Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!"

Átírás

1 2015. TAVASZ FELELŐS SZERKESZTŐ: MIKÓFALVI DIÁNA Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében! Krähling János polgármester K. László Szilvia: Húsvét Tapsifüles nagy munkában, Húsvét napja közeleg. Nyusziéknál kicsi és nagy, piros tojást festeget. Mikor elkészül a nagy mű, kis kosárba helyezik, s meglepetés-ajándékkal alaposan elrejtik. Úgy hallottam, itt is jártak, valamit elrejtettek Vajon hol lehet a kosár? Keressük meg, gyerekek!

2 2. oldal SK Önkormányzati hírek Az önkormányzat évi költségvetéséről A évi költségvetésünk főösszege az elmúlt évi főösszeghez képest ezer Ft-tal növekedett, ami jórészt abból adódik, hogy az elmúlt évi takarékos gazdálkodás eredményeként jelentős pénzmaradvánnyal is tervezhettünk. A főösszeg annak ellenére növekedett, hogy a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére kapott céltámogatás Magyaralmás község Móri Járáshoz való csatolását követő kilépése miatt jelentősen, ezer Ft-tal csökkent. Mindezeket leszámítva a költségvetésünk főösszegei ez évben is az eddigiekhez hasonló takarékos jól átgondolt gazdálkodást követelnek meg az önkormányzattól. Bevételek: A évi költségvetés bevételének fő összege ezer Ft. A magánszemélyek által befizetendő kommunális adó tervezett összege ezer Ft. Iparűzési adóból tervezett bevételünk ezer Ft, amit az előző évi teljesítés és a jelenleg rendelkezésre álló adatokból kiindulva terveztük. Gépjárműadóból a tervezett bevétel 40 %-a, ezer Ft marad az önkormányzatnál, a többit tovább kell utalnunk a központi költségvetésbe. Normatív állami támogatásunk tervezett összege ezer Ft, ami 3,4 %-kal haladja meg a tavalyi mértéket. Ebből az összegből az Óvoda Társulás három településen működő óvodáinak finanszírozására, mint székhelytelepülés az elmúlt évihez közel azonos mértékű, ezer Ft támogatásban részesülünk, melyet a társulás tagönkormányzatainak a gyermeklétszámok arányában még ezer Ft-tal ki kell egészíteniük. A Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működésének lecsökkent támogatási összegét teljes egészében szintén a székhelytelepülés kapja, ami ezer Ft. Az önkormányzat további kötelező feladatainak ellátására az állami támogatásból ezer Ft marad éves szinten. Intézményi működési bevételünket ezer Ft-ra terveztük, ami a bérleti díjakból, étkezési térítési díjakból, továbbszámlázott közműszolgáltatási díjakból és kamatból tevődik össze. Az önkormányzat előző évi pénzmaradványa ezer Ft. Kiadások: évi kiadásaink tervezett főösszege ezer Ft. Ebből személyi jellegű kiadás ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. Az ehhez kapcsolódó munkaadót terhelő járulékok összege ezer Ft, ebből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. A dologi kiadások tervezett összege ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Közös Hivatalé ezer Ft. A Városkörnyéki alapból felvett kamatmentes kölcsön törlesztő részlete ezer Ft.

3 SK 3. oldal Felújítások között terveztük ebben az évben az ivóvíz- és szennyvízhálózat szükség szerinti felújítását, azon belül a Művelődési Ház és az Óvoda közötti ivóvíz vezeték cseréjét. Beruházások között terveztük az óvodában és az Egészségházban napelemes rendszer pályázat segítségével történő telepítését, az Egészségház légkezelő berendezésének hűtés oldali kiépítését, a Petőfi utca alsó szakaszán gyalogjárda megépítését, továbbá a pályázati lehetőségek függvényében a ezer Ft tartalékból történő átcsoportosítással, a évekre a képviselőtestület által elfogadott Gazdasági programban szereplő célkitűzések és feladatok költségvetés lehetőségeivel összhangban történő folyamatos megvalósítását évben is fontos szempont, hogy önkormányzatunk és intézményeink hatékonyan és takarékosan gazdálkodjanak. Anyagi eszközeink folyamatos növeléséhez továbbra is legfontosabb feladatunk minden kedvező pályázati lehetőség maximális kihasználása. Krähling János polgármester ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy március 1-től a Székesfehérvári Járási Hivatal ügysegédet biztosít a településen. Ennek indoka, hogy az aktív korúak ellátása elkerült a településekről a járási hivatalokba és ezen változás miatt kedvező, ha az állampolgárok helyben tudják intézni ügyeiket. Ügytípusok: Az ügysegédi ügyfélfogadás időpontja: minden csütörtök 15:10-15:40 óráig Helyszíne: Polgármesteri Hivatal - időskorúak járadéka megállapítása iránti kérelem, - alanyi ápolási díj megállapítása iránti kérelem, - alanyi és normatív közgyógyellátás megállapítása iránti kérelem, - egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem, - aktív korúak ellátása iránti kérelem. Az ügysegédet a fenti ügytípusokban és ügyfélfogadási időben kereshetik az érintettek. Tisztelt Lakosság! Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz. A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy az élet és értékvédelem jegyében a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos (azaz csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet).

4 4. oldal SK Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete köztisztaságról szóló rendelete értelmében mely a honlapon teljes terjedelmében olvasható - a lakosság egészségének és a levegő tisztaságának védelme érdekében az avar és a kerti hulladék égetése csak hétköznapokon 10:00 18:00 óra között, október 1-április 30-ig tartó időszakban megengedett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki e szabályt megszegi, és vele szemben Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki. Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Egyesület a közösségért Tisztelt Sárkeresztesi Lakosok! Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Nagy örömömre szolgál, hogy mint a Sárkeresztesért Egyesület március 18-án megválasztott új elnöke néhány sorban szólhatok Önökhöz. Az Egyesület közel tíz éve alakult. Az eltelt idő alatt a tagok és támogatóink segítségével sokat tett Falunk fejlődéséért, szépüléséért, hagyományaink ápolásáért. Jó kapcsolatot alakított ki a Falu közösségeivel és együtt sikeres rendezvények sora került végrehajtásra. Az Önkormányzattal együttműködve több, környezetünk fejlődését, szépítését szolgáló pályázatot nyertünk meg, melyek tartalmát sikeresen realizáltuk. A jövőben fontos célunk elérni egyrészt, hogy munkánk továbbra is élvezze az Önök bizalmát másrészt, hogy a jövőben is a falu közössége nagy aktivitással és segítőkészséggel forduljon az Egyesület munkájához. Kiemelt feladatként kezeljük a megkezdett magas színvonalú munka folytatását, kapcsolataink erősítését Falunk intézményeivel, illetve az itt működő gazdasági társaságokkal. Az egyesület új vezetése mindent meg fog tenni a fentiek elérése érdekében. Az új vezetés nevében ezúton is szeretném megköszönni az előző vezetőség - különös tekintettel Horváth Emil úrnak - a munkáját. Végül tájékoztatom Önöket az Egyesület jelenlegi vezetőségének összetételéről: Elnök: Gyovai László Elnök helyettes: Kissné Kass Ibolya Elnökségi tag: Varsányiné Szeredi Viktória Felügyelő Bizottság: Elnök: Krähling János Tagok: Igari Balázs, Sárempek Szabolcs Segítő támogatásukban bízva, tisztelettel: Gyovai László

5 SK 5. oldal A Csapat Amikor az elhatározást tettek követték, hogy kell egy csapat, kell egy egyesület, ami a faluért, a faluval közösen tevékenykedik, akkor Horváth Emil, Keresztes László, Pataki Róbert és Furulyás Péter bíztak abban, hogy követőkre találnak. Önzetlenül, szabadidejükből megannyi rendezvény, program megvalósításában hűen tevékenykedtek éveken keresztül. Csapatmunka volt ez a javából! Tették mindezt a falu közösségért, a Sárkeresztesért Egyesület tagságáért. Vezetőségi beosztásukat megváltozott élethelyzetük miatt a továbbiakban már nem vállalták, de az új vezetőség számít rájuk. Tapasztalatukra, ötleteikre vevők a jövőben is, programjain, rendezvényein várja Őket és családjukat! Köszönjük az elmúlt évek munkáját. Tavaszi program előzetes Savanyóné Ilonka Május 1. a Parkerdőben A tavaly május 1-én megújult parkerdőben az idei évben is szeretnénk a falu lakosainak egy hangulatos tavaszi programot kínálni. Gyermekek és felnőttek részére egyaránt. Kinek játék, kinek sör-virsli, vagy mindkettő. Pünkösdi Napok A Pünkösdi Napok méltán népszerű rendezvényét az idén is szeretnénk megtartani. Pünkösd vasárnapján a Keresztesi Borosgazdák jóvoltából nyitott pincék várják a lakosokat. Pünkösd hétfő hagyományosan a sport és gyermekprogramok napja, melyet az idén is ebben a szellemben szeretnénk megtartani. A rendezvények részleteiről pontos tájékoztatást a későbbiekben szórólapon és a honlapon adunk. Kérjük, hogy amennyiben szívesen fogadja egyesületünk munkáját, úgy adója 1%-val támogasson bennünket, és ezáltal a keresztesi programokat, kezdeményezéseket. Sárkeresztes könyv Adószámunk: Köszönjük: Sárkeresztesért Egyesület évi falukarácsonyra elkészült a Sárkeresztes című könyv. A műből minden háztartás részére egy példányt juttatunk. Sokan már a karácsonyi ünnepségen átvették a részükre járót. Az önkormányzat dolgozói az azóta eltelt időszakban végigjárták a falu lakosságát és igyekeztek minden háztartás részére átadni a könyvet. Akik még jelenleg sem kapták meg, azok az önkormányzatnál átvehetik. Aki szeretne barátai, szerettei, ismerősei részére juttatni egy-egy példányt, annak lehetősége van erre. Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a könyvhöz kettőezer forint támogatási díj megfizetése mellett bárki hozzájuthat. Kérjük, hogy szándékát jelezze telefonon Kissné Kass Ibolya részére. Telefon: 70/ Sárkeresztesért Egyesület

6 6. oldal SK Megemlékezés Katonák menete emléktúra A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség hagyományteremtő szándékkal Február 28-án megszervezte a Katonák menete nevet viselő emléktúrát. Mester Norbert alelnök szervezésében és a túra útvonalát érintő települések segítségével egy méltóságteljes megemlékezést tartottak. Közel harmincan indultak neki a 10 kilométeres gyaloglásnak Zámolyról, ahol a regisztrációt követően egy rövid biztonsági eligazításon és helytörténeti bemutatáson estek át. Ezt követően nekivágtak az útnak a Borbála majoron keresztül Sárkeresztes irányába. Az időjárás is kegyébe fogadta túrázókat, akik kellemes, enyhén hideg, de tavaszias időben végig gyalogolták azt az útvonalat, ahol a II. Világháborúban a harcok folytak. A Park erdőbe való megérkezést követően Horváth Emil a Sárkeresztesért Egyesület és Sárkeresztes Önkormányzata nevében köszöntötte a résztvevőket, majd Gyovai László, a Honvédelmi Minisztérium nyugállományú ezredese tartott rövid hadtörténeti összefoglalót a Paula védelmi rendszerről, valamint Településünket, Zámolyt, Iszkaszentgyörgyöt és Csórt érintő harcokról. Majd pedig az emlékműnél mécseseket helyezhettek a résztvevők. Az előadást követően jó vendéglátóhoz méltón meleg teával és lilahagymás zsíros kenyérrel fogadtuk a megfáradt emlékezőket, akik mindezt szeretettel fogyasztották. A Keresztesiek mellett érkeztek Budapestről, Mórról, Zámolyról és még ki tudja hány helyről. A hagyományőrző katonák korhű ruhákban és fegyverekkel jelentek meg, az érdeklődők itt ismerkedhettek a felszerelésekkel. A nap folytatásaként előkerültek a tarisznyákból a szalonnák, az emlékekből a történetek és egy jó hangulatú közös szalonnasütéssel zárták a megemlékezést, ahol a szervezők megállapodtak abban, hogy egy év múlva ismét nekifognak majd a II. Katonák menete emléktúra lebonyolításának. Mi is szeretnénk megköszönni minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek, hogy megtisztelték ezt a napot, és bízunk benne, hogy hamarabb is, mint egy év és visszatérnek Keresztesre és a Park erdőbe egy kirándulás vagy egy szalonnasütés erejéig. Igari Balázs

7 SK 7. oldal Hitélet Isten személyes jelenlétének örömei Jön a csodás húsvéti ünnep. Mégis sokunkban felgyűltek a gondok, félelmek és a nélkülözések. Hiányérzetünk van. De nagyon! A világban elidegenítő erők működnek. Ezt érezve, megbántódunk. Életünkre tör egy bizonytalanságot hozó, megsemmisítő, hibáztató, széthúzó, tiszteletlen, szeretetlen, lelketlen életstílus. Kisajtolja utolsó erőnket. Ellopja reménységünket, jó kedvünket, hitünket. Mi pedig csalódtunk Isten nélkül, segítsége, jelenléte nélkül! Eldobottnak, becsapottnak érezzük magunk. De ne add fel! Jön Jézus! Érkezik! Felfele tekintünk és keressük a minket szerető, minket kereső, megbocsátó Krisztust! Keresd Őt, hogy ünneped ne legyen üres, áldatlan és vigasztalan! És keresd az Atyától eredő, szerető, megbocsátó, mennyei jelenlétet és erőket. Az Ő érkezése, meglátogatása következik be életedben! Felfele irányítjuk hát lelkünk: Isten fele. Az ima, mint fájdalmas sóhaj Isten fele indít: Abbá Atyánk, szeretünk és várunk téged! Istenbe kapaszkodunk, mint az elektromos mozdony felső vezetékbe kapcsolódó alkatrésze, amelyen keresztül energiát nyer. Erre nagy szükség van, mert Isten személyes jelenléte nélkül nem lehet élni! Isten személyes szeretete nélkül üres, vigasztalan, megkeseredett, megsebzett, becsapott, elcsüggedt életünk van. Ne engedd magad becsapni, ne hallgass a gonoszra, se a sugallatára. Isten keze átölel, jelenléte átjár. Erre mindig nagy szükséged van, hogy valódi ünneped legyen! Isten jelenléte azt mondja: jöjj gyermekem, gyere közelebb leányom! Tisztelünk, imádunk, várunk egyetlen Atyánk, aki egyetlen Fiad adtad nagypénteken a keresztre értünk! Mint egy szép dallam szívünk megérinti, és személyes szeretete betölti az árvaságban szenvedőket: Isten jelenléte szól és átölel: amikor Isten jelenléte ránk száll, soha nem érzett boldogság tölti el szívünk. Akarod-e érezni ezt a boldogságot? Hagyd el az engedetlenség körforgását! Isten jelenléte szól és megkeres, mert Ő azt akarja, hogy senki se vesszen el. Halljuk az ige és a Szentlélek szavát. Szomjas vagy-e Isten jelenlétére? Ő a befogadó, elfogadó Atya, aki várja haza gyermekeit! Isten jelenlétében kisírjuk magunk és bocsánatot nyerünk: Többet akarsz-e Isten jelenlétéből? Ne szégyelld megvallani szíved bánatát és keserűségét. Sírj és kiálts, ha kell! Elveszett a bensőséges kapcsolatod Istennel és társaiddal, családoddal? Már semmiben sem hiszel? Isten jelenléte életünk legnagyobb ajándéka, mert az Atya jelenléte megnyitja szíved. Szomjas vagy-e a bocsánatra? Csak bocsánatkéréssel találod meg Isten jelenlétét! Az önigazultaknak nem jelen meg Jézus, sem az Atya, a következő dimenzió ajtaja sem nyílik meg! Isten jelenlétében természetfeletti csodák történnek! Kegyelme és szeretete elhalmoz! Isten jelenlétében hálát adunk: ne állj ellent Isten hívásának, szeretetének. Isten szeretetének szele fúj be szívedbe! Semmi sincs szebb és jobb ezen a világon, mint Isten jelenléte! Az Atya érted adta Fiát, hogy megtaláljon! Adj hálát Jézus nagypénteki áldozatáért! Semmi sem jobb Isten imádatánál, szereteténél! Légy bátor és tiszteld a Teremtőt, ne csak az ajándékait! Isten jelenlétében örülünk és halleluját, magasztalást mondunk: Isten jelenlétében van a beteljesedés! E nélkül üres marad a szív, e nélkül nincs valódi ünnep! Isten jelenlétében megilletődünk és beteljesedünk! A tiszta kiválasztás örömét sokszor hiányoltuk. De most már megtaláltuk Jézussal, aki megváltott és megnyitotta az Atyához való utat. Felismered-e, hogy Jézus életét értünk adta, hogy mi ne vesszünk el, hanem megtaláljuk Őt (1 Ján 3, 16) és mi is életünket adjuk neki, hogy megvalósíthassa életünkre nézve ígéreteit? Álmodod-e, hogy a szükségeidből eljutsz Jézushoz és az általa adott beteljesedéshez? Ne add fel a hitben nyert álmaid! Isten jelenléte szebb, minden álomnál! Isten hatalmas és jóságosan uralkodik! Ezután Isten jelenlétének a harmóniája, szépsége kell! Jézus nevében! Isten gyermeke lettél. Megszabadított a hitetlenségtől és a magánytól, a bűn nyomásától! Vedd az örömet és az áldást! A Megváltód nevében, jelenlétében és közösségében meggazdagodsz! Ámen!

8 8. oldal SK Boldog húsvétot kívánunk! Programjainkra ezután is hívogatunk: 1. Április 3-án, nagypénteken és húsvétvasárnap ápr. 5-én, valamint húsvét 2. ünnepén, d.e. 10 órától istentisztelet lesz. 2. Isten áldja azokat, akik szeretik az Úr Jézust és támogatták programjainkat, közösségi életünket! Köszönet a kitartóan szolgálóknak és az adakozóknak! Jelentés a 2015-ös Bormustráról: Tálos Tamás a Magyarországi Borrendek alelnöke és értékelő bizottsága a következő eredményeket hirdették ki március 21-én: Arany minősítést nyert: Alföldi Gábor (kékfrankos), Ifj. Horváth Zoltán (vegyes fehér). Ezüst minősítést nyert: Papp Lajos (vegyes fehér), Papp Róbert (vegyes vörös), Kálmán István Csaba (vegyes fehér), Fülöp János (3 kategóriában: kékfrankos rosé, olaszrizling, cabarnet sauvignon), Kálmán Ferenc (vegyes vörös), Mészáros Károly (2 kategóriában: vegyes fehér, blauburger rozé), Kiss János (vegyes fehér), Horváth Zoltán (vegyes fehér), Mészáros Balázs (kékfrankos rozé). Bronz minősítést nyert: Mészáros Károly (vegyes fehér), Felföldi Ferenc (vegyes fehér), Vadász Tamás (fehér kuvé), Vadász Ferenc (olaszrizling és ezüstfürtös), Mészáros Balázs (vegyes fehér). Köszönet mindenkinek az együttműködésért! Jézus Krisztus üzenete legyen szívünkben: a jó fa jó gyümölcsöket terem, teremjetek jó gyümölcsöket az Úr akarata szerint Baráti köszöntéssel: Jakab Sándor lelkipásztor A művelődési ház hírei Kézműves foglalkozás Mint minden évben, idén is lehetősége nyílt az érdeklődőknek húsvéti díszeket készíteniük. A kézműves foglalkozást Huszárné Bakonyi Éva vezette. Nagyon szép, kreatív dekorációk készültek, melyekkel a programon részt vevők otthonukba vihették a húsvéti hangulatot. Az érdeklődőket következő alkalommal is sok szeretettel várjuk!

9 SK 9. oldal Író-olvasó találkozó a könyvtárban A művelődési ház könyvtárában április 24-én 17 órai kezdettel megrendezésre kerül az író-olvasó találkozó, melynek vendége Nyulász Péter, a Helka című regény szerzője lesz. Nagy szeretettel várjuk a gyerekeket, akiknek lehetősége lesz élőben is megismerni az írót. A rendezvény a Vörösmarty Mihály Könyvtár támogatásával a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében valósul meg. Felhívás Júliusban tartandó Falunappal kapcsolatban szeretettel várjuk a programötleteket a címre! A falunap szervezésének anyagi támogatásához vállalkozók és magánszemélyek jelentkezését várjuk! Az iskola hírei Hírek képekben "Megy, mint a karikacsapás" III. térségi szólások, közmondások vetélkedő Sárkeresztesen. A főszervező: Dénesné Steurer Orsolya tanító. 7 iskola 8 csapata vetélkedett, játszott, töltötte el hasznosan a délutánját nálunk. A harmadik helyezett csapat: Kossuth Lajos Általános Iskola Székesfehérvárról. A második helyezett csapat: Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája. Első helyezettek: Mátyás Király Általános Iskola, Csór és Bársony István tagiskola, Sárkeresztes. Húsvéti Kézműves foglalkozás volt a 2. osztályosok számára március 25-én, szerdán az "Utazz velünk a mesék, a zene és a kézművesség világába" a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház nyertes TÁMOP /1 pályázatának keretében.

10 10. oldal SK Szőnyegi Dorina és Nagy Nóra 4. osztályos tanulók bejutottak a Rákóczi-napok versenyeire. Dorcsi a Szavak világa megyei szövegértési versenyen, Nóri a Szemere Gyula megyei helyesírási versenyen mérte össze tudását társaival. Nagy Nóra 4. osztályos tanulónk 8. helyezést ért el 125 versenyző közül a Székesfehérvár városi Diákolimpián mezei futóverseny számban (1400 m) Kovács Milán Zétény 1. osztályos tanulónk Ziegenhám Medárd edző felkészítésével nagyszerű eredményt, 7. helyezést ért el az Országos Darts Diákolimpia 2014/2015. évi Fiú I-II. korosztályos döntőjében (jobbra). Mervay Tibor rendkívüli irodalomóra keretében mutatta be honfoglaló őseink életét, öltözetét, ruházatát, fegyverzetét. A harmadik osztályosok nagy érdeklődéssel figyelték a bemutatót. Az elsősöknek is tetszett eleink fegyverzete, ruházata (balra). Tanulóink a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján Az Orchidea-Pangea Matematika Verseny tagiskolai fordulóján a 3. osztályosok. (jobbra) A Kenguru matematika verseny iskolai fordulója is részt vettek nebulóink. (lent)

11 SK 11. oldal Hulladékgyűjtés az iskolában Szelektív hulladékok gyűjtése volt Sárkeresztesen a tagiskola szervezésében március 21-én. Köszönjük minden segítőnk, támogatónk munkáját! Külön köszönjük a Gigi Kft.,Szűcs Norbert, Sárempek Szabolcs, a helyi Önkormányzat és dolgozói, Sárkeresztes lakossága, szülők, helyi és bejáró tanulóink, munkatársaink segítségét. Papírhulladékból 3380 kg, fém és elektronikai hulladékból 1940 kg gyűlt össze. Köszönjük a Deponia KFT. közreműködését. A bevétel a tagiskolai alapítványra kerül ma. A fémhulladékokból befolyt összeg ( Ft) a június 12-i kirándulás belépőjegyeinek egy részét fogja fedezni. Jótékonysági bál A Bársony István Tagiskola Szülői közössége jótékonysági batyus bált szervez a Művelődési házban április 18-án 19 órától. A jó hangulatról a Virág-Németh Duó gondoskodik. A belépőjegy 2000 Ft, a támogatójegy 1000 Ft. A tombola 100 Ft. Tombola nyeremények felajánlását várjuk! Szavalóverseny április 23-án szavalóversenyt rendez a Bársony István Tagiskola. Nevezni lehet verssel, verses mesével és prózával is. Fontos, hogy az előadás időtartama ne haladja meg a 3-4 percet. Az iskola pedagógusai azoknak az előadott alkotásoknak örülnének a legjobban, melyek nem találhatók meg az olvasókönyvben. Céljuk, hogy minél több új verssel és prózával ismertessék meg a gyermekeket. Jelentkezni a Tanító néniknél lehet április 10-ig! Közelgő rendezvényeink a Bársony István tagiskolában: április óráig: húsvéti játszóház április tavaszi szünet április 08. tanítás nélküli munkanap (napközi ügyelet óráig) április 16. és óráig beiratkozás április órakor: kölyökatlétika házi verseny április 23. A Föld napja-témanapi foglalkozás, április órakor: vers- és prózamondó verseny (1-4. évfolyam) április órakor író-olvasó találkozó a Művelődési házban. Vendégünk: Nyulász Péter április ig fogadóóra május órától Anyák napja A Bársony István Tagiskola a beiratkozást április 16-án és 17-én tartja 8 órától 19 óráig. Szarvas József iskolaigazgató

12 12. oldal SK Óvodai hírek Köszönetnyilvánítás az Óvoda Szülői Közösségének Örömmel tudatjuk, hogy február 16-án, az óvoda Szülői Közösségének szervezésében megrendezésre került az ÓVODAI JÓTÉKONYSÁGI BATYUS-BÁL. A bálon nemcsak nagyon jól éreztük magunkat, hanem a közösség nagylelkű támogatásának köszönhetően jelentős összeg gyűlt össze a gyermekek javára. Köszönünk mindenféle támogatást: önkormányzatunknak a művelődési ház rendelkezésre bocsátását, a művelődési ház dolgozóinak a segítőkészségét, a belépőjegyek vásárlását, a támogatójegyek vásárlását, az igényes tombolatárgyakat, a tombolajegyek vásárlását. Külön öröm számunkra, hogy a már/még nem óvodás gyermekek szülei is támogatták gyűjtési akciónkat! A pénzbeli segítségadáson túl, hálás köszönetünket fejezzük ki a Szülői Közösség aktív tagjainak, Tyukodi Bernadettnek és Varga-Pekalics Patríciának, akik a bál szervezését és lebonyolítását vállalták! Időt és fáradtságot nem kímélve munkálkodtak azon, hogy mindenki jól érezze magát! Hálás köszönet érte! A jótékonysági befolyt összegből az óvoda udvarán lévő, homokozó feletti árnyékolást szeretnénk elsődlegesen megoldani! Önzetlen, segítő szándékukat köszönjük szépen! A gyermekek és az óvoda dolgozói

13 SK 13. oldal Óvodai beíratás A FICÁNKOLÓ ÓVODA 2015/2016 tanévre szóló óvodai beíratását április 21-én ig és április 22-én ig tartja. A gyermekek beírásához szükséges dokumentumok az alábbiak: a gyermek nevére kiállított személyazonosító (pl. TAJ kártya) a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány a Szülő személyi igazolványa és lakcím kártyája. Cím: Sárkeresztes, Kossuth utca 1/d Tel.: 22/ MEGHÍVÓ SZERETETTEL HÍVJUK A LEENDŐ ÓVODÁSOKAT ÉS KEDVES SZÜLEIKET ÁPRILIS 15-ÉN, TÓL IG EGY JÁTÉKOS DÉLELŐTTRE, AHOL MEGISMERKEDHETNEK AZ ÓVÓ NÉNIKKEL ÉS CSOPORTTÁRSAKKAL. Mi már nagyon várjuk a találkozást! Szeretettel: az óvó nénik Húsvétra hangolódva Szellő fut, szellő száll, csókot ad a szellőlány. Nap melenget, fény mesél, mikor a tél véget ér. Néked int a hóvirág, s barka bontja bársonyát. Itt a tavasz: kikelet, s a Húsvét is közeleg. (Devecsery László: Húsvét)

14 14. oldal SK Sporthírek Rövid decemberi pihenő után labdarúgó csapatunk január elején megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra. Bemelegítésképpen két kispályás teremtornán vettünk részt Székesfehérváron és Száron, mindkettőn a középmezőnyben végeztünk. Ezután hétközben tornatermi edzések következtek, szombatonként pedig a Labdarúgó Szövetség által szervezett nagypályás műfüves Téli Kupán szerepeltünk Móron, váltakozó eredményekkel. Magasabb osztálybeli ellenfeleinktől vereséget szenvedtünk, csoport riválisainkat (Videoton Baráti Kör, Söréd) viszont legyőztük. Ezután még 3 edzőmérkőzést játszottunk megye III-as, de másik csoportban szereplő csapatokkal, melyek eredményei: Sárkeresztes-Dinnyés: 6:4 Sárkeresztes-Zichyújfalu: 6:1 Perkáta-Sárkeresztes: 2:4 A februári átigazolási időszakban történt néhány változás a keretünkben. Még az ősz folyamán távozott csapatunkból Ladányi Norbert, majd télen eligazolt egyik kapusunk, András László és góllövő csatárunk, Ladányi Ferenc "Fefe", aki a megyei I. osztályú Ercsiben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánunk neki! László József abbahagyta a nagypályás labdarúgást, Ódor Gábor pedig súlyos sérüléséből lábadozik, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Pótlásukra érkezett a kapus Tridinger Bálint Sárosdról és Kolonics Tamás (Adony), Németh Dávid (Videoton BK), Pap Gábor (Magyaralmás) mezőnyjátékosok, illetve visszatért hozzánk Juhász Gyula Pátkáról és Horváth Ferenc Csákberényből. Csapatunk tavaszi sorsolása: Szabadbattyán-Sárkeresztes Sárkeresztes-Isztimér Csór-Sárkeresztes Sárkeresztes-Csókakő Csákberény-Sárkeresztes Sárkeresztes-Tác Magyaralmás-Sárkeresztes Sárszentmihály-Sárkeresztes Sárkeresztes-Söréd Videoton Baráti Kör-Sárkeresztes Sárkeresztes-Jenő Továbbra is várjuk lelkes szurkolóinkat! Hajrá Keresztes! Osvald János

15 SK 15. oldal Nemzetközi csereprogram Családunk és az AFS Családunk élete az utóbbi 7 évben összeforrt az AFS Nemzetközi csereprogramokat bonyolító szervezettel, pontosabban 2007-ben történt egy decemberi estén, amikor Tímea lányom előállt az ötlettel, fogadjunk cserediákot. Nehezen értettem meg mit is jelent ez, de ahogy magyarázni kezdte, egyre szimpatikusabb lett a gondolat februárjában aztán megérkezett hozzánk Diana Sofia Sanchez Castillo columbiai cserediák lány. Sofi a családunk tagja lett és mi egyre jobban megismertük az AFS munkáját, úgy éreztük ebbe a nagy nemzetközi családba nagyon jó tartozni. Sok programot csináltunk, és Sofit tanítgattuk magyarra, és mutogattuk neki a mi értékeinket miközben nagyon sokat tanultunk tőle. Gyorsan eltelt az év, és búcsúzni kellett, és ez nehéz volt. Aztán mégsem volt sok idő szomorkodni, mert jött a következő kihívás: egy cserediáknak új családra lett szüksége, rögtön igent mondtunk. Így került hozzánk Valerie Clemenz német lány. Valerie gyorsan beilleszkedett hozzánk és nagyon jó kapcsolatunk lett vele, szerintem neki is része volt abban, hogy a lányom Németországba mehetett ben cserediákként. Nagy izgalom volt ez a családunkban, pedig ismertük már addigra az AFS munkáját, és tudtuk, nem kell izgulnunk, Tímea jó helyen van, és mindenben támogatja majd a szervezet, gondját viselik. Mégis először engedtük el gyermekünket az útján egyedül. De nem bántuk meg! Közben csendesen teltek a napjaink, és ekkor 2010-ben Lydia Wiegand, német lánynak kellett egy új család, szívesen mondtunk igent, mert akkor már biztosan éreztük, ezt szeretjük, ez az önkéntes munka az, amit örömmel végzünk. Lydia boldog volt, és mi örültünk a vidám, kedves lánynak. Aztán 2010 őszén megérkezett hozzánk Martina Lanzafame olasz lány, aki csak 3 hónapos programra jött Magyarországra, de szívesen maradt volna tovább ben Giorgia Picone, olasz cserediák lett a lányunk 1 évre. Giorgia kedves, kiegyensúlyozott és nagyon vidám személyiség, akit

16 16. oldal SK nagyon megszerettük ben kipróbáltuk magunkat és elvállaltunk egy thai cserediákot. Azt gondoltuk, a nagyon eltérő kultúra majd sok kihívást fog tartogatni számunkra, de vágytunk is erre. Sok-sok érdekeset tanultunk Chanakarn Kaewkhumsaen-tól (Boing) és közben nagyon jól éreztük magunkat. Sokat nevettünk és kiderült, milyen értékesek ezek a kapcsolatok, mennyire fontos a sok érzelem (negatív és pozitív is). Nem is gondoltuk, hogy újra belevágjunk 2013-ban megérkezett hozzánk Guendalina Pillisio olasz cserediák lány. Nem csalódtunk, hiszen már az előzetes fényképekről is egy cserfes, vidám lány nézett ránk. Nagyon jó évünk volt! Most Merrit Biesenberger, német lány a gyermekünk, hiszen mindegyik kivétel nélkül azzá vált, ez nem is kérdés. Valamennyien tartják velünk a kapcsolatot, ha tehetik, jönnek haza, mert ők már Magyarországot és a kis családunkat a magukénak érzik, és az is! Nagy szeretettel ajánlom ezt a programot másoknak is! A szervezet elérhetőségei: Felelős kiadó: Sárkeresztes Önkormányzatának képviselőtestülete Felelős szerkesztő: Mikófalvi Diána Szerkesztőség: 8051 Sárkeresztes, Kossuth u. 44. Nyomdai munkálatok: Alto Nyomda Kft., 8000 Szfvár, Irányi D. u. 6. Kuglerné Eper Ágnes

A szerkesztôség e-mail címe: kultura.derekegyhaz@gmail.com Telefon: 06 20/258-55-11 december 14. (péntek) 18:00 Derekegyházi Horgász Egyesület taggyűlése Könyvtár TOP lista - november 1. Kristin Cashore:

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december

Faluújság Bakonypéterd I. évfolyam 3. szám 2010. december Előszó KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának kiadványa Tisztelt Bakonypéterdi Lakosok! Szeretném megköszönni azt az összefogást, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak azért, hogy megszépüljön

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014

SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 SZTE SÁGVÁRI ENDRE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERV 2013/2014 Összeállította: Dr. Sipos Ibolya igazgató -1- -6- A TANÉV RENDJE A 2013/2014. tanévben 180 tanítási nap van. Első tanítási nap: 2013. szeptember

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Alapítvány 20/283-2013 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2010. (III.13.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetésének

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

Adventi ünnepkör alsó tagozatban

Adventi ünnepkör alsó tagozatban JÓ GYAKORLAT Adventi ünnepkör alsó tagozatban 1 Bevezetés Minden ember számára az egyik legszebb ünnep a karácsonyvárás. Lelki megtisztulással, izgalommal, örömteli készülődéssel telik ez az időszak a

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509

Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 Pátka Község Önkormányzat 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4. Tel: (22) 580-506; fax: (22) 580-509 1 Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2010. (VII.6.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában

Lecsó fesztivál a Szt. István Általános Iskolában 1. 1. Hétfő 2. 2. Kedd 3. 3. Szerda 4. 4. Csütörtök 5. 5. Péntek 6. Szombat 7. Vasárnap 6. 8. Hétfő 7. 9. Kedd 8. 10. Szerda 9. 11. Csütörtök 10. 12. Péntek 13. Szombat 14. Vasárnap 11. 15. Hétfő 12. 16.

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

Óvodai Tájékoztató. 2009 /2010. 1. szám. Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda

Óvodai Tájékoztató. 2009 /2010. 1. szám. Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda Óvodai Tájékoztató 2009 /2010. 1. szám Zalabéri Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda Tanévindítás: Óvodánk létszáma 2009 / 2010 es tanévben : 34 fő gyermek Csoport szám: 2 Óvodapedagógusok:

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola eseménynaptára 2014-2015 2014. SZEPTEMBER 1. h. 8.00 Tanévnyitó, szülői ért. 1. osztályok, (pótbeiratkozás műv. isk.)

Részletesebben

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve

PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA. 2014/2015. évi munkaterve A SZEGEDI ÉS TÉRSÉGE EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA PALLAVICINI SÁNDOR ISKOLA 2014/2015. évi munkaterve Feladat Határidő Alakuló éretekezlet 2014. augusztus 21. 08.30 Javítóvizsga 2014. augusztus

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Képek a Gondozási Központ életéből

Képek a Gondozási Központ életéből 2010. május 5 Képek a Gondozási Központ életéből Várják az ebédet! Mini ló - mini lovas A gyerekek táncoltak az időseknek A Népdalkör Anyák Napi műsora MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt 2010. május 30-án

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

Óvodai beíratás. 2013 évben betölti az 5. életévét és még nem járt óvodába

Óvodai beíratás. 2013 évben betölti az 5. életévét és még nem járt óvodába Óvodai beíratás Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy az óvodai beíratás a zilizi Napközi Otthonos Óvodába a 2013/2014. évi nevelési évre 2013. április 23.- tól május 17.-ig naponta 00 00 8-11 óra között

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany

VERSENYEREDMÉNYEK. 1. osztály. Bendegúz matematika levelezős verseny. Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany VERSENYEREDMÉNYEK 1. osztály Bendegúz matematika levelezős verseny Berki Andrea bronz Berki Milán bronz Bertók Eliza ezüst Németh Boglárka arany Irodalom, szövegértés Péter Dominik ezüst Felkészítő pedagógus:

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV

ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV ESEMÉNYNAPTÁR Baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 2014-2015-ÖS TANÉV SZEPTEMBER NAP T.NAP ESEMÉNY FELELŐS HÉTFŐ 1. 1. Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap 1. oszt. szülői értekezlet 17.00 KEDD 2.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján.

Közzétételi lista. A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Közzétételi lista 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 23. alapján Felvételi lehetőségek: A 2011. évi CXC. törvény 49. és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 20. alapján. Az intézmény felvételi körzete: óvodánként

Részletesebben

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022. M E G H Í V Ó

5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022. M E G H Í V Ó Bucsa Község Önkormányzat Kertészsziget Község Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R E P O L G Á R M E S T E R E 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. 5526. Kertészsziget, Kossuth u. 1. Tel.: 66/493-100. Tel.: 66/494-022.

Részletesebben

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 5/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Vecsés Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 30-án

Részletesebben

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011.

KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. KÖZSÉGI ESEMÉNYNAPTÁR Bodrogkeresztúr 2011. Január: 23. Vince napi borszentelés 24. Magyar Kultúra Napja Megemlékezés osztályonként 24-28. Ökomenikus imahét Helye: a községi templomok 29. Előadássorozat

Részletesebben

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE

KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TANÉV RENDJE 2014-2015-ös TANÉV KECSKEMÉTI SZÉCHENYIVÁROSI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2014-2015-ös TANÉV HÓNAP NAP ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK)

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015.

KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Eger, II. Rákóczi Ferenc utca 2. KOLLÉGIUMI MUNKATERV 2014 2015. Készítette: Kiss Ferenc kollégiumvezető Jóváhagyta: a kollégium nevelőtestülete

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam

Tanmenetek leadása a munkaközösség vezetőknek Szülői értekezlet 3. évfolyam DÓZSA ÉVES ÜTEMTERV 2015-2016. TANÉV Augusztus 24. H 8 00 Alakuló értekezlet; Bakony Gaszt. tájékoztató 25. K Munkaközösségi foglalkozások mk.vezetők 16 00 Tantestületi kirándulás Töllné H. Erika 26. Sze

Részletesebben

Tanítási év helyi rendje 2015/2016

Tanítási év helyi rendje 2015/2016 Tanítási év helyi rendje 2015/2016 jogszabályi háttér: az emberi erőforrások minisztere 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelete a 2015/2016. tanév rendjéről tanítási napok száma: 181 nap tanítás nélküli munkanapok

Részletesebben

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület a 10 évig sikeresen működő Mesterségek Bölcsője Alkotó napok elnevezésű rendezvény kapcsán jött létre 2008-ban, azokkal a segítőkkel, akik az évente egyszer megrendezésre

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről

Tájékoztató. a novaji Gárdonyi Géza Tagiskola. tanévkezdéséről K L I K 0 9 1 0 2 1 N O S Z V A J I F I G E D Y J Á N O S Á L T A L Á N O S I S K O L A ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI IS K O L A GÁRDONYI GÉZA TAGISKO L Á J A 3327 Novaj, Hősök tere 2. és 3327 Novaj, István út

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2012/2013. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Szo 2 V 3 H Tanévnyitó ünnepély 4 K Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére Pattantyús, Széchenyi 5 Sze 6 Cs 7 P 8 Sz 9 V 10 H Szülői értekezlet - Széchenyi 11 K Szülői értekezlet

Részletesebben

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak! A Község Önkormányzata nevében:

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak! A Község Önkormányzata nevében: 2016. március Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak! A Község Önkormányzata nevében: Krähling János Polgármester Devecsery László: Húsvéti hímes Szellő fut, szellő száll, csókot ad szellő-lány.

Részletesebben

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény

MUNKATERVI ÜTEMEZÉS Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény Püspökladányi Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat Petőfi Sándor Általános Iskolai Tagintézmény 4150 Püspökladány Bajcsy-Zs.u.3-5. MUNKATERVI

Részletesebben

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ

2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ 2012. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR DÖBRÖKÖZ február március Időpont Rendezvény megnevezése Szervező Helyszín 2012. február 16. vagy 23. 2012. február 25. Könyvtárhasználat - Nemzetközi energiahatékonysági nap

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 16-án 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16.

Napközis Munkaközösség Munkaterve. 2013/2014-es tanév. 2013. szeptember 16. Napközis Munkaközösség Munkaterve 2013/2014-es tanév 2013. szeptember 16. Munkaközösségünk helyzete A Napközis Közösség Munkaterve 2013/2014-es tanév Iskolánkban a szülők igényének megfelelően biztosítjuk

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Nyt.szám: HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - Közhasznú társadalmi szervezet - 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, 503-187.email htbk.szfvar@regiment.hu,

Részletesebben

Eseménynaptár 2014/2015

Eseménynaptár 2014/2015 Eseménynaptár 2014/2015 SZEPTEMBER 01. hétfő Tanévnyitó ünnepély 1. tanítási nap 8:00 óra 03. szerda Modul órák, szakköri foglalkozások megkezdése. Modul óra és szakkörvezetők 09. kedd Iskolavezetőségi

Részletesebben

Krähling János polgármester. 2015. december szerkesztő: Kuglerné Eper Ágnes

Krähling János polgármester. 2015. december szerkesztő: Kuglerné Eper Ágnes 2015. december szerkesztő: Kuglerné Eper Ágnes Krähling János polgármester Meghívó Szeretettel várjuk községünk lakosságát közös karácsonyi ünnepségünkre! 2015. december 20-án, vasárnap délután 4 órakor

Részletesebben

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról

Tájékoztató. a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Tájékoztató a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola 2014/2015-ös tanévben induló első osztályáról Kedves leendő első osztályosok, Tisztelt Szülők! Hamarosan első osztályba kell íratniuk

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN

VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN VERSENYEREDMÉNYEK A 2009-2010-ES TANÉVBEN "BRODARICS TERÜLETI ANYANYELVI VERSENY 13. hely: Balogh Zita (4.o) Felkészítő tanár: Horváth Ildikó 2. hely: Merzay Csenge(5.o) 2. hely: Péterffy Orsolya (5.o)

Részletesebben

Rendezvénynaptár 2015.

Rendezvénynaptár 2015. Rendezvénynaptár 2015. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 18. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház 30. közgyűlése Művelődési Ház Február 13. Tűzoltó közgyűlés Művelődési

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása

A nagyközségi önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendelet- tervezet I. forduló megvitatása Az előterjesztés száma: 14/2014. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. január 29-én, 16:30 órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai:

a László Mária tanító néni adventi koszorú készítő délutánja: a Fancsali Adélka-Leilla tanító néni karácsonyi és húsvéti kézműves délutánjai: KAPCSOLATAINK Számomra minden kisgyermek csoda. És mindegy, hogy szép vagy eláll a kisfüle, mindegy, hogy csillagszemű vagy kancsal egy picit kisgyermek, tehát csoda. Esendő és kiszolgáltatott. Óvjuk és

Részletesebben

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE

A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE A 2011/2012-ES TANÉV ÉVES PROGRAMTERVE Összeállította és elfogadta: a Kastélydombi Általános Iskola nevelőtestülete 2011. augusztus 31. Szeptember 08.24. Alakuló értekezlet TÁMOP alakuló értekezlet Mochnács

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

Érsekvadkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (V. 2.)rendelete

Érsekvadkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (V. 2.)rendelete Érsekvadkert Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (V. 2.)rendelete a házasságkötések engedélyezésének szabályairól, és az eseményhez kapcsolódó díjak mértékéről Érsekvadkert Község Önkormányzatának

Részletesebben

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR

HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Nyt.szám: HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR Székesfehérvári Szervezete - Közhasznú társadalmi szervezet - 8000. Székesfehérvár, Malom utca 2. Tel./ Fax: 00-36-22-503-186, 503-187.email htbk.szfvar@regiment.hu,

Részletesebben

Eseménynaptár 2013-14-es tanév Augusztus. Szeptember

Eseménynaptár 2013-14-es tanév Augusztus. Szeptember Augusztus 27-28-én 9-11 Gólyatábor az elsősöknek Szeptember 2.( hétfő) 8 00 Évnyitó ünnepély 4. 17 00 Szülői értekezletek 1. osztály 5. 17 00 18 00 Szülői értekezletek 4. osztály Lovaglós szülői ért. 5.6.

Részletesebben

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 17/007.(VIII.9.) Ör az önkormányzat 007. évi költségvetéséről szóló 1/007. (I.1.) Ör módosításáról 1. A.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés

Részletesebben

HÍREK, ESEMÉNYEK Nagy volt az érdeklődés a VI. Gyermek Alkotótábor iránt Kaposszerdahelyen, 94 gyermek jelentkezett decemberben. Az egész napos rendezvényen 7 alkotóművész segítségével a gyermekek karácsonyi

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011/2012. TANÉV MUNKATERVE S Z E P T E M B E R 1 Cs Tanévnyitó ünnepély 2 P Diákvezetők megválasztása - Pattantyús 3 Szo 4 V 5 H Szülői értekezlet az első évfolyamosok részére 6 K 7 Sze 8 Cs 9 P 10 Sz 11 V 12 H Szülői értekezlet

Részletesebben

A 2011. KÖLTSÉGVETÉSI ÉV SZAKMAI BESZÁMOLÓJA

A 2011. KÖLTSÉGVETÉSI ÉV SZAKMAI BESZÁMOLÓJA JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT (DOMBÓVÁR, ATTALA, DALMAND ÖNKORMÁNYZATOK TÁRSULÁSAKÉNT MŰKÖDŐ INTÉZMÉNY) A 2011. KÖLTSÉGVETÉSI ÉV SZAKMAI BESZÁMOLÓJA Dombóvár, 2013. február 15. KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja

Rendezvények 2011-ben Mezőszilas községben. Rendezvény tervezett programja ek 2011-ben Mezőszilas községben időpontja címe/elnevezése tervezett programja helyszíne szervezője/felelőse 2011. február 25. 9 órától 12 óráig Óvoda nyitogató A leendő ovisok fogadása az óvodában, ismerkedés

Részletesebben

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére

Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére Előterjesztés száma: 196/2014. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2014. december 18-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi önkormányzat

Részletesebben

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május

KRÓNIKA. Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj. XXII. évfolyam 2013. május Nyékládházi XXII. évfolyam 2013. május KRÓNIKA Nyékládháza Város Önkormányzatának Hivatalos Információs Lapj Május első vasárnapja Anyák Napja, a hónap utolsó vasárnapja pedig Gyermeknap. Gyermek és anya

Részletesebben

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2014 június 6-án, a Bugaci Lőtéren tartotta meg a hagyományos Csontos István Lövész Emlékversenyt a KEFAG Zrt. és az Egyesület közös szervezésében.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester Magyarszentmiklós község Polgármestere M E G H Í V Ó Tisztelettel értesítem, hogy a Települési Képviselők ülését 2009. július 29-én (szerdán) 18,00 órára összehívom. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2014/2015. NEVELÉSI ÉV

ESEMÉNYNAPTÁR 2014/2015. NEVELÉSI ÉV SZEPTEMBER 1. 09.01.- Szülői értekezletek megtartása 09.19. 2. 09.24. Ősz a Szigeten c. óvodai Botosné Simon rendezvény Edit Időpont: 09.30 órától 3. 09.26- ig Beválogatás, felmérés a tehetséggondozó műhelyekbe

Részletesebben

A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007

A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007 A Kürti Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 2006/2007 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 A tanulók száma 300 250 200 150 100 50 0 257 267 267 243 225 213 199 Osztályok

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK

MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK MAGYAR GYEPLABDA SZAKSZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐK 1 2014/2015. TANÉVI GYEPLABDA DIÁKOLIMPIA TEREM és MŰFÜVES VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A gyeplabdázás népszerűsítése az általános

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 15/2008. (V. 28.) ÖR. rendelete Csanádpalota Nagyközség Önkormányzatának 2008. évi költségvetéséről szóló 1/2008. (I. 30.) ÖR. rendeletének

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete

Nagyoroszi Község Önkormányzata. 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete Nagyoroszi Község Önkormányzata 3/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetését megállapító 1/2011. (II.16.) rendelet módosításáról Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők!

Előzetes információk a beiratkozásról (végleges információk április elején várhatóak) Kedves Szülők! Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2132 Göd, Ifjúság köz 1-3. /: (27)532-115 E-mail: godinemeth@invitel.hu : www.godinemeth.hu OM: 032351 Előzetes információk a beiratkozásról

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

SZEPTEMBER. 36. hét. Kapcsolat TSC Geotech atlétika szakosztállyal

SZEPTEMBER. 36. hét. Kapcsolat TSC Geotech atlétika szakosztállyal ESEMÉNYNAPTÁR SZEPTEMBER 03. 1. évfolyam szülői értekezlet 3-4-5. Létszámfelmérés - osztály, menza, napközi Folyamatos Dekorációk elkészítése az osztálytermekben, folyosókon folyamatos frissítése 36. hét

Részletesebben

Rábakecöl Község Önkormányzata Tuba Erik polgármester Cím: H-9344 Rábakecöl, Kossuth u. 129. Tel/Fax: 00-36-96/257-529, 00-36-30/660-18-60 E-mail: polgarmester@rabakecol.hu Honlap: www.rabakecol.hu Rábakecöl

Részletesebben

A 2014/2015-es tanév ütemterve

A 2014/2015-es tanév ütemterve A 2014/2015-es tanév ütemterve Tanévkezdés: Alakuló értekezlet: 2014. augusztus 25. Tanévnyitó ünnepély: 2014. 01. Első tanítási nap: 2014. 01. A tanév munkarendje: A tanév első napja: 2014. 01. Az első

Részletesebben

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása Chek Nisszá Kupa Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása 2011 1 Bemutatkozás: A Chek-Nisszá kispályás labdarúgócsapatot 1998-ban alapítottuk. Eleinte csak a sport területén próbáltuk megmutatni, mire is

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról

Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 6/2013. (V. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetésének végrehajtásáról Alap Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI MUNKATERVE 1 MUNKATERV 2014. év Heréd község Képviselő-testületének 2014. évi munkaterve 1. 2014. január 27. (hétfő) 17 óra Együttes ülés Nagykökényes

Részletesebben