Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!"

Átírás

1 2015. TAVASZ FELELŐS SZERKESZTŐ: MIKÓFALVI DIÁNA Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében! Krähling János polgármester K. László Szilvia: Húsvét Tapsifüles nagy munkában, Húsvét napja közeleg. Nyusziéknál kicsi és nagy, piros tojást festeget. Mikor elkészül a nagy mű, kis kosárba helyezik, s meglepetés-ajándékkal alaposan elrejtik. Úgy hallottam, itt is jártak, valamit elrejtettek Vajon hol lehet a kosár? Keressük meg, gyerekek!

2 2. oldal SK Önkormányzati hírek Az önkormányzat évi költségvetéséről A évi költségvetésünk főösszege az elmúlt évi főösszeghez képest ezer Ft-tal növekedett, ami jórészt abból adódik, hogy az elmúlt évi takarékos gazdálkodás eredményeként jelentős pénzmaradvánnyal is tervezhettünk. A főösszeg annak ellenére növekedett, hogy a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére kapott céltámogatás Magyaralmás község Móri Járáshoz való csatolását követő kilépése miatt jelentősen, ezer Ft-tal csökkent. Mindezeket leszámítva a költségvetésünk főösszegei ez évben is az eddigiekhez hasonló takarékos jól átgondolt gazdálkodást követelnek meg az önkormányzattól. Bevételek: A évi költségvetés bevételének fő összege ezer Ft. A magánszemélyek által befizetendő kommunális adó tervezett összege ezer Ft. Iparűzési adóból tervezett bevételünk ezer Ft, amit az előző évi teljesítés és a jelenleg rendelkezésre álló adatokból kiindulva terveztük. Gépjárműadóból a tervezett bevétel 40 %-a, ezer Ft marad az önkormányzatnál, a többit tovább kell utalnunk a központi költségvetésbe. Normatív állami támogatásunk tervezett összege ezer Ft, ami 3,4 %-kal haladja meg a tavalyi mértéket. Ebből az összegből az Óvoda Társulás három településen működő óvodáinak finanszírozására, mint székhelytelepülés az elmúlt évihez közel azonos mértékű, ezer Ft támogatásban részesülünk, melyet a társulás tagönkormányzatainak a gyermeklétszámok arányában még ezer Ft-tal ki kell egészíteniük. A Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működésének lecsökkent támogatási összegét teljes egészében szintén a székhelytelepülés kapja, ami ezer Ft. Az önkormányzat további kötelező feladatainak ellátására az állami támogatásból ezer Ft marad éves szinten. Intézményi működési bevételünket ezer Ft-ra terveztük, ami a bérleti díjakból, étkezési térítési díjakból, továbbszámlázott közműszolgáltatási díjakból és kamatból tevődik össze. Az önkormányzat előző évi pénzmaradványa ezer Ft. Kiadások: évi kiadásaink tervezett főösszege ezer Ft. Ebből személyi jellegű kiadás ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. Az ehhez kapcsolódó munkaadót terhelő járulékok összege ezer Ft, ebből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. A dologi kiadások tervezett összege ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Közös Hivatalé ezer Ft. A Városkörnyéki alapból felvett kamatmentes kölcsön törlesztő részlete ezer Ft.

3 SK 3. oldal Felújítások között terveztük ebben az évben az ivóvíz- és szennyvízhálózat szükség szerinti felújítását, azon belül a Művelődési Ház és az Óvoda közötti ivóvíz vezeték cseréjét. Beruházások között terveztük az óvodában és az Egészségházban napelemes rendszer pályázat segítségével történő telepítését, az Egészségház légkezelő berendezésének hűtés oldali kiépítését, a Petőfi utca alsó szakaszán gyalogjárda megépítését, továbbá a pályázati lehetőségek függvényében a ezer Ft tartalékból történő átcsoportosítással, a évekre a képviselőtestület által elfogadott Gazdasági programban szereplő célkitűzések és feladatok költségvetés lehetőségeivel összhangban történő folyamatos megvalósítását évben is fontos szempont, hogy önkormányzatunk és intézményeink hatékonyan és takarékosan gazdálkodjanak. Anyagi eszközeink folyamatos növeléséhez továbbra is legfontosabb feladatunk minden kedvező pályázati lehetőség maximális kihasználása. Krähling János polgármester ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy március 1-től a Székesfehérvári Járási Hivatal ügysegédet biztosít a településen. Ennek indoka, hogy az aktív korúak ellátása elkerült a településekről a járási hivatalokba és ezen változás miatt kedvező, ha az állampolgárok helyben tudják intézni ügyeiket. Ügytípusok: Az ügysegédi ügyfélfogadás időpontja: minden csütörtök 15:10-15:40 óráig Helyszíne: Polgármesteri Hivatal - időskorúak járadéka megállapítása iránti kérelem, - alanyi ápolási díj megállapítása iránti kérelem, - alanyi és normatív közgyógyellátás megállapítása iránti kérelem, - egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem, - aktív korúak ellátása iránti kérelem. Az ügysegédet a fenti ügytípusokban és ügyfélfogadási időben kereshetik az érintettek. Tisztelt Lakosság! Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz. A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy az élet és értékvédelem jegyében a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos (azaz csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet).

4 4. oldal SK Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete köztisztaságról szóló rendelete értelmében mely a honlapon teljes terjedelmében olvasható - a lakosság egészségének és a levegő tisztaságának védelme érdekében az avar és a kerti hulladék égetése csak hétköznapokon 10:00 18:00 óra között, október 1-április 30-ig tartó időszakban megengedett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki e szabályt megszegi, és vele szemben Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki. Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Egyesület a közösségért Tisztelt Sárkeresztesi Lakosok! Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Nagy örömömre szolgál, hogy mint a Sárkeresztesért Egyesület március 18-án megválasztott új elnöke néhány sorban szólhatok Önökhöz. Az Egyesület közel tíz éve alakult. Az eltelt idő alatt a tagok és támogatóink segítségével sokat tett Falunk fejlődéséért, szépüléséért, hagyományaink ápolásáért. Jó kapcsolatot alakított ki a Falu közösségeivel és együtt sikeres rendezvények sora került végrehajtásra. Az Önkormányzattal együttműködve több, környezetünk fejlődését, szépítését szolgáló pályázatot nyertünk meg, melyek tartalmát sikeresen realizáltuk. A jövőben fontos célunk elérni egyrészt, hogy munkánk továbbra is élvezze az Önök bizalmát másrészt, hogy a jövőben is a falu közössége nagy aktivitással és segítőkészséggel forduljon az Egyesület munkájához. Kiemelt feladatként kezeljük a megkezdett magas színvonalú munka folytatását, kapcsolataink erősítését Falunk intézményeivel, illetve az itt működő gazdasági társaságokkal. Az egyesület új vezetése mindent meg fog tenni a fentiek elérése érdekében. Az új vezetés nevében ezúton is szeretném megköszönni az előző vezetőség - különös tekintettel Horváth Emil úrnak - a munkáját. Végül tájékoztatom Önöket az Egyesület jelenlegi vezetőségének összetételéről: Elnök: Gyovai László Elnök helyettes: Kissné Kass Ibolya Elnökségi tag: Varsányiné Szeredi Viktória Felügyelő Bizottság: Elnök: Krähling János Tagok: Igari Balázs, Sárempek Szabolcs Segítő támogatásukban bízva, tisztelettel: Gyovai László

5 SK 5. oldal A Csapat Amikor az elhatározást tettek követték, hogy kell egy csapat, kell egy egyesület, ami a faluért, a faluval közösen tevékenykedik, akkor Horváth Emil, Keresztes László, Pataki Róbert és Furulyás Péter bíztak abban, hogy követőkre találnak. Önzetlenül, szabadidejükből megannyi rendezvény, program megvalósításában hűen tevékenykedtek éveken keresztül. Csapatmunka volt ez a javából! Tették mindezt a falu közösségért, a Sárkeresztesért Egyesület tagságáért. Vezetőségi beosztásukat megváltozott élethelyzetük miatt a továbbiakban már nem vállalták, de az új vezetőség számít rájuk. Tapasztalatukra, ötleteikre vevők a jövőben is, programjain, rendezvényein várja Őket és családjukat! Köszönjük az elmúlt évek munkáját. Tavaszi program előzetes Savanyóné Ilonka Május 1. a Parkerdőben A tavaly május 1-én megújult parkerdőben az idei évben is szeretnénk a falu lakosainak egy hangulatos tavaszi programot kínálni. Gyermekek és felnőttek részére egyaránt. Kinek játék, kinek sör-virsli, vagy mindkettő. Pünkösdi Napok A Pünkösdi Napok méltán népszerű rendezvényét az idén is szeretnénk megtartani. Pünkösd vasárnapján a Keresztesi Borosgazdák jóvoltából nyitott pincék várják a lakosokat. Pünkösd hétfő hagyományosan a sport és gyermekprogramok napja, melyet az idén is ebben a szellemben szeretnénk megtartani. A rendezvények részleteiről pontos tájékoztatást a későbbiekben szórólapon és a honlapon adunk. Kérjük, hogy amennyiben szívesen fogadja egyesületünk munkáját, úgy adója 1%-val támogasson bennünket, és ezáltal a keresztesi programokat, kezdeményezéseket. Sárkeresztes könyv Adószámunk: Köszönjük: Sárkeresztesért Egyesület évi falukarácsonyra elkészült a Sárkeresztes című könyv. A műből minden háztartás részére egy példányt juttatunk. Sokan már a karácsonyi ünnepségen átvették a részükre járót. Az önkormányzat dolgozói az azóta eltelt időszakban végigjárták a falu lakosságát és igyekeztek minden háztartás részére átadni a könyvet. Akik még jelenleg sem kapták meg, azok az önkormányzatnál átvehetik. Aki szeretne barátai, szerettei, ismerősei részére juttatni egy-egy példányt, annak lehetősége van erre. Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a könyvhöz kettőezer forint támogatási díj megfizetése mellett bárki hozzájuthat. Kérjük, hogy szándékát jelezze telefonon Kissné Kass Ibolya részére. Telefon: 70/ Sárkeresztesért Egyesület

6 6. oldal SK Megemlékezés Katonák menete emléktúra A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség hagyományteremtő szándékkal Február 28-án megszervezte a Katonák menete nevet viselő emléktúrát. Mester Norbert alelnök szervezésében és a túra útvonalát érintő települések segítségével egy méltóságteljes megemlékezést tartottak. Közel harmincan indultak neki a 10 kilométeres gyaloglásnak Zámolyról, ahol a regisztrációt követően egy rövid biztonsági eligazításon és helytörténeti bemutatáson estek át. Ezt követően nekivágtak az útnak a Borbála majoron keresztül Sárkeresztes irányába. Az időjárás is kegyébe fogadta túrázókat, akik kellemes, enyhén hideg, de tavaszias időben végig gyalogolták azt az útvonalat, ahol a II. Világháborúban a harcok folytak. A Park erdőbe való megérkezést követően Horváth Emil a Sárkeresztesért Egyesület és Sárkeresztes Önkormányzata nevében köszöntötte a résztvevőket, majd Gyovai László, a Honvédelmi Minisztérium nyugállományú ezredese tartott rövid hadtörténeti összefoglalót a Paula védelmi rendszerről, valamint Településünket, Zámolyt, Iszkaszentgyörgyöt és Csórt érintő harcokról. Majd pedig az emlékműnél mécseseket helyezhettek a résztvevők. Az előadást követően jó vendéglátóhoz méltón meleg teával és lilahagymás zsíros kenyérrel fogadtuk a megfáradt emlékezőket, akik mindezt szeretettel fogyasztották. A Keresztesiek mellett érkeztek Budapestről, Mórról, Zámolyról és még ki tudja hány helyről. A hagyományőrző katonák korhű ruhákban és fegyverekkel jelentek meg, az érdeklődők itt ismerkedhettek a felszerelésekkel. A nap folytatásaként előkerültek a tarisznyákból a szalonnák, az emlékekből a történetek és egy jó hangulatú közös szalonnasütéssel zárták a megemlékezést, ahol a szervezők megállapodtak abban, hogy egy év múlva ismét nekifognak majd a II. Katonák menete emléktúra lebonyolításának. Mi is szeretnénk megköszönni minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek, hogy megtisztelték ezt a napot, és bízunk benne, hogy hamarabb is, mint egy év és visszatérnek Keresztesre és a Park erdőbe egy kirándulás vagy egy szalonnasütés erejéig. Igari Balázs

