ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI"

Átírás

1 ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

2 Tisztelt MobilTárca Ügyfelünk! ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy részt vesz a tesztben és tapasztalataival Ön is hozzájárul a kereskedelmi szolgáltatás fejlesztéséhez. Célunk, hogy az Ön segítségével egy igazán értékes ügyfélélményt biztosító MobilTárca szolgáltatást alakítsunk ki ügyfeleinknek! A teszt időtartama kb. 12 hónap. A tesztidőszak végén szükséges teendőkről a megfelelő időpontban értesíteni fogjuk a regisztrációkor megadott címén, illetve telefonján. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a tesztidőszak alatt az alkalmazás és annak újabb verzióinak letöltésekor, valamint a használat során is jelentkezhetnek hibák. A tesztidőszak célja éppen a napi használatban felmerülő hibák, problémák javítása. A hibákat, használat során felmerülő problémákat a tesztidőszak alatt kérdőívek segítségével jelezheti felénk. Fontos! A teszt ellenére azonban az Ön és kártyáinak adatai biztonságban lesznek, az azokkal való visszaélés nem lehetséges. Természetesen mindent megteszünk a tesztelések során, hogy a hibák számát minimálisra csökkentsük. Az útmutatóban lévő képernyőmásolatok az útmutató kiadásának pillanatában érvényesek, az új verziók és hibajavítások kiadása során az egyes képernyők megváltozhatnak. Az útmutatóban látott képernyőmásolatok Galaxy S3 készüléken készültek, az Ön készülékén minimális eltérések lehetnek a látottakhoz képest (pl. a kisebb felbontás miatt görgetni kell az oldalt).

3 TARTALOMJEGYZÉK 1 ELŐFELTÉTELEK ALKALMAZÁS LETÖLTÉSE AZ ALKALMAZÁS ELSŐ INDÍTÁSA, REGISZTRÁCIÓ ÉS AKTIVÁLÁS AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA KÁRTYA HASZNÁLAT OTP MASTERCARD MOBIL PAYPASS BANKKÁRTYA LETÖLTÉS BANKKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FUNKCIÓK Kártya adatok Utolsó 10 tranzakció Egyenleglekérdezés PayPass elfogadóhelyek KÁRTYA HASZNÁLAT SUPERSHOP HŰSÉGKÁRTYA LETÖLTÉS KÁRTYAADATOK Egyenleg és előzmények Elfogadóhely kereső HASZNÁLATHOZ KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓ ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK ÉS ELÉRHETŐSÉGÜK LOPÁS ÉS ELVESZTÉS ESETÉN TEENDŐK KÉSZÜLÉK MEGHIBÁSODÁS ÚJ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA MEGLÉVŐ SIM KÁRTYÁVAL... 20

4 1 ELŐFELTÉTELEK A MobilTárca alkalmazást telepítéséhez és használatához az alábbi előfeltéteknek kell teljesülniük: 1. NFC képes SIM kártya, amelyet az ügyfélszolgálati pontokon vehet át, amennyiben regisztrált tesztelőnk. 2. NFC képes mobiltelefon, amelyet szintén az ügyfélszolgálati pontokon vehet át, amennyiben regisztrált tesztelőnk és jelezte igényét a regisztrációkor. 3. Internet szolgáltatás, de legalább vezeték nélküli internet elérés az alkalmazás telepítése, a kártyák letöltése, valamint az alkalmazás frissítése során. 4. MobilTárca szolgáltatások (OTP Mobil PayPass kártya és SuperShop NFC kártya) megrendelése. A MobilTárca alkalmazás az alábbi NFC képes készülékekkel használható, a zárójelben szereplő szoftver verziókkal: Samsung Galaxy Mini 2 NFC (2.3.6) Samsung Galaxy S Advance NFC (2.3.6 és 4.1.2) Samsung Galaxy S3 (4.1.2) Samsung Galaxy S3 LTE (4.2.2) Samsung Galaxy S4 (4.2.2) Samsung Galaxy S4 Mini (4.2.2) Samsung Galaxy Note 2 (4.1.1 és 4.1.2) Samsung Galaxy Note2 LTE (4.1.2) Sony Xperia P (4.0.4 és 4.1.2) Sony Xperia S (4.0.4 és 4.1.2) Sony Xperia T (4.1.2) Sony Xperia Z (4.2.2) Sony Xperia L (4.1.2)* *megjegyzés: kikapcsolt képernyő esetén a MobilTárca működéséhez szükséges NFC funkció nem működik, tehát a MobilTárca kártyahasználat (fizetés, hűségpont gyűjtés és beváltás) csak bekapcsolt képernyővel lehetséges. A fentieken kívül más készülékek kompatibilitása egyelőre nem biztosított. Amennyiben a listában nem szereplő készüléktípusba helyezi be az NFC képes SIM kártyát, akkor a MobilTárca telepítése során hibaüzenetet kap és nem lesz sikeres a telepítés. Fontos! A MobilTárca alkalmazás az Önök biztonsága érdekében ún. root-olt készülékeken el sem indul, megakadályozva bármilyen esetleges visszaélést. Amennyiben telefonja olyan Android frissítést jelez, amely nincs ebben a listában, a feltelepítés előtt érdeklődjön az ügyfélszolgálatnál arról, hogy az adott szoftverrel használható lesz-e az alkalmazás. Amennyiben nem, akkor a frissítés feletelepítésével elveszíti a MobilTárca használatátának lehetőségét. Ebben az esetben a MobilTárca alkalmazást leghamarabb akkor használhatja újra, amikor a frissített szoftver verzióra tesztelt alkalmazást meg nem érkezik telefonjára.

5 2 ALKALMAZÁS LETÖLTÉSE A MobilTárca alkalmazás aktuális verziója megtalálható a https://telekomse.srs.any.hu/apk/srs_telekom_mobiltarca.apk oldalon. Az alkalmazás első telepítésekor minding a fenti linket használja! Fontos: Mivel a MobilTárca nem a Play Áruházon keresztül érhető el, ezért a telefon biztonsági beállításaiban be kell állítania, hogy nem biztonságos forrásból is telepíthető legyen egy alkalmazás. Ezt a Beállítások/Biztonság/Ismeretlen források opció kiválasztásával teheti meg. Tipp: a MobilTárca alkalmazás telepítése után érdemes kikapcsolni az ismeretlen forrás használatát, így mobiltelefonjára továbbra is a biztonságos Play Áruházból elérhető alkalmazásokat telepítheti. A letöltött file-t kiválasztva (vagy a file kezelőből vagy az Android értesítési területéről) elkezdheti az alkalmazás telepítését. A telepítés során el kell fogadnia, hogy az alkalmazás bizonyos készülék funkciókhoz hozzá fog férni. A telepítés végén elindíthatja az alkalmazást.

6 Tipp: javasoljuk, hogy az Android alkalmazások listájából az alkalmazás indító ikonját rakja a főképernyőre, hogy szükség esetén minél gyorsabb elindíthassa azt. 3 AZ ALKALMAZÁS ELSŐ INDÍTÁSA, REGISZTRÁCIÓ ÉS AKTIVÁLÁS Fontos! Az alkalmazás első indításakor mindenképpen szükséges internet kapcsolat, akár 2G- 3G-4G, akár vezetéknélküli internet! Az alkalmazás indulása után el kell fogadnia a részvételi feltételeket. Kérjük gördítsen a képernyő aljára, tegyen pipát az elfogadó négyzetbe, és nyomja meg a Tovább gombot.

7 A következő képernyőn az alkalmazás a MobilTárca szerverrel kommunikálva megállapítja az Ön készülékének telefonszámát. Mivel ez nem minden esetben állapítható meg automatikusan, ezért kérésre adja meg a mobiltelefonszámát, kiválasztva az előhívót a listából, majd megadva a 7 jegyű számsort. Fontos! Amennyiben hibás telefonszámot ad meg, a regisztrációs SMS is a helytelenül megadott telefonszámra érkezik meg és nem tudja aktiválni a MobilTárca alkalmazást. Következő lépésként meg kell adnia a MobilTárcát védő jelszavát is. Ez minimum 4 max 12 karakter hosszú lehet, tartalmazhat számokat és betűket is. A későbbiekben ezt a jelszót az alkalmazás beállításaiban meg tudja változtatni. Fontos: MobilTárca jelszó változtatás csak a korábbi jelszó ismeretében, valamint internet kapcsolat mellett lehetséges! A jelszó megadása után a korábban megadott telefonszám hitelesítésére SMS-ben aktiváló kód érkezik. Ezt a kódot az SMS-ek közül az alkalmazás automatikusan beolvassa és beírja a megfelelő mezőbe. Fontos: amennyiben Ön nem az Android operációs rendszer alap üzenetkezelő alkalmazását használja, előfordulhat, hogy az SMS-t a MobilTárca alkalmazás nem találja meg. Ebben az esetben javasoljuk, hogy a telepítés és regisztráció idejére állítsa be alapértelmezett üzenetkezelőnek a gyári Üzenetek alkalmazást. Az aktiváló kód megérkezése után az Aktivál gomb megnyomásával fejezheti be az alkalmazás regisztrációját. Ez a folyamat eltarthat néhány percig is. A sikeres aktiválás után megnyitható a használatra kész MobilTárca alkalmazás.

8 4 AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA A MobilTárca kezdőképernyőjén a korábban letöltött, a letölthető és a regisztrálható kártyákat látja. A MobilTárca a tesztidőszak alatt két, kifejezetten a tesztelés céljára kibocsátott bankkártya és hűségpont gyűjtő kártya letöltését és használatát támogatja. 5 KÁRTYA HASZNÁLAT Mobil kártyáit két módon használhatja. Automatikus használat: ezt a beállítási módot kiválasztva a kártyakép mellett megjelenő ikon mind a kezdőképernyőn, mind pedig a kártyaképernyőn mutatja, hogy az automatikus mód bekapcsolásra került. Az automatikus használat kényelmet biztosít a mindennapok során, mert ekkor az alkalmazás elindítására sincs szükség, elegendő odaérinteni a telefont a terminálhoz és megtörténik a tranzakció. A telefonnak bekapcsolva kell lennie, és néhány készülék esetén előfordulhat, hogy a képernyőnek is bekapcsolt állapotban kell lennie (pl Sony Xperia készülékek). A MobilTárca alkalmazás elindítására ekkor nincs szükség. Az automatikus használat kikapcsolása esetén a kártyáját minden egyes tranzakció előtt el kell indítania. Ezt az NFC indítása gomb megnyomásával teheti meg. Ilyenkor a főképernyőn animáció mutatja az Ön számára, hogy mikor használható az adott kártya, mikor kell a készüléket a terminálhoz érintenie.

9 Fontos: a mobil bankkártyája és hűségkártyája egyidőben lehet automatikus használatra állítva. A két kártya a megfelelő (PayPass és SuperShop) terminálokon a tranzakció fajtájától függően (fizetési vagy pontgyűjtés- beváltás) anélkül képes működni, hogy Önnek a MobilTárcában ki kellene választania a használni kívánt kártyát. Fontos: a telefont a hátlapjával kell a terminálokhoz érinteni, nem pedig a képernyőjével!

10 6 OTP MASTERCARD MOBIL PAYPASS BANKKÁRTYA 6.1 LETÖLTÉS Amennyiben a telepítés előtt már megigényelte az OTPdirekt honlapon keresztül MasterCard Mobil PayPass kártyáját, akkor a MobilTárca alkalmazás aktiválása után néhány perccel az igényelt bankkártyája letölthető kártyaként jelenik meg az alkalmazásban. A letöltés gombbal elindíthatja a kártya letöltését. A letöltési kód megadása után a kártya letöltése befejeződik és már használhatja is. Fontos! A bankkártya letöltési kódja megegyezik a bankban regisztrált születési idő év, hónap, nap adataival. Kérjük, ezt adja meg elválasztó karakterek nélkül, ÉÉÉÉHHNN formátumban! Amennyiben a teszt előtt regisztált OTP bankszámlát, akkor a mobil bankkártyához kapcsolódó PIN-t az OTP Banktól egy PIN borítékban kellett megkapnia. Amennyiben Önnek már volt az OTP Bank által korábban kibocsátott bármilyen MasterCard bankkártyája, akkor mobil bankkártyához kapcsolódó PIN kód az Ön számára utoljára kibocsátott bankkártya eredeti PIN kódjával egyezik meg. Amennyiben ezt a PIN-t megváltoztatta és nem emlékszik a korábbira, kérjük keresse fel az OTP Bank ügyfélszolgálatát! A bankkártyához kapcsolódó PIN kódra 5000 Ft feletti PayPass tranzakciók esetén, valamint a MobilTárcából indított, a bankkártyához kapcsolódó funkciók használatakor lesz szüksége. Magyarországon 5000 Ft feletti vásárlás esetén a PIN kódot a kereskedői elfogadó terminálon kell megadnia minden esetben. Külföldön a PIN kód kérése a helyi elfogadói szabályoktól függhet, jellemzően EUR összegnél kérik az európai országok.

11 A bankkártya sikeres letöltése után a korábbi letöltés gomb helyett az NFC indítása gombot jelenik meg a kártya mellett, valamint az Ön adataival (nevével) megszemélyesített kártyát látja az alkalmazásban. 6.2 BANKKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FUNKCIÓK Kártya adatok A kártya adatokat kiválasztva a Kártya Adatok képernyőre jut. Itt a bankkártya tulajdonos nevét, a kártya szám egy részét, valamint a lejárati dátumot láthatja rejtett forátumban. Amennyiben a bankkártya teljes számát, valamint a lejárat időpontját is szeretné látni, érintse meg a látható bankkártya számsor részletét. A képernyőn megjelenő

12 billentyűzet segítségével adja meg a bankkártyához kapcsolódó PIN kódját. A helyes PIN kód megadása után a láthatja bankkártyájához kapcsolódó adatokat. Fontos: amennyiben háromszor elrontja a PIN kódot, bankkártya zárolásra kerül. Az OTP Bank ügyfélszolgálatán kérheti a kártya feloldását. Fontos: a bankkártyához kapcsolódó CVC2 kód megjelenítése nem engedélyezett, ennek hiányában online környezetben (pl egy internetes áruházban) nem használható a mobil bankkártyája. Erre az Ön számára kibocsátott plasztik bankkártyával van csak lehetősége Utolsó 10 tranzakció A bankkártya funkciók között lehetősége van a korábbi tíz tranzakció megtekintésére is. A bankkártya PIN kódját megadva egy listát láthat az Ön utolsó 10 bankkártya tranzakciójáról. A tranzakciókról a SIM kártya csak a használatát időpontját, valamint az összeget tárolja. Fontos: a listában minden kártyahasználat látszik, nem csak a sikeres tranzakciók. A SIM kártya az egyes tranzakciók sikerességről nem kap információt, az csak az elfogadói terminálon olvasható le (képernyőn és slip-en).

13 6.2.3 Egyenleglekérdezés A menüpontot kiválasztásával és a bankkártya PIN kódjának megadásával lekérdezheti a mobil bankkártyához kapcsolódó aktuális egyenlegét PayPass elfogadóhelyek A menüpont kiválasztásával egy internetes oldal jelenik meg a MobilTárca alkalmazásban, ahol tájékozódhat az elfogadóhelyekről.

