A program zárásaként tombolasorolás volt, ahol értékes ajándékokat vihettek haza a szerencsések.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A program zárásaként tombolasorolás volt, ahol értékes ajándékokat vihettek haza a szerencsések."

Átírás

1 2012.december 8-án a Sásdi ÁMK Közösségi házban megszervezésre került a 2. Sásdi Advent. A program 9:15- kor kezdődött, amit a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának Csérige tánccsoportja nyitott meg egy Népi Betlehemes játékkal, majd 9:30-tól Karácsonyi játszóház volt kreatív foglalkozásokkal, amiben a sásdi óvónők és a Gyerekesély Iroda munkatársai is részt vállaltak. Közben 10:00-kor a kisebb gyerekek és szüleik a Bicebóca karácsonyfa című bábelőadást tekinthették meg Dékány Ágnes bábművész előadásában. A program zárásaként tombolasorolás volt, ahol értékes ajándékokat vihettek haza a szerencsések.

2 A Sásdi ÁMK Általános Iskolájában tizenkettő pedagógus vezetésével tizenhat szakkörön vehetnek részt a tanulók. Többek közt megismerkedhetnek az újságírás rejtelmeivel, gyakorolhatják az angol nyelvet, a matematikát, kémiát, fizikát, informatikát, biológiát, kis vállalkozókként különféle termékeket gyárthatnak és megtanulhatják a labdajátékok szabályait a labdás képességfejlesztésen,,az U9-ben és U11-ben (futball) sportolhatnak az atlétika szakkörön. Ismerkedhetnek a madarász szakkörön környezetünk élővilágával és megismerhetik a német tánc, a Csérige és a Szellőcske tánccsoportokban hazánk népszokásait december 12-én az óvodai szülő klub keretében karácsonyi készülődésre invitálta az óvónő a szülőket és a gyerekeket. A mézeskalácsformákat előre megsütötték a gyerekekkel, már csak a díszítés maradt hátra. A szomszéd néni is átlátogatott, aki segített az anyukáknak illatzsákokat készíteni. Immár nyugdíjas napjait élvező korábbi vezető óvónőt is meghívták, aki segített a fenyőfa varrásánál, amikből mutatós karácsonyfadíszek készültek. Szandra óvó néni segítségével angyalkákat gyártottak az ügyes kezű gyerekek és szüleik. Az anyukák ismét megtapasztalhatták, hogy milyen öröm a gyermekükkel együtt tevékenykedni, segítséget kaptak ahhoz, hogy hogyan lehet az együtt töltött időt közös élményeken keresztül még emlékezetesebbé varázsolni önmaguk és gyermekük számára. A baranyajenői óvoda hittanosai én együtt ünnepelték a közelgő karácsonyt szüleikkel. A hitoktató vezetésével karácsonyi és Adventi énekeket énekeltek.

3 December hónapban a Kisvaszari Közösségi Házba járó gyerekekhez is megérkezett a Mikulás, akit énekszóval és közös kézműveskedéssel, textil manók varrásával vártak. Az adventi időszak koszorúkészítéssel indult. Az ősszel gyűjtött termények felhasználásával készítettek a Közösségi Ház és saját családjuk számára adventi koszorút. Az advent heteiben Betlehemes játék és az ünnephez illő dalok tanulásával várták közösen a Karácsonyt, amelyet december 22-én a Kisvaszari templomban meghitt ünnep keretében be is mutattak szüleiknek és az érdeklődőknek. A decemberi Szakmaközi hálózatok műhelymunkájának témája: Az Iskolai prevenció, aminek lehetőségeiről meghívott előadóként a pécsi INDIT Közalapítvány képviselője tartott előadást a mikrotérségi iskolák tanári karának és a kapcsolódó szakembereknek, amely segíti majd a pedagógusok és a szociális szakemberek együttműködését, egymás munkájának, kompetencia határainak pontosabb megismerésével. A téma apropóját a Vásárosdombói Általános Iskolában tervezett, 7-8 évfolyamon tartott pszicho-szociális készségfejlesztő, közösségformáló, deviancia prevenciós csoportmunka előkészítése adta. Az INDIT közalapítványról bővebben:

