ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI"

Átírás

1 ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓ ÉS HASZNÁLATI

2 Tisztelt MobilTárca Ügyfelünk! ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy részt vesz a tesztben és tapasztalataival Ön is hozzájárul a kereskedelmi szolgáltatás fejlesztéséhez. Célunk, hogy az Ön segítségével egy igazán értékes ügyfélélményt biztosító MobilTárca szolgáltatást alakítsunk ki ügyfeleinknek! A teszt időtartama kb. 12 hónap. A tesztidőszak végén szükséges teendőkről a megfelelő időpontban értesíteni fogjuk a regisztrációkor megadott címén, illetve telefonján. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a tesztidőszak alatt az alkalmazás és annak újabb verzióinak letöltésekor, valamint a használat során is jelentkezhetnek hibák. A tesztidőszak célja éppen a napi használatban felmerülő hibák, problémák javítása. A hibákat, használat során felmerülő problémákat a tesztidőszak alatt kérdőívek segítségével jelezheti felénk. Fontos! A teszt ellenére azonban az Ön és kártyáinak adatai biztonságban lesznek, az azokkal való visszaélés nem lehetséges. Természetesen mindent megteszünk a tesztelések során, hogy a hibák számát minimálisra csökkentsük. Az útmutatóban lévő képernyőmásolatok az útmutató kiadásának pillanatában érvényesek, az új verziók és hibajavítások kiadása során az egyes képernyők megváltozhatnak. Az útmutatóban látott képernyőmásolatok Galaxy S3 készüléken készültek, az Ön készülékén minimális eltérések lehetnek a látottakhoz képest (pl. a kisebb felbontás miatt görgetni kell az oldalt).

3 TARTALOMJEGYZÉK 1 ELŐFELTÉTELEK ALKALMAZÁS LETÖLTÉSE AZ ALKALMAZÁS ELSŐ INDÍTÁSA, REGISZTRÁCIÓ ÉS AKTIVÁLÁS AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA KÁRTYA HASZNÁLAT OTP MASTERCARD MOBIL PAYPASS BANKKÁRTYA LETÖLTÉS BANKKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FUNKCIÓK Kártya adatok Utolsó 10 tranzakció Egyenleglekérdezés PayPass elfogadóhelyek KÁRTYA HASZNÁLAT SUPERSHOP HŰSÉGKÁRTYA LETÖLTÉS KÁRTYAADATOK Egyenleg és előzmények Elfogadóhely kereső HASZNÁLATHOZ KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓ ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK ÉS ELÉRHETŐSÉGÜK LOPÁS ÉS ELVESZTÉS ESETÉN TEENDŐK KÉSZÜLÉK MEGHIBÁSODÁS ÚJ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA MEGLÉVŐ SIM KÁRTYÁVAL... 20

4 1 ELŐFELTÉTELEK A MobilTárca alkalmazást telepítéséhez és használatához az alábbi előfeltéteknek kell teljesülniük: 1. NFC képes SIM kártya, amelyet az ügyfélszolgálati pontokon vehet át, amennyiben regisztrált tesztelőnk. 2. NFC képes mobiltelefon, amelyet szintén az ügyfélszolgálati pontokon vehet át, amennyiben regisztrált tesztelőnk és jelezte igényét a regisztrációkor. 3. Internet szolgáltatás, de legalább vezeték nélküli internet elérés az alkalmazás telepítése, a kártyák letöltése, valamint az alkalmazás frissítése során. 4. MobilTárca szolgáltatások (OTP Mobil PayPass kártya és SuperShop NFC kártya) megrendelése. A MobilTárca alkalmazás az alábbi NFC képes készülékekkel használható, a zárójelben szereplő szoftver verziókkal: Samsung Galaxy Mini 2 NFC (2.3.6) Samsung Galaxy S Advance NFC (2.3.6 és 4.1.2) Samsung Galaxy S3 (4.1.2) Samsung Galaxy S3 LTE (4.2.2) Samsung Galaxy S4 (4.2.2) Samsung Galaxy S4 Mini (4.2.2) Samsung Galaxy Note 2 (4.1.1 és 4.1.2) Samsung Galaxy Note2 LTE (4.1.2) Sony Xperia P (4.0.4 és 4.1.2) Sony Xperia S (4.0.4 és 4.1.2) Sony Xperia T (4.1.2) Sony Xperia Z (4.2.2) Sony Xperia L (4.1.2)* *megjegyzés: kikapcsolt képernyő esetén a MobilTárca működéséhez szükséges NFC funkció nem működik, tehát a MobilTárca kártyahasználat (fizetés, hűségpont gyűjtés és beváltás) csak bekapcsolt képernyővel lehetséges. A fentieken kívül más készülékek kompatibilitása egyelőre nem biztosított. Amennyiben a listában nem szereplő készüléktípusba helyezi be az NFC képes SIM kártyát, akkor a MobilTárca telepítése során hibaüzenetet kap és nem lesz sikeres a telepítés. Fontos! A MobilTárca alkalmazás az Önök biztonsága érdekében ún. root-olt készülékeken el sem indul, megakadályozva bármilyen esetleges visszaélést. Amennyiben telefonja olyan Android frissítést jelez, amely nincs ebben a listában, a feltelepítés előtt érdeklődjön az ügyfélszolgálatnál arról, hogy az adott szoftverrel használható lesz-e az alkalmazás. Amennyiben nem, akkor a frissítés feletelepítésével elveszíti a MobilTárca használatátának lehetőségét. Ebben az esetben a MobilTárca alkalmazást leghamarabb akkor használhatja újra, amikor a frissített szoftver verzióra tesztelt alkalmazást meg nem érkezik telefonjára.

5 2 ALKALMAZÁS LETÖLTÉSE A MobilTárca alkalmazás aktuális verziója megtalálható a https://telekomse.srs.any.hu/apk/srs_telekom_mobiltarca.apk oldalon. Az alkalmazás első telepítésekor minding a fenti linket használja! Fontos: Mivel a MobilTárca nem a Play Áruházon keresztül érhető el, ezért a telefon biztonsági beállításaiban be kell állítania, hogy nem biztonságos forrásból is telepíthető legyen egy alkalmazás. Ezt a Beállítások/Biztonság/Ismeretlen források opció kiválasztásával teheti meg. Tipp: a MobilTárca alkalmazás telepítése után érdemes kikapcsolni az ismeretlen forrás használatát, így mobiltelefonjára továbbra is a biztonságos Play Áruházból elérhető alkalmazásokat telepítheti. A letöltött file-t kiválasztva (vagy a file kezelőből vagy az Android értesítési területéről) elkezdheti az alkalmazás telepítését. A telepítés során el kell fogadnia, hogy az alkalmazás bizonyos készülék funkciókhoz hozzá fog férni. A telepítés végén elindíthatja az alkalmazást.

6 Tipp: javasoljuk, hogy az Android alkalmazások listájából az alkalmazás indító ikonját rakja a főképernyőre, hogy szükség esetén minél gyorsabb elindíthassa azt. 3 AZ ALKALMAZÁS ELSŐ INDÍTÁSA, REGISZTRÁCIÓ ÉS AKTIVÁLÁS Fontos! Az alkalmazás első indításakor mindenképpen szükséges internet kapcsolat, akár 2G- 3G-4G, akár vezetéknélküli internet! Az alkalmazás indulása után el kell fogadnia a részvételi feltételeket. Kérjük gördítsen a képernyő aljára, tegyen pipát az elfogadó négyzetbe, és nyomja meg a Tovább gombot.

7 A következő képernyőn az alkalmazás a MobilTárca szerverrel kommunikálva megállapítja az Ön készülékének telefonszámát. Mivel ez nem minden esetben állapítható meg automatikusan, ezért kérésre adja meg a mobiltelefonszámát, kiválasztva az előhívót a listából, majd megadva a 7 jegyű számsort. Fontos! Amennyiben hibás telefonszámot ad meg, a regisztrációs SMS is a helytelenül megadott telefonszámra érkezik meg és nem tudja aktiválni a MobilTárca alkalmazást. Következő lépésként meg kell adnia a MobilTárcát védő jelszavát is. Ez minimum 4 max 12 karakter hosszú lehet, tartalmazhat számokat és betűket is. A későbbiekben ezt a jelszót az alkalmazás beállításaiban meg tudja változtatni. Fontos: MobilTárca jelszó változtatás csak a korábbi jelszó ismeretében, valamint internet kapcsolat mellett lehetséges! A jelszó megadása után a korábban megadott telefonszám hitelesítésére SMS-ben aktiváló kód érkezik. Ezt a kódot az SMS-ek közül az alkalmazás automatikusan beolvassa és beírja a megfelelő mezőbe. Fontos: amennyiben Ön nem az Android operációs rendszer alap üzenetkezelő alkalmazását használja, előfordulhat, hogy az SMS-t a MobilTárca alkalmazás nem találja meg. Ebben az esetben javasoljuk, hogy a telepítés és regisztráció idejére állítsa be alapértelmezett üzenetkezelőnek a gyári Üzenetek alkalmazást. Az aktiváló kód megérkezése után az Aktivál gomb megnyomásával fejezheti be az alkalmazás regisztrációját. Ez a folyamat eltarthat néhány percig is. A sikeres aktiválás után megnyitható a használatra kész MobilTárca alkalmazás.

8 4 AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATA A MobilTárca kezdőképernyőjén a korábban letöltött, a letölthető és a regisztrálható kártyákat látja. A MobilTárca a tesztidőszak alatt két, kifejezetten a tesztelés céljára kibocsátott bankkártya és hűségpont gyűjtő kártya letöltését és használatát támogatja. 5 KÁRTYA HASZNÁLAT Mobil kártyáit két módon használhatja. Automatikus használat: ezt a beállítási módot kiválasztva a kártyakép mellett megjelenő ikon mind a kezdőképernyőn, mind pedig a kártyaképernyőn mutatja, hogy az automatikus mód bekapcsolásra került. Az automatikus használat kényelmet biztosít a mindennapok során, mert ekkor az alkalmazás elindítására sincs szükség, elegendő odaérinteni a telefont a terminálhoz és megtörténik a tranzakció. A telefonnak bekapcsolva kell lennie, és néhány készülék esetén előfordulhat, hogy a képernyőnek is bekapcsolt állapotban kell lennie (pl Sony Xperia készülékek). A MobilTárca alkalmazás elindítására ekkor nincs szükség. Az automatikus használat kikapcsolása esetén a kártyáját minden egyes tranzakció előtt el kell indítania. Ezt az NFC indítása gomb megnyomásával teheti meg. Ilyenkor a főképernyőn animáció mutatja az Ön számára, hogy mikor használható az adott kártya, mikor kell a készüléket a terminálhoz érintenie.

9 Fontos: a mobil bankkártyája és hűségkártyája egyidőben lehet automatikus használatra állítva. A két kártya a megfelelő (PayPass és SuperShop) terminálokon a tranzakció fajtájától függően (fizetési vagy pontgyűjtés- beváltás) anélkül képes működni, hogy Önnek a MobilTárcában ki kellene választania a használni kívánt kártyát. Fontos: a telefont a hátlapjával kell a terminálokhoz érinteni, nem pedig a képernyőjével!

10 6 OTP MASTERCARD MOBIL PAYPASS BANKKÁRTYA 6.1 LETÖLTÉS Amennyiben a telepítés előtt már megigényelte az OTPdirekt honlapon keresztül MasterCard Mobil PayPass kártyáját, akkor a MobilTárca alkalmazás aktiválása után néhány perccel az igényelt bankkártyája letölthető kártyaként jelenik meg az alkalmazásban. A letöltés gombbal elindíthatja a kártya letöltését. A letöltési kód megadása után a kártya letöltése befejeződik és már használhatja is. Fontos! A bankkártya letöltési kódja megegyezik a bankban regisztrált születési idő év, hónap, nap adataival. Kérjük, ezt adja meg elválasztó karakterek nélkül, ÉÉÉÉHHNN formátumban! Amennyiben a teszt előtt regisztált OTP bankszámlát, akkor a mobil bankkártyához kapcsolódó PIN-t az OTP Banktól egy PIN borítékban kellett megkapnia. Amennyiben Önnek már volt az OTP Bank által korábban kibocsátott bármilyen MasterCard bankkártyája, akkor mobil bankkártyához kapcsolódó PIN kód az Ön számára utoljára kibocsátott bankkártya eredeti PIN kódjával egyezik meg. Amennyiben ezt a PIN-t megváltoztatta és nem emlékszik a korábbira, kérjük keresse fel az OTP Bank ügyfélszolgálatát! A bankkártyához kapcsolódó PIN kódra 5000 Ft feletti PayPass tranzakciók esetén, valamint a MobilTárcából indított, a bankkártyához kapcsolódó funkciók használatakor lesz szüksége. Magyarországon 5000 Ft feletti vásárlás esetén a PIN kódot a kereskedői elfogadó terminálon kell megadnia minden esetben. Külföldön a PIN kód kérése a helyi elfogadói szabályoktól függhet, jellemzően EUR összegnél kérik az európai országok.

11 A bankkártya sikeres letöltése után a korábbi letöltés gomb helyett az NFC indítása gombot jelenik meg a kártya mellett, valamint az Ön adataival (nevével) megszemélyesített kártyát látja az alkalmazásban. 6.2 BANKKÁRTYÁHOZ KAPCSOLÓDÓ FUNKCIÓK Kártya adatok A kártya adatokat kiválasztva a Kártya Adatok képernyőre jut. Itt a bankkártya tulajdonos nevét, a kártya szám egy részét, valamint a lejárati dátumot láthatja rejtett forátumban. Amennyiben a bankkártya teljes számát, valamint a lejárat időpontját is szeretné látni, érintse meg a látható bankkártya számsor részletét. A képernyőn megjelenő

12 billentyűzet segítségével adja meg a bankkártyához kapcsolódó PIN kódját. A helyes PIN kód megadása után a láthatja bankkártyájához kapcsolódó adatokat. Fontos: amennyiben háromszor elrontja a PIN kódot, bankkártya zárolásra kerül. Az OTP Bank ügyfélszolgálatán kérheti a kártya feloldását. Fontos: a bankkártyához kapcsolódó CVC2 kód megjelenítése nem engedélyezett, ennek hiányában online környezetben (pl egy internetes áruházban) nem használható a mobil bankkártyája. Erre az Ön számára kibocsátott plasztik bankkártyával van csak lehetősége Utolsó 10 tranzakció A bankkártya funkciók között lehetősége van a korábbi tíz tranzakció megtekintésére is. A bankkártya PIN kódját megadva egy listát láthat az Ön utolsó 10 bankkártya tranzakciójáról. A tranzakciókról a SIM kártya csak a használatát időpontját, valamint az összeget tárolja. Fontos: a listában minden kártyahasználat látszik, nem csak a sikeres tranzakciók. A SIM kártya az egyes tranzakciók sikerességről nem kap információt, az csak az elfogadói terminálon olvasható le (képernyőn és slip-en).

13 6.2.3 Egyenleglekérdezés A menüpontot kiválasztásával és a bankkártya PIN kódjának megadásával lekérdezheti a mobil bankkártyához kapcsolódó aktuális egyenlegét PayPass elfogadóhelyek A menüpont kiválasztásával egy internetes oldal jelenik meg a MobilTárca alkalmazásban, ahol tájékozódhat az elfogadóhelyekről.

14 Tipp: A MobilTárcába a készülék vissza gombjával léphet vissza (nem az alkalmazásban megjelenő navigáló gombok segítségével). Tipp: Amennyiben egy kereskedőnél az alábbi logót látja, ott a MobilTárca is használható fizetésre. 6.3 KÁRTYA HASZNÁLAT Vásárlás során a PayPass terminálok 4 led kigyulladásával jelzik a tranzakció megtörténtét. A ledek kigyulladásáig ne vegye el a készüléket a termináltól. Amennyiben csak 2 led villan ki és hibaüzenetet lát, akkor próbálja másképp tartva (pl. vízszintesen) érinteni a telefont a terminálhoz. A bankkártya használta (tranzakció elvégzése) során az alkalmazás egy felugró képernyőn részletezi a tranzakció adatait. Automatikus használat esetén a terminalhoz való érintés után a MobilTárca alkalmazást el kell indítani a felugró képernyő megjelenítéséhez.

15 7 SUPERSHOP HŰSÉGKÁRTYA 7.1 LETÖLTÉS Amennyiben Ön még nem rendelkezik SuperShop NFC kártyával, a MobilTárca alkalmazásban a SuperShop kártya igénylő link kiválasztásával rendelheti meg. A kártyaképet megérintve a SuperShop mobilra optimalizált weboldalára érkezik. Az igénylést asztali vagy notebook gépekről is elindíthatja. Ha már rendelkezik plasztik SuperShop kártyával, és a MobilTárca alkalmazásban is ezt szeretné használni, akkor a kártyaszámával és a hozzá tartozó jelszavával be kell lépnie az oldalra. Amennyiben Ön még nem regisztált a SuperShop weboldalán, akkor válassza a Regisztráció opciót és a SuperShop-nál korábban megadott adatai alapján elvégezheti a regisztrációt. A weboldalon történő regisztráció során a SuperShop kártya igénylésekor megadott címére kerül elküldésre az visszaigazoló , amely segítségével véglegesítheti a regisztrációt. Ha SuperShop kártyája igénylésekor megadott megadott fiókhoz már nem fér hozzá, hívja a SuperShop ügyfélszolgálatát az cím megváltoztatása érdekében. Új SuperShop plasztik kártya igénylésekor a regisztráció véglegesítése után a honlapra belépve válassza az új NFC kártya igénylés menüpontot. A sikeres NFC kártya igénylés után a SuperShop NFC hűségkártya néhány percen belül letölthetővé válik az alkalmazásban. Kérjük válassza a kártya letöltése opciót. A kártyaképre kattintva a Hűségkártya Funkciók oldalra jut.

16 7.2 KÁRTYAADATOK A kártyaadatokat menüpontban láthatja a kártyatulajdonos nevét, illetve a teljes kártyaszámot Egyenleg és előzmények A menüpontot kiválasztva egy mobilra optimalizált weboldalon keresztül léphet be a SuperShop oldalára és megtekintheti a kártyájához, tranzakciókhoz, valamint az egyenlegéhez kapcsolódó információkat. Az alkalmazás a kártyaszámát automatikusan beírja a megfelelő mezőbe, Önnek csak a jelszavát kell megadni. Az oldalt a készülék vissza gombjával tudja elhagyni. Így jut vissza a MobilTárca alkalmazásba.

17 Fontos! A funkció használatához internet kapcsolat ra van szükség! Elfogadóhely kereső A menüpontot kiválasztva a SuperShop mobilra optimalizált weboldalára jut, ahol tájékozódhat a kártyaelfogadó helyekről. Az oldalt a készülék vissza gombjával tudja elhagyni, és visszajut a MobilTárca alkalmazásba. Fontos: a funkció használatához internet kapcsolatra van szükség!

18 7.3 HASZNÁLATHOZ KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓ A MobilTárca alkalmazásból NFC SuperShop kártyája pontgyűjtésre és pontbeváltásra is használható. A Spar és InterSpar áruházakban az alábbiak szerint használhatja kártyáját. Pontbeváltás esetén Önnek a mobiltelefonját kétszer kell érintenie az elfogadó terminálhoz. Az első érintéssel a kártya egyenleg lekérdezése történik, majd Ön eldönheti, hogy hány pontot szeretne beváltani. Ennek eldöntése után pedig újra érintenie kell a mobiltelefonját a terminálhoz a pontok beváltásához a pénztáros felhívására. SuperShop pontfelírás esetén Önnek a MobilTárcát elegendő egyszer használnia. Erre a fizetés után a pénztáros kérdése és felhívása után kerül sor. Az NFC SuperShop kártya használatakor a terminálok csak hangjelzéssel jelzik a kártya elfogadását, a terminálon lévő négy led nem gyullad fel. A mobiltelefonját a hangjelzésig, vagy a terminal kijelzőjén megjelenő utasításig (elveheti a készülékét) tartsa a terminálhoz. 8 ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK Az alkalmazás főképernyőjén a jobb felső sarokban lévő fogaskerékre nyomva juthat el az általános beállításokhoz. Itt megváltoztathatja a MobilTárcához kapcsolódó jelszavát, engedélyezheti/tilthatja kártyáit (a tiltás csak a tárcára vonatkozik, nem jelent szolgáltató oldali tiltást), illetve engedélyezheti/tilthatja a MobilTárca adatforgalmazását. A jobb felső sarokban lévő kérdőjelre nyomva a MobilTárca névjegyét láthajta, amelyben megtalálható az alkalmazás verziószáma. Probléma esetén a verziószám fontos információ lehet az ügyfélszolgálatok részére.

19 Fontos: a MobilTárca jelszó változtatásához internet hozzáférés szükséges. 9 TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK 9.1 ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK ÉS ELÉRHETŐSÉGÜK Magyar Telekom Nyrt: (hétköznap ig), OTP Bank Nyrt: 06 1/20/30/ SuperShop Kft , 9.2 LOPÁS ÉS ELVESZTÉS ESETÉN TEENDŐK Amennyiben mobiltelefonját ellopják vagy elveszíti, akkor kérjük azonnal értesítse a Magyar Telekom ügyfélszolgálatát a megadott számon, hogy a SIM kártyájára letiltásra kerüljön. A mobilszolgáltató értesíti a lopásról és elvesztésről az OTP Bankot és a SuperShopot, ám bankkártyája biztonsága érdekében (főleg, ha az automatikus használat aktiválva volt a bankkártyájánál) kérjük a banknál is jelezze a lopás/elvesztés tényét, így kártyáját azonnal tiltani tudják és semmilyen módon sem tudnak majd vele fizetni. Ugyanígy saját érdekében a SuperShop ügyfélszolgálatán is jelezze az eseményt, ahol szintén megtörténik a kártya tiltása. Amennyiben új SIM kártyára és MobilTárcára lesz szüksége, kérjük keresse fel az ügyfélszolgálattal történő egyeztetés során meghatározott T-Pontot, ahol új NFC-s SIM kártyát kap. A szolgáltatásokat ebben az esetben az OTP Bank és SuperShop felületén újra kell igényelnie. 9.3 KÉSZÜLÉK MEGHIBÁSODÁS A fenti esetben kérjük keresse központi szervízünket az alábbi címen: 1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 53., Telekom Park, E épület

20 9.4 ÚJ KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA MEGLÉVŐ SIM KÁRTYÁVAL Amennyiben a teszt időtartama alatt a MobilTárcáját egy másik, az előfeltéteknek megfelelő készülékkel kívánja használni, a visszaállítás lehetőségével teheti meg. Helyezze meglévő SIM kártyáját az új készülékbe, töltse le az alkalmazás legfrissebb verzióját. (Első telepítésnél használja a tesztidőszak elején megküldött linket!) Ha a MobilTárca alkalmazás a SIM kártyáján letöltött mobil kártyákat észlel, a telefonszám megadása után a korábbi készüléken beállított MobilTárca jelszót kéri be. A helyes jelszó megadása után válassza a Visszaállítás gombot és kis idő elteltével az új készüléken is használható válnak a korábbi kártyái a már megszokott módon. A készülékcsere akár többször is megismételhető, a Visszaállítás funkció biztosítja, hogy az új készüléken is működjenek a MobilTárca funkciók és kártyák.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom?

Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? REGISZTRÁCIÓ Munkáltatómtól kézhez kaptam EMC kártyámat, szükséges-e aktiválnom? A Kártya regisztráció nélkül is használható, azonban a regisztráció növeli a kártyahasználat biztonságát, hiszen a regisztrált

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT

BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT BETÉTI KÁRTYA ÜZLETSZABÁLYZAT II. Lakossági betéti és Prepaid kártyák Hatályos: 2015. június 22. (a változások a szövegben dőlten szedve olvashatóak) OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F.

Részletesebben

sola Használati útmutató

sola Használati útmutató sola Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...7 Android mi ez és mire való?...8 Alkalmazások...8 Első lépések...9 Összeszerelés...9 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...11

Részletesebben

Felhaszna ló i ke zikó nyv

Felhaszna ló i ke zikó nyv Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Felhaszna ló i ke zikó nyv A Nemzetpolitikai Informatikai Rendszer használatához, A magyar kultúráért és oktatásért program pályázói részére Verziószám: v1.0 Kiadás dátuma:

Részletesebben

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató

UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató UPC Digitális Kábeltv Felhasználói kézikönyv Üzembehelyezési segédlet és használati útmutató Tartalomjegyzék Bevezetés 7 Biztonsági előírások és környezettel kapcsolatos információk 8 1. UPC Digitális

Részletesebben

A NETELLER-számla használata

A NETELLER-számla használata A NETELLER-számla használata Köszönjük, hogy érdeklődik a NETELLER-számla iránt! Ez az útmutató a NETELLER-számla leghasznosabb és legnépszerűbb funkcióinak használatához nyújt segítséget. Megpróbáltunk

Részletesebben

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo

Használati útmutató. ST21i/ST21a. tipo Használati útmutató ST21i/ST21a tipo Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...6 Android mi és miért?...7 Alkalmazások...7 Első lépések...8 Összeszerelés...8 A telefon be- és kikapcsolása...10 Telepítő varázsló...10

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306

Használati útmutató. Xperia SP C5302/C5303/C5306 Használati útmutató Xperia SP C5302/C5303/C5306 Tartalomjegyzék Xperia SP Használati útmutató...6 Első lépések...7 Erről a használati útmutatóról...7 Android mi ez és mire való?...7 Az eszköz áttekintése...7

Részletesebben

Felhasználói és telepítési útmutató

Felhasználói és telepítési útmutató Felhasználói és telepítési útmutató Első telepítés és alapfunkciók Útmutató ahhoz, hogy Ön a legtöbbet hozza ki Invitel IPTV szolgáltatásából Tartalomjegyzék 1. Bevezető 5 2. A távvezérlő használata 9

Részletesebben

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET HALLGATÓI FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Felhasználói dokumentáció verzió 3.4. Budapest, 2012. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 3.1 2011.03.01 2.3.3 Üzenetekhez melléklet csatolható (NMS modul

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia C5 00 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 A készülékről 5 Irodai alkalmazások 6 Hálózati szolgáltatások 6 Használatbavétel 7 A készülék gombjai és részei 7 A SIM-kártya

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés

Fontos tudnivaló Fizetés emelt díjas SMS-sel Bankkártyás fizetés Fontos tudnivaló Ha a fizetés nem teljesül, következménye sincs. Ha például az ügyfél elindítja bankkártyás fizetést, de nem adja meg a kártyaadatait, visszalép, nem utal vagy bármi egyéb módon megszakítja

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET NOD32 Antivirus A sokszorosan díjnyertes ESET NOD32 Antivirus egy gyors és hatékony vírusirtó. Az AV-Comparatives víruslaboratórium

Részletesebben

DX800. DX800 A all in one. A all in one GIGASET. INSPIRING CONVERSATION.

DX800. DX800 A all in one. A all in one GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. DX800 A all in one A all in one DX800 GIGASET. INSPIRING CONVERSATION. Gigaset DX800A all in one (mindent egyben készülék) a tökéletes társ Gigaset DX800A all in one (mindent egyben készülék) a tökéletes

Részletesebben

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet.

Köszöntjük az Iron Trade Hungary Kft. webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. Tisztelt Partnereink! Köszöntjük az webáruházában! Kérjük, hogy mielőtt elkezdené használni az áruházat, gondosan olvassa végig ezt a segédletet. 1. Regisztráció Az on-line áruházunkat a következő módokon

Részletesebben

ACN Digitális Telefonszolgáltatás. Általános

ACN Digitális Telefonszolgáltatás. Általános ACN Digitális Telefonszolgáltatás Általános 1. Mire van szükségem ahhoz, hogy használni tudjam az ACN Digitális Telefonszolgáltatást? Az ügyfélnek szüksége lesz olyan szélessávú internetre, amelynek az

Részletesebben

ESET Smart Security. telepítési útmutató

ESET Smart Security. telepítési útmutató ESET Smart Security telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató

TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató TomTom Start 20-as sorozatú referencia útmutató Tartalom A doboz tartalma 6 A doboz tartalma... 6 Ezt olvassa el először! 7 A készülék autóba szerelése... 7 Bekapcsolás és kikapcsolás... 7 Beállítás...

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan

Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan Bankkártya Általános Szerződési Feltételek bankkártyákra vonatkozóan A jelen módosítással a Bankkártya Általános Szerződési Feltételek Chippel ellátott bankkártyákra vonatkozóan elnevezésű jelen üzletszabályzat

Részletesebben

Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról

Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu Tájékoztató a K&H e-bank biztonságos használatáról A K&H Bank internetbank

Részletesebben

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Felhasználói kézikönyv Magyar 2010. június Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre

Részletesebben