Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány évi

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány. 2002. évi"

Átírás

1 Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány évi Közhasznú beszámoló Részei: Beszámoló az Alapítvány évi gazdálkodásáról A Számviteli törvény szerinti mérlegbeszámoló Budapest, május

2 2 A Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány tevékenységének rövid tartalmi elemzése SZAKMAI PROGRAMJAINKRÓL Tartalmilag az alapítvány tevékenységét négy nagyobb egységbe soroljuk: 1. Egyéni és szervezeti támogatás 2. Információs központ 3. Fészek Szolgáltató Központ 4. Nemzetközi programok 1. EGYÉNI ÉS SZERVEZETI TÁMOGATÁS 2002-ben is folytatódott az értelmi és halmozottan fogyatékos embereket nevelő családok és a velük foglalkozó szervezetek támogatása ugyanakkora pénzkerettel, mint az előző években. Az erdélyi értelmi fogyatékos emberek magyarországi üdültetésének programja keretében három szervezet támogatottjai üdülhettek Gyulán. A Szép Jelen Alapítvány által Gánton működtetett Fecskepalota üdülőszállójának szolgáltatásait tízéves szerződésünk folytatásaként a tavalyi évben 64 értelmi és halmozottan fogyatékos személy élvezhette két turnusban. 2. INFORMÁCIÓS KÖZPONT Az információs központ fejlesztésére 1999-ben elindult szoftverfejlesztés végre befejeződött és a program felhasználóbaráttá vált nagyban segítve munkánkat. A tavalyi évben 340-en fordultak kérdéssel a központhoz. 3. FÉSZEK SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT Lakóotthonok létesítése A Fészek program keretében az Értelmes Életért Alapítvány ápoló-gondozó otthonának kialakítására került sor 2002-ben. Ezzel a fizikai létesítések befejeződtek. Lakóotthonok hálózata A Fészek programban támogatott civil szervezetekkel együttműködésben, a hálózatfejlesztési programunkra építve, megalakítottuk az ÉTA Szövetség Lakóotthoni munkacsoportját. Képzések Akkreditált továbbképzéseink közül egy csoportot tartottunk felsőfokú végzettségű szakemberek számára, 2 csoportot a középfokú végzettségűek részére. Ugyancsak 2 csoportot indítottunk az értelmi fogyatékos emberek szexuális konfliktusainak kezeléséről szóló képzésünk keretében. Mindegyik csoportban részvettek romániai magyar szakemberek is. A szakképzéseink közül a szociális gondozó-ápoló képzés előkészítése megtörtént. A Philadelphia Alapítvány szakemberei minőségbiztosítás és szexualitás és gyermekvállalás témakörben tartottak továbbképzést a Fészek program

3 3 záróakkordjaként. A Philadelphia Alapítvány munkatársaival egy újabb öt évre szóló együttműködési tervet dolgoztunk ki. Tanulmányút Összesen 12 szakember ismerkedhetett meg a Philadelphia Alapítvány és a hollandiai ellátórendszer működésével. Ők az ország különböző pontjain, különböző államigazgatási szerveknél és hivatalokban dolgoznak. Kiadványok Megjelent az értelmi fogyatékos emberek szexuális felvilágosításával, szexuális kizsákmányolásuk megelőzésével és szexuális konfliktusaik megoldásával foglalkozó Felnőttek, mert felnőttek című kiadványunk, amelyet egy könyvbemutató keretében a Főiskolán mutattunk be a szakembereknek. Folytatódott a Játékterápiás kézikönyv kidolgozása és adaptálása. Kutatás Megtörtént a családban élő súlyos, halmozottan fogyatékos emberek szociológiai helyzetét vizsgáló országos felmérés előkészítése, sikerült megnyerni a fontosabb együttműködő partnereket. Az eredmények 2003-ban várhatóak. Monitorozás A Szociális és Családügyi Minisztérium megbízásából az általuk 2000-ben általuk támogatott lakóotthoni projektek megvalósítását vizsgáltuk meg. Hatásvizsgálat Az előbb említett monitorozás folytatásaként hatásvizsgálatot végeztünk a monitorozásba bevont lakóotthonoknál és megvizsgáltuk azt, hogy milyen hatással volt a lakók életminőségére a családból vagy intézetből az új környezetbe való költözés. Szupervízió Támogatásunkkal tíz tartós bentlakást biztosító intézménynél folyt team szupervízió. Foglalkoztatás A program folytatásaként a Fészek programban támogatott szervezetek részére információs tanácskozásokat szerveztünk. Pótszülő szolgálat A támogatási programot leállítottuk és két támogató szolgálat bevonásával új alapokra helyeztük a szolgálat beindítását. Az igényfelmérés indult el 2002 második felében. 4. NEMZETKÖZI PROGRAMOK 2002-ben indult el több olyan program, amelyekkel a nemzetközi programok még hangsúlyosabbá vált Alapítványunk életében.

4 4 Európa a hely, ahol élünk A program célja, hogy 2003-ban Brüsszelben hangot adhassanak Európa értelmi fogyatékos emberei. Ezen az eseményen magyar fiatalok is részt vehetnek. A nemzeti előkészületek jegyében hazai szinten is szeretnénk előkészíteni a programot egy fesztivál meghirdetésével. Ezt meghirdettük, és 22 szervezet kapcsolódott be a programba. Kapcsolatépítés Folytatódott az EASPD-vel való együttműködés keretében a kelet-európai kapcsolatépítő programunk hat országban (Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Románia és Magyarország). Ennek keretében jártunk Szlovéniában, Szlovákiában, Csehországban és Romániában. Összesen harminc szolgáltatásnyújtó szervezettel vettük fel a kapcsolatot. Daphne A szexuális abúzus megelőzésére és kezelésére irányuló internetes európai információs központba eljuttattuk a Magyarországra vonatkozó információkat. Tolerance or acceptance A lakóotthonoknak a közvetlen és távolabbi szomszédsággal való kapcsolatát vizsgáló európai vizsgálaton belül felvettünk negyven interjút az ország különböző pontjain. Az eredmények 2003-ban várhatóak. LABO Az értelmi fogyatékos emberek foglalkoztatásával foglalkozó európai információs központ kialakítása során az infomációgyűjtés fázisában a kérdőívek lefordítása és adaptálása befejeződött és a kérdőívek felvétele elindult. Három nemzetközi konferencián vettünk részt Brüsszelben, amelyen a fent említett projektek megbeszélései is zajlottak. IME projekt A PHARE ACCESS 2000 évi programjának támogatásával elindult a súlyos, halmozottan fogyatékos emberek életkörülményeinek fejlesztésére irányuló programunk az osztrák Chance B Alapítvánnyal együttműködve. Megtartottuk a sajtótájékoztatót és a program előkészítése is megindult. 5. EGYÉB PROGRAMOK Egy százalékos kampány 2002-ban még kiterjedtebb és átfogóbb kampányt hajtottunk végre Vígszínházi est 2002 decemberében a támogatóinkat és támogatottjainkat egy közös estére hívtuk meg a Vígszínházba, ahol közösen élvezhettük a Padlás című előadást.

5 5 MŰKÖDÉSÜNKRŐL: 2003-ban két főállású munkatárssal és egy fő önkéntessel bővült a stáb és így stabilizálódott az alapítvány humán erőforrás kapacitása. A kutatási program és a Tolerance program koordinálására egy-egy külsős szakembert bíztunk meg. A Kuratórium tagjaival kapcsolatban ebben az évben is meg kell említeni, hogy tevékenységükért semmiféle díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek.

6 6 Bevételek 2002-ben Ssz Megnevezés Összeg Ft 1. Adományok Adományok magánszemélyektől Bitó László 50 millió Ft, Furugori Utadzsa jótékonysági koncert 813 eft, Feldmann L.-né 200 eft, dr. Literáti Péter 40 eft, Dm akció 193, 571 Ft) 1.2. Adományok cégektől Ars In Kom 500 eft, Johnson és Johnson eft, Electrolux eft, OTP Rt. 500 eft egyéb adomány pl. DM akció eft) 1.3. Céladomány (Oslói Vöröskereszt) Árverési adomány (Magház akció) Pályázatra kapott támogatás Az Egészséges Nemzetért Alapítvány eft, Szcsm hatásvizsgálat eft, monitorozás eft, ÁPV Rt. 800 eft, Soros Alapítvány 528 eft, Képzési támogatás NCSSZI eft Egy százalék Egyéb bevételek 3.1. Akkreditált képzés (hallgató befizetés) 3.2. Nemzetközi kapcsolatból (EASPD) 3.3. Gk. használat, kártérítés 3.4. Útiköltség térítés 3.5. Egyéb bevétel Kamatbevétel: Kiadvány értékesítése Bevételek összesen:

7 7 Kiadások 2002-ben KÖLTSÉGEK ÖSSZEG: Bérek és egyéb személyi juttatások: Főfoglalkozásúak bére és rendszeres megbízások, munkajutalommal ,00 Bérköltség ,00 Vállalkozói díjak (programkoordinátor (jan.-márc.) és könyvelő 12 hó) ,00 Bérlet ,00 Ebédcsekk ,00 Bérek és egyéb személyi juttatások összege: ,00 Programkoordinátor kiegészítés /SOROS ösztöndíj* ,00 Iroda dologi kiadások: ,00 BÉREK ÉS DOLOGI KIADÁSOK ÖSSZESEN: ,00 Szakmai programok: Egyéni és szervezeti támogatás: Egyéni segítségnyújtás ,00 Ernyőkeret ,00 Szervezeti támogatás (nagy ernyő) ,00 Információs központ ,00 Fészek Szolgáltató Központ: Lakóotthon kialakítás ,00 Monitorozás ,00 Lakóotthon vizsgálat ,00 Hálózatfejlesztés ,00 Képzések Szociális ápoló-gondozó képzés ,00 Felsőfokúak továbbképzése ,00 Középfokúak továbbképzése ,00 Szex-tréning ,00 Philadelphia-speciális modul ,00 Training on the job (átvilágítás) ,00 Szupervízió ,00 Összesen minőségbiztosítás ,00 Szexedukációs kiadványok ,00 Pótszülőszolgálat Régi folytatása ,00 Új beindítása 3 332,00 Foglalkoztatás elősegítése lakóotthonokban ,00 Szabadidő: Fecskepalota ,00 Kutatás: Halmozottan fogyatékos emberek életkörülményei ,00 Egyéb programok: Holland Rotary-lakóotthon berendezés támogatás ,00 Tanulmányút ,00 Konferencia-eseményszervezés ,00 Szakmai anyagok (adaptálás, fordítás, játékterápia) ,00 Nemzetközi programok IME ,00 Kapcsolatépítés ,00

8 8 LABO ,00 Europe, a place to live 7 038,00 Tolerance 3 382,00 Daphne ,00 Erdélyi nyaraltatás, fejl. eszk. tankönyv program ,00 Szakmai programok bérei ,00 Bérköltség ,00 Összesen szakmai: ,00 ÖSSZES KÖLTSÉG (BÉREK, DOLOGI KIADÁSOK ÉS SZAKMAI PROGRAMOK) ,00 * A Soros ösztöndíj kifizetése közvetlenül a Soros Alapítványtól történik a kedvezményezett felé. ** A fenti táblázat utolsó Összes költség (bérek, dologi kiadások és szakmai programok) sorban csak a pénzforgalmi szemléletben kiadott kiadások jelennek meg. A közhasznú tevékenység ráfordításait növeli még az alábbi tételek: kiadvány selejtezés Ft, az értékcsökkenés Ft, árfolyamveszteség: Ft, időbeli elhatárolások (tárgyévben fizetjük, de a következő évet terheli) Ft.

9 9 Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány Közhasznú beszámoló II. rész 1. Szöveges értékelés 2. Mérleg 3. A mérlegtételek részletezése 4. Eredménykimutatás 5. Eredménykimutatás részletezése Budapest, május 25.

10 10 Szöveges értékelés Az Alapítvány alapító okirat szerinti célja a családi közösségekben élő értelmi fogyatékosok ellátottságának javítása, közhasznú célja a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Az Alapítvány évben az állami költségvetésből, pályázat útján eft támogatást kapott. Az Alapítvány más központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól, helyi és kisebbségi önkormányzattól, települési önkormányzattól, települési önkormányzatok társulásától, egészségbiztosítási önkormányzattól és mindezek szerveitől támogatást nem kapott. Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai tisztségük ellátásáért díjazásban és egyéb költségtérítésben nem részesültek. Az Alapítvány ügyvezetője munkaviszonyban látja el feladatát. Az Alapítvány Felügyelő Bizottságának tagjai tisztségük ellátásáért sem tiszteletdíjban, sem költségtérítésben nem részesültek. Az Alapítvány évben az alábbi bevételekkel rendelkezett: Ss Megnevezés Összeg Ft z 1. Adományok 1.1.Adományok magánszemélytől 1.2.Adományok cégektől 1.3.Árverési adomány 1.4.Pályázatra kapott támogatás Szja 1% Egyéb bevételek 3.1. Akkreditált képzés 3.2. Nemzetközi kapcsolatból 3.3.Gk.használat, kár 3.4. Utiköltség térítése 3.5. Egyéb bevétel Kamatbevétel Kiadvány értékesítése Bevételek mindösszesen

11 11 Az Alapítvány vagyonának közvetlen, cél szerinti felhasználása évben Ss Megnevezés Összeg Ft z 1. Anyagköltség Utazási költségek Igénybe vett szolgáltatások: másolás, konferencia, oktatás, kutatás, fotó, bérleti dij, hirdetés stb 4. Bérek és járulékok 4.1. Főfoglalkozású dolgozók bére 4.2. Rendszeres megbízási dij 4.3. Eseti megbízási díj 4.4. Kiküldetés díja Bérjárulékok (Nyugdíjb, Egb,eho stb) 6. Összesen Az Alapítvány működése során 2002-ben az alábbi, a számviteli politika szerint jelentősnek minősített események történtek: (ide nem értve az Alapítvány éves szakmai működését!) Az Alapítvány évben értékvesztésként számolta el korábban megjelent kiadvány értékét, mivel az aktualitását vesztette. Az elszámolt értékvesztés összege Ft, amely a tárgyévi eredményt is csökkenti évben az Alapítvány deviza készleteinek értéke jelentős mértékben csökkent, amelynek oka az évközbeni igen nagymértékű árfolyamcsökkenések. Ez az árfolyamcsökkenés Ft árfolyamveszteséget eredményezett, amely szintén a tárgyévi eredményt csökkenti. Az Alapítvány 2002-ben vállalkozási tevékenységnek minősülő kiadvány értékesítést végzett, amelyből Ft bevétele keletkezett. Mivel a kiadványkészletek értékvesztése Ft értékű volt, így társasági adófizetési kötelezettség nem keletkezett. A beszámolóhoz csatolt záró főkönyvi kivonat tartalmazza a évi könyvvizsgálati jelentésben feltárt korrekciós tételeket.

12 12 Kézenfogva Alapítvány Mérleg ezer Ft-ban 2002 Ssz. Megnevezés Előző év Előző év helyesbíté se Tárgyév A. Befektetett eszközök I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök III. Befektetett pénzügyi 0 eszközök 0 5. IV. Befektetett eszközök 0 0 értékhelyesbítése 6. B. Forgóeszközök I. Készletek II. Követelések III. Értékpapírok IV. Pénzeszközök C. Aktív időbeli elhatárolások 12. ESZKÖZÖK ÖSSZESEN D. Saját tőke I. Induló tőke II. Tőkeváltozás Ebből tárgyévi eredmény Tárgyévi eredmény vállalkozásból 18. E. Céltartalék F. Kötelezettségek I. Hosszú lejáratú 0 0 kötelezettségek 21. II. Rövid lejáratú kötelezettségek 22. G. Passzív időbeli elhatárolás 23. FORRÁSOK ÖSSZESEN Budapest, május 25.. Képviselő Képviselő

13 13 Kézenfogva Alapítvány Eredménykimutatás ezer Ft-ban Ssz. Megnevezés Előző évek helyes b. Tárgyév A. Összes közhasznú tevékenység bevétele Közhasznú célra, működésre kapott támogatás a./ alapítótól 0 4. b./ központi költségvetésből c:/ helyi önkormányzattól d./ egyéb Pályázati úton elnyert támogatás Közhasznú tevékenységből származó bevétel Tagdíjból származó bevétel Egyéb bevétel B. Vállalkozási tevékenység bevétele 10. B. Vállalkozási tevékenység bevétele 11. C. Összes bevétel D. Közhasznú tevékenység ráfordításai Anyagjellegű ráfordítások Személyi jellegű ráfordítások Értékcsökkenési leírás Egyéb ráfordítások Pénzügyi műveletek ráfordításai 18. Rendkívüli ráfordítások E. Vállalkozási tevékenység költségei Anyagjellegű ráfordítások Személyi jellegű ráfordítások Értékcsökkenési leírás Egyéb ráfordítások 0

14 Pénzügyi műveletek 0 ráfordításai 25. Rendkívüli ráfordítások F. Összes ráfordítás G. Adózás előtti eredmény H. Adófizetési kötelezettség I. Tárgyévi vállalkozási eredmény J. Tárgyévi közhasznú eredmény Kézenfogva Alapítvány eredménykimutatás Tájékoztató adatok Ezer Ft-ban Megnevezés Összeg ezer Ft A. Személyi jellegű ráfordítások Bérköltség Megbízási díjak Tiszteletdíjak 0 Személyi jellegű egyéb költségek Bérjárulékok B. A szervezet által nyújtott támogatások Budapest, május. 25. Képviselő Képviselő

15 15 Mérleg adatainak alátámasztása (adatok Ft-ban) 1. Tárgyi eszközök Az Alapítvány értékkel nyilvántartott eszközei én. Ft-ban Szoftverek Ingatlan (bérelt) Jármű Irodai berendezések Egyéb berendezés Eszközök összesen E Ft. 2. Befektetett eszközök mozgástáblája EFt Megnevezés Bruttó érték Értékcsökkenés Nettó érték Nyitó Növ Csökk Záró Nyitó Növ. Cs. Záró Szellemi termék Ingatlan Jármű Egyéb berendezés Mindösszesen: Követelések Szállítói túlfizetések 2.1. Oktker jutalék Máv jegy Fecskepalota 48 Mindösszesen Kdárné B. Alexandra fizetési előleg tartozás Követelések összesen: e Ft

16 16 4. Az alapítvány pénzeszközei Megnevezés Összeg Ft Pénztár forintban Pénztár valuta Készpénz összesen Postabank forgalmazó számla Postabank betét számla Adományszámla Citibank Ft. számla Citiban Ft számla Forint számlák összesen Citibank usd Citibank euro Citibank usd Postabank usd betét Postabank 0.03 euro 8 Postabank usd Devizaszámlák összesen Pénzeszközök összesen e.ft Aktív időbeli elhatárolások Forgalmazó számla kamata Postabank betét kamata Citibank usd kamata Összesen: E Ft Eszközök összesen E Ft 1. Alapító okirat szerinti alapító vagyon 220 Eft Tőkeváltozás 2.1. Előző évek halmozott tőkeváltozása e.ft Tárgyévi közhasznú eredmény e Ft Tárgyévi vállalkozási eredmény eft Tőkeváltozás összesen Eft

17 17 Rövid lejáratú kötelezettségek (Ft) Szja dec. havi Eho dec havi Maj dec havi MVJ dec havi Évi apeh folyószámla ( ) Apeh Egbizt dec havi Apeh Nyugdijbizt dec havi Magánnyugdíjak Összesen E ft Passzív időbeli elhatárolások (tárgyévet terhelő költségek) Forgalmazó számla bankköltsége Pannon Gsm telefon Szőnyeg díja Vállalkozó oktató díja Tagdíj Novacom telefon Matáv Könyvelés Összesen Eft Források összesen Eft Az eredménykimutatás tételeinek alátámasztása a főkönyvi kivonat alapján 1. Közhasznú célra, működésre kapott támogatások (Ft) Adományok magánszemélytől Adományok cégektől Szja 1% Árverési és perselyes adomány Összesen eft 2. Pályázati úton elnyert támogatás eft 3. Közhasznú tevékenységből származó bevétel (oktatás) eft

18 18 4. Egyéb bevételek Ft Nemzetközi kapcsolatokból Kár, gk.ktg, utiköltségtérítés Kapott kamatok Összesen eft 5. Vállalkozási tevékenység bevétele: eft 6. Anyagjellegű ráfordítások: 511.számla összevont egyenlege eft 7. Személyi jellegű ráfordítások 541. Bérköltség, megbízás Napidíj Reprezentáció Étkezési jegy Bérlettérítés Járulékok Eho Maj Összesen eft A reprezentáció összegéből Ft a képzésekkel és a nyári táborral kapcsolatos étkezés biztosításának költsége, Ft a Vígszínházi estén adott fogadás. 8. Egyéb ráfordítások 512 Egy éven belül elhaszn Igénybe vett szolgáltatás Egyéb szolgáltatások Segély, építés ernyő Összesen eft

Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány 2003. évi

Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány 2003. évi Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány 2003. évi Közhasznúsági jelentése Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás Mérleg alátámasztása Eredmény kimutatás alátámasztása

Részletesebben

Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány. 2001. évi. közhasznú jelentése

Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány. 2001. évi. közhasznú jelentése Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány 2001. évi közhasznú jelentése Részei: Beszámoló az Alapítvány 2001. évi gazdálkodásáról A számviteli törvény szerinti mérlegbeszámoló A Kézenfogva Összefogás

Részletesebben

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 2006. évi közhasznú jelentése

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet. 2006. évi közhasznú jelentése A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány kiemelten közhasznú szervezet Adószám: 18063710-2-41 Cím: NIOK Alapítvány 1024 Budapest, Margit krt. 43-45. 2006. évi közhasznú jelentése ----------------------------

Részletesebben

NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2010. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE

NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2010. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2010. ÉVI KÖZHASZNÚ JELENTÉSE Adószám: 18063710-2-43 Cím: NIOK Alapítvány 1122 Budapest, Maros u. 23-25. Jellen Kornél A NIOK

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2007. év. Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2007. év. Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány 18063710-7320-569-01 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2007. év Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány 1024 Budapest, Margit körút 43-45.

Részletesebben

MAGYAR BOHÓCOK A BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY 1222 Budapest, Mező u. 17.

MAGYAR BOHÓCOK A BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY 1222 Budapest, Mező u. 17. MAGYAR BOHÓCOK A BETEGEKÉRT ALAPÍTVÁNY 1222 Budapest, Mező u. 17. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Tartalma: 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ / 1sz. melléklet/ 2. KÖLTSÉGVETÉSI TÁMOGATÁS FELHASZNÁLÁSA / 2sz. melléklet/

Részletesebben

A mérleg főösszege 142 026 ezer Ft. A részletes kimutatást a jelentés végén található közhasznú egyszerűsített éves beszámoló tartalmazza.

A mérleg főösszege 142 026 ezer Ft. A részletes kimutatást a jelentés végén található közhasznú egyszerűsített éves beszámoló tartalmazza. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Az alapítvány a kettős könyvvitel szerint vezeti könyveit. A könyvelés külső vállalkozó által, gépi úton történik. Az alapítvány közhasznú beszámolóját a számviteli törvény (2000.

Részletesebben

NÉZZ JÉZUSRA REFOR MÁTUS HITÉLETI ALAPÍTVÁNY

NÉZZ JÉZUSRA REFOR MÁTUS HITÉLETI ALAPÍTVÁNY NÉZZ JÉZUSRA REFOR MÁTUS HITÉLETI ALAPÍTVÁNY 4633 Lövőpetri Petőfi S. utca 116. sz. 2008. évi KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT BESZÁMOLÓ Lövőpetri, 2009. május 19. Gonda Béláné Kuratórium elnöke, képviselő NÉZZ

Részletesebben

FACULTAS NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT.

FACULTAS NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS FACULTAS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT 2011. évi tevékenységéről (készült a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. Törvény 19. előírásai szerint) FACULTAS NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés az Echo Innovációs Műhely 2006. évi közhasznú tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés az Echo Innovációs Műhely 2006. évi közhasznú tevékenységéről Közhasznúsági jelentés az Echo Innovációs Műhely 2006. évi közhasznú tevékenységéről Mérleg Eredménykimutatás Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló eredménykimutatása 1. sz. melléklet: tartalmi beszámoló

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS GYERMEKVARÁZS ALAPÍTVÁNY 8800 Nagykanizsa, Teleki u. 7/C KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 évről Készítette: Naprakész Könyvelő és Szolgáltató Egyesület Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló

Részletesebben

DUNAKANYARI LÁTÁSSÉRÜLTEK EGYESÜLETE 2011. évi Közhasznúsági jelentése

DUNAKANYARI LÁTÁSSÉRÜLTEK EGYESÜLETE 2011. évi Közhasznúsági jelentése Székhely : 26 Vác Földvári tér 14. Adószáma : 1879869-1-13 Fővárosi Bíróság Nyilvántartási száma : 4426 Közhasznú fokozatot bejegyezte a Fővárosi Bíróság 4.Pk.6.425/25/2 számú határozatával. 211. évi Közhasznúsági

Részletesebben

2005. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2005.01.01. - 2005.12.31.)

2005. december 31-i KÖZHASZNÚ BESZÁMOLÓ KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE (2005.01.01. - 2005.12.31.) Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT) 1095 Budapest, Viola u. 19. fsz. 2. Statisztikai számjel: 18249255-8532-529-01 Jogállása: Kiemelten közhasznú szervezet Bírósági végzés: 16. Pk. 60.713/2003/3.

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 1 8 2 3 1 1 4 8 1 4 3 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámolója 2 0 1 1 év Kék Pont Drogkonzultációs

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Beszámolási időszak: 01.01. - 12.31 AZ ALAPÍTVÁNY ADATAI: Alapítás éve: 2008. Működés kezdete: 2009.02.04. Bírósági bejegyzés száma: 9. Pk.60.716/2008/2. Bejegyezte: Fővárosi Bíróság

Részletesebben

2012. évi Közhasznúsági jelentés

2012. évi Közhasznúsági jelentés Törökbálinti Városőrség Polgárőr Egyesület, Törökbálint Adószám: 18028049-1-13 Bírósági végzés száma: 13.Pk.60.467/2009/6.sz. Képviselő neve: Géczy Krisztián i Közhasznúsági jelentés Kelt: Törökbálint,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006 Élményakadémia Közhasznú Egyesület székhely: 1082 Budapest Leonardo Da Vinci u 44/23 adószám: 18188837-1-42 közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet közhasznúsági végzés7.pk.61069/2005/2

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Hajdú- Bihar Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi gazdálkodásáról

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Hajdú- Bihar Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi gazdálkodásáról Szervezet neve: Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara Ikt. Sz.:../2013.K KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Hajdú- Bihar Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi gazdálkodásáról Jóváhagyom:... elnök 1 KIMUTATÁS A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S A T Á M A S Z A L A P Í T V Á N Y 2 0 1 1. É V I T E V É K E N Y S É G É R Ő L

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S A T Á M A S Z A L A P Í T V Á N Y 2 0 1 1. É V I T E V É K E N Y S É G É R Ő L K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S A T Á M A S Z A L A P Í T V Á N Y 2 0 1 1. É V I T E V É K E N Y S É G É R Ő L 1 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli beszámoló 3. Kimutatás a költségvetési

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S 2011.02.23-2011.12.31. Budapest, 2012. 2 T a r t a l o m 1. A Bókay Gyermekklinikáért Kiemelten Közhasznú

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete 2005. évi Közhasznúsági jelentése Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás Mérleg alátámasztása Eredmény kimutatás alátámasztása II.

Részletesebben

Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány. 2011. évi Közhasznúsági jelentés

Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány. 2011. évi Közhasznúsági jelentés Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány 2011. évi Közhasznúsági jelentés Címe: 1065 Budapest, Bajcsy Zsilinszky u. 9. Bírósági végzés száma: 61194 Statisztikai száma: 18023099-9499-569-01 Közhasznúság fokozata:

Részletesebben

2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. 01. 01.-2011. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg b) Eredménylevezetés

Részletesebben

Magyar Anime Társaság Közhasznúsági jelentés 2013. év 2030 Érd, Napvirág utca 3. A Magyar Anime Társaság 2013. évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Anime Társaság Közhasznúsági jelentés 2013. év 2030 Érd, Napvirág utca 3. A Magyar Anime Társaság 2013. évi Közhasznúsági jelentése A Magyar Anime Társaság 2013. évi Közhasznúsági jelentése Király Dávid elnök A Magyar Anime Társaság Közhasznúsági jelentése a 2013-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Magyar Anime Társaság a 2013.

Részletesebben

Magyar Család-és Nővédelmi Tudományos Társaság Közgyűlése. 2010. november 19. Pécs. Közhasznúsági Beszámoló. 2009. évről

Magyar Család-és Nővédelmi Tudományos Társaság Közgyűlése. 2010. november 19. Pécs. Közhasznúsági Beszámoló. 2009. évről Közgyűlése 2010. november 19. Pécs Közhasznúsági Beszámoló 2009. évről 1 Tartalomjegyzék 1. Éves beszámoló (Főtitkári beszámoló 2009 évi tevékenységről) 2. Közhasznúsági jelentés (Dr. Bártfai György Elnök)

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. KEIKO AIKIDÓ ALAPÍTVÁNY mint Közhasznú Szervezet

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. KEIKO AIKIDÓ ALAPÍTVÁNY mint Közhasznú Szervezet KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 KEIKO AIKIDÓ ALAPÍTVÁNY mint Közhasznú Szervezet székhely: 1046 Budapest, Bajza u. 42. adószám: 18107779-1-41 statisztikai számjel:18107779 9319 569 01 bírósági bejegyzés száma:

Részletesebben

Szöveges értékelés Az alapítvány a kettős könyvvitel szerint vezeti könyveit. A könyvelés külső vállalkozó által, gépi úton történik. Az alapítvány közhasznú beszámolóját a számviteli törvény, az egyesülési

Részletesebben

Kiemelten közhasznú beszámoló 2010.

Kiemelten közhasznú beszámoló 2010. BLISS ALAPÍTVÁNY Segítő Kommunikáció-módszertani Központ 1112 Budapest, Neszmélyi út 36. Tel/Fax: 310-3583 E-mail: info@bliss.org.hu www.info.bliss.org.hu Számlaszám: OTP XII. 11712004-20070579 Adószám:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÁRPÁTOK ALAPÍTVÁNY - MAGYARORSZÁG 2006. év Számviteli beszámoló Költségvetési támogatás felhasználása Vagyon felhasználása Cél szerinti juttatások Központi költségvetési szervektől

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012 Profilantrop a Kultúrantropológia Társadalmi Hasznosításáért Egyesület székhely: 1137 Budapest, Szent István krt. 26. 3/25. adószám:18125191141 közhasznúsági fokozat: közhasznú

Részletesebben