4 as tanévben a Legyen az esély egyenlőesélyteremtés a Sásdi kistérségben program keretében lehetőséget kaptunk, hogy heti 2 órában diákvállalkozást indíthatunk. Óriási kedvvel, lelkesedéssel indultunk neki a kezdeti nehézségek után. (Gyerekek órarendje, saját órarendem.) Első lépésként beszélgettünk a gyerekekkel, hogy mi is a diákvállalkozás. Közös szülőit tartottunk (gyerek, szülő) és velük is ismertettük a programot. Nevet, logot, tisztségviselőket választottunk. (Ügyvezető ig. Somogyvári Donát, pénzügyi ig. Behán Martin, termelési ig. Andrásy Juvenál, értékesítési ig. Fazekas Letícia, személyzeti ig. Pintér Zsombor az osztály többi tagja pedig dolgozója a kft-nek.) Megfogalmaztuk mi is a célunk. Mire költjük bevételünket? (aquaworldi kirándulás Budapest) Hogy miért ez? Tavalyi évben indultunk egy általuk hirdetett pályázaton, de sajnos nem nyertünk, így nem juthattunk el Budapestre. A vágy az igény megmaradt- megvalósítására kapóra jött a diákvállalkozás. Első kérdés, hogyan lesz bevételünk? Szeptember hónapban papírgyűjtést hirdettünk osztályszinten, majd felkértek a Bor és pite ÁMK rendezvény dekorálására. Üzleti alapra helyeztük eddigi tevékenységünket, bérmunkát vállaltunk. Tervet készítettünk mit képzeltünk el, majd bérmunkában, hozott anyagból elkészítettük a dekorációt. Munkadíjat kaptunk az elvégzett munkáért (az első bevételünk megszületett), majd jött az Országos Könyvtári Napok rendezvénye, amelynek házigazdája a Sásdi ÁMK volt. Ide 65 db levélrózsa csokrot készítettünk (egy csokorban 3 rózsa volt, egy rózsát 3 levélből készítettünk, így feldolgoztunk 675 db falevelet). Közben a hulladékot amit összegyűjtöttünk Pécsre vittük, ahol a legtöbbet adták a kötegelt újságért. A fuvarköltség leszámolása után az eddigi összbevételünk 38 ezer forint volt. Az eseményeket a Katalin-napi dekorációs munkánk követte (térbeli csillag, ültető kártyát és hópihét készítettünk). Következő esemény az adventi vásár volt, amire készültünk, ötleteltünk, mintadarabokat készítettünk, majd kiválasztottuk azokat a termékeket, amelyek eladhatóak lesznek (hóember, térbeli csillag, fraktálcsiga, fenyő, gömb, ajtódísz, szaloncukor). Hirdettük magunkat a facebookon, hívtuk a vásárlóközönséget. Megterveztük a standunkat, felkészültünk a vásárlók fogadására; de az időjárásra nem tudtunk felkészülni. A karácsonyi vásár felemásan sikeredett, ami nem rajtunk múlott. (A zord időjárás miatt elmaradtak a vásárlók.) Új alapokra helyeztük tevékenységünket. A megmaradt áruinkból promóciós csomagokat készítettünk, és aktív marketingtevékenységet végeztünk. Óriási sikerünk volt, utángyártást kellett végeznünk egyes termékekből. A karácsonyi vásár után félévi leltározást, és elszámolást tartottunk, a profitunk 130 ezer forint. Tele vagyunk újabb ötletekkel, lehetőségek keresésével, hogyan tudnánk ezt megduplázni. Kajdonné Daczi Erika

5 A Kölyökkuckó Napközi gyerekei ez évben is nagy lelkesedéssel, és odafigyeléssel készültek a karácsonyi ünnepre. A szülőkkel közösen készítettek adventi naptárat és karácsonyi asztaldíszek is készültek. A legnagyobb kihívás azonban a karácsonyi műsor előadása volt. A gyerekek ismét egy színdarabbal készültek. Az előadás a Grincs c. film alapján készült saját szöveggel és forgatókönyvvel. A karácsony előtti hetek intenzív gyakorlással teltek el, hiszen a darab közel 40 perces. A fárasztó munka ellenére a gyerekek nagyon élvezték a vicces, egyben tanulságos történet eljátszását, az apró finomságok elsajátítását, és a díszletkészítésben is sokat segédkeztek. A próbák során folyamatosan tanulták a saját és mások szövegét is, képesek lettek az egész színarabot átlátni, folyamatként értékelni. Egy ilyen jellegű színdarab gyakorlása során megtanulnak figyelni egymásra, elfogadni mások tanácsait, segítő szándékú kritikát alkotni, toleránsan viselkedni a többiek esetleges gyengeségeivel szemben. Rájöttek arra is, hogy szövegmennyiségtől függetlenül, mindenkinek egyformán fontos szerepe van az előadásban. A darab december 21.- én, szombat este az önkormányzati karácsonyi ünnepség keretében került bemutatásra. Makó Erzsébet A TÁMOP /1 Legyen az esély egyenlő- Esélyteremtés a Sásdi Kistérségben c. pályázat keretén belül vállalt környezeti, fenntarthatósági ismeretek bővítésére, én a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület elnöke, Hohmann Balázs által tartott képzésen a Sásdi Kistérségi Iroda 30 dolgozója vett részt. Az előadás első témája a környezet szennyezés különféle módjai az ebből adódó környezeti veszélyek és azok az emberre és egészségére gyakorolt káros hatásai voltak, amelyben a hallgatóság megismerkedhetett az emberi civilizációs betegségekkel és a negatív környezeti hatások egészségre gyakorolt hatásaival. Ezen felvezetés után a jelenlévők megismerkedhettek az iskola zöld környezettudatos beszerzések lehetőségeivel, jelentőségével. Megismerkedhettek, ötleteket kaptak munkájuk során használt taneszközök környezettudatos termékekkel való helyettesítésére, diákjaik szemléletformálásában használható kiadványokkal, módszerekkel kapcsolatban. A szelektív hulladékgyűjtés ökológiai hasznáról és az abban felmerülő dilemmákról interaktív beszélgetés alakult ki, amely során számos tévhitet sikerült eloszlatni. A jelenlévők közül többen érdeklődtek az Egyesület által kínált öko-játszóház lehetőségeiről.

6 2012. december 6-án ellátogatott a Mikulás a játszószobába. A gyerekeknek csokoládét és plüssfigurát adott, melyet önkéntes felajánlásból kaptak a napközi dolgozói. A Mikulás szerepét szintén helyi önkéntes vállalta. Amíg a gyerekek várakoztak, Nyul Rita és Vlasicsné Bocz Krisztina koordinátorok előadásában ünnepi dalokat hallgathattak, énekelhettek gitár kíséretében a játszószobába látogatók. A decemberi műhelyfoglalkozás a Vásárosdombói Mesevár Óvodában került megrendezésre. Szitáné Sperling Bernadett óvodapedagógus vezetésével játékos hittanfoglalkozást láthattak a résztvevők. Segítője Bendegúz báb volt, akivel együtt beszélgettek az adventi készülődésről. A meghitt hangulatú bemutatót megbeszélés követte, ahol bemutatta az óvodavezető- Martinné Lempel Erzsébet- az Ódombóról készült filmet. A résztvevőket megismertette a Mesevár Óvoda jó gyakorlatával: Játékos szülői értekezlet az óvodában címmel. Vezetésével a vendégek ki is próbálhatták a szülőknek szánt játékos feladatokat. Ebéd után Martinné Lempel Erzsébet- mint IPR tanácsadó tartott előadást az éppen nagyon aktuális, új IPR pályázatról, a kötelező és nem kötelező tevékenységekről. A pályázni kívánó óvodavezetők kérdéseire válaszolt. A műhelyfoglalkozáson 16 érdeklődő pedagógus vett részt a kistérségből december 13-án a kistérség védőnői ismét prevenciós szakmai műhely munkán vehettek részt Sásdon. A műhelymunka témája A temperamentum jellemzők- a könnyen kezelhető és a nehezen bemelegedő gyermek volt. Előadó: Goldmann-né Fehér Hajnalka gyermekpszichológus. 8 védőnő vett részt.

7 2012. december 13. A Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben Gyerekesély Program finanszírozásában 2012 tavaszán a kistérség 6 iskolájából 12 pedagógus vett részt három modulos JAM képzésben. Az iskolák vállalása, hogy a képzett pedagógusok közreműködésével bevezetik a gazdasági ismeretek oktatását, valamint diákvállalkozásokat indítanak el. Péter Albertné folyamattanácsadó segítségével a Gödrei Általános Iskola beépítette a technika tantárgy tanmenetébe a gazdasági ismeretek tanítását és szeptembertől első osztályban meg is kezdte. A Sásdi ÁMK Általános iskolájában elindult egy diákvállalkozás. Az eddigi tapasztalatok megbeszélésére rendezte meg a Gödrei Általános Iskola a JAM Intézményközi Szakmai Műhelyt. A Kistérség minden iskolája képviseltette magát, és érkeztek vendégek a Szigetvári kistérségből és Geresdlakról is. Hortobágyi Lászlóné a Gödrei Általános Iskola igazgatója nyitotta meg a foglalkozást, beszélt a JAM program beindításáról. Csizmazia Ferencné tanító bemutató órát tartott az első osztályban: JAM program a gyakorlatban. Ezt konzultáció követte, ahol minden résztvevő egyetértett abban, milyen fontos a gazdasági ismeretek tanítása. Kajdonné Daczi Erika beszámolt a Sásdi ÁMK Általános Iskolájában megalakult sikeres diákvállalkozásról. A diákvállalkozás működésével kapcsolatban sok kérdést intéztek hozzá. Péter Albertné folyamat-tanácsadó javasolta, hogy a továbbiakban is tartsanak műhelyfoglalkozásokat, ahol kicserélhetik tapasztalataikat az intézmények. A résztvevők Hortobágyi Lászlónét kérték fel a JAM Intézményközi Szakmai Műhely vezetésére. Ebéd után Petkes Csaba, a Studio-Didakt Kft. programigazgatójának előadását hallgatták meg a vendégek, címe: Motivációfejlesztés a tanulásban.

LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ

LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ Gypsy Studies Cigány Tanulmányok 31. LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ ESÉLYTEREMTÉS A SÁSDI KISTÉRSÉGBEN A Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás TÁMOP 5.2.3 Integrált helyi programok a gyerekszegénység csökkentése

Részletesebben

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom

MEZŐFALVA. Polgármesteri évértékelő. Az én falum. Tisztelt Mezőfalviak! Tartalom Információs és közéleti havilap Az én falum MEZŐFALVA 2013. december Tartalom Csatornázásról 3. oldal Döntéseink 3. oldal Csúsztatások 3. oldal Térfigyelők 3. oldal Madár voltam álmomban 4. oldal Adventi

Részletesebben

A BATTHYÁNY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA 2011/2012 ÉV VÉGI BESZÁMOLÓJA

A BATTHYÁNY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA 2011/2012 ÉV VÉGI BESZÁMOLÓJA A BATTHYÁNY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SPORTISKOLA 211/212 ÉV VÉGI BESZÁMOLÓJA TARTALOM A...1 BATTHYÁNY ÁLTALÁNOS ISKOLA...1 ÉS SPORTISKOLA...1 211/212 ÉV VÉGI...1 BESZÁMOLÓJA...1 TARTALOM...2 A BATTHYÁNY ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Návay Lajos Általános Iskola

Návay Lajos Általános Iskola 2011/2012-es tanév 1. félévi pedagógiai munka elemzése, értékelése, hatékonyságának vizsgálata I. Általános adatok 1. Belső felújítások, állagmegóvás Épületeinkben a nyár folyamán jelentős felújítás nem

Részletesebben

BESZÁMOLÓ (2014. 01. 01-2014. 06. 30)

BESZÁMOLÓ (2014. 01. 01-2014. 06. 30) a ban a szülők bevonásával BESZÁMOLÓ (2014. 01. 01-2014. 06. 30) Kötelező tevékenységek Pedagógiai módszerekben való megfelelése A hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek iskolai

Részletesebben

Ballagás. Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja

Ballagás. Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja Hernád Község Önkormányzatának és civil szervezeteinek lapja 6. évfolyam, 2012. július Ballagás Verôfényes napsütésre ébredtünk június 16-án szombaton a ballagás napján. Még az égiek is velünk ünnepeltek.

Részletesebben

Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja VI. évfolyam 4. szám 2013. december

Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja VI. évfolyam 4. szám 2013. december Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja VI. évfolyam 4. szám 2013. december Kedves Olvasó! Advent III. vasárnapja az öröm vasárnapja és ez az öröm teljesedik be karácsony szent éjszakáján. Karácsony az öröm

Részletesebben

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja 2013. DECEMBER 23. ÉVFOLYAM 7-8. SZÁM HÍRMONDÓ Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Fotó: T. Horváth Lajos 23.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A 2013/2014-ES NEVELÉSI ÉVBEN VÉGZETT ÓVODAI MUNKÁRÓL

BESZÁMOLÓ A 2013/2014-ES NEVELÉSI ÉVBEN VÉGZETT ÓVODAI MUNKÁRÓL BESZÁMOLÓ A 2013/2014-ES NEVELÉSI ÉVBEN VÉGZETT ÓVODAI MUNKÁRÓL STATISZTIKA Az óvoda (fennállása óta először) önálló intézményként, Hársfa Óvoda és Egységes Óvoda- Bölcsőde néven működik. Férőhelyek száma:

Részletesebben

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja

Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja 2 0 1 1. D E C E M B E R Éle tké pe k A Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium lapja Régen volt? Hogy is volt? Események karácsonyig Múlt......és jelen Karácsonyra

Részletesebben

Perkáta Nagykarácsony Általános Művelődési Központ Közoktatási és közművelődési feladatokat ellátó intézményegységei és tagintézményei

Perkáta Nagykarácsony Általános Művelődési Központ Közoktatási és közművelődési feladatokat ellátó intézményegységei és tagintézményei Féléves értékelés a Perkáta Nagykarácsony Általános Művelődési Központ Közoktatási és közművelődési feladatokat ellátó intézményegységei és tagintézményei 2010 szeptemberétől 2011. január 15-ig végzett

Részletesebben

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK

MÁTYÁS HÍRLEVÉL AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK AKIKRE BÜSZKÉK VAGYUNK MÁTYÁS HÍRLEVÉL ORSZÁGOS EREDMÉNYEINK (folyt.) Mohácsi Martin 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 7. Sallai Zoé 3.c Kvalitas Extra szövegfeld. 10. Sándor Barbara 4.b Kvalitas Extra szövegfeld.

Részletesebben

I dén először nyílt lehetőségünk az FLL versenyen való részvételre.

I dén először nyílt lehetőségünk az FLL versenyen való részvételre. Ó, november, fűtött szobák szüretje! Ó, bús szívem: novemberi vidék! Ó, téli ablak ködös köntösében ti ráncos vállú szőlővenyigék. Ó, fehér kéz! húga orhideáknak, ó, parfümterhes téli délután! Ó, teaillat

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL KISBÍRÓ XX. évfolyam 1. szám 2011. december A K I S N Á N A I Ö N K O R M Á N Y Z A T H Í R M O N D Ó L A P J A TÁJÉKOZTATÓ A KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. ÉVI MUNKÁJÁRÓL Tisztelt Kisnánai Polgárok! Karácsony

Részletesebben

Waldhauser Marianna szakmai vezető részéről:

Waldhauser Marianna szakmai vezető részéről: A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskolában TÁMOP 3.3.10A-12-2013-0024 Időszaki szakmai beszámoló Waldhauser Marianna szakmai vezető részéről:

Részletesebben

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása:

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása: SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Bodrogközi Információs Pontok (BIP) című programban (TÁMOP-5.1-11/1/A-2012-0009) a közösségfejlesztő munkatárs havi tevékenységérő ALAPADATOK Név: Kovács Gábor Település: Cigánd Beszámolási

Részletesebben

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk!

Éle tké pe k. Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! 2 0 1 2. Á P R I L I S Éle tké pe k Jézus mondja: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él. Jn 11,25 Áldott húsvétot kívánunk! A HÚSVÉT VARÁZSA - RÉGEN Húsvét közeledtével,

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ BORSOD ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT KIADVÁNYA MISKOLC, 2010. A Borsod Abaúj - Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ minden dolgozójának és a Gyermekvédelmi Híradó kedves

Részletesebben

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről...

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Mozaik Perbáli Ünnep Karácsonyi összeállítás Óvodai hírek Iskolai hírek A Közösségi

Részletesebben

Lövői Krónika 2014. Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért

Lövői Krónika 2014. Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért Egy vérből valók vagyunk - Koncert egy magyar óvodáért A történet néhány évvel ezelőtt, az Országos Erdészeti Egyesület Győri Magánerdős Helyi Csoportjának kárpátaljai kirándulásán kezdődött. Visk község

Részletesebben

AJKAI BORSOS MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERVE 2014/2015. TANÉV

AJKAI BORSOS MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERVE 2014/2015. TANÉV AJKAI BORSOS MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA MUNKATERVE 2014/2015. TANÉV AJKA 2014. LÉTSZÁMADATOK Tanulók összlétszáma: 522 fő Számított létszám: 545 fő SNI 1 tanulók száma: 25 fő BTM 2 tanulók száma: 51 fő. Telephelyenként:

Részletesebben

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA

ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA 2012. december 15. I. évfolyam 1. szám 1 ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA Tartalomból Álmok, célok, remények lehetőségek Az Őrség legnagyobb intézménye Élet a Katica Óvodában Programok a Művelődési Házban Változatos

Részletesebben

A Hevesy György Általános Iskola Munkaterve

A Hevesy György Általános Iskola Munkaterve A Hevesy György Általános Iskola Munkaterve a 2010/2011. tanévre Tura, 2010. szeptember Tartalomjegyzék A Hevesy György Általános Iskola éves munkaterve 3 A tantestület 7 Az 1-2. évfolyam munkaközösségének

Részletesebben

annon Gratulálunk! Honismereti munka támogatásáért emléklapot kapott Tóth Bencze Tamás helytörténeti könyvtáros

annon Gratulálunk! Honismereti munka támogatásáért emléklapot kapott Tóth Bencze Tamás helytörténeti könyvtáros P 2011. évi retrospektív szám annon Könyvesház A Veszprém megyei könyvtárak tájékoztatója Gratulálunk! 2011. január 22-én, a Magyar Kultúra napja alkalmából Bibliotéka Emlékérem díjat kapott Egyházy Tiborné

Részletesebben

2012-13-as nevelési év BESZÁMOLÓ-ÉRTÉKELÉS

2012-13-as nevelési év BESZÁMOLÓ-ÉRTÉKELÉS Felső-Bácskai ÁMK Óvodájának Érsekhalmi Tagintézménye 6348 Érsekhalma Dózsa Gy. u. 1. 2012-13-as nevelési év BESZÁMOLÓ-ÉRTÉKELÉS Az intézmény OM azonosítója: 201918 Az intézmény vezetője: Unszorg Jánosné

Részletesebben

új ÉrtékMérő 2015/1 1.oldal

új ÉrtékMérő 2015/1 1.oldal új ÉrtékMérő 2015/1 1.oldal 2.oldal új ÉrtékMérő 2015/1 Adventi est Az idén immár 4. alkalommal rendezte meg az Önkormányzat a már hagyománnyá vált Adventi Estet, ahova évről évre egyre többen kilátogatnak.

Részletesebben

HÍRLAP. Újévi köszöntő

HÍRLAP. Újévi köszöntő Értéket teremtünk Sámsoni HÍRLAP HAJDÚSÁMSON VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA Tisztelt Sámsoniak! Nagy örömömre szolgál, és megtisztelő érzés, hogy újévi köszöntőmet fejezhetem ki a lakosság felé. Új év, új

Részletesebben

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja

ZÁNKAI HÍRMONDÓ. Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja 2014. DECEMBER 24. ÉVFOLYAM 8. SZÁM HÍRMONDÓ Az Önkormányzat, a Közéleti Klub és a Zánkai Üdülőgazdák Egyesületének lapja Boldog új évet kívánunk minden kedves Olvasónknak! 24. évfolyam 8. szám 3 Önkormányzati

Részletesebben

Közérdekű információk

Közérdekű információk 2 Közérdekű információk 2013. évi szolgáltatási díjak Szennyvízszállítás bruttó 8.890Ft/ forduló Szemétdíj: 2013.01.01-től a szemétdíjat a lakosoktól közvetlenül a ZHK fogja beszedni. Ivóvíz: a Borsodvíz

Részletesebben