NYIRVV NON PROFIT KFT,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYIRVV NON PROFIT KFT,"

Átírás

1 , NYIRVV NON PROFIT KFT,,, BESZAMOLO ff A SZIGLIGETI GYERMEKUDULO évi működéséről Készítette: Dr. Hudákné Fábián Nóra

2 2 A Nyíregyháza Megyei Jogú Város tulajdonában lévő Szigligeti Gyermeküdülő üzemeltetését a 113 /2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat alapján a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft., a szakmai koordinálását Dr. Hudákné Fábián Nóra végzi, illetve a táborvezetői feladatokat (a IV. és a IX. turnus kivételével) is ellátta. A NYÍRVV Nonprofit Kft. az elmúlt két év során arra törekedett, hogy minél több nyíregyházi gyermek számára biztosítson felhőtlen, élményekben gazdag, kellemes kikapcsolódást a Balaton partján. Idén 1041 gyermek, 12 turnusban táborozhatott a szigligeti gyermektáborban. Ez a nyár volt az első, amikor a tábor 100 százalékos kihasználtsággal üzemelt. Az első turnus június 9-én kezdődött, az utolsó pedig szeptember l-jén ért véget. A turnusok hétfőtől-szombatig tartottak. Kivétel volt az utolsó előtti, mert az augusztus 25-től - augusztus 30-ig tartott. Az utolsó turnusban augusztus 30-tól - szeptember O l-ig az Eszterlánc Északi Óvoda és tagóvoda 71 fő dolgozója szakmai kiránduláson tölthetett el három csodálatos napot. Idén a 12 turnusra jelentkezett gyerekekre nagyon gondosan kiválasztott felügyelő tanárok vigyáztak az ott eltöltött idő alatt. A gyerekek megérkezésükkor balesetvédelmi oktatásban is részesültek. A nyári táboroztatás szervezése januárban kezdődött. A jelentkező iskolákból az intézmények igazgatói egy kapcsolattartó személyt jelöltek ki, akik segítettek a szervező munkákban. (Jelentkezési lapok begyűjtésében, táborozás i díj beszedésében). A jelentkezések, befizetések, szerződéskötések június 14-ig megtörténtek. A táborozás i díj a költségek számbavétele, valamint a tervezett létszám alapján került meghatározásra. A gyermekek ,- Ft l fő, felnőttek 3l.000,- Ft/fő költségtérítést fizettek turnusonként. A táborozás díja 6 nap 5 éjszakára lett tervezve. A befizetett összeg tartalmazta a résztvevők útiköltségét, közüzem i díjat, a strandbelépőt, a szállás és háromszori étkezés költségét, valamint a szakmai programok díját. A táborozó gyerekek nem egyformán fizettek, mivel a Nyíregyháza Megyei Jogú V áros Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottsága az 57/2012. (V.29.) számú határozatával üdültetési támogatás odaítéléséről döntött. A határozat alapján valamennyi nyíregyházi lakóhellyel (állandó lakcímmel) rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú tanintézménynél tanulói jogviszonyban álló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, vagy tartós beteg gyermek, vagy akinek szülei három vagy több kiskorú gyermekről gondoskodnak, évente egy alkalommal ,- Ft üdültetési támogatásra jogosultak. Az összeget a Nyíregyháza Megyei Jogú Város fenntartásában levő szigligeti gyermeküdülőben történő üdüléshez használhatták fel. Ezzel az összeggel a részvételi díjak költségeit lehetett csökkenteni.

3 3 Összesen 255 nyíregyházi általános iskoláskorú tanuló kapott ,- Ft egyszeri támogatást: Támogatott intézmények Fő Bárczi Gusztáv Altalános Iskola 14 Móra Ferenc Altalános Iskola 41 - Petőfi Sándor Tagintézménye 9 Bem József Altalános Iskola 10 - Gárdonyi Géza Tagintézménye 17 - Kazinczy Ferenc Tagintézménye 19 - Hermann Ottó Tagintézménye 6 Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola 20 Eötvös József Gyakorló Iskola 10 Túróczy Zoltán Evangélikus Altalános Iskola 18 Kodály Zoltán Altalános Iskola l l Arany János Gimnázium, Altalános Iskola és kollégium 25 - Szőlőskerti Tagintézménye 10 - Szabó Lőrinc Tagintézménye 4 - Zelk Zoltán Tagintézménye 23 Móricz Zsigmond Altalános Iskola V écsey Károly Tagintézménye IS Móricz Zsigmond Altalános Iskola Váci Mihály Tagintézménye l Szent Miklós Görög Katolikus Ovoda és Alt. Iskola l Apáczai Cs. J. Gyakorló Alt. Iskola l Összesen: 255 A programok a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével kerültek összeáilításra, így sok ismeretet szerezhettek a Balaton nevezetességeiről és környékéről. Voltak olyan gyerekek is, akik életükben először jártak a Balatonon, esetleg földrajz órán tanultak csak a látottakról. A táborban autista, különböző értelmi szinten sérült gyermekek, tej- vagy lisztérzékenységben szenvedő tanulók is táborozhattak. A tartalmas programok mellett a mindennapos strandolásra is volt idő.

4 4 A hat nap során a táborozók a következő programokon vehettek részt: 1. nap (hétfő): utazás - komfortos autóbusszal délután: fürdőzés, ismerkedés Szigligettel 2. nap (kedd): Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő (egész napos program) 3. nap (szerda): Hajókirándulás Tihanyba délután: flirdőzés este: zenés, táncos est 4. nap (csütörtök): Keszthelyi kirándulás - Körséta a Festetics Kastélyban tárlatvezetővel délután: fürdőzés 5. nap (péntek): Várlátogatás, a Szigligeti várjátékok megtekintése délután: fürdőzés esti hajókirándulás 6. nap (szombat): Fürdőzés, hazautazás A szervezett programo k mellett a kísérő pedagógusok esténként különböző vetélkedőket, táncházat szerveztek a tábor lakóinak. A kollégák lelkiismeretesen, jól látták el a munkájukat. Az üzemeltető mindent megtett annak érdekében, hogy a gyerekek számára minél kényelmesebbé, kellemesebbé tegyék a táborozást, ezért a gyermeküdülő felújítására több tíz millió forintot fordítottak. Ebből az összegből sikerült helyreállítaniuk a kerítést, korszerűsítésre kerültek a vizesblokkok, valamennyi épületen megjavították a tetőket, kifestették a szobákat, kicserélték a konyha burkolatát és a szobákban a régi falvédőket. A gyerekek részére II db 8 ágyas szoba állt rendelkezésre, a pedagógusok 2 db 5 ágyas szobában, a sofőrök l db 4 ágyas szobában, a táborvezető a betegszobában került elhelyezésre. Ezeken kívül 5 db 4 ágyas fürdőszobás ház volt biztosítva a fizető vendégek részére. 16 gyermek után egy kísérő pedagógus részvétele volt ingyenes, ezek a kol1égák az ingyenes részvétel mellett szerény anyagi elismerésben is részesültek. A tábort egy táborvezető felügyelte, aki koordinálta a napi programokat, kísérte a kirándulásokra a gyerekeket, balesetvédelmi oktatást tartott, illetve ha valamelyik táboriakó beteg lett, gondoskodott az orvosi ellátás azonnali igénybevételéről. A gyermekek utaztatás át ebben az évben is a Trans-Tour 90 Kft. végezte. Az utazás nagyon kényelmes és jól szervezett volt. A nagy kánikulát meg sem lehetett érezni,

5 5 mivel a buszok klímáj a pazar körülményeket biztosított. A buszok a hat nap alatt lent maradtak a csoportta\. A sofőrök megbízhatóak, biztonságosak, megfontoltak, türelmesek és nagyon segítőkészek voltak. A táborban l gondnok és 2 fős takarító személyzet dolgozott. A turnusok idején egy személygépkocsi is rendelkezésre állt. A tábor körülményei, a felszereltsége kielégítő és megfelelő. Tiszta szobák, mosdók, kulturált ebédlő várta a táborozókat. Az étkezést a Start Vállalat biztosította, naponta háromszor. Az ételek finomak és bőségesek, a szakács nénik nagyon kedvesek, figyelmesek voltak. Az ebédlőben a Start Vállalat büfét is üzemeltetet, ami olcsóbb volt astrandi büféktő\. A gyerekek minden este pótvacsorát is kaptak. Az étkeztetés kulturált körülmények között zajlott. Sokszor úgy érezhették a táborozók magukat, mintha anagymamáknál nyaralnának, akik minden kívánságukat lesik. Egész héten színes programok várták a diákokat. A hat nap alatt a gyerekek sokat játszottak, érdekes dolgokat láttak, finomakat ettek, táncoltak, új barátságok szövődtek, ismerkedtek és sok-sok élménnyel gazdagodtak. A dolgozók mindig mosolyogva, figyelmesen és segítőkészen álltak a tábor lakóinak a rendelkezésére. A táborvezető kedves szavai oldotta az izgalmat a gyerekekben. Érezték, hogy jó helyen, biztonságban vannak és egy kellemes hét előtt állnak. A Festetics Kastély, a Tihanyba vezető hajóút, a Szigligeti vár, a sárvári élményfúrdő lenyűgözte a csoportokat, csodálták az ott látottakat. A strand, a játék, a programok olyan élményeket nyújtottak a résztvevőknek, amit nem fognak elfelejteni. Az időbeosztás átgondolt volt. A programok zökkenőmentesen, rugalmasan zajlottak. Őszinte örömmel tapasztaltuk, hogy a Szigligeti Gyermeküdülő egyre népszerűbb. A telt ház, valamint a gyermekek és a pedagógusok visszajelzései is azt mutatják, hogy munkánk eredményes, és jó úton járunk. A sajtó és a helyi televízió is segítségünkre volt. A Nyíregyházi Napló 20 l3. augusztus 16.-ai számában egy összefoglaló cikk jelent meg "Szigliget: nyíregyházi szeglet a Balatonon" címmel és egy kis film is készült, ami a város intézmény vezetőinek, táboroztató nevelőknek is levetítésre fog kerülni. A táborozás végén a pedagógusok, szülők, gyerekek, felnőttek értékelték a tábor programját, a táborvezető személyét, az étkezés mennyiségét, az utaztatást végző cég alkalmazottai t, valamint javaslatokat tettek a jövőre vonatkozóan. Néhány vélemény:,,a programok változatosak és hangulatosak voltak. " "Minden napról élménybeszámolót készítettünk képekben és megosztottuk a világhálón, hogy a szülők is láthassák, mennyi szépet, mennyi élményt kapott gyermekük. "

6 6 "Az étkeztetés bőséges, izletes, változatos. " "A program és a szervezés pontos, preciz volt. " "Köszönet a sok kedvességért és odafigyelésért. " " Minden nagyon zökkenőmentesen, rugalmasan zajlott. Ez a táborvezetőnek is köszönhető volt, mert minden esetben alkalmazkodott a csoport igényeihez és ahhoz, hogy a legjobban érezzék magukat a táborozók. " " Köszönjük ezt a csodálatos hetet, nagyon jól éreztük magunkat, minden elismerésünk a szervezőknek és a szakácsoknak, a jó programokért és a kitűnő, nagyon finom kajákért. " " Szuper volt a tábor, nagyon jól éreztük magunkat. " " Tökéletes nyaralást kaptunk. A táborvezető szervezése, a szakácsok ízletes főztje, a jó idő, minden a kényelmes nyaralásunkat szolgálta. " " Vannak visszatérő diákok, akik pozitiv tapasztalataik alapján még nagyobb kedvet csináltak az először itt táborozóknak. " " Mindenki kedves és segítőkész volt, nagyon elégedettek voltunk mindennel. " " Többször voltunk ebben a táborban. Mindig jól éreztük magunkat. Ezért is vágytunk vissza. Ebben a szezonban még csodálatosabb volt a tábor! Csodás új programo k. Pontosság! Óriási pozitív változások! Nem csoda ha fájó szívvel távozunk, visszavágyunk. " A vélemények, javaslatok a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. központjában (Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.) megtekinthetők. A 2013/2014. tanévhez kapcsolódó szigligeti gyermeküdültetés színvonalasabb, biztonságosabb megvalósításához a tavalyi évhez képest néhány módosításra, változtatásra lenne szükség, melyhez minden lehetséges pályázati forrást, lehetőséget ajánlatos igénybe venni. A teljesség igénye nélkül a legégetőbb, legsürgősebb feladatok az alábbiak: nagy csocsó asztal, 6 db gurulós 120 literes kuka vásárlása kinti padok, asztalok, gyermekszobák emeletes ágyai nak cseréje vendégszobák kihúzható ágyainak, hűtőinek, szekrényeinek, lámpái nak cseréje a pedagógus szobák emeletes ágyai helyett szimpla ágyak vásárlása a konyhában a klimatizálás megoldása, sütő, üst felújítása. Mosogatóba 2 polc, a géphez kettő póttálca, lábrács, fogyóeszközök pótlása, húscsipesz kicsi-nagy, robotgép, hűtők vásárlása étkezőben a terítők és szalvétatartók cseréje betegszoba kialakítása tereprendezés (virágok ültetése) járdák javítása, balesetmentesítése csomagok, személyek szállítására kisbusz biztosítása a nyári időszakra ágyneműk, függönyök cseréje focipálya, új játszótér kialakítása raktár helyiségének felújítása

7 7 Az elmúlt nyár tapasztalatai alapján köszönetünket fejezzük ki Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesterének, az Önkormányzat Szociális Iroda vezetőjének, munkatársainak és a NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetőjének, dolgozóinak, hogy továbbra is üdülhettek nyíregyházi gyerekek a Balatonnál. Nyíregyháza, szeptember 09. Tisztelettel: ~,~ Dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor

, V 'ONPROFIT KFT BESZAMOLO. A SZIGLIGETI GYERMEKÜDÜLŐ 2012. évi működéséről. Készítette: Dr. Hudákné Fábián Nóra

, V 'ONPROFIT KFT BESZAMOLO. A SZIGLIGETI GYERMEKÜDÜLŐ 2012. évi működéséről. Készítette: Dr. Hudákné Fábián Nóra VI, V 'ONPROFIT KFT,, BESZAMOLO A SZIGLIGETI GYERMEKÜDÜLŐ 2012. évi működéséről Készítette: Dr. Hudákné Fábián Nóra 2 A Nyíregyháza Megyei Jogú Város tulajdonában lévő Szigligeti Gyermeküdülő üzemeltetését

Részletesebben

NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548 460; FAX: +36 42 548 461 E-MAIL: VAROSUZEMELTETtS@NYIRVV.HU ELŐTERJESZTÉS

NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548 460; FAX: +36 42 548 461 E-MAIL: VAROSUZEMELTETtS@NYIRVV.HU ELŐTERJESZTÉS f NYíRVV NYíREGYHÁZI VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS VAGYONKEZELŐ NONPROFIT KFT. NvíRVV 4400 Nl'IRECYHI\ZA, TüzÉfI U. 2-4 LEVELEZÉSI eim: NYiP,ECYHAZI\, PF.: 14 NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548 460; FAX: +36 42 548

Részletesebben

Áció, káció, vakáció!

Áció, káció, vakáció! Áció, káció, vakáció! 2014.06.22. Nyíregyháza önkormányzatának köszönhetően az idén is több ezer gyermek szerezhet élményeket a támogatott napközis táborokban, valamint a Szigligeti Gyermeküdülőben. Újdonság,

Részletesebben

NONPROFIT KFT. TELEFON: ; FAX:

NONPROFIT KFT. TELEFON: ; FAX: NYíRVV NYíREGYHÁZI VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS VAGYONKEZELŐ NONPROFIT KFT. NvíRW 4400 NYíREGYHÁZA, TÜZÉR U. 2-4 LEVELEZÉSI CfM: NYíREGYHÁZA, PF.: 14 NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548-460; FAX: +36 42 548-461 E-MAIL:

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2015. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! Az Óbudai Egyetem meghirdeti 2015. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket. Az üdültetésben valamennyi dolgozónk

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2013. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! Az Óbudai Egyetem meghirdeti 2012. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket. Az üdültetésben valamennyi dolgozónk

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2015/2016-os tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2015/2016-os tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2015/2016-os tanévre 2 Beköszöntő helyett Választani mindig nehéz, hiszen a döntéssel, miközben új utak nyílnak, mások lezárulnak. Különösen nehéz ismeretek hiányában felelősségteljesen

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 169/2007. (VIII. 27.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 169/2007. (VIII. 27.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 169/2007. (VIII. 27.) számú h a t á r o z a t a egyes közoktatási intézmények megszüntető okiratainak jóváhagyásáról A Közgyűlés a 156/2005.(VI.29.) számú közgyűlési

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a Zuglói gyermektáborok igénybevételének módjáról, feltételeiről, a fizetendő térítési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában. Tisztelt Szülők, Tanulók!

Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában. Tisztelt Szülők, Tanulók! Tankönyvosztás az Irinyi János Általános Iskolában Tisztelt Szülők, Tanulók! Hiánytalanul megérkeztek a 2018/19-es tanévre megrendelt tankönyvek. Osztásukra a következő időpontokban kerül sor: 2018. augusztus

Részletesebben

ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004.

ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004. ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2004. Tisztelt Kolléganők / Kollégák! A Budapesti Műszaki Főiskola meghirdeti 2004. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülőket, valamint 1 db lakókocsi igénybevételét.

Részletesebben

-------- ~) '-.,./ N Y í R E G Y H Á Z A ::-±:=> --;:~~--.., NvíRW NONPROFIT KFT. ELŐTERJESZTÉS

-------- ~) '-.,./ N Y í R E G Y H Á Z A ::-±:=> --;:~~--.., NvíRW NONPROFIT KFT. ELŐTERJESZTÉS NYíRVV NYíREGYHÁZI VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS VAGYONKEZELŐ NONPROFIT KFT. NvíRW 4400 NYíREGYHÁZA, TÜZÉR U. 2-4. LEVELEZÉSI CíM: NYíREGYHÁZA, PF.: 14 NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548-460; FAX: +36 42 548-461

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről

TÁJÉKOZTATÓ a Képviselő-testület 2013. április 25-i ülésére Salgóbányai Ifjúsági tábor 2012. évi működéséről Székhely: H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Telephely: H-2740 Abony, Vasút út 15. Tel./Fax: (53) 562-070 Adószám: 20244075-2-13 E-mail: abokom@pr.hu Pest Megyei Cégbíróság Cg.: 13-09-118514 Az előterjesztés

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Budapest, 2009.

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Budapest, 2009. BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2009. A Budapesti Mőszaki Fıiskola meghirdeti 2009. nyári üdülésre Balatonszepezd és Zamárdi üdülıket, valamint a hotel@bmf igénybevételét. Az üdültetésben

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2015. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a Zuglói gyermektáborok igénybevételének módjáról, feltételeiről, a fizetendő térítési

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Budapest, 2017.

ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ. Budapest, 2017. ÓBUDAI EGYETEM ÜDÜLÉSI TÁJÉKOZTATÓ Budapest, 2017. Tisztelt Munkatársak! Az Óbudai Egyetem meghirdeti kedvezményes 2017. évi nyári üdülésre a Zamárdi Üdülőt. Az üdültetésben valamennyi dolgozónk, hallgatónk

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK

2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BÁNYA-, ENERGIA- ÉS IPARI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE 1068 Budapest, Városligeti fasor 46-48. 2013. ÉVI ÜDÜLÉSI LEHETŐSÉGEK BALATONFÖLDVÁRI ÜDÜLŐ, Spúr István u. 31. Az üdülő Balatonföldvár központjában, a

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2016 Youth Volleyball Festival 17 23 July 2016 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2016 17-23 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2016 ÜDVÖZLÜNK minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről

Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Tájékoztatás az intézményi étkezés igénybevételéről Intézményünkben a SODEXO Magyarország Kft. gondoskodik az intézményi étkeztetésről. Intézményünkben esztétikusan kialakított ebédlő várja a gyerekeket.

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. március 30-i ülésére Tárgy: Pályázat benyújtása testvér-települési programokra Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Tájékoztató a káptalanfüredi tábor 2011. évi turnusbeosztásáról és az üdülési költségekről Készítette: Nagy Péter Tisztelt

Részletesebben

45t. számú előterjesztés

45t. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 45t. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére az idősek üdültetéséről szóló pályázati kiírásról I. Tartalmi összefoglaló

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Ezt követően június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni nem lehet.

Tisztelt Szülők! Ezt követően június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni nem lehet. Tisztelt Szülők! Közeledik a nyári szünet! A tanévet 2017. június 15-én csütörtökön bezárjuk. Ezt követően 2017. június 16 án pénteken igény szerint tartunk ügyeletet, azonban arra a napra étkezést befizetni

Részletesebben

Összefoglaló a Nyári táborról

Összefoglaló a Nyári táborról TÁMOP 3.1.4-08/2-2009-0147 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben című pályázat, Nagybajom Város Önkormányzata, Nagybajomi Általános Művelődési Központ Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA:2015.06.22-26. Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus

Részletesebben

NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548-46oi FAX: +36 42 548-461 E-MAIL: VAROSUZEMELTETES@NYIRW.HU

NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548-46oi FAX: +36 42 548-461 E-MAIL: VAROSUZEMELTETES@NYIRW.HU NYíRVV NYíREGYHÁZI VÁROSÜZEMELTETŐ ÉS VAGYONKEZELŐ NONPROFIT KFT. NvíRVV 4400 NYIREGYHÁZA, TÜZÉR u. 2-4. LEVELEZÉSI CíM: NYiREGYHÁZA, PF.: 14 NONPROFIT KFT. TELEFON: +36 42 548-46oi FAX: +36 42 548-461

Részletesebben

A pályázaton nem vehetnek részt:

A pályázaton nem vehetnek részt: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS T Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata pályázatot hirdet Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I.30.) önkormányzati rendelete alapján

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 20.047/2015. Javaslat a helyi járati tanulói bérlettámogatásról szóló 21/2014. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 57/2015. (XII. 15.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteir

Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 57/2015. (XII. 15.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteir Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 57/2015. (XII. 15.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről szóló 65/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS 2019. május HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabas-Szőlők),

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 19-i rendes ülésére Tárgy: Ifjúsági táborok üzemeltetésének kérdése Előterjesztő:

Részletesebben

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink 2019. június hit vallás egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI KAtolIKus egyházközség miserend a nyári időszakban: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (dabas-szőlők),

Részletesebben

Youth Waterpolo Festival

Youth Waterpolo Festival 2015 Youth Waterpolo Festival 19 25 July 2015 Kaposvár, Hungary Youth Waterpolo Festival HUNGARY 2 0 1 5 19 25 JULY www.youthwaterpolofestival.org 2015 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT Youth

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Országos Nyílt A és B Kategóriás Mazsorett Verseny MÓR - 2015. március 21. SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK. Kedves Csoportvezetők!

Országos Nyílt A és B Kategóriás Mazsorett Verseny MÓR - 2015. március 21. SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK. Kedves Csoportvezetők! SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK Kedves Csoportvezetők! Az alábbiakban szálláslehetőségeket kínálunk Móron, Bodajkon, Székesfehérváron. A szállásokon tudnak a versenyről, várják a jelentkezéseket. A szállásnál szereplő

Részletesebben

Campus Hotel Debrecen

Campus Hotel Debrecen Campus Hotel Debrecen Kedvezményes ajánlatunk hallgatók és felsőoktatási intézményekben dolgozók részére: Szállás 2 ágyas szobában 4.500 Ft/fő/éj Az ár tartalma: 1 éjszaka szállás, a parkoló használata,

Részletesebben

R_. számú előterjesztés

R_. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere R_. számú előterjesztés Előterjesztés a Népjóléti Bizottság részére a kőbányai idősek 2014. évi üdültetéséről szóló pályázati felhívásról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A támogatás keretösszege: 8 millió Ft. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A támogatás keretösszege: 8 millió Ft. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális Bizottsága pályázatot hirdet önkormányzati alapítású intézmények és debreceni székhelyű non-profit szervezetek gyermeküdültetési programjának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottsága 2011. október 4-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottsága 2011. október 4-ei ülésére Budapest Főváros IX. kerület FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATA IKTATÓ SZÁM: SZ-572/2011. ELŐTERJESZTÉS a HUMÁN ÜGYEK Bizottsága 2011. október 4-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a nyári táboroztatás tapasztalatairól

Részletesebben

Pannonia Cantat. Youth Choir Festival. 2011. június 27 július 2. Kaposvár, Hungary. www.youthchoirfestival.org

Pannonia Cantat. Youth Choir Festival. 2011. június 27 július 2. Kaposvár, Hungary. www.youthchoirfestival.org Pannonia Cantat Youth Choir Festival 2011. június 27 július 2. Kaposvár, Hungary www.youthchoirfestival.org Tisztelt Zene- és Énekbarátok! A PANNONIA CANTAT Youth Choir Festival 2011-ben, június 27-től

Részletesebben

Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 71/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteir

Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 71/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteir Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 71/2014. (XII. 10.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről szóló 65/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Június 01. hétfő NYÁRI KALENDÁRIUM Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Kalandozások Napja Lovas kocsikázás településeink utcáin Június 02. kedd Tűzoltók, Rendőrök Napja 10. 00 11. 00 Ismerkedés a tűzoltók,

Részletesebben

Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban

Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban 00. december Terminus TKollHÖK Tartalom: oldal.. A közvélemény kutatás célja.. A kérdőív.. A kérdőívre adott válaszok

Részletesebben

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP

II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP GYSI II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS LABDARÚGÓ TORNA GYÖNGYÖS 2010. június 18-20. II. JAKO GYÖNGYÖS - CUP 2010 NEMZETKÖZI UTÁNPÓTLÁS TORNA GYÖNGYÖS 2010. JÚNIUS 18-20. Szeretettel meghívunk

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT. - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet Közösségi szolgálat Szt.Benedek Iskolaközpont KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT Mi számít közösségi szolgálatnak? - Minden olyan tevékenység, amellyel a fiatal a saját, helyi közösségének javára tehet - Ha ez a tevékenység

Részletesebben

Általános Iskola Igazgató Úr/ Asszony. Ikt.szám:6-03/2017 Tárgy: matematika, magyar felkészítő. Tisztelt Cím!

Általános Iskola Igazgató Úr/ Asszony. Ikt.szám:6-03/2017 Tárgy: matematika, magyar felkészítő. Tisztelt Cím! Általános Iskola Igazgató Úr/ Asszony Ikt.szám:6-03/2017 Tárgy: matematika, magyar felkészítő Tisztelt Cím! Az előző évekhez hasonlóan ismét szeretnénk segítséget nyújtani a diákoknak a központi matematika

Részletesebben

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium

Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Időpont: 2013. 05. 06 09. Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium Az emeletes buszunk, mellyel utaztunk Így mentünk Kárpátaljára Elindultunk: 7 órakor, Budapestről Délkor elértük a határt, kis idő után

Részletesebben

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0100 Hátrányból előny testvériskolai kapcsolat kialakítása a és a Szolnoki Belvárosi Általános Iskola között Népek karácsonya A Népek karácsonya címmel szervezett a téli ünnepkör

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5.

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Szakmai program: Nyári napközbeni ellátás tematika 2017. Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Apáczai csere János tér 5. Időpont: 2017. június 26. augusztus 18. naponta 8.00

Részletesebben

FONTANA PANZIÓ (4200 Hajdúszoboszló, Jókai sor 19.)

FONTANA PANZIÓ (4200 Hajdúszoboszló, Jókai sor 19.) FONTANA PANZIÓ (4200 Hajdúszoboszló, Jókai sor 19.) A panzióban tíz teljes komforttal rendelkező vendégszoba áll rendelkezésre. A szobák elosztása: 4 db nagyobb alapterületű kétágyas, 3 db kisebb alapterületű

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba

A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba 1 A Hartyán Általános Iskola német és angol nyelvi tábor szervez Ausztriába, Obervellach-ba Időpont: 2017. augusztus 13-19. Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek! Ebben a tanévben ismét meghirdetjük hagyományos

Részletesebben

(L/. számú előterjesztés

(L/. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (L/. számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a kőbányai idősek 2015. évi üdültetéséről szóló pályázat

Részletesebben

2016. július Akali újratöltve. Tábori beszámoló. Budapest 2. csoport. Görög Kátya. Budapest,

2016. július Akali újratöltve. Tábori beszámoló. Budapest 2. csoport. Görög Kátya. Budapest, 2016. július 25-31. Akali újratöltve Tábori beszámoló Budapest 2. csoport Görög Kátya Budapest, 2016. 08.02. Az idei tábor számomra azért volt különleges, mert a csoportomból minden család részt vett.

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Beszámoló a második testvériskolai látogatás programjáról október 1-3.

Beszámoló a második testvériskolai látogatás programjáról október 1-3. TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0034 Kézen fogva a jövőnkért című pályázat Beszámoló a második testvériskolai látogatás programjáról 2014. október 1-3. Résztvevők: a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola

Részletesebben

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév

Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév I. A tanév időbeosztása Tanévnyitás Munkaterv kivonat 2016/2017 tanév 1. Tanévnyitó munkaértekezlet 2016. augusztus 26. (péntek) 09 00 óra nevelői szoba Résztvevő: minden tanító és tanár, 2. Tankönyvosztás

Részletesebben

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus

Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus Nyitra Utcai Általános Iskola Erzsébet tábor II. turnus 2018. 05. 25.-29. Hétfő: A tábor reggel 8-kor indult, névsorellenőrzéssel és gyors programismertetővel. Reggeliztünk, majd három csoportra osztottuk

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-566 E-mail: nyhhuman@nyirhalo.hu Ügyiratszám:2212/2009. IX. Ügyintéző: Kovács Zoltán/Kerényi

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:8305/2015.05 Ügyintéző : Kertész Sándorné

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése.

A nap fő programja a Városi Uszoda látogatása volt, valamint a Városi Streetball Bajnokság megtekintése. Három nap veled A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola a Három nap veled elnevezésű pályázatot immár második éve nyeri meg. A 2007-2008-as tanévben az Egri Gyakorló Általános Iskola diákjaival tölthettünk

Részletesebben

S z á m : 68-21/ TÜK. BELSŐ HASZNÁLATRA! A BM I/4./ÜDÜLTETÉSI ÉS GYERMEKNEVELTETÉSI/ OSZTÁLY VEZETŐJÉNEK

S z á m : 68-21/ TÜK. BELSŐ HASZNÁLATRA! A BM I/4./ÜDÜLTETÉSI ÉS GYERMEKNEVELTETÉSI/ OSZTÁLY VEZETŐJÉNEK B E L Ü G Y M I N I S Z T É R I U M I/4./Üdültetési és Gyermekneveltetési/ Osztály S z á m : 68-21/17-1980.TÜK. BELSŐ HASZNÁLATRA! A BM I/4./ÜDÜLTETÉSI ÉS GYERMEKNEVELTETÉSI/ OSZTÁLY VEZETŐJÉNEK T Á J

Részletesebben

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 19/a. sz. melléklet a / 2009. (IX.28.) számú határozathoz BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló

Részletesebben

1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép:

1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép: 2. számú melléklet a /2006. ( ) Korm. rendelethez 1. Az R. 2. számú melléklete I. Az üdülő minősítési követelményei része bevezető rendelkezésének helyébe a következő rendelkezés lép: Üdülő az a nem üzleti

Részletesebben

SZÜLŐI FÓRUM M Á R C I U S Verebélyi Gábor Ákos tankerületi központ igazgató

SZÜLŐI FÓRUM M Á R C I U S Verebélyi Gábor Ákos tankerületi központ igazgató SZÜLŐI FÓRUM 2 0 1 8. M Á R C I U S 1 2-1 3. Verebélyi Gábor Ákos tankerületi központ igazgató A tankerületi központ helye a köznevelés rendszerében Emberi Erőforrások Minisztériuma EMMI Klebelsberg Központ

Részletesebben

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27.

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. 2018/2019 MAGYARORSZÁG LEGJOBB ISKOLÁI KÖZÖTT 2018-BAN IS A GÁRDONYI 2018 tavaszán jelent meg a legjobbiskola.hu oldalon

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés FIT-jelentés :: 2013 KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: 39011654-153000 A fenntartó létszámadatai Képzési Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános

Részletesebben

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség hit vallás katolikus egyházközségeink F GyóNi katolikus egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek, szombat 17.00 óra vasárnap: Szőlők 9.00 óra, Gyón 11.00 óra Nagyböjt péntekjein 16.15 órától keresztúti

Részletesebben

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére

Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Kedvezményes Üdülés Keszthelyen, Szakszervezeti Tagok és Családtagjaik részére Örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évek során sok szakszervezeti tag és családja részére biztosítottuk szálláshelyünkön a

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MÓRICZ ZSIGMOND ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, SZAKKÉPZŐ ISKOLA, KOLLÉGIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT M U N K A T E R V a 2010/2011-es tanévre Tiszakécske, 2010. augusztus

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 2411-2/2011. 20. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a földesi

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom:

H I R D E T M É N Y. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: H I R D E T M É N Y Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 51. -a alapján az alábbi tájékoztatást adom: Bizottsága 2015. szeptember 15-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

Részletesebben

Szentes Városi Üdülőtábor. Szigliget

Szentes Városi Üdülőtábor. Szigliget Szentes Városi Üdülőtábor Szigliget Kedves Vendégeink! Tavasztól őszig különös élménnyel gazdagíthatják kikapcsolódásra szánt idejüket, ha ellátogatnak a dunántúli táj legszebb gyöngyszemei közt nyilvántartott

Részletesebben

Visszajelzések osztályoktól

Visszajelzések osztályoktól Visszajelzések osztályoktól 2014. 06. 18-ai napot töltöttük Önöknél. 3-8.osztályos tanulókkal. Már a szervezésben is rendkívül rugalmasan kezelték a kéréseimet a programokkal kapcsolatosan. Ezt tovább

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 Felnőttképzési akkreditációs szám: 01056-2008 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: miok@mail.datanet.hu

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát,

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, óvoda, általános iskola, bölcsőde is működik. A szépen

Részletesebben

Youth Handball Festival

Youth Handball Festival 2013 14 20 July 2013 Kaposvár, Hungary HUNGARY 2 0 1 3 14 20 JULY www.youthhandballfestival.org 2013 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT (YHF) Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Kézilabda Fesztivál

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája 2007-2008-as nevelési év értékelése Készítette: Ceglédiné Csősz Erzsébet Tagintézmény vezető 1 Gyermeklétszám: 2007. évi statisztika szerint: 21 fő, köztük: 10 fiú, 11

Részletesebben

Szeptember havi program

Szeptember havi program Szeptember havi program szeptember 3. péntek Kezdődik az óvoda : bohócok várják a gyerekeket szeptember 5. szerda: BALETT Szülői értekezlet: 16.30 Akinek használt balett ruhája és sztepp cipője van és

Részletesebben

Repülövel: Utazási lehetőség: Budapest-Korfu-Budapest és Debrecen-Korfu-Debrecen 1 hetes charterjárattal

Repülövel: Utazási lehetőség: Budapest-Korfu-Budapest és Debrecen-Korfu-Debrecen 1 hetes charterjárattal Korfu - Moraitika/Messonghi Repülövel: Utazási lehetőség: Budapest-Korfu-Budapest és Debrecen-Korfu-Debrecen 1 hetes charterjárattal Máj. 31.* Jún. 7.*, 11., 18., 25. Júl. 2., 9., 16., 23., 30. Aug. 6.,

Részletesebben

Youth Volleyball Festival

Youth Volleyball Festival 2018 Youth Volleyball Festival 7 13 July 2018 Kaposvár, Hungary Youth Volleyball Festival HUNGARY KAPOSVÁR 2 0 1 8 7 13 JULY www.youthvolleyballfestival.org 2018 Üdvözlünk minden sportbarátot az INTERSPORT

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen

Részletesebben

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló A Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem téríthető támogatás felhasználására Nemzeti Kulturális Alap Azonosító:

Részletesebben