Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: +36-92-509-900"

Átírás

1 Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A Telefon: FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK (felhasználási engedély) Ez a dokumentum a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Könyvtárának online szakdolgozat-archívumából származik. A szerzői és egyéb jogok a dokumentum szerzőjét/tulajdonosát illetik. Ha a szerző vagy tulajdonos külön is rendelkezik a dokumentum szövegében a terjesztési és felhasználási jogokról, akkor az ő megkötései felülbírálják az alábbi megjegyzéseket. Ugyancsak ő a felelős azért, hogy ennek a dokumentumnak az elektronikus formában való terjesztése nem sérti mások szerzői jogait, jogviszonyát vagy érdekeit. Az archívum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy ha kétség merül fel a dokumentum szabad terjesztésének jogszerűségét illetően, akkor töröljék azt az online szakdolgozattár állományából. Ez a dokumentum elektronikus formában szabadon másolható, terjeszthető, de csak saját célokra, nem-kereskedelmi jellegű alkalmazásokhoz, változtatások nélkül és a forrásra való megfelelő hivatkozással használható. Minden más terjesztési és felhasználási forma esetében a szerző/tulajdonos engedélyét kell kérni. Ennek a copyright szövegnek a dokumentumban mindig benne kell maradnia. A szakdolgozat szerzője a dokumentumra vonatkozóan az alábbi felhasználási engedélynyilatkozatot tette: Hozzájárulok, hogy szakdolgozatomat a főiskola könyvtára az Interneten megjelenítse. Az Interneten történő megjelenítés (közzététel) feltételei: - a közzététel kizárólag oktatási és tudományos, nonprofit célú, - a szerző hozzájárulása a hatályos szerzői jogszabályok értelmében nem kizárólagos, időtartamra nem korlátozott felhasználási engedély, - a felhasználás, terjesztés a kutatást végző felhasználók számára, magáncélra ideértve a másolatkészítés lehetőségét is csak úgy történhet, hogy az a felhasználó(k) jövedelemszerzése vagy jövedelemfokozása célját közvetve sem szolgálhatja és nem-kereskedelmi jellegű alkalmazásokhoz is csak változtatások nélkül, és a forrásra való megfelelő hivatkozással használható, - a szerzői és tulajdonosi jogok, valamint az üzleti célú felhasználási lehetőségek továbbra is a szerzőt illetik.

2

3 Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar A GRÓT COOP KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ ZRT. TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA, ÉS MŰKÖDÉSÉNEK ELEMZÉSE Lambertné Katona Mónika Főiskolai adjunktus Jáger Alexandra Főiskolai hallgató 2011.

4 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés Grót Coop Zrt. helyzetértékelése Történeti kitekintés Grót Coop Zrt. kezdeti története Grót Coop Zrt. szervezeti kitekintése A Grót Coop szervezeti működésének ismertetése A társaság tevékenységi köre A Zrt. felelőssége, jogállása A Zrt. képviselete A Közgyűlés Igazgatóság Felügyelő Bizottság Könyvvizsgáló A részvényes Mérlegkészítés, eredményfelosztás Grót Coop tulajdonosi szerkezete Grót Coop Zrt. működésének elemzése A szervezet hazai eredményei A szervezet munkaügyi adatai A szervezet összes árbevétel tevékenységének felsorolása A szervezet készlet állományának alakulása A szervezet bevételének és kiadásának alakulása Grót Coop Zrt. működési területének piaci elemzése A Grót Coop Zrt. elmúlt 5 év forgalmának elemzése SWOT analízis Grót Coop SWOT analízise Összegzések, javaslatok Összegzések Javaslatok Felhasznált irodalom Szakirodalom Internetes hivatkozások Mellékletek Táblázatok... 35

5 2 1. Bevezetés A magyar kereskedelem egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező hazai élelmiszerláncát annak bemutatatását, tevékenységének elemzését választottam szakdolgozatom témájául. Ahhoz, hogy egy kereskedelmi egység magas színvonalon tudjon működni, sok-sok alapvető tényező befolyásolja. A Coop Zrt. vérkeringése pedig nem más, mint a megszámlálhatatlan, sok- sok ezer dolgozó, akik a nap szinte minden szakaszában valahol (a boltban, a péküzemben, a feldolgozóban, vagy a szállítóautó volánja mögött) lelkiismeretesen teszik a dolgukat, szinte észrevétlenül részeseivé válva milliók mindennapi életének. Milliók élnek Magyarországon, akik talán még sohasem találkoztak, nem ismerik egymást, de van valami, ami közös bennük: ami nélkülözhetetlen része mindennapi életüknek immáron 16 éve. Hiszen a faluban, a kisvárosban, a nagyvárosokban, a toronyház alján, vagy átellenben a polgármesteri hivatallal, netán srégen szemben a vasútállomással, a régi lakótelepen, vagy a legmodernebb lakópark központjának kellős közepén a Coop üzletekben vásárolnak. Úgy gondolom, hogy a kereskedelemre óriási hatást fejtett ki, a 2008-ban kezdődött gazdasági világválság. Akkor még nem lehetett tudni, hogy a válság mennyi ideig fog elhúzódni, de egy biztos volt; mégpedig az, hogy lényegében megváltoztatja mindennapjainkat. Sorra szűntek meg munkahelyek, az emberek egyik pillanatról a másikra elszegényedtek. Sajnos, azok az emberek jártak a legrosszabbul, akik hitellel rendelkeztek, hisz rohamosan gyengült hazai fizetőeszközünk a többi pénznemmel szemben. Ezáltal romlottak az életkörülmények, az emberek csak a legszükségesebb dolgokat engedhették meg maguknak. Ez, a kereskedelem szempontjából a legrosszabbat jelentette. Folyamatosan emelkedtek a termékek fogyasztói árai, amit nagyban befolyásoltak az üzemanyagárak növekedése, ami nagymértékben kihatott a szállítási költségekre. Minden esetben az áremelést nem tudták a fogyasztói árakban érvényesíteni, mivel azt a piac nem fogadta el. Mivel a vásárlók nagy része ár érzékeny, ezért az olcsóbb beszerzési forrásokat keresik.

6 3 Ezek a jelenségek megjelentek, a Grót Coop Zrt. gazdálkodásában is. Az árrés csökkenése miatt, beszűkültek a fejlesztésre szánt pénzeszközök is. A forgalom további csökkenésének megakadályozásának érdekében próbálták a fogyasztói árakat a vásárlók által elvárt szinten tartani. Sokszor nehézségek árán is. A Grót Coop Zrt. egyik legnagyobb forgalmú egységében 2008-ban jelentős átalakítással, felújítás történt. Bevezették a modern kereskedelemnek megfelelő értékesítési formát (vonalkódos pénztárgépek), és csatlakoztak az országos Coop informatikai rendszerhez is. A többi ide tartozó egység is próbálta a forgalmát szintben tartani, melyről dolgozatom későbbi fejezetében részletes elemzést adok. Dolgozatomban szeretném részletesen bemutatni a lakóhelyemhez közeli, - a zalaszentgróti Coop üzletlánc- történetét, működését. Statisztikai módszerekkel elemezem hazai eredményeit, forgalmi adatainak elemzése során feltárom a szerkezeti változásokat.

7 4 2. Grót Coop Zrt. helyzetértékelése 2.1 Történeti kitekintés Az első szövetkezetek az ipari forradalom idején jöttek létre Nagy Britanniában. Fő elvük, a szolidalítás, a közös munka, a demokratikus igazgató megteremtése volt. Emellett segítettek a tagoknak boltot nyitni, lakáshoz jutni, vállalkozást vásárolni. Magyarországon először a budai és pesti hivatalnokok alakítottak Fogyasztási Szövetkezeteket 1863-ban. Gróf Károlyi Sándor indítványára 1881-ben megkezdte működését a Gazdakör, majd megalakult a Magyar Gazdaszövetség, melynek keretében létrehozták a Hangyát mint Magyar Gazdaszövetség Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezeti Központját. Az első szövetkezeti bolt 1898 tavaszán, a helybéli földbirtokos támogatásával nyílt meg. Az ezredik ünnepélyes átadást pedig március 15-én tartották Dömsödön ben a szövetkezeti mozgalmat kampány keretében átalakították. Az újonnan létrehozott Földműves Szövetkezetekben egyesítették a meglévő szervezeteket. Később az elnevezést Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezetre változtatták, és újra fogalmazták politikáját. A szövetkezeti törvény társadalmi szervezetként és vállalatként határozta meg a szervezeteket ben a SZÖVOSZ kezdeményezésére megalakult a Skála Coop Szövetkezeti közös vállalat, az első érdekeltségi alapon létrejött integráció. 1. számú kép: Skála áruház Forrás: Letöltve:

8 5 A közös vállalathoz akkor számos Áfész bolt és 60 áruház tartozott. A 90-es évek elejére egyértelművé vált, hogy az Áfészek piaci pozíciójának stabilitásához, a versenyképesség fenntartásához, egyfajta átalakulásra van szükség. Az évi Kongresszus fordulópontot jelentett. Itt született meg a döntés arról, hogy az Áfészek hatékonyságának növelése érdekében, fő tevékenységükként az élelmiszerek és a napi cikkek forgalmazását teszik. Ezzel összefüggésben határoztak arról is, hogy a nagy tételű beszerzéseket központilag koordinálják. A konkrét terv ellátására létrehoztak egy önálló nonprofit alapokon nyugvó nagykereskedelmi hálózatot. A kezdetben alapvetően megyékhez illeszkedő 17 egységből álló Pro- Coop rendszer feladata, az áru beszerzése és az Áfészek közötti terítés volt, saját költségeket fedező árrés alkalmazása mellett. Így a nagyobb tételű beszerzésekből származó haszon, közvetlenül az Áfészeknél jelentkezett. Az új koncepció szerves része volt még egy, struktúrájában különböző méretű és ehhez méltán eltérő választékot kínáló, mégis egységes bolthálózat kialakítása. A 1990-es évek közepétől a multinacionális kereskedelmi láncok kiélezett piaci versenye is kikényszerítette egy országos szövetkezeti üzletlánc megalakítását. Az Általános Fogyasztási Szövetkezetek Országos Tanácsa 1995-ben határozott a Coop üzletlánc alapításáról. A szövetkezeti kereskedelem piaci pozícióinak megőrzésére, erősítésére, szükség volt egy olyan gazdasági társaság formájában működő szervezet létrehozására, amely a megváltozott piaci körülmények között tőke erejének és a tevékenységéből származó bevételének köszönhetően is képes volt biztosítani a vállalkozás versenyképességét. A közös beszerzési és kereskedelem szervezői feladatok országos ellátására az Általános Fogyasztási Szövetkezetek 1997-ben megalapította a Coop- Hungary Zrt-t. a Coop- Hungary Zrt. A hazai piac legnagyobb forgalmú franchise rendszere. Kölcsönösen előnyös együttműködést kínál partnereinek. A Coop üzletlánchoz további 2000 kisebb üzlet tartozik. A bolthálózat az ország közel 3200 településén van jelen. Meghatározó a szerepe a falvakban, kis településeken, kisebb városokban, de terjeszkedik a megyeszékhelyeken is. Naponta, mint egy másfél millió vevő fordul meg boltjaikban, akik harmincszor töltenék meg a Puskás stadiont.

9 6 A kizárólagosan magyar tulajdonban lévő Coop csoport, több mint ezer kis- és középvállalkozást köt össze, ezáltal az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. A válság ellenére az üzletlánc célja, a meglévő munkahelyek megtartása, és nyitottak az alternatív foglalkoztatási formák körének bővítésére is. A foglalkoztatottak száma jelenleg is meghaladja a 30 ezer főt. A Coop gazdasági csoport súlyát mutatja, hogy a 2009-es év összforgalma közel 510 milliárd forint volt. A befizetett iparűzési adó, a nyereség után visszafizetett társasági és különadó, a kiskereskedelmi forgalom utáni számolt nettó áfa, valamint a járulékok és az szja együttes összege meghaladta a 60 milliárd forintot. Az üzletlánc jelenleg 320 ezer főt meghaladó egységes törzsvásárlói rendszeréhez országos kiterjesztésével, lehetőség nyílt arra, hogy a vásárlási szokások széleskörű elemzésével még inkább a vevői igényekhez igazodjanak. A piac igényeinek illetve a nemzetközi és hazai tapasztalatokra alapozva a Coop 1998-ban megkezdte a Jót, jó áron névvel saját márkás termékek forgalmazását. A vásárlók szívesen fogadták és fogadják ma is, a mára már több mint hétszáz termékből álló választékot, csak úgy mint a vásárlók tudatos választásának erősítésére 2008 novemberében életre hívott jó nekem termékcsaládot. 2. számú kép: Coop Jó nekem termék Forrás: Letöltve:

10 7 A Coop gazdasági tevékenységén túl is felvállal a társadalom szempontjából fontos ügyeket, jelentős forrásokat biztosítva a közösségi tudat, a nemzeti identitás erősítésére és támogatására. Helyi szinten óvodák, iskolák, sportegyesületek, néptánccsoportok támogatása, szponzorálása jelzi, hogy a Coop csoport részt vállal a mindennapokból. A 2010-es évben jelentős forrásokat különített el az árvízkárosultak megsegítésére is. A helyi értékek megőrzése mellett a Coop támogatási rendszerében kiemelt szerep jut a magyar élsportnak óta a Magyar olimpiai csapat arany fokozatú fő támogatója, így már 66 olimpiai érem megszerzéséhez járulhatott hozzá. A Coop csoport emellett kiemelt szponzora a magyar női kézilabda, és a férfi vízilabda válogatottnak is. Mint felelős magyar tulajdonú kereskedelmi üzletlánc, különösen nagy figyelmet fordít a versenyképes magyar termékek védelmére. Ennek érdekében a csoport 2006-ban életre hívta a Coop-raly-t, hogy üzleti partnereivel együttesen és a média támogatásával felhívja a figyelmet a magyar élelmiszeripar potenciájára. 3. számú kép: Coop rally Forrás: Letöltve: A Coop csoport támogatásával 2005 óta évente megrendezésre kerülő Európai Kereskedelem Napja rendezvény pedig lehetőséget teremt a szakmai közélet kiemelkedő személyiségeinek, hogy a kereskedelem a leg időszerűbb és leg égetőbb problémáit sajtónyilvánosság előtt megvitassák.

11 8 A Coop csoport Országos Érdekvédelmi Szövetsége az Általános Fogyasztási Szövetkezetek alapító tagja az Országos Érdekegyeztető tanácsnak. A cég nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra, a felhalmozott tudás megőrzésére és tovább adására. A Coop értékek megismertetésére a Kecskeméti Általános Fogyasztási Szövetkezetek Kereskedelmi Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium vállalkozik. A Coop csoport a jövő vásárlóival is gondolkodik. Jelenleg már közel hétszáz az integrált kiskereskedelmi rendszerhez kapcsolódó boltok száma. A vásárlás egy egészen új és izgalmas dimenzióját nyújtja a Jövő áruháza program keretében megvalósult Szanda Szőlősi Coop szupermarket. Természetesen a Coop csoport a jövőben is partnerei, és vásárlói igényeinek elvárásainak legmagasabb színvonalú kiszolgálásával igyekszik megfelelni a bizalomnak. A 2010-es év végén bevezetésre került új arculatok is, ennek szellemében kerültek kialakításra számú kép: Coop új logó Forrás: Letöltve:

12 Grót Coop Zrt. kezdeti története A részvénytársaságot január 21.-én a Zalaszentgrót és Vidéke ÁFÉSZ, valamint 6 magánszemély alapította. Fő tevékenysége a élelmiszer jellegű vegyes kereskedelem. Ezen túl, mintegy 60 tevékenységi körben végez gazdasági tevékenységet. 27 telephelyen üzemeltet kiskereskedelmi és vendéglátó ipari egységeket. Összesen 19 kiskereskedelmi és 1 vendéglátó egységet üzemeltet saját hatáskörben. További 10 kiskereskedelmi és 12 vendéglátó ipari egységet bárbeadás útján hasznosít. Működését az alapító okiratban foglaltak, továbbá a Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint további belső szabályzatok szabályozzák. A társaságnál belső és külső információs rendszer működik. A belső információs rendszer közvetlen a gazdálkodó egységektől induló áruforgalmi, gazdálkodási, és gazdaságossági információk döntéshozók informálását szolgáló adatok gyűjtésén és feldolgozásán alapul. Ezek az információk képezik alapját az országosan is feldolgozásra kerülő statisztikai adatoknak, továbbá a Coop üzletlánc működését országosan is befolyásoló döntéseket. A külső információs rendszer a makrogazdasági információk befogadásán alapul, melyek indulhatnak: Kormányzati szintről Szakminisztériumi szintről Coop országos rendszeréből Társadalmi szervezetektől Önkormányzatoktól Ezen információk ugyancsak a társaság vezetőinek munkáját segítik, hogy döntéshelyzetekben megfelelő informáltsággal rendelkezzenek. Kapcsolatrendszere szerteágazó, a kereskedelmi szakma nemzetgazdasági helyzetéből adódóan rendkívül széleskörű.

13 10 Tagja az ÁFÉSZ-ek Országos Szövetségének, a Zala megyei ÁFÉSZ-ek egyesületének. Tulajdonosa a Coop- Hungary Rt-nek és a Coop régiós egységének, a Mecsek Fűszért Rt.-nek. Alaptevékenységéből adódóan 252 szállító partnerével tart fenn napi kapcsolatot. Ezen szállítók döntő többsége művi szállító, másrészük nagykereskedő. Szakmai és gazdasági munkáját ellenőrző hatóságokkal folyamatos kapcsolatot tart fenn. Szakemberek utánpótlásához zalaegerszegi, keszthelyi, zalaszentgróti szakképző iskolákkal tart fenn kapcsolatot. Dolgozóinak szakmai továbbképzését a Coop országos rendszerén belül folyamatosan évente több napos tanfolyam keretében biztosítja. A központi igazgatásban 11 fő végzi az adminisztratív feladatokat. Ezen belül van: Titkárság Számviteli osztály Pénzügy osztály Munkaügy osztály Kereskedelmi osztály A titkárság érkezteti az ügyiratokat, majd eljuttatja az ügyintézőhöz, és ezen kívül még kezeli a központi irattárat. A számviteli osztály rögzíti a gazdasági eseményeket és az ebből származtatott információkat továbbítja a döntéshozók felé. A pénzügyi osztály kezeli az aktív és passzív pénzügyi nyilvántartásokat, és folyamatosan tájékoztatja a vezetést a cég pénzügyi helyzetéről. A munkaügyi osztály vezeti a személyi nyilvántartásokat, számfejti a munkabéreket és intézkedik azok kifizetéséről. Kezeli a társadalombiztosítással kapcsolatos ügyeket. A kereskedelmi osztály végzi az alaptevékenység szakmai irányítását. Naprakész információkkal látja el a kereskedelmi egységeket és a kereskedelmi egységektől származtatott információkkal a vezetést.

14 Grót Coop Zrt. szervezeti kitekintése A Grót Coop szervezeti működésének ismertetése A Grót Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Részvénytársaság jogállását, és működését, szervezeti felépítését a következők szabályozzák: Gazdasági társaságokról szóló 1997.évi CXLIV. Törvény A számvitelről szóló 1991.évi XVIII. Törvény Csődeljárásról, a felszámolás eljárásáról és végelszámolásról szóló 1991.évi IL. Törvény A Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. Törvény A társaság tevékenységi köre Kenyér, friss tésztaféle gyártása Villanyszerelés Épületasztalos - szerkezet szerelés Festés, üvegezés Élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem Iparcikk jellegű vegyes kiskereskedelem Zöldség -, gyümölcs kiskereskedelem Hús -, húskészítmény kiskereskedelem Hal -, rák kiskereskedelem Dohányáru kiskereskedelem Egyéb élelmiszer kiskereskedelem Textil kiskereskedelem Ruházati kiskereskedelem Lábbeli -, bőráru kiskereskedelem Elektromos háztartási cikk kiskereskedelem Vasáru kiskereskedelem Könyv -, újság -, papíráru kiskereskedelem Közúti teherszállítás Éttermi, cukrászdai vendéglátás Tárolás, raktározás

15 A Zrt. felelőssége, jogállása A Zrt. önálló jogi személy, saját nevében szerez jogokat és vállal kötelezettségeket. A vagyonával és az alkalmazásában álló munkaerővel jogszabályok keretei között önállóan dolgozik. A Zrt. maga korlátlanul felel teljes vagyonával hitelezőinek. A részvényes csak a részvénye mértékéig és/vagy kibocsátási értékéig kötelezhet fizetésre, de minden esetben csak a Zrt.-vel, és nem a hitelezőkkel szemben. A részvényesek maguk a társaság tartozásaiért, kötelezettségeiért nem felelnek. A részvényesek felelősége korlátozott, a társaságé korlátlan. A Zrt. felelős azért a kárért, amelyet az ügykörébe eső tevékenységgel harmadik személynek okozott. A vezérigazgató, mint vezető tisztségviselő, ha nem az elvárható gondossággal végzi tevékenységét, a társaságnak korlátlan felelősséggel tartozik. Kifelé viszont a vezérigazgató tevékenységéért a társaság viseli a felelősséget A Zrt. képviselete A Zrt. képviseletét harmadik személyekkel szemben a vezérigazgató látja el. Az alapító okirat illetve közgyűlés társaság munkavállalóit felhatalmazhatja a Zrt. meghatározott egyekben történő képviseletére. A vezérigazgató ellen a közgyűlés határozata alapján indított perben a Zrt.t a felügyelő bizottság képviseli. A közgyűlés által hozott jogsértő határozat bírósági felülvizsgálatát, az igazgatóság bármely tagja kérheti. Ilyenkor a társaságot a perben a felügyelő bizottságnak a bizottság által kijelölt tagja képviseli. A részvénytársaság cégjegyzésére a Zrt. vezérigazgatója, valamint a közgyűlés által a Zrt. cégjegyzésére külön felhatalmazott munkavállalók jogosultak. A Zrt. cégjegyzése úgy történik, hogy aláírásukat a cégjegyzésre jogosult személyek írják alá alábbiak szerint: A társaság vezérigazgatója egyedül A közgyűlés által felhatalmazottak közül bármelyik két munkavállaló együtt.

16 A Közgyűlés A közgyűlés a Zrt. legfőbb szerve, amely a részvényesek összességéből áll. A közgyűlést az alapító okiratban meghatározottak szerint évente legalább egy alkalommal, a vezérigazgató által kell összehívni, legkésőbb minden üzleti évet követő május 31.-ig. A közgyűlés kezdőnapját legalább 15 nappal megelőzően a részvénykönyvben nyilvántartott részvényeseknek küldött meghívóval kell összehívni. A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazásra jogosító részvények által megtestesített szavazatok több mint felét képviselő, jelen van. Ha nem határozatképes, akkor a megismételt közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes. A közgyűlés az alábbi kérdésekben minősített többséggel, a leadott szavazatok háromnegyedes többségével hozhat határozatot: Az alapító okirat megállapítása és módosítása Döntés a Zrt. működési formájának megváltoztatásáról A Zrt. átalakulásának és jogutód nélküli megszűnésének elhatározása. A közgyűlésen csak az vehet részt, aki a részvénykönyvbe bejegyzett részvényesnek számít, illetve ezen részvényeseket meghatalmazással képviselők, valamint akit a közgyűlésre az igazgató külön meghívott, illetve a törvényességi felügyeletet ellátó szerv. A közgyűlésen szavazati jog csak úgy gyakorolható, ha a részvénytulajdonos a részvényeit a közgyűlés megtartása előtt a meghívóban megjelölt helyen letétbe helyezi. A részvényeket letétbe helyező személyek az átvett részvények számát és névértékét, valamint a letett részvényekhez fűződő jogosultságot tanúsító letétjegyet, továbbá a letett részvények után gyakorolható szavazati jog mértékét feltüntető szavazólapot kapnak. Részvényhez fűződő szavazati jog: o Minden ,- Ft névértékű névre szóló törzsrészvény a tulajdonosnak 1 szavazatot biztosít. o Minden darab szavazatelsőbbségi részvény annak tulajdonosát 10 darab szavazatra jogosítja fel.

17 Igazgatóság Az igazgatóság feladatait a Gazdasági Törvény a adta lehetőséggel élve alapítói döntés alapján úgy határozzák meg a tulajdonosok, hogy az igazgatóság a Gazdasági Törvényben meghatározott jogait 1 fő vezérigazgató gyakorolja. A vezérigazgató személyének megválasztása a szavazatok egyszerű többségével történik. Amennyiben a társaság működése során a vezérigazgató tisztsége a tisztség betöltésére nyitva álló idő előtt bármely oknál fogva megszűnik, a megüresedett tisztség betöltésének érdekében a közgyűlés jogosult határozni. A vezérigazgató képviseli a részvénytársaságot a harmadik személyekkel szemben, bíróságok és más hatóságok előtt, kialakítja és irányítja a Zrt. munkaszervezetét és gyakorolja a munkáltatói jogokat. A vezérigazgató jogosult önállóan a cég jegyzésére Felügyelő Bizottság A társaságnál 3 tagból álló Felügyelő Bizottság működik, melynek tagjait a közgyűlés 5 évi időtartamra választ. Az első tagjait az alapítók azzal jelölték ki, hogy mandátumuk az első gazdasági évről beszámoló közgyűlésig tart. A Felügyelő Bizottság tagjává nem választható a társaság alkalmazottja. A Bizottság tagjai közül egyszerű többséggel elnököt választanak. A Felügyelő Bizottság taggá megválasztott személy az új tisztsége elfogadásától számított 15 napon belül köteles azokat a társaságokat írásban tájékoztatni a kinevezésről, amelyeknél már bizottsági tag. A Bizottság elfogadja a saját ügyrendjét és jóváhagyásra a közgyűlés elé terjeszti. Saját működésének részletes szabályait ügyrendjében határozza meg. Jogait testületileg, vagy tagja útján gyakorolja. Az ellenőrzést állandó jelleggel is megoszthatja tagjai között. Az ellenőrzés megosztása nem érinti a felügyelő bizottsági tag felelősségét, sem azt a jogát, hogy az ellenőrzést más tevékenységre kiterjessze.

18 Könyvvizsgáló A Zrt. köteles egy könyvvizsgálót választani. Az első könyvvizsgálót az alapító okiratban jelölték ki, akinek a megbízatása az első gazdasági évet lezáró beszámoló közgyűléség tart. A közgyűlés a szavazatok egyszerű többségével 5 év időtartamra 1 fő könyvvizsgálót választ. Megbízatása megszűnik a határozott idő elteltével, szerződés felmondással a könyvvizsgáló részéről. A könyvvizsgáló újra választható. Betekinthet a társaság könyveibe, felvilágosítást kérhet, megvizsgálhatja a társaság pénztárkezelését, értékpapír ügyleteit, vizsgálhatja a társaság szerződés kötéseit, készleteit, bankszámláját. Figyelemmel kíséri a társaság gazdálkodásának eredményességét. Ha a gazdaság vagyonának jelentős csökkenése várható, vagy olyan tény jut a tudomására, ami az igazgatóság felelősségét vonja maga után, köteles a felügyelő bizottságot értesíteni, vagy a közgyűlés összehívását kezdeményezni. Kezdeményezése eredménytelensége esetén jogosult a közgyűlés összehívására, illetőleg a közgyűlés döntésének hiányában, vagy jogellenes döntés esetén, köteles a cégbíróságot értesíteni. A könyvvizsgáló a társaság ügyeiről szerzett értesüléseit üzleti titokként köteles megőrizni A részvényes A részvényes a részvényhez kapcsolódó jogainak gyakorlására a részvénykönyvbe való bejegyzést követően jogosult. A részvényes a jogait képviselő útján is gyakorolhatja. Nem lehet meghatalmazott a vezérigazgató, a felügyelő bizottság tagja és a könyvvizsgáló. Egy képviselő több részvényest is képviselhet, egy részvényesnek azonban csak egy képviselője lehet. A képviseleti meghatalmazás érvényessége egy közgyűlésre vagy meghatározott időre, de legfeljebb 12 hónapra szól. A képviseleti meghatalmazás érvényes a felfüggesztett közgyűlés folytatására és a határozatképtelenség miatt ismételten összehívott közgyűlésre. A meghatalmazást közokirat vagy teljes bizonyító erejű magánokirat formájában kell a részvénytársasághoz benyújtani. Ha a részvénytársaság jogutód nélkül megszűnik, a részvényesnek a végelszámolás eredményeként jelentkező felosztható vagyon részvényeivel arányos részére van joga.

19 16 A részvényes teljesített vagyoni hozzájárulását sem a részvénytársaság fennállása alatt, sem annak megszűnése esetén nem követelheti vissza. Minden részvényes jogosult a közgyűlésen részt venni, felvilágosítást kérni, és észrevételt tenni, a szavazati joggal rendelkező részvény alapján a részvényes jogosult indítványt tenni és szavazni. A részvényhez fűződő szavazati jog a névértékhez fűződik. Nem gyakorolhatja szavazati jogát az a részvényes, aki az esedékes vagyoni hozzájárulást nem teljesítette. A szavazati jog gyakorlásának módját az alapító okirat határozza meg. Az alaptőke legalább egytizedét képviselő részvényesek a vezérigazgatónál az ok és cél megjelölésével kérhetik a közgyűlés összehívását. Amennyiben ilyen kérés esetén a vezérigazgató 30 napon belül nem hívja össze a közgyűlést, annak összehívását cégbíróságtól kérhetik az érdekeltek Mérlegkészítés, eredményfelosztás Az üzleti év lezárását követően az igazgatóság kötelessége mérleget készíteni. A mérleget, az eredmény felosztási javaslatot és az igazgatóság jelentését a felügyelő bizottság kötelessége megvizsgálni. Az adózott eredmény felhasználásáról a közgyűlés határoz. A részvényesnek joga van a közgyűlés által felosztani rendelt nyereségnek a részvényesre jutó arányos részére, az osztalékra. Ez a részvénye névértéke alapján illeti meg.

20 Grót Coop tulajdonosi szerkezete A Zrt. tulajdonosi szerkezete igen érdekes képet mutat, melyet a következő ábra szemléltet. Vállalkozás tulajdonosi szerkezete PINTÉR IMRE 59% 12% 7% 4% 4% 4% 4% 3% 3% KHERN GÉZA FARKAS LÁSZLÓNÉ CSÁNYI BERNADETT GYÖRKÖS LÁSZLÓ SEBESTYÉN FERENC SIMON GYULÁNÉ KOVÁCSNÉ HUSZ ERZSÉBET TOVÁBBI 860 KISRÉSZVÉNYES 1. ábra: Grót Coop Zrt. tulajdonosi szerkezete Forrás: Grót Coop Zrt. belső információi A diagram adataiból jól látható, hogy a vállalkozás tulajdonosi rendszerét a kisrészvényesek több mint 50%-ban birtokolják. A második legnagyobb tulajdonnal a Grót Coop Zrt. vezérigazgatója, Pintér Imre rendelkezik. A fenn maradó részt a többi tulajdonos képezi, egy-két százalékos eltéréssel.

21 18 VEZÉRIGAZGATÓ Jogtanácsos Ellenőrzés Titkárság Kereskedelem Árelőadó Kereskedelmi hálózat Áruraktár Karbantartás Szállítás Ügyvitel Gazdasági igazgató Számviteli-pénzügyi o. vez. Számviteli osztály Pénzügyi osztály Bér-munkaügy Adatrögzítők

22 Fő Grót Coop Zrt. működésének elemzése A szervezet hazai eredményei A következőkben megvizsgálom a szervezet munkaügyi adatait, az összes árbevétel alakulását az elmúlt három naptári évben, a készletek állományát, a teljesítmények adatait,(ezen belül, a bevételeket és ráfordításokat) A szervezet munkaügyi adatai A vizsgált három évben a cég munkaügyi kapcsolatai rendezett, jogszabályi feltételeknek megfelelően alakult. A dolgozók létszáma viszonylag stabilan alakult. Jelentős arányeltolódás figyelhető meg a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszámában, a vizsgált időszak alatt közel 30 fővel nőtt létszámuk. Munkavállalók száma Év Dolgozók száma Ebből teljes munkaidőben dolgozók Ebből nők 2. ábra: Grót Coop Zrt. munkavállalók foglalkoztatásához kapcsolódó adatok Forrás: Grót Coop Zrt. statisztikai adatok belső információi A diagramból jól látható, hogy miként változott a munkavállalók száma a 2008, 2009, 2010-es évben ban az összes dolgozó száma 83 fő volt, ebből 46 dolgozó teljes munkaidőben dolgozott. A nők száma 34 fő.

23 Érték ben 78 fő dolgozott összesen a cégnél, ebből 75 ember teljes munkaidőben. A nők száma lényegesen nőt: míg 2008-ban csak 34 fő, addig 2009-ben már 63 volt a női dolgozók száma ben az összes dolgozók száma 80 fő volt, ebből -az előző évhez hasonlóanszintén 75 főt foglalkoztattak teljes munkaidőben A szervezet összes árbevétel tevékenységének felsorolása A cég éves árbevétele a vizsgált időszak alatt jelentősen visszaesett. Magyarázható ez a kereslet csökkenésével, illetve a válság hatásával. A szervezet árbevételének alakulása a es években Év Adatsor2 3. ábra: A szervezet tevékenységeinek összes árbevétele Forrás: Grót Coop Zrt. statisztikai adatok belső információi A diagram azt mutatja, hogy az elmúlt három évben miként alakult a vállalat által működtetett kereskedelmi egységek összes árbevétele. Ezek az árbevételek az áfa nélküli értékeket mutatják. Jól látható, hogy sajnos évről évre csökkent a bevételek száma ban a pontos érték eFt, 2009-ben eFt, 2010-ben pedig eFt. Ez a csökkenés köszönhető a gazdasági válság kirobbanásának, vagy akár konkurencia üzletek megnyílásának.

Alapszabály. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

Alapszabály. 1. A társaság neve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) Alapszabály Alulírott alapítók (részvényesek), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét képező szerződésminta

Részletesebben

8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. Alapszabály

8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. Alapszabály 8. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez A ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Alulírott alapítók (részvényesek), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény

Részletesebben

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

MEGHÍVÓ. A Közgyűlés helyszíne: Marriott Szálló, Erzsébet terem Budapest, Apáczai Csere János utca 4. MEGHÍVÓ A BorsodChem Rt. (3702 Kazincbarcika, Bolyai tér 1., a továbbiakban: a Társaság ) Igazgatósága a Társaság 2003. évi rendes közgyűlését 2003. április 30-án 10 00 órára hívja össze A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 1) Közgyűlési tisztségviselők (Szavazatszámláló Bizottság és jegyzőkönyv-hitelesítő) megválasztása

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. 1) Közgyűlési tisztségviselők (Szavazatszámláló Bizottság és jegyzőkönyv-hitelesítő) megválasztása KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: ALTERA Nyrt., székhelye: 1068 - Budapest, Benczúr u. 43. II/3., nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA.

9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA. 9. számú melléklet a 2006. évi V. törvényhez AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÓ OKIRAT MINTÁJA Alapító okirat Alulírott alapító (részvényes), a gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006

2/4 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 S.Cont. Vagyonkezelő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1055 Budapest, Falk Miksa utca 5. I. em. 2.) Adószám: 11275006 Cégkivonat 2011.10.27. -i hatállyal 1 Általános adatok Cégjegyzékszám:

Részletesebben

b) változásokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát: 1.1. A társaság cégneve:... Zártkörűen Működő Részvénytársaság

b) változásokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okiratát: 1.1. A társaság cégneve:... Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító okirat Alulírott alapító (részvényes), a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, szerződésminta alkalmazásával a következők szerint állapítja meg

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6.

BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. BÉKÉSCSABA VAGYONKEZELŐ ZRT. IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikt. sz.: 23/2014. NYIL V ANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: ALAPÍTÓI DÖNTÉS A Békéscsaba Vagyonkezelő

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. Közgyűlés időpontja: 2013. április 29, hétfő 10.00 14.00 Közgyűlés helye: Mirage Fashion Hotel, 1068 Budapest, Dózsa György út 88.

KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ. Közgyűlés időpontja: 2013. április 29, hétfő 10.00 14.00 Közgyűlés helye: Mirage Fashion Hotel, 1068 Budapest, Dózsa György út 88. KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ Az ALTERA Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: ALTERA Nyrt., székhelye: 1068 Budapest, Benczúr u. 43. II/3., nyilvántartásba vette a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására

J A V A S L A T. az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására J A V A S L A T az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. Felügyelő Bizottsága Ügyrendjének jóváhagyására Ózd, 2015. október 29. Előterjesztő: Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft ügyvezetője Ózd Város

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE

A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE A STYL RUHAGYÁR RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYÁNAK EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT SZÖVEGE Az alapszabályt a Közgyűlés a 2/1998.(07.02.) számú határozatával fogadta el, és azóta a 12/1999.(04.14.) számú, továbbá

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2016. május 25.-ei ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2009. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2009.

Részletesebben

AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Alulírott részvényes, szerződésminta 1 alkalmazásával, a következők szerint állapítja meg az alábbi egyszemélyes zártkörűen

Részletesebben

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Tisztelt érdeklődő! Ezt a dokumentumot tájékoztatásul tesszük közzé. Célja, hogy Ön előzetesen átlássa a társaság alapításával járó egyes adminisztratív kötelezettségeit. Magyarázó szövegeket az egyes

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc A vállalkozás jellege és üzemelési formái III. 38. lecke Előadás vázlat 1. Közös

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó

K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó K Ö Z G Y Ű L É S I M E G H Í V Ó Az EGIS Gyógyszergyár Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban Társaság, székhelye: 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38.) értesíti tisztelt részvényeseit, hogy

Részletesebben

KÖZLEMÉNY KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ

KÖZLEMÉNY KÖZGYŰLÉSI MEGHÍVÓ KÖZLEMÉNY Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Részvénytársaság /1132 Budapest, Váci út 20./ ezúton tájékoztatja a tisztelt befektetőket, hogy a 2006. március 7-én közzétett, a Társaság 2006. április 21-ére

Részletesebben

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. közgyűlési határozatai

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. közgyűlési határozatai Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság közgyűlési határozatai A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1097 Budapest, Ecseri út 14-16.)

Részletesebben

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1

1997. évi CLVI. törvény. a közhasznú szervezetekről1 1997. évi CLVI. törvény a közhasznú szervezetekről1 Az Országgyűlés a nem kormányzati és nem haszonelvű szervezetek hazai hagyományainak megőrzése, társadalmi szerepük növelése, közhasznú működésük és

Részletesebben

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25.

FreeSoft Nyrt. Jegyzőkönyv 2013.04.25. Jegyzőkönyv a FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyrt. 2013. éves rendes közgyűléséről 2013. április 25. Helyszín: Időpont: Jelen vannak: Közgyűlés módja: Közgyűlés: 1037 Budapest,

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2011.

ÜZLETI JELENTÉS 2011. 1 Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft. Statisztikai szám:117838196832113 01 1096 Budapest, Sobieski J.u.28. ÜZLETI JELENTÉS 2011. Budapest, 2012.április 12. Lászay János ügyvezető igazgató 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2012.

Részletesebben

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5.

Lakcíme: Ausztria, AT-2500, Baden, Johannesgasse 25. Stg. 1/5. Tisztelt Ügyfeleink! Az SPB Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. III. em., cégjegyzékszám: 01-10-044420, képviseli: Parádi-Varga Tamás és Ladányiné

Részletesebben

Kiegészítő Melléklet a Art Motives Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2012. évi Egyszerűsített éves beszámolójához ÁLTALÁNOS RÉSZ Vállalkozás elnevezése: Art Motives Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt

Részletesebben

CSENTERICS ügyvédi iroda

CSENTERICS ügyvédi iroda CSENTERICS ügyvédi iroda ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPÍTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES ADATOK, INFORMÁCIÓK 1.1. A társaság teljes magyar elnevezése: 1.2. A társaság külföldi elnevezése nem kötelező elem (szerződésminta

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA A MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Fejezet: A TÁRSASÁG ADATAI 1.1 A társaság cégneve: (a továbbiakban: MNB) Magyar Nemzeti Bank Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 13953757-2-15 Bejegyző szerv: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bíróság Regisztrációs szám: 15-09-071493 Tömöttvár 2007 Közhasznú Nonprofit Kft 4900 Fehérgyarmat, Tömöttvár út 5-7. 2011 Fordulónap:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére

ELŐTERJESZTÉS a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére a Társaság 2005. április 28-i évi rendes Közgyűlésére Tárgy: A 2004. üzleti év lezárása, ezen belül az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság, a Könyvvizsgáló jelentései, a mérleg jóváhagyása, döntés a 2004.

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV Jelen Közgyűlési jegyzőkönyv (a továbbiakban: Jegyzőkönyv ) felvételre került az alulírott napon a PLOTINUS HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (rövid név: PLOTINUS HOLDING

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata

Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Alkalmazott Tudományért Kutatási és Fejlesztési Alapítvány Szervezeti és Működési Szabályzata Kelt: Budapest, 2006.november 16. 2 Az Alapítvány adatai: Az Alapítvány cégneve: Alkalmazott Tudományért

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2007. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: Corinthia Aquincum Hotel (1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 94.) Közgyűlés

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási-társulat I. Alapadatok A

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1. A társaság elnvezése, székhelye

ALAPÍTÓ OKIRAT. 1. A társaság elnvezése, székhelye ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezet) Az Egységes Szerkezetben átvezetésre kerültek a korlátolt felelősségű társaságnak az alapítástól az egyszemélyes korlátolt felelősségű társasággá történő átalakulásáig

Részletesebben

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK. egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK. egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK egységes szerkezetbe foglalt ÜGYRENDJE A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Felügyelő

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ANY BIZTONSÁGI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2015. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés

Részletesebben

A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai

A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság 2005. május 24. napján megtartásra került éves rendes közgyulésének határozatai 1/2005. számú határozata A Budapesti Értéktozsde Részvénytársaság Közgyulése az

Részletesebben

Vállalkozások 1. Feladatlapok értékelése

Vállalkozások 1. Feladatlapok értékelése Vállalkozások 1. Feladatlapok értékelése Pontozás Osztályozás A.) Vállalkozások általános jellemzői (40 pont) I. A vállalkozások közös jellemzői (25 pont) II. A vállalkozások csoportosítása (15 pont) B.)

Részletesebben

A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i)

A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA. Társasági szerződés. 1. A társaság cégneve, székhelye, telephelye(i), fióktelepe(i) A BETÉTI TÁRSASÁG SZERZŐDÉSMINTÁJA Társasági szerződés Alulírott tagok, a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (Gt.) rendelkezéseinek megfelelően, a 2006. évi V. törvény (Ctv.) mellékletét

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22. ) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint

2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén. Jelen vannak: a részvényesek és meghívottak a mellékelt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv mely felvételre került a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság (a továbbiakban: Társaság) (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2007. április 19. napján 10.30 órakor megtartott

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Ü G Y R E N D J E. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Hatályos: 2010. október 26. napjától AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ

Részletesebben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.18-09-104060 cégjegyzékszámú Kalocsai

Részletesebben

Kiegészítő melléklet az Egyszerűsített éves beszámolóhoz 2008.01.01.-2008.12.31.

Kiegészítő melléklet az Egyszerűsített éves beszámolóhoz 2008.01.01.-2008.12.31. Adószám: 18607066-2-11 Cégbíróság: Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Cégjegyzék szám: 11-09-012818 Esztergomi Városi Televízió Nonprofit Kft. 2500 Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky u. 4. Kiegészítő melléklet

Részletesebben

Kiegészítő melléklet az Egyszerűsített éves beszámolóhoz 2010.01.01.-2010.12.31.

Kiegészítő melléklet az Egyszerűsített éves beszámolóhoz 2010.01.01.-2010.12.31. Adószám: 18617450-1-11 Bírósági bejegyzés száma: PK.65050/2008 Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. Kiegészítő melléklet az

Részletesebben

A Felügyelő Bizottság feladatai

A Felügyelő Bizottság feladatai I. A Felügyelő Bizottság feladatai A Felügyelő Bizottság feladata a Társaság ügyvezetésének ellenőrzése, munkájának szakmai támogatása, a tulajdonos érdekeinek védelme. Ennek érdekében ellenőrzi a társaság

Részletesebben

E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet

E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet amely létrejött egyrészről a E g y e s ü l é s i S z e r z ő d é s tervezet KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zártkörűen működő Részvénytársaság (székhelye: Tatabánya Csaba u. 19., statisztikai

Részletesebben

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel

Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Ügyfél neve Mérlegkészítés helye Bookline.hu Internetes Kereskedelmi 1Rt2 9 2 1 3 6 O 7 4 1 4 1 1 4 O 1 Statisztikai számjel Budapest Mérlegzárás éve 25 O 1-1 O - O 4 4 8 4 1 Cégjegyzék szám Mérlegzárás

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet az iskolába járó tanulók nevelésének, oktatásának segítése érdekében A Közhasznú Alapítvány alapítója a Bánki Donát Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet általános jogutódjaként az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium a közhasznú jogállás megszerzése érdekében

Részletesebben

Kis- és középvállalkozások. Társas vállalkozások. Gazdasági társaságok. Ügyvezetés I. és II.

Kis- és középvállalkozások. Társas vállalkozások. Gazdasági társaságok. Ügyvezetés I. és II. Kis- és középvállalkozások Ügyvezetés I. és II. Társas vállalkozások Külön jogszabályban rögzített Korlátolt és korlátlan felelősség Jogi és természetes személy alapíthatja Kettős könyvvezetés Társasági

Részletesebben

[Ide írhatja a szöveget]

[Ide írhatja a szöveget] A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Közgyűlési határozatai A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1097 Budapest,

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2013. január 1. Beszámolási időszak vége: 2013. december 31. Keltezés: 2014. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2009.

Közhasznúsági jelentés 2009. Adószám: 21384095-2-42 Cégbíróság: Fővárosi Bíróság Cégbírósága Cégjegyzék szám: 01-09-920431 Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. 1088 Budapest, Rákóczi út 21. Közhasznúsági jelentés 2009. Fordulónap: 2009.

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve MIKOM Nonprofit Kft. 2014. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2014. március 19. Üzleti Terv 2014 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Üzemi eredményre

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ FEHÉR MIKLÓS GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM ADÓSZÁM: 18016512-1-08 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Győr, 2013.05.23. Horváth Zsolt Képviselő FEHÉR MIKLÓS GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

Részletesebben

Tisztelt Részvényesek!

Tisztelt Részvényesek! Tisztelt Részvényesek! A Pannon Váltó Nyrt. Igazgatósága az alábbiakban teszi közzé a 2015. április 30-n 13.00 órakor tartandó közgyűléséhez kapcsolódó tájékoztató anyagokat és határozati javaslatokat:

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK. NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére

KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK. NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság. 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére KÖZGYŰLÉSI DOKUMENTUMOK a NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2015. április 26-án tartandó éves rendes közgyűlésére A Közgyűlési időpontja: 2015. április 26. 9 óra A Közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány. Kiegészítő melléklet. A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához. 2013.

Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány. Kiegészítő melléklet. A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. Bírósági bejegyzés: PK.60.144/2003/4. Napsugár Otthon Lakóiért Alapítvány Kiegészítő melléklet A Számviteli törvény szerint egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolójához 2013. év Kistelek, 2014.március

Részletesebben

7622 Pécs, Széchenyi tér 1.

7622 Pécs, Széchenyi tér 1. A Tüke Busz Közösségi Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Alapító Okirata 1 I. Cégnév, székhely, telephely, időtartam, elérhetőség 1.1. Cégnév: A Társaság cégneve: Tüke Busz Közösségi Közlekedési

Részletesebben

A SOPRONI SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ ÉS REHABILITÁCIÓS KHT NONPROFIT TÁRSASÁGGÁ ALAKÍTÁSÁRÓL

A SOPRONI SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ ÉS REHABILITÁCIÓS KHT NONPROFIT TÁRSASÁGGÁ ALAKÍTÁSÁRÓL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszá m: 64521/2008. CÍM: ELŐTERJESZTÉS A SOPRONI SZOCIÁLIS FOGLALKOZTATÓ ÉS REHABILITÁCIÓS KHT NONPROFIT TÁRSASÁGGÁ ALAKÍTÁSÁRÓL Előterjeszt

Részletesebben

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással) " A " változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m.

Éves beszámoló eredménykimutatása (összköltség eljárással)  A  változat. (adatok ezer forintban) Előző év(ek) módosítása i. Sorszá m. 6.) Határozza meg az eredménykimutatás célját! Ismertesse az eredmény- megállapítás módjait, az A változat szerint (összköltség és forgalmi költség eljárás)! Részletezze az egyes eredmény kategóriák tartalmát!

Részletesebben

A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9.

A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9. A Kft. és az Rt. Dr.Kenderes Andrea 2011. Április 9. Vagyonegyesítő társaságok Korlátolt felelősségű társaság ( Kft.) Részvénytársaság: Nyilvános alapítsású Rt. ( NyRt.) Zártalapítású (ZRt.) Az Rt. lehet:

Részletesebben

KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft általános bemutatása A társaság neve: Kiskun-Művész Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Oktatatási Kft A társaság székhelye:

Részletesebben

K Ö Z Z É T É T E L. A üzleti évre vonatkozó, és a számviteli törvény szerinti éves beszámoló

K Ö Z Z É T É T E L. A üzleti évre vonatkozó, és a számviteli törvény szerinti éves beszámoló K Ö Z Z É T É T E L A FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési nyilvánosan működő Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) Igazgatósága, a 2015. március 25. napján

Részletesebben

Tisztelt Részvényesek!

Tisztelt Részvényesek! Tisztelt Részvényesek! A Pannon Váltó Nyrt. Igazgatósága az alábbiakban teszi közzé a 2013. április 25-n 9.00 órakor tartandó közgyűléséhez kapcsolódó tájékoztató anyagokat és határozati javaslatokat:

Részletesebben

Részvénytársaság. A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű

Részvénytársaság. A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű Részvénytársaság A részvénytársaság olyan gazdasági társaság, amely előre meghatározott számú és névértékű részvényekből álló alaptőkével (jegyzett tőkével) alakul. Nyrt.: nyilvánosan működik az a részvénytársaság,

Részletesebben

KISKANIZSA KULTURÁLIS EGYESÜLET NAGYKANIZSA, HAJGATÓ S. u. 1. A Számviteli Törvénynek a C. számú törvénnyel módosított változata

KISKANIZSA KULTURÁLIS EGYESÜLET NAGYKANIZSA, HAJGATÓ S. u. 1. A Számviteli Törvénynek a C. számú törvénnyel módosított változata KISKANIZSA KULTURÁLIS EGYESÜLET 8800 NAGYKANIZSA, HAJGATÓ S. u. 1. A Számviteli Törvénynek a 2000. C. számú törvénnyel módosított változata 2001. január 01-től hatályos, ennek megfelelően az Egyesület

Részletesebben

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest

Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Ügyfél neve Bookline Magyarország Kft 1 2 6 o 2 1 8 o 5 2 4 7 1 1 3 o 1 Statisztikai számjel Mérlegkészítés helye Budapest Mérlegzárás éve 2005 o 1 - o 9-6 9 4 4 4 2 Cégjegyzék szám Mérlegzárás dátuma

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

Kiegészítő melléklet

Kiegészítő melléklet Statisztikai számjele: 13920410-4741-113-15 Cégjegyzék száma: 15-09-071364 Vállalkozás megnevezése: MasterMind Interactive Kft Vállalkozás címe: 4400 Nyíregyháza Korányi F. utca 29/A Kiegészítő melléklet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló JEGYZŐKÖNYV a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.) 2003. április 23-i évi rendes, megismételt közgyűléséről A közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2015 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely, 2016.02.15. Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány bemutatása

Részletesebben

Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1. Általános kiegészítések 1.1. A vállalkozás bemutatása 1.1.1. A gazdálkodó

Részletesebben

ELTE-Soft Nonprofit Kft 2011.évi közhasznúsági jelentése

ELTE-Soft Nonprofit Kft 2011.évi közhasznúsági jelentése ELTE-Soft Nonprofit Kft 2011.évi közhasznúsági jelentése A Társaság cégneve: ELTE-Soft Kutatás-fejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. A Társaság székhelye: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány

Részletesebben

Kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzése Vállalkozási jog. Dr. Szalay András munkajogász

Kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzése Vállalkozási jog. Dr. Szalay András munkajogász Kezdő vállalkozói aktivitás ösztönzése Vállalkozási jog Dr. Szalay András munkajogász A jog: tenger. Nem kimerni kell, hanem hajózni rajta. I. Gazdasági társaságok Gazdasági társaságok közös jellemzői

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v készült a FORRÁS Vagyonkezelési és Befektetési Részvénytársaság (1113 Budapest, Bartók Béla út 152.; cégjegyzékszáma: 01-10-043872) 2005. május 17. napjának 10 órájára meghirdetett,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Budapesti ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. Közgyűlése részére. 2174 Verseg, Fenyőharaszti Kastélyszálló

ELŐTERJESZTÉS. a Budapesti ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. Közgyűlése részére. 2174 Verseg, Fenyőharaszti Kastélyszálló ELŐTERJESZTÉS a Budapesti ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. Közgyűlése részére Az ülés időpontja: Az ülés helye: 24. április 26. délelőtt 8,3 óra 2174 Verseg, Fenyőharaszti Kastélyszálló 1. napirendi

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA

ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ALBENSIS Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ALAPÍTÓ OKIRATA ~ 1 ~ ALAPÍTÓ OKIRAT A Fejér Megyei Önkormányzat alapító a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.)

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

Az OTP Bank Rt. igazgatósága

Az OTP Bank Rt. igazgatósága Az igazgatósága C Dr. sányi Sándor SDr. péder Zoltán alelnök, vezérigazgató-helyettes Baumstark Mihály Villányi Borászat Rt. író Tibor BDr. tanszékvezetô Budapesti Gazdasági Fôiskola Braun Péter ocsis

Részletesebben

Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása

Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása Közgyûlési elõkészítõ anyag A Tiszántúli Áramszolgáltató Részvénytársaság Alapszabályának módosítása A TITÁSZ Rt. közgyûlése 2001. április hónap 25. napján fogadta el a Társaság egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ SEM IX. Városfejlesztő Zrt. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2011. ÉVI ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Budapest, 2012. március 28. 1. SZÁMVITELI POLITIKA A SEM IX. Városfejlesztő Zrt. könyveit és nyilvántartásait a Számviteli

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított

ALAPÍTÓ OKIRAT. Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított ALAPÍTÓ OKIRAT Budapest, Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő testülete a rendelkezésre álló dokumentumok alapján a többször módosított - 1992. évi XXXVIII. tv. az államháztartásról, a költségvetési

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról

Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének jóváhagyásáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 461. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő bizottsága Ügyrendjének

Részletesebben

FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ÜGYREND

FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ÜGYREND FELÜGYELŐBIZOTTSÁGI ÜGYREND TrophyResort Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 2038 Sóskút, Petőfi Sándor utca 39., cégjegyzékszám: 13-10-041236) ("Társaság") 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A

Részletesebben

BISZ Központi Hitelinformációs. Zártkörűen Működő. Részvénytársaság

BISZ Központi Hitelinformációs. Zártkörűen Működő. Részvénytársaság BISZ Központi Hitelinformációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság KÖZZÉTÉTELI TÁJÉKOZTATÓ Készítette: BISZ Zrt. Hatályos: 2015. május 1. Dokumentum verzió: v3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 A Társaság...

Részletesebben

Új szabályok a civil szférában

Új szabályok a civil szférában Új szabályok a civil szférában Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya Új jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

I. Cégformától független adatok

I. Cégformától független adatok A Cg.08-09-014691 cégjegyzékszámú UNIVERSITAS FIDELISSIMA Kereskedelmi, Szolgáltató és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.) cég 2013. október 13. napján hatályos

Részletesebben

Kiegészítő melléklet üzleti évről

Kiegészítő melléklet üzleti évről Kiegészítő melléklet 2012. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2012. január 1. Beszámolási időszak vége: 2012. december 31. Keltezés: 2013. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Önálló Főiskolai Közalapítvány évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete

Önálló Főiskolai Közalapítvány évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete Önálló Főiskolai Közalapítvány 19096988-1-07 2015. évi Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1 Önálló Főiskolai Közalapítvány adószám: 19096988-1-27 Oldal 1

Részletesebben

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról

A felügyelő bizottság jelentése a 2005. évi éves beszámolóról Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Rt. -------------------------------------------------- 133 Budapest, Polgár u. 8-1. A felügyelő bizottság jelentése a 25. évi éves beszámolóról Budapest,

Részletesebben

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére

A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 29 - i ülésére 1941-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 29 - i ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2012.évi beszámolója Az előterjesztést

Részletesebben