7 SK 7. oldal Hitélet Isten személyes jelenlétének örömei Jön a csodás húsvéti ünnep. Mégis sokunkban felgyűltek a gondok, félelmek és a nélkülözések. Hiányérzetünk van. De nagyon! A világban elidegenítő erők működnek. Ezt érezve, megbántódunk. Életünkre tör egy bizonytalanságot hozó, megsemmisítő, hibáztató, széthúzó, tiszteletlen, szeretetlen, lelketlen életstílus. Kisajtolja utolsó erőnket. Ellopja reménységünket, jó kedvünket, hitünket. Mi pedig csalódtunk Isten nélkül, segítsége, jelenléte nélkül! Eldobottnak, becsapottnak érezzük magunk. De ne add fel! Jön Jézus! Érkezik! Felfele tekintünk és keressük a minket szerető, minket kereső, megbocsátó Krisztust! Keresd Őt, hogy ünneped ne legyen üres, áldatlan és vigasztalan! És keresd az Atyától eredő, szerető, megbocsátó, mennyei jelenlétet és erőket. Az Ő érkezése, meglátogatása következik be életedben! Felfele irányítjuk hát lelkünk: Isten fele. Az ima, mint fájdalmas sóhaj Isten fele indít: Abbá Atyánk, szeretünk és várunk téged! Istenbe kapaszkodunk, mint az elektromos mozdony felső vezetékbe kapcsolódó alkatrésze, amelyen keresztül energiát nyer. Erre nagy szükség van, mert Isten személyes jelenléte nélkül nem lehet élni! Isten személyes szeretete nélkül üres, vigasztalan, megkeseredett, megsebzett, becsapott, elcsüggedt életünk van. Ne engedd magad becsapni, ne hallgass a gonoszra, se a sugallatára. Isten keze átölel, jelenléte átjár. Erre mindig nagy szükséged van, hogy valódi ünneped legyen! Isten jelenléte azt mondja: jöjj gyermekem, gyere közelebb leányom! Tisztelünk, imádunk, várunk egyetlen Atyánk, aki egyetlen Fiad adtad nagypénteken a keresztre értünk! Mint egy szép dallam szívünk megérinti, és személyes szeretete betölti az árvaságban szenvedőket: Isten jelenléte szól és átölel: amikor Isten jelenléte ránk száll, soha nem érzett boldogság tölti el szívünk. Akarod-e érezni ezt a boldogságot? Hagyd el az engedetlenség körforgását! Isten jelenléte szól és megkeres, mert Ő azt akarja, hogy senki se vesszen el. Halljuk az ige és a Szentlélek szavát. Szomjas vagy-e Isten jelenlétére? Ő a befogadó, elfogadó Atya, aki várja haza gyermekeit! Isten jelenlétében kisírjuk magunk és bocsánatot nyerünk: Többet akarsz-e Isten jelenlétéből? Ne szégyelld megvallani szíved bánatát és keserűségét. Sírj és kiálts, ha kell! Elveszett a bensőséges kapcsolatod Istennel és társaiddal, családoddal? Már semmiben sem hiszel? Isten jelenléte életünk legnagyobb ajándéka, mert az Atya jelenléte megnyitja szíved. Szomjas vagy-e a bocsánatra? Csak bocsánatkéréssel találod meg Isten jelenlétét! Az önigazultaknak nem jelen meg Jézus, sem az Atya, a következő dimenzió ajtaja sem nyílik meg! Isten jelenlétében természetfeletti csodák történnek! Kegyelme és szeretete elhalmoz! Isten jelenlétében hálát adunk: ne állj ellent Isten hívásának, szeretetének. Isten szeretetének szele fúj be szívedbe! Semmi sincs szebb és jobb ezen a világon, mint Isten jelenléte! Az Atya érted adta Fiát, hogy megtaláljon! Adj hálát Jézus nagypénteki áldozatáért! Semmi sem jobb Isten imádatánál, szereteténél! Légy bátor és tiszteld a Teremtőt, ne csak az ajándékait! Isten jelenlétében örülünk és halleluját, magasztalást mondunk: Isten jelenlétében van a beteljesedés! E nélkül üres marad a szív, e nélkül nincs valódi ünnep! Isten jelenlétében megilletődünk és beteljesedünk! A tiszta kiválasztás örömét sokszor hiányoltuk. De most már megtaláltuk Jézussal, aki megváltott és megnyitotta az Atyához való utat. Felismered-e, hogy Jézus életét értünk adta, hogy mi ne vesszünk el, hanem megtaláljuk Őt (1 Ján 3, 16) és mi is életünket adjuk neki, hogy megvalósíthassa életünkre nézve ígéreteit? Álmodod-e, hogy a szükségeidből eljutsz Jézushoz és az általa adott beteljesedéshez? Ne add fel a hitben nyert álmaid! Isten jelenléte szebb, minden álomnál! Isten hatalmas és jóságosan uralkodik! Ezután Isten jelenlétének a harmóniája, szépsége kell! Jézus nevében! Isten gyermeke lettél. Megszabadított a hitetlenségtől és a magánytól, a bűn nyomásától! Vedd az örömet és az áldást! A Megváltód nevében, jelenlétében és közösségében meggazdagodsz! Ámen!