14 Tipp: A MobilTárcába a készülék vissza gombjával léphet vissza (nem az alkalmazásban megjelenő navigáló gombok segítségével). Tipp: Amennyiben egy kereskedőnél az alábbi logót látja, ott a MobilTárca is használható fizetésre. 6.3 KÁRTYA HASZNÁLAT Vásárlás során a PayPass terminálok 4 led kigyulladásával jelzik a tranzakció megtörténtét. A ledek kigyulladásáig ne vegye el a készüléket a termináltól. Amennyiben csak 2 led villan ki és hibaüzenetet lát, akkor próbálja másképp tartva (pl. vízszintesen) érinteni a telefont a terminálhoz. A bankkártya használta (tranzakció elvégzése) során az alkalmazás egy felugró képernyőn részletezi a tranzakció adatait. Automatikus használat esetén a terminalhoz való érintés után a MobilTárca alkalmazást el kell indítani a felugró képernyő megjelenítéséhez.

15 7 SUPERSHOP HŰSÉGKÁRTYA 7.1 LETÖLTÉS Amennyiben Ön még nem rendelkezik SuperShop NFC kártyával, a MobilTárca alkalmazásban a SuperShop kártya igénylő link kiválasztásával rendelheti meg. A kártyaképet megérintve a SuperShop mobilra optimalizált weboldalára érkezik. Az igénylést asztali vagy notebook gépekről is elindíthatja. Ha már rendelkezik plasztik SuperShop kártyával, és a MobilTárca alkalmazásban is ezt szeretné használni, akkor a kártyaszámával és a hozzá tartozó jelszavával be kell lépnie az oldalra. Amennyiben Ön még nem regisztált a SuperShop weboldalán, akkor válassza a Regisztráció opciót és a SuperShop-nál korábban megadott adatai alapján elvégezheti a regisztrációt. A weboldalon történő regisztráció során a SuperShop kártya igénylésekor megadott címére kerül elküldésre az visszaigazoló , amely segítségével véglegesítheti a regisztrációt. Ha SuperShop kártyája igénylésekor megadott megadott fiókhoz már nem fér hozzá, hívja a SuperShop ügyfélszolgálatát az cím megváltoztatása érdekében. Új SuperShop plasztik kártya igénylésekor a regisztráció véglegesítése után a honlapra belépve válassza az új NFC kártya igénylés menüpontot. A sikeres NFC kártya igénylés után a SuperShop NFC hűségkártya néhány percen belül letölthetővé válik az alkalmazásban. Kérjük válassza a kártya letöltése opciót. A kártyaképre kattintva a Hűségkártya Funkciók oldalra jut.

16 7.2 KÁRTYAADATOK A kártyaadatokat menüpontban láthatja a kártyatulajdonos nevét, illetve a teljes kártyaszámot Egyenleg és előzmények A menüpontot kiválasztva egy mobilra optimalizált weboldalon keresztül léphet be a SuperShop oldalára és megtekintheti a kártyájához, tranzakciókhoz, valamint az egyenlegéhez kapcsolódó információkat. Az alkalmazás a kártyaszámát automatikusan beírja a megfelelő mezőbe, Önnek csak a jelszavát kell megadni. Az oldalt a készülék vissza gombjával tudja elhagyni. Így jut vissza a MobilTárca alkalmazásba.

17 Fontos! A funkció használatához internet kapcsolat ra van szükség! Elfogadóhely kereső A menüpontot kiválasztva a SuperShop mobilra optimalizált weboldalára jut, ahol tájékozódhat a kártyaelfogadó helyekről. Az oldalt a készülék vissza gombjával tudja elhagyni, és visszajut a MobilTárca alkalmazásba. Fontos: a funkció használatához internet kapcsolatra van szükség!

18 7.3 HASZNÁLATHOZ KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓ A MobilTárca alkalmazásból NFC SuperShop kártyája pontgyűjtésre és pontbeváltásra is használható. A Spar és InterSpar áruházakban az alábbiak szerint használhatja kártyáját. Pontbeváltás esetén Önnek a mobiltelefonját kétszer kell érintenie az elfogadó terminálhoz. Az első érintéssel a kártya egyenleg lekérdezése történik, majd Ön eldönheti, hogy hány pontot szeretne beváltani. Ennek eldöntése után pedig újra érintenie kell a mobiltelefonját a terminálhoz a pontok beváltásához a pénztáros felhívására. SuperShop pontfelírás esetén Önnek a MobilTárcát elegendő egyszer használnia. Erre a fizetés után a pénztáros kérdése és felhívása után kerül sor. Az NFC SuperShop kártya használatakor a terminálok csak hangjelzéssel jelzik a kártya elfogadását, a terminálon lévő négy led nem gyullad fel. A mobiltelefonját a hangjelzésig, vagy a terminal kijelzőjén megjelenő utasításig (elveheti a készülékét) tartsa a terminálhoz. 8 ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK Az alkalmazás főképernyőjén a jobb felső sarokban lévő fogaskerékre nyomva juthat el az általános beállításokhoz. Itt megváltoztathatja a MobilTárcához kapcsolódó jelszavát, engedélyezheti/tilthatja kártyáit (a tiltás csak a tárcára vonatkozik, nem jelent szolgáltató oldali tiltást), illetve engedélyezheti/tilthatja a MobilTárca adatforgalmazását. A jobb felső sarokban lévő kérdőjelre nyomva a MobilTárca névjegyét láthajta, amelyben megtalálható az alkalmazás verziószáma. Probléma esetén a verziószám fontos információ lehet az ügyfélszolgálatok részére.

19 Fontos: a MobilTárca jelszó változtatásához internet hozzáférés szükséges. 9 TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK 9.1 ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK ÉS ELÉRHETŐSÉGÜK Magyar Telekom Nyrt: (hétköznap ig), OTP Bank Nyrt: 06 1/20/30/ SuperShop Kft , 9.2 LOPÁS ÉS ELVESZTÉS ESETÉN TEENDŐK Amennyiben mobiltelefonját ellopják vagy elveszíti, akkor kérjük azonnal értesítse a Magyar Telekom ügyfélszolgálatát a megadott számon, hogy a SIM kártyájára letiltásra kerüljön. A mobilszolgáltató értesíti a lopásról és elvesztésről az OTP Bankot és a SuperShopot, ám bankkártyája biztonsága érdekében (főleg, ha az automatikus használat aktiválva volt a bankkártyájánál) kérjük a banknál is jelezze a lopás/elvesztés tényét, így kártyáját azonnal tiltani tudják és semmilyen módon sem tudnak majd vele fizetni. Ugyanígy saját érdekében a SuperShop ügyfélszolgálatán is jelezze az eseményt, ahol szintén megtörténik a kártya tiltása. Amennyiben új SIM kártyára és MobilTárcára lesz szüksége, kérjük keresse fel az ügyfélszolgálattal történő egyeztetés során meghatározott T-Pontot, ahol új NFC-s SIM kártyát kap. A szolgáltatásokat ebben az esetben az OTP Bank és SuperShop felületén újra kell igényelnie. 9.3 KÉSZÜLÉK MEGHIBÁSODÁS A fenti esetben kérjük keresse központi szervízünket az alábbi címen: 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 53., Telekom Park, E épület

20 9.4 ÚJ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA MEGLÉVŐ SIM KÁRTYÁVAL Amennyiben a teszt időtartama alatt a MobilTárcáját egy másik, az előfeltéteknek megfelelő készülékkel kívánja használni, a visszaállítás lehetőségével teheti meg. Helyezze meglévő SIM kártyáját az új készülékbe, töltse le az alkalmazás legfrissebb verzióját. (Első telepítésnél használja a tesztidőszak elején megküldött linket!) Ha a MobilTárca alkalmazás a SIM kártyáján letöltött mobil kártyákat észlel, a telefonszám megadása után a korábbi készüléken beállított MobilTárca jelszót kéri be. A helyes jelszó megadása után válassza a Visszaállítás gombot és kis idő elteltével az új készüléken is használható válnak a korábbi kártyái a már megszokott módon. A készülékcsere akár többször is megismételhető, a Visszaállítás funkció biztosítja, hogy az új készüléken is működjenek a MobilTárca funkciók és kártyák.

Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál!

Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Üdvözöljük a Vodafone MobilTárca szolgáltatásánál! Köszönjük, hogy a Vodafone NFC alapú mobilfizetési és törzsvásárlói szolgáltatásának kipróbálása mellett döntött - higgye el, nem fog csalódni, a Vodafone

Részletesebben

Útmutató parkolás indításához és leállításához

Útmutató parkolás indításához és leállításához Útmutató parkolás indításához és leállításához Parkolást ezután is az eddig megszokott felületeken lehet indítani: 1. hangautomata hívásával: +36-1-9999-798-as telefonszámon, követve az automata utasításait,

Részletesebben

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére

TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére TaxiLike használati bemutató Taxitársaságok és Taxisofőrök részére 2012 09 03 Tartalom I. TaxiLike rövid bemutatás II. Első lépések Taxitársaság és Taxisofőrök részére III. TaxiLike Driver használata munka

Részletesebben

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés

PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés PAYU Hungary Kft. PayU Mobil fizetés Felhasználói Dokumentáció 2014.01.08. Tartalomjegyzék Tájékoztató a PayU Mobil fizetési módról... 3 Az alkalmazás aktiválása... 3 Bankkártya regisztráció folyamata...

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató

Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Citibank Online Internet Banking Használati útmutató Bevezető A Citibank Online Internet Banking segítségével a nap 24 órájában, biztonságosan intézheti pénzügyeit, hiszen számos banki szolgáltatás elérhető

Részletesebben

mobiltárca SZolGálTaTáS

mobiltárca SZolGálTaTáS mobiltárca SZolGálTaTáS használati ÚTMuTaTó Tartalom MobilTárca 3 Mi a MobilTárca? 3 Igénybevételi feltételek 3 A MobilTárca szolgáltatás beállítása 4 A MobilTárca aktiválása 5 A MobilTárca PIN kód beállítása

Részletesebben

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére

CitiManager: Migrációs gyors útmutató kártyabirtokosok részére Ez a Gyors útmutató az alábbiakban segít: 1. Regisztráció a CitiManager portálra a) Csak már meglévő online kivonatos kártyabirtokosok részére b) Csak papír alapú kivonatos kártyabirtokosok részére 2.

Részletesebben

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ QLink Universal SOFTPHONE - TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ iphone android android windows phone www.quaestel.hu Köszönjük, hogy kipróbálja telefonszolgáltatásunkat! A továbbiakban segítséget kívánunk nyújtani készüléke

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban

Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Apple ID készítése és vásárlás az AppStore áruházban Ahhoz, hogy bármilyen ios-t használó eszközt tudjunk, rendeltetésszerűen használni szükségünk van egy úgynevezett Apple ID-re. Ennek segítségével jogosultságot

Részletesebben

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében

Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Vodafone-os beállítások Android operációs rendszer esetében Tartalom: Internet MMS SMS Gmail fiók beállításai Vodamail fiók beállításai Jelmagyarázat

Részletesebben

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat.

A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, kérjük olvassa át a válaszokat. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Kedves Ügyfelünk! A K&H e-bank és mobilbank még egyszerűbb kezeléséhez

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás)

epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) epos - Felhasználói leírás (MOBIL egyenleg feltöltés, Web áruházban történő vásárlás) Verzió: 2.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. epos - MOBIL egyenleg feltöltés... 4 2.1. Az epos MOBIL egyenleg

Részletesebben

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás

epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás epos - MOBIL egyenleg feltöltés Felhasználói leírás Verzió: 2.0.1 Oldal: 1 / 12 Tartalomjegyzék I. Bevezetés 3 II. Az epos MOBIL egyenleg feltöltés lépései 4 III. ÁFÁ-s számla igénylés 9 IV. Ügyfélszolgálat

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0

Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 Felhasználói dokumentáció a teljesítményadó állományok letöltéséhez v1.0 www.kekkh.gov.hu Státusz: Verzió Cím Dátum SzerzőFolyamatban Változások Verzió Dátum Vállalat Verzió: 1.0 Szerző: Lénárd Norbert

Részletesebben

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán

OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató. https://www.otpportalok.hu. Készítette: Konyicsák Zoltán https://www.otpportalok.hu Készítette: Konyicsák Zoltán Tartalom 1 Néhány szó az OTP Portálok programról... 3 1.1 Az OTP Portálok bevezetésének célja... 3 2 Belépés az OTP Portálok oldalra... 4 2.1 A bejelentkezéshez

Részletesebben

Ügyfélkapu. etananyag

Ügyfélkapu. etananyag Ügyfélkapu etananyag 1. Bevezető Az Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus azonosító- és ügyfélbeléptető rendszere. Biztosítja, hogy használói a személyazonosság igazolása mellett egyszeri belépéssel

Részletesebben

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás

MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás MOBILTELEFONON keresztüli internet telefonálás A FRING egy olyan alkalmazás, aminek segítségével hívásokat tud kezdeményezni a FONIO, az internet telefon szolgáltatást felhasználva. Igen költségkímélő,

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - Android Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezeto partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez

Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez Használati útmutató az Üzleti e-pack kedvezmény igénybevételéhez 1 Az Üzleti e-pack kedvezmény együttes igénybevételi feltételei: elektronikus számlaküldés igénylése (Távszámla, Telemátrix e-számla) számla

Részletesebben

Felhasználói útmutató Tartalom

Felhasználói útmutató Tartalom Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2-12. ÉVFOLYAM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2

Részletesebben

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM,

Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, Felhasználói útmutató EUREST KFT. SEMMELWEIS EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM, NEM NAPKÖZIS GYERMEKEK MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATA Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon.

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával A kártyabirtokos igény esetén előleget is fizethet OTP SZÉP kártyájával a www. otpszepkartya.hu honlapon. Nem kell mást tennie, mint lefoglalni a szolgáltatást az elfogadóhelynél,

Részletesebben

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával

Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával Előlegfizetés OTP SZÉP kártyával OTP SZÉP kártyával a kártyabirtokos előleget fizethet az OTP SZÉP kártya honlapon. A kártyabirtokos lefoglalja a szálláshelyet, és jelzi, hogy OTP SZÉP kártyával kíván

Részletesebben

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével állíthatja be a Virtualoso email levelezést Sony Ericsson X8 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások

O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások F E L H A S Z N Á L Ó I L E Í R Á S O365 és felhő szolgáltatások igénybevételéhez szükséges beállítások BGF Informatikai Főosztály 2014. szeptember 24. H-1149 Budapest, Buzogány utca 11-13. www.bgf.hu

Részletesebben

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül

Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül www.helpynet.com Kérdésed van? Írj nekünk! info@helpynet.com Apple ID létrehozása bankkártya adatok nélkül Apple ID ahhoz szükséges, hogy bármilyen Apple készülékre appokat tudjunk letölteni, ez tulajdonképpen

Részletesebben

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit!

Csődfigyelő. Figyelje Ön is gazdasági partnerit! Csődfigyelő Figyelje Ön is gazdasági partnerit! 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bevezetés Regisztráció Kupon kód aktiválás Belépés az alkalmazásba Megfigyelt cégek listája Csődfigyelési beállítások

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére

Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére Regisztrációs útmutató a Közokos- a BME Közoktatási Vezető Képzésének Online Oktatási Rendszeréhez 2014. Őszi beíratkozott hallgatók részére FONTOS: A dokumentáció a 2014. Őszi Czimmer I. László gyors

Részletesebben

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ

SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ SEGÉDLET PAY PAL REGISZTRÁCIÓHOZ 1. Belépés a PayPal rendszerébe: A Sign Up for Free gomb megnyomásával 2. Ez a belépés az alábbi oldalra irányítja, ahol alapbeállításként a Personal Account van kijelölve

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez.

Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Felhasználói útmutató CVR mobil kliens, ios rendszerhez. Működési feltételek A felhasználói útmutató ios V7.0.4 verziószámú operációs rendszer felhasználásával készült. Az applikáció telepítése 1. Az App

Részletesebben

Részvételi feltételek az. Első hazai MobilTárca tesztelésében való részvételhez

Részvételi feltételek az. Első hazai MobilTárca tesztelésében való részvételhez Részvételi feltételek az Első hazai MobilTárca tesztelésében való részvételhez 1. A nyilvános teszt A Magyar Mobiltárca Szövetség (a továbbiakban: Szövetség ) a mobil NFC technológiára alapuló mobil fizetési

Részletesebben

Alkatrész Webáruház használati útmutató

Alkatrész Webáruház használati útmutató Alkatrész Webáruház használati útmutató (www.alkatreszlink.hu) 1 Autócentrum Szabó Kft. Tisztelt Ügyfelünk! Cégünk, az Autócentrum Szabó Kft., alkatrész webáruházában 8 márka (Ford, Fiat, Fiat Professional,

Részletesebben

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez

Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez Használati útmutató a NÚSZ Zrt. e-ügyfélszolgálat portál kezeléséhez A NÚSZ Zrt., mint Szolgáltató az ematrica.nemzetiutdij.hu címen e-ügyfélszolgálati portált működtet. A portál szolgáltatásait a Felhasználó

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan

Részletesebben

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios

A mobil alkalmazás. Felhasználói útmutató - ios Program megnevezése: Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat címe: HUSK JOBs portal Közös munkaerő-piaci információs rendszer A vezető partner: Centrum pokročilých

Részletesebben

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó!

3Sz-s Kft. Tisztelt Felhasználó! 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 E-mail: zk@3szs. hu / Web: http://www. 3szs. hu Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy telepíti az AUTODATA 2007

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ RÉGEBBI TANFOLYAMON RÉSZT VETT HALLGATÓK BEJELENTKEZÉS UTÁN JELENTKEZÉS TANFOLYAMRA GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK REGISZTRÁCIÓ Regisztrációra akkor van szükség, ha még nem volt nálunk semmilyen

Részletesebben

Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése

Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése Mozo mobileszköz menedzsment eszköz telepítése 1. Szolgáltatás aktiválása... 2 2. Adminisztrátor létrehozása... 3 Az adminisztrátor rendelkezésére álló lehetőségek... 4 További szolgáltatásfelhasználók

Részletesebben

Csavarda mobil áruház

Csavarda mobil áruház Csavarda mobil áruház Használati útmutató Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni a Csavarda mobil áruház alkalmazást, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. TARTALOMJEGYZÉK 1. Letöltés 2. oldal 2.

Részletesebben

Lakossági ügyfeleket érintő Gyakori kérdések és válaszok

Lakossági ügyfeleket érintő Gyakori kérdések és válaszok Lakossági ügyfeleket érintő Gyakori kérdések és válaszok INDULÁS Milyen feltételek teljesülése esetén vehetek részt a tesztben? A tesztben a Vodafone utólag fizető egyéni és vállalati előfizetői vehetnek

Részletesebben

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom

EU LOGIN KÉZIKÖNYV. Tartalom EU LOGIN KÉZIKÖNYV Az EU Login az Európai Bizottság megújult felhasználó-azonosítási rendszere, amely a korábbi ECAS rendszert váltja fel. Az EU Login lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

EDUROAM WI-FI beállítása

EDUROAM WI-FI beállítása EDUROAM WI-FI beállítása Az eduroam oktatási és kutatási intézmények nemzetközi szövetségének a szolgáltatása, amely lehetővé teszi a szövetség tagjainak felhasználói számára, hogy egy másik eduroam szövetségbeli

Részletesebben

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom?

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? REGISZTRÁCIÓ Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? A Kártya regisztráció nélkül is használható, azonban a regisztráció növeli a kártyahasználat biztonságát, hiszen a regisztrált

Részletesebben

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00

Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v. 3.00 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Program indítása:... 3 3. A program üzemmódjai:... 4 4. Számlaegyenleg lekérdezése:... 4 5. Számlakivonatok

Részletesebben

ÚTMUTATÓ EPAYMENTS SZÁMLANYITÁSHOZ

ÚTMUTATÓ EPAYMENTS SZÁMLANYITÁSHOZ ÚTMUTATÓ EPAYMENTS SZÁMLANYITÁSHOZ 1 ÚTMUTATÓ EPAYMENTS SZÁMLANYITÁSHOZ I. BELÉPÉS A WEBIRODÁBA Lépjen be a Fireflies oldalára és webirodájában a Profil menüpont Saját adataim almenüjének epayments pontjában

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 3 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre

Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre Zoiper VoIP mobil alkalmazás szoftver beállítása Android rendszerre A Zoiper VoIP szoftver Android operációs rendszert futtató mobil okos telefonokra is telepíthető. Egy nagyon jó minőségű SIP kompatibilis

Részletesebben

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz.

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz. 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 e-mail: zk@3szs.hu / web: www.3szs.hu Tisztelt Felhasználó! Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Notebook 10.6 oktatói szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és

Részletesebben

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról

PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról PTE-PROXY VPN használata, könyvtári adatbázisok elérhetősége távolról Az Informatikai Igazgatóság minden aktív egyetemi hallgató és munkaviszonnyal rendelkező egyetemi dolgozó részére úgynevezett proxy

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Vezeték nélküli hálózat

Vezeték nélküli hálózat Vezeték nélküli hálózat Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban elindult a WiFi szolgáltatás. Közösségi terekben, előadókban, könyvtárban érhető el a szolgáltatás.

Részletesebben

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken

F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure biztonsági megoldás Az első lépések Android-készülékeken F-Secure telepítése mobil eszközre. Telenor elektronikus levélben eljuttatta az F-Secure biztonsági megoldás mobilra telepíthető verziójának

Részletesebben

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése

TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése TAOEKR felhő alapú tanúsítvány igénylése Tartalom A dokumentum célja... 2 Tanúsítvány igénylése... 2 Új kérelem beadása... 2 Dokumentumok kezelése... 3 Fiók aktiválása (tanúsítvány igénylés megerősítése)...

Részletesebben

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv

QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv QUAESTOR Önkéntes Nyugdíjpénztár Pénztártagi extranet Felhasználói kézikönyv Budapest 2013.02.13. Oldalszám: 1. Tartalomjegyzék 1.1 A Központi Egységes Regisztráció célja és szolgáltatásai... 3 1.2 A regisztráció

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések Hogyan tudok vásárolni az Erzsébet-utalvány Plusz kártyámmal? Az első használat előtt aktiválja kártyáját a www.erzsebetutalvanyplusz.hu weboldalon, vagy a kártyája hátoldalán található 06 1 224 1616-os

Részletesebben

AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató

AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató AP Wilson Kártyabirtokos használati útmutató www.apwilson.com RHA_APW Kártyabirtokos használati útmutató_20160916 1 Tartalom 1 Plasztikkártya... 3 1.1 Belépés... 3 1.2 Kártyaaktiválás... 4 1.3. Főmenü

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

POSZEIDON dokumentáció (1.2)

POSZEIDON dokumentáció (1.2) POSZEIDON dokumentáció (1.2) Bevezetés a Poszeidon rendszer használatába I. TELEPÍTÉS Poszeidon alkalmazás letölthető: www.sze.hu/poszeidon/poszeidon.exe Lépések: FUTTATÁS / (FUTTATÁS) / TOVÁBB / TOVÁBB

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet

Tele Élettel Programportál. Adminisztrátori segédlet Tele Élettel Programportál Adminisztrátori segédlet 2015 Tartalomjegyzék 1. Belépés az admin felületre... 2 2. Profil adatok, jelszó megváltoztatása... 3 3. Új esemény feltöltése... 3 3.1. Az esemény fő

Részletesebben

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató)

Budapest Internetbank számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) számlaadatok áttöltése Kézi PC-be. (Felhasználási útmutató) A szolgáltatás új funkciójának segítségével számlaadatait, számlakivonatát, tranzakció történetét tárolhatja offline módon és áttöltheti azt

Részletesebben

ISA Internetes rendelési felület

ISA Internetes rendelési felület ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.11.12 ISA elérhetősége) https://b2b.mol.hu/isa2/ 2 ISA főmenü Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban)

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET NEPTUN MOBIL ALKALMAZÁS FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 1.0 Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2015.07.05. Verzió: 1.6. Oldalszám: 2 / 12

Részletesebben

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató

SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató SIMPLEPAY ONLINE FIZETÉSI RENDSZER Fizetési tájékoztató MIT ÉRDEMES TUDNI A SIMPLEPAY FIZETÉSI RENDSZERRŐL? A SimplePay Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Telepítési útmutató a SMART Response 2009 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Felhasználói Leírás v.2.00

Felhasználói Leírás v.2.00 Euro-eBank Ügyfélprogram (ÜP) Felhasználói Leírás v.2.00 Bakonyvidéke Takarékszövetkezet 1. Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Program indítása:... 3 A program üzemmódjai:... 4 Számlaegyenleg lekérdezése:...

Részletesebben

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek

Útmutató. az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról. 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása. mozabook digitális tankönyvek Útmutató az iskolák számára biztosított digitális tartalmakról 2. rész aktiválás, érvényességi idők meghosszabbítása mozabook digitális tankönyvek Tartalom Köszönjük, hogy a 2016/2017-es tanévben is a

Részletesebben

Fundimini.hu Felhasználói útmutató

Fundimini.hu Felhasználói útmutató Fundimini.hu Felhasználói útmutató 1 Regisztráció, belépés 1.1 Regisztráció A regisztrációt szülők (18. életévüket betöltött személyek) végezhetik. A regisztrációs adatlap beküldését követően tud belépni

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ TARTALOMJEGYZÉK 1. BELÉPÉS A MOBIL BROKER KERESKEDÉSI RENDSZERBE... 3 2. A MOBIL BROKER HASZNÁLATA... 4 3. MOBIL BROKER IPHONE ALKALMAZÁS...

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása

HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása Felhasználói segédlet v1.1 2017. 02. 15 HU Tartalomjegyzék 1. A HIK-CONNECT szolgáltatásról... 3 2. A HIK-CONNECT szolgáltatás beállítása (PORT TOVÁBBÍTÁS nélkül)...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben