HunvaldPerBlog szemezgető / Tavaszi gyógynövények Miből él Erzsébetváros? / Miről számoltak be a fideszes tanácsnokok...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HunvaldPerBlog szemezgető / Tavaszi gyógynövények Miből él Erzsébetváros? / Miről számoltak be a fideszes tanácsnokok..."

Átírás

1 II. évfolyam, II. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. HunvaldPerBlog szemezgető / Tavaszi gyógynövények Miből él Erzsébetváros? / Miről számoltak be a fideszes tanácsnokok...

2 Köszöntő Kedves Olvasó! 1990 óta jelenteti meg az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete a mára jól ismert Szegfű újságját. Az információ és informálódás egyre változó és gyorsuló világát tapasztalhatjuk magunk körül. A hírfogyasztók számára sok száz lehetőség áll rendelkezésre a tájékozódásra, miközben a hírfogyasztás szokásai is megváltoztak től az Erzsébetvárosi Szegfű elektronikus formában jelenik meg. Olvasóink tapasztalhatták, hogy ebben a formájában gazdagabb képvilággal és könnyen megnézhető filmbetétekkel színesíthetjük híreinket. Az elektronikus Szegfű továbbra is arra vállalkozik, hogy hírt adjon az Erzsébetvárosban történtekről, a kerület életét formáló politikáról, kulturális, művészeti életről, ünnepeinkről, környezetünkről, hétköznapi életünkről. Olvasóink kérésére rovataink kiegészültek az egészséggel, hétköznapi életvezetési tanácsadással, környezetvédelemmel foglalkozó cikkeknek is. Nem titkolt célja újságunknak az sem, hogy híreivel szélesebbre nyissa a kerületünkben kialakult egyoldalú tájékoztatást, hiszen sokan szeretnének tisztán látni, ismereteket szerezni a tényekről. Éppen ezért újságunk teret ad a mindennapjainkban történő eseményekről formálódó lakossági véleményeknek is, legyen az kritika vagy dicséret. Az elektronikus Szegfű közéleti lap marad, online elérhető módon, a címen. A hagyományos papír alakot kedvelő olvasók végiglapozhatják a Lakossági Piros Pontban is, a Dob utca 65. szám alatt. Szerkesztőségünk továbbra is várja Olvasóink véleményét, javaslatait, fotóit - en vagy címünkre megküldött papír alapon is, hogy újságunk még érdekesebb legyen. Jó olvasást kívánunk! Dr. Kispál Tibor és Gergely József 2.

3 Tartalom 2. - Köszöntő 3. - Tartalom, felhívás 4. - Miből él Erzsébetváros? 6. - Eredményes Petició 7. - Tavaszi gyógynövények 9. - Rosszkedvem tele Szeretne/szeretnél írni a szegfűbe? Szeretne/szeretnél írni a szegfűube? Kedves Olvasó! Ha úgy érzi szívesen írna a szegfűbe és van is ötlete akkor ragadjon billentyűzetet és küldje a kész cikket a szegfuonline07@gmail.com címre. Ha több ötlete is lenne és bizonytalan nyugodtan kérdezzen és segítünk! A szegfű cikkeit kizárólag önkéntesek írják, így nem elvárás, hogy írónak szülessen. Ha véleménye van, és úgy érzi ez másokat is érdekelhet vagy közös érdekünk ennek megosztása egész nyugodtan. Igyekszünk mihamarább közzé tenni Helyi örökség védelme Erzsébetvárosban Miről számoltak be a fideszes tanácsnokok HunvadPerBlog szemezgető A nagy felszámoló biztos Svájci Bicska Becsuk 3.

4 Miből él Erzsébetváros 2012-ben? Erzsébetváros Képviselő-testülete február 16.-i rendkívüli ülésén elfogadta az ez évi költségvetési tervezetét. Számszakilag, törvényileg precíz munka, elkészítőit, a Pénzügyi Iroda munkatársait dicséret illeti. Önmagában egy költségvetés és annak számtalan kötelező, bonyolult táblázatai és számhalmazai unalmas témának tűnhet a pénzügyi szakmában kevésbé járatos kívülálló számára. Izgalmasabb abból a szempontból megközelíteni a témát, hogy a költségvetéssel a kerület vezetésének mi a szándéka, mely ágazataira mennyit szán, mit szeretne fejleszteni, milyen új, eddig még nem realizált programok finanszírozásába szeretne fogni, és persze mindezt miből? A teljesség igénye nélkül néhány jellemzője az idei költségvetésnek ben a kerületvezetés 11 milliárd 151 millió Forint bevételre számít az adófizetők adóforintjaiból. Ebből az összegből pedig 17 milliárd 527 millió Forintot tervez elkölteni. A tervezet szerinti hiánya 7 milliárd 13 millió Forint. Emlékezzünk ben, az akkor ellenzékben levő jelenlegi polgármester azt harsogta, hogy az előző kerületvezetés 6 milliárd Forint hiánnyal az ellehetetlenülésbe sodorta és lerombolta Erzsébetvárost. Miközben a valóság, azaz a tény az 4.

5 volt, hogy egyensúlyban lévő költségvetéssel indulhattak el a 4 éves ciklusban. Természetesen arról nem beszélt, hogy az akkori 6 milliárd Forintot az Erzsébetvárosi 10 éves kerületfejlesztési programjának megvalósításához hitelként vette fel, iskolák, óvodák, utcák, múzeum, parkok, önkormányzati tulajdonú lakóházak, stb. felújításához. És ezt a forrást ez a kerületvezetés is erre fordítja, igaz a programot Erzsébet Tervre keresztelték, így saját programként lehet eladni. Sőt ehhez, ebben az évben a költségvetési terv szerint újabb 1 milliárd Forintot szeretnének hitelként felvenni. Mindez pedig annak a bizonyítéka, hogy Erzsébetváros Önkormányzata hosszú évek óta megbízható adós és jó gazdálkodó volt és az ma is. Az Önkormányzatokkal a jelenlegi kormány igen szűkmarkú, amihez a gazdasági válság okozta recesszió jelentős adóbefizetés csökkenéssel is hozzájárul. A költségvetési terv bevételi oldala erről árulkodik. Meg arról is árulkodik, hogy ez a kerületvezetés tudatosan készül arra, hogy a kormány jelentős mértékben kívánja centralizálni, korlátozni az önkormányzatok önrendelkezési, önálló gazdálkodási, fejlesztési és szolgáltatási feladatait év, és a év is az intézmények bezárásának, feladatok megszüntetésének és magán vállalkozásokba történő kiszervezésének és alkalmazottak, pedagógusok és köztisztviselők elbocsátásának éve Erzsébetvárosban. Ezzel a működési kiadásokat is csökkentette a családi költségvetés. Cserébe például az önkormányzati lakásokban lakók lakbérét drasztikusan megemelve örömmel számol a nagyobb bevétellel. Arányait tekintve a megmaradt, ide-oda átszervezgetett, központosított intézményhálózat működésére (pl. kulturális, oktatási, szociális, egészségügyi, köztisztaság, környezetvédelem, ifjúságpolitika, stb. ágazatok) nem szán többet, mint tavaly. A költségvetésben ugyan nem szerepel az 1997 óta megszokottá vált társasház felújítási pályázat, így csak reménykedni lehet, hogy ebben az évben is meghirdetésre kerül. Két éve több alkalommal javasolták indítványukban a kerület szocialista képviselői a társasházakban felszerelhető saját, belső térfigyelő kamerák felszerelését támogató pályázat kiírását. Örömmel tapasztaltuk, 5.

6 hogy legalább ezt a javaslatunkat megfogadták és beépítették a költségvetésbe. Örömmel tapasztaltuk azt is, hogy a korábban megszüntetni kívánt, az idős lakosság számára vásárlási kedvezményeket biztosító Ezüst Évek kártyát nem szüntetik meg. Sok erzsébetvárosi lakó hiányolja, hogy a közpénzből finanszírozott Erzsébetvárosi Televízió sok mindenről, de éppen Erzsébetvárosról alig ad hírt, közszolgálatiságát megszüntették. Ugyanezt kifogásolják az ugyancsak közpénzből finanszírozott Erzsébetváros Újság esetében is. Jogosan fogalmazódik meg a kérdés az idei költségvetés ismeretében, hogy mire költik el az adófizetők pénzét? Ebben az évben is több, mint 11 millió Forintot adnak a Helyi Téma és a Heti Válasz című újságok támogatására. Igaz, érezve a közpénzek ilyetén kilapátolásának megmagyarázhatatlanságát, idén megfelezték a támogatást ben továbbra is több, mint aggályos, hogy a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság 100 milliós értékben dönthet a kerület vagyonáról, megkerülve a képviselő-testületet, a polgármester saját hatáskörébe vont több, mint 500 millió Forintról már nem is beszélve. Az idei év költségvetésének vitathatatlan pozitívuma, hogy papíron egyensúly van, és a kerületvezetésből senki sem állítja, hogy 47 ezer Forintból meg lehet élni. Eredményes Petíció októbertől kb. megduplázódott az önkormányzati lakbér. Egyik napról a másikra volt a változás, külön kellett kedvezményt kérni, akinek járt, szinte mindenkit átsoroltak drágább kategóriába. Ahogy kiderültek a durva problémák (a rendeletből nem minden volt egyértelmű), elkezdtünk tiltakozó aláírást gyűjteni. Nem volt nehéz dolgunk, rövid idő alatt kb erzsébetvárosi írta alá a petíciót, az interneten másutt lakók is. Az aláírás csomagot a decemberi testületi ülésen adtuk át a polgármesternek. Januárban beterjesztett egy olyan rendeletmódosítást, hogy törlik az évenkénti automatikus, legalább 5 %-os emelést. Külön határozat szerint ebben az évben nem lesz lakbéremelés. Ennek komoly tanulsága volt, hogy a fellépés eredményt hozhat. Dr. Kispál Tibor és Gergely József 6.

7 Néhány tavaszi megújulást segítő gyógynövény Megújulás, fogyókúra, böjt a tavasz mindig újra és újra felbukkanó témái. A táplálkozás megváltoztatása és a mozgás középpontba helyezése mellett sokat segíthetnek a szervezetünknek a gyógynövények is. Legtöbbször mindössze pár csésze pénztárcabarát illatos tea rendszeres fogyasztása is garantáltan pozitív hatást hoz Apró csalán Alighanem a legolcsóbb gyógynövény verseny biztos befutója, hiszen nincs olyan udvar vagy rét, ahol ne ütné fel a fejét a gaznak kikiáltott, ám nagyon sokrétű módon gyógyító csalán. Minden évben érdemes tavaszi kúrát tartanunk a segítségével. Mire hat? Kiváló vértisztító és vérképző, ezért hatásosan salaktalanítja a szervezetünket. Nem is gondolnánk, hogy jelentős C-vitamin-forrás is. Emellett plusz jó tulajdonsága, hogy enyhíti a köszvényt és a reumát. Hogyan fogyasszuk? Bátrabbak zsenge és lédús leveleiből finom salátát készíthetnek. De vigyázzunk, ne forgalmas út mentén gyűjtsük be a vacsorának valót! Reggel éhgyomorra, kortyonként igyunk meg egy csésze teát, további két csészével pedig napközben k*ráljuk magunkat. Ehhez csészénként 1 púpozott teáskanál csalánlevelet leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrve fogyasztjuk. Tipp: zsenge leveleiből ízletes főzeléket készíthetünk, a spenóttal azonos módon. Gyermekláncfű Salaktalanító és méregtelenítő hatással van az egész szervezetre. Mire hat? Erősíti a legyengült immunrendszerünket, élénkíti a fáradt szervezetet, elősegíti az emésztést, és tisztítja a vért. Tavasszal az is különösen jól jön, hogy segít a jó idő közeledtével egyre inkább láthatóvá váló bőrpanaszok (ekcéma, sömör) mérséklésében. 7.

8 Hogyan fogyasszuk? 1 csésze forrásban lévő vízzel leforrázunk 1 teáskanál zsályalevelet, majd 10 perc eltelte után leszűrve fogyasztjuk. Napi 2-3 csésze ajánlott. Tipp: elalvás előtt igyunk egy pohár hideg zsályateát, hogy éjjel ne izzadjuk csatakosra magunkat! Hogyan fogyasszuk? Leveléből teát készíthetünk. Ehhez 3 dl vízben leforralunk 2 teáskanál teafüvet, egy percig főzzük, 15 perc múlva leszűrve, kúraszerűen fogyasztjuk. 6 hétig, napi 2 csésze javallt. Tipp: aki már kipróbálta a csalánból készült salátát, annak szeme sem rebben, ha azt ajánljuk, hogy a gyermekláncfű fiatal, zsenge leveleiből is dobjon össze egy különleges salátát, vagy ritytyentsen egy főzeléket. Mezei zsurló A tavaszi vértisztító kúrák aduásza. A szakemberek szerint negyvenéves kor felett mindenkinek naponta meg kellene innia egy csésze zsurlóteát. Hogyan hat? Rendszeres fogyasztásával időben védekezhetünk a később fenyegető betegségek (csúz, reuma, csontkopás) ellen. Tavasszal gyakori panasz a töredező köröm és a hajhullás hiszen vitamintartalékaink már kimerültek -, erre is gyógyírt ad a zsurló. Orvosi zsálya Az egyik legrégebb óta ismert gyógynövény; nem véletlen, hogy latin neve, a salvia már utal jótékonyságára, ugyanis azt jelenti: gyógyítani. Mire hat? Kitűnő vértisztító, ne hagyjuk ki a kúrából! Fogyasztásával csökkenthetjük a tavaszi fáradtságot, hiszen élénkít, serkenti a vérkeringést, és erősíti az idegrendszert. Nőknek különösen jól jön, ugyanis egyrészt megfékezi a hajhullást, másrészt enyhíti a nagyon erős vérveszteséget a menstruációnál, és segít a fehérfolyás megszüntetésében. Hogyan fogyasszuk? Csészénként 1 púpozott evőkanál zsurlót leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrve fogyasztjuk. Naponta 1 csésze teát igyunk meg kortyonként! 8.

9 Rosszkedvem tele Miközben lassan ítélet születik a Hunvaldperben (végre), tovább meglepetésre elolvadt a jég az erkélyen (pláne végre), ismét eljött egy szegfű szám, és egyúttal a cikkírás ideje. Az ember ilyenkor februárban (tudom, hogy mire ez megjelenik, már jó eséllyel március van) nehezen talál politikai jellegű témát. Most nincs költségvetés, vagy utolsó pillanatos törvénykezési roham, de még egy árva alkotmányozás se. Ami van, az pár dolog, mintegy parlamenti maradékok tavalyról. Folyik a felsőoktatási törvény (ennek a parlamenti ciklusnak ez lehet a saját, külön bejáratú möbius szalagja), kikerült az új btk. tervezete (leginkább a régire hasonlít, kivéve ahol nem, ez utóbbi körülmény gyakorta inkább rosszabb), és elszállt a Malév. Továbbá továbbra se tudjuk, hogy hogyan lehet megélni forintból (nem naponta, havonta!), viszont az sajnos igen, hogy ez nem forinthoz képest kevés, hanem pl hez képest is. Bár előttem már párán leírták, hogy mi a probléma a miniszter úr kijelentéseivel a fenti témában, de azért a tisztánlátás kedvéért igyekszem én is. Szóval: akik közmunkán, teljes állásba voltak, azok korábban nettó forintot kaptak havonta, most meg csak nettó et. Akik korábban nem kaptak közmunkát (mert nem jutott), azok korábban bérpótló támogatást kaptak, most meg ugyanennyit. Na ennyit a hazudozásról, és most jön maga a probléma. Én még hálisten sose próbáltam ennyire kevés pénzből kijönni, de megpróbálom elképzelni, és szolidáris lenni. Ugyanakkor nem fér a fejembe, hogy ha azt számoljuk, hogy ha a közmunkásoknak csak a tavalyi bért próbálják fizetni ( a nettó 58-at, ami még mindig marha kevés), az fejenként, havonta bruttó ( =)26500 forint különbözetet jelent (+27 % munkaadói járulék, számljunk tel). Tételezzük fel, hogy van közmunkás (nincs, sose volt), akkor 33655*200000= Nem egész 7 milliárd forint, ennyit sikerült elvonni. Tudom, hogy demagógia, de ennyi pénzt vajon a MÁV, a Magyar Televízió, vagy akármelyik más állami pénznyelő hány nap alatt eszik meg? És az a pár nap tényleg többet ér, mint az, hogy néhány százezer tényleg nehézsorsú embernek egy kicsit kevésbé legyen rossz? Manó 9.

10 Helyi örökség védelme Erzsébetvárosban Önmagában a téma, a napi megélhetésért folytatott küzdelem mellett is fontos, hiszen egy nagy múltú, idén 130. születésnapját ünneplő kerületben a városkép, a gazdag építészeti értékeket és örökséget vitathatatlanul védeni és óvni kell, gondolva a jövő nemzedékére is. Ennek érdekében a jelenlegi kerületvezetés határozott lépést tett. Idevonatkozó rendeletét úgy módosította, hogy a kerület felújítási pályázatából a helyi örökség védelme alá tartozó magánkézben levő ingatlant, lakóépületet, épületet és lakást is támogathatja. A rendelet példaként említi a Nagy Diófa utca 8. számú lakatlan, használaton kívüli magántulajdonú épületet. A helyi rendelethez tartozó mellékletben megtalálható Damjanich utca 17. egyik első emeleti lakását ugyan nem említi, pedig az lakott. Örömteli, hogy az erzsébetvárosi kerületvezetés forrásokat szán a társasház felújítási pályázatból e két ingatlan felújítására. Igaz, hogy eddig óta a mai értéken kalkulálva 5 milliárd forintot társasházi közösségek megsegítésére szánták. Jó tudni, hogy ennél a kerületvezetésnél, ha valaki a tulajdonában levő épületet vagy lakást védetté nyilvánítja, hozzájuthat a felújításhoz szükséges forrás egy részéhez. Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő 10.

11 Miről számoltak be a fideszes tanácsnokok Az én meglátásom a kérdésben a következő: Nem ildomos emberi lényeket az utcán élni hagyni, ez nem emberhez méltó. Bár a kormány törekvései még csak formálódni látszanak, azt el kell mondanom, hogy szerintem jó irányba mutatnak a kezdeményezések, remélem hamarosan a törvényi háttér is meg lesz a probléma megoldásához. A Képviselő-testület február 16.-i ülésén a fideszes tanácsnokok beszámolóira is sor került. A jelenlévő audiencia nagy türelemmel és csüggedéstől mentes figyelemmel ülte végig a beszámolókat és a kialakult képviselői beszélgetést. R.A. Emberjogi tanácsnok beszámolójában leírtak szerint nagy és lelkes munkát végzett, mindenre kiterjedő figyelemmel. A hajléktalanokkal kapcsolatos észrevételét az alábbiakban fogalmazta meg: Az idézet kettős pont utáni első mondata egyszerűen cinikus, pláne egy emberjogi tanácsnok tollából. Az ezt követő megállapítása nem különb és gusztus kérdése is azt helyesnek tartani, hogy a hajléktalan, nincstelen honfitársunkat azért kriminalizálják, zárják börtönbe, mert nincs hol laknia. A társadalom nem magát a hajléktalan nem szereti, hanem a hajléktalan léttel járó következményeket. Ezek pedig abból adódnak, hogy hosszú idő óta nincs munkájuk, megélhetésük, egszisztenciájukat elveszítették. Sajnálom, hogy nevezett tanácsnok még csak gondolat kísérletet sem tett arra, hogy ennek okairól legalább egy mondatot írt volna. Nem csoda, hiszen ez a kerületvezetés - R.A. szavazatával is - megszüntette a korábban jól működő közmunkaprogramot, kormányuk pedig éllovasa a munkahely-megszüntetéseknek és elbocsátásoknak. A beszámoló másik, e tárgykörben leírt mondata tovább növeli e mű hitelességét: 11.

12 Kerületünkben számos hajléktalan ember él, akik a hajléktalan létből adódóan sokszor kerülnek konfliktusba a lakossággal. Ki kell emelnem a Síp utcai közfürdőt és környékét, ahol a legsűrűbben kerül sor különböző vitákra. A hajléktalan léttel járó következmények okainak megszüntetésére kellene tehát odafigyelni, de az sem árt, ha a tanácsnoki fizetésünkért legalább annyit megteszünk, hogy a leírt intézményeket megismerjük. Mert, ha legalább egyszer meglátogatjuk tájékozódás céljából, bizonyára megjegyezzük, hogy a fent nevezett nappali melegedő nem a Síp utcában van, hanem a Kürt utcában! M.M. Ifjúságpolitikai tanácsnok beszámolója informatikai nyelvezettel CONTROL+C, CONTROL+V technikára alapozott igényességgel készült. M.M. újságcikk-szerű beszámolója érintette az Éjszakai Sportklub életet, a Kábítószer-ellenes Világnapot, a pontos nevén Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola Hajókirándulását, a Baross Gábor Általános Iskola diákjainak részvételét a Nagy Vagy! Országos játékban, a Testvérvárosi találkozót Neversben, EMIH iskolát a kerületben, Ifjúság Szakma Országos Találkozó (ISZOT) és az azóta bezárt Cseresznye Ifjúsági Irodát. A beszámolóban feltüntetett szövegek szó szerinti másolatai más média, illetve honlapok felületein megtalálható híradásoknak, egyszóval nem M.M. munkájáról szól. Nincs szükség megmagyarázni, vagy akár egy szóval is többel indokolni, hogy az ellenzéki képviselők miért nem fogadták el ezt a beszámolót sem. Dr. Kispál Tibor és Gergely József 12.

13 HunvaldPerBlog szemezgető vége... Nos, mélyen tisztelt mindenki, a blog eddig tartott március 18-án született az első bejegyzés, akkor definiáltuk az oldal célját, mely alapvetően az üggyel kapcsolatos dokumentumok rendszerezése és átlátható formában történő közzététele, kérdések megfogalmazása, vagy éppen a menet közben felmerülő kérdések megválaszolása volt. A majd egy évnyi tevékenységünk alatt fontosnak tartottuk, hogy az oldal látogatói és a közvélemény tárgyilagos tájékoztatást kapjon Hunvald György perének előzményeiről, a per folyamatáról és annak eredményéről. Ez az eredmény pedig első fokon február 24-én megszületett. Innentől blogunk legalábbis ezzel a címmel és ebben a formájában okafogyottá vált. Ez a blog tehát itt és most, ezzel a bejegyzéssel véget ér. Nem marad más hátra, mint a köszönet. Köszönet minden lájkolónak, érdeklődőnek és olvasónak! Köszönjük, hogy olvastak, olvastatok minket! 13.

14 peslappá alakult, éppen csak a közéletről nem szól. Tovább merészkedett, és felszámolta a kerületőrséget. A hivatalos indok az volt, hogy ez magánhadsereg, de inkább azt a pénzt akarták másra költeni. Épült-bővült a Közterület-felügyelet, persze más a tevékenysége. Láthatjuk a tereket, parkokat, hogy megrongáltak lepusztítottak sok mindent. A nagy felszámoló biztos októberben Erzsébetvárosban is volt önkormányzati választás. Választottak új polgármestert is. Azóta kiderült, hogy ő (és csapata) igazából más foglalkozást űz. Az első jel az volt, hogy felszámolta az önkormányzati középiskolák nulladik évfolyamát, ahol nyelvet, informatikát lehetett tanulni. Aztán kiderült, hogy ért iskola-felszámoláshoz is, ennek lett áldozata a Janikovszky Éva iskola. Áldozattá vált a kerületet is elhagyó 100 gyerek, sok család és a kirúgott pedagógusok. Más területen is járatos, felszámolta a kerületi tévé és újság sokoldalúságát. A tévéből eltűntek a kerületi történések is. Az újság szép ké- Ha már közterület: felszámolták a közmunkát, meglepő módon kevés lett a pénz a piaci árú takarításra, nem is teszik minden nap. A közmunka felszámolása azzal is járt, hogy 250 erzsébetvárosi helyett kevesebb, mint fele jut közmunkához, fél munkaidőben. Tovább a közterületen: zavarók volt a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, mert szemetes a környékük. Persze lehetett volna takarítani is, de azt már előbb felszámolták. Hogy hova kerül az üveg és a többi? Kit érdekel. Zavaró volt a főváros szerte jó hírű Erzsébetvárosi Pedagógia Szolgálat, egy pillanat alatt azt is felszámolták. Még az új oktatási törvényhez is kellene az óvodák, iskolák számára szakmai segítség, de nem ebben a kerületben. Nem kell a polgárőrség sem, a jól működő két szervezet helyett az önkormányzat a rendőrséggel közösen szervez (!) és finanszíroz majd egy újat. Egy civil szervezetet! Zavarta a hatalmat az önkormányzati hirdetőtáblán megjelenő sok piros plakát, városképvédelmi okokból felszámolják a plakáthelyeket is. Még van ambíciójuk a felszámolóknak, még nem szűnt meg minden, amit közpénzből közösen hoztunk létre az elmúlt évtizedekben. Mi lesz még a következőkben? Gergely József elnök helyettes 14.

15 Svájci bicska Hasznos tudnivalók az utolsó oldalon, oldalakon. Szolgáltatások, lehetőségek melyeket többnyire Mi biztosítunk Önöknek. Ha kérdése van ill. szívesen ajánlana olyan szolgáltatást, ami hasznos a kerületben élők számára és itt nem szerepel, írjon a szegfuonline07@gmail.com címre. A listát folyamatosan bővítjük, reméljük sokak hasznára. Újdonság! Új térítésmentes tanácsadási szolgáltatás indul március 2-tól. Tanácsadás társasházak - lakástulajdonosok, számvizsgáló bizottsági tagok és közös képviselők - részére Helye: Lakossági Piros Pont, Dob utca 65. Időpontja: Minden héten - pénteken 16 órától 17 óráig Piros Pont nyitva tartás Jogsegély Március óra Bulzán András fogadóórái Hamarosan... Hétfő: 9-16 óráig Kedd - Péntek: óráig 15.

16 Kiadja: MSZP Erzsébetvárosi Szervezete - Felelős kiadó: Gergely József elnök

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2012. február 16-ai rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2012. február 16-ai rendkívüli ülésére Iktatószám: Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Ripka András Emberjogi tanácsnok Napirendi pont:... ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. február 16-ai rendkívüli ülésére Tárgy:

Részletesebben

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás II. évfolyam, III. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről

az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Beszámoló az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Baranya Megyei Szervezetének 2015. évi tevékenységéről Munkánk során találkoztunk olyan problémákkal, melyek orvoslását feltétlenül szükségesnek tartanánk

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

1 / 11 2019.01.04. 7:33 Újfehértó Város Önkormányzata - a fiatalok helyben tartását ösztönző stratégiai bizottság javaslatára - szeretné felkérni a város lakosságát egy kérdőíves felmérésben való részvételre.

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

Castrum A CAstrum Bene egyesület Hírlevele 8. szám

Castrum A CAstrum Bene egyesület Hírlevele 8. szám Castrum A Castrum Bene Egyesület Hírlevele 8. szám Castrum A Castrum Bene Egyesület Hírlevele 8. szám Budapest, 2008 E számunk munkatársai Bu z á s Ge r g e ly régész-művészettörténész, MNM Mátyás király

Részletesebben

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ

ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ ÁRLISTA SZÖVEGÍRÁSHOZ http://kreativkontroll.hu. Érvényes: 2012. augusztus 1-jétől visszavonásig HOGYAN KÉPEZZÜK ÁRAINKAT? Mivel a szövegírás minden esetben más, ezért az adott projectekhez igazítjuk árainkat.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 5. rendkívüli ülését június 25-én (szerda) órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 5. rendkívüli ülését június 25-én (szerda) órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 5. rendkívüli ülését Napirend: 2008. június 25-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2014.10.12. Ön gondolta volna? 2014 9. szám. VII. évfolyam VII. évfolyam 2014 9. szám Ön gondolta volna? Ahogyan azt a www.dunaharasztima.hu portál szeptember 11-i híréből megtudhattuk, tizenkét év után az idei önkormányzati választásokon jelenlegi polgármesterünknek

Részletesebben

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna?

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna? Kedves Szülő! A munkafüzet célja, hogy segítsen Önnek pontosan látni gyermeke jövőjét. Pénzügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy azok a szülők, akik tervet készítenek gyermekeik életkezdésére, sokkal

Részletesebben

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték Horváth Zoltán Cashflow Mérnök Gazdasági világválság: hisztéria vagy valóság Nos, itt ülünk egy gazdasági világválságnak nevezett helyzet kellős közepén, és a legrosszabb

Részletesebben

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel Urbán Ágnes Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. írta közleményében Németh Péter, a Népszava főszerkesztője

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

http://mszp.hu/calendar

http://mszp.hu/calendar 2012.06.22. péntek A miskolci rendőrség előtt demonstráltak helyi szocialisták Emberközelibb politikát Európában! A költség el van vétve Fenyegető igazságtalanság Széll-el szemben Kaposváron Nagykátán

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete február 13-i ülése 3. napirendi pontjához. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete február 13-i ülése 3. napirendi pontjához. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 13-i ülése 3. napirendi pontjához Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi költségvetéséről Az államháztartásról szóló 2011.évi

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2013.(II.14.) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetésére Tiszatenyő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

SAJTÓSZABADSÁG-INDEX 2012 AZ ÚJSÁGÍRÓK, A MÉDIAVÁLLALKOZÁSOK ÉS A KÖZÖNSÉG VÉLEMÉNYE A SAJTÓSZABADSÁG HELYZETÉRŐL. Vezetői összefoglaló

SAJTÓSZABADSÁG-INDEX 2012 AZ ÚJSÁGÍRÓK, A MÉDIAVÁLLALKOZÁSOK ÉS A KÖZÖNSÉG VÉLEMÉNYE A SAJTÓSZABADSÁG HELYZETÉRŐL. Vezetői összefoglaló SAJTÓSZABADSÁG-INDEX 2012 AZ ÚJSÁGÍRÓK, A MÉDIAVÁLLALKOZÁSOK ÉS A KÖZÖNSÉG VÉLEMÉNYE A SAJTÓSZABADSÁG HELYZETÉRŐL Vezetői összefoglaló A Mérték Médiaelemző Műhely arra vállalkozott, hogy feltárja a 2010-ben

Részletesebben

Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára. Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra. BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA.

Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára. Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra. BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA. Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA Bevezető 3 innovatív fővárosi kezdeményezés alapvetően eltérő forrással/szemlélettel

Részletesebben

* * * Fax: (36 1) 216 7295. Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr!

* * * Fax: (36 1) 216 7295. Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr! Dr. Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos Budapest 1051 Nádor utca 22. Tisztelt Dr. Péterfalvi Attila Úr! A Magyar Természetvédők Szövetsége 2005 év elején kétszer kérte a Pénzügyminisztériumot, hogy hozza

Részletesebben

2/2001. (II.5.) sz. önk. rendelet

2/2001. (II.5.) sz. önk. rendelet 2/2001. (II.5.) sz. önk. rendelet a 2000. évi költségvetés és végrehajtás szabályairól szóló rendelet módosításáról A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő - testülete ( továbbiakban képviselő - testület

Részletesebben

Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára

Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára Háttéranyag a Budapesti Békéltető Testület 2015. február 13-i sajtótájékoztatójára A Budapesti Békéltető Testület 2014-es éve Értékelés, tapasztalatok Majdnem négyezer beérkezett és 3720 lezárt ügy, mintegy

Részletesebben

VII-B-004/761-4 /2013

VII-B-004/761-4 /2013 VII-B-004/761-4 /2013 Beszámoló A Fejér Megyei Kormányhivatal 2012. évi tevékenységéről FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... - 3-2. A kormányhivatalt érintő feladat- és

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 3-án, Gelse, Kossuth Lajos utca 76. szám alatt lévő Weöres Sándor Általános Iskola helyiségében megtartott

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk!

Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Belső Nóra: Utak egymáshoz (részlet) Beszélgessünk! Sokszor nagyon kevés dolgon múlik, hogy egy kapcsolat miképpen alakul. Ugyanazzal az energiával lehet építeni és rombolni is. A lényeg a szándék, illetve

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette:

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette: T E G Y Ü K O T T H O N O S A B B Á A P É N Z Ü G Y E I D E T Családi V A G Y O N T E R V E Z Ő készítette: www.iflgroup.hu HELLO Neked vannak pénzügyeid? Egyáltalán a Te kezeled a pénzedet, vagy a pénzed

Részletesebben

2013. 07.18. -07.24. 19-én elhajóztunk dél felé. Szép idő, napsütés, bámulatos és - mint már írtam - rendkívül

2013. 07.18. -07.24. 19-én elhajóztunk dél felé. Szép idő, napsütés, bámulatos és - mint már írtam - rendkívül 2013. 07.18. -07.24. Quaqortoqba való megérkezésünket követően előbb engedtünk az eufóriának, majd igyekeztünk racionális tervet készíteni a következő két hétre. Így történt, hogy Dénes másnap átiratta

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13. napján megtartott rendkívüli üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak: Bukodi Károly

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: javaslat az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletére vonatkozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2013. november 11 - i. RENDKÍVÜLI üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. november 11 - i RENDKÍVÜLI üléséről Önkormányzati rendelet: - Határozat: 118-119 /2013. (11.11.) 2 J E G Y Z Ő K

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről

Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Humán Ügyek Bizottsága 2011. február 1-jén 15 órakor megtartott 2. nyílt üléséről Jelen vannak: Illyés

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Az Intercisa Lakásszövetkezet. Az Igazgatóság Beszámolója. a 2011. év zárszámadásáról, a 2012. évi pénzügyi tervekről

Az Intercisa Lakásszövetkezet. Az Igazgatóság Beszámolója. a 2011. év zárszámadásáról, a 2012. évi pénzügyi tervekről Intercisa Lakásszövetkezet Dunaújváros, Erdő sor 43. Az Intercisa Lakásszövetkezet Igazgatóságának b e s z á m o l ó j a a 2011. év zárszámadásáról, a 2012. évi pénzügyi tervekről TARTALOMJEGYZÉK Az Igazgatóság

Részletesebben

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK

Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Magyar Szocialista Párt - Országos Sajtóközpont SAJTÓLEVÉL SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK NAPI HÍREK KÖZLEMÉNYEK MÉDIASZEREPLÉSEK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓINK Hiller István: demokráciában elfogadhatatlan az a kormányzati

Részletesebben

FIGYELEM VÁLTOZÁS!!! Tisztelt Szülők!

FIGYELEM VÁLTOZÁS!!! Tisztelt Szülők! Tisztelt Szülők! Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy gyermekük számára továbbtanulási céllal valamely ünket választották. Iskolánk iránti töretlen és növekvő népszerűségét jelzi, hogy a tavalyi 600

Részletesebben

Hogyan emelj árat?- 1.rész

Hogyan emelj árat?- 1.rész Hogyan emelj árat?- 1.rész Elıszó Az áremelés kérdése kényes téma, de beszélni kell róla. Az áremelés témája arról jutott eszembe, hogy pár nappal ezelıtt az egyik multiban bevásároltam, és alkalmam volt

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait

Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait II. évfolyam, 6. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait Az Erzsébetvárosi Cigány Kissebbségi Önkormányzat bemutatása (harmadik) Köszöntő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 5. szám Kedves Olvasó! Hamarosan kezdődik a nyári pihenés, legalább is gyermekeink részére. Ez számunkra is öröm, viszont az, hogy hol legyen gyermekünk a nyári szünidőben már

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804

Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI, OKTATÁSI ÉS SPORT BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla CKÖ tag. Csorba Ferenc György és Kolompár László CKÖ tagok nem jelentek meg az ülésen.

JEGYZŐKÖNYV. Tóth Zoltán Béla CKÖ tag. Csorba Ferenc György és Kolompár László CKÖ tagok nem jelentek meg az ülésen. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. január 09-én, de: 10.00 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről Jelen vannak: Lakatos Pál CKÖ tag Tóth Zoltán Béla CKÖ tag Csorba Ferenc

Részletesebben

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1;

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; A tüdő a túloldalon n A tüdôgyógyászati osztállyal 15 beteget költöztettek át hétvégén, de hétfôn már 20-an voltak. Miskolc

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. A biztosítás története és fejlődése 2. II. A biztosítás létrejötte 4. III. Biztosítás típusok 5. Szójegyzék 12.

Tartalomjegyzék. I. A biztosítás története és fejlődése 2. II. A biztosítás létrejötte 4. III. Biztosítás típusok 5. Szójegyzék 12. 1 BIZTOSÍTÁS MINDENKINEK Tartalomjegyzék I. A biztosítás története és fejlődése 2. II. A biztosítás létrejötte 4. III. Biztosítás típusok 5. Szójegyzék 12. Copyright: Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó

Részletesebben

MÛHELY. A nemek és generációk jellegzetességei az információs technológiák használatában és megítélésében*

MÛHELY. A nemek és generációk jellegzetességei az információs technológiák használatában és megítélésében* MÛHELY Nagy Beáta KIREKESZTÉS VAGY BEFOGADÁS? A nemek és generációk jellegzetességei az információs technológiák használatában és megítélésében* Az információs technológiák folyamatos és egyre felgyorsuló

Részletesebben

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése

ezer forintban Módosított előirányzat évi előirányzat évi előirányzat Feladatok megnevezése Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal kötelező feladat ellátásának működési kiadási ai kiemelt feladatainak részletes ai 23/2015. Ök. rendelet 5/a. melléklete 2101 Polgármesteri

Részletesebben

Tisztelt Kamarai Tagtársaim!

Tisztelt Kamarai Tagtársaim! Hivatásunk a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara lapja 2010/1. Tisztelt Kamarai Tagtársaim! TARTALOM Csupán néhány hét telt el a tavaszi parlamenti választások óta, de szakdolgozói kérdésekben bíztató

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Meghívottként van jelen: 1./ dr. Kiss Tamás jegyző 2./ Krúdy Péter iskola igazgató 3./ Zelena Zsolt közalk.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Meghívottként van jelen: 1./ dr. Kiss Tamás jegyző 2./ Krúdy Péter iskola igazgató 3./ Zelena Zsolt közalk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2010. január 28-i üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./ Csókás Zsolt képviselő

Részletesebben

A minőségügyi szaklapok tevékenysége és fontossága Sződi Sándor

A minőségügyi szaklapok tevékenysége és fontossága Sződi Sándor A minőségügyi szaklapok tevékenysége és fontossága Sződi Sándor a Magyar Minőség elnöke, a Minőség és Megbízhatóság szerkesztőbizottsági tagja A FENNTARTHATÓSÁGÉRT A KÖRNYEZETTERHELÉS CSÖKKENT KKENTÉSÉÉRT

Részletesebben

Médiaajánlat -

Médiaajánlat - Médiaajánlat - www.greenfo.hu Érvényes: 2011. június 1.-től visszavonásig Honlapunkra elsősorban környezetkímélő termékek és szolgáltatások, illetve környezetvédelemmel, természetvédelemmel és energiatakarékossággal

Részletesebben

HOGYAN KÉRJÜNK, HOGY ADJANAK IS?

HOGYAN KÉRJÜNK, HOGY ADJANAK IS? HOGYAN KÉRJÜNK, HOGY ADJANAK IS? MIT MOND A NEUROKOMMUNIKÁCIÓ A PÉNZKÉRÉSRŐL? Támogatás, előfizetés, vásárlás Földi Miklós Dániel neurokommunikációs szakértő Kihez kell beszélned ha kérsz a neurokommunikáció

Részletesebben

Médiaajánlat - www.greenfo.hu

Médiaajánlat - www.greenfo.hu Médiaajánlat - www.greenfo.hu Érvényes: 2011. október 14-től visszavonásig Honlapunkra elsősorban környezetkímélő termékek és szolgáltatások, illetve környezetvédelemmel, természetvédelemmel és energiatakarékossággal

Részletesebben

Az összefogás a siker kulcsa

Az összefogás a siker kulcsa Az összefogás a siker kulcsa Az elmúlt időszakban különösen sokat hallhattak, olvashattak az előző évek eredményeiről, mégsem mehetünk el szó nélkül ezek mellett, mégpedig több okból sem. Egyrészt mind

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27.

1.. 2.. 3.. 4.. 5.. /1/ E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. /2/ E rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. Szarvas, 2006. április 27. A Szarvasi Önkormányzat 15/2006.(IV.28.) számú rendelete a 2005. évi költségvetésről szóló többször módositott 1/2005.(II.18.) számú rendelet v é g r e h a j t á s á r ó l Az Államháztartásról szóló, többször

Részletesebben

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz

Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár és Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) a Demokráciajátékhoz Fogalomtár A törvényalkotás folyamata: az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök, a kormány, minden országgyűlési bizottság és bármely

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Gazdasági Bizottság Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2016. április 27-én 15.00 órakor tartott rendes üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA

POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA SPIRA VERONIKA POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA FÜGGELÉK 1 Megjegyzések a Függelékhez A Politika, oktatáspolitika dokumentumgyűjteményt a függelék zárja, amely bemutatja, hogy az önkormányzati munka milyen járulékos

Részletesebben

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16.

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása. Gödöllő, 2013. szeptember 16. Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU ügyekért felelős államtitkárának előadása Gödöllő, 2013. szeptember 16. Tisztelt Konzul Hölgyek és Urak! Én is szeretettel köszöntöm Önöket. Keleti nyitásról és globális

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dózsa György Művelődési Ház hivatalos helyiségében 2015. június 12-én megtartott képviselő-testületi ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Dózsa György Művelődési Ház hivatalos helyiségében 2015. június 12-én megtartott képviselő-testületi ülésén. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dózsa György Művelődési Ház hivatalos helyiségében 2015. június 12-én megtartott képviselő-testületi ülésén. Jelen vannak:, Varga András, Deli József, Gyóni János, Katona

Részletesebben

szka102_21 É N É S A V I L Á G Készítette: Nahalka István SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM

szka102_21 É N É S A V I L Á G Készítette: Nahalka István SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM szka102_21 É N É S A V I L Á G Ismered Budapestet? Magyarország fővárosa Készítette: Nahalka István SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK A 2. ÉVFOLYAM TANÁRI ÉN és a világ 2. évfolyam 221 MODULLEÍRÁS

Részletesebben

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény Hodosán Róza Tízéves a szociális törvény A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény és annak változásai Magyarország 1976-ban csatlakozott a Gazdasági, Szociális és

Részletesebben

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai:

Vámosmikola Község Polgármestere M E G H Í V Ó. Nyilvános ülés napirendi javaslatai: Szám: 10/2011. Vámosmikola Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. november 30-án (szerda) 14.15 órakor tartja soron következő ülését. 1/ A 13/2011. (XII.1.) önkormányzati rendelet a köztisztaságról

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

BEVEZETŐ. A nők munkaerő piaci helyzetének alakulása a 90-es években 1

BEVEZETŐ. A nők munkaerő piaci helyzetének alakulása a 90-es években 1 BEVEZETŐ A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány fennállása óta kiemelt célcsoportként kezeli a női vállalkozókat. Az alapítvány munkatársai naponta ismernek meg egyedi emberi, vállalkozói, női sorsokat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 211-7/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 2-án, 14 00 órakor tartott rendkívüli

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA E L N Ö K É T Ő L Szám: 7/4-18/2011. J e g y z ő k ö n y v Készül: a Pénzügyi Bizottság 2011. november 23-án 10 óra 05 perckor kezdődő, a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20.

minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. minic studio VitaMed Pilula Weboldal és web-shop kivitelezés Vadasz Zoltán 2013.05.20. Projekt rövid leírása Weboldal és shop magyar nyelven, szűk termékkínálattal, célzott marketinggel. A romániai piac

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: MGB/2-3/2015. EL-1/2015. sz. ülés (EL-4/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága Ellenőrző albizottságának 2015. január 20-án, kedden, 10 óra 00 perckor az Országgyűlés

Részletesebben

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság hírlevele 48/2015 Kedves Kolléga! Kérem engedje meg, hogy tájékoztassuk az Államreform Operatív Program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

Újabb vigyázó szemek. media13.hu. Díszpolgárjelölés. Büdzsé 2016. A TV13 mûsorából. Térfelügyelet Havi 300 intézkedést kezdeményeznek az operátorok

Újabb vigyázó szemek. media13.hu. Díszpolgárjelölés. Büdzsé 2016. A TV13 mûsorából. Térfelügyelet Havi 300 intézkedést kezdeményeznek az operátorok media13.hu XXII. ÉVFOLYAM 2. SZÁM ANGYALFÖLD-ÚJLIPÓTVÁROS-VIZAFOGÓ 2016. JANUÁR 22. Díszpolgárjelölés Az önkormányzat idén is várja a helyi lakosok és civil közösségek javaslatait, illetve jelöléseit a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV MÁTRATERENYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. JÚLIUS 26-I ÜLÉSÉRŐL 1 Készült: Mátraterenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. július 26-án megtartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2008. április 16-án Újtikoson az önkormányzat hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat képviselő-testülete nyílt ülésén. Szavazati joggal jelen van: Tóth Miklós

Részletesebben

alapján fog véleményezni. Megalapozottnak és indokoltnak tartotta az FB a 2006. évi érdekképviseleti jogalkotáshoz fûzõdõ elképzeléseket,

alapján fog véleményezni. Megalapozottnak és indokoltnak tartotta az FB a 2006. évi érdekképviseleti jogalkotáshoz fûzõdõ elképzeléseket, XVIII. ÉVFOLYAM 02. SZÁM 2006. FEBRUÁR Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének lapja Ülést tartott a LOSZ Elnöksége és Felügyelõ Bizottsága Az elmúlt év utolsó hónapjában, december 14-én

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐJÉTŐL 6600 Szentes, Kossuth tér 6., 6601 Szentes, Postafiók: 58., Telefon: 06/63/510-300 Iktatószám: I-1323-10/2008 Ügyintéző: Báthory István Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja.

J E G Y ZŐKÖNYV. Határozati javaslatként a testületi ülés napirendjének a meghívóban szereplő napirendi pontok tárgyalását javasolja. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-9/2015.NY. J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. június 8-án,

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu

MÉDIAAJÁNLAT. Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu MÉDIAAJÁNLAT Garantáltan hasznot hozó komplex hirdetések kizárólag melegburkolatokkal foglalkozó cégeknek! 2 Jepetto.hu Kik látogatják az oldalunkat? A 2jepetto.hu oldal kizárólag melegburkolatokkal, és

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Központi Ügyfélszolgálati Iroda J E L E N T É S A Központi Ügyfélszolgálati Iroda 2013. szeptember 2. 2013. december 31. között végzett munkájáról és tapasztalatairól A

Részletesebben

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat

271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat készült könyvéből: 271/2011. (VI. 28.) számú Képviselő-testületi Határozat Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzata VI. fejezet 2. pontja

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: Réti Alfréd polgármester,

Részletesebben

A legférfiasabb oldalad

A legférfiasabb oldalad A legférfiasabb oldalad A manus.hu célja megteremteni egy olyan oldalt, melyben az erősebbik nem újból erősebbik nem lehet. Lelki menedéket és szakszerű segítséget nyújtani egy internetes magazin keretein

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERI HIVATALA könyvéből: 120/2012.(VI.28.) sz. képviselő-testületi határozat: A Képviselő-testület tudomásul vette a rendőrkapitány közbiztonság helyzetéről szóló beszámolóját. könyvéből: 121/2012.(VI.28.) sz. képviselő-testületi

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám Kedves Olvasó! Szeszélyes tavasz vége felé járva végre többször örülhetünk a várva várt melegnek. Az általunk kínált portékák is színesebbek, vidámabbak és nyarat idézik.

Részletesebben

Miért nem érdemes CSAK a gázszámlára hagyatkozni vásárláskor?

Miért nem érdemes CSAK a gázszámlára hagyatkozni vásárláskor? Miért nem érdemes CSAK a gázszámlára hagyatkozni vásárláskor? Hogyan lehet sokkal nagyobb a fűtésköltség, mint azt Ön várta? Nádas Krisztián Ön ingatlanvásárlás előtt áll Talán már ki is nézte a megfelelőt:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről JEGYZŐKÖNYV 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Az ülés helye: Az ülés vezetője: A Képviselő-testületből jelen vannak: A Képviselő-testületből távol vannak: Hivatalból jelen

Részletesebben

Kiegészítő melléklet üzleti évről

Kiegészítő melléklet üzleti évről Kiegészítő melléklet 2017. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2017. január 1. Beszámolási időszak vége: 2017. december 31. Keltezés: 2018. február 22. Friedler Ferenc elnök 1 I. ÁLTALÁNOS ÖSSZEFOGLALÁS

Részletesebben

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság!

Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Tisztelt Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság! Élve az Médiatanács által elfogadott és február 1-től 45 napon át érvényben lévő javaslattételi lehetőséggel, az alábbiakban összefoglaljuk a Közszolgálati

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben