SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. Vas Megye Önkormányzata évi költségvetésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. Vas Megye Önkormányzata 2015. évi költségvetésére"

Átírás

1 A VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS Vas Megye Önkormányzata évi költségvetésére Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 24. (3) bekezdésében foglaltak alapján a megyei önkormányzat évi költségvetési javaslatát a következők szerint terjesztem elő: I. A megyei önkormányzat feladat- és hatásköreinek számbavétele 1. A megyei önkormányzat területi önkormányzat, mely az Mötv. szerint külön törvényben meghatározottak szerint területfejlesztési és területrendezési feladatokat lát el. A területfejlesztésről és területrendezésről szóló évi XXI. törvény lényeges feladatot biztosít a megyei önkormányzatok számára a területfejlesztésben, területrendezésben, vidékfejlesztésben érintett állami, önkormányzati és egyéb szervek hierarchiájában. Szűk körűnek ítélhető ugyan a kizárólagos döntési kompetencia, ugyanakkor ezt ellensúlyozza a viszonylagosan széleskörű egyetértési, véleményezési, koordinációs szerepkör. 2. A évi CCXVI. tv. a regionális fejlesztési ügynökségeket az érintett megyei önkormányzatok közös tulajdonába adta azzal, hogy a nonprofit gazdasági társasági formában működő ügynökség irányításáról, tulajdonjogával és a tulajdonosi jogok gyakorlásának módjáról az érintett megyei önkormányzatoknak meg kell állapodniuk. Ezen ügynökségeknek közreműködői szervezeti feladatot kell ellátniuk a területi operatív programok végrehajtásában és ellenőrzésében; külön megállapodás alapján részt vesznek az ágazati operatív programok lebonyolításában, pénzügyi finanszírozási feladataiban; közreműködnek a megyei önkormányzat területfejlesztési feladatainak ellátásában. 3. A megyei önkormányzat területi szerepköréből adódóan a következő egyéb (részben kötelező, részben önkéntesen vállalt) feladatokat látja el. a. Sportszervezés: a sportszervezés feladatkörében segíti, illetve részt vállal a területén működő sportági szakszövetségek működésének alapvető feltételeinek biztosításában; b. Civil ügyek: kapcsolatot tart a megyében működő civil szervezetekkel, koordinációs és szervező munkával segíti e szervezetek működését; c. Közrend és közbiztonság: a megyei önkormányzat véleményezési jogkört gyakorol a megyei rendőrfőkapitány kinevezését megelőzően, évente tájékoztatást kér és hallgat meg a közrend és közbiztonság helyzetéről. A közgyűlés bűnmegelőzési és

2 2 közbiztonsági szakbizottságot működtet, együttműködik a polgárőrség területi szervezetével; d. Nemzetiségi ügyek: a megyei önkormányzat segíti, figyelemmel kíséri a területi nemzetiségi önkormányzatok munkáját, közreműködik a roma és a horvát nemzetiségi önkormányzatok működéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosításában; e. Államigazgatási feladatok ellátása: a választások lebonyolítása, irányítása érdekében megválasztja a Területi Választási Bizottság tagjait. Megválasztja a megyei törvényszék ülnökeit. Az önkormányzati hivatal vezetője irányítja a helyi választási irodák munkáját. f. Nemzetközi együttműködés: a megyei önkormányzat hatékony feladatellátása érdekében feltáró-közvetítő tevékenységet végezve együttműködik külföldi területi önkormányzatokkal, testvérmegyei feladatokat lát el. II. A megyei önkormányzat forrásszabályozása, illetve várható bevételek: 1. A megyei önkormányzatok évi központi finanszírozása feladatalapú támogatással történik. A finanszírozás alapját az ellátandó feladat köre, nagyságrendje, a közgyűlés létszáma, a feladathoz igazodó önkormányzati hivatal működési kiadási szükséglete határozza meg. A évi finanszírozáshoz képest lényegében nincs változás a évi szabályozásban. Így: a) A évi költségvetési törvény 2. mellékletének I/5. pontja szerint a megyei önkormányzatok 4891,3 millió forint támogatásban részesülnek működési kiadásaikhoz, melyből a Vas Megyei Önkormányzat a évivel azonosan 214,6/M Ft-tal részesedik. b) A évi költségvetési törvény 3. sz. melléklete I/7. pontja tartalmaz kifejezetten a megyei önkormányzatok részére 500 millió Ft kiegészítő támogatást, mely az érintett önkormányzatok évi váratlan működési kiadásai támogatására szolgál bevételeik figyelembe vételével. c) A évi költségvetési törvény 3. sz. mellékletének II/3. pontja az önkormányzatok és társulásaik európai uniós fejlesztési pályázataikhoz saját forrás kiegészítésére millió Ft-ot irányoz elő. Erre a megyei önkormányzatok is pályázatot nyújthatnak be. 2. A megyei önkormányzat megosztott működési bevétellel nem számolhat 2015-ben sem, azaz nem illeti meg a jövőben sem a központi adókból, illetékbevételekből való részesedés. 3. Saját bevételként a működés körében:

3 3 a) a területfejlesztési koncepció és program ellátására évben megítélt 90/M Ft összegű pályázati pénzből évben mintegy 42/M Ft, a futó európai-uniós projektek kifizetése után mintegy 127/M Ft illeti meg az önkormányzatot ez évben; b) kamatbevétel miután a Magyar Államkincstár nem fizet kamatot, az időlegesen szabad pénzkészlet után nem tervezhető; c) bérleti díjbevétel, illetőleg üzemeltetési költségtérítés címén a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsától, továbbá a MLSZ Vas Megyei Igazgatóságtól várhatunk mintegy 100/e Ft bevételt; 4. Fejlesztési bevételként: a) a megyei önkormányzat (a volt) költségvetési szervei dolgozóinak juttatott lakásépítési vásárlási kölcsön esedékes törlesztéseiből mintegy 5/M Ft vehető figyelembe; b) a évben lezárult 2 db, továbbá I. negyedévében lezáruló 1 db európai uniós projektek tekintetében mintegy 127/M Ft ERFA támogatás megtérülésével számolhatunk évben. Ebből az NFÜ részére 59/M Ft, 30%-os előfinanszírozás visszafizetési kötelezettség terheli az önkormányzatot. 5. A megyei önkormányzat követelésként, illetve várható bevételként tartja nyilván a Celldömölk város Önkormányzata részére nyújtott beruházási célú három éves futamidejű 7,5/M Ft kölcsön időarányos megtérítését. 6. Előző évi szabad költségvetési pénzmaradványként 20,11/M Ft-ot vesz a terv figyelembe. III. Kiadások A Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló évi CXCIV. törvény határozza meg az önkormányzat adósság-keletkeztető ügyleteinek részletes szabályait. Eszerint működési hitel csak a tárgyéven belül visszafizetendő likvid-hitel lehet. Fejlesztési hitel csak Magyarország Kormánya engedélyével vehető fel. Ebből következően csak olyan költségvetést állapíthat meg a közgyűlés, amelyben a kiadások nem haladják meg a reálisan rendelkezésre álló bevételeket. A kiadások tervezésénél a következők kerültek figyelembevételre: 1. Működési kiadások körében: Személyi juttatások: - a közgyűlés tisztségviselői személyi juttatására és tagjai tiszteletdíjára, költségtérítésére a vonatkozó szabályok alapján évre e Ft fedezet szükséges.

4 4 - Az önkormányzati hivatal létszáma 27,5 fő. Ebből 1 fő prémiuméves foglalkoztatás, 3 fő tisztségviselő. Ez jelenlegi terveink szerint nem változik. (A létszám esetleges növelésére központi intézkedések, s az ehhez rendelt pénzeszközök biztosítása folytán sor kerülhet.) - A évi tervezet a dolgozók részére béremelést nem tartalmaz. A javaslat a teljesítménykövetelmények sikeres megvalósítása esetén az apparátus dolgozói részére egyhavi illetményüknek megfelelő jutalomkeretre biztosít fedezetet. - A Ft alatti illetménnyel rendelkező munkatársak részére a törvény által biztosítandó bérkompenzáció nem került tervezésre, miután azt pótlólag és automatikus támogatásként biztosítja a központi költségvetés. - A dolgozók kötelező cafetéria juttatása a törvényi minimum szintjén került megtervezésre. - A dolgozók részére ruházati költségtérítés és teljesítmény értékelésen alapuló üdülési támogatás folyósítása tervezésre került. A tervezet ruházati költségtérítésre e Ft, üdülési támogatásra a 24 dolgozó esetében e Ft, a 3 tisztségviselő részére 360 e Ft keretet biztosít. A lakossági folyószámla költségeinek megtérítéséhez a költségvetési törvényben szabályozott kerettel tervez a költségvetés, amelyre évre 288 e Ft fedezet szükséges évben a személyi változások eredményeznek bértömeg emelkedést, többek között az érintett dolgozók jogszabályon alapuló soros lépései, esedékessé vált jubileumi jutalmak kifizetése. - Az önkormányzatnál évben közfoglalkoztatást nem tervez. A dologi kiadásoknál: - A működéshez elengedhetetlenül szükséges kiadások (épület üzemeltetési költségek, telefon, adók, üzemanyag, karbantartási-javítási szükségletek, stb.) a szükséges mértékben kerültek megtervezésre. Figyelemmel van a javaslat arra is, hogy a korábban felhalmozott készletek pótlásra szorulnak. A javaslat az önként vállalt feladatainkat (kitüntetések, nemzetközi kapcsolatok, megyei honlap, civil szervezetek támogatása, stb.) megtartani javasolja. - Az ÁROP pályázathoz kapcsolódóan e Ft, a FUTUR pályázattal kapcsolatosan e Ft dologi kiadással tervezünk. - Fentieken túl 3 európai uniós projektünkkel kapcsolatban az NFÜ felé 30% előfinanszírozás miatt ,16 Euro kötelezettség áll fenn, melynek fedezetére e Ft-ot kiadási előirányzatot kellett biztosítani. Pénzeszköz-átadást, illetve támogatást a javaslat /e Ft mértékben tartalmaz a Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, s a Területi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat részére. A nemzetiségi önkormányzatok működéséhez biztosított személyi és tárgyi feltételek fedezet a hivatal költségvetésében biztosított. Ezen túl az elnöki és civil keretre összesen e Ft támogatási fedezettel számolunk.

5 5 - A javaslat a dologi kiadásokat is a évivel lényegében azonos szinten tervezi. - A személyi és dologi kiadások fedezetét a megyei önkormányzat általános működési támogatásán felül a évi költségvetés szabad pénzmaradványa, továbbá az uniós pályázatok költségeinek megelőlegezését követően befolyó ERFA támogatás képezi, azaz a tervezett kiadások nem haladják meg a reálisan szóba vehető bevételeket. A évi költségvetés közvetett támogatást nem tartalmaz. 2. Fejlesztési kiadásoknál: - A javaslat 14/M Ft összegben tartalmaz felhalmozási tartalékot, amely a dolgozói lakáshitelek évi tervezett és az azt megelőzően befolyt törlesztéseiből képződött. A tervezett 3/M Ft összegen felül ez nyújthat további fedezetet a dolgozók részére juttatott munkáltatói lakáshitelekre. - Az önkormányzatnál 2 db új gépjármű vásárlását tartalmazza a tervezet, továbbá a hivatalnál a évi beszerzés még hátralévő 2. részletét. A jelenlegi gépjármű parkunk rendkívül leamortizálódott, az éves javítási-karbantartási költség az elmúlt években éves szinten is több millió forintra rúgott. Ezért a pénzügyi takarékossági szempontokat is figyelembe véve, elkerülhetetlen az új gépjárművek beszerzése évtől a pénzügyi, számviteli szabályok jelentősen változtak. Ennek következtében minden eszköz beszerzése (függetlenül annak beszerzési értékétől) amely 1 éven túl szolgálja a működést, beruházási kiadásként kell elszámolni. Ezzel megszűnt a kis értékű tárgyi eszközök dologi kiadásként történő elszámolásának lehetősége. Ennek következtében minden eszközbeszerzés fedezetét beruházásként kell tervezni, melyet 5,2/M Ft összegben tartalmaz az előterjesztés. Ebből kell biztosítanunk évben pl. a szükséges szakmai eszközök, bútorok, felszerelések, berendezések, informatikai eszközök beszerzését. - Felújításként került beállításra a évben megkezdődött irodák parkettázása, továbbá a konyha helyiségének használhatóvá tétele. Jelenleg a szennyvízelvezetés itt nem megoldott, ezért szükségessé vált annak biztosítása. IV. Európai-uniós fejlesztési projektek A Vas Megyei Önkormányzatnak évre 2 áthúzódó pályázata van IV. negyedévben 1 pályázatot lezártunk, elszámolása folyamatban van. A pályázatok forrása minden esetben az Ausztria Magyarország, illetve a Szlovénia - Magyarország Határon átnyúló Európai Területei Együttműködési Program. Lezárult pályázat: Ausztria-Magyarország Határon átnyúló Területi Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt:

6 ben zárult: NATUR-KULINARIUM L00129 Régiók kertjei és kultúrtájai kínálata új élménylehetőségek turisztikai és képzésközpontú fejlesztése és megvalósítása A projektben a Vas Megyei Önkormányzat részesedése: ,- Euro, melyből 9.625,- Euro önerő, a fennmaradó ,- Euro pedig támogatás (10 % hazai társfinanszírozás: ,- Euro, 85 % ERFA támogatás: ,- Euro) évi kifizetések után 2015-ben várható bevétel (utófinanszírozás) összesen: ,64 Euro, melyből az NFÜ felé 30% előfinanszírozás miatt 45,448,71 Euro kötelezettség áll fenn. Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Területi Együttműködési Program keretében megvalósuló projektek: 1. REG-NET (SI-HU ) Területi Információs- és Fejlesztési hálózat kialakítása A projektben a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal részesedése: ,48 Euro, melyből ,63 Euro önerő, a fennmaradó ,85 Euro pedig támogatás (10 % hazai társfinanszírozás: ,25,- Euro, 85 % ERFA támogatás: ,60 Euro) évi kifizetések után 2015-ben várható bevétel (utófinanszírozás) összesen: ,6 Euro, melyből az NFÜ felé 30% előfinanszírozás miatt ,01 Euro kötelezettség áll fenn. Folyamatban lévő pályázatok: Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Területi Együttműködési Program keretében megvalósuló projektek: 1. REG-NET (SI-HU ) Területi Információs- és Fejlesztési hálózat kialakítása A projektben a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal részesedése: ,48 Euro, melyből ,63 Euro önerő, a fennmaradó ,85 Euro pedig támogatás (10 % hazai társfinanszírozás: ,25,- Euro, 85 % ERFA támogatás: ,60 Euro) évi kifizetések után 2015-ben várható bevétel (utófinanszírozás) összesen: ,6 Euro, melyből az NFÜ felé 30% előfinanszírozás miatt ,01 Euro kötelezettség áll fenn. A projekt várhatóan január 31-én zárul. 2. Határon átnyúló turisztikai platform FUTUR A projektben a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal részesedése: ,49 Euro, melyből ,78 Euro önerő, a fennmaradó ,71 Euro pedig támogatás (10 % hazai társfinanszírozás: ,55 Euro, 85 % ERFA támogatás: ,16 Euro) évi kifizetések után várható bevétel (utófinanszírozás) összesen: Euro évre tervezett költség Euro. Az NFÜ felé 30% előfinanszírozás miatt ,16 Euro kötelezettség áll fenn. A projekt várhatóan március 31-én zárul.

7 7 V. Vagyongazdálkodás Az önkormányzat vagyonát jelenleg a Szombathely, Berzsenyi Dániel tér. 1. és 2. sz. épületében tulajdoni hányada, továbbá a Pannon Novum Innovációs Kft.-ben meglévő üzletrésze, továbbá a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vagyonából a Vas Megyei Önkormányzatot megillető hányad képezi. Az ingatlanvagyont részben saját használatában kívánja tartani, részben a sportági szakszövetségeknek biztosít elhelyezést. A gazdasági társaságban meglévő üzletrészt nem kívánja eladni. Ingóvagyonával a hatékonyság követelménye szem előtt tartásával kíván gazdálkodni. Kérem a mellékelt rendelet-tervezet elfogadását. Szombathely, január 21. Majthényi László sk.

ELŐTERJESZTÉS a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 1. számú módosítására

ELŐTERJESZTÉS a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 1. számú módosítására ELŐTERJESZTÉS a Vas Megyei Önkormányzat 2016. évi költségvetési előirányzatainak 1. számú módosítására Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 34.. (4) bekezdése előírja, hogy a helyi önkormányzat,

Részletesebben

SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetéséhez

SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetéséhez VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS a Vas Megyei Önkormányzat 2019. évi költségvetéséhez Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. (3) bekezdésében foglaltak alapján a megyei

Részletesebben

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2013. (X. 07.) sz. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2013. (X. 07.) sz. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE VAS MEGYE ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 8/2013. (X. 07.) sz. ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Vas Megye Önkormányzata 2013. évi összevont 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2014. évi költségvetési tervezet. előterjesztése

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2014. évi költségvetési tervezet. előterjesztése LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2014. évi költségvetési tervezet előterjesztése Tisztelt Képviselő-testület! 2013. évben megváltoztak az önkormányzatok gazdálkodási folyamatai, szervezeti rendszerei. A helyi

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról

BESZÁMOLÓ. a Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE BESZÁMOLÓ a Vas Megyei Önkormányzat 2012. évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv. 87..-ában előírt kötelezettségének

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 4/2013.(II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásának szabályairól Nyergesújfalu

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 21-i ülésének 3. napirendi pontjához A költségvetési rendelet módosítására az 1. információs táblában kimutatott javaslatok

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása. az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS Pannonhalma Város Önkormányzat.../2012. (...) rendeletének indoklása az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről RÉSZLETES INDOKLÁS I. A költségvetés összeállításának általános keretei Az önkormányzat 2012

Részletesebben

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2013. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2013. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

Eredeti előirányzat B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Eredeti előirányzat B1 Működési célú támogatások államháztartáson belülről 1. melléklet a /2017. ( ) önkormányzati rendelethez Vas Megyei Önkormányzat és költségvetési szerve 2017. évi költségvetése bevételei rovatszám -csoport, kiemelt előírányzat megnevezése Vas Megyei Vas

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása Az előterjesztés száma: 14/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. január 29-én, 16:30 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

4/2016. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM

4/2016. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 4/2016. (V. 9.) önkormányzati rendelet 5/2016. (V. 9.) önkormányzati rendelet 6/2016. (V. 9.) önkormányzati rendelet A

Részletesebben

A/Bevételek E.Ft. Együtt. Hivatal

A/Bevételek E.Ft. Együtt. Hivatal MÉRLEG 1.sz.melléklet Önkormányzat és költségvetési szervei 2013. évi bevételei és kiadásai A/Bevételek E.Ft. Megnevezés Működési, fenntartási bevételek előirányzata Önkormányzat Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Önkormányzat bevételei és kiadásai

Önkormányzat bevételei és kiadásai Önkormányzat bevételei és kiadásai ezer Ft-ban 2015. évi 2015. évi BEVÉTELEK MEGNEVEZÉSE eredeti módosított ssz. előirányzat előirányzat 01 B111 Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása 98

Részletesebben

Az elõterjesztés törvényes! Előterjesztés Érsekvadkert Község Önkormányzata évi költségvetésére

Az elõterjesztés törvényes! Előterjesztés Érsekvadkert Község Önkormányzata évi költségvetésére Érsekvadkert Község Polgármestere Ikt.szám:.. 1. sz. napirendi pont Az elõterjesztés törvényes! /: Kőhalmi Erika :/ jegyzõ Előterjesztés Érsekvadkert Község Önkormányzata 2014. évi költségvetésére Készült:

Részletesebben

SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. Vas Megye Önkormányzata évi költségvetéséhez. A megyei önkormányzat feladat- és hatásköreinek számbavétele

SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS. Vas Megye Önkormányzata évi költségvetéséhez. A megyei önkormányzat feladat- és hatásköreinek számbavétele SZÖVEGES ELŐTERJESZTÉS Vas Megye Önkormányzata 2017. évi költségvetéséhez Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. (3) bekezdésében foglaltak alapján a megyei önkormányzat 2017. évi költségvetési

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2015./IX.03./ önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésről szóló 1/2015./II.12./ önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Lócs Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1171 1171 működési célú

Részletesebben

Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2016.(II.19.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése

2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek előirányzatának teljesítése 2. melléklet Ellend Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetési bevételek ának teljesítése Megnevezés eredeti Ellend Községi Önkormányzat módosított összege 2 3 4 5 8 01 Helyi önkormányzatok működésének

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/151-15/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

MÉRLEG. 1. melléklet az.../2015. (II...) önkormányzati rendelethez

MÉRLEG. 1. melléklet az.../2015. (II...) önkormányzati rendelethez MÉRLEG 1. melléklet az.../215. (II.....) önkormányzati rendelethez Önkormányzat és költségvetési szerve 215. évi költségvetése bevételei és kiadásai A/Bevételek Működési, fenntartási bevételek a Önkormányzat

Részletesebben

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasdi Önkormányzat 1.1. melléklet a... önkormányzati rendelethez 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2013. 1 2 3 5 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 13/2018. (V. 28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi zárszámadásáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testülete az

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3. oszlop 12. sor 1. sz.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására

ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására VAS MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE ELŐTERJESZTÉS Vas Megyei Önkormányzat 2018. évi költségvetési előirányzatainak 2. számú módosítására A Közgyűlés 2018. február 9-i ülésén fogadta el a Vas Megyei Önkormányzat

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás)

B E S Z Á M O L Ó. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) B E S Z Á M O L Ó - a Közgyűléshez - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének teljesítéséről (zárszámadás) Tisztelt Közgyűlés! Az államháztartásról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről

ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat 2014. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/501-201 Fax: 82/312-634 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/620/2014. ELŐTERJESZTÉS a megyei önkormányzat

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a.../218. (...) önkormányzati határozathoz Roma Nemzetiségi Önkormányzat 218. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím 1. Önkormányzat működési

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2018. (V.25.) önkormányzati rendelete a 2017. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 16/2019. (V.24.) önkormányzati rendelete a 2018. évi zárszámadásról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény

Részletesebben

Kivonat a Dombóvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat a Dombóvári Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat a i Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 14-i rendes ülésének jegyzőkönyvéből: 1/2014. (II. 14.) számú határozat A i Örmény Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2017. évi költségvetés bevételei és kiadásai előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

2017. évi költségvetés bevételei és kiadásai előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban 2017. évi költségvetés bevételei és kiadásai csoportok és kiemelt ok szerinti bontásban Bevételek Forintban Működési bevételek Megnevezés I. Önkormányzat II. Közös Önkormányzati Hivatal III. Gesztenyéskert

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről.

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2014. (II..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről. Jászszentandrás Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2014. évi előirányzat BEVÉTELEK évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2014. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet 3.

Részletesebben

3. melléklet a 3/2014.(V.16.) önkormányzati rendelethez Tömörd Község Önkormányzatának 2013. év kiadásai és bevételei (ezer Ft-ban) közhatalmi bevételek intézményi működési bevételek 1055 1055 működési

Részletesebben

MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE évi. előirányzat

MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE évi. előirányzat 2/2019. (I.30.) TT határozat 1. melléklete Bevétel 2017.évi MISKOLCI REGIONÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS KÖLTSÉGVETÉS MÉRLEGE 2019. 2018.évi várható teljesítés 2019.évi 2017.évi 2018.évi

Részletesebben

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám

2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Sorszám B E V É T E L E K 1. melléklet a 2/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelethez 1.1. sz. táblázat Csatka község Önkormányzat Ezer forintban 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Bevételi jogcím 1 2

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE Borsodnádasd Önkormányzat 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1.1. melléklet a.../2014. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sor - szám Bevételi jogcím

Részletesebben

B E V É T E L E K Ezer forintban

B E V É T E L E K Ezer forintban 1.1. melléklet a 2/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelethez Lovászpatona Község Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat Sorszám B E V É T E L E K Bevételi jogcím Ezer

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére

KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete. az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére KENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2/2011.(II.18.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011 évi költségvetésére Kengyel Község Önkormányzati Képviselő-testülete a 2011 évi költségvetéséről az alábbi rendeletet

Részletesebben

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (III.01.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátraszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére

Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére Előterjesztés Az önkormányzat 2015. évi költségvetésére A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991.

Részletesebben

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2015. évi költségvetési tervezet. előterjesztése

LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 2015. évi költségvetési tervezet. előterjesztése LÖVŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. évi költségvetési tervezet előterjesztése Tisztelt Képviselő-testület! 2013. évben változtak meg az önkormányzatok gazdálkodási folyamatai, szervezeti rendszerei. A helyi

Részletesebben

Működési mérleg. Fejlesztési mérleg. Finanszírozási bevételek

Működési mérleg. Fejlesztési mérleg. Finanszírozási bevételek 1.sz. melléklet Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek mérlege 2011. évi CXCV. Törvény 23. (2) bekezdés BEVÉTELEK KIADÁSOK Működési mérleg Megyei önkormányzat feladatai

Részletesebben

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/2016. (II.24.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Szakonyfalu Község Önkormányzata képviselő-testületének 3/016. (II.4.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 016. évi költségvetéséről Módosítva a 9/016.(XI.3.) önkormányzati rendelettel. (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2017. (III.3.) önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat költségvetéséről szóló 11/2016. (XI.30.) számú önkormányzati rendelete módosításáról

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek

B1-B7. Költségvetési bevételek B1-B7. Költségvetési bevételek 1. melléklet a 7/215. (V. 4.) önkormányzati rendelethez Nyim Község Önkormányzatának 214. évi bevételi ai Sorszá Rovat megnevezése Rovat Eredeti száma m 1. 2. 3. 4. 1 Helyi

Részletesebben

Csatka Község Önkormányzatának évi pénzmaradványának elszámolása

Csatka Község Önkormányzatának évi pénzmaradványának elszámolása 10. melléklet az 5/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelethez Csatka Község Önkormányzatának 2014. évi pénzmaradványának elszámolása Ezer Ft-ban A B C MEGNEVEZÉS 2013. év 2014. év 1 Költségvetési bankszámlák

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 7. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. november 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Felsőszölnök Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2016. (II.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Módosítva a 6/2016.(X.29.) önkormányzati rendelettel. (Egységes

Részletesebben

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

2017. évi előirányzat. Tény 2016

2017. évi előirányzat. Tény 2016 01 02 03 04 05 06 07 32 33 34 35 36 37 38 39 178 179 184 185 186 194 203 207 218 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 240 264 265 sz. melléklet 011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2014. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2014. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2014. (IX.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Veszprém Megyei Önkormányzat költségvetéséről szóló 3/2014. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról A Veszprém

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása

HATÁROZAT. Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása VESZPRÉM MEGYEI NÉMET ÖNKORMÁNYZAT...... HATÁROZAT Szám: 2/2014. (II.21.) MNÖ határozat Tárgy: A Veszprém Megyei Német Önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosítása A Veszprém Megyei Német Önkormányzat

Részletesebben

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Orfalu Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015. (II.16.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.21.) önkormányzati

Részletesebben

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez

Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez Győrújbarát Község Önkormányzat2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK 1.1. ÖSSZEVONT melléklet a.../2015. MÉRLEGE (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím 2015. évi Ezer forintban 2015.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1. E L Ő T E R J E S Z T É S Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2014. szeptember 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Lajosmizsei Közfeladat-ellátó

Részletesebben

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege

Csernely Községi Önkormányzat évi költségvetésének összevont mérlege 1.1. melléklet a 2/2014.(II.04.) önkormányzati rendelethez 1 Csernely Községi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének összevont mérlege B E V É T E L E K 1.. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi jogcím

Részletesebben

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Mátraszentimre Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (II.06.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Magyarország központi költségvetéséről szóló 2013. évi CCXXX.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzat képviselő-testületének 1/2015. (II.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és intézményei 2015. évi költségvetéséről (egységes szerkezetben a 20/2015.(VIII.17.) önkormányzati

Részletesebben

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat

Megnevezés Eredeti előirányzat Módosított előirányzat a 6/2016. (V. 25.) sz.zárszámadási rendelethez Szajol Községi Önkormányzat 2015. évi Költségvetési bevételek és kiadások előirányzat csoportok szerint, közgazdasági tagolásban Megnevezés Eredeti előirányzat

Részletesebben

A Somogy Megyei Közgyűlés. 6/2015.(V.8.) önkormányzati rendelete. a Somogy Megyei Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

A Somogy Megyei Közgyűlés. 6/2015.(V.8.) önkormányzati rendelete. a Somogy Megyei Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról A Somogy Megyei Közgyűlés 6/2015.(V.8.) önkormányzati rendelete a Somogy Megyei Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról A Somogy Megyei Közgyűlés az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti

Részletesebben

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról 1/2013. (II.15.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

2015 PMINFO - III. negyedév

2015 PMINFO - III. negyedév A megye megnevezése, székhelye: Irányító szerv:.................. számjel 733315 1254 17 0403 841105 PIR-törzsszám Szektor Megye PÜK Szakágazat A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 7132 Bogyiszló

Részletesebben

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK

Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK Nagybánhegyes község ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 7/217. (IV.26.) Ör. RENDELETE Az önkormányzat 216. évi költségvetéséről szóló 1/216. (III. 1.) Ör. rendelet módosításáról Nagybánhegyes község

Részletesebben

Pénzügyi előirányzatok mérlege

Pénzügyi előirányzatok mérlege Remeteszőlős Község Önkormányzat 1.1. melléklet a.../2015. (...) önkormányzati rendelethez Pénzügyi előirányzatok mérlege 1. sz. táblázat Bevételek Ezer forintban Bevételi jogcím Eredeti előirányzat Módosított

Részletesebben

Módosítás. működésének általános támogatása. köznevelési feladatainak támogatása

Módosítás. működésének általános támogatása. köznevelési feladatainak támogatása ELŐTERJESZTÉS Uraiújfalu Községi Önkormányzat 2017. december 14-i képviselő-testületi ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosítása Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Nagyfüged Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉS. 1. A rendelet hatálya Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3./2012.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről 15/2012. (IX.13.), 18/2012. (XI.14.), 1/2013. (I.31.) és a 6/2013.(IV.25.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló

Részletesebben

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 1/2015./II.12./ számú önkormányzati rendelete

CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 1/2015./II.12./ számú önkormányzati rendelete CELLDÖMÖLK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 1/2015./II.12./ számú önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetésről Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2/2015. (III.3.) számú önkormányzati rendelete a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés az Alaptörvény

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

2017. évi Eredeti EI

2017. évi Eredeti EI Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetés Működési és felhalmozási bevételek és kiadások, finanszírozási műveletek összevont mérlege 1. számú melléklet a 2/2017. (II.24.) önkormányzati

Részletesebben

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal

XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal XI. Miniszterelnökség Kormányzati Ellenőrzési Hivatal I. A célok meghatározása, felsorolása Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 109. (1) bekezdés 17. pontjában kapott

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének február 3.-i ülésére. E l ő t e r j e s z t é s Monostorapáti község Önkormányzati Képviselőtestületének 2016. február 3.-i ülésére. Tárgy: Önkormányzat 2016. évi költségvetése Előadó: Takács Péter polgármester 2 Tisztelt Képviselőtestület!

Részletesebben

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2012. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2012. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2012. évi előirányzat BEVÉTELEK 1. sz. melléklet Bevételek táblázat 3. oszlop 10 sora = 2/a. számú melléklet 3. oszlop 13. sor + 2/b. számú melléklet 3.

Részletesebben

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének

KIVONAT. Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Képviselő-testületének KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 10-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a évi költségvetése végrehajtásáról Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete a 2013. évi költségvetése végrehajtásáról 2 Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Kétvölgy Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2015 (II.16) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Módosítva a 7/2015. (IX.30.) és az 1/2016. (II.18.) önkormányzati

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 30-ai ü l é s é r e

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 30-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról

Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2014. (V.5.) önkormányzati rendelete a 2013. évi zárszámadásról Sajóhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2018. ( II.15.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2018. évi költségvetéséről Mátramindszent Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Bevételek Összeg (Ft) Kiadások Összeg (Ft) Mód. ei. 820.777.000 820.777.000

Bevételek Összeg (Ft) Kiadások Összeg (Ft) Mód. ei. 820.777.000 820.777.000 Előterjesztő: Kiss Tibor polgármester Előterjesztés Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő testületének a 2014. évi költségvetéséről szóló 1/2014.(II.27.) számú rendelete 2014. IV. negyedévi módosítására

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2014.(II.11.) önkormányzati rendelete (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének. 10/2017 (V.30.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi zárszámadásáról

Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének. 10/2017 (V.30.) önkormányzati rendelete. az önkormányzat évi zárszámadásáról Zamárdi Város Önkormányzata képviselő-testületének 10/2017 (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi zárszámadásáról Zamárdi Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított. 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2014.(VI.03.) rendeletével módosított 3/2014.(III.10.) önkormányzati rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről (módosításokkal

Részletesebben

Tárgy: Tájékoztatás a Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési beszámolójáról. Dr. Herczeg Tibor jegyző

Tárgy: Tájékoztatás a Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetési beszámolójáról. Dr. Herczeg Tibor jegyző ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ, VADNA, SAJÓGALGÓC, SAJÓIVÁNKA ÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2015. ÁPRILIS 21-EI EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 875-2/2015/Sz. MELLÉKLETEK

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosításáról Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM

TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŰLÉS RENDELETE 7/2018. (XI. 12.) önkormányzati rendelet A 2018. évi költségvetéséről szóló 1/2018. (I. 30.) önkormányzati rendelet áról

Részletesebben

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervére Tisztelt Közgyűlés! Előterjesztő: Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke Készítette: Szervezési, Jogi és Pénzügyi Osztály JAVASLAT a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási

Részletesebben

Mánfa Község Önkormányzat kiadási és bevételi előirányzatai rovat szerinti bontásban

Mánfa Község Önkormányzat kiadási és bevételi előirányzatai rovat szerinti bontásban megnevezése 01 Törvény szerinti illetmények, munkabérek K1101 6 230 000 02 Normatív jutalmak K1102 03 Céljuttatás, projektprémium K1103 04 Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ. Sóly Község Önkormányzatának háromnegyed éves gazdálkodásáról Sóly Község Önkormányzat Polgármestere Szám: /2017. BESZÁMOLÓ Sóly Község Önkormányzatának 2017. háromnegyed éves gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2017. évi költségvetésről szóló, módosított

Részletesebben

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

Rendelet-tervezet. (2) A R. 3. -a helyébe az alábbi rendelkezés lép: Rendelet-tervezet Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2015.(..) önkormányzati rendelete Kerekegyháza Város Önkormányzatának 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 26.) önkormányzati

Részletesebben

1. melléklet a 8/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleth Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevé

1. melléklet a 8/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleth Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevé 1. melléklet a 8/216. (V.27.) önkormányzati rendeleth Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevé ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI MÓDOSÍTOTT ÖSSZESEN K1. Személyi juttatások K2. Munkaadókat terhelő

Részletesebben

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete

BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete 1 BERZENCE NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.(II.14.) önkormányzati rendelete Az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről (Tervezet) Berzence Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései:

2015. évi előirányzat BEVÉTELEK. 2015. évi előirányzat KIADÁSOK. Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: Költségvetési rendelet űrlapjainak összefüggései: 2015. évi előirányzat BEVÉTELEK 1.1. sz. melléklet Bevételek táblázat C. oszlop 9 sora = 2.1. számú melléklet C. oszlop 13. sor + 2.2. számú melléklet

Részletesebben

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat

B E V É T E L E K. Ezer forintban. 1. sz. táblázat. Módosított előirányzat. Sorszám Bevételi jogcím. 2014. évi előirányzat 1.1. melléklet a 18/2014 (XI.27.) számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzata 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben