J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének május 18-án, szerdán 17 órakor tartott üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének 2011. május 18-án, szerdán 17 órakor tartott üléséről."

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő - testületének május 18-án, szerdán 17 órakor tartott üléséről. Az ülés helye: Tokorcs Faluház Jelen vannak: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester, Monostori Miklósné alpolgármester, Czöndör Zoltán,Dankovicsné Kovács Edina Zita képviselők. Igazoltan távol: Nagy Mária Terézia képviselő. Igazolatlanul távol: - Tanácskozási joggal megjelent: Major Tiborné körjegyző. Meghívottak: Csizmaziáné Hubert Mária Népjóléti Szolgálat vezetője, Udvardy Szilvia családgondozó, Szabó Edina védőnő. Lakosság részéről: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester megállapította, hogy az ülés határozatképes, a képviselő-testületből 4 fő jelen van. Napirendi pontoknak a meghívóban szereplőket javasolta. Megkérdezte a képviselő-testületet, van e más napirendi pontra javaslatuk. Nem volt más napirendi pont javaslat, a képviselő-testület az alábbi napirendi pontokat tárgyalta meg. 1./ Beszámoló a két ülés közt történt fontosabb eseményekről. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester 2./ Családgondozó tevékenységéről beszámoló. Előadó: Udvardy Szilvia családgondozó 3./ Család és nővédelmi feladatokról beszámoló. Előadó: Szabó Edina védőnő 4./ Gyermekvédelmi tevékenységről beszámoló. Előadó: Major Tiborné körjegyző 5./ Szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadása. Előadó: Major Tiborné körjegyző 6./ Az avar és kerti hulladék nyílttéri égetésről szóló rendelet elfogadása.

2 Előadó: Major Tiborné körjegyző 7./ Faluház nagyterem, bérbeadásának szabályozása. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester 8./ A celldömölki bölcsőde és védőnői szolgálat Celldömölki Kistérségi Önkormányzatainak Többcélú Társulásban történő fenntartás ügyében döntés. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester 9./ Folyó ügyek. tárgyalta meg. A képviselő-testület a napirendi pontokat az alábbiak szerint 1. NAPIRENDI PONT Beszámoló a két ülés közt történt fontosabb eseményekről. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester Lengyelné Csizmazia Éva polgármester szóbeli előterjesztésében elmondta április 21-én részt vettek a szemétgyűjtési akcióban, 25 zsák szemetet gyűjtöttek össze. Regisztráltatták magukat a Teszedd mozgalomba, a rekultivált szeméttelepet megjelölték mint Hulladékpontot. A nyuszi váró ünnepség jól sikerült, szalonna sütéssel zárták a napot. Május 2-án megtörtént a játszótér felülvizsgálata, kisebb hiányosságok voltak, május 7 én volt az Idősek napja, nagyon jó hangulatú délután volt. Javasolta beszámolója elfogadását. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester javasolta beszámolója tudomásul vételét. A képviselő-testület5 igen 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a polgármester beszámolóját tudomásul vette. 2./ NAPIRENDI PONT Családgondozó tevékenységéről beszámoló. Előadó: Udvardy Szilvia családgondozó jegyzőkönyv melléklete. Udvardy Szilvia családgondozó írásos előterjesztése alapján, mely a Hozzászólások: Csizmaziáné Hubert Mária elmondta a szociális ellátások is kiterjednek Tokorcsra, biztosítják az étkeztetést, házisegítségnyújtást és a jelző rendszeri

3 ellátást is. A jelző rendszer működtetése kistelepülésen nagyon fontos. Az elmúlt időszakban növelni tudták a házi gondozók számát. Több hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester megköszönte a családgondozó munkáját és javasolta a kiküldött határozati javaslat elfogadását. A képviselő-testület5 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzata 25/2011.(V.18.) Képviselő-testületei határozata a családgondozó tevékenység elfogadásáról. A képviselő-testület a Családsegítő és Gyermekjóléti Csoport évi tevékenységéről szóló beszámolót a melléklet szerint elfogadja. Határidő: május 18. Felelős: Major Tiborné körjegyző 3./ NAPIRENDI PONT Család és nővédelmi feladatokról beszámoló. Előadó: Szabó Edina védőnő Szabó Edina védőnő írásos előterjesztése alapján, mely a jegyzőkönyv melléklete. Szóbeli kiegészítésében elmondta nőtt a gondozott családok száma, jelenleg 93. Az ellátottak aránya Simonyiban 55 %, Tokorcs 29 % és 16 % Kemenesmihályfa. Major Tiborné körjegyző elmondta, nem véletlenül tárgyalják a gyermekvédelmi tevékenységgel egy napon a családgondozó és a védőnő munkáját. Mindketten a jelző rendszer tagjai, mint ahogy a jegyző is. Jól működik a jelző rendszer, folyamatosan tájékoztatják észrevételeikről, a családgondozóval hetente átbeszélik a héten történteket. Mindkét szakember lelkiismeretesen, pontosan végzi munkáját. Több hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester megköszönte a védőnő munkáját és javasolta a beszámoló elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzata 26/2011.(V.18.) képviselő-testületi határozata a család és nővédelemi feladatokról szóló beszámoló elfogadásáról. A képviselő-testület a Család és nővédelmi feladatokról szóló beszámolót elfogadja a mellékelt előterjesztés alapján.

4 Határidő: május 18. Felelős: Major Tiborné 4./ NAPIRENDI PONT A évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásáról beszámoló Előadó: Major Tiborné körjegyző a jegyzőkönyv mellé csatolva. Major Tiborné körjegyző írásos előterjesztése alapján, mely Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester javasolta a beszámoló elfogadását. A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzata 27/2011.(V.18.) képviselő-testületi határozata a évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatokról szóló beszámoló elfogadásáról. A képviselő-testület a évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatokról szóló beszámolót a melléklet szerint elfogadja. Határidő: május 18. Felelős: Major Tiborné körjegyző 5./ NAPIRENDI PONT Szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadása. Előadó: Major Tiborné körjegyző Major Tiborné körjegyző szóbeli előterjesztésében elmondta az ügyészség, ellenőrizte a megyei szociális rendeleteket és azok pontosítására tett észrevételt. A lakásfenntartási támogatás megállapításánál a lakásfenntartás elismert havi költségét pontosítani kell, mely szerint a lakásfenntartás elismert havi költsége eléri, vagy meghaladja a háztartás összjövedelmének 30 %-át. A szociális rendelet több alkalommal módosításra került, ezért javasolja a kiküldött tervezet alapján egy új rendelet megalkotását, melynek elkészítése során pontosításokat is javasol elvégezni. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester javasolta a rendelet tervezet elfogadását.

5 A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta. Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2011.(V.19.) önkormányzati rendelete az egyes szociális ellátásokról. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény ( a továbbiakban: Szt.)l. (2) bekezdésében, 10. (1) bekezdésében, 31. (1) (3) bekezdésében, a 35. (2) bekezdésében, 37. (1) bekezdése d) pontjában, a 37/A. (3) bekezdésébe, a 38. (9) bekezdésében, a 43/B. (1)-(3) bekezdésében, a 45. (1)-(2) bekezdésében, a 46. (1) bekezdésében, a 48. (4) bekezdésében, az 50. (3) bekezdésében, a 62. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az évi LXV. Törvény 8. (4) bekezdésében meghatározott feladatkörben eljárva a következőket rendeli el. I. Fejezet Általános eljárási rendelkezések 1.Az ellátások igénylése, megállapítása 1. (1) A képviselő-testület hatáskörébe tartozó szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások iránti kérelmeket Nagysimonyi Tokorcs Községek Körjegyzőségénél (a továbbiakban: Hivatal) formanyomtatványon kell előterjeszteni. (2) A kérelmező köteles - az e rendelet 7. (1) bekezdés a) pontjában foglalt kivétellel - a jogosultság megállapítása érdekében a jövedelemnyilatkozatában feltüntetett jövedelmekről, azok tartalmának megfelelő igazolást benyújtani, az alábbiak szerint: a) a keresőtevékenységből származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelméről munkáltatói igazolást, b) rendszeres pénzellátás esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan a folyósító szerv igazolását, pénzintézeti számlakivonatot, postai kézbesítési szelvényt, c) a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Celldömölki Kirendeltség és Szolgáltató Központ (a továbbiakban: Munkaügyi Központ) igazolását a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló évi IV. törvény alapján folyósított pénzbeli ellátásról a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelmére vonatkozóan, d) a nyugdíjakról és egyéb járadékokról a folyósító szerv igazolását a havi teljes összegről, a tárgyhavi vagy előző havi igazolószelvényt és a nyugdíjas igazolvány fénymásolatát, illetve átutalási folyószámlára utalás esetén pénzintézeti számlakivonatot, e) a nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból, őstermelői tevékenységből származó jövedelemről az Sztv. 10. (2) bekezdés b) pontja és a (3) bekezdés szerinti nyilatkozatot, f) az alkalmi munkából származó jövedelem esetében a kérelem benyújtását megelőző tizenkét hónap jövedelmére vonatkozó nyilatkozatot és az alkalmi munkavállalói könyv másolatát, egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem esetében az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló évi LXXV. törvény 3. -ba foglalt melléklet szerinti munkaszerződés másolatát,

6 g) a tartásdíjról a kérelem benyújtását megelőző havi összeg átvételéről szóló iratot vagy elismervényt, postai feladóvevényt, pénzintézeti számlakivonatot, vagy a szülők közötti egyezséget tartalmazó közokiratot, vagy a teljes bizonyító erejű magánokiratot, vagy a tartásdíj megállapításáról szóló jogerős bírói ítéletet, h) az állam által megelőlegezett gyermektartásdíjról a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan a postai kézbesítési szelvényt, átutalási folyószámlára utalás esetén a pénzintézeti számlakivonatot, i) a családi pótlékról a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan a folyósító szerv igazolását, vagy postai kézbesítési szelvényt, vagy átutalási folyószámlára utalás esetén pénzintézeti számlakivonatot, j) az ösztöndíj összegéről a kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozóan a folyósító szerv igazolását. (3) Átmeneti segély igénylése esetén a kérelemhez csatolni kell a kérelem alapját szolgáló tények igazolására a: a) hat hónapnál nem régebben történt elemi kárról a tűzoltóság által kiadott Műszaki/mentési jelentés másolatát, b) betegségről, vagy fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézményi ellátásáról hat hónapnál nem régebbi ambuláns leletet, zárójelentést, c) speciális betegség kialakulásáról hat hónapnál nem régebbi háziorvosi, vagy szakorvosi igazolást, d) hat hónapnál nem régebben történt bűncselekmény elkövetéséről a rendőrségi feljelentés másolatát. (4) Temetési segély igénylése esetén a kérelemhez csatolni kell a temetési költségről a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozó nevére - a temetési szolgáltatást végző szerv által - kiállított számla eredeti példányát. (5) Köztemetés esetén csatolni kell a kérelemhez az eltemettetésre köteles személy nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az elhunyt személy eltemettetéséről nem gondoskodik. (6) Az ügyintéző a döntés-előkészítés során a kérelmező szociális helyzetéről, életkörülményeiről környezettanulmányt készíthet különösen a 4. -ban szereplő bérpótló juttatás feltételeinek ellenőrzésére. (7) A megállapított segély összegének kifizetéséről, utalásáról a Jegyző gondoskodik 2. Jogosulatlanul igénybe vett ellátás megtérítése 2. (1) Ha a képviselő-testület a hatáskörében tartozó jogosulatlanul és rosszhiszeműen felvett szociális ellátás megtérítését rendeli el, a megtérítés összegét, illetve pénzegyenértékét és a kamat összegét- amennyiben annak megfizetése a kötelezett megélhetését súlyosan veszélyezteti méltányosságból csökkentheti vagy elengedheti, ha a kötelezett családjában az egy főre jutó havi jövedelem a nyugdíjminimum 250 %-át nem haladja meg.

7 (2) A képviselő-testület az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés költségeinek megtérítése alól mentesíti abban az esetben, ha a kötelezett családjában az egy főre jutó havi jövedelem a nyugdíjminimum 250 %-át nem haladja meg. II. FEJEZET Pénzbeli ellátások 1. Rendszeres szociális segély 3. (1) A rendszeres szociális segélyre jogosult személy, a rendszeres szociális segély folyósításának feltételeként együttműködésre köteles a Celldömölki Városi Népjóléti Gondozási Központ Családsegítő Szolgálattal ( továbbiakban: Családsegítő Szolgálat). (2) Az (1) bekezdésben foglalt személy az együttműködés keretében köteles: a.) a rendszeres szociális segélyt megállapító határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nyilvántartásba vétel céljából felkeresni a Családsegítő Szolgálatot. b.) a nyilvántartásba vételtől számított 60 napon belül a beilleszkedést segítő programról írásban megállapodást kötni. c.) a beilleszkedést segítő programról szóló megállapodásban foglaltaknak eleget tenni. d.) A Családsegítő Szolgálat a (2) bekezdés a.) pontjában foglaltak szerint megjelent személyt nyilvántartásba veszi. A nyilvántartásba vételtől számított 60 napon belül a rendszeres szociális segélyre jogosult személy bevonásával kidolgozza az egyéni élethelyzethez igazodó beilleszkedést segítő programot, és arról a segélyben részesülő személlyel írásában megállapodást köt. (3) A beilleszkedést segítő program típusai: a.) Munkaképességet javító programok: munkára és pályára állítási pályaorientációs csoport foglalkozások, munkavállalási és munkakeresési tréningek, tanfolyamok. b.) Egyéni foglalkozások: képességfejlesztés, szocializációs hátrányok leküzdését szolgáló programok, családfenntartó szerepek erősítésére irányuló tevékenységek. c.) Közösségi szakmai programok. d.) Csoport foglalkozások: önismertető, önsegítő, rehabilitációs, személyiségfejlesztő, mentálhigiéniás, motivációs, orientációs, kommunikációs tréning. e.) Tanácsadások: egészségügyi, mentális, munkaügyi, pedagógiai, pszichológiai, rehabilitációs. (4) A rendszeres szociális segélyben részesülő, egészségkárosodottnak nem minősülő személy az együttműködési kötelezettségét megszegi, ha a (2) bekezdésben felsorolás együttműködési kötelezettség bármelykilét nem teljesíti. (5) Az együttműködési kötelezettség megszegése esetén a családgondozó: a) három munkanapon belül írásban, vagy személyesen megkeresi az együttműködésre kötelezett személyt, b)az együttműködési kötelezettség megszegésének okát az együttműködésre kötelezett személy kérésére a megkeresést követő nyolc napon belül igazolhatja, c) a családgondozó vizsgálja a mulasztás okát és amennyiben az együttműködésére kötelezett személy nem tett eleget kötelezettségének, soron kívül értesíti a jegyzőt az együttműködés létrejöttének elmaradásáról, illetve megszegéséről.

8 2. Bérpótló juttatás 4. (1) Az aktív korúak ellátására jogosult személy, bérpótló juttatás megállapítására való jogosultságának egyéb feltétele, hogy a lakókörnyezete rendezett legyen. (2) A lakókörnyezet akkor rendezett, ha a bérpótló juttatást kérelmező, illetve az ellátás jogosultja az általa életvitelszerűen lakott lakást vagy házat a) tisztán, rendezetten, higiénikus állapotban tartja, b) az ingatlan állagát folyamatosan karbantartja, rendeltetésszerű használhatóságát biztosítja, c) a házhoz tartozó udvart és kertet rendszeres gondozza, gyomtalanítja, d) a kerítésen kívül határos terület, járda, árok tisztántartásáról folyamatosan gondoskodik. (3) A jegyző a bérpótló juttatás megállapítására irányuló kérelem benyújtását követő 10 napon belül helyszíni szemle lefolytatása során győződik meg a lakókörnyezet rendezettségéről. előtt az (1) bekezdésben foglaltakat ellenőrzi, szükség esetén felszólítás alkalmaz. 3. Lakásfenntartási támogatás 5. (1) A helyi lakásfenntartási támogatást az önkormányzat önálló ellátásként nyújtja. (2) Helyi lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek háztartásában az egy főre számított havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 % -át, feltéve, hogy a lakásfenntartás elismert havi költsége eléri, vagy meghaladja a háztartás havi összjövedelmének 30 %-át. (3) A helyi lakásfenntartási támogatásnál a lakásfenntartás elismert havi költsége az elismert lakásnagyság és az egy négyzetméterre jutó elismert költség szorzata. Az egy négyzetméterre jutó elismert költség költségvetési törvényben meghatározott összeggel azonos. (4) A helyi lakásfenntartási támogatás esetében elismert lakásnagyság: személyenként 25 m2. (5) A támogatás legkisebb összege 2500 forint/hónap. (6) A lakásfenntartási támogatás iránti kérelemhez e rendelet 1.sz. melléklet szerinti nyilatkozatot csatolni kell. A kérelem évente két alkalommal (a tárgyév április 15. és október 15. napjáig) nyújtható be. (7) A helyi lakásfenntartási támogatást egy évre kell megállapítani.

9 4. Ápolási díj 6. (1) A képviselő-testületápolási díjat állapít meg annak a hozzátartozónak, aki 18. életévét betöltött tartósan beteg személy otthoni ápolását, gondozását végzi. (2) Ápolási díjra jogosult az a hozzátartozó, akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedülálló esetén annak 150 %-át. (3) Az ápolási kötelezettség nem teljesítésének minősül, ha az ápolást végző személy több egymást követő napon keresztül nem gondoskodik az ápolt személy gondozási, ápolási igényének kielégítéséről, az ellátott és lakókörnyezete megfelelő higiénikus követelmények biztosításáról. (4) Az ápolási kötelezettség teljesítését a házi segítségnyújtást nyújtó szolgáltató havonta ellenőrzi, melynek eredményét a körjegyzővel közli. 5. Átmeneti segély, kamatmentes kölcsön 7. (1) A képviselő-testület átmeneti segélyben részesíti azt a személyt, aki létfenntartását veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan, vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd. Átmeneti segélyben elsődlegesen azt részesíti, akinek családjában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi nyugdíj összegét, egyedül élőnél pedig annak 150 %-át nem haladja meg. (2) Átmeneti segély különösen az alábbi indokokra való tekintettel állapítható meg: a) nyugdíjazás esetén, az ellátatlanság idejére, b) gyógyászati segédeszköz beszerzésére, gyógykezelésre, ha a kérelmező nem rendelkezik közgyógyellátási igazolvánnyal, c) tartós (egy hónapot meghaladó) táppénzes állomány esetén, d) elemi kár, baleset esetén, e) egyedülálló ellátatlan személy részére f) egyéb, rendkívüli ok bekövetkezése esetén. (3) Az átmeneti segély legmagasabb összege a mindenkori rendszeres szociális segély összegénél nem lehet magasabb. (4) Ha a képviselő-testület úgy látja, hogy a segély rendeltetésszerű felhasználása csak akkor biztosított, ha a pénzbeli támogatás helyett természetbeni ellátás nyújt, akkor a segélyt természetben kell biztosítani. (5) Ha az átmeneti segélyt közüzemi díj megfizetése céljából igénylik, a segélyt közvetlenül a közüzem részére történő átutalással is folyósítható. (6) A képviselő-testület kérelemre, évente egy alkalommal, az átmeneti segély terhére az öregségi nyugdíj háromszoros összegéig terjedő mértékű kamatmentes szociális kölcsönben részesítheti azt a rászoruló személyt, a) akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj 150 %-át, vagy

10 b) aki nem kaphat átmeneti segélyt, és c) rendelkezik olyan jövedelemforrással, amely biztosítékot jelent a kölcsön visszafizetésére. (7) Átmeneti segély hivatalból is megállapítható. 6. Temetési segély 8. (1) A képviselő-testület temetési segélyt nyújt annak, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy köteles volt ugyan, de a temetési költségek viselése a saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti és a családban az egy főre eső havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át, egyedül élő esetén annak 300 %-át nem haladja meg. (2) A helyben szokásos legolcsóbb temetés költsége: forint. (3) A temetési segély összege minimum (2) bekezdésben maghatározott összeg 10%-a. (4) A temetési segélyt, a temetés napját követő 30 napon belül lehet igényelni. III. FEJEZET Természetben nyújtott szociális ellátás Közgyógyellátás 9. (1) A jegyző megállapítja a közgyógyellátásra való jogosultságát, aki szociálisan rászorult és gyógyszerköltsége olyan magas, hogy azt létfenntartása veszélyeztetése nélkül nem képes viselni. (2) Közgyógyellátásra jogosult az a személy, a) akinek a családjában az egy főre eső havi jövedelem az öregségi nyugdíj 150 %-át, egyedül élőnél havi 200%-át nem haladja meg, és b) havi rendszeres gyógyító ellátás költsége meghaladja az öregségi nyugdíj 20 %-át. (3) A kérelemhez mellékelni kell az e rendelet 2. sz. melléklet szerinti jövedelemnyilatkozatot. IV. FEJEZET Szociális szolgáltatások 10. (1) A képviselő-testület szociális alapszolgáltatásként: a) a szociális információs szolgáltatást, b) az étkeztetést és c) a házi segítségnyújtást biztosítja.

11 (2) A szociális információ szolgáltatást a körjegyzőség hivatala útján biztosítja. A szociális információs szolgáltatás elérhetősége: , (3) Az étkeztetést, házi segítségnyújtást és családsegítéshez való hozzáférést a Népjóléti Szolgálat Celldömölkkel kötött megállapodás alapján biztosítja. (4) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybe vétele önkéntes. (5) Az önkormányzat által nyújtott ellátások közül a) az étkeztetést, b) a házi segítségnyújtást szóban és írásban is előterjesztett kérelemmel lehet igényelni, melyet a Népjóléti Szolgálatnál kell benyújtani. (6) A képviselő-testület a szociálisan rászorultak számára napi egyszeri meleg étkeztetést biztosít. (7) Az étkeztetésre az a személy jogosult, aki a) a 70. életévét betöltötte, vagy b) rokkant és önmaga illetve eltartottjai részére tartósan vagy átmeneti jelleggel a legalább napi egyszeri meleg étkeztetést nem képes biztosítani. V. FEJEZET Záró rendelkezések 11. (1) E rendelet június 01-én lép hatályba. (2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 7/2006.(V.19.) önkormányzati rendelet és az azt módosító 8/2007.(VI.29.), a 3/2008.(II.15.), a 8/2009.(II.11.), a 6/2010.(IX.15.), és a 3/2011.(II.16.) önkormányzati rendelet. /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ polgármester /:Major Tiborné:/ körjegyző Záradék: A hirdetőtáblán történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, május 19. /:Major Tiborné:/ körjegyző 6./ NAPIRENDI PONT

12 Az avar és kereti hulladék nyílttéri égetésről szóló rendelet elfogadása. Előadó: Major Tiborné körjegyző Major Tiborné körjegyző szóbeli előterjesztésében elmondta a képviselő-testület megbízása alapján az áprilisi ülésre elkészítette a rendelet tervezetet, melyet megküldött a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek véleményezés céljából, valamint a szomszédos önkormányzatoknak tájékoztatásra. A felügyelőség a benyújtott tervezettel kapcsolatban észrevételt nem tett. Hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester javasolta a rendelet tervezet elfogadását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta. Tokorcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011.(V.19.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről. Tokorcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetvédelméről szóló évi LIII. Törvény 48. -a (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Törvény 8. (1) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja: A rendelet célja és hatálya 1. (1) A rendelet célja az avar és a kerti hulladékok nyílt téri égetésének helyi szabályozása a levegő tisztaságvédelmi követelményeinek érvényre juttatása érdekében. (2) A rendelet hatálya Tokorcs Község közigazgatási területére terjed ki. (3) A rendelet hatálya minden természetes és jogi személyre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre vonatkozik. 2. A rendelet alkalmazása szempontjából: Fogalmak meghatározás a) Avar és kerti hulladék: falomb, faág, gally, kaszálék, szőlő és gyümölcsfa nyesedéke, cserje- és díszcserje ága és levele, egyéb növényi maradvány. ( továbbra: kerti hulladék) b) Hasznosítás: az avar és kerti hulladék komposztálása. c) Hulladék: háztartási, ipari, veszélyes és nem veszélyes egyéb hulladék, műanyag, vegyszer, festék, festékkel vagy vegyszerrel kezelt anyag, olajos fűrészpor, ruha stb. d) Tároló edény: kukatartály, konténer, egyéb tartály, papír vagy műanyagzsák. 3. (1) Az avar és kerti hulladékot elsősorban hasznosítani kell.

13 (2) Amennyiben a kerti hulladékot a komposztálással a helyszínen hasznosítani nem lehet, úgy a kerti hulladék gyűjtése tároló edényben történik, és a továbbiakban háztartási hulladékként kezelendő, vagy e rendeletben foglaltak szerint elégethető. A kerti hulladék égetésének szabályai 4. (1) Belterületen a kerti hulladék égetése február, március, április május, szeptember október és november hónapokban vasárnap és ünnepnapok kivételével reggel óra között, este óra között szélcsendes időben, cselekvőképes, nagykorú személy állandó felügyelete mellett történhet. (2) A kerti hulladékot nyílt téren úgy szabad égetni, hogy az a környezetre káros hatással ne járjon, tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen. Amennyiben az égetéssel járó hatások ( füst, bűz, pernye, hőtermelés) felerősítő időjárási körülmény alakul ki, az égetés azonnal be kell fejezni. (3) Nagy mennyiségű füstöt termelő kereti hulladékot ( nedves hulladék) égetni tilos. A tüzelést végző a túlzott füst- illetve koromképződés esetén köteles a tüzet eloltani és a levegőszennyeződést megszüntetni. (3) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot. ( műanyag, gumi, egyéb veszélyes hulladékot.) 5. Külterületen az avar és kerti hulladék égetése az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kiadásáról szóló 9/2008.(II.22.) ÖTM. Rendeletben szabályozott módon megengedett. A szabadtéri tűzgyújtás szabályai 6. (1) A szabadban egyéb ( pl. szabadidős, turisztikai ) célból tűzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy szabad, hogy az a környezetre tűz és robbanásveszélyt ne jelentsen. (2) Szabadban ( vagy nyílt téren) a tűzet őrizetlenül hagyni nem szabad, és veszély esetén ( pl. erős szél ) vagy ha arra már szükség nincs a tűzet azonnal el kell oltani. (3) A tüzelés helyszínén olyan eszközöket, felszerelést kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, a tűz eloltható. (4) Égetés végén meg kell győződni arról, hogy a tűz elhamvadt és gondoskodni kell annak belocsolásáról és vékony földréteggel történő lefedéséről. 7. Egyéb biztonság technikai vagy tűzvédelmi szabályok előírásai vagy tartós szárazság miatt elrendelt általános tűzgyújtási tilalom, aló e rendelet nem ad felmentést. 8. (1) Aki a rendelet 4., 5., 6. -ában foglaltakat megsérti szabálysértést követ el és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

14 (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés tetten ért elkövetője ellen a körjegyzőség ügyintézője háromezertől húszezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. Záró rendelkezések 9. E rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba. /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ polgármester /:Major Tiborné:/ körjegyző Kihirdetési záradék: A hivatal hirdetőtábláján történt kifüggesztéssel kihirdetve. Tokorcs, május hó 19 nap /:Major Tiborné:/ körjegyző 7./ NAPIRENDI PONT Faluház nagyterem bérbeadásának szabályozása. Előadó. Lengyelné Csizmazia Éva polgármester Lengyelné Csizmazia Éva polgármester szóbeli előterjesztésében elmondta a Faluház nagytermének bérbevételére több érdeklődés volt. Eddig nem volt pontosan szabályozva, hogy milyen feltételekkel és mennyiért adják bérbe. A körjegyzőt felkérte, hogy készítsen egy tervezetet a bérbeadással kapcsolatban. Javasolta a tervezet megvitatását. Hozzászólás nem volt, a képviselő-testület 4 igen 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzata 28/2011.(V.18.) képviselő-testületi határozata a Faluház nagytermének alkalmankénti hasznosításának szabályairól. A képviselő-testület a Faluház bérbeadásával kapcsolatban az alábbiakat rendeli. I. A Faluház nagyterme alkalmanként rendezvények, termékbemutatások, árusítások céljára bérbe adható. II. A bérbeadásért bérleti díjat kell fizetni, melynek mértéke a következő: - családi események alkalmanként Ft ( fűtés Ft ) - termékbemutató alkalmanként Ft ( fűtés Ft) - árusítás, alkalmanként Ft ( fűtés Ft ) - egyéb rendezvény esetén alkalmanként Ft. III. Mentes a bérleti díj fizetése alól a civil szervezetek.

15 IV. A bérleti igényt írásban kell kérni függetlenül a bérleti díj mentességétől melyet A körjegyzőség hivatalába kell beadni. V. A bérletről szerződést kell készíteni, melyben rögzíteni kell a bérbeadó és bérlő jogait is. A szerződés a polgármester írja alá és a körjegyző ellenjegyzi. Határidő: május 18 Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester 8. NAPIRENDI PONT Kistérségi Önkormányzatainak Többcélú Társulásban történő fenntartása ügyében döntés. Előadó: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester Lengyelné Csizmazia Éva ismertette a celldömölki polgármesteri hivatal előterjesztését. Az előterjesztés alapján a bölcsődei ellátását javasolja kistérségi szinten elláttatni, de a védőnői feladatokat nem. Hozzászólás nem volt, a képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzata 29/2011.(V.18.) képviselő-testületi határozata a bölcsődei és védőnői feladatok ellátásáról. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a celldömölki bölcsőde és védőnői szolgálat Celldömölki Kistérségi Önkormányzatainak Többcélú Társulásában történő fenntartása ügyében a következő határozatot hozza meg: 1. A celldömölki bölcsőde celldömölki Kistérségi Önkormányzatainak Többcélú Társulásába történő fenntartását támogatja. 2. A védőnői szolgálat esetében nem támogatja a Celldömölki Önkormányzatok Többcélú Társulásban történő fenntartását. Határidő: május 18 Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester 9./ NAPIRENDI PONT Folyó ügyek. Lengyelné Csizmazia Éva polgármester ismertette Lőrincz István kérelmét, mely szerint a 196/1 hrsz-ú telekre történt vevő kijelölését vonják vissza,

16 mert családi okokból a telket nem kívánja megvásárolni. A telek árát kifizette, de szerződés nem készült. Elmondta, hogy a telekre van vevő Kovács Enikő és Leiner Roland. Javasolta Lőrincz István kijelölésének visszavonását és részére a Ft eladási árnak a visszautalását. Vevőknek Kovács Enikőt és Leiner Rolandot pedig kijelölni az eddig gyakorlatnak megfelelően. Hozzászólás nem volt, a képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatokat hozta. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2011.(V.18.) önkormányzati határozata határozat visszavonásáról. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testülete Lőrincz István Tokorcs, Erzsébet utca 90 szám alatti lakosnak a tokorcsi 196/1 hrsz-ú telek vevőjeként történt kijelöléséről szóló 39/2010.(VI.17.) önkormányzati határozatát a vétel meghiúsulása miatt visszavonja és hozzájárul a befizetett Ft vételárnak a visszafizetéséhez. Határidő: május 18 Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2011.(V.18.) önkormányzati határozata telek vevőinek kijelöléséről. A képviselő-testület Kovács Enikő (szül.: Celldömölk, an: Péntek Márta Ágnes) Kemenesmihályfa, Hunyadi utca 36 és Leiner Roland (szül.: Celldömölk, an: Balogh Lilla) Celldömölk, Gáyer Gyula tér 7 1/10 szám alatti lakosokat alatti lakosokat a tokorcsi 196/1 hrsz-ú ( természetben a Erzsébet utca 36 ) 1500 m2 lakótelek vevőjének ½-1/2 részarányban kijelöli. 1. Az eladási árat Ft, azaz Nyolcszázezer forintban állapítja meg, melyet a kijelölésről szóló határozat közlésétől számított 8 napon belül kell a tokorcsi önkormányzat számú számlájára befizetni vagy átutalni. A számlát a celldömölki OTP és Kereskedelmi Bank vezeti. 2. A lakótelek eladási ára nem tartalmazza a gázközmű hozzájárulás összegét, a kábel tv és telefon csatlakozás hozzájárulását. 3. A telekre 4 évre beépítési kötelezettséget ír elő a képviselő-testület május 18-tól május 17-ig, mely időtartamra visszavásárlási jog kerül bejegyzésre. 4. Az adásvételi szerződés elkészíttetése a vevő feladata és költsége. A szerződést a határozat közlését követő 30 napon belül kell elkészíttetni, melyet az önkormányzat részéről a polgármester ír alá és a körjegyző ellenjegyzi.

17 5. A lakótelek és előtte lévő közterület folyamatos gondozása a tulajdonost terheli a kijelölő határozat kézhezvételétől. 6. A birtokbaadás a vételár kifizetése napján megtörténik, mely időponttól az ingatlan után a vevő viseli a terheket és húzza annak hasznait. Határidő: május 18. Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester Lengyelné Csizmazia Éva polgármester ismertette a képviselő-testülettel a Kemenesaljai Kistelepülésekért Kommunális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft által javasolt szerződésmódosításokat. A Kft. a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft-től május 18-án Ft hitelt kapott, a Vasi Consulting Tanácsadó és Kereskedelmi Kft-től pedig március 29-én Ft vett fel. A törlesztés nem tudta a Kft biztosítani, ezért most kérik, hogy a tulajdonos önkormányzatok vállaljanak készfizető kezességet a hitel törlesztésére. A megyei hitel törlesztős részlete 15 évig Ft lenne, a másik hitelé, pedig kb Ft. A tokorcsi önkormányzatnak 32 milliós hitel állománya van, mely március hóban jár le. A hitel svájci alapú, így rendszeresen emelt összegű kamattörlesztést kell biztosítani, nincs lehetőség további kötelezettségek vállalására. Hozzászólások: Monostori Miklósné alpolgármester hozzászólásában egyetértett a polgármester által elmondottakkal, az önkormányzat további kötelezettséget nem tud vállalni. polgármesterrel. Czöndör Zoltán képviselő szintén egyetértett a Több hozzászólás nem volt, Lengyelné Csizmazia Éva polgármester javasolta, hogy a képviselő-testület ne támogassa a kölcsön szerződések módosításának aláírását, vagyis kezesség vállalását. A képviselő-testület 4 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2011.(V.18.) önkormányzati határozata szerződés módosítás elutasításáról. Tokorcs község Önkormányzat Képviselő-testülete a Kemenesaljai Kistelepülésekért Kommunális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft által felvett hitelek visszafizetése ügyében kézfizető kezesség vállalását nem támogatja. Határidő: május 18 Felelős: Lengyelné Csizmazia Éva polgármester

18 Több ügyben dönteni nem kellett, Lengyelné Csizmazia Éva megköszönte a megjelenést és az ülést 19 óra 30 perckor bezárta. KMF /:Lengyelné Csizmazia Éva:/ polgármester /:Major Tiborné:/ körjegyző

19

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 37/2015. (XII.17.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. június 26- i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 34/2016. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2016. február 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: 317-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.:22-42/2014. Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről

Részletesebben

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki.

(1) A rendelet hatálya a Bocskaikert közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező, a Gyvt. 4. -ában meghatározott személyekre terjed ki. Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (I.29.) önkormányzati rendelete a gyermekek védelmének helyi szabályairól és a térítési díjról Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete

Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete Pári Község Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2013. (VIII. 2.) önkormányzati rendelete a kezdő vállalkozások támogatásáról, valamint a letelepedési támogatásáról Pári Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Doba Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8482 Doba, Kossuth u. 10. Szám: D-57-19 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Doba Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 30 -án 17,30 órai

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TF.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. május 30-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM 3. melléklet a 10/2015.(IV.30.) önkormányzati rendelethez RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI LÉTFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM Kérelmező neve: Születési neve: Családi állapota: Telefonszám: Lakóhelye: Tartózkodási

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 5.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötések engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat.

NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. NYÁRLŐRINC KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NYÍLT ÜLÉSE 3. SZÁMÚ JEGYZŐKÖNYVE (2016. MÁRCIUS 9.) Határozat: 17/2016. 20/2016. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit

dr. Veres Margit dr. Bencsik Judit almazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III. 23.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím:

Véleményezési határidő: 2013. november 26. Véleményezési cím: Budapest Főváros IV. kerület ÚJPEST ÖNKORMÁNYZAT 1041 Budapest, István út 14. 231-3141, Fax.: 231-3151 mszabolcs@ujpest.hu ALPOLGÁRMESTERE www.tuv.com ID 9105075801 Management System ISO 9001:2008 valid

Részletesebben

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

10/2005. (I.26.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBEN ALKALMAZANDÓ TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS TANDÍJFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG MEGÁLLAPÍTÁSÁNAK SZABÁLYAIRÓL SZÓLÓ a 47/2006.(XI.16.), 46/2010.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2006. február 13-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-i ülésére Tárgy: A személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjai megállapításának szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin:

(1) A Rendelet 6. -a kiegészül egy további (11) bekezdéssel az alábbiak szerin: Mezőcsát Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/ 2015.(VI. 30.) rendelete a pénzben és természetben nyújtható szociális ellátásokról szóló 3/2015. (II.24.) rendeletének módosításáról Mezőcsát Város

Részletesebben

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete

Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének. 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete Sajólászlófalva Község Önkormányzat képviselő-testületének 4/2012.(II.15.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sajólászlófalva Község Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására

JAVASLAT. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013 (IV.19) rendelet módosítására Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens JAVASLAT Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013

Részletesebben

Ózd Város Önkormányzatának 18/2007. (X.1.) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Ózd Város Önkormányzatának 18/2007. (X.1.) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Ózd Város Önkormányzatának 8/2007. (X..) számú rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése

1. Sárvár, Kossuth tér 5. földszint 1. szám (hrsz: 173/A/8) alatt található ingatlan értékesítése SÁRVÁR VÁROS POLGÁRMESTERE 9600 Sárvár, Várkerület 2. Pf. 78. Fax.: 95/323-555, Tel.:95/ 320-265, Tx 37-417 ELŐTERJESZTÉS Előterjesztés az elővásárlási joggal nem érintett Sárvár, 784/10/A/1 hrsz-ú, Sárvár,

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 13/2016. (IV.22.) önkormányzati rendelete a felnőtt és gyermek személyes gondoskodást nyújtó ellátásról szóló 24/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról

Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2006. (III.31.) számú Rendelete az önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátásokról Galambok Községi Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről

Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28. napján megtartott üléséről 1/2016. (I.28.) BRNÖ határozat Az ülés napirendjéről Bátmonostori Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. január 28-i képviselő-testületi ülés napirendjét az alábbiak szerint állapítja

Részletesebben

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL KUNSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Ikt.szám: 646-6/2016. Tárgy: Napsugár Bölcsőde intézményi térítési díjának 2016. évi felülvizsgálata Témafelelős: dr. Kelemen Henrietta Vass Erika Véleményező bizottságok:

Részletesebben

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok

Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Az ügytípus megnevezése Hatáskörrel rendelkező szerv Eljáró szerv Illetékességi terület Eljárási illeték Ügyintézéshez szükséges dokumentumok Alapvető eljárási szabályok (jogszabályok) Eljárás megindító

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. augusztus 27-i ülésére Tárgy: A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális alap- és szakosított ellátások térítési díjáról szóló önkormányzati rendelet módosítása Sorszám:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről.

Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. 165/10/2015. Zala Megye Ortaháza Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 24-én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 71/2015(XI.24.) kt. határozat. Tárgykód: El6

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015.

ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. ELŐTERJESZTÉS CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÉSZÉRE Ügyiratszám:3738/2015. Tárgy: 2016. évi munkaterv Tisztelt Képviselő-testület! Elkészült Csanádpalota város önkormányzat képviselő-testület

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 25-i ülésére Tárgy: A polgármester 2016. évi szabadság ütemezésének jóváhagyása Előadó: Sümegi Attila jegyző Előterjesztés

Részletesebben

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről

J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről J E GY Z Ő K Ö N Y V Felcsút Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli üléséről Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme Felcsút, Fő u 75. Az ülés időpontja: 2014. február 17.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

(3) A lakbértámogatás ugyanazon lakásra csak egy kérelmezőnek állapítható meg, függetlenül a lakásban lévő személyek számától.

(3) A lakbértámogatás ugyanazon lakásra csak egy kérelmezőnek állapítható meg, függetlenül a lakásban lévő személyek számától. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2014. (XII.02.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 26/2013. (XII.17.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Gödöllő Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2008. április 30-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gödöllő Város Önkormányzata és a VÜSZI Kht. közötti, parkfenntartási tevékenység folyamatos ellátására

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja, hatálya Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013 (XI.29.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról (egységes szerkezetben 2014.03.01-i időállapot) Ságvár Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya

A rendelet célja 1. 3. I. fejezet Általános rendelkezések. 2. 5 A rendelet hatálya ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2000. (II.29.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról 1 (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 9/2002.(VII.09.),4/2003.(IV.10.),

Részletesebben

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés tisztségviselőinek, tagjainak és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról és juttatásairól szóló 11/2013. (IX.26.) önkormányzati rendelet, egységes szerkezetbe

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 12.-én 17 00 órai kezdettel megtartott Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. július 12.-én 17 00 órai kezdettel megtartott Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülésén. Jegyzőkönyv Készült: 2011. július 12.-én 17 00 órai kezdettel megtartott Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő ülésén. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés fejlesztési hitel átvállalásáról

Részletesebben

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete

Kivonat. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.) Önk. rendelete Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2009. március 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2009.(IV.01.)

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 1/2011. (I. 31.) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függı pénzbeli és természetbeni ellátásokról Sárospatak Város Képviselı-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol.

Jegyzőkönyv. Dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja. Henn Sándor képviselő és Ifj. Dallos Zoltán képviselő igazoltan voltak távol. Balatonszőlős Község Önkormányzata BALATONSZŐLŐS 101/20-21/2013 Jegyzőkönyv Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 13-án, 18:50 órai kezdettel megtartott, kihelyezett

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 230 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2015. június 5. napján 9 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás

Szociális ügyek. 1. Rendkívüli települési támogatás Szociális ügyek 1. Rendkívüli települési támogatás Ügyleírás: Rendkívüli települési támogatásban részesíthető az a személy, aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan

Részletesebben

Lajosmizse Város Polgármesterétıl

Lajosmizse Város Polgármesterétıl Lajosmizse Város Polgármesterétıl 6050 Lajosmizse, Városház tér 1. Tel/Fax:76/457-575 E-mail: lajosmizse@lajosmizse.hu Ikt: I./11282/2/2012. Tárgy:Tilos a hulladékok égetéssel történı ártalmatlanítása

Részletesebben

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I.

Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról. I. Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./III.29./sz. rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások. Kanyik Csaba

A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások. Kanyik Csaba A szociális ellátó rendszer modernizációja Szakmapolitikai változások Kanyik Csaba A változások Szabályozási környezet Állami szerep változása Szociális ellátások kitagolás, Gyermekvédelem nevelőszülői

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete. 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete. a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2013.(XII.31.) önkormányzati rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról 2 Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete /2013. (XII.31.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kulturális, Oktatási és Szociális Bizottságának 2015. április 30. napján 15 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1.

CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL. Adókötelezettség 1. CSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 12/2003.(XI.27.) RENDELETE A MAGÁNSZEMÉLYEK KOMMUNÁLIS ADÓJÁRÓL Csány Községi Önkormányzat a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a továbbiakban: Htv.) 1. -ának (1) bekezdésében

Részletesebben

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK

1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat ELNÖKE Szám: ELŐTERJESZTÉS Hidegkút Német Nemzetiségi Önkormányzat 2016. január 28.-i Képviselő-testületi ülésére Tárgy: A) Önkormányzat saját bevételeinek és adósságot

Részletesebben

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete

27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete 27/2006. (VII. 14.) sz. rendelete a pénzbeli és természetbeni nyújtott szociális ellátások, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások helyi szabályairól szóló többször módosított 37/2004.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (IV. 02.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Siófok Város Önkormányzata által biztosított szociális és gyermekvédelmi ellátásokról, a bölcsődés korú

Részletesebben

Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól

Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól Piliscsév község Képviselı-testületének 5/2009.(III.31.) sz rendelete a szociális ellátás helyi szabályairól A Piliscsévi Önkormányzat Képviselı Testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.tv.16.

Részletesebben

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1..

Emőd Nagyközség Képviselő-testületének. 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E. az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. Emőd Nagyközség Képviselő-testületének 6/1999. /IV.21./ sz. R E N D E L E T E az első lakáshoz jutók helyi támogatásáról 1.. A támogatásban részesíthetők köre /1/ Az önkormányzat által nyújtott helyi támogatásra

Részletesebben

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális

Város Polgármestere. Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben, 2013. I. negyedévben, szociális Város Polgármestere 251 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 6 23 31-174/118. Fax: 6 23 31-135 E-mail: igazgatas@pmh.biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Beszámoló a Polgármester által átruházott hatáskörben,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. október 15-i ülésére Tárgy: Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladatának ellátásával kapcsolatos döntések meghozatala

Részletesebben

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a

J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a J A V A S L A T a távhőszolgáltatás díjának ármegállapításával, árváltoztatásával kapcsolatos állásfoglalás k i a l a k í t á s á r a Előterjesztő: Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője Ó z d, 2013. július 25. ELŐZMÉNYEK:

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉRŐL ÉS VEZETŐI PÓTLÉKÁRÓL, AZ ŐKET MEGILLETŐ SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez

KÉRELEM. Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez KÉRELEM Mágocs Város Önkormányzatának az első lakáshoz jutás támogatásáról szóló 6/2016. (IV. 28.) rendeletéhez 1. Az igénylők adatai Kérelmező: Neve: születési neve:... Születés helye ideje:... anyja

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 110/2016.

Az előterjesztés száma: 110/2016. A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 110/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda. J a v a s l a t Ikt. szám: 5817-1/2008. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda J a v a s l a t a szociális ellátások rendjérıl szóló önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt

Részletesebben

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról

Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Tura Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2008. (IV.30.) rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez: fogyatékos emberek nappali intézményi ellátásához Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete 7400 Kaposvár Béke u. 47. Napsugár Integrált Szociális Intézmény Fészek Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékos Emberek Nappali Intézménye 7500 Nagyatád, Dózsa

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2011. február 28-án 13.00. órai kezdettel tartott nyílt ülésén.- Jelen vannak: Veresné Nagy Margit elnök, Király Lászlóné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Rakamaz Város Önkormányzata Pénzügyi Bizottságának 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. október 6. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Héri Viktor a bizottság elnöke, Kornis Tibor bizottsági tag, Távolmaradt: Távolmaradását bejelentette:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-án tartott üléséről. Jelen vannak: Varga Ferenc elnök Berta Sándor képviselő Lakatos Antal képviselő

Részletesebben

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről

/2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről /2014. ( ) Kt. határozat tervezet a Képviselő-testület 2015. I. félévi munkatervéről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2013.(V.8.) önkormányzati

Részletesebben

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szigethalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI.26.) RENDELETE (egységes szerkezetben az 1/2013.(I.29.) és a 13/2014.XI.24.) önk. rendelettel) a helyi adókról Szigethalom Város Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 10833-2/2016. J e g y z ő k ö n y v Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. június 13. napján megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Készült: 4 példányban 1 pld Eredeti példány 1 pld.

Részletesebben

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS

MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS MÓR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 2. SZ. MÓDOSÍTÁS JSZ: 14/2008 A TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV JÓVÁHAGYVA A 437/2009. (X. 28.) KT. HATÁROZATTAL A HÉSZ ÉS A SZABÁLYOZÁSI TERVEK ELFOGADVA A 28/2009. (X. 29.) ÖK.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. MÁRCIUS 26-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011. február 25-i ülésére

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011. február 25-i ülésére RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Tárgyalja: SZB Képviselő-testület nyílt ülés minősített többség ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011. február 25-i ülésére AZ ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS

Részletesebben

Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. december 18-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendes nyilvános üléséről.

Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013. december 18-án (szerdán) 17 órakor megtartott rendes nyilvános üléséről. Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296. Hegyesd, Zrínyi u.1. Tel: 87/435-038. Száma: 120-20/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete által 2013.

Részletesebben

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2009. (III.30.) rendelete A szociális ellátások helyi szabályozásáról A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás: 24/2013.

Részletesebben

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet

224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet 224/2016. (VII. 28.) Korm. rendelet az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet módosításáról 1 Tartalom:

Részletesebben

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105

Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105 1 Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota. Kelemen László tér 10. Telefon: 62/263-001 Fax: 62/263-105../2013. Tárgy: Makói Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának felülvizsgálata

Részletesebben

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének

ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének ÓPÁLYI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. február 1-jén megtartott rendkívüli ülésének A./ TÁRGYSOROZATA B./ JEGYZŐKÖNYVE C./ HATÁROZATAI: 14-15. Száma: 1-12/2013. T Á R G Y S O R O Z A T 1.

Részletesebben

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE

SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE SZECSENYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ - TESTÜLETE 2009. EVI III. JEGYZŐKÖNYVE 2009. MÁRCIUS 31-1 ULESEROL J e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő-testületének 2009.

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T Alapítás éve: 1992. Alapító határozat: 434/1992. (XII. 1.) sz. önko. hat. Módosító határozatok: 278/1995. (XII. 20.) sz. önko. hat. 185/1997. (XII. 9.) sz. önko. hat. 177/1998. (VI. 30.) sz. önko. hat.

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2016./IV.29./ számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A ( A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.) 1. Az ellátást

Részletesebben

MEGHÍVÓ NAPIREND. Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

MEGHÍVÓ NAPIREND. Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem r r MEGHÍVÓ Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. március 07-én (hétfőn) 16.00 órai kezdettel tartandó

Részletesebben

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz

TERJESZTÉS. Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz EL TERJESZTÉS Tárgya: strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések módosítása Készítette: dr. Szabó Tímea, körjegyz Tisztelt Képvisel -testület! A strandi pavilonok bérbeadására kötött szerz dések

Részletesebben

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ. 5630 Békés, Jantyik u. 1. szóló 1997. évi XXXI. törvény 40. *-a alapján, és a Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. törvény 8.. (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, valamint az államháztartásról évi LXV. törvény 38. * (1)

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása

M E G Á L L A P O D Á S. 1. számú módosítása A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL ÉS FENNTARTÁSÁRÓL szóló M E G Á L L A P O D Á S 1. számú módosítása Felcsút Községi Önkormányzata Képviselő- testülete, Alcsútdoboz Települési Önkormányzat

Részletesebben

2/2016. (II. 21.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 27.) Önkormányzati Rendelet módosításáról

2/2016. (II. 21.) Önkormányzati Rendelete. az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 27.) Önkormányzati Rendelet módosításáról FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2016. (II. 21.) Önkormányzati Rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 5/2015. (II. 27.) Önkormányzati Rendelet módosításáról Folyás

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a pénzbeli és természetbeni támogatásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a pénzbeli és természetbeni támogatásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015.(II.26.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a pénzbeli és természetbeni támogatásokról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 3/2016.(I.28.), valamint a 13/2016.(IV.28.)

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 25/2006. (VI.15.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint gyermekvédelmi ellátásokról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma:

Jegyzőkönyv. Mutató. Határozat száma: Jegyzőkönyv Készült: Csataszög, Hunyadfalva, Kötelek, Nagykörű és Tiszasűly Községi Önkormányzatának Képviselőtestülete 2013. április 29-én megtartott együttes testületi üléséről Mutató Tárgy: Határozat

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról

Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról ELŐTERJESZTÉS Összefoglaló jelentés a 2015. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról A.) A helyi önkormányzat belső ellenőrzését a belső kontrollrendszer, a folyamatba épített, előzetes, utólagos vezetői

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

1.NAPIREND Ügyiratszám: 1/150-21 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. június 29. -i nyilvános ülésére. Molnár Szabolcs főtanácsos

1.NAPIREND Ügyiratszám: 1/150-21 /2015. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. június 29. -i nyilvános ülésére. Molnár Szabolcs főtanácsos 1.NAPIREND Ügyiratszám: 1/150-21 /2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. június 29. -i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének a települési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 13- án, 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Kruppa József Punk

Részletesebben

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE

HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE../2007. (...) számú RENDELETE A SZOCIÁLIS IGAZGATÁSRÓL ÉS SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 1993. ÉVI III. TÖRVÉNY HELYI VÉGREHAJTÁSA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete az építményadóról Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.

Részletesebben

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor.

N A P I R E N D. 1.) Beszámoló a lejárt határidejű határozatok Vitális Gábor végrehajtásáról. 2.) 2015. évi munkaterv elfogadása Vitális Gábor. Román Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 18-i ülésén hozott határozatai 41/2014. (XI. 18.) sz. RNÖ. határozat A Mezőkovácsházi Román Nemzetiségi Önkormányzat a,, kitüntetési díj tárgyában készült

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-41/2013. Tárgy: A Kiszombor 05326/2 hrsz-ú (korábban: 027/2 hrsz) ingatlan

Részletesebben

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont]

A járulékfizetési kötelezettség alapja, a fizetendő kötelezettségek: Járulékalapot képező jövedelem [Tbj. 4. k) pont 1-2. alpont] Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni - Nettó BÉRKALKULÁTOR 2016 - Adó Adóbevallás 2011: így kell az adószámos magánszemélynek adózni. Ha Ön adószámos magánszemélyként végzi munkáját,

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete 1 / 7 ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I.2-80/2004 Üi.: Nagy N.. Tárgy: A Magyar Állam tulajdonában lévő, önkormányzati célra hasznosítható ingatlanok igénylése. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Makó

Részletesebben