Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében!"

Átírás

1 2015. TAVASZ FELELŐS SZERKESZTŐ: MIKÓFALVI DIÁNA Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Sárkeresztes valamennyi lakójának a Község Önkormányzata nevében! Krähling János polgármester K. László Szilvia: Húsvét Tapsifüles nagy munkában, Húsvét napja közeleg. Nyusziéknál kicsi és nagy, piros tojást festeget. Mikor elkészül a nagy mű, kis kosárba helyezik, s meglepetés-ajándékkal alaposan elrejtik. Úgy hallottam, itt is jártak, valamit elrejtettek Vajon hol lehet a kosár? Keressük meg, gyerekek!

2 2. oldal SK Önkormányzati hírek Az önkormányzat évi költségvetéséről A évi költségvetésünk főösszege az elmúlt évi főösszeghez képest ezer Ft-tal növekedett, ami jórészt abból adódik, hogy az elmúlt évi takarékos gazdálkodás eredményeként jelentős pénzmaradvánnyal is tervezhettünk. A főösszeg annak ellenére növekedett, hogy a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működtetésére kapott céltámogatás Magyaralmás község Móri Járáshoz való csatolását követő kilépése miatt jelentősen, ezer Ft-tal csökkent. Mindezeket leszámítva a költségvetésünk főösszegei ez évben is az eddigiekhez hasonló takarékos jól átgondolt gazdálkodást követelnek meg az önkormányzattól. Bevételek: A évi költségvetés bevételének fő összege ezer Ft. A magánszemélyek által befizetendő kommunális adó tervezett összege ezer Ft. Iparűzési adóból tervezett bevételünk ezer Ft, amit az előző évi teljesítés és a jelenleg rendelkezésre álló adatokból kiindulva terveztük. Gépjárműadóból a tervezett bevétel 40 %-a, ezer Ft marad az önkormányzatnál, a többit tovább kell utalnunk a központi költségvetésbe. Normatív állami támogatásunk tervezett összege ezer Ft, ami 3,4 %-kal haladja meg a tavalyi mértéket. Ebből az összegből az Óvoda Társulás három településen működő óvodáinak finanszírozására, mint székhelytelepülés az elmúlt évihez közel azonos mértékű, ezer Ft támogatásban részesülünk, melyet a társulás tagönkormányzatainak a gyermeklétszámok arányában még ezer Ft-tal ki kell egészíteniük. A Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal működésének lecsökkent támogatási összegét teljes egészében szintén a székhelytelepülés kapja, ami ezer Ft. Az önkormányzat további kötelező feladatainak ellátására az állami támogatásból ezer Ft marad éves szinten. Intézményi működési bevételünket ezer Ft-ra terveztük, ami a bérleti díjakból, étkezési térítési díjakból, továbbszámlázott közműszolgáltatási díjakból és kamatból tevődik össze. Az önkormányzat előző évi pénzmaradványa ezer Ft. Kiadások: évi kiadásaink tervezett főösszege ezer Ft. Ebből személyi jellegű kiadás ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. Az ehhez kapcsolódó munkaadót terhelő járulékok összege ezer Ft, ebből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatalé pedig ezer Ft. A dologi kiadások tervezett összege ezer Ft, amelyből az önkormányzat kiadása ezer Ft, az Óvoda Társulásé ezer Ft, a Közös Hivatalé ezer Ft. A Városkörnyéki alapból felvett kamatmentes kölcsön törlesztő részlete ezer Ft.

3 SK 3. oldal Felújítások között terveztük ebben az évben az ivóvíz- és szennyvízhálózat szükség szerinti felújítását, azon belül a Művelődési Ház és az Óvoda közötti ivóvíz vezeték cseréjét. Beruházások között terveztük az óvodában és az Egészségházban napelemes rendszer pályázat segítségével történő telepítését, az Egészségház légkezelő berendezésének hűtés oldali kiépítését, a Petőfi utca alsó szakaszán gyalogjárda megépítését, továbbá a pályázati lehetőségek függvényében a ezer Ft tartalékból történő átcsoportosítással, a évekre a képviselőtestület által elfogadott Gazdasági programban szereplő célkitűzések és feladatok költségvetés lehetőségeivel összhangban történő folyamatos megvalósítását évben is fontos szempont, hogy önkormányzatunk és intézményeink hatékonyan és takarékosan gazdálkodjanak. Anyagi eszközeink folyamatos növeléséhez továbbra is legfontosabb feladatunk minden kedvező pályázati lehetőség maximális kihasználása. Krähling János polgármester ÉRTESÍTÉS Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy március 1-től a Székesfehérvári Járási Hivatal ügysegédet biztosít a településen. Ennek indoka, hogy az aktív korúak ellátása elkerült a településekről a járási hivatalokba és ezen változás miatt kedvező, ha az állampolgárok helyben tudják intézni ügyeiket. Ügytípusok: Az ügysegédi ügyfélfogadás időpontja: minden csütörtök 15:10-15:40 óráig Helyszíne: Polgármesteri Hivatal - időskorúak járadéka megállapítása iránti kérelem, - alanyi ápolási díj megállapítása iránti kérelem, - alanyi és normatív közgyógyellátás megállapítása iránti kérelem, - egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem, - aktív korúak ellátása iránti kérelem. Az ügysegédet a fenti ügytípusokban és ügyfélfogadási időben kereshetik az érintettek. Tisztelt Lakosság! Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz. A lakosság számára az egyik legjelentősebb változás, hogy az élet és értékvédelem jegyében a belterületi ingatlanok használata során keletkezett hulladék szabadtéri égetése tilos (azaz csak az adott település önkormányzati rendeletében kijelölt időszakban és módon lehet).

4 4. oldal SK Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete köztisztaságról szóló rendelete értelmében mely a honlapon teljes terjedelmében olvasható - a lakosság egészségének és a levegő tisztaságának védelme érdekében az avar és a kerti hulladék égetése csak hétköznapokon 10:00 18:00 óra között, október 1-április 30-ig tartó időszakban megengedett. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki e szabályt megszegi, és vele szemben Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki. Sárkeresztesi Közös Önkormányzati Hivatal Egyesület a közösségért Tisztelt Sárkeresztesi Lakosok! Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Nagy örömömre szolgál, hogy mint a Sárkeresztesért Egyesület március 18-án megválasztott új elnöke néhány sorban szólhatok Önökhöz. Az Egyesület közel tíz éve alakult. Az eltelt idő alatt a tagok és támogatóink segítségével sokat tett Falunk fejlődéséért, szépüléséért, hagyományaink ápolásáért. Jó kapcsolatot alakított ki a Falu közösségeivel és együtt sikeres rendezvények sora került végrehajtásra. Az Önkormányzattal együttműködve több, környezetünk fejlődését, szépítését szolgáló pályázatot nyertünk meg, melyek tartalmát sikeresen realizáltuk. A jövőben fontos célunk elérni egyrészt, hogy munkánk továbbra is élvezze az Önök bizalmát másrészt, hogy a jövőben is a falu közössége nagy aktivitással és segítőkészséggel forduljon az Egyesület munkájához. Kiemelt feladatként kezeljük a megkezdett magas színvonalú munka folytatását, kapcsolataink erősítését Falunk intézményeivel, illetve az itt működő gazdasági társaságokkal. Az egyesület új vezetése mindent meg fog tenni a fentiek elérése érdekében. Az új vezetés nevében ezúton is szeretném megköszönni az előző vezetőség - különös tekintettel Horváth Emil úrnak - a munkáját. Végül tájékoztatom Önöket az Egyesület jelenlegi vezetőségének összetételéről: Elnök: Gyovai László Elnök helyettes: Kissné Kass Ibolya Elnökségi tag: Varsányiné Szeredi Viktória Felügyelő Bizottság: Elnök: Krähling János Tagok: Igari Balázs, Sárempek Szabolcs Segítő támogatásukban bízva, tisztelettel: Gyovai László

5 SK 5. oldal A Csapat Amikor az elhatározást tettek követték, hogy kell egy csapat, kell egy egyesület, ami a faluért, a faluval közösen tevékenykedik, akkor Horváth Emil, Keresztes László, Pataki Róbert és Furulyás Péter bíztak abban, hogy követőkre találnak. Önzetlenül, szabadidejükből megannyi rendezvény, program megvalósításában hűen tevékenykedtek éveken keresztül. Csapatmunka volt ez a javából! Tették mindezt a falu közösségért, a Sárkeresztesért Egyesület tagságáért. Vezetőségi beosztásukat megváltozott élethelyzetük miatt a továbbiakban már nem vállalták, de az új vezetőség számít rájuk. Tapasztalatukra, ötleteikre vevők a jövőben is, programjain, rendezvényein várja Őket és családjukat! Köszönjük az elmúlt évek munkáját. Tavaszi program előzetes Savanyóné Ilonka Május 1. a Parkerdőben A tavaly május 1-én megújult parkerdőben az idei évben is szeretnénk a falu lakosainak egy hangulatos tavaszi programot kínálni. Gyermekek és felnőttek részére egyaránt. Kinek játék, kinek sör-virsli, vagy mindkettő. Pünkösdi Napok A Pünkösdi Napok méltán népszerű rendezvényét az idén is szeretnénk megtartani. Pünkösd vasárnapján a Keresztesi Borosgazdák jóvoltából nyitott pincék várják a lakosokat. Pünkösd hétfő hagyományosan a sport és gyermekprogramok napja, melyet az idén is ebben a szellemben szeretnénk megtartani. A rendezvények részleteiről pontos tájékoztatást a későbbiekben szórólapon és a honlapon adunk. Kérjük, hogy amennyiben szívesen fogadja egyesületünk munkáját, úgy adója 1%-val támogasson bennünket, és ezáltal a keresztesi programokat, kezdeményezéseket. Sárkeresztes könyv Adószámunk: Köszönjük: Sárkeresztesért Egyesület évi falukarácsonyra elkészült a Sárkeresztes című könyv. A műből minden háztartás részére egy példányt juttatunk. Sokan már a karácsonyi ünnepségen átvették a részükre járót. Az önkormányzat dolgozói az azóta eltelt időszakban végigjárták a falu lakosságát és igyekeztek minden háztartás részére átadni a könyvet. Akik még jelenleg sem kapták meg, azok az önkormányzatnál átvehetik. Aki szeretne barátai, szerettei, ismerősei részére juttatni egy-egy példányt, annak lehetősége van erre. Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a könyvhöz kettőezer forint támogatási díj megfizetése mellett bárki hozzájuthat. Kérjük, hogy szándékát jelezze telefonon Kissné Kass Ibolya részére. Telefon: 70/ Sárkeresztesért Egyesület

6 6. oldal SK Megemlékezés Katonák menete emléktúra A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség hagyományteremtő szándékkal Február 28-án megszervezte a Katonák menete nevet viselő emléktúrát. Mester Norbert alelnök szervezésében és a túra útvonalát érintő települések segítségével egy méltóságteljes megemlékezést tartottak. Közel harmincan indultak neki a 10 kilométeres gyaloglásnak Zámolyról, ahol a regisztrációt követően egy rövid biztonsági eligazításon és helytörténeti bemutatáson estek át. Ezt követően nekivágtak az útnak a Borbála majoron keresztül Sárkeresztes irányába. Az időjárás is kegyébe fogadta túrázókat, akik kellemes, enyhén hideg, de tavaszias időben végig gyalogolták azt az útvonalat, ahol a II. Világháborúban a harcok folytak. A Park erdőbe való megérkezést követően Horváth Emil a Sárkeresztesért Egyesület és Sárkeresztes Önkormányzata nevében köszöntötte a résztvevőket, majd Gyovai László, a Honvédelmi Minisztérium nyugállományú ezredese tartott rövid hadtörténeti összefoglalót a Paula védelmi rendszerről, valamint Településünket, Zámolyt, Iszkaszentgyörgyöt és Csórt érintő harcokról. Majd pedig az emlékműnél mécseseket helyezhettek a résztvevők. Az előadást követően jó vendéglátóhoz méltón meleg teával és lilahagymás zsíros kenyérrel fogadtuk a megfáradt emlékezőket, akik mindezt szeretettel fogyasztották. A Keresztesiek mellett érkeztek Budapestről, Mórról, Zámolyról és még ki tudja hány helyről. A hagyományőrző katonák korhű ruhákban és fegyverekkel jelentek meg, az érdeklődők itt ismerkedhettek a felszerelésekkel. A nap folytatásaként előkerültek a tarisznyákból a szalonnák, az emlékekből a történetek és egy jó hangulatú közös szalonnasütéssel zárták a megemlékezést, ahol a szervezők megállapodtak abban, hogy egy év múlva ismét nekifognak majd a II. Katonák menete emléktúra lebonyolításának. Mi is szeretnénk megköszönni minden szervezőnek, segítőnek és résztvevőnek, hogy megtisztelték ezt a napot, és bízunk benne, hogy hamarabb is, mint egy év és visszatérnek Keresztesre és a Park erdőbe egy kirándulás vagy egy szalonnasütés erejéig. Igari Balázs

7 SK 7. oldal Hitélet Isten személyes jelenlétének örömei Jön a csodás húsvéti ünnep. Mégis sokunkban felgyűltek a gondok, félelmek és a nélkülözések. Hiányérzetünk van. De nagyon! A világban elidegenítő erők működnek. Ezt érezve, megbántódunk. Életünkre tör egy bizonytalanságot hozó, megsemmisítő, hibáztató, széthúzó, tiszteletlen, szeretetlen, lelketlen életstílus. Kisajtolja utolsó erőnket. Ellopja reménységünket, jó kedvünket, hitünket. Mi pedig csalódtunk Isten nélkül, segítsége, jelenléte nélkül! Eldobottnak, becsapottnak érezzük magunk. De ne add fel! Jön Jézus! Érkezik! Felfele tekintünk és keressük a minket szerető, minket kereső, megbocsátó Krisztust! Keresd Őt, hogy ünneped ne legyen üres, áldatlan és vigasztalan! És keresd az Atyától eredő, szerető, megbocsátó, mennyei jelenlétet és erőket. Az Ő érkezése, meglátogatása következik be életedben! Felfele irányítjuk hát lelkünk: Isten fele. Az ima, mint fájdalmas sóhaj Isten fele indít: Abbá Atyánk, szeretünk és várunk téged! Istenbe kapaszkodunk, mint az elektromos mozdony felső vezetékbe kapcsolódó alkatrésze, amelyen keresztül energiát nyer. Erre nagy szükség van, mert Isten személyes jelenléte nélkül nem lehet élni! Isten személyes szeretete nélkül üres, vigasztalan, megkeseredett, megsebzett, becsapott, elcsüggedt életünk van. Ne engedd magad becsapni, ne hallgass a gonoszra, se a sugallatára. Isten keze átölel, jelenléte átjár. Erre mindig nagy szükséged van, hogy valódi ünneped legyen! Isten jelenléte azt mondja: jöjj gyermekem, gyere közelebb leányom! Tisztelünk, imádunk, várunk egyetlen Atyánk, aki egyetlen Fiad adtad nagypénteken a keresztre értünk! Mint egy szép dallam szívünk megérinti, és személyes szeretete betölti az árvaságban szenvedőket: Isten jelenléte szól és átölel: amikor Isten jelenléte ránk száll, soha nem érzett boldogság tölti el szívünk. Akarod-e érezni ezt a boldogságot? Hagyd el az engedetlenség körforgását! Isten jelenléte szól és megkeres, mert Ő azt akarja, hogy senki se vesszen el. Halljuk az ige és a Szentlélek szavát. Szomjas vagy-e Isten jelenlétére? Ő a befogadó, elfogadó Atya, aki várja haza gyermekeit! Isten jelenlétében kisírjuk magunk és bocsánatot nyerünk: Többet akarsz-e Isten jelenlétéből? Ne szégyelld megvallani szíved bánatát és keserűségét. Sírj és kiálts, ha kell! Elveszett a bensőséges kapcsolatod Istennel és társaiddal, családoddal? Már semmiben sem hiszel? Isten jelenléte életünk legnagyobb ajándéka, mert az Atya jelenléte megnyitja szíved. Szomjas vagy-e a bocsánatra? Csak bocsánatkéréssel találod meg Isten jelenlétét! Az önigazultaknak nem jelen meg Jézus, sem az Atya, a következő dimenzió ajtaja sem nyílik meg! Isten jelenlétében természetfeletti csodák történnek! Kegyelme és szeretete elhalmoz! Isten jelenlétében hálát adunk: ne állj ellent Isten hívásának, szeretetének. Isten szeretetének szele fúj be szívedbe! Semmi sincs szebb és jobb ezen a világon, mint Isten jelenléte! Az Atya érted adta Fiát, hogy megtaláljon! Adj hálát Jézus nagypénteki áldozatáért! Semmi sem jobb Isten imádatánál, szereteténél! Légy bátor és tiszteld a Teremtőt, ne csak az ajándékait! Isten jelenlétében örülünk és halleluját, magasztalást mondunk: Isten jelenlétében van a beteljesedés! E nélkül üres marad a szív, e nélkül nincs valódi ünnep! Isten jelenlétében megilletődünk és beteljesedünk! A tiszta kiválasztás örömét sokszor hiányoltuk. De most már megtaláltuk Jézussal, aki megváltott és megnyitotta az Atyához való utat. Felismered-e, hogy Jézus életét értünk adta, hogy mi ne vesszünk el, hanem megtaláljuk Őt (1 Ján 3, 16) és mi is életünket adjuk neki, hogy megvalósíthassa életünkre nézve ígéreteit? Álmodod-e, hogy a szükségeidből eljutsz Jézushoz és az általa adott beteljesedéshez? Ne add fel a hitben nyert álmaid! Isten jelenléte szebb, minden álomnál! Isten hatalmas és jóságosan uralkodik! Ezután Isten jelenlétének a harmóniája, szépsége kell! Jézus nevében! Isten gyermeke lettél. Megszabadított a hitetlenségtől és a magánytól, a bűn nyomásától! Vedd az örömet és az áldást! A Megváltód nevében, jelenlétében és közösségében meggazdagodsz! Ámen!

8 8. oldal SK Boldog húsvétot kívánunk! Programjainkra ezután is hívogatunk: 1. Április 3-án, nagypénteken és húsvétvasárnap ápr. 5-én, valamint húsvét 2. ünnepén, d.e. 10 órától istentisztelet lesz. 2. Isten áldja azokat, akik szeretik az Úr Jézust és támogatták programjainkat, közösségi életünket! Köszönet a kitartóan szolgálóknak és az adakozóknak! Jelentés a 2015-ös Bormustráról: Tálos Tamás a Magyarországi Borrendek alelnöke és értékelő bizottsága a következő eredményeket hirdették ki március 21-én: Arany minősítést nyert: Alföldi Gábor (kékfrankos), Ifj. Horváth Zoltán (vegyes fehér). Ezüst minősítést nyert: Papp Lajos (vegyes fehér), Papp Róbert (vegyes vörös), Kálmán István Csaba (vegyes fehér), Fülöp János (3 kategóriában: kékfrankos rosé, olaszrizling, cabarnet sauvignon), Kálmán Ferenc (vegyes vörös), Mészáros Károly (2 kategóriában: vegyes fehér, blauburger rozé), Kiss János (vegyes fehér), Horváth Zoltán (vegyes fehér), Mészáros Balázs (kékfrankos rozé). Bronz minősítést nyert: Mészáros Károly (vegyes fehér), Felföldi Ferenc (vegyes fehér), Vadász Tamás (fehér kuvé), Vadász Ferenc (olaszrizling és ezüstfürtös), Mészáros Balázs (vegyes fehér). Köszönet mindenkinek az együttműködésért! Jézus Krisztus üzenete legyen szívünkben: a jó fa jó gyümölcsöket terem, teremjetek jó gyümölcsöket az Úr akarata szerint Baráti köszöntéssel: Jakab Sándor lelkipásztor A művelődési ház hírei Kézműves foglalkozás Mint minden évben, idén is lehetősége nyílt az érdeklődőknek húsvéti díszeket készíteniük. A kézműves foglalkozást Huszárné Bakonyi Éva vezette. Nagyon szép, kreatív dekorációk készültek, melyekkel a programon részt vevők otthonukba vihették a húsvéti hangulatot. Az érdeklődőket következő alkalommal is sok szeretettel várjuk!

9 SK 9. oldal Író-olvasó találkozó a könyvtárban A művelődési ház könyvtárában április 24-én 17 órai kezdettel megrendezésre kerül az író-olvasó találkozó, melynek vendége Nyulász Péter, a Helka című regény szerzője lesz. Nagy szeretettel várjuk a gyerekeket, akiknek lehetősége lesz élőben is megismerni az írót. A rendezvény a Vörösmarty Mihály Könyvtár támogatásával a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében valósul meg. Felhívás Júliusban tartandó Falunappal kapcsolatban szeretettel várjuk a programötleteket a címre! A falunap szervezésének anyagi támogatásához vállalkozók és magánszemélyek jelentkezését várjuk! Az iskola hírei Hírek képekben "Megy, mint a karikacsapás" III. térségi szólások, közmondások vetélkedő Sárkeresztesen. A főszervező: Dénesné Steurer Orsolya tanító. 7 iskola 8 csapata vetélkedett, játszott, töltötte el hasznosan a délutánját nálunk. A harmadik helyezett csapat: Kossuth Lajos Általános Iskola Székesfehérvárról. A második helyezett csapat: Tóvárosi Általános Iskola Magyaralmási Tagiskolája. Első helyezettek: Mátyás Király Általános Iskola, Csór és Bársony István tagiskola, Sárkeresztes. Húsvéti Kézműves foglalkozás volt a 2. osztályosok számára március 25-én, szerdán az "Utazz velünk a mesék, a zene és a kézművesség világába" a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház nyertes TÁMOP /1 pályázatának keretében.

10 10. oldal SK Szőnyegi Dorina és Nagy Nóra 4. osztályos tanulók bejutottak a Rákóczi-napok versenyeire. Dorcsi a Szavak világa megyei szövegértési versenyen, Nóri a Szemere Gyula megyei helyesírási versenyen mérte össze tudását társaival. Nagy Nóra 4. osztályos tanulónk 8. helyezést ért el 125 versenyző közül a Székesfehérvár városi Diákolimpián mezei futóverseny számban (1400 m) Kovács Milán Zétény 1. osztályos tanulónk Ziegenhám Medárd edző felkészítésével nagyszerű eredményt, 7. helyezést ért el az Országos Darts Diákolimpia 2014/2015. évi Fiú I-II. korosztályos döntőjében (jobbra). Mervay Tibor rendkívüli irodalomóra keretében mutatta be honfoglaló őseink életét, öltözetét, ruházatát, fegyverzetét. A harmadik osztályosok nagy érdeklődéssel figyelték a bemutatót. Az elsősöknek is tetszett eleink fegyverzete, ruházata (balra). Tanulóink a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján Az Orchidea-Pangea Matematika Verseny tagiskolai fordulóján a 3. osztályosok. (jobbra) A Kenguru matematika verseny iskolai fordulója is részt vettek nebulóink. (lent)

11 SK 11. oldal Hulladékgyűjtés az iskolában Szelektív hulladékok gyűjtése volt Sárkeresztesen a tagiskola szervezésében március 21-én. Köszönjük minden segítőnk, támogatónk munkáját! Külön köszönjük a Gigi Kft.,Szűcs Norbert, Sárempek Szabolcs, a helyi Önkormányzat és dolgozói, Sárkeresztes lakossága, szülők, helyi és bejáró tanulóink, munkatársaink segítségét. Papírhulladékból 3380 kg, fém és elektronikai hulladékból 1940 kg gyűlt össze. Köszönjük a Deponia KFT. közreműködését. A bevétel a tagiskolai alapítványra kerül ma. A fémhulladékokból befolyt összeg ( Ft) a június 12-i kirándulás belépőjegyeinek egy részét fogja fedezni. Jótékonysági bál A Bársony István Tagiskola Szülői közössége jótékonysági batyus bált szervez a Művelődési házban április 18-án 19 órától. A jó hangulatról a Virág-Németh Duó gondoskodik. A belépőjegy 2000 Ft, a támogatójegy 1000 Ft. A tombola 100 Ft. Tombola nyeremények felajánlását várjuk! Szavalóverseny április 23-án szavalóversenyt rendez a Bársony István Tagiskola. Nevezni lehet verssel, verses mesével és prózával is. Fontos, hogy az előadás időtartama ne haladja meg a 3-4 percet. Az iskola pedagógusai azoknak az előadott alkotásoknak örülnének a legjobban, melyek nem találhatók meg az olvasókönyvben. Céljuk, hogy minél több új verssel és prózával ismertessék meg a gyermekeket. Jelentkezni a Tanító néniknél lehet április 10-ig! Közelgő rendezvényeink a Bársony István tagiskolában: április óráig: húsvéti játszóház április tavaszi szünet április 08. tanítás nélküli munkanap (napközi ügyelet óráig) április 16. és óráig beiratkozás április órakor: kölyökatlétika házi verseny április 23. A Föld napja-témanapi foglalkozás, április órakor: vers- és prózamondó verseny (1-4. évfolyam) április órakor író-olvasó találkozó a Művelődési házban. Vendégünk: Nyulász Péter április ig fogadóóra május órától Anyák napja A Bársony István Tagiskola a beiratkozást április 16-án és 17-én tartja 8 órától 19 óráig. Szarvas József iskolaigazgató

12 12. oldal SK Óvodai hírek Köszönetnyilvánítás az Óvoda Szülői Közösségének Örömmel tudatjuk, hogy február 16-án, az óvoda Szülői Közösségének szervezésében megrendezésre került az ÓVODAI JÓTÉKONYSÁGI BATYUS-BÁL. A bálon nemcsak nagyon jól éreztük magunkat, hanem a közösség nagylelkű támogatásának köszönhetően jelentős összeg gyűlt össze a gyermekek javára. Köszönünk mindenféle támogatást: önkormányzatunknak a művelődési ház rendelkezésre bocsátását, a művelődési ház dolgozóinak a segítőkészségét, a belépőjegyek vásárlását, a támogatójegyek vásárlását, az igényes tombolatárgyakat, a tombolajegyek vásárlását. Külön öröm számunkra, hogy a már/még nem óvodás gyermekek szülei is támogatták gyűjtési akciónkat! A pénzbeli segítségadáson túl, hálás köszönetünket fejezzük ki a Szülői Közösség aktív tagjainak, Tyukodi Bernadettnek és Varga-Pekalics Patríciának, akik a bál szervezését és lebonyolítását vállalták! Időt és fáradtságot nem kímélve munkálkodtak azon, hogy mindenki jól érezze magát! Hálás köszönet érte! A jótékonysági befolyt összegből az óvoda udvarán lévő, homokozó feletti árnyékolást szeretnénk elsődlegesen megoldani! Önzetlen, segítő szándékukat köszönjük szépen! A gyermekek és az óvoda dolgozói

13 SK 13. oldal Óvodai beíratás A FICÁNKOLÓ ÓVODA 2015/2016 tanévre szóló óvodai beíratását április 21-én ig és április 22-én ig tartja. A gyermekek beírásához szükséges dokumentumok az alábbiak: a gyermek nevére kiállított személyazonosító (pl. TAJ kártya) a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány a Szülő személyi igazolványa és lakcím kártyája. Cím: Sárkeresztes, Kossuth utca 1/d Tel.: 22/ MEGHÍVÓ SZERETETTEL HÍVJUK A LEENDŐ ÓVODÁSOKAT ÉS KEDVES SZÜLEIKET ÁPRILIS 15-ÉN, TÓL IG EGY JÁTÉKOS DÉLELŐTTRE, AHOL MEGISMERKEDHETNEK AZ ÓVÓ NÉNIKKEL ÉS CSOPORTTÁRSAKKAL. Mi már nagyon várjuk a találkozást! Szeretettel: az óvó nénik Húsvétra hangolódva Szellő fut, szellő száll, csókot ad a szellőlány. Nap melenget, fény mesél, mikor a tél véget ér. Néked int a hóvirág, s barka bontja bársonyát. Itt a tavasz: kikelet, s a Húsvét is közeleg. (Devecsery László: Húsvét)

14 14. oldal SK Sporthírek Rövid decemberi pihenő után labdarúgó csapatunk január elején megkezdte felkészülését a tavaszi szezonra. Bemelegítésképpen két kispályás teremtornán vettünk részt Székesfehérváron és Száron, mindkettőn a középmezőnyben végeztünk. Ezután hétközben tornatermi edzések következtek, szombatonként pedig a Labdarúgó Szövetség által szervezett nagypályás műfüves Téli Kupán szerepeltünk Móron, váltakozó eredményekkel. Magasabb osztálybeli ellenfeleinktől vereséget szenvedtünk, csoport riválisainkat (Videoton Baráti Kör, Söréd) viszont legyőztük. Ezután még 3 edzőmérkőzést játszottunk megye III-as, de másik csoportban szereplő csapatokkal, melyek eredményei: Sárkeresztes-Dinnyés: 6:4 Sárkeresztes-Zichyújfalu: 6:1 Perkáta-Sárkeresztes: 2:4 A februári átigazolási időszakban történt néhány változás a keretünkben. Még az ősz folyamán távozott csapatunkból Ladányi Norbert, majd télen eligazolt egyik kapusunk, András László és góllövő csatárunk, Ladányi Ferenc "Fefe", aki a megyei I. osztályú Ercsiben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánunk neki! László József abbahagyta a nagypályás labdarúgást, Ódor Gábor pedig súlyos sérüléséből lábadozik, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Pótlásukra érkezett a kapus Tridinger Bálint Sárosdról és Kolonics Tamás (Adony), Németh Dávid (Videoton BK), Pap Gábor (Magyaralmás) mezőnyjátékosok, illetve visszatért hozzánk Juhász Gyula Pátkáról és Horváth Ferenc Csákberényből. Csapatunk tavaszi sorsolása: Szabadbattyán-Sárkeresztes Sárkeresztes-Isztimér Csór-Sárkeresztes Sárkeresztes-Csókakő Csákberény-Sárkeresztes Sárkeresztes-Tác Magyaralmás-Sárkeresztes Sárszentmihály-Sárkeresztes Sárkeresztes-Söréd Videoton Baráti Kör-Sárkeresztes Sárkeresztes-Jenő Továbbra is várjuk lelkes szurkolóinkat! Hajrá Keresztes! Osvald János

15 SK 15. oldal Nemzetközi csereprogram Családunk és az AFS Családunk élete az utóbbi 7 évben összeforrt az AFS Nemzetközi csereprogramokat bonyolító szervezettel, pontosabban 2007-ben történt egy decemberi estén, amikor Tímea lányom előállt az ötlettel, fogadjunk cserediákot. Nehezen értettem meg mit is jelent ez, de ahogy magyarázni kezdte, egyre szimpatikusabb lett a gondolat februárjában aztán megérkezett hozzánk Diana Sofia Sanchez Castillo columbiai cserediák lány. Sofi a családunk tagja lett és mi egyre jobban megismertük az AFS munkáját, úgy éreztük ebbe a nagy nemzetközi családba nagyon jó tartozni. Sok programot csináltunk, és Sofit tanítgattuk magyarra, és mutogattuk neki a mi értékeinket miközben nagyon sokat tanultunk tőle. Gyorsan eltelt az év, és búcsúzni kellett, és ez nehéz volt. Aztán mégsem volt sok idő szomorkodni, mert jött a következő kihívás: egy cserediáknak új családra lett szüksége, rögtön igent mondtunk. Így került hozzánk Valerie Clemenz német lány. Valerie gyorsan beilleszkedett hozzánk és nagyon jó kapcsolatunk lett vele, szerintem neki is része volt abban, hogy a lányom Németországba mehetett ben cserediákként. Nagy izgalom volt ez a családunkban, pedig ismertük már addigra az AFS munkáját, és tudtuk, nem kell izgulnunk, Tímea jó helyen van, és mindenben támogatja majd a szervezet, gondját viselik. Mégis először engedtük el gyermekünket az útján egyedül. De nem bántuk meg! Közben csendesen teltek a napjaink, és ekkor 2010-ben Lydia Wiegand, német lánynak kellett egy új család, szívesen mondtunk igent, mert akkor már biztosan éreztük, ezt szeretjük, ez az önkéntes munka az, amit örömmel végzünk. Lydia boldog volt, és mi örültünk a vidám, kedves lánynak. Aztán 2010 őszén megérkezett hozzánk Martina Lanzafame olasz lány, aki csak 3 hónapos programra jött Magyarországra, de szívesen maradt volna tovább ben Giorgia Picone, olasz cserediák lett a lányunk 1 évre. Giorgia kedves, kiegyensúlyozott és nagyon vidám személyiség, akit

16 16. oldal SK nagyon megszerettük ben kipróbáltuk magunkat és elvállaltunk egy thai cserediákot. Azt gondoltuk, a nagyon eltérő kultúra majd sok kihívást fog tartogatni számunkra, de vágytunk is erre. Sok-sok érdekeset tanultunk Chanakarn Kaewkhumsaen-tól (Boing) és közben nagyon jól éreztük magunkat. Sokat nevettünk és kiderült, milyen értékesek ezek a kapcsolatok, mennyire fontos a sok érzelem (negatív és pozitív is). Nem is gondoltuk, hogy újra belevágjunk 2013-ban megérkezett hozzánk Guendalina Pillisio olasz cserediák lány. Nem csalódtunk, hiszen már az előzetes fényképekről is egy cserfes, vidám lány nézett ránk. Nagyon jó évünk volt! Most Merrit Biesenberger, német lány a gyermekünk, hiszen mindegyik kivétel nélkül azzá vált, ez nem is kérdés. Valamennyien tartják velünk a kapcsolatot, ha tehetik, jönnek haza, mert ők már Magyarországot és a kis családunkat a magukénak érzik, és az is! Nagy szeretettel ajánlom ezt a programot másoknak is! A szervezet elérhetőségei: Felelős kiadó: Sárkeresztes Önkormányzatának képviselőtestülete Felelős szerkesztő: Mikófalvi Diána Szerkesztőség: 8051 Sárkeresztes, Kossuth u. 44. Nyomdai munkálatok: Alto Nyomda Kft., 8000 Szfvár, Irányi D. u. 6. Kuglerné Eper Ágnes

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak! 2013 MÁRCIUS SZERKESZTŐ: KOVÁCSNÉ VADÁSZ VALÉRIA Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Sárkeresztes lakóinak! A Község Önkormányzata nevében: Krähling János polgármester Húsvéti ima Drága Úr Jézus, köszönjük,

Részletesebben

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február

Egészségház-avató. Elsősök beíratása. Tartalom. Változás a művelődési. közmeghallgatást. február 14. 2012. február 2012. február Tartalom Építsünk együtt játszótereket! 3. oldal Erdélyi barátaink színjátszó estje 3. oldal EGY-HÁZra találtak a reformátusok 4. oldal Egy különleges nap 5. oldal Óvodai beíratás 5. oldal

Részletesebben

UDVAR I HÍREK. Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. Az önkormányzat munkájáról

UDVAR I HÍREK. Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA. Az önkormányzat munkájáról UDVAR I HÍREK AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA Áldott húsvéti ünnepet kívánunk Sárrétudvari minden lakójának! Az önkormányzat munkájáról XX. évfolyam 1. szám 2015. március Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Egy kis séta! Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa

Egy kis séta! Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa Fadd Nagyközség Önkormányzatának kiadványa 2015. május Szeretettel köszöntjük Tóth Ferenc Urat, Fadd Nagyközség Díszpolgárát! Egy kis séta! Felnézek az égre, Nem látok egy felhőt sem, Árad a nap fénye.

Részletesebben

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa az úrhidai önkormányzat kiadványa www.urhida.hu 2013. december Kedves Úrhidai Lakosok! Szinte észrevétlenül megint eltelt egy év, hamarosan elérkezik az év legbensőségesebb ünnepe. Készüljünk a karácsonyra

Részletesebben

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA PÁTKAI Hírek Pátkai Hírek 2009. Január-Március A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA Meghívó Tisztelettel meghívjuk a lakosságot 2009. március 15-én 9 órakor tartandó koszorúzásra az emlékparkba, majd

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ 1848. MÁRCIUS 15. ÜZENETE BERHIDA. XXI. évfolyam 2. szám 2014. március. Városi Önkormányzat lapja

ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ 1848. MÁRCIUS 15. ÜZENETE BERHIDA. XXI. évfolyam 2. szám 2014. március. Városi Önkormányzat lapja ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ BERHIDA XXI. évfolyam 2. szám 2014. március Városi Önkormányzat lapja 1848. MÁRCIUS 15. ÜZENETE A hosszú, hideg téli napok után mindenki alig várja, hogy tavasz legyen. Évezredek óta

Részletesebben

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa

Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa Úrhidai Hírek az úrhidai önkormányzat kiadványa www.urhida.hu 2014. április Önkormányzati Hírek Óvodaépület bővítése és korszerűsítése 2014 április 7-én elkezdődött az óvodaépület bővítése és korszerűsítése.

Részletesebben

Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson. 9-16 óráig az orvosi rendelõben.

Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson. 9-16 óráig az orvosi rendelõben. Kerekegyháza lakossága ingyenes gyógymasszázson P o l g á r m e s t e r i vehet részt 2009. április 25-én 9-16 óráig az orvosi rendelõben. Kerekegyházán az Ifjúság utca 4. szám alatt, a Pékség 2 közelében,

Részletesebben

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! Nagybajom város ingyenes lapja V. évfolyam 1. szám 2008. március KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK! Megyenap - 2008. január 11. Felsõs farsang - 2008. február 1. Ünnepi mûsor a 8.a elõadásában - 2008.

Részletesebben

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA

A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA PÁTKAI Hírek Pátkai Hírek 2008. Január-Március A KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS LAPJA Meghívó Tisztelettel meghívjuk minden kedves lakosunkat 2008. Március 15-én 10 órakor tartandó megemlékezésre, és koszorúzásra

Részletesebben

Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja

Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja HUNYADI NÉPE Já nos hal ma Vá ros ön kor mány za tá nak lap ja Megjelenik minden hónap első péntekén A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közleménye a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról

Részletesebben

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés Önkormányzati hírek Állattartási szabályok Szeretettel

Részletesebben

HÍRLAP BALATONKENESEI

HÍRLAP BALATONKENESEI BALATONKENESEI HÍRLAP 2006. május 15. XVIII. évfolyam, 5. szám www.balatonkenese.hu B ALATONKENESE ÉS B ALATONAKARATTYA KÖZSÉGEK HAVILAPJA Tátorján (Crambe tataria) A XVI. század végén már ismert volt

Részletesebben

Önkormányzatunk hírei A Képviselõ-testület üléseirõl

Önkormányzatunk hírei A Képviselõ-testület üléseirõl A Képviselõ-testület 2013. évi utolsó ülésén a következõ fontosabb döntések születtek: A helyi építési szabályzat és a településszerkezeti terv felülvizsgálata ismét napirenden volt: három kérelmet vizsgált

Részletesebben

KARÁCSONY 2010. HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. DECEMBER HÓ, 11. ÉVFOLYAM 12. SZÁM ÁRA: 160,- FT

KARÁCSONY 2010. HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. DECEMBER HÓ, 11. ÉVFOLYAM 12. SZÁM ÁRA: 160,- FT HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. DECEMBER HÓ, 11. ÉVFOLYAM 12. SZÁM ÁRA: 160,- FT KARÁCSONY 2010. Mozgásba jött a társadalom kicsinye és nagyja egyaránt. A gyermekek megfogalmazták igényüket, kérésüket.

Részletesebben

áprilisban folytatódnak és a nyár közepén már birtokba vehetõ és használható a biztonságos közlekedést

áprilisban folytatódnak és a nyár közepén már birtokba vehetõ és használható a biztonságos közlekedést XXV. FRISS HIREK EGY ÚJ 1-2. SZÁM 2015. március ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI CIKLUS KEZDETÉRÕL Az elmúlt év õszén megválasztott képviselõ-testület lezárta a 2014-es évet és megkezdte az újat. Elkészíti az öt

Részletesebben

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom Információs és közéleti havilap Az én falum MEZŐFALVA 2013. december Tartalom Csatornázásról 3. oldal Döntéseink 3. oldal Csúsztatások 3. oldal Térfigyelők 3. oldal Madár voltam álmomban 4. oldal Adventi

Részletesebben

Ebesi Hírlap. Minden forintnak hasznosulnia kell elfogadta a testület a 2014. évi költségvetést. A tartalomból...

Ebesi Hírlap. Minden forintnak hasznosulnia kell elfogadta a testület a 2014. évi költségvetést. A tartalomból... XIII. évf. 2. szám 2014. február Ingyenes kiadvány Ebes Község Önkormányzatának havonta megjelenő lapja A tartalomból... Szeretettel várunk mindenkit nemzeti ünnepünk alkalmából március 15-én 9.30 órától

Részletesebben

Alsónémedi Hírmondó. Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata

Alsónémedi Hírmondó. Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Alsónémedi Hírmondó XXV. évfolyam 3. szám Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának és Képviselőtestületének ingyenes tájékoztató és kulturális folyóirata Áldott Húsvéti Ünnepeket Kívánunk! Alsónémedi Nagyközség

Részletesebben

az iskolában. Felelősség??? A takarékosság is elsősorban felelősség, Döntéseinket ezen gondolatok ismeretében kellett meghoznunk:

az iskolában. Felelősség??? A takarékosság is elsősorban felelősség, Döntéseinket ezen gondolatok ismeretében kellett meghoznunk: 2 Tápiógyörgye 2010 március A Faluújságról röviden Tisztelt Olvasó! Tápiógyörgye Község Önkormányzata ez évben is megjelenteti a Faluújságot, változatlanul öt alkalommal, a megszokott időszakokban. Az

Részletesebben

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR. Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR. Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás Jegyzői bemutatkozás Szeretettel köszöntöm a helyi magazinunk régi és új olvasóit! Az időjárás, a tavaszba húzódó

Részletesebben

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében.

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. XVI. évfolyam 2009. december 10. 200. szám 200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. Reméljük, hogy minden számban talált valami olyat, ami érdekelte. A Hírmondó

Részletesebben

A szabadság szent szerelme Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulóján méltóképpen emlékezett hõseire Badacsonytomaj

A szabadság szent szerelme Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulóján méltóképpen emlékezett hõseire Badacsonytomaj XIX. évfolyam 3. szám BADACSONY Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft A Március 15-i ünnepség koszorúzással kezdõdött az alsó-temetõben, a Pöltenberg család sírjánál. Peti Géza, a Tomaj Ifjúságáért

Részletesebben

Március Böjt máshava KIKELET hava Április Szent György hava SZELEK hava LAKITELEKI ÚJSÁG ALAPÍTO TTA: LEZSÁK SÁNDOR,

Március Böjt máshava KIKELET hava Április Szent György hava SZELEK hava LAKITELEKI ÚJSÁG ALAPÍTO TTA: LEZSÁK SÁNDOR, XXVII. évfolyam 3. szám Március Böjt máshava KIKELET hava Április Szent György hava SZELEK hava 2015. március április Ára: 150 Ft LAKITELEKI ALAPÍTO TTA: LEZSÁK SÁNDOR, 19 8 9-BEN FELTÁMADT A HALÁLBÓL

Részletesebben

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ Iskolai híradó A falu ékessége...alig telt el másfél hónap, mégis rengeteg programot rejt a közös iskolai naptárunk. Kovácsné Darabos Erzsébet írása az iskolai programokról. Ez az összefogás, mellyel az

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal idõszakos kiadványa. 2008. év I. szám

Kerekegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal idõszakos kiadványa. 2008. év I. szám 2008. év I. szám Közérdekû telefonszámok: Orvosok: rendelési idõben, munkanapokon 8-18 óráig: 06-70-456-7102 Orvosi ügyelet: - felnõtt ügyelet: 06-76-516-984 - gyermek ügyelet: 06-76-516-904 Mentõk: 104;

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja MEGHÍVÓ MÁRCIUSBAN ELKEZDŐDIK A CSATORNAÉPÍTÉS. Nemzetközi Nőnap 2012 március 8.

Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja MEGHÍVÓ MÁRCIUSBAN ELKEZDŐDIK A CSATORNAÉPÍTÉS. Nemzetközi Nőnap 2012 március 8. Apátfalva Község Önkormányzatának ingyenes, tájékoztató havi lapja VII. évfolyam 3. szám MEGHÍVÓ Apátfalva Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját az 1848-49-es Forradalom és szabadságharc

Részletesebben

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója XXIII. évfolyam 4. szám, 2013. április

A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója XXIII. évfolyam 4. szám, 2013. április A felsőpakonyi önkormányzat tájékoztatója XXIII. évfolyam 4. szám, 2013. április Tájékoztató Felsőpakony község nagyközséggé válásáról és a megtartandó juniális megrendezéséről Tájékoztatjuk Felsőpakony

Részletesebben

a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz!

a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz! XXV. évfolyam, 2015. 6-7. szám június-július Kedves Motorosok! Szeretettel meghívunk benneteket a III. PERKÁTAI KASTÉLYKERTI MOTOROS TALÁLKOZÓRA, ami 2015 július 4-én (szombaton) lesz! Az alábbi programokkal

Részletesebben