- Kisvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma fő között van.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "- Kisvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10-50 fő között van."

Átírás

1 Az OMÉK Élelmiszer Díj pályázat bemutatása Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Élelmiszer Díj elnyerésére kiírt pályázatot a következő kategóriákban lehet benyújtani: - Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10 fő alatt van. - Kisvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma fő között van. - Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 50 fő felett van. A pályázat benyújtásakor a pályázónak jeleznie kell, melyik kategóriába sorolható a vállalkozása. A kategóriákon belül egy pályázó (a 75. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) maximum három, kiállított feldolgozott élelmiszer termékével vagy közvetlen fogyasztásra szánt termékével pályázhat. Kézműves termék alatt a kézzel vagy nem iparszerű eljárás alkalmazásával előállított élelmiszert kell érteni. Minden termék esetén külön pályázatot kell benyújtani, azokat összevonni nem lehet. Mindhárom kategóriában egy-egy termék díjazására nyílik lehetőség. A pályázaton való részvétel térítésmentes. I. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények Kistermelő és kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke kategóriában 2.1 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsősorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes,esztétikus, illetve milyen összhangban van a külső megjelenés a belső tartalommal. További szempont, hogy a csomagolás tükrözze a hagyományos jelleget. 2.2 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektől eltérő, különleges, egyedi tulajdonsággal vagy hagyománnyal bírjon, illetve előállítása hagyományos elemet tartalmazzon. Amennyiben a termék előállítása során nem követeli meg a technológia, úgy mesterséges adalékanyagoktól mentes legyen. Az értékelésnél előnyt jelent az igazolhatóan magyar alapanyag használata. 2.3 Érzékszervi tulajdonság

2 A benyújtott termékkel szemben alapvető elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezőek, harmonikusak legyenek. Előnyt jelent a jellegzetes, egy-egy kisebb terület, régió hagyományos ízvilágát bemutató érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező termék. 2.4 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevők körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékről van szó, milyen mértékű újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen értékesítési csatornákon jut el a fogyasztókhoz a termék, mit tesz a pályázó a szélesebb körű megismertetés érdekében. Alapvető követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minőségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában! Kisvállalkozás által előállított termék, valamint közepes- és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriákban 2.5 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsősorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külső megjelenés a belső tartalommal. Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a csomagolás a környezetet a lehető legkisebb mértékben terhelje. Előnyt jelent a fogyasztói felhasználást könnyítő csomagolás, a könnyen áttekinthető, egyértelmű fogyasztói tájékoztatás, piktogramok használata. Külön előnyt biztosít, ha a jelölésben a nemzetközi kódrendszereket úgy jelenítik meg, hogy azok a korszerű leolvasó rendszerekkel, pl. okos telefonokkal a fogyasztók számára is elérhető információkat tartalmaznak. 2.6 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál vizsgált szempont egyebekben, a kíméletes, különleges technológia, illetve a jobb minőséget biztosító gyártási technológia alkalmazása. Szempont továbbá a különlegesen jó összetétel, beltartalmi érték, és a kategórián belül kevesebb adalékanyag vagy természetes adalékanyag használata, illetve hogy a hasonló termékektől milyen eltérő, különleges tulajdonsággal bír. Az értékelésnél előnyt jelent a magyar alapanyag vagy a biogazdálkodásból származó alapanyag használata. 2.7 Érzékszervi tulajdonság A pályázatra benyújtott termékkel szemben elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezőek legyenek. Előnyt élveznek a különleges, prémium minőségű, standardizált termékek.

3 2.8 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál a bírálók azt értékelik, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert a fogyasztók/vevők körében. Amennyiben még nem bevezetett termékről van szó, milyen mértékű újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék. Alapvető követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minőségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában. II. Egyéb pályázati feltételek mindhárom kategória esetén 3.1 Termékismertető benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetőt kell benyújtania. Az ismertetőben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetőség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetőt a média rendelkezésére bocsátjuk. 3.2 Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - a 7 fős zsűri létszámot figyelembe véve - elegendő mennyiségű termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévő, azonos termékek jellemzőivel. A termékmintákat legkésőbb szeptember 12-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér 11.) 375 számú szobájában kell leadni. Amennyiben a bírálat megkezdésének időpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minősítést. III. A pályázat elbírálásának menete 4.1 A pontozásos értékelés szempontjai A pályázatok elbírálása egy 20 pontos súlyozó faktoros értékelő rendszerben történik, melynek során a bírálók a fent említett külső és belső termék tulajdonságokat, jellemzőket, valamint az érzékszervi jellemzőket vizsgálják. A termék minőségét befolyásoló egyes értékmérő tulajdonságok, az értékelés során adható ok, valamint a súlyozó faktorok: Kistermelő és kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke kategóriában

4 Értékmérő tulajdonságok Adható Súlyozó faktor Esztétikai megjelenés, csomagolás 0-5 0,6 Különlegesség, egyediség 0-5 1,2 Érzékszervi tulajdonság 0-5 1,6 Piaci, fogyasztói ismertség vagy újdonság érték 0-5 0,6 Kisvállalkozás által előállított termék, valamint közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék kategóriákban Értékmérő tulajdonságok Adható Súlyozó faktor Esztétikai megjelenés, csomagolás 0-5 0,8 Különlegesség, egyediség 0-5 1,0 Érzékszervi tulajdonság 0-5 1,4 Piaci, fogyasztói ismertség vagy újdonság érték 0-5 0,8 A zsűri tagjai egy-egy értékmérő tulajdonságra csak egész ot adnak. Az adható súlyozatlan ok értéke, ha a termék az előírt követelményeket: - kiváló színvonalon teljesíti 5 pont - jó színvonalon teljesíti 4 pont - teljesíti 3 pont - többségében teljesíti 2 pont - hiányosan teljesíti 1 pont - nem teljesíti 0 pont A zsűri tagjai által az egyes értékmérő tulajdonságokra adott átlag ok súlyozó faktorral történő szorzása, majd a súlyozott ok összege adja a termékre vonatkozó összot. Az így kapott okat a zsűri rangsorolja. A zsűri által kialakított pontozási sorrendet a különdíjat felajánló szervezetek és személyek is figyelembe vehetik A díjak átadása, OMÉK logó használata A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Élelmiszer Díjat nyert termékeken a díjazás ténye és az OMÉK logó feltüntethető.

5 4.3. A bíráló bizottság összetétele A pályázatokat egy 7 fős zsűri értékeli, melynek tagjai az alábbi szervezetek képviselői: - Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály (2 fő: 1 elnök, 1 bíráló) - Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárpiaci Főosztály (1 fő) - Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ (1 fő) - Agrármarketing Centrum (1 fő) - Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (1 fő) - Akkreditált élelmiszervizsgáló laboratórium (1 fő)

6 OMÉK Állattenyésztési Díj I. Az OMÉK Állattenyésztési Díj pályázat bemutatása Pályázati részvétel: A díjra az OMÉK-on megjelenő ipari kiállítók pályázhatnak. A pályázaton való részvétel térítésmentes. A pályázat célja: az állattenyésztési ágazatokhoz kapcsolódó cégek innovációs, illetve fejlesztési törekvéseinek, továbbá a piacon elért eredményeinek elismerése. A pályázat tartalma: a kitöltött pályázati adatlap, valamint a pályázatra nevezni kívánt termék/termékek, termékcsalád részletes ismertetése. Pályázati kategória: Állattenyésztés. II. A pályázatok elbírálásának menete Értékelési szempontok: A zsűri tagjai az alábbiakban megadott szempontok szerint értékelik a terméket, és 0-5 pontot adnak minden szempontra. A zsűri tagjai egy-egy értékmérő tulajdonságra csak egész ot adnak. Az összesített határozza meg a végső rangsort. 1. Származási és előállítási hely: a pontozásnál előnyt jelent és több pontot ér, ha a termék magyar eredetű, hazai munkaerő állítja elő, magyar szellemi termék vagy a marketing kommunikáció, piaci stratégia magyar. Kevesebb pontot ér a külföldről importált kész vagy félkész termék hazai forgalmazása vagy viszonteladása. 2. Piacra kerülés ideje: az értékelés fontos szempontja, hogy a termék mennyire új, hiszen ez meghatározhatja annak piaci elterjedését, a referenciák és háttérvizsgálatok számát. Több pontot kap a fejlesztés vagy bevezetés alatt álló termék, kevesebbet a már piacra bevezetett vagy az évek óta piacon lévő termék. 3. Aktualitás: a termékdíj odaítélésénél lényeges, hogy adott termék mennyire illeszkedik a kor piaci, illetve fogyasztói igényeihez. Ezzel a szemponttal éppen a termék ezen tulajdonságát értékeli a zsűri. Kisebb ot kap a régebbi trendek alapján készített termék és többet a jelenleg aktuális vagy divatos termék. 4. Innovációs érték: ennél a szempontnál a termék újszerűségét, egyediségét, illetve a gyártó kreativitását értékeli a zsűri. A termékgyártás egyik alapvető célja az innováció, így e tulajdonság értékelése elengedhetetlen a termékdíj esetén.

7 5. Tudományos háttérvizsgálatok: sok esetben találkozunk adott terméket dicsérő, ám egyáltalán nem objektív vagy kellően megalapozott vizsgálati eredményekkel. Az értékelésnél előnyt jelent a tudományos háttérrel végzett összehasonlító (akár publikált) vizsgálatok vagy objektív értékelések a termék ár:érték arányáról, összetételéről, tulajdonságairól stb. 6. Értékesítési referenciák: egy-egy termék legbeszédesebb értékmérője a piaci részesedése, a fogyasztói kedveltség. Ennek egyik legjobb mutatója az, hogy kik a cég fontosabb partnerei, akik a terméket használják vagy milyen piaci részesedéssel rendelkezik a termék. III. A díjak átadása, OMÉK logó használata A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Állattenyésztési Díjat nyert termékeken a díjazás ténye és az OMÉK logó az feltüntethető. IV. A bíráló bizottság tagjai - Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztálya: 1 fő - Vidékfejlesztési Minisztérium Mezőgazdasági Főosztálya: 1 fő - Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége: 1 fő - Magyar Állattenyésztők Szövetsége: 1 fő V. Pályázati adatlap Pályázati kategória: Állattenyésztés 1. A pályázó neve, címe, cégvezető neve, a kapcsolattartó neve, beosztása, elérhetőségei (tel, fax, ): 2. A pályázó bemutatása, tevékenységi körének leírása: (max. 800 karakter) 3. A pályázatra nevezni kívánt termék/termékek vagy termékcsoport részletes bemutatása: (max karakter)

8 Az OMÉK Biogazdálkodási Díj pályázat bemutatása Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás Biogazdálkodási Díj elnyerésére kiírt pályázatot benyújthat bármely kis-, közepes- és nagyvállalkozás, őstermelő, családi gazdaság, amely alávetette magát állami kontroll alatt működő ellenőrzési rendszernek, és erről érvényes tanúsítvánnyal is rendelkezik. Egy pályázó (a 75. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) maximum három, kiállított feldolgozott bioélelmiszer termékével vagy közvetlen fogyasztásra szánt termékével pályázhat. Kézműves termék alatt a kézzel vagy nem iparszerű eljárás alkalmazásával előállított bioélelmiszert kell érteni. Minden termék esetén külön pályázatot kell benyújtani, azokat összevonni nem lehet. A pályázaton való részvétel térítésmentes. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények 2.1 Esztétikai megjelenés, csomagolás Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelési szempontnál a bírálók elsősorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külső megjelenés a belső tartalommal. További szempont a természetes, egyszerű, újrahasznosítható, vagy könnyen lebomló csomagoló anyagok használata. 2.2 Különlegesség, egyediség Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektől eltérő, különleges, egyedi tulajdonsággal vagy hagyománnyal bírjon, illetve előállítása hagyományos elemet tartalmazzon. Az értékelésnél előnyt jelent az igazolhatóan magyar alapanyag használata. 2.3 Érzékszervi tulajdonság A benyújtott termékkel szemben alapvető elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezőek, harmonikusak legyenek. Előnyt jelent a jellegzetes, egy-egy kisebb terület, régió hagyományos ízvilágát bemutató érzékszervi tulajdonságokkal rendelkező termék. 2.4 Piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság érték A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevők körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékről van szó, milyen mértékű újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék. Alapvető követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minőségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában!

9 Egyéb pályázati feltételek 3.1 Termékismertető benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetőt kell benyújtania. Az ismertetőben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetőség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetőt a média rendelkezésére bocsátjuk. 3.2 Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - a 7 fős zsűri létszámot figyelembe véve - elegendő mennyiségű termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévő, azonos termékek jellemzőivel. A termékmintákat legkésőbb szeptember 12-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér 11. ) 361 számú szobájában kell leadni. Amennyiben a bírálat megkezdésének időpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minősítést. A pályázat elbírálásának menete 4.1 A pontozásos értékelés szempontjai A pályázatok elbírálása egy 20 pontos súlyozó faktoros értékelő rendszerben történik, melynek során a bírálók a fent említett külső és belső termék tulajdonságokat, jellemzőket, valamint az érzékszervi jellemzőket vizsgálják. A termék minőségét befolyásoló egyes értékmérő tulajdonságok, az értékelés során adható ok, valamint a súlyozó faktorok: Értékmérő tulajdonságok Adható Súlyozó faktor Esztétikai megjelenés, csomagolás 0-5 0,6 Különlegesség, egyediség 0-5 1,2 Érzékszervi tulajdonság 0-5 1,6 Piaci, fogyasztói ismertség vagy újdonság érték 0-5 0,6 A zsűri tagjai egy-egy értékmérő tulajdonságra csak egész ot adnak. Az adható súlyozatlan ok értéke, ha a termék az előírt követelményeket:

10 - kiváló színvonalon teljesíti 5 pont - jó színvonalon teljesíti 4 pont - teljesíti 3 pont - többségében teljesíti 2 pont - hiányosan teljesíti 1 pont - nem teljesíti 0 pont A zsűri tagjai által az egyes értékmérő tulajdonságokra adott átlag ok súlyozó faktorral történő szorzása, majd a súlyozott ok összege adja a termékre vonatkozó összot. Az így kapott okat a zsűri rangsorolja. A zsűri által kialakított pontozási sorrendet a különdíjat felajánló szervezetek és személyek is figyelembe vehetik A díjak átadása, OMÉK logó használata A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Biogazdálkodási Díjat nyert termékeken a díjazás ténye és az OMÉK logó feltüntethető A bíráló bizottság összetétele: - Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály (1 fő elnök) - Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály (1 fő) - Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (1 fő) - Agrármarketing Centrum (1 fő) - Magyar Biokultúra Szövetség (1 fő) - Magyar Ökológiai Gazdálkodásért Egyesület (1 fő)

11 Az OMÉK Halászati késztermék díj pályázat bemutatása Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás OMÉK HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ elnyerésére kiírt pályázatot benyújthatja bármely halászati késztermék előállítással foglalkozó kis- közepes- és nagyvállalkozás. A kategóriákon belül egy pályázó (a 75. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) egy termékkel pályázhat. A pályázaton való részvétel térítésmentes. A OMÉK HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ pályázói között kiosztásra kerül a OMÉK KÖZÖNSÉGDÍJAS HALÁSZATI TERMÉKE DÍJ is, melyet a látogatóközönség szavazati alapján ítélnek oda. 1.1 Jelentkezési adatlap A díjra be kell jelentkezni a termék-előállítónak egy egyszerű adatlapon, ami tartalmazza az alábbiakat: - a termék neve; - a termék előállítója; - a termék gyártási lapja becsatolva; - a kiállított termék pontos helye a 75. OMÉK-on belül. 1.2 Termékismertető benyújtása Valamennyi pályázó termékhez a pályázónak egy rövid termékismertetőt kell benyújtania. Az ismertetőben emelje ki különösen azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, amelyek a pályázó megítélése szerint a bírálat szempontjából lényegesek. A megfogalmazás során lehetőség szerint vegyék figyelembe, hogy díjazás esetén ezt a termékismertetőt a média rendelkezésére bocsátjuk. A kiállítás során ágazati kapcsolódású konferencia (2011. szeptember 30. péntek) is megrendezésre kerül. A konferencia részeként a. OMÉK HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ apropóján a termékek rövid ismertetőjére is sor kerül majd, amelyre a pályázóknak kb. 5 perces kötetlen ismertetővel, termékbemutató poszterrel és kóstoltatási célú termékmintával (kb. 30 fő részére) kell készülniük. 1.3 Termékminta biztosítása A bírálatokhoz - az 5 fős zsűri létszámot figyelembe véve - elegendő mennyiségű termékmintát kell a pályázónak biztosítania. A minta csomagolása, jelölése és beltartalmi tulajdonságai egyezzenek meg a forgalomban lévő, azonos termékek jellemzőivel. A bírálatra benyújtott mintákat az AMC által előzetesen jelzett időpontban (legkésőbb szeptember 12-én 15 óráig a Vidékfejlesztési Minisztérium (Budapest Kossuth Lajos tér számú szobájában) kell leadni. a megadott címre kell a pályázónak eljuttatnia. Amennyiben a bírálat megkezdésének időpontjáig nem érkezik be minta, a bíráló bizottság nem végzi el a minősítést.

12 IV. A díj elnyerésére pályázó termékkel szemben támasztott követelmények 2.1 A termék esztétikai megjelenése, csomagolása Az esztétikai megjelenés és csomagolás értékelése során a bírálók elsősorban azt vizsgálják, hogy a termék megjelenése mennyire vonzó, igényes, esztétikus, illetve milyen összhangban van a külső megjelenés a belső tartalommal. Előnyt jelent a fogyasztói felhasználást könnyítő csomagolás, a könnyen áttekinthető, kielégítő és közérthető fogyasztói tájékoztatás. A csomagolás a környezetet a lehető legkisebb mértékben terhelje. 2.2 A termék különlegessége, egyedisége, újszerűsége Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a hasonló termékektől eltérő, különleges, egyedi tulajdonsággal bírjon, illetve előállítása hagyományos, tájjellegű elemet tartalmazzon. Amennyiben a termék előállítása során nem követeli meg a technológia, úgy mesterséges adalékanyagoktól lehetőleg mentes legyen. Az elbírálásnál ugyancsak vizsgált szempont a kíméletes, különleges, környezetkímélő technológia, illetve a jobb minőséget biztosító gyártási technológia alkalmazása a feldolgozás és termék-előállítás során. Szempont továbbá a különlegesen jó összetétel, beltartalmi érték, a termék egészségvédő hatása (pl. omega-3 zsírsav tartalom) és a kategórián belül kevesebb adalékanyag vagy természetes adalékanyag használata, illetve hogy a hasonló termékektől milyen eltérő, különleges tulajdonsággal bír. Az értékelésnél előnyt jelent a magyar alapanyag vagy a biogazdálkodásból származó alapanyag használata, ennek nyomonkövethetősége. 2.3 A termék érzékszervi tulajdonságai A benyújtott termékkel szemben alapvető elvárás, hogy gyártási hibáktól mentes legyen és érzékszervi tulajdonságai minden szempontból kedvezőek és harmonikusak legyenek. A termék legyen ízletes és vonzó megjelenésű. 2.4 A termék piaci, fogyasztói ismertsége, elismertsége vagy újdonság értéke A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál be kell mutatni a vállalkozás piaci tevékenységét, abból a szempontból, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert saját környezetében (a fogyasztók/vevők körében), illetve amennyiben még nem bevezetett termékről van szó, milyen mértékű újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen értékesítési csatornákon jut el a fogyasztókhoz a termék, mit tesz a pályázó a szélesebb körű megismertetés érdekében. A piaci, fogyasztói ismertség, elismertség vagy újdonság szempontnál a bírálók azt értékelik, hogy a pályázott termék mennyire ismert, elismert a fogyasztók/vevők körében. Amennyiben még nem bevezetett termékről van szó, milyen mértékű újdonság értékkel rendelkezik. A bemutatásból derüljön ki, hogy milyen piaci pozíciót foglal el a termék, a belföldi értékesítésen kívül exportra is kerül-e a termék. Alapvető követelmény, hogy valamennyi pályázott termék feleljen meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek, mind a csomagolásban, jelölésben, összetételben, valamint minőségi és élelmiszerbiztonsági tulajdonságában!

13 V. A pályázat elbírálásának menete 3.1 A pontozásos értékelés szempontjai A pályázatok elbírálása súlyozó faktoros értékelő rendszerben történik, melynek során a bírálók a fent említett külső és belső termék tulajdonságokat, jellemzőket, valamint az érzékszervi jellemzőket vizsgálják. A termék minőségét befolyásoló egyes értékmérő tulajdonságok, az értékelés során adható ok, valamint a súlyozó faktorok: Szempont 1. A késztermék csomagolása 2. A késztermék esztétikai megjelenése 3. A késztermék különlegessége, egyedisége, újszerűsége 4. A késztermék alapanyaga 5. A késztermék előállítása 6. A gyártási technológia 7. A késztermék beltartalma 8. A késztermék ízletessége 9. Gyermekbarátság Pontszám 0 pont 1 pont 2 pont 3 pont szegényes színvilág, sérülékeny, könnyen koszolódó, csak a kötelezően előírt információk és azok is nehezen olvashatók szegényes, a termék jellegének nem megfelelő megjelenés (szín, állag, struktúra, illat) szokványos, egyediséget, földrajzi eredetet nem tükröző termék kevesebb, mint 70%-ban hazai előállítású nem vidéki térségben lett előállítva nem környezetkímélő, energiapazarló hozzáadott tartósítószereket és ízfokozókat bőven tartalmaz kellemetlen ízű, mellékízektől sem mentes erősen szálkás és csontos 70-80%-ban hazai előállítású 80-90%-ban hazai előállítású - - attraktív, figyelemfelkeltő, ellenálló csomagolás, jól olvasható alapvető és plusz fogyasztói tájékoztatás a termékről és az előállítóról attraktív, a termék jellegének megfelelő megjelenés (szín, állag, struktúra, illat) egyediséget, földrajzi eredetet tükröző újszerű, innovatív termék több, mint 90%- ban hazai előállítású vidéki térségben lett előállítva környezetkímélő, energetikailag hatékony hozzáadott tartósítószerektől és ízfokozóktól mentes ízletes, mellékízektől mentes szálka- és csontmentes Súlyoz ó faktor 0,7 0,9 0,9 0,6 0,5 0,7 1,0 1,0 1,2 Végső pontérték *

14 10. Eltarthatóság 2-3 nap 4-5 nap 6-7 nap több mint 1 hét 0,6 Összesen: * Végső pontérték = adott x súlyozó faktor (pl. 3 pont x 0,5 = 1,5)

15 A zsűri tagjai egy-egy értékmérő tulajdonságra csak egész ot adnak. Az adható súlyozatlan ok értéke, ha a termék az előírt követelményeket: - kiváló színvonalon teljesíti 3 pont - teljesíti 2 pont - hiányosan teljesíti 1 pont - nem teljesíti 0 pont A zsűri tagjai által az egyes értékmérő tulajdonságokra adott átlag ok súlyozó faktorral történő szorzása, majd a súlyozott ok (végső pontértékek) összege adja a termékre vonatkozó összot. Az így kapott ok alapján a nevezett késztermékeket a zsűri rangsorolja. Az OMÉK KÖZÖNSÉGDÍJAS HALÁSZATI TERMÉKE DÍJ nyertese az a termék, amelyikre a legtöbb szavazatot adták le, vagyis az odaítélése egyszerű szavazattöbbség alapján történik A díj átadása A díj átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. A HALÁSZATI KÉSZTERMÉK- DÍJAT nyert termékeken a díjazás ténye és a 75. OMÉK logó feltüntethető. HALÁSZATI KÉSZTERMÉK-DÍJ ZSŰRI A) A pályázatokat egy 5 fős zsűri értékeli, melynek tagjait az alábbi szervezetek delegálják, úgy, hogy 1 szervezet 1 főt jelölhet zsűritagként: - Vidékfejlesztési Minisztérium, Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztály (VM EHVF); - Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárpiaci Főosztály (VM AF); - Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrármarketing Centrum (VM AMC); - Magyar Akvakultúra Szövetség (MASZ); - Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetsége (MAHAL); B) A zsűri előre megadott objektív szempontrendszer, személyes kóstolók és benyomások alapján értékel. C) A zsűri elnökét az AMC delegálja. A végső eredményt a zsűri elnöke közli az OMÉK szervezői irányába.

16 OMÉK Innovatív Borászat Díj Az innováció, a folyamatos fejlesztés minden vállalkozás számára az eredményes működés alapjának tekinthető. Az OMÉK kiállítás szervezői számára ezért nagyon fontos, hogy díjazza azt a kiállító borászatot, amely a fejlesztésben, az újszerű, előremutató gondolatok megvalósításában példamutató az ágazat többi szereplői számára. A zsűri azon pályázókból választja ki a díjazottakat, amelyek az alábbi területek közül minél többen bizonyítják, hogy méltóak az innovatív borászat címre: Borászat létesítménye Borkészítés Értékesítés Kereskedelem Marketing (kommunikáció, médiahasználat, tevékenység a világhálón, kapcsolat a fogyasztókkal) Az értékelés során az egyes területeken bemutatott innovatív tevékenységek egyenlő súllyal kerülnek értékelésre. A pályázatban részterületenként maximum egy oldalban kell röviden, lényegre törően bemutatni az adott témában megvalósított innováció jellegét. A pályázók közül egy díjazott pincészet kerül kiválasztásra. A bíráló bizottság összetétele: - Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárpiaci Főosztály (1 fő) - Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (1 fő) - Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége (1 fő) - Vindependent (1 fő) - Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. (1 fő) - Agrármarketing Centrum (1 fő)

17 OMÉK Növénytermesztési Díj valamint OMÉK Kertészeti Díj bemutatása A pályázat célja: elismerésben részesíteni azokat a cégeket, amelyek a szakmai zsűri megítélése szerint a közelmúltban a legtöbbet tettek a növénytermesztéshez kapcsolódó agrotechnikai, növény-genetikai, agrárinformatikai ismeretek, termékek fejlesztéséért, ezáltal a magyar növénytermesztés és kertészet eredményességének és versenyképességének javításáért. 1. Pályázati részvétel: jelentkezhet minden természetes és jogi személy, aki saját standdal és a pályázott termékkel részt vesz a 75. OMÉK-on és a pályázati adatlap beküldésével jelzi részvételi szándékát. A pályázaton való részvétel díjtalan. 2. A pályázat tárgya: a pályázónak a magyar növénytermesztők részére kínált és folyamatosan forgalmazott valamely terméke, termékcsaládja és az ahhoz kapcsolódó termesztés technológiája, amely olyan újszerű tulajdonsággal, újdonságtartalommal bír, amely által jelentősen javítja a gazdálkodás minőségét, jövedelmezőségét, fókuszban a szélsőséges időjárás negatív hatásainak mérséklését eredményező megoldásokra. 3. A pályázat tartalma: a kitöltött pályázati lap, valamint a pályázatra nevezni kívánt termék, termékcsalád részletes ismertetése. 4. Pályázati kategóriák: I. Növénytermesztés II. Kertészet 5. Bírálati szempontok: a zsűri tagjai döntésüket az alapján hozzák meg, hogy az adott termék, termékcsoport mennyiben újszerű, mekkora újdonságtartalommal bír, ezáltal mennyiben segíti a növénytermesztésben dolgozók munkáját, növeli a termelés jövedelmezőségét. 6. A pályázat díjazása: A díjak átadására valamennyi OMÉK díj átadásával egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor. Az OMÉK Díjat nyert termékeken a díjazás ténye és az OMÉK logó feltüntethető. 7. A bíráló bizottság tagja: - Vidékfejlesztési Minisztérium, Mezőgazdasági Főosztály (2 fő: 1 elnök, 1 bíráló) - Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárpiaci Főosztály (1 fő) - Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ (1 fő) - Agrármarketing Centrum (1 fő) - Vetőmag Szövetség és Terméktanács (1 fő)

18 - Magyar Agrárkamara (1 fő) Pályázati adatlap Pályázati kategória: (kérjük megjelölni a megfelelő sort) I. kategória: Növénytermesztés II. kategória: Kertészet 1. A pályázó neve, címe, cégvezető neve, a kapcsolattartó neve, beosztása, elérhetőségei (tel, fax, ): 2. A pályázó bemutatása, tevékenységi körének leírása (max. 800 karakter): 3. A pályázatra nevezni kívánt termék vagy termékcsoport részletes bemutatása: (max karakter)

19 OMÉK Agrárfejlesztési Díj bemutatása A folyamatos és magas színvonalú kutató-fejlesztő tevékenység elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyar agrárgazdaság megfeleljen a jövő kihívásainak, igazodjon a nemzetközi törekvésekhez és versenyképessége javuljon. Az OMÉK kiállítói számára kiemelt jelentőségű azon magyar agrárkutatásban érintett intézmények díjazása, amelyek innovatív magyar terméket vagy szolgáltatást nyújtanak vagy olyan technológia fejlesztést dolgoztak ki, amellyel a termelés gazdaságosabb, hatékonyabb vagy jobb minőségű terméket hoz létre. A Bíráló Bizottság összetétele: A VM Kutatás- és Oktatásszervezési Főosztálya (2 fő: 1 elnök, 1 bíráló), a VM Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya (1 fő bíráló), a VM Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztálya (1 fő bíráló), az Agrármarketing Centrum (1 fő bíráló) és az Agrárkutató Intézmények Országos Szövetsége (1 fő bíráló) által alkotott Bíráló Bizottság azon pályázókból választja ki a díjazottat, amelyek az alábbi szempontok szerint benyújtott pályázat, valamint a helyszíni szemle alapján a legalkalmasabbnak bizonyul a címre. 1. Szakmai szempontok - A pályázó bemutatkozása (szakterület, piaci pozíció, K+F partnerei, elérhetőség). - Az utóbbi 5 évben kifejlesztett termék/szolgáltatás/technológia leírása (újdonságtartalom, eredetiség, hozzáadott érték, szabadalom, minősítés megjelölése, ha van, stb.). - A termék/szolgáltatás/technológia eladásából származó gazdasági haszon, előállított, eladott mennyiség. - A termék/szolgáltatás/technológia felhasználói köre és módja. - Referenciák. A pályázók köre: - Magyarországon bejegyzett társaság, - Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó, - magyar költségvetési szerv. A pályázat terjedelme nem haladhatja meg a 15 oldalt (A4, Times New Roman 13).

20 OMÉK Mezőgazdasági Gépesítési Díj bemutatása 1. A 75.OMÉK alkalmával kiállító, résztvevő magyar mezőgazdasági gép gyártók a mellékelt Pályázati Lapot kitöltik. 2. Kijelölt szakértők (pályázatonként kettő) a mellékelt Értékelő Lap alapján pontozzák a pályázatokat. 3. Kijelölt zsűri, a szakértői vélemények figyelembevételével, szavazással eldönti a díjazottat. 4. A pontozást lebonyolító testület tagjai az MGI munkatársai, akik a hazai szakembereknek, mint bírálóknak kiküldik az anyagokat és összesítő táblázatot készítenek: Növénytermesztés, logisztika: Dr. Csatár Attila, Kocsis László. Állattenyésztés, bio-energetika: Dr. Herdovics Mihály, Dr. Bellus Zoltán. 5. A zsűri javasolt tagjai: - Dr. Fenyvesi László főigazgató VM MGI elnök, - Dr. Szabó István dékán SZIE GEK, - Fekete Gyula főtitkár Magyar Mezőgépgyártók Szövetsége, - Nagy László Magyar Mezőgép Forgalmazók Szövetsége, - Pálinkás Gábor szak-újságíró Mezőgazdasági Technika főszerkesztő-helyettes, - Hatala László szak-ujságíró GépMAX főszerkesztő, - Kutatás- és Oktatásszervezési Főosztály képviseletében 1 fő, - Agrármarketing Centrum képviseletében 1 fő.

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN

78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN 78. OMÉK ÉLELMISZER DÍJ 2017. ÉVI PÁLYÁZATI KIÍRÁS 3 KATEGÓRIÁBAN i. Kistermelő, vagy kézműves terméket előállító mikrovállalkozás terméke ii. Kisvállalkozás által előállított termék iii. Közepes-és nagyvállalkozás

Részletesebben

A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei

A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei A 76. OMÉK termékdíjak pályázókat érintı meghirdetésre kerülı feltételei 1. Az OMÉK Élelmiszer Díj pályázat I. A díj elnyerésére a pályázóval szemben támasztott követelmények 1.1 Az Országos Mezıgazdasági

Részletesebben

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az FVM pályázatot hirdet a 2007. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre kerülő pályázat célja azon

Részletesebben

Pályázati felhívások. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére.

Pályázati felhívások. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére. H I V A T A L O S É R T E S Í T Õ 2011. évi 25. szám 4895 IV. Pályázati felhívások A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2012. évi Magyar Agrárgazdasági Minõség Díj elnyerésére A pályázat

Részletesebben

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2011. évi Észak-magyarországi Regionális INNOVÁCIÓS DÍJ elnyerésére A NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, az Északmagyarországi Regionális Fejlesztési, valamint

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre Budapest X., Albertirsai út 10. Levélcím 1441 Budapest, Pf. 44. Tel: +06 1 263-6455, Fax: +06 1 263 6086 K&H Bank 10402283-50526554-52511006 SIRHA Budapest - Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari,

Részletesebben

Bács-Kiskun Megye Szörpje 2018 A SZÖRPKIVÁLASZTÁS SZABÁLYZATA

Bács-Kiskun Megye Szörpje 2018 A SZÖRPKIVÁLASZTÁS SZABÁLYZATA Bács-Kiskun Megye Szörpje 2018 A SZÖRPKIVÁLASZTÁS SZABÁLYZATA 1 2 A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, az évenként megrendezett Nemzeti Szörp és Lekvárverseny keréteben kiválasztja Bács-Kiskun megye legjobb

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére

Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére Pályázati felhívás a Sirha Budapest 2018 Innovációs termékversenyére A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin közös szervezésben, idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékversenyt.

Részletesebben

P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2015 cím elnyerésére

P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2015 cím elnyerésére P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2015 cím elnyerésére A Földművelésügyi Minisztérium (FM) Környezetügyért felelős Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban.

A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. A Nemzeti Parki Termék védjegy minősítési rendszere és követelményei az élelmiszerszabályozásban. Pest megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 Pályázati felhívás Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást jelentet meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj elnyerésére. A felhívás célja a hazai

Részletesebben

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére

Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére Felhívás az Észak-Alföldi Innovációs Díj elnyerésére 2015 A felhívás háttere Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), a Hajdú Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az

A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az PÁLYÁZATI KIÍRÁS A LIFT - S Egyesület és a Magyar Felvonó Szövetség közös pályázatot hirdet az ÉV FELVONÓJA ÉV FELVONÓ ÉPÍTŐELEME cím elnyerésére 2014 Az Év Felvonója díjat olyan új tárgy évben üzembe

Részletesebben

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1.

A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM SZEPTEMBER 1. A MAGYAR PAPRIKA NAPJA MÓRAHALOM 2017. SZEPTEMBER 1. KIÁLLÍTÓI TÁJÉKOZTATÓ Kapcsolat: Kis-Tóth Roland FruitVeB Tel: 06-70-338-9569 E-mail: roland.kis-toth@fruitveb.hu Fax: 06-1-209-1697 www.fruitveb.hu

Részletesebben

LXVII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM október 17. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 10. S z á m T á r g y O l d a l.

LXVII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM október 17. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M. 10. S z á m T á r g y O l d a l. LXVII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2017. október 17. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 10. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény Pályázati felhívás Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért

Részletesebben

P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2013 cím elnyerésére

P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2013 cím elnyerésére P á l y á z a t i f e l h í v á s AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE 2013 cím elnyerésére A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Nemzetgazdasági

Részletesebben

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai

A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai A Hagyományok Ízek Régiók (HÍR) védjegyprogram eredményei és fejlesztési irányai Pallóné Dr. Kisérdi Imola osztályvezető HÍR BB elnök FM Eredetvédelmi Főosztály OMÉK - HÍR Gála 2015. szeptember 24. Védjegyek

Részletesebben

A termékpálya marketing lehetőségei ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS

A termékpálya marketing lehetőségei ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 ALKOHOLOS ITALGYÁRTÁS Az AMC bemutatása 2016. június 15-től a 1259/2016. (VI. 6.) kormányhatározattal létrehozott Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. önálló szervezetként

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner:

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner: VERSENYKIÍRÁS IV. Greennovációs Nagydíj Szakmai partner: IV. Greennovációs Nagydíj 01 VERSENYFELHÍVÁS IV. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ Greennovációs Nagydíj - A környezettudatosabb gazdaságért. A fejlett gazdaságban

Részletesebben

ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZATI KIÍRÁS március 8.

ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZATI KIÍRÁS március 8. ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ ZÖLD PÉNZÜGYEK DÍJ PÁLYÁZAT KÍRÁS 2019. március 8. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) több kategóriában pályázatot hirdet a 2019. évi Zöld Pénzügyek díjak elnyerésére az általa felügyelt pénzügyi

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A SAJÓ ELEMÉR PÁLYÁZAT SZABÁLYZATA (Az Ügyrend 10. melléklete) 2012. 1 1.. A Sajó Elemér pályázat célja és odaítélése 1. A Magyar Hidrológiai Társaság 1981-től évente meghirdeti

Részletesebben

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Előadás- képzés-szaktanácsadás a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont (2632, Letkés

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁS NÉLKÜL NINCS ÉLETKÉPES MEZŐGAZDASÁG; MEZŐGAZDASÁG NÉLKÜL NINCS ÉLHETŐ VIDÉK Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 Dr. Bognár Lajos helyettes

Részletesebben

Pakk Csomagolásdizájn-verseny 2011

Pakk Csomagolásdizájn-verseny 2011 Pakk Csomagolásdizájn-verseny 2011 Versenykiírás A verseny kiírója a Kreatív Csoport termékeinek kiadója, a Professional Publishing Hungary Kiadó Kft. A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben

Részletesebben

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FŐPOLGÁRMESTERI HIVATAL TERASZ BUDAPEST PÁLYÁZATI FELHÍVÁS BUDAPEST 2014. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA,

Részletesebben

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával

Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata kertet működtető közösségek részére az Agrár Marketing Centrum támogatásával Pályázók köre: Pályázatot nyújthat be bármely olyan közösség, mely kertet művel gyerekek

Részletesebben

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont, 2632 Letkés Dózsa György út 22. IDŐ ELŐADÁS SZAKTANÁCSADÁS KÉPZÉS 2014.09.27 Innováció a helyi gazdaság integrált

Részletesebben

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 A Szegedi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Rektorhelyettese pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs díj elnyerésére. 1. A Pályázat célja:

Részletesebben

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához A védjegy A Duna-Ipoly nemzeti parki védjegyet az 1. számú melléklet tartalmazza. A védjegy célja (1)

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS)

Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája (ÉFS) Előzmények 2010: Az élelmiszeripar fejlesztésére vonatkozó Tézisek kidolgozása 2011: Nemzeti Vidékstratégia Élelmiszer-feldolgozási részstratégia 2011: Kormányzati kezdeményezésre Élelmiszeripar-fejlesztési

Részletesebben

' ' KIIRAS BEKULDENDO MUNKAK: PRIZMA KREATÍV PR DÍJ

' ' KIIRAS BEKULDENDO MUNKAK: PRIZMA KREATÍV PR DÍJ KIIRAS PRIZMA KREATÍV PR DÍJ A verseny kiírója, a Kreatív Csoport termékeinek kiadója, a Professional Publishing Hungary Kft. A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai pr-projekteket és ügynökségeket,

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. 1. Célja

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ. 1. Célja BALATONVILÁGOS JÖVŐJÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ 1. Célja A Balatonvilágos Jövőjéért Közalapítvány (későbbiekben Alapítvány) abból az okból állította össze jelen Pályázati dokumentációt, hogy

Részletesebben

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia 2020-ig Stratégiai célkitűzések a vidéki munkahelyek

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/90-1/2015/I Üi.: Tóth Ferenc Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Best of Makó turisztikai pályázat kiírása

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÁLYÁZAT CÉLJA 2. A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA 3. A PÁLYÁZÓK KÖRE 4. DÍJAK 5. A PÁLYÁZATI ANYAG TARTALMA, BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK, A BEADÁS

Részletesebben

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszeripari intézkedések. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszeripari intézkedések Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Magyar élelmiszeripar főbb adatok, 2011 Feldolgozóiparon belül a harmadik legjelentősebb ágazat, mintegy 2271

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV ÖTLETFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV ÖTLETFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV ÖTLETFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT A./ ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A Pécsi Tudományegyetem célja, hogy az oktatás valamint a tudományos tevékenység mellett a régió

Részletesebben

Érzékeink csábításában

Érzékeink csábításában Workshop az innovációról Érzékeink csábításában (organoleptikus vizsgálatok napjainkban) Horváthné Dr.Almássy Katalin főiskolai tanár SZTE TIK, 2012. február 16. 1 Az élelmiszerminőség elemei 1. EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése.

A pályázat célja A kiemelkedő színvonalú teljesítmények szakmai elismerése. ALUTA NÍVÓDÍJ 2010 A pályázat kiírója Az ALUTA (Alumínium Ablak és Homlokzat Egyesület) hagyományainak megfelelően nyilvános pályázatot hirdet a tevékenységének célkitűzéseiben megfogalmazott szakmai elvárásoknak

Részletesebben

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ XIX. MAGYAR NYÍLT INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT 2017 TARTALOMJEGYZÉK Pályázati felhívás Pályázati kiírás Nevezési lap PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Pályázó! A Párizsi székhelyű FIABCI nemzetközi ingatlanszakmai

Részletesebben

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a földrajzi árujelzők előiskolája

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a földrajzi árujelzők előiskolája A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy program a földrajzi árujelzők előiskolája PALLÓNÉ DR. KISÉRDI IMOLA osztályvezető, a HÍR BB elnöke FM Eredetvédelmi Főosztály EREDETVÉDELMI FÓRUM 2016. november

Részletesebben

KIÍRÁS

KIÍRÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A S/ALON BUDAPEST LAKÁSTREND KIÁLLÍTÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A 2019. SZEPTEMBER 20-22. KÖZÖTT MEGRENDEZÉSRE KERÜLŐ KIÁLLÍTÁSON ÖNÁLLÓ TERVEZŐI ENTERIŐRBEN VALÓ MEGJELENÉSRE. 2 A PÁLYÁZAT

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Vidékfejlesztési Programban Kis Miklós Zsolt Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkár Miniszterelnökség Hagyomány - Helyi termék - Hálózat Mezőtúr, 2014. november

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Magyar Mérnöki Kamara Közlekedési Tagozata a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával Közlekedésbiztonsági ötlet pályázatot hirdet a közúti közlekedésben résztvevők biztonságának

Részletesebben

Pályázati kiírás. Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére

Pályázati kiírás. Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére Pályázati kiírás Báró Kisteleki Lévay Henrik mellszobrának megtervezésére és kivitelezésére Szobor elhelyezése: Győrújbarát, Baráthegy, Barátság park (Pannónia Barátság park) 1. Kiíró: CIG Pannónia EMABIT

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020.

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020. Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020. Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére

A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A Földművelésügyi Minisztérium pályázati felhívása a 2016. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére A pályázat célja A vidékfejlesztési miniszter által kitűzhető díjakkal kapcsolatos minisztériumi

Részletesebben

Pályázati kiírás. a Tolnai Hírlap kiadására

Pályázati kiírás. a Tolnai Hírlap kiadására Pályázati kiírás a Tolnai Hírlap kiadására 1. A pályázat kiírójának neve, címe, telefon és telefax száma 2. Bevezetés Tolna Város Önkormányzata 7130 Tolna, Hősök tere 1. 74/540-800, fax: 74/443-805 Tolna

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner:

VERSENYKIÍRÁS. IV. Greennovációs Nagydíj. Szakmai partner: VERSENYKIÍRÁS Szakmai partner: 01 VERSENYFELHÍVÁS IV. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ Greennovációs Nagydíj - A környezettudatosabb gazdaságért. A fejlett gazdaságban a környezettudatos vállalati működés alapkövetelmény,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - JELENTKEZÉSI LAP 1.) A pályázat címe: PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTÉS PROFESSZIONÁLIS ÉRTÉKESÍTŐ - továbbképző tanfolyam (komplex értékesítési-értékesítői kompetencia-fejlesztő képzési

Részletesebben

Az ágazati marketing lehetőségei

Az ágazati marketing lehetőségei ÉLELMISZERIPARI KÖRKÉP 2016 MALOM- ÉS SÜTŐIPAR Végváriné Henter Lilla Az AMC bemutatása 2016. június 15-től a 1259/2016. (VI. 6.) kormányhatározattal létrehozott Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. önálló

Részletesebben

Általános Pályázati Feltételek

Általános Pályázati Feltételek Általános Pályázati Feltételek A projekt főbb céljainak bemutatása: AZ azonosítószámú projekt legfőbb célja a Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával,

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ Jelentkezzen most! www.szakkepzesidij.hu Sokféleképpen válhat az egyénbôl egyéniség. A díj A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) felhívással fordul a vállalatokhoz,

Részletesebben

HATÓSÁGI TAPASZTALATOK A VM MAGYAR TERMÉK RENDELETE KAPCSÁN

HATÓSÁGI TAPASZTALATOK A VM MAGYAR TERMÉK RENDELETE KAPCSÁN HATÓSÁGI TAPASZTALATOK A VM MAGYAR TERMÉK RENDELETE KAPCSÁN DR. ORAVECZ MÁRTON elnök Sárváriné Lakatos Éva 2014. május 20. Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Genealógia (származástan) 74/2012.

Részletesebben

PÁLYÁZATI NYOMTATVÁNY

PÁLYÁZATI NYOMTATVÁNY 1. sz. melléklet PÁLYÁZATI NYOMTATVÁNY a Váci Egyházmegye Elismert Személye minősítést tanúsító védjegyének elnyerése céljából Jelen nyilatkozat alapján a Váci Egyházmegye (székhely: 2600 Vác, Migazzi

Részletesebben

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár

Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár Az új Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési stratégiáért felelős helyettes államtitkár 2014. október 30. Herceghalom, Tejágazati Konferencia Az új Közös Agrárpolitika

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS MNB KIVÁLÓSÁGI ÖSZTÖNDÍJRA A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Kara az Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése keretében pályázatot

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program 2014-2020

Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Vidékfejlesztési Program 2014-2020 Együttműködések támogatása Tószegi Orsolya Miniszterelnökség EMVA Stratégiai Főosztály Gyarmat 2015.10.21. Legfontosabb célkitűzések Munkahelyteremtés, vidéki munkahelyek

Részletesebben

A nemzeti minőségrendszerek jelentősége a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy példáján

A nemzeti minőségrendszerek jelentősége a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy példáján A nemzeti minőségrendszerek jelentősége a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegy példáján PALLÓNÉ DR. KISÉRDI IMOLA osztályvezető, a HÍR BB elnöke FM Eredetvédelmi Főosztály Szakmai Fórum 2016. szeptember

Részletesebben

A Fütyülős és az ARC tárgytervező pályázatot hirdet

A Fütyülős és az ARC tárgytervező pályázatot hirdet Hagyatkozz a múltra, alkoss a jelennek, alapozd meg a jövőt! A magyaros motívumkincs aktualizálásával a Fütyülős új divatot teremt. Most te is részese lehetsz a trend-brand építésének! A Fütyülős és az

Részletesebben

Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó).

Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó). A jelentkezés áttekintése Kérjük, töltse ki az alábbi összegző lapot, melynek terjedelme nem haladhatja meg egy A4-es oldal hosszát (körülbelül 500 szó). Sorolja fel a jelentkezésben szereplő videók URL-jét

Részletesebben

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere

Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere Az ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjpályázat kiírási rendszere A, a magyar projektmenedzsment szervezetek által létrehozott közösség, amely évente a Projektmenedzsment világnapján ÉV PROJEKTMENEDZSERE díjat adományoz.

Részletesebben

'15 P A KK VERSENYKIÍRÁS. Csomagolásdizájn-verseny

'15 P A KK VERSENYKIÍRÁS. Csomagolásdizájn-verseny P A KK '15 VERSENYKIÍRÁS VERSENYKIÍRÁS A verseny kiírója a Kreatív magazin kiadója, a Professional Publishing Hungary Kiadó Kft. A verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A díj célja A DUIHK Szakképzési Díj legfôbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált szakképzés társadalmi megbecsülését Magyarországon.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet. a MAGYAR KÉZMŰVES REMEK elismerő cím elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet. a MAGYAR KÉZMŰVES REMEK elismerő cím elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyfordulós pályázatot hirdet a MAGYAR KÉZMŰVES REMEK elismerő cím elnyerésére 1. A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek

Részletesebben

STUDY IN HUNGARY - CAMPUS MUNDI HALLGATÓ TOBORZÁS BRAINSTORMING Budapest, április 7.

STUDY IN HUNGARY - CAMPUS MUNDI HALLGATÓ TOBORZÁS BRAINSTORMING Budapest, április 7. STUDY IN HUNGARY - CAMPUS MUNDI HALLGATÓ TOBORZÁS BRAINSTORMING Budapest, 2016. április 7. Campus Mundi nemzetköziesítés 1. A hazai felsőoktatási intézményekben zajló nemzetköziesítési folyamat elősegítése;

Részletesebben

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT

VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT 3. számú melléklet VÉDJEGYHASZNÁLATI KÉRELEM NYILATKOZAT Jelen nyilatkozat alapján a Duna Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (székhely: 2509 Esztergom, Strázsa-hegy) mint védjegyjogosult Duna Ipoly Nemzeti

Részletesebben

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018

BERUFSBILDUNGSPREIS SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018 Jelentkezzen most! www.szakkepzesidij.hu SZAKKÉPZÉSI DÍJ 2018 A Szakképzési Díj Fôvédnöke: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter A DÍJ CÉLJA A DUIHK Szakképzési Díj legfôbb célja, hogy emelje a gyakorlatorientált

Részletesebben

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Élelmiszer-stratégia 2014-2020. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály A hazai élelmiszer-feldolgozás jelentősége Miért stratégiai ágazat a magyar élelmiszer-feldolgozás? A lakosság

Részletesebben

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához. A védjegy

Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához. A védjegy Pályázati feltételek és bírálati szempontok A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegy használatához A védjegy A Duna-Ipoly Nemzeti Parki Termék védjegyet az 1. számú melléklet tartalmazza. A védjegy célja

Részletesebben

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ

INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ XVI. MAGYAR INGATLANFEJLESZTÉSI NÍVÓDÍJ PÁLYÁZAT 2014 TARTALOMJEGYZÉK Pályázati felhívás Pályázati kiírás Nevezési lap PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Pályázó! A FIABCI Magyar Tagozata ( a Magyar Ingatlanszakmai

Részletesebben

A KMS Védjegy Tanúsító Rendszer bemutatása,

A KMS Védjegy Tanúsító Rendszer bemutatása, A KMS Védjegy Tanúsító Rendszer bemutatása, Tóth Éva vezető auditor Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) EOQ MNB Konferencia Szeged 2015. november 25. A cél és elérésének biztosítása

Részletesebben

SZABÁLYZAT. LEGJOBB SZŐLŐPÁLINKÁJA és Bács-Kiskun megye. LEGEREDMÉNYESEBB PÁLINKAFŐZDÉJE cím kiválasztásához. Bács-Kiskun megye

SZABÁLYZAT. LEGJOBB SZŐLŐPÁLINKÁJA és Bács-Kiskun megye. LEGEREDMÉNYESEBB PÁLINKAFŐZDÉJE cím kiválasztásához. Bács-Kiskun megye SZABÁLYZAT Bács-Kiskun megye LEGJOBB SZŐLŐPÁLINKÁJA és Bács-Kiskun megye LEGEREDMÉNYESEBB PÁLINKAFŐZDÉJE cím kiválasztásához 1 A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat az évenként Kecelen megrendezésre kerülő

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére E-mail: rtdm@rtdm.hu Előzmények PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2012. évi Börzsöny Nyugat-Nógrád Turizmusáért Turisztikai Nagydíj elnyerésére A Börzsöny és Nyugat-Nógrád turizmusában érdekelt és érintett szereplők

Részletesebben

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Készítette: Gódor Amelita Kata, PhD hallgató Enyedi György

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/

JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ JELENTKEZÉSI LAP /kiállítók számára/ a 2009. szeptember 9-13 között a HUNGEXPO területén, a Budapesti Nemzetközi Vásárral egy időben a G pavilonban megrendezendő AGRÁREXPORA / innovációs kiállításra/ /Expo

Részletesebben

FORMA ÉS KARAKTER - a kortárs lépcső

FORMA ÉS KARAKTER - a kortárs lépcső A pályázat kiírója és lebonyolítója A Sani-World Kft. (2000 Szentendre, Kertész u. 10.) által létrehozott Constep design lépcső márka. A pályázat tárgya Utólagosan szerelhető lépcső tervek készítése a

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV TERMÉK-, SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV TERMÉK-, SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ INNOVATÍV TERMÉK-, SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS TÁMOGATÁSA C. BELSŐ PÁLYÁZAT A./ ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A Pécsi Tudományegyetem célja, hogy az oktatás valamint a tudományos tevékenység

Részletesebben

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 -

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - Általános információk A BCE HÖK pályázatot hirdet a Hallgatói

Részletesebben

/2006. ( ) FVM rendelete

/2006. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter Tervezet! /2006. ( ) FVM rendelete a takarmányok előállításáról, forgalomba hozataláról és felhasználásáról szóló 2001. évi CXIX törvény végrehajtásáról

Részletesebben

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye

A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye A Közösségi Bormarketing Program kidolgozásának szakmai háttere, avagy egy összefogás eredménye Reich László (CMC jelölt) Budapest, 2008. március 18. Tartalom Előzmények A közösségi bormarketing program

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium. meghirdeti a 2013/2014 tanévben A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2013/2014 tanévben a "FÖLDTŐL AZ ASZTALIG" AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERTUDOMÁNYI PROJEKTVERSENYT

Részletesebben

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER)

Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához. Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) Közgyűlés tagjai részére tájékoztatás a 2015. december hó 15-i ülés 3. napirendi pontjához Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) 2014-2020 2015.12.15. TÁMOGATÁSI FORRÁS 2014-2020 Darányi Ignác Terv EMVA

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

INNOVÁCIÓS TERMÉKDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

INNOVÁCIÓS TERMÉKDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS TERMÉKDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tisztelt Kiállítónk! Szeretné, hogy terméke/szolgáltatása megkülönböztetett figyelemben részesüljön az AUTOMOTIVE HUNGARY 2018 kiállítás alatt? Induljon Ön is a

Részletesebben

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, Kis- és

Részletesebben

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP Az alábbi űrlap kitöltésével, valamint a tagsági nyilatkozat aláírásával jelentkezhet a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) tagjainak a sorába. CÉGRE/SZERVEZETRE

Részletesebben

2011. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. Szeged, 2011. április 15.

2011. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ. Szeged, 2011. április 15. 2011. ÉVI DÉL-ALFÖLDI INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ Szeged, 2011. április 15. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi

Részletesebben

A magyar élelmiszeripar fejlesztési stratégiájának elemei. Szilágyi Péter közigazgatási főtanácsadó Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

A magyar élelmiszeripar fejlesztési stratégiájának elemei. Szilágyi Péter közigazgatási főtanácsadó Élelmiszer-feldolgozási Főosztály A magyar élelmiszeripar fejlesztési stratégiájának elemei Szilágyi Péter közigazgatási főtanácsadó Élelmiszer-feldolgozási Főosztály A hazai élelmiszer-feldolgozás jelentősége Magyar élelmiszeripar 2014.

Részletesebben

Kategóriánként a legszebbnek tartott helyszín esetében az emléktábla mellé jutalomban (növény) is részesül a pályázó.

Kategóriánként a legszebbnek tartott helyszín esetében az emléktábla mellé jutalomban (növény) is részesül a pályázó. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 2011. április 28-i ülés.9. sz. napirendi pontja Tárgy: Javaslat a "Virágos Új Kőbánya" pályázat kiírására Tisztelt Kerületfejlesztési és

Részletesebben

XI. BRAMAC TETÕFEDÕ BAJNOKSÁG

XI. BRAMAC TETÕFEDÕ BAJNOKSÁG XI. BRAMAC TETÕFEDÕ BAJNOKSÁG Pályázati kiírás a XI. Bramac Te A pályázat célja Szakszerûen kivitelezett, esztétikus Bramac tetôrendszer felhasználásával fedett épületek megismerése, leendô építtetôkkel

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter /2011. ( ) VM rendelete egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról

A vidékfejlesztési miniszter /2011. ( ) VM rendelete egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról 1 A vidékfejlesztési miniszter /2011. ( ) VM rendelete egyes önkéntes megkülönböztető megjelölések élelmiszereken történő használatáról Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI.

Részletesebben

ZSOLNAY CÉH TAGSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

ZSOLNAY CÉH TAGSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pályázatot hirdet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és a Kreatív Ipari Klaszterrel együttműködésben megalakuló Zsolnay Céh tagságára. A Zsolnay márkanév már

Részletesebben