint

Részletesebben

A vadonatúj 7-es BMW technológiai

A vadonatúj 7-es BMW technológiai A vadonatúj 7-es BMW technológiai innovációi Tartalomjegyzék 1. Áttekintő...... 2 2. A BMW 7-es sorozat új modellgenerációjának technológiai innovációi (Röviden)..... 5 3. A BMW 7-es sorozat új modellgenerációjának

Részletesebben

autó Audi Q3 2.0 TDI DPF quattro S tronic

autó Audi Q3 2.0 TDI DPF quattro S tronic Az Audi Q3 kompakt sportos SUV, amely az Audi Q5 és az Audi Q7 egyenes ági leszármazottjaként csatlakozik az Audi Q-családhoz. Ötajtós, kompakt, dinamikus kupé stílusával a Q3 dizájnja a sportos identitást

Részletesebben

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK

STÍLUS LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK LÉTEZIK FORMATERVEZÉS, ÉS LÉTEZIK STÍLUS KARAKTERES, NAGYVÁROSI STÍLUSÁVAL ÉS KÉZMŰVES KIDOLGOZÁSÚ, KIFINOMULT UTASTERÉVEL AZ ÚJ RAV4 ET AZOK SZÁMÁRA ALKOTTUK, AKIK BÜSZKÉK ARRA, HOGY KIEMELKEDNEK A TÖMEGBŐL.

Részletesebben

SL-osztály szériafelszereltségei

SL-osztály szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás AMG AMG Külső "V12-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# "V8-BITURBO" felirat az első sárvédőkön 030# AMG

Részletesebben

GLS Sport Utility Vehicle

GLS Sport Utility Vehicle GLS Sport Utility Vehicle A lét új könnyedsége. Az idő múlásával, a sikerrel, a tapasztalattal a célokból nem lesz kevesebb. Csak a hozzájuk vezető út lesz szebb. Magabiztosabb. Biztonságosabb. Minden

Részletesebben

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN

SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN OPEL Mokka SUV EGY ÚJ DIMENZIÓBAN A Mokka egyszerűen hozza a formáját. Öt személyt kényelmesen befogad, az opcionális FlexFix kerékpártartón pedig akár három kétkerekű is elhelyezhető. Bármilyen is legyen

Részletesebben

A bemutatott gépkocsik áttekintése. A felszereltségi lehetőségek áttekintése.

A bemutatott gépkocsik áttekintése. A felszereltségi lehetőségek áttekintése. CLA-osztály. Zabolátlan. A CLA. Felejtse el, ahogyan eddig látta a világot: a CLA szakít a szabályokkal. De nem a jó ízlésével. A markáns hűtőrács, az energiával töltött sziluett és az éles körvonalak

Részletesebben

Motor/Felszereltség lista

Motor/Felszereltség lista Motor/Felszereltség lista 1 Benzin Motor 1.4 TWINPORT ECOTEC 66 kw/90 LE 1.4 TWINPORT ECOTEC 66 kw/90 LE 1.8 ECOTEC 92 kw/125 LE TwinTop Váltómű 5fokozatú kézi 4 657 000 4 877 000 5fokozatú Easytronic

Részletesebben

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS AZ ÚJ HYUNDAI KM KORLÁTOZÁS NÉLKÜLI GARANCIA ORSZÁGÚTI SEGÉLYSZOLGÁLAT DÍJMENTES ÁLLAPOTFELMÉRÉS Egy autó. Számtalan lehetőség. Hatással lesz Önre! Az új generációs Hyundai i20 megérkezett. Egy autó, amely

Részletesebben

Motor A 200 CDI Limuzin

Motor A 200 CDI Limuzin Illusztráció Illusztráció Összefoglalás Motor A 200 CDI Limuzin Design-változat "Style" kivitel Egyedi modellek & csomagok Szín Déltengerkék metálfényezés Kerék Könnyűfém keréktárcsák (4x) 5-duplaküllős

Részletesebben

Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort.

Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort. Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort. Az ablakok lehúzva, hangosan szól a rádió, célunk a végtelen. A Jinba ittai megtestesülése vagyok.

Részletesebben

A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE. Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190

A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE. Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190 A LEGJOBB TOVÁBBFEJLESZTVE Az új DEUTZ-FAHR 6. széria Agrotron 6150.4-6160.4-6150-6160-6180-6190 TELJESÍTMÉNY TOVÁBBFEJLESZTVE IntellIgencIától vezérelve A legújabb technológiák intelligens felhasználása

Részletesebben

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Az exkluzív Launch Edition a Genfi Autószalonon mutatkozik be. A modell sorszámozott kivitelben, korlátozott példányszámban kerül forgalomba: 400 darab Európába,

Részletesebben

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről.

Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Összefoglalás Gratulálunk az új Mazda CX-5 összeállításához! Íme, egy összefoglaló az alapjellemzőkről és az Ön által kiválasztott kiegészítőkről. Mazda CX5 12,606,900.00HUF Külső tulajdonságok Dátum 2019.

Részletesebben

CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV

CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV CITROËN C3 AIRCROSS ÚJ KOMPAKT SUV A KOMPAKT SUV A CITROËN C3 AIRCROSS friss és eredeti megjelenésének köszönhetően egyedi színfolt a SUV modellek világában. A karosszériát robusztussá teszi a magasan

Részletesebben

A COROLLA ÚJ KORSZAKA

A COROLLA ÚJ KORSZAKA ÚJ ÚJ COROLLA 3 A COROLLA ÚJ KORSZAKA 12 évnyi sikeres szereplés után most búcsút mondunk az Auris névnek. Az Aurist átnevezzük Corollának ezzel is jelezve, hogy új, izgalmas korszak kezdődik a világ

Részletesebben

Design. Marketing- & termékinformáció. szemben a konvenciókkal. Tisztelt Márkakereskedő Partnerünk!

Design. Marketing- & termékinformáció. szemben a konvenciókkal. Tisztelt Márkakereskedő Partnerünk! Marketing- & termékinformáció Mazda Motor Hungary Kft. 1117 Budapest, Infopark sétány 1. Tel.: 06-1-464-5000 Fax.: 06-1-464-5001 e-mail: nagym@mazda.hu 7/2011 M{zd{ CX-5 szemben a konvenciókkal Tisztelt

Részletesebben

Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort.

Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort. Felfedezzük a városokat és a kanyargós vidéki utakat. Belesimulunk a kanyarokba, majd felpörgetjük a motort. Az ablakokat lehúzzuk, hangosan szól a rádió, célunk a végtelen. A Jinba ittai megtestesülése

Részletesebben

Civic MOTOR 2.0 VTEC TURBO

Civic MOTOR 2.0 VTEC TURBO Öt év várakozás után 2015-ben érkezik az egyik leginkább várt kompakt szegmens sportmodell, az új Honda Civic Type R. A korábbi rendkívül sportos Type R modellek karakterét követve, illetve a modell összteljesítményét

Részletesebben

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49

JS50. Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Útra FEL! www.ligier.hu 02/10/2014 13:49 JS50 Szenzációs dizájn Olyan mint a csodálatos olasz temperamentum, agresszív és barátságos egyben. EXE JS 50 JYL.indd 3 Premium kivitelben Modern fényszórók,

Részletesebben

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége

E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége E-osztály limuzin és kombi (W/S212) szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás BELSŐ Design Küszöblécek elöl és hátul, elöl rozsdamentes

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

Önvezető autók. Gondos Bálint. Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Beágyazott és mobil informatika szakirány

Önvezető autók. Gondos Bálint. Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Beágyazott és mobil informatika szakirány Önvezető autók Név: Gondos Bálint Dátum: 2015-11-30 2015-11-30átu Gondos Bálint Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar Beágyazott és mobil informatika szakirány A megoldott probléma: A teljesen

Részletesebben

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A

Mercedes-AMG GT Á R L I S T A Á R L I S T A árlista 1 alapárak: T í p u s Gyártási kód kw / LE Nettó árak HUF Forint árak (27% ÁFÁ-val) Regisztrációs adó Összesen Fogyasztás kombinált (L/100km) CO2 kib. Kombinált (g/km) Finanszírozás***

Részletesebben

A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN?

A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN? 2 A KITAPOSOTT ÚT, VAGY A JÁRATLAN? Elegáns, kiegyensúlyozott és harmonikus. Mégis, a Giulia latin vonalvezetése és pajzs alakú hűtőrácsa megkülönbözteti az összes többi modelltől. Ez az Alfa Romeo stílus.

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid?

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? Audi hybrid A hibridtechnika bemutatása hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? A görög és latin eredetű hibrid szó jelentése teli, keresztezett vagy kevert amely jelzők tökéletesen illenek a hibridjárművekre

Részletesebben

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan 1 Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan Első pillantásra leginkább az tűnik fel, hogy az új Swift tervezői mennyi mindent megőriztek a korábbi verzióból. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit rejtenek

Részletesebben

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4

LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 2016 LADA Granta LADA Kalina LADA 4x4 modellek 2016 A LADA márkanévhez mindenkinek fűződik egy kedves élménye. Egyegy családi kirándulás alkalmával gyerekként ültünk az ezerkettesünk hátsó ülésén, néhányan

Részletesebben

A B-osztály új generációja

A B-osztály új generációja A B-osztály új generációja Külső megjelenés 5 Utcahosszal a többiek előtt. A B - osztály. A B - osztály új minőségben egyesíti a teret, a formát és a funkciót. Az ellentmondás minden mozgás hajtórugója,

Részletesebben

A LEGENDA V I S S Z A T É R

A LEGENDA V I S S Z A T É R A LEG 2 ENDA VISSZATÉR 3 4 AUT ÉREZZE AZ ÓT! 5 A LÉ 6 2000GT 1967 A40 1978 LEKKészüljön fel, mert egy legenda visszatér. Több mint 50 évnyi, gazdag múltjára alapozva az új Toyota GR Supra a márka eddigi

Részletesebben

A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16" könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel,

A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16 könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel, ÚJ JAZZ A bemutatott típus egy Jazz 1.3 i-vtec Elegance Sunset Orange színváltozatban, 16" könnyűfém kerekekkel és választható Honda CONNECT rendszerrel, Garmin Navigation szolgáltatással kiegészítve.

Részletesebben

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8

1,33 literes Dual VVT-i 1NR-FE 6 M/T Stop & Start rendszerrel. Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9. Városi (liter/100 km) 6,6 5,3 5,8 Urban Cruiser Műszaki adatok KÖRNYEZETI TELJESÍTMÉNY 6 M/T Stop & Start rendszerrel Fogyasztás (utoljára a 2004/3 rendelettel módosított 80/1268 EU direktíva alapján) Kombinált (liter/100 km) 5,5 4,5 4,9

Részletesebben

OPEL KIEMELT PARTNER PROGRAM

OPEL KIEMELT PARTNER PROGRAM OPEL KIEMELT PARTNER PROGRAM A SZEMÉLYI BANKÁR ÉS KÖZPONTI SZERVEZETÉBEN DOLGOZÓK RÉSZÉRE Kedves Ügyfelünk! A Fundamenta és az Opel Magyarország együttműködésének köszönhetően most minden eddiginél kedvezőbb

Részletesebben

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

NMAX. Mindennapi élet mellékelve NMAX. Mindennapi élet mellékelve Az NMAX 155 azt az élvezetes vezetést és mozgékonyságot nyújtja, ami egy könnyű robogótól elvárható ezek mellett extra előny a jobb gyorsulás és a magasabb végsebesség,

Részletesebben

Az új BMW 6-os sorozat Tartalom

Az új BMW 6-os sorozat Tartalom 1. oldal Az új BMW 6-os sorozat Tartalom 1. Az új BMW 6-os sorozat Áttekintő... 2 2. Az új BMW 6-os Cabrio, az új BMW 6-os Coupé és az új BMW 6-os Gran Coupé Három vérbeli sportoló nemesíti a luxuskategóriát......4

Részletesebben

A Suzuki Környezeti Koncepciója

A Suzuki Környezeti Koncepciója A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet végzünk

Részletesebben

Az új Mercedes-AMG GT: Driving Performance a sportautók kedvelői számára

Az új Mercedes-AMG GT: Driving Performance a sportautók kedvelői számára AMG csúcsteljesítmény kitűnő hétköznapi használhatósággal Az új Mercedes-AMG GT: Driving Performance a sportautók kedvelői számára Sajtóinformáció 2014. szeptember 9. Affalterbach. Az első Mercedes versenyautó

Részletesebben

autó Infiniti M35h h mint hatalom

autó Infiniti M35h h mint hatalom autó CompLex MAGAZIN Infiniti M35h h mint hatalom Az Infiniti M35h az elegáns és különleges formavilágot innovatív és intuitív technológiával ötvözi. A hibrid hajtású autókban használt legerősebb villanymotorja

Részletesebben

SL-osztály extrafelszereltségei

SL-osztály extrafelszereltségei 400 500 Mercedes-AMG 63 Mercedes-AMG 65 040U Fekete 149U Polárfehér 183U magnetit-fekete metálfényezés - - - - 396 240,- 197U obszidián fekete metál - - - - 396 240,- 297U designo szelenit szürke magnó

Részletesebben

Az Infiniti Q50 prémium sport szedán

Az Infiniti Q50 prémium sport szedán Sajtóinformáció 2014. április 20. Az Infiniti Q50 prémium sport szedán A Q50 friss formatervével, teljesítményével és technológiájával kijelöli a technológiai irányt az Infiniti járművek új generációja

Részletesebben

Tejes megújulás, még nagyobb szabadság

Tejes megújulás, még nagyobb szabadság Tejes megújulás, még nagyobb szabadság A Xenon az új TATA Pick up, egyszerûen csodálatos! A kiváló minõségû, nagy teljesítményû, rendkívül takarékos turbódízel common rail 2.2 Dicor motor, lenyûgözõ egyedi,

Részletesebben

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról.

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. CITROËN DS4 Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. Csábítás Rafinéria Stílus Citroën DS4 Igazi

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó

Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó Suzuki Grand Vitara Felszereltség 5 ajtó A gyártó bármikor megváltoztathatja a műszaki adatokat, a felszereltséget, az opciókat, az árakat és a színeket, ezért pontosabb felvilágosítás érdekében kérjük,

Részletesebben

Renault Kadjar. Ne csak nézd! Éld át! 4 990 000 Ft-tól*

Renault Kadjar. Ne csak nézd! Éld át! 4 990 000 Ft-tól* Renault Kadjar Ne csak nézd! Éld át! 4 990 000 Ft-tól* Renault Kadjar Ne csak nézd! Éld át! LISTAÁR Motor Life Zen Intens Bose TCe 130 5 390 000 5 950 000 6 680 000 - dci 110-6 740 000 7 470 000 - dci

Részletesebben

A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET!

A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET! A HIBRID TECHNIKA CSÚCSA ISMERJE MEG A RÉSZLETEKET! ÁTGONDOLT MŰSZAKI MEGOLDÁSOK A Honda első gyártóként mutatott be hibrideket Európában, és azóta is élen jár a fejlesztésekben 1999 óta milliónyi benzines-elektromos

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

Városi crossover a Renault-tól

Városi crossover a Renault-tól Renault Captur Városi crossover a Renault-tól A Captur a Renault új városi crossover modellje. Lendületes vonalai kiemelik jellegzetes arányait, ugyanakkor nagyméretű kerekei, megfelelően emelt hasmagassága,

Részletesebben

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát!

autó Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Kia Sportage 2.0 CRDi AT 4WD Jó barát! Hosszú-hosszú várakozás után végre szerkesztőségünkbe érkezett a 2010-ben bemutatott új Sportage kétliteres dízel verziója négykerék-meghajtással és automata váltóval.

Részletesebben

A megújult. Hyundai i30

A megújult. Hyundai i30 A megújult Hyundai i30 Határozottan dinamikus. A megújult i30. Az első benyomáshoz mindenekelőtt lenyűgöző megjelenésre van szükség. A megújult Hyundai i30 erőteljes, karakteres formaterve első pillantásra

Részletesebben

TOY_OUTLET_leaflet_195x195_HU_ _STAMP.indd 2

TOY_OUTLET_leaflet_195x195_HU_ _STAMP.indd 2 TOY_OUTLET_leaflet_195x195_HU_13112018_STAMP.indd 2 14.11.2018 11:00 TOY_OUTLET_leaflet_195x195_HU_13112018_STAMP.indd 3 14.11.2018 11:01 TOY_OUTLET_leaflet_195x195_HU_13112018_STAMP.indd 4 14.11.2018

Részletesebben

Dacia Techroad limitált széria

Dacia Techroad limitált széria Dacia Techroad limitált széria Techroad limitált széria Tedd élménnyé és kalanddá a mindennapokat! A Dacia termékcsalád szinte minden modelljén elérhető Techroad limitált széria éppen ezért született:

Részletesebben

CITROËN JUMPY FURGON

CITROËN JUMPY FURGON CITROËN JUMPY FURGON DIZÁJN Fedezze fel a Citroën Jumpy-t, valamint a CITROËN haszongépjármű-kínálatát, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. CITROËN JUMPY: EGY

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét

A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét Budapest, szeptember 30. - Európai premier október másodikán, a Párizsi Autószalonon - Kifinomult új formavilággal

Részletesebben

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei:

Használati útmutató 1/5. 1) Termékleírás. A termék részei: 1/5 1) Termékleírás A beep&park /keeper egy olyan első és hátsó tolatóradar, amely egyben védi is parkoló járművét más autósok figyelmetlen parkolási manőverei ellen. A termék részei: Ellenőrző kijelző

Részletesebben

Az új BMW 4-es Cabrio

Az új BMW 4-es Cabrio Az új BMW 4-es Cabrio Tartalom 1. Az új BMW 4-es Cabrio: Összefoglaló.............. 2. Műszaki adatok...... 3. Teljesítmény- és forgatónyomaték-diagramok..... 4. Külső és belső méretek.... 1. Az új BMW

Részletesebben

HIVATALOS ÁRLISTA. RC 200t. ÉRVÉNYES: január 1-től visszavonásig

HIVATALOS ÁRLISTA. RC 200t. ÉRVÉNYES: január 1-től visszavonásig HIVATALOS ÁRLISTA RC 200t ÉRVÉNYES: 2018. január 1-től visszavonásig RC 200t BEMUTATUK A TURBÓMOTOR ÉS A KIFINOMULT, NYOLCFOKOZATÚ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ IZGALMAS PÁROSÁT! A vadonatúj RC 200t sportkupé

Részletesebben

DRIVE TOGETHER MAZDA 3

DRIVE TOGETHER MAZDA 3 DRIVE TOGETHER MAZDA 3 Bemutatjuk a vadonatúj Mazda3 modellt. Az új korszak első hírnökét, ami új szintre emeli az autó és vezetője egységét, amit csak egy Mazdában érezhetsz igazán. Ahogy megjelenik.

Részletesebben

ABT Q7. East European Central

ABT Q7. East European Central ABT Q7 East European Central ABT BR könnyűfém keréktárcsa. Gyémánttal megmunkált vagy magasfényű polírozással, választható rejtett szeleppel, súlycsökkentett és tökéletes kezelhetőség. AZ ABT AS7. Kivételes

Részletesebben

3 év Honda Assistance szolgáltatás* / 8 év Honda Premium Quality

3 év Honda Assistance szolgáltatás* / 8 év Honda Premium Quality Érvényes 2014.12.23.-tól visszavonásig CIVIC 1.8 TOURER COMFORT 1 AT 1 ADAS 6MT 1 ADAS AT FK271FEKGLV FK273FEKGLV FK283FEKGLV FK27FESKGC FK28FESKGC Hengerűrtartalom (cm3) 1798 1798 1798 1798 1798 Max.

Részletesebben

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

ELŐZETES FELSZERELTSÉGI LISTA

ELŐZETES FELSZERELTSÉGI LISTA ELŐZETES FELSZERELTSÉGI LISTA ÉRVÉNYES: 2018. szeptember 1-től visszavonásig RC 300h RC 300h VEZESSE A VILÁG ELSŐ, FULL HYBRID HAJTÁSÚ LUXUSKUPÉJÁT! Az RC 300h nem csupán minden idők legelegánsabb sportkupéja,

Részletesebben

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000

TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ. FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR Dynamique 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift*** 3 040 000 TWINGO AKTUÁLIS AKCIÓ OOAlakítsd a stílusod szerint! Válassz az egyéniségedhez illő színt és akár felnit is! FELSZERELTSÉG MOTOR LISTAÁR 1,2 16V 55 kw / 75 LE 2 790 000 1,2 16V 55 kw / 75 LE Quickshift***

Részletesebben

GLC-Coupé szériafelszereltségei

GLC-Coupé szériafelszereltségei Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás KIVITEL Széria külső kivitel P76 Széria belső kivitel P75 AMG Mercedes-AMG külső kivitel P31 Mercedes-AMG belső

Részletesebben

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L]

VOLVO B9L ALFA CIVIS 12 típusú autóbusz részletes műszaki leírása: 12m-es városi, szóló, alacsonypadlós autóbusz [Alváz típusa: B9L] SAJTÓANYAG 2008. március 19-én írta ki a pályázatot a Debreceni Megyei Jogú Város az autóbusz helyi közösségi közlekedés menetrend szerinti személyszállításra. A pályázat kapcsán a DKV Zrt. és az INTER

Részletesebben

Mazda CX-7. A SPORTOS szabadidőautó

Mazda CX-7. A SPORTOS szabadidőautó Mazda CX-7 A SPORTOS szabadidőautó A Mazda alapjaiban akarja felrázni az európai SUV kategóriát a Mazda CX-7- tel; azzal a szabadidőautóval, mely egyetlen, élvezetesen vezethető járműben sűríti össze a

Részletesebben

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox

Proxes T1S Proxes T1R Proxes CF1. Proxes R888 R610 Proxes T1 Cleanprox 330-350 V1 VARIO V2 330 Rendkívül gazdaságos, hosszú futásteljesítményű gumiabroncs kiváló tapadási,és vízelvezetési tulajdonságokkal, mely nagy biztonságot ad nedves úton is. Alacsony gördülési ellenállása

Részletesebben

GLOBÁLIS DINAMIKUS SAJTÓBEMUTATÓ

GLOBÁLIS DINAMIKUS SAJTÓBEMUTATÓ GLOBÁLIS DINAMIKUS SAJTÓBEMUTATÓ GLOBÁLIS DINAMIKUS SAJTÓBEMUTATÓ RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT 6 KONCEPCIÓ 12 HAJTÁSLÁNC 18 MENETDINAMIKA 36 DIZÁJN ÉS KIFINOMULTSÁG 48 BIZTONSÁG ÉS A VEZETÔT SEGÍTÔ RENDSZEREK

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

C - osztály limuzin szériafelszereltsége

C - osztály limuzin szériafelszereltsége C - osztály limuzin szériafelszereltsége SZERVIZ, GARANCIA ISP - Integrált szerviz csomag 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás Szériakivitel Multifunkciós kormánykerék (4-gombos funkcióvezérlővel)

Részletesebben

Széria belső kivitel P75 S S S S S S S

Széria belső kivitel P75 S S S S S S S d 4MATIC All-Terrain Szerviz, garancia ISP Integrált szerviz csomag S S S S S S S 4 év vagy 120 ezer km garancia és karbantartás S S S S S S S Kivitel Széria külső kivitel P76 S S S S S S S Széria belső

Részletesebben

NISSAN NOTE. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN NOTE. Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Biztonság Tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN NOTE MINDEN A HELYÉN VAN IGAZÁN STÍLUSOS. Elegánsabb és dinamikusabb. Alacsonyabb tetővonalával, meredekebb szélvédőjével, kiszélesedő kerékíveivel és a hátrahúzott fényszórókat megtörő kecses hűtőrácsával

Részletesebben

Fordulékonyabbak az új rakodók

Fordulékonyabbak az új rakodók A frontkaszákról szóló korábbi cikkünk itt érhető el. A CLAAS, a Liebherrel való együttműködés keretében további kerekes rakodó modelleket kínál az 5,6 és 9 tonnás kategóriában. A három új Torion Sinusban

Részletesebben

SLK szériafelszereltsége

SLK szériafelszereltsége Hajtás; futómű SLK szériafelszereltsége Kód SLK 250 CDI SLK 200 SLK 250 SLK 350 6-fokozatú mechanikus sebességváltó * - A 6 fokozatú manuális sebességváltó az SLK 250 CDI-hez előreláthatólag 2012 2. negyedévétől

Részletesebben

ELŐZETES ÁRLISTA RX 300. ÉRVÉNYES: március 1-től visszavonásig

ELŐZETES ÁRLISTA RX 300. ÉRVÉNYES: március 1-től visszavonásig ELŐZETES ÁRLISTA RX 300 ÉRVÉNYES: 2018. március 1-től visszavonásig A LEXUS RX 300 ÉLVEZZE EGY KULTIKUS SUV LÁTVÁNYOS MEGJELENÉSÉT ÉS KIFINOMULT LUXUSÁT! A világ első luxus-szabadidőjárművének gyártójától

Részletesebben

OPEL MOVANO Személyszállítók

OPEL MOVANO Személyszállítók OPEL MOVANO Személyszállítók Opel Movano Kombi és Busz. A legértékesebb rakomány szállítására. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok, sportcsapatok és szállodai vendégek, diákok és projektcsapatok bárkiről

Részletesebben

S-osztály extrafelszereltségei

S-osztály extrafelszereltségei tengelytávú kivitel 032U designo mystic-kék - - - - - - - - - - - - 1 120 140,- - - - - - - - - 1 503 680,- 033U designo mokka-fekete - - - - - - - - - - - - 820 420,- - - - - - - - - 1 203 960,- 037U

Részletesebben

.hu shi ubi its m www.

.hu shi ubi its m www. www.mitsubishi.hu Tapasztalja meg a suhanás élményét! A csendesnél is csendesebb. Megnyugtatóan stabil. Az új Outlander PHEV halk és sima suhanása annak az erőteljes nyomatékleadásnak és kiegyensúlyozottságnak

Részletesebben

Mazda Motor Hungary ügyfél árlista

Mazda Motor Hungary ügyfél árlista Mazda Motor Hungary ügyfél árlista Érvényesség kezdete kiskereskedelmi regisztrációs kisker. 2017.04.25 MTY1 MTY2 nettó ár ÁFA adó bruttó ügyfél ár M3/G100/CHALLENGE BADE EAA 4 220 394 1 139 506 85 000

Részletesebben

Mûszaki adatok áttekintése.

Mûszaki adatok áttekintése. Mûszaki adatok áttekintése. Dízelmotorok 2,5 l TDI motor (65 kw) 1 2,5 l TDI motor (80 kw) 1 Keverékképzés/Befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Common-rail közvetlen befecskendezés Hengerek

Részletesebben

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július

C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok július C4 Picasso és Grand C4 Picasso műszaki adatok 2016. július ÚJ CITROËN C4 Picasso Külső méretek 2016. Július CITROËN C4 Picasso Műszaki adatok 2016. július C4 Picasso THP 16 EAT6 C4 Picasso BlueHDi 100

Részletesebben

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3

Sebességváltás 5MT 5MT 4AT 5MT Modell JLX JLX JLX MODE3 BENZIN Sebességváltás 5 5 4 5 FUTÓMŰ Abroncsok és keréktárcsák Pótkerék és keréktárcsa Pótkerék fedő (lemez tipusú) 205/70R15 + acél keréktárcsa 205/70R15 + acél keréktárcsa (*1) (*1) (*1) (*1) 205/70R15

Részletesebben