PROGRAMAJÁNLÓ 2016/nyár

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROGRAMAJÁNLÓ 2016/nyár"

Átírás

1 PROGRAMAJÁNLÓ 2016/nyár

2 2016. május 14. szombat VÁROSI SPORTNAP ÉS ULTRAmarATOM HELYSZÍN: TÁNCSICS PARK 9.45 MEGNYITÓ, majd közös bemelegítés a paksi Dream Fitness edzőivel RAJT ULTRAmarATOM A futóverseny alatt a színpadon fellép a CSILLAG SHOW TÁNC EGYESÜLET Távok: Egyéni 50 km-es egyéni OB és nyílt bajnokság 6 óra, valamint 12 óra ULTRAfélMARATON (21,379 km) ULTRAclassicMARATON (42,195 km) Váltó 6 óra, 12 óra 2 fős csapatban 5 fős csapatban 10 fős buliváltó felnőtteknek Gyermek iskolai váltó általános- és középiskolásoknak Nevezéssel, részletekkel kapcsolatos bővebb információk: PAGONY koncert A paksi Pagony együttes a XVIII. Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál fődíjának és az ifjúsági zsűri különdíjának nyertese IRIE MAFFIA koncert A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funky határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs ked vencek. Az elmúlt három évben az Irie Maffia a ha zai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Balaton Soundon át a Volt Fesztiválig. KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK Számítógépes írisz elemzés Biyovis termékek árusítása ELIT-Tréning-HKT bemutató és közös edzés Kézműves és termelői áruk vására Egészségügyi mérések a Paksi Járási Hivatal Nép egészségügyi Osztálya és a Paksi Gyógyászati Központ Védőnői Szolgálata közreműködésével, vér nyomásmérés, vércukorszint mérés, koleszte rinszint mérés és testtömegindex mérés SPORTBEMUTATÓK, EDZÉSEK Gymstick Muscle Óriás köredzés Maratoni spinracing Spinracing Spinracing Spinracing EREDMÉNYHIRDETÉS, NYEREMÉNY SORSOLÁS Minden órára előzetes jelentkezés szükséges a paksi Dream Fitness ( elérhetőségein. (telefon: 20/ , info@dreamfitness.hu)

3 2016. május 21. szombat NÉMET NEMZETISÉGI NAP HELYSZÍN: TÁNCSICS PARK TÉRZENE a Véméndi Ifjúsági Zenekar, a Pro Artis Wind Band, a Roger Schilling Zenekar és a Reichertshofener Musikanten közreműködésével. Helyszínek: Erzsébet Nagy Szálloda Paksi Polgármesteri Hi vatal Csengey Dénes Kulturális Központ KAPUNYITÁS Növények napja és virágkötészeti bemutató a Paksi Kertbarátok Egyesületének szervezésében az óvodásoknak kiírt Én kis kertem pályázat eredményhirdetése. PROGRAM: megnyitó a paksi általános iskolák táncosainak bemutatkozása a Paksi Napsugár Óvoda gyermekeinek előadása a németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoport műsora a Sonnenblumen Kórus fellépése a Reichersthofener Musikanten Zene kar koncertje a Paksi Német Nemzetiségi Tánccsoport fellépése ROGER SCHILLING ZENEKAR koncertje ARANY ROZMARING DÍJ átadása SVÁB BÁL Die Eber Kapelle Zenekar A program ideje alatt kézművesek és helyi borászok várják az érdeklődőket.

4 2016. május 28. szombat GYERMEKEK ÉS CSALÁDOK NAPJA HELYSZÍN: CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT PARKOLÓJA ÉS ZÖLDÖVEZETI TERÜLETEI GARAGULYA Gólyalábas Komédiás Kompánia A társulat a vándorszínészek és muzsikusok páratlan hangulatával, régi vásári komédiások ügyességével, hatalmas magasságból, óriásbábokkal, és természetes élő zenével kápráztatja el a nagyérdeműt NÉPI JÁTSZÓTÉR Kosaras fakörhinta vesszőkosárban, pa don ülve forgatjuk a kisebb-nagyobb gyer me keket. Fából ácsolt, kézzel hajtott retró körhinta. LádaDerbi Almás ládában ülve csúsz - nak-gurulnak le a lejtőn a kiskölykök. Iga zi bátorságpróba! Népi és ügyességi játékok sajtlabiri n- tus, hordólovaglás, csirkepofozó, óriáscsúzli, kakaskodó, ördögűző, tandemsík, lépegetők, golyós egyensúlyozó, libikóka, malactekergető, karikadobó, békavadász, mocsárjárás, vakkirakó, biztoskéz, horgászat Asztali logikai játékok ördöglakatok, bűvös négyzet, logikai összerakós vagy szétszedős játékok UGRÁLÓVÁR pálmafás ugráló, óriáscsúszda, 11x6 méteres kétfunkciós élő - csocsó-focipálya éves korig, felfújható óriás mászófal, babasarok 1-4 éves korig kroki ugrálóvár, mini csúszdás ugrálóvár, libikóka, babaszőnyeg, műanyag kiscsúszda, szivacsállatkák, mini trambulin, kenguru labda GOKART ELEKTROMOS KISAU- TÓ MINI VERSENYAUTÓ PÁLYA Ha szeretnéd játékosan elsajátítani a köz lekedés szabályait, vagy csak teker nél egyet, most megteheted! KERTI ZSOLT ORIGAMI KIÁLLÍ- TÁSA a Csengey Dénes Kulturális Köz pont Kiállítójában EGYÜTT A KUTYÁKKAL kutyaterápia a Csiga-Biga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvánnyal LUFIHAJTOGATÁS KÉZMŰVES VÁSÁR A KALÁKA EGYÜTTES: HÁROM SZÉKLÁB című gyermekkoncertje szabadtéri színpad A TŰZVIRÁG TÁNCEGYÜTTES, VALAMINT A PRO ARTIS MINI FÚVÓSZENEKAR FELLÉPÉSE szabad téri színpad NYAKIGLÁB, CSUPAHÁJ, MÁLÉ- SZÁJ című me se játéka a József Attila Színház előadá sá ban nagyszínpad Szerzők: Köves József, Balázs Árpád, Baranyi Ferenc KATASZTRÓFAVÉDELMI BEMU- TATÓ rendőrségi járműbemutató, ren - dőr autó kipróbálása, bűn- és baleset meg - előzési színezők, tűzvédelmi totó, célba lövés HAB-PARTY a Városi Tűzoltóság köz reműködésével TINI TÜSIK ÉS A PAKSI BROAD- WAY STÚDIÓ könnyűzenei műsora szabadtéri színpad KÉSZÜLJ A BULIRA! ingyenes rock and roll tanítás Tánctanárok: Alpek Andrea, Alpek Imre és Krausz Ádám Helyszín: a Csengey Dénes Kulturális Központ előtere JAMPEC PARTY a Duna Party Táncklubbal közösen az aulában Játszik: a Boka és a Klikk zenekar

5 GYERMEKEK UTCÁJA LÁZÁR ERVIN HÁZ Sárszentlőrinc ISMERED-E A GYERMEKEDET? Gyermekeikkel, unokáikkal kapcsolatos kérdésekre válaszolhatnak az édes anyák, édesapák, nagyszülők. A helyes válaszokat nyereményekkel díjazzuk ÖKO HÁZ Hangszerkészítés Kovács Gáborral természetes anyagokból és háztartási hulladékokból A CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT ÚJ GYERMEKKÖNYV- TÁRI RÉSZLEGÉNEK MEGNYITÓ- JA ÉS PROGRAMJA ingyenes beiratkozási lehetőség (minden 10. beiratkozó ajándékot kap), kézműves foglalkozás (könyvjelző, kitűző készítés), zsákbamacska, frissítő SUFNI bolhapiac SZÍNES OTP-S FORGATAG Logikai és ügyességi feladatokkal, játékokkal várjuk a gyerekeket. Labirintus, képrejtvény, memóriajáték. Ha ügyes vagy, ajándék vár! FORTUNA SÁTOR Élő helyszíni tudósítás a Fortuna sátorból. Stúdiófo tózás nem csak gyermekeknek. Arcfestés, 3D origami A FIZIKA CSODÁI az Energetikai Szakközépiskola diákjainak bemutatója EPERLEKVÁR BEFŐZÉS a Konzervgyári Nyugdíjasklub tagjainak koordinálásával PALACSINTÁS HÁZ a Konzervgyári Nyugdíjasok közreműködésével APÁK-FIÚK HÁZA kézműves foglalkozás ANYÁK-LÁNYOK HÁZA kézműves foglalkozás EGÉSZSÉG HÁZA zumba fittness gyermekeknek a paksi Dream Fitness jóvoltából, valamint egészségmegőrző és fegyveres bemutató a Paksi Chen stílusú Taiji Quan Sportegyesülettel EGYÉB SZOLGÁLTATÁS Homokkép készítés KISVASÚT A rendezvény ideje alatt óra között, óránkénti indulással kisvasút jár a városban a következő útvonalon: Szent István tér (buszmegálló) Kossuth Lajos utca PSE pálya Kereszt utca Dózsa György út Tolnai út Újtemplom utca Építők útja Gesztenyés út Pollack Mihály utca Rákóczi utca Dózsa György utca Szent István tér A kisvasút használata ingyenes! A gyermekszínházi előadásra helyreszóló jegyek megvásárolhatók a Csengey Dénes Kulturális Központ jegypénztárában. A jegy ára: 1.200,- Ft A szervezők számos meglepetéssel várják a gyermekeket. A programokat eső esetén a Csengey Dénes Kulturális Központban tartják. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Ételszolgáltató: Kardos kürtőskalács Uzd kenyér lángos Família Pizzéria büfé A rendezvény szponzora: Paks és Vidéke ÁFÉSZ Főszervezők: Paks Város Önkormányzata Csengey Dénes Kulturális Központ MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A városi programfüzetben és a főszervezők által közösen készített kiadványban találják a további prog ramokat, melyek az ASE Sportpályán kerülnek megrendezésre. A részletes programokat tartalmazó kiadványt a szervezők minden háztartásba eljuttatják.

6 2016. június 3-4. péntek-szombat IX. ORSZÁGOS SILLERFESZTIVÁL HELYSZÍN: SÁRGÖDÖR TÉR június 3. péntek Muzsikál a SZAGGATÓ ZENEKAR BERTA ALEXANDRA ÉS BARÁTAI népzenei koncertje Az együttes tagjai: Berta Alexandra, Csasz - nyi Imre, Kiss B. Ádám, Lajti Ákos A DUNAFÖLDVÁRI ÖRDÖGSZE- KÉR TÁNCEGYÜTTES műsora, kísér a Hírös Zenekar SZABÓ BALÁZS BANDÁJA koncert A magyar népzene, a rock, a pop és a funky határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalokból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben "Az év alternatív albuma" kategóriában Fonogram díjat kapott FOLKKOCSMA a Násfa együttessel Tagok: Juhász Kitti koboz, citera, ének; Nyéky Emese furulyák; Soós Réka he gedű, ének június 4. szombat 9.45 A WIND BAND MINIZENEKAR zenés reggeli köszöntője SILLERHEZ ILLŐ NEMZETI ÉS TÁJJELLEGŰ ÉTELEK FŐZŐ VER- SENYE PRÉS(SZÍN)HÁZ A székely menyecske meg az ördög népmese bábokkal (Fabók Mancsi Bábszínháza) Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár Mesénk fonalát ördög-szállta királykisasszonyok, ördögtől kapott ördögűző képesség, igaz mátkaság, lakodalom, s haj, még mik nem ékesítik! S hogy miként kacsint vissza történetünkbe vad menyecskénk, azt meg láthassák, csak kerekítsék szemüket, s élesítsék pupillanyílásukat! Játékunkat negyven percben, szigorúan kiskorú felügyelete mellett ajánljuk! Az aranyszőrű bárány interaktív előadás (Magyar Népmese Színház) Vajon kinek sikerül megnevettetni a kis királykisasszonyt? Az ismert népmesét a gyerekekkel közösen adjuk elő. A gyerekműsorban jelmezeket öltenek, és két színésszel és egy zenésszel éljük át a kis juhászlegény történetét Lúdas Matyi (Apolló Színház) A Lúdas Matyi Fazekas Mihály népmesei szálakkal átszőtt elbeszélő költeménye. A költő humoros formában mutatja be, hogy a furfangos szegénylegény hogyan jár túl a gazdag uraság eszén, és - akárcsak a mesékben - miként diadalmaskodik az ügyesség és az elszántság a kapzsiság és a butaság felett A falánk kiskakas marionett bábelőadás A Benedek Elek Óvoda Kishegyi úti Tagóvodájának Ingyom-bingyom óvónői bábcsoportjának előadása. Az előadások között és után a gyerekek fonalból egyszerű marionett bábot ké szít hetnek.

7 ÉTELLEADÁS a főzőverseny bírála tához A FŐZŐVERSENY ÉS BORVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE ÉRMES BOROK KÓSTOLÓJA Kárpát-medence 100 legjobb siller borának kóstolója PRO ARTIS WIND BAND fúvószenekar műsora A PISTIEST együttes koncertje A paksi PISTIEST együttes saját szerzeményeit játssza, mondanivalóval dúsított dalaikkal megtalálják a szórakozni és gondolkodni vágyó közönséget egyaránt. Örökségünk című dalukhoz egy határokon átívelő klip is készült PÉTERFY BORI & LOVE BAND koncertje A Péterfy Bori & Love Band magyar alter natív rock együttes. Hazánk első számú rock-dívája, pop-királynője, leg bá jo sabb és legellenállhatatlanabb éne kes-színésznője kiváló, és nem kevésbé ellenállhatatlan zenekarával ad koncertet Pakson. Az együttes sikere egyedi hangzásvilágának, energetikus dalainak és fellépéseinek, dallamos slágereinek köszönhető RETRO DISCO A zenét keveri: DJ Alex KÍSÉRŐ PROGRAMOK Kézműves és termelői áruk vására Pénteken óra között Kádár Ferkó Fotószínháza Korabeli életképek speciális ponyvára kinagyított hátterével különleges fotók készítésére nyílik lehetőség, beállítva a képbe a korhű kosztümbe öltöztetett fotóalanyokat. Ára: 300Ft/fő Szombaton óra között Palacsintázó és Szörpintő sátor a Konzervgyári Nyugdíjasklub közreműködésével. A Becsületkassza bevételét a 2016/17-es színházi évadban a Gyermekmosoly bérletekre, a hátrányos helyzetű gyerekek színházba jutására fordítjuk június 18. szombat XI. DUNAKÖMLŐDI FALUNAP 9.00 HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY 9.30 Programismertető SZARKALÁB Néptánc Egyesü let fellépése KACKIÁS VERKLIS zenél: Ring István Halászlé minták leadása JADE dunakömlődi hastánccsoport bemutatkozása EREDMÉNYHIRDETÉS halászléfőző verseny, csa lá di ve tél kedők GYERMEKMŰSOR A nagy magrabló (óri ás bábokkal) FÉLNÓTÁS DALKÖR SZŐLŐHEGYI PAJKOS MENYECS- KÉK DUNA PARTY TÁNCKLUB OPERETTMŰSOR 2 szoknya, 1 nadrág FORGÁCS GÁBOR humorista PÁL DÉNES fellépése KACZOR FERI mulatós műsora KÍSÉRŐ PROGRAMOK Faluház előtt óra között ugrálóvár, trambulin Könyvtár udvarban órakor Sebestyén István mond mesét, óra között arcfestés, kézműves foglalkozás

8 2016. július NEMZETKÖZI GASTROBLUES FESZTIVÁL 4 HELYSZÍN 40 KONCERT Hazánk legrégebben folyamatosan megrendezésre kerülő bluesfesztiválja ezúttal is különleges csemegékkel várja július első hétvégéjén a Paksra látogatókat. Az immár hagyományosan baráti, családi jellegű fesztivál a jól megszokott mederben folytatódik. Különleges eseménynek ígérkezik az angol gitáros díva JOANNE SHAW TAYLOR és a súlyos beteg ségéből felgyógyult egykori JOHN MAYALL S BLUESBREAKERS gitáros, WALTER TROUT, valamint az amerikai SEAN CARNEY és SHAUN BOOKER soul-blues énekesnő közös fellépése. A már korábban megismert kedvencek IAN SIEGAL, BIG DADDY WILSON, LITTLE G. WEEVIL, RIPOFF RASKOLNIKOV, CLIFF MOORE, az olasz VERONICA & THE RED WINE SERENADERS vagy a MAGYAR ATOM és a TŰZKERÉK XT mellett fellép még a hazai rock színtér két régi nagy zenekara, a P. MOBIL és a SKORPIÓ, valamint a nemzeti rock egyik élcsapata, az ISMERŐS ARCOK. A színvonalas koncerteket borbarát találkozó, a vasárnapi főzőverseny középpontban a borral készült ételek és kispályás focimeccsek, valamint a kuriózumnak számító templomi hangverseny kíséri. BORBARÁT TALÁLKOZÓ Ott lesznek a hazai és szomszédos országok bo rászai is. Balaton: Légli Szekszárd: Takler, Eszterbauer Villány: Tiffán Délvidék: Maurer Felvidék: Drozdik GASZTRONÓMIAI BEMUTATÓK BORRAL KÉSZÜLT ÉTELEK FŐZŐVERSENYE A szabadtéri főzőversenyen készült ételeket neves borászok, zenészek, szakácsok, Paks polgármestere és a rendezvény támogatói értékelik. KONCERTEK AZ EVANGÉLIKUS TEMPLOMBAN Az idei fesztivál egyúttal felkészülés a jövő évi jubileumi 25. Gastroblues Fesztiválra. A bérletet vásárlók ajándékként tetszés szerint CD-t vagy DVD-t választhatnak a korábbi kiadványok közül. Jegyelővétel: Omega Jegyiroda Paks Bérlet: ajándék DVD-vel vagy CD-vel Ft Napijegy: 6900 Ft Templomi koncert: 2900 Ft További információk:

9 Kiadja: Paks Város Önkormányzata

Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében

Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében Gyermekek és Családok Napja 2016. május 28. Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében Csengey Dénes Kulturális Központ és környéke

Részletesebben

Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében

Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében Gyermekek és Családok Napja 2016. május 28. Paks Város Önkormányzata, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomeromu Zrt. közös szervezésében Csengey Dénes Kulturális Központ és környéke

Részletesebben

Programajánló. 2015/tavasz, nyár

Programajánló. 2015/tavasz, nyár Programajánló 2015/tavasz, nyár 2015. május.16. szombat HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY A DUNA-PARTON DUNA-PART 6:00-8:00 Halárusítás 10-12.00 Hangszert bármiből - játékos, hangos kézműves-foglalkozás Kovács Gábor

Részletesebben

HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület

HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület Paks város Önkormányzata, az ASE, a Csengey Dénes Kulturális Központ és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közös szervezésében HELYSZÍN: Paksi Ürgemezei Strand ASE Sporttelep melletti füves terület sport és egészség

Részletesebben

Programajánló. 2015/tavasz, nyár

Programajánló. 2015/tavasz, nyár Programajánló 2015/tavasz, nyár 2015. május 16. szombat HALÁSZLÉFŐZŐ VERSENY A DUNA-PARTON DUNA-PART 6:00-8:00 Halárusítás 10.00-12.00 Halászléfőző verseny 10.00-12.00 Hangszert bármiből - játékos, hangos

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet.

www.szigliget.hu Bővebb információ: SZIGLIGET Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. SZIGLIGET Bővebb információ: www.szigliget.hu Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Március 15-16. Tavaszváró Március

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

Legyünk együtt az év minden napján gondolatainkban és cselekedeteinkben tervezzük együtt a magunk és városunk jövőjét.

Legyünk együtt az év minden napján gondolatainkban és cselekedeteinkben tervezzük együtt a magunk és városunk jövőjét. Kedves Paksi Polgárok! A legtisztább ünnepeink egyike a karácsony. S talán a szentestét megelőző adventi várako zás hetei a legszebbek minden évben. Az élet értelmét a szeretet adja, létezésünket az egymáshoz

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes A rendezvény fővédnöke: Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Helyszínek: Polgármesteri Hivatal - Béla király tér Koncertszínpad - Prometheus park Szent István tér Belvárosi templom Béla király tér

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére Iktatószám:21-3/2017/ALJEGYZ Ügyintéző: dr. Nagy Rusztem ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.02.22-ei ülésére Tárgy: Városi rendezvénynaptár összeállítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

2018. május 19. (szombat) VÁROS NAPJA. Helszín: Szent István tér Térzene a Pro Artis Wind Band előadásában / Gyülekező a civil felvonuláshoz

2018. május 19. (szombat) VÁROS NAPJA. Helszín: Szent István tér Térzene a Pro Artis Wind Band előadásában / Gyülekező a civil felvonuláshoz 2018. május 19. (szombat) VÁROS NAPJA Helszín: Szent István tér 08.30 Térzene a Pro Artis Wind Band előadásában / Gyülekező a civil felvonuláshoz Fontos! 08.50 Köszöntő 09.00 Felvonulás a Táncsics parkig

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

Muzsikál az erdő a Hírös Városban május

Muzsikál az erdő a Hírös Városban május Muzsikál az erdő a Hírös Városban 2017. május 26-28. Programterv: 2017. május 26. Helyszín: Kecskeméti Arborétum 15.45 Muzsikál az erdő kerékpártúra. Indulás: Kecskemét, Főtér, 0 kilométerkő. 16.00 Erdei

Részletesebben

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL

FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL FONYÓDI HARCSAFESZTIVÁL 2013. szeptember 6 8. Gasztronómiai és Kulturális Rendezvény 2013. szeptember 06. péntek Helyszín: Kikötő, Szabadtéri színpad 20:00 Románia Magyarország Világbajnoki selejtező mérkőzés

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

PROGRAMOK SZOMBAT. 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció. Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni.

PROGRAMOK SZOMBAT. 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció. Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni. PROGRAMOK SZOMBAT 07.00-08.00 Főzőverseny regisztráció Kóstolójegyet lehet vásárolni az információs sátornál! Érdemes sietni. 11.00-11.15 Megnyitó ünnepség 11.15-11.45 Bükkszentkereszt kincsei 11.45-12.00

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK

MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK MÁJUS 9. - A FESZTIVÁL ELŐESTJE 19.00 Neil Young Sétány koncert Városi Hangverseny- és Kiállítóterem MÁJUS 10. CSÜTÖRTÖK 17.00 Kiállítás (fesztivál) megnyitó Város-képkiállítás megnyitója Megyei Művelődési

Részletesebben

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3.

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a Hajdúböszörményi

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Felhívás I. Böszörményi Ízek Fesztiválja 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Hajdúböszörményben megrendezésre kerül az I. Böszörményi Ízek Fesztiválja, a Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és

Részletesebben

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap

M E G H Í V Ó. a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre. melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap M E G H Í V Ó a MAKÓI HAGYMAFESZTIVÁL rendezvényre melynek időpontja: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap Az rendezvény helye: 6900 Makó - Fő tér, Deák Ferenc u. A rendezvény programja: 2013. SZEPTEMBER

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT Dunaújvárosban is!

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT Dunaújvárosban is! SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDENKIT AZ ALÁBBI PROGRAMJAINKRA AMIT AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KERETÉBEN SZERVEZÜNK DUNAÚJVÁROSBAN Várjuk a miel?bbi jelentkezéseket: e-mailben kornyved@pmh.dunanet.hu címre a

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

2009. október 11.: Kalóz-party

2009. október 11.: Kalóz-party Kalóz-party 2009. október 11.: Kalóz-party A Közösségi Ház mellett lévő régi épületből a felnőtt részleggel egy épületbe költözött át a Gyermekkönyvtár. A hivatalos megnyitó ünnepségen Tállai András polgármester

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ Együtt Kállóért Közösségi Nap

EMLÉKEZTETŐ Együtt Kállóért Közösségi Nap Pályázó neve: Kálló Község Önkormányzata Pályázó székhelye: 2175 Kálló, Kossuth utca 16. Pályázó MVH ügyfél - azonosító: 1003299571 Pályázat azonosító: 8569872872; Támogatási határozat iratazonosító: 1623167406

Részletesebben

A IX. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A X. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2013. június 07. - 08. - 09. (péntek szombat vasárnap) 10.00.

A IX. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A X. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2013. június 07. - 08. - 09. (péntek szombat vasárnap) 10.00. A IX. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A X. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA 2013. június 07. - 08. - 09. (péntek szombat vasárnap) Péntek: (2013. 06. 07.) Helyszín: Óvoda-Piactér-Központ-Óvoda Karneváli séta

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

2018. május 11. péntek - Maros megye napja

2018. május 11. péntek - Maros megye napja PROGRAMFÜZET 2018. május 11. péntek - Maros megye napja 08.30-10.00 Ünnepélyes megnyitó a Maros Művészegyüttes közremüködésével 11.00-12.00 Nyárádmenti és mezőmadarasi táncok a Maros Művészegyüttes előadásában,

Részletesebben

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015

Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Kaszás Attila Kulturális fesztivál 2015 Zsigárd 2015. július 13-augusztus 8. 2015. július 13-17. Kistérségi nyári kézműves tábor Helyszín: tájház Napi foglalkozások: 09:00-14:00 5 napon keresztül különböző

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

MÍVES EMBEREK SOKADALMA 10. ÉVFORDULÓ

MÍVES EMBEREK SOKADALMA 10. ÉVFORDULÓ Augusztus 6. Csütörtök 15: 00 Augusztus 7. Péntek MÍVES EMBEREK SOKADALMA 10. ÉVFORDULÓ ARTERA 1o éve- kiállítás: Fényképek a rendezvényekről, programokról, az Artera alapítvány 1o éves életéből. ARTERA

Részletesebben

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán

Székely Támadt Vár Séta Lilike szamárral gyerekeknek 14:00 19:00 Kicsi kör és nagy kör a kedvenc szamarad hátán Dátum Óra Míves Emberek Sokadalma Programtervezet Helyszín Július 29. péntek 9:00 Fórum: Míves Emberek Sokadalma 1. nap Hagyományaink: A hagyományaink, a népművészet és a kézművesség szerepe a kulturális

Részletesebben

Muzsikál az erdő a Hírös Városban május

Muzsikál az erdő a Hírös Városban május Muzsikál az erdő a Hírös Városban 2018. május 26-27. Programterv: 2018. május 26., szombat Helyszín: Vackor Vár Erdei Iskola, Nyíri-erdő, Kecskemét - Hetényegyháza 8.30 Muzsikál az erdő kerékpártúra. Indulás:

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház at2013. évi rendezvénytervezet JANUÁR Helyszín 14. Doni megemlékezés Polgármesteri Hivatal 19. 22. Magyar Kultúra Napja Polgármesteri Hivatal 31. Szőlészet és borászat, Árkovics József borász előadása

Részletesebben

Rákosmenti majális. 2013. május 1.

Rákosmenti majális. 2013. május 1. Rákosmenti majális 2013. május 1. Ismét gazdag programmal várta Rákosmente lakóit május elsején a szervező Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Ház a Rákosmenti

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 9. szám A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA PROGRAMAJÁNLÓ: MAGYAR ÍZEK - MAGYAR SZÍNEK 6. GASZTRONÓMIAI ÉS GYÜMÖLCSFESZTIVÁL,

Részletesebben

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN

DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN DÁTUM NAP PROGRAM SZERVEZŐ HELYSZÍN Dátum hét napja Program Szervező Helyszín 2019.02.7 Csütörtök Vámos Miklós: Legközelebb majd sikerül 2019.02.8 Péntek Világjárók Hátizsákkal Vietnámtól Mexikóig 2019.02.14.

Részletesebben

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora

Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb. Váci Szimfonikus Zenekar közös műsora Polgármesteri Iroda Támogatási szerződések nyilvánosságra hozatala Támogató neve Támogatott neve, címe Támogatás célja Támogatás összege Egyéb Csekovszky Árpád Művészeti Közalapítvány Erdős Renée Ház Muzeális

Részletesebben

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja

DECEMBER 2. Advent első vasárnapja DECEMBER 2. Advent első vasárnapja BAJAI VÁROSI SZÍNHÁZTEREM 15.00 Melyiket a 9 közül? Zenés karácsonyi történet egy felvonásban Jókai Mór novellája alapján. Jegyek válthatók: Bácskai Kultúrpalota Jegyiroda

Részletesebben

2009.06.20. - 2009.07.05. Hol: Tokaj, Serház u. 1. Leírás: A Zenpléni Fesztivál előfesztiváljának keretén belül, a TourinformTokaj kiállítótermében

2009.06.20. - 2009.07.05. Hol: Tokaj, Serház u. 1. Leírás: A Zenpléni Fesztivál előfesztiváljának keretén belül, a TourinformTokaj kiállítótermében 2009.07.04. Gőbölyös Luca fotóművész kiállítása 2009.06.20. - 2009.07.05., Serház u. 1. A Zenpléni Fesztivál előfesztiváljának keretén belül, a TourinformTokaj kiállítótermében ezen a héten hétfőtől-péntegig

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. 2. évfolyam 3. szám

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa. 2. évfolyam 3. szám Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 2. évfolyam 3. szám Tartalom CSERHÁT-MÁTRA TDM ALAKULÓ ÜLÉS PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK VÁRHATÓ MÓDOSULÁSA ÚJ SZÉCHÉNYI TERV VITAIRAT

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/22/3/2018. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. március 28-i ülésére Tárgy: XVII. Eplényi Vigasságok előkészítése

Részletesebben

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra

www.szigliget.hu Bővebb információ: Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Bővebb információ: www.szigliget.hu A szervezők a programok változtatási jogát fenntartják! Érdeklődni munkaidő alatt a +36 70/371 5346-os telefonszámon lehet. Kapcsolattartó: Harasztiné Páros Dóra Tavaszváró

Részletesebben

VI. Cseresznyefesztivál - Szomolya

VI. Cseresznyefesztivál - Szomolya VI. Cseresznyefesztivál - Szomolya {picshadow}{/picshadow} Hagyományõrzõ Cseresznyefesztivál - 2007. június 9-10., Szomolya Noszvajtól nem messze található Szomolya, ahol idén 6. alkalommal kerül megrendezésre

Részletesebben

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10.

A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA. 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) 10. A XI. BÁCSFEKETEHEGYI FALUNAP ÉS A XII. BÁCSFEKETEHEGYI MEGGYNAPOK MŰSORA 2015. június 12. - 13. - 14. (péntek szombat vasárnap) Péntek: (2015.06.12.) Helyszín: Óvoda Piactér Központ - Óvoda 10.00 Karneváli

Részletesebben

UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK kedd (Pápa)

UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK kedd (Pápa) UP BAJNOKI MÉRKŐZÉSEK 2004.06.08. 2004. 06. 08. kedd (Pápa) Pápa-ASE 0-6 G.: Makk Balázs (2) DŐmény Balázs Ambrus László Házer Péter Hortobágyi Róbert Pápa-ASE 1-2 G.: Kovács András (2) 2004. 06. 08. kedd

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló

Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló Hortobágyi Hagyományőrző rendezvények projekt beszámoló Célterület: A Hortobágyi LEADER HACS területén belüli közösségépítő rendezvények támogatása Célterület azonosító: 1 026 063 Pályázó: - neve: Hortobágy

Részletesebben

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5.

Célkitűzéseink. Programtervezet KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA. 2015. szeptember 4-5. KÖZÖS ÉGBOLT ALATT MAGYARORSZÁGI NEMZETISÉGEK II. ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA 2015. szeptember 4-5. www.nemzetisegitalalkozo.eu élkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai

Részletesebben

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok:

XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: 2011. május 14. szombat: XIII. KEVI JUHÁSZFESZTIVÁL 2011. május 14-15. tervezett programok: Időpont Helyszínek Színpad Liget- Piactér Egyéb helyszínek Kísérő rendezvények, programok 8.00- Népművészeti-,kézműves-

Részletesebben

A zenekarnak köztartozása nincs, pályázataival elszámol. Köszönettel és Tisztelettel: Kovács Zsolt karnagy. Szekszárd, 2011. január 30.

A zenekarnak köztartozása nincs, pályázataival elszámol. Köszönettel és Tisztelettel: Kovács Zsolt karnagy. Szekszárd, 2011. január 30. SZ M J V Önkormányzata Mővelıdési Osztály 7100 Szekszárd, Béla tér 8. Majnay Gábor Osztályvezetı Úr részére Tisztelt Osztályvezetı Úr! Bemutatás: A zenekar 1988-ban alakult az akkori Liszt Ferenc Zeneiskola

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA

Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta Tömörkény István Tehetségpont, Tornyos 2011. január 11.,12.,13. MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA MEGHÍVÓ ISKOLÁNK TEHETSÉGNAPJAIRA 2011. január 11. Színház az egész világ - Drámapedagógiai műhely 2011. január 12. Természettudományokról másképp Természettudományi műhely 2011. január 13. Vissza a múltba

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

A verseny helyszíne: Sióagárd, Leányvár-pincefalu ( megközelíthető a 65-ös főút sióagárdi elágazás )

A verseny helyszíne: Sióagárd, Leányvár-pincefalu ( megközelíthető a 65-ös főút sióagárdi elágazás ) XV. SIÓ-MENTI HALFŐZŐVERSENY TÁJÉKOZTATÓJA Rendező: Sióagárd Község Önkormányzata Sióagárdi Hagyományőrző Egyesület A verseny időpontja: 2009. június 20. 10.00 óra A verseny helyszíne: Sióagárd, Leányvár-pincefalu

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve (

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve ( Az idén nyáron is benépesül a Pet?fi liget városunkban. A Bartók Kamaraszínház M?vészeti Liget névvel b? egy hónapos összm?vészeti fesztivállal gondoskodik a város polgárainak igényes nyári szórakoztatásáról.

Részletesebben

IX. Parázs-Varázs Családi Hétvége

IX. Parázs-Varázs Családi Hétvége Immár 9. alkalommal rendezi meg városunk a Parázs-Varázs Családi Hétvégét. Az id?pont a megszokott, május utolsó hétvégéje (május 24-26.) a háromnapos rendezvény ideje! Program: Május 24-én este 6 órától

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben

Kortalanul. XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Kortalanul XIV. Idősek Hónapja rendezvénysorozat a Debreceni Művelődési Központ egységeiben Szeptember 29., 14.00 KORTALANUL XIV. IDŐSEK HÓNAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA Október 1., 13.00-14.00

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Baranya megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap

2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap Kísérő program: 2018. augusztus 31. Péntek A Fejedelem - rock musical 2018. szeptember 6. csütörtök - Kegyeleti nap 16:00 Zágon Gyula emlékkiállítás ünnepi megnyitója Helyszín: Weiner Leó Alapfokú Művészeti

Részletesebben

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Bajai Halfőző Fesztivál X. Jubileumi Dobfesztivál New Orleans Jazz Fesztivál Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2. Gönci

Részletesebben

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13.

X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. X. Kiscsőszi Pajtafesztivál Hidak Kulturális Találkozó a Somló-Ság tengelyén Kiscsősz Iszkáz, Kispirit 2014. július 10-13. Július 10. csütörtök Nap közben népzene, népdal és néptánc tanítás az Interaktív

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS

MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP. 2015. május 13-15. PAKS MOBILITÁS HÉT és AUTÓMENTES NAP 2015. május 13-15. PAKS A Mobilitás hét és Autómentes nap című városi programsorozattal a környezettudatos magatartásra, a környezetbarát közlekedési módokra fókuszálva,

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 10 ÉVE VÁROS BERHIDA- SZÍNES PROGRAMOK HÁROM NAPON ÁT Berhidán az év egyik legnagyobb eseménye a Berhidai Napok rendezvénysorozat,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról

BESZÁMOLÓ. a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról BESZÁMOLÓ a Lovasrendezvények a Zala völgyében című pályázat megvalósulásáról A 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó

Részletesebben

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6.

ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár 4090 Polgár, Barankovics tér 6. AZ ADY ENDRE MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÉS KÖNYVTÁR 2013. ÉVI MUNKATERVE Készítették: Radics Zoltánné intézményvezető Ferenczné Fajta Mária

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

PROGRAMOK MINDKÉT NAPON

PROGRAMOK MINDKÉT NAPON PROGRAMOK MINDKÉT NAPON 10.00 Kapunyitás 10.00 18.00 Kézműves vásár 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 és 18.00 Pompeji tárlatvezetés elővételi jeggyel, időpontonként legfeljebb 50 fővel. A kiállítótér korlátozott

Részletesebben

Mozdul az Avas sport és kulturális rendezvénysorozat 2006. május 25-27. 2006. május 25. ( csütörtök ) Fogyatékkal élők napja

Mozdul az Avas sport és kulturális rendezvénysorozat 2006. május 25-27. 2006. május 25. ( csütörtök ) Fogyatékkal élők napja Mozdul az Avas sport és kulturális rendezvénysorozat 2006. május 25-27. 2006. május 25. ( csütörtök ) Fogyatékkal élők napja 8oo - Fogyatékkal élő gyermekek sport versenye Boccia verseny kategória nélkül

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben