TELEFONSZÁMOK VÉSZHELYZET ESETÉN. CASszám. TWA a OSHA PEL b : nincs ACGIH TLV c : 5 mg/m 3 NIOSH REL d : 5 mg/m 3 50 NA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TELEFONSZÁMOK VÉSZHELYZET ESETÉN. CASszám. TWA a OSHA PEL b : nincs ACGIH TLV c : 5 mg/m 3 NIOSH REL d : 5 mg/m 3 50 NA 133-06-2"

Átírás

1 TomenAgro CAPTAN 50WP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/11. oldal Kérjük, hogy olvassa el az egész adatlapot. Ez a biztonsági adatlap fontos környezetvédelmi, egészségügyi és toxikológiai információkat tartalmaz mindazok számára, akik ezt a terméket használják, szállítják, tárolják, ártalmatlanítják vagy kezelik. Kérjük, bizonyosodjon meg arról, hogy ezek az információk eljutottak a megfelelő személyekhez. Az adatlap a Közösségi jogokra vonatkozó adatokat / a SARA III. fejezet alatt a veszélyhelyzetek esetén szükséges jelentési követelményeket és egyéb törvényi információkat is tartalmaz. Ha a termék viszonteladásra kerül, ezt a biztonsági adatlapot át kell adni a vásárlónak, vagy a benne szereplő adatokat be kell építeni az adatlapba. 1. A TERMÉK NEVE ÉS A GYÁRTÓ ADATAI A TERMÉK MEGNEVEZÉSE: Captan 50WP EPA REGISZTRÁCIÓS SZÁM(OK): SZINONIMA: Orthocid 50 WP GYÁRTÓ Tomen Agro, Inc. 100 First Street, Suite 1700 San Francisco, CA TELEFONSZÁMOK VÉSZHELYZET ESETÉN EGÉSZSÉGKÁROSODÁS ESETÉN: KIÖMLÉS ESETÉN: / 174 ill (nemzetközi) ÖSSZETÉTEL Hatóanyag(ok)/veszélyes összetevő(k) kaptán: N-[(triklórmetil)tio]-4- ciklohexén-1,2-dikarboximid CASszám Expozíciós határértékek * tömeg % térfogat % TWA a OSHA PEL b : nincs ACGIH TLV c : 5 mg/m 3 NIOSH REL d : 5 mg/m 3 50 A táblázatban kizárólag a hatóanyag(ok) és a veszélyes segédanyag(ok) vannak feltüntetve. A termék ezen összetevőire az expozíciós és kiömléses esetek kezeléséhez illetve a biztonsági értékeléshez szükséges speciális információkat a kezelőorvostól vagy a kiömlés esetén az elhárításért felelős személytől lehet kérni. * Forrás: Guide to Occupational Exposure Values 2000, ACGIH kiadvány =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

2 2/11. oldal a TWA: Time-weighted average exposure concentration for a conventional 8-hour (TLV, PEL) or up to a 10-hour (REL) workday and a 40-hour workweek. b OSHA PEL: Occupational Safety and Healt Administration Permissible Exposure Limits. c ACGIH TLV: American Conference of Governmental Industrial Hygienists, Inc., Threshold Limit Values. d NIOSH REL: National Institute for Occupational Safety and Health Recommended Exposure Limits. 3. VESZÉLYESSÉG SZERINTI BESOROLÁS VESZÉLYESSÉG SZERINTI ÁTTEKINTÉS FIGYELMEZTETÉS: - MARADANDÓ SZEMKÁROSODÁST OKOZHAT - BŐRREL ÉRINTKEZVE TÚLÉRZÉKENYSÉGET OKOZHAT - KERÜLENDŐ A BŐRREL VALÓ ÉRINTKEZÉS ÉS A SZEMBEJUTÁS - A PERMETET NEM SZABAD BELÉLEGEZNI - GYERMEKEK KEZÉBE NEM KERÜLHET - GYON MÉRGEZŐ A HALAKRA Akut egészségi problémákat okozó veszélyek: Szem: Súlyos szemirritációt okozhat. A károsodás mértéke függ a szembe került anyag mennyiségétől, az érintkezés időtartamától valamint az elsősegélynyújtás gyorsaságától és alaposságától. Bőr: Rövid ideig tartó érintkezés esetén enyhe bőrirritáció alakulhat ki; hosszabb idejű érintkezés növelheti az irritáció súlyosságát. Ismételt expozíció a bőrt túlérzékennyé teheti. A kaptán a bőrön keresztül nehezen szívódik fel, ezért dermális expozíció esetén minimális a mérgező hatás. Lenyelve: A termék lenyelése esetén minimális mérgező hatás fordulhat elő. A károsodás mértéke függ a felszívódott anyagmennyiségtől, valamint az elsősegélynyújtás gyorsaságától és alaposságától. Belélegezve: A termék porának belélegzése légúti irritációt okozhat. Rövid ideig tartó inhaláció esetén csak minimális mérgező hatás alakulhat ki. A károsodás mértéke függ a belélegzett anyag mennyiségétől, az expozíció időtartamától valamint az elsősegélynyújtás gyorsaságától és alaposságától. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

3 3/11. oldal Krónikus egészségi problémákat okozó veszélyek (beleértve a rákot is): A technikai kaptán patkányok esetében az egész életen át tartó etetési kísérlet során nem bizonyult rákkeltő hatásúnak. Egerek esetében egy életen át tartó etetés során a technikai kaptán nagy dózisú ismételt expozíciót követően a vékonybélben (különösen a nyombélben) a tumorok számának szignifikáns növekedését okozta. A rákkeltő hatás a bél nyálkahártyájának kémiai irritációjából ered, s nem az anyag genotoxikus hatásából. A teratogén (az embriót károsító) hatásra vonatkozó információk: A technikai kaptán az állatkísérletek során fetotoxikus (nem teratogén) hatásúnak bizonyult. 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS Szem: A szemhéjakat nyitva tartva a szemet azonnal friss vízzel vagy szemmosó oldattal ki kell öblíteni legalább 15 percen át. A sérült kontaktlencséket el kell távolítani. Azonnal orvoshoz kell fordulni. Bőr: A beszennyeződött ruházatot le kell vetni, a bőrt bő vízzel és szappannal le kell mosni. A nem mosható szennyezett cipőt és csizmát le kell selejtezni. A beszennyeződött ruhát a következő használat előtt ki kell mosni. Tartós irritáció esetén orvoshoz kell fordulni. Lenyelve: A termék lenyelése esetén a sérültnek meg kell inni 1 vagy két pohár vizet és az ujjat a torkon ledugva hányást kell előidézni. A hánytatás előtt lehetőség szerint vegyük fel a kapcsolatot egy orvossal, toxikológiai központtal vagy mentőszolgálattal. Eszméletlen személyt ne hánytassunk és semmit ne adjunk be neki szájon keresztül. A sérültet a termék dobozával együtt a legközelebbi segélynyújtó helyre kell vinni. Belélegezve: A sérültet a veszélyeztetett területről el kell távolítani, melegen kell tartani és pihentetni kell. Elővigyázatosságból helyezzük orvosi megfigyelés alá. Információ az orvosok számára/ elsősegélynyújtás: Tüneti kezelés, szupportív terápia. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

4 4/11. oldal 5. TŰZVESZÉLYESSÉG Gyulladási határértékek levegőben (tf %) Alsó: Felső: Lobbanáspont: Módszer: Öngyulladási hőmérséklet: o C LEL/UEL: NFPA veszélyességi besorolás: Egészség: 4 Éghetőség: 2 Reaktivitás: 2 Egyéb: nincs Tűzoltószerek: hab, szén-dioxid, száraz porral vagy halonnal oltó, vízpermet Speciális tűzoltási eljárások: A tűznek kitett tárolóedényeket vízpermettel hűteni kell. Az elfolyó oltóvizet ideiglenes földgátak segítségével vissza kell tartani. Az oltás során a környezet levegőjétől független légzőkészüléket és megfelelő védőruházatot kell viselni. Veszélyes égéstermékek: Az anyagból magasabb hőmérsékleten éghető por képződhet. 6. ÓVINTÉZKEDÉS BALESET ESETÉN VÉSZHELYZET ESETÉN HÍVHATÓ TELEFONSZÁMOK EGÉSZSÉGKÁROSODÁS ESETÉN (PROSAR): / 174 vagy (nemzetközi) KIÖMLÉS ESETÉN (CHEMTREK): A kiömlött anyag eltávolítása során biztosítani kell a megfelelő személyi védőfelszereléseket, a mérgező porok ellen védő maszkot, szemvédőt, vegyszerálló védőkesztyűt, bakancsot és overallt. Kerüljük el, hogy az anyag a csatornahálózatba vagy más vizekbe jusson. A kiömlött terméket azonnal fel kell szedni. Az anyagot nedves homokkal, földdel vagy fűrészporral le kell fedni és ártalmatlanítás céljára egy tárolóedénybe kell összegyűjteni. A beszennyeződött területet vízzel le kell mosni. Meg kell előzni, hogy a termék a felszíni vizekbe jusson. Az anyag nagyon mérgező a halakra. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

5 5/11. oldal A termék kiömlése vagy folyóvízbe történt véletlen bejutása esetén riasztani kell az illetékes szerveket. A szennyezett vizet össze kell gyűjteni elszállítás vagy kezelés céljából. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS A terméknek a címkén feltüntetettel összeegyeztethetetlen módon történő felhasználása a szövetségi jog megsértését vonja maga után. A címke teljes szövegét el kell olvasni. A terméket szigorúan a címkén szereplő biztonsági előírásoknak megfelelően kell felhasználni. Bőrrel és szemmel való érintkezését el kell kerülni. Az anyag porát nem szabad belélegezni. A termék használata közben tilos enni, inni vagy dohányozni. Evés, ivás vagy dohányzás előtt kezet és arcot kell mosni. A terméket eredeti csomagolásban, szorosan lezárva, gyermekektől elzárva kell tartani. Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol kell tartani. Fagytól védeni kell. Ez a termék az eredeti, felbontatlan csomagolásban, környezeti hőmérsékleten tárolva fizikailag és kémiailag legalább két éven át stabil marad. 8. AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ MUNKAVÉGZÉS FELTÉTELEI Szemvédelem: Vigyázzunk, hogy az anyag szembe ne kerüljön. A termék kezelése közben vegyszerálló védőszemüveg viselése ajánlott. Légzésvédelmi/szellőztetési követelmények: Amennyiben a munkahelyre vonatkozó expozíciós határérték túllépése valószínűsíthető, megfelelő légzésvédő készüléket kell viselni. Szükség esetén a peszticidek elleni védelemre az MSHA/NIOSH által jóváhagyott légzésvédőt kell viselni. A szer szabadban történő felhasználása esetén mérnöki ellenőrzés nem szükséges. Ha a felhasználás körülményei eltérőek (pl. melegház, a termék átformulázása vagy átcsomagolása) a dolgozók expozícióját olyan hagyományos technológiák alkalmazásával kell csökkenteni, mint a zárt rendszer és/vagy a helyi légelszívás. Bőrvédelem: A termék bőrrel való érintkezésének elkerülése érdekében megfelelő védőruhát, védőkesztyűt és szem/arcvédőt kell viselni. A beszennyeződött ruházatot le kell vetni és a következő használat előtt ki kell mosni. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

6 6/11. oldal 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK Megjelenés: Szag: Halmazállapot: A szállítási forma ph-ja: ph (egyéb): Forráspont: Olvadáspont: Fagyáspont: Gőznyomás (Hgmm xx o C/xx o F): Gőzsűrűség (levegő=1, xx o C/xx o F): Fajsúly (H 2 O=1, xx o C/xx o F): Párolgási sebesség: Bázis (=1): Oldhatóság vízben: Szilárdanyag tartalom (tömeg%): Illékony anyag (tömeg % / tf % xx o C/xx o F): Illékony szerves vegyület (VOC) vízzel: víz nélkül: Molekulasúly: Viszkozitás (xx o C/xx o F): vörösesbarna színű, szabadon folyó por szilárd diszpergálható 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Kémiai stabilitás: Veszélyes polimerizáció: Lobbanáspont: Gyulladáspont: Öngyulladás: Összeférhetetlenség egyéb anyagokkal: Veszélyes bomlástermékek: o C Égés vagy termikus bomlás során toxikus és irritáló hatású gőzök keletkeznek. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

7 7/11. oldal 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK Akut: Szemirritáció: A termék nagyon irritáló hatású a szemre. Nyúlszemre erősen / nagyon erősen irritáló hatású. Bőrirritáció: A bőrre enyhén irritáló hatású. Bőrérzékenyítő hatás: A kaptán a bőrre mérsékelten érzékenyítő hatású. Dermális toxicitás: A termék dermális toxicitása alacsony. LD 50 dermális, kaptán: > mg/kg Orális toxicitás: A termék orális toxicitása alacsony. kaptán: LD 50 orális, patkány > mg/kg Inhalációs toxicitás: A termék belélegezve várhatóan mérsékelten toxikus hatású. A technikai kaptán 4 órás LC 50 értéke hím és nőstény patkányokon 0,72 mg/l illetve 0,87 mg/l. Szubkrónikus toxicitás (a technikai anyag adatai): A 21 napos dermális LD 50 (nyúl) = 110 mg/kg/nap. A 90 napos inhalációs LC 50 (patkány) > 13 mg/l. Krónikus / karcinogenitás: A technikai kaptán nem mutatott karcinogén hatást patkányok vagy kutyák tartós élelmezési vizsgálatai során. Egereknél hosszú ideig tartó technikai kaptánnal való etetés során nőtt a vékonybél tumorok száma, ám csak nagy dózisok esetében. A daganatok kialakulásának oka a bél kémiai irritációja, és nem a mutagén hatás volt. A tumorképződés NOEL-értéke az élelmezés során 400 ppm technikai Captan volt. Teratogenitás / fejlődési rendellenességet okozó hatás: A kaptán nyulak és hörcsögök vizsgálata során nem mutatott teratogén hatást. Az állatkísérletekben az anyát mérgező dózis esetén figyeltek meg embriotoxikus és fetotoxikus hatást. Reprodukció: A patkányok 3 generáción át történő vizsgálata során a technikai kaptán nem volt hatással a fertilitásra, a vemhesség hosszára vagy az alom nagyságára. A kölykök életben maradása >250 mg/kg/nap dózis esetén csökkent. Az 1 generáción át történő megfigyelés során a patkánykölykök 12,5 mg/kg/nap súlycsökkenést mutattak. Mutagenitás: In vivo: A kaptánt sok rendszerben megvizsgálva az volt az általános következtetés, hogy nem rendelkezik szignifikáns genotoxikus aktivitással. Genotoxikus hatást az in vitro kísérletekben tapasztaltak elsősorban prokarióták és nem emlős eukarióta sejtekben, mikor a sejt védelmi mechanizmusai ( (GSH, stb.) hiányoznak. Neurotoxicitás: A kaptán nem neurotoxikus hatású. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

8 8/11. oldal 12. ÖKOTOXICITÁS Az anyag sorsa és eloszlása a környezetben: Közepes illékonyságú szilárd anyag. Az anyag vízben mérsékelten oldódik. Az anyag bioakkumulációs potenciálja alacsony. DT 50 < 1 nap aerob és anaerob talajban Természetes vizekben gyorsan hidrolizál (DT 50 < 24 óra) A talajból nem illan el. Nem könnyen szivárog át a talajvízbe. Mérgező hatás madarakra (a technikai anyag adatai): Fürj: LD 50 orális > mg/kg LC 50 etetett (5 napos takarmányozás) > ppm Vadkacsa: LD 50 orális > mg/kg LC 50 etetett (5 napos takarmányozás) > ppm Mérgező hatás vízi szervezetekre (a technikai anyag adatai): Halakra toxikus hatású. Mivel a termék vízben rövid ideig marad meg, valószínűleg nem veszélyezteti a víz élővilágát. Szivárványos pisztráng: LC 50, 96 óra = 50 µg/l Tükrösponty: LC 50, 96 óra = 240 µg/l Daphnia magna: EC 50, 48 óra = 4,7 mg/l Mérgező hatás egyéb, nem-célszervezetre (a technikai anyag adatai): Mérgező hatás algára: Zöldalga (biomassza): EC 50, 96 óra = 1,6 mg/l Zöldalga (növekedési ráta): EC 50, 96 óra = 11 mg/l Mérgező hatás baktériumokra: Pseudomonas putida: EC 50 = 0,22 mg/l Az anyag a mézelő méhekre alacsony toxicitású LD 50, 24 órás érintkezés > 200 µg a.i./méh LD 50, orális, 24 óra > 100 µg a.i./méh 13. HULLADÉKKEZELÉS, ÁRTALMATLANÍTÁS Hulladékkezelési eljárás: A termék végfelhasználójának az összes fel nem használt terméket ártalmatlanítani kell a címkén szereplő ajánlásokkal és az összes vonatkozó törvény előírásaival összhangban. Az anyag engedélyezett ártalmatlanításával kapcsolatban figyelembe kell venni a hivatalos szabályokat és a helyi hatósági előírásokat. RCRA veszélyességi osztály: =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

9 9/11. oldal 14. SZÁLLÍTÁSRA VOTKOZÓ ELŐÍRÁSOK D.O.T. szállítási megnevezés: Environmentally Hazardous Substance, solid, N.O.S. (Környezetre veszélyes, szilárd anyag, m.n.n.) Technikai szállítási megnevezés: Captan 50%, RQ Csomagolási csoport: III. D.O.T. veszélyességi osztály: 9 U.N./N.A. szám: UN3077 Termék RQ (lbs): 10 lbs (4,54 kg) D.O.T. címke: 9. osztály különféle veszélyes anyag D.O.T. felirat: 9. osztály különféle veszélyes anyag IMO: Tengerszennyezés: igen IMO címke: IMO felirat: IMDG osztály: 9 különféle veszélyes anyag Szabályszerű szállítási név: Environmentally Hazardous Substance, solid, N.O.S. (contains Captan 50%) Marine Pollutant, RQ Európai közúti/vasúti szállítás: osztály: 9 Item No.: 12(c) 15. SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK U.S. Szövetségi szabályozás FIFRA (Federal Insecticide, Fungicide and Rodenticide Act): Minden peszticid a FIFRA hatálya alá esik. Ennek következtében az alább leírt rendelkezések csak a peszticidek szabadban történő szokásos kezelésére és alkalmazására érvényesek. Ez magában foglalja a gyártó/formulázó berendezésekből származó hulladékokat, a kiömlött vagy helytelenül felhasznált termékeket és a veszélyes vagy különösen veszélyes anyagot tartalmazó termékek nagy mennyiségű tárolását. CERCLA (Comprehensive Response Compensation, and Liability Act): RQ = 10 lbs OSHA (Occupational Safety and Health Administration): A termék a Federal OSHA Hazard Communication Standard 29 CFR kritériumai szerint veszélyes. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

10 10/11. oldal SARA Title III (SUPERFUND Amendments and Reauthorization Act): Section 302 (EHS) TPQ: nem Section 304 (EHS) RQ: nem Section 311/312 kategóriák: 1. Azonnali (akut) hatások az egészségre; IGEN 2. Késleltetett (krónikus) hatások az egészségre; IGEN 3. Tűzveszélyesség; NEM 4. Hírtelen gázfejlődés miatti túlnyomásveszély; NEM 5. Reakcióképességgel összefüggő veszélyek; TSCA (Toxic Substance Control Act): Ez a termék peszticidként alkalmazva nem esik a FIFRA 3. fejezet, (2)(B)(ii) TSCA szabályozás hatálya alá. Nemzeti szabályozások: Az érvényben lévő szabályozások bármely államban szigorúbbak lehetnek, mint a szövetségi előírások, ezért a felhasználónak érdemes egyeztetni az állami ill. a helyi hatóságokkal. Nemzetközi szabályozások: EEC besorolás: irritáló R-mondatok: R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat R36: Szemizgató hatású S-mondatok: S2: Gyermekek kezébe nem kerülhet S13: Élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol tartandó S20/21: A használat közben enni, inni és dohányozni nem szabad S24: A bőrrel való érintkezés kerülendő 16. EGYÉB Az új kiadás oka: a formátum megváltozása Készítette: James J. Reilly, Jr. A jóváhagyás dátuma: A lecserélt kiadás dátuma: A biztonsági adatlap száma: CP-008 =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

11 11/11. oldal Ezen biztonsági adatlap információi a rendelkezésünkre álló adatokon alapulnak és megfelelnek a jelenlegi ismereteinknek. Amennyiben kiegészítő adatokra és információkra van szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Tomen Agro Információs Szolgálatának Biztonsági, Egészségügyi és Környezetvédelmi Irodájával a (415) es telefonszámon vagy a (415) es faxszámon. A megadott információk egyéni felhasználási célokra való alkalmazhatóságának megítélése szükségképpen saját, egyéni felelősség. Bár ezen információk elkészítésében gondosan járt el, a Tomen Agro nem ad garanciát és nem vállal felelősséget ezen információk pontosságáért vagy megfelelőségéért az egyéni célú felhasználás vagy annak következményei során. =No Data Available (adatok nem állnak rendelkezésre) = Not Applicable (nem alkalmazható)

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 2. ÖSSZETÉTEL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT B HANGYAIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése:

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA

PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP ( 91/155-93/EEC ) PROTECT FIÓKOS MOLYIRTÓ KAZETTA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP. Vészhelyzet információ: Tel: (36-1) 43-20-400, (36-80) 20-11-99

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP. Vészhelyzet információ: Tel: (36-1) 43-20-400, (36-80) 20-11-99 BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártja:

Részletesebben

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: Termék neve: Gyártó: Bayer AG Dormagen, Germany

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE:

BIZTONSÁGI ADATLAP. LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIZTONSÁGI ADATLAP LANIRAT rágcsálóirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: A készítmény típusa: rágcsálóirtó csalétek A készítmény megnevezése: LANIRAT rágcsálóirtószer Gyártó és forgalmazó: METATOX Peszticid Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Champ DP Verzió 4 (Magyarország) Kibocsátás dátuma: 2009/12/01 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Felhasználás : Növényvédöszer Társaság : Nufarm GmbH & Co KG St.-Peter-Str.25 A-4021 Linz Telefon: +43/732/6918-4010

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER

SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER BIZTONSÁGI ADATLAP SOLFAC WP 10 ROVARIRTÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Termék neve: Gyártó: Bayer AG Dormagen, Germany Forgalmazó: Bábolna Bio Környezetbiológiai

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PENNPHOS-B ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP PENNPHOS-B ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PENNPHOS-B ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN BM 20 EC ROVARLÁRVAIRTÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarlárva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer

Részletesebben

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ

PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B ROVARIRTÓ POROZÓ 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú háztartási

Részletesebben

ACC# Biztonsági Adatlap Nyomtatva: DharmaFECT Transfection Reagent Átnézve: verzió

ACC# Biztonsági Adatlap Nyomtatva: DharmaFECT Transfection Reagent Átnézve: verzió 1.SZAKASZ: A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A biztonsági adatlap neve: DharmaFECT Transfection Reagent Katalógus szám: T-2001-01, T-2001-02, T-2001-03, T-2001-04, T-2002-01, T-2002-02, T-2002-03, T-2002-04,

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK

PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOGIRTÓ FOLYADÉK (PROTECT elektromos párologtató készülékhez) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása:

Részletesebben

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER

PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT -B HÁZTARTÁSI POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag és készítmény azonosítása: A készítmény típusa: inszekticid tartalmú

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

REACH: R- és S-mondatok. A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok:

REACH: R- és S-mondatok. A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: REACH: R- és S-mondatok A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 1 Száraz állapotban robbanásveszélyes R 2 Ütés, súrlódás, tűz vagy más gyújtóforrás robbanást R 3 Ütés, súrlódás,

Részletesebben

RACUMIN-B PATKÁNYIRTÓSZER

RACUMIN-B PATKÁNYIRTÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP RACUMIN-B 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész rágcsálóirtó csalétek

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE:

BIZTONSÁGI ADATLAP. MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIZTONSÁGI ADATLAP MUSKILL kenhető légyirtószer 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: A készítmény típusa: légyirtószer A készítmény megnevezése: MUSKILL kenhető légyirtószer Gyártó és forgalmazó: METATOX Peszticid Gyártó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtószer. Ultra

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám

BIZTONSÁGI ADATLAP 2. ÖSSZETÉTEL/ÖSSZETEVŐKKEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ. Tömegszázalék % CAS (TSCA) szám X200, EX3001A-0101, 1/5 1. A TERMÉK ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve: Xstamper Refill Ink CS-10N, CS-20N, CS-60N (fekete)(kék)(piros)(zöld)(barna)(narancssárga)(lila)(sárga)(rózsaszín) Általános

Részletesebben

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ CSALÉTEK 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: cipermetrines füsttabletta A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP-B 2,5 WP BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártja:

Részletesebben

Versachem Low Volatile Red Silicon oldal 1 / 6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Motortömítő piros szilikon gyors tömítés Típusa: szilikon ragasztó

Versachem Low Volatile Red Silicon oldal 1 / 6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Motortömítő piros szilikon gyors tömítés Típusa: szilikon ragasztó oldal 1 / 6 A kiállítás kelte: 2006.01.03. 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: cím, telefon, fax: Importáló cég neve: BIZTONSÁGI ADATLAP Motortömítő piros szilikon gyors tömítés Típusa: szilikon ragasztó

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.01.26. Oldal:1/5 Verzió: 1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca

Részletesebben

Koncentráció CAS-szám EU-szám Szimbólumok R-mondatok 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS

Koncentráció CAS-szám EU-szám Szimbólumok R-mondatok 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP 5 WP ROVARIRTÓ KONCENTRÁRUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó szer,

Részletesebben

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: cipermetrines füsttabletta A készítmény megnevezése:

Részletesebben

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL 1. 1.1 Az anyag /készítmény azonosítása: VIX tűzhely- és grilltisztító aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján. I A gyártó és a termék Oldal 1/ 5 Kerr Italia SpA BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 2001/58/EU előírások alapján Termék neve: Temp Bond NE akcelerátor I A gyártó és a termék Vizsgálatok időpontja: 2003 Március Gyártó neve: Kerr Italia

Részletesebben

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény : A készítmény típusa: tisztító szer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1)

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1) BIZTONSÁGI ADATLAP Felhasználási terület: ragasztó 1. A KÉSZÍTMÉNY/ANYAG NEVE ÉS A CÉGEK ADATAI A termék/anyag neve: FESTIX OT13 ragasztó Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. Uvalska 737/34 100 00 Prága

Részletesebben

Brodifakum 0.005% 56073-10-0 259-980-5 T +, N 27/28-48/24/25-50/53 Bitrex 0.001 % 3734-33-6 223-095-2 Xn 22

Brodifakum 0.005% 56073-10-0 259-980-5 T +, N 27/28-48/24/25-50/53 Bitrex 0.001 % 3734-33-6 223-095-2 Xn 22 BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP KILRAT PLUS RÁGCSÁLÓIRTÓ PÉP Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra kész rágcsálóirtó csalétek

Részletesebben

BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL

BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL Készítés dátuma: 2015.06.24. Verzió szám: 2 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása Az anyag vagy

Részletesebben

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL

FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSSH ALPESI RÉT, PARFÜM, KERTI VIRÁG ILLATÚ LÉGFRISSÍTŐ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999

Biztonsági adatlap. Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása A készítmény használata Vállalat azonosító adatai 40-3010 Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard Hungary

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

ADENGO 1/11 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016311 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012

ADENGO 1/11 Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: 30.11.2012 102000016311 Nyomtatás Dátuma: 30.11.2012 ADENGO 1/11 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév ADENGO Termék kódja (UVP) 79021534 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999

Biztonsági adatlap. Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása A készítmény használata Vállalat azonosító adatai CD586 Series Tintasugaras nyomtatás Hewlett-Packard

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldal: 1 ACD SELECT 80W90

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldal: 1 ACD SELECT 80W90 Beszállító ACDelco Europe Paseo de la Castellana 91 28040 Madrid Fax: +34 91456 9288 Méreg Központ: +32 (0)70 245 245 1. A termék és a vállalat azonosítása BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldal: 1 Termék azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FENDONA-B 5 WP ROVARIRTÓ SZER

BIZTONSÁGI ADATLAP FENDONA-B 5 WP ROVARIRTÓ SZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP FENDONA-B 5 WP ROVARIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó szer, vízben

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint SDS No.: 40666 Kiállítva: 2005 augusztus Fellvizsgálva: 2007 júl. 23 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag

Biztonsági Adatlap. Pallos Permetezőszer adalékanyag Biztonsági Adatlap. 1. A készítmény neve: Pallos Permetezőszer adalékanyag Gyártó cég neve: Forgalmazó (exportáló) cég neve: 2. Összetétel a) Nitrosol 40 % Ammónium nitrát 30 % Karbamid vizes oldata b)

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: (06 1) 476 6464, 06 80 201 199. 1.

Biztonsági adatlap. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: (06 1) 476 6464, 06 80 201 199. 1. Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2004.12.12. 1. Vegyi anyag neve: Az anyag azonosítása: Kálium-nitrát Az anyag felhasználása: Vegyipari alapanyag Magyar azonosítási szám: B-000611 CAS szám: 7757-79-1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KORONG

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KORONG BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KORONG 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra

Részletesebben

: FROSCH OASE RAUMERF.VANILLEHAUCH 90ML

: FROSCH OASE RAUMERF.VANILLEHAUCH 90ML 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61133 Az anyag/készítmény felhasználása : Illatanyagok Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA

PESTSTOP-B FÜSTKÉPZŐ TABLETTA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: cipermetrines füsttabletta A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: Nyomtatás Dátuma: AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA

Verzió 1 / H Felülvizsgálat dátuma: Nyomtatás Dátuma: AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA MERLIN SC 1/7 1. AZ ANYAG/KÉSZĺTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSĺTÁSA Termék tájékoztató Márkanév MERLIN SC Termékkód (UVP) 05951534 Termékkód 14047 Termékkód (EXP) 32032A Spezifikáció 33536 Alkalmazás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP (91/155-93/EEC) BIOBAC-B 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény

Részletesebben

Szervetlen, fémorganikus és katalízis gyakorlatok. Függelék. ELTE Kémiai Intézet

Szervetlen, fémorganikus és katalízis gyakorlatok. Függelék. ELTE Kémiai Intézet Szervetlen, fémorganikus és katalízis gyakorlatok Függelék ELTE Kémiai Intézet 1999-2009 107 Szervetlen, fémorganikus és katalízis gyakorlatok MÉREGKATEGÓRIÁK M-I Erős méreg M-II Méreg M-III Gyenge méreg

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1

: ERDAL LEATHER LOTION 500ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 64639 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító ANETTI textilöblítő 1.2. Felhasználás: Textilanyag lágyítása, antisztatizálása 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Luptovics Anett E.V.,H-5931 Nagyszénás,Honvéd u.5. Web: www.anetticlean.eu,info@anetticlean.eu

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP TALON-B PARAFFINOS RÁGCSÁLÓIRTÓ KOCKA 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Építmények felújítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Pedex Extra tetűirtó szer tetűirtó szer Florin Vegyipari és Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: február 3. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: február 3. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása A cég azonosítása Cég Syngenta Fernhurst Haslemere Surrey GU27 3JE Termékinformáció Telefon: +44 1428 644 061;

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK - ISO 11014-1 szerint SDS No: 132097 Kiállítva: 1999. szeptember Átdolgozva: 2001. március 2004. augusztus 2005. július Felülvizsgálva: 2007. július 23. 1. A készítmény

Részletesebben

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ POROZÓSZER

RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP RACUMIN-B RÁGCSÁLÓIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: felhasználásra

Részletesebben

BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL

BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN CSÓTÁNYIRTÓ GÉL Készítés dátuma: 2014.04.16. Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása Az anyag vagy

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

PESTSTOP 2,5 WP. rovarirtó koncentrátum

PESTSTOP 2,5 WP. rovarirtó koncentrátum BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Rovarirtó koncentrátum 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000012399 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000012399 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012 K-OTHRIN 2,5 FW ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév K-OTHRIN 2,5 FW ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUM Termék kódja (UVP) 06520596

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítás kelte: 2002.április 1. A készítmény neve BREF WC-tisztító Tropic-mint Gyártó Forgalmazó Henkel Magyarország Körösladányi Gyára Vásártér 2 H-5516

Részletesebben

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 2009.02.12 102000007806 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.12 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Verzió 2 / H Felülvizsgálat dátuma: 2009.02.12 102000007806 Nyomtatás Dátuma: 2009.02.12 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA ECLAIR 49 WG 1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév ECLAIR 49 WG Termékkód (UVP) 05802385 Alkalmazás Gombaölő szer Társaság Bayer Hungária Kft. Bayer

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK - ISO 11014-1 szerint Loctite 577 50ml Tottle FR,DE oldal 1 / 6 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 168431 Felülvizsgálat ideje: 05.03.2009 Nyomtatás ideje: 23.04.2009 Kereskedelmi

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP. Protect légyirtó szer

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP. Protect légyirtó szer 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Protect légyirtó szer Felülvizsgálat dátuma: 2017.03.09. Készítés dátuma: 2016.11.02. 2.-verzió 1. verzió 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999. Bırrel érintkezve ártalmas.

Biztonsági adatlap. Hewlett-Packard Hungary Ltd Neumann Janos u. 1. 1117 Budapest Hungary Telefon 06 1-229-9999. Bırrel érintkezve ártalmas. 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Az anyag vagy a készítmény azonosítása Vállalat azonosító adatai 2. A VESZÉLYEY AZONOSÍTÁSA 40-5079 Osztályozás Xn, R20/21 Akut egészségkárosító

Részletesebben

: FROSCH OASE RAUMERF.ORANGENHAIN 90ML

: FROSCH OASE RAUMERF.ORANGENHAIN 90ML 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 61131 Az anyag/készítmény felhasználása : Illatanyagok Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT Rágcsálóirtó mini brikett

BIZTONSÁGI ADATLAP. PROTECT Rágcsálóirtó mini brikett BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT Rágcsálóirtó 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: PROTECT

Részletesebben

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek

BIZTO SÁGI ADATLAP. Effect hangyairtó csalétek 1. A KÉSZÍTMÉ Y ÉS A CÉGEK AZO OSÍTÓ ADATAI 1.1 A készítmény kereskedelmi neve: 1.2 A készítmény felhasználása rovarirtó szer 1.3 Gyártó neve, címe: U ICHEM d.o.o., Sinja Gorica 2, Vrhnika tel.: +386 (01)

Részletesebben

Biztonsági adatlapot

Biztonsági adatlapot Oldal 1 -tól 5 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállakozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása Az anyag/készítmény felhasználása tisztítószer Társaság/vállalkozás azonosítása Társaság

Részletesebben

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: december 8. felülír minden korábbi kiadást

Biztonsági adatlap. kiadás dátuma: december 8. felülír minden korábbi kiadást 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása A termék/készítmény azonosítása A cég azonosítása Cég Syngenta Fernhurst Haslemere Surrey GU27 3JE Termékinformáció Telefon: +44 1428 644 061;

Részletesebben