8 8. oldal SK Boldog húsvétot kívánunk! Programjainkra ezután is hívogatunk: 1. Április 3-án, nagypénteken és húsvétvasárnap ápr. 5-én, valamint húsvét 2. ünnepén, d.e. 10 órától istentisztelet lesz. 2. Isten áldja azokat, akik szeretik az Úr Jézust és támogatták programjainkat, közösségi életünket! Köszönet a kitartóan szolgálóknak és az adakozóknak! Jelentés a 2015-ös Bormustráról: Tálos Tamás a Magyarországi Borrendek alelnöke és értékelő bizottsága a következő eredményeket hirdették ki március 21-én: Arany minősítést nyert: Alföldi Gábor (kékfrankos), Ifj. Horváth Zoltán (vegyes fehér). Ezüst minősítést nyert: Papp Lajos (vegyes fehér), Papp Róbert (vegyes vörös), Kálmán István Csaba (vegyes fehér), Fülöp János (3 kategóriában: kékfrankos rosé, olaszrizling, cabarnet sauvignon), Kálmán Ferenc (vegyes vörös), Mészáros Károly (2 kategóriában: vegyes fehér, blauburger rozé), Kiss János (vegyes fehér), Horváth Zoltán (vegyes fehér), Mészáros Balázs (kékfrankos rozé). Bronz minősítést nyert: Mészáros Károly (vegyes fehér), Felföldi Ferenc (vegyes fehér), Vadász Tamás (fehér kuvé), Vadász Ferenc (olaszrizling és ezüstfürtös), Mészáros Balázs (vegyes fehér). Köszönet mindenkinek az együttműködésért! Jézus Krisztus üzenete legyen szívünkben: a jó fa jó gyümölcsöket terem, teremjetek jó gyümölcsöket az Úr akarata szerint Baráti köszöntéssel: Jakab Sándor lelkipásztor A művelődési ház hírei Kézműves foglalkozás Mint minden évben, idén is lehetősége nyílt az érdeklődőknek húsvéti díszeket készíteniük. A kézműves foglalkozást Huszárné Bakonyi Éva vezette. Nagyon szép, kreatív dekorációk készültek, melyekkel a programon részt vevők otthonukba vihették a húsvéti hangulatot. Az érdeklődőket következő alkalommal is sok szeretettel várjuk!

9 SK 9. oldal Író-olvasó találkozó a könyvtárban A művelődési ház könyvtárában április 24-én 17 órai kezdettel megrendezésre kerül az író-olvasó találkozó, melynek vendége Nyulász Péter, a Helka című regény szerzője lesz. Nagy szeretettel várjuk a gyerekeket, akiknek lehetősége lesz élőben is megismerni az írót. A rendezvény a Vörösmarty Mihály Könyvtár támogatásával a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében valósul meg. Felhívás Júliusban tartandó Falunappal kapcsolatban szeretettel várjuk a programötleteket a keresztesi.muvhaz@gmail.com címre! A falunap szervezésének anyagi támogatásához vállalkozók és magánszemélyek jelentkezését várjuk! Az iskola hírei Hírek képekben "Megy, mint a karikacsapás" III. térségi szólások, közmondások vetélkedő Sárkeresztesen. A főszervező: Dénesné Steurer Orsolya tanító. 7 iskola 8 csapata vetélkedett, játszott, töltötte el hasznosan a délutánját nálunk. A harmadik helyezett csapat: Kossuth Lajos Általános Iskola Székesfehérvárról. A második helyezett csapat: Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája. Első helyezettek: Mátyás Király Általános Iskola, Csór és Bársony István tagiskola, Sárkeresztes. Húsvéti Kézműves foglalkozás volt a 2. osztályosok számára március 25-én, szerdán az "Utazz velünk a mesék, a zene és a kézművesség világába" a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház nyertes TÁMOP /1 pályázatának keretében.

10 10. oldal SK Szőnyegi Dorina és Nagy Nóra 4. osztályos tanulók bejutottak a Rákóczi-napok versenyeire. Dorcsi a Szavak világa megyei szövegértési versenyen, Nóri a Szemere Gyula megyei helyesírási versenyen mérte össze tudását társaival. Nagy Nóra 4. osztályos tanulónk 8. helyezést ért el 125 versenyző közül a Székesfehérvár városi Diákolimpián mezei futóverseny számban (1400 m) Kovács Milán Zétény 1. osztályos tanulónk Ziegenhám Medárd edző felkészítésével nagyszerű eredményt, 7. helyezést ért el az Országos Darts Diákolimpia 2014/2015. évi Fiú I-II. korosztályos döntőjében (jobbra). Mervay Tibor rendkívüli irodalomóra keretében mutatta be honfoglaló őseink életét, öltözetét, ruházatát, fegyverzetét. A harmadik osztályosok nagy érdeklődéssel figyelték a bemutatót. Az elsősöknek is tetszett eleink fegyverzete, ruházata (balra). Tanulóink a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján Az Orchidea-Pangea Matematika Verseny tagiskolai fordulóján a 3. osztályosok. (jobbra) A Kenguru matematika verseny iskolai fordulója is részt vettek nebulóink. (lent)

11 SK 11. oldal Hulladékgyűjtés az iskolában Szelektív hulladékok gyűjtése volt Sárkeresztesen a tagiskola szervezésében március 21-én. Köszönjük minden segítőnk, támogatónk munkáját! Külön köszönjük a Gigi Kft.,Szűcs Norbert, Sárempek Szabolcs, a helyi Önkormányzat és dolgozói, Sárkeresztes lakossága, szülők, helyi és bejáró tanulóink, munkatársaink segítségét. Papírhulladékból 3380 kg, fém és elektronikai hulladékból 1940 kg gyűlt össze. Köszönjük a Deponia KFT. közreműködését. A bevétel a tagiskolai alapítványra kerül ma. A fémhulladékokból befolyt összeg ( Ft) a június 12-i kirándulás belépőjegyeinek egy részét fogja fedezni. Jótékonysági bál A Bársony István Tagiskola Szülői közössége jótékonysági batyus bált szervez a Művelődési házban április 18-án 19 órától. A jó hangulatról a Virág-Németh Duó gondoskodik. A belépőjegy 2000 Ft, a támogatójegy 1000 Ft. A tombola 100 Ft. Tombola nyeremények felajánlását várjuk! Szavalóverseny április 23-án szavalóversenyt rendez a Bársony István Tagiskola. Nevezni lehet verssel, verses mesével és prózával is. Fontos, hogy az előadás időtartama ne haladja meg a 3-4 percet. Az iskola pedagógusai azoknak az előadott alkotásoknak örülnének a legjobban, melyek nem találhatók meg az olvasókönyvben. Céljuk, hogy minél több új verssel és prózával ismertessék meg a gyermekeket. Jelentkezni a Tanító néniknél lehet április 10-ig! Közelgő rendezvényeink a Bársony István tagiskolában: április óráig: húsvéti játszóház április tavaszi szünet április 08. tanítás nélküli munkanap (napközi ügyelet óráig) április 16. és óráig beiratkozás április órakor: kölyökatlétika házi verseny április 23. A Föld napja-témanapi foglalkozás, április órakor: vers- és prózamondó verseny (1-4. évfolyam) április órakor író-olvasó találkozó a Művelődési házban. Vendégünk: Nyulász Péter április ig fogadóóra május órától Anyák napja A Bársony István Tagiskola a beiratkozást április 16-án és 17-én tartja 8 órától 19 óráig. Szarvas József iskolaigazgató

12 12. oldal SK Óvodai hírek Köszönetnyilvánítás az Óvoda Szülői Közösségének Örömmel tudatjuk, hogy február 16-án, az óvoda Szülői Közösségének szervezésében megrendezésre került az ÓVODAI JÓTÉKONYSÁGI BATYUS-BÁL. A bálon nemcsak nagyon jól éreztük magunkat, hanem a közösség nagylelkű támogatásának köszönhetően jelentős összeg gyűlt össze a gyermekek javára. Köszönünk mindenféle támogatást: önkormányzatunknak a művelődési ház rendelkezésre bocsátását, a művelődési ház dolgozóinak a segítőkészségét, a belépőjegyek vásárlását, a támogatójegyek vásárlását, az igényes tombolatárgyakat, a tombolajegyek vásárlását. Külön öröm számunkra, hogy a már/még nem óvodás gyermekek szülei is támogatták gyűjtési akciónkat! A pénzbeli segítségadáson túl, hálás köszönetünket fejezzük ki a Szülői Közösség aktív tagjainak, Tyukodi Bernadettnek és Varga-Pekalics Patríciának, akik a bál szervezését és lebonyolítását vállalták! Időt és fáradtságot nem kímélve munkálkodtak azon, hogy mindenki jól érezze magát! Hálás köszönet érte! A jótékonysági befolyt összegből az óvoda udvarán lévő, homokozó feletti árnyékolást szeretnénk elsődlegesen megoldani! Önzetlen, segítő szándékukat köszönjük szépen! A gyermekek és az óvoda dolgozói

13 SK 13. oldal Óvodai beíratás A FICÁNKOLÓ ÓVODA 2015/2016 tanévre szóló óvodai beíratását április 21-én ig és április 22-én ig tartja. A gyermekek beírásához szükséges dokumentumok az alábbiak: a gyermek nevére kiállított személyazonosító (pl. TAJ kártya) a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány a Szülő személyi igazolványa és lakcím kártyája. Cím: Sárkeresztes, Kossuth utca 1/d Tel.: 22/ MEGHÍVÓ SZERETETTEL HÍVJUK A LEENDŐ ÓVODÁSOKAT ÉS KEDVES SZÜLEIKET ÁPRILIS 15-ÉN, TÓL IG EGY JÁTÉKOS DÉLELŐTTRE, AHOL MEGISMERKEDHETNEK AZ ÓVÓ NÉNIKKEL ÉS CSOPORTTÁRSAKKAL. Mi már nagyon várjuk a találkozást! Szeretettel: az óvó nénik Húsvétra hangolódva Szellő fut, szellő száll, csókot ad a szellőlány. Nap melenget, fény mesél, mikor a tél véget ér. Néked int a hóvirág, s barka bontja bársonyát. Itt a tavasz: kikelet, s a Húsvét is közeleg. (Devecsery László: Húsvét)

14 14. oldal SK Sporthírek Rövid decemberi pihenő után labdarúgó csapatunk január elején megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra. Bemelegítésképpen két kispályás teremtornán vettünk részt Székesfehérváron és Száron, mindkettőn a középmezőnyben végeztünk. Ezután hétközben tornatermi edzések következtek, szombatonként pedig a Labdarúgó Szövetség által szervezett nagypályás műfüves Téli Kupán szerepeltünk Móron, váltakozó eredményekkel. Magasabb osztálybeli ellenfeleinktől vereséget szenvedtünk, csoport riválisainkat (Videoton Baráti Kör, Söréd) viszont legyőztük. Ezután még 3 edzőmérkőzést játszottunk megye III-as, de másik csoportban szereplő csapatokkal, melyek eredményei: Sárkeresztes-Dinnyés: 6:4 Sárkeresztes-Zichyújfalu: 6:1 Perkáta-Sárkeresztes: 2:4 A februári átigazolási időszakban történt néhány változás a keretünkben. Még az ősz folyamán távozott csapatunkból Ladányi Norbert, majd télen eligazolt egyik kapusunk, András László és góllövő csatárunk, Ladányi Ferenc "Fefe", aki a megyei I. osztályú Ercsiben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánunk neki! László József abbahagyta a nagypályás labdarúgást, Ódor Gábor pedig súlyos sérüléséből lábadozik, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Pótlásukra érkezett a kapus Tridinger Bálint Sárosdról és Kolonics Tamás (Adony), Németh Dávid (Videoton BK), Pap Gábor (Magyaralmás) mezőnyjátékosok, illetve visszatért hozzánk Juhász Gyula Pátkáról és Horváth Ferenc Csákberényből. Csapatunk tavaszi sorsolása: Szabadbattyán-Sárkeresztes Sárkeresztes-Isztimér Csór-Sárkeresztes Sárkeresztes-Csókakő Csákberény-Sárkeresztes Sárkeresztes-Tác Magyaralmás-Sárkeresztes Sárszentmihály-Sárkeresztes Sárkeresztes-Söréd Videoton Baráti Kör-Sárkeresztes Sárkeresztes-Jenő Továbbra is várjuk lelkes szurkolóinkat! Hajrá Keresztes! Osvald János

15 SK 15. oldal Nemzetközi csereprogram Családunk és az AFS Családunk élete az utóbbi 7 évben összeforrt az AFS Nemzetközi csereprogramokat bonyolító szervezettel, pontosabban 2007-ben történt egy decemberi estén, amikor Tímea lányom előállt az ötlettel, fogadjunk cserediákot. Nehezen értettem meg mit is jelent ez, de ahogy magyarázni kezdte, egyre szimpatikusabb lett a gondolat februárjában aztán megérkezett hozzánk Diana Sofia Sanchez Castillo columbiai cserediák lány. Sofi a családunk tagja lett és mi egyre jobban megismertük az AFS munkáját, úgy éreztük ebbe a nagy nemzetközi családba nagyon jó tartozni. Sok programot csináltunk, és Sofit tanítgattuk magyarra, és mutogattuk neki a mi értékeinket miközben nagyon sokat tanultunk tőle. Gyorsan eltelt az év, és búcsúzni kellett, és ez nehéz volt. Aztán mégsem volt sok idő szomorkodni, mert jött a következő kihívás: egy cserediáknak új családra lett szüksége, rögtön igent mondtunk. Így került hozzánk Valerie Clemenz német lány. Valerie gyorsan beilleszkedett hozzánk és nagyon jó kapcsolatunk lett vele, szerintem neki is része volt abban, hogy a lányom Németországba mehetett ben cserediákként. Nagy izgalom volt ez a családunkban, pedig ismertük már addigra az AFS munkáját, és tudtuk, nem kell izgulnunk, Tímea jó helyen van, és mindenben támogatja majd a szervezet, gondját viselik. Mégis először engedtük el gyermekünket az útján egyedül. De nem bántuk meg! Közben csendesen teltek a napjaink, és ekkor 2010-ben Lydia Wiegand, német lánynak kellett egy új család, szívesen mondtunk igent, mert akkor már biztosan éreztük, ezt szeretjük, ez az önkéntes munka az, amit örömmel végzünk. Lydia boldog volt, és mi örültünk a vidám, kedves lánynak. Aztán 2010 őszén megérkezett hozzánk Martina Lanzafame olasz lány, aki csak 3 hónapos programra jött Magyarországra, de szívesen maradt volna tovább ben Giorgia Picone, olasz cserediák lett a lányunk 1 évre. Giorgia kedves, kiegyensúlyozott és nagyon vidám személyiség, akit

16 16. oldal SK nagyon megszerettük ben kipróbáltuk magunkat és elvállaltunk egy thai cserediákot. Azt gondoltuk, a nagyon eltérő kultúra majd sok kihívást fog tartogatni számunkra, de vágytunk is erre. Sok-sok érdekeset tanultunk Chanakarn Kaewkhumsaen-tól (Boing) és közben nagyon jól éreztük magunkat. Sokat nevettünk és kiderült, milyen értékesek ezek a kapcsolatok, mennyire fontos a sok érzelem (negatív és pozitív is). Nem is gondoltuk, hogy újra belevágjunk 2013-ban megérkezett hozzánk Guendalina Pillisio olasz cserediák lány. Nem csalódtunk, hiszen már az előzetes fényképekről is egy cserfes, vidám lány nézett ránk. Nagyon jó évünk volt! Most Merrit Biesenberger, német lány a gyermekünk, hiszen mindegyik kivétel nélkül azzá vált, ez nem is kérdés. Valamennyien tartják velünk a kapcsolatot, ha tehetik, jönnek haza, mert ők már Magyarországot és a kis családunkat a magukénak érzik, és az is! Nagy szeretettel ajánlom ezt a programot másoknak is! A szervezet elérhetőségei: info-hungary@afs.org Felelős kiadó: Sárkeresztes Önkormányzatának képviselőtestülete Felelős szerkesztő: Mikófalvi Diána Szerkesztőség: 8051 Sárkeresztes, Kossuth u. 44. Nyomdai munkálatok: Alto Nyomda Kft., 8000 Szfvár, Irányi D. u. 6. Kuglerné Eper Ágnes

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2017/2018. tanév 1. A tanév rendje: 1.2. szorgalmi idő: 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig a tényleges tanítási napok száma: 180 +6 tanítás nélküli munkanap I. félév: 2018.

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00

Szeptember. 14 péntek 7:45. felvételi tájékoztató iskolánkról leendő 5. és 9. évfolyamos diákjaink szüleinek. 17 hétfő 17:00 Szeptember 2 vasárnap 9:00 tanévnyitó 9:30 Veni Sancte szentmise az 1-4. évfolyamnak 3 hétfő 1. tanítási nap 14:00-17:30 zeneiskolai beiratkozás régi és új hangszeres növendékeknek helyszín: az általános

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: kultura.derekegyhaz@gmail.com Telefon: 06 20/258-55-11 december 14. (péntek) 18:00 Derekegyházi Horgász Egyesület taggyűlése Könyvtár TOP lista - november 1. Kristin Cashore:

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

XIV évfolyam - 12 szám 2013 December Meghívó Programajánló Az Örökzöld Nyugdíjas Klub meghívja klubtagjait 2013 december 18-án 16 órai kezdettel Karácsony és Névnapok ünneplésére a Dr Brusznyai Árpád Művelődési

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében

JANUÁR. Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés TÉLI SZÜNET. Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében JANUÁR 1. hétfő 2. kedd TÉLI SZÜNET 3. szerda Kerületi Kazinczy verseny a fővárosi kiírás függvényében Kormos Noémi Szünet utáni 1. tanítási nap E-napló, ellenőrzők egyeztetése Osztályfőnökök 4. csütörtök

Részletesebben

A 2017/2018-as tanév helyi rendje

A 2017/2018-as tanév helyi rendje A 2017/2018-as tanév helyi rendje Tanítási Javítóvizsga Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 28. hétfő Tankönyvcsomagok kiosztása 2017. augusztus 29. kedd 2017. augusztus 30. szerda 2017. augusztus

Részletesebben

Tóvárosi Általános Iskola

Tóvárosi Általános Iskola Tóvárosi Általános Iskola 2009/2010-es tanév munkaterve A tantestület 2009. augusztus 31-én tartott értekezletén elfogadta. Pokrovenszki László igazgató 2009/2010-es tanév rendje A tanév 2009. szeptember

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Munkaterv SZEPTEMBER OKTÓBER

Munkaterv SZEPTEMBER OKTÓBER SZEPTEMBER 2012.09.02 vasárnap Tanévnyitó ünnepély 18 óra 2012.09.03 hétfő 2012.09.04 kedd 2012.09.05 szerda 2012.09.06 csütörtök Tárlatmegnyitó 2012.09.07 péntek 2012.09.08 szombat 2012.09.09 vasárnap

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december Előszó KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának kiadványa Tisztelt Bakonypéterdi Lakosok! Szeretném megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak azért, hogy megszépüljön

Részletesebben

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Eseménynaptár 2018/2019 SZEPTEMBER 03. hétfő Tanévnyitó ünnepély

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról

CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról CSÖRÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2013.(V.02.). rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) rendelet módosításáról 1. (1) A 2012. január 01. és december 31. között pótelőirányzatként

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

Dabrony: falunap és búcsú augusztus 21. vasárnap, 09:30

Dabrony: falunap és búcsú augusztus 21. vasárnap, 09:30 Az idén is megrendezésre került a már hagyományosnak számító falunap - augusztus 13-án majd másnapi a búcsú. Ezen a szombati napon az égiek is kedveztek az ünnepléshez, mert a korábbi borús napok után

Részletesebben

A 2017/2018. tanév rendje

A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). A tanítási napok száma: 180 nap. A szorgalmi

Részletesebben

MUNKATERV 2016/2017. augusztus 24. szerda. augusztus 24. szerda. munkaértekezlete Fel.: Csordás Krisztina. augusztus szeptember 1.

MUNKATERV 2016/2017. augusztus 24. szerda. augusztus 24. szerda. munkaértekezlete Fel.: Csordás Krisztina. augusztus szeptember 1. MUNKATERV 2016/2017 2016 augusztus 24-26, 29-31. augusztus 24. szerda augusztus 24. szerda augusztus 25-26. szeptember 1. csütörtök szeptember 1. csütörtök szeptember 5. hétfő szeptember 1-7. Takarítás,

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2010. (III.13.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetésének

Részletesebben

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport

Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola. Ökomunkaterv. (2013/2014-es tanév) Készítette: Ökomunkacsoport Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola Ökomunkaterv Készítette: Ökomunkacsoport Szeptember - Osztályok őszi túrái - gyalogtúrák, kerékpártúrák - buszos kirándulások Ökomunkaterv Szeptember 14. TeSzedd!

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján.

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Közzétételi lista 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 23. alapján Felvételi lehetőségek: A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Az intézmény felvételi körzete: óvodánként

Részletesebben

Óvodai Tájékoztató. 2009 /2010. 1. szám. Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda

Óvodai Tájékoztató. 2009 /2010. 1. szám. Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda Óvodai Tájékoztató 2009 /2010. 1. szám Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda Tanévindítás: Óvodánk létszáma 2009 / 2010 es tanévben : 34 fő gyermek Csoport szám: 2 Óvodapedagógusok:

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV

ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV SZEPTEMBER NAP T.NAP ESEMÉNY FELELŐS HÉTFŐ 1. 1. Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 1. oszt. szülői értekezlet 17.00 KEDD 2.

Részletesebben

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV

Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Beiskolázási tájékoztató 2019/2020. TANÉV Információk az iskoláról 8 osztályos általános iskola 8 osztály ~190 tanuló 16 pedagógus Az épület akadálymentesítve Célunk hogy, a hozzánk érkező gyerekek megtanulják,

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017

RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 RENDEZVÉNYTERV 2017/2017 SZEPTEMBER VIII. 31. - Tanévnyitó ünnepély (csütörtök 17 00 óra) 1. - Első tanítási nap (péntek) elején - Első évfolyamos szülői értekezlet 17 00 -órakor 8 10. - Halasi Szüret

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 1 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (VII.6.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv

A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv Hónap Esemény, feladat Felelős Augusztus Aug. 23. Javítóvizsga Munkaközösség vez. Aug. 24. Alakuló értekezlet Ocskó Zoltán Nevelőtestület Aug. 28-31. Tantermek

Részletesebben

Adventi ünnepkör alsó tagozatban

Adventi ünnepkör alsó tagozatban JÓ GYAKORLAT Adventi ünnepkör alsó tagozatban 1 Bevezetés Minden ember számára az egyik legszebb ünnep a karácsonyvárás. Lelki megtisztulással, izgalommal, örömteli készülődéssel telik ez az időszak a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 16-án 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve A SZEGEDI ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA 2014/2015. évi munkaterve Feladat Határidő Alakuló éretekezlet 2014. augusztus 21. 08.30 Javítóvizsga 2014. augusztus

Részletesebben

Esemény naptár 2019/ nap, 36 hét

Esemény naptár 2019/ nap, 36 hét Szeptember Esemény naptár 2019/20. 180 nap, 36 hét 2. 8 óra Tanévnyitó ünnepély Szülői értekezlet elsősöknek 17 órakor Elsősök Avatása 3. Szülői értekezlet alsóban 18 óra Felmentés heti két testnevelés

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

Bemutatkozik új programszervezo. Falukarácsony. Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Január. XVII. évfolyam - 1.

Bemutatkozik új programszervezo. Falukarácsony. Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Január. XVII. évfolyam - 1. XVII. évfolyam - 1. szám Programajánló január 20. (Szerda) Nyugdíjas Klub 2016. évi első Klubnapja január 22. (Péntek) Magyar Kultúra Napja január 30. (Szombat) DerekDarts - Darts kupa február 13. (Szombat)

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában 1. 1. Hétfő 2. 2. Kedd 3. 3. Szerda 4. 4. Csütörtök 5. 5. Péntek 6. Szombat 7. Vasárnap 6. 8. Hétfő 7. 9. Kedd 8. 10. Szerda 9. 11. Csütörtök 10. 12. Péntek 13. Szombat 14. Vasárnap 11. 15. Hétfő 12. 16.

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 2014. SZEPTEMBER 1. h. 8.00 Tanévnyitó, szülői ért. 1. osztályok, (pótbeiratkozás műv. isk.)

Részletesebben

Költségvetési bevételét E Ft-tal

Költségvetési bevételét E Ft-tal Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 3/2012. (II.20.) önkormányzati rendelet módosításáról 1. (1) A 2012.

Részletesebben

2013/14. tanév Versenynaptás és a tanév rendje

2013/14. tanév Versenynaptás és a tanév rendje Dátum: Nap: Óra: Esemény: Szeptember 2. hétfő 8:00 Tanévnyitó ünnepély, első osztályosok fogadása 9. hétfő 17:00 Alsó tagozatos szülői értekezlet 10. kedd 17:00 Felső tagozatos szülői értekezlet 13. péntek

Részletesebben

2019/2020. tanév eseményterve

2019/2020. tanév eseményterve 2019/2020. tanév eseményterve Dátum nap Esemény 8:00 Veni Sancte 1.tanítási nap 2019.09.02. hé 17.00 1.évf. szülői értekezlete 17.00 Egyházmegyei Veni Sancte a Bazilikában 8.évf. 2019.09.03. ke 16.30 2.évf.

Részletesebben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben AUGUSZTUS 2017. augusztus 28-29. 9 00 Javítóvizsgára és szintfelmérőre felkészítés 2017. augusztus 30. 10 00 Javítóvizsga,

Részletesebben

Pápai Petőfi Sándor Gimnázium

Pápai Petőfi Sándor Gimnázium A tanév rendje, a 2018/19-es tanév feladatainak ütemezése augusztus 24. péntek augusztus 25. szombat augusztus 26. vasárnap augusztus 27. hétfő augusztus 28. kedd augusztus 29. szerda augusztus 30. csütörtök

Részletesebben

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam DÓZSA ÉVES ÜTEMTERV 2015-2016. TANÉV Augusztus 24. H 8 00 Alakuló értekezlet; Bakony Gaszt. tájékoztató 25. K Munkaközösségi foglalkozások mk.vezetők 16 00 Tantestületi kirándulás Töllné H. Erika 26. Sze

Részletesebben

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2018 Szeptember 27 28 29 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 09 8.00 Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap Szülői értekezlet az első osztályos szülőknek 17 h Szülői értekezlet 2-4. évf. 17 óra

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Programterv 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Szorgalmi idő: 2016. IX. 1.(csütörtök)- 2017. VI.15.(csütörtök) Tanítási napok száma: 182 nap Tanítás nélküli munkanap: 5 nap I. félév: 2017. I. 20-ig tart.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

Bácskai Általános Iskola Tanítási

Bácskai Általános Iskola Tanítási Bácskai Általános Iskola Tanítási nap Dátum Program sorszáma 2018.09.01 Tanévkezdő családi nap 2018.09.02 1 2018.09.03 Tanévnyitó ünnepély 2 2018.09.04 PET palack gyűjtés a tanév során 3 2018.09.05 4 2018.09.06

Részletesebben

XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve

XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve Dátum Szeptember 1. Esemény 8:00 Tanévnyitó Első tanítási nap - munka és balesetvédelmi oktatás a tanulóknak Napközis tanulók felmérése 1.osztályos szülői értekezlet

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Eseménynaptár 2016/2017 SZEPTEMBER 01. Tanévnyitó ünnepély 1. tanítási

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2009/2010 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató A TANÉV RENDJE A 2009/2010. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2009. szeptember

Részletesebben

Óvodai beíratás. 2013 évben betölti az 5. életévét és még nem járt óvodába

Óvodai beíratás. 2013 évben betölti az 5. életévét és még nem járt óvodába Óvodai beíratás Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az óvodai beíratás a zilizi Napközi Otthonos Óvodába a 2013/2014. évi nevelési évre 2013. április 23.- tól május 17.-ig naponta 00 00 8-11 óra között

Részletesebben

KÖRÖZVÉNY és ESEMÉNYNAPTÁR

KÖRÖZVÉNY és ESEMÉNYNAPTÁR KÖRÖZVÉNY és ESEMÉNYNAPTÁR 2018. március és április Kedves Kolléganők, Kollégák! Az iskolai rendezvények és programok havi bontásban az éves Munkatervünk alapján a következők: 2018. Március Kossuth Lajos

Részletesebben

es tanév helyi rendje

es tanév helyi rendje 2016-2017-es tanév helyi rendje Dátum Esemény Tanítási nap 22 hétfő 23 kedd 24 szerda Javítóvizsga 09:00 óra Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 12.00-18.00 25 csütörtök Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 08.00-12.00

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

Ütemterv AUGUSZTUS

Ütemterv AUGUSZTUS Ütemterv 2018. AUGUSZTUS 24. P 25. Szo 26. V 27. H Alakuló értekezlet 9 óra Munkavédelmi oktatás Pótvizsgák 10 óra Tanévnyitó értekezlet 9:00 óra 16:00 Közösségi fórum az 1. osztályos szülőknek, Családi

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015.

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, II. Rákóczi Ferenc utca 2. KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Készítette: Kiss Ferenc kollégiumvezető Jóváhagyta: a kollégium nevelőtestülete

Részletesebben

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21.

-1- A TANÉV RENDJE. Az I. félév vége: január 14. A tanulók értesítése a félévi eredményeikről: január 21. -1- A TANÉV RENDJE A 2010/2011. tanévben 183 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2010. szeptember 1. (szerda) Utolsó tanítási nap: 2011. június 15. (szerda) Az I. félév vége: 2011. január 14. A tanulók

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Nyt.szám: HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - Közhasznú társadalmi szervezet - 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, 503-187.email htbk.szfvar@regiment.hu,

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018-2019-es TANÉV RENDJE HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről

Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről Összefoglaló a Regionális Bibliaismereti Versenyről A verseny Megrendezésének időpontja: 2018. december 7. Rendező intézményének neve: Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája,

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

dátum nap mettől meddig 6. hétfő 8:30 10:30 8. szerda 9:00 13: szerda 9:00 13: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 23. csütörtök 9:30 10:30

dátum nap mettől meddig 6. hétfő 8:30 10:30 8. szerda 9:00 13: szerda 9:00 13: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 23. csütörtök 9:30 10:30 2018. AUGUSZTUS 6. hétfő 8:30 10:30 8. szerda 9:00 13:00 22. szerda 9:00 13:00 23. csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 23. csütörtök 9:30 10:30 27. hétfő 8:00 10:00 28. kedd 8:00 11:00 29. szerda 8:00 10:00

Részletesebben

dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10: hétfő 17:00 18: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28.

dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10: hétfő 17:00 18: csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28. 2017. AUGUSZTUS dátum nap mettől meddig 4. péntek 8:30 10:30 21. hétfő 17:00 18:00 24. csütörtök 9:00 Alakuló értekezlet 25. csütörtök 8:30 9:30 28. hétfő 8:00 11:00 29. kedd 8:00 10:00 30. szerda 8:00

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

1-es csoport

1-es csoport 1-es csoport 2-es kiscsoport 3-as csoport 4-es csoport Küldetésünk: Feladatunk az evangélikus, keresztény szellemiségű nevelés a gyermekek személyiségének kibontakoztatásával, az érzelmi élet kiteljesítésével,

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE

A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE A Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola RENDEZVÉNYTERVE 2015-2016. Készítette: Zsilka-Fekésházi Zsuzsa 1. 1. Tanévnyitó szentmise, első tanítási nap tantestület Érintettek köre 2. 1. HHH tevékenység